Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Gambar Siti Nurhaliza di Pelancaran Perfume SimplySiti

Posted: 13 Apr 2012 08:29 PM PDT

Selepas keliru nak pilih wangian mana satu untuk dipasarkan, akhirnya pengasas SimplySiti memilih 3 jenis haruman iaitu Pure, Memoir & Precious untuk dipasarkan.

Budiey dah cuba ketiga-tiga haruman ini dan ternyata dalam banyak-banyak tu, Budiey suka dengan wangian Pure. Walaupun, kesemuanya wangian ini untuk perempuan, Budiey percaya ramai lelaki yang suka pakai Pure ni sebab haruman dia sesuai untuk semua jantina la Budiey rasa. Pendapat Budiey ni tak ada kena mengena atau bukan sebab Duta Wangian SimplySiti iaitu Khairul Fahmi atau Apek yang suka dengan Pure ni ya. (Rujuk pada iklan komersial TV).

Apa-apa pun, haruman Pure sangat sesuai dengan citarasa Budiey untuk jadi lebih yakin apabila berhadapan dengan orang ramai. Yang penting, kesemua haruman ini ada keistimewaannya tersendiri di mana ia dapat maintain bentuk badan anda. Tak caya? Hahaha, kena cuba dulu ya, maintain ke tidhoook?

Apek mewakili wangian untuk Pure juga turut hadir di Majlis Pelancaran SimplySiti Eau De Parfum yang berlangsung dengan tema Masquerade Ball ini telah berlangsung di Grand Ballroom Double Tree by Hilton Kuala Lumpur jam 8 malam tadi.

Tahniah buat SimplySiti atas ulangtahun yang ke-2. Budiey perhatikan SimplySiti semakin maju walaupun banyak sangat persaingan hebat di luar sana. Tahniah juga kerana telah berkembang dengan pesatnya sepanjang meniti usia di tahun kedua. Akan datang, SimplySiti akan mengeluarkan haruman eksklusif di mana harganya agak mahal sikit. Maklumlah, harumannya pun eksklusif. Dan berita baik untuk lelaki, SimplySiti akan mengeluarkan haruman untuk lelaki tak lama he lagi. Yang menariknya, haruman lelaki SimplySiti nanti akan dipilih sendiri oleh Datuk Khalid.

Dato Siti Nurhaliza menggayakan busana warna putih dan hitam kena dengan konsep Masquerade Ball yang direka khas oleh pereka Rizman Ruzaini.

Okaylah, Budiey tak nak cakap banyak. Kepada #budieyators yang tertunggu-tunggu gambar menarik Dato' Siti Nurhaliza. Nah, kat bawah ini khusus untuk anda!

Untuk video pula, Budiey akan cuba upload satu persatu di Youtube ya. Sekejap je tadi, Budiey ada upload video Siti Nurhaliza berduet dengan wartawan terkenal dari Berita Harian, Farihad aka Bobo untuk lagu BIARLAH RAHSIA. Layan la lagu ni sambil tengok gambar-gambar bawah ni dulu ya:

Siti Nurhaliza Launch SimplySiti Perfume

Siti Nurhaliza Launch SimplySiti Perfume

Siti Nurhaliza Launch SimplySiti Perfume

Siti Nurhaliza Launch SimplySiti Perfume

Siti Nurhaliza Launch SimplySiti Perfume

Siti Nurhaliza Launch SimplySiti Perfume

Siti Nurhaliza Launch SimplySiti Perfume

Siti Nurhaliza Launch SimplySiti Perfume

Siti Nurhaliza Launch SimplySiti Perfume

Siti Nurhaliza Launch SimplySiti Perfume

Siti Nurhaliza Launch SimplySiti Perfume

Siti Nurhaliza Launch SimplySiti Perfume

Siti Nurhaliza Launch SimplySiti Perfume

Siti Nurhaliza Launch SimplySiti Perfume

Siti Nurhaliza Launch SimplySiti Perfume

Siti Nurhaliza Launch SimplySiti Perfume

Siti Nurhaliza Launch SimplySiti Perfume

Siti Nurhaliza Launch SimplySiti Perfume

Siti Nurhaliza Launch SimplySiti Perfume

Siti Nurhaliza Launch SimplySiti Perfume

Siti Nurhaliza Launch SimplySiti Perfume

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Siti Nurhaliza di Majlis Pelancaran DERMAGIC
  • Gambar Siti Nurhaliza di Pelancaran SimplySiti Gold Edition
  • Siti Nurhaliza Bakal Lancar Kempen SimplySiti Di Hati
  • Foto Siti Nurhaliza di Sidang Media Kempen SimplySiti Di Hati
  • Gambar Siti Nurhaliza di Pelancaran Album ALL YOUR LOVE
  • Gambar Selebriti di Majlis Pelancaran Album ALL Your LOVE
  • Siti Nurhaliza di Malam Gala SimplySiti UiTM Shah Alam
  • SimplySiti Sasar Pasaran Indonesia
  • SimplySiti Bakal Umum Pemenang Kempen Simplysiti Di Hati
  • Gambar Siti Nurhaliza Tema Madonna
  • SimplySiti Lancar Tiga Wangian SimplySiti Eau De Parfum

    Posted: 13 Apr 2012 04:14 AM PDT

    SIMPLYSITI EAU DE PARFUM, INOVASI WANGIAN LUARBIASA KINI DILANCARKAN

    Wangian adalah sebahagian daripada kehidupan manusia terutama setiap wanita yang sememangnya mempunyai fitrah untuk sentiasa kekal cantik, harum dan menarik. Wangian turut mempunyai kuasa untuk menyerlahkan keperibadian dan daya penarik seseorang.

    Sempena ulang tahunnya yang kedua, SimplySiti jenama kecantikan yang diasaskan oleh penyanyi Dato' Siti Nurhaliza Tarudin telah menapak satu langkah lagi dengan melancarkan satu kategori produk baru melalui SimplySiti Eau De Parfum selain daripada produk kosmetik dan penjagaan kulit yang sedia ada.

    SimplySiti Perfume

    Memperkenalkan SimplySiti Eau De Parfum, ia nya bukan sekadar wangian. Selain daripada formulasi EDP iaitu wangian peringkat kualiti tinggi, SimplySiti Eau De Parfum turut menggabungkan sains dan seni haruman dari Perancis dengan hasil sentuhan pakar wangian terkemuka Perancis iaitu Joelle Lerioux-Patris dari Mane iaitu salah sebuah pengeluar wangian terkemuka di dunia. Selain itu, ini adalah satu-satunya wangian yang penuh inovasi kerana ia diformulasikan dengan inovasi Plant Betaphroline, menjadikan SimplySiti Eau De Parfum satu-satunya wangian yang boleh membantu pemakainya menjadi lebih harum, lebih menarik dan lebih gembira.

    minyak wangi simplysiti

    Betaphroline adalah ekstrak dari tumbuhan indigo yang ditemui di kawasan Himalaya yang bertindak sebagai perangsang liposis bertujuan membantu meningkatkan pecahan lemak berlebihan pada tubuh. Ia juga berkuasa untuk menghilangkan stres dengan merangsang penghasilan endorphin iaitu hormon gembira dalam kulit kita. Dengan itu, formulasi istimewa ini bukan sekadar wangian biasa kerana ia dapat membantu mengekalkan bentuk tubuh badan dan membangkitkan mood.

    SimplySiti Eau De Parfum terdiri daripada tiga jenis wangian iaitu Pure, Precious dan Memoire. Setiap wangian ini menceritakan personaliti wanita yang berlainan. Pure adalah bagi yang aktif, ceria dan bersifat terbuka. Precious adalah bagi wanita yang glamor, konfiden dan bijak. Manakala Memoire adalah bagi wanita yang romantik, feminin dan manis. Dengan harga RM 69.90 sebotol, ianya pasti menjadi wangian yang akan menjadi rebutan dan idaman setiap wanita.

    Menariknya sempena dengan pelancaran ini, SimplySiti juga turut memperkenalkan konsep berlainan dalam komersil terbarunya dengan memaparkan perspektif lelaki dalam menggambarkan siapa wanita idaman mereka. Tiga jejaka tampan ini bercerita mengenai ciri-ciri gadis idaman yang diwakili oleh setiap jenis wangian SimplySiti Eau De Parfum. Dengan barisan wajah seperti Khairul Fahmi Che Mat, iaitu Penjaga Gol Pasukan Kebangsaan Malaysia, SM Khalis SM Zul iaitu Ahli Perniagaan Muda Naza Italia, Adam Yahya selaku Pengarah Ibex Group dan turut memperkenalkan wajah baru iaitu Leuniey Natasha, ia pastinya suatu komersial yang pasti dinanti ramai.

    Majlis Pelancaran yang bertemakan 'Masquerade Ball' ini telah berlangsung di Grand Ballroom Double Tree by Hilton Kuala Lumpur. Rata-rata tetamu yang hadir bertopeng, sesuatu yang unik kerana majlis ini meletakkan fokus utama kepada wangian sekaligus membawa setiap tetamu menikmati ketiga-tiga wangian SimplySiti Eau De Parfum. Majlis menjadi lebih meriah apabila Hunny Madu muncul sebagai pengacara majlis dan keseluruhan majlis menyaksikan tarian-tarian istimewa mengikut tema Masquerade.

    Turut menjadikan pelancaran ini lebih menarik, sempena lahirnya produk terbaru ini, SimplySiti bakal menjalankan satu kempen Pencarian Bintang yang dinamakan SimplySiti Star Search. SimplySiti telahpun bergabung tenaga dengan Mejar David Teo, Metrowealth Pictures selaku Syarikat Produksi Rasmi serta Majalah LISA sebagai Majalah Rasmi kempen ini untuk mencari tiga gadis yang berbakat untuk menjadi bintang terbaru di Malaysia.

    SimplySiti Perfume

    "Siti cukup bertuah dan gembira kerana bukan sahaja Siti dapat melancarkan wangian terbaru dari SimplySiti, Siti turut dapat berganding bersama tiga lelaki berkarisma iaitu Apek, Adam dan juga Khalis serta Leuniey Natasha di dalam komersial terbaru ini. Malah kini, Siti dan SimplySiti dapat bersama dengan ikon, Mejar David Teo dan Majalah LISA untuk sama-sama mencari bakat baru di luar sana yang bakal menjadi Ms. Pure, Ms Precious dan Ms. Memoire berlakon dalam filem terbaru Mejar David Teo. Kami bukan sahaja mencari bakat tetapi mencari bintang!" Siti, Mejar David Teo, Izza Safinaz Ibrahim editor pengurusan Majalah LISA serta pengarah-pengarah berkaliber sendiri akan turun ke padang untuk menguji bakat kesemua mereka yang hadir di Roadshow nanti.

    Antara mereka semua, 9 akan dipilih ke Grand Finale di mana 3 akan menjadi pemenang dan bintang baru yang akan menyinar di bawah bimbingan Mejar David Teo. Pemilihan Metrowealth (MIG) di bawah pimpinan Mejar David Teo, amat bertepatan dengan misi SimplySiti Star Search. Slogan Mejar David Teo, "Bintang diCipta bukan diLahirkan" amat bersesuaian sekali dengan tujuan kempen ini. Kami yakin dengan bakat-bakat di luar sana. Nak tahu macam mana nak serta, layari sahaja Facebook SimplySiti dan hadiri Roadshow Ujibakat nanti" kata Dato' Siti Nurhaliza ketika pelancaran SimplySiti Eau De Parfum hari ini.

    Terdapat dua cara untuk menyertai SimplySiti Star Search ini, melalui Facebook di mana anda perlu memuat naik gambar anda dan mendapatkan undian untuk ke ujibakat tertutup, ataupun hadirkan diri ke Roadshow Ujibakat SimplySiti Star Search yang akan bermula di Berjaya Times Square, Kuala Lumpur pada 24-29 April 2012, KB Mall, Kelantan 1-5 Mei 2012 dan Kompleks Pasir Gudang, Johor pada 22- 27 Mei 2012. Mereka yang berminat hanya perlu membeli salah satu wangian SimplySiti untuk melayakkan mereka menyertai.

    Hadiah-hadiah menarik bakal diterima, selain menjadi pelakon terbaru filem David Teo, Majalah LISA turut akan mempamerkan ketiga-tiga wajah ini dalam cerita utama majalah mereka, pemenang juga akan bernaung di bawah Metrowealth Pictures, turut mendapat wang tunai dan hamper dari SimplySiti.

    Untuk maklumat lanjut, layari www.simplysiti.com.my dan klik 'Like' di Facebook SimplySiti, Fanpage David Teo dan MIG Online

    Produk SimplySiti, boleh didapati dan dibeli di semua cawangan Watson's, Guardian, cawangan Jusco, Carrefour dan Tesco terpilih, di Sogo KL dan kedai konsep kiosk SimplySiti yang diiktiraf di seluruh negara dan juga di Paloma, Brunei Darussalam.

    SimplySiti Perfume

    Hunny Madu selaku pengacara majlis

    SimplySiti Perfume

    Apek sebagai Duta SimplySiti Eau De Parfum

    SimplySiti Perfume

    SimplySiti Perfume

    SimplySiti Perfume

    SimplySiti Perfume

    SimplySiti Perfume

    SimplySiti Perfume

    SimplySiti Perfume

    Tags: ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Siti Nurhaliza di Pelancaran Perfume SimplySiti
  • Siti Nurhaliza Bakal Lancar Kempen SimplySiti Di Hati
  • Gambar Fara Fauzana di Rumah Terbuka SimplySiti
  • SimplySiti Bakal Umum Pemenang Kempen Simplysiti Di Hati
  • Foto Siti Nurhaliza di Sidang Media Kempen SimplySiti Di Hati
  • Siti Nurhaliza di Malam Gala SimplySiti UiTM Shah Alam
  • Gambar Selebriti di Rumah Terbuka Aidilfitri SimplySiti
  • Siti Nurhaliza Lancar Produk Terbaru SimplySiti Vogue Edition
  • Kempen Simplysiti Di Hati Mencapai Kejayaan
  • SimplySiti Sasar Pasaran Indonesia
    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Tak Tahan Dilecehkan, 2 Gadis Cekik Ayahnya Hingga Tewas

    Posted: 13 Apr 2012 09:00 PM PDT

    Tak tahan setelah bertahun-tahun mengalami pelecehan seksual dari ayah kandungnya sendiri, dua orang kakak adik di India akhirnya membunuh sang ayah. Kedua gadis muda tersebut mencekik leher ayahnya dengan selendang hingga tewas.

    Saat itu, kakak beradik yang berusia 19 tahun dan 18 tahun tersebut, sedang berbual dengan ibunda mereka (38) di rumah mereka di sebuah desa di wilayah Vellore, Tamil Nadu, India. Tiba-tiba sang ayah pulang ke rumah dalam keadaan mabuk dan kemudian cuba mengganggu si anak sulung.

    Gadis tersebut berusaha menghentikan sang ayah dengan menjeratkan dupatta, sejenis selendang, ke leher ayahnya. Namun sang ayah terlalu kuat dan tetap cuba mengganggunya.

    Kemudian sang adik berusaha membantu kakaknya dengan menarik dupatta tersebut. Alhasil dupatta tersebut semakin erat menjerat leher sang ayah.

    Sang ayah akhirnya tewas terjerat dupatta. Kedua gadis muda itu dikenai dakwaan pembunuhan atas perbuatannya tesebut. Demikian seperti diberitakan media setempat, Makkal Osai, dan dilansir oleh The Star, Jumaat (13/4/2012).

    Juru bicara polis setempat mengatakan, kedua kakak adik tersebut berserta ibundanya pernah mengadu ke balai polis pada 29 Ogos lalu. Mereka mengadukan perbuatan ayahnya yang sering melakukan pelecehan terhadap kakak-adik itu.

    Menurut juru bicara tersebut, polisi juga pernah memanggil sang ayah ke balai polis dan memintanya untuk menahan diri dan tidak mengganggu anak-anaknya lagi.

    Sumber : http://news.detik.com

    Beli Roti Daging, Yang Didapat Roti Isi Kain Kotor

    Posted: 13 Apr 2012 08:45 PM PDT

    Leigh Sylvester mendapat kejutan yang sangat tidak menyenangkan saat dirinya merasa lapar. Dia masuk ke sebuah pusat perbelanjaan untuk membeli roti isi daging lembu. Tetapi yang didapatinya  roti yang juga berisi kain kotor. 

    Setelah menghabiskan seperempat roti tersebut, dia merasa yang dikunyah bukanlah sesuatu yang berbentuk daging. Ternayata perempuan asal Milton Keynes, Inggris itu menemukan lap piring kotor di dalamnya.

    "Ini sangat menjijikkan. Kain tersebut bahkan tidak bersih, ada kotoran di atasnya," ujar perempuan berusia 36 tahun itu seperti dikutip dari Daily Mail, Jumaat (13/4/2012).

    Pihak restoran menawarkan gati rugi kepada Sylvester dengan biaya 20 poundsterling  Namun, setelah Sylvester menolak ganti rugi itu, pihak restoran menaikan biaya ganti rugi menjadi 50 poundsterling atau sekira Rp725 ribu.

    "Saya tidak memikirkan tentang ganti rugi. Saya merasa trauma dan tidak ingin makan roti lagi," ujar ibu dari tiga orang anak itu. 

    Leigh sempat menyajikan roti yang memang diawetkan tersebut. Ia bahkan menyiapkan roti itu untuk anaknya, bersamaan dengan makanan pelengkap lainnya.

    Sumber : http://international.okezone.com

    Kekasih Ganti Status, Claire Rosakkan Kereta Kekasih di Area Bowling

    Posted: 13 Apr 2012 08:30 PM PDT


    TRIBUNNEWS.COM - Hanya lantaran kekasihnya mengubah status hubungan asmaranya di tampilan akaun Facebooknya dari berhubungan menjadi single, seorang perempuan mengamuk dan melanggar kereta milik kekasihnya tersebut ke sebuah arena permainan bowling.
    Claire Holley,  meminum beberapa gelas minuman keras Vodka, sebelum melancarkan aksinya tersebut.Dengan memandu laju ia membawa kereta Ford Focus silver milik kekasihnya, Davy Jones, melalui dua pos penjaga keamanan sebelum melangggar pintu depan area bowling Hollywood.

    Aksi gilanya tersebut membuat para pelanggan area bowling dibuat terkejut setengah mati, yang kemudian berhamburan mencari perlindungan. 
    Sementara Ford Focus milik kekasihnya tersebut berhenti di dalam kaunter layanan pelanggan area bowling dalam keadaan rosak teruk.

    "Banyak orang di sanadan mereka panik," ujar 
    Stephanie-Kate Burrell (22), seorang saksi  seperti dikutip Dailymail, Jumaat (13/4/2012).Diperkirakan total kerosakan yang timbul akibat perbuatannya itu mencapai 14 ribu Poundsterling. 

    Ia pun kini harus mempertanggung jawabkan perbuatannya di Pengadilan 
    Bolton Inggris. Dalam sidang, terungkap di hari insiden itu terjadi di bulan Januari 2012 kelmarin, Davy memutuskan tali kasihnya dengan Claire, yang sudah terjalin selama dua tahun, dan sudah mempunyai seorang anak.

    Setelah menghantar kekasihnya ke tempat kerjanya di area bowling Hollywood pada hari itu, Claire meminta Dave untuk tidak meninggalkannya melalui pesan singkat. Ia juga mengatakan hatinya hancur dalam posting di akun Facebooknya.

    Ternyata permohonan Claire itu, ditanggapi dingin, Davy malahan mengubah status hubungannya di akaun Facebooknya menjadi single.
    Setelah mendengar keterangan semua pihak, Majelis Hakim yang menyidangkan perkara Claire, menghukum dirinya dengan larangan memandu selama 18 bulan, dan harus mematuhi jam malam dirumah pukul 20.00 hingga pukul 7.00 pagi.

    Tak Kuat Layani Permintaan Seks, Lelaki Ini Telefon Polis

    Posted: 13 Apr 2012 08:15 PM PDT


    TRIBUNNEWS.COM - Seorang lelaki berusia 43 tahun terpaksa bersembunyi dan menelefon polis dari balkoni setelah seorang perempuan terus menerus ingin berhubungan seks dengannya. Demikian dilansirSydney Morning Herald, Jumaat (13/4/2012).
    Polis di Munich, Jerman, mengatakan pasangan ini bertemu di sebuah kelab malam dan setuju untuk berhubungan seks di rumah si perempuan yang berumur 47 tahun, Isnn, minggu ini.
    Namun, ketika si lelaki sudah merasa puas dan cukup si perempuan mengunci pintu dan meminta agar mereka melakukan hubungan intim lagi. Si lelaki kemudian bersembunyi di balkoni dan menelefon polis dengan ponselnya yang datang ke apartmentn milik si perempuan itu.
    Perempuan ini kemudian ditahan dan dikenai tuduhan membuat stress dan menawan seseorang tanpa alasan legal.

    Boobs on Bikes Dilarang Pamer Puting Payudara

    Posted: 13 Apr 2012 08:00 PM PDT


    TRIBUNNEWS.COM - Kelompok penunggang motor bertelanjang dada di New Zealand, Boobs on Bikes, akan melakukan parade di jalanan di Canberra, Australia. Namun, anggota perkumpulan ini dilarang memperlihatkan payudaranya . Demikian dilansir Sydney Morning Herald, Jumaat (13/4/2012).
    Penunggang motor, baik lelaki mahupun wanita dengan bertelanjang dada, menimbulkan kontroversi di negara asalnya iaitu New Zealand terutama ketika melakukan perhimpunan yang dikenal dengan sebutan Erotica Lifestyles Expo.
    Pemilik Erotica akan melakukan kegiatan pertama mereka di EPIC mulai  11-14 Mei. Mereka juga berencana melakukan kegiatan rasmi yang disebut Freedom of Expression Ride di Northbourne Avenue.
    Juru bicara Erotica David Crow mengatakan pihaknya sudah mendapat peringatan dari polis iaitu tak boleh memperlihatkan puting saat melakukan perarakan.
    "Kami sudah diperingatkan oleh polis federal bahawa secara teknis seorang lelaki yang tidak mengenakan atasan boleh dikenai tuduhan melakukan tindakan tak menyenangkan," jelas Crow.
    "Tak boleh memperlihatkan apapun namun kami akan melakukannya kerana kami memiliki undang-undang hak asasi manusia yang mengatakan Anda tak boleh mendapatkan diskriminasi berdasarkan jenis kelamin," katanya.
    Ekspo ini akan dihadiri bintang porno asal Australia, Kiki Vidis, ditemani penari telanjang lelaki asal New Zealand dan juga ahli hipnotis Tony Banfield. 

    Budak sepintar Stephen Hawking

    Posted: 13 Apr 2012 07:45 PM PDT

    LONDON: Seorang kanak-kanak perempuan berusia empat tahun warga British diterima sebagai individu yang mempunyai kecerdasan akal (IQ) yang hanya kurang satu markah berbanding pakar fizik dunia, Stephen Hawking, kata Persatuan Kecerdasan Akal (IQ) Tinggi (Mensa) yang dipetik akhbar The Sun.


    Ketua Eksekutif Mensa British John Stevenage, berkata organisasi itu bangga mengalu-alukan Heidi Hankins dari Winchester, England, ke ranking itu selepas beliau mendapat markah 159 dalam ujian IQ dan meletakkannya hanya satu markah di belakang IQ Hawking iaitu 160 markah.


    Ujian yang diambil kanak-kanak terbabit khusus dibuat untuk kanak-kanak seusia dengannya dan mengandungi campuran soalan yang berupa penyelesaian masalah dan permainan perkataan. 

    Akhbar Korean Herald pula melaporkan bapa kanak-kanak itu, Matthew Hankins, 46, berkata dia dan isterinya sejak awal sudah mengetahui yang anak mereka istimewa. 

    "Kami selalu fikir Heidi bijak kerana dari kecil dia sudah pandai membaca. Saya ingin tahu mengenai IQ anak kami dan hasilnya adalah luar jangkaan. 

    "Saya membelikannya satu set buku bacaan kanak-kanak Oxford ketika dia berusia dua tahun dan Heidi membaca keseluruhan set yang mengandungi 30 buku dalam masa sejam. 
    "Sebenarnya apa yang dilakukan Heidi ini adalah yang boleh dilakukan kanak-kanak berusia tujuh tahun. 

    "Heidi cuba bercakap sejak mula lahir dan pada usia setahun dia fasih bercakap dan banyak perkataan diketahuinya," katanya. 

    Matthew yang juga pensyarah kesihatan awam di Universiti Southampton, berharap anaknya boleh melompat kelas setahun untuk membolehkan kanak-kanak itu selari dengan cabaran. 

    Mensa adalah persatuan IQ tinggi tertua dan terbesar dunia. Ia adalah organisasi bukan kerajaan dan terbuka kepada mereka yang mendapat markah 98 peratus atau lebih tinggi daripada standard ditetapkan dengan IQ dipantau atau ujian kecerdasan lain yang diluluskan. 

    Aktres Hollywood Sharon Stone mempunyai IQ sebanyak 154, manakala penyanyi Columbia turut termasuk dalam individu istimewa dengan IQ sebanyak 140. – Agensi



    sumber : berita harian

    Potong alat sulit rakan selepas saudara dirogol

    Posted: 13 Apr 2012 07:30 PM PDT

    MUMBAI: Seorang lelaki berusia 38, tahun menjatuhkan hukuman bunuh paling mengerikan ke atas rakannya malam Selasa lalu dengan memotong alat sulit mangsa selepas saudara perempuannya mengadu dirogol lelaki berkenaan. 

    Dia menyerah diri kepada polis Pant Nagar di Ghatkopar.



    Polis terkejut apabila lelaki berkenaan datang ke balai dengan memegang alat pemotong. Memperkenalkan dirinya sebagai Kannan Muttu Kumar Swami Pillai, dia kemudian mengaku membunuh rakannya, Govindan, 35.


    Pillai mendakwa Govinda merogol saudara perempuannya, dan dia membunuhnya bagi membalas dendam. Pillai kemudian diiringi polis ke tempat dia membuang mayat Govindan selepas mengelar leher dan memotong alat sulit mangsa. 

    Pillai mendakwa dia memberikan tempat tinggal dan kerja kepada Govindan. 

    "Dia memberikan tempat tinggal kepada Govindan, apabila mangsa berpindah ke Mumbai lima tahun lalu. Pillai juga memberikan peluang kerja kepada Govindan dalam perniagaan makanan ikan yang diusahakannya. 

    "Namun Isnin lalu dia mengetahui Govindan selalu bercakap dengan saudara perempuannya dan merogol wanita itu," kata pegawai polis Panta Nagar. 
    Pillai memutuskan untuk memberikan pengajaran kepada Govindan dan membawa mangsa keluar bersuka ria pada malam Selasa lalu. – Agensi



    sumber : berita harian

    Pakaian Rihanna jadi tumpuan

    Posted: 13 Apr 2012 07:15 PM PDT


    SYDNEY – Penyanyi terkenal, Rihanna (gambar) mencuri tumpuan apabila dia hanya memakai sehelai kot labuh ketika makan malam di sebuah restoran di sini kelmarin, lapor laman hiburan Entertainmentwise semalam.
    Pakaian berwarna kelabu cerah itu menyebabkan bahagian paha penyanyi berkenaan terdedah.
    Menurut beberapa laporan media, Rihanna, 23, dilihat memakai pakaian seksi tersebut ketika meraikan majlis hari jadi rakan baiknya, Melissa Forde.
    Penyanyi yang berasal dari Barbados itu berada di sini untuk mempromosikan filem pertama lakonannya, Battleship.
    Sementara itu, Rihanna turut mengelak daripada bertembung dengan bekas kekasihnya, Chris Brown. – Agensi

    sumber : kosmo online

    14 tahun makan gaji buta

    Posted: 13 Apr 2012 07:00 PM PDT


    MINDEN: Seorang pesara Jerman yang menamatkan perkhidmatannya baru-baru ini menghantar e-mel kepada 500 rakan sekerjanya memberitahu mereka bahawa dia tidak melakukan apa-apa tugas selama 14 tahun.
    Ucapan terakhir lelaki berusia 65 tahun itu ialah menghebahkan kepada rakan sekerjanya mengatakan dia meraih lebih 600,000 pound (RM3 juta) tanpa menggerakkan satu jari pun.

    "Sejak 1998, saya datang ke tempat kerja tetapi bukan ada di pejabat dalam erti kata sebenar. Jadi, saya memang telah bersedia untuk bersara - Selamat Tinggal," tulisnya.


    Namun, dia tidak terfikir e-mel itu bukan hanya berlegar di pejabat di North Rhine-Westphalia saja, tetapi ia turut didedahkan kepada media. "Saya tidak mahu katakan apa-apa lagi," katanya kepada akhbar tempatan ketika petugas media menemuinya di depan pintu rumahnya di Minden.

    "E-mel itu bukan untuk tatapan umum," katanya. Lelaki yang tidak didedahkan identitinya dan bekerja sebagai juruukur sejak 1974 itu berkata, situasi terbabit berlaku kerana kesilapan majlis perbandaran yang melantik dua orang untuk satu tugas dan rakannya melakukan semua tugas itu. - Agensi



    sumber : myMetro

    Ibu serah anak kepada kutu rayau

    Posted: 13 Apr 2012 06:45 PM PDT


    JOHOR BAHRU: Akibat tekanan hidup, seorang wanita sanggup menyerahkan anak lelakinya berusia tiga tahun kepada seorang kutu-rayau.
    Penolong Pegawai Kebajikan Kanan, Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) Daerah Johor Bahru, Noraini Md Salleh berkata, ketika ditemui di sekitar pusat bandar raya ini pada 22 Februari lalu, kanak-kanak tidak mempunyai dokumen pengenalan diri itu dipelihara seorang lelaki yang mengaku penjaganya.

    "Mohd Syukri Abdullah (gambar) dipercayai ditinggalkan ibu kandungnya yang dikenali sebagai Lisa Rahmat kepada lelaki itu sebelum menghilangkan diri.


    "Ketika ditemui, Syukri bersama penjaganya itu didapati berpindah-randah kerana tidak mempunyai tempat tinggal," katanya, semalam.

    Menurut Noraini, orang ramai yang prihatin dengan nasib Syukri memaklumkan kepada JKM.


    "Kami sudah berusaha mengesan Lisa di beberapa kawasan di sekitar bandar raya ini namun hampa.



    "Kami meminta orang ramai yang mengenali Lisa menghubungi talian telefon 07-2232606," katanya.


    sumber : myMetro

    Muka diinjak anak VIP

    Posted: 13 Apr 2012 06:30 PM PDT


    KUALA LUMPUR: Penyanyi dan pemuzik hip hop, Mikael Adam Mohd Rafee Michel, 23, cedera di muka dan kepala selepas diserang seorang lelaki dikatakan anak VIP di luar kompleks beli-belah di Jalan Bukit Bintang, di sini awal pagi semalam.
    Mikael Adam berkata sebelum kejadian pada jam 3.50 pagi itu, dia berada di dalam kereta bersama dua rakan sebelum suspek dikenalinya itu muncul dan menariknya keluar daripada kereta. 
    "Sebaik keluar, saya terus dipukul lelaki itu dengan tangan hingga saya terjatuh sebelum badan dan muka saya dipijak.

    "Saya hanya mampu mempertahankan diri dengan menutup muka dan kepala bagi mengelakkan kecederaan lebih parah," katanya dalam satu sidang media semalam.



    Menurutnya, akibat pukulan bertubi-tubi daripada suspek berusia 20-an itu, mukanya berdarah sebelum dia tidak sedarkan diri.



    sumber : myMetro

    Mayat terkulai atas tangga

    Posted: 13 Apr 2012 06:15 PM PDT


    KENINGAU: "Saya terdengar bunyi dentuman dan melihat kawan saya terpelanting selain percikan api turut kelihatan. Sejurus kemudian, saya lihat dia terkulai di atas tangga," kata Michael Gubongo, 32, mengenai kematian rakan sekerjanya akibat terkena renjatan elektrik, semalam.
    Kejadian berlaku kira-kira jam 11 pagi ketika mangsa, Gilbert Santos Alani, 39, yang juga juruteknik penyelenggaraan menyelenggara sambungan lampu jalan di pencawang berhampiran Tamu Apin-Apin, di sini.

    Mangsa mati di tempat kejadian dipercayai akibat terkena renjatan elektrik berkuasa tinggi dan mayat mangsa dibiarkan tergantung hampir sejam sebelum pasukan penyelamat tiba dan menurunkannya.


    Michael berkata, sebelum itu, orang ramai yang berada di tempat kejadian tidak berani menurunkan mayat mangsa kerana takut terkena renjatan elektrik yang dipercayai masih mengalir di pencawang berkenaan.

    "Saya berada berhampiran mangsa ketika kejadian dan menyedari sesuatu tidak kena apabila melihat dia seperti 'ditendang' arus kuat. Ketika kejadian dia cuba menyambung wayar lampu jalan ke kabel utama di pencawang itu," katanya.


    Michael berkata, dia cuba membantu, tetapi membatalkan hasrat itu apabila melihat percikan api pada tangga digunakan mangsa.



    "Walaupun sedih, saya hanya mampu melihat badannya terjuntai di atas tangga tanpa mampu memberi sebarang bantuan," katanya.

    Menurutnya, mangsa yang sudah berkahwin dan memiliki tiga anak, menetap di Kampung Biah Tengah, di sini.




    "Sebelum ini, dia sering bercerita mengenai hajatnya untuk berhijrah dan bekerja di Afrika sebagai penyelia elektrik. Dia tidak menunjukkan sebarang kelakuan ganjil dan kami sudah bekerja bersama sejak 12 tahun lalu," kata Michael.

    Sementara itu, Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Keningau, Janil Jaya berkata, pihaknya menerima panggilan mengenai kejadian kira-kira jam 11.15 pagi sebelum mengarahkan dua jentera termasuk kenderaan utiliti bersama 11 anggota ke tempat kejadian.


    "Sebaik tiba, kami mendapati seorang lelaki tergantung dalam keadaan terkulai di pencawang elektrik di tepi jalan berhampiran Tamu berkenaan.


    "Kami mengambil masa kira-kira setengah jam sebelum menurunkan mayat mangsa yang dipercayai terkena renjatan elektrik," katanya.


    Menurutnya, pemeriksaan awal mendapati mangsa tidak mematuhi ciri keselamatan ketika melakukan penyelenggaraan elektrik.


    "Kami mendapati mangsa hanya berseluar pendek, tidak memakai sarung tangan dan hanya berselipar ketika kejadian.


    "Kecuaian sebegini sepatutnya tidak berlaku. Kemalangan boleh dielak jika semua pihak mengutamakan keselamatan, lebih-lebih lagi dalam pekerjaan berisiko tinggi seperti ini," katanya.



    sumber : myMetro

    Bayi 2 minggu mati dipijak bapa

    Posted: 13 Apr 2012 06:00 PM PDT


    IPOH: Berang apabila adik ipar menegur sikap buruknya yang kerap mengabaikan keluarga dan sering memukul anak, seorang lelaki bertindak di luar batas kemanusiaan apabila memijak bayi lelakinya yang berusia dua minggu hingga mati.
    Dalam kejadian jam 9 pagi kelmarin di rumah keluarga berkenaan di Taman Bernam Jaya, Ulu Bernam, dekat sini, lelaki terbabit yang berusia 40-an sebelum itu menyerang adik iparnya dengan parang. 
    Sumber polis berkata, bagaimanapun, mangsa yang berusia 32 tahun bernasib baik kerana hanya cedera ringan di telinga dan jari kaki kirinya.

    Menurutnya, suspek yang bekerja dengan syarikat pengumpul barang lusuh sering mengabaikan tanggungjawab terhadap keluarga dan memukul enam anaknya setiap kali bertengkar dengan isterinya yang berusia 36 tahun.



    "Perbuatan ganas suspek menyebabkan adik iparnya yang tinggal berhampiran hilang sabar lalu menegur sikap buruknya itu. Bagaimanapun, tindakan itu tidak disenangi suspek hingga mencetuskan pergaduhan," katanya.



    sumber : myMetro

    Terima 6 jahitan tegur jiran bising

    Posted: 13 Apr 2012 05:45 PM PDT


    KUALA LUMPUR: Amukan dua beradik menyebabkan seorang pelajar lelaki berusia 21 tahun menerima enam jahitan di kepala selepas ditetak dengan parang dalam kejadian berhampiran rumahnya di Batu Muda, Jinjang, di sini, kelmarin.
    Difahamkan, dua lelaki berusia 20-an itu menyerang mangsa kerana tidak berpuas hati dengan pelajar terbabit yang menegur mereka supaya tidak membuat bising di kawasan perumahan itu.

    Semuanya bermula jam 9 malam apabila seorang daripada suspek iaitu si adik yang terserempak dengan mangsa mengajaknya berbincang di kawasan tangga di flat berkenaan.


    Menurut sumber, mangsa yang tidak curiga dengan pelawaan itu bersetuju, tapi sebaik saja menghampiri kawasan tangga flat itu, si abang terus memukul mangsa sebelum dibantu adiknya itu.

    "Seorang daripada suspek mengeluarkan parang lalu menetak kepala mangsa. Akibat tetakan itu, mangsa cedera di kepala dan rebah serta disepak dua suspek terbabit," katanya. Sumber berkata, penduduk lain yang menyaksikan kejadian itu cuba menenangkan dua beradik itu, malangnya mereka turut diserang kedua-dua suspek.


    "Bagaimanapun penduduk di kawasan terbabit tidak mengalami kecederaan kerana sempat melarikan diri," katanya




    Mangsa dibawa ke hospital berhampiran kawasan berkenaan dan menerima enam jahitan di kepala.

    Sehubungan itu, mangsa membuat laporan di Balai Polis Jinjang, di sini, selepas keadaannya dilaporkan stabil.



    Sementara itu, Ketua Polis Daerah Sentul, Asisten Komisioner Zakaria Pagan ketika dihubungi, mengesahkan menerima laporan kejadian itu dan siasatan lanjut sedang dilakukan.


    sumber : myMetro

    Trend lelaki di China

    Posted: 13 Apr 2012 05:30 PM PDT








    Penyebab Kemalangan Lalu lintas [18+]Sorry Agak H*t

    Posted: 13 Apr 2012 05:15 PM PDT


    Kalau macamnilah keadaannya bukan pemandu kenderaan yang berlanggar..
    pejalan kaki pun boleh jatuh longkang...

    Bukti menunjukkan lelaki lebih sayangkan anak patung daripada perempuan

    Posted: 13 Apr 2012 05:00 PM PDT

    Gambar ini dengan jelas menunjukkan lelaki lebih sayang anak patung
    daripada wanita... Kemana-mana di bawanya...
    siap di mandikan lagi....















    sentiasa bersama walau kemana jua...

    sumber : unic77.tk



    Lelaki bodoh yang lekat topi kecil dikepala gunakan superglue

    Posted: 13 Apr 2012 04:45 PM PDT

    Lelaki bernama Shawn Merter dari UK ini telah melekatkan
    topi kecil di kepalanya untuk kelihatan menarik.Dia telah menggunakan superglue untuk
    melekatkan topi tu dan akhirnya topi itu susah untuk ditanggalakan.Dia
    terpaksa pergi kehospital untuk menanggalkannya...

















    Kesian 'Siti' ni di ikat dan dipaksa merokok

    Posted: 13 Apr 2012 04:30 PM PDT






    Makanan Mewah Di Perancis Ini..Proses Pembuatannya Sungguh kejam..

    Posted: 13 Apr 2012 04:15 PM PDT

    Foie Gras atau disebut juga dengan "Fat Liver" dari angsa, adalah menu mewah yang berasal dari Perancis. Anda mungkin merasa sangat bangga jika Anda sudah memakan hidangan ini sebelumnya di sebuah restoran "kelas tinggi" dan mewah pastinya, tetapi apakah Anda tahu bahwa hidangan ini berasal dari angsa yang DIPAKSA MAKAN untuk mengembangkan LEMAK HATInya ?








    Aksi bodoh remaja

    Posted: 13 Apr 2012 04:00 PM PDT


    Jangan tergoda dengan aksi ayam dan itik ini

    Posted: 13 Apr 2012 11:00 AM PDT

    image

    image
    sumber gambar : warungbebas.com

    Hati-hati bila ada ayam yang cuba menggoda anda......

    [Gambar] Jari terpaksa dibuang kerana cincin

    Posted: 13 Apr 2012 10:30 AM PDT

    Beginilah keadaan tangan bila cincin sukar di tanggalkan..
    terpaksa di buang jarinya....




    Perempuan tu tiba-tiba buka seluar dan menari dalam keadaan telanjang

    Posted: 13 Apr 2012 10:15 AM PDT



    Kejadian ini berlaku di sebuah taman di ibu kota daerah Shanxi .Kelakuan wanita tersebut telah mengejutkan orang ramai.Dia yang berjalan bersama anjingnya tiba-tiba membuka seluar dan menari.Kejadian membuat ramai yang berkumpul.Dengan tidak ada perasaan malu dia kemudiannya memakai seluar semula dan berlalu pergi bersama anjingnya.

    bk-betul ke tak betul perempuan ni....

    Betul ke rumah ini serupa dengan wajah Hitler?

    Posted: 13 Apr 2012 10:00 AM PDT

    TRIBUNNEWS.COM – Macam-macam saja pengguna internet. Sebuah rumah di Wales, Inggris, menjadi terkenal setelah pengguna internet melihatnya mirip wajah Adolf Hitler.

    Rumah Swansea berwarna cokelat dan memiliki empat jendela serta merta menarik perhatian dari tabloid Inggris setelah beredar di situs pertemanan sosial.

    Meski demikian, kemiripannya masih menjadi perdebatan. Pada bahagian atas pintu mirip dengan misai Hitler, sementara sisi atap yang miring mirip dengan sisiran rambut Hitler.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS