Nuffnang

Zon Artis

sumber :-

Zon Artis


(Gambar) Azad Jazmin & Eira Syazira Sudah Bergelar Suami Isteri

Posted: 16 Sep 2011 05:44 PM PDT

GAMBAR PERNIKAHAN AZAD JAZMIN DAN EIRA SYAZIRA

Pasangan pelakon, Azad Jazmin, 35, dan Eira Syazira, 27, kini sudah bergelar suami isteri. Mereka selamat diijabkabulkan di kediaman keluarga Eira di Putrajaya, semalam (16 September 2011). Pemilik nama Azad Jazmin John Louis Bin Jeffri sah menjadi isteri kepada pelakon Cinta Balqis itu dengan hanya sekali lafaz.

Pasangan yang bercinta sejak tiga tahun lalu ini dinikahkan sendiri oleh bapa pengantin perempuan, Datuk Shuhaimi bin Haji Acheh dengan disaksikan kira-kira 200 tetamu yang hadir. Eira menerima mas kahwin sebanyak RM300 manakala jumlah wang hantaran terpaksa dirahsiakan atas permintaan pihak keluarga.

GAMBAR PERNIKAHAN AZAD JAZMIN DAN EIRA SYAZIRA

Pada majlis pernikah itu, Eira menerima sembilan dulang hantaran berupa sebentuk cincin, iPad 2, beg tangan Tod's, minyak wangi dari Mekah, telekung dan sejadah, jam tangan Fossil, kasut Charles & Keith serta sireh junjung.

Manakala pihak lelaki pula menerima 11 buah dulang antaranya jam tangan Police, kasut Aldo, sireh junjung, sejadah dan persalinan baju Melayu, coklat, dompet dan tali pinggang Polo, minyak wangi Davidoff, jersey dan topi Chelsea, buah-buahan dan cincin.

Untuk yang masih tak tahu, Azad dan Eira akan melangsungkan majlis resepsi pada 19 November ini di kediaman keluarga Eira di Presint 14, Putrajaya dan 26 November pula di sebelah lelaki di Dewan Merin, Georgetown, Pulau Pinang.

GAMBAR PERNIKAHAN AZAD JAZMIN DAN EIRA SYAZIRA

Tahniah kami ucapkan kepada Azad dan Eira. Semoga perkahwinan yang dibina ini dirahmati serta kekal bahagia sehingga akhir hayat.

Psstt: Ada sesiapa nak menginap kat Hotel Lastel kat Jepun ni? Cambest woo!

Related Posts with Thumbnails

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


Saturday Spotlight: Demascus Terbit Video Klip Dengan Kos RM600 Sahaja!

Posted: 16 Sep 2011 10:20 PM PDT

Mereka adalah sebuah kumpulan muzik yang tampil dengan konsep yang berbeza. Merupakan bekas pelajar Universiti Multimedia Cyberjaya ,telah muncul dan membentuk satu kumpulan yang dikenali sebagai Demascus. Walaupun datang dari latar belakang dan citarasa muzik yang berbeza, mereka telah bersatu atas nama kumpulan pop.

Demascus yang dianggotai oleh 5 orang ahli iaitu Miff, Huzaifah, Iki, Amal dan Edry. Masing-masing mempunyai pelbagai latar belakang muzik yang berlainan. Miff adalah penyanyi RnB/Soul, Huzaifah cenderung kepada Country/Jazz, Iki pula ialah bekas  pop superstar di kampus, Edry bergiat aktif dalam hiphop underground, manakala Amal penyanyi bersuara pop/rock. Mereka bersatu tenaga dalam menghasilkan karya muzik dan membuat persembahan di atas pentas. Inilah yang menjadikan mereka sangat berbeza dan unik.

Demascus juga terkenal dengan idea dan karya segar dalam menyampaikan mesej yang positif beserta dengan persembahan yang bertenaga di atas pentas.4 tahun bekerja keras, kini mereka tampil dengan sebuah album penuh bertajuk "Kita Berbeza".

Album Kita Berbeza yang telah mula dipasarkan sejak awal September lalu, memuatkan 6 buah lagu. Lagu-lagu yang terkandung dalam album tersebut ialah  KITA BERBEZA, MENGEJAR SEMPURNA (feat. Ikram Mirwana), HADIRMU, MASIH BELUM BERAKHIR,  SELAMANYA dan HADIRMU(versi piano). Album Kita Berbeza telah mendapat sentuhan komposer dan music arranger yang hebat ,antaranya ialah AG COCO, Akmal Mirwana, JAYJAY, Belle Fattah,Firdaus Mahmud .

Keseluruhannya, lagu-lagu yang terdapat di dalam album ini memberi kesegaran dan mempunyai mesej yang tersirat melalui lirik-lirik lagu yang disampaikan. Album Demascus ini diterbitkan oleh Demascus Production, di bawah pengurusan artis Arteffects International Sdn Bhd, sebuah syarikat milik komposer muda dan penyanyi Hafiz Hamidun serta diedarkan oleh Warner Music.

Klip video single pertama mereka, KITA BERBEZA KINI boleh di lihat di laman youtube .Klip video KITA BERBEZA diterbitkan dan dihasilkan sendiri oleh DEMASCUS dengan bantuan beberapa orang kawan mereka. Dengan hanya kos sebanyak RM600, mereka berjaya merakamkan klip video tersebut selama sehari sahaja di 7 lokasi yang berbeza.

Segala perkembangan dan info terkini Demascus boleh diikuti di laman sesawang www.thedemascus.com , Facebook Demascus dan Twitter Demascus. Untuk tempahan album, emailkan ke admin@thedemascus.com.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gambar Hi-Res : Pernikahan Eira Syazira & Azad Jasmin

Posted: 16 Sep 2011 10:04 PM PDT

Aktres, Eira Syazira & pelakon, Azad Jasmin dengan sekali lafaz telah selamat bergelar suami isteri sekitar pukul 9, malam tadi. Majlis pernikahan kedua-dua pasangan bahagia ini berlangsung di kediaman keluarga Eira Syazira di Putrajaya.

Majlis pernikahan kedua-dua bakal mempelai ini telah dihiasi dengan konsep Cermin & Kristal serta diwarnai dengan tema Silver & Red White. Manakala baju persalinan Azad Jasmin & Eira Syazira ditaja & direka oleh pereka fesyen Hairi Tajuddin & Wanpa.

Majlis turut dihadiri penyampai radio terkenal, Faizal Ismail (FBI) & koreografi tarian, Adam Corrie Lee.

Bagaimanapun, majlis resepsi pasangan ideal ini akan ditunda ke bulan November dimana tarikhnya akan diumumkan kelak.

Rakan G.I Photoshoot (Like Us!) yang turut hadir bersama sempat berkongsi beberapa keping gambar hi-res majlis pernikahan Eira Syazira & Azad Jasmin untuk tatapan eksklusif pembaca OHBULAN!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

borak kosong

sumber :-

borak kosong


Inilah lelaki yang digelar 50/50/50

Posted: 16 Sep 2011 09:25 PM PDT



Pada tahun 2006, seorang warga Los Angeles bernama Dean Karnazes mendapat jolokan 50/50/50 setelah mengikuti 50 lomba lari marathon di 50 negara bagian selama 50 hari berturut-turut.

Karnazes memulakannya di pertandingan Lewis and Clark Marathon di St Louis pada 17 September, dan menyelesaikannya dalam New York City Marathon pada 5 November.


Karnazes juga pernah berlari sejauh 217 km tanpa istirehat, menyusuri Lembah Kematian di Gurun Majove pada temperatur 120°F. Selain itu, ia pernah melakukannya di Kutub Selatan pada suhu −40°F.


Gila...Pekerja rumah penjagaan guna semut api dera lelaki OKU

Posted: 16 Sep 2011 08:45 PM PDT


PLANT CITY: Pihak berkuasa Florida berkata, seorang penjaga memaksa lelaki kurang upaya berdiri berkaki ayam di atas sarang semut api sebagai hukuman mencuri wang.

Pejabat Sheriff Hillsborough berkata, mereka mendakwa Quentin Shunell Amos, 21, kerana melakukan penderaan ke atas seorang lelaki dewasa yang kurang upaya.


Kenyataan itu menyebut, Amos mengesyaki mangsa mencuri wang kakitangan rumah penjagaan itu dan memaksa mangsa meletakkan tangan dan kaki di beberapa sarang semut api.


Mangsa dikesan mengalami beberapa gigitan semut api.


Amos kini dibebaskan dengan ikat jamin hampir RM6,200.


Sumber pihak berkuasa Florida berkata, rumah kebajikan itu pernah disiasat lima kali sepanjang tahun ini.



Bagaimanapun, katanya, tiada sebarang tanda penganiayaan dikesan. - AP

Hakim kata Kondom wanita dari China kecil, tidak berkualiti

Posted: 16 Sep 2011 07:00 PM PDT

Siqamba Medical (Pty) Ltd


JOHANNESBURG: Mahkamah Afrika Selatan melarang kerajaan membeli 11 juta kondom wanita dari China atas alasan ia terlalu kecil untuk kegunaan di negara berkenaan.

Sebelum ini, Kementerian Kewangan Afrika Selatan memberikan kontrak pembekalan kondom wanita itu kepada syarikat Siqamba Medical.


Akhbar Beeld melaporkan, syarikat terbabit bercadang mendapatkan bekalan itu dari China.


Sebuah syarikat yang bersaing dengan Siqamba Medical, Sekunjalo Investments Corp, mengemukakan permohonan kepada Mahkamah Tinggi Pretoria selepas gagal dalam bidaan kontrak berkenaan.


Menurut Sekunjalo, kondom wanita yang mereka bekalkan 20 peratus lebih besar berbanding produk China itu.


Hakim Mahkamah Tinggi Pretoria juga memutuskan, kondom wanita dari China itu dibuat dengan bahan yang tidak sesuai, selain gagal mendapat kelulusan Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO). - AFP

sumber : myMetro

Gila..timah dijahit pada sotong kering

Posted: 16 Sep 2011 06:50 PM PDT

BUKTI...Mohd Shukri menunjukkan ketulan timah yang ditemui dalam sotong yang dibeli.

KUALA LUMPUR: Sotong batu ladung. Itu kejutan diterima seorang kakitangan sebuah sekolah di sini, selepas mendapati lebih 10 kilogram (kg) sotong kering yang dibeli bagi majlis kenduri kahwin anak keduanya mengandungi bahan tambahan berbentuk ketulan timah, seberat 2kg yang dijahit pada beberapa bahagian sotong itu.

Mohd Shukri Taib, 56, berkata dia membeli sotong kering berkenaan secara borong di sebuah kedai pemborong makanan kering di Selayang, di sini, pagi kelmarin.


Menurutnya, selepas membawa pulang makanan kering itu, dia bersama isteri mula menyiang sotong itu menjadi kepingan kecil dan terkejut apabila mendapati beberapa bahagian sotong yang bersaiz besar sukar dikerat terutama pada bahagian ekor dan kepala.


"Selepas membelek sotong itu, saya terkejut apabila menjumpai dua biji batu ladung (pemberat yang digunakan untuk memancing) terselit di celah ekor manakala dua lagi di kepala.


"Lebih mencurigakan, ketulan itu seolah-olah sengaja diletakkan kerana ia dijahit dengan rapi menggunakan tali tangsi," katanya ketika ditemui di rumahnya, semalam.


Selepas menjumpai 'bahan tambahan' itu, Mohd Shukri dan isteri memeriksa semua sotong yang belum disiang dan mendapati semuanya mengandungi ketulan timah.



Mohd Syukri berkata, sebelum ini keluarganya sudah biasa membeli barang makanan kering di kedai berkenaan, tetapi dalam kuantiti yang kecil.


"Boleh dikatakan saya pelanggan tetap kedai itu dan kerap membeli barang makanan kering seperti sotong, ikan masin atau udang kering, namun ini kali pertama saya membeli dalam kuantiti yang banyak.


"Saya mengesyaki ketulan timah itu hanya diletakkan pada makanan kering yang dijual secara pukal bagi mengelak taktik itu dikesan pembeli yang hanya menyedari perkara ini selepas pulang ke rumah," katanya yang turut membuat aduan kepada Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK).


Katanya, boleh dikatakan setiap sotong kering bersaiz sederhana dan besar mengandungi tiga hingga empat ketulan timah dan tidak dapat dilihat pembeli sekiranya tidak dibelek dengan teliti.


Menurut Mohd Shukri, dia membeli makanan kering itu pada harga RM44 sekilogram dan nilai keseluruhan bagi satu bungkusan besar yang dibeli berjumlah RM455 dengan berat lebih 10 kilogram.


"Saya enggan menuduh, namun musykil dengan tindakan menyelit ketulan timah itu pada sotong kering berkenaan. Saya mengesyaki ia mungkin sengaja dijahit bagi menipu berat sebenar sotong kering itu yang mungkin tidak mencecah nilai yang tertera," katanya.


Katanya, selepas ditimbang semula, berat sebenar sotong itu kira-kira lapan kilogram manakala berat ketulan batu yang ditemui dianggarkan dua kilogram.


Mohd Shukri berkata, dia bukan sahaja tertipu, malah terpaksa berbelanja lebih untuk membeli sotong tambahan untuk kenduri anaknya.


Sementara itu, Pengarah Penguat kuasa KPDNKK Selangor, Othman Nawang berkata, pihaknya akan menjalankan siasatan berdasarkan aduan yang diterima bagi mengenal pasti punca ketulan batu itu diselit pada sotong berkenaan.


"Kita akan menyiasat kes itu kerana berdasarkan maklumat kemungkinan wujud unsur penipuan timbangan bagi makanan kering yang dijual," katanya.

sumber : myMetro

bk-kes nak aniaya orang ni....

Gara-gara Sejoli 'Mesra' di Toilet, Dua F-16 Paksa Pesawat Mendarat

Posted: 16 Sep 2011 05:45 PM PDT


TEMPO Interaktif, Detroit - Dua jet tempur F16 bergegas mengawal sebuah pesawat dari Denver untuk mendarat setelah dua penumpang mengunci diri di toilet pesawat yang sedang terbang.

Tiga penumpang ditangkap dan disoal siasat di Lapangan Terbang Metropolitan Detroit kelmarin setelah anak kapal Frontier Airlines melaporkan aktiviti yang mencurigakan di pesawat.

Mereka dibawa dari pesawat tetapi kemudian dibebaskan tanpa tuduhan.

Pesawat Frontier 623 dengan 116 penumpang mendarat tanpa insiden di Detroit pukul 03:30 sore waktu setempat setelah kru pesawat melaporkan bahawa dua orang menghabiskan "waktu yang sangat lama di bilik mandi," kata juru cakap syarikat penerbangan Petrus Kowalchuck.

Menurut berita ABC, petugas penegak hukum mengatakan pasangan itu 'bermesraan' di toilet.

Salah satu penumpang, Marilyn Kietrich, mengatakan kepada Fox 2: "Satu orang pergi ke bilik mandi dan berada di sana cukup lama."

Dia menambahkan: "Penumpang lain menyusul dan berada di sana dan mereka semacam saling tersenyum."

Setelah pesawat mendarat di Detroit, polis dilaporkan naik pesawat dengan senjata.

Seorang penumpang, Kevin Kelly, mengatakan: "Mereka datang dengan senapang mesin dan menyuruh kami agar tunduk."

Peristiwa itu terjadi setelah kejadian serupa di pesawat American Airlines tujuan Los Angeles-New York.

Dua pesawat F-16 juga mengekori pesawat setelah tiga penumpang melakukan perjalanan berulang kali ke bilik mandi, kata pegawai.

Penumpang menjadi 'ketakutan' dengan aksi tiga lelaki itu, tetapi setelah mereka berhadapan dengan polis udara federal mereka memenuhi instruksi dan tidak ada tuduhan yang diajukan terhadap mereka.

Ketika ditanya apakah pemerintah beraksi berlebihan, juru bicara bandara Scott Wintner mengatakan bahawa respons lapangan terbang itu biasa dan langkah-langkah yang sama akan diambil setiap saat.

"Terlepas dari alasan bila pun kita mendapatkan panggilan radio terkait masalah keamanan di pesawat, respons kami adalah sama seperti kelmarin atau besok," ujarnya. "Kami selalu bereaksi seolah-olah itu adalah akhir dunia."

Tim Smith, juru bicara untuk American Airlines, mengatakan kapten pesawat tidak pernah menyatakan ancaman keamanan di pesawat dan tidak pernah meminta bantuan penegakan hukum.

Dia mengatakan 'masalah keamanan' menjadi perhatian syarikat penerbangan dan kru menggunakan 'prosedur normal' untuk menilai keadaan. Pesawat mendarat seperti yang direncanakan.

"Di mata kami, itu bukan masalah besar," kata Mr Smith.

DAILY MAIL

Ni ikan ke tempat pensel?

Posted: 16 Sep 2011 11:01 AM PDT


Kegemukan buat kaki kuda ini bengkok

Posted: 16 Sep 2011 10:30 AM PDT

SOMERSET - Berderap dengan gagah di antara rerumputan dan menikmati derai angin hanyalah impian bagi seekor kuda jantan bernama Jerry, yang sempat menderita obesiti. Namun kini ia boleh menikmati hidup layaknya seekor kuda.

Sebelum dia ditemukan oleh Joanne Vaughn dari Horse World, sebuah pusat rehabilitasi kuda, Jerry adalah kuda malang yang ditinggalkan pemiliknya di peternakan lembu.

Sebagaimana dikutip dari Dailymail, Jumaat (16/9/2011), di sana Jerry tidak terawat dengan baik. Yang terburuk, tulang kuku kaki-kaki Jerry yang tak terawat itu terus tumbuh memanjang hingga 30 sentimeter dan membuat Jerry tampak seperti sedang memakai sepatu Aladin.

Jerry yang saat itu kelebihan berat sehingga 127 kilo (20 stone) dan nyaris tidak dapat berjalan, semakin tersiksa dengan keadaan tulang kukunya yang memanjang dan membengkok. Keadaan itu membuatnya kesakitan bila berjalan. Bahkan, sinar-X menunjukkan bagaimana tulang kuku Jerry telah bengkok dan tulang kukunya boleh menembus telapak kuku.

Selama di pusat rehabilitasi, Jerry mendapatkan perawatan dengan baik. Dalam enam bulan, secara mengejutkan Jerry telah menghilangkan timbunan berat tubuh hingga 114 kilogram (18 stone). Kuku kaki Jerry yang kotor dan panjang itu pun telah mendapatkan perawatan.

Kini Jerry telah kembali menjadi seekor kuda sejati yang tampan. Dia dapat kembali berderap dengan lincah dan tanpa perlu kesakitan kerana kuku kaki bengkok yang menyakitkan.(rhs)

sumber : international.okezone.com

Pasukan rugbi bogel ini kalah dengan pasukan rugbi wanita

Posted: 16 Sep 2011 09:45 AM PDT


TEMPO Interaktif, Dunedin - Apa jadinya jika pasukan rugbi lelaki yang bogel melawan pasukan rugbi wanita berbaju? Pemenangnya justru pasukan rugbi wanita. Pasukan rugbi New Zealand--dikenal dengan nama Nude Blacks--kalah untuk pertama kalinya sepanjang 9 tahun oleh pasukan rugbi perempuan pada Ahad lalu.

Mereka menaNggalkan satu per satu baju mereka setiap kali pasukan wanita mendapat mata--mungkin telah mempengaruhi hasilnya. Ketika ditanya apakah jika mereka mengunjungi markas Conquistador, Sepanyol, angkanya lebih mudah, Brad Henderson, 23 tahun, anggota rugbi Nude Blacks, menjawab, "Tentu saja."

Lawan Nude Blacks, yang semuanya amatur, kontra Conquistador, digelar di New Zealand menjelang pertandingan Piala Dunia Rugbi antara Argentina dan Inggris. Nude Blacks bermain dalam undangan khusus dalam pertandingan rugbi internasional di Dunedin, markas mereka.

Perlawanan persahabatan yang disaksikan oleh 1.500 orang tersebut berakhir dengan kemenangan Conquistador atas Nude Blacks dengan skor 25-20. Di antara anggota pasukan Conquistador, terdapat satu penari striptis yang merupakan guru dan mahasiswi. Semua gadis di pasukan itu berbaju biru dan seluar pendek hitam dengan seluar dalam bergaris pink. Vanessa Pleguezuelos, 31 tahun, dari Conquistador mengatakan, "Boleh jadi itu suatu selingan, tapi kami bermain seperti biasanya."

ORANGE

Taktik Perang Paling Unik Dan Gila

Posted: 16 Sep 2011 08:20 AM PDT

Serangan Kamikaze (Jepun)
Kamikaze adalah serangan berani mati yang melanggar pesawat sendiri ke pihak lawan. Modal suksesnya serangan ini dalam menghadapi sekutu adalah semangat berani mati dan pengabdian terhadap bangsa dan negara. Hebatnya, serangan ini berhasil menenggelamkan 20% kapal sekutu.

Bat Bomb (Amerika)
Kenapa harus kelawar yang jadi pembawa bom?? Soalnya di Amerika sana, kelawar sangat banyak ditemukan dan kelawar boleh sembunyi di gedung-gedung pada siang hari. Taktik ini dihentikan kerana dinilai belum selesai pada pertengahan taun 1945.

Anti Tank Dog (Soviet)
Anjing-anjing anti tank dilatih untuk mendekati tank musuh dan meledakkan diri dengan bom yang dibawanya. Tapi sayang, projek ini gagal kerana anjingnya ketakutan duluan melihat tank musuh, malahan anjingnya maju berlari bukannya berhenti di bawah tank musuh.

Meriam Angin (Jerman)

Nama rasminya Wind Kanone. Prinsipnya, mengumpulkan angin di dalam meriam, terus boleh ditembakkan ke musuh. Taktik ini dinilai gagal keraa tak mampu menembak pesawat sekutu sesuai ketinggian yang diharapkan.

Bom Atom (Amerika)
Kaau yang satu ini memang menakjubkan. Bom berbahaya yang meragut nyawa penduduk kota Nagasaki dan Hiroshima ini amat segera pembuatannya. Meskipun segera, efek yang ditimbulkan betul-betul luar biasa.

sumber : http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/TKfLI/~3/MrjLNGT_CLA/taktik-perang-paling-unik-dan-gila.html

Penyakit Baru: Alergik Wi-Fi

Posted: 16 Sep 2011 07:41 AM PDT


Penggunaan jaringan internet tanpa kabel atau Wi-Fi yang meluas menandai perkembangan teknologi di era digital. Di balik kecanggihan yang tercipta, signal yang terpancar di hampir semua sudut ruang publik boleh jadi mulai membuat masalah kesihatan baru: alergik Wi-Fi.
Di Amerika Syarikat, alergik terhadap pancaran signal elektromagnetik tersebut diperkirakan menimpa sekitar lima peratus warganya. Penyakit yang dikenal sebagai Electromagnetic Hypersensitivity (EHS) itu ditandai dengan gejala sakit kepala, kejang otot, kulit terbakar, dan sakit kronik.

Selain pancaran signal Wi-Fi, keadaan itu juga diperkuat pengaruh paparan signal telefon selular yang terlampau kuat, dan satelit.

Diane Schou, salah satu penderita, berkisah kepada BBC, "Wajahku berubah merah, kepala rasanya sakit, penglihatan terganggu, dan terasa sakit saat berfikir. Dan, belakangan aku juga mulai merasa pedih di dada. Bagi saya, rasanya seperti mengancam jiwa."

Demi mengurangi penderitaannya, ia sempat tinggal di sebuah bilik kayu yang didesain kedap dari gelombang elektromagnetik. Namun, cara itu tak cukup melindunginya. Bersama suaminya, ia terpaksa pindah dari kediamannya di Iowa ke sebuah desa terpencil di Green House, Virginia Barat, di mana hanya dihuni sekitar 143 penduduk.

Kes serupa dialami Janice Tunnicliffe. Wanita 55 tahun ini kesakitan setiap berdekatan dengan perangkat yang memancarkan medan elektromagnetik, seperti Wi-Fi, televisyen, lampu, radio, televisyen. "Wi-Fi membuat saya merasa memiliki penyepit di belakang kepala yang menarik paksa kehidupan saya," ucapnya seperti dikutip Daily Mail.
Pemerintah Sweden dan Switzerland percaya keadaan ini. Tetapi, UK Health Protection Agency mengatakan bahawa para peneliti gagal dalam mengembangkan hubungan antara gelombang elektromagnetik dan penyakit. Banyak doktor bahkan percaya bahawa keadaan seperti yang dialami Tunnicliffe hanya sebuah psikosomatis.

Graham Lamburn, dari Powerwatch, sebuah organisasi yang meneliti efek medan elektromagnetik, mengatakan tiga sampai empat peratus dari populasi melaporkan sensitiviti terhadap electrosensitivity. "Ke semacam ini jarang, tetapi ada beberapa orang yang harus melepaskan rumah dan pekerjaan kerana electrosensitivity."

Sementara Organisasi Kesehatan Dunia atau WHO mengatakan bahawa sejumlah kes hanya kasuistik. "EHS tidak memiliki kriteria diagnostik yang jelas. Tidak ada dasar ilmiah untuk menghubungkan gejala EHS dengan medan elektromagnetik. EHS bukanlah diagnosis medik," demikian pernyataan resmi WHO. (umi)

KAROLINA KURKOVA, WANITA SEKSI YANG TIDAK PUNYA PUSAT

Posted: 16 Sep 2011 06:40 AM PDT


Menjadi yang terseksi tampaknya bukan perkara mudah. Lihatlah wanita terseksi versi stesen televisyen AS, E. Juaranya seorang gadis tanpa pusat, supermodel Karolina Kurkova. Alhasil, pertunjukan pusar bukanlah faktor penting.
Supermodel berasal dari Republik Checnya ini mampu mengalahkan rakan-rakannya yang juga kerap berpose untuk produk-produk pakaian dalam Victoria's Secret. Seperti Giselle Bundchen, Adriana Lima, dan Heidi Klum.
"Karolina merasa terhormat boleh masuk dalam daftar ini, apalagi boleh menjadi juaranya," ujar salah seorang juru bicaranya.
"Terutama dengan filemnya yang akan segera beredar, G.I. Joe, dia sangat menghargai dukungan yang diberikan media ini."
Berawal dari seorang teman yang mengirimkan foto ke agensi model di Praha, Kurkova langsung boleh catwalk. Kendati baru berusia 15 tahun, ia bertolak menuju Milan untuk mencari pengalaman. Namanya kian melambung setelah desainer Miuccia Prada menggunakannya sebagai model untuk , Prada.
Menginjak usia 17, dia pindah ke New York dan menerima tawaran dari majalah mode dan fesyen Vogue. Amerika dan dunia pun makin mengenal namanya dan Kurkova menjadi bahagian penting di industri fesyen internasional.
Berbagai brand seperti YSL, Tommy Hilfiger, Valentino, Louis Vuitton, Chanel, Dior, Hugo Boss, Versace, Mango, Rolex Oyster, dan banyak lagi ia wakili.
Salah satu ciri khas dari gadis berusia 24 tahun ini adalah tidak memiliki pusat kerana bedah medik yang pernah ia jalani sewaktu kecil. Dengan atau tanpa pusat, tetap saja sex appeal yang dimilikinya terbukti hebat.
Gadis ini bahkan menjadi salah satu model berpenghasilan besar, versi majalah Forbes.

Cover Album yang dilarang beredar didunia

Posted: 16 Sep 2011 05:51 AM PDT

Amorica
Band: The Black Crowes (1994)

Sempat digosipkan kalau modelnya laki-laki, dengan seni "melipat" tingkat tinggi supaya kelihatan seperti perempuan. Gambar ini pertama muncul di majalah Hustler tahun 1976.


Holy Wood In the Shadow…
Band: Marilyn Manson (2000)

image

Album ini dikeluarkan setelah peristiwa penembakan di Columbine High. Menurut Manson, covernya sebenarnya gambar Yesus disalib. Tapi mungkin kerana gambarnya dibuat terlalu kejam, badan berwajib di Amerika menolak untuk menampilkan album ini di etalase mereka kecuali covernya diganti. Manson pun tunduk pada pasar.

__________________

The Origin of the Feces

Band: Type O Negative (1992)

image

Nama albumnya plesetan dari karya Darwin The Origin of The Species. Foto model di cover asli katanya vokalisnya Peter Steele.


Far Beyond Driven

Band: Pantera (1994)

image

Cover gamabr punggung di cucuk.


Appetite for Destruction

Band: Guns n Roses (1987)

image


Cover pertama sebenarnya lukisan airbrush dari Robert Williams dengan judul yang sama dengan albumnya. Tapi menampilkan gambar perempuan diperkosa di cover depan jelas keterlaluan. Akhirnya diganti dengan yang kanan. Tapi gambar asli tetap ada di bagian dalam.

Boneka yang buat lelaki terliur menengoknya

Posted: 16 Sep 2011 04:25 AM PDT




Kaya tapi tak berotak

Posted: 16 Sep 2011 03:00 AM PDT

Orang kaya ini membeli televisyen layar datar dengan ukuran besar, namun dia hanya punya kereta lexus kecil untuk membawa pulang TV barunya.LOL bagus suruh orang hantar...mana otak mu...

Handphone Khusus untuk berciuman

Posted: 16 Sep 2011 02:00 AM PDT

Hidup berjauhan dengan pasangan atau kekasih bukan bererti sulit berkomunikasi dan terhubung satu sama lain. Selain pesan pendek mesra atau telefon, ada cara agar jalinan cinta jarak jauh tetap membara. Fabian Hemmert, seorang disainer di Universiti Seni di Berlin, mencipta tiga prototipe handphone yang memungkinkan seseorang dapat saling memperlihatkan kasih sayang secara langsung melalui handphone.

Handphone pertama memiliki tali yang akan mengencang seperti tangan yang menggenggam saat kekasih di hujung telepon melakukannya. Ada juga yang mencipta hembusan nafas bila orang di sisi telefon lain melakukannya.


Dan, yang paling unik, ada versi handphone yang dapat memberi ciuman. Layar ponsel menggabungkan 'spons basah' yang seolah keluar dari layar handphone dan mencipta kesan seperti seseorang yang sedang mencium bila didekatkan di pipi atau bibir. Uniknya lagi, handphone ini mampu memberi perbezaan antara kucupan ringan dan berghairah selama sesi ciuman.

Gila ..lelaki ini buat pull-up disebuah kren setinggi 70 tingkat.Video

Posted: 16 Sep 2011 01:40 AM PDT


Olahraga sehari-hari apa yang paling mematikan? Pull-up! Dengan catatan apabila kamu melakukannya seperti apa yang lelaki gila ini lakukan: Tanpa tali keselamatan, tanpa paracut, lakukan pull-up di sebuah crane yang berada di puncak gedung setinggi 70 tingkat! Wow.


Seperti pesan yang kita lihat di video tersebut, don't try this at home!



sumber: mirror.co.uk

Seorang Guru Cantik Minta Pramugara Hubungan Seks Dengannya Ketika Di Pesawat

Posted: 16 Sep 2011 12:35 AM PDT


Katherine Glodberg, seorang guru wanita, menganggu pramugara Virgin Atlantic di ketinggian 33.000 kaki (10 kilometer). Tak hanya menganggu, dia juga menuntut berhubungan seks setelah minum segelas wiski.

Katherine Glodberg meraba selangkangan lelaki itu selama penerbangan dari Johannesburg ke Heathrow, sebagaimana terungkap di pengadilan.

Wanita 25 tahun itu dituduh melakukan penyerangan seksual dan mabuk saat berada di pesawat terbang.

Jaksa Stella Waata berkata, "Nona Goldberg sedang dalam penerbangan dari Afrika Selatan ke Heathrow dan dia sedang mabuk."

"Dia melakukan serangan seksual ke salah satu awak pesawat dengan menuntut untuk berhubungan seks dengan dia dan meraba daerah selangkangannya. Dia diyakini telah mabuk kerana minum 50 sentiliter wiski."

Goldberg, keturunan Afrika Selatan, diketahui telah kembali dari mengunjungi kerabatnya ketika insiden yang dituduhkan itu terjadi di pesawat Airbus A340-600 pada pukul 05.30 pagi waktu Inggris pada tanggal 24 Ogos.

Pada hari Selasa, penguamnya, Francis Brennan, mengatakan kepada hakim di Uxbridge, London Barat, bahawa dia berharap kliennya akan dilepaskan dari salah satu tuduhan dengan sebuah peringatan.

Goldberg, dari Ealing Common, London Barat, diberikan jaminan tanpa syarat dan akan muncul di pengadilan yang sama Rabu nanti.

Seorang juru cakap syarikat penerbangan berkata, "Virgin Atlantik dapat mengkonfirmasi bahawa VS602 dari Johannesburg disambut oleh polis pada saat kedatangan di Heathrow dan seorang penumpang ditangkap."

Oprah Winfrey Protes Kemenangan Angola di Miss Universe 2011

Posted: 15 Sep 2011 11:00 PM PDT


SEJAK kemarin, pro-kontra terpilihnya wakil Angola menjadi Miss Universe 2011 bertambah banyak. Wakil Filipina dianggap paling layak mendapat mahkota tersebut.

Sebahagian orang mengatakan bahawa posisi yang diraih Leila Lopes sebagai Miss Universe 2011 semestinya diberikan kepada Shamcey Supsup, peserta dari Filipina yang hanya mendapat posisi runner-up ketiga. Mereka berfikir bahawa Shamcey unggul dibandingkan Lopes dalam sesi wawancara. Salah satu yang tidak setuju dengan keputusan juri adalah presenter Oprah Winfrey.

"Jawaban Miss Angola tidak lengkap dan melebihi waktu yang ditetapkan penyelenggara Miss Universe Organization. Jadi, juri harus berhati-hati dalam memilih pemenang," katanya kepada NBC.

"Miss Universe Organization telah mengambil delegasi yang salah. Seharusnya pemenangnya Miss Filipina kaerna jawabannya tajam, ringkas, dan langsung ke sasaran," tambahnya, seperti dilapor IBTimes, Rabu (14/9/2011).

Kontroversi menyoal hal tersebut turut mengundang komen pedas dari Senator Filipina, Miriam Defensor Santiago. Dia mencurigai juri Miss Universe ingin melahirkan pemenang di luar kawasan Asia kerana alasan politik. "Terkadang, Anda tidak boleh menampik adanya kemungkinan ini," kata Miriam.

Meski tersisih sebagai pemenang, Shamcey pada dasarnya memberikan apresiasi atas kemenangan rakannya. Dia mengkui, mahkota Miss Universe layak bertengger di kepala Leila kerana jawaban yang memuaskan di babak wawancara.

"Saya fikir kita pantas bahagia dengan kemenangan Miss Angola. Menurut saya, dia memang layak mendapatkan mahkota tersebut. Kita bukan juri di sana dan saya menerima kenyataan boleh menempati posisi runner-up ketiga. Saya cukup bahagia dengan prestasi ini," ujarnya.
(ftr)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS