Nuffnang

Sensasi

sumber :-

Sensasi


Gambar comel cha Al-yahyaa semasa kanak-kanak

Posted: 27 Mar 2011 08:42 AM PDT


alalala syomelnyerr scha masa kanak-kanak kan...kiut sgt..erm..sekali imbas mcm anak sedara sensasi la plak..aha

Paris Hilton seorang yang racist

Posted: 27 Mar 2011 07:07 AM PDT

gambar nie terlebih sun tanned..dah 1% black dah nie

Seorang wartawan/Jurnalist hiburan Hollywood isitu Neil Strauss yang menulis buku bertajuk "everyone Loves you when You're Dead" ,telah meng-interview ramai selebriti untuk majalah Rolling Stone dan The New Yorks Time .

Antara selebriti yang pernah me-revealkan perkara yang menarik adalah seperti Lady Gaga yang menangis meraung kerana ditinggalkan ex-boyfriend ,Courtney Love pula pernah terpikir untuk menyedut abu mayat mendiang Kurt Cobain, Christina Aguilera tentang kisah dia didera semasa zaman kanak-kanak...dan yang juga tentang Paris Hilton yang mengaku dia seorang yang racist dan memanipulasikan wang bapanya sebelum dia menjadi terkenal.huhu..

Paris: I went out with that guy last night. We were making out but then we went somewhere where it was bright and I saw that he was black and made an excuse and left. I can't stand black guys. I would never touch one. It's gross (pauses). Does that guy look black to you?

Neil: How black does a guy have to be?

Paris: One percent is enough for me.

ada yang membuat spekulasi lelaki yang dimaksudkan sebagai hitam oleh Paris Hilton adalah Vin Diesel,kerana paris mengatakan yang dia berlakon dalam filem Saving Private Ryan.

interview diteruskan dengan cerita-cerita menarik Paris Hilton:

Paris: I had a breast job when I was 14, but my mother made me take them out.

Neil: How old are you now?

Paris: I'm 18.

Neil: Are you working?

Paris: I'm thinking about posing for Playboy. They love famous people's kids... And the only reason I'd do it is because when my father finds out, he'll pay me double the money not to do it.

ahha...memang senang je dia manipulasikan bapak dier kan..kalau bapak sensasi dgr mcm tue dah lama kene rejam kot..huhu

David Teo suruh pergi interview MIG kalau nak bonus rumah semi-D

Posted: 27 Mar 2011 06:47 AM PDT

Isu bonus kepada kakitangan dan artis yang berlakon dalam filem terbitan MIG tak habis-habis orang masih bercakap lagi.
Sebelum nie pernah timbul Shaheizy Sam nak keluar dari MIG kerana rasa tertipu,tapi lepas dah slow talk dengan David,dah settle kot rasa ssensasi...kemudia Azad Jasmin pulak menarik diri dari MIG..

Rupanya mcm2 jugak isu yang kedengaran tentang syarikat David Teoh nie..ada yang ckp David Teo kedekut??


Apa komen David?

Saya anggap isu bonus dah habis. Kenapa? Ada orang bercakap lagikah?.

Masih lagi berbunyi kerana ada yang kata bonus yang MIG bagi tak ikhlas. Betulkah?

Saya tidak tahu siapa yang cakap tu. Semua ni tak ada kena mengena dengan orang luar kerana yang dapat bonus orang dalam syarikat saya. Orang luar jangan masuk campur. Yang penting mereka yang dapat bonus berterima kasih dan bersyukur. Cara pembahagian bonus tu ikut suka hati saya. Shaheizy Sam pun dah buat penjelasan. Yang pelik, tuan badan tak bising orang luar yang bising.

Maksud David orang luar yang cemburu terlebih dengan pembahagian bonus oleh MIG?

Memang orang luar yang cemburu. Sepatutnya mereka datang jumpa saya untuk interviu kerja dengan MIG. Nanti saya akan bagi bonus juga kepada mereka. Hal bonus ni memang tak ada isu pun. Saya memang hairan. Orang yang tak dapat bonus cemburu mungkin kerana Shaheizy Sam dapat lebih atau sesiapa yang tak dapat dia untuk berlakon dalam filem mereka.

Jadi, dakwaan mengatakan bonus rumah semi-D dua tingkat tu tak ikhlas kerana Shaheizy sudah beli rumah tu sebenarnya dan MIG hanya langsai baki bayaran bulanan adalah tidak betul?

Itu saya tak pasti. Saya punya hal syarikat, orang luar jangan masuk campur. Cara pembayaran bonus, orang luar tak ada hak nak tanya. Ini yang saya tak faham kerana ia satu gosip aneh dan tak betul langsung.

Satu lagi, dakwaan bonus pemberian kereta rupa-rupanya MIG hanya bayar wang pendahuluan sahaja, macam mana pula?

Saya tak boleh buat apa kalau orang cakap macam tu. Selagi ada manusia di muka bumi, selagi tu fitnah tidak akan pupus. Saya beri bonus ikhlas, orang yang terima pun ikhlas cuma orang luar yang tak ikhlas. Yang penting saya ikhlas dengan Tuhan.

Memang tak betullah semua dakwaan tu?

Betul tak betul, tak penting. Polisi syarikat saya tak boleh dedah kepada orang ramai, pihak wartawan dan termasuk rakan-rakan saya. Saya pun tak akan tanya bonus awak dapat berapa? Malah saya tahu awak pun tak akan bagi tahu berapa gaji awak? Semua benda tu privasi dan saya tak boleh kongsi dengan orang ramai.

Ada juga yang kata David Teo ni kedekut di tahap gaban. Betulkah?

Awak gilakah? Saya tak boleh cakap saya bagus dan pemurah. Orang luar yang menilai saya. Saya kedekut tak penting. Saya tahu apa yang saya buat dengan syarikat saya dan tak perlu nak heboh dan menunjuk-nunjuk.

Ni berkaitan isu anak syarikat, MIG Talent yang menguruskan ramai artis sangat. Sampai 52 artis. Perlukah jumlah ramai macam tu?

Saya pegang prinsip bintang dicipta dan bukan dilahirkan. Ada yang datang dengan ibu bapa penuh ikhlas ke pejabat, saya tidak boleh menolak harapan mereka untuk jadi bintang. Saya bagi peluang setahun lebih kepada mereka, kalau gagal popular juga saya boleh lepaskan mereka.

Tapi ada yang merungut dan sudah menyesal pasal MIG ambil komisyen tinggi sangat iaitu 30: 70. Ada yang kata MIG nak buat duit dengan menjaga artis?

Sebelum sign kontrak dengan MIG Talent, kita dah briefing artis bersama ibu bapa dan peguam. Kita bagi mereka fikir masak-masak sebelum sign kontrak. Ini kerana mereka akan akan jadi rakan kongsi saya dan saya bagi pecahan saham sangat besar kepada mereka. Kalau mereka tak puas hati dengan kandungan kontrak, kita tak akan ambil mereka. Satu lagi saya nak ingat, saya buat duit dengan filem dan drama terbitan saya dan bukannya dengan menjaga artis. Saya hanya bagi peluang sahaja kepada mereka.

Dengar ramai nak keluar?

Bila-bila masa sahaja mereka boleh minta dilepaskan. Saya seorang yang terbuka dan boleh datang ke pejabat saya untuk berbincang. Cuma kalau yang pegang watak hero atau heroin kena tunggu sampai filem keluar di pawagam dulu. Yang pegang watak kecil, saya boleh lepaskan mereka. Tak payah cakap belakang, jumpa wartawan mengadu tak puas hati.

Dengarnya salah seorang yang dah keluar, Azad Jasmin? Ada bergaduhkah atau ada benda tak puas hati dengan MIG?

Kes Azad, dia sendiri yang minta dilepaskan apabila habis tanggung jawab dengan MIG. Saya tak boleh halang dia. Tapi dia belum ambil surat pelepasan lagi. Kita sudah telefon suruh datang ambil surat itu. Kalau dia ada benda yang tak puas hati, saya tak tahulah.

Macam mana dengan hubungan Ahmad Idham? Dengar macam ada masalah juga?

MIG dengan Ahmad Idham bekerjasama by project basis dan dia baru habis penggambaran dengan MIG menerusi filem, 8 Jam. Setakat ini, hati saya very open dengan semua orang dan selesa dengan siapa sahaja.

Soalan akhir, apa nasihat David kepada orang luar yang sibuk ambil tahu hal syarikat David?

Apa yang berlaku baru-baru ini bukan isu besar. Kepada semua orang luar termasuk wartawan boleh datang kerja dengan saya kalau nak bonus. Tak payahlah bersubahat dengan mereka yang tak puas hati dengan saya. Lagi baik bantu saya memajukan industri. Apa pun, saya sentiasa memaafkan orang yang fitnah saya dan datanglah interviu dan kerja di MIG kalau nak bonus.

Posted: 27 Mar 2011 04:09 AM PDT

Baru-baru nie harijadi Erma Fatima telah dianjurkan oleh seorang sahabat.Surprise party jugaklah.

dan jemputan termasuklah orang orang kenamaan seperti Ketua Pengarah Istana Budaya, Mohamed Juhari Shaarani, bekas Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Rangkaian Televisyen Media Prima Berhad, Datuk Seri Farid Ridzuan dan produser drama bercorak Islam di TV AlHijrah, Kala Terbit Cinta, Zaiton Mohd Jiwa

apa yang menjadi isu,majlis sambutan hari jadi Erma Fatima dikatakan berunsur lucah..

Ada tarian berunsur lucah dari golongan mak nyah disajikan kepada penonton dimana nyah2 tersebut dikatakan beebikini,bahkan ada yang pakai g-string,berpaakaian jarang dan aksi menonggeng punggung ke arah jemputan dikatakan sgt biadap .

Oleh kerana hal ini wartawan utusan menegur dengan mempersoalkan pendirian Erma Fatima yang berimej muslim tetapi boleh mengenepikan prinsipnya demi menjaga hati penganjur.

komen wartawan itu

Barangkali ada masih menyokong persembahan lucah itu dengan berpendapat diadakan di lokasi tertutup dan dianggap "majlis persendirian". Namun dengan kehadiran ramai tetamu yang pelbagai umur dan status, apakah persembahan itu perlu "dihalalkan"?

Adakah Erma tidak berani membuat keputusan yang mengguris

kan hati penganjur dan mengorbankan prinsip seperti dalam karya-karyanya? Adakah Erma sanggup meletakkan dirinya setaraf dengan majlis berunsur lucah itu? Rasanya biarlah hati penganjur terguris asalkan masyarakat percaya bahawa Erma benar-benar mengajak orang menuju kebaikan. Erma kena berdakwah terlebih


dulu kepada orang-o

rang yang dekat dengannya seperti penganjur majlis ini sebelum berdakwah kepada masyarakat.


Erma meluahkan rasa di dalam twitter,menurut Erma Fatima apa sahaja pemberian sahabatnya dia terima ,bahkan baginya tidak adil bagi org ramai menghina penari 2 tersebut yang mencari makan dengan cara begitu kerana mereka bukan palacur..

Bagi sensasi,sensaasi tak faham mcm mana penganju tue boleh nak anjurkan parti hari jadi mcm nie??pelik betul...









Lisa Surihani bukan seorang belia lagi..

Posted: 26 Mar 2011 11:55 PM PDT

Pada 23 March 2011 Lisa telah menyambut hari lahirnya yang ke -25 tahun..
Dah suku abad dah lisa nampaknya...

Lisa pada mulanya diberitahu yang dia akan menyambut hari jadi dengan family jer..tapi surprise..dia diraikan beramai-ramai dengan rakan artis,David Teoh ,kawan-kawan lisa dan keluarga..

Lisa terkejut dengan suprise besday pasty tue,sampai ada knnya yang ckp,lisa nie setiap tahun time birthday msti ada surprise party tapi tak faham2 jugak yang tahun nie pun akan ada surprise party utknya jugak...




kenapa sensasi ckp Lisa dah tak belia lagi..not a youth anymore...WHAT??!! sebab baru-baru nie menteri belia dan sukan ckp nak selaraskan had umur bagi belia adalah 15-25 jer..
habis kalau dah lepas 25 dikira apa ek?org tua ke?eehee....

ok fine nasib baik baru cadangan ini bermakna kami masih belia lagi.. :)

Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek mencadangkan takrifan had umur belia yang berumur di bawah 40 tahun diganti dengan umur 25 tahun.

Menurut beliau, perubahan takrifan itu perlu dilakukan selaras dengan hasrat Malaysia untuk mencapai status negara maju menjelang tahun 2020.

"Berdasarkan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu, definisi umur bagi belia ditetapkan sebagai individu yang berusia antara 15 hingga 25 tahun saja.

"Di Malaysia umur 40 tahun masih dianggap sebagai belia. Semasa saya ke Australia, orang di sana terkejut dengan takrifan ini," katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang akhbar selepas merasmikan pelancaran Tabung Kemanusiaan Tsunami Majlis Belia Malaysia (MBM) di lobi Dewan Negara di sini semalam.

Studio Milik Linda Jasmine dikatakan Muflis

Posted: 26 Mar 2011 11:38 PM PDT

Linda Jasmine nie terkenal sebagai seorang guru tari dan koreographer,dan juga menjadi guru tari dalam rancangan Akademi Fantasia.Kemudia selepas berkahwin dengan Que Haidar,Que dah tak aktif berlakon mcm dulu tetapi membuat bengkel lakonan untuk mereka yang mahu meningkatkan mutu lakonan dan penghayatan.Que pun pernah jadi tenaga pengajar utk AF,tak silap sensasi tahun lepas kot,ajar penghayatan lagu.

Linda juga memiliki sebuah studio tarian yang ditubuhkan semenjak 7 tahun lepas,namun perkaara tak elok mula kedengaran seperti Linda tak bayar gaji pekerja,studio dah nak bungkus dan mcm-macam lagi..

komen Linda:

"Kadangkala pelanggan saya membayar lambat, jadi kami perlu menunggu sehingga wang tersebut diberikan kepada kami. Ada juga sehingga setahun kami terpaksa menunggu bayaran tersebut dilunaskan.

"Tetapi lambat bagaimanapun, kami tetap akan mendahulukan pembayaran gaji kepada pekerja. Lagipun, kebanyakan pekerja saya di situ merupakan pekerja sambilan dan tidak mengikat apa-apa kontrak dengan kami," kata Linda
Linda akui memang perniagaannya mempunyai pendapatan turun dan naik dan musim-musim tertentu mereka mendapat keuntungan yang lebih dan kadangkala agak kurang.

"Cerita tentang saya tidak membayar gaji pekerja itu tidak betul. Saya agak terkejut apabila membaca cerita seperti itu kerana saya tidak pernah mempunyai musuh sepanjang bekerja lebih 20 tahun dalam industri ini.

"Mungkin ada orang dengki dengan saya sehingga sanggup mereka cerita seperti ini tetapi saya enggan menuduh sesiapa," tambahnya lagi yang sedang sibuk mengendalikan dua projek besar dengan Astro.

Lagu nyanyian Kim Kardashian setaraf nyanyian Rabecca Black

Posted: 26 Mar 2011 11:19 PM PDT



Kim Kardashian pun dah record lagu...bila sensasi dengar lagu nie,adoi..hancuss...
sgt tak best...

kalau sebelum nie ramai yang mengutuk Rabecca Black,tp sensasi dgr lagu Rabecca Black ok jer..haha..mcm lagu utk kanak2.much better la drpd lagu Kim Kardashian nie..huu

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Peraduan Jom Menonton Filem THE LAST DRAGON Sensasi Selebriti

Posted: 27 Mar 2011 09:15 AM PDT

Salam pembaca Sensasi Selebriti yang dimuliakan,

Nak menang movie premium filem THE LAST DRAGON? Jom join peraduan ini sekarang!

The Last Dragon Poster 27 x39 in

SYNOPSIS THE LAST DRAGON:

Release Date: 14 April 2011
Genre: Adventure / Action / Creature
Version: English
Cast Jordan Chan, Sam Neill, Louis Corbett, Robert Mammone, Li Lin Jin
Director: Mario Andreacchio

SYNOPSIS:

Ia sepatutnya menjadi satu percutian yang aman dan tenteram bagi dua orang remaja; Josh dan Ling yang mengikut ibu bapa masing-masing ke sebuah tapak galian arkeologi yang membosankan di China.

Namun, ketenteraman tersebut tidaklah lama apabila pelbagai kejadian aneh dan misteri berlaku di sekeliling mereka sehingga terlihat kelibat seekor "raksasa" di sebuah gua gelap yang mana pintu masuknya dilindungi oleh sebuah kuil sejak beribu-ribu tahun lamanya. Josh cuba memberitahu ayah dan juga semua orang tentang makhluk aneh tersebut namun hampa kerana mereka menganggapnya sekadar mengada-adakan cerita atau berhalusinasi.

Bagi Ling pula, dia merasakan bahawa kewujudan makhluk tersebut bakal mengundang kejadian yang tidak diingini dan mula sedar bahawa, makhluk tersebut adalah seekor Naga Purba China yang terperangkap di dasar bumi kerana terpisah daripada "mutiara" ajaibnya.

Apa sebenarnya yang berlaku kepada mutiara tersebut? Di manakah ianya sekarang? Apakah bahaya yang tersimpan di sebalik projek galian arkelologi yang sedang diusahakan oleh ayah Josh? Adakah mereka sahaja yang mengetahui tentang kuasa mutiara purba tersebut? Naga yang nyenyak tidur kini telah terjaga. Pertempuran hebat antara yang baik dan jahat bakal tercetus. Dan ibu bapa kedua-duanya akhirnya menyedari hakikat bahawa anak mereka sememangnya bercakap benar. Ia menjadi sebuah percutian yang pasti sukar dilupakan!

Releasing 14 April 2011.

Menangi hadiah-hadiah ini:

5 X The Last Dragon T-shirt + 2 Platinum Pictures Complimentary Passes
5 X 2 Platinum Pictures Complimentary Passes

Anda hanya perlu menjawab 3 soalan mudah & slogan:

Soalan 1:
Namakan 3 pelakon utama filem ini?

Soalan 2:
Namakan pengarah filem ini

Soalan 3:
Namakan syarikat yang menjadi pengedar filem ini di Malaysia?

Sila lengkapkan slogan ini tidak melebihi 15 patah perkataan:

Saya ingin menonton filem THE LAST DRAGON kerana... (tidak lebih dari 15 patah perkataan)

Sertakan juga maklumat peribadi:
Nama:
Alamat surat menyurat:
Email:
Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

Tarikh tutup peraduan:

20 APRIL 2011

Tajuk Email: Peraduan Jom Menonton Filem Filem THE LAST DRAGON – Sensasi Selebriti

SYARAT & PERATURAN:

  1. Penyertaan ini terbuka kepada semua pembaca Sensasi Selebriti yang menetap di Semenanjung Malaysia sahaja.
  2. Semua pemenang akan dihubungi melalui email.
  3. Setiap orang hanya dibenarkan menghantar satu penyertaan. Mereka yang menghantar lebih dari satu akan dibatalkan kelayakan.
  4. Hadiah tidak boleh ditukar dengan wang tunai dan pihak penganjur mempunyai hak untuk menukar hadiah dengan sesuatu yang mempunyai nilai yang sama tanpa notis terdahulu.
  5. Hadiah akan dihantar melalui pos dan untuk sekitar Kuala Lumpur perlu mengambilnya dari Budiey.
  6. Keputusan juri adalah muktamad.
  7. Dengan menyertai peraduan ini, pembaca bersetuju terikat dengan Syarat dan Peraturan serta keputusan Sensasi Selebriti.

Terima kasih kepada pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Peraduan Celebrating of The Legend is Born Ip Man
  • Keputusan Pemenang Peraduan Jom Menonton Filem Punisher War Zone
  • Keputusan Pemenang Peraduan Jom Menonton Filem Eden Lake
  • Peraduan Jom Menonton Filem HISTERIA
  • Peraduan Jom Menonton Filem Threads of Destiny
  • Peraduan Jom Menonton Filem Diary Of A Wimpy Kid
  • Keputusan Pemenang Peraduan Jom Menonton Madagascar Escape 2 Africa
  • Peraduan Menangi Tiket Wayang Filem Kuntilanak 3
  • Keputusan Pemenang Peraduan Jom Menonton Filem Dragonball Evolution
  • Peraduan Jom Menonton Filem Letters To Juliet
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Lirik Aku Adalah Aku Melda Ahmad

    Posted: 27 Mar 2011 09:12 AM PDT

    Lirik single terbaru dari Melda Ahmad – Aku Adalah Aku

    Peminat-peminat yang mahu menonton persembahan Melda Ahmad nyanyi single terbaru Aku Adalah Aku ini bolehlah mendapatkan tiket konsert di roadshow Gadis Semasa Sunsilk seluruh negara. Melda Ahmad bersama pelakon-pelakon lain Gadis Semasa Sunsilk turut mendampinginya untuk bertemu dan menyambut peminat-peminat ketika mengedarkan tiket konsertnya.

    Di samping itu, dengan setiap pembelian mana-mana produk Sunsilk bernilai lebih RM15, pelanggan berpeluang untuk memenangi syampu dan perapi Sunsilk, CD, tiket konsert Gadis Semasa Sunsilk dan pak percutian eklusif Sunsilk. Jadi pastikan semua berada di lokasi-lokasi ini.

    Pantai Timor Hyper Kota Bharu, Mac 18 &19, 10.30am – 10pm
    Tunas Manja, Kuantan, Mac 26 &27, 10.30am – 10pm
    Mydin, Kuala Terengganu, April 1 & 2, 10.30am – 10pm
    Giant Batu Caves, Central, April 2 & 3, 10.30am – 10pm

    Tambahan lagi, Aku Adalah Aku juga akan dijadikan nada dering muat turun bagi peminat yang benar-benar menggemari lagu menyentuh kalbu Melda. Setiap trek disediakan melalui laman web Maxis, Celcom, Digi dan U Mobile.

    Sila layari www.facebook.com/GadisSemasaSunsilk untuk menyaksikan episod-episod lepas dan mengikuti perkembangan serta peristiwa terkini Gadis Semasa Sunsilk dan maklumat tiket konsert Gadis Semasa Sunsilk.

    (V1)
    Lafazkanlah
    Kata dari hatiku
    Terangilah
    Gelap-Gulita Hati
    Fahamilah maksud kata lagu ini

    (V2)
    Hilangkanlah
    Jiwa yang bergelora
    Hentikanlah
    Kerunsinganku ini
    Tutupilah, jendela onak duri

    (PRE-CHORUS)
    Hidup Bagiku, sesuatu yang indah
    Yang tak ternilai, kenikmatan dunia
    Padaku

    (CHORUS)
    Jika bisa ku kecapi kehidupan ini
    Akan ku pasti yang terbaik untuk diriku
    Ke mana saja ku bawa jiwa di dalamnya
    Pasti ku pasti
    Yakin pada semua

    Jika bisa ku kecapi kehidupan ini
    Akan ku pasti yang terbaik untuk diriku
    Tiba masa untuk aku berdiri sendiri
    Aku adalah, aku sebenarnya

    (BACK V2) SOLO…
    (BRIDGE)

    Lepaskanlah
    Sayap Impian
    Bawalah ku terbang tinggi

    Tags: , , , , , , , , , , , ,

    Tags: , , , , , , ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Video Aku Adalah Aku & Putus Melda Ahmad
  • Emelda Terajui Konsert Gadis Semasa Sunsilk
  • Gadis Semasa Sunsilk Perkenalkan Melda Ahmad
  • Azura Deejay Hot FM & Shaffique Kahwin 12 Julai
  • AYYAD – Drama Bersiri Terbaru TV3 Lakonan Rozita Che Wan
  • Pemenang Awal 12 Kategori Anugerah Industri Muzik 17
  • Faizal Tahir, Spider, Ziana Zain di Semi-final Muzik-Muzik Kategori Balada
  • Lirik Lagu Sinar Cinta – Abi AF5
  • Album Terbaru Jinbara SUARA KITA
  • Keputusan Muzik-Muzik Separuh Akhir Kategori Irama Etnik Kreatif
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Zon Artis

    sumber :-

    Zon Artis


    Zul Huzaimy & Isteri Sudah Bercerai Talak Dua

    Posted: 27 Mar 2011 08:24 PM PDT

    ZUL HUZAIMY BERCERAI

    Jika anda mengikuti perkembangan Zul Huzaimy, pastinya anda sudah sedia maklum yang rumahtangga Zul Huzaimy dan isterinya pernah mengalami konflik sekitar hujung tahun 2009 dan awal tahun 2010 apabila Zul Huzaimy dikatakan terjebak dengan cinta Facebook.

    Bermula dari episod itu, rumahtangga Zul Huzaimy dilaporkan mulai goyah dan ada juga mengatakan yang dia dan isteri sudah bercerai. Namun apabila Zul Huzaimy diajukan pertanyaan mengenai rumahtangga'nya selepas episod cinta Facebook itu, dia enggan mengulas lanjut sebaliknya berkata ia adalah kisah peribadi yang tak perlu dihebohkan.

    Namun, setelah sekian lama bermain tarik-tali, akhirnya isteri (kini bekas isteri) Zul Huzaimy, Nor Dalilah Muhammad mengesahkan yang dia dan Zul Huzaimy sudah bercerai talak dua dan penceraian itu didaftarkan pada 1 Julai 2010 di Mahkamah Rendah Syariah Kajang.

    Ikuti laporan penuh yang dibawakan oleh mStar Online kat bawah ni.

    ISTERI ZUL HUZAIMY

    PETALING JAYA: Isteri kepada pelakon popular Zul Huzaimy, 33, Nor Dalilah Muhammad, 29 mengesahkan mereka sudah bercerai talak dua dan didaftarkan pada 1 Julai 2010 di Mahkamah Rendah Syariah Kajang.

    Menurut Dalilah sebelum itu, mereka pernah mengalami konflik pada hujung tahun 2009 dan masing-masing telah menetapkan syarat untuk berbaik semula selepas kejadian berkenaan.

    "Memang selepas itu Zul banyak berubah dan dia tidak seperti dahulu. Malah selepas penceraian tersebut, Zul berhasrat untuk merujuk semula dan merancang ingin melangsungkan perkahwinan secara rasmi.

    "Bagaimanapun, mungkin kami tidak ada jodoh, perancangan itu tidak menjadi dan kami berpisah secara baik. Anak kami, Awal Haziq, 5, pun dah faham dengan keadaan yang berlaku," katanya yang dihubungi mStar Online, Ahad.

    Tambah Dalilah, walaupun umum tidak tahu tentang hal penceraian mereka, rakan-rakan terdekat serta keluarganya sudah pun mengetahui hal tersebut.

    ZUL HUZAIMY BERCERAI

    Berikutan penceraian itu kata Dalilah mereka tidak berhasrat membuat sebarang tuntutan hak penjagaan anak mahupun harta sepencarian kerana kedua-dua mereka sudah bersetuju menyelesaikan masalah berkenaan bersama.

    "Kami tak mahu membawa isu hak penjagaan anak dan pembahagian harta sehingga ke mahkamah kerana ia akan jadi lebih rumit. Tentang nafkah pula, saya tidak kisah jika Zul mahu beri ataupun tidak.

    "Rumah yang diduduki kami sebelum ini pula berkemungkinan akan dijual," tuturnya.

    Ditanya adakah kemungkinan mereka akan berbaik semula Dalilah memberitahu tidak akan berbuat demikian kerana mereka mahu membawa haluan sendiri.

    "Kami dah tidak ada kaitan suami isteri lagi dan hanya akan bercakap tentang hal anak sahaja.

    Lagipun saya ada dengar cerita yang dia sudah pun ada seseorang. Apa pun, saya mendoakan kebahagian diri serta kerjayanya," ujar Dalilah.

    ZUL HUZAIMY BERCERAI

    Psstt: iPad 2 untuk dimenangi. Tak nak ke?

    Related Posts with Thumbnails Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    aReaL&Celebrity

    sumber :-

    aReaL&Celebrity


    Shahriansh​ah Apin juara Akademi Al Quran musim kelima

    Posted: 27 Mar 2011 02:01 AM PDT

    PUTRAJAYA: Peserta Mohd Shahrianshah Apin, 25, muncul juara pertandingan akhir program realiti terbitan TV9, Akademi al-Quran (AQ) musim kelima yang berlangsung di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) di sini, Sabtu.

    Kemenangan itu membolehkan beliau memenangi hadiah wang tunai berjumlah RM30,000, Al-Quran bertinta emas berharga RM35,000 sumbangan Yayasan Restu, pengajian ke Universiti Antarabangsa Al-Madinah, pakej haji oleh Gemilang Travel Sdn Bhd, pakej umrah oleh Al-Fajr Travel & Tours Sdn Bhd dan lawatan VIP ke Syria oleh Hiraq Marketing.



    Selain itu, Syahrianshah turut menerima Songket oleh Wan Manang, barangan perabut jati bernilai RM20,000 dari Jatimas dan trofi tajaan TH Global.

    Beliau yang ditemui di sidang media menzahirkan rasa gembira dan terkejut atas kemenangan yang tidak diduga itu.

    "Saya rasa gementar sehinggakan saya tercicir satu ayat ketika membaca surah An-Nur, ayat 32 hingga 36.

    "Biasalah, bila di atas pentas macam-macam perkara boleh berlaku.

    "Sebab itu, bila diumumkan sebagai juara, saya terkejut. Bagaimanapun, saya bersyukur atas rezeki kemenangan ini," katanya.

    Tambah Shahrianshah, dengan kemenangan yang dimiliki, dia ingin melanjutkan pelajaran di peringkat sarjana dalam ilmu Al-Quran.

    Sementara itu, tiga peserta lain, Mohamad Husaini Makmur, 19, Muhamad Nasir Mohamad Salleh, 21, dan Suhailah Zulkifly, 22, masing-masing menerima wang tunai berjumlah RM2,000, pengajian ke University Al-Madinah dan pakej haji sumbangan Gemilang Travel Sdn Bhd.

    Ketiga-tiga peserta tersebut turut menerima hadiah pakej umrah sumbangan Al-Fajr Travel & Tours Sdn Bhd, songket daripada Wan Manang dan trofi tajaan TH Global.

    Dalam pada itu, hadiah pengajian di Universiti Al-Madinah akan ditanggung sepenuhnya oleh pihak pengurusan universiti tersebut.

    Tiga juri yang bertanggungjawab memberi markah kepada empat peserta tersebut adalah Ustaz Nazeri Abdullah (qiraat), Ustaz Radhi Kamarul Hailan (tarannum) dan Ustaz Nik Azizan Nik Jaafar yang menjaga tajwid dan fasohah.

    Pada malam itu, penyanyi nasyid Indonesia terkenal, Haddad Alwi turut menghiburkan penonton menerusi lagu Rinduku Muhammad.

    Sementara itu, para peserta turut diberikan kejutan oleh pihak TV9 dengan melancong ke Banda Aceh baru-baru ini. Mereka diberi tugasan untuk menemubual mangsa-mangsa tsunami yang melanda pada bandar tersebut pada tahun 2004. - mStar

    P/s:Tahniah Diucapkan Kepada Semua Peserta...!! Diharap Program Berunsur Keagamaan CamGini Diteruskan...




    Cameron Highlands, Jalan Cameron Highlands-Simpang Pulai, Kemalangan Bas, Kemalangan Jalan Raya, KM15 ,gambar kemalangan di Jalan Pekan Nenasi, gambar kemalangan di tali air, gambar kemalangan dipahang, Isu Semasa, kemalangan bas, kemalangan bas di Jalan Pekan Nenasi,rekod, pecah rekod, nuffnang, unique visitor nuffnang, innit nuffnang, bilangan pengunjung, absolute unique visitor, count unique visitor, php unique visitor, php visitor counter, unique user, unique visitor google, unique visitor statistics, unique visitor stats, unique visitor traffic, unique visitors, website visitors, analytics unique visitors, monthly unique visitors, unique visitors definition, website unique visitors,Proton inspira,facebook,ipad,Malaysia,benci bilang cinta,youtube,world cup 2010,yahoo,justin bieber,login facebook,fb,games,utusan online terkin,google,mudah.com.my,Selangor,mail,didi games,yahoo mail,fifa,you,maher zain,david villa,justin bieber,lionel messi,luna maya,ronaldhino,din beramboi,Fernando torres,lady gaga,kaka,hanis zalikha,cristiano ronaldo,lee min ho,van persie,adam lambert,iker casillas,siti nurhaliza,mesut ozil,paul tan,fabregas
    Kongsi Gosip Ini Di Facebook Anda Dengan Menekan Butang LIKE Di Bawah.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    [Aneh] Muka kambing seperti muka datuk (orang tua)

    Posted: 27 Mar 2011 09:00 PM PDT


    PROBOLINGGO - Seekor anak kambing di Probolinggo, Jawa Timur, menjadi perhatian penduduk.kerana kambing itu memilik wajah seperti datuk(orang tua).

    Warga Desa Patokan, Kecamatan Kraksaan, Kabupaten Probolinggo, terus datang ke rumah Suwondo (45) kerana  ingin melihat anak kambing berbulu putih itu.

    Suwondo, Minggu (23/7/2011) menjelaskan, anak kambing tersebut baru dilahirkan 2 hari lalu.

    Bentuk wajah kambing jauh berbeza dari lainnya. Bahkan mulutnya lompong seperti orang tua. Namun untuk badan dan kakinya sama seperti kambing biasa.

    Suwondo berkata tidak ada yang istimewa ketika ibu kambing itu mengandung. Hanya saja sehari sebelum kambing itu lahir, isteri Suwondo bermimpi diberi orangtuanya kepala kambing.

    Suwondo mengaku tidak akan menjual kambing aneh ini. Dia akan terus menjaganya sampai besar.

    Sementara itu Kepala Dinas Peternakan Kabupaten Probolinggo, Zaini, ketika diberitahu melalui telefon mengatakan bahawa kemungkinan kambing tersebut memiliki kelainan genetik.

    Menurut Zaini, pertumbuhan organ tubuh seperti tulang rahang tidak sempurna. Kambing tersebut juga tidak memiliki saluran pernafasan di hidung sehingga harus bernafas melalui mulut.

    Sumber : http://www.okezone.com

    Basikal yang dibuat daripada nilon

    Posted: 27 Mar 2011 08:00 PM PDT

    Semakin canggih teknologi..
    saya petik dari sinar harian

    BRISTOL - Sebuah basikal diperbuat daripada nilon, yang pertama di dunia dengan hanya dicetak menggunakan komputer berteknologi tinggi. 

    Airbike, adalah hasil projek luar biasa dan ia sekuat besi dan aluminium namun teknologi ini memiliki berat 65 peratus kurang daripada basikal biasa. 

    Penyelidik kumpulan Pertahanan Penerbangan dan Angkasa Eropah yang berpusat di Bristol, Britain mereka bentuk Airbike dengan hanya menggunakan komputer dan kemudian menghantarnya ke pencetak, yang menempatkan lapisan serbuk nilon cair di atas satu sama lain untuk mencipta rangka basikal itu. 

    Peralatan seperti gear, pedal dan roda pula dibuat di kilang berbeza dan dipasang untuk menjadi satu basikal yang lengkap. 

    Airbike juga boleh dicipta mengikut spesifikasi penunggang supaya tidak perlu membuat sebarang pelarasan.

    Pasangan tertua yang kahwin di dunia

    Posted: 27 Mar 2011 07:00 PM PDT

    Pasangan yang tertua kahwin di dunia...
    saya petik dari kosmo online

    DANA POINT, California - Seorang lelaki berusia 100 tahun, Forrest Lunsway melangsungkan perkahwinan dengan kekasihnya, Rose Pollard berumur 93 tahun, lapor sebuah akhbar semalam. 

    Mereka mendirikan rumah tangga selepas berkenalan buat kali pertama pada 18 Disember 1983 dalam satu majlis tari-menari untuk warga emas.

    Majlis perkahwinan itu diadakan pada sambulan ulang tahun kelahiran Forrest yang ke-100 di Pusat Komuniti Dana Point pada 19 Mac lalu di hadapan rakan-rakan dan anggota keluarga.

    Paderi yang mengahwinkan mereka, Sam Lewis berkata, perkahwinan tersebut merupakan sesuatu yang mengagumkan orang ramai.

    "Tema perkahwinan ini adalah kehidupan anda masih belum tamat selagi anda belum lagi meninggal dunia," katanya.

    Sebelum berkenalan, kedua-dua mereka pernah berkahwin dengan pasangan masing-masing. 

    Gabungan umur mereka, iaitu 193 tahun, telah menjadikan mereka pasangan tertua di dunia yang berkahwin selepas rekod 183 tahun yang dipegang pasangan Harry Carton dan Edna Holford dari Barnley, England. 

    Seorang jurucakap Guinness Book of World Records menyatakan pihaknya akan mengesahkan perkahwinan itu sebagai rekod dunia. - Agensi

    Beginilah keadaan pokok yag dipenuhi sarang labah-labah

    Posted: 27 Mar 2011 06:00 PM PDT

    Kejadian yang jarang berlaku..
    saya petik daripada kosmo online.

    KARACHI, Pakistan - Sejumlah pokok di wilayah Sindh dekat sini dipenuhi dengan sarang labah-labah sehingga menghasilkan satu pemandangan yang menyeramkan, lapor sebuah akhbar semalam.

    Walaupun kejadian banjir melanda Pakistan tahun lepas tetapi terdapat air yang masih lagi tidak surut sepenuhnya menyebabkan banyak serangga kecil menjadikan pokok sebagai tempat tinggal.

    Menurut penduduk tempatan, mereka tidak pernah melihat fenomena tersebut berlaku sebelum ini tetapi sarang labah-labah itu telah berjaya mengurangkan populasi nyamuk.

    Sebahagian besar kawasan bencana yang melanda Pakistan masih lagi belum surut selepas enam bulan hujan lebat melanda negara itu.

    Fenomena pokok yang menggerunkan itu pula adalah kesan terbaru akibat banjir besar yang telah menyebabkan 2,000 orang terbunuh. - Agensi

    Dalam mee ada bangkai tikus

    Posted: 27 Mar 2011 05:45 PM PDT

    Bagaimana perasaan anda bila berjumpa dengan keadaan begini?

    Demi Bekas PM Inggris, Perempuan Hamil “Diusir ” Dari Kerusinya

    Posted: 27 Mar 2011 10:01 AM PDT

    TEMPO Interaktif, London -Seorang perempuan yang sedang mengandung terpaksa pindah ke kerusi ekonomi agar bekas Perdana Menteri Inggris Gordon Brown boleh duduk di kerusi business yang telah dia beli. Kejadian berlangsung ketika Kristy McNeill yang sedang mengandung 7 bulan menggunakan pesawat British Airways keAbu Dhabi-Oman-London, Inggris.

    Kristy tak terima 'diusir' dari kerusinya yang telah dia beli . Maklum, keadaannya yang lagi hamil membuat dia harus boleh  menhulurkan kakinya.

    Namun betapa terkejutnya dia, ketika melakukan check in di Oman. Pihak British Airways meminta Kristy dan beberapa penumpang lain pindah ke kerusi di kelas ekonomi dengan alasan ada masalah pemesanan tiket. Sebahagian penumpang ekonomi pun terpaksa pindah ke lain pesawat.

    Sesampainya di Abu Dhabi mereka melihat Gordon Brown dan rombongannya menempati kerusi kelas business. Para penumpang pun menyimpulkan mereka telah dipindahkan supaya Brown mendapat tempat di kerusi itu.

    Dalam perjalanan, kerana kesal Kristy mendekati Brown yang tengah tertidur lalu mengambil gambarnya dengan kamera handphonenya. Namun, seorang penumpang menegurnya. "Anda tentunya tidak akan suka jika seseorang mengambil foto Anda ketika sedang tidur," kata penumpang yang tak mahu disebut namanya seperti dikutip Dailymai.

    Kristy menjawab, mantan perdana menteri itu sudah biasa difoto. "Jika saya jadi dia, saya tidak akan keberatan difoto ketika tidur," katanya. Sebenarnya, ia tak menyalahkan Gordon yang telah menempati kerusinya, tetapi ia kesal dengan pihak British Airways.

    Pihak British Airways punPost Options menyampaikan permintaan maaf kerana membuat situasi tidak nyaman. "Situasi ini tidak ada hubungannya dengan Gordon Brown, kami minta maaf dan menawarkan kompensasi," kata juru cakap Bristish Airways.

    Demo Bogel Buat Lelaki Ini Kemalangan

    Posted: 27 Mar 2011 09:01 AM PDT

    Liputan6.com, Los Angeles: Aksi protes Organisasi Pemerhati Hak Haiwan (PETA) di pusat Kota Los Angeles, Amerika Syarikat, membuat lelaki ini kemalangan .. Aksi dua pendemo wanita yang bogel di tengah orang ramai membuat seorang penmandu lupa daratan, hingga melanggar trak di depannya.

    Aksi para aktivis PETA itu dimaksudkan mengajak orang-orang untuk memilih gaya hidup vegetarian. Agar mendapat perhatian warga, aksi itu "dilengkapi" adegan mandi dua aktivis wanita tanpa pakai .


    Kenakalan mata pemandu itu mesti dibayar dengan kerosakan pada keretanya. Pemandu kereta itu selamat.

    Aksi serupa juga dilakukan aktivis PETA di depan Trafalgar Square, London, England. Namun, aksi itu tidak menimbulkan kemalangan.

    Kesian..selepas menjaringkan gol ditumbuk rakan sendiri

    Posted: 27 Mar 2011 08:00 AM PDT

    Rafael Casanova pemain Racing Club de Ferrol (division empat liga Sepanyol) mengalami cedera pada wajah setelah secara tidak sengaja terpukul oleh kawan sendiri ketika merayakan gol bersama rakan sepasukanya. Pada rakaman terlihat Rafael Casanova dirangkul oleh rakan sepasukannya, kawannya yang terakhir datang, secara tak sengaja melayangkan penumbuknya ke Rafael Casanova,ketika turut merayakan gol.


    Suami patahkan tangan isteri kerana tukar siaran televisyen

    Posted: 27 Mar 2011 07:00 AM PDT

    TRIBUNNEWS.COM - Seorang perempuan yang baru saja menikah meminta cerai dari suaminya setelah dia dipukuli kerana na menukar channel tv .

    Perempuan Arab Saudi ini mengatakan kepada suaminya jika dirinya tidak suka atas acara televisyen kesukaannya, Ghinwa TV, yang menayangkan muzik Arab dan gadis muda menyanyi serta menari secara seksi.

    Seperti ditulis media online, emirates247.com, sang isteri mengatakan akan mengganti siaran televisyen tetapi diperingatkan oleh suaminya agar tidak melakukan hal itu dan mengancam akan mematahkan tangannya.

    Mengira suaminya tidak serius, sang isteri mengambil remote control dan menukar siaran televisyen Suaminya pun marah dan memukuli serta mematahkan tangannya. Sang istri kemudian mengajukan gugatan cerai setelah dirawat di hospital.

    Wanita yang tak tahu cara menutup aurat adn adat masuk ke masjid

    Posted: 27 Mar 2011 06:40 AM PDT

    sumber gambar : oh! media

    Adakah dia tak tahu atau pura-pura tak tahu.Tak kan tak ada yang menasihatkan adat masuk ke masjid.
    Paling tidak cara menutup aurat...

    Kereta yang disalut berlian dan emas

    Posted: 27 Mar 2011 05:00 AM PDT



    Perkara yang dilarang apabila menaiki teksi di Thailand

    Posted: 27 Mar 2011 04:00 AM PDT






    Mencuci Piring Dengan Menggunakan Beras

    Posted: 27 Mar 2011 03:00 AM PDT

    Mencuci piring kotor lazim dilakukan dengan menggunakan air. Tapi di Cilacap, Jawa Tengah ternyata ada cara unik untuk mencuci piring. Bukan dengan air, melainkan dengan beras! Mengapa ini terjadi?
    Tradisi ini dilakukan terutama pada ketika berhajat, lebih-lebih di musim kemarau. Salah satu alasannya adalah kurangnya persediaan air bersih. Pada saat hajatan, biasanya diperlukan piring dalam jumlah sangat banyak kerana jumlah undangan biasanya juga banyak. Air lebih diutamakan untuk makan.

    Beras yang digunakan untuk mencuci piring adalah beras yang masih setengah bersih atau masih ada gabah dan dedaknya. Jumlah beras harus cukup banyak, setidaknya harus boleh "dicelupi" piring puluhan kali. Biasanya jumlah minima agar boleh digunakan adalah 50 kg.

    Sebelum dicuci dengan beras, piring yang baru saja dipakai makan harus dilap dengan daun pisang kering klaras untuk mengurangi lemak yang menempel. Setelah itu piring "dicelupkan" dan dibersihkan dengan beras. Caranya persis seperti mencuci piring dengan air. Selanjutnya piring dibersihkan lagi dengan kain lap untuk menghilangkan debu beras atau dedak yang menempel. Dengan sekali gosok, lemak dan bau  yang menempel akan segera lenyap. Piring pun siap digunakan untuk makan lagi.
    Selesai digunakan untuk mencuci piring, beras itu masih boleh digunakan. Caranya, beras tersebut dijemur ulang, lalu dibersihkan secara manual dengan "tampi".
    Cara unik dan kreatif ini boleh menjimat air yang biasanya sulit di dapat di musim kemarau.

    Datuk Ini 21 Tahun Tak Boleh Tidur

    Posted: 27 Mar 2011 02:00 AM PDT

    DENPASAR- Boleh jadi apa yang dialami I Wayan Angga Wijaya (62), sulit ditemukan pada diri manusia normal. Bagaimana tidak, jika umumnya orang boleh sampai 6 jam terlelap dalam mimpi setiap hari, namun lelaki asal Ubud, Kabupaten Gianyar, Bali ini tidak boleh tidur 21 tahun lamanya.

    Datuk Angga, lelaki bertubuh pendek gemuk itu kerap disapa warga. Dia mengaku tidak mengetahui apa yang terjadi pada dirinya, sehingga tidak boleh tidur seperti orang normal.

    Jika umumnya orang tidak tidur sehari saja boleh  jatuh sakit, tetapi berbeza dengan Datuk Angga yang tetap sihat segar bugar.

    "Sampai ketikai ni tidak ada yang boleh menjelaskan penyakit saya ? Yang pasti saya tidak boleh tidur, itu saja keluhan saya selama ini," katanya ditemui di kediamannya di Denpasar Timur, Sabtu (26/3/2011).

    Hantar gambar hubungan seks ke Facebook

    Posted: 27 Mar 2011 01:00 AM PDT

    Seorang lelaki kemungkinan menghadapi dua tahun penjara setelah membuat video sedang berhubungan seks bersama seorang wanita, dan kemudian mempostingnya di Facebook.

    Polis Austin AS menuduh James DeLosSantos (34) melakukan kejahatan fotografi dan rakaman visual yang tidak senonoh.

    Wanita pasangannya mengatakan dia tidak tahu dirakam ketika intim hingga ia masuk ke halaman Facebook untuk mencari video yang diposting, menurut Austin News.

    "Dia merakam video itu menggunakan kamera handphonenya dan menunjukkan ke polis," katanya.

    DeLosSantos mengatakan wanita di video itu adalah orang lain, tetapi menolak mengungkapkan jati dirinya, menurut surat dakwaan.

    DeLosSantos tidak ditahan kerana membayar jaminan US$ 5.000 dan akan dibicarakan,

    Lelaki ini buat hubungan seks dengan meja

    Posted: 27 Mar 2011 12:00 AM PDT

    OHIO- Seorang lelaki Amerika mungkin kehabisan akal untuk menyalurkan hasrat biologisnya. Tidak ada lawan jenis yang boleh diajak berhubungan intim, meja pun jadi sasarannya. Waduh…

    Apesnya, adegan itu dirakam melalui handy cam oleh salah seorang tetangganya yang menyaksikan kelakuan Art Price Jr, nama lelaki itu.

    Menurut polis, dalam rakaman video itu terlihat Art Price Jr menindih-nindih meja, layaknya orang yang sedang berhubungan seks.

    Saksi sekaligus perakam yang disembunyikan identitasnya mengatakan, sebelum menggeluti mejanya, Price mengitari 'lawan' mainnya itu.Meja yang berada di halaman rumahnya, di sebuah kota di Ohio.

    "Ia benar-benar telanjang. Lelaki itu menggunakan lubang di meja itu yang sebenarnya berfungsi untuk menancapkan payung," ujar polis setempat Kapten Matt Johnson seperti dikutip, Telegraph.co.uk

    Menurut polis akibat perbuatan lari daripada tatasusila yang aneh itu, Price terancam dipenjara. (fit)
    (Sumber:Okezone.Com)

    Perempuan gila seks lakukan perlecehan seks kepada 8 orang budak sekolah

    Posted: 26 Mar 2011 11:00 PM PDT

    MELBOURNE, KOMPAS.com — Seorang perempuan gila seks yang melakukan pelecehan seksual terhadap enam anak lelaki di sekolah New South Wales (NSW), tempat dia bekerja, telah dimasukkan ke dalam penjara minima selama lima tahun.

    Pengadilan wilayah NSW menjatuhkan hukuman kepada perempuan berusia 42 tahun tersebut pada Selasa (22/3/2011). "Tidak seharusnya remaja yang menjadi korban perilaku seksual ini ," kata hakim Anthony Garling.

    Hakim tersebut, awal minggu ini, mencabut perintah untuk tidak menyiarkan nama Cassandra Leigh Johnson, yang dinyatakan bersalah pada Disember 2010 atas 21 pelanggaran seks yang melibatkan anak lelaki yang berusia 11 dan 12 tahun.

    Sementara itu, pelanggaran yang dilakukan Johnson pada 2009 meliputi 18 kes hubungan seks. "Siapa pun yang melakukan pelanggaran harus dihukum. Saya menjatuhkan hukuman tidak mengira apa jenis kelamin terdakwa," kata hakim Garling.

    Atas vonis tersebut, Garling merujuk kepada pernyataan ibu para korban pelecehan seksual terhadap kejadian yang mereka alami. Para ibu ini menggambarkan Cassandra Leigh Johnson sebagai wanita pelalap lelaki yang belum dewasa.

    Hakim Garling itu menetapkan masa hukuman maksima bagi Cassandra Leigh Johnson, lapan tahun penjara.

    [Hebat] Wanita Yahudi yang mahu anaknya yang baru lahir jadi warga Palestin

    Posted: 26 Mar 2011 10:00 PM PDT

    Seorang wanita Yahudi Israel telah melahirkan di sebuah hospitaldi Tepi Barat. Dalam peristiwa yang baru terjadi pertama kali ini, sang ibu berharap bayi yang lahir dapat memperoleh status warga negara Palestin.

    Pejabat berita Palestin, Ma'an, menyebutkan wanita itu sebelumnya adalah warga Haifa yang pindah ke kota Sakhin setelah menikah dengan lelaki keturunan Arab-Israel. Wanita yang tidak disebutkan namanya itu sedang sibuk berbelanja di kota Ramallah ketika merasakan bayinya akan lahir sehingga membuatnya segera dilarikan ke hospital terdekat.

    Menurut Haaretz.com, wanita tersebut mengenakan pakaian muslim lengkap dengan jilbab dan tampak bahagia usai melakukan persalinan.Wanita itu juga nampak senang dengan pelayanan yang diberikan hospitalkepadanya. Bahkan wanita tersebut sempat menerima bingkisan bunga rose dari Presiden otoritas Palestina, Mahmoud Abbas

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS