Nuffnang

zoomartis

sumber :-

zoomartis


Gambar Terbaru Anak Dynaz di Twitter

Posted: 15 Jun 2010 07:46 PM PDT


Inilah gambar Terbaru Dynaz yang Zoom dapat dari laman forum popular di Malaysia, gambar ini diambil dari Twitter Dynaz.


Comel tak ?

Skandal seks Ariel,Luna kian panas

Posted: 15 Jun 2010 06:31 PM PDT

Dah makin kronik kisah Ariel Peterpan ni, ada ura-ura mengatakan ada ramai lagi selebriti yang beliau tiduri ( Kalau betul)..Apa nak jadi dengan dunia ini ??


Rakyat Indonesia kini berdepan dengan skandal pita rakaman seks pertama selebritinya, membabitkan penyanyi pop, Ariel dengan model terkenal, Luna Maya.

Polis melayari komputer pejabat dan telefon bimbit untuk menonton klip video yang didakwa menonjolkan bintang pop kesayangan bersama dua kekasihnya. Berita berkenaan mengungguli tajuk berita selama seminggu dan mendominasi perbualan dalam rangkaian sosial seperti Facebook dan Twitter. Beberapa sekolah tinggi di Jakarta turut diserbu polis untuk merampas telefon bimbit supaya klip video yang memalukan itu dapat dikeluarkan dari institusi pendidikan Indonesia. Sesetengah menteri berkata insiden terbabit jelas menunjukkan kemerosotan moral rakyat Indonesia dan keperluan kawalan dan pemantauan ketat terhadap internet.

Apabila skandal itu mencetuskan perdebatan sama ada pendidikan seks, topik yang masih menjadi pantang larang di rumah dan bilik darjah, perlu ditambahkan kepada kurikulum sekolah, dengan tegasnya Menteri Pendidikan, Muhammad Nuh menjawab, "tidak."

"Saya mungkin ketinggalan zaman, namun saya tidak melihat perlunya pendidikan seks di sekolah. Saya percaya orang ramai akan belajar mengenai seks secara semula jadi," katanya kepada media.

Sebaliknya, beliau mencadangkan pihak berkuasa menggeledah telefon bimbit pelajar untuk salinan pita terbabit, yang penyebaran pantasnya "melanggar peraturan dan norma biasa dalam masyarakat beragama."
"Siapa yang bertanggungjawab perlu dihukum," kata Nuh.

Klip video enam minit pertama menunjukkan penyanyi pop Nazril Irham atau dikenali Ariel, berada di atas katil bersama teman wanitanya Luna Maya, model terkenal, aktres model iklan sabun kecantikan Lux.

Kedua-duanya menafikan mereka berada dalam rakaman itu, sebaliknya menyatakan rakaman itu dipalsukan, namun dipanggil untuk disoal polis.

Pada mulanya, pegawai mengugut untuk mendakwa mereka mengikut undang-undang tegas antipornografi walaupun tiada petunjuk adegan seks intim itu bertujuan untuk ditayangkan kepada umum.

"Jika seseorang dibuktikan sengaja mengedarkan video itu, individu terbabit akan didakwa," kata Brig Jeneral Zainuri Lubis, jurucakap polis nasional, dan menambah mereka yang ditahan memuat turun klip dan menirunya untuk orang lain mungkin berdepan hukuman penjara.

Media tempatan berkata video itu mula muncul awal bulan ini selepas komputer riba Ariel dicuri dan banyak pita sama dengan selebriti lain, masih berleluasa.

Gossip Jimmy Pilih Anak Jutawan Bukan Kerana Harta !!

Posted: 15 Jun 2010 06:26 PM PDT

Alahai kesian kat Jimmy dan Nursuhaila ni, baru je melangsungkan pertunangan sudah 1001 suara yang keluar dari mata pena dan keyboard penulis.


Semoga mereka tabah menghadapi dugaan darinya, apakata mereka mengenai gossip ini ?



Saya tidak pernah memilih untuk berkawan dengan perempuan yang berlatarbelakang daripada keluarga yang mewah.
"Pertemuan kami tidak dirancang sama sekali dan soal status kehidupan keluarganya itu hanyalah secara kebetulan sahaja. Tuduhan kononnya pertunangan itu disebbakan faktor lain adalah satu tuduhan mereka yang tidak mengelai saya," katanya yang telah melangsungkan pertunangan dengan anak kepada pengasas produk kecantikan Natasya.
"Nursuhaila merupakan peminat saya dan mahu mengambil gambar dengan saya ketika kami bertemu waktu itu.
"Selepas empat tahun, saya diundang menghadiri majlis hari jadinya pada 31 Januari lalu.
"Sejak itu kami menjadi rapat dan akhirnya saya melamarnya pada bulan lalu ketika AF8 hampir melabuhkan tirainya," kata Jimmy
Khabarnya, Nursuhaila telah lama menyimpan perasaan kepada Jimmy sejak lima tahun lalu. Sebelum ini dia hanya melihat Jimmy menerusi televisyen, akhbar dan majalah.
Anak kedua daripada tiga beradik itu juga tidak pernah bercinta dan pernah menyimpan impian untuk mempunyai teman lelaki seperti Jimmy.

Tempoh Tahanan Reman Saiful Apek Tamat Esok

Posted: 15 Jun 2010 06:21 PM PDT


PETALING JAYA: Tempoh reman pelakon komedi terkenal, Mohd Saifulazam Mohammad Yusoff, 41, atau lebih dikenali sebagai Saiful Apek (gambar) bersama lima rakannya yang kini masih dalam tahanan polis kerana disyaki memiliki 40 gram ganja akan tamat esok.


Zoom: Sedihnya, betulkah Saiful Apek ni terlibat dalah gejala NAJIS DADAH..Kenapalah boleh sampai jadi macam ni ?? Apa kata anda di Zoomartis?

Ramlah Ram Nak Bercerai !!!?

Posted: 15 Jun 2010 06:11 PM PDT

Satu lagi artis yang ingin mengisi senarai pasangan yang akan bercerai di alaf 2010, sebelum ini gossip panas yang tersebar luas mengenai pergolakan rumah tangga beliau akhirnya diakui sendiri oleh beliau dengan membuat  pengakuan kepada wartawan.Ikuti luahan seorang isteri yang akan melalui pengalaman pahit bersama suami yang sebelum ini diulam mimpi-mimpi indah bersama;



"Kami sudah tiada persefahaman dan jalan terbaik ialah berpisah," katanya.
Tanpa mahu menyalahkan sesiapa terhadap apa yang berlaku, keputusan berkenaan telah dipersetujui oleh kedua belah pihak serta mendapat restu keluarga masing-masing.
Menurut Ramlah, selama ini dia telah mendapatkan khidmat kaunseling untuk menyelamatkan rumah tangganya itu tetapi sayang sekali hasrat berkenaan tidak menjadi kenyataan.
"Saya sayangkan rumah tangga saya dan cuba sedaya-upaya untuk menyelamatkannya tetapi tidak berdaya. Pada saya, soal jodoh, ajal dan maut itu adalah ketentuan Tuhan," katanya.
Ujar Ramlah lagi, walaupun telah berusaha sebanyak mungkin tetapi jika telah ditakdirkan sudah tiada jodoh, mereka tidak boleh berbuat apa-apa.

Zed Zaidi Tukar Nama Demi Bergelar Pelakon

Posted: 14 Jun 2010 11:15 PM PDT

1001 cerita mengenai kisah artis kita sebelum menjadi artis, salah seorang artis yang bercerita mengenai kisah hidupnya ialah Zed Zaidi atau nama sebenarnya Rozaidi Jamil.Menjadi lumrah seseorang artis mempunyai nama "Glamer" jika ingin berkecimpung menjadi artis.


Beliau sebelum menjadi artis bertugas sebagai pegawai bank, dan pada mulanya dijemput oleh Abang Aznil kita sebagai pelakon tambahan dalam rancangan "Pop Tv" bersama Aznil.


Seterusnya beliau berjumpa dengan Nisdawati atau nama "glemer"nya Lisdawati di KLCC, beliau bertukar-tukar no telefon ( Urusan kerja) dan akhirnya beliau ditawarkan menjadi pelakon utama dalam Filem "Bisikan Remaja" setelah berjaya dalam proses ujibakat yang dihadirinya.


Namun sebelum itu Zed Zaidi terpaksa memilih kerjaya sebagai pegawai BANK ataupun Artis !!, dengan dorongan dan galakan keluarga terutamanya Ayah beliau, akhirnya sehingga kini Zed Zaidi menjadi artis terkenal di Malaysia.

Shahrir Elak Aksi Mesra Di Depan Kamera !!!

Posted: 14 Jun 2010 10:11 PM PDT

Juara Akademi Fantasia musim ke-8 ini menetapkan syarat tidak akan merakamkan aksi mesra apabila berada di depan kamera.Beliau masih menerapkan prinsip beliau yang ingin mengelakan sebarang konterversi dan mengikut landasan yang betul sebagai umat islam.

Malahan Shahrir juga telah menerima tawaran berlakon dalam Filem dan drama, tetapi semua itu masih dalam perbincangan, semoga murah rezeki anak muda ini.

Apa kata anda mengenai Shahrir ni?

Konsert Hujan VS Bunkface Di KL Live Hall

Posted: 14 Jun 2010 10:00 PM PDT


Saksikan konsert Hujan VS Bunkface di KL Live Hall pada 11 Julai 2010, harga tiket hanya RM70.00 untuk seorang.Atau layari klfestival.org.my untuk menempah.Jika anda peminat Hujan dan Bunkface apa tunggu lagi belilah tiket sebelum habis.

Konsert Ella Di Istana Budaya 1 & 2 Julai

Posted: 14 Jun 2010 09:51 PM PDT

Kalau anda adalah peminat Ella, beliau akan mengadakan konsert di Istana Budaya pada 1 dan 2 Julai ini.Tiket boleh didapati seperti gambar tertera di atas.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

SkyCrewz Network

sumber :-

SkyCrewz Network


Gambar Baby Dynaz dan Fizy

Posted: 14 Jun 2010 11:52 PM PDT

Ha ni lah dia gambar baby pasangan Wan Intan Edrinaz Datuk Wan Mokhtar atau Dynaz dengan Fizy. Bagi korang yang tak tau lagi, nama anak dieorang ni Khyra Khalyssa. Nama anak memang ikot trend semasa. Syabas! Hu Huu.. Muka anak dia ni ikot muka si Fizy ni kan. Ok la ...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Blog BOM321

sumber :-

Blog BOM321


Buah Rambutan Yang hidup !

Posted: 15 Jun 2010 07:07 AM PDT

Buah rambutan ini hidup, cuba lihat betul-betul...

Anak landak rupanya!

Bikini Untuk Lelaki !

Posted: 15 Jun 2010 05:04 AM PDT

Sekarang lelaki pun dah boleh pakai bikini...
Bikini Untuk Lelaki !
lelaki dan perempuan sudah sama!

Muka Gangster Ini Macam Apa Ye?

Posted: 15 Jun 2010 01:59 AM PDT

Cuba teka muka gangster ini macam apa?
muka macam babi
Kalau taknak muka macam tu jangan jadi Gangster!

KFC Made In Kelantan ?

Posted: 15 Jun 2010 12:10 AM PDT

KFC Made In Kelantan ?
Gambar@ohtidak.com
Jom try!

Ular Berkepala Manusia !

Posted: 14 Jun 2010 10:06 PM PDT

Ular berkepala manusia ini telah pun dikeringkan...
Ular Berkepala Manusia !



Manusia berkepala ular ada tak?

Lembaga Dalam Bilik Mandi !

Posted: 14 Jun 2010 07:34 PM PDT

kalau masa anda mahu mandi terjumpa lembaga ini, takut tak?
Lembaga Dalam Bilik Air !
Lembaga Dalam Bilik Air !
Lembaga yang memenuhi ruang bilik mandi

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

borak kosong

sumber :-

borak kosong


Kenali Lelaki yang sudah berpunya (berkahwin)

Posted: 15 Jun 2010 11:00 AM PDT

  • Tidak akan pernah mengajak kamu kerumah untuk bertemu oarang tuannya
  • Mempunyai pengetahuan yang lebih mengenai wanita krana di asendiri sudah berkahwin
  • Miangnya yang sangat luarbiasa terutama apabila melihat kamu,matanya kelihatan menakutkan
  • Perunya buncit atau boroi kerana segalanya makan dan minumnya terjaga oleh isterinya di rumah
  • Selalunya akan menghubungi kamu pada waktu-waktu tertentu sahaja kerana mungkin dia berada bersama keluarganya
  • Penampilan yang luarbiasa bila bersama kamu walupun dah beruban
  • Segala permintaan yang dibuat pastiakan ditunaikannya walupun isterinya terabai dirumah
  • Selalunya akanberjumpa dengan kamu ditempat yang tidak ramai orang agar rahsianya tidak terbongkar


UMUR 12TAHUN TAPI KELIHATAN MACAM UMUR 96 TAHUN

Posted: 15 Jun 2010 10:06 AM PDT

Hayley Okines baru berusia 12 tahun tapi kerana penyakit dia kelihatan seperti orang yang berumur 96 tahun.Penyakit ini hanya berlaku satu daripada lapan juta orang.
Walaupun begitu dia tidak mengalah dan terus menghadapi hidup seperti biasa.
Ibunya sangat berbangga dengan ketabahan anaknya ini dan gembira melihat anaknya bermain bersama-sama kawannya.

Sifir berkaitan musibah

Posted: 15 Jun 2010 09:34 AM PDT

Setiap sesuatu yang berlaku adalah mengikut kehendak Allah,setiap kehendak Allah itu pasti akan berlaku,dan kehendak Allah itu berkait dengan himah yang mutlak,hikmah yang mutlak itu berhubung rapat dengan kebaikakan yang mutlak
  • Hikmah itu tidak terhitung dan infiniti

  • Tidak semua hikmah di sebalik sesuatu peristiwa itu dapt dicungkil oleh manusia kerana manusia lemah berbanding Alah SWT

  • Musibah ialah subset daripada ujian.Skop ujian lebih umum berbanding musibah kerana nikamat dan musibah termasuk dalam ujian.Oleh sebab itu,semua musibah adalah ujian dan bukan semua ujian itu musibah

  • Musibah bentuknya negatif dan tidak di sukai manusia

  • Tiada siapapun terlepas daripada musibah di dunia ini

  • Allah berfirman yang bermaksud : "Boleh jadi kamu membenci sesuatu,padahal perkara itu amat baik bagi kamu,dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu,padahal perkara itu amat buruk bagi mu,Allah mengetahui,sedangkan kamu tidak mengetahui.' (Surah Al Baqarah 2:216)

  • Musibah akan terasa ringan jika menimpa kelompok ramai contohnyapenyakit berjangkit.

Ibu yang pernah beri anaknya 7 tahun botox kini ajar tarian tiang pula

Posted: 15 Jun 2010 09:01 AM PDT

Sarah Burge 50 thn yang di kenali "Human Barbie" yang pernah memberikan anaknya yang berusia 7thn dengan  suntikkan botox kini mengajar pula anaknya itu tarian tiang.Dia yang menghabiskan 1/2 juta pound untuk pembedahan plastik mengajar anaknya tarian tiang untuk menjaga kesihatan.
Selain anaknya yang berusia 7thn,dia juga memberikan suntikkan botox untuk anaknya yang berusia  16 tahun.Dia yang memegang rekad sebagai orang yang banyak sekali menjalankan pembedahan plastik berharap anak-anaknya akan mengikut jejaknya juga.Dia juga berharap agar anaknya dapat mengambil alih perniagaannya nanti.Dia mempunyai sebuah kelab yang selalu menganjurkan parti sex antarabangsa.

SPHYNX CATS

Posted: 15 Jun 2010 07:57 AM PDT

Muka ,bentuk badannya seperti ET dan GREMLIN tetapi harganya 3000 paun seekor walaupun kelihatan hodoh dan amat menakutkan itulah SPHYNX CATS.Kucing yang ganjil dari baka yang jarang di jumpai ini berada di England beberapa tahun yang lalu. 
Kucing yang sesuai untuk orang yang berpenyakit asma kerana tidak berbulu.Kucing yang boleh hidup 9 hingga 15 tahun ini semakin popular disana.

Harriet the hen pecah rekod sendiri....

Posted: 15 Jun 2010 06:30 AM PDT

Seekor ayam yang baru -baru ini yang  mengeluarkan telur terbesar di dunia telah memecahkan rekodnya sendiri.
Ayam ini telah mengeluarkan telur besar buat kali kedua dan saiznya 9.1 diameter daripada telur yang di keluarkan beberapa hari yang lalu.
Tuan  ayam itu berkata telur itu berpotensi untuk  di iktiraf oleh Guinness Book of World Record.

'' I'm here to be head Bin Laden "

Posted: 15 Jun 2010 05:57 AM PDT

Pihak berkuasa Pakistan telah menahan seorang warganegara Amerika yang bersenjata belati ,pistol dan pedang sepanjang 40' dalam misi solonya untuk membunuh Osama Bin Laden.
Gary Faulkner 52 tahun juga telah membawa teropong malam bersamanya.Dia yang berasal dari California tertangkap di Lembah Brumboret dekat sempada Afghanistan.Dia memburu Osama kerana dia mengalami kerugian peribadi pada September 11.




Mengukur rasa 'kepanasan' Group G World Cup 2010

Posted: 15 Jun 2010 05:06 AM PDT

Group G dalam kempen World Cup 2010 adalah satu group yang dalam keadaan 'kepanasan'.Group yang di sertai oleh juara 5 kali piala dunia Brazil,pasukan misteri Korea Utara,antara kekuatan pasukan benua Afrika Ivory Coast dan pasukan yang ramai pemain berbakat Portugal.
Perlawanan Brazil- Portugal ,Brazil -Ivory Coast serta Portugal- Ivory Coast adalah antara perlawanan yang sangat dinantikan dalam World Cup 2010 ini .Kita akan di sajikan dengan perlawanan Portugal -Ivory Coast pada perlawanan pembukaan  kumpulan yang terhangat pada Word Cup 2010 pada malam ini.

Dari segi pencapaian Ivory Coast boleh mendabik dada kerana mereka merupakan juara Group E zon kelayakkan Benua Afrika.Manakala Portugal terpaksa bergelut dalam Play Off untuk melayakkan diri ke World Cup 2010 ini.
Bagi Portugal mereka mempunyai ramai pemain berbakat dan mampu untuk memecahkan kubu kekuatan pertahanan yang di terajui oleh pemain -pemain yang mempunyai  stamina yang tinggi.Tapi bolasepak bukanlah pemainan individu dan pasukan yang menang pastilah pasukan yang tinggi kerja samanya.


Ivory Coast : Barry; K Toure, Eboue, Boka, Tiene; Y Toure, Zokora; Gervinho, Romaric, Tiote; Drogba.

Portugal : Eduardo; Miguel, Carvalho, Alves, Duda; Meireles, Veloso; Simao, Deco, Ronaldo; Almeida.


Nasihat Untuk Anak-Anak Soleh Dan Solehah

Posted: 15 Jun 2010 03:02 AM PDT

~ ORANG YANG JAUH DARI
AL QURAN MUSTAHIL AKAN
MASUK SYURGA,
SEPERTI MUSTAHILNYA SEEKOR UNTA
MASUK KELUBANG JARUM ~

Perkara Yang Perlu Dilakukan Jika Putus Cinta

Posted: 15 Jun 2010 01:40 AM PDT

broken hearted Pictures, Images and Photos
Perkara yang perlu di lakukan jika anda putus cinta ialah : 

Jangan hubungi pasangan anda
  • Jangan telefon,sms,e-mel,atau apa-apa cara sekalipun yang boleh berhubungan dengannya.Jangan lakukan sebarang komunikasi dengan pasangan anda
Jangan Meluahkan Masalah Kepada Rakan Pasangan Anda
  • Disebabkan tidak dapat menghampiri pasangan anda akhirnya anda memilih rakan pasangan anda untuk meluahkan masalah anda.Keadaan ini akan memburukkan lagi keadaan
Luahkan Perasaan Kepada Teman Rapat Anda Sahaja
  • Masalah cinta sepeti ini memerlukan seseorang yang betul -betul rapat dan memahami anda.Cari mereka dan luahkan segala masalah perhubungan cinta anda.Seelok- eloknya ahli keluarga.
Jangan Biarakan Diri Anda Keseorangan
  • Mungkin anda inginkan masa untuk berseorangan tapi pada hakikatnya anda perlukan seorang teman untuk menemani anda.Apabila anda letakkan diri anda keseorangan anda akan cenderung untuk menghadapi masalah kemurungan
Hadiahkan Diri Anda Dengan Sesuatu Yang Menyeronokkan
  • Anda perlu sedar anda sedang bersedih.Jika anda terus bersedih maka tiada jalanpenyelesaian yang dapat anda lakukan.Oleh itu anda perlu menghadiahkan diri anda sendiri dengan sesuatu yang ceria dan menyeronokkan.Belikan sesuatu yang berharga kerana anda dapat mengharungi perpisahan ini

Cristiano Ronaldo pun tak gemar bunyi vuvuzela

Posted: 15 Jun 2010 12:09 AM PDT

Belum pernah di dalam sejarah bolasepak piala dunia (World Cup) satu alat tiupan di jadikan perbincangan yang hangat.Vuvuzela telah menjadi sensasi dan kontroversi.Ini semua kerana bunyinya yang amat bingit kalau di tiup apa tah lagi kalau beri-ribu orang yang meniup vuvuzela ini.

Bukan setakat orang awam,penyiar tv malahn pemain bola sepak seperti Cristiano Ronaldo pun tak berapa gemar bunyi  vuvuzela ini.Dia berkata bunyi bising daripada alatan vuvuzela amat membingitkan telinga.
Sampai ada yang menyarankan agar vuvuzela ini di haramkan,Inilah dia penangan vuvuzela yang menjadi sensasi pada World Cup 2010 ini selain sensasinya pasukan Asia seperti Korea Selatan dan Japan.

Wanita 66 tahun Lahirkan Anak Kembar Tiga Guna IVF

Posted: 14 Jun 2010 11:15 PM PDT

Bhateri Devi 66 tahun merupakan ibu tertua yang melahirkan anak kembar tiga melalui kaedah tabung uji (IVF).Devi yang berasal dari India ini melahirkan dua anak lelaki dan satu perempuan .Anaknya ini kini di berikan rawatan intensif setelah proses kelahiran yang merbahaya ini.
Bayi-bayi ini juga dilahirkan di bawah tahap normal iaitu 1.708kg,1.021kg dan 0.653kg .Suaminya Deva Singh sangat bahagia dengan  kelahiran bayi ini.

Anak yang dilahirkan di hospital waktu malam punya risiko tinggi untuk mati?

Posted: 14 Jun 2010 09:59 PM PDT

Anak yang di lahirkan di hospital pada waktu malam lebih berisiko untuk mati.Inilah kajian yang dibuat di Britain.Antara sebabnya ialah kekurangan doktor pakar dan terlatih yang bekerja pada waktu itu .Sebanyak 47%kematian berlaku di sesetengah hospital di antara pukul 6ptg hingga 8 am.
Kajian ini dilakukan berikutan kematian lebih 3000 bayi matisetiap tahun di Britain setiap waktu malam dan hujung minggu kerana pada waktu itu banyak tugas di serahkan kepada doktor pelatih.
Untuk keterangan lanjut sila klik sini


Amarah SI perokok

Posted: 14 Jun 2010 09:16 PM PDT

Akibat tidakberpuashati kerana diberikan kompaun sebab menghisap rokok di kawasan larangan tiga orang lelaki hilang pertimbangan menumbuk dan menendang seorang pegawai Jabatan Kesihatan  yang membuat operasi penguatkuasaan di Hospital Sultan Abdul Hamid Sungai Petani.
Kenapa nak di belasah pegawai tu yang salah kan kita kerana menghisap rokok ditempat larangan.Sekarang dah jadi kes polis.Siapa yang susah?

Bila Xbox 360 nak di JUAL di Malaysia?.

Posted: 14 Jun 2010 07:50 PM PDT


Xbox 360 Konsole permainan baru keluaran Microsoft.Harganya US$299.Bila agaknya akan di jual kat Malaysia ni?Konsole Xbox 360 ini merupakan konsole bebas tangan sepenuhnya.


Tragedi World Cup

Posted: 14 Jun 2010 06:54 PM PDT

Seorang lelaki terpaksa menerima tiga jahitan pada telinga kanannya selepas terkena serpihan tingkap yang di pecahkan anaknya . Ini semua gara-gara World cup 2010.Dia yang sedang duduk dengan anaknya yang berusia 17 tahun menyaksikan perlawana antara Serbia dengan Ghana.Akibat geram dengan perlawanan itu anakya telah menendang bola kalu mengenai tingkap menyebabkannya pecah.
Bapanya tidak menyedari serpihan kaca tingkap itu tercucuk di telinganya kerana terkejut dengan tindakan anaknya.Dia mulai menyedaruinya selepas telinga berdarah dan pedih kesakitan.Dia panik dan hampir pengsan.Dia telah menerima tiga jahitan.
Inilah penangan bola sepak World Cup 2010.

4O orang sudah hilang semasa World Cup

Posted: 14 Jun 2010 06:01 PM PDT

Polis Afrika Selatan telah mencatatkan kehilangan 40 orang budak setakat ini semasa berlansung World Cup 2010 ini.Kehilangan kanak-kanak amat di khuatiri apalagi gejala penculikkan kanak-kanak amat berleluasa di Arika Selatan.Ramai ibubapa risau para penculik akan mencari peluang semasa temasya ini berlansung.
36 orang kanak -kanak  sahaja sudah hilang semasa perlawanan pembukaan antara Mexico dengan Afrika Selatan.Kebanyakkan penculik adalah orang luar dan kemungkinan penculik menjual kanak-kanak diluar negara kata juru cakap polis Percy Morokane.
sumber : kompas.com

MAMPU HAFAZ 30 SURAH

Posted: 14 Jun 2010 05:40 PM PDT

Umur baru 3 tahun 8 bulan tapi sudah mampu hafaz 30 surah.Darwisya Adriana Rozali sudah juga boleh mengajar adiknya mengaji.Dia telah didedahkan dengan vcd ayst surah-surah sejak berumur 6 bulan.Kemampuannnya juga telah di uji oleh Akedemi Darul Huffaz dan diberikan sijil.
Ibu nya juga memberikannya makanan seperti kismis,kacang badam,madu, habbatus sauda,buah zaitundan air yang di bacakan surah Taha.

wanita tertua yang melahirkan bayi sudah meninggal dunia

Posted: 14 Jun 2010 02:59 PM PDT

Rajo Devi Lohan 73 Thn ibu tertua yang melahirkan bayi melalui kaedah IVF telah meninggal dunia hari ini .Aku ada membuat entri mengenai kesediannya untuk mati .

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS