Nuffnang

Zon Artis

sumber :-

Zon Artis


(7 Gambar) Percutian Neelofa Di Itali

Posted: 20 Nov 2012 12:45 PM PST

GAMBAR NEELOFA BERCUTI DI ITALI

Sebenarnya, Neelofa pergi ke Itali untuk melakukan pengambaran bagi rancangan Nona. Sudah alang-alang di sana, Neelofa mengambil kesempatan yang ada untuk bercuti. Kata orang, menyelam sambil minum air. Selagi tak mengganggu jadual kerja, bagi kami itu ok.

Seperti biasa, percutian tidak akan lengkap tanpa mengambil gambar. Kami rasa, anda pun bersetuju dengan kenyataan kami ini. Kan? Dan hasil skodeng, ada beberapa gambar Neelofa sepanjang keberadaannya di sana yang dimuat naik ke Instagram. Daripada beberapa gambar tu pula, satu daripadanya menunjukkan Neelofa bersama seorang jejaka yang jelas merupakan seorang Mat Saleh. Persoalannya, siapakah jejaka itu?

GAMBAR NEELOFA BERCUTI DI ITALI

GAMBAR PERCUTIAN NEELOFA DI ITALI

GAMBAR NEELOFA BERCUTI DI ITALI

GAMBAR NEELOFA BERCUTI DI ITALI

GAMBAR NEELOFA BERCUTI DI ITALI

GAMBAR NEELOFA BERCUTI DI ITALI

Foto: Instagram Neelofa

Related Posts with Thumbnails

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi

sumber :-

Sensasi


Pasangan Selebriti Hollywood terkaya

Posted: 20 Nov 2012 07:56 AM PST



Secara individu, mereka ini sudah cukup kaya dan berjaya dalam karier masing. Namun apabila mereka saling bertemu dan menjadi pasangan, harta kekayaan mereka bertambah dengan berlipat ganda.

Menurut majalah perniagaan Forbes, berikut adalah lima pasangan paling kaya untuk tahun 2012 (Mei 2011 – 2012).

1. Beyonce Knowles & Jay-Z


Pasangan muzik paling terkenal di dunia ini mempunyai pendapatan bersama sejumlah AS$78 juta (RM238.5 juta) iaitu AS$40 (RM122.3 juta) juta milik Beyonce melalui koleksi Dereon, iklan L'Oreal, DirecTV dan banyak lagi, manakala baki AS$38 juta (RM116.2 juta) milik Jay-Z yang dijana daripada konsert jelajah "Watch The Throne" dan pelaburannya).

Bagaimana mereka membelanjakannya? Menyewa rumah di Hamptons bernilai AS$400,000 (RM1.22 juta) selama sebulan atau mungkin juga membeli hadiah sesama sendiri, seperti hadiah Beyonce kepada suami tercinta pada tahun 2010 - sebuah kereta Bugatti Veyron Fbg par Hermes untuk harijadi ke-41 Jay-Z yang bernilai AS$2.4 juta (RM7.33 juta).

2. Gisele Bundchen & Tom Brady


Bintang quarterback futbol New England Patriots, Tom Brady dan isterinya, supermodel Gisele Bundchen memiliki pendapatan bersama AS$72 juta(RM235.45 juta) iaitu AS$45 juta (RM137.6 juta) milik Bundchen dan AS$27 juta (RM82.56 juta) milik Brady melalui kontrak dengan NEP selama empat tahun, juga sebagai model jenama UGG Boots dan Under Armour.

Mereka mungkin memerlukan jumlah itu untuk menguruskan rumah agam mereka di Brentwood yang memakan kos sebanyak AS$20 juta (RM61.15 juta).

3. David Beckham & Victoria Beckham


Bintang bola sepak dan fashionista ini mempunyai gabungan pendapatan berjumlah AS$54 juta (RM165.1 juta) dengan sebahagian besarnya dijana oleh David sendiri selepas menandatangani semula kontrak bersama LA Galaxy selain menjadi model Burger King, Sainsbury's dan Samsung iaitu AS$46 juta (RM140.66 juta) manakala Victoria pula memiliki nilai kekayaan AS$8 juta (RM24.4 juta) yang dihasilkan melalui jenama fesyennya dan royalti daripada album Spice Girls. Memiliki beberapa rumah agam seperti Beckingham di UK, rumah agam mereka di Beverly Hills dan ladang wain Victoria di Lembah Napa, pasangan ini memang pandai berbelanja besar dan mencari jalan untuk membayar semuanya!

4. Brad Pitt & Angelina Jolie


Pasangan terkenal Hollywood ini berada di tempat keempat dengan gabungan pendapatan sebanyak AS$45 juta (RM137.6 juta). Pitt mendapatkan hasil sebanyak AS$25 juta (RM76.44 juta) daripada filemnya, "Moneyball" dan "Tree Of Life", sementara Jolie pula menjana pendapatan melalui filem dan juga menjadi jurucakap jenama seperti Louis Vuitton.

5. Will Smith & Jada Pinkett Smith


Antara pasangan yang paling lama bertahan di Hollywood, mereka memiliki pendapatan bersama 2012 sebanyak AS$40 juta (RM122.3 juta), iaitu AS$30 juta (RM91.73 juta) datang daripada Will Smith yang kembali ke layar perak melalui "Men In Black 3" dan "After Earth".

Sementara itu, Jada pula mengaut hasil daripada lakonan suaranya melalui animasi "Madagascar 3: Europe's Most Wanted" dan pelaburannya dalam Carol's Daughter, produk kecantikan yang dihasilkan oleh Lisa Price, di mana Jada juga bertanggungjawab sebagai jurucakapnya.

Liyana Jasmay tak sabar pulang bertemu Cinta

Posted: 20 Nov 2012 07:53 AM PST



"Pack nak balik! Yayy nak balik rumah ku! Rindu cinta!!"



Sensasi pun kurang pasti Liyana pergi ke mana nie..maklumlah dah lama tak baca gossip,saje je kongsikan gambar gelagat Liyana Jasmay yang teruja nak balik untuk bertemu tunang tersayang..

Breaking Dawn part 2- Malam pembukaan tayangan terbesar dalam sejarah filem Twilight

Posted: 20 Nov 2012 07:41 AM PST

Siapa peminat filem Twilight?? i ammm... Filem Breaking Dawn bakal ditayangkan pada 22 November 2012 di seluruh pawagam tanah air.. Di US,Filem ini telah ditayangkan dan mencatat kutipan tertinggi di malam pertama tayangannya dalam sejarah Filem Twilight dimana kutipan untuk malam tayangan berjumlah USD30.4 million,manakala tayangan tertinggi filem Twilight di malam tayangannya adalah USD30.3 million. Menurut boxoffice,Kutipan tertinggi malam tayangan filem setakat ini dipegang oleh Filem Harry Potter and The Deathly Hallows yang berjumlah USD43.5 million.. Sensasi tengok watak Bella yang dah jadi vampire nie makin cantik apabila warna rambut dan warna mata diubah dan wajah dimekapkan...sebab dulu Bella tak brapa mekap so wajah nampak sugul je.. Untuk pengetahuan korang,Filem Twilight ini adalah yang terakhir atau Finale dalam siri Filem Twilight...oh sedihh.. Ape lagi jum tengok..

Pierre Andre berhijrah, ikut kumpulan tabligh untuk dekati agama

Posted: 20 Nov 2012 07:08 AM PST

"Anugerah yang paling hebat adalah kalimah "La ila ha illallah" yang Allah berikan kepada kita, letak dalam hati kita. Jagalah kalimah ini, carilah ia, kerana itulah kemenangan sebenar. Allahu akbar! Peace, love Allah, love Muhammad," begitulah ucapan Pierre Andre yang masih diingati oleh kita pada Anugerah Skrin 2012 yang lalu. Alhamdulillah,seorang lagi selebriti tanah air yang telah berhijrah dan mendekati agama.Pierre kini mengikuti kumpulan tabligh. Pierre sebelum ini pernah menyuarakan kekosongan hati dan jiwa lebih-lebih lagi tanpa pasangan..Dan seorang sahabat telah mengajak Pierre untuk menyertainya.Piere menemui kebahagiaan rohani apabila berhijrah.








Pierre ketika di Anugerah Skrin 2012...

Video: Farid Kamil gembira ,Diana Danielle hamil anak sulung mereka

Posted: 20 Nov 2012 07:02 AM PST

http://1.bp.blogspot.com/-OO9Bg-O8jFk/UKsn_JnMIoI/AAAAAAAAjiY/W5zNL_0_53Y/s320/305589_557763100916483_39191651_n.jpg Tahniah sangat-sangat buat pasangan pengantin baru yang cukup sweet dan cute bersama..Baru dua minggu bernikah,Diana Danielle berkongsi kegembiraan apabila mendapati dirinya hamil melalui ujian kehamilan. Farid, 31, pada mulanya seperti tidak percaya bagaimanapun bersyukur apabila berita isterinya Diana, 21, disahkan sendiri oleh empunya diri. "Syukur kepada Allah s.w.t apabila mendapat berita gembira itu. Saya rasa gembira sangat dan bersyukur,"kata Farid. Terdahulu, Diana Danielle berkongsi kegembiraan itu menerusi laman twitternya dengan menulis – "The most precious birthday present, thanks Allah SWT" dan disertakan sekeping gambar alat uji kehamilan yang menandakan dia kini hamil. Pemilik nama sebenar Farid Kamil Datuk Dr Zahari dan Diana Danielle Danny Beeson selamat dijabkabul pada 3 November lalu dalam sebuah majlis ringkas di tepi tasik Hotel Flamingo Ampang, Kuala Lumpur.

Gambar Liuney mengenakan gaun kahwin dengan disaluti 3,000 Mutiara

Posted: 20 Nov 2012 06:50 AM PST



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Acara Kutipan Tabung Amal Gaza Palestin Anjuran Usrah Fitrah

Posted: 20 Nov 2012 06:06 PM PST

Pada hari ini (21 November 2012) akan diadakan bermula jam 4.30 ptg – 6.30 petang di depan Pavilion KL, Jalan Bukit Bintang, Kuala Lumpur.

Acara Kutipan Tabung Amal Gaza Palestin ini dianjurkan oleh serta beberapa rakan selebriti dan artis yang lain bertujuan untuk membantu serta meringankan beban mangsa kekejaman Israel yang ditindas di Gaza, Palestin.

Budiey juga rasa sangat kasihan dan bersimpati dengan penderitaan mangsa kekejaman Israel.

Sekarang ini, Budiey lihat ramai artis yang begitu peka dan prihatin dengan penderitaan penduduk Palestin. Kita semua perlu mengutuk habis-habisan serangan yang telah pun mengorbankan seramai 100 orang mangsa setakat hari ini sejak pertengahan November lalu.

Setiap hari ada sahaja mangsa berlumuran darah dan meninggal dalam keadaan yang sangat tragis. Bersyukurlah ya, kita hidup aman kat bumi Malaysia ni.

Jika korang ikuti perkembangan di Gaza, Bumi Palestin, korang akan tahu dan faham apa yang Budiey ingin sampaikan. Dengan bom yang sentiasa meledak sana-sini, mangsa kematian tak tahu la berapa orang agaknya, hidup dalam keadaan susah, buat Budiey rasa sangat sedih. Memang kat Malaysia ni ramai lagi yang susah tapi kalau kita boleh bantu, bantulah ye.

Kepada pembaca yang mahu datang, bolehlah berbuat demikian sebab Budiey kira ini adalah salah satu cabang atau cara untuk kita membantu. Jika Faizal Tahir mahu melelong semua trofi yang dimenangi untuk membantu mangsa yang teraniaya di Gaza, Palestin, mengapa tidak anda yang berkemampuan untuk menghulurkan sedikit derma.

Antara artis dan selebriti yang terlibat ialah , , , , , , Ainul Aisyah, , Anding AF, dan ramai lagi.

Semoga dengan usaha Usrah Fitrah dan selebriti ini serta sumbangan anda dapat memberi sedikit sinar dan meringankan penderitaan kepada saudara-saudara seagama di Gaza di Bumi Palestin.

Kepada anda yang ingin menghulurkan derma dan sumbangan, bolehlah datang sambil dapat beramah mesra bergambar dengan selebriti kegemaran masing-masing pada petang ini ya.

Irma Hasmie Listerine

Irma Hasmie

Yatt Hamzah

Yatt Hamzah

Heliza Helmi

Heliza Helmi

Fouziah Gous Iqram Dinzly

Iqram Dinzly

Facebook Komen

Facebook Komen

Tags: , , , , , , , , , , , ,

5 Sebab Mengapa Anda Perlu Tonton Fear Factor Selebriti Malaysia

Posted: 20 Nov 2012 03:52 PM PST

5 SEBAB MENGAPA ANDA PERLU TONTON FEAR FACTOR SELEBRITI MALAYSIA

Setiap orang dari kita bergelar manusia ada perasaan takut. Perasaan takut, ngeri, seriau, gayat, geli-geleman dan sebagainya… itu semua merupakan adalah perasaan yang normal yang menular dalam hati, jiwa dan perasaan kita dalam riwayat hidup manusia. Bohongla la kalau korang tak pernah rasa takut. Dalam hidup kita ni, rasa takut boleh melibatkan pelbagai situasi yang berbeza.

Takut atau gayat apabila berada di tempat tinggi, seriau dengan tempat gelap, geli-geleman dengan binatang berbisa dan sebagainya. Ada setengah orang takut pada air pun ada. Air yang dalam. Itu pun takut.

Kalau tanya pada Budiey, apa yang Budiey paling takut, Budiey akan jawab, Budiey takut sangat dengan ketinggian. Majoriti dari kita takut pada tempat yang tinggi, betul? Sesiapa sahaja akan rasa takut dengan ketinggian. Tapi sejauh mana Budiey boleh menghalang rasa takut itu bersarang dalam diri kita. Itu yang kita perlu tahu dan perlu kita atasi sebagai satu cabaran.

Budiey nak ceritakan sedikit tentang pengalaman Budiey. Selepas mencebur diri dalam dunia blog ini, banyak kali juga Budiey mendapat tawaran untuk buat terjunan dari tempat tinggi. Haiyo, kalau tak terjun, nanti orang cakap kita pengejut, penakut, lembik dan sebagainya.

Masih ingat lagi, semasa menjalani sebuah program realiti show melibatkan top blogger di Malaysia yang diadakan di sebuah taman tema terkenal, Budiey dicabar untuk menaiki satu games extreem yang melantunkan Budiey jauh tinggi ke atas yang diberi nama  AJ Hackett's G-Force X. Pergh! Tingginya bukan main! Gayat sangat. Sampai nak bukak mata pun takut. 

Budiey berjaya melaluinya walaupun perasaan takut masa tu, Tuhan sahaja yang tahu. Kalau tengok rakaman video masa tu, nak ketawa pun ada sebab Budiey rasa Budiey terkencing dalam seluar semasa dilontar tinggi ke atas tu.

Kemudian, Budiey dicabar lagi semasa kunjungan ke New Zealand untuk buat terjunan Bungee Jumping. Aduh, macamana nak tolak pelawaan dan cabaran ini sedangkan semua kawan-kawan yang ikut sama teruja untuk buat terjunan.

Dalam diri Budiey, semua perasaan ada. Takut mati, takut terjatuh dan sebagainya.

Buat-buat cool pun tak guna sebab memang jelas sangat Budiey takut untuk terjun dari tempat tinggi. Masa tu rasa nak terkencing pun ada. Kalau Budiey ada sakit jantung, dah lama pengsan kat situ. Masa nak buat terjunan tu, mulalah badan rasa nak demam.

Nak terjun ke tak, nak terjun ke tak nih. Naluri dan gerak hati kata, jangan terjun, kalau terjun nanti, macam-macam boleh jadi. Kalau tali ni putus macamana? Aduh, macam-macam perasaan yang bermain dan bergolak dalam hati masa tu.

Nak dijadikan cerita, masa nak buat terjunan tu, Budiey kata, tunggu sekejap, saya tak jadi nak terjun. Semua yang ada kat situ gelak. Budiey rasa malu pun ada masa tu sebab Budiey tewas dengan perasaan takut.Argh! Stress!

Bercakap tentang takut ni, mengingatkan Budiey dengan sebuah program yang akan menemui penonton Astro tak lama lagi iaitu Fear Factor Selebriti Malaysia.

Semasa diberitahu tentang program yang mencabar segala rasa ketakutan selebriti ini, Budiey rasa sangat teruja dan tak sabar nak tonton. Kalau bab-bab tengok selebriti kantoi ni, siapa yang tak nak tengok. Kadang-kadang tu, kita tak tahu, ada ramai selebriti yang kacak tapi takut pada kucing, takut pada tikus, lipas dan sebagainya. Ada jugak yang macam tu? Hahaha…jangan ketawakan orang, kita belum tentu lagi tahu macamana, kan?

Fear Factor Selebriti Malaysia

Tapi takut pada kucing, lipas, tikus, geli dengan lintah dan sebagainya bukan cabaran yang besar dalam Fear Factor Selebriti Malaysia. Banyak lagi cabaran yang besar menguji ketahanan fizikal dan mental para peserta.

Budiey dikhabarkan, seramai 30 orang peserta telah diterbangkan ke Cape Town, Afrika Selatan untuk menjalani rakaman ini termasuklah pelakon terkenal yang kini tengah bikin fenomena dalam Adam & Hawa iaitu Aaron Aziz yang menggalas tugas sebagai pengacara program realiti ini.

Antara selebriti yang terlibat antaranya termasuklah Dafi, , Elfira Loy, , Kaka Ashraff, , Johan Ashaari, Jehan Miskin, Celina Khor, , Atu Raja Lawak, Alam Wakaka Crew, , , Hairul, Farish Aziz, Akim, , Nik Michael, Arthur, Zoey, Dr Faiz, , Azri, , , , Didie Alias, Isham, Iz OIAM dan Yassin.

Fear Factor Selebriti Malaysia

Dalam ramai-ramai, Budiey rasa teruja nak tengok Didie Alias, Kaka dan Elfira Loy sebab mereka adalah wanita yang berani mencabar diri untuk menyertai pertandingan realiti ini.

Tengok pada saiz tubuh Elfira Loy yang kecil itu, bolehkah dia mengawal diri dalam keadaan yang menakutkan atau dalam situasi yang membahayakan dirinya?

Tapi menurut Elfira, dia kata, dia sangat positif dan yakin dengan diri sendiri. Fizikal badan yang kecil tak bermakna dia tak dapat buat.

Jadi, jangan ingat selebriti yang bertubuh kecil tidak dapat menjadi juara dalam Fear Factor Selebriti Malaysia ya. Sebaliknya, selebriti yang kacak, bertubuh sasa tu tak semestinya akan menang. Sesiapa sahaja boleh jadi pemenang dan yang penting, selain nasib, cabaran dan juga kekuatan diri yang akan menentukannya.

Fear Factor Selebriti Malaysia

Pergh! Cayalah Elfira!

Selain cabaran selebriti yang dramatik, Budiey nak tengok juga bagaimana cara Aaron Aziz mengendalikan dan mengacarakan program ini. Pasti ramai peminat Aaron terutama Aaronators yang nak tengok sebab Aaron Aziz jarang sekali dapat tawaran menjadi hos program.

Budiey pun rasa yang sama, sebab sebelum ini, kita dah banyak disogokkan lakonan Aaron Aziz. Tapi kali ini, agaknya, berjayakah Aaron Aziz menjadi pengacara. Mana tahu, dengan program ini, Aaron Aziz menang Pengacara TV Lelaki Terbaik dalam anugerah berprestij? Mana kita tau kan?

Fear Factor Selebriti Malaysia

Dalam banyak-banyak peserta selebriti ni, Budiey rasa kumpulan Jehan Miskin bersama angkasawan negara, Dr Faiz Khaleed akan menang sebab tengoklah fizikal dan karakter Jehan dan Dr Faiz ni macamana. Jehan seorang yang sangat positif dan bersemangan waja.

Dari wajahnya pun kita tahu, Jehan ni jenis orang yang berani menyahut cabaran. Kasilah apa sahaja cabaran, dia akan lakukan.

Fear Factor Selebriti Malaysia

Paling kelakar, Budiey rasa nak tengok gelagat Roslan Shah & Azam Pitt yang rata-rata kita tau Roslan Shah ni jenis yang sangat optimistik dan over confident. Juga tak ketinggalan Didie Alias bersama suaminya. Mesti lawak!

5 Sebab Mengapa Anda Semua Kena Tonton Fear Factor Selebriti Malaysia:

  1. Sebab ada Aaron Aziz yang kacak dan popular tu, pertama kali jadi pengacara program realiti. Cabaran jugak tu.
  2. 15 kumpulan selebriti bertanding untuk merebut wang tunai yang sangat lumayan dengan cabaran yang berbeza-beza. Gelagat mereka pasti mencuit hati penonton.
  3. Sebelum ini, kita tonton Fear Factor tapi kali ini berbeza sebab melibatkan selebriti dan dirakam pula di Cape Town, Afrika Selatan. Lokasi yang menarik dengan pemandangan yang cantik membuatkan program ini akan ditunggu-tunggu oleh penonton setiap minggu. Percayalah.
  4.  Dengan program ini, kita tahu, jika kita berada di tempat selebriti yang bertanding tu, apa rasa kita. Bayangkan kalau kita dikurung dalam sebuah kotak seperti keranda dan dalamnya penuh dengan lipas. Ada berani?
  5. Akhir sekali, sebab mengapa anda perlu tonton program ini ialah sebab anda semua adalah penakut. Hahaha lawak tak lawak tak?

Apa-apa pun kita sama-sama tengok program realiti Fear Factor Selebriti Malaysia ni. Budiey dengar, hadiah lumayan menanti 15 kumpulan selebriti yang bertanding.

Jangan lupa tonton semua episod program ini mulai Disember depan di Astro Ria (saluran 104).

Jangan lupa layari dan LIKE fanpage program ini di Facebook: https://www.facebook.com/FearFactorMalaysia

Dan untuk info, layari sekarang:
www.astrogempak.com.my/fearfactor

Video Bual Santai Budiey Bersama Elfira Loy & Kaka Peserta Fear Factor Selebriti Malaysia

Video Bual Santai Budiey Bersama Bual Santai Zaween & IZ Fear Factor Selebriti Malaysia

Video Bual Santai Budiey Bersama Zoey & Dafi Peserta Fear Factor Selebriti Malaysia

Video Bual Santai Budiey Bersama Farish Aziz & Akim Ahmad Fear Factor Selebriti Malaysia

Video Bual Santai Budiey Bersama Ruslan Shah & Azam Pitt dalam Fear Factor Selebriti Malaysia

Fear Factor Selebriti Malaysia

Fear Factor Selebriti Malaysia

Facebook Komen

Facebook Komen

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

borak kosong

sumber :-

borak kosong


Foto Hutan Hujan Indoor Terbesar Di Dunia

Posted: 20 Nov 2012 09:00 PM PST

Pernahkah kamu mendengar ada hutan hujan tapi berada di dalam ruangan? Dengan kata lain, hutan hujan indoor.

Bagi kamu yang belum pernah dengar, inilah hutan hujan buatan Tropical Islands Resort. Sebuah resort yang tepatnya terletak di Krausnick, Brandenburg, atau sekitar 60 km di sebelah selatan kota Berlin, Jerman.

Bangunan ini dibangun menyerupai hanggar pesawat dengan ukuran panjangnya mencapai 360 meter, lebarnya 210 meter, dan tingginya 107 meter.

Dengan ukuran tinggi seperti itu, patung Liberty (93 m) saja bisa diletakkan di dalamnya. Tentu kamu dapat membayangkan betapa luas dan tingginya bangunan ini.

Untuk membangun resort ini, Tropial Islands Resort memerlukan 14.000 ton besi. Oleh kerana ukurannya yang sedemikian besarnya, maka bangunan ini menjadi bangunan terbesar pertama yang tidak menggunakan pilar penyangga pada kerangka dalamnya.

Agar supaya suasana hutan benar-benar muncul di dalam bangunan ini, 30.000 pohon hidup ditanam di dalamnya. Tanaman yang ada di dalam hutan hujan indoor ini terdiri dari 500 jenis tanaman, seperti tanaman kopi, pisang, tanaman hutan liar, dan lain sebagainya.



Bangunan ini juga dilengkapi dengan kaca tembus pandang supaya sinar matahari tetap dapat masuk menyinari berbagai jenis pohon di dalamnya.



Selain hutan sungguhan yang dapat dinikmati oleh para pengunjung, di dalam bangunan ini terdapat pula kolam renang yang dapat menampung 8.000 orang, serta pantai buatan beserta lautnya sepanjang 200 meter.

Jika kamu ingin menikmati suasana tropis tanpa harus terkena paparan sinar matahari yang terlalu terik, maka resort ini sangat cocok untukmu.
Berikut adalah beberapa foto keindahan dan kenyamanan hutan hujan indoor.







Lawak,,cara cepat nak keringkan seluar dalam

Posted: 20 Nov 2012 08:30 PM PST

Lelaki Ini Menggunakan Paragliding Agar Terhindar Sesak di China

Posted: 20 Nov 2012 08:00 PM PST


China memang dikenal sebagai negara dengan kepadatan penduduk yang tinggi. Oleh sebabnya, kesesakan sudah menjadi pemandangan yang biasa disana.
Namun, seorang pengusaha bernama Zeng Daxia (42), punya cara praktis menghindari kesesakan di kota tempat tinggalnya Zhuzhou, Propinsi Hunan, China. Zeng terbang melintasi udara dengan paracutnya, menyeberangi Sungai Xiangjiang dan tiba di tempat bekerja tepat waktu.

(Sumber:wordpress.com,uniknya.com)

Sebagai kota yang bertumbuh pesat akibat booming ekonomi China, kesesakan jadi pemandangan biasa di Zhuzhou. Apalagi kota ini terbelah oleh Sungai Xiangjiang. Warga yang berkantor di sisi kota lain harus melintas jembatan Zhuzhou Xiangjiang River Bridge sepanjang kurang-lebih 1,3 km. Yang menjadi masalah, terdapat 7000 kendaraan berada di atas jembatan setiap jamnya, sementara kapasiti optimal hanya 2700 kendaraan. Boleh diteka, kesesakan selalu terjadi.
Daripada menghabiskan waktu 3 jam di dalam kereta yang berselang di Zhuzhou, namun Zeng Daxia tidak punya masalah dengan waktu yang terbuang percuma karena macet.
Dengan paragliding bermotor, ia hanya perlu waktu 1 ienit menyeberangi sungai. "Sekarang saya boleh melayang di atas mereka semua dan mulai bekerja hanya dalam beberapa menit. Ada beberapa dari kita ikut melakukannya sekarang karena lalu lintas di sini sangat buruk," ucap Zeng.
Tetapi peraturan penerbangan lokal telah menetapkan jika Paragliding boleh dikatakan legal selama Zeng tidak terbang di atas pengkalan udara militer dan terbang hanya di bawah 1.000 meter.
"Ini mungkin terdengar kejam tapi saya ingin terbang rendah – hanya supaya aku boleh melihat rasa frustrasi di wajah para pemandu," tambahnya.
Berkat inovasinya yang menarik perhatian, Zeng bahkan berharap, "Keadaan di Zhuzhou sangat sesuai dengan paragliding. Mungkin saja olah raga ini boleh dikembangkan sebagai daya tarik pelancungan," tuturnya. (**)
Sumber : orange.co.uk, uniknya.com

Grafiti Terpanjang Dan Terbesar Di Dunia

Posted: 20 Nov 2012 07:30 PM PST


Ini dia, grafiti terpanjang dan terbesar di dunia. Apa Mesammesemmania penasaran dengan grafiti terpanjang dan terbesar ini? Yuk, kita lihat fotonya langsung di bawah ini :


Sumber

Pencuri Gagal Mencuri, Malah Kehilangan Kereta dan iPad

Posted: 20 Nov 2012 07:00 PM PST


Seorang pencuri di Los Angeles nampaknya harus lebih banyak belajar mengenai ilmu dasar pencurian. Bukannya mendapat barang-barang jarahan baru, ia malah kehilangan berbagai benda berharga yang dibawanya, termasuk kereta dan berbagai peralatan elektronik.
Kesalahan pertama Miguel Lana, 25 tahun, seperti yang diutarakan oleh polis setempat adalah terlalu berisik. 13 November kelmarin, Lana sempat berhasil memasuki sebuah rumah di Sharp Avenue dengan mendobrak pintu depan rumah. Ia lalu pergi menuju sebuah kamar dan mulai menggasak benda-benda berharga didalamnya.
Namun aksi pencarian harta karunnya terlalu bising, sehingga membangunkan sang empunya rumah yang ketika itu sedang tertidur di kamar yang lain.
Ketika ditahan Lana memohon kepada pemilik rumah agar tidak memanggil polis dan segera kabur menuju mobilnya. Tapi aksi melarikan diri ini pun gagal, kerana keretanya tak dapat distart.
Panik, Lana kembali masuk ke dalam rumah dan kembali memohon kepada pemilik rumah agar tidak memanggil polis. Pemilik rumah lalu mengejar Luna keluar rumah dan berhasil memukulnya dengan cangkul taman hingga KO. Diwaktu yang sama, isteri pemilik rumah menghubungi polis.
Namun sebelum polisi datang, Lana terbangun dan berhasil kabur dengan jalan kaki. Tapi dengan segudang bukti kejahatan yang ditinggalkannya, termasuk cap jari, jejak kasut, foto dirinya dan bahkan kereta, polisi tak perlu kesulitan mencari jejak pencuri ceroboh ini.
Polisi yang menggeledah tempat kejadian juga menemukan berbagai benda elektronik di kereta milik Lana, termasuk sebuah iPad, yang semuanya dicurigai merupakan barang-barang hasil curian dari aksi kejahatan Lana sebelumnya.

Wanita diperkosa, dikurung sebelum dipaksa berlatih telan dadah

Posted: 20 Nov 2012 06:30 PM PST


SAMUT PRAKAN: Seorang rakyat Nigeria dituduh memperkosa seorang wanita tempatan, mengururungnya selama seminggu dan memaksa mangsa berlatih menelan dadah agar dia dapat digunakan untuk menyeludup kokain ke Amerika Syarikat.
Polis semalam menyelamatkan mangsa berusia 29 tahun itu yang dikunci dalam sebuah bilik sewaan di kompleks apartmen di daerah Muang. Menurut polis, mangsa diperdaya pergi ke bilik itu oleh lelaki Nigeria berkenaan yang dipanggil Maxie.

Wanita itu berkata, dia bertemu suspek di laman web mencari pasangan dan bersembang dengannya untuk beberapa lama sebelum suspek memintanya bertemu untuk membincangkan peluang perniagaan. Suspek mendakwa bekerja dalam industri pelancongan. "Saya pergi ke sana kerana dia memberitahu akan membantu saya pergi ke AS untuk bertemu dengan bapa saya yang tinggal di sana," kata mangsa kepada polis.


Mangsa bertemu suspek di bilik terbabit pada 12 November lalu, di mana dia diperkosa, dibelasah dan dikunci. Wanita itu berkata, suspek merampas kad pengenalan dan telefon bimbitnya. Menurut mangsa, suspek memaksanya menelan kondom berisi serbuk setiap hari sepanjang dia dikurung.

Suspek memberitahunya dia perlu berlatih kerana dia akan digunakan untuk menyeludup kokain ke AS. Mangsa berjaya diselamatkan ketika suspek tertinggal telefon bimbitnya. Mangsa menghubungi rakannya yang bekerja di stesen radio yang kemudian melaporkan kejadian itu kepada polis. - BP


sumber : mymetro

Drebar teksi pulangkan RM2.7j

Posted: 20 Nov 2012 06:00 PM PST


SINGAPURA: Seorang pemandu teksi warga tempatan diumumkan sebagai wira selepas dia memulangkan wang tunai Sg$1.1 juta (RM2.74 juta) kepada pasangan pelancong Thai yang tertinggal wang itu dalam teksinya.
Sia Ka Tian, 70, terkejut apabila menemui wang dalam beg kertas hitam di tempat duduk penumpang belakang semalam selepas dia menurunkan pasangan itu di sebuah pusat beli-belah.

"Bila saya lihat wang itu, saya menyangka berdepan masalah. Saya pasti sekurang-kurangnya ada $200,000 (RM499,749) dalam beg itu," kata pemandu teksi veteran yang sudah memandu teksi selama 31 tahun sepertimana dipetik daripada Straits Times.


Namun, bila dia membawa wang itu ke pejabat syarikat pengangkutan ComfortDelGro, rakannya yang menghitung wang itu terkejut mendapati ada RM2.74 juta dalam bentuk not kertas 1,000.

"Wang itu tidak penting buat saya. Ia bukan milik saya, jadi, bagaimana saya boleh gunakannya?," katanya kepada akhbar berkenaan.


Sia menerima ganjaran wang tunai yang tidak didedahkan jumlahnya daripada pasangan terbabit dan syarikat pengangkutan itu juga bercadang memberinya ganjaran atas kejujurannya. - ST


sumber : mymetro

Sawah ‘ayam’ Siam

Posted: 20 Nov 2012 05:45 PM PST


KUALA NERANG: "Jangan mai lagi... ada polis." Itu reaksi spontan perbualan telefon seorang lelaki warga Siam dipercayai bapa ayam selepas sebuah rumah di Kampung Tanjung, dekat sini, dipercayai menjalankan aktiviti persundalan diserbu pihak berkuasa, kelmarin.
Ketika diserbu kira-kira jam 6 petang oleh anggota Bahagian Perjudian, Kongsi Gelap dan Maksiat (D7), Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Kedah diketuai Inspektor Mohd Nasrul Faiz mendapati dua wanita warga Thailand berusia 20-an serta 30-an berada di dalam bilik, namun tidak menemui sesuatu mencurigakan. 
Pada mulanya, bapa ayam berusia 50-an terbabit menegaskan bahawa dua wanita berkenaan tinggal menyewa di rumahnya dan memaklumkan mereka mempunyai suami yang bekerja sebagai petani di sawah berhampiran.

Difahamkan, pemeriksaan awal polis hanya menemui beberapa helai pakaian wanita mencolok mata, tetapi tiada penemuan mencurigakan seperti tisu atau kondom yang sudah dipakai.



Namun, tembelang bapa ayam terbabit terbongkar sebaik saja dia berbual menerusi telefon bimbit miliknya dengan individu lain dipercayai pelanggan rumah persundalan itu dan melarang individu terbabit datang kerana pusat itu diserbu pihak polis.


sumber : mymetro

Mengaku abang kandung elak dicekup khalwat

Posted: 20 Nov 2012 05:30 PM PST


CHUKAI: Helah seorang lelaki berusia 19 tahun yang mengaku abang kandung kepada seorang gadis bagi mengelak ditahan sepasukan anggota penguat kuasa agama dan polis gagal apabila pemeriksaan pada kad pengenalan pasangan itu mendapati nama bapa mereka berbeza.
Dalam serbuan di rumah milik ibu bapa gadis berusia 18 tahun itu di Bukit Mentok, di sini, pada kira-kira jam 2 pagi semalam, lelaki berkenaan yang hanya berseluar pendek tanpa baju ditahan ketika menyorok di belakang almari pakaian. selepas dipercayai terkejut apabila terdengar pintu bilik diketuk pihak berkuasa.

Menurut sumber, ketika serbuan hanya kakak gadis terbabit berada di rumah itu tetapi tidur di bilik berasingan manakala ibu bapa mereka pulang ke kampung di Kelantan.


sumber : mymetro

‘Sifu’ karate parah

Posted: 20 Nov 2012 05:15 PM PST


NILAI: Seorang pembantu jurulatih karate cedera parah ditikam di belakang badan ketika cuba melawan empat penyamun bersenjatakan pisau dalam kejadian di hadapan rumahnya di Taman Permai Jaya, Mantin, malam kelmarin.
Ketua Polis Daerah, Superintendan Mohd Yusoff Awang berkata, dalam kejadian jam 8.30 malam itu, mangsa, Tam Yam Choy berusia 55 tahun terpaksa dikejarkan ke Hospital Tuanku Jaafar Seremban (HTJS) disebabkan luka tikaman dalam dan hampir mengenai paru-paru. 
Menurutnya, pergelutan itu dikatakan berlaku selepas suspek meluru masuk ke kawasan rumah yang turut disaksikan isteri mangsa.

"Mangsa dan isterinya ketika itu berada di hadapan rumah sebelum didatangi empat suspek menaiki dua motosikal. Menyedari suspek cuba menyamun, mangsa bertindak melawan dan ketika pergelutan, seorang daripada suspek itu menikam belakang badan mangsa dengan sebilah pisau menyebabkan dia rebah.



"Suspek kemudian menyamun wang tunai RM200 dan sebuah telefon bimbit milik isteri mangsa sebelum melarikan diri. Isteri mangsa yang tergamam dengan kejadian itu meminta pertolongan jiran sebelum menghubungi polis," katanya.


sumber : mymetro

Khayal diulit kekasih

Posted: 20 Nov 2012 05:00 PM PST


IPOH: Gambar longgokan wang dan kereta mewah yang dipaparkan dalam laman sosial facebook (fb) sudah cukup menjadi 'modal' bagi seorang lelaki bagi mencairkan hati wanita kononnya untuk menjalin hubungan cinta sebelum menipu mangsa lebih RM60,000.
Mangsa kasanova fb itu yang hanya mahu dikenali sebagai I Kuar, 24, berkata, lelaki berusia lewat 20-an terbabit dikenalinya awal tahun ini dan hanya berhubungan melalui Internet serta telefon tanpa berjumpa.
"Dia mendakwa menjalankan perniagaan dan banyak mendapat tawaran tender kerajaan. Perbualannya dalam fb menambat hati saya dan kami bertukar nombor telefon.

"Sejak itu kami saling menghantar SMS bagi bertanya khabar sehingga pada tengah malam 14 Mac lalu dia menghubungi saya dalam keadaan tergesa-gesa dan mendakwa ditimpa musibah," katanya yang ditemui di Biro Aduan Barisan Nasional (BN) di sini, semalam.



Menurutnya, suspek mendakwa seorang pekerjanya melarikan wang syarikat RM8,000 yang sepatutnya digunakan untuk menjalankan projek perniagaan


sumber : mymetro

Isteri mabuk jatuh tingkat 3

Posted: 20 Nov 2012 04:30 PM PST


KUCHING: Seorang wanita yang mabuk nyaris maut apabila terjatuh dari tingkat tiga kediamannya di Pusat Perniagaan Chong Lin Park di sini, semalam, ketika bertengkar dengan suaminya yang menghalangnya keluar rumah untuk minum sekali lagi bersama beberapa rakannya yang sedang menunggu.
Difahamkan, dalam kejadian kira-kira jam 1 pagi itu, mangsa berusia 48 tahun baru pulang dari minum arak di kedai makan berhampiran rumahnya, namun dia meminta izin suaminya untuk keluar semula, tetapi tidak dibenarkan lelaki itu.

Menurut sumber, mangsa dikatakan naik berang selepas permintaannya tidak dipenuhi sehingga mencetuskan pertengkaran.


Katanya, mangsa dikatakan berdiri terlalu dekat dengan tingkap sambil mengamuk menyebabkannya gagal mengimbangi badan lalu terjatuh.

"Akibat kejadian itu, mangsa patah kaki kanan, selain mengalami kecederaan di beberapa bahagian badan dan dikejarkan ke Hospital Umum Sarawak (HUS) untuk rawatan lanjut," katanya.


Menurutnya, keadaan mangsa kini dilaporkan stabil dan dipindahkan ke wad biasa.


sumber : mymetro

[Foto] Barbie-Barbie Dengan Gaya Modern Dan Memiliki Tattoo

Posted: 20 Nov 2012 04:00 PM PST


Barbie-barbie saat ini juga mengikuti trend , saat ini Barbie pun bergaya modern dan  memiliki tattoo….
   

Tes Seberapa Jauh Fikiran Anda Memikirkan Tentang Se*

Posted: 20 Nov 2012 03:00 PM PST


Cubalah mengisi ruang kosong diantara  kata-kata dibawah ini dengan cepat…
dan bandingkanlah jawaban anda dengan jawaban dibawah…..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

(Foto) Beginilah Pemandangan (Pelanggaran Syariat ) Di Pantai Iran

Posted: 20 Nov 2012 08:45 AM PST


Republik  Iran merupakan negara yang mengusung syariat Islam sebagai dasar negaranya. Pemberlakuan syariat Islam disana amat membatasi gerak kaum perempuan. Misalnya kaum perempuan dilarang keras berinteraksi di muka umum terlebih lagi dengan yang bukan muhrimnya.

Di Iran, laki-laki dan wanita dipisahkan area berenangnya

Pemberlakuan aturan ini berlaku juga dalam hal berpakaian, dimana kaum perempuan diwajibkan memakai busana yang menutupi seluruh tubuhnya. Tidak terkecuali saat ia sedang berenang di kolam renang atau di pantai.




Walau di pantai dan berenang pun wanita tetap wajib memakai pakaian yang menutupi seluruh aurat



Namun tetap saja ada yang "nakal" ingin bercampur dan tidak ketahuan

Setiap peraturan memang harus ditegakkan, tapi setiap peraturan tetap saja ada celah yang bisa dilanggar. Dan yang tidak diketahui oleh dunia luar tentang celah-celah yang kerap dimanfaatkan oleh warga Iran, bisa dilihat pada gambar di atas.
(dari berbagai sumber)

WaW..! Boneka Plastik yang Sangat Mirip Dengan Wajah Asli Sang Artis

Posted: 20 Nov 2012 08:30 AM PST


Boneka plastik mini yang diproduksi menyerupai karakter asli dari ikonik film dan TV, biasanya boneka seperti ini tak terlihat seperti karakter ikonik dari film dan TV.
Seniman potret dikenal di komunitas boneka sebagai 'repaint artis' dikenal karena kemampuannya untuk mengubah  patung paling dasar Mattel atau Hasbro menjadi versi yang sangat realistis dari selebriti yang menjadi modelnya.
Ditampilkan dalam katalog Cruz antara lain adalah bintang Twilight Edward Cullen dan Bella Swan, serta vampir Laurent, James dan Victoria, Angelina Jolie, Johnny Depp sebagai Kapten Jack Sparrow di Pirates Of The Caribbean, dan Steve Carell, bintang dari versi Amerika The Office .
Cruz, yang lahir di Filipina telah menjadi seniman potret  dan lukisan boneka selama delapan tahun terakhir ini.
Dia juga telah menggubah secara detil dan rumit untuk boneka Cher, Harry Potter dan Orlando Bloom, serta Anne Hathaway dan karakter Meryl Streep dari The Devil Wears Prada.
Untuk repaints boneka lebih realistis kunjungi website-nya.

• Edward Cullen dan Bella Swan  alias Robert Pattinson dan Kristen Stewart sebelum dan sesudah di repair oleh Noel Cruz

• Robert Pattinson dan Kristen Stewart dalam bentuk manusia

• boneka Elizabeth Taylor dibuat dengan tanda tangan aktris make-up terlihat termasuk alis berat dan bibir merah mengkilap

• Noel Cruz terhadap detail pada Farrah Fawcett boneka termasuk rambut dan menjentikkan si Malaikat Charlie terkenal ini

• James, Victoria dan Laurent, tiga vampir Twilight, mendapatkan makeover Cruz untuk memperbaiki boneka aslinya

• Tiga vampir, James, Laurent, dan Victoria, di Twilight

• Aktris boneka 'sebelum dan sesudah Noel Cruz mengambil kuas nya padanya

• Langkah-langkah yang digunakan untuk membuat boneka Angelina Jolie ditingkatkan termasuk pengaturan rambutnya di rol

  
• Aktor Angelina Jolie, kiri, dan Johnny Depp di Pirates Of The Caribbean, kanan

• Boneka untuk karakter Johnny Depp dalam Pirates Of The Caribbean

• The Harry Potter dan sang penjahat dibawa ke kehidupan untuk stroke cat Cruz jenius

• Noel Cruz telah ulang Daniel Radcliffe untuk membuatnya tampak lebih seperti nya karakter Rowling JK

  
• Daniel Radcliffe sebagai Harry Potter, kiri, dan komedi aktor Amerika Steve Carell

• boneka aktor mendapat Cruz Noel touch-up

• Anne Hathaway dan boneka karakter Meryl Streep sebelum dan sesudah mereka Cruzover

  
• Anne Hathaway, kiri, dan Meryl Streep, tepat, di The Devil Wears Prada

• The boneka Thriller asli adalah horor

• karakter boneka Orlando Bloom dari Lord Of The Rings

  
• Aktor Orlando Bloom di Lord Of The Rings, kiri, dan Kate Winslet di Titanic, kanan

• versi Noel Cruz dicat karakter Kate Winslet di Titanic

• Penyanyi mendapatkan Noel Cruz makeover

• Penyanyi pra-dan pasca-Noel Cruz

• Noel Cruz bekerja pada Daniel Radcliffe Harry Potter boneka

(Mail | YhWp)

Pro Dan Kontra!! Paris Hilton Membuka Toko Barang dan Parfume Mewah di Mekkah Arab Saudi

Posted: 20 Nov 2012 08:15 AM PST


Paris Hilton datang jauh dari awal nya tidak begitu rendah hati sebagai pewaris hotel, sosialita yang dikenal suka menghamburkan wang, rekaman seks, membuat posisinya selalu  diincar media di mana-mana dan sekarang dia mencuba untuk menjadi 'pengusaha' untuk mendominasi global.
Tak hanya di Paris, bahkan kota suci Mekkah, Arab Saudi  tempat terbaru untuk salah satu merk tas yang luar biasa Ms Hilton dan kedai aksesoris.
Tentu Paris bukan tanpa knockers dan gagasan bahwa sosialita yang suka berpesta ini telah membuka sebuah kedai di tempat tanah suci Islam yang didambakan oleh 1.2 billion umat Muslim di seluruh dunia.
Pengguna lain mengatakan 'Sederhananya, mereka melihat ini adalah invasi Barat di dunia Arab tidak boleh membeli atau memasarkan produk mereka. Namun menolak konsep ini dan pada saat yang sama, membeli semua produk Eropa dan Barat benar-benar munafik. "
Paris pasti akan berharap toko barunya menjadi 'kiblat' bagi mereka yang bersedia untuk melakukan ziarah ke Mekkah Mall yang terkenal, terletak di King Abdullah Bin Abdulaziz Road, mencari 'produk fashion mewah yang terjangkau. "
Paris telah datang jauh sejak awal dirinya sebagai salah satu artis terkemuka New York untuk Gadis diawal abad ini. Dia mendapatkan pengakuan internasional dan ketenaran setelah film seks yang  dibuat dengan Shannon Doherty mantan suami Rick Salomon tersebar di internet pada November 2003.
Sejak itu, ia telah mencoba keberuntungannya di berbagai karir termasuk akting, menyanyi dan menjadi perancang busana tapi semua tidak selalu sukses besar, tetapi telah membantu membangun dirinya sebagai merek global yang sangat kuat.
Ada lebih dari 40 Toko Paris Hilton di seluruh dunia dan produk-produknya termasuk parfum, bag, jam tangan dan sepatu. Dia konon menghasilkan lebih dari $ 10 juta per tahun dari penjualan dan biaya $ 300.000 untuk penampilan pribadi. Kekayaan bersihnya diperkirakan sebesar $ 100 juta.
Untuk membantu meningkatkan reputasinya di wilayah tersebut, ia difilmkan versi waralaba TV-nya BFF di Dubai, UAE yang disiarkan pada tahun 2011.
Acara ini kurang bersemangat dibanding edisi AS dan Inggris dari pertunjukan, dengan alkohol, bersumpah dan pakaian agak bersifat cabul dijaga agar tetap minimum. Penguasa Dubai, Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, bahkan harus memberikan restunya sebelum shooting boleh dimulai.


• Paris Hilton, digambarkan di Dubai pada tahun 2009, baru saja membuka salah satu kedai bag dan kedai aksesoris di Mekkah

  
• Paris Hilton telah membuat marah sejumlah umat Muslim setelah membuka satu kedainya di Mekkah di Arab Saudi

 
• Sebuah situs utama untuk umat Islam 1.2 billion dunia dan sekarang rumah bagi salah satu tas Paris Hilton dan aksesori toko

  
• Kedai di Mecca Mall yang terkenal, adalah toko kelima di Paris 'di Arab Saudi

(Mail | YhWp)

Bantuan CPR yang amat terlampau

Posted: 20 Nov 2012 08:00 AM PST


Gadis penyelamat sedang memberikan bantuan pernafasan pada mangsa lemas. Itu patut dan perlu. OK, kita tahu apa yang gadis pertama tu buat… tetapi gadis kedua? Terkeliru…
Yang seorang tu nampak gayanya betul la bagi bantuan mulut ke mulut… cuma yang seorang lagi tu, musykil  pulak rasanya… tengah bagi bantuan jenis apa ??? Jangan ada otak kuning

sumber : bestoneoffour

5 Gaya Rambut Simpel Untuk Pesta

Posted: 20 Nov 2012 06:00 AM PST




Sumber 

Hotel toilet

Posted: 20 Nov 2012 04:00 AM PST




Sumber

Pasangan Ini Akan Menikah Setiap Tahun

Posted: 20 Nov 2012 03:00 AM PST


Ada beragam cara untuk mengungkapkan rasa cinta terhadap pasangan. Salah satunya seperti yang ditunjukkan pasangan asal California ini.

Pasangan suami istri asal California Amerika Syarikat (AS) Susan dan Evan Money memilih untuk melangsungkan pernikahan setiap tahunnya.

417d1.blogspot.com - Pasangan Ini akan Menikah Setiap Tahun

Pasangan itu pada awalnya hanya merencanakan untuk menikah satu kali saja, namun setelah menjalani perayaan pernikahan yang menurut mereka sangat romantis akhirnya mereka memutuskan untuk menikah di tempat yang berbeda setiap tahunnya.

"Evan adalah seorang lelaki yang sangat romantis, dia benar-benar cinta sejatiku. Aku tidak pernah berpikir Aku akan hidup sebahagia ini.  Ini adalah pernikahan ke 15 ku dengan Evan dan Aku belum pernah sebahagia ini sebelumnya," ujar Susan seperti dikutip Daily Mail Jumat.

Pasangan ini tercatat telah melangsungkan pernikahan di 15 tempat yang berbeda. Di antaranya di atas balon udara, di sebuah hotel di Las Vegas, di sebuah peternakan di Fort Lauderdale dan di beberapa tempat lainnya.
Susan mengatakan, mereka telah menikah di lima gereja yang berbeza dan pernikahan mereka dilakukan oleh 11 pendeta yang berbeda pula.

"Pernikahan di pantai dengan lumba-lumba adalah pernikahan favoritku. Itu benar-benar adalah yang paling indah. Dan Aku tidak pernah bisa berhenti menangis," ujar Susan.

Sementara itu menurut Evan pernikahan favoritnya sama dengan istrinya, yakni, di sebuah pantai yang terletak di Hawai.
417d1.blogspot.com - Pasangan Ini akan Menikah Setiap Tahun

417d1.blogspot.com - Pasangan Ini akan Menikah Setiap Tahun

Inilah Basikal Gunung yang Ringan dan Dapat Dilipat

Posted: 20 Nov 2012 02:00 AM PST


Turun dari puncak gunung dengan medan berbatu hanya berjalan kaki merupakan sebuah  malapetaka pada sendi kita, menyebabkan stres, cedera dan kadang-kadang tidak sebanding dengan usaha untuk refresing dan sebagainya.
Menuruni gunung dengan  sepeda gunung atau modus lain dari transportasi lainya tidak diragukan lagi pasti akan mempermudah kita melakukannya. Tapi sekarang, sebuah perusahaan Belanda telah datang dengan memperkenalkan sebuah solusi sempurna.
Dan skuter kemudian dapat kembali dikemas hanya dalam waktu dua menit menjadi ransel yang cocok dan nyaman di belakang Anda.
Perusahaan ini berharap untuk menarik kelompok muda pendaki dan pejalan kaki, mengatakan mereka memiliki mode trendi transportasi untuk berputar menurun yang juga tidak mengganggu ketika mendaki menanjak.
Mereka melakukan studi yang menunjukkan 67 peratus dari semua pendaki gunung menderita masalah lutut dan pergelangan kaki karena berjalan menuruni bukit, sendi kita harus menghadapi beberapa kali tumpuan jumlah berat kita sendiri.
Dalam jangka panjang, sang pengeluar  berharap produk mereka akan membuat pelancung di Alpine lebih aman dan lebih berkelanjutan dengan mengurangi ketergantungan pada kereta api dan kereta luncur berjalan untuk mengangkut sepeda gunung ke puncak.

 
• Koga telah menemukan sebuah ransel terintegrasi dan skuter untuk memungkinkan pendaki gunung untuk dengan mudah meluncur kembali ke lereng bukit setelah pendakian itu

 
• Bergmonch boleh dilipat dan masuk ke ransel seberat 9kg yang dapat dengan mudah ditaruh di bagian belakang

 
• Bergmonch dapat dirakit menjadi scooter dalam dua minit

 
• Pembuat Bergmonch berharap untuk menarik demografis semakin muda pejalan kaki dan pendaki

 
• Skuter dapat digunakan dalam posisi berlutut atau berdiri di segala macam medan

 
• Bergmonch akan membuat Anda kembali lebih cepat dengan harga £ 1.200

Ni penjara ke asrama...gempak

Posted: 20 Nov 2012 01:00 AM PST


Ni penjara ke asrama? Ini memang penjara di Norway yang dibina pada tahun 2010 iaitu Halden Prison. Penjara ini kini mempunyai 250 orang banduan dan dikawal oleh 340 orang staf penjara. Apa yang menarik dalam penjara Halden ini adalah setiap sel banduan ini mempunyai satu peti sejuk dan sebuah TV. Selain itu, setiap banduan bebas untuk bergerak di dalam kawasan penjara yang seluas 30 hektar tanpa sebarang halangan. 

Banduan juga diberikan masa sebanyak 1.5 jam untuk menggunakan gim setiap hari. Banduan di sini juga diberi gaji sebanyak RM30 setiap hari dan pada hujung minggu mereka dibenarkan untuk belanjakan duit itu di supermarket. Ini kerana banduan di sini juga dibenarkan untuk masak makanan sendiri. Banduan perlu masuk ke dalam sel mereka dari jam 8:30 pm sehingga 7:30 pagi sahaja. Setakat ini belum ada lagi sebarang serangan ke atas mana-mana staf.  





Kasihan, Ada Tumor Besar Tumbuh di Wajahnya

Posted: 20 Nov 2012 12:00 AM PST


Wu Qiang 

China, Wu Qiang terlahir dengan benjolan kecil di wajahnya. Tapi setelah tujuh tahun yang lalu, tumor yang mulanya kecil makin membesar hingga akhirnya menutupi seluruh area wajah. Wajahnya tampak 'berantakan' kerana detail mata, hidung, pipi, bibir, semua tertutup oleh tumor.

Wu Qiang (33 tahun) didiagnosis dengan hemangioma, iaitu tumor jinak dari sel-sel endotel yang melapisi pembuluh darah. Sejak lahir memang benjolan itu sudah ada di wajahnya. Namun semenjak tahun 2005, benjolan tersebut mulai tumbuh dengan cepat dan hanya dalam beberapa tahun kemudian wajahnya sudah benar-benar tertutup tumor yang tak sedap dipandang.

Tumor besar itu bahkan juga tumbuh di atas matanya, yang hampir saja membuatnya kehilangan indra penglihatan. Sekitar 30 persen dari hemangioma biasanya terjadi pada saat lahir, dengan sisanya muncul dalam beberapa bulan pertama kehidupan. Karena jinak, tumor juga bisa menghilang pada usia 10 tahun.

Tapi berbeza dengan kes kebanyakan, tumor pada wajah Qiang malah tumbuh semakin besar hingga membuat wajahnya tampak mengerikan. Kerana malu dengan penampilannya, Qiang pun tak bekerja dan jarang keluar rumah. Beruntung, ia mampu menjalani operasi untuk membuang tumor di wajahnya, berkat sumbangan dari masyarakat yang hiba melihat keadaannya.

"Dia sekarang dapat merasakan lampu samar-samar, yang baik baginya. Kami akan mencuba sebaik mungkin untuk membiarkannya memiliki kehidupan yang normal," jelas Zhou Fei, ketua bedah di rumah sakit tempat Qiang menjalani operasi, seperti dikutip dari Daily Mail, Isnin(19/11/2012).

Kini harapan terbesar Qiang adalah mendukung kehidupan keluarganya dan menjadi relawan untuk membantu orang lain, tentu saja jika keadaannya sudah sepenuhnya pulih. Hemangioma merupakan tumor jinak yang terjadi pada masa kanak-kanak.

Tumor ini sering disebut sebagai tanda lahir. Tanda lahir ini muncul di permukaan kulit dan ditemukan lebih dalam di bawah permukaan kulit, berwarna merah cerah seperti strawberry dan kadang baru muncul setelah bayi berusia beberapa minggu. Strawberry marks ini akan tumbuh selama 6 bulan pertama, tapi akan mengecil kembali dan hilang saat anak berusia 5-9 tahun.

Hemangioma boleh muncul di lapisan atas atau dalam kulit, atau bahkan campuran keduanya. Kadang-kadang, hemangioma dapat pecah dan menimbulkan rasa sakit. Hal ini dapat menyebabkan nyeri, perdarahan, jaringan parut atau infeksi. Dalam kes yang parah, seperti Qiang, tumor ini juga dapat mengganggu pernapasan, makan atau fungsi penting lainnya sehingga harus dirawat.

sumber  

Ok tak kalau make up kereta macm ni?

Posted: 19 Nov 2012 11:30 PM PST


gempak jugak...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS