Nuffnang

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


Anak Kembar Sazzy Falak Covergirl Majalah Inspirasi

Posted: 14 Jun 2011 10:13 PM PDT

Kecil-kecil lagi anak kembar Sazzy Falak dah keluar majalah. Itulah kalau ibu jadi selebriti, memang beruntung betul! Rasanya, ramai yang tak tahu nama anak kembar Sazzy Falak lagi, kan? Iman Lilly & Tiara Rose diberi nama, kedua-dua baby comel ini dilahirkan pada 28 April 2011.

Kebetulan kelahiran mereka jatuh pada hari yang sama dengan hari jadi si bapa, Nazril Idrus. Confirm makin bahagia'lah kehidupan Sazzy Falak & suami dengan kehadiran 2 anak kembar ini.

Sama-sama'lah kita doakan kebaikan buat kedua-dua baby ini. Dah besar, kami nak cop sorang, boleh mummy Sazzy Falak? (Eh, ter'mummy lak!)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

(Gambar) Kad Kahwin Tomok Lebih Unik, Ada Not Lagu!

Posted: 14 Jun 2011 09:47 PM PDT

Tomok, aku tak dapat kad kahwin kau lagi ni!

Rakan blogger, Madammondoq berkongsi preview 5 keping gambar kad kahwin Tomok & pasangannya, Siti Rahayu Abas, di mana perkahwinan belah perempuan akan berlangsung pada 2 Julai 2011 di Dewan Serbaguna Taman Sri Keramat, Kuala Lumpur.

Unik sekali, kad kahwin Tomok dihiasi dengan nota lagu berjudul Bagaikan Bidadari daripada album terbarunya. Fuh, memang banyak maksud tersirat dalam lagu ni, mungkin ia merupakan kata-kata istimewa yang ditujukan buat Siti Rahayu. Ha, kelas kau!

Siti Rahayu, 31 merupakan seorang pramugari sebuah syarikat penerbangan swasta. Padan'lah orangnya sangat cantik & sweet. Sekali pandang, terasa nak pandang 3-4 kali lagi.

OHBULAN! nak ucapkan tahniah buat Tomok, Selamat Pengantin Baru!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Gambar Jaafar Onn & Azean Irdawaty Masa Muda-Muda

Posted: 14 Jun 2011 09:04 AM PDT

Seronok tengok gambar artis masa diorang muda-muda dulu. Salah satu gambar selebriti yang Budiey jumpa ialah gambar Jaafar Onn dan Azean Irdawaty masa zaman diorang muda remaja dulu.

Hari ini adalah kenangan hari esok. Semalam, akan jadi kenangan untuk hari ini. Semoga esok adalah hari yang cerah untuk dikenangkan.

jaafar onn & azean irdawaty

Tags: , , , , ,

Tags: , , , , ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Azean Irdawaty Semakin Pulih
  • Azean Irdawaty, Pelakon Datin Diaries Ada Kanser Payu Dara?
  • Gambar Terbaru Azean Irdawaty Bertudung
  • Isteri Sabri Yunus Meninggal Dunia
  • Benjy Mengaku Tak Bersalah Miliki Methamphetamin
  • Azean Irdawaty Tak Percaya Benji Mengedar Dadah
  • ESOK MASIH ADA : KHAS HARI SENIMAN
  • Gossip Artis Wanita Mabuk di Kelab Gay
  • Gambar Dato' Siti Nurhaliza di Tahun 1997
  • Gambar Marsha, Pelakon Drama Kirana Jelita & Seksi
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Profile NIKKI PALIKAT

    Posted: 14 Jun 2011 08:39 AM PDT

    NIKKI PALIKAT

    Full Name: Nicolette Palikat Stage Name: Nikki Birthdate: 1st November 1985 Birthplace: Berrien Springs, MI Height: 5'4" Weight: 50kg

    Origins: Tambunan, Sabah Ethnicity: Kadazandusun Hobbies: Weight training, Watching movies, Reading Personality: Creative, Spontaneous, Extreme

    About Nikki

    Nikki shot to fame in 2004 for being the Top 6 finalists of Malaysian Idol Season 1. Intrigued by her vocal prowess and ability to hit the high notes, she was quickly signed up to be the first recording artiste of Artistes United Records (AUR), which was then helmed by prolific singer Ning Baizura.

    In November 2005, Nikki released her debut album "Maharani", which was well-received by music lovers. It was hailed as the best album ever produced by a local reality star. The album spawned hits like "Pinta", "Caramu", "Hey!Hey!" and "Imaginasi". "Caramu" went on to become the biggest hit of 2006 and was equally successful in Singapore and Brunei.

    Nikki was honoured as the Best New Female Artiste at the regional awards show, Anugerah Planet Muzik 2006 and won the Choice Vocal Duo/Group (with Zahid who was featured in "Caramu") at Malaysia's most prestigious radio awards show, Anugerah Era 2006.

    Nikki

    In December 2008, Nikki released her highly anticipated sophomore album entitled "Hawa". The album received rave reviews for Nikki's outstanding vocals and its polished production. She has released five singles from this album to date, namely "Relakan", "Selamat Tinggal", "Belasmu", "Cantik" and "Hawa".

    With her second album, Nikki continued to earned nominations for the Best Female Artiste Award at Anugerah Planet Muzik 2009 and the Popstar Award at Shout! Awards 2009.

    Nikki's songs have been featured as theme songs for various television dramas. "Selamat Tinggal" was the theme song for "Cinta Lelong", "Cantik" for "Tari Tirana" and most recently "Biar Waktu" for "Apa Dosaku".

    Besides being a pop artist, Nikki also enjoys experimenting with different genres. Her incorporation of classical singing techniques into her music has made her a favourite in fashion shows and corporate events.

    Nikki

    Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

    Tags: , ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Nikki Palikat Gagahkan Diri Demi Shout! The Mod Musical
  • Gambar Nikki Bertudung di Majlis Nikah Ning
  • Lirik Lagu Belasmu Nikki
  • DIGI presents JED MADELA & NIKKI Promo Tour
  • Photo Wedding Nikki & Audy Mok
  • Siri Jelajah Jed Madela & Nikki
  • Ning Baizura Dalam The Mod Musical SHOUT!
  • Gambar Nikki, Mila, Sarimah, Mukhsin dan Hazami
  • Gambar Terbaru Nikki di Rumah Terbuka RIM
  • Promo: Album Nikki MAHARANI Re-Issue di Pasaran!
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Anak sanggup simpan mayat ibunya selama 6 bulan kerana duit pencen

    Posted: 14 Jun 2011 09:00 PM PDT

    Duit punya pasal...
    saya petik dari kosmo online

    WALLASEY - Gara-gara mahu mendapatkan duit pencen bulanan berjumlah £200 (RM996), seorang aktres di Britain tergamak menyimpan mayat ibunya selama enam bulan di rumahnya, lapor sebuah akhbar semalam

    Aktres berkenaan Hazel Maddock, 61 dan anak perempuannya yang berusia 35 tahun, Jasmine, berdepan hukuman penjara selepas mengaku bersalah gagal melaporkan kematian Olive, 95, di sebuah mahkamah di sini. 

    Polis menemui mayat Olive yang reput dengan separuh tubuhnya dimakan tikus di belakang pintu bilik tidur kediaman Hazel di sini, barat daya England, baru-baru ini.

    Hazel turut mengaku salah kerana memalsukan tuntutan pencen kerajaan yang diberikan kepada ibunya.

    Beberapa jiran kedua-dua wanita itu yang ditemui kelmarin berkata, mereka terkejut dengan penemuan tersebut dan apa yang dilakukan oleh Hazel dan Jasmine. 

    "Apa yang mereka dilakukan amat menjijikkan. Hanya untuk mendapatkan wang lebih, mereka sanggup membiarkan mayat ibu mereka dalam keadaan itu," kata seorang jirannya.

    Siasatan forensik mendapati punca kematian Olive adalah disebabkan faktor semula jadi dan dia meninggal dunia di antara dua hingga enam bulan lalu. 

    Hazel yang menggambarkan dirinya sebagai pelakon, penyanyi dan penghibur berpengalaman pernah muncul dalam drama tempatan, Hollyoaks and The Outsiders. - Agensi

    Lelaki separuh umur ketagih rakam aksi budak meludah

    Posted: 14 Jun 2011 08:46 PM PDT

    Macam-macam...
    saya petik dari myMetro

    TOKYO: Polis Tokyo menahan seorang penganggur berusia 55 tahun di Tokyo kerana mempengaruhi tiga budak sekolah supaya meludah untuk merakam aksi itu, kata pihak berkuasa semalam.
    Toshihiko Mizuno ditahan di Tokyo kelmarin kerana disyaki berkelakuan tidak senonoh.

    Jika disabitkan kesalahan, Mizuno boleh dihukum penjara sehingga setahun atau denda kira-kira RM37,800.

    Jurucakap Polis Metropolitan berkata, Mizuno melakukan kesalahan itu dalam dua kejadian berasingan pada Oktober dan Disember tahun lalu.

    Katanya, suspek mendekati mangsa - masing-masing berusia sembilan dan 10 tahun - sambil mendakwa kononnya sedang melakukan kajian mengenai air ludah.

    "Mizuno memujuk budak terbabit supaya meludah bagi membolehkannya merakam aksi berkenaan.


    "Tidak cukup dengan itu, dia juga meminta mereka membuka mulut dengan luas untuk membolehkannya merakam bahagian dalaman organ itu," katanya.

    Jurucakap polis itu berkata, kejadian berasingan berlaku di luar sebuah apartmen dan di sebatang jalan.

    Katanya, polis percaya Mizuno melakukan perbuatan itu dengan sengaja semata-mata untuk memuaskan nafsu seksualnya.

    Sementara itu, dua agensi berita, Jiji dan Kyodo, melaporkan Mizuno dipercayai berjaya mendekati kira-kira 4,000 budak perempuan sejak mula melakukan aktiviti itu lebih 17 tahun lalu.

    Agensi berita itu mendakwa, sepanjang tempoh itu Mizuno berjaya mengumpul aksi meludah kira-kira 500 budak perempuan.

    Polis juga menemui 26 pita video di rumahnya yang merakam aksi meludah membabitkan lebih 200 budak perempuan. Jurucakap polis berkata, rakaman berkenaan dibuat di sekitar Tokyo dan bandar raya berhampiran, Saitama.

    Bagaimanapun, setakat ini polis tidak dapat mengesahkan laporan dibuat dua agensi berita berkenaan. - AFP

    Anak yang ada hubungan sulit dengan bini orang,ibu yang dipaksa berbogel

    Posted: 14 Jun 2011 07:40 PM PDT

    Kesian ibu ini anak yang bersalah dia yang menanggung malu..
    saya petik myMetro

    ISLAMABAD: Seorang ibu dipaksa berbogel dan diarak di sekitar kampung selepas anak lelakinya dituduh menjalin hubungan sulit dengan isteri orang sehingga hamil, kata polis semalam.
    Sumber polis berkata, seorang penduduk Kampung Neelor Bala, Mohammad Salman, menuduh dua anak lelaki mangsa meniduri isterinya.

    Mohammad bersama adik-beradiknya kemudian cuba bersemuka dengan suspek - dikenali sebagai Rashid dan Kazim - tetapi pemuda terbabit melarikan diri dan meninggalkan ibu mereka.

    Kata polis, wanita terbabit kemudian diheret keluar dari rumah sebelum pakaiannya dikoyakkan.

    "Wanita itu kemudian dipaksa berjalan di sekitar kampung berkenaan," katanya.

    Polis kini menjalankan siasatan selepas mendapat tahu insiden itu daripada penduduk kampung.


    Dua lelaki kini ditahan untuk soal siasat, manakala keterangan ibu berusia 50 tahun itu turut diambil. - AFP

    Gempak..Iron Man masuk kepejabat

    Posted: 14 Jun 2011 06:45 PM PDT

    Lawak--lawak...
    saya petik dari kosmo online

    SHANG HAI, China - Seorang pekerja telekom, Wang Kang mencetuskan sensasi di Internet apabila dia hadir di pejabat dengan memakai kostum watak adiwira Iron Man yang dibuatnya sendiri, lapor sebuah akhbar semalam.

    Rakan-rakan sekerja pemuda berusia 25 tahun itu terkejut melihatnya berjalan masuk ke dalam pejabat di sini dengan memakai sut tersebut.

    Kostum yang diperbuat daripada busa dan kerangka aluminium itu mengambil masa tiga bulan untuk disiapkan. Ia memerlukan kos sekitar AS$450 (RM1,364) dan seberat 50 kilogram.

    "Rakan-rakan sekerja saya tidak tahu misi saya. Sebahagian mereka tergamam apabila melihat saya menghampiri mereka," katanya.

    Dia mendapat idea untuk membina kostum tersebut selepas menonton filem Iron Man yang dibintangi Robert Downey Junior pada tahun 2008.

    Klip video kejadian tersebut dirakam oleh seorang rakan sekerjanya yang kemudian, menghantar rakaman itu ke laman web perkongsian video YouTube. - Agensi

    Gila,Guru Ini Merakam Perbuatan Cabulnya dengan Pelajar

    Posted: 14 Jun 2011 05:45 PM PDT

    TEMPO Interaktif, Guru sekolah rendah ini semestinya mengajarkan perbuatan mulia, namun sebaliknya dia sanggup berbuat cabul. Bahkan, pemaksaan seks terhadap lima pelajarnya di dalam kelas selama lima tahun itu dirakam.

    Kini, Nigel Leat, seorang guru di sekolah Hillside First School di Weston-super-Mare, Somerset, harus mempertanggungjawabkan di depan pihak berwajib.

    Lelaki berusia 51 tahun berasal Brisbol, dituduh melakukan 36 kali penyerangan seks terhadap lima lawan jenisnya termasuk memperkosa seorang kanak-kanak dan pemaksaan adegan seks pada anak-anak.

    Minggu lalu, pengadilan di Bristol membuka persidangan kes ini. Dalam ruang sidang terungkap bagaimana Leat menyiksa para pelajarnya satu persatu di dalam kelas, selanjutnya dilakukan perbuatan cabul dan dirakam.

    Para mangsa pencabulan umumnya pelajar hingusan berusia enam tahun. Ketika memfilemkan adegan mesumnya terhadap anak kecil itu, dia menempatkan kamera di kelas.

    Salah satu tujuan Leat merakam adegan tersebut antara lain agar Leat boleh mendengarkan kembali ucapannya kepada para gadis-gadis itu, misalnya dengan kata-kata "kekasih" dan "sayang" serta menanyakan kepada para mangsa, bagaimana nikmatnya bercinta dengannya.

    Hampir seluruh adegan yang divideokan itu berlangsung di dalam ruang staf dan ruang utama. Dalam filem dengan berdurasi 10 minit itu, Leat boleh menyaksikan kembali sentuhannya, termasuk ketika para mangsa mengenakan kembali pakaiannya. Dia juga menulis surat untuk para mangsa berisi pertanyaan kegiatan seksnya dengan anak-anak itu.

    Setelah polisi menahan lelaki bejat itu pada 13 Disember tahun lalu, mereka menemukan sekitar 30.500 foto cabul dan 720 filem seronok di dalam ruangannya.

    Atas perbuatan tak senonohnya, hakim Neil Ford QC mengancam memenjarakannya selama lapan setengah tahun. Dia katakan kepada Leat, "Perbuatan membohongi anak-anak adalah bodoh, licik, dan berbahaya."

    Cara ekspress nak bakar roti

    Posted: 14 Jun 2011 11:01 AM PDT






    Oppss..ditahan polis kerana berbasikal dengan skrit pendek

    Posted: 14 Jun 2011 10:25 AM PDT

    NEW YORK - Mungkin ini hanya terjadi di New York. Seorang polis New York memberi surat peringatan kepada seorang pelancung wanita kerana dia kedapatan sedang berbasikal dengan menggunakan skrit yang dinilai terlalu pendek.

    Polis yang tidak didapatkan identitinya mengganggap bahawa skrit pelancungan tersebut gunakan terlalu pendek dan dapat menyebabkan terjadinya kecelakaan.

    Wanita tersebut bernama Jasmijn Rijcken yang mengaku kejadian dia dipersalahkan itu terjadi pada siang hari tanggal 3 Mei.

    Pada saat itu Jasmijn menggunakan skirt pendek berenda warna abu-abu dan berkasut boot warna coklat.

    Jasmijn mengatakan bahawa bagi petugas polis tersebut pakaian yang dia gunakan pada saat itu terlalu pendek.

    "Dia berkata kepada saya bahawa pakaian saya terlalu mengganggu dan dapat menyebabkan kereta-kereta berlanggar dan sangat membahayakan," tutur Jasmijn.

    "Saya kira polis tersebut hanya becanda pada saat itu, tapi dia nampak benar-benar marah dan bahkan meminta kad identiti saya," imbuhnya.

    Namun Jasmijn tak menuruti permintaan polis tersebut dan meninggalkannya.

    "Saya tidak habis fikir bagaimana pakaian saya membahayakan keselamatan atau pun mengganggu lalu lintas," ujarnya kepada New york Daily News seperti dikutip dari Dailymail, Selasa (14/6/2011).

    Jasmijn adalah seorang general manager dari sebuah perusahaan basikal di Belanda.

    Kedatangannya ke New York adalah untuk menghadiri the News Amsterdam Bike Show.

    Selama di New York dia pun menghabiskan waktunya berkeliling manhattan menggunakan basikalnya dan banyak menghabiskan waktu di area SoHo.

    "Ketika polis tersebut itu menegur saya, saya sedang menuju perjalanan pulang ke hotel," tegas dia.

    Sumber :http://www.okezone.com/

    Guru Kaunseling Ditangkap Kerana Beri Alat Bantuan Seks ke Pelajarnya

    Posted: 14 Jun 2011 09:01 AM PDT

    TRIBUNNEWS.COM - Seorang guru kaunseling perempuan  ditangkap setelah ketahuan memberikan alat bantuan seks kepada seorang pelajar dan memberikan dorongan agar menggunakannya. Demikian diberitakan Daily Mail, Selasa (14/6/2011).

    Guru bernama Cheryl Bremble mengirimkan SMS ke pelajar tersebut dan mengatakan jika muridnya itu sangat "hot".

    Satu SMS yang berkait dengan alat bantu seks, si guru mengatakan," jangan pernah kata kamu tidak pernah menggunakannya kerana pengalaman menggunakannya sungguh luar biasa".

    Pesan SMS lain berbunyi,"Apakah kamu sudah menggunakan hadiah yang saya berikan? Itu sangat bagus lho".

    Menurut pasukan penyiasatan, Montgomery County Risa Vetri Ferman, guru berumur 40 tahun itu juga memberikan detail mengenai kehidupan cintanya dengan sang kekasih. Pelajar di SMA Upper Dublin High School, Fort Washington, Pennsylvania, Amerika Syarikat (AS) ini kemudian melapor kepada ayahnya berkaitan SMS tersebut.

    Pemilik Sekolah di wilayah Upper Dublin School District Superintendent Michael Pladus mengatakan Bremble sudah diberhentikan.

    Lelaki mati kena serangan jantung ketika perkosa nenek 77 tahun

    Posted: 14 Jun 2011 08:41 AM PDT

    TRIBUNNEWS.COM - Seorang lelaki meninggal dunia ketika sedang memperkosa nenek tua berusia 77 tahun di rumahnya. Demikian dilapor Heraldsun.com.au, Selasa (14/6/2011).

    Isabel Cuhavelo Gutierrez berusia 53 tahun dari Tivoli, Texas, Amerika Syarikat (AS), berbasikal sejauh dua km dan mask ke rumah seorang nenek berusia 77 tahun dan memperkosanya.

    Pihak berkuasa setempat mengatakan, ketika memperkosa nenek tersebut yang diancaman pisau, dia mengaku tidak enak badan dan berhenti memperkosa sehingga ia boleh istirahat.

    Tak berapa lama kemudian ia kembali memperkosa nenek tua itu namun sebelum akhirnya terjatuh di lantai dan meninggal dunia.

    Sarjan Gary Wright dari Refugio County Sheriff mengatakan bahawa si pelaku mendapat serangan jantung setelah berbasikal sejauh dua km. Mayatnya kemudian dibawa ke RS Nueces County,Corpus Christi, untuk dibedah siasat.

    Menurut keterangan mangsa ia melihat Gutierrez berada di pejabat pos sehari sebelum pemerkosaan terjadi pada 2 Jun lalu. Saat Gutierrez memperkosanya, si nenek mengira lelaki itu meninggal gara-gara terlalu banyak minum alkohol kerana tercium bau dari mulutnya.

    Saat lelaki tak sedarkan diri, si nenek kemudian pergi dari rumahnya dan menelefon anaknya lalu memberitahu polis. Saat mereka tiba, Gutierrez sudah meninggal dunia.

    Gutierrez pernah melakukan kekerasan seksual terhadap kanak-kanak perempuan 7 tahun dan kemudian mendapatkan pengampunan. Hal itu terjadi pada tahun 2008 lalu.

    Isteri Diplomat Congo Seludup Rokok ke Romania

    Posted: 14 Jun 2011 07:35 AM PDT


    BUCHAREST - Seorang isteri diplomat Congo dari Parti Republik Demokrat tertangkap kerana menyeludupkan rokok di Romania.

    Polis menemukan isteri diplomat tersebut berusaha menyembunyikan 18 ribu bungkus rokok di dalam keretanya.

    Esther Pascaline Bombeto, yang ketika ini suaminya sedang bertugas di Serbia, meminta kekebalan diplomatik ketika polis berusaha menggeledah keretanya.

    Badan intelijen Rumania sendiri selama ini telah mengintai kereta tersebut selama berbulan-bulan.

    "Dengan alasan kekebalan diplomatik, penyeludup membawa rokok tersebut ke Romania dua kali dalam seminggu," ujar jaksa penuntut Mircea Andres seperti dilapor BBC, Selasa (14/6/2011).

    Polis akhirnya terpaksa memecahkan tingkap kereta Bombeto dan langsung menggeledah kereta tersebut.

    Polis menemukan rokok produksi Albania tersebut di dalam kereta dan Bombeto sendiri menolak untuk bekerja sama dengan pihak polis dengan alasan kekebalan politik lagi.

    Polis menangkap dua orang tersangka warga Serbia yang terkait dengan penyeludupan tersebut, polis juga masih mencari sembilan pelaku lainnya yang terkait.(rhs)

    Penulis Buku Cerita Anak-anak dihalau keluar dari pesawat kerana berkata f**k

    Posted: 14 Jun 2011 06:30 AM PDT

    TRIBUNNEWS.COM - Seorang penulis buku cerita anak-anak diusir dari pesawat gara-gara menyebut kata f**k di dalam pesawat. Kata itu terlontar setelah ia mengeluhkan pesawat yang terlambat terbang di lapangan terbang Detroit Metro Airport, Amerika Syarikat (AS).

    Seperti dilapor AP, Selasa (14/6/2011), penulis bernama Robert Sayegh (37) mengatakan staf Atlantic Southeast Airlines terlalu sensitif atas bahasa yang digunakannya dan memanggil polis dan menggiringnya keluar dari pesawat.

    "Kata F**k memang bukan kata yang bagus," katanya ketika diwawancara. Meski demikian, dia tetap membela diri dan mengatakan dirinya hanya mengeluhkan masalah keterlambatan jadual terhadap dirinya sendiri ketimbang mengatakannya kepada orang lain.

    "Saya yakin tidak mengatakannya dengan suara keras," jelas Sayegh yang tinggal di Brooklyn, New Yor, dan juga bekerja sebagai produser televisyen. Dia menggunakan pesawat lanjutan setelah menghadiri pesta pernikahan keluarganya di Kansas City, Missouri.

    Ia mengaku penat dan pesawat tidak juga berangkat. Dalam keadaan tak nyaman dia pun mengatakan kata f**k dan membuat seorang pramugara yang ada di dekatnya tersinggung. Dia pun diiring polis keluar dari pesawat.

    Selamba je bangau ni telan arnab

    Posted: 14 Jun 2011 05:38 AM PDT




    Dahsyat betul bangau ni....
    (Kak Ummi Jangan Marah Kat Bangau Tu...)

    Pengantin perempuan kaki main game

    Posted: 14 Jun 2011 04:00 AM PDT

    Habislah kalau dapat bini macamni...
    alamat dapur tak berasap..
    anak terabai.....

    Bas khusus untuk blind date dan mereka yang masih single

    Posted: 14 Jun 2011 03:25 AM PDT

    Penduduk dikota Fuzhou, Daerah Fujian di China ada bas khas untuk blind date dan mereka yang masih single.
    Bas yang sudah dihiasi seperti bas pengantin ini memang khusus mengangkut warga kota yang masih single dan ingin mencuba mencari keuntungan dalam urusan asmara.



    Lelaki selamba tengok penari bogel guna ipad dalam bas,macam tak boleh tengok kat rumah

    Posted: 14 Jun 2011 02:00 AM PDT


    sumber : stomp.com.sg

    This man obviously can't wait to watch a video of a naked dancer on his tablet device before getting home. STOMPer esabella was standing by his side on the bus when she saw this.

    This is not the first time someone has been caught watching explicit material in public. This once private activity has been brought out into the open: fast food joint and even a school computer lab are some examples, giving new meaning to 'anytime, anywhere'.

    Said the STOMPer:

    "This man here is watching this nude lady dance on his iPad on the bus. 

    "I was standing right in front of him and he doesn't feel embarrassed at all! 

    "Yucks, disgusting!

    Seorang Nenek Rompak Bank dengan Ancaman AIDS

    Posted: 14 Jun 2011 01:30 AM PDT

    DENVER - Seorang wanita tua cuba merampok bank Colorado dengan menyerahkan sebuah catatan yang mengancam akan menulari virus AIDS kepada cashier jika tidak menyerahkan uang.

    Juru cakap polis Colorado Jeff Satur, mengatakan bahawa kini polis sedang mencari pelaku yang diketahui berusia 55 hingga 75 tahun dengan perawakan kurus.

    Satur mengatakan bahawa pelaku yang menggunakan topi kondaktur kereta dan juga sweater berwarna abu-abu tersebut, berjalan menuju cashier bank dan menyerahkan catatan tersebut.

    "Pelaku mengatakan bahawa dia mengidap AIDS dan akan menulari juruwang jika tidak menyerahkan wang," ujar Satur seperti dilansir Reuters, Selasa (13/6/2011).

    Pada ketika melakukan aksinya, wanita tua itu nampak selalu terbatuk-batuk, dia pun melarikan diri dengan sejumlah wang yang belum diketahui jumlahnya.

    Polis dan FBI kini telah menyebarkan foto wanita tua tersebut dan juga video pengawasan pada ketika di tempat parking bank untuk mencari identiti perampok tua itu.(rhs)

    Heboh Ada Mayat Tak Boleh Diangkat Di Pontianak

    Posted: 14 Jun 2011 12:50 AM PDT

    Sudah beberapa hari ini warga Pontianak digegarkan dengan berita tentang mayat yang terjatuh ke parit di pekuburan Gang Kesturi Jeruju Pontianak dan tidak boleh diangkat lagi sehingga terpaksa dikubur di parit tersebut walaupun tak sesuai kerana dipenuhi air.




    Warga Jeruju yang berada di Jalan Komyos Sudarso di kejutkan dengan susuk mayat tidak dapat diangkat selama empat hari. Warga setempat menemukan mayat perempuan yang sudah membusuk di samping rumah milik seorang penduduk, Rabu (8/6/2011) malam.

    Salah satu tokoh masyarakat jeruju, Kawi (40) mengatakan, mayat tersebut merupakan penduduk dari Gang Pisang yang meninggal beberapa waktu lalu dan dibawa ketempat perkuburan yang tidak jauh dari pasar. Namun ketika ditandu oleh orang ramainya, mayat tersebut jatuh kedasar tanah yang di penuhi oleh takungan air.

    Setelah mayat itu jatuh dan ketika akan diangkat ternyata berat sehingga tidak dapat diangkat lagi lantaran susah. Akibatnya, dengan terpaksa mayat tersebut dibiarkan begitu saja oleh penduduk dari Gang Pisang.

    Sumber

    Video..hebat kanak-kanak 2 tahun ini kenal nombor telefon hanya dari nada tekannya

    Posted: 13 Jun 2011 11:30 PM PDT


    Seorang kanak-kanak di daerah Shandong China, memiliki bakat istimewa. Sun Haoyang berumur dua tahun, bioleh mengenali nombor telefon dari nada tekannya. Bakat aneh ini diketahui secara tidak sengaja oleh orang tuanya.
    [ Ma, Ibunda Sun Haoyang]:

    "Saya akan ke pejabat ketika handphone saya hilang, jadi saya menelefon telefon yang hilang itu dengan telefon rumah. Anehnya, ia berteriak bahawa itu nombor telepon Ibu. Kemudian saya mengujinya dengan menekan nombor yang sama, dan ia berteriak lagi. Sangat aneh ia boleh membezakan setiap nombor yang saya tekan."

    Haoyang jarang salah menyesuaikan nada tombol untuk angka. Untuk membuktikannya, wartawan lalu mengujinya.

    [Sun Haoyang]:
    "Lima, lapan, sembilan. Enam, sembilan, tujuh. Tujuh, dua, tiga. lapan, kosong, sembilan."
    "Satu, tiga, enam. Satu, enam, tiga. Dua, satu."

    Datuknya berkata, Haoyang tertarik dengan muzik dan nombor sejak dia masih kecil.

    Videonya....




    Dante, Kucing Vegetarian Dari Norway

    Posted: 13 Jun 2011 10:25 PM PDT

    Seekor kucing yang berhasil selamat dari kelaparan menolak semua makanan yang diberikan kepadanya kecuali sayur dan buah-buahan organik.

    Dante, 2 tahun, ditemukan hampir mati kelaparan pada ketika dia baru dilahirkan, demikian kata pemilik Becky Page seperti dilapor oleh Daily Mirror.

    Miss Page, 21, yang berasal dari Tasburgh, dekat Norwich, mengatakan, "Sudah seringkali saya cuba berikan ia daging, ikan atau apa saja yang biasanya disukai oleh kucing lain, namun Dante selalu tak mahu.

    "Suatu ketika saya lihat ia sedang melahap piring berisi sayuran yang hendak saya buang. Sejak saat itu saya selalu memberikan sayuran kepadanya. Terkadang saya menyelipkan sedikit su daging diantara sayuran supaya ia tetap mendapatkan asupan nutrisi yang diperlukan.

    "Kadang-kadang juga ia menyedari daging yang ada di sayuran tersebut dan menyisihkannya. Dante memang memiliki selera makan yang unik, namun hingga kini ia sihat saja."

    Miss Page, yang menanam sendiri sayur dan buah-buahannya, mengatakan, bahawa makanan favourite Dante kini adalah melon, pisang, brokoli, aubergine dan Brussels sprouts.

    Maggie Roberts, direktur pelayanan haiwan di lembaga Cats Protection, mengatakan, "Kucing ini benar-benar aneh kerana kucing adalah haiwan karnivor yang kesukaannya adalah daging, bukan pemakan sayuran."

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS