Nuffnang

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


Rain Selebriti Korea, Live 2011 Malaysia Grand Prix F1 Concert.

Posted: 21 Mar 2011 08:22 PM PDT

Yeah, it's Rain. Definitely not musim tengkujuh. Sempena acara terbesar Formula 1 (F1), Petronas Malaysia Grand Prix 2011, pihak penganjur akan membawa selebriti Korea kegilaan ramai, pelakon drama Full House datang ke Malaysia untuk konsert secara Live!

Konsert Rain yang berlangsung pada 10 April akan dibuka secara percuma untuk semua pemegang tiket Grandstand, tetapi pemilik tiket Hillstand perlu menambah RM138 untuk menonton persembahan superstar Rain.

Menurut Razlan, pengarah acara Petronas Malaysian Grand Prix ini berkata, "tiada tiket yang akan dijual semata-mata untuk konsert." Ini bermaksud, anda perlu membeli tiket perlumbaan F1, baru boleh mendapat akses ke konsert Rain.

Tiket C2 cuma berharga RM120, memberikan pemandangan terbaik di bahagian selatan, dimana anda boleh lihat dengan jelas kereta-kereta F1 mengambil selekoh. Manakala, tempat duduk di kawasan Hillstand – K1, C1  dan C3 cuma berharga RM60, dan merupakan tiket F1 termurah kalau dibanding dengan litar-litar F1 di seluruh dunia.

Untuk keterangan lanjut mengenai tiket, halakan kursor anda ke Sepang Circuit. Sebelum itu, layankan music video Sad Tango – Rain selepas ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Sein & Nana Rujuk Semula, Buat Kenduri Kesyukuran.

Posted: 21 Mar 2011 07:32 PM PDT

Pertama kali Ai dapat tahu yang Sein & Nana akan rujuk semula, Ai sangat happy. Memang jarang sekali Ai dengar pasangan bercerai dapat berbaik semula, tapi tidak pada Sein & Nana. Dan, Sein & Nana akan mengadakan kenduri kesyukuran selepas mereka kembali bergelar suami isteri.

Bukan senang sebenarnya nak hidup single selepas bertahun-tahun hidup bersama. Ai dapat tahu yang kehidupan Nana agak terumbang-ambing sepanjang tempoh 3 bulan bergelar janda. Sein pun lebih kurang macam itu juga. Pada Ai, sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula suami isteri. Setelah menyedari yang mereka sebenarnya memerlukan satu sama lain, akhirnya keputusan untuk merujuk dibuat.

Kadang-kadang, Ai terbaca juga pasangan selebriti yang bercerai sampai tarik muka, anak-anak jadi pula yang jadi mangsa. Sepatutnya, mereka kena ikut jejak langkah Sein & Nana yang bersikap matang, mendahulukan nasib & perasaan anak-anak. Ini tidak, Ai tengok pasangan selebriti itu tidak kisah langsung dengan perasaan anak-anak. Bekas suami sibuk berkepit dengan tunang, yang bekas isteri pula syok angau dengan pelakon lelaki muda. Sesuai sangat dua-dua!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi

sumber :-

Sensasi


Panas... Video Seks dengan pelacur oleh Pemimpin Tertinggi Parti pembangkang ditemui dan dipertontonkan kepada media

Posted: 21 Mar 2011 09:21 AM PDT

Ahh,sudah..biar betul..kalau sebelum nie,skandal seks dan liwat hanya menjadi satu tanda tanya bahkan dianggap satu cara politik kotor,kerana tiada bukti kukuh..

Namun kali ini seorang pemimpin tertinggi parti pembangkang ,kantoi apabila,Video seks nya dengan seorang pelacur luar negara ditemui di dalam bilik hotel.

Difahamkan Video ini ditemui oleh Datuk T,yang ketika itu disuruh oleh ketua pembangkang itu utk mengambil jam tangannya dibilik berkenaan.tetapi lain yang dijumpai...Dia menemui pita rakaman 4 CCTV yang dipasang di tempat yang betul betul tersembunyi.

Datuk T nie terus panggil media untuk menonton Video tersebut namun enggan memberi salinan kepada sesiapa kerana dikhuatiri tersebar.

Video tersebut dikatakan mempunyai kualiti dan jelas.

Namun apabila perkara ini dibangkitkan kepada pengarah komunikasi PKR iaitu Nik Nazmi,dia cakap nie suma adalah palsu dan video tersebut telah diubah.

Perkara ini dikatakan telah dirakam pada 21 February 2011.baru lagi..
Pelik,takkan la lepas dah berprojek boleh pulak suruh org lain tlg ambilkan jam tangan kat bilik tersebut?Entahla mungkin pemimpin itu sendiri tak sedar dirinya dirakam? atau mungkin rakaman aadalah palsu?atau mungkin akhirnya sepandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah??

Well,benda nie kene lah wait and see..panasss panaas....

pemimpin dan isterinya yang juga ahli politik digesa meletakkan jawatan oleh Datuk T berikutan penemuan Video tersebut.

Kat bawah nie adalah berita dari The Star:


A video showing a man, resembling a top Opposition leader having sex with a woman, believed to be a foreign prostitute, has emerged.

The 30-minute video, which showed the supposedly high profile Member of Parliament in various compromising positions, is set to rock the Malaysian political arena.

The video recorded on Feb 21 was found in a hotel room in Kuala Lumpur.

Press representatives were taken to a hotel room individually to view the video footage by a group of unknown people led by a person, who only wanted to be known as Datuk T.

Datuk T said he wanted the media to watch the footage showing the politician before sending the copy to him and his wife "to identify the person in the video" a week from now.

He said if the individual in the video was the politician he had identified to the media, "then he and his wife must step down from politics."

Datuk T said he was not "the pious person with high moral values and integrity as portrayed, and therefore is not fit to be leader."

Datuk T said if the two did not quit politics, "I will call on several NGOs (non-government organisations) to set up an independent panel to investigate and seek professional forensic services to study the authenticity of the recordings."

Datuk T claimed he had stumbled upon the video after he was asked by the politician to search for his watch in the room where the sexual encounter had taken place.

"As I could not find the watch on the table, I searched for it behind the dresser. I was shocked to find many strands of wires behind the dresser.

"On close inspection, I found four well-hidden CCTV cameras, I tried to open the two dresser drawers and found one was locked.

"I prised open the locked drawer using a sharp object. I found an active CCTV recorder. I disconnected the wiring and took the recorder out of the hotel,'' he said, adding that no one had the recording except him.

"I will not hand over copies to any quarters for fear of reproduction and distribution,'' he said.

Members of the media including The Star viewed the video clip on a computer at the hotel room, where Datuk T was heavily guarded. The Star journalist was searched and had his mobile phone taken away before being allowed to view the video. The other members of the media included those from Bernama, New Straits Times, Utusan Malaysia, China Press, the Internet portals, foreign news agencies and at least one opposition organ.

The video clip had sharp images and the woman appeared to be a fair-skinned foreigner, possibly an East Asian.

Meanwhile, with talk of the video having surfaced, PKR communications director Nik Nazmi Nik Ahmad tweeted, saying the video was doctored.

Selamat Bertunang Danny X-Factor dan Leen

Posted: 21 Mar 2011 09:07 AM PDT

t
Akhirnya Danny X-Factor sudah bertunang dengan kekasih hatinya Leen yang juga merupakan seorang pramugari Air Asia.Maklumlah sebelum nie kan Danny pernah bekerja sebagai pramugara Air Asia selepas tak aktif dalam dunia nyanyian.Mungkin perkenalan pasangan nie aalah sewaktu bertugas bersama...

Tahniah Sensasi ucapkan kepada Danny dan Leen,semoga jodoh mereka berpanjangan sehingga ke jinjang pelamin...

Tapi Majlis pertunangan Danny nie dah mcm majlis kahwin dah,aha bukan apa,pasangan bertunang nie pakai pakaian pengantin,selalunya kalau bertunang,lelaki tak pakai sedondon kot dgn wanita,bahkan selalunya si lelaki tak dibenarkan hadir sekali waktu bertunang,..

Tapi sume tue adat je,adat nie bila-bila pun boleh berubah ikut peredaran masa asalkan tak membatasi agama.

Mungkin Danny kena hadir sama sebab jemputan majlis tunang nak tengok la artis kan..hehe...apa pun semoga mereka berbahagia...








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Jom Meriahkan Kempen BIAR BETUL Harian Metro

Posted: 21 Mar 2011 05:32 PM PDT

Sabtu lalu, Budiey jalan-jalan di sekitar Sogo KL. Saje bersiar-siar sambil shopping. Maklumlah sekarang ni kan musim jualan murah. Hari minggu adalah peluang yang sesuai untuk bersantai-santai selepas sibuk seminggu dengan menghadiri events.

Selepas makan tengahari, Budiey jalan-jalan sekitar jalan Tunku Abdul Rahman yang sibuk. Hujung minggu macam ni, selalunya memang sibuk dan sesak.

Kempen Biar Betul Harian Metro

Di tengah kesibukan tu, tiba-tiba Budiey terdengar ada kanak-kanak menjerit. Ada pula yang lari bertempiaran. Suasana agak panik seketika. Budiey terus meluru melihat apa yang sebenarnya berlaku…

Kempen Biar Betul Harian Metro

Laa… sesampainya di kaki lima gedung membeli belah tu, Budiey terkejut melihat dua lembaga yang menyerupai Pocong dan Pontianak! Patutlah semua orang takut dan terkejut. Tak kurang yang nak tahu apa diorang ni buat kat sini tengahari macam ni. Biasanya, hantu kan keluar di tengah malam.

Kempen Biar Betul Harian Metro

Dileher pontianak tu digantung dengan board berwarna putih dengan tulisan putih – BIAR BETUL.

Alang-alang terserempak dengan pocong dan pontianak ni, Budiey ambil peluang untuk bergambar. Bukan senang nak jumpa diorang ni kan? Hehe.

Kempen Biar Betul Harian Metro

Dah agak dah, ni mesti gimmick untuk kempen terbaru dari Harian Metro yang akan meraikan ulangtahun ke-20 tahun! Alang-alang dah ada kat situ, Budiey pun apa lagi, terus lah bergambar kenangan dengan pontianak dan pocong ni. Macam real je diorang ni.

Dengan bersolek dan pakai kostum hantu, memang nampak hantu betul. Tak hairanlah, ada kanak-kanak menangis dan tak kurang je yang menjerit ketakutan. Selain ada yang panik, ada juga yang ketawa sebab diorang dah tahu, mesti ada yang nak kena prank ke atau macam wakenabeb!

Kalau korang nak tahu gambaran sebenar, sila tonton video yang Budiey sediakan ni.

VIDEO FLASHMOB KEMPEN BIAR BETUL – HARIAN METRO

Sebenarnya, masa Budiey kat situ, ramai tertanya-tanya apa motif sebenar pocong dan pontianak ni berkeliaran kat situ. Untuk info pembaca, sebenarnya flashmob ini dirancang oleh suratkhabar terkenal iaitu Harian Metro. Sekarang ini, Harian Metro sedang galak untuk mempromosikan kempen Biar Betul.

'Biar Betul' – satu ayat yang biasanya keluar dari mulut kita bila membaca atau mengetahui berita-berita pelik atau hal-hal yang mengejutkan. Jadi, sesuai dengan tagline ni, berita-berita yang disiarkan dalam Harian Metro secara tak langsung menjadi bahan bualan orang ramai. Tak kira di mana sahaja kita berada, peristiwa dan kejadian sekeliling kita ini menjadi topik utama. Dan yang pasti, Harian Metro menjadi bahan utama untuk kita mengetahui berita terkini lagi sensasi. Mmm… tak hairanlah, akhbar Harian Metro menjadi akhbar harian No. 1 di Malaysia.

Okay, ini ada satu benda budiey nak kasi tahu kat semua. Sempena dengan perayaan ulangtahun ke-20 Harian Metro, semua orang boleh masuk akhbar ini dengan menjadi front cover secara virtually (maya). Dalam erti kata lain, Harian Metro memberi peluang kepada anda untuk menjadi popular! Ha, siapa tak nak jadi cover Harian Metro kan? Budiey gerenti semua orang nak. Tapi ada caranya…

Caranya senang sahaja. Budiey buat tak sampai 5 minit pun. Ada 5 langkah yang mudah untuk anda ikuti:

1. Terlebih dulu kenalah LIKE Facebook Fanpage Harian Metro. Kalau tak macamana nak sokong Kempen Biar Betul ni kan? Korang hanya perlu menyertai Facebook Harian Metro. Dan join avatar application yang ada di Facebook Harian Metro. Klik: SINI

Kempen Biar Betul Harian Metro

2. Anda perlu upload gambar anda yang paling kacak dan cun tu menggunakan application tu. Carilah gambar yang pelik-pelik pun tak apa, sesuai dengan headlines atau tagline yang anda pilih nanti.

Kempen Biar Betul Harian Metro

3. Pilih headlines yang sesuai untuk menggambarkan citarasa anda. Ada 5 template kesemuanya yang disediakan. Budiey pilih headlines: Terlepas dari rumah sakit jiwa. Hahaha… sewel!

Kempen Biar Betul Harian Metro

4. Selepas semuanya sukses dihantar, anda bolehlah 'share' di Facebook. Jangan lupa kongsikan gambar avatar anda itu dengan kawan-kawan dan famili.

Kempen Biar Betul Harian Metro

p/s: Jangan lupa nantikan ada peraduan yang menarik pada 30 Mac ini. Segalanya akan diumumkan di Facebook Harian Metro.

Okay, selamat mencuba.

Di peluang ini, Budiey ingin mengucapkan selamat ulangtahun ke-20 tahun buat Harian Metro. Semoga akhbar yang popular ini terus memberikan info terkini kepada masyarakat dan terus sukses di masa yang akan datang.

Untuk korang, nak Budiey letak beberapa gambar semasa flashmob ini berlangsung.

Kempen Biar Betul Harian Metro

Pontianak dan Pocong ni turut menarik perhatian Mat Bangla

Kempen Biar Betul Harian Metro

Kempen Biar Betul Harian Metro

Kempen Biar Betul Harian Metro

Motif bawak kerangka motor? Ni mesti mat rempit yang meninggal masa merempit nih.

Kempen Biar Betul Harian Metro

Kempen Biar Betul Harian Metro

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gossip Selebriti – Misteri Adam Lupa Daratan?
  • Gambar Eizlan Yusoof Bersama Isteri di Anugerah Skrin 2007
  • Kempen Zoom Malaysia Rangsang Industri Pelancongan
  • Jom bersantai Bersama Mila di Perasmian DA VOM!
  • Kempen Derma Darah Dan Pameran Pendidikan Kesihatan
  • Lirik Lagu Persis Mutiara – Mila AF5
  • Latifah Omar Sakit Dalam Perut
  • Trailer Filem Otai Lakonan Nasha Aziz & Aznil Nawawi
  • Gambar Linda Onn dan Fahrin Ahmad Mandi Laut
  • Lirik Hanya Padamu – Dayang Nurfaizah 2007
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Video Klip Lagu Kerek Bandi Amuk Tema Filem Karak

    Posted: 21 Mar 2011 09:03 AM PDT

    Pada hari ini, Kru Studios telah upload sebuah video clip lagu tema filem Karak di Youtube. Budiey dah tonton video klip ni tapi sebenarnya idea boneka puppet diikat ni rasanya dah ada dalam video klip artis antarabangsa sebelum ini. Kalau tak silap video klip N'sync pernah buat konsep puppet macam ni. Tapi yang pasti, lagu ni memang best untuk sape-sape yang suka dengar lagu metal dan suka tonton filem seram.

    Tonton klip video MTV Kerek, sebuah OST Filem Karak yang dihasilkan oleh Kru Studios. Lagu tema ini dinyanyikan oleh Bandi Amuk.

    Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

    Tags: , , , , ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • New Video Clip Age Of Pollution by Ning Baizura
  • Gambar Pengambaran Video Klip Sindarella
  • Video Klip Lagu Ketika Cinta Filem Perempuan Berkalung Sorban
  • Video Lucah Ida Nerina & Fauzi di Rumah Tumpangan Sabul
  • Video klip MTV lagu Teman Sejati versi Rock
  • Video Klip Lagu Pengharapan Ini – Azyza
  • Dato' Siti Nurhaliza Nyanyi Lagu Filem Perempuan Berkalong Sorban
  • Saksikan Nitrus di Konsert Jom Heboh Bukit Jalil
  • Gambar Ida Nerina Pelakon Filem Susuk di Pelancaran Video Klip Atilia
  • Video Klip Hujan Gandingkan Scha Alyahya Dengan Fauzi Baadila
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Datuk ini tetap setia menjaga isterina yang lumpuh

    Posted: 21 Mar 2011 09:00 PM PDT

    DEMAK - Kesetian pasangan usia senja di Demak, Jawa Tengah, ini layak dicontoh. Sang datuk yang sudah tua dengan setia mnjaga isterinya yang lumpuh akibat stroke.

    Ketiadaan wang mengakibatkan sang istri hanya dirawat sekadarnya. Bahkan untuk memenuhi keperluan air sehari-hari, mereka hanya menggunakan air bekas hujan yang ditampung di tempayan atau kolam. Kolam itu pun milik tetangga.

    Di tempayan milik tetangga tersebut, Sarmin (62) mengambil air untuk keperluan sehari-hari. Dengan tubuh bongkoknya, Sarmin harus berulang alik mengambil sedikitnya 10 baldi air setiap hari.

    Warga Dukuh Kebondalem, Desa Botorejo, Kecamatan Wonosalam ini tidak memiliki pilihan lain. Pasalnya, tidak ada sumber air lain yang lebih dekat. Dia juga tidak berlangganan air PDAM kerana tidak memiliki wang.

    Kendati hidup penuh keterbatasan, lelaki renta ini tetap setia kepada isterinya, Mukmini (60).

    Kesetiaan Sarmin semakin terlihat sejak Mukmini lumpuh 3 tahun terakhir. Sarmin merawat istrinya dengan sepenuh hati. Tak hanya mengurusi Mukmini, untuk memenuhi keperluan sehari-hari juga dilakukan Sarmin, seperti memasak dan mencuci.

    Dengan sabar Sarmin menyuapi isterinya setiap kali makan atau memandikannya setiap bangun pagi dan menjelang malam.

    Sementara untuk memenuhi kebutuhan sehari-hari, Sarmin mengandalkan imbalan dari orang lain yang menyuruhnya bekerja. Biasanya dia mendapat wang Rp15 ribu sebagai upah untuk bersih-bersih atau sebagai buruh tani.

    Bila ada rezeki lebih dia boleh mendapat Rp50 ribu. Namun jika kurang beruntung, tak sen pun dibawa pulang kerana tak satu pun yang menggunakan jasanya.

    Sunah, salah seorang tetangga, menceritakan usia lanjut telah membuat Sarminpelupa Bahkan saat pulang bekerja untuk menyuapi istrinya makan siang, Sarmin kerap lupa kembali ke tempatnya bekerja.

    Tak hanya itu, jika berada di tempatnya bekerja dia pernah lupa untuk pulang menyuapi Mukmini. Kendati sering lupa, namun kesetian Sarmin terhadap isterinya perlu menjadi panutan.

    Selain lumpuh, Mukmini juga kesulitan mengucapkan kata-kata sehingga komunikasi lebih banyak mereka lakukan dengan bahasa tubuh. Pasangan ini, kata Sunah, juga tidak pernah menyesal walaupun tidak dikaruniai seorang pun anak.

    Sumber : http://www.okezone.com/

    Doktor Keluarkan 172155 Batu Ginjal Daripada Seorang Pesakit

    Posted: 21 Mar 2011 08:00 PM PDT

    Nama Dr Ashish Patil masuk dalam buku rekod dunia. Ia berhasil mengekstraksi 172155 batu ginjal dari seorang pesakit.


    Dr. Ashish Patil yang merupakan pengarah dari Tejnaksh Healthcare di Institute of Urology, Dhule, India, mendapatkan kehormatan untuk melakukan ekstraksi 172.155 batu ginjal di Institute of Urology pada Disember 2009 dari ginjal kiri Dhanraj Wadile, 45 tahun, yang berasal dari Sahada,  di Dhule.


    "Dhanraj menderita sakit perut yang parah selama enam bulan. Dia telah berjumpa dengan ramai doktor dan menjalani pengubatan selama berbulan-bulan, tapi tidak ada hasil. Setelah diteliti, saya menemukan bahawa dia memiliki obstruksi Pelvi-Ureteric di ginjal kiri," ujar Patil.

    Selama pembedahan Patil mengunakan teknik operasi terbuka dan endoskopi fleksibel. Dia mengatakan bahawa setelah membaca dengan teliti dan verifikasi semua rincian dan catatan dari seluruh dunia, muzium rekod dunia memutuskan untuk menganugerahinya sebagai pemegang rekod.

    Lawak..Flamingo jatuh terlentang

    Posted: 21 Mar 2011 07:00 PM PDT

    Kejadian yang jarang dapat dirakamkan..
    saya petik dari kosmo online


    MOSCOW, Rusia - Seorang jurugambar, Tatiana Adamenko, merakam aksi lucu seekor burung flamingo terjatuh ke dalam air kerana hilang keseimbangan badan ketika ia sedang berdiri, lapor sebuah akhbar semalam.

    Dalam foto tersebut, jelas kelihatan kekeliruan pada 'wajah' burung itu manakala kaki haiwan itu pula terangkat.

    "Saya cuma mahu merakam aksi burung flamingo mencelup kepala ke dalam air tetapi tiba-tiba, burung itu terjatuh," kata Tatiana yang merakam foto itu di Zoo Moscow baru-baru ini.

    Selepas beberapa ketika, burung flamingo itu berjaya bangkit semula dan berenang seperti biasa.

    Flamingo terkenal sebagai sejenis burung yang dapat berdiri dengan sebelah kaki selama berjam-jam. - Agensi

    Wow.bayi terbesar di Britain

    Posted: 21 Mar 2011 06:00 PM PDT

    Wow besar betul bayi ini..
    saya petik dari kosmo online

    LIBBY (kanan) bersama sepupunya, (Thomas) dipangku nenek mereka.

    WIGAN, Britain - Seorang wanita, Gemma Woods, 28, melahirkan bayi perempuan terbesar di Britain seberat 5.6 kilogram (kg), dua kali ganda berat bayi normal pada Oktober lalu, lapor sebuah akhbar semalam.

    Walaupun saiznya besar, bayi yang bernama Libby itu dilahirkan secara normal dengan proses bersalin pendek iaitu selama enam jam di sini baru-baru ini.

    "Saya seperti tidak percaya apabila bidan memberitahu berat Libby, bunyinya seperti mendengar berat sesuatu barang," kata Gemma.

    Sepupu Libby, seorang bayi lelaki bernama Thomas yang lahir tiga minggu lebih awal hanya mempunyai berat 3kg.

    Bayi paling berat di dunia setakat ini dilahirkan di Aversa, Itali pada September 1955 yang mempunyai berat mencecah 10.17kg. - Agensi

    Penulis Paling Genius Yang Bernasib Paling Malang

    Posted: 21 Mar 2011 05:00 PM PDT

    Salah satu penulis paling genius yang pernah lahir pada abad ke-20 adalah Ernest Miller Hemingway. Karya tulisnya yang paling fenomenal adalah trilogi besar yang terdiri dari The Sea When Young, The Sea When Absent dan The Sea in Being (yang belakangan akhirnya terbit pada 1952 dengan judul The Old Man and the Sea).


    Untuk salah satu trilogi-nya, The Old Man and The Sea sukses meraih Penghargaan Pulitzer di Amerika tahun 1953 dan Nobel di bidang sastera tahun 1954. Namun kisah hidupnya yang paling dikenang adalah nasib malang yang selalu menderanya.

    Dia pernah mengalami luka-luka dalam dua kemalangan pesawat terbang secara berturutan. Luka-luka Hemingway sangat serius; bahu kanannya, lengan dan kaki kirinya patah, dia mengalami gegar otak yang parah, untuk sementara waktu kehilangan daya penglihatan mata kirinya (dan daya pendengarannya di telinga kiri), mengalami kelumpuhan sphincter, tulang belakang, yang remuk, liver, spleen dan ginjal, dan yang robek, serta mengalami luka bakar pada tingkat pertama di wajah, kedua lengan dan kakinya.

    Ia luka parah sebulan kemudian dalam sebuah kebakaran semak, yang membuat dia mengalami luka bakar pada tingkat kedua pada kedua kakinya, dada, bibir, tangan kiri dan bagian atas lengan kanannya. Akhirnya pada tanggal 2 Julai 1961 dia menembak kepalanya sendiri dan langsung meninggal, serupa apa yang dilakukan oleh ayahnya.

    Kaya betul budak ni

    Posted: 21 Mar 2011 11:01 AM PDT








    Isteri Cerewet Lebih Panjang Umur !

    Posted: 21 Mar 2011 10:01 AM PDT

    Cerewet tidak selalu memiliki erti dan nampak yang negatif. Tahukah anda, seorang isteri yang cerewet memiliki umur yang lebih panjang.

    Sebuah penelitian terbaru menyebutkan bahawa isteri yang pendiam dan sering menghindari perbalahan dengan pasangannya memiliki risiko kematian 4 kali lebih cepat dibanding isterii yang ekspresif dan cerewet.

    Dr Elaine D. Eaker dan pasukannya melakukan penelitian terhadap 3.682 lelaki dan wanita. Hasil dari penelitian itu, isteri-isteri yang selalu menghindari perbincangan dalam pernikahan dan memilih untuk menyimpan persoalan sendiri biasanya dalam 10 tahun usia pernikahannya akan mangalami gangguan jantung atau penyakit lainnya, seperti yang dikutip dari Health24.

    Masih menurut Elaine, para wanita tersebut biasanya mengalami tekanan yang berkepanjangan. Sebaliknya wanita yang bebas mengekspresikan pendapatnya dalam kehidupan pernikahan, dan berani beradu perbincangan dengan suami biasanya lebih sihat dan panjang umur.

    Elaine menemukan bahawa lelaki yang isterinya stress dalam pekerjaan memiliki risiko gangguan jantung lebih besar daripadalelaki yang isterinya tidak punya masalah di tempat kerja. Hal ini disebabkan kerana tingkat stress pada jenis lelaki pertama lebih tinggi. Si lelaki merasa tidak berguna kerana tidak dapat melindungi isterinya dari masalah yang menerpa sang istri dipejabatnya.


    Dalam kesimpulan penelitiannya, Elaine berkata bahawa komunikasi di dalam pernikahan adalah yang paling penting. Baik isteri maupun suami harus memiliki hak yang sama dalam berpendapat dan mengekspresikan perasaan merekaketika terjadi konflik. Jika hal itu oleh diwujudkan, bukan hanya pernikahan yang boleh diselamatkan, namun juga jiwa isteri dan suami.

    Rakam Video Pernikahan, Hanya dapat Gambar Kaki

    Posted: 21 Mar 2011 09:01 AM PDT

    ESSEX, INGGRIS - Pernikahan seharusnya dijadikan kenangan yang indah agar boleh diabadikan, tapi apa yang dialami pasangan Martin Shubrook (34) dan isterinya Heidi (29) nampaknya menjadi mimpi buruk mereka.

    Pasalnya, pasangan yang berasal dari Inggris tersebut sangat kecewa dengan hasil rakaman video pernikahan mereka. Hasil rakaman tersebut, sama sekali tidak seperti rakaman acara pernikahan.

    Kenangan berharga seperti saat-saat penandatanganan buku nikah, pemotongan kek dan langkah-langkah pertama pengantin baru di gereja semua hilang tak terakam.

    Rakaman video tersebut malah banyak menampilkan kaki para tamu dan punggung mereka, dan banyak yang diambil dengan jarak terlalu jauh untuk dapat melihat wajah.

    Juru kamera dalam acara pernikahan ini ialah Clayton Bennett. Hasil kerjanya yang buruk ini akhirnya menyeretnya ke pengadilan.

    Martin Shubrook dan isterinya Heidi menuntut kembali wang mereka, yang telah dihabiskan hanya untuk menghasilkan rakaman yang buruk.

    Seperti yang dilansir Telegraph, Senin (21/3/2011), Bennet dituntut 600 poundsterling oleh pengadilan. Tuntutan tersebut sudah termasuk pengembalian dana kedua pasangan tersebut. Bakinya untuk biaya pengadilan dan perjalanan.

    Ditemukan, Burung Tertua yang Masih Bertelur

    Posted: 21 Mar 2011 08:30 AM PDT


    VIVAnews – Wisdom, seekor burung albatros betina yang tinggal di kawasan koservasi di Midway Atoll, sebuah pulau karang di samudera Pasifik, dekat Hawaii didapati tengah mengerami telurnya.

    Uniknya, menurut data para peneliti, Widom setidaknya kini telah berusia 60 tahun. Artinya, ia telah sekitar 20 tahun melampaui batas usia maksimal rata-rata burung albatros lain yang tinggal di kawasan barat laut Hawaii tersebut.

    "Yang luar biasa, ia tetap nampak seperti albatross berusia separuhnya," kata Bruce Peterjohn, Chief of Patuxent Wildlife Research Centre, U.S Geological Survey, seperti dikutip dari Cosmosmagazine," 21 March 2011.

    Setelah 55 tahun berlalu sejak ia pertamakali diberi tanda, Peterjohn menyebutkan, ia masih nampak sama. "Burung ini minimal berusia 60 tahun tetapi tetap siap memproduksi keturunan," ucapnya.

    Berdasarkan data yang dimiliki para peneliti, kemungkinan Wisdom juga setidaknya telah ditinggal mati beberapa pasangannya. Namun demikian, peneliti tidak boleh memastikan hal ini kerana tidak mungkin melacak siapa saja yang telah menjadi pasangan Wisdom sepanjang hidupnya.

    Menurut Peterjohn, para peneliti menyadari keberadaan Wisdom di tahun 2002 ketika mereka akan mendata ulang tanda-tanda yang telah diberikan pada burung yang mereka amati. Ternyata, Wisdom pertama kali diberi tanda oleh peneliti bernama Chandler Robbins di tahun 1956.

    Robbins, penulis buku popular berjudul Birds of North America: A Guide To Field Identification, merupakan peneliti spesialis unggas. Kini ia sudah berusia 92 tahun.

    Perempuan lebih banyak guna SMS dari lelaki?

    Posted: 21 Mar 2011 07:00 AM PDT

    Penggunaan handphone di kalangan remaja ketika ini sudah sangat tinggi. Selain itu, sebahagian besar remaja lebih banyak berkomunikasi dengan mengirimkan pesan dibandingkan dengan bercakap langsung.

    Sayangnya, pengiriman pesan telah menjadi kegiatan yang sangat lumrah bagi mereka di setiap waktu sehinggakan mereka tetap mengirimkan SMS sambil memandu kendaraan.

    Padahal, dari penelitian terakhir, orang yang mengirimkan SMS sambil memandu memiliki peluang mengalami kemalangann enam kali ganda lebih tinggi.


     Pew Internet and American Life Project meneliti lebih lanjut kebiasaan kirim mengirim pesan di kalangan remaja yang sejak tahun 2008 mengalami pertumbuhan sangat tinggi

     Ketika ini, SMS melampaui panggilan telefon, instant messenger dan jejaring sosial sebagai metode komunikasi di kalangan remaja Amerika Syarikat.

    Penelitian menunjukkan bahwa 75 persatus remaja berusia 12 sampai 17 sudah memiliki handphone. Remaja perempuan umumnya mengirimkan 80 SMS sehari dan laki-laki sekitar 30 SMS sehari.

    Pengiriman SMS (texting) telah menjadi metode komunikasi utama di kehidupan remaja ketika ini dan pertumbuhannya sanagt tinggi dalam 18 bulan terakhir,? kata Amanda Lenhart, di kutip dari DailyTech.Kita sudah sampai di titik di mana remaja berharap kawannya membalas pesan teks mereka. Pastinya ada elemen tertentu pada pesan teks yang sangat cocok dengan kehidupan remaja,? ucap Lenhart.

    Salah satu kunci meningkatnya pengiriman SMS di kalangan remaja adalah bahawa mereka umumnya berharap rakan mereka boleh menjawab SMS mereka di manapun mereka berada, baik di dalam kelas ataupun ketika bersama orang tua mereka.

    Penelitian juga menemukan bahawa 87 peratus remaja pemilik handset tidur dengan handphone di sisinya. Tujuannya agar mereka boleh membalas SMS sepanjang malam.

    Lelaki temukan belut putih

    Posted: 21 Mar 2011 06:00 AM PDT


    Tasikmalaya: Rohidin, warga Desa Cigantang, Kecamatan Mangkubumi, Tasikmalaya, Jawa Barat, Ahad (20/3), menemukan belut putih. Belut itu ditemukan di kolam ikan yang baru seminggu dibelinya ketika sedang membuang lumpur dari kolam.

    Belut yang dianggap aneh itu memiliki panjang 50 sentimeter dengan seluruh badannya berwarna putih dan bahagian bibirnya merah. Karena keanehan inilah, Rohidin memelihara belut tersebut dengan harapan akan membawa berkah baginya.

    Penemuan belut putih ini menggegarkan warga. Sebab, warga percaya belut putih ada kaitannya dengan mistis atau siluman.

    Lampu Tertua Yang Tetap Menyala Selama 109 tahun

    Posted: 21 Mar 2011 05:00 AM PDT

    Lampu tertua di dunia dibiarkan menyala selama 109 tahun dan masih menyinari ruangan sampai sekarang.Lampu yang disebut Centennial Bulb ini terpasang di Kantor pemadam Kebakaran di california.

    Lampu ini adalah hadiah yang diberikan oleh seorang businessman ltempatan kepada pasukan pemadam kebakaran.Lampu ini diproduksi oleh Shelby Electric Company .

    Lampu dengan 4 watt karbon ini telah menjadi rekod di guiness book of record mengalahkan rekod sebelumnya iaitu lampu di teater Texas.




    Lampu standart biasanya bertahan selama 750 - 1.000 jam menyala, sedangkan Lampu moden yang ada sekarang tahan sampai 10.000 jam menyala.

    Begini jadinya kalau pemberita tak sarapan

    Posted: 21 Mar 2011 04:00 AM PDT

    Cuba lihat kaki lelaki ini

    Posted: 21 Mar 2011 03:00 AM PDT

    Agak apa jenis penyakitnya?Luarbiasa panjangnya

    Orang ini buat lelaki tergoda dan perempuan cemburu dengan kejelitaannya

    Posted: 21 Mar 2011 02:20 AM PDT

    Poy, seorang lelaki Thailand yang melakukan pembedahan penggantian kelamin ketika berumur 17 tahun mendapatkan banyak perhatian pada saat ketika menang pertandingan kecantikan 'Miss Tiffany' ketika dia berumur 19 tahun.



    Pada saat talk show dia menceritakan masa kecilnya, sejak kecil dia sudah bermimpi untuk menjadi seorang perempuan tetapi dihadapan orang tuanya dia bersikap seperti anak laki-laki. Kerana dia merasa risih dengan 'organ'lelakinya dia melakukan operasi pada ketika berumur 17 tahun, dia merasa bagai terlahir kembali setelah melakukan operasi tersebut.



    Pada awalnya dia sangat takut akan operasi tersebut, tetapi setelah berbincang dengan ramai dokter akhirnya dia memutuskan untuk melakukan pembedahan. Proses operasinya sangat menyakitkan bagi Poy, tapi setelah dia berubah menjadi 'wanita' rasa sakit itu dianggapnya sebagai bayaran yang setimpal.

    Baru-baru ini Poy menjadi bintang iklan dan Foto Model di Thailand, dan menjadi bualan ramai orang di kawasan Asia Tenggara.

    Tentang Poy

    Nama Asli: Treechada Marnyaporn

    Nickname: Nong Poy

    Tinggi : 171 cm

    Berat : 48 kg

    Ukuran : 33 – 24 – 36

    Pekerjaan : Actress, Singer, Model

    Penghargaan yang diterima :

    Miss Tiffany 2004

    Miss International Queen 2004

    Heboh..baru 14 tahun dah jadi penari bogel

    Posted: 21 Mar 2011 01:00 AM PDT

    Gadis remaja di biasanya memiliki kegiatan untuk mengisi waktu lapangnya, seperti jalan-jalan ke mall. Namun belakangan kegiatan yang dilakukan para remajaini, jauh dari aktiviti normal seorang remaja.

    Dalam sebuah penyelidikan yang dilakukan sebuah media Inggris menemukan, seorang gadis remaja berusia 14 tahun menari untuk sebuah kelah tari bogel. Di hadapan lelaki yang lebih dewasa, gadis tersebut berani menampilkan tarian erotik hanya dengan menggunakan pakaian separuh bogel.

    Remaja ini bahkan bersedia untuk menari telanjang di balik layar kaca transparant. Tidak hanya itu ia juga mengajak para pengunjung untuk pertunjukan yang lebih special dan tertutup.

    Ketika ditanya oleh seorang wartawan di kelab bernama Shadow Lounge di Weston Super Mare, Inggris, gadis yang tidak diketahui namanya tersebut mengaku, mendapatkan hasil lebih dari pekerjaannya sebanyak 20 poundsterling .

    "Ini baru hari kedua saya menari di tempat ini, tapi saya memang menyukainya. Untuk wang 20 pound pelanggan boleh melihat saya menari di ruangan khusus," ungkap gadis 14 tahun tersebut seperti dikutip The Sun.
    Saya boleh berikan layanan yang lebih peribadi untuk bayaran sebanyak 80 poundsterling ," tambahnya. Ditanya layanan apa didapat untuk wang sebesar itu, dengan sedikit menggoda gadis itu menyuruh untuk mencari tahu sendiri.

    Pemilik Shadow Lounge Jesus Rodriguez-Casas, yang memperkerjakan remaja itu mengaku, jika dirinya ditipu. Si pemilik kelab tersebut mengaku, jika gadis itu mengaku dirinya sudah berusia 18 tahun.Lelaki yang akrab dipanggil JR ini mengatakan si gadis itu masih berlatih dan hanya menari di depan temannya.

    "Saya tidak akan pernah memperkerjakan gadis berusia di bawah umur," tegas JR.

    Memang, batas usia untuk seorang perempuan bekerja sebagai penari bogel di sebuah kelab adalah 18 tahun, dibawah itu dianggap menyalahi undang-undang.

    Sementara ibu dari si gadis ini merasa terkejut mendengar berita ini. "Ini menjijikan, saya fikir dia pergi menginap di rumah temannya untuk semalam," menurut ibu dari penari di bawah umur tadi.

    Polisi sendiri mengakui adanya laporan seorang gadis remaja yang meminta pekerjaan sebagai penari bogel di sebuah kelab. Mereka kini sedang melakukan penyiasatan atas laporan tersebut
    [okezone.com]

    Gila..sebuah wilayah di Sepanyol ajar cara masturbasi secara rasmi kepada remaja

    Posted: 21 Mar 2011 12:25 AM PDT

    Sebuah wilayah di Sepanyol telah melancarkan sebuah program pendidikan seks yang didalamnya meliputi nasihat tentang "self-pleasure" atau masturbasi. Dalam kempennya senilai € 14,000 (£ 12,500) dalam bentuk leaflet dan brosure berisikan tentang harga diri dan menampilkan cara mengenai teknik masturbasi.



    Pemerintah sosialis dari wilayah Extremadura mengatakan jika kegiatan tersebut dilakukan dengan harapan untuk membantu remaja menemukan kemampuan "eksplorasi seksual sendiri sekaligus kemampuan menemukan kesenangan diri sendiri".

    Presiden dewan pemuda Laura Garrido mengatakan, "Kempenya ini sederhana, jelas, semulajadi dan mudah difahami oleh para remaja yang berusia antara 14 dan 17 tahun."

    Meski demikian, Hernández Carron dari parti pembangkang Rakyat berkata sebaliknya. Menurutnya, "Ini adalah subjek yang intim dan seharusnya ditangani di dalam rumah. Apa yang kita lakukan telah menjadi bahan tertawa di Sepanyol dan diluar."

    Seorang kolumnis harian La Vanguardia, Pilar Rahola juga menambahkan, "Extremadura nampaknya adalah wilayah yang senang dengan dirinya sendiri. Boleh jadi, wilayah ini memiliki jumlah pengangguran usia muda terbanyak di Sepanyol, tetapi mereka adalah terbaik dalam masturbasi."

    Seorang Wanita Jadi Budak Seks Kerana Terpengaruh Iklan !

    Posted: 20 Mar 2011 11:25 PM PDT

    Bertemu orang baru menerusi internet memang perlu berhati-hati kalau tak mahu bernasib malang seperti wanita ini. Dia menjadi korban budak seks seorang lelaki yang pertama kali dikenalinya melalui dunia maya.

    Mangsa yang berasal dari Wisconsin, Amerika Syarikat, awalnya membaca sebuah iklan di web Craigslist. Seorang lelaki  New York bernama John Hopkins menawarkan bilik yng sangat indah di apartmentnya, bagi siapa yang mahu menjadi pembantu rumahnya.

    Mangsa yang tak disebut identitinya ini tertarik dengan iklan itu. Setelah mencapai kata sepakat, tanpa curiga dia datang ke rumah Hopkins. Malangnya, di situ dia malah diperkosa Hopkins berulangkali dan terjebak di dalam rumah selama lapan hari.

    Sejak awal kedatangan mangsa  Hopkins sudah menunjukkan perangai buruk. Dia mengancam akan menjadikan mangsa sebagai budak seksnya. Dalam waktu 4 sampai 12 Februari lalu, dia memperkosa serta menganiaya mangsa berulangkali dan mengurungnya.

    Pada hari kesembilan, mangsa berhasil menghubungi ibunya. Kes ini akhirnya sampai ke tangan polis setempat yang langsung menahan tertuduh dan menyelamatkan si wanita malangi tu.

    Menurut laporan dari CNN, Hopkins terancam hukuman  25 tahun penjara. Aksi kejahatan seks seperti yang dilakukannya sudah kerap terjadi, terutama melalui web jejaring sosial. Berhati-hati .

    [Gila] Professor buat sebuah kelab seks untuk mereka yang suka bertukar pasangan

    Posted: 20 Mar 2011 10:00 PM PDT

    Seorang profesor sebuah universiti di China dipenjara 3,5 tahun setelah menubuhkan sebuah kelab seks dan menyelenggarakan pesta di apartmentnya.

    Hakim Distrik Qinhuai di sebelah timur Kota Nanjing setelah melalui proses pengadilan sebulan mengatakan, Ma Yaohai (53), , dihukum kerana terlibat dalam pesta kelompok seks yang dinilai tidak bermoral.

    Ma ditangkap dan didakwa bersama 21 orang lainnya tahun lalu. Dia dan kumpulannya merupakan orang pertama yang didakwa berdasarkan sebuah undang-undang yang diluluskan pada tahun 1997. Namun, hanya Ma yang dinyatakan bersalah dan di hukuman penjara. Para terdakwa lainnya hanya dikenai hukuman percubaan.

    "Saya tak bersalah dan dakwaan menyelenggarakan pesta tak bermoral merupakan suatu yang tak benar," kata Ma, seorang profesor ilmu komputer di Nanjing University of Technology sebagaimana dikutip Telegraph.

    "Saya tidak melakukan sesuatu yang menyakiti orang lain. Saya tidak memaksa orang. Mengapa semua orang fokus kepada saya?" katanya di depan sidang pengadilan.

    Pada sidang pengadilan hari pertama ia mengatakan, "Bagaimana boleh saya dianggap mengganggu keamanan sosial? Apa yang terjadi di rumah saya adalah urusan peribadi saya."

    Kess tersebut, telah menarik perhatian warga China terkait kebebasan seksual yang sedang berkembang di negara itu. Prelacuran dan hubungan seks di luar nikah telah meluas di China .

    Media  mencatat bahawa ruang forum di internet yang diatur Ma disebut "Travelling Couples", nama login peribadinya "bighornyfire", dan bahawa pesta seks kadang-kadang diadakan di apartment yang kecil, tempat Ma tinggal bersama ibunya yang menderita penyakit alzheimer.

    Ma, yang telah bercerai dua kali, menjadi tertarik pada rutin bertukar-tukar pasangan pada tahun 2003 setelah bercerai dengan pasangannya yang kedua. Menurut penguambelanya, dia membentuk kelompok online sendiri tahun 2007. Ia berhasil menarik sekitar 200 anggota dan mengatur kegiatan sebanyak 35 kali antara tahun 2007 dan 2009. Ma sendiri berparti dalam 18 sesi.

    Sebanyak 14 lelaki dan 8 perempuan ditangkap tahun lalu. Mereka merupakan pekerja pejabat dan para pekerja kasar. Pengacara Ma, Yao Yong'an, mengatakan, kliennya merancang untuk membuat rayuan "Ini jelas bukan kes yang adil. Hal ini tidak berdasarkan hukum," katanya.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS