Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Fizo Omar Dakwa Ditipu Jadi Penjamin Hutang RM2juta

Posted: 13 Dec 2011 07:26 PM PST

Pada hari ini, berita tentang Fizo Omar mendakwa dirinya ditipu telah disiarkan di Harian Metro.

KUALA LUMPUR: "Hidup siapa tenteram kalau tiba-tiba terpaksa menjadi penjamin hutang lebih RM2.5 juta sedangkan saya tidak tahu apa-apa," kata pelakon terkenal, Fizo Omar selepas menyedari dia menjadi penjamin bagi pinjaman bank yang dibuat sebuah syarikat di Damansara, di sini.

fizo omar

Fizo atau nama sebenarnya, Wan Hafizol Wan Omar, 26, berkata dia mengetahui mengenai pinjaman itu selepas dihubungi pihak bank yang memaklumkan tunggakan bayaran oleh peminjamnya.

"Semuanya bermula pada 2008 sebelum saya menceburi bidang lakonan. Saya dilantik menjadi ahli lembaga pengarah sebuah syarikat yang dikendalikan seorang kenalan.

"Saya keluar daripada syarikat itu pada hujung tahun sama kerana mahu menumpukan karier sebagai pelakon sehingga saya mengetahui bank menghantar notis tahun lalu kerana kegagalan menjelaskan pinjaman," katanya selepas mengadakan pertemuan dengan Pengerusi Sukarelawan Peguam (SukaGuam), Datuk Khairul Anwar Rahmat untuk mendapatkan bantuan perundangan di sini, semalam.

Menurutnya, dia mengambil masa setahun menyelesaikan masalah itu secara peribadi dan melalui pelbagai dilema sebelum tampil mendapatkan bantuan di SukaGuam.

Untuk info lanjut, tonton video temubual ini:

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Fizo Omar di Red Carpet FFM23
  • Fizo Omar, Fatiha & Kuna Dalam Drama Bila Musang Berjanggut
  • Fizo Omar dalam Drama Jersi 9
  • Gambar Fizo Omar di Sidang Media Drama Bila Musang Berjanggut
  • Drama Soffiya
  • COMEBACK WAN NOR AZLIN TAPI…
  • Drama Keliru Lakonan Adzriefaiz dan Fizo Omar
  • Kisah Hutang Ceti Haram Pinjaman Along Suami Wan Nor Azlin
  • Ada Apa Dengan Durian Lakonan Fizo Omar
  • Karnival Jom Heboh 2010 Kuala Lumpur
  • Full content generated by Get Full RSS.

    Bersediakan Anda Untuk Hadapi Pilihan Raya?

    Posted: 13 Dec 2011 05:35 PM PST

    Tahun 2011 sudah pun tiba ke penghujungnya. Tahun 2012 menanti penuh debaran. Banyak acara dan juga peristiwa yang dijangka akan berlaku pada tahun 2012. Budiey ada terbaca dalam suratkhabar di mana ada satu fakta mengatakan dunia akan berakhir pada tahun 2012? Betul ke fakta ni? Whateva-lah, yang penting, dalam industri hiburan, Anugerah Juara Lagu akan diadakan pada bulan Januari tahun depan. Agak-agak korang, apa lagi yang akan berlaku pada tahun 2012 ya?. Oooo… lupa lak, yang diperkatakan ramai, pastinya… pilihan raya pun akan berlaku pada tahun 2012. Dengar-dengar, pilihan raya akan diadakan pada bulan Mac, tapi tak tahu lah, itu rumours je lah.

    Mari Mengundi

    Cakap pasal pilihan raya ni, Budiey nak tanya anda semua, sudahkah anda mendaftar sebagai pemilih? Haa, jika masih belum mendaftar, maka jom cepat-cepat layari www.spr.gov.my untuk mendaftar. Mungkin ramai daripada kita yang tahu tentang kewujudan laman sesawang yang diselenggara oleh Suruhanjaya Pilihan Raya ni. Sebenarnya, Budiey pun tak tahu. Sejujurnya, Budiey tahu pun pasal laman web ni masa jumpa pautan di laman sosial Facebook. Kalau tak, sumpah memang tak pernah nak tahu pasal pilihan raya ni semua.

    SPR

    Untuk pengetahuan semua, Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia ditubuhkan pada 4 September 1957 mengikut Perkara 114 Perlembagaan Persekutuan. Ia ditubuhkan untuk mengendalikan pilihan raya umum dan kecil secara adil dan saksama. Antara fungsi utama SPR ni adalah mengkaji semula bahagian-bahagian Pilihan Raya Parlimen dan Negeri setiap tidak kurang daripada 8 tahun selepas tarikh siapnya urusan kajian, menjalankan urusan pendaftaran pemilihan dan semakin daftar pemilih dan akhir sekali menjalankan pilihan raya umum ke Dewan Rakyat dan Dewan Undangan Negeri dan menjalankan pilihan raya kecil sekiranya berlaku kekosongan.

    Kepada anda di luar sana yang layak mendaftar bolehlah mendaftar ya. Untuk layak mendaftar, anda seorang warganegara Malaysia yang sah, telah mencapai umur 21 tahun, bermastautin di bahagian pilihanraya dan tidak dihalang atau hilang kelayakan oleh undang-undang yang berkuat kuasa.

    Macamana cara nak daftar? Senang saje ya, korang boleh datang ke mana-mana pusat pendaftaran, cuma serahkan kad pengenalan kepada petugas SPR yang akan mengisi borang pendaftaran anda, jangan lupa untuk semak borang pendaftaran yang telah diisi itu untuk pastikan semua maklumat yang diisi itu adalah betul. Jika dah puas hati, anda boleh turunkan tandatangan dan dapatkan salinan borang pendaftaran dan simpan sebagai bukti.

    SPR

    Kat sini, Budiey nak ceritakan sikit tentang servis atau perkhidmatan yang anda boleh dapat di laman sesawang SPR ini. Antaranya, yang paling penting iaitu anda boleh buat semakan daftar pemilih. Kat laman ni memang senang untuk cari pautannya. Bukak je laman web, terus dipaparkan pada bahagian atas [PERKHIDMATAN ATAS TALIAN] di mana kat situ, selain dapat semak daftar pemilih, anda juga boleh buat semakan isi rumah, sistem aduan atau pertanyaan, muat turun borang dan ada juga disediakan senarai keputusan pilihan raya umum terkini.

    Mahu semak untuk ahli keluarga anda juga pun boleh. Klik di bahagian semakan Pemilih Bagi Isi Rumah di mana ia memudahkan anda untuk menyemak lebih dari seorang pemilih secara serentak. Ia juga membolehkan pemilih yang menghuni sesebuah rumah atau mendaftar dengan menggunakan alamat yang sama mengesahkan sama ada mereka didaftarkan di kawasan Parlimen, DUN, Daerah Mengundi dan Lokaliti yang sama.

    Di pautan Muat Turun Borang pula, anda disediakan 4 jenis borang iaitu Borang A untuk pendaftaran pemilih, borang permohonan kursus atau taklimat akademi pilihan raya, borang tuntutan dan borang bantahan. Budiey rasa la kan, laman sesawang ni sangat interaktif dan lengkap untuk kita menghadapi pilihan raya di pada tahun depan.

    SPR

    SPR juga sentiasa mengalu-alukan sebarang aduan, pertanyaan, pendapat dan cadangan secara online dan untuk anda yang nak buat aduan atau sebagainya, bolehlah layar laman sesawang ni.

    SPR

    Oh ya sebelum terlupa, kepada anda yang menjadi pemilih berdaftar, selain kat laman web, anda juga boleh menyemak maklumat pendaftaran melalui SMS, haaa… lagi senang dan cepat. Hanya taip SPRSEMAKNo.KAD PENGENALAN dan hantar ke 15888. Atau nak lebih senang lagi hubungi SPR di talian 03-8885 6500.

    Jika didapati berlaku kesilapan pada maklumat pendaftarannya, seseorang itu boleh membuat aduan dan pindaan kepada SPR. Bagi SPR, aduan-aduan seperti ini dapat membantu SPR membersihkan Daftar Pemilih bagi digunakan dalam Pilihan Raya Umum ke-13 yang akan datang.

    Di laman web ini juga ada kotak HEBAHAN di mana ada beberapa isu terkini akan dipaparkan di sini. Antara isu yang Budiey dapat lihat sekarang ni, anda maklumat tender dan juga 'Tahukah Anda'. Anda juga diberitahu kat sini tentang nama pemilih yang rekodnya meragukan. Katanya kat sini, SPR akan memaparkan senarai 42,051 nama pemilih yang rekodnya meragukan bukan tujuan tuntutan atau bantahan. Sebaliknya untuk tujuan pengesahan daripada pemilih berkenaan atau waris kepada nama-nama yang dipamerkan itu.

    Selain itu, ramai yang bertanya kat Budiey macamana nak tukar alamat pusat mengundi. Haa… jika kita mahu menukar alamat pun boleh tapi ada prosedur tertentu jugak la. Ini kerana penentuan lokaliti dan pusat mengundi ditentukan mengikut alamat yang terdapat dalam Kad Pengenalan. Jadi, untuk menukar alamat Pusat Mengundi, kita perlu menukar alamat terkini dalam Kad Pengenalan terlebih dahulu di Jabatan Pendaftaran Negara. Kemudian, kita kena memohon pertukaran Pusat Mengundi dengan hadir sendiri dengan membawa Kad Pengenalan atau resit sementara JPN ke mana-mana Pejabat SPR atau Kaunter Pendaftaran SPR di seluruh negara.

    Rasanya, tahun 2012 adalah tahun kita mengundi. Kita semua ada tanggungjawab untuk memilih. Tak kira siapa anda. Tak kira anda seorang selebriti ternama, krew belakang tabir atau siapa jua anda… jangan lupa tanggungjawab untuk mengundi. Kerana setiap undi kita akan dikira dan ia akan memberi impak kepada masa depan anda dan negara. Ingat ya, masa depan kita terletak atas tangan masing-masing. Jadi, pilihlah parti yang boleh memberikan anda kemajuan dunia dan akhirat.

    Jadi, tunggu apa lagi, yang tak daftar lagi tu, tak ret-reti nak gi daftar? Dan, selainnya tu, pasti dah tak sabar-sabar nak mengundi kan? Jadi, tambahla informasi tentang pilihanraya dengan melayari laman web SPR: www.spr.gov.my

    Tags: , , , , , , ,

    Tags: , , , , , , , ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Bengkel Penulisan Pilihan Raya Untuk Blogger
  • Kad Raya Dari Kimi
  • Perdana Menteri Bubar Parlimen, Penamaan Calon Pilihanraya ke 12
  • Penamaan Calon Esok & Siti Nurhaliza Tak Daftar Undi?
  • Raya Kedua: Senario The Movie Eps 1
  • Keputusan Rasmi Pilihanraya Kecil Permatang Pasir DUN N11
  • Kad Raya Dari Staff Metadome
  • PILIHAN RAYA KECIL / PILIHAN RAYA PENENTU: KUALA TERENGGANU
  • Trailer Filem Otai Lakonan Nasha Aziz & Aznil Nawawi
  • Hadiah Kasut Raya Dari Albertini Italy
  • Full content generated by Get Full RSS.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Zon Artis

    sumber :-

    Zon Artis


    PESAWAT Lancar Single Terbaru Berjudul ‘Bandaraya Ibukota’

    Posted: 13 Dec 2011 07:11 PM PST

    BANDARAYA IBUKOTA PESAWAT

    Buat peminat PESAWAT, ini berita baik kepada anda semua dimana PESAWAT baru sahaja melancarkan single terbaru berjudul 'Bandaraya Ibukota' yang diambil dari album sulung mereka yang berjudul 'Take Off'. Lagu tersebut sudahpun diputarkan di radio-radio tempatan, terutama sekali XFM, HotFM, EraFM dan KLFM.

    BANDARAYA IBUKOTA PESAWATCover single Bandaraya Ibukota

    'Bandaraya Ibukota' berkisarkan tentang keinginan seseorang untuk mengubah nasib dengan menempuh kehidupan pancaroba di bandaraya. Bercakap tentang lagu itu, Jipie selaku vokalis yg menulis lirik utk lagu tersebut berkata, "kami cuba menerapkan mesej di dalam setiap lagu kami dan juga berharap pendengar memahami dan mengamati apa yang kami cuba sampaikan dalam setiap lagu kami." Bandaraya Ibukota merupakan single ke lapan PESAWAT selepas 'Brand New Day' dan 'Hitam'.

    Seiring dengan pelancaran lagu itu, PESAWAT telah mengeluarkan promo video untuk tatapan umum. Kat bawah ni video tersebut:

    Terkini, PESAWAT sedang giat mempromosi album terbaru mereka dan sudah selesai menjelajah Johor Bahru, Ipoh, Kuala Terengganu, Kota Kinabalu, Shah Alam, Kuala Lumpur dalam siri konsert jelajah 'Take Off' mereka. Menjelang 2012, PESAWAT akan menggiatkan kembali siri konsert jelajah 'Take Off' ke Kuantan, Kota Bharu, Penang, Kuching dan Seremban serta sedang mengintai peluang menjelajah ke Jakarta, Bandung dan Bali. Album 'Take Off' sudahpun berada di pasaran dan boleh dibeli di 7-Eleven dan kedai kedai musik seperti Rock Corner, Speedy dan Victoria Music.

    BANDARAYA IBUKOTA PESAWATCover album Take Off

    Selain terlibat dengan festival Rock the World : Adrenaline yang berlangsung pada 10 Disember lalu, PESAWAT akan menjadi band pembuka bagi konsert Search Fenomena 30 Tahun yang akan berlangsung di MIECC pada 17 Disember ini. Pada 24 Disember pula, PESAWAT akan berkongsi pentas dengan 'Efek Rumah Kaca' di Black Box MAP @ Publika, Kuala Lumpur. Efek Rumah Kaca adalah band yang di datangkan khas dari Indonesia untuk siri konsert jelajah Malaysia mereka.

    Untuk lebih info, sila ke website rasmi PESAWAT di www.pesawatmusic.com atau anda boleh ikuti perkembangan PESAWAT di Facebook dengan LIKE page ini www.facebook.com/pesawatmusic. Anda juga boleh follow PESAWAT di Twitter iaitu @pesawat.

    Related Posts with Thumbnails Full content generated by Get Full RSS.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Lelaki Sudah Punya 15 Anak walaupun Belum Pernah ML (make love)

    Posted: 13 Dec 2011 10:00 PM PST

    Kacak dan masih bujang kerana belum pernah berhubungan seks, tapi laki-laki ini sudah mempunyai 15 anak. Meski tidak menikah, Trent Arsenault memang rutin mendermakan spermanya.

    Lelaki 36 tahun dari Fremont, California ini mengaku hingga saat ini belum pernah berhubungan seks dengan siapapun. Padahal jika dilihat secara fizik, wajahnya cukup rupawan kerana campuran antara ayahnya yang orang Jerman dan ibunya yang keturunan Ireland.

    Perawakannya seperti atlit kerana Arsenault adalah dari angkatan laut Amerika Syarikat dengan tinggi badan 185,44 cm. Ia juga tidak meminum alkohol dan ubat terlarang, bebas penyakit kelamin, taat beribadah, rajin olahraga dan pandai main musik khususnya drum dan piano.

    Meski tidak menikah dan mengaku masih bujang, jangan teekejut jika Arsenault sebenarnya sudah memiliki 15 anak termasuk di antaranya ada sepasang anak kembar. Ya, meski tidak menikah Arsenault rutin mendermakan spermanya sejak tahun 2006.

    Berbeza dengan penderma sperma pada umumnya, Arsenault memilih untuk tidak pernah merahsiakan identitinya. Ia sangat berharap, suatu saat keturunan-keturunannya akan mencarinya untuk boleh menjalin hubungan baik sebagaimana layaknya sebuah keluarga.

    "Saya seorang donorseksual dan keinginan untuk menjadi seperti ini sudah saya fikirkan sejak umur 10 tahun. Saya tidak ingin menikah kerana saya berjiwa bebas dan merdeka," ungkap Arsenault.

    Pencuri Bogel Dikejar Anjing Polis

    Posted: 13 Dec 2011 09:00 PM PST

    WASHINGTON - Seorang lelaki telanjang melakukan aksi pencurian atas sebuah kereta mewah di California, Amerika Syarikat (AS). Namun aksinya berhasil diatasi dan dirinya pun ditangkap.

    Pelaku ini berhasil mencuri sebuah kereta Hummer dengan mengacukan senjata kepada pemiliknya. Tanpa ada pilihan lain, sang pemilik kereta pun terpaksa menyerahkan keretaya. Demikian diberitakan Digital Spy, Minggu (12/12/2011).

    Tetapi aksi pencuriannya tidak berlangsung lama. Polis pun langsung mengejar pelaku pencurian itu dan menahannya.

    Lelaki yang tidak mengenakan pakaian ini langsung melarikan diri keluar dari kereta mewah itu. Polis pun mengerahkan anjing mereka untuk meringkus pelaku.

    Adegan penangkapan untuk anjing polis ini terakam jelas dari atas sebuah helikopter polis. Pihak polis pun memastikan dirinya melakukan aksi pencurian sendirian.

    Sementara hingga saat ini belum jelas mengapa itu tertangkap dalam keadaan tanpa mengenakan pakaian.
    (faj)

    50 Cent Anggap Lindsay Lohan Penari Striptis Dan Tak Sabar Nak Lihat Photo Bogelnya

    Posted: 13 Dec 2011 08:00 PM PST

    LOS ANGELES - Meski telah bocor di internet, namun foto bogel Lindsay Lohan (LiLo) tetap dinanti ramai orang. Tak terkecuali, bagi 50 Cent. Menganggap LiLo bak penari telanjang, rapper itu tak sabar ingin segera melihat foto bogel LiLo.

    Penyanyi"In da Club" ini mengungkapkan keterkejutannya dengan wang yang harus dikeluarkan Hugh Hefner untuk membuat LiLo bogel. Baginya, angka USD1 juta memang terlihat sangat fantastis. Namun, 50 Cent meyakini itu sama seperti yang dilakukan oleh para penari striptis yang bekerja tiap hari.

    "USD1 juta untuk pose bogel adalah hal sama yang dilakukan penari telanjang setiap hari," kata rapper 36 tahun itu.

    "Jika mereka memberi Anda USD1 juta, tidak mengubah status apapun dari yang Anda lakukan. Jika saya membayar USD100 untuk melihat foto bogel itu, maka hal yang sama seperti membayar satu juta dolar untuk bintang filem atau selebriti. Transaksi yang sama atau itu sosialisasi berbeza? Apakah itu hal berbeza, kerana begitu banyak dana yang dikeluarkan?" sambungnya yang dikutip dari Aceshowbiz, Selasa (13/12/2011).

    Rapper berkulit hitam itu pun tak sabar ingin segera melihat foto telanjang LiLo di Playboy edisi Januari/Februari mendatang.

    "Saya selalu teruja, seperti apa Lindsay Lohan kalau sedang bogel. Saya bakal lihat bagaimana jadinya nanti," tutupnya.

    Pose bogel ini sebenarnya bukan kali pertama dilakukan LiLo. Sebelumnya, dia pernah beradegan bogel di filem Machete, namun adegannya hanya sekilas.

    Foto bogel LiLo di majalah Playboy Januari/Februari 2012 LiLo akan berada di seluruh Amerika Serikat mulai 15 Disember. Pada hari yang sama, artis 25 tahun itu dijadualkan untuk mengungkapkan foto-foto bogelnya di acara Ellen DeGeneres Show.(nsa)

    Akibat Masalah Dalam Pencernaan, Anjing ini Harus Makan Berdiri

    Posted: 13 Dec 2011 07:00 PM PST

    Bella, seekor anjing berusia tujuh bulan mempunyai masalah ketika harus makan, sebab penyakit bawaan yang dideritanya membuat ia kesulitan mencerna makanan dan harus menggunakan sebuah kerusi khas untuk menegakkan dirinya saat menghabiskan makananya.


    Ia didiagnosis terkena megaesophagus bawaan sata masih berusia empat bulan. Ini bererti tenggorokan anjing tersebut menjadi besar dan tidak memiliki mengerakkan otot untuk menelan makanan dalam keadaan horisontal, kerana itu dia harus makan dengan berdiri.

    Menurut Mail Online, Bella menggunakan kerusi Bailey, sebuah kerusi yang direka oleh pasangan AS iaitu Donna dan Joe Koch setelah anjing mereka Bailey didiagnosis dengan keadaan serupa.

    Dengan kerusi ini sang anjing bergantung pada graviti untuk mengisi perutnya, dan tidak kontraksi otot untuk memindahkan makanan ke dalam perut.


    Gempak..wanita ini seludup kokain dalam untaian rambut

    Posted: 13 Dec 2011 06:00 PM PST

    BANGKOK: Seorang wanita ditangkap kerana cuba menyeludup kokain seberat 1.5 kilogram dalam untaian rambutnya di Lapangan Terbang Suvarnabhumi, semalam.

    Warga Afrika Selatan, Nobanda Nolubabalo, 23, ditangkap di ibu negara Thai itu selepas polis menyedari bahan putih pada rambutnya.

    Pegawai kemudian menjalankan pemeriksaan dan mendapati dia menyelitkan dadah Kelas A itu ke dalam untaian rambutnya sebelum menaiki pesawat dari Brazil.


    Akhbar Bangkok Post melaporkan, kokain yang diseludup itu bernilai 4.5 juta baht (RM450,000).


    Menurut akhbar itu, Nobanda mengaku cuba menyeludup dadah berkenaan dan berkata dia bersetuju menjadi keldai dadah selepas ditawarkan sebanyak 60,000 baht oleh seorang ahli perniagaan yang berpusat di Thailand.


    Thailand adalah antara negara yang mempunyai undang-undang antidadah paling tegas di dunia dengan hakim dibenarkan mengenakan hukuman mati terhadap penyeludup.

    Penangkapan warga Afrika Selatan itu menyusuli hukuman mati terhadap seorang warga negara itu di China baru-baru ini atas kesalahan menyeludup dadah.



    Janice Linden, 38, menjalani hukuman itu dengan suntikan maut selepas dia ditangkap pada November 2008 kerana cuba menyeludup tiga kilogram dadah jenis methamphetamin ke Guangzhou, bandar di selatan China.

    Presiden Afrika Selatan, Jacob Zuma merayu kepada kerajaan China supaya menarik balik hukuman itu sebelum Janice menjalani hukuman di penjara.

    Rayuan itu bagaimanapun ditolak oleh pihak berkuasa China. - Agensi

    sumber : myMetro

    Wow..kanak-kanak masih hidup selepas dilanggar kereta

    Posted: 13 Dec 2011 05:00 PM PST

    WENZOU, China - Sistem kamera litar tertutup (CCTV) yang disiarkan semalam di China menunjukkan usaha menyelamat seorang kanak-kanak perempuan yang dilanggar sebuah kereta.

    Rakaman CCTV menunjukkan kanak-kanak berusia lima tahun itu duduk di tengah sebatang jalan raya di sini.

    Ibu kanak-kanak itu cuba untuk memaksanya berjalan ke sebuah tadika tetapi anaknya itu enggan dan duduk di tengah-tengah jalan raya.

    Justeru, ibunya berjalan dengan meninggalkan kanak-kanak berkenaan.

    Dia menganggap kanak-kanak itu akan mengikutinya.

    Namun, sebuah kereta berwarna hitam membelok dan bergerak ke arah kanak-kanak itu.

    Kereta tersebut kemudian melanggar kanak-kanak berkenaan.

    Ibu kanak-kanak itu dan pemandu kereta berkenaan serta orang ramai bergegas untuk menyelamatkan si mangsa.

    Seramai 16 orang membantu untuk mengangkat kereta berkenaan bagi menyelamatkan kanak-kanak tersebut yang terperangkap di bawah kenderaan itu.

    Kanak-kanak itu dihantar ke sebuah hospital dan dilaporkan hanya mengalami cedera ringan. - Agensi

    sumber : kosmo online

    Filem anti Facebook yang popular di Facebook

    Posted: 13 Dec 2011 04:00 PM PST

    Sebuah filem dengan tema anti-Facebook ternyata malah popular di Facebook. Seperti apa?

    Seperti yang dikutip dari Scotsman, filem berjudul "You Need to Get Off Facebook" itu telah menjadi salah satu sensasi internet terbaru, dengan majoriti orang melihatnya di Facebook.

    Filem YouTube tersebut dibuat oleh seorang guru dari Skotland yang tinggal di Korea Selatan. Filem ini bercerita tentang bahaya menggunakan situs jejaring sosial. You Need to Get Off Facebook di YouTube sudah ditonton oleh lebih dari 2,5 juta kali.

    You Need to Get Off Facebook yang berdurasi enam minit tersebut berisi pesan-pesan bertuliskan 'Anda tidak memiliki 852 teman, 'Orang-orang ini sedang melihat dan menilai foto anda'.

    Ross Gardiner, 24 tahun, dari Ballachulish, yang membuat filem You Need to Get Off Facebook.

    Filem You Need to Get Off Facebook ditayangkan dalam sebahagian acara dokumenteri BBC2 mengenai pendiri Facebook, Mark Zuckerberg. Ironisnya, ribuan orang memposting filem tersebut di profil Facebook mereka.

    Gardiner mengakui bahawa dulu ia sangat ketagih dengan Facebook. Kini ia tidak lagi menggunakan Facebook.
    Selain itu Gardiner juga sangat tersanjung atas besarnya respon dari filem tersebut. "Saya tidak habis fikir, mengapa responnya boleh sebesar itu," ungkapnya.

    Berikut Film You Need to Get Off Facebook diambil dari youtube :


    5 Makanan Pelik Dan Unik dari Amerika Syarikat

    Posted: 13 Dec 2011 03:00 PM PST

    Ternyata bukan hanya di Afrika atau Asia saja yang memiliki banyak makanan aneh atau bahkan ekstrim, di Amerika Syarikat ada makanan unik yang sudah terkenal kewujudannya. Mahu tahu apa jom kita cek:

    Kaktus Goreng

    Kaktus goreng ini merupakan makanan unik yang berasal dari southwest Amerika. Kaktus goreng berupa kaktus yang diiris dan dibaluri tepung sebelum digoreng. Jika kamu menggemar french fries, makanan yang satu ini boleh dicuba. Tetapi hati-hati ya jangan sampai kena durinya

    Rocky Mountain Oyster (Testi Kerbau)

    Makanan ini sangat popular di Midwest dan jangan salah makanan ini bukanlah tiram seperti namanya namun berupa testi kerbau yang dikopek dan digoreng. Kamu berani cuba?

    Burgoo

    Burgoo merupakan spicy stew atau dengan cara rebusan yang awalnya berasal dari Ireland namun akhirnya masuk menjadi budaya Amerika. Nah yang membuatnya unik adalah daging yang menjadi bahan utama pembuatan stew ini. Dagingnya berasal dari tupai, venison atau binatang kecil lainnya

    Scrapple

    Daging ini merupakan kombinasi antara mush of pork crap dan trimmings yang dicampur dengan tepung jagung dan tepung gandum Makanan unik ini berasal dari Pennsylvania dan telah menjadi menu tetap di restoran lokal setempat.

    Turducken

    Makanan unik satu ini pertama kali diciptakan tahun 1980 yang merupakan gabungan dari turkey atau kalkun, itik dan ayam sehingga namanya menjadi turducken. Daging ayam tanpa tulang akan dimasukkan kedalam bitik dan akhrinya dimasukkan kedalam ayam turkey.

    Sumber :portalunique.blogspot.com

    Parah...peon kumpul harta berjuta kerana rasuah

    Posted: 13 Dec 2011 11:01 AM PST

    NEW DELHI: Seorang pekerja sebuah majlis kerajaan tempatan yang berpendapatan hanya RM250 sebulan ditangkap atas tuduhan rasuah semalam selepas polis mendapati dia secara sulit mengumpul harta yang banyak.

    Narendra Deshmukh, 53, bekerja sebagai peon sejak 31 tahun lalu. Tetapi selepas beberapa aduan, polis menyerbu kediamannya dan mendapati dia jutawan yang memiliki empayar perniagaan dan hartanah serta sejumlah besar simpanan emas dan permata. Detektif berkata, sepanjang 31 tahun bekerja dengan Perbadanan Majlis Perbadanan Ujjain sebagai peon, Narendra secara rasminya hanya menerima pendapatan tidak melebihi RM95,000.


    Bagaimanapun, polis yang menyerbu rumahnya menemui bukti dia memiliki hartanah bernilai lebih RM2.5 juta, rangkaian perniagaan, termasuk sebuah ladang, kedai menjual daging dan perniagaan memproses ayam bernilai kira-kira RM1 juta.


    Mereka juga menemui resit simpanan untuk RM150,000, barangan elektronik bernilai puluhan ribu ringgit, barangan kemas bernilai RM15,000 dan 20 akaun bank yang belum disiasat.


    Ketika polis tiba di rumah Narendra di Goverdhan Dham, mereka melihat anggota keluarganya cuba membuang barangan kemas dan wang tunai dengan mencampakkannya ke laman jiran.


    Detektif percaya, sepanjang menjadi peon, Narendra bersubahat dengan pegawai kanan yang mereka syaki terbabit dalam kegiatan rasuah lebih besar.



    Rasuah di kalangan kakitangan kerajaan India berlaku secara berleluasa dan sudah menjadi perkara biasa bagi pekerja di pelbagai peringkat berkongsi wang suapan itu.


    Bagaimanapun, polis terkejut dengan kekayaan melampau Narendra.


    Timbalan Superintendan Polis Madya Pradesh, OP Sagoria berkata: "Sejumlah besar hartanya sudah dinilai. Peti simpanan banknya juga akan diperiksa. Kami juga akan menghantar pegawai ke Mumbai, Jalgaon dan Gurgaon untuk menyiasat secara terperinci kekayaannya." - Agensi

    sumber : myMetro

    This design is too powerful, the idea of ​​genius

    Posted: 13 Dec 2011 10:01 AM PST

    memang dahsyat idea orang ni..tak payah susah-susah nak cari toilet..memang genius

    Kurang ajar Kobe Bryant ni mengusap-usap 'anunya' semasa ditemuramah

    Posted: 13 Dec 2011 09:01 AM PST

    Tengok aksi mamat seorang ni selamba je mengusap-usap 'anunya' semasa di temuramah.

    Kesian..kerana hujung gaunnya terpijak,payudara artis China ini tersembul

    Posted: 13 Dec 2011 08:01 AM PST

    SHANGHAI - Acara fashion ceremonial di Shanghai, China, Minggu 11 Disember kelmarin menyajikan cerita unik. Terjadi insiden kecil di mana gaun Sun Feifei terpijak, dan membuat payudaranya terekspos.
    Kerana bawah gaun yang dikenakannya terpijak, penyangga payudara Sun Feifei pun langsung menyembul. Insiden melorotnya strapless gown warna putih itu langsung menjadi santapan para paparazzi, dengan langsung mengabadikan kejadian. Demikian seperti disitat Ifeng, Isnin (12/12/2011).
    Insiden itu terjadi saat Feifei berjalan di atas red carpet. Tanpa sengaja, MC Fang Ling memijak hujung gaunnya, dan membuat busana yang dikenakannya langsung melorot.
    Pembantu Feifei yang melihat kejadian itu, dengan segera menutupi dada Feifei menggunakan selendang besar. Sedangkan Feifei terlihat berusaha menutupi rasa malu dengan terus menghindari kerumunan wartawan.
    (efi)

    Kakak ni tengah sarat pun pakai pakaian macam ni

    Posted: 13 Dec 2011 07:00 AM PST





    Dengan pakai ketat,kasut tinggi betul glamour kakak
    seorang ni..kalau tergelincir..parah...

    Beg berbau seperti ikan yang sudah mati,pelanggan Mark & Spencer minta wang dikembalikan

    Posted: 13 Dec 2011 06:00 AM PST

    LONDON - Sebuah perusahaan retail raksasa Marks & Spencer, terpaksa harus menghadapi keluhan dari pelanggannya. Kerana, perusahaan itu menjual beg memiliki bau hamis kepada pelanggan.

    Para pelanggan mengeluhkan mereka telah membeli beg berharga 25 poundsterling atau sekira . Saat dikelurakan ternyata beg itu mengeluarkan bau hamis seperti bau ikan yang sudah mati.

    Beberapa keluhan terpampang di website rasmi perusahaan. Dimana para pelanggan menjelaskan mereka telah melakukan banyak cara untuk menghilangkan bau tersebut.

    "Kami sudah melakukan berbagai cara, termasuk menggunakan minyak wangi, penetralisir udara dan wewangian alami untuk menghilangkan bauh amis tersebut. Namun tetap saja tidak berhasil," jelas pihak perusahaan seperti dikutip Absurd Stories, Isnin (5/12/2011).

    Diketahui, sebagian pelanggan telah mengembalikan beg tersebut dan menuntut wang mereka kembali.

    Pihak pengurusan perusahaan mengakui mereka telah menerima keluhan dari beberapa pelanggan. Namun mereka menafikan ramai pelanggan yang meminta wangnya dikembalikan.
    (faj)

    Wow..Lobster Putih Albino Tertangkap di Pantai Dorset

    Posted: 13 Dec 2011 05:00 AM PST

    Jika merasa ini terlalu aneh menjadi kenyataan, anda tidak perlu mencubit pipi sendiri, kerana lobster albino dengan warna putih salju ini benar-benar tertangkap di lepas pantai Dorset, Inggris.

    Jika ingin menyaksikannya secara langsung, anda dapat mengunjungi Sea Life centre di Weymouth, Dorset. Dimana haiwan ini menjadi artis popular setelah ia diserahkan ke akuarium tersebut oleh nelayan yang tak sanggup memakannya setelah ia menangkap Lobster yang diberi nama Santa Claws ini.

    Para nelayan yang menangkap lobster yang diperkirakan berusia 30 tahun ini mengatakan bahawa lobster tersebut ditemukan di dekat Portland Bill, Dorset, dan mereka berkata tidak pernah melihat lobster Albino seperti itu dalam 40 tahun terakhir.

    "Ada satu atau dua lobster albino lainnya ditemukan di sekitar Inggris dalam 20 tahun terakhir, namun tidak satupun dari mereka yang sempurna seperti Santa." tutur Kurator Sea Life, Fiona Smith yang dikutip Mail Online.

    "Dia benar-benar berwarna seputih mutiara, dari hujung cakarnya yang besar sampai ke ekornya. Hanya matanya saja yang berwarna hitam." tambahnya.

    Penyanyi ini mengamuk bila dikhabarkan kekasihnya buat bedah plastik

    Posted: 13 Dec 2011 04:00 AM PST

    TAIWAN - Jay Chou kehilangan kesabaran saat kekasihnya, Hannah Quinlivan dikhabarkan telah menjalani serangkaian operasi plastik. Dia pun mengamuk kepada wartawan.

    Penyanyi berusia 45 tahun inipun menyebut para kuli tinta orang idiot. Demikian seperti dilaporkan Apple Daily, Isnin (12/12/2011).
    Insiden tersebut bermula dari soalan wartawan setempat yang menunjukkan perbezaan wajah Hannah saat berusia lima, dan 15 tahun. Itu nampak dari perubahan besar di wajah Hannah yang awalnya berbentuk bulat, hidung pesek, serta memiliki mata sepet. Sementara saat ini, model berusia 17 tahun itu memiliki dagu runcing, hidung mancung, dan mata besar.

    Merasa putus asa untuk melindungi sang kekasih, Jay langsung marah-marah, dan mengatakan "Anda tersenyum seperti seorang idiot! Lihat dulu Anda seperti apa!."
    Ketika Jay didesak dengan pertanyaan yang sama, dia langsung mengoyak foto sambil berkata, "Memang Anda tidak punya mata, lihat saja sendiri!."

    Sebelum masuk ke dalam pejabat pengurusnya, penyanyi pop itu sempat mengacungkan jari tengahnya ke arah kamera wartawan.
    Menanggapi rumor tersebut, manager Hannah membantah rumor yang menyebutkan kalau model blasteran Australia-Taiwan itu melakukan operasi plastik.
    "Dengan make up anda dapat mengubah penampilan seseorang," bantahnya.
    (efi)

    Jangan duduk disebelah jika seseorang berpakaian baju bertulisan begini

    Posted: 13 Dec 2011 03:00 AM PST

    Bagaimana perasaan anda jika duduk disebelah lelaki yang berpakai
    begini....???

    sumber gambar : stomp.com.sg

    Fesyen rambut Columbia yang lagi hebat dari Korea

    Posted: 13 Dec 2011 02:00 AM PST




    Budak-budak K-pop pasti terpesoan dengan fesyen rambut dari
    Columbia ni...hahaha

    Gila..beri percuma minuman beralkohol kepada pelajar yang mahu mendema darah

    Posted: 13 Dec 2011 01:00 AM PST


    Sebuah perusahaan minuman menawarkan para murid atau pelajar minuman alkohol jika mereka memberikan darah mereka sebagai gantinya.

    Para remaja itu harus mendaftarkan online ke bank darah sementara di Leeds, Inggris untuk memenuhi syarat untuk mendapatkan Turbo, minuman dengan kadar alkohol 4 peratus secara percuma.

    Namun pihak perusahaan itu sekarang telah menghentikan promosi itu setelah petugas kesihatan mengecam idea tersebut.

    Jubir NHS, menjelaskan pihak berkuasa "tidak menyambut atau memaafkan aktiviti promosi seperti ini."

    Dan pihak organisasi itu mengaku perihatin dengan pesan kesihatan yang disampaikan oleh tawaran.

    Zhang Tingting, Pemandu Bas Tercantik di China Yang Menjdai Perbincangan Hangat di Internet

    Posted: 13 Dec 2011 12:00 AM PST

    Parasnya ayu. Kulitnya pun halus bercahaya. Dia adalah Zhang Tingting wanita 27 tahun yang berkerja sebagai pemandu bas di kota Xi'an, Provinsi Shaanxi, China.

    Susuknya menjadi perbincangan hangat netizen di microblogosphere. Banyak yang terpesona dengan senyumnya yang selalu mengembang setiap bertemu dengan penumpang basnya.

    Duduk di balik kerusi pemandu sebuah bus kota bernombor 34, Zhang tak pernah kehilangan pesona feminininya. Dengan tinggi badan 172 sentimeter, tubuh langsing, dan rambut panjang, ia mampu menciptakan penampilan trend dan moden.

    Tak hairan jika masyarakat dunia maya menobatkannya sebagai pemandu bas paling cantik di China. Ada yang berkata penampilannya seperti penyanyi pop Jolin Tsai. Ada juga yang menyebut penampilannya seperti penyiar cantik Liu Yan.

    Seperti dikutip dari situs lokal, maydaily.com, hampir setiap hari, selalu terlihat sekerumunan lelaki muda duduk di bangku belakang kerusi pemandu Mereka nampaknya sengaja mencari posisi terdekat dengan Zhang, meski masih banyak kerusi kosong di bahagian tengah dan belakang bas.

    "Saya telah memutuskan untuk menghabiskan sisa hidup saya di Bus 34," seorang penumpang lelaki muda berlawak. "Berkendara dengan bas ini menjadi pengalaman yang jauh lebih menyenangkan," penumpang lain menyampuk.

    Kenakan Gaun Dengan Belahan Dada Lebar, Payudara Miley Cyrus Menyembul

    Posted: 12 Dec 2011 11:00 PM PST

    infospesial.net - Penyanyi dan artis Miley Cyrus tampil cantik saat menghadiri acara CNN Heroes Awards Ceremony, pada hari Minggu (11/12) malam di Los Angeles. Miley datang dengan mengenakan gaun berwarna kuning dan terlihat mesra dengan kekasihnya Liam Hemsworth.

    Namun yang menarik perhatian banyak orang adalah payudara Miley yang menyembul akibat belahan dada dari gaun yang dikenakannya terlalu kebawah dan melebar. Entah dirinya mengetahuinya atau tidak, namun Miley seolah selamba dan terus menunjukkan kemesraan dengan Liam, yang nampak terus merangkulnya. (Dailymail)

    Aroma Badan Boleh Beri Isyarat Seseorang Itu Ada Penyakit Berjangkit Seksual

    Posted: 12 Dec 2011 10:00 PM PST

    Ilmuwan Rusia memberi sebuah nasihat unik bagi mereka yang ingin mencari pasangan lelaki : ciumlah aroma tubuh mereka sedalam-dalam. Aroma calon pasangan boleh memberikan signal adanya gejala penyakit berjangkit seksual. Sebuah penelitian kecil menemukan, lelaki yang terinfeksi penyakit seksual Gonorrhea mengeluarkan 'busuk' dalam ciuman sejumlah wanita. "Penelitian kami menunjukkan bahawa penyakit infeksi mengurangi daya tarik aroma tubuh pada manusia," tulis Mikhail Moshkin, seorang profesor di Institut Genetika Sitologi dan di Novosibirsk, Russia dalam edisi terbaru Jurnal Sexual Medicine.

    Sesuai dengan kajiannya, Moshkin menemukan aroma tubuh yang samar-samar, katanya lebih merupakan adanya bahan kimia. Tetapi aroma badan yang sangat menyengat memiliki kecenderungan adanya penyakit infeksi.

    Para peneliti mengamati haiwan tertentu seperti tikus, tidak tertarik pada aroma makhluk lain saat terinfeksi penyakit. Mereka menganalisis apakah manusia tak tertarik aroma orang yang terinfeksi, khususnya penderita penyakit berjangkit seksual.

    Kajian ini melibatkan 34 lelaki Rusia berusia 17-25 tahun yang menyumbang sampel peluh dan ludah. Kelompok ini mencakup 13 lelaki dengan infeksi Gonorrhea, 16 lelaki sihat, dan lima lelaki yang berhasil sembuh dari penyakit berjangkit ini. Kemudian sekelompok wanita diminta mencium aroma peluh mereka.

    Hasilnya, wanita memberi tarif mereka yang terinfeksi paling rendah dibanding mereka yang sihat atau sudah sembuh. Hampir semua gadis mengatakan 50 peratus peluh lelaki dengan penyakit seksual berbau "busuk.", dibandingkan kurang dari 40 peratus mereka yang telah sembuh dan 30 peratus dari lelaki sihat.

    Ini membuktikan manusia juga menggunakan indera bau untuk mengendus pasangan yang tepat. "Kita boleh menyimpulkan bahawa bau badan yang tidak menyenangkan dari orang yang terinfeksi dapat mengurangi kemungkinan pasangan seks yang berisiko," kata para ilmuwan seperti dikutip MSNBC.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS