Nuffnang

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


Isu Pembedahan Plastik Artis Korea

Posted: 28 Jun 2012 11:12 PM PDT

Menurut kamus Dewan Bahasa dan Pustaka, pembedahan plastik atau dalam bahasa inggerisnya dikenali sebagai plastic surgery, merupakan pembedahan yang dilakukan bagi membaiki atau memulihkan bahagian badan, terutamanya paras rupa dengan melakukan pembedahan tisu, sama ada untuk tujuan rawatan serta memulihkan kecacatan bagi mendapatkan rupa paras yang cantik dan menarik.

Pada umumnya dalam kaedah rawatan, pembedahan plastik dijalankan bagi memulihkan atau membaiki anggota badan atau rupa paras yang rosak akibat kemalangan ataupun akibat kecacatan yang hakiki. Namun begitu, dewasa ini ramai individu yang menjalankan kaedah pembedahan plastik bagi mendapatkan rupa paras yang cantik dan menawan.

Lazimnya pembedahan plastik untuk kaedah kosmetik sering dikaitkan dengan artis-artis Korea. Tetapi sejauh manakah kebenarannya?

Girls Generation merupakan salah satu artis berkumpulan wanita yang didakwa melakukan kaedah pembedahan plastik bagi mendapatkan rupa paras yang cantik. Di sini terdapat beberapa artis wanita dari kumpulan Girls Generation yang melakukan pembedahan plastik dan anda sendiri dapat melihat wajah mereka sebelum dan selepas melakukan pembedahan kosmetik.

Tiffany

Jessica

Sunny

Hyo Yeon

Yoona

Kesemua artis-artis korea tersebut telah melakukan kaedah pembedahan plastik bagi mendapatkan rupa paras yang cantik dan menawan. Namun begitu, Islam melarang keras umatnya untuk mengubah sesuatu ciptaan yang telah dikurniakan. Jadi, bersyukur dengan segala kurniaan yang telah kita miliki, tidak perlu mengubah sesuatu kejadian yang sememangnya telah tersurat.

Sumber : IDOLIZED OR DESPISED ME

Rahsia Kecantikan Ziana Zain

Posted: 28 Jun 2012 11:10 PM PDT

Pada tanggal 1 Julai 2012 yang akan datang, seorang artis senior, Ziana Zain julung-julung kalinya akan memperkenalkan produk kecantikan miliknya yang dikenali sebagai B.Lift. Menurut Ziana Zain, B.Lift merupakan perkongsian kecantikan yang telah diamalkan olehnya lebih dari 20 tahun yang lalu dan produk ini merupakan produk pemakanan tambahan yang dapat memelihara kecantikan wajah dari dalam secara semulajadi.

Pada dasarnya, B.Lift merupakan produk makanan tambahan yang diperkaya dengan bahan-bahan semulajadi seperti sayur-sayuran, buah-buahan,ikan asli dan juga kolagen bermutu tinggi. Disamping itu, produk makanan tambahan yang berbentuk serbuk ini seratu peratus halal dan telah diluluskan oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia atau JAKIM.

Selain itu, menurut Ziana Zain, B.Lift merupakan satu produk yang istimewa buatnya kerana khasiatnya diperakui dan ia telah menjalani proses pembuatan yang penuh terperinci sebelum produk ini dipasarkan secara meluas kepada pengguna.

Merujuk kepada kaedah pemasaran produk B.Lift ini, Ziana Zain telah memilih untuk tidak memasarkannya secara langsung di kedai-kedai, tetapi beliau memilih untuk menggunakan alternatif pemasaran lain iaitu melalui medium pemasaran di internet seperti Twitter dan Facebook. Selain itu, beliau turut akan mengadakan ceramah kecantikan untuk produk B.Lift ini setelah produk ini selamat dilancarkan.

Bagi individu yang berminat untuk mencuba produk B.Lift ini, anda boleh layari Facebook Ziana Zain di Ziana Zain Ventures atau di Twitter beliau iaitu @ZZventures. Selain itu, anda juga boleh mengirimkan email kepada beliau di zianazainventure@gmail.com.

Sumber : Murai.com.my

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Awi Rafael Buang Tatu Guna Perubatan Islam

Posted: 28 Jun 2012 06:04 PM PDT

Awi Rafael Buang Tatu Guna Cara Perubatan Islam

Dah lama juga Budiey tak jumpa dengan penyanyi yang sangat baik hati, Awi Rafael… namun semalam, ketika mana Budiey hadir di Pelancaran Album Terbaru Jinbara, Budiey nampak Awi Rafael turut sama datang untuk menyanyi secara duet bersama kumpulan Jinbara dalam Oh Mama Saya Mahu Kahwin.

Setelah lebih kurang 3 minggu gambar Awi Rafael dengan tatu tersebar di internet, Awi kini bangkit kembali dengan semangat baru untuk berada dalam industri. Semangat positif macam ni yang kita perlukan. Walaupun sangat sedih dengan kontroversi tersebut, namun Budiey kira Awi Rafael berjaya menanganinya.

Ramai media bertanya tentang susulan apa akan jadi dengan tatu tersebut. Pastinya, sekarang ini Awi dalam proses untuk membuang tatoo. Bukan satu benda yang mudah sebab ia memerlukan masa yang lama dan kos yang tinggi. Jadi lepas ni, Awi akan bebas untuk menggayakan fesyen baju lengan pendek mahu pun nak pakai singlet pun boleh. Baru ada imej seksi kat situ, tak gitu, Awi.

Menurut Awi, sekarang dia tengah buang tatu melalui kaedah perubatan Islam. Dah hampir setahun Awi buat proses pembuangan yang mana sebelum gambarnya bertatu tersebar di Internet lagi.

Awi Rafael

"Sebelum gambar saya tersebar lagi memang saya sudah buat proses membuang tatu tersebut menerusi rawatan secara Islam. Bagaimanapun ia adalah proses yang memerlukan kos tinggi selain memakan masa,"

Baru-baru ini Awi membuat pengakuan melalui Facebook miliknya dengan mengesahkan gambar lelaki bertatu seperti yang tersebar di Internet dan diperkatakan umum itu adalah dirinya.

Dalam pengakuan berkenaan Awi yang popular dengan lagu Bila Aku Jatuh Cinta itu benar-benar menyesal dengan perbuatan tersebut yang dilakukan pada zaman remajanya tanpa memikirkan kesan pada hari ini. Dalam pada itu, Awi berkata penyebaran gambar itu memberi hikmah besar kepadanya apabila banyak pihak tampil untuk membantunya membuang tatu berkenaan.

"Ramai ustaz yang menjalankan rawatan tradisional secara Islam menawarkan khidmat mereka selain melalui kaedah moden. Saya sangat terharu. Walaupun sedih pada mulanya kerana gambar itu tersebar tetapi ia mempunyai hikmah besar di sebalik kejadian tersebut," ujarnya.

Jelas Awi, para peminatnya juga turut memberikan sokongan dan sentiasa mendoakan perkara-perkara baik untuk dia.

"Alhamdulillahlah, sokongan mereka membuatkan saya ingin terus memperbaiki diri dan mempelajari bahawa jika kita buat sesuatu kesilapan kita harus mengakuinya dan belajar daripadanya," katanya.

Sementara itu, Awi berkata, walaupun namanya tercalar akibat insiden itu, tawaran mengadakan persembahan masih lagi diterimanya dan dia amat bersyukur kepada Allah yang melimpahkan rezeki.

"Siapa sangka apabila kita ditimpa musibah, rupa-rupanya ia turut disulami dengan perkara baik dan rezeki. Saya sangat bersyukur," ujarnya. via Mstar Online

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

Lebih 80 Selebriti di FEEL GOOD RUN 2012

Posted: 28 Jun 2012 05:39 PM PDT

LARI DAN BERSERONOK BERSAMA LEBIH 80 SELEBRITI

Dikira sebagai acara larian selebriti berprestij negara, larian amal FEEL GOOD RUN 2012 dengan bangganya akan membawa seramai lebih 80 orang selebriti untuk turut serta dalam larian itu yang akan berlangsung pada hari Ahad, 8 Julai ini di Sri Pentas, Bandar Utama.

Antara artis dan personaliti negara yang bakal menyarungkan pakaian sukan dan mengeluarkan keringat untuk tujuan amal dan sempena ulangtahun stesen ntv7 yang ke-4 adalah – Ning Baizura, Elaine Daly, Daphne Iking, Vanessa Chong, Yasmin Hani, Vanidah Imran, Naz Rahman, Aidid Marcello, Debbie Goh, William San, dan Jasmine Abu Bakar. (Senarai penuh selebriti dilampirkan bersama emel ini)

Dengan hanya yuran penyertaan sebayak RM 25, para peminat mereka bakal mendapat peluang yang jarang diperolehi dengan berlari bersama idola dan artis kesayangan mereka demi tujuan amal melalui kategori "Run with Celebrity". Kesemua hasil kutipan untuk acara itu akan disalurkan kepada empat benefisiarinya tahun ini – Kiwanis Down Syndrome Foundation, The Pure Life Society, PAWS Animal Welfare Society Malaysia, dan Yayasan Chow Kit.

"Kategori yang melibatkan selebriti ini memberi orang ramai peluang untuk mendekatkan diri mereka secara lebih peribadi dengan personaliti" terlibat dan turut memberikan pengalaman menarik yang tidak dapat dibandingkan kepada para selebriti untuk memberi sumbangan mereka untuk tujuan kebaikanyang amat berharga," kata Airin Zainul, Pengurus Besar Kumpulan ntv7 & 8TV.

"Kami amat menghargai keudian para selebriti yang sanggup meluangkan masa untuk acara larian amal ini. Ini juga membuktikan kepada seluruh Malaysia betapa mereka amat menyokong acara amal seperti Feel Good Run," tambah Airin.

Sejak penyertaannnya dibuka secara rasmi pada 21 Mac, larian amal yang semestinya menyeronokkan itu telah berjaya menarik seramai 5,000 orang peserta dalam hanya empat minggu dan secara langsung memecahkan rekod pada tahun lepas. Tarikh tutup penyertaan yang dijadualkan pada 1 Jun terrpaksa diubah kerana sambutan yang begitu menggalakkan. Kesemua pelari yang telah mendaftar akan menerima sepasang kemeja-t, bib mesej dan buku panduan buat peserta. Sijil penyertaan serta momento akan diberikan kepada semua peserta yang berjaya menamatkan larian tersebut.

Peserta dan pengunjung juga akan dihiburkan dengan aktiviti menarik di gerai-gerai khas daripada penaja utama (Whiskas & Pedigree), pakaian sukan rasmi (Brooks), majalah rasmi (Health Today) serta para benefisiari bakal turut serta. Makanan burger dan minuman kopi percuma juga disediakan oleh penaja Burger King dan San Francisco Coffee di penghujung trek larian di Central Park yang disediakan berdasarkan mereka yang tiba dahulu.

Feel Good Run Celebs

Maklumat tambahan:

Maklumat larian
Tarikh : Ahad, 8 Julai 2012
Garisan mula : Sri Pentas, Bandar Utama
Garisan penamat : Central Park, Bandar Utama (7km & 3km)
Sri Pentas (700m)

Empat kategori yang diadakan di dalam larian amal ini:
1) Feel Good Run – 7 km, 13 tahun dan ke atas
2) Run with Celebrities – 3 km, 13 tahun dan ke atas
3) Costume Fun Run – 3 km, 13 tahun dan ke atas
4) Kids Run – 700 m, berusia 12 tahun ke bawah

Aturcara
6.30pagi Ketibaan peserta larian
7.00pagi Gathering
7.10pagi Sesi memanaskan badan
7.30pagi Waktu pelepasan – 7km
7.45pagi Waktu pelepasan – 3km
8.00pagi Waktu pelepasan – 700m
9.00pagi Persembahan pembukaan
9.20pagi Ucapan oleh Cik Airin Zainul, Pehurus Besar Kumpulan ntv7 & 8TV
9.25pagi Penyerahan cek kepada para benefisiari
9.45pagi Sesi fotografi
9.50pagi acara potong kek ulang tahun ntv7 yang ke – 14
10.00pagi Acara tamat

Penutupan jalan/laluan
Berikut merupakan jalan yang akan ditutup untuk acara Feel Good Run pada 8 Julai 2012.

Nama Jalan Masa Catatan
Persiaran First Avenue 7.30 – 8.30 pagi Penutupan penuh
Persiaran Bandar Utama 7.30 – 8.30 pagi Penutupan penuh
Lebuhraya Damansara Puchong 7.30 – 8.30 pagi Penutupan satu lorong
Lebuh Bandar Utama 7.30 – 8.30 pagi Penutupan sebahagian
Dataran Bandar Utama 7.30 – 8.30 pagi Penutupan penuh satu lorong
Lebuh Bandar Utama 7.35 – 8.35 pagi Penutupan sebahagian
Changkat Bukit Utama 7.45 – 8.45 pagi Penutupan sebahagian
Persiaran Bukit Utama 7.45 – 8.50 pagi Penutupan sebahagian
Tengkat Bandar Utama 7.50 – 8.50 pagi Penutupan sebahagian
Dataran Bandar Utama 7.55 – 9.00 pagi Penutupan sebahagian
Lebuh Bandar Utama 7.50 – 8.20 pagi Penutupan sebahagian
Jalan BU 3/1 7.55 – 8.25 pagi Penutupan sebahagian

• Kesemua informasi dikemaskini dan diperakui benar sehingga 13 Jun 2012.
• Kesemua jalan raya akan dibuka semula sejurus semua peserta menamatkan larian mereka.

Para peserta boleh melayari www.ntv7.com.my/feelgoodrun atau menghantar sebarang pertanyaan mereka melalui emel ke feelgoodrun@ntv7.com.my atau hubungi 03-56373821 untuk maklumat lanjut.

Antara Selebriti yang terlibat:

  1. TV Host Dennis Gan
  2. Actor Nimal
  3. TV Host Megan
  4. TV Host Chrystina Ng
  5. TV Host Adam Zain
  6. TV Host Winson Voon
  7. Newscaster Yee Ling
  8. Actor Rashidi Bin Ishak
  9. Actor Tam Suhaimi
  10. Actress Vanidah Imran
  11. Actress Bkay Nair
  12. Actress/Host Ixora Chern
  13. Blogger Suren Haris Anwar
  14. Radio Announcer Hafiz Hatim
  15. Actor Lawrence Wong
  16. Artiste Aini Nadia
  17. TV Host Joanne de Rozario
  18. TV Host Adrian Jalaludin
  19. Radio Announcer Deen Hot FM
  20. Artiste Aidid Marcello
  21. Artiste Jejai MyTV3
  22. Artiste Afiq Zainal
  23. Artiste Sazana Ayob
  24. Artiste John Bear
  25. TV Host Daphne Iking
  26. TV Host Elaine Daly
  27. TV Host Vanessa Chong
  28. Actress Joey Leong
  29. Actor Frederick Lee
  30. Actor ernest
  31. Actress Aenie Wong
  32. Actress Jamie Chu
  33. Actor Coby Chong
  34. Actress Tiffany Leong
  35. Actress Jane Chin
  36. Actress Candy Ice
  37. Actor Johnson Low
  38. Actress Miau Miau
  39. Actor Adrian Tan
  40. Actor Kyo Chen
  41. Actor Goh Wee Ping
  42. Actor Leslie Chai
  43. Actress Debbie Goh
  44. Actress Karena Teo
  45. Actor Alvin Wong
  46. Actor/Radio Announcer William San
  47. TV Host Johan Ariff
  48. TV Host Hani
  49. Newscaster Helmi Majid
  50. Newscaster Jasmine Abu Bakar
  51. Newscaster Praevitriana
  52. Newscaster Tan Ley Teng
  53. Newscaster Tiang Kah Chee
  54. Newscaster Yong Yu Xi
  55. Newscaster Peh Kien Min
  56. TV Host Lisa Wong
  57. TV Host Naz Rahman
  58. Artiste Kit Mah
  59. TV Host Mayjune Tan
  60. Radio Announcer Wayne Thong
  61. Radio Announcer Lee Yue Vonn
  62. Radio Announcer Nicholas Ong
  63. Radio Announcer Kyan Lim
  64. Radio Announcer Angeline Ooi
  65. Radio Announcer Jack Yap
  66. TV Host MeiSim
  67. Singer Ning Baizura
  68. Actress/Singer Yise Loo
  69. Singer Shiha
  70. Singer Adi
  71. Singer Will Ng
  72. Actress Intan Ladyana
  73. Singer Ong Shir Ching
  74. Singer Cheng Koon Si
  75. Artiste Hafidz
  76. Singer Thor Yin Wei
  77. Singer Atilia
  78. Actress Yasmin Hani
  79. Radio Announcer Chad Hot FM
  80. Artiste Acis
  81. TV Host/ Actress Julie Woon
  82. TV Host Joel

Feel Good Run Celebs2

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Zon Artis

sumber :-

Zon Artis


Sasha Sahkan Akan Bercerai Namun Enggan Dedahkan Punca

Posted: 28 Jun 2012 04:24 AM PDT

*Berita ini kami petik daripada Kosmo!

SASHA SAIDIN CERAI TANGGAL 25 Jun lalu, kehadiran pelakon dan penyanyi Sasha Mohamad Saidin, 35, bersama ibunya ke Mahkamah Syariah Gombak Timur telah menarik perhatian segelintir pihak media yang sedang membuat liputan satu kes khalwat seorang pelakon.

Ketika itu Sasha yang juga merupakan bekas anggota kumpulan Elite dilihat berbaju kurung dan berselendang hitam telah memasuki kawasan yang menempatkan Jabatan Agama Islam daerah Gombak Timur sebelum masuk ke mahkamah rendah bersama ibunya.

Apabila ditanya oleh pihak media mengenai kehadirannya di situ, ternyata artis jelita kacukan Melayu-Inggeris itu agak terkejut. Namun, dia sekadar memberi alasan mempunyai urusan berkenaan hal keluarga.

Bagaimanapun, ketika dihubungi Kosmo! semalam, kakak kepada pelakon Zain Saidin itu telah membuat pendedahan yang pastinya cukup mengejutkan ramai pihak terutamanya pengikut perkembangan dunia seni. Mari ikuti soal jawab antara wartawan Kosmo! dengan Sasha kat bawah ni:-

SASHA SAIDIN BERCERAI

Semalam beberapa orang wartawan melihat kehadiran Sasha dan ibu ke Mahkamah Syariah Gombak Timur. Apakah tujuan Sasha hadir ke mahkamah tersebut?

Sebenarnya tujuan saya hadir ke mahkamah tersebut kerana mahu membuat permohonan cerai. Saya mengaku yang ketika ini saya memang mahu bercerai dengan suami saya, Salyo Priyanto Nutosoemarsono.

Sebelum ini tiada sebarang cerita kontroversi yang membabitkan Sasha dan suami. Jadi, kenapa tiba-tiba mahu bercerai pula?

Buat masa sekarang, saya membuat keputusan untuk tidak memberi sebarang kenyataan atau menceritakan mengenai perkara yang sebenar sehingga saya membuat keputusan untuk bercerai. Mungkin kalau sudah tiba masa yang sesuai nanti, barulah saya akan mendedahkan tentang permasalahan yang berlaku antara kami berdua. Namun, sekarang ini lebih baik saya berdiam diri sahaja terlebih dahulu.

Adakah Sasha akan membuat sidang akhbar khas dengan media untuk menceritakan permasalahan yang berlaku?

Saya tidaklah terfikir untuk membuat cara yang sebegitu. Cuma saya mahu segala yang berlaku dapat diselesaikan terlebih dahulu. Apa yang boleh saya nyatakan, keputusan untuk bercerai ini merupakan keputusan kami bersama.

Related Posts with Thumbnails

Ella Bakal Tamatkan Zaman Solo, Nikah Juruterbang 7 Julai Ini

Posted: 28 Jun 2012 03:27 AM PDT

Setelah sekian lama hidup bersendirian, ratu rock negara siapa lagi kalau bukan Ella disahkan akan menamatkan zaman solo'nya pada 7 Julai ini. Menurut ahli keluarga Ella atau nama sebenarnya Norzila Aminudin yang kini berusia 46 tahun, Ella bakal menjadi isteri kepada seorang jejaka yang berasal dari Muar, Johor. Namanya, masih dirahsiakan.

GAMBAR PERNIKAHAN ELLA

Difahamkan, jejaka yang bakal menjadi suami Ella tu bertugas sebagai juruterbang dan mereka bakal dinikahkan di kediaman keluarga Ella di Klang, Selangor.

Sebelum menerima khabar gembira ini, Ella telah dikesan menghadiri kursus perkahwinan pada 3 hingga 4 Mac lalu. Dari sinilah munculnya spekulasi Ella bakal mendirikan rumahtangga pada tahun ini. Walau bagaimanapun, pada ketika itu, Ella enggan mengulas lanjut mengenai hal berkenaan dan lebih banyak mendiamkan diri.

Related Posts with Thumbnails

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

borak kosong

sumber :-

borak kosong


Tukang masak Mao Hidangkan Alat Kelaminnya ke Tamu (Foto)

Posted: 28 Jun 2012 09:00 PM PDT


TRIBUNNEWS.COM - Pihak penyelidik di Jepun kini sedang mempertimbangkan apakah sang juru masak melanggar hukum ketika menghidangkan penis dan buah pelirnya ke lima tamu yang datang ke acara makan malam. Demikian dilansir NYDaily News, Khamis (28/6/2012).
Yang lebih menjijikkan, para tamu tahu jika hidangan mereka berisi penis dan buah pelir sang juru masak. Tak hanya itu, mereka rela merogoh kocek 250 dollar AS  untuk menikmati hidangan tersebut.
Tukang masak Mao Sugiyama memotong penis dan buah pelirnya pada March lalu melalui operasi dan menyimpannya di peti  sebelum kemudian memasaknya dalam sebuah pertemuan ekslusif di Tokyo.
Sebanyak 70 orang menghadiri acara makan malam itu di kota Suginami yang dibuka dengan alunan piano. Lima orang menikmati hidangan buatan Sugiyama yang dihidangkan dengan jamur dan daun sop sementara yang lainnya menyantap daging sapi dan daging buaya.
Pihak kepolisian Tokyo mulai melakukan investigasi setelah wali kota setempat kerana menganggap itu hal yang tak pantas dan cabul.
"Banyak warga Suginami dan tempat-tempat lainnya yang mengeluhkan masalah inim" ujar Wali Kota Suginami, Ryo Tanaka.
Sugiyama, seorang pelukis berusia 20-an tahun yang menggambarkan dirinya tak berkelamin, mengumumkan acara makan-makan itu lewat tweet pada 8 April.
"Saya menyuguhkan alat kelamin saya (penis, testis, dan kantung kemaluan) sebagai hidangan dengan bayaran 100 ribu yen dan akan segera dihidangkan sesuai dengan permintaan dan lokasi yang telat ditetapkan," demikian bunyi tweet itu.
"Organ genital itu dipotong ketika saya berusia 22 tahun. Saya sudah menjalani tes dan bebas dari penyakit," tulisnya.
Dalam tweet berikutnya, ia mengatakan akan segera menyiapkan hidangan itu sesuai dengan standar kesehatan dan regulasi setempat.
Sementara itu,lima orang menandatangani surat yang menyatakan Sugiyama tak akan bertanggung jawab jika mereka sakit. Foto-foto Sugiyama memasak dan menghidangkan menu menggunakan pakaian koki serta berdiri di depan perapian dan alat kelaminnya. Dalam sejumlah laporan yang diturunkan, para tamu mengatakan daging penis itu elastis dan tak memiliki rasa apapun.

Kerana mimpi pemuda ini masuk Islam

Posted: 28 Jun 2012 08:45 PM PDT

REPUBLIKA.CO.ID, JAKARTA –Jika dia tak mendapat mimpi itu saat sekolah menengah, tak pernah terlintas dalam benak Ahmad Naga Kunadi, 34 tahun, untuk memeluk Islam. Selain faktor garis keturunan, dalam keluarga lelaki Tiong Hoa itu pun tak ada yang beragama Islam. Semua menganut keyakinan Kong Hu Chu, termasuk dirinya.

Namun, sebuah peristiwa–yang semula ia anggap aneh–dalam hidupnya, membuat Naga mulai tertarik Islam. Ia mendapat mimpi yang menyeramkan. Dalam mimpi, ia melihat api mengelilingi manusia yang tergantung di paku bumi. Begitu terbangun, ia merasa ketakutan.

"Saya menyaksikan manusia-manusia digantung di sebuah paku bumi dan di kelilingi oleh api yang sangat besar", tutur Naga. Seusai mendapat mimpi Naga mengalami demam selama tiga hari. Padahal sebelum itu kondisinya sehat-sehat saja.

Naga mencoba mengabaikan mimpi itu. Selain menyeramkan, ia juga tak mampu menafsirkan apa arti mimpi tersebut. Waktu berjalan, hingga suatu hari, ketika sudah di sekolah menengah, ia menjumpai kejadian yang mengingatkan dirinya lagi terhadap mimpi tersebut.

Sewaktu ia berjalan di sebuah kedai buku, ia tiba-tiba berkeinginan untuk berhenti rak bahagian Islam dan mengambil Al-Quran. Ia pun membuka dan membaca sebuah tafsir Al Quran beserta terjemahannya.

Tak boleh membaca tulisan Arab,ia pun hanya membaca teks terjemahannya saja. Membuka halaman secara acak, ia berhenti di surat Al-Humazah. Ia sangat terkejut menemukan arti terjemahan potongan surat tersebut sama persis dengan gambaran mimpi yang dia alami dulu.

"Terdapat api yang membakar dan kamu lihat mereka di ikat di tiang yang panjang" Ucap Naga saat menjelaskan arti dari surat yang ia baca. Ia terheran-heran mengapa mimpinya dulu bisa ada dalam Al-Quran.

Dari sini lah Naga tertarik mengetahui Islam. Setelah kejadian ini, ia mulai sering berdiskusi dengan teman-teman Muslimnya. Tak sebatas berdiskusi dengan temannya, ia pun mencari tahu mengenai Islam dari buku-buku tentang islam.

Tapi ia tak merasa cukup dengan informasi yang ia peroleh. Banyaknya persepsi islam yang tumbuh dan berkembang di Indonesia membuat informasi serba simpang siur. Meski demikian, dorongan rasa ingin tahun terhadap Islam malah kian besar. Alasan lain, ia masih belum memahami mengapa arti mimpinya bisa ada dalam Al Qur'an.

Akhirnya ia memutuskan untuk mengikuti pengajian di Masjid. Sayangnya ada sedikit kendala. Ada pandangan yang mengatakan mereka yangbelum di khitan tak boleh masuk masjid. Naga yang berkeyakinan Kong Hu Cu tentu saja belum dikhitan.

Tapi itu tak mengendurkan semangatnya untuk terus memperdalam pengetahuannya tentang Islam. Ia pun mengikuti pengajian dari luar masjid. Tak hanya mencatat dan mendengarkan, ia bahkan mencegat Ustadz pengajian tersebut untuk meminta mengajarkan dan mengenalkan islam pada dirinya.

"Saya pun rela mengunjungi rumah ustadz tersebut untuk mengajari saya di rumahnya" papar Naga. Dari ustadz tersebutlah Naga bisa mendapatkan ilmu tentang islam. Naga juga tahu bahwa mimpi tersebut adalah gambaran mengenai neraka dan mengapa mimpi itu bisa sama seperti di Al-Quran kemungkinan adalah sebuah hidayah untuk dirinya.

Tapi, ketertarikan Naga terhadap Islam tak disambut baik oleh keluarganya. Mengetahui ia mulai belajar Islam, mereka mulai mengambil jarak. Ia juga mendapat tekanan untuk menghentikan kegiatanya tersebut. Hubungan Naga dengan keluarganya juga semakin rengang

Tekad Naga yang sudah bulat mendorongnya maju terus dengan pendiriannya. Selepas dari bangku SMA, ia memutuskan untuk tinggal di sebuah mess. Kebetulan ia langsung mendapatkan pekerjaan begitu lulus.

Dua hari libur kerja, dimanfaatkan betul oleh Naga untuk mempelajari Islam. Saat Sabtu dan Minggu ia kerap mengisi dengan kegiatan mengaji dan membaca-baca buku.

"Setiap ada pangajian di hari Sabtu atau Minggu, saya pasti mengikuti pengajian tersebut. Selain itu saya juga sering ke toko buku untuk mencari buku yang bersikan pengetahuan islam," kata Naga.

Setelah lama belajar tentang islam, Akhirnya ia mulai sedikit demi sedikit mengikuti anjuran Islam. Hal pertama yang ia lakukan adalah melakukan khitan. Tepat pada usia 22 tahun ia dikhitan. Walau boleh dibilang terlambat, Naga tetap melakukan itu.

Ia beranggapan khitan juga baik untuk kesehatan. "Andai nanti saya tak masuk Islam pun, khitan kan juga baik untuk kesehatan". Ujar Naga.

Dalam pencarian tentang Islam, ia menemukan Masjid Lautze di daerah Pasar Baru, Jakarta. Di masjid itu juga sempat mengikuti pengajian. Ia terus memperdalam Islam di masjid tersebut hingga akhirnya tahun 2002 ia memutuskan mengucapkan dua kalimah syahadat di Masjid ini.

Begitu masuk Islam, ia mengaku merasakan keindahan yang tak ada taranya. Ia merasakan bahagia yang tak mampu diucapkan dalam kata-kata.

"Semua tahu kalau gula itu manis, tapi untuk menjelaskan kenapa gula itu manis itu sulit. Seperti itulah gambaran saya mengenai bahagianya masuk islam, saya tak bisa jelaskan rasa bahagia tersebut," tutur Naga.

Kengininan untuk mendalami Islam tak berhenti sampai di sini. Setelah resmi menjadi Muslim ia sering beraktivitas di Masjid Lautze. Bahkan kini Naga ikut membantu mengurus kegiatan pengajian muallaf di Masjid tersebut.

Lelaki Ini Siap Menembak Tetangganya yang Buang Angin

Posted: 28 Jun 2012 08:30 PM PDT

TEANECK - Seorang pesara asal Amerika Syarikat (AS) mengancam akan menembak siapapun yang buang angin di luar rumahnya. Pesara itu tak segan-segan menggunakan pistol berjenis revolver untuk menghabisi orang yang tak disukainya.

Daniel Collins Jr, ditangkap kerana mengacukan pistolnya ke tetangganya yang berusia 47 tahun. Menurut polis, konfrontasi terjadi antara Collins dan tetangganya di apartment, setelah tetangga Collins kedapatan membuang gas saat berjalan melewati pintu ruangan Collins.

"Saya akan membuat lubang dikepalamu!" ujar Detektif Andrew McGurr yang meniru suara Collins, seperti dikutip Orange, Khamis (28/6/2012).

Collins mengatakan pada detektif itu, dia mendengar ada suara di dalam apartmentnya. Tetangga Collins pun langsung menelefon polis. 

Collins akhirnya didakwa atas tindakan penyerangan, memiliki senjata api tanpa izin. Dirinya juga didakwa atas penggunaan senjata untuk tindakan di luar hukum, dan ancaman teror.(AUL)

Pasangan Remaja Lesbian Ditembak

Posted: 28 Jun 2012 08:15 PM PDT


TRIBUNNEWS.COM - Dua remaja perempuan yang merupakan pasangan lesbian ditembak berulang kali dan membuat satu tewas dan lainnya kini kritikal dan dalam keadaan serius. Demikian diberitakanThe Sun, Khamis (28/6/2012).
Mollie Judith Olgin (19) dan kekasihnya Mary Christine Chapa (18) ditemukan dengan luka tembak di sebuah taman di wilayah Corpus Christi, Texas, Amerika Syarikat (AS). Mary, yang masih selamat, dilarikan ke RS namun dalam kondisi serius.
Polis mengeluarkan pernyataan bahawa kemungkinan ada kaitan antara seksualitas dua remaja putri itu dan kes penembakan yang mereka alami. Namun, mereka akan terus melakukan penyelidikan dan menduga ada pihak lain yang ikut terlibat.'
Ketua polis setempat, Randy Wright, mengatakan bahawa ini bukan penembakan biasa dan sepertinya ada sesuatu yang terlibat dalam aksi ini. Berita penembakan ini kemudian menyebar di AS melalui situs pertemanan antara lain Facebook dan Twitter.


Pelayan Dipecat kerana Menolak Pakai Skirt Mini saat Bekerja

Posted: 28 Jun 2012 08:00 PM PDT


TRIBUNNEWS.COM, JAKARTA - Courtney Scaramella (23), seorang pelayan secara semena-mena dipecat dari tempatnya bekerja di sebuah sportbar di California, Amerika Syarikat (AS), lantaran menolak mengenakan skirt mini, saat bekerja melayani pelanggan.
Scaramella berargumen, skirt bermotif kotak-kotak layaknya yang dikenakan anak sekolah itu, tidak layak dikenakan, dan berkesan tidak senonoh, kerana membuat pakaian dalamnya menyembul, dan mudah terlihat.
Namun protesnya itu tidak diakomodasi oleh tempatnya bekerja iaitu bar O'Hara yang berada di Westwood. Mereka malah menyerang balik Scaramella, dengan memecatnya. Seperti dikutip dari Dailymail, Khamis (28/6/2012).
Selama empat tahun ia bekerja, Scaramella mengaku ia tidak pernah memiliki permasalahan di pejabatnya. Kemudian, manajer baru mengambil alih dan menganti seragam para pelayan.
Ia mengganti seragam lama iaitu celana panjang hitam dan blause dengan skirt kotak-kotak minim.
"Itu tidak adil bagi saya, itu tidak adil bagi gadis-gadis lain yang bekerja di sana," katanya.
"Semua orang tersinggung kerananya. Tak seorang pun ingin melakukannya, tapi sayangnya, pekerjaan sulit didapat sekarang dan beberapa orang terpaksa mengikutinya," lanjutnya.
Ia pun juga mencuba untuk beradaptasi dan mengenakan skirt itu selama beberapa hari. Namun ia mengaku tak nyaman mengenakannya. Ia pun melayangkan surat protes kepada bos barunya tersebut.
Menanggapi surat protesnya, manajemen akhirnya mencabut seragam baru tersebut, namun manajemen kemudian menukar jam kerja Scaramella, dan menugaskannya pada jam kerja yang tidak ia kehendaki.
Tiga hari kemudian ia menerima surat pemecatan dari tempat kerjanya. Oleh kerana itu, dia dibantu oleh seorang peguam dan melayangkan saman resmi terhadap bar  tempatnya bekerja pada 24 Mei 2012 yang lalu.
Dalam samannya, ia menuntut ganti rugi atas pelecehan seksual, pemecatan tanpa alasan, dan upah yang tidak dibayar.

Kereta kabel tidak berbumbung

Posted: 28 Jun 2012 07:45 PM PDT



LUCERNE, Switzerland - Sejumlah orang menaiki kereta kabel yang tidak berbumbung di kawasan pergunungan Stanserhorn dekat sini semalam.
Para penumpang juga boleh melihat pemandangan Tasik Lucerne dari tingkat atas kereta kebal tersebut.- Agensi
sumber : kosmo online

Kapal RM2 bilion milik bilionair misteri

Posted: 28 Jun 2012 07:30 PM PDT


LONDON: Belayar di laut buat kali pertama, kapal layar 400 juta pound (RM2 bilion) itu adalah satu daripada yang terbesar dan termahal pernah dibina.
Pembinaan kapal besar selama empat tahun itu adalah buah fikiran pereka Britain yang ironinya berpangkalan di wilayah tanpa laut, Rutland. Namun di sebalik saiz kapal yang menonjol bernama Topaz itu, identiti pemiliknya kekal rahsia.

Berukuran 147 meter, ia adalah antara kapal terpanjang pernah dibina dan hanya 15 meter lebih pendek daripada Eclipse milik Roman Abramovich yang memegang gelaran kapal terpanjang setakat ini.


Kapal itu juga mempunyai berat hingga 12,000 tan. Siapa pun pemilik bertuahnya, pastinya mempunyai banyak wang.

Identiti pelanggan bilionairnya tidak didedahkan Lurssen, syarikat pembuat kapal itu yang tidak mahu membincangkan pelanggan peribadi mereka ekoran persetujuan yang dibuat.


Hasilnya, maklumat lanjut mengenai kapal itu masih tidak lengkap, tetapi kapal bersaiz besar seperti itu didakwa berharga antara 300 pound (RM1.5 bilion) hingga 400 juta pound (RM2 bilion).



sumber : myMetro

Jururawat, rakan ubah flet jadi klinik haiwan secara haram

Posted: 28 Jun 2012 07:15 PM PDT


SINGAPURA: Gara-gara mahu cepat kaya, seorang jururawat sebuah klinik haiwan bersubahat dengan seorang rakannya untuk mengubah fletnya di Bishan menjadi klinik haiwan dan mengenakan caj sekurang-kurangnya Sg$50 (RM125) untuk rawatan memandulkan kucing.
Akhbar Straits Times melaporkan Sarah Saralah Chandrasekeren, 26, menggunakan meja makan untuk pembedahan memandulkan 366 kucing antara November 2010 dan September tahun lalu.

Dia dibantu oleh Ho Chee Chin, 47 yang menghantar kucing dikutipnya bagi pihak Persatuan Kebajikan Kucing ke klinik di mana Sarah bekerja. Kedua-duanya dituduh dengan 10 pertuduhan kerana menggunakan rumah sebagai klinik haiwan dan 36 dakwaan merawat haiwan tanpa lesen. - Straits Times



sumber : myMetro

Sanggup bogel cegah bantuan

Posted: 28 Jun 2012 07:00 PM PDT


BEIJING: Anggota polis terpaksa dihubungi untuk menangani seorang wanita bogel yang berbaring di depan sebuah ambulans bagi menghalang kenderaan itu membawa kekasih suaminya yang cedera ke hospital, semalam.
Zhang Shih, 38, dari Linyi, wilayah Shandong di timur China melanggar jirannya, Wang Lu dan anak perempuannya berusia empat tahun ekoran berang wanita itu mempunyai hubungan dengan suaminya.

Namun, ketika petugas khidmat kecemasan tiba, dia melakukan apa saja yang boleh bagi menghalang dua beranak itu mendapatkan rawatan walaupun selepas polis mengacukan pistol ke arah tubuh bogelnya.


"Dia menghalang semua orang daripada memberikan bantuan," kata jurucakap polis.

"Kemudian apabila ambulans tiba, dia menanggalkan pakaiannya dan berbaring di depan kenderaan itu bagi menghalang ia membawa mangsa ke hospital," katanya.


Zhang yang berang didakwa melanggar Wang dan anak perempuannya dengan keretanya selepas bertengkar dengan suaminya mengenai kecurangan lelaki itu.



Menurut polis, ibu dua anak itu kemudian berdiri mengawal dua mangsa yang cdera parah itu bagi menghalang sesiapa pun menawarkan bantuan kecemasan kepada mereka.

Dia juga dituduh menumbuk seorang petugas paramedik yang merawat anak perempuan Wang menyebabkan petugas terbabit membiarkan kanak-kanak itu yang kemudian mati akibat kecederaan dialami.


Zhang yang juga seorang guru sekolah rendah kini berdepan dengan tuduhan membunuh, kata pendakwa raya. Sekiranya disabitkan bersalah dia mungkin berdepan hukuman mati.

"Ini bukan jenayah mengenai cemburu. Dia menghalang dua mangsa menerima rawatan perubatan selama hampir setengah jam," kata pendakwa raya. - DM



sumber : myMetro

Bapa belasah bayi lapar

Posted: 28 Jun 2012 06:45 PM PDT


PENAMPANG: Seorang bayi lelaki berusia setahun yang menangis akibat kelaparan, bukannya dipujuk atau diberi susu, sebaliknya ditumbuk dan dihumban ke katil sehingga terjatuh ke lantai menyebabkan tulang belakangnya cedera.
Malah, siasatan turut mendapati bayi malang itu turut didera berdasarkan keadaan telinga dan kemaluannya yang cedera, selain terdapat beberapa kesan luka serta melecur di tapak kaki, dipercayai akibat dicucuh puntung rokok.
Ketua Polis Daerah Penampang, Deputi Superintendan Ratan Kumar Singh berkata, kejadian itu berlaku di Kampung Tunoh, di sini, kira-kira jam 4 pagi, 10 Jun lalu.

Menurutnya, sebelum kejadian ayah bayi itu yang berusia 24 tahun sedang tidur sebelum terjaga apabila terdengar tangisan anaknya yang mungkin kelaparan.



"Ibu mangsa berusia 20 tahun kemudian bangun daripada tidur dan terus ke dapur untuk menyediakan susu manakala bayinya ditinggalkan di sisi suaminya.






sumber  : myMetro

Tenggelam capai jambu

Posted: 28 Jun 2012 06:30 PM PDT


YAN: Seorang kanak-kanak lelaki berusia sembilan tahun lemas ketika mandi bersama tiga rakannya di Terusan Lembaga Kemajuan Pertanian Muda (Mada) di Kampung Pulau Mas, Simpang Tiga, Sungai Daun, di sini, pagi semalam.
Dalam kejadian pada jam 10.30 pagi, mangsa, Muhd Zulfikri Ahmad Faiz dikatakan keluar bersama rakan untuk mandi di terusan terbabit yang terletak satu kilometer dari rumahnya di Kampung Tualang, Bukit Besar, dekat sini. 
Murid tahun tiga Sekolah Kebangsaan (SK) Bukit Besar itu dipercayai lemas apabila cuba berenang lima meter dari tempat dia mandi untuk mengambil buah jambu batu di seberang terusan.

Difahamkan, beberapa minit selepas itu mangsa dipercayai tenggelam sebelum ditemui lemas oleh penduduk kampung.



Penduduk kampung terjun ke dalam terusan berkenaan dalam mencari dan menyelamat mangsa, namun selepas hampir sejam, mayat mangsa ditemui sudah tidak bernyawa.



sumber : myMetro

Dua beradik tak kenang budi

Posted: 28 Jun 2012 06:15 PM PDT


BALING: Dua beradik yang berpura-pura menziarah sepasang warga emas di Kampung Batu Satu, Kuala Ketil, yang pernah menjaga mereka ketika kanak-kanak, sanggup melarikan wang tunai dan barangan kemas bernilai RM2,000, kelmarin.
Dalam kejadian kira-kira 6 petang, kedua-dua suspek yang berusia lingkungan 20-an dikatakan datang ke rumah warga emas itu untuk bertanya khabar dan meminta buah kelapa kononnya untuk mengadakan majlis kenduri sebelum melarikan barang milik mangsa.

Bahar Jamalun, 88, berkata, ketika kejadian itu, dia dan isterinya, Azizah Nayan, 68, serta seorang anak perempuan Norhidayati ,27, sedang membuat kuih.


"Saya tidak menyangka dua lelaki yang pernah diberi makan minum dan menjaga mereka ketika kanak-kanak sanggup mencuri di rumah saya dengan melarikan beg yang tersimpan wang tunai dan dokumen penting turut lesap.

"Mereka minta buah kelapa kononnya untuk mengadakan majlis kenduri. Saya suruh mereka ambil dan mengopek sendiri buah itu di halaman rumah," katanya.


Menurutnya, dia melihat salah seorang daripada mereka merayau-rayau dalam rumah dan tidak mengesyaki apa-apa kerana menganggap mereka sebagai anak sendiri.



"Namun, keesokannya, kami tersedar apabila anak saya, Norhidayati mendapati begnya yang digantung di dinding, hilang. Saya syak beg itu dikebas lelaki itu ketika dia merayau dalam rumah. "Kami kehilangan wang tunai dan barangan kemas semuanya bernilai hampir RM2,000 selain kad pengenalan isteri dan anak serta buku akaun bank yang disimpan dalam beg berkenaan," katanya.


sumber : myMetro

Komputer tablet Google dijual RM636

Posted: 28 Jun 2012 06:00 PM PDT


SAN FRANCISCO - Syarikat Google kelmarin mengumumkan komputer tablet terbaharunya yang mengandungi perisian Android, Nexus 7 akan dijual pada harga serendah AS$199 (RM636) di Amerika Syarikat (AS).
Komputer itu turut mempunyai perkhidmatan kedai internet Google yang menjual pelbagai genre filem, muzik dan lagu. Bagi menarik minat pelanggan, komputer tersebut akan dijual separuh daripada harga iPad. Ketua Unit Android, Hugo Barra berkata, berat komputer itu sama dengan sebuah buku berkulit keras. Menurutnya, komputer tablet Nexus boleh dipesan di rangkaian kedai Google Play di Kanada, Britain dan AS. Komputer tersebut akan dijual pada bulan depan. - Agensi
sumber : kosmo online

Muntah bongkar rahsia

Posted: 28 Jun 2012 05:45 PM PDT


HULU SELANGOR: Keseronokan mandi-manda bersama sepupu lelaki dan dua rakannya berakhir detik hitam bagi seorang gadis apabila dia dirogol salah seorang rakan sepupunya itu.
Difahamkan, gadis berusia 16 tahun terbabit kini mengalami tekanan perasaan dan cuba menyembunyikan insiden itu daripada pengetahuan keluarga namun, terbongkar apabila mangsa mengalami muntah dan pengsan sebelum dirujuk ke Hospital Selayang, kelmarin.

Berikutan itu, keluarga mangsa tampil membuat laporan polis sebaik pemeriksaan pihak hospital mendapati ada kesan koyakan baru pada kemaluannya dipercayai akibat dirogol.


Menceritakan kejadian Ahad lalu, sumber berkata, mangsa dan seorang rakan sebayanya mengikut sepupu serta dua lagi lelaki lain pergi ke sebuah kawasan air terjun di Batang Kali, di sini.

"Sebaik tiba di kawasan berkenaan kira-kira jam 4.30 petang, mereka terus mandi bersama sebelum salah seorang rakan sepupunya yang berusia 22 tahun mengajak mangsa ke kawasan lain yang agak jauh dari rakan lain.


"Mereka kemudian berbual kira-kira 10 minit sebelum lelaki itu bertindak menolak mangsa dan memujuknya untuk melakukan hubungan seks," katanya.



Bagaimanapun, mangsa dikatakan menolak permintaan itu tetapi lelaki terbabit terus mendesak dengan membuka pakaian mangsa sebelum merogolnya.

Menurut sumber, mangsa kemudian pulang ke rumahnya seperti biasa, malah mangsa turut menyembunyikan insiden itu daripada pengetahuan rakan dan keluarganya.


Katanya, berikutan kejadian itu, mangsa mengalami tekanan perasaan sebelum mengalami muntah-muntah dan pengsan di rumahnya.

"Keluarga mangsa yang panik dengan apa yang berlaku terhadap anak gadisnya itu membawanya ke hospital. Pemeriksaan pihak hospital mendapati mangsa mengalami pendarahan dan terdapat kesan koyakan baru pada kemaluannya," katanya.


Beliau berkata, keluarga membuat laporan polis dan siasatan polis ke atas mangsa mengakui dia dirogol seorang lelaki.


Sementara itu, Ketua Polis Daerah Hulu Selangor, Superintendan Norel Azmi Yahya Affandi berkata, pihaknya menjalakan siasatan lanjut yang menahan lelaki terbabit di sebuah rumah di Batang Kali.



sumber : myMetro

Geli..katak dalam bungkusan sayur

Posted: 28 Jun 2012 05:30 PM PDT


Gila lah macam ni ..takan tak perasan katak semasa buat pembungkusan..
naya orang betul....

[Gila] Remaja sekolah di China suka hias handpnone dengan kondom

Posted: 28 Jun 2012 05:15 PM PDT


image

Remaja di China sedang 'demam' hiasan hanphone yang cukup ekstrem untuk membuatnya kelihatan lebih trendi. Salah satu hiasannya adalah kondom. Menurut salah seorang murid di daerah Nanning, China, hiasan kondom menciptakan 'kesegaran' dan penting jika dalam keadaan darurat.
Pihak generasi yang lebih tua di Nanning, daerah Guangxi, Selatan China, terkejut melihat trend ini. Mereka cukup terkejut dengan makin terbukanya para remaja menunjukan identiti seksual mereka.
"Orangtua dan guru mesti segera memberikan pendidikan seksual pada remaja. Ini demi memberi lebih pengetahuan remaja soal seks dan pastikan mereka tahu informasi yang benar. Ini demi melindungi mereka semasa muda," kata Su Chang, psikolog senior dari Nanning City Next Generation of Educational Research.
Hiasan kondom ini dijual dengan harga yang sangat murah, sekitar 5-20 yuan. Dikatakan kualiti bahan dan keselamatankondom ini juga sangat rendah.
Kondom dengan brand "Interesting Imported Condoms" yang digunakan sebagai hiasan handphone ini memang terlihat sangat unik kerana dihiasi gambar animasi dan lambang horoskop. Tetapi tanpa dilengkapi informasi produk yang lengkap seperti nama kilang pembuat dan tarikh tamat tempoh.

Jangan pernah cuba goda awek atau bini orang kalau tak inilah akibatnya

Posted: 28 Jun 2012 05:00 PM PDT







LETAK MAKLUMAT IKLAN

Wow.! Samsung Lancarkan Komputer Tablet 40 Inci

Posted: 28 Jun 2012 04:45 PM PDT

Teknologi multi-touch yang dirintis Apple dengan iPhonenya sekarang dapat ditemukan dimana saja pada dunia modern ini. Namun raksasa teknologi Korea Selatan, Samsung, rupanya akan membawa teknologi tersebut pada tingkat yang paling baru.



Generasi terbaru ini, membuat permukaan layar sentuh 40-inci ini boleh merasakan 50 sentuhan sekaligus. Bahkan layar ini juga bisa merasakan pena, pointer atau apa pun yang diletakkan diatasnya. Dimana layar pada iPhone hanya dapat merasakan jari-jari.

Layar Full HD dari SUR40 ini memiliki PC Windows berkekuatan tinggi yang dibangun hanya setebal empat inci. Dan saat ii telah dapat dipesan dengan harga 7499 poundsterling .

Cara kerja layar ini dengan menyinarkan cahaya melalui layar, yang dipantulkan kembali ke lapisan sensor di belakang layar. Inilah yang membuat layar dapat mendeteksi objek apapun yang berada di atas meja, yang membungkam teknologi touchscreen lainnya yang mempunyai keterbatasan dalam mendeteksi objek.


Menurut mail online, tablet ini dilengkapi dengan aplikasi yang memungkinkan anak-anak untuk melukis atau menggambar langsung pada layar, bahkan untuk mengedit foto dan mengupload langsung ke Facebook.

Wanita Transgender Ini Masih Sebagai Ayah Dan Suami

Posted: 28 Jun 2012 04:30 PM PDT


Seorang perempuan transgender yang menceritakan pengalaman luar biasanya tentang bagaimana dia menikah sebagai seorang lelaki kemudian mengubah jenis kelaminnya menjadi perempuan.


Chloe Prince--dulunya Ted Prince--yang terlahir lelaki, sangat bahagia menikahi Renee selama lapan tahun. Dalam masa itu pasangan ini dikaruniakan dua anak. Namun setelah itu Chloe mengalami reaksi penurunan  dalam hormon testosteronnya.


Kulitnya melembut dan ia berkembang menjadi lebih feminin. Sampai Ted menemukan dirinya lebih nyaman dengan tubuh barunya itu. Puncaknya, hal itu menginspirasikannya untuk menandatangani operasi perubahan ganti kelamin.


"Pasangan" dari Jackson, Ohio, itu pada 8 Februari 2012 waktu setempat tampil pada Anderson Cooper's Talk Show untuk mendiskusikan pengalaman mereka. Chloe, 40 tahun, menjelaskan bagaimana penurunan hormon testosteronnya merupakan keadaan genetik langka yang disebut sindrom Klinefelter, yakni seorang lelaki yang mengalami kelebihan kromosom X yang berarti lebih banyak unsur femininnya..


"Ini jelas terjadi pada keadaan transseksual saya," katanya. Ia menambahkan, "Hormon testosteron saya mulai turun kerana payudara saya mulai berkembang, kulit melembut, berat badan saya berubah dan saya menyukai perubahan ini."


Dia mengakui saat masih kecil sangat nyaman mengenakan pakaian feminin. Namun saat itu ia bingung dengan perasaannya dan berharap boleh menjadi lelaki sepenuhnya seperti yang diinginkan orang tuanya. Ia berharap perasaan nyaman sebagai perempuan itu akan hilang.


Kerana itu ia mulai berfikir bahawa ia lelaki sepenuhnya. "Saya merasa jika saya membangun sebuah kehidupan sebagai manusia, membeli sebuah sepeda motor, menikah, memiliki beberapa anak, perasaan ini meski saya tidak boleh menjelaskan, akan hilang (dengan sendirinya)," katanya.


"Sampai titik di mana saya mulai mendapatkan informasi yang saya perlukan, saya hanya merasa ini semacam kebingungan dalam otak saya atau penyimpangan saya. Ini hanya godaan seksual."


Renee, 48, mengakui dia berjuang dengan keputusan suaminya untuk menjadi seorang wanita. Ia merasa malu saat pertama kalinya Chloe melangkah keluar mengenakan pakaian wanita.


Dia mempertimbangkan untuk mengakhiri pernikahan itu, tapi kemudian timbul gagasan untuk berdamai. "Saya boleh saja meninggalkan dia setiap saat. Tapi aku punya komitmen bersamanya dan yakin boleh tetap dalam komitmen itu."


Faktor anak-anaklah yang menjadi pertimbangan besar baginya untuk tetap bersama. "Dan juga cinta kami satu sama lain, sehingga membuat kami bersama-sama."


Namun mereka menekankan, meski tetap saling mencintai, pasangan ini tidak akan menggambarkan diri mereka sebagai pasangan lesbian kerana tidak memiliki hubungan seksual.


Chloe menjelaskan: "Saya tertarik pada lelaki dan aku mengidentifikasi sebagai wanita heteroseksual. Dan ketika saya seorang laki-laki, saya adalah laki-laki heteroseksual."


Maka, mereka memutuskan tetap hidup bersama dan tinggal seatap


Sumber : http://www.tempo.co/read

Apakah lori begini boleh mengatasi masalah parking?

Posted: 28 Jun 2012 04:15 PM PDT

image

Adakah dengan mereka bentuk lori yang boleh dibengkokkan boleh mengatasi masalah meletakan kenderaan berat ini?Kalau betullah memang canggih...

Trend baru di internet,gambar kepala dipenggal

Posted: 28 Jun 2012 04:00 PM PDT


NEW YORK, Amerika Syarikat AS – Selepas seni meniarap seperti papan, planking, popular di internet, alam siber itu kini hangat dengan trend fotografi terbaharu dinamakan horsemaning, lapor sebuah akhbar semalam.

Konsep fotografi itu menyerupai gambar bersejarah pada tahun 1920-an apabila beberapa individu menyamar seperti kepala mereka telah dipenggal.

Kini, orang ramai berlumba-lumba menyiarkan gambar mereka melakukan aksi serupa di Internet dengan menggunakan pelbagai latar.

Antara aksi yang cukup popular ialah seorang lelaki sedang bersandar di

sofa sambil tangannya diletakkan di atas kepala yang berada di sebelahnya.

Ilusi itu dihasilkan dengan individu tersebut menyembunyikan seluruh badan daripada kamera kecuali mukanya. – Agensi


Inilah dia nenek yang teruja nak jadi ratu cantik

Posted: 28 Jun 2012 11:00 AM PDT

image
sampai tok sami punterpesona melihatnya…..

Aneh Bin Ajaib, Wanita Ini Miliki Tiga Puting Susu!

Posted: 28 Jun 2012 10:30 AM PDT



Aneh bin ajaib. Seorang wanita memiliki puting susu ketiga yang tumbuh di telapak kaki. Hal ini merupakan sejarah baru di dunia kedoktoran.

Para peneliti percaya atas fakta itu setelah 22 tahun mempelajari kes tentang puting ketiga.

Menurut peneliti, antara dua hingga lima peratus penduduk diyakini mengalami situasi tidak normal ini, yang secara klinikal hal serupa ini disebut dengan istilah jaringan payudara yang berlebihan (breast supernumerary tissue/BST). Biasanya puting ekstra itu ditemukan tumbuh di atas pinggang.

Misalnya ekstra puting yang pernah diekspos adalah milik bintang pop Lily Allen. Ia mengungkapkan adanya puting ketiga pada payudara sebelah kiri. Sedangkan kes lainnya puting ketiga ditemukan di punggung, bahu serta wajah.

Khusus puting ketiga di telapak kaki, staf medik meyakini jika puting muncul jauh dari badan, maka dipastikan payudara itu tidak berfungsi.

Kejadian langka ini dimuat pertama kali di Jurnal Ilmiah Dermatology Online, yang memuat tulisan "Seorang wanita 22 tahun memerlukan perawatan medik kerana tonjolan yang tumbuh di kaki kirinya, berbentuk puting payudara yang di sekelilingnya terdapat areola dan tumbuh rambut."

"Dari hasil uji mikroskopis pada kulit menunjukkan bahawa di dalamnya terdapat folikel rambut, kelenjar ekrin, dan kelenjar sebasea," kutip jurnal tersebut seperti dilansir The Sun.

Lebih jauh uji tersebut juga menemukan adanya jaringan lemak di bawah luka menonjol itu. Telaah klinik dan dan hisopatologi menyimpulkan bahawa tonjolan itu sebagai jaringan payudara berlebih (BST) atau yang juga dikenal dengan nama payudara palsu. Puting ini sudah ada sejak lahir dan tidak pernah ada keluhan selama ini. Ketika ini puting itu berukuran diamater 4 Cm.

"Menurut sepengetahuan kami, ini jaringan payudara berlebihan yang pertama ditemukan di telapak kaki," tegas para peneliti.

3 Model Kasut Yang Membuat Pemakainya Masuk Hospital

Posted: 28 Jun 2012 10:15 AM PDT

Kasut dan wanita, dua hal yang sulit dipisahkan. Tetapi, 'sahabat' wanita yang satu ini, juga boleh membawa celaka.

 Seperti yang terjadi pada penyanyi, Aretha Franklin. Beberapa minggu lalu, ia harus masuk hospital  kerana tulang jarinya retak. Aretha terpeleset saat mengenakan sepatu tumit tinggi favoritnya,Jimmy Choo.
 Agar Anda boleh ebih antisipatif, ketahui tiga model kasut yang berisiko tinggi membuat celaka, yang dilansir dari Shine berikut.

 1. Platform wedges

"Kasut model platform wedges yang sangat, sangat tinggi bioleh jadi 'tersangka utama'," kata Meghan Cleary, seorang pakar kasut.

 Cedera yang paling sering terjadi disebabkan keadaan yang disebut "ballet break". Justru ketika wedges jatuh pada sisi kaki, akan membuat tekanan yang sangat besar dan kaki boleh hilang keseimbangan.

 "Hal ini terjadi kerana nol fleksibilitas dalam platform utama, sehingga kaki Anda terkunci dan tekanan yang besar boleh memicu hilangnya keseimbangan," kata Cleary.

 2. Pencil heel

Model kasut pencil heel memang membuat kaki lebih seksi. Tetapi, ukuran heel yang kecil tipis, membuat Anda berisiko tinggi terjatuh saat mengenakannya.

 "Seseorang akan sangat sulit menjaga keseimbangan saat mengenakan kasut dengan tumit runcing yang tipis. Selain itu, bukan hanya memicu masalah pada kaki tapi juga punggung dan lutut," kata dr. Rock Positano,  Director of Non-Surgical Foot Service di The Hospital for Special Surgery, New York.

3. Sepatu dengan tinggi tumit lebih dari 7 sentimeter

Prinsip makin tinggi kasut makin tinggi kepercayaan diri, banyak diterapkan wanita. Tetapi, Anda harus mengetahui risikonya. Terutama saat mengenakan kasut yang tinggi tumitnya lebih dari 7 sentimeter.

 "Makin tinggi tumit sepatu, maka makin berkurang penguasaan keseimbangan. Hal ini bisoleh membuat cedera parah seperti retaknya tulang," kata dr. Positano.

5 sungai terbersih di dunia

Posted: 28 Jun 2012 10:00 AM PDT


Sungai merupakan aliran air alami, biasanya  airnya air tawar yang mengalir menuju laut, danau maHupun sungai-sungai lain . Sungai bertujuan untuk menghidupi seluruh makhluk hidup di bumi. Maka dari itu untuk mendapat manfaat dari sungai kita perlu suatu sungai yang bersih.
Ini ada beberapa 5 Sungai-Sungai Terbersih Dunia :


Sungai Li Sungai Terbersih Ke-5 dari Guang Xi(China)


Sungai Li
Sungai Li berasal dari Pegunungan Mao'er di Xing'an County dan mengalir ke arah selatan melalui Guilin, Yangshuo dan Pingle. Ketika di Pingle Sungai Li menyatu dengan dua aliran lain, dan terus menuju selatan Sungai Gui, yang jatuh ke dalam Jiang Xi, anak sungai barat yaitu Sungai Pearl, di Wuzhou. Pada 437 kilometer dari Sungai Li dan sungai Gui diapit oleh perbukitan hijau nan indah. Pemancing Cormorant sering dikaitkan dengan Lijiang. Topografi bukit karst yang tidak biasa telah sering dibandingkan dengan yang di Teluk Halong, Vietnam.

Sungai Torne Sungai Terbersih Ke-4 dari utara Swedia dan Finland


Sungai Torne
Sungai Torne terletak di bagian utara Sweden dan Finland. Sekitar setengah dari sungai ini merupakan sebahagian dari perbatasan antara kedua negara. Sungai ini dialiri oleh Danau Torne dekat perbatasan dengan Norwegia dan mengalir umumnya ke arah tenggara untuk jarak 522 kilometer (324 mil) ke Teluk Bothnia. Sungai ini merupakan sungai terbesar di Norrbotten (Swedia Utara) baik panjangnya sungai maupun wilayah aliran sungai dan juga salah satu sungai terbersih di dunia. Sumber dari Sungai Torne iaitu Danau Torne dekat perbatasan dengan Norwegia.Sungai Torne mengalir tanpa hambatan oleh konsentrasi kegiatan penduduk manusia sampai desa Kurravaara, sekitar 12 kilometer (7 mil) timur laut dari Kiruna.

Sungai St. Croix Sungai Terbersih ke-3 dari AS


Sungai St. Croix
The St Croix River adalah anak sungai dari Sungai Mississippi, panjangnya sekitar 164 mil atau 264 km, Sungai ini terletak di negara bagian AS bagian Wisconsin dan Minnesota.Di jarak 125 mil kebawah(201 km) sungai ini terbentuk perbatasan antara Wisconsin dan Minnesota. Sungai ini adalah Riverway Scenic Nasional di bawah perlindungan National Park Service. Sebuah pembangkit listrik tenaga air di St Croix Falls memasok listrik ke Minneapolis-St. Paulus metropolitan area. The St Croix Sungai terbit di sudut barat laut Wisconsin, dari Hulu St Danau di Douglas County, dekat Solon Springs, sekitar 20 mil (32 km) selatan Danau Superior. Mengalir ke selatan untuk Gordon, kemudian barat daya. Dan bergabung dengan Sungai Namekagon di utara Burnett County, di mana ia menjadi lebih luas secara signifikan. Beberapa kilometer di hilir Croix St memenuhi perbatasan antara Minnesota dan Wisconsin, yang membatasi sekitar 130 mil (210 km) sampai pertemuan dengan Sungai Mississippi.

Sungai Tara Sungai Terbersih Ke-2


Sungai Tara
Sungai Tara terkenal akan kebersihan airnya. Tara adalah sungai yang terletak di Montenegro, Bosnia dan Herzegovina. Sungai ini muncul dari pertemuan dua sungai yaitu Sungai Opasnica dan Veruša di Gunun Prokletije, bagian dari Pegunungan Alpen Montenegro. Sungai ini panjangnya 144 km, yang berada 110 km di Montenegro, sementara 34 km sisanya adalah Bosnia dan Herzegovia, dan membentuk pertbatasan antara kedua negara di beberapa tempat. Sungai Tara mengalir dari selatan ke utara, lalu utara ke barat dan menyatu dengan Piva di Bosnia dan Herzegovina dan Montenegro perbatasan antara desa Šćepan Polje (Montenegro) dan Hum (Bosnia dan Herzegovina) untuk membentuk sungai Drina.

Spoiler for DAN SUNGAI TERBERSIH Ke-1:
Sungai Thames dari Inggris


Sungai Thames
Sungai Thames adalah sungai terbersih di dunia yang mengalir melalui sebuah kota besar. Ini adalah prestasi besar mengingat 50 tahun yang lalu sungai itu begitu tercemar yang dinyatakan mati secara biologis. Dari tahun 1830-1860 puluhan ribu orang meninggal karena kolera akibat polusi di Sungai Thames. Limbah ini dibuang langsung ke Sungai Thames. Diputuskan bahawa 'tanaman Pengubatan' harus dibangun untuk membersihkan air dari Thames sebelum dipam ke rumah. Tanaman pengubatan juga dibersihkan dari air kotor setiap rumah sebelum kembali ke Sungai Thames. Tidak hanya kesihatan masyarakat yang membaik, tetapi juga air di Sungai Thames menjadi lebih bersih. Pada tahun 1960 undang-undang baru dibuat untuk menghentikan kilang membiarkan air kotor / limbah mereka pergi ke sungai. Saat ini lebih dari setengah dari lumpur limbah London dijual dalam bentuk pelet sebagai baja untuk pertanian.


sumber : http://www.klikunic.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS