Nuffnang

Sensasi

sumber :-

Sensasi


Short Story: How Rich Are You?

Posted: 20 Oct 2011 09:26 PM PDT


One day, the father of a very wealthy family took his son on a trip to
the country with the express purpose of showing him how poor people
live.


They spent a couple of days and nights on the farm of what would be
considered a very poor family.


On their return from their trip, the father asked his son, "How was the trip?"


"It was great, Dad."


"Did you see how poor people live?" the father asked.


"Oh yeah," said the son.


"So, tell me, what you learned from the trip?" asked the father.


The son answered:


"I saw that we have one dog and they had four.


We have a pool that reaches to the middle of our garden and they have
a creek that has no end.


We have imported lanterns in our garden and they have the stars at night.


Our patio reaches to the front yard and they have the whole horizon.


We have a small piece of land to live on and they have fields that go
beyond our sight.


We have servants who serve us, but they serve others.


We buy our food, but they grow theirs.


We have walls around our property to protect us, they have friends to
protect them."


The boy's father was speechless.


Then his son added, "Thanks Dad for showing me how poor we are."


Isn't perspective a wonderful thing? Makes you wonder what would
happen if we all gave thanks for everything we have, instead of
worrying about what we don't have..


Appreciate every single thing you have, especially your family and friends!


Pass this on to friends and acquaintances and help them refresh their
perspective and appreciation.


"Life is too short and friends are too few."

Bekas Kekasih Mamat Sepah ,kutuk Mamat sebagai beruk dan monyet di Twitter

Posted: 19 Oct 2011 11:51 PM PDT

Setelah satu persatu menimpa Mamat,Adda sekali lagi melemparkan kata-kata berbaur kemarahan dan dendam kepada Mamat yang telah curang kepadanya..huhu...

Adda nampaknya berpuas hati ,katanya tue lah dulu masa bercinta dengan Adda sibuk nak mintak break..


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Zon Artis

sumber :-

Zon Artis


Zizan Dan AC Mizal Dipilih Sebagai Pengacara AIM18

Posted: 20 Oct 2011 08:02 PM PDT

PENGACARA ANUGERAH INDUSTRI MUZIK 18

Pengacara pada malam Anugerah Industri Muzik (AIM) ke-18 yang akan berlangsung pada 12 November nanti sudahpun diumumkan pada sidang media yang berlangsung di Hotel Royale Chulan semalam dimana pihak penganjur memberi kepercayaan kepada Zizan dan AC Mizal untuk mengendalikan acara tersebut sebagai pengacara.

Kami tidak tahu kenapa Zizan dan AC Mizal dipilih dan digandingkan sebagai pengacara pada malam tersebut. Tapi kalau dilihat dari personaliti mereka, mungkin pihak penganjur inginkan unsur humor dilahirkan oleh mereka. Namun secara peribadi, pemilihan AC Mizal kurang tepat kerana kebanyakkan humor'nya lebih kepada syok sendiri.

Apa-apa pun, tahniah kami ucapkan kepada Zizan dan AC Mizal kerana diberi kepercayaan untuk mengacara majlis anugerah yang boleh dikatakan agak berprestij itu. Kami harap, anda lakukan yang terbaik. Dan kepada AC Mizal, buktikan kepada kami yang anda bukan pengacara syok sendiri seperti yang kami lihat sebelum-sebelum ini.

Psstt: Jom ketahui senarai gadget terbaik 2011

Related Posts with Thumbnails Full content generated by Get Full RSS.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


AIM18 Umum Pengacara Penyampai & Persembahan

Posted: 20 Oct 2011 07:15 PM PDT

PENGUMUMAN BARISAN PENYAMPAI DAN ARTIS PERSEMBAHAN
AIM18 – Persada Bergermelapan dan Glamor

Bahang Anugerah Industri Muzik ke-18 (AIM18) semakin terasa dengan pengumuman barisan penyampai dan artis persembahan yang menarik. Senarai penyampai dan artis persembahan yang bakal menghiburkan penonton ini telah diumumkan hari ini oleh pemilik francais anugerah tersebut, Persatuan Industri Rakaman Malaysia (RIM).

VIDEO BETULKAH AIM18 DIBOIKOT

Bertemakan "Bergermelapan dan Glamor", AIM18 bersedia untuk menggegarkan dunia hiburan muzik dengan persembahan pelbagai artis berbakat, dari Yuna, Nashrin, Jaclyn Victor dan Shila Amzah hinggalah ke Ella, AXL, Mega, 6ixth Sense, Azlan aand the Typewriter, dan Meet Uncle Hussein bersama Hazama dan ramai lagi – penonton tentu akan teruja sepanjang acara anugerah 2 setengah jam ini di Stadium Putra, 12hb November, yang turut disiarkan secara langsung oleh Astro Ria.

AIM18

"Anugerah Industri Muzik semestinya rancangan anugerah yang dinanti-nantikan semua setiap tahun dan pihak RIM meneruskan usaha untuk mempersembahkan barisan artis terunggul untuk rakyat Malaysia," kata En Adrian Lim, Pengerusi Bersama Jawatankuasa Penganjur AIM18.

"Pihak jawatankuasa AIM dan rakan penyiaran, Astro Ria, telah bersama menentukan senarai penyampai dan artis untuk persembahan yang terbaik untuk hiburan penonton.

"AIM terus menjadi paksi untuk segala yang berkenaan muzik di Malaysia dan kami berharap kepelbagaian dan pemilihan mantap barisan persembahan pada malam kemuncak segala-galanya nanti akan menghiburkan seluruh lapisan masyarakat," tambah beliau.

Hos untuk malam anugerah ialah pelakon dan juruacara popular Zizan Razak dan AC Mizal. Pasangan celoteh dan pandai berseloka ini tentunya akan menghidupkan lagi malam anugerah bergemerlapan ini. Gadis manis, Diana Danielle, dan jejaka tampan, Awal Ashaari, pula akan mewawancara secara langsung orang kenamaan dan artis yang menyusuri Blue Carpet.

Dato M. Nasir, Zainal Abidin, Search, Nora, Sarimah, Tony Eusoff, Ziana Zain, Fauziah Latiff, Remy Ishak, Ramlah Ram, Adi, Reza dan Dina adalah di kalangan penyampai untuk malam anugerah.

Salah sebuah persembahan yang wajib ditonton nanti ialah kombo penyanyi YouTube tempatan, Najwa Latiff, dan sensasi YouTube dari Amerika Syarikat, Greyson Chance, dalam segmen persembahan khas. Ia merupakan usahasama yang julung kalinya oleh kedua-dua artis, dan simbolik tentang pengaruh revolusi digital muzik.

"Tahun ini, buat julung kalinya sejak AIM dianjurkan 18 tahun lepas, Celcom amat berbangga dan berbesar hati untuk menjadi syarikat telekomunikasi pertama di negara ini untuk menawarkan kandungan 'live' AIM18 eksklusif kepada pelanggan-pelanggan kami. Kandungan 'live' AIM18 yang istimewa ini merupakan persembahan secara langsung di AIM18 di mana lagu-lagu akan dinyanyikan oleh penyanyi-penyanyi lain sebagai tanda penghormatan kepada penyanyi asal lagu tersebut. Selain itu, lagu-lagu tersebut turut akan digubah khas untuk acara AIM18 ini. Kandungan 'live' AIM18 yang unik ini dapat dimuat turun dalam format Call Me Tones, Full Songs, True Tones dan video muzik bermula dari 15 November 2011 melalui portal WAP baru Celcom, The Cube," kata Zalman Aefendy Zainal Abidin, Ketua Pegawai Pemasaran, Celcom Axiata Berhad, tambahan lagi, Celcom sebagai penganjur utama AIM18 turut memberi peluang keemasan untuk para pelanggan duduk bersebelahan artis kegemaran mereka pada acara muzik AIM yang glamor ini dengan menyertai kempen Be A Star at AIM18.

AIM18

Untuk menyertai, pelanggan hanya perlu menaip *888# daripada telefon bimbit mereka dan muat turun mana-mana eksklusif AIM Call Me Tones. Selain itu, muat turun atau melanggani mana-mana Full Songs, True Tones, X Tunes, video muzik, Celebrity Fanpage, teka-teki MMS, permainan, rangkaian sosial mobil dan banyak lagi melalui The Cube untuk memenangi pas AIM18. Sertai kegemparan AIM18 dengan jeritan paling kreatif "Saya mahu ke Anugerah Industri Muzik…..". Dial *2299009 dan jerit sekuat-kuatnya dalam cara yang paling kreatif untuk memenangi pas ke AIM18.

The Cube merupakan sebuah portal komuniti mudah alih eksklusif bagi pelanggan-pelanggan Celcom buat masa ini. Melalui The Cube pelanggan dapat akses pelbagai kandungan muat turun dan tawaran Celcom yang menarik melalui The Cube daripada telefon bimbit ataupun sebarang peranti yang mempunyai perkhidmatan Internet biarpun komputer riba, tablet atau komputer biasa. WAP portal ini mengintegrasikan perkhidmatan rangkaian sosial seperti Facebook dan Twitter dan pada masa sama, menawarkan kemudahan emel dengan Gmail, Yahoo!, MSN dan Nokia Ovi. Pelanggan boleh mengakses portal WAP ini melalui http://m.thecube.my daripada telefon bimbit atau pada skrin besar melalui laman web The Cube www.thecube.my.

Tawaran-tawaran istimewa dan aktiviti-aktiviti berkaitan dengan AIM18 di samping peluang untuk memenangi pas percuma ke acara AIM18 yang akan berlangsung pada 12 November 2011 bakal menanti para pengunjung ke siri jelajah terakhir AIM18 yang dicetus khas oleh Celcom. Siri jelajah yang bakal berlangsung para 22 dan 23 Oktober 2011 di Kluang Mall, Johor turut akan menonjolkan barisan artis yang terdiri daripada calon-calon AIM18 di mana para artis ini akan menghiburkan pengunjung-pengunjung dengan persembahan secara langsung. Datanglah beramai-ramai ke tapak siri jelajah promosi di Kluang Mall, Johor untuk menyaksikan persembahan secara langsung artis kegemaran anda dan juga peluang untuk menyertai sesi bersua kenal bersama artis (Meet & Greet session).

"Celcom telah memperkenalkan satu kategori baru yang dikenali sebagai Mobile Artiste of the Year Award bagi memberi pengiktirafan kepada artis yang mempunyai jumlah muat turun lagu melalui telefon bimbit tertinggi dan pembaharuan dalam Ringback Tones khususnya pada masa kini di mana muzik merupakan sebahagian penting dalam ekosistem pengguna-pengguna telefon bimbit. Jumlah muat turun akan merangkumi angka-angka dari semua syarikat telekomunikasi di Malaysia. Kategori baru ini turut mendemonstrasikan sokongan padu Celcom terhadap arena muzik tempatan," sambung beliau.

Menurut Naib Presiden Bahagian Perniagaan Melayu Astro; Encik Khairul Anwar Salleh berkata, "Sebagai penyiar televisyen rasmi kepada AIM18, kami diberi tanggungjawab untuk sama-sama memikul aspirasi, visi dan sasaran penganjurnya untuk memperhebatkan lagi promosi acara anugerah yang berprestij ini menerusi platform Astro supaya para penonton tidak ketinggalan untuk menyaksikan acara gilang gemilang yang akan dibawa secara langsung pada 12 November kelak.

Kepercayaan yang diberikan oleh pihak penganjur kepada kami untuk menggalas tanggungjawap sebagai penyiar rasmi merupakan satu penghargaan terhadap kemampuan Astro dalam memberi bukan saja promosi yang efektif tapi juga pancaran siaran yang terbaik untuk acara yang telah lama mendapat tempat di hati rakyat Malaysia ini.

*Presenters to date; listed in no particular order:

1. Dato M. Nasir
2. Nora
3. Sarimah Ibrahim
4. Iwan
5. Ramlah Ram
6. Tony Eusoff
7. Search
8. Remy Ishak
9. Neelofa
10. Syamsul Yusoff
11. Hisham Hamzah
12. Siti Saleha
13. Adi Bear
14. Reza
15. Dina
16. Ziana Zain
17. Fauziah Latiff
18. Rosmin Hashim
19. Adrian Lim
20. Norman Halim

*Performers to date; listed in no particular order:

1. Najwa Latif
2. Akhil Hayy
3. Mawi
4. Salma
5. Nashrin
6. Hafiz
7. Ella
8. Stacy
9. Shila Amzah
10. Jaclyn Victor
11. Yuna and the Band
12. Aly (AXL's)
13. Ezad (Exists)
14. Rahmad (Mega)
15. Zamani (Slam)
16. 6ixth Sense
17. Azlan and the Typewriter
18. Meet Uncle Hussein ft Hazama
19. Greyson Chance

Pihak Astro akan sentiasa memberi sokongan padu kepada penganjuran acara berprestij seperti ini yang sentiasa mendapat tempat di hati peminat seni di tanah air kerana ia memberi peluang kepada kami untuk bersama-sama berjuang memartabatkan industri hiburan tanah air. Kerjasama berterusan seperti ini mampu menghasilkan satu produk bermutu tinggi yang boleh membantu mengukuhkan kedudukan Astro selaku pembekal kandungan pengisian utama di negara ini.

Pada hari berkenaan, Astro Ria akan bersiaran secara langsung dari Stadium Putra, Bukit Jalil, bermula dengan Karpet Biru tepat jam 8.30 malam dan diikuti dengan Siaran Langsung AIM18 yang bertemakan "Bergemerlapan & Glamour" yang akan disiarkan selama dua jam setengah bermula jam 9.00 malam. Di samping itu, kami juga turut menyiarkan program-program khas sempena promosi AIM18 iaitu Gerbang AIM serta Akustik AIM yang dirakam khas khusus buat tontonan semua."

AIM 18 akan diadakan pada hari Sabtu, 12 November 2011 di Stadium Putra, Bukit Jalil, Kuala Lumpur, bermula dengan siaran langsung 'Blue Carpet' di 8.30 malam diikuti dengan siaran langsung AIM18 pada pukul 9.00 malam, ekslusif di Astro Ria (Channel 104).

Untuk maklumat lebih tentang RIM, sila rujuk ke laman web www.rim.org.my. Untuk maklumat mengenai AIM, sila rujuk ke laman web http://aim.org.my.

AIM18

AIM18

GAMBAR SELEBRITI DI SIDANG MEDIA AIM18:


AIM18
Shila Amzah

AIM18

Hazama

AIM18

AC Mizal & isteri

AIM18

Lan & The Typewriter

AIM18

Hafiz

AIM18

Shila Amzah & Stacy. Comelnya.

AIM18

Hafiz

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Peraduan Menangi Pass Anugerah Industri Muzik 18
  • Finalis Top 5 Calon Anugerah Industri Muzik 18
  • Jelajah Promosi AIM18 ke Plaza Alam Sentral
  • Roadshow AIM18 di Jusco AEON AU2
  • Gambar Selebriti di Sidang Media AIM18
  • Trivia: Beg Kuning Penyampai Radio Mana ni
  • Gossip Penyampai Radio Kuat Berangan
  • Selebriti di Pengumuman Hos Penyampai & Persembahan Artis ABP 2010
  • Keputusan Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2008
  • Gambar Kartini Pengacara 3R Musim Terbaru di Anugerah Skrin 2007
  • Full content generated by Get Full RSS.

    Peraduan Menangi Pass Anugerah Industri Muzik 18

    Posted: 20 Oct 2011 08:21 AM PDT

    Salam kepada semua pembaca Sensasi Selebriti,

    Yang korang tunggu-tunggu dah pun tiba. Budiey ingin memberikan kepada anda 20 keping pass menonton AIM18 secara live di Stadium Putra Bukit Jalil kepada 10 orang pembaca (setiap pembaca yang menang dapat 2 keping tiket) yang dapat menjawab soalan berikut:

    Soalan 1:
    1. Sebutkan 3 orang penyanyi yang akan buat persembahan di AIM18

    Soalan 2:
    2. Sebutkan 2 orang pengacara karpet biru AIM18?

    Lengkapkan slogan ini dengan kreatif:
    Saya mahu menonton Anugerah Industri Muzik secara live di Stadium Putra Bukit Jalil kerana…. (tidak lebih daripada 15 patah perkataan)

    Sertakan juga maklumat peribadi:
    Nama:
    Twitter:
    Alamat surat menyurat:
    Email:
    Nombor telefon:

    Hantarkan jawapan anda kepada:

    dengan tajuk email: Peraduan Menangi Pas VIP Anugerah Industri Muzik 18

    Tarikh tutup peraduan:
    28 Oktober 2011

    SYARAT & PERATURAN:

    1. Penyertaan ini terbuka kepada semua pembaca Sensasi Selebriti yang menetap di Semenanjung Malaysia sahaja.
    2. Semua pemenang akan dihubungi melalui email.
    3. Setiap orang hanya dibenarkan menghantar satu penyertaan. Mereka yang menghantar lebih dari satu akan dibatalkan kelayakan.
    4. Hadiah tidak boleh ditukar dengan wang tunai dan pihak penganjur mempunyai hak untuk menukar hadiah dengan sesuatu yang mempunyai nilai yang sama tanpa notis terdahulu.
    5. Tiket perlu diambil dari Budiey sebelum jam 7 malam atau sebelum AIM18 berlangsung
    6. Keputusan juri adalah muktamad.
    7. Dengan menyertai peraduan ini, pembaca bersetuju terikat dengan Syarat dan Peraturan serta keputusan Sensasi Selebriti.

    Terima kasih kepada pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

    Mah tiket AIM utk korang. Jgn lupa join contest budiey.com ya!

    20 keping Tiket AIM18 utk pembaca budiey.com. Sape nak, jgn lupa join contest di budiey.com ye!

    Tags: ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Peraduan Menangi Pas VIP Anugerah Industri Muzik 15
  • Anugerah Era, Anugerah Era, Pemenang Anugerah Era, Ulasan Anugerah Era 07
  • Gambar Amy Search di Anugerah Industri Muzik 1998
  • Gambar Safura di Anugerah Industri Muzik 1998
  • Senarai Pemenang Peraduan Menangi Tiket Wayang Filem THE LOVE GURU
  • Gambar Datuk Sharifah Aini di Anugerah Industri Muzik 1998
  • Gambar Siti Nurhaliza @ Anugerah Industri Muzik 1998
  • Peraduan Menangi Tiket Wayang Filem Kuntilanak 3
  • Peraduan Menangi 10 Keping Tiket Anugerah Skrin 2008
  • Peraduan Menangi 15 Keping Tiket Anugerah Skrin 2010
  • Full content generated by Get Full RSS.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Biar benar..dapat hadiah operasi kelamin daripada mak sempena harijadi

    Posted: 20 Oct 2011 09:00 PM PDT

    Leeds, biasanya remaja yang menyambut ulang tahun akan mendapatkan hadiah perhiasan atau pakaian, tapi tidak bagi Jackie Green. Ia mendapatkan hadiah operasi ganti kelamin diulangtahunnya yang ke-16.

    Jackie terlahir sebagai seorang laki-laki bernama Jack, ia diketahui ingin mengubah jenis kelaminnya sejak berusia 4 tahun hingga akhirnya sang ibu Susie memberinya hadiah ulang tahun berupa operasi ganti kelamin seharga 13.500 pound sterling .

    Saat berusia 5 tahun ia kerap mengalami bullying yang mengerikan dan pernah cuba untuk bunuh diri. Keadaan ini yang membuat remaja asal Leeds menjadi salah satu transeksual termuda di dunia yang harus menjalani prosedur operasi selama 7 jam di Thailand untuk mengubahnya menjadi seorang perempuan.

    "Saya sudah melalui neraka untuk mendapatkan tempat seperti ini, tapi saya ingin membuktikan bahwa saya bukan orang aneh dan hanya seorang perempuan muda biasa," ujar Jackie, seperti dikutip dari The Sun, Kamis (20/10/2011).

    Susie yang sudah bercerai dengan suaminya mengungkapkan sejak kecil Jackie lebih senang berada di bahagian mainan anak perempuan yang penuh dengan boneka, Barbie dan selalu ingin memanjangkan rambutnya.

    "Ketika dia mulai bersekolah, semuanya menjadi lebih jelas. Ia benci saat harus memotong rambut pendeknya dan mengenakan seragam laki-laki, ia akan merobek-robek pakaiannya setelah pulang dan mengenakan seluar jeans perempuan yang gemerlap," ujar Susie.

    Selain itu ia juga sering mengalami intimidasi oleh teman-teman sekolahnya yang membuat ia semakin benci dengan tubuhnya sendiri. Bahkan sang ibu pernah menemukannya di bilik mandi sedang menangis sambil memegang pisau dan mengancam akan memotong alat kelaminnya.

    "Ia pernah cuba bunuh diri sebanyak 5 kali dengan memakan ubat-ubatan yang ia ambil dari supermarket. Keadaan ini cukup mengerikan, kerana saya ingin melihat anak saya tetap hidup," ujar Susie.

    Hingga akhirnya Susie bertemu dengan Norman Spack iaitu seorang doktor dari Boston Children's Hospital di Amerika yang memiliki klinik khusus menerima anak-anak dengan masalah gender atau dysphoria gender. Namun Jackie harus melalui pemeriksaan dan melakukan ujian psikologi terlebih dahulu sebelum akhirnya boleh mengikuti program di klinik tersebut.

    Di klinik ini Jackie diberikan ubat puberty-blocker iaitu suntikan bulanan untuk menghentikan perubahan yang normal terjadi pada anak-anak saat memasuki masa pembesaran seperti tumbuhnya rambut, muncul jakun serta suara yang lebih berat. Serta ia juga diberikan hormon estrogen untuk mengembangkan payudara dan pinggulnya.

    Perubahan dalam diri Jackie tak hanya berhenti disitu, sang ibu pun memberikan ia hadiah ulang tahun ke-16 berupa sebuah operasi ganti kelamin di Thailand. Hal ini karena di Inggris operasi ganti kelamin tidak boleh dilakukan di bawah 18 tahun.

    "Ketika sampai di Thailand, saya tidak perlu menunggu atau merasa gugup. Tapi saya gembira dan merasa ini adalah jawaban dari segala masalah yang saya hadapi," ujar Jackie.

    Jackie kini menjalani hari-harinya sama seperti perempuan normal lainnya, meski begitu Jackie diketahui tidak akan boleh hamil kerana ia tidak memiliki sel telur dna juga rahim.

    Belum ajal..Payung Terjunt Gagal Terbuka, Penerjun Selamat dari Kematian Setelah Jatuh dari Ketinggian 900 Kaki (video)

    Posted: 20 Oct 2011 08:30 PM PDT

    Penonton yang terkejut, menyaksikan dengan ngeri detik-detik saat seorang penerjun jatuh dari ketinggian 876 kaki (270 meter), setelah payung terjunnya gagal terbuka.

    Christopher Brewer (27) dari Pensacola, Florida, secara ajaib selamat dari kematian, meskipun jatuh dari ketinggian 270 meter dan menghentam air dengan kecepatan 130 km/jam, saat melakukan aksi skydiving di sebuah jembatan di Fayetteville, Virginia Barat.



    Menurut Jeff West, ketua Ranger untuk New River Gorge National River, Brewer menderita patah tulang pinggul, luka pada paru-parunya serta cedera tulang belakang.



    Sumber : dailymail

    Babun dah jadi kaki pencuri

    Posted: 20 Oct 2011 07:00 PM PDT

    CAPE TOWN, Afrika Selatan - Seekor babun membuka pintu dan melarikan beberapa barang dari sebuah kereta di pinggir Cape Town, Afrika Selatan kelmarin.

    Babun itu yang merupakan sejenis beruk besar dilihat mengendong seekor anaknya semasa dia melarikan barang dari kereta milik Hendrik Raven.

    Raven hanya memerhatikan gelagat babun itu tanpa melakukan sebarang tindak balas.

    Babun itu melarikan makanan dan beg yang terdapat dalam kereta tersebut.

    Sejumlah pekerja diupah sebagai pemantau babun bagi menghalang haiwan berkenaan memasuki kereta, rumah dan menyelongkar tong sampah.

    Kumpulan pekerja itu menghabiskan masa dengan mengikuti pergerakan haiwan berkenaan di Semenanjung Cape untuk memastikan babun tidak berkelakuan tidak menyenangkan.

    Para pelancong juga dinasihatkan supaya tidak memberikan makanan kepada haiwan itu.

    Babun merupakan spesies yang dilindungi oleh undang-undang Afrika Selatan tetapi sikap haiwan itu yang mencari makan telah mencetuskan konflik dengan penduduk. - Agensi

    sumber : kosmo online

    Magik..jadi wanita selepas mencuri

    Posted: 20 Oct 2011 06:30 PM PDT

    JELI – Sepasukan polis yang menyerbu sebuah rumah untuk menahan seorang suspek curi kenderaan terkejut apabila mendapati lelaki itu tergamak memakai baju kelawar semata-mata hendak menyamar sebagai perempuan.

    Kejadian pukul 7.30 pagi itu berlaku apabila suspek bertindak menyarung pakaian tersebut selepas terperangkap ketika sedang bersembunyi di celah katil di dalam bilik di rumah keluarganya di Kampung Air Merbuk, Tanah Merah.

    Ketua Polis Daerah Jeli, Deputi Supritendan Sheik Azahar Sheik Omar berkata, suspek ditahan selepas pihaknya menjalankan siasatan sebaik menerima laporan mengenai kehilangan sebuah Pajero milik seorang petani berusia 64 tahun di Kampung Pasir Dusun di sini pada pukul 1.15 pagi.

    Katanya, polis yang menjalankan siasatan kemudian telah terserempak dengan kenderaan itu lalu mengekorinya hingga di kaki bukit Kampung Air Kayan Jedok, Tanah Merah.

    "Suspek yang terperangkap kemudian telah meninggalkan kenderaan itu dengan enjinnya masih hidup lalu melarikan diri.

    "Polis kemudian telah menjalankan operasi mencari sebelum mengepung rumah suspek berusia 28 tahun lalu menahannya ketika sedang bersembunyi dengan memakai baju keluarga milik ahli keluarga perempuannya," katanya.

    sumber : kosmo online

    Polis selidik kes curi seluar dalam

    Posted: 20 Oct 2011 05:40 PM PDT

    LAS CRUCES - Polis di New Mexico kini tengah melakukan penyelidikan berkait kes pencurian pakaian dalam wanita.

    Sebelumnya, polis mendapatkan laporan bahawa seorang lelaki mendatangi rumah seorang wanita dan mencuri pakaian dalamnya.

    Korban mengaku bahawa sebelumnya dia telah menjemur beberapa seluar dalamnya, dua bra dan beberapa seluar pendek milik putranya pada Sabtu malam.

    Namun ketika pagi hari, dia tidak melihat sembilan pakaian dalamnya senilai USD60 .

    Seperti dilansir Associated Press, Khamis (20/10/2011), hingga kini polis masih belum menemukan tersangka pencurian tersebut.

    Kes ini sebelumnya pernah terjadi ketika tahun lalu dilaporkan bahawa banyak seluar dalam brand Victoria's Secret yang bernilai ribuan dolar dicuri. Semua barang, kecuali sebuah bra, berhasil ditemukan.(rhs)

    Spider besar daripada belon

    Posted: 20 Oct 2011 11:01 AM PDT








    Balloon artist Adam Lee, sets a new Guinness Record for the Largest Balloon Modelling Sculpture. He made a giant black balloon spider, that measures 45 feet 2 inches wide by 22 feet 2 ¼ inches wide and uses 2,975 balloons.

    Fenomena Aneh, Organ Intim Wanita ini Berubah Menjadi Kelamin Lelaki

    Posted: 20 Oct 2011 10:30 AM PDT

    Harian Sin Chew Daily memberitakan fenomena yang pelik. Seorang wanita Taiwan mendatangi ginekolog untuk membantu menangani problemnya, setelah organ intimnya tumbuh dua buah zakar, yang jarang dijumpai dalam alat kelamin.

    Wanita berusia 34 tahun yang tak disebutkan identitinya ini sebelumnya bermasalah dengan aturan haidnya. Saat diperiksa, dia ternyata tidak memiliki rahim layaknya perempuan normal.

    Ia mengaku selama beberapa hari, mengalami rasa sakit yang sangat luar biasa di bagian organ intimnya. Setelah rasa sakit reda, ia menemukan dua benjolan, mirip buah zakar.

    Hingga saat ini, kesnya masih ditangani hospital setempat. "Ini teka-teki yang rumit," ujar doktor yang menanganinya.

    Syoknya abang dan kakak projek,sampai kain terselak pun tak sedar

    Posted: 20 Oct 2011 09:45 AM PDT




    semua dah tak perduli...

    Lawak..menteri di Perancis nak ajak isteri cantik naik ke ranjang melalui twitter tetapi terhantar kepada 14 ribu pengikutnya

    Posted: 20 Oct 2011 09:01 AM PDT

    PARIS, KOMPAS.com — Menteri Perindustrian Perancis Eroc Besson tanpa sengaja mem-posting kicauan yang bersifat peribadi di Twitter. Besson mengajak isterinya naik ke ranjang selepas pulang dari pejabat. Tentu saja, Besson jadi malu akibat kelalaiannya itu. Pesan tersebut tersebar cepat ke ribuan pembaca.

    Eric Besson (53) bermaksud untuk mengirim pesan peribadi yang menggoda itu ke Yasmine Tordjman, isterinya yang lawa,berusia 29 tahun lebih muda darinya. Namun, pesan itu justru meluncur ke lebih dari 14.000 pengikutnya di Twitter.

    Pak Menteri yang melakukan blunder itu mengirim pesan tersebut ke Yasmine yang kelahiran Tunisia pada pukul 11.00, Rabu (19/10/2011). Ia menulis, "Saat aku pulang, aku akan pergi tidur. Lelah. Bersama dirimu?"

    Sepuluh minit kemudian, dia mengapus pesan yang sugestif itu. Besson menulis "LOL" (bahasa slang di internet untuk laughing out loud atau tertawa terbahak-bahak. Sial bagi Besson, sejumlah pengikutnya telah re-tweeted pesan itu bagi pengikut mereka sendiri. Penyebarannya pun tak terhentikan.

    Besson lalu cuba untuk menjelaskan kejanggalan itu dengan mem-posting pesan berbunyi, "(Kejadian) itu akan mengajarkan saya untuk mengelola daftar saya dan tidak memicit tombol 'kirim' secara tak sengaja. Saya tidak pergi tidur!"

    Sejumlah pengikutnya membombadir Besson dengan sejumlah lawak dan pertanyaan yang membuatnya gerah. Dia kemudian mengirim pesan baru ke semua pengikutnya, "Ok, sudah cukup. Saya akan meninggalkan lawak anda. Saya ada rapat di parlemen yang harus dipersiapkan."

    Tahun lalu, Besson menikahi Tordjman (24) setelah menceraikan istrinya terdahulu, Sylvie Brunel. Ia telah menikah dengan Brunel selama 25 tahun.

    Brunel membalas ulah Besson dengan mengekspos banyak tingkah laku bekas suaminya itu dalam sebuah buku berjudul: "Perang Gerila: Sebuah Panduan untuk Isteri". Pada suatu ketika, setelah bercerai, Brunel mengatakan, "Saya telah dibuang demi seorang perempuan yang semuda anak sulung kami."

    Torjdman adalah cucu Wassila Bourguiba, isteri bekas Presiden Tunisia Habib Bourguiba.

    Sumber : AFP

    Jangan Menilai Buku Dari Sampulnya [Video]

    Posted: 20 Oct 2011 08:30 AM PDT


    Iklan dari produk kosmetik milik Dermablend ini cukup unik dan menarik. Dapatkah kamu meneka apa yang sebenarnya lelaki ini sembunyikan di balik kulitnya?



    Video berjudul Go Beyond The Cover Ini merupakan iklan terbaru dari produk kosmetik asal Amerika,Dermablend. Dermablend menggunakan jasa Rico Genest (a.k.a. Zombie Boy) untuk hadir sebagai model dalam iklan tersebut. Rico Genest sendiri sering kali tampil di layar kaca dan internet berkat tatto yang ia abadikan di sekujur tubuhnya tersebut.-idbite.com




    Inilah Supermodel Paling Legenda di Dunia

    Posted: 20 Oct 2011 07:00 AM PDT

    Awalnya supermodel pertama dunia,Twiggy dikira mengidap anorexia, namun berjalannya waktu terbukti bahawa badan kurusnya merupakan asli.


    Twiggy adalah supermodel pertama di dunia, yang mempopularkan model berbadan kurus. Pada tahun 1966 dimana para model diwajibkan untuk mempunyai berat ideal atau plus size, namun, Twiggy berani tampil berbeza.
    Perempuan 62 tahun itu, memiliki boyish hair cut dan bulu mata panjang dan tajam yang menjadi image Twiggy selama bertahun-tahun.

    Pemilik nama lengkap Leslie Hornby itu menjadi idola bagi jutaan gadis remaja pada masa revolusi tahun 60an. Pada usia 17, Twiggy adalah salah satu wajah paling terkenal di planet ini, fotonya bahkan terbungkus dalam kapsul waktu dan dikirim ke ruang angkasa.

    Seorang ikon yang wajahnya menghiasi sampul majalah Vogue, Tatler dan bahkan di Mod Teen World.

    Selama bertahun-tahun berkarya sebagai model, Twiggy berpose untuk beberapa fotografer ternama seperti Barry Lategan, Melvin Sokolsky, Richard dan Bert Stern Avendon yang akan membuat tiga filem tentang perjalanan kariernya di Amerika Serikat pada tahun 1967.

    Meskipun Twiggy resmi pencen dari dunia model pada tahun 1970, ia tetap terlibat dalam berbagai hal yang masih berhubungan dengan dunia modeling seperti menjadi cover album Ups Pin - David Bowie.

    Kemudian pada tahun 2005, Twiggy telah bertindak sebagai wajah Marks And Spencer. Selain itu ia juga pernah menjadi juri dalam acara reality fashion America's next top model.

    Wow..Michael Winslow Boleh Mengeluarkan Bunyi Gitar Dengan Mulutnya

    Posted: 20 Oct 2011 06:00 AM PDT

    Nama Michael Winslow mungkin terdengar asing tapi kalau kamu penggemar filem polis tahun 80' an, Police Academy, maka kamu pasti mengenal lelaki yang jago mengeluarkan berbagai sound effect dari mulutnya ini.

    Ini adalah persembahannya ketika meniru musik "Whole Lotta Love" milik Led Zeppelin di acara talkshow Norewegia, Senkveld med Thomas og Harald.



    sumber: reddit

    Intai Wanita Mandi via Spyware,lelaki Ditahan polis

    Posted: 20 Oct 2011 05:00 AM PDT

    Hati-hati saat Anda menyerahkan komputer atau laptop ke tukang repair. Jangan sampai Anda menjadi korban mata-mata akibat pemasangan software jahat tanpa sepengetahuan Anda seperti kejadian yang satu ini.

    Seorang tekniksion komputer ditahan polis kerana ketahuan memasang spyware di komputer pelanggannya. Lelaki dari Fullerton, California bernama Trevor Harwell (20) ini dinyatakan bersalah kerana telah menginstall program spyware bernama Camcapture. Ratusan foto wanita yang bahkan tanpa pakaian menjadi barang bukti ke ini.

    Spyware tersebut ditanamkan di banyak komputer milik pelanggan yang menyerahkan peranti mereka ke perusahaan milik ayah Harwell bernama Rezitech, tepat di mana Harwell bekerja. Selain menawarkan perbaikan untuk komputer Macintosh, dia juga menyediakan service perbaikan in-home komputer pada teman-teman serta orang ramai.

    Dikatakan bahawa Harwell menginstall program Camcapture sehingga memungkinkan dia untuk melakukan kawalan jarak jauh terhadap komputer si user. Lelaki ini kemudian menyalakan webcam melalui internet dan mengambil foto korbannya saat si korban sedang berada di rumah mahupun di bilik asrama.

    Atas aksinya tersebut, Harwell yang saat diinvestigasi berstatus sebagai mahasiswa di Biola University ini telah berhasil mengumpulkan ratusan foto 'ilegal' termasuk foto wanita yang sedang mandi. Untuk mendapatkan foto wanita mandi ini, Harwell melancarkan trik liciknya, yakni dengan memunculkan pesan pop-up di komputer korban yang menyatakan bahawa sensor webcam mereka kotor. Untuk membersihkannya, korban harus membawanya ke keadaan berwap panas, seperti di bilik mandi. Lalu saat korban membawa perantinya tersebut di bilik mandi, Harwell dengan menggunakan telefonnya lalu mengawal program Camcapture, kemudian menyimpan foto ke dalam remote server dan mendownloadnya ke komputer miliknya sendiri.

    Wanita-wanita tersebut berfikiran bahawa pesan yang muncul adalah pesan asli yang berasal dari komputer mereka. Polis berhasil mencium kes ini setelah salah satu korban membawa komputernya ke tempat service lain dan mereka menyedari bahawa ada software yang beroperasi di background.

    Pengguna komputer sebaiknya hati-hati setelah mengetahui kasus di atas. Dan ternyata, spyware semacam ini tidak hanya beroperasi saat ia diinstal di peranti, namun ia juga boleh dikirimkan via email. Seorang ahli dari Symantec mengatakan bahawa user harus memiliki keamanan yang memadai di komputernya dan waspada terhadap tanda-tanda yang mencurigakan seperti saat menyadari lampu kamera aktif dengan sendirinya.

    Kakak ni gelak besar abang handsome selamatkannya

    Posted: 20 Oct 2011 04:00 AM PDT

    Tiga orang lanjut usia masuk hospital kerana makan brownies marijuana yang dipersembahkan untuk temannya yang telah mati

    Posted: 20 Oct 2011 03:00 AM PDT

    Tiga orang lanjut usia di AS dirawat di hospital setelah mereka secara tidak sedar memakan brownies berisi marijuana di sebuah majlis pengkebumian.

    Menurut polis, dua wanita berusia 71 tahun dan seorang lelaki berusia 82 tahun dibawa ke UGD setelah mmakan brownies – yang diletakkan diluar tanpa ada pengumuman apapun tentang bahan-bahan didalamnya – di sebuah acara pengkebumian di Huntington Beach, California.

    Ketiga orang itu tak sedar kalau kek-kek itu dipersembahkan untuk mengenang teman mereka yang gemar dengan brownies marijuana.

    Gambar model tanpa bra ini diambil oleh suaminya sendiri

    Posted: 20 Oct 2011 02:30 AM PDT

    Model Victoria's Secret Miranda Kerr kembali berfoto tanpa mengenakan bra untuk sebuah iklan jeans. Kali ini lelaki yang memotretnya adalah suaminya sendiri, Orlando Bloom.

    Seperti dikutip dari The Sun, Orlando merupakan orang yang berada di balik keindahan pose Miranda untuk iklan 'Rag & Bone'. Produk pakaian tersebut memang meminta Miranda untuk melakoni pengamabaran sendiri tanpa bantuan stylist dan make-up artist.

    'Welcome to the D.I.Y project, where our favourite girls get into our jeans. No stylist, no hair and make-up, no lighting. Just a girl and her camera, and Rag & Bone," begitu bunyi kempen label denim asal Amerika Syarikat itu.

    Dalam foto yang diambilt Orlando, Miranda tampak mempamerkan punggungnya yang tidak tertutup bra. Ia berdiri menyamping dan kedua tangannya menutupi dadanya yang terbuka.

    Selain foto topless itu, ada foto-foto lainnya yang dibuat Orlando dan Miranda untuk iklan 'Rag & Bone'. Beberapa foto menunjukkan ibu satu anak itu berpose dengan latar belakang lautan.

    Untuk konsep pengambaran tersebut, bukan hanya Orlando saja yang mengambil gambar Miranda. Lily Aldridge, model Victoria's Secret, juga ikut mennggunakan kameranya pada wanita asal Australia itu.

    Gila ..demi nak popular pelajar ini sanggup sebar gambar bogelnya sendiri

    Posted: 20 Oct 2011 01:00 AM PDT

    Pelajar perempuan (13tahun) itu bergambar bogel dan menyebarkan foto panas itu melalui telefon tangannya kepada pelajar lain di sekolahnya. Polis menyiasat kes ini kerana dianggap melanggar hukum porno anak.

    Pelajar ini bersekolah di Wyckoff's Eisenhower Middle School, Amerika Syarikat (AS). Pelajar ini mengambil gambar bogel dirinya sendiri. Kemudian, ia mengirim gambar bogelnya melalui telefon pada dua teman laki-laki di sekolahnya.


    Gambar itu tersebar luas di sekolah, kerana kedua pelajar tersebut mengirimkan gambar itu padapelajar-pelajar lain. Skandal kirim kandungan erotik melalui telefon ini pun akhirnya terungkap.

    "Menyimpan gambar semacam ini merupakan tindak melanggar hukum. Tindak ini termasuk dalam distribusi porno anak," papar Benjamin Fox dari polis setempat.

    Sekolah tempat pelajar 3 tahun itu belajar pun menyesal mengetahui kes ini.

    Sedangkan polis masih berbaik hati kerana usia pelaku yang masih sangat muda.Pelajar terkait pun diampuni setelah menghapus gambar tak senonoh itu.

    "Jika masih menyimpannya, kami akan menangkap dan mendakwa kalian," pungkas Fox.

    Seperti dikutip CBS, insiden ini membuat para orang tua lebih ketat mengawasi pemakaian telefon tangan pada anaknya. Hal serupa juga dilakukan sekolah.

    Kurang ajar..tidur tapi jari tangan merayap

    Posted: 20 Oct 2011 12:51 AM PDT

    muka nampak macam baik-baik je abang ni...tengok jari tangannya

    Lelaki ini memiliki kelainan,berhubungan seks ketika tidur kemudian lupa

    Posted: 19 Oct 2011 11:00 PM PDT


    TRIBUNNEWS.COM - Pasangan Ryan dan Dee Harris cuba memiliki bayi selama 18 bulan dan bahkan sudah mencuba program kesuburan. Namun, Dee baru sedar jika dirinya hamil setelah suaminya mengajak berhubungan seks saat keadaanya sedang tidur. Demikian dilapor The Sun, Rabu (19/10/2011).

    Ryan mengalami sebuah keadaan medik yang disebut sexsomnia di mana orang-orang berhubungan seks namun tidak akan mengingatnya kemudian. Ryan secara regular membangunkan sang istri meski dirinya tak sedar.

    "Saya harus mencatat bila kami berhubungn seks," kata Dee, yang bekerja sebagai asisten customer service. Pasangan yang tinggal di Basingstoke, Hants, Inggris, sudah menikah selama sembilan tahun dan saat ini sudah dikurniakan anak berumur 16 bulan bernama Lincoln.

    "Saay saya melihat ke belakang, sangat jelas bagi saya bila kami berhubungan seks dan saya sadar namun Ryan tertidur. Ryan membangunkan saya dan kami melakukannya. Ini sungguh mengasyikkan," kata perempuan berusia 25 tahun ini.

    "Saya ingat mengirimkan SMS dan mengatakan seks semalam sungguh hebat namun dia mengatakan dirinya tak ingat," kata Dee, lagi.

    Ryan yang berusia 28 tahun mengaku dirinya sering bercakap dalam tidur selama bertahun-tahun namun Dee mengatakan bahwa saat itu mereka sedang bercinta.

    "Ia (Dee) kata dirinya suka seks saat tidur kerana saya boleh tahan lama. Mungkin ini yang membantu sehingga kami kemudian memiliki bayi," jelas Ryan yang berkerja sebagai tukang cat.

    Gila..Pasangan Lesbian Ingin Membantu Anak Laki-Laki Mereka Berubah Menjadi Seorang Gadis

    Posted: 19 Oct 2011 10:00 PM PDT

    Pasangan lesbian di California, Amerika Syarikat, memiliki anak laki-laki berusia 11 tahun bernama Tommy yang ingin menjadi seorang gadis dan ingin mengganti namanya menjadi Tammy.

    Pasangan tersebut memutuskan memberi anaknya penghambat hormon untuk menunda terjadinya pubertas agar Tommy (atau Tammy?) boleh memiliki lebih banyak masa untuk berfikir gender apa yang benar-benar diinginkannya.

    Kedua orang tua "unik" ini mengatakan Terapi Penghambat Hormon memiliki efek samping yang ringan dan sesuai digunakan untuk seorang anak yang merasa tidak yakin akan jenis kelaminnya.

    "Ini (merupakan cara) untuk memberikan anak dan keluarganya kesempatan untuk membuat keputusan yang tepat." jelas Joel Baum, direktur pendidikan dan pelatihan dari Gender Spectrum, sebuah organisasi nirlaba di California.

    Namun, banyak kritik yang menentang keputusan orang tua anak itu. Salah satunya dari Dr. Paul McHugh, profesor bidang psikiatri di Universiti John Hopkins yang menyatakan, "Ini adalah penderaan anak. Ini sama seperti melakukan sedut lemak pada anak anoreksia."

    Dr. Manny Alvarez, pengelola editor kesihatan dari FOXNews.com mengatakan penghambatan hormon dapat menimbulkan risiko medik dan anak yang melakukan operasi transgender di usia 11 tahun boleh membahayakan bagi kesihatannya.

    "Potensi efek jangka panjang lainnya dapat termasuk kelainan hormon, komplikasi pembuluh darah, bahkan berpotensi menyebabkan kanser. Saya fikir jika anak ini, ketika dia telah mencapai pubertas dan sudah remaja, (dan masih) memutuskan untuk melakukan prosedur operasi transgender, maka ada cara yang tepat untuk melakukannya," kata Dr. Alvarez.

    Pauline Moreno dan Debra Lobel, kedua orang tua Tommy, mengatakan kepada CNN bahawa mereka mendukung anak mereka dan ini adalah cara terbaik baginya untuk menjawab semua pertanyaan dalam hidupnya.

    Dia mulai mengakui dirinya perempuan sejak usia 3 tahun dan pernah mengancam akan memotong alat kelaminnya pada saat usia 7 tahun. Psikiater mendiagnosa Tommy mengalami masalah identiti jenis kelamin. Setahun kemudian, Tommy berubah menjadi Tammy.

    Pada akhirnya, atas pertimbangan keluarga dan pasukan medis, Tommy mulai memakai penghambat hormon beberapa bulan lalu. "Obat" itu ditanamkan pada lengan atas sebelah kiri dan harus diganti 1 tahun sekali.

    Dia akan terus melanjutkan terapi sampai ia berubah pada usia 14 atau 15 tahun dan akan melepas penghambat hormon tersebut untuk kemudian memilih jenis kelamin apa yang dia inginkan.

    Sumber: couriermail

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS