Nuffnang

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


Dato’ Siti Nurhaliza Cover Girl Majalah E&F Edisi 6

Posted: 19 Apr 2012 10:20 PM PDT

Buah tangan si editor, Faizal Harun sekali lagi mengamit mata kami apabila penghibur No.1 tanah air, Dato' Siti Nurhaliza dipertontonkan dalam gaya elegan & authentic untuk majalah online E&F edisi ke-6.

Antara topik menarik yang Dato' Siti Nurhaliza kongsikan bersama pembaca ialah kisah beliau dikejar peminat sehingga tercabut rambut palsunya selepas membuat persembahan di Johor Bahru. Selain itu, beliau turut berkongsi 15 fakta kenangan pahit manis sepanjang 17 tahun bergelar anak seni di muka surat 11.

Paling menarik, Dato' Siti Nurhaliza merancang untuk mengadakan konsert sekiranya mendapat tajaan pada tahun ini.

Apa lagi kisahnya? Dapatkan kisah lanjut mengenai Dato' Siti Nurhaliza hanya di E&F edisi ke-6, sekarang!

Foto: Kereta Mewah Milik Aaron Aziz & Zizan, GTR & Evo 10 Versi M7!

Posted: 19 Apr 2012 09:54 PM PDT

Untung nasib badan bila rezeki melimpah-ruah masuk. Siapa lagi yang tak kenal Zizan dan Aaron Aziz? Kedua-dua selebriti ini telah merangkul anugerah di Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2011 (ABPBH 2011) baru-baru ini yang berlangsung di Arena Of Stars, Genting.

Namun bukan itu yang mahu OHBULAN! bincangkan disini. Sebenarnya OHBULAN! 'jealous' tengok kereta milik Zizan dan Aaron Aziz. Apa tidaknya, seorang pakai Mitsubishi Evolution 10 Versi M7 dan seorang lagi pakai M7 JAPAN GTR R600, M7 Dragon Edition. Hamboi, ini baru betul KL Gangster!

Zizan ada Mitsubishi Evolution 10 Versi M7 dan Aaron Aziz pula ada M7 JAPAN GTR R600, M7 Dragon Edition siap Diyana Halik duduk sebelah. Zed Zaidi? Hadooo? Oops, kami cuma bergurau. Jom tengok kereta milik 2 orang selebriti ini!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Sertai Samsung Global Blogger & Menang Trip Ke London

Posted: 19 Apr 2012 09:42 PM PDT

Masih jelas terpahat dalam ingatan ni tatkala kali pertama menjejakkkan kaki di Kota London. Masa tu, Budiey ke sana untuk menonton persembahan Dato' Siti Nurhaliza di Konsert Royal Albert Hall London. Memang manis sungguh kenangan itu sehingga penerbangan selama 13 jam ke sana seperti 2 jam dirasakan. Sangat teruja menonton persembahan Siti Nurhaliza dan rasa seronok tahap fantastik yang amat bila dapat jalan-jalan cari makan dan melihat tempat menarik kat London.

Samsung

Kali kedua ke England baru-baru ini, Budiey hanya ke Manchester. Oleh kerana masa sangat mencemburui dan sangat suntuk, memang tak sempat nak singgah di Kota London. Tak tahulah bila pulak peluang untuk melancong ke sana lagi.

Tatkala merindui saat-saat manis di Kota London, Budiey ada terbaca tentang satu peraduan yang dianjurkan oleh Samsung iaitu www.samsungglobalblogger.com di mana pemenangnya akan dihantar ke London untuk menyaksikan Sukan Olimpik. Pergh! Baca punya baca peraduan ni, Budiey rasa ini peluang keemasan untuk ke London buat kali kedua.

Nah, Budiey rasa panggilan ni bukan untuk Budiey sahaja ya tapi untuk anda yang suka menulis blog, terutama sekali yang suka jalan-jalan cari makan, photografer, suka rakam video, suka update twitter & Facebook 24 jam dan sangat berminat untuk menyertai program ini. Ya, peraduan ini sesuai untuk anda!

samsung

Samsung selaku Rakan Penaja Olympic Antarabangsa untuk Peralatan Komunikasi Tanpa Wayar telah mengajak semua untuk menyertai peraduan ini. Budiey difahamkan seramai 100 orang blogger akan dipilih untuk diterbangkan ke London untuk merasai dan berkongsi pengalaman istimewa kepada pembaca.

Pasti ramai yang nak tahu macamana nak join peraduan Samsung Global Blogger ini. Okay, caranya sangat senang di mana anda cuma diminta untuk menghantar video berdurasi selama 30 saat dalam bahasa Inggeris dengan cara yang kreatif dan menarik. Mana tahu, dengan hanya video yang terbaik dari anda ini melayakkan anda ke London untuk merasai kenangan terindah menyaksikan sukan terbesar dalam sejaran ini.

Kemudian, hantarkan video anda itu secara online melalui global digital platform MSN iaitu www.samsungglobalblogger.com.

Okay, tarikh tutupnya 29 April 2012. Haaa, kalau nak ikutkan hari ni dah 20 April, maknanya ada lagi 10 hari. Jadi, baik korang hantar cepat-cepat sebelum terlambat ya.

Untuk lebih senang lagi, apa kata korang tonton video promo dari Jamie Oliver, seorang tukang masak bertaraf selebriti terkenal ini. Eh, lagi satu, dia bukan calang-calang orang ya, Jamie Oliver ni sebenarnya telah dilantik sebagai Duta Samsung untuk Sukan Olimpik 2012. Sah-sahlah pemenang juga dapat berjumpa dengan Jamie Oliver nanti. Bukan itu sahaja, mana tahu, anda juga berpeluang untuk bertemu dengan selebriti lain kat sana.

Pemenang akan berkongsi pengalaman peribadi mereka di laman www.samsungglobalblogger.com, www.samsung.com dan melalui blog, twitter, Facebook.

Budiey pun nak join peraduan ni, jadi nak tak nak kena gak buat video 30 saat ni dalam bahasa Inggeris. Mana tahu la kan, dapat pulak ke London dan dapat tengok acara sukan Olimpik dengan Adele? Heheh Siapa sangka kan?

Jadi, jom lekas-lekas lah kita join peraduan ini, selagi masa masih ada ni.

Samsung

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Samsung Global Bloggers
  • Samsung Remains No.1 in the Monitor Business
  • Samsung GALAXY S II Reaching 10 Million in Global Sales
  • Samsung GALAXY S II Reaches 5 Million Global Sales
  • 30 Million Global Sales of GALAXY S and GALAXY SII
  • The Black Eyed Peas Global Launch of Full HD 3D LED TV
  • Win a Trip to Watch QPR vs Liverpool Contest
  • Samsung Monitor Global No.1 for 5 Consecutive Years
  • Samsung Bags The Most Gold Awards at GoMobile 2010
  • Best Of Britain App VisitBritain
  • Review Philea Resort and Spa

    Posted: 19 Apr 2012 08:16 PM PDT

    Kayuan Mewah dan Sentuhan Anggun Philea Resort and Spa
    oleh Shah Shamshiri

    Tersembunyi di suatu tempat yang indah dan menenangkan seluas 15 ekar di Ayer Keroh adalah Philea Resort and Spa, suatu permata terlindung yang menyimpan kunci penenang jiwa buat setiap pengunjungnya.

    Resort bertaraf lima bintang ini dibina dengan menggunakan sumber alam semulajadi Malaysia yang terdiri daripada 8,000 keping kayu landasan ranjang terpakai dari landasan keretapi, lebih daripada 6,000 tan batu marmar dari Perak yang dijadikan pagar bongkah batu serta barangan yang dikitar semula dari kapal-kapal terbengkalai yang turut dijadikan perabot di kawasan lobi.

    Resort ini telah menanam lebih daripada 3,000 batang pokok di dalam kawasannya untuk mengekalkan dan memelihara sumber alam semulajadi serta mewujudkan sebuah air terjun buatan untuk mengindahkan lagi suasana persekitaran.

    32 Resort Overall Suite

    Philea Resort and Spa menawarkan tiga jenis bilik untuk memenuhi citarasa para pengunjungnya. Bilik Pavilion menampilkan beranda khas di bahagian bawah sementara bilik di atas mempunyai balkoni yang menawarkan pemandangan taman resort yang menyejukkan mata dan jiwa. Philea Suite pula menyediakan sebuah bilik yang luas dengan tab mandi yang anggun dan terletak di tengah-tengah lembah, sambil memberikan pemandangan kolam renang serta air terjun. Namun, bilik yang paling gah dan mewah adalah Royal Villa yang seperti namanya sesuai buat penginapan mereka yang inginkan sentuhan eksklusif dan bertaraf tinggi. Mereka yang bermalam di villa ini akan dijemput dan dihantar setiap kali ingin keluar atau masuk, dan disajikan lagi dengan hiburan, pengalaman kesihatan, kolam renang peribadi serta pilihan untuk menikmati makan malam persendirian di villa tersebut.

    Terdapat 201 buah bilik secara keseluruhan di sini yang terdiri daripada 180 unit bilik Pavilion, 19 unit Philea Suite serta dua unit Royal Villa, di mana setiap blok dibina dengan menggunakan kayu balak dari pokok pain atau ru dan direka khas supaya kelihatan seperti rumah-rumah di desa dengan pemandangan panorama seluruh kawasan resort yang indah. Ini telah membawa kepada penganugerahan daripada Malaysia Book of Records yang telah memahkotakan Philea sebagai Resort Kayu Balak Pertama dan Resort Kayu Balak Terbesar di negara ini.

    Philea menawarkan keindahan alam semulajadi selain senibina yang unik dan bergaya. Setiap bilik yang luas turut menyediakan perabot mewah berserta kemudahan moden lain yang canggih dan terkini seperti TV LCD, kemudahan wi-fi internet dan sebagainya.

    Kalau soal makan pula, terdapat banyak pilihan kerana para tamu boleh memilih untuk menjamu selera di Cravo Cravo jika mahukan sajian Asia dan barat, Bayu Cabana untuk menikmati minuman di tepi kolam renang, manakala ChillOut Bar dan juga Tropics Lounge untuk berhibur dan bersantai. Masing-masing menyediakan lima pengalaman berbeza.

    Selain itu resort ini turut dilengkapi dengan gimnasium, ruangan mesyuarat dan acara, spa, kolam renang, bilik permainan, bilik karaoke, serta kemudahan rekreasi yang lain. Jadi ia memang sesuai buat semua golongan yang ingin berehat seketika dari hingar-bingar kotaraya. Resort ini juga terletak bersebelahan dengan taman rama-rama dan hanya beberapa minit sahaja dari bandaraya Melaka sekiranya memandu. Untuk itu, cublah singgah seketika dan nikmati ketenangan di sini!

    06 Philea Suite - Exterior

    07 Philea Suite

    29 Swimming Pool - Night

    02 Resort Facade

    23 Cravo Cravo (Terrace)

    Tags:

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Tycoons of Asia Ho Kwon Ping
  • Review Bali Niksoma Boutique Beach Resort
  • Belum Rainforest Resort
  • Dow Jones Sustainability Index Annual Review
  • Contest Win a Date with Asian Tycoon
  • Gambar Anak Aznah Hamid Tengku Shaheera Ilani Tengku Iskandar & BF
  • Aliens vs Predator: Requiem (2007) Review
  • Konsert Search Berpindah Tempat ke BUKIT KIARA Equestrian & Country Resort
  • Rebiu Hotel Legend Resort Cherating
  • Gambar Sekitar Makan Malam Carnival Media Blast
    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Sensasi

    sumber :-

    Sensasi


    Zahida Rafek adalah perempuan simpanan Menteri- Datuk Syafie Apdal?

    Posted: 19 Apr 2012 06:09 AM PDT

    Hangat dan panas berita kali ini..Sebelum nie Zahida pernah dikatakan dibela oleh VIP namun sering menafikan.Zahida dikatakan sering bershopping di Paris,Milan,London ....

    Namun akhirnya hubungan sulit dibongkar oleh pemandu peribadi merangkap pembantu peribadi Datuk dan Zahida.



    Laporan polis telah dibuat oleh pemandu peribadi, Noor Azman Azemi yang berusia 38 tahun dalam kenyataan balas terhadap dirinya yang dituduh membawa lari wang berjumlah RM200,00 oleh Zahida Rafik awal bulan lepas.

    Dalam laporan tersebut, Noor Azman memberitahu ketika itu dia berada di rumahnya di Flat PKNS Ampang, dia telah didatangi dua orang lelaki yang memperkenalkan dirinya sebagai anggota polis yang bernama Hafiz dan Raj.

    Kenyataan telah diberikan oleh Azman mengenai status hubungan sulit di antara Zahida dengan Datuk Shafie Apdal. Dia turut memberitahu kenyataan yang telah diberikan adalah benar kerana dia merupakan antara orang kepercayaan Datuk Syafie Apdal dalam merahsiakan hubungan sulit mereka yang telah terjalin hampir 3 tahun itu.

    Azman turut mengakui bahawa duit yang seringkali diberikan kepada Zahida, dia merupakan orang kepercayan yang akan pergi ke bank.

    "Saya telah dilantik oleh Datuk untuk menjadi pembantu peribadi Zahida, saya merupakan antara orang kepercayaan Datuk. Dia turut memberitahu saya agar sentiasa memantau gerak-geri Zahida selama ketiadaan dirinya dan akan melaporkan kepada Datuk.

    "Datuk akan berjumpa secara rahsia dengan Zahida di beberapa hotel terkemuka di sekitar Kuala Lumpur pada setiap hujung minggu. Setiap kali selepas perjumpaan itu, Datuk akan memberikan wang sebanyak RM100,00 hingga ke RM200,00. Wang tunai tersebut kemudiannya akan dibawa ke bank oleh Zahida ditemani saya dan dimasukkan ke dalam akaun Maybank milik Zahida di Menara Perkeso, Ampang."

    Kenyataan laporan polis di atas telah didedahkan sendiri oleh Ahli Parlimen Ampang, Zuraida Kamaruddin di lobi Parlimen yang lalu.

    Melalui siasatan yang telah dilakukan, terdapat beberapa transaksi yang melibatkan sejumlah wang yang banyak telah dilakukan menteri itu kepada Zahida di antara Oktober 2011 hingga Januari 2012.

    "Pada bulan Oktober 2011 sahaja ada dua transaksi iaitu RM36,000 dan RM26,000. Maknanya pada bulan itu sebanyak RM68,000 tunai yang diambil Noor Azman untuk dimasukkan ke dalam akaun Zahida Rafik.

    Pada November 2011 pula sebanyak RM118,000 dan pada Disember pula sebanyak RM333,000 serta pada Januari 2012 sebanyak RM510,000.

    Kalau saya jumlahkan kesemuanya ia lebih kurang RM1.4 juta dalam masa empat bulan menteri itu berikan tunai kepada Zahida Rafik," katanya.

    Zuraidi juga turut mendedahkan, Zahida memiliki sebuah kereta mewah jenis BMW 6 Series ,Porshe, Toyota Harrier dan juga rumah bernilai RM2.9 juta.

    Sebelum itu, Zahida pernah ditanya mengenai statusnya yang dikatakan dibela oleh golongan VIP namun telah dinafikan dan memberitahu duit yang dimiliki sekarang adalah hasil daripada perniagaan yang dijalankan sejak beberapa tahun yang lepas.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Parah !! Bayinya Nyaris Jatuh dari Tingkat 3 ( Pic + Video )

    Posted: 19 Apr 2012 09:30 PM PDT




    Nail-biting: Ashley Brown, of Stone Mountain, Georgia, holds her three-year-old daughter from her ankles as she prepares to drop her to safety






    Hold on! A rope tied around the girl's waist slipped off as her mother let go


    Rescue: Baby Jayden tumbles into the arms of a neighbour as her mother clings to the rope that slipped


    Thankful: Ashley Brown, 23, cradles her six-month-old son, James, after her family survived the blaze


    Miracle: Baby James was tossed from the third-story window before his older sister, Jayden, was dropped by a rope






    4 Wanita Indonesia yang Jadi Bintang Porno Holllywood

    Posted: 19 Apr 2012 09:15 PM PDT


    infospesial.net -  Empat wanita ini sukses menembus dunia hiburan Hollywood. Meski mereka mengaku mempunyai campuran darah Indonesia, namun nama mereka bahkan lebih dikenal di luar negeri dari pada di Tanah air.

    Mungkin kerana profesi mereka sebagai bintang porno, membuat nama mereka asing di negeri yang majoriti berpenduduk muslim ini. Namun tak ada salahnya jika sekadar mengenal 4 wanita keturunan Indonesia yang sukses jadi bintang porno di Hollywood ini.

    1. Jade Marcela
    Wanita ini memang tercatat sebagai warga Amerika Syarikat. Namun kedua orang tua Jade berasal dari Tegal. Dia sendiri memulai karier sebagai bintang porno pada tahun 1999. Pada bulan Oktober 2011, Jade tercatat telah membintangi setidaknya 230 filem porno. Namun ia telah berhenti dari profesinya setelah menikah.

    2. Nyomi Marcela
    Adik kandung Jade ini juga berprofesi sama seperti sang kakak. Wanita ini mulai menjadi bintang porno sejak tahun 2001, kerana profesinya tersebut ia pun mengaku sulit mendapatkan kekasih.

    3. Christina Hadiwijaya
    Menurut salah satu sumber, wanita ini memang berasal dari Indonesia, namun aktif mengikuti kursus akting di lembaga profesional di Los Angeles. Christina sendiri khabarnya sudah menikah dengan lelaki asal Ohio, AS. Dia sendiri sebenarnya menolak jika dikatakan sebagai bintang porno

    4. Nakia Ty a.k.a Angelina Lee
    Dalam salah satu wawancara, wanita yang satu ini mengakui bahawa dia lahir di Makassar pada 12 March 1984. Namun banyak pihak yang masih sanksi apakah wanita yang juga berprofesi sebagai porn star ini benar-benar orang Indonesia, kerana seperti diketahui Angelina berasal dari Thailand.

    Wow! Rihanna Taburkan Ganja Diatas Kepala Pengawalnya ?

    Posted: 19 Apr 2012 09:00 PM PDT


    infospesial.net -  Rihanna mengejutkan seluruh penggemarnya, setelah ia meng up load foto dirinya yang terlihat menuangkan serbuk berwarna putih di kepala pengawalnya. Benarkah Rihanna pecandu Ganja ?

    Saat ia menikmati suasana gembira dalam festival musik Coachella di Los Angeles, Rihanna terlihat sangat bersemangat dengan wajah riang. Ia pun terlihat merokok, tak hanya itu ia juga melakukan hal kontroversi dengan menunggangi bahu pengawalnya.

    Rihanna @The Sun
    Dan yang mengejutkan lagi saat ia berada diatas kepala pengawalnya, Rihanna mendadak menaburkan serbuk putih diatas kepala pengawal prianya tersebut. Mengenai serbuk itu sendiri hingga kini masih menjadi sebuah misteri, sebenarnya serbuk apakah itu ?

    Rihanna @The Sun
    Seperti dilansir dari The Sun, Khamis (9/4/2012) Rihanna memposting foto kontroversi tersebut dengan menambahkan keterangan : ". Kenangan tidak hidup seperti orang"

    Dalam beberapa minit setelah foto tersebut diposting, lebih dari 1.000 fans langsung memberikan komen terhadap foto tersebut dengan asumsi bahawa serbuk putih tersebut adalah ganja. Namun sebagian penggemarnya juga menduka jika serbuk tersebut adalah kokai.

    "Yap mengambil kokai! kamu akan mati. " komen salah seorang penggemar Rihanna.

    Perampok Anggap Aksinya Sebuah Lawak

    Posted: 19 Apr 2012 08:45 PM PDT

    Ada-ada saja tingkah laku dua perampok dari Uni Emirat Arab ini. Setelah menjalankan aksinya, dua perampok ini tiba-tiba saja mengklaim kejahatan yang mereka lakukan itu hanya sekadar sebuah lawak.

    Perampokan yang mereka sebut sebagai sebuah lawak ini, berawal ketika dua lelaki tersebut menghentikan sebuah kereta di daerah Fujeirah.

    "Dua perampok itu awalnya memberhentikan seorang pemandu keturunan India di Fujeirah. Mereka pun mengakui diri mereka sebagai detektif sebelum akhirnya berhasil membawa lari wang lelaki tersebut," tulis Suratkabar Alkhaleej dalam laporannya seperti dikutip Emirates247 Khamis, (19/4/2012).

    Namun ketika polis berhasil menangkap kedua lelaki itu, mereka pun mengatakan, perampokan yang mereka lakukan hanyalah sebuah lawak saja.

    "Ketika mereka berhasil ditangkap, mereka mengaku sangat menikmati lawak dengan pemilik kereta tersebut," tulis Suratkabar Alkhaleej.

    Sumber : http://international.okezone.com

    Ibu kejam tikam 2 anak sampai mati

    Posted: 19 Apr 2012 08:30 PM PDT


    JAKARTA - Seorang ibu tunggal berumur 31 tahun ditahan di Tulung Agung, Jawa Timur, kelmarin selepas didakwa menikam dua anak perempuannya sehingga mati.
     
    Bekas pembantu rumah di Singapura dikenali sebagai Yahmi itu dilaporkan membunuh kedua-dua anak kandungnya yang berumur tiga dan lima tahun di rumah ibunya pada Isnin lalu.
     
    Menurut ibunya, Yahmi berkelakuan ganjil sejak bekas suaminya datang melawat mereka pada minggu lalu.
     
    Polis kini sedang menunggu keputusan­ hasil pemeriksaan pihak hospital sama ada dia mengalami gangguan mental atau tidak semasa melakukan pembunuhan­ kejam tersebut.

    sumber : SINAR HARIAN

    Dijual suami dengan harga RM130

    Posted: 19 Apr 2012 08:15 PM PDT


    KUALA LUMPUR – Seorang wanita kini terpaksa hidup dalam keadaan tertekan apabila dia dihujani berpuluh-puluh panggilan telefon daripada lelaki yang tidak dikenalinya setiap hari kerana menyangka dirinya menawarkan perkhidmatan seks sejak 18 Mei tahun lalu.
    Mangsa, yang hanya mahu dikenali sebagai Too, 42, mendakwa, panggilan yang diterimanya itu adalah berpunca daripada tindakan suaminya yang menghantar khidmat pesanan ringkas (SMS) kepada kawan-kawannya dengan menyatakan dirinya menawarkan perkhidmatan seks dengan bayaran RM130.
    "Saya ingatkan pemanggil tersebut tersalah nombor tetapi setelah beberapa kali menerima beberapa panggilan yang sama tujuannya, saya mula mengesyaki sesuatu.
    "Perbuatan suaminya terbongkar apabila seorang rakannya memberitahu telah menerima SMS daripada suami saya yang menyatakan saya menyediakan perkhidmatan seks dan sesiapa yang berminat boleh menghubungi saya," dakwanya pada sidang akhbar di Menara Parti Gerakan Rakyat Malaysia di sini semalam. Turut serta Pengerusi Biro Pengaduan Awam Gerakan, Wilson Lau.
    Too yang hidup bersama tiga orang anaknya setelah ditinggalkan suami sejak tahun 2009 berkata, keadaan itu telah membuatkan dia hidup tertekan apabila ramai jiran turut bertanyakan mengenai perkara tersebut.
    sumber : kosmo online

    Ahli Parlimen dakwa gambar erotik dihantar ke Facebook miliknya

    Posted: 19 Apr 2012 08:00 PM PDT


    BANGKOK: Seorang ahli Parlimen yang aksinya dirakam oleh seorang jurugambar semasa sedang melihat foto erotik di telefon bimbitnya ketika sidang dewan kelmarin, menjelaskan gambar itu dihantar ke akaun media sosial miliknya.
    "Ada orang meghantar gambar ke akaun Facebook saya dan saya hanya membuka fail untuk melihatnya," kata ahli Parlimen Demokrat, Nutt Bantadtan, semalam. Ahli Parlimen pembangkang itu berkata, dia telah membuang foto itu daripada akaunnya sebaik melihatnya.

    Nutt adalah anak lelaki penasihat Parti Demokrat Banyat Bantadtan.


    Dalam sidang dewan semalam, satu gambar perempuan separuh bogel turut muncul di skrin gergasi ketika anggota Parlimen mempertimbangkan pindaan perlembagaan dalam pembacaan kedua. - Bangkok Post


    sumber : myMetro

    Bogel bantah pemeriksaan keselamatan

    Posted: 19 Apr 2012 07:45 PM PDT


    PORTLAND: Kerana terlalu bosan dengan pemeriksaan keselamatan, seorang lelaki berusia 49 tahun bertindak berbogel di lapangan terbang bandar raya ini, semalam.
    Tindakan lelaki dari Oregon itu menyebabkan beberapa penumpang menutup mata mereka sementara sebahagian lagi keluar dari laluan keselamatan untuk melihat, ketawa dan mengambil gambar, menurut laporan Polis Port of Portland.

    Pegawai berulang kali mengarah John Brennan memakai semula pakaiannya tetapi dia menolak, menyebabkan dia ditahan.


    Apabila diwawancara mengenai tindakannya, Brennan berkata, dia berbogel kerana membantah pemeriksaan Pentadbiran Keselamatan Pengangkutan yang dia dakwa mengganggunya. - Reuters


    sumber : myMetro

    Polis pakar forensik jilat rambut wanita dalam restoran diberkas

    Posted: 19 Apr 2012 07:30 PM PDT


    TOKYO: Pihak berkuasa menahan seorang anggota polis kerana menjilat rambut wanita dalam sebuah restoran, semalam.
    Pakar forensik, Tatsuya Ichikawa, 50, berada dalam sebuah restoran makanan segera di Shizuoka apabila dilihat menjilat rambut wanita terbabit.

    Jurucakap polis berkata, wanita berkenaan tidak menyedari perbuatan Ichikawa itu.


    Ketika ini, katanya, Ichikawa tidak bertugas kerana diberi cuti sakit.

    "Bidang kepakarannya bukan menganalisis rambut manusia," katanya.


    Ketika disoal siasat, Ichikawa berkata dia tidak ada alasan mengapa menjilat rambut berkenaan.



    "Saya rasa mahu jilat, justeru saya menjilatnya," katanya. - AFP


    sumber : myMetro

    Budak mati ketika bermain bola sepak di sekolah

    Posted: 19 Apr 2012 07:15 PM PDT


    WARRINGTON: Seorang kanak-kanak berusia tujuh tahun meninggal dunia secara mengejut ketika bermain bola sepak dengan rakan di sekolah.
    Ciaran Geddes dilapor sedang berseronok bermain di Sekolah Rendah Locking Stump di Birchwood, di daerah Warrington, Cheshire apabila dia tiba-tiba rebah dan tidak sedarkan diri.

    Dia dibawa ke hospital tetapi meninggal dunia tidak lama kemudian.


    Setakat ini, belum dapat dipastikan punca kematiannya. - DM


    sumber : myMetro

    Parah dibaham anjing jiran

    Posted: 19 Apr 2012 07:00 PM PDT


    CARDIFF: Seorang kanak-kanak berusia enam tahun mengerang kesakitan sejurus selepas dibaham seekor anjing bernama Tyson, semalam.
    Erfan Ali dikejarkan ke hospital selepas dibaham anjing berkenaan yang melompat pagar setinggi 1.3 meter untuk memasuki perkarangan rumahnya di Cardiff ketika kanak-kanak itu membantu ibunya, Monowara dan kakaknya, Masudah, mengangkat kain jemuran.
    Monowara, 37, lari bersama-sama anaknya ke dalam rumah tetapi gagal menyekat anjing itu daripada memasuki dapur dan meneruskan serangan.

    Anjing baka Rhodesian Ridgeback itu membaham kedua-dua pipi dan tangan kirinya.



    Pemilik haiwan itu, Kevin Large, 27, bergegas untuk menyelamatkan kanak-kanak berkenaan.


    Anjing itu kemudian ditembak mati.

    Anjing baka Rhodesian Ridgeback terkenal kerana keberaniannya dan pernah digunakan untuk memburu singa di Afrika.

    Seorang hakim memberitahu Large, dia boleh dipenjarakan atas kesalahan gagal mengawal haiwan peliharaannya itu.

    Hukuman akan dibacakan pada perbicaraan bulan depan.

    Sehubungan itu, Erfan sudah menjalani beberapa pembedahan plastik.



    Bapanya, Dilwar berkata: "Parut akibat serangan itu bukan saja berbentuk fizikal. Erfan sentiasa menangis sebelah malam dan tidak mahu tidur bersendirian. Dia kini begitu takut dengan anjing." - Agensi


    sumber : myMetro

    Budak terlampau perkosa jiran

    Posted: 19 Apr 2012 06:45 PM PDT


    PADANG BESAR: Baru berusia 13 tahun, tetapi seorang budak lelaki sudah berani merogol seorang budak perempuan berusia lapan tahun yang juga jirannya dalam sebuah tandas dewan orang ramai di sini, Selasa lalu.
    Dalam kejadian kira-kira jam 5.30 petang itu, budak lelaki berkenaan yang tinggal berdekatan rumah mangsa di Kampung Tersusun Padang Besar, di sini, memanggil budak perempuan itu datang ke kawasan dewan berkenaan, kononnya ada urusan.

    Budak lelaki itu kemudian membawa membawa kanak-kanak perempuan malang itu ke dalam sebuah tandas di situ sebelum merogolnya.


    Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Perlis, Superintendan Nashir Ya berkata, mangsa yang takut selepas kejadian itu, pulang ke rumahnya tergesa-gesa sebelum memberitahu kakaknya yang berada di rumah sebelum membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah Padang Besar, kelmarin," katanya.

    Menurutnya, kakak mangsa kemudian membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Padang Besar kira-kira jam 12 tengah malam kelmarin.


    Budak lelaki itu ditahan polis di rumahnya dan kini ditahan bagi siasatan selanjutnya.



    sumber : myMetro

    Seru tujuh roh

    Posted: 19 Apr 2012 06:30 PM PDT


    JOHOR BAHRU: Rumah yang pernah dihuni tujuh beranak yang kemudiannya mati serentak akibat dibunuh 11 tahun lalu, kini menjadi tumpuan kaki judi yang menjadikan premis di Johor Jaya di sini itu sebagai pusat pemujaan bagi mendapat nombor ekor.
    Harian Metro diberitahu, penghuni rumah itu membabitkan sepasang suami isteri dengan lima anak mereka, satu lelaki dan empat perempuan menjadi mangsa pembunuhan kejam dalam satu kejadian 11 tahun lalu.
    Ketika tinjauan ke rumah itu selepas mendapat aduan daripada orang ramai, didapati kediaman itu sudah berubah wajah dan kelihatan seperti pusat ibadat dan golongan kaki judi dikatakan banyak berada di situ bagi melakukan pemujaan pada waktu malam.

    Pemujaan terhadap roh semua mangsa yang mati akibat ditetak dengan kejam itu dilakukan dengan menyembah gambar mereka mangsa yang masih berada di dalam rumah berkenaan.



    Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Johor Jaya, Tan Cher Puk berkata, tindakan golongan kaki judi itu menjejaskan keselesaan masyarakat yang tinggal berhampiran kediaman berkenaan.



    sumber : myMetro

    Malang berganda isteri kedua

    Posted: 19 Apr 2012 06:15 PM PDT


    DUNGUN: Derita seorang wanita yang dua tahun ditinggalkan suami bertambah perit apabila dia kehilangan anak bongsunya dalam kemalangan maut di Kilometer 73.9, Jalan Kuala Terengganu-Kuantan, depan Sekolah Menengah Teknik Dungun, di sini, semalam.
    Maimun Tahir, 54, yang sebelum ini diselubungi kesedihan selepas suaminya, Zaharudin Mamat, 56, hilang tanpa khabar sekali lagi menerima ujian getir apabila anaknya, Ahmad Zikri Zaharudin, 16, maut selepas motosikal ditunggangnya dirempuh sebuah kereta Perodua Kancil dari arah belakang pada jam 7.20 pagi.

    Sebelum kejadian mangsa sempat menghantar rakannya, Muhammad Faizal Yusri Mohd Shazali, 16, ke sekolah berkenaan sebelum dia yang tidak sihat membuat pusingan U untuk pulang ke rumah dan dirempuh kereta terbabit.


    Maimun yang bertugas sebagai kerani kanan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Dungun, di sini, berkata anaknya tidak ke sekolah kerana mengadu demam dan sakit kepala.

    "Tetapi pada pagi kejadian, dia meminta wang RM10 untuk mengisi minyak motosikalnya sebelum meminta izin menghantar rakannya ke sekolah," katanya ketika ditemui di tempat kejadian, semalam.


    Menurutnya, arwah mengadu sakit kepala dan lenguh badan serta kurang selera makan selain banyak termenung sejak beberapa hari lalu.



    "Malam tadi (kelmarin) saya masak nasi goreng untuknya tetapi dia makan tak habis. Saya juga minta dia tukar kad pengenalannya yang sudah koyak tetapi dia jawab tak payah," katanya yang memberitahu dia merasakan sikap arwah agak pelik ketika itu.

    Maimun berkata, hatinya bertambah sedih berikutan kehilangan anak tanpa sokongan suami di sisi kerana lelaki berkenaan sudah dua tahun menghilangkan diri tanpa khabar berita dan sehingga hari ini usaha mencari menemui jalan buntu.


    "Saya ada mendapat berita suami bersama isteri pertamanya di Pengkalan Chepa, Kelantan. Saya sudah meminta rakan mencarinya namun sehingga hari ini dia gagal ditemui," katanya.

    Menurutnya, sepanjang ketiadaan suaminya itu, segala urusan rumah tangga dipikulnya sendiri termasuk membiayai persekolahan dua anaknya termasuk arwah.


    "Saya harap suami terbaca berita kemalangan ini untuk dia mengetahui anak bongsu kesayangannya itu sudah dijemput Ilahi," katanya.


    Rakan mangsa, Muhammad Faizal berkata, dia sempat melihat jenazah arwah bergolek di atas jalan raya selepas terdengar bunyi rempuhan kuat.


    "Saya meminta arwah meninggalkan saya di perhentian bas depan sekolah untuk menunggu rakan lain dan sebaik menoleh selepas terdengar bunyi rempuhan kuat, saya dapati arwah sudah bergolek di atas jalan," katanya.


    Dia berkata, seorang pengguna jalan raya yang memberhentikan kenderaannya meluru ke arah arwah dan memangkunya sebelum mengajar arwah mengucap.


    "Saya tak dapat berbuat apa-apa kecuali menangis selepas melihat arwah berhadapan maut dalam keadaan mulutnya beberapa kali menyemburkan darah sebaik cuba mengucap," katanya



    sumber : myMetro

    Jumpa isteri secara sulit

    Posted: 19 Apr 2012 06:00 PM PDT


    GOMBAK: "Sudahlah mereka ugut nak bunuh anak saya, nak berjumpa dengan isteri saya pun, saya terpaksa lakukan secara sulit sedangkan sebelum ini saya yang membesarkan mereka."
    Itu keluhan seorang lelaki yang kecewa dengan tindakan dua anak tiri perempuannya berusia 17 dan 20 tahun yang didakwanya turut pernah mengancam mencederakannya dengan parang serta merosakkan motosikalnya.
    Dia yang mahu dikenali sebagai Dollah, 48, yang cacat di kaki akibat kemalangan jalan raya pada 2010, kini hanya berpeluang berjumpa dengan isteri keduanya itu seminggu sekali secara sulit, sama ada di restoran ataupun tempat kerja wanita itu.

    Dollah berkata, selepas perkahwinan dengan isteri keduanya itu pada 2005 dia mengambil tanggungjawab membesarkan empat anak tirinya iaitu seorang lelaki dan tiga perempuan.



    "Hasil perkahwinan ini saya dianugerahkan seorang cahaya mata perempuan berusia tiga tahun, tetapi sejak empat bulan lalu saya langsung tidak dapat berjumpa anak saya itu kerana dihalang dua kakak tirinya.



    SUMBER : MYmetro

    Sehati sejiwa lemas dalam kereta

    Posted: 19 Apr 2012 05:45 PM PDT


    SUBANG JAYA: Sepasang kekasih ditemui mati di dalam kereta dipercayai akibat lemas selepas terhidu gas penyaman udara dalam kejadian di sebuah bengkel kereta di Bandar Bukit Puchong, di sini, semalam.
    Kejadian itu disedari bapa mangsa pada jam 1 tengah hari, selepas mendengar bunyi enjin kereta di dalam bengkel milik anak lelakinya yang juga mangsa berusia 32 tahun.

    Seorang ahli keluarga yang enggan dikenali berkata, ketika bapa mangsa sampai di bengkel dia mendengar bunyi enjin kereta dan radio sebelum mengetuk pintu.


    "Selepas panggilan tidak disahut, ayah mangsa membuka pintu bengkel dan mendapati anaknya bersama seorang wanita berusia 26 tahun tidak sedarkan diri dalam kereta yang enjinnya masih hidup.

    "Bapa mangsa meminta bantuan ahli keluarga lain dan membawa mereka ke Hospital Serdang untuk rawatan lanjut, namun pihak hospital mengesahkan kedua-duanya sudah meninggal dunia," katanya di sini, semalam.


    Sementara itu, Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Asisten Komisioner Yahaya Ramli mengesahkan menerima laporan kejadian dan siasatan lanjut dijalankan bagi mengesahkan punca kematian mereka.



    sumber : myMetro

    Kisah seorang suami yang mengiklankan secara online agar isterinya dapat suami baru

    Posted: 19 Apr 2012 05:30 PM PDT


    Sebuah kisah cinta romantik pasti mengundang haru setiap penontonnya. Bagai sebuah filem fiksi, kehidupan Liu Li menggambarkan pengorbanan seorang suami agar istrinya hidup bahagia.

    Li, 39 didiagonosis dokter dengan penyakit Ankylosing Spondylitis, sejenis penyakit tulang yang menjadikan semua tulang belakang menyatu.Pasukan perubatan mengatakan, walaupun penyakitnya dapat dibantu dengan obat dan penahan rasa sakit, tetap saja penyakit ini tidak dapat disembuhkan. Lagipula biaya pengubatan terlalu mahal bagi Li.

    Menghadapi masa depan yang suram, bekas mahasiswa kedoktoran dari Shizuang di timur China ini memujuk isterinya, Shi Zhihong, 37, agar menceraikannya dan mencari suami baru.

    Li berharap, dapat menemukan calon suami bagi isterinya sekaligus ayah tiri terbaik bagi kedua anaknya. Dia nekad memasang iklan secara online yang berbunyi: "Tolong, tolonglah saya mencarikan suami yang baik untuk isteri saya. Saya tidak mahu jadi bebannya lagi."

    "Saya benar- benar sakit, dan sebentar lagi saya akan terperangkap di kerusi roda. Tapi isteri saya masih muda dan ia berhak melewati hari-hari dengan bahagia. Kalau tidak, saya tidak dapat beristirahat dengan tenang meskipun mati," ujarnya seperti dikutip Telegraph.

    Li merasa sangat tertekan dengan masalah yang ia berikan pada keluarganya. Akibat penyakitnya, ia tidak dapat bekerja dan kesulitan dana untuk membiayai pengubatannnya. "Saya telah mengusahakan yang terbaik, tapi saya rapuh dan mereka berhak mendapatkan yang terbaik. Hati saya lebih tenang apabila mereka sudah terjamin," tambahnya.

    Meski sang ayah mengharap hidup yang baru bagi isteri dan anak-anaknya, ketiga anggota keluarganya bergeming. Dengan polos, kedua anaknya menahan keinginan untuk tidak memakan gula-gula kerana berfikir itu dapat membantu ayah mereka pulih seperti semula.

    Pasangan ini mempunyai satu kesempatan terakhir mempertahankan keluarga mereka, dengan mengajukan permohonan kepada badan amal untuk membantu biaya pengubatan. "Kami adalah keluarga yang baik, tapi miskin dan kami perlu bantuan," kata Zhihong. "Saya akan tetap jadi isterinya sekarang dan di kehidupan yang akan datang," ucapnya.

    Reaksi lelaki tengok perempuan cantik dan seksi

    Posted: 19 Apr 2012 05:15 PM PDT












    8 Kali Operasi Payudara Kerana Terobsesi Pamela Anderson

    Posted: 19 Apr 2012 05:00 PM PDT


    London, Demi boleh tampil semenawan idolanya Pamela Anderson, seorang model melakukan 8 kali operasi payudara dan kecanduan suntik kulit cokelat sejak kecil. Ia bahkan tak peduli meskipun harus menggunakan ubat ilegal yang mengancam kesihatan.

    Carolyn Arrowsmith sangat tergila-gila boleh memiliki tubuh seperti Pamela Anderson, dengan payudara yang seksi dan kulit kecokelatan. Ia pun rela melakukan apa saja demi boleh memiliki tubuh seperti Pamela Anderson.

    Pada tahun 2004, Carolyn telah menghabiskan 4.000 poundsterling untuk memperbesar payudaranya yang semula berukuran C menjadi DD.

    "Saya suka dengan payudaraku yang besar. Saya fikir payudara ini luar biasa tapi saya tidak ingin sebesar Pam kerana akan nampak konyol pada tubuhku yang kecil. Saya ingin terlihat semulajadi bukan palsu," jelas Carolyn, seperti dilapor mirror.co.uk.

    Setelah operasi, Carolyn justru menderita kerana payudaranya yang menjadi lebih besar. Kedua implan payudaranya pecah, yang membuatnya harus menjalani 7 operasi lanjutan.

    "Kedua implan saya pecah dan saya memerlukan tujuh operasi lebih lanjut untuk memperbaikinya. Saya merasa sangat sakit. Tapi saya masih belum bahagia dan sedang menyimpan wang untuk memperbesar payudara lagi menjadi ukuran E dalam enam bulan ini," jelasnya.

    Selain memperbesar payudara, Carolyn juga menggunakan ubat suntik untuk mengubah warna kulitnya menjadi cokelat. Selama 26 tahun ia secara rutin telah menyuntikkan Melanotan II, ubat ilegal yang dapat mengubah warna kulit menjadi cokelat. Ia juga tanning dan sunbed dua kali seminggu.

    Meski risiko kesihatan dari ubat suntik ilegal dan sunbed mengancamnya, tapi bagi Carolyn terlihat seperti Pamela Anderson jauh lebih penting. Ia percaya dengan memiliki tubuh mirip Pamela boleh membuatnya menjadi sukses.

    Carolyn bahkan sudah ketagihan menggunakan suntik kulit cokelat. Bahkan ia sudah melakukan tanning sejak berusia 10 tahun demi memiliki kulit berwarna coklat.

    "Saya akui, saya ketagihan. Mereka menyebutnya tanorexic (ketagihan tanning). Tapi saya tidak boleh hidup tanpa tanning, itu sebahagian dari saya. Dan saya tidak akan meninggalkan rumah tanpa terlihat cantik. Saya telah menggunakan sunbed sejak usia 10 tahun dan sejak itu saya selalu punya kulit kecokelatan. Itu membuat saya terlihat lebih baik," jelasnya.

    Carolyn mulai memesan Melanotan II dari internet dua tahun lalu. Ubat ini tergolong ilegal di Inggris, kerana itu ia tak dapat membelinya di kedai ubat. Dia menemukan ubat ini ketika mencari alternatif untuk sunbed, kerana ia pfikir sunbed tidak cukup membuat kulitnya menjadi cokelat.

    "Ini melibatkan suntikan setiap hari selama seminggu. Saya belum pernah menggunakan jarum suntik sebelum pengguna steroid menunjukkan pada saya bagaimana menggunakan jarum untuk memastikan tidak ada gelembung udara didalamnya, yang boleh membuatku mengalami stroke atau serangan jantung," ujar Carolyn.

    Rata-rata Carolyn menggunakan tiga program setahun, meskipun dia terbaring di tempat tidur kerana gejala seperti flu. Kerana dia memiliki lemak sangat sedikit, dia memastikan hanya menyuntikkan ubat pada lapisan atas kulit.

    "Melanotan II membantu kerana saya telah menggunakan sunbed begitu sering, saya tidak boleh duduk kerana saya begitu sakit. Saya menjadi tidak sensitif dan harus menghabiskan banyak waktu di kerusi berjemur untuk mendapatkan kulit lebih gelap," kata Carolyn.

    Tapi Carolyn nampaknya tidak khuatir dengan potensi efek samping dari Melanotan II. Ubat ini dilaporkan memiliki efek samping seperti tekanan darah tinggi, serangan panik, depresi, kehilangan nafsu makan bahkan kanker kulit.

    "Ini bukan sesuatu yang membuat saya khuatir. Saya hanya hidup untuk hari ini. Ini adalah harga kecil untuk membayar kulit cokelat yang mempesona," jelas Carolyn.

    Bahkan, Carolyn juga telah mengecat rambut perangnya pertama kali di usia 12 tahun. Ia melakukan botox di dahi untuk mengangkat alisnya. Ia juga telah menghabiskan banyak wang untuk ekstensi rambut, botox, operasi bibir, merawat kuku, facial, pijat dan body wrap. Carolyn benar-benar ingin nampak seperti Pamela Anderson, bahkan ia mengganti namanya menjadi Pamela Anderson pada tahun 2009 melalui polling.

    Gym untuk mereka yang suka telanjang

    Posted: 19 Apr 2012 04:45 PM PDT

    TRIBUNNEWS.COM - Bagi mereka yang suka telanjang, ditawarkan sebuah pusat kesihatan atau gym di mana mereka boleh bersenam tanpa mengenakan pakaian. Upaya ini konon dilakukan untuk melawan resesi dan menarik minat orang datang ke pusat kesihatan tersebut.

    Pusat kesihatan ini terletak di wilayah Basque, Sepanyol, dan bernama Easy Gym. Ini pertama kalinya dilakukan di negara Sepanyol. "Ketika krisis kami sedar banyak yang memutuskan tidak ke gym," kata pemilik Easy Gym, Merche Laseca.

    "Saya bukan pecinta telanjang meski saya tak bermasalah dengan itu.Hanya saja, ini inisiatif tentang wang," jelasnya. Sebelum membuka pusat ini, Laseca mengaku melakukan penyelidikan dan kemudian memutuskan membuka gym untuk pecinta telanjang atau dikenal kelompok nudis.

    "Kita selalu suka aktivitas baru," kata Maite Vicuna, Presiden Basque Naturist Association, yang sempat mencoba gym telanjang pada pekan lalu.

    "Melakuka olahraga tanpa pakaian lebih natural dan lebih nyaman," jelas Vicuna. Sebuah pungutan pendapat yang dilakukan kelompok Basque Naturist Association menunjukkan 90 peratus anggotanya mendukung olahraga tanpa pakaian.

    Dah pernah tengok hantu kena sidai

    Posted: 19 Apr 2012 04:30 PM PDT

    Dah pernah tengok hantu kena sidai belum kalau belum
    sila tengok gambar ini....





    Kisah anak kecil pembuat batu bata yang rela melepaskan 'dunianya' untuk membantu orang tua

    Posted: 19 Apr 2012 04:15 PM PDT








    Jono, seorang anak kecil pinggiran kota yang rela melepas "dunianya" untuk membantu orangtua. Setiap hari dia akan membantu mengangkut dan menjemur batubata. Pekerjaan orangtua Jono hanyalah membuat batubata secara kecil-kecilan.Anak sekecil Jono terpaksa mengerjakan pekerjaan orang dewasa, tidak disuruh...tapi dia tak sanggup melihat ayahnya bekerja sendirian. Jono selalu kelihatan riang ketika membantu ayah. tapi, kita tidak tahu apakah Jono benar-benar periang, ataukah Jono menyembunyikan rasa sedihnya agar ayah dan ibu tidak ikut sedih...

    Jono si kecil yang tak sanggup melihat ayahnya bekerja sendiri ikut membantu menyusun dan memindahkan bata.Jono ternyata tak bersekolah. orangtua jono tak sanggup membiayai Jono agar tetap duduk di bangku sekolah.

    Jono terpaksa membantu orang tuanya ketika teman sebayanya belajar di sekolah dan juga disaat teman sebayanya bermain serta bergurau menikmati masa kanak-kanak.

    bk-anak sekecil ini tahu permasalahnan yang dihadapi orang tua dan sanggup membantu..Apakah kita yang dewasa sanggup melakukan seperti yang dilakukan Jono???

    Inilah foto isteri dan anaknya Hitler yang dirahsiakn bertahun-tahun

    Posted: 19 Apr 2012 04:00 PM PDT

    Adolf Hitler adalah salah satu figure paling gelap pada abad ke-20. Namun yang lebih gelap lagi adalah kekasihnya, Eva Braun, yang dia rahsiakan dari Nazi Jerman selama bertahun-tahun.

     Gambar-gambar kekasih Hitler yang kemudian menjadi isterinya tersebut baru-baru ini muncul dalam Majalah Life (Life Magazine), yang dikeluarkan oleh seorang kolektor dan kurator Reinhard Schulz.




    Kecik-kecik dah diajar buat perkara tak senonoh

    Posted: 19 Apr 2012 11:00 AM PDT

    Salah siapa kalau anak-anak kita berperangai buruk dewasa nanti?Didiklah anak-anak sebaik mungkin.Bukan seperti dalam gambar-gambar ni.Dah nampak anaknya itu buat salah,bukan ditegur atau dilarang tapi lagi bangga dengan menangkap gambar mereka(kononnya kelakar dan nak buat kenangan).




    Keadaan duit 1 juta bila berada dirumah

    Posted: 19 Apr 2012 10:30 AM PDT

    Have you ever hold a Million Dollars in your hands?Well, here's a little experiment what a million dollars feels like in your home.













    hati tak karuan...macam-macam tempat nak disorok..
    baik simpan di bank...

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS