Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Gambar Amanda Imani di Anugerah Juara 26

Posted: 29 Jan 2012 10:37 PM PST

HOME | Arkib | Tentang Penulis | Hubungi | XML Sitemap | Advertise | Disclaimer | Subscribe | Add to bookmark (Ctrl+D)

© 2007 - 2011 Budiey.com (Sensasi Selebriti)

Budiey.com - Sensasi Selebriti dikendalikan sepenuhnya oleh syarikat Budiey Dot Com Media (001991735-T)

Copyright Budiey Dot Com Media (001991735-T). All rights reserved.

Sensasi Selebriti dijana oleh WordPress 3.3.1

Full content generated by Get Full RSS.

Gambar Kaer AF di Karpet Biru AJL26

Posted: 29 Jan 2012 09:35 PM PST

HOME | Arkib | Tentang Penulis | Hubungi | XML Sitemap | Advertise | Disclaimer | Subscribe | Add to bookmark (Ctrl+D)

© 2007 - 2011 Budiey.com (Sensasi Selebriti)

Budiey.com - Sensasi Selebriti dikendalikan sepenuhnya oleh syarikat Budiey Dot Com Media (001991735-T)

Copyright Budiey Dot Com Media (001991735-T). All rights reserved.

Sensasi Selebriti dijana oleh WordPress 3.3.1

Full content generated by Get Full RSS.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi

sumber :-

Sensasi


Jejai belikan kereta SUV mewah untuk Nora Danish

Posted: 29 Jan 2012 06:01 PM PST

Tiba-tiba teringat pada Nora Danish yang mengundang pilu ramai penonton gara-gara drama Tentang Dhia yang masih dirasai impaknya. Itulah istimewanya Nora Danish.

Wajah comelnya memang memikat tambahan pula membawa watak sedih. Tapi sedih Nora dalam lakonan sahaja. Diva percaya hidupnya sangat bahagia walaupun sudah beberapa tahun menjanda.

Cakap pasal Nora, mahu tak mahu rasa nak tercuit juga nama Fasha Sandha yang heboh dikatakan akan bernikah dengan bekas suami Nora, si Jejai tak lama lagi.

Jejai dan Fasha pun memang sepadan.Walaupun nak bernikah dengan Fasha, Jejai dan Nora tidaklah bermusuh. Maklumlah Nora itu ibu kepada anaknya, Putra Rayqal.

Kalau tak baik, takkan bekas pasangan suami isteri itu berpakat-pakat beli kereta yang sama. Ada sumber bagi tahu Diva kononnya Jejai sudah tempah tiga buah kenderaan SUV yang kiranya macam kereta mewah juga.

Kalau tak silap setiap satu kenderaan itu berharga tidak kurang daripada RM300,000 sebuah. Paling menarik, sebuah daripada SUV yang ditempah Jejai di pusat pameran kereta di Jalan Ipoh itu adalah untuk jandanya Nora Danish.

Yang buat lebih pasti lagi, baru-baru ini Nora sendiri ada mengunjungi cawangan pusat pameran kereta yang sama di Petaling Jaya. Barangkali nak melihat-lihat atau sekadar bertanya kenderaan yang ditempah Jejai sudah tiba atau belum.

Baiknya si Jejai tu dengan Nora ya. Dalam sibuk nak bina mahligai baru sempat lagi tolong belikan kenderaan untuk bekas isteri. Dua buah lagi kenderaan yang ditempah untuk siapalah pula ya?

Tasha Shilla Nafi Mabuk dan menari Ghairah

Posted: 29 Jan 2012 10:23 AM PST

Tasha Shilla digembar-gemburkan beraksi liar, berparti serta menari ghairah ala-ala tarian tiang di sebuah kelab hiburan, Rootz Club di Bukit Bintang, Kuala Lumpur.

Tasha dikatakan dilihat berseronok bersama kawan-kawannya, berparti serta asyik menari tanpa menghiraukan pengunjung lain di kelab berkenaan.

Mengiyakan dakwaan dia mengunjungi kelab hiburan untuk meraikan hari ulang tahun kelahirannya yang ke-25 tahun bagaimanapun melahirkan rasa terkilan kerana cerita itu telah ditokok tambah seolah-olah dia sengaja menimbulkan kontroversi.


Jadi benarlah kamu ke Rootz Club pada malam 25 Januari lalu?

TASHA SHILLA: Ya benar tapi cerita mengatakan saya menari ghairah ala-ala tarian tiang itu tidak benar. Saya masih sedar siapa diri saya. Rasanya penulis itu yang tidak sedar apa yang telah ditulisnya tentang saya.

Kelab itu hanya memainkan muzik berentak R&B, kenapa pula saya tiba-tiba hendak menari ghairah dan istilah pole dancing yang digunakan juga tidak tepat, kerana saya hanya menari di lantai tari bersama kawan-kawan sedangkan pole dancing pula adalah tarian tiang.

Kamu marah dan terkejut dengan isu berkenaan?

Tak marah dan tak terkejut pun, cuma pelik seolah-olah ia ditulis dengan niat yang tidak baik.

Sebenarnya sebelum ke kelab berkenaan, saya agak keberatan memandangkan kelab itu sedikit 'panas' dan pernah membabitkan perihal artis sebelum ini.

Tapi sebab tak sanggup menolak pelawaan kawan-kawan, saya tetap datang walaupun sudah agak lewat, kira-kira pukul 1 atau 2 pagi.

Ketika itu saya dari lokasi penggambaran, jadi ada beberapa kru penggambaran juga dalam parti berkenaan.

Jadi kamu akan mengelak dan jauhkan diri dari kelab hiburan selepas ini?

Tidak sebab saya tidak mahu jadi hipokrit. Saya tidak akan meninggalkan kawan-kawan saya. Tapi saya tahu jaga diri, tahu batasan saya dan tidak akan sia-siakan kepercayaan yang diberikan oleh ibu bapa saya.

Adik-beradik dan keluarga saya kenal saya jenis yang bagaimana. Saya juga tak salahkan media dalam hal ini.

Adakah kamu memang seorang yang suka bersosial?

Dulu sewaktu kerja di lapangan lain memanglah saya keluar malam, ke kelab jumpa kawan-kawan tapi keluarga akan tahu ke mana langkah saya.

Sekarang, bila sudah jadi pelakon, saya mahu bina kerjaya dan ingin fokus tapi sekali-sekala bila terima ajakan kawan-kawan, rasanya tak salah. Lagipun bukannya saya buat benda tak senonoh, bukannya saya mabuk, ambil alkohol atau minum arak.

Saya cuma suka layan muzik dan jumpa kawan tapi komitmen kerja dan disiplin masih nombor satu.

Kamu mabuk ke pada malam berkenaan?

Tak, memang tak mabuk, tak ambil minuman beralkohol pun. Malam itu juga bukan saya seorang artis yang ada di kelab itu, ada beberapa artis lain bersama kumpulan yang berlainan.

Mungkin sebab saya pelakon baharu yang tengah naik, tercalon pula dalam kategori Top 5 Artis Baharu untuk Anugerah Bintang Popular, jadi orang fokus pada saya.

Sekarang bayaran menjadi popular itu sudah mula memberi impak, apa komen kamu?

Saya baru hendak popular tapi syukurlah rezeki pun tidak pernah putus. Ada tawaran filem tapi tak boleh diteruskan sebab terikat dengan drama.

Sekarang saya sedang habiskan penggambaran drama bersiri untuk slot Akasia TV3, Atas Nama Cinta serta telemovie Landasan Cinta bersama Zeel Production.

Bulan Jun nanti ada satu lagi tawaran daripada Zeel. Saya akan menjalani penggambaran di India pula untuk drama Cinta Agra. Syukur sangat sebab lepas masuk bidang lakonan inilah baru saya dapat merasa untuk ke luar negara.

Yang buruknya pula?

Orang akan mula cari dan selongkar segala keburukan saya. Tapi tak apa, saya sudah bersedia dan tidak akan jadi manusia hipokrit.

Gambar Persandingan dan isteri Roslin Hashim ,Rahayu Rosli

Posted: 29 Jan 2012 10:03 AM PST



"Saya harap sudah-sudahlah orang bercakap perkara tidak baik terhadap suami saya selepas ini," kata Rahayu Rosli, isteri kepada bekas jaguh badminton negara, Roslin Hashim yang ditemui pada majlis persandingan mereka di Ukay Perdana, malam kelmarin.

Rahayu, 24, berkata walaupun Roslin, 37, pernah dua kali gagal dalam perkahwinan, dia tetap yakin bekas pemain badminton nombor satu dunia itu lelaki terbaik pernah ditemuinya.

"Suami sudah menceritakan apa sebenarnya berlaku dalam rumah tangganya sebelum ini dan perkara itu (kisah perceraian sebelum ini) tidak menjadi masalah kepada saya.

"Perkara terpenting ialah saya mengharap dan mendoakan semoga jodoh kami berkekalan hingga ke anak cucu," katanya yang berasal dari Gombak, di sini.











Pasangan itu bernikah pada 28 Disember lalu dan melangsungkan persandingan sebulan kemudian dengan menjemput anggota keluarga serta sahabat terdekat.

Roslin sebelum ini mengaku berkahwin untuk kali ketiga tetapi 'mengunci mulut' ketika ditanya lebih lanjut demi menghormati keluarga isteri.


Ashton Kutcher masih ambil berat tentang Demi Moore?

Posted: 29 Jan 2012 09:42 AM PST

Kesian Demi Moore selepas berpisah dengan suami nya Ashton Kutcher yang muda 16 tahun darinya,Demi mulai jadi begitu kurus, menghisap dadah dan dikejarkan ke hospital.

Perpisahannya dengan Ashton telah membuatkan Demi begitu terseksa.
Dari gambar-gambar kenangan Demi dan Ashton,Sensasi boleh lihat sinar cinta dalam mata Demi terhadap suaminya Ashton Kutcher yang disangkanya seorang lelaki yang begitu manja,romantik dan setia. Demi begitu mempercayai Ashton,sehinggalah pendedahan kecurangan Ashton dengan cara yang begitu "dirty" ,apatah lagi perkara itu terjadi pada ulang tahun perkahwinan mereka yang ke-6 tahun.

Rupanya itu juga bukanlah pertama kali Ashton curang. Maklumlah Ashton masih muda,berduit pula,memang nak enjoy je.Apabila Demi menuntut perceraian dari Ashton ,Ashton hanya bersetuju tanpa memujuk Demi..Sensasi boleh bayangkan kesedihan yang dialami oleh Demi.
Susah sebenarnya wanita bercinta dengan lelaki yng lebih muda.Faktor "insecurity" memang menjadi satu masalah lebih lagi jika perbezaan umur tue banyak sangat.

Tapi kalau setakat 4-5 tahun beza bagi sensasi,tak la masalah sangat.

Dalam Demi Moore bersedih dan hidup tak terurus,Ashton pula,bergembira je..sungguh sadis..









Akaun Twitter milik aktor drama komedi "Two And A Half Men", Ashton Kutcher tidak pernah mengeluarkan sebarang kenyataan atau komen selepas bekas isterinya, Demi Moore dikejarkan hospital, tetapi sumber memberitahu tindakannya yang dikatakan tidak mengambil berat itu bukanlah seperti yang dilihat.

Dipetik daripada People, sumber memberitahu, "Ashton sangat mengambil berat dan risaukan Demi walaupun berada di Brazil untuk bekerja dalam satu kempen iklan ketika mendengar berita tersebut.

"Dia masih mengambil berat tentangnya dan mahukan yang terbaik kepada Demi. Walaubagaimanapun perkahwinan mereka sudah berakhir dan mereka ingin meneruskan kehidupan seperti biasa."

Kutcher, 33, dan Moore, 49, telah membuat pengumuman pada November tahun lalu bahawa mereka akan bercerai selepas berkahwin selama enam tahun.

Sebelum ini beberapa teman baik kepada aktres "Margin Call" menyatakan kebimbangan mereka selepas melihat Moore yang mengabaikan kesihatannya.

Ketika krisis Moore baru-baru ini, Kutcher berada di Amerika Selatan untuk penggambaran katalog iklan jenama Colcci. Malah Kutcher sempat menghadiri acara di Minggu Fesyen Sao Paulo dan berhibur bersama selebriti Brazil.

Kutcher terus-terusan mengemaskini akaun Twitter miliknya tetapi tidak berkata apa-apa tentang keadaan Moore. Malah ketika paramedik sedang merawat Moore di rumahnya, Kutcher sempat memuat naik gambarnya yang sedang berhibur di jalanan Sao Paulo ketika hujan.


Gambar Demi Moore selepas perceraian.Kurus kering,yang paling tak bleh tahan bila Demi berniat untuk Diet lagi kerana merasakan diri gemuk..huhu

Gambar Sazzy Falak dan suami membawa Anak kembar bersiar-siar

Posted: 29 Jan 2012 09:08 AM PST

Seronok dapat anak kembar,cuma mungkin susah sikit nak jaga sebab semuanya kene buat double..Cuci berak,dua kali,mandikan dua baby,bancuh susu double,dodoikan double..budget jugak double..hehe..pun begitu,anak kembar yang seiras ada ikatan yang istimewa diantara mereka,dan comel sebab dua-dua muka sama..hehe

Jom tengok gambar anak kembar Sazzy Falak bersama suami dan anak kembar mereka

Air Asia Disaman di Australia, terlalu banyak caj tersembunyi?

Posted: 29 Jan 2012 06:02 PM PST

Bagi yang biasa menaiki penerbangan tambang murah Air Asia pasti dah biasa dengan perkara ini.
Air Asia sememangnya penerbangan tambang murah yang paling murah di Malaysia.Sebab kalau nak dicompare Air Asia dengan FireFly, Firefly mahal lagi.

Cuma kadang-kadang iklan Air Asia ckp penerbangan RM10 lah,RM1 lah mcm-mcm promosi yg menterbeliakkan mata,tapi bila sensasi try nak beli takde pun pulak dah.

Dan sememangnya banyak jugak hidden charge seperti check in fees and macam-macam lagi jenis tax..huhu..

Al-kisahnye dulu Sensasi beli flight tiket penerbangan dalam Malaysia dari Penang ke KL ,beli harga promosi total around RM90 la one way..pastu mmg salah sensasi jgklah kan dtg airport lewat. ada lagi 20 minit masa sblum check in time close...dahla beratur panjang nak check in.

Dahtue sekali sampai kaunter dah lewat seminit,dia taknak bagi Sensasi Check in..grrr..padahal Flight departure lagi 45 minit kot tak silap. Sensasi kene byr penalti and reschedule flight to next flight,kene bayar lagi RM120 plak..


AirAsia disaman sebuah suruhanjaya pengguna di Australia kerana syarikat penerbangan tambang murah itu didakwa gagal menyatakan tambang penuh perkhidmatannya dalam laman web.

Syarikat yang menjalankan penerbangan keluar daripada Gold Coast, Melbourne dan Perth itu dinamakan dalam dokumen yang diserahkan kepada Mahkamah Persekutuan Melbourne pada Selasa, lapor AFP.

Suruhanjaya Pengguna dan Persaingan Australia, badan pemantau urusan kepenggunaan negara itu, mendakwa terdapat tambang di laman web AirAsia tidak menyatakan harga semua cukai, duti dan caj-caj lain.

"Pernigaan yang memilih mengiklankan sebahagian harga setuatu produk atau perkhidmatan harus juga memaparkan harga tunggul keseluruhannya," katanya dalam kenyataan media.

AirAsia tidak dapat dihubungi dalam tempoh segera bagi mendapatkan ulasannya.

Replika Baju Nabi Adam, setinggi 60 Hasta

Posted: 29 Jan 2012 09:01 AM PST

"Allah menciptakan adam dengan tinggi enam puluh hasta. Kemudian setelah Adam, makhluk itu semakin berkurang tingginya seperti sekarang ini"
(HR.Bukhari), Hadis ini juga terdapat dalam riwayat Imam Muslim dan Imam Ahmad.

Berdasarkan hadis di atas, maka benarlah ketinggian Nabi Adam a.s adalah 60 hasta. 1 hasta = 45.72 cm. Jadi, tinggi Nabi Adam adalah kira-kira 27.432 meter. Hampir mencapai 30 meter. wallahu'alam.

Baju Nabi Adam A.S. Setinggi 29 meter

Baju tersebut hanyalah replika dibuat di Jeddah, Arab Saudi. Sekadar untuk melihat setinggi manakah rupa bentuk Nabi Adam A.S.

Tempoh menjahit 18 hari. Tinggi 29 meter dan lebar 9 meter..




Perghhh amatlah tinggi dan besarnye Nabi Adam,Moyang kiter dulu..Kalau ikutkan replika Dinosour pun cuma dua tiga kali ganda je daripada ketinggian kita.

Entah-entah kalau ada Dinosour zaman Nabi Adam dulu,mungkin seperti biawak je saiz nye bagi Nabi Adam..huhu.Tapi tak silap Sensasi Dinosour dah pun mati oleh letusan gunung berapi sebelum Nabi Adam turun ke Bumi

Semakin lama di Bumi nie,semakin banyak mahkluk semakin kecil saiz mahkluknya.

Bayangkan kalau tahun 4000,kalau lah belum kiamat lagi,mcm mana agaknya saiz manusia..adakah kita akan kelihatan seperti gergasi ?




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

borak kosong

sumber :-

borak kosong


Sebab pakai tali pinggang keledar itu penting

Posted: 29 Jan 2012 09:15 PM PST

sumber gambar : unic77.tk

Melihat kecederaan pemandu ini sungguh mengerikan dan disebabkan
inilah kenapa pakai tali pinggang keledar itu sangat penting.Kecederaan yang di alami
memang sungguh dahsyat...


Gila babi,babi gila pun tak buat macam ni

Posted: 29 Jan 2012 09:00 PM PST

Maaf tajuk agak kasar sikit.Tapi aku merasa kesian tengok 
perempuan ini.Betapa rendahnya martabat dia.Sanggup diperlakukan
sebegini rupa.Sama ada dia rela atau dipaksa sepatutnya dia tidak merendahkan
martabatnya.Wanita adalah satu makhluk ciptaan Tuhan yang sangat indah dan 
tidak sepatutnya dia sanggup bertindak sebegini rupa.

sumber gambar : unic77.tk

Bukan nak menghina tetapi berasa kesian kenapa dia sanggup diperlakukan
begini.Harapan wahai kaum wanita kamu makhluk yang cukup 
istimewa.Pelengkap hidup pada kaum lelaki.Jaga maruah dan kehormatan diri.
Wahai kaum lelaki kamu adalah pelindung kepada kaum wanita.Jangan kerana mereka lemah
kamu sanggup memperlakukan mereka sebegini.
Yang penting kita saling hormat-menghormati.....
Dalam Islam wanita itu cukup-cukup istimewa........


Ulat dalam kepala akibat makan shushi dan sashimi

Posted: 29 Jan 2012 08:45 PM PST



Inilah akibat makan sushi dan sashimi(ikan mentah,sotong mentah, udang mentah).Shota Fujiwara 80 tahun dari Gifuprefecture,Jepun telah menderita sakit kepala yang luarbiasa selama 3 tahun dan telah kehilangan kemampuan psikomotoricnya.






Setelah menjalani pemeriksaan Ct-scan dan x-ray doktor  yang merawatnya menemui sarang ulat dibawah kulit kepalanya,namun masih diluar tempurung otaknya.


Ulat yang terdapat dikepala Shota adalah berasal dari parasit yang selalunya terdapat pada tubuh ikan mentah baik ikan laut atuapun ikan air tawar.Ulat parasit dan telurnya ini hanya boleh dimatikan dengan proses pemasakan dengan suhu yang tinggi.(link)

Lelaki kena sampuk hantu Hercules

Posted: 29 Jan 2012 08:30 PM PST

Tak caya cuba lihat gambar-gambar ini.....










[Heboh] Nampak hantu di siang hari

Posted: 29 Jan 2012 08:15 PM PST

Kejadian ini dikatakan berlaku di Gunung Salak Sukabumi Indonesia ketika pekerja -pekerja sedang membina jalan.Kehadiran hantu itu telah dirakamkan oleh seorang pekerja menggunakan handsetnya.


ini gambar yang telah di besarkan...

ini pekerja yang dapat merakamkan kejadian itu...



Gambar yang tak diluluskan keluar dalam majalah Playboy

Posted: 29 Jan 2012 08:00 PM PST

Inilah gambar-gambar yang tak diluluskan oleh editor
untuk dikeluarkan dalam majalah Playboy...









sumber : http://www.kaskus.us/


Dahsyat hiasan hotel ni

Posted: 29 Jan 2012 07:45 PM PST

Memang nampak mewah HOTEL THE MIRO di Hong kong ni..




















hiasandalaman yang begitu mengagumkan...


[Video] Proses menyelamat kanak-kanak terperangkap dalam mesin basuh

Posted: 29 Jan 2012 07:30 PM PST

Kanak-kanak lelaki yang bernama Chaofan yang masih berusia 3 tahun terperangkap dalam spinner mesin basuh ketika sedangsembunyi-sembunyi dengan ibunya dirumah.Kanak-kanak itu bersembunyi didalam mesin basuh dan akhirnya terperangkap tidak boleh keluar. Dia terperangkap selama  satu jam di mesin basuh dirumahnya yang berada di Taiyuan, daerah Shanxi.Dia akhirnya berjaya dibebaskan oleh lpasukan penyelamat setempat.









sumber : ruanghati.com

[Kesian]17 tahun berat 19kg

Posted: 29 Jan 2012 07:15 PM PST

Riri Nuraini, gadis yang berasal daripada Bandung berbeza dengan gadis seusianya. Di usianya yang telah 17 tahun, gadis malang itu hanya memiliki berat badan s 19 kilogram dan dia juga lumpuh.




walaupun hidup tak seberapa..walaupun tersenyum (dalam
hati siapa yang tahu) si ibu tetap melayan kerenah sianak.
IBU KAULAH SEGALANYA....AL-FATIHAH UNTUK IBU YANG TERSAYANG


Ibu Keji, Sanggup Bunuh Anak Sendiri Agar Dapat Klaim Insurans

Posted: 29 Jan 2012 07:00 PM PST


'Kasih Ibu Sepanjang Masa". Pepatah ini sepertinya tidak berlaku bagi seorang ibu bernama Susan Hendricks (48). Kerana demi mendapatkan wang insurans dia rela membunuh kedua anaknya. Seperti dikutip Reuters, ibu dari South Carolina ini cuba membela diri dengan mengatakan kepada polis bahawa anaknya yang telah membunuh tiga anggota keluarga sebelum akhirnya bunuh diri.


Namun, alibi Susan tidak boleh diterima sehingga ibu berusia 48 tahun itu didakwa atas tuduhan pembunuhan demi memperoleh wang insurans. "Susan Hendricks (48) ditahan kerana membunuh dua anak lelaki, bekas suami dan ibu tirinya setelah ditahan di sebuah motel pada Isnin malam," kata polisi.


Susan juga dituduh  atas kepemilikan senjata selama melakukan aksi jenayahnya. Yakni, sebuah pistol yang disimpan di dalam almari kecilnya. Polis dipanggil ke sebuah rumah di Liberty, South Carolina, pada 14 Oktober, kata Asisten Ketua Polis Pickens County Tim Morgan.


Berdasarkan penyelidikan di Tempat Kejadian Perkara (TKP) serta barang bukti forensik dan wawancara dengan anggota keluarga, polis menyimpulkan keterangan yang disampaikan Susan tidak benar. Anggota keluarga memberitahu polis mengenai motif Susan sebenarnya adalah klaim insurans. Susan akan menerima wang insuransberlipat-lipat dari para korban jika aksinya berhasil.(Sumber)

Ini mungkin sebabnya lektrik selalu terputus

Posted: 29 Jan 2012 06:45 PM PST






LETAK MAKLUMAT IKLAN

inilah agaknya kot.....

Pameran festival keranda bentuk unik

Posted: 29 Jan 2012 06:30 PM PST


LONDON - Satu pameran tentang pelbagai bentuk keranda unik bagi memenuhi permintaan orang ramai apabila mereka meninggal dunia diadakan di London.
Pelbagai bentuk keranda seperti kapal terbang, gerabak kereta api lama, biola dan singa dipamerkan yang dihasilkan oleh pembuat keranda Crazy Coffins yang beribu pejabat di Nottingham, Britain.
"Saya tidak berfikir bahawa tiada benda yang kami tidak boleh lakukan," kata Pengarah Urusan Crazy Coffins, David Crampton.
"Para pelanggan merupakan pereka, kami hanya membuat apa yang mereka mahu.
"Kami menyatakan kepada mereka (para pelanggan), terdapat satu pilihan terakhir," katanya.
Firmanya itu membuat keranda dalam pelbagai bentuk seperti bot Viking, kereta Rolls-Royce, papan luncur dan layang-layang. - AFP
sumber : kosmo online

Ibu brutal seret anak di sisi kereta kerana tertinggal bas sekolah

Posted: 29 Jan 2012 06:15 PM PST


SALT LAKE CITY: Seorang wanita Wood Cross di Utah, ditahan kerana didakwa memaksa anak lelakinya berjalan di sisi kereta ketika dia memandu sambil menarik tali pinggang budak berusia sembilan tahun itu.
Menurut polis, wanita terbabit bertindak begitu selepas anaknya tertinggal bas sekolah.

Ketua Polis Wood Cross, Greg Butler, berkata tindakan itu berbahaya kerana budak terbabit boleh dilanggar kenderaan dari arah bertentangan.


"Kes ini diserahkan kepada Pejabat Pendakwa Daerah Davis untuk ditentukan tindakan sewajarnya," katanya.

Menurut Butler, wanita berkenaan memandu sangat perlahan dan anaknya mampu berjalan mengikut kelajuan kenderaan itu.


Seorang jiran menghubungi polis untuk memaklumkan kejadian berkenaan. - Reuters



sumber : myMetro

Majalah Fesyen Turki tanpa seks, pornografi

Posted: 29 Jan 2012 06:00 PM PST


ANKARA: Sebuah majalah untuk Muslimah moden dan peka terhadap fesyen membuktikan ia boleh dijual tanpa memaparkan gambar seksi atau mendedahkan tubuh.
Semuanya bermula apabila Ibrahim Burak Birer berang melihat gambar pondan dalam sebuah majalah dan memutuskan untuk mencipta majalah di Istanbul yang 'mencabar' gambar lucah.

Bersama rakannya, Mehmet Volkan Atay, 32, Ibrahim menerbitkan majalah Ala yang digambarkan sebagai penerokaan baru terhadap fesyen bertudung.


Ala - bermaksud "paling cantik" - hanya memaparkan model bertudung dan mengiklankan pakaian yang bersesuaian dengan kehendak Islam.

Menurut Ibrahim, majalah Barat seperti Cosmopolitan, Elle, Vogue dan Marie Claire hanya memaparkan isu seks dan gambar lucah.


"Slogan mereka ialah: Seks boleh melariskan.




"Bagaimanapun, kami dan jutaan wanita di seluruh dunia percaya, fesyen tidak semestinya begitu," katanya.

Walaupun baru mengeluarkan enam edisi, majalah Ala begitu berjaya dan Ibrahim, 31, dan rakannya memutuskan untuk meningkatkan pengedaran beberapa kali ganda.


Ketika ini, Ala mempunyai edaran 30,000 naskhah setiap edisi dan kira-kira 5,000 dilanggan dari luar Turki.

Mehmet berkata, mereka tidak mempunyai pengalaman menerbitkan majalah sebelum ini.


"Kami berkecimpung dalam bidang pemasaran. Kami mahir memahami kehendak pasaran," katanya kepada SpiegelOnlilne, semalam.


Menurut Mehmet, 1,500 langganan itu dihantar ke Jerman dan mendapat sambutan hangat di kalangan penduduk keturunan Turki.


Menyedari keadaan itu, Ibrahim dan Mehmet bercadang untuk menerbitkan Ala edisi Jerman pada masa depan.


"Ia bukan produk untuk Muslim saja, sebaliknya akan dipasarkan kepada wanita pelbagai agama kerana gerakan 'memerangi kelucahan' penting kepada wanita," katanya.


Dijual pada harga 9 lira (RM15.30), Ala dianggap sebagai majalah Vogue untuk wanita bertudung oleh majalah Radikal Jerman. - DM



sumber : myMetro

Remaja mengaku curi duit, telefon bimbit ayah

Posted: 29 Jan 2012 05:45 PM PST


KUALA TERENGGANU: Remaja bawah umur yang menunggu keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) didakwa mencuri wang RM500 dan sebuah telefon bimbit milik bapanya di Mahkamah Majistret di sini, semalam.
Tertuduh yang berusia 17 tahun dari Taman Permint Jaya, Chendering, di sini, mengangguk faham sebelum mengaku bersalah ketika pertuduhan mengikut Seksyen 380 Kanun Keseksaan (KK) kerana mencuri dalam bangunan dibacakan di hadapan Majistret Noradila Ab Latif.

Mengikut pertuduhan, tertuduh didakwa mencuri wang RM500 dan sebuah telefon bimbit Motorola L7 milik bapanya, semuanya bernilai RM540 di rumah mereka di Chendering, di sini, antara jam 7.10 hingga 8.30 pagi pada 17 hingga 20 Januari lalu.


Bagi kesalahan itu, tertuduh yang tidak bekerja didakwa mengikut Seksyen 380 KK yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga 10 tahun dan denda jika sabit kesalahan.

Noradila menetapkan 28 Februari depan sebagai tarikh sebutan semula kes bagi menunggu laporan akhlak daripada Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM). Mahkamah juga membenarkan tertuduh diikat jamin RM1,000 dengan seorang penjamin.


Pendakwaan dijalankan Pegawai Pendakwa, Inspektor V Ravi manakala tertuduh tidak diwakili peguam.



Mengikut fakta kes, mangsa menyimpan wang RM500 dalam sampul dalam sebuah rak kain di rumahnya pada jam 8 malam, 15 Januari lalu. Apabila menyedari kehilangan itu pada jam 8.30 pagi pada 20 Januari lalu, dia mengesyaki ia dicuri tertuduh.


sumber : myMetro

Rogol isteri rakan kerana sangka isteri sendiri

Posted: 29 Jan 2012 05:30 PM PST


RANAU: Walaupun sudah mempunyai tiga isteri, seorang lelaki masih gagal mengawal nafsu serakahnya apabila merogol seorang wanita dalam satu kejadian di Jalan Marakau berdekatan Jalan Airport Lama, di sini, malam kelmarin.
Lebih menghairankan, suspek yang berusia 37 tahun merogol isteri rakan karibnya sendiri di dalam van miliknya sebelum menghantar mangsa pulang ke rumahnya di kampung Kilimu, di sini, jam 8.30 malam.

Difahamkan sebelum kejadian, mangsa berusia 34 tahun menghubungi suspek untuk meminta mengambilnya di pekan Ranau dan menghantarnya pulang kerana dia melanggan perkhidmatan kereta sewa dikendalikan suspek.


Ketika dalam perjalanan pulang, suspek yang dipercayai sedang mabuk, membawa mangsa ke satu kawasan di Jalan Marakau, berdekatan Airport Lama.

Pada mulanya, mangsa menyangka suspek mahu menemui rakannya, namun tiba-tiba suspek menarik tangannya lalu membawa wanita itu ke belakang van sebelum merogolnya.


Selepas melepaskan nafsu setan, suspek menghantar mangsa pulang ke rumahnya, sebelum beredar.




Suami mangsa yang terkejut apabila isterinya menangis teresak-esak sejurus pulang ke rumah meminta mangsa menceritakan apa yang terjadi. Sebaik diberitahu kejadian itu, dia membawa isterinya membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Ranau kira-kira jam 12 tengah malam.

Ketua Polis Daerah Ranau, Deputi Superintendan Abdul Rahman Kassim berkata, sebaik menerima laporan mangsa, sepasukan anggota polis daripada Bahagian Siasatan Jenayah IPD Ranau melakukan siasatan.


"Suspek kemudian dicekup di rumahnya di Kampung Marakau tidak sampai satu jam selepas laporan dibuat mangsa.

"Siasatan awal mendapati suspek merogol mangsa kerana menyangkakan wanita itu adalah isterinya disebabkan ketika itu, dia dalam keadaan mabuk. Namun siasatan masih diteruskan," katanya ketika dihubungi, di sini, semalam.


Beliau berkata, mangsa dipercayai melanggan perkhidmatan kereta sewa dikendalikan suspek untuk menghantarnya berulang alik ke tempat kerja di pekan Ranau, setiap hari.


"Suspek kini direman untuk siasatan lanjut, manakala mangsa dihantar ke Hospital Queen Elizabeth (HQE) untuk rawatan dan kes disiasat mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan kerana merogol," katanya.



sumber : myMetro

Budak 12 tahun ketua geng samun

Posted: 29 Jan 2012 05:15 PM PST


ARAU: Seorang remaja lelaki bawah umur berusia 12 tahun mengetuai tiga lagi rakannya ketika memecah masuk sebuah kedai alat telekomunikasi dan komputer di Kawasan Perniagaan Arau, di sini, semalam.
Kejadian dipercayai berlaku kira-kira jam 3 pagi apabila suspek bersama rakannya berusia antara 15 dan 17 tahun dikatakan terdesak untuk mendapatkan telefon bimbit baru selain barang elektronik untuk dijual di pasaran gelap.

Ketua Polis Daerah Arau, Superintendan Mohd Nadzri Hussain berkata, keempat-empat suspek yang menunggang dua motosikal dipercayai cuba memotong besi tingkap bahagian belakang kedai itu.


"Mereka yang dipercayai baru pertama kali memecah kedai itu berjaya memotong besi tingkap dan ketika sedang menarik keluar besi itu, kereta peronda polis yang meronda di jalan itu melihat kelibat mereka mencurigakan," katanya.

Menurutnya, sebaik dihampiri, mereka bertempiaran lari sebelum dikejar dan berjaya menahan dua daripada suspek berkenaan berusia 15 dan 17 tahun sementara dua lagi berjaya melarikan diri.


Katanya, kedua-dua remaja itu menyerah diri di Balai Polis Arau, tengah hari semalam sebelum mengaku cuba memecah masuk kedai itu.



"Semua remaja itu berasal dari Tambun Tulang dan masih mempunyai keluarga kecuali suspek berusia 12 tahun yang tinggal bersama saudara selepas ibu bapanya bercerai," katanya.


sumber : myMetro

Lelaki cintai isteri orang kena hukuman potong

Posted: 29 Jan 2012 05:00 PM PST


SUNGAI PETANI: Akibat menjalin hubungan terlarang dengan isteri orang, seorang lelaki menerima padah apabila kedua-dua kaki dan tangannya hampir putus ditetak dengan parang oleh sekumpulan lelaki dalam pergaduhan di depan rumah kekasih mangsa di Jalan Kuala Ketil, dekat sini, kelmarin.
Kejadian berlaku jam 2 pagi apabila mangsa yang berusia 30-an dan sudah berkahwin datang ke rumah kekasihnya itu untuk bersemuka dengan suami wanita berkenaan yang berusia 30-an bagi menjelaskan hubungannya dengan isteri lelaki terbabit.
Sebelum ini, mangsa didakwa menjalin hubungan sulit dengan isteri lelaki terbabit sehingga menimbulkan syak dan kemarahan suami wanita itu.

Berikutan itu, mangsa mengambil keputusan nekad untuk bertemu suami wanita berkenaan dan pertemuan itu dihadiri isteri lelaki itu sebagai saksi.



Sumber berkata, pertemuan yang berlangsung di luar rumah lelaki berkenaan bertukar tegang apabila berlaku pertikaman lidah antara mereka berdua sebelum disertai beberapa lelaki lain dipercayai rakan suami wanita itu.


sumber : myMetro

Maut nahas dilibas pelepah sawit

Posted: 29 Jan 2012 04:45 PM PST


JASIN: Seorang tukang rumah maut dengan lehernya cedera parah selepas dipercayai terkena pelepah kelapa sawit apabila kenderaan yang dipandunya terbabas dan melanggar pokok berkenaan di Kilometer 38 Jalan Garing-Kesang, dekat sini, awal pagi, semalam.
Dalam kejadian kira-kira jam 2 pagi itu mangsa, Lim Kok Leng, 47, maut di tempat kejadian.

Difahamkan, ketika kejadian mangsa memandu Proton Iswara dari arah Durian Tunggal ke Kesang selepas menemui rakannya sempena sambutan Tahun Baru Cina.


Ketua Polis Daerah Jasin, Deputi Superintendan Che Suza Che Hitam berkata, ketika kejadian, mangsa memandu seorang diri dan kenderaannya dipercayai terbabas dan melanggar sebatang tiang elektrik sebelum terpelanting dan melanggar pula sebatang pokok kelapa sawit di tempat kejadian.

"Mayat dihantar ke Unit Forensik Hospital Jasin untuk bedah siasat jam 9 pagi ini (semalam) sebelum dituntut warisnya," katanya, di sini, semalam.


Sementara itu, ahli keluarga mangsa yang enggan dikenali ketika ditemui berkata, mangsa adalah anak kedua daripada 10 beradik.



Katanya, mangsa dipercayai dalam perjalanan pulang ke rumahnya ketika kejadian.


sumber : myMetro


Gempar lelaki terlentang atas but kereta

Posted: 29 Jan 2012 04:30 PM PST


KOTA TINGGI: Pengguna jalan raya di Kilometer 9.8, Jalan Kota Tinggi-Kluang di sini, gempar apabila terlihat seorang lelaki bertopi keledar terlentang di atas but Toyota Altis, kelmarin.
Dalam kejadian jam 7 malam itu, ramai yang berhenti kerana mahukan kepastian, kemudian mendapati lelaki terbabit sudah meninggal dunia selepas motosikal ditunggang merempuh kereta berkenaan.

Berdasarkan dokumen perjalanan ditemui padanya, mangsa dikenali sebagai Johari, 32, berasal dari Surabaya, Indonesia dan bekerja di ladang kelapa sawit berhampiran.


Pemandu kereta itu, Gan Chee Meng, 42, dari Kluang berkata penunggang motosikal berkenaan tiba-tiba memasuki laluannya lalu merempuh keretanya.

"Saya tergamam dan tidak sempat mengelak. Mangsa tercampak pada cermin depan kereta sebelum tubuhnya bergolek dan jatuh ke but belakang.


"Saya gagal mengawal kereta menyebabkannya terbabas di bahu jalan kira-kira 25 meter dari lokasi rempuhan," katanya di tempat kejadian.




Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kota Tinggi, Superintendan Che Mahazan Che Aik mengesahkan kejadian.

"Jenazah mangsa dihantar ke Unit Forensik Hospital Kota Tinggi (HKT) bagi bedah siasat sebelum dituntut warisnya untuk dihantar pulang ke kampung halamannya.


"Kami sudah merekodkan keterangan pemandu kereta berkenaan dan saksi kejadian diminta tampil membantu siasatan," katanya.


sumber : myMetro

‘Ditumbuk, dipukul, diserang perkara biasa’

Posted: 29 Jan 2012 04:15 PM PST



KUALA LUMPUR: "Setiap anggota penguat kuasa Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) dilatih menguasai seni mempertahankan diri seperti silat bagi menghadapi sebarang situasi berbahaya termasuk kemungkinan diserang ketika melakukan operasi penguatkuasaan," kata Ketua Pengarah Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL), Datuk Salleh Yusop, semalam.
Beliau berkata, selain itu, semua anggota penguat kuasa DBKL diarahkan mengambil langkah berhati-hati bagi menghadapi sebarang keadaan ketika operasi termasuk ketika menghadapi keadaan tegang.

Katanya, semua anggota penguat kuasa biasanya dibekalkan dengan cota manakala bagi anggota berpangkat tinggi seperti inspektor atau pesuruhjaya penguatkuasaan, mereka dibekalkan senjata api bagi mempertahankan diri.


"Ditumbuk, dipukul atau diserang memang biasa dan sering berlaku kepada anggota penguat kuasa DBKL. Ia cabaran kita yang sentiasa terdedah bahaya dalam usaha memberi khidmat kepada rakyat," katanya ketika dihubungi di sini, semalam.

Beliau mengulas laporan media Sabtu lalu, mengenai seorang anggota penguat kuasa Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB) yang cedera selepas diserang 30 lelaki dipercayai tonto ketika melakukan operasi membanteras kafe siber haram di Taman Sri Duyong, Kandang, Melaka.


Kejadian jam 11.45 malam itu berlaku selepas kumpulan penguat kuasa terbabit selesai memasukkan peralatan komputer dirampas dari sebuah kafe siber di kawasan itu ke dalam van.



sumber : myMetro

Gambar yang membuat kita hilang nafsu makan bila melihatnya

Posted: 29 Jan 2012 04:00 PM PST

sumber gambar : ruang-unikz.tk

Mungkin ada yang merasa geli apabial melihat tangan orang ini...
ini semua akibat penyakit......geli-tak geli inilah yang harus dihadapi oleh sesiapa
yang terkena penyakit ini....


Bagaimana perasaan anda bila jumpa benda ni dalam makanan ?

Posted: 29 Jan 2012 03:30 PM PST

Anda begitu lapar dan melihat makanan yang di hidangkan 
sungguh menyelerakan.Sedang mencedok makanan itu anda terjumpa
benda ni..agak-agak berselera lagikah nak makan....

rasa kenyang terus kot....


Pengemis zaman sekarang

Posted: 29 Jan 2012 03:00 PM PST


Seiring dengan kemajuan teknologi mereka juga tidak 
mahu ketinggalan...

Jangan lakukan tindakan begini diatas jalan raya

Posted: 29 Jan 2012 10:00 AM PST




Dan yang paling penting hargai nyawa anda...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS