Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Show Up Close & Personal ANUAR ZAIN di Menara KL

Posted: 10 Jun 2011 06:31 PM PDT

"UP, CLOSE & PERSONAL" BERSAMA ANUAR ZAIN di MENARA KUALA LUMPUR

Buat julung kalinya, Anuar Zain yang merupakan penyanyi lelaki tersohor tanahair akan mengadakan persembahan di Menara Kuala Lumpur bersempena dengan 'Up, Close & Personal' @ Menara Kuala Lumpur. Acara ini akan turut dihiburkan dengan celoteh pelakon popular Afdlin Shauki, selaku pengacara pada majlis tersebut.

anuar zain

Para peminat Anuar Zain bakal menyaksikan persembahan hebat dan eksklusif beliau pada 15 dan 16 Julai 2011 di Mega View Banquet Deck, Menara Kuala Lumpur dari ketinggian 288 meter. Majlis makan malam eksklusif ini di adakan bersempena dengan sambutan Festival Kuala Lumpur yang diraikan sepanjang bulan Julai.

"'Up, Close and Personal @ Menara Kuala Lumpur' adalah acara yang memberi ruang kepada para peminat untuk menyaksikan persembahan artis pujaan mereka secara peribadi dengan lebih rapat dan mesra" kata Puan Zuraidah Mohd Said, Ketua Pegawai Eksekutif, Menara Kuala Lumpur.

"Kami memilih Anuar Zain sebagai artis lelaki pertama mengegarkan 'Up, Close & Personal' ini kerana beliau merupakan di antara artis lelaki yang terbaik buat masa kini dengan populariti dan aura beliau yang tersendiri. Di samping itu juga, para peminat Anuar Zain berpeluang menyaksikan keindahan panorama 360 darjah Kuala Lumpur sambil dihiburkan dengan alunan muzik dan suara penyanyi pujaan ramai ini," tambah beliau lagi.

Harga untuk menyaksikan persembahan hebat ini bermula dari RM500.00 seorang. Ianya terhad kepada 250 orang tetamu yang terawal membeli tiket bagi setiap hari tersebut.

Di samping berhibur, tetamu juga berpeluang untuk memenangi cabutan bertuah daripada produk kecantikan berjenama bernilai RM5,000.00 secara keseluruhannya.

Kepada semua wargakerja Telekom Malaysia, Rakan-rakan Niaga dan para peminat Anuar Zain yang ingin membuat tempahan dan menyaksikan persembahan eksklusif beliau bolehlah menghubungi:

Aishah: 019 262 4987
Tan Poh Im: 013 333 1222
Talian Umum: 03 2020 5444 / 03 2020 5499

ANUAR ZAIN POSTER 2 (4)

Tags: , , , , , ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Showcase Eksklusif Bersama Anuar Zain di Grand Hyatt Singapore
  • Gambar Anuar Zain di Prebiu Media Hikayat Merong Mahawangsa
  • Gambar Anuar Zain Superimpose Bertudung Tersebar di Internet
  • Sneak Preview Rakaman Konsert Fenomena Anuar Zain & Ziana Zain
  • Gambar Kekasih Anuar Zain
  • Gambar Anuar Zain Kahwin Senyap-Senyap Adalah Tidak Benar!
  • Majlis Aidilfitri Bersama Anuar Zain Anjuran Anuar Zain Network Sdn Bhd
  • Video Anuar Zain SEDETIK LEBIH Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2010
  • Lirik Ku Berjanji Karna Cinta Single Terbaru Anuar Zain
  • GET UP CLOSE AND PERSONAL WITH LOTUS RACING
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Ancient Aliens New Highlights June 2011

    Posted: 10 Jun 2011 06:22 PM PDT

    HISTORY™ JUNE 2011 HIGHLIGHTS

    Ancient Aliens
    Every Wednesday @ 8:00 pm
    ANCIENT ALIENS examines 75 million years of the most credible alien evidence here on Earth, from the age of the dinosaurs, to ancient Egypt, to the skies over the western desert in the present day US. Ancient cave drawings of strange creatures, an asphalt-like substance in an Egyptian pyramid made from the remains of unidentified creatures, continued mass sightings in the USA — these are just a few of the strange stories that will be investigated.

    Ancient Aliens4

    Ancient Aliens: Alien Devastations
    8 June, Wednesday @ 8:00 pm
    If ancient aliens visited Earth, were they responsible for catastrophes, wars and other deadly disasters to control the fate of the human race? The story of the Great Flood sent by deities to destroy civilizations exists in many prehistoric cultures. There are ancient descriptions of extraterrestrial battles that caused wide-scale destruction, and even reports of UFOs lurking in the shadows of recent natural disasters. The Book of Revelations and the Dead Sea Scrolls describe a future apocalyptic battle between good and evil that will destroy our world. Are these ancient texts proof that aliens are hostile and planning a violent return? Or might they be our saviors, ensuring our survival as a species during times of devastation?

    Ancient Aliens: Gods & Aliens
    15 June, Wednesday @ 8:00 pm
    Myths and legends have long been regarded as fantastic stories that describe powerful gods, mutant giants and fearsome monsters. But why do so many different cultures, separated by vast distances, tell the same stories? Is it possible that myths and legends were really eyewitness accounts of ancient astronauts descending to Earth? Ancient texts are filled with stories of gods interacting with humans, offering wisdom, technology, and even impregnating women. Could the demigods of mythology have been the offspring of alien and human unions? If so, could aliens have supplied the Missing Link that accelerated human evolution, advancing our civilization and making us who we are today?

    Ancient Aliens: Mysterious Places
    22 June, Wednesday @ 8:00 pm
    UFOs are often sited near these mystical areas. Planes and ships unaccountably disappear in the infamous Bermuda Triangle. Strange magnetic anomalies in Mexico's Zone of Silence have not only drawn missiles off their course, but seem to pull meteorites out of the sky. An ancient doorway carved into a sheer rock wall in Peru's Puerta de Hayu Marka is said to be a portal to other worlds. Markawasi's plateau is filled with strange rock formations allegedly left behind by an ancient advanced civilization. What connections do these and other `hot spots' share? Is it possible that ancient extraterrestrials also knew about these mysterious places?

    Ancient Aliens: Alien Contacts
    29 June, Wednesday @ 8:00 pm
    Unearthly visitations… Heavenly messengers… Close encounters… Accounts of humans interacting with celestial beings have existed since the beginning of mankind. Many of these encounters resulted in moral, philosophical and artistic inspirations. But did these contacts involve ethereal beings from heaven or extraterrestrials from other worlds? Are holy books the word of God, or guidebooks passed down by more advanced civilizations? Who told Joan of Arc how to defeat the English Army–saints or extraterrestrials? Could a young boy from India have learned advanced mathematical formulas from a Hindu goddess? What message did an American serviceman receive while touching an alien aircraft? If the Ancient astronaut theory is correct, then are beings from other worlds communicating with us for our benefit… or theirs? Just what is the purpose of these alien contacts?

    Ancient Aliens

    Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

    Tags: ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Synopsis Ancient Aliens
  • Ancient Aliens New Series
  • Ancient Aliens New Series
  • Aliens vs Predator: Requiem (2007)
  • Cartoon Network Ben 10 Ultimate Boot Camp
  • Aliens vs Predator: Requiem (2007) Review
  • Ancient Discoveries on HD
  • Bio Behind the Seams
  • Movie Carnival 2008
  • Egyptian Book of the Dead
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Isteri sarat mengandung tolak suami dari tingkat 17

    Posted: 10 Jun 2011 09:30 PM PDT

    Semuanya gara-gara marah...
    saya petik dari kosmo online


    TULSA, Oklahoma - Seorang wanita yang sarat mengandung dan baru berkahwin di Amerika Syarikat (AS) membunuh suaminya dengan menolaknya keluar dari tingkap tingkat ke-17 bangunan menara Universiti Club di sini, lapor sebuah akhbar semalam.

    Mangsa, Joshua Hilberling, 23, ialah seorang anggota tentera udara AS.

    Lelaki tersebut dipercayai sedang mengemas barang-barangnya sebelum memberitahu isterinya, Amber Hilberling bahawa dia mahu meninggalkannya selepas kurang setahun mereka berkahwin.

    Berang mendengar pengakuan suaminya, Amber, 19, menerpa ke arah lelaki itu dan menolaknya keluar dari menara Unievrsiti Club itu yang menempatkan kediaman mereka di sini pada Selasa lepas.

    Mangsa meninggal dunia selepas terjatuh di atas sebuah garaj pada ketinggian 115 meter.

    Amber ditangkap tidak lama kemudian dan dia dilaporkan mengaku kepada beberapa saksi di tempat kejadian bahawa dia menolak suaminya keluar dari tingkap bangunan itu.

    Polis pada asalnya menahan Amber kerana disyaki membunuh tanpa niat tetapi dakwaan itu diubah kepada membunuh dengan niat selepas siasatan lanjut dilakukan.

    Wanita tersebut yang sedang mengandung tujuh bulan dibebaskan dengan bon jaminan berjumlah AS$250,000 (RM755,375) sementara menunggu perbicaraan. - Agensi

    Lelaki mabuk maut main Russian roulette dengan anjing

    Posted: 10 Jun 2011 08:45 PM PDT

    Aduh macam-macam hal...
    saya petik dari myMetro

    INDIANAPOLIS: Seorang lelaki maut selepas bermain 'Russian roulette' dengan anjing peliharaannya.

    Russell Little yang mengalami kemurungan menembak dirinya sendiri di kepala selepas bermain permainan maut itu dengan anjing peliharaannya di South Bend, Indiana.


    Isterinya memberitahu polis, Little duduk di luar rumah selama beberapa jam sambil minum minuman keras. Dia kemudian mengambil pistol dan memberitahu akan bermain Russian roulette dengan anjingnya. Dia mensasarkan tembakan kosong ke arah kepala anjing itu sebelum mengacukan pistol itu pada pada dirinya sendiri. - Agensi

    Kanak-kanak 5 tahun seret bayi 18 bulan ke dalam tab mandi dan melemaskannya

    Posted: 10 Jun 2011 07:40 PM PDT

    Kesian bayi ini...
    saya petik dari myMetro

    KANSAS CITY: Seorang kanak-kanak perempuan berusia lima tahun mengheret seorang bayi ke dalam tab mandi dan melemaskannya hingga mati kerana bayi berkenaan tidak berhenti menangis.

    Kanak-kanak perempuan itu mengaku berbuat demikian selepas disoal oleh petugas kebajikan masyarakat yang menyiasat kes kematian Jerman Johnson Jr, 18 bulan. Kanak-kanak itu memberitahu petugas terbabit, dia melakukannya dengan sengaja kerana membenci bayi itu yang tidak berhenti menangis.

    Menurut polis, tidak ada orang dewasa di rumah itu ketika kejadian. - Agensi

    Kepala mekanik ditetak hingga putus kemudian dicelup kedalam minyak hitam

    Posted: 10 Jun 2011 06:35 PM PDT

    Brutal betul pembunuh ni..
    saya petik dari myMetro

    PENAMPANG: Leher seorang mekanik ditetak bertalu-talu dengan parang sebelum dipotong hingga putus menggunakan pisau pemotong daging. Kepala itu kemudian dicelup ke dalam minyak hitam sebelum dimasukkan ke dalam guni oleh seorang pemandu jengkaut di sebuah bengkel kereta di Kampung Kandazon, Jalan Terawi, Putatan di sini, semalam.

    Dalam kejadian jam 9.30 pagi itu, tubuh Asri Patahuddin, 37, yang tidak berkepala diheret 10 meter dari tempat kejadian sebelum disembunyikan dalam van rosak di bengkel berkenaan.

    Sebelum kejadian, pemandu jengkaut berusia 30 tahun itu membersihkan halaman bengkel itu. Tiba-tiba dia yang membawa sebilah parang mendekati Asri yang ketika itu membaiki enjin sebuah kenderaan lalu menetak leher mangsa menyebabkannya rebah.

    Lelaki terbabit kemudian bertindak lebih ganas dengan menetak leher mangsa berulang kali.

    Dua rakan sekerja Asri yang melihat kejadian itu cuba menghalang tindakan ganas pemandu jengkaut itu, tetapi lelaki terbabit melibas parang beberapa kali ke arah mereka menyebabkan kedua-duanya melarikan diri.

    Astaga,Kanak-kanak 3 Tahun Terperangkap di Mesin Permainan

    Posted: 10 Jun 2011 05:31 PM PDT


    SYDNEY - Seorang bayi dari Australia harus diselamatkan oleh pemadam kebakaran setelah masuk ke dalam sebuah mesin permainan kepit boneka.

    Tyler Bussier berusia tiga tahun tersebut sebelumnya berusaha mengambil sebuah boneka singa di dalam mesin itu.

    Sementara sang ibu Catherine Bussier, nampak terlalu sibuk berbelanja. Entah bagaimana bocah itu akhirnya boleh masuk ke dalam mesin permainan.

    "Tyler sebelumnya bertanya, 'Ibu, apakah saya boleh memiliki boneka singa?' Saya mengatakan bahawa saya tidak memiliki wang syiling" ujar sang ibu seperti dilapor Orange, Jumaat (10/6/2011).

    Ketika Catherine kembali ke dalam kedai dia baru menyedari anak lelakinya sudah tidak di sampingnya. Ketika itu dia melihat Tyler berusaha untuk masuk kedalam mesin tersebut, Catherine berusaha menarik kakinya, namun tubuh mungil anaknya tersebut sudah masuk dan terjebak di dalam.

    "Dia tidak terlihat bersedih saat itu, malah bahagia berada di lautan mainan. Saya hanya berfikir apakah dia bisa bernafas di dalam sana," lanjut Catherine.

    Petugas pemadam kebakaran pun akhirnya dipanggil untuk membantu mengeluarkan Tyler dan terpaksa harus membuatkan "pintu darurat" agar kanak-kanak tersebut boleh ke luar.

    "Kini dia sudah memiliki boneka singa itu. Dia selalu tidur dengan boneka itu tiap malam," kata Catherine lega.

    Sumber :http://www.okezone.com/

    Sampai macamni cara nak meniru....

    Posted: 10 Jun 2011 11:01 AM PDT

    sampai macamni  cara nak meniru....

    Putus Cinta Seorang Lelaki Ganggu Bekas Kekasihnya dengan 17 Ribu SMS dan ‘Miss Call’

    Posted: 10 Jun 2011 10:30 AM PDT

    REPUBLIKA.CO.ID,LONDON – Tersiksa betul bekas kekasih Glynn Johnson, 21 tahun. Tak mahu cintanya diputus, lelaki ini mengganggu bekas kekasihnya itu dengan panggilan telefon dan SMS sebanyak 17 ribu kali selama setahun. "Kebanyakan berisi pesan ancaman kekerasan terhadap dia dan keluarganya," kata peguam kekasihnya.

    Tak tahan dengan aksi itu, ia melaporkan Johnson ke polis. Lelaki inipun ditahan.

    Kepada polis, dia mengakui perbuatannya. Dia menyatakan, rata-rata dalam sehari menelefon bekas kekasihnya sebanyak 180 kali. Di pemeriksaan, dia mengaku melecehkan bekas kekasihnya dengan membuat panggilan telefon 17.000 dan teks ke telefon dan pesan dalam satu tahun.

    Di depan pengadilan, Johnson mengaku bersalah atas pelecehan itu dan siap dihukum.

    Namun di situs Facebooknya, ia metertawakan sidang di pengadilan. Dalam statusnya itu menulis: "Pengadilan hari ini lol (tertawa terbahak-bahak)…harusnya menyenangkan."

    Johnson menjalin hubungan dengan wanita yang dirahsiakan namanya sejak tahun 2007 dan memiliki anak bersama, tapi berpisah setelah melahirkan. Mereka kembali bersama-sama tahun lalu dan kekasihnya hamil lagi. Tapi mereka berpisah setelah melahirkan.

    Gila..budak 5 tahun lihat orang tua sedang berhubungan seks di pantai dan memberitahu emaknya

    Posted: 10 Jun 2011 09:45 AM PDT

    TRIBUNNEWS.COM - Sepasang kekasih ditangkap kerana bercinta di pantai dan di depan keluarga lain yang sedang menikmati percutian. Demikian dilapor Daily Mail, Jumaat (10/5/2011).

    Lita Dawson (51) dan kekasihnya bernama Nicholas Harrison (51) terlihat saling menindih di Pantai Seaford, Sussex Timur, Britain.

    Seorang anak laki-laki berusia lima tahun kemudian melihat kejadian itu dan melapor ke ibunya. "Ma, perempuan itu melakukan push up ke seorang lelaki," katanya..

    Dalam sidang di Pengadilan Eastbourne terungkap jika sepasang kekasih itu meminum vodka sebelum melepas pakaiannya.

    "Mereka dilihat semua orang namun mereka tidak peduli," kata Jaksa Penuntut Umum (JPU) Heather Salvage.

    "Seorang perempuan di pantai dan anak lelakinya yang baru berusia lima tahun akhirnya tahu mereka sedang berhubungan seks dan berusaha menutupi mata anaknya," kata Salvage.

    Wow,Lelaki Ini Kembalikan Duit 17000 dollar AS yang Ditemukannya

    Posted: 10 Jun 2011 08:45 AM PDT

    ILLINOIS - Banyak orang bermimpi memiliki duit banyak hanya dengan bergoyang kaki. Tapi tidak bagi Robert Adams.

    Lelaki berusia 54 tahun asal Rolling Meadows, Illinois ini baru saja melakukan tindakan yang jarang berlaku dengan mengembalikan wang sebanyak 17 ribu dollar AS .

    Adams, seperti dikutip Associated Press, JumAat (10/6/2011), menceritakan peristiwa bermula ketika dia menemukan beg plastik berisi wang yang kebanyakan dalam pecahan 20 dollar dan 100 dollar ketika menunggu giliran menggunakan ATM di Rolling Meadows.

    Adams cuba mengembalikan beg yang di atasnya bertuliskan 'Chase' tersebut ke cawangan bank terdekat, namun pekerja bank mengatakan beg itu bukan milik mereka.

    Polis akhirnya menetapkanbeg itu adalah milik perusahaan trak lapis baja Loomis.

    Loomis mengatakan mereka sedang menyelidiki kes ini, namun tak menjelaskan apakah Adam akan mendapat hadiah.

    Sumber :http://www.okezone.com/

    "Robin Hood" Bangladesh Ditangkap

    Posted: 10 Jun 2011 07:48 AM PDT

    DHAKA, KOMPAS.com — Polis Bangladesh menangkap seorang pencuri "murah hati" yang dianggap sebagai Robin Hood moder di wilayah tenggara negeri itu.

    "Nasir mungkin pencuri paling efisien di negeri ini. Dia boleh membuka setiap kunci, membuka berbagai jenis petibesi ataupun kedai emas hanya dengan pemutar skru dan playar,"


    Badiul Haq Nasir (45) menyumbangkan hasil mencuri itu ke beberapa rumah kebajikan dan masjid, jelas Babul Akhter, ketua polis setempat.

    "Menurut warga desa, dia sangat murah hati. Dia bersedia membantu siapa saja yang memerlukan," kata Akhter.

    Namun, para tetangga mengenalnya sebagai pengusaha sukses yang tinggal di sebuah rumah megah bak "istana" dan memiliki banyak rumah.

    Pencuri baik hati itu menyumbangkan sebahagian dari 2 juta taka hasil dia merompak baru-baru ini ke sebuah masjid di desanya, kata Akhter. Namun, pihak penerima tidak mengetahui asal wang itu.

    Nasir ditangkap pada Rabu (8/6/2011) setelah diburu selama seminggu. Wajahnya terakam kamera CCTV sebuahkedai di kota pelabuhan Chittagong, Bangladesh.

    "Ketika ditangkap dia minta keringanan hukuman. Alasannya dia pencuri yang murah hati," tegas Akhter.

    Jom Kita Kenal Ahli Komputer Wanita Pertama di Dunia

    Posted: 10 Jun 2011 06:32 AM PDT

    Pada 23 March 2011, salah satu programer komputer wanita, Jean Jennings Bartik meninggal dunia. Dia meninggal pada usia ke-86 di New York, Amerika Syarikat.

    Jean Jennings Bartik lahir pada 27 Disember 1924 dan dibesarkan di sebuah ladang peternakan dekat Stanberry, Missouri. Setelah lulus SMA ia melanjutkan pengajian dalam bidang matematik di Northwest Missouri State Teachers College yang sekarang menjadi Northwest Missouri State University dan lulus pada tahun 1945. Dia menolak tawaran ayahnya untuk menjadi guru dan menikah di kota kelahirannya. Sebaliknya dia pergi ke Philadelphia untuk bekerja.

    Ketika itu angkatan tentera AS sedang mengembangkan projek rahsia, Electronic Numerical Integrator And Computer (ENIAC) di University of Pennsylvania. Jean Jennings Bartik yang bekerja di situ akhirnya direkrut oleh angkatan tentera AS untuk mengadakan penelitian tentang perhitungan balistik selama Perang Dunia II. Kemudian bersama lima rakan wanita lainnya, Jean dimasukkan ke dalam projek ENIAC. Ia bertugas memprogram komputer besar dengan berat 27 tan dan berisi 18 tabung vakum itu. Setelah itu ia melanjutkan tugas yang sama untuk komputer BINAC dan UNIVAC, sebelum pindah ke bidang penerbitan berteknologi tinggi.



    Hasil pekerjaan Jean Jennings Bartik dan programer ENIAC lainnya tidak begitu mendapat perhatian setelah Perang Dunia II. Tapi setelah itu, Bersama para rakannya, pada tahun 1997 Jean Jennings Bartik dinobatkan masuk ke dalam Women in Technology Hall of Fame. Karyanya di bidang komputer.(slowbos)

    Anjing terkaya didunia dah mati

    Posted: 10 Jun 2011 05:30 AM PDT

    NEW YORK, KOMPAS.com — Trouble, anjing terkaya di dunia kerana mendapat warisan jutaan dollar AS mati pada usia 12 tahun atau 84 tahun di umur anjing.


    Anjing jenis Maltese itu menjadi berita besar pada 2007 ketika pemiliknya, Leona Helmsley, mewariskan harta bernilai 12 juta dollar AS. Namun, hakim memerintahkan, warisannya itu dikurangi menjadi 2 juta dollar AS.

    Trouble sebenarnya mati pada Disember 2010, tetapi kematiannya baru diumumkan Khamis (9/6/2011). Kisehatannya terus mundur bahkan dia menjadi buta dan lemah.

    "Trouble dibakara dan abunya disimpan di suatu tempat," kata Eileen Sullivan, juru bicara pihak Helmsley.

    "Dana hartanya telah dialihkan ke The Leona M and Harry B Helmsley Charitable Trust untuk keperluan amal," lanjut Sullivan.

    Setelah Leona Helmsley meninggal, anjing yang sangat dimanja itu hidup di Florida. Dia dirawat Carl Lecic, General Manager Hotel Helmsley Sandcastle di Sarasota.

    Biaya hidup Trouble cukup mahal, sekitar 100.000 dollar AS per tahun. Biaya itu termasuk 8.000 dollar AS untuk perawatan, 1.200 dollar AS untuk makanan, dan bakinya untuk jasa pengawalan 24 jam penuh.

    Pengawalan bagi Trouble memang sangat penting setelah John Codie, wali dana amal sebesar 8 juta dollar AS , melaporkan bahawa Trouble menerima 20 hingga 30 ancaman pembunuh dan penculikan.

    Sejak awal, anjing jenis Maltese ini hidup mewah. Dia dibeli dari Kennel Club dan dibawa ke rumah Helmsley dengan limosin Mercedes Benz. "Codie memberi Trouble kepada Leona untuk menghiburnya setelah kematian Harry," kata orang dekat Helmsley kepada New York Daily News.

    Menjadi anjing kesayangan jutawan seperti Helmsley, kehidupan Trouble makin mewah. Ke mana pun Helmsley pergi dia selalu ikut. Keduanya diangkut jet peribadi dari rumah majikannya di Arizona ke rumah lainnya di Florida, "istana" 21 kamar di Connecticut, dan penthouse di New York.

    Karena kes pajak, Helmsley dihukum 18 bulan penjara federal. Perempuan itu meninggal di dalam penjara.

    Surat wasiat Helmsley sangat mengejutkan. Dia tidak mewariskan apa pun kepada janda anaknya dan dua cucunya. Dia jmeninggalkan harta warisan senilai 12 juta dollar AS untuk Trouble, anjing kesayangannya.

    Dalam surat wasiat tersebut, Helmsley secara khusus meminta Trouble dikubur satu liang dengannya di pemakaman keluarga di Sleepy Hollow Cemetery di Westchester County, New York.

    Namun, wasiat itu tidak dipenuhi kerana peraturan menyebutkan, haiwan tidak boleh dikubur di pemakaman manusia.

    Perkahwinan anjing yang dibuat seperti perkahwinan manusia

    Posted: 10 Jun 2011 04:30 AM PDT








    perkahwinan ini siap diberikan sijil....

    Demi untuk pecahkan rekod wanita ini sanggup dicucuk 3200 jarum dibadannya

    Posted: 10 Jun 2011 03:32 AM PDT

    Staysha Randall,Umur 22 tahun ini berani kerana kaki tangan dan punggungnya ditembus oleh 3.200 jarum kekuatan industri, dalam rangka untuk menciptakan rekod Guinness baru, di Las Vegas.

    Staysha, menunjukkan kekuatan fiziknya untuk memecahkan rekod lama 3.100 jarum yang di cucuk ke badan. Dia dan tubuh penindik 'Bahaya' Bill Robins pertama ingin mencapai cucukan jarum sebanyak 3.600, tapi rasa sakit ternyata begitu besar dan berhenti setelah ditusuk dengan 3.200 gauge 18-, jarum 1,5-inci panjang.

    Cucukan ini mula dilakukan pada siang hari dan berakhir setelah 7 jam dan 28 minit. Dia tidak mengambil ubat sakit atau minum alkohol kerana akan membuat darahnya tipis. Satu-satunya cara dia boleh melawan rasa sakit adalah dengan menggigit tuala kertas terbungkus Saran Wrap.



    Lihat gambar lelaki ini percaya tak dia berumur 23 tahun?

    Posted: 10 Jun 2011 02:00 AM PDT

    VIVAnews - Wu Kang memiliki tinggi tubuh 72,5 sentimeter dengan berat sekitar 9 kilogram. Dengan postur layaknya bayi satu tahun itu, siapa sangka Wu Kang seorang lelaki berusia 23 tahun?

    Seperti dikutip dari China Daily, Wu Kang menderita penyakit aneh yang membuat hormon pertumbuhannya terganggu. Ia mengalami defisit hormon pertumbuhan sehingga tubuhnya tak berkembang.

    Tahun lalu, Wu Kang mendapat penghargaan sebagai lelaki terpendek di dunia dari Guinness World Records. Saat itu, ia memiliki tinggi badan sekitar dua sentimeter lebih pendek dibandingkan pemegang rekod sebelumnya yang meninggal March 2010, He Pingping.

    Wu Kang masih menaruh harapan tingginya boleh bertambah. Ia pun meninggalkan kampungnya di Daerah Hubei menuju sebuah hospital di Shenyang, ibukota  Liaoning.

    Diagnosis doktor menyebutnya menderita kekurangan hormon pertumbuhan atau dwarfisme hipofisis. Lewat terapi hormon, doktor memerkirakan tingginya masih boleh bertambah 40 sentimeter dalam jangka waktu lima tahun.

    Namun kini, Wu Kang mulai mengubur mimpinya untuk bertambah tinggi. Suntikan hormon yang ia perlukan terlampau mahal. Mencapai ¥1,8 juta .Sungguh di luar kemampuan ekonomu Wu Kang dan keluarganya.

    Gila..emak hadiahkan voucher besar payudara 6000 poundsterling kepada anaknya yang baru 7 tahun

    Posted: 10 Jun 2011 01:27 AM PDT

    Seorang gadis cilik terobsesi memiliki payudara besar seperti ibunya. Entah kerana sayangnya atau kerana tidak peduli bahayanya, sang ibu serta merta menghadiahkan voucher membesar payudara ketika si anak baru genap berusia 7 tahun.

    Voucher senilai 6.000 poundsterling tersebut diberikan pada Poppy, gadis cilik yang mengaku sangat mengagumi payudara ibunya yang besar. Dalam bayangan Poppy, punya payudara besar akan meningkatkan rasa percaya diri.

    "Aku ingin dibelikan komputer baru, pakej percutian dan voucher buat pasang silikon. Aku tak sabar ingin seperti ibu dengan payudara besarnya. Kelihatannya bagus sekali," ujar Poppy ketika mengungkapkan harapan pada harijadinya yang ke-7 seperti dikutip dari Dailymail, Jumaat (10/6/2011).

    Ibunya, Sarah Burge faham betul keinginan sang anak keraa dia sendiri juga ketagihan operasi plastik. Ia bahkan mengatakan telah menghabiskan 500.000 poundsterling untuk mempermak diri, sehingga dijuluki sebagai Human Barbie atau boneka Barbie versi nyata.

    Sesuai julukannya, ibu dari 4 orang anak ini memang memiliki bentuk tubuh yang sangat ideal kerana telah diperbaiki seluruhnya dari pinggul hingga wajahnya. Payudaranya tidak terlalu menonjol kerana tidak pernah menjadi bahagian yang diutamakan untuk diperbesar.

    Di ulang tahunnya yang ke-51 nanti, Sarah telah merancang untuk menjalani lagi pembedahan wajah secara total (facelift), sedut lemak dan pemasangan implan di punggung. Untuk keperluan tersebut, ia telah menganggarkan 51.000 poudsterling .

    Bagi Sarah yang kini berusia 50 tahun, biaya sebesar itu memang tidak ada apa-apanya. Hartanya berlimpah kerana kebetulan ia memang menjalankan bisnis operasi plastik, menulis novel erotik dan kadang-kadang menjadi penyelenggara swinging party alias pesta seks yang pesertanya saling bertukar pasangan.

    Mengenai permak tubuh pada anak-anak perempuannya, ia mengaku tidak terlalu khuatir selama hasilnya nampak lebih cantik. Anak pertamanya, Charlotte (25 tahun), Hannah (17 tahun) dan anak tirinya Jazzy (17 tahun) masing-masing telah mendapat suntikan botox sejak umur 16 tahun.

    Poppy yang merupakan anak bungsunya memang belum akan menggunakan voucher memperbesar payudaranya dalam waktu dekat. Voucher tersebut akan disimpan dan baru akan digunakan ketika sudah berusia 16 tahun, kerana peraturan melarang anak di bawah umur untuk menjalani permah tubuh (cosmetic prosedure).

    "Poppy merengek ingin memperbesar payudaranya, jadi saya kasih saja voucher itu untuk digunakan jika sudah cukup umur. Jika kelak ternyata Poppy punya payudara besar alami, voucher itu bisa dipakai untuk memperbaiki bahagian lain," ungkap Sarah.

    Pemberian voucher memperbesar payudara bukan satu-satunya sensasi yang pernah dibuat Sarah pada Poppy. Tahun lalu ketika anak bungsunya itu baru berumur 6 tahun, Sarah mendaftarkannya ke kelas pole-dancing atau tari erotis dengan gerakan meliuk-liuk di sebuah tiang (pole).

    Operasi plastik yang aman menurut para doktor adalah usia 30-60 tahun kerana tubuh sudah subur. Operasi kecantikan pada usia yang terlalu muda harus didahului dengan pemeriksaan psikologis. Sebab jika prosedur tidak berhasil memberikan solusi dari masalah yang sebenarnya, keadaan boleh menjadi lebih buruk.

    Operasi harus jadi pilihan terakhir ketika cara alami seperti olahraga dan mengatur pola makan tidak berhasil membentuk tubuh ideal. Sedangkan bahan yang aman untuk memperbesar atau rekonstruksi payudara adalah dengan dua cara bedah plastik payudara yang legal iaitu implan silikon gel dan salin bukan silikon cair.

    Kurang ajar....Orang tua didera dipusat penjagaan oleh staffnya

    Posted: 10 Jun 2011 12:40 AM PDT












    Video footage of an old woman being abused by the staff of Nightingale Nursing Home at Braddell Road has shocked Singaporeans and prompted questions about why the employees involved are still working there.

    A hidden video camera by the bedside of the elderly woman, also believed to be a stroke patient, recorded shocking footage of the nursing home staff members abusing her.

    But what is more shocking is that two months after the incident, two of the three staff members involved are still working at the home.

    News reports say that one of them quit for reasons unrelated to the abuse case.

    A spokesperson for the home said that the three staff members, who are foreigners, had been disciplined.

    No explanation was offered on why the remaining two staff members have not had their employment terminated.

    Since April 12, the home has been suspended from admitting new patients by the Ministry of Health (MOH).

    In the spycam video that was sent to the ministry, the elderly woman is seen sitting naked in a room with the fans turned on while a staff member ignores her cries.

    Later, two staff members hoist her up and throw her on the bed.

    When the woman cries out, another staff member slaps her on the mouth.

    After this video came to light, the elderly woman was removed from the home by her family.

    STOMPer oldboy is utterly disappointed by the lack of action taken against the staff members:

    "Nursing homes are entrusted with the care of old people who are weak and helpless.

    "To treat a patient in this degrading, abusive manner is a complete betrayal of that trust.

    "How could they be let off by simply getting 'disciplined'?

    "And worst of all, how could they be allowed to carry on working with such solid evidence of their inability to care for these elderly people?

    "A much harder stance should be taken by the ministry against them, to set a precedent against such behaviour in the future."

    Mahu Tahu Penemuan Yang Di Katakan Manusia Kecil Di Chile dan Russia

    Posted: 09 Jun 2011 11:45 PM PDT

    Ramai orang telah mengetahui mengenai penemuan mayat humanoid mini di Chile. Tapi hanya sedikit yang mengetahui bahawa 6 tahun sebelumnya, mayat serupa telah di temukan di Russia.

    Bagi yang belum pernah mendengar tentang humanoid mini dari Chile, inilah ceritanya :



    Penemuan humanoid mini di Chile pada 1 Oktober 2002,ketika sedang bercuti di kota Concepcion disebelah selatan Chile, sebuah keluarga menemukan sesuatu. Sesuatu yang menyerupai mayat manusia. Namun panjangnya hanya 7.2 cm. Mayat itu memiliki kepala yang besar, dua lengan dengan jari-jari yang panjang dan dua kaki. Penemuan itu pertama kali dilaporkan oleh Mega News Service - sebuah saluran berita tempatan di wilayah Santiago.

    Menurut bukti-bukti awal yang dikumpulkan dan wawancara yang dilakukan oleh seorang jurnalis bernama Rodrigo Ugarte, makhluk aneh tersebut ditemukan di semak-semak oleh salah seorang anak ketika bercuti bersama keluarganya. Anak itu mengambil benda tersebut dan membungkusnya dengan kertas. Yang luar biasa adalah pengakuan anak tersebut yang mengatakan bahawa makhluk tersebut masih hidup ketika ditemukan dan bahkan sempat membuka matanya. Makhluk itu mati pada hari ke lapan.

    Beberapa hari setelah kematiannya, makhluk tersebut menunjukkan tanda-tanda dekomposisi dan akhirnya secara misteri menjadi mumi secara automatik.

    Pakar dari universiti Chile memberikan dugaan awal bahawa makhluk tersebut kemungkinan adalah fetus dari binatang liar lokal, seperti kucing liar. Namun mereka belum dapat menentukan spesies pasti dari makhluk tersebut. Mereka merancang melakukan ujian DNA untuk mengetahuinya.

    Keluarga Henriquez Carreno yang menemukan makhluk tersebut mengatakan kepada para wartawan bahawa makhluk tersebut pada awalnya berwarna merah jambu, namun segera berubah menjadi lebih gelap. Kemungkinan kerana mereka menyimpan mayat tersebut di dalam peti sejuk.

    Setelah penemuan mayat tersebut, keluarga Carreno sering didatangi oleh para medium, paranormal dan dukun. Beberapa dari antaranya mengatakan bahawa mereka berhasil mengadakan hubungan telepati dengan makhluk tersebut.

    Sampai saat ini Keluarga Carreno masih menyimpan mayat tersebut dan belum ada usaha serius dari pihak ilmuwan untuk meneliti makhluk tersebut.

    Penemuan humanoid mini di Rusia:


    Enam tahun sebelumnya, Rusia telah digemparkan dengan penemuan makhluk serupa. Penemuan 'mayat alien' di Russia itu bermula dari laporan Georgian UFO Association (GUFORA). Mereka mengatakan bahawa Badan keamanan Rusia (dahulu bernama KGB) menyimpan mayat manusia mini yang disangka sebagai alien pada tahun 1996. Menurut laporan mereka, seorang wanita tua yang tinggal di desa Kashtim menemukan satu makhluk kecil yang hidup ketika ia sedang berjalan di desanya di Pegunungan Ural. Ia mengira makhluk itu adalah seorang bayi yang ditinggalkan. Ia membawanya pulang untuk merawatnya.

    Setelah dua minggu mengasuh makhluk itu, wanita itu menjadi sakit dan segera dibawa kehospital. Takut rahsianya diketahui, ia tidak menceritakan kepada siapapun tentang makhluk tersebut. Makhluk itu akhirnya mati. Akhirnya, wanita itu menceritakan juga kepada petugas hospital mengenai penemuan itu. Polis wilayah Kashtim segera memeriksa rumah wanita tersebut dan menemukan makhluk tersebut yang sudah menjadi mayat. Kejadian itu terjadi pada 13 Ogos 1996. Penemuan mayat itu dirakam dengan video VHS, dan penyelidikan segera dilakukan. Para peneliti menggunakan sinar radiasi untuk menentukan jenis makhluk tersebut, namun alat radiasi menunjukkan tanda abnormal. Tinggi makhluk itu sekitar 25 cm. Setelah kejadian itu tersebar luas, badan keamanan Rusia segera datang dan menyita mayat tersebut. Sampai saat ini, tidak ada laporan rasmi dari pemerintah mengenai penemuan tersebut.

    Orang ramai berspekulasi bahawa kedua mayat diatas adalah mayat alien. Namun selama belum terungkap, kepastiannya masih meragukan

    Gempak...Photo-Photo PreWedding Bertema Pembebasan dari Penculikan

    Posted: 09 Jun 2011 10:00 PM PDT

    Macam-macam sekarng ini cara pengantin membuat gambar-gambar pre wedding
    mereka termasuk yang ini....







    sumber : agus photo

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS