Nuffnang

Zon Artis

sumber :-

Zon Artis


Irma Hasmie Nikah 29 Jun Ini

Posted: 14 Jun 2012 12:09 AM PDT

GAMBAR PERNIKAHAN IRMA HASMIE

Jika sebelum ini Irma Hasmie dijadualkan akan melangsungkan pernikahan pada 1 Julai 2012 tapi kami baru sahaja mendapat tahu bahawa tarikh pernikahan tersebut telah ditukar dimana 29 Jun 2012 menjadi tarikh berlangsungnya pernikahan Irma Hasmie dan tunangnya, Reza Syah Azmeer Datuk Mohd Redzuan.

Majlis pernikahan akan diadakan di Dewan Persidangan Putrajaya dan dijadualkan akan berlangsung pada jam 3 petang.

Related Posts with Thumbnails

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


Irma Hasmie Model Tudung D’ Haja

Posted: 14 Jun 2012 11:00 PM PDT

Irma Hasmie merupakan seorang artis wanita yang baru sahaja berhijrah memakai tudung, namun begitu perubahan pada penampilannya itu telah banyak mendapat perhatian ramai. Pihak butik tudung D' Haja telah pun mengambil kesempatan ini dengan melantik Irma Hasmie untuk menjadi selaku duta bagi produk tudung yang dihasilkan mereka.

Alhamdullilah rezeki Irma semakin bertambah sepanjang beliau berubah kearah kebaikan kini. Bukan sahaja beliau dapat menjadi model tudung malah beliau telah pun mendapat banyak lagi tawaran dari produk-produk muslimah yang lain. Lihatlah tudung-tudung yang digayakan oleh Irma ini kelihatan sangat menarik dan paling penting ia menutup aurat dan bahagian-bahagian yang tertentu.

Baju Raya 2012 Pilihan Selebriti

Posted: 14 Jun 2012 11:00 PM PDT

Tinggal kurang dari dua bulan lagi semua umat islam bakal menyambut Hari Raya Aidilfitri. Pelbagai persiapan telah pun disediakan dari segi pakaian, hiasan rumah, perbelanjaan hari raya dan macam-macam lagi. Maklumlah ketika hari raya ini la kesemua umat islam akan meraikannya dengan serba baru dan cantik.

Bagi sebahagian warga kota dan selebriti yang sibuk bekerja ada lagi yang masih belum sempat untuk membeli-belah bagi menyediakan persiapan hari raya. Namun begitu ada sebilangan selebriti tanah air sudah pun mula menyediakan serta menggayakan beberapa rekaan busana untuk sambutan hari raya nanti. Selebriti yang dimaksudkan seperti Scha Alyahya, Lisa Surihani, Dayang Nurfaizah, Misha Omar, Marsha dan juga Intan Ladyana.

  

Lihat sahaja busana yang mereka gayakan, boleh dikatakan kesemua busana ini nampak sangat cantik dan eksklusif. Pada anda yang belum membuat persediaan tu bolehlah luangkan sedikit masa dan cepat-cepat dapatkan koleksi pakaian untuk hari raya anda yang bakal tiba nanti.

Kredit Foto : Facebook Nurita Harith , Baharim & Co , Mimpikita , Buttonmybuttons

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Rooftop Penanda Aras Baru Program Hiburan NTV7

Posted: 14 Jun 2012 09:51 PM PDT

ROOFTOP: RANCANGAN MUZIK MALAYSIA PERTAMA DI PUNCAK BUMBUNG

Rancangan Terbaru ntv7 Bawa Artis Melalak di Bumbung

Seringkali kita melihat artis-artis kita membuat persembahan mereka di acara pentas seperti konsert, majlis keramaian, pertandingan, pesta mahupun di karnival. Namun agak pelik jika mendengar mereka bakal melalak di atas bumbung. Benarlah kalau dinamakan penyanyi berbakat campak ke mana pun mereka tetap akan menghiburkan peminat mereka.

Itulah dimensi baru yang bakal penonton saksikan di dalam sebuah rancangan siri muzik menarik serta terbaru di Saluran Ceria Anda. Berbeza dengan rancangan nyanyian biasa, kehadiran rancangan Rooftop yang bakal bersiaran di ntv7 bermula 6 September 2012 ini akan membawakan penonton untuk melihat persembahan artis-artis kesayangan mereka menyanyi di atas bumbung sebuah bangunan berlatarbelakangkan keindahan panorama dan bangunan pencakar langit di tengah-tengah bandar Kuala Lumpur.

Rooftop PC (1)

Rooftop PC (1)- Barisan belakang, dua dari kiri, Encik Kamarul Zamli Ramly, Pengurus Besar Produksi Hiburan Studio Primeworks, Khairul Anuar Azmi (Susu), Penerbit Rooftop, Diandra, Cik Emilya Ab Rahim, Pengurus Kumpulan Penjenamaan ntv7, Komunikasi Jenama, Projek Khas dan Acara ntv7 bersama semua artis yang terlibat untuk rancgan 13 episod Rooftop.

Rooftop yang akan menghiburkan penontonnya setiap hari Khamis jam 8.30 malam itu bertema lebih santai dan menggunakan muzik akustik di mana mereka bakal menyaksikan artis-artis kesayangan mereka membuat persembahan mantap tatkala mereka beraksi di puncak bangunan Lot 10. Menurut penerbitnya, Khairul Anuar yang lebih mesra dengan panggilan Susu, konsep sebegini merupakan pertama kalinya direalisasikan di Malaysia.

"Konsep nyanyian di atas bumbung sememangnya berbeza kerana ia seolah-olah menggambarkan kebebasan penyanyi tersebut dalam menyampaikan persembahan mereka selain memberi ruang yang lebih intim kepada penonton di set penggambaran mahupun di rumah" kata Susu.

Rancangan persembahan nyanyian yang memberi dimensi baru itu bakal mengetengahkan 14 bakat muda dan besar iaitu Estranged, Projek Pistol, Aizat, Bunkface, Drama Band, Liyana Fizi, Diandra Arjunaidi, Najwa Latif, Akim, Nawhki & Clan, Adira, Awi Rafael, Hafiz dan Azlan & Typewriter sepanjang 13 episod rancangan itu disiarkan.

Bersiaran selama setengah jam untuk setiap episod, Rooftop bukan sahaja menyajikan persembahan hebat artis malah membawa penonton mengenali lebih mendalam mengenai artis pujaan mereka. Menggunakan genre dokumentari-muzikal, Rooftop dilihat mampu menarik ramai penonton kerana pendekatannya yang segar, lebih intim dan menyeluruh melalui temubual artis yang lebih bersifat peribadi serta pilihan lagu hits yang dirakamkan secara live.

Menurut Puan Emilya Ab Rahim, Pengurus Kumpulan Pengurusan Jenama ntv7, Komunikasi Jenama, Projek Khas dan Acara ntv7, Rooftop bakal memberikan sebuah pengalaman baru buat penontonnya kerana suntingan yang minimal membenarkan mereka merasakan sentuhan peribadi artis dan keikhlasan mereka dalam berkarya serta menjanjikan persembahan mantap daripada mereka.

"Kebebasan dan keselesaan artis dalam menyampaikan persembahan mereka di set khas ini memberikan ruang buat penonton untuk mengenali dan memahami artis-artis mereka melalui persembahan yang bertenaga dan lebih bersahaja. Persembahan di atas bumbung bangunan pastinya memberi dimensi baru buat para artis-artis yang terlibat berbanding persembahan mereka yang lain sebelum ini" kata Emilya ketika ditanya di sidang media yang berlangsung hari ini di Restoran Teeq Kuala Lumpur.

"Kami juga amat berterima kasih kepada semua krew penerbitan Rooftop yang amat dedikasi terhadap tanggungjawab masing-masing, sehingga dapat membawa rancangan hiburan sebegini ke sebuah lagi fasa baru.

Bagi Encik Kamarul Zamli Ramly, Pengurus Besar Produksi Hiburan Primeworks Studios pula beliau amat teruja dalam penerbitan konsep sebegini yang buat pertama kali direalisasikan produksi tempatan.

"Rooftop juga membawa kami mengimbas kembali zaman kegemilangan The Beatles pada tahun 1970-an. Persembahan kumpulan The Beatles yang pernah dirakam di atas bumbung membuat kami teruja untuk membawa set ini ke dalam Rooftop. Kami kagum dengan konsep mereka yang begitu bersahaja tetapi amat menarik sekali," tambah Kamarul.

Antara para artis yang hadir di sidang media tersebut yang turut diadakan berhampiran set lokasi penggambaran rancangan itu adalah Estranged, Projek Pistol, Aizat, Bunkface, Diandra Arjunaidi, Hafiz, dan Drama Band.

Untuk maklumat lanjut mengenai rancangan-rancangan di ntv7 sila layari laman sesawang www.ntv7.com.my dan tonton semula rancangan kegemaran anda di www.tonton.com.my serta ikuti perkembangan terbaru ntv7 melalui akaun Facebook dan Twitter.

Projek Pistol (1)

Estranged (1)

Aizat @ Rooftop

Rooftop PC (2)

Drama Band

Bunkface (1)

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Estranged di Rakaman ROOFTOP NTV7
  • Gambar Project Pistol di Rakaman ROOFTOP NTV7
  • Jadual Rakaman Konsert ROOFTOP NTV7
  • Video Sekitar Majlis Pelancaran Album Tahajjud Cinta Siti Nurhaliza
  • Hamper Biskut Raya Dari NTV7 Saluran Ceria Anda
  • Jemputan Pencarian Remaja Berbakat dari Media Hiburan
  • Diandra Arjunaidi di EARTH HOUR 2012 Anjuran YTL
  • Ujibakat Program Realiti Terbaru ntv7
  • Kisah Norman Hakim Abby Abadi: Tilam Toto, Selimut, Tuala Basah Bahan Bukti
  • Gambar Dayang Nurfaizah @ 10th Anniversary NTV7 Feel Good Channel
  • Astro Bakal Lancar My Hometown Sempena kempen Negaraku

    Posted: 14 Jun 2012 09:46 PM PDT

    ASTRO MERAIKAN KAMPUNG HALAMAN ANDA

    My Hometown logo

    Masihkah anda ingat kawasan melepak kegemaran anda semasa kecil? Gerai yang menjual kuih-muih kegemaran anda? Suara kuat makcik di pasar anda? Inilah antara kenangan-kenangan istimewa kampung halaman kita yang menjadikan zaman kecil tersemat di dalam hati.

    Bersempena dengan kempen Negaraku tahun ini, Astro meraikan semangat 1Malaysia melalui inisiatif, 'My Hometown'. Rakamkan kenangan-kenangan manis di kampung halaman anda dengan mengetengahkan kisah-kisah unik yang membezakan pengalaman anda dengan yang lain. Video ini akan disiarkan melalui satu saluran yang didedikasikan khas buat inisiatif ini iaitu 'My Hometown' (Saluran 318) dari 31 Ogos ke 17 September 2012.

    0883 My Hometown Vintage Poster FA2

    Sempena meraikan Hari Merdeka dan Hari Malaysia, inisiatif ini diadakan untuk menyambut pelbagai budaya dan warisan di Malaysia. Rakyat dijemput untuk menghantar video anda dengan memfokuskan kepada betapa menarik, pelik atau lucunya kampung halaman anda dan mengapa hal ini sangat berkait secara peribadi kepada anda.

    Video yang paling kreatif akan disiarkan melalui saluran 'My Hometown' (Saluran 318) dari 31 Ogos ke 17 September 2012 untuk tatapan seluruh rakyat Malaysia. Kami ingin menjemput semua rakyat Malaysia tidak mengira bangsa, jantina atau umur untuk berkongsi kenangan anda secara kreatif dan mengenang kembali zaman kecil anda bersama-sama kami.

    Sebagai tambahan kepada kempen 'My Hometown', Astro turut memperkenalkan 'My Hometown Short Films'. Inisiatif ini ialah satu projek yang memaparkan 14 filem pendek yang setiap satunya meliputi 14 negeri di in Malaysia. Projek ini diarah oleh 14 pengarah filem muda dan memberi fokus kepada kenangan kampung halaman mereka. Setiap pengarah filem yang berasal dari negeri-negeri berbeza ini akan merekodkan pengalaman di kampung halaman mereka yang akan menghasilkan 14 filem pendek yang berbeza dari segi persekitaran sosial tetapi menjurus kepada satu objektif yang sama iaitu rasa cinta terhadap tanahair mereka. Sebahagian daripada pengarah-pengarah filem 'My Hometown Short Films' ialah are Sharifah Armani (Kuala Lumpur), Rewan Ishak (Perlis), Adrian Lai (Melaka), Shanjey Kumar Perumal (Perak) dan Ramdan Che Hassan (Kelantan).

    Henry Tan, COO Astro

    Henry Tan, COO Astro

    Ketua Pengawai Operasi Astro, Henry Tan berkata, "Bagi menyambut Hari Merdeka tahun ini, Astro menjemput rakyat Malaysia untuk meraikan asal-usul anda melalui "My Hometown". 'My Hometown' membawa maksud yang berbeza kepada semua dan setiap kampung halaman anda ialah unik dan mempunyai kisah menariknya yang tersendiri, sama ada mengenai gerai makanan kegemaran anda, pemandangan terindah di kampung halaman anda, kisah-kisah dongeng atau lagenda-lagenda tempatan. Kami berharap 'My Hometown' akan menjadi platform bagi rakyat Malaysia untuk menyalurkan kepelbagaian etnik, kepelbagaian bahasa dan kepelbagaian landskap-landskap budaya rakyat Malaysia. Kami menggalakkan anda untuk menonjolkan kekreatifan anda dan berkongsi dengan kami semangat cinta terhadap kampung halaman anda dan kisah-kisah yang mengungkit kenangan manis di kampung halaman anda."

    "Bagi memperkaya kandungan insiatif My Hometown ini, kami bangga membawakan kepada anda karya-karya kreatif daripada 14 pengarah filem muda dalam projek 'My Hometown Short Films'. Mereka berasal daripada pelbagai latar belakang dan kepelbagaian ini yang menjanjikan masa depan industri seni di Malaysia untuk menjadi lebih cerah. 'My Hometown Short Films' menyediakan peluang bagi pengarah-pengarah filem muda ini bukan sahaja sebagai satu potensi hebat di tahap awal karier untuk meraikan kampung halaman mereka tetapi juga membolehkan mereka berkarya mengikut perspektif mereka tersendiri. Kami juga berharap inisiatif ini akan menjadi satu batu loncatan bagi pengarah-pengarah filem muda ini dalam karier mereka dan menjadi seorang pengarah filem yang berkaliber di Malaysia." Tan berkata.

    Rakyat Malaysia digalakkan untuk menghantar kisah-kisah 'My Hometown' masing-masing yang menggabungkan budaya, bahasa dan lokasi di Malaysia di dalam bentuk video (tidak melebihi 5 minit). Video anda perlu dihantar ke Astro Broadcast Centre at Bukit Jalil sebelum 8 Ogos 2012 atau dimuatnaik di www.astro.com.my/myhometown. Video-video yang terpilih dan 'My Hometown Short Films' akan disiarkan melalui saluran, My Hometown (Saluran 318) dari 31 Ogos ke 17 September 2012.
    Bagi maklumat lanjut mengenai 'My Hometown', layari www.astro.com.my/myhometown

    Ramdan Che Hassan - My Hometown Short Stories  Kelantan

    Ramdan Che Hassan – My Hometown Short Stories Kelantan

    Shamyl Othman - Selangor My Hometown Short Stories Director

    Shamyl Othman – Selangor My Hometown Short Stories Director

    Tags:

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Pemenang Cabaran Media Twisties Bingit Hot FM Rockstar Band Profile
  • Astro Lancar Kempen P.Ramlee Di Mana Kan Kucari Ganti
  • Astro Raikan 1Malaysia Dengan Lebih 50 Program Baru
  • Siti Nurhaliza Bakal Lancar Kempen SimplySiti Di Hati
  • Astro Lancar NEGARAKU THE BEST OF 1MALAYSIA STORIES ON AIR
  • Maya Karin Berkempen Untuk Alam Sekitar
  • Dato' Siti Nurhaliza Dah Ada Saluran Istimewa Sempena Merdeka
  • Kempen Zoom Malaysia Rangsang Industri Pelancongan
  • Kempen Derma Darah Sempena Hari Pahlawan 2010
  • SimplySiti Bakal Umum Pemenang Kempen Simplysiti Di Hati
    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Kasih Ibu Sepanjang... Rokok?

    Posted: 14 Jun 2012 09:15 PM PDT

    Sandra Venery adalah seorang ibu dari Amerika yang memiliki seorang anak kecil berumur 2 tahun. Seharusnya seorang ibu berusaha melindungi anaknya, memberi contoh yang baik bagi perkembangan si anak.


     Namun hal itu sepertinya tidak boleh diperlihatkan oleh Sandra. Alih-alih melindungi anaknya, ia malah memujuk anaknya merokok. Dan yang buruknya lagi, Sandra merakam peristiwa itu dan mengirimkan rakaman itu ke sebuah situs internet, MySpace.


     Margie Long, seorang polis dari Virginia Beach memaparkan," Video di MySpace memperlihatkan seorang anak kecil berusaha menghisap rokok dan mengeluarkan kata-kata yang tidak senonoh. Hal yang membuat Sandra Venery akhirnya dimasukkan ke penjara kerana adanya peraturan yang mengatakan bahawa orang berusia di bawah 18 tahun tidak boleh membeli rokok bahkan menghisapnya.

    Guru Ditahan Kerana Ritual Pengusiran Setan

    Posted: 14 Jun 2012 09:00 PM PDT

    Seorang guru ditangkap setelah ketahuan membakar dan memotong tubuh sekelompok remaja. Ia melaksanakan sebuah ritual aneh untuk menghilangkan setan di tubuh mereka. Polisi mengatakan kepada saintpetersburg.wtsp.com: "Danielle Harkins membawa sekelompok remaja ke area dekat St. Pete Pier pada hari Sabtu, sebelum senja. Mereka berkumpul di sekitar api kecil. Saat itu ia mengatakan kepada mereka untuk memotong kulit mereka demi menghilangkan roh jahat."

    Setelah para remaja itu memotong kulit mereka, Danielle menyuruh mereka membakar luka itu untuk memastikan mereka tidak akan kembali. Tujuh remaja yang terlibat dalam ritual setan itu merupakan keturunan Asia. Danielle sendiri merupakan seorang guru sastra di Lealman dan Asian Neighborhood Family Center.

    Ketujuh korban menderita luka bakar tingkat kedua dan masih harus menjalani perawatan medis. Rupanya, wanita berusia 35 tahun ini telah melakukan ritual setan sekitar 17 tahun yang lalu untuk menyingkirkan "kutu jahat" dan membakar dirinya untuk mencegah roh-roh jahat itu masuk lagi ke tubuhnya.

    Danielle ditahan atas tuduhan pelecehan anak dan harus membayar jaminan sebesar USD 55.000. Ia juga dipecat dari pekerjaannya.

    Sumber : http://www.merdeka.com

    Baju Pengantin Ghaib, Calon Pengantin Berhasil Menikah

    Posted: 14 Jun 2012 08:45 PM PDT


     Nasib malang menimpa seorang wanita Amerika saat dirinya hendak menikah beberapa hari lagi. Baju pengantin dan semua barang yang berhubungan dengan pernikahan ghaib dicuri.


    Gara-garanya Teoni Taylor dari Dakota Selatan singgah belanja di kedai untuk makan malam dan meninggalkan keretanya , tak terkunci dan  masih menyala – kerana saat itu suhu yang sangat dingin.. 


    Teoni pun terkejut setelah dirinya kembali dan menemukan keretanya - dimana baju pengantin putihnya, rok-rok pengiring pengantin dan peralatan untuk hari H-nya, total bernilai lebih dari $2,000 ghaib.


    Seperti yang diberitakan Femalefirst.co.uk, untungnya Teoni punya tekad kuat. Meski kehilangan baju pengantinnya, namun Teoni berhasil mendapatkan baju pengantin lainnya yang sempurna dan berhasil menikah dengan tunangannya Chris Aman, seperti yang telah direncanakan.

    Aksi Pamer Payudara Madonna Jadi Inspirasi Wanita Separuh Baya

    Posted: 14 Jun 2012 08:30 PM PDT

    Lama tak muncul, Madonna belum kehabisan sensasi. Diva pop yang kini berusia 53 tahun itu melakukan aksi pamer payudara saat menggadakan konsert di Istanbul. Uniknya, aksi itu menjadi inspirasi untuk kempen kepercayaan diri.

    Seorang terapis kecantikan yang seumuran dengan Madonna meniru aksi sang 'Material Girl' itu. Sue Scadding mempamerkan payudaranya di depan umum, dan mengaku tak merasa risih dengan itu.

    "Menampilkan payudara benar-benar tidak mengganggu saya, hal itu sama seperti memakai rok mini untuk memperlihatkan bahagian kaki saya," ujar Sue Scadding seperti dilansir The Sun, Khamis (14/6/2012).

    Sue hanya salah satu wanita yang terinspirasi aksi Madonna. Tina Shaw, 53 Tahun, intrustur aerobik juga merasakan hal yang sama. Menurutnya, dirinya tak pernah merasa nyaman seperti ketika melepas bra.

    "Saya tidak pernah merasakan bebas seperti ketika saya setengah telanjang, baik di pantai mahupun di rumah," ujar Tina. "Saya memiliki payudara yang alami dan saya fikir itu hal yang positif bagi saya," tambahnya.

    Aksi seorang bintang kerap menjadi cemuhan bagi sebagian orang, namun tidak demikian halnya dengan yang dilakukan Madonna ketika mempamerkan payudaranya. Justru hal tersebut menjadi sebuah inspirasi sebagian wanita yang berusia di atas 50 tahun.

    Sumber : http://hot.detik.com

    Foto-Foto Dari Kisah Haru Gadis Kembar Siam

    Posted: 14 Jun 2012 08:15 PM PDT







    Semangat hidup Lupita dan Carmen yang luar biasa menyentuh hati seorang fotografer asal Amerika Syarikat, Annabel Clark. Selama empat tahun, kehidupan Lupita dan Carmen menjadi objek bidikan Clark yang berniat mengubah persepsi negatif terhadap kembar siam.

    Clark terlibat projek dokumentasi misi medik, khusus anak-anak kecil yang dibawa ke Amerika Syarikat untuk pengubatan jangka panjang.

    Mulanya Clark merasa cemas. Khuatir dianggap mengeksploitasi. Namun, kecemasan itu pudar melihat keceriaan Lupita dan Carmen. Clark takjub melihat kekuatan hati si kembar menepis kesulitan hidup dengan berbagai kegiatan: senam, drama sekolah, dan latihan piano.

    Ini Dia Parfume Jahat Yang Dilancarkan Lady Gaga

    Posted: 14 Jun 2012 08:00 PM PDT

    Rancangan Lady Gaga untuk membuat produk parfume memang tidak main-main. Kini penyanyi 26 tahun itu akhirnya melancarkan produk parfume hitam bernama Fame. Seperti apa?

    Dilansir dari NME, parfume itu memang tidak seperti parfume kebanyakan. Produk berjuluk Black Fluid itu berwarna kehitaman dengan aroma yang tentunya sangat unik.

    Rupanya, foto-foto parfume yang belum rasmi dirilis tersebut awalnya beredar di dunia maya tanpa sepengetahuan Lady Gaga. Dalam kemasan, disebutkan bahawa aroma parfume tersebut adalah sebagai berikut:

    "Air mata belladona, kepingan hati tiger orchidea dengan sejumput dupa hitam, serbuk apricot dan kombinasi sari kunyit dan tetesan madu."

    Walaupun warnanya hitam, namun parfume ajaib ini tidak meninggalkan bekas saat menyentuh kulit. Rupanya, parfume ini memang dibuat khusus dengan teknologi mutakhir.

    "Pertama dari jenisnya, parfume ini adalah inovasi teknologi fluida. Warnanya hitam layaknya jiwa suatu ketenaran tapi warna itu akan lenyap di udara," demikian yang tertulis.

    Gaga juga menjelaskan bahwa pada dasarnya parfume itu dibuat untuk kaum wanita. Namun nyatanya, banyak lelaki gay teman Gaga yang menyukai produk itu. 

    Sumber : http://www.merdeka.com

    Lukisan tertua Eropah di gua Sepanyol

    Posted: 14 Jun 2012 07:45 PM PDT


    WASHINGTON - Sebanyak 50 lukisan yang terdapat di dalam 11 buah gua di Sepanyol dipercayai sebagai lukisan yang paling tua pernah ditemui di Eropah.
    Hasil ujian terhadap lukisan itu menunjukkan ia dihasilkan manusia primitif Neanderthal lebih 40,000 tahun dahulu.
    Sebelum ini, tiada bukti menunjukkan bahawa manusia Neanderthal telah menghasilkan lukisan di dinding gua.
    "Justeru, adalah satu kejutan jika Neanderthal merupakan pelukis gua pertama di Eropah," kata penulis bersama penemuan tersebut dalam jurnal Science, Joao Zilhao yang merupakan seorang profesor penyelidikan daripada Universiti Barcelona, Sepanyol.
    Antara lukisan yang ditemui itu ialah bentuk tapak tangan di dalam gua El Castillo.
    Lukisan kuda dan ikan turut ditemui di dalam gua tersebut.
    Manusia primitif Neanderthal hidup sebelum kewujudan manusia moden di Eropah dan Asia Tengah. - Agensi
    sumber :kosmo online

    Bunuh keluarga sendiri

    Posted: 14 Jun 2012 07:30 PM PDT


    AMMAN: Seorang remaja Jordan berusia 17 tahun, menembak secara rambang hingga menyebabkan bapa, ibu, dua abang dan bapa saudaranya, mati, hanya kerana dia 'berbeza pendapat' dengan mereka.
    Anggota polis yang tidak mahu namanya disiarkan berkata: "Suspek mengaku membunuh lima ahli keluarga, termasuk bapanya, seorang guru, ibu, dua abang yang belajar di universiti tempatan dan bapa saudaranya, kolonel bersara." 
    Katanya, remaja itu yang masih bersekolah, mendakwa dia membunuh keluarganya kerana dia tidak bersependapat dengan mereka.

    Dia ditahan kurang 24 jam selepas melakukan jenayah itu di Sweileh, utara Amman.



    Menurut anggota polis itu, pihaknya menemui mayat yang dibalut dengan kain di lantai rumah keluarga itu. Hampir semua mangsa ditembak di kepala.


    Katanya, siasatan sudah mula dijalankan tetapi tidak menjelaskan secara terperinci mengenai 'perbezaan pendapat itu.- AFP 



    sumber : myMetro

    Lagi aktres Korea Selatan ditemui gantung diri

    Posted: 14 Jun 2012 07:15 PM PDT

    SEOUL: Seorang lagi aktres Korea Selatan menamatkan riwayat hidupnya apabila ditemui meggantung diri di kediamannya, lapor laman web AllKPop, semalam.
    Jung Ah Yool, 25, ditemui mati tergantung oleh temannya Selasa lalu. 
    Temannya yang panik bergegas membawa Ah Yool ke hospital tetapi aktres berkenaan disahkan meninggal dunia sejurus tiba.

    Temannya ada memberitahu Ah Yool mengalami kemurungan sejak akhir-akhir ini. Pada pagi Isnin lalu, sehari sebelum dia menggantung diri, Ah Yool menulis di akaun Facebooknya, "Tiada apa yang dapat menenangkan saya."



    Tidak banyak diketahui mengenai aktres itu selain daripada kontraknya dengan Myname Entertainment yang tamat enam bulan lalu. Aktres itu turut berlakon dalam drama terbitan KBS bertajuk "Love, Love". - Agensi



    sumber : myMetro

    China akui paksa wanita gugur kandungan

    Posted: 14 Jun 2012 07:00 PM PDT


    BEIJING: Pihak berkuasa China mengesahkan seorang wanita dipaksa menggugurkan kandungannya yang berusia tujuh bulan, beberapa hari selepas gambar janin itu dimuat naik di Internet.
    Kumpulan hak asasi manusia menyalahkan kerajaan wilayah Shaanxi di utara negara itu kerana memaksa Feng Jianmei menggugurkan kandungannya.

    Tindakan itu diambil apabila Feng gagal membayar denda kerana melanggar dasar kawalan populasi yang mengehadkan sesebuah keluarga mempunyai seorang anak saja.


    Kerajaan Shaanxi berkata, siasatan awal mengesahkan kes itu "pada asasnya benar" dan penyiasat mencadangkan pelakunya dikenakan tindakan.

    Kejadian itu menarik perhatian ramai apabila beberapa gambar Feng terbaring di katil hospital di sebelah mayat anaknya disiarkan di Internet.


    Sumber berkata, Feng dan suaminya membantah pengguguran itu. - AFP



    sumber : myMetro

    Kecewa ditinggal isteri

    Posted: 14 Jun 2012 06:45 PM PDT


    GEORGETOWN: Kecewa dan sedih ditinggalkan isteri, seorang lelaki bertindak nekad meminum setengah botol peluntur baju dipercayai mahu membunuh diri di rumahnya di Jalan Fettes, Tanjung Tokong, malam kelmarin.
    Kejadian berlaku kira-kira jam 8 malam ketika lelaki berusia 27 tahun itu ditemui tidak sedarkan diri manakala mulutnya berbuih di atas katil di rumahnya oleh seorang rakan.
    Ketua Polis Daerah Timur Laut, Asisten Komisioner Gan Kong Meng berkata, lelaki itu berkahwin dengan seorang wanita warga China sejak lebih setahun lalu dan tinggal bersama ibunya.

    Beliau berkata, ketika kejadian, lelaki berkenaan berada seorang diri di rumah dan rakannya mengesyaki sesuatu apabila panggilannya tidak bersahut.



    sumber : myMetro

    Bayi mati mengejut

    Posted: 14 Jun 2012 06:30 PM PDT


    SEPANG: Kematian bayi berusia enam bulan yang disahkan meninggal dunia di Hospital Serdang petang kelmarin selepas dilaporkan lemah ketika dalam jagaan sebuah pusat asuhan di Bandar Baru Salak Tinggi, dekat sini, didapati tiada unsur jenayah.
    Ketua Polis Daerah Sepang, Superintendan Imran Abdul Rahman berkata, hasil bedah siasat dijalankan hospital semalam mendapati mangsa, Aryaan Hafizh Ali Imran meninggal dunia disebabkan mati mengejut atau 'Sudden Infant Death Syndrome (SIDS)'.

    "Kami menerima laporan daripada bapa bayi berkenaan semalam (kelmarin) dan susulan laporan itu, bedah siasat dijalankan dan mendapati kematian mangsa tiada unsur jenayah, sebaliknya disebabkan masalah sindrom bayi mati mengejut," katanya ketika dihubungi, semalam.


    Sementara itu, bapa mangsa, Ali Imran Mohd Noordin, 30, mengesahkan menerima hasil bedah siasat anaknya yang dijalankan Hospital Serdang dan tidak bercadang mengambil tindakan undang-undang terhadap pusat asuhan itu.

    "Keputusan bedah siasat mendapati organ anak saya berfungsi normal dan tidak terdapat tanda perlakuan jenayah dan pihak hospital mengesahkan kematian Aryaan berpunca daripada SIDS," katanya menerusi SMS, semalam.



    sumber : myMetro

    Sumbat mulut nenek

    Posted: 14 Jun 2012 06:15 PM PDT


    ALOR GAJAH: Dua penyamun belasan tahun bersenjatakan parang dan penyapu, berlagak baik apabila menasihatkan sepasang suami isteri warga emas supaya tidak tinggal bersendirian selepas menyamun mereka di rumah pasangan itu di Kampung Permatang, Kuala Sungai Baru, di sini, pagi semalam.
    Dalam kejadian jam 3.30 pagi, penjenayah dipercayai menceroboh melalui bumbung bahagian dapur rumah ketika pesara guru, Md Amin Ismail, 74, tidur dalam bilik manakala manakala isterinya, Fatimah Mohamad, 80, berada di bilik air.
    "Saya tersedar daripada tidur selepas terdengar bunyi benda jatuh sebelum seorang lelaki menutup muka dengan baju datang mencekak leher saya dan menyuruh diam.

    "Seorang lagi penyamun membawa isteri masuk ke bilik dan mengikat tangannya serta mulut disumbat dengan kelambu kerana banyak cakap," kata Md Amin.



    sumber : myMetro

    Libas adik kerana joran ayah

    Posted: 14 Jun 2012 06:00 PM PDT


    PADANG BESAR: Hanya kerana mempertahankan sebatang joran milik bapa, seorang pelajar berusia 17 tahun bukan saja parah akibat dilibas dengan joran itu oleh abangnya, malah turut dikejar lelaki itu yang bersenjatakan parang dalam kejadian di rumah mereka di Taman RPA, Chuping, di sini.
    Dalam kejadian jam 11 malam Isnin lalu, suspek yang berusia 20-an berang selepas tidak dapat menerima teguran adiknya itu yang menegahnya menggunakan joran itu kerana tidak meminta kebenaran daripada bapa. 
    Ketua Polis Daerah Padang Besar, Superintendan Che Man Md Dros berkata, sebelum kejadian suspek datang ke rumah mangsa bersama seorang rakan, berjumpa dengan ibu mereka bagi mengambil joran milik bapanya yang ketika itu tiada di rumah.

    "Suspek bertanya sama ada joran berkenaan digunakan atau tidak kerana dia mahu menggunakannya untuk memancing bersama rakan.



    "Ketika itu, adiknya menegur lelaki berkenaan kerana tidak meminta kebenaran bapa mereka terlebih dulu selepas suspek dengan selamba membawa joran itu keluar dari rumah," katanya di sini, semalam.



    sumber : myMetro

    Lagi gambar awek brutal selamba je potong leher kambing

    Posted: 14 Jun 2012 05:45 PM PDT

    Melihat gambar dibawah macam dah menjadi satu
    trend.Bunuh binatang ambil gambar siarkan di internet.Yang 
    membuat kerja-kerja ni semua pakai baju lawa-lawa....






    Inilah penyanyi Korea yang akan berbogel jika kelandernya terjual 200 ribu copy

    Posted: 14 Jun 2012 05:30 PM PDT

    SEOUL - Lee Hyori pernah merancang undur diri dari dunia entertainment bila kalendarnya terjual 200 ribu copy. Kini, diva muzik itu merancang beraksi bogel. 


     "Jika saya boleh menjual 20 ribu copy kalendar, saya akan melepas bajuku seperti Jae Dong," kata Hyori, seperti dilapor Allkpop.


     Beberapa bulan lalu, komedian Kim Jae Dong mempamerkan payudaranya bila suara pemilih Wali Kota Seoul melebihi dari 50 peratus. "Jika suara pemilih (untuk Wali Kota Seoul) melebihi 50 peratus, aku akan bogel di depan batu Samo di Gunung Samgak," ungkapnya.


     Ternyata, voting jumlah pemilih sedikit mencapai 50 peratus yakni hanya 48,6 persen. Meski kurang, namun, Kim Jae Dong menepati janjinya, di tengah jalan dia topless.


     Dia pun meng-upload foto tersebut dan menceritakannya di Twitter. Seperti diberitakan sebelumnya, kalender 2012 yang menampilkan dirinya dan haiwan peliharaan Soonshim, dan semua hasil penjualan akan disumbangkan untuk sebuah organisasi yang membantu binatang yang ditinggalkan.

    Kerana ketagihan bantal busuk perempuan ini putus tunang

    Posted: 14 Jun 2012 05:15 PM PDT



    Sebelumnya acara yang sama telah memperlihatkan seorang pria/wanita yang ketagihan menjadi seperti bayi, kali ini TLC menampilkan seorang wanita yang tak boleh berpisah dari bantalnya yang tidak pernah dicuci.

    Semenjak berumur 4 tahun, Tamara tidak pernah boleh meninggalkan bantal kesayangannya. Bahkan bantal itu telah dia beri nama "Boo."
    Kebisaan aneh wanita ini jelas berpengaruh terhadap kehidupan sosialnya. Banyak teman-temannya yang menghindari Tamara setelah mengetahui ketagihan anehnya tersebut. Tak hanya itu, kerana Boo, tunangannya pun membatalkan pertunangan mereka.



    sumber: Buzzfeed

    Percaya tak kaki yang secantik ini milik seorang lelaki?

    Posted: 14 Jun 2012 05:00 PM PDT







     Rasa-rasa kaki lelaki atau perempuan....
    mari kita tengok siapa pemilik kaki yang canti ini...
    v


    v


    v


    v



    v


    ini dia pemilik kaki tersebut





    Bagaimana kalau anda dihidangkan dengan nasi goreng begini?

    Posted: 14 Jun 2012 04:45 PM PDT



    Ini kalau tertelan ...parah...macam mana serpihan aluminium
    ini boleh digoreng sekali...

    Seksi betul siap tunjuk buah dada lagi...

    Posted: 14 Jun 2012 04:30 PM PDT

    memang seksi gila..tetapi sebagai yang berakal kita jangan mudah tertipu
    bila kita disajikan gambar sebegini rupa .KENAPA?
    nak tahu sebabnya...

    V



    V




    V




    V




    kerana inilah gambar sebenarnya.Sebab itulah kita kena melihat keseluruhan
    masalah sebelum membuat sesuatu keputusan....bertindak bijak


    [Gambar] Mangsa bunuh di tepi jalan

    Posted: 14 Jun 2012 04:15 PM PDT

    Gambar mangsa bunuh di tepi jalan...
    perutnya terburai....




    Pemandu lori treler air yang tergantung di bahu lebuh raya

    Posted: 14 Jun 2012 04:00 PM PDT

    Nasib pemandu ini sungguh baik...



    FORTH WORTH, Texas - Anggota-anggota bomba di sini berjaya menyelamatkan seorang pemandu lori treler air yang tergantung di bahu lebuh raya selepas ia berlanggar dengan sebuah kereta Honda, lapor sebuah akhbar semalam.

    Jurucakap Jabatan Bomba Forth Worth, Tim Hardmen berkata, anggota-anggotanya menggunakan tangga dan peralatan abah-abah untuk mengeluarkan pemandu yang berada dalam keadaan menggeletar dari ruang pemandu pada ketinggian 15.24 meter.

    Operasi menyelamat dalam kejadian yang berlaku pada pukul 4 pagi Rabu lalu itu melibatkan seorang lelaki dan wanita yang berada dalam kereta Honda.

    Kereta itu tersepit di antara treler dengan penghadang di lebuh raya.

    Pemandu lori itu hanya mengalami kecederaan kecil. - Agensi

    Akibat terkejut

    Posted: 14 Jun 2012 11:00 AM PDT





    LETAK MAKLUMAT IKLAN

    Foto Wanita Tanpa Payudara Dihapus Facebook

    Posted: 14 Jun 2012 10:30 AM PDT

    Meskipun telah berjaya berjuang melawan kanser, keberanian wanita ini dianggap kurang pantas oleh Facebook. Terbukti setelah meposting foto dirinya yang tak lagi memiliki payudara, foto tersebut langsung dihapus kerana dianggap mengandung unsur pornografi.

    Joanne Jackson, 40 tahun membuat foto dirinya untuk merayakan kesuksesannya berjuang melawan kanser. Namun tak lama setelah ia meng-upload foto dirinya yang memperlihatkan sebelah dadanya dengan bekas sayatan, foto tersebut langsung lenyap.

    Merasa terkejut, Joanne juga diperingatkan oleh Facebook bahawa foto yang dianggap porno tersebut juga akan membuat akaunnya dihapus. Hal ini membuat dirinya bingung, kerana ia merasa bukan itu tujuannya memasang foto di jejaring sosial itu, namun sebagai bukti perjuangan hidup yang boleh menjadi inspirasi penderita kanser lainnya.

    "Aku melawan kanser payudara, melakukan operasi mastektomi dan memutuskan hal ini tidak membuatku berhenti untuk memperjuangkan hidup. Hal itu tidak akan menjelaskan siapa aku atau membuatku terlihat tidak menarik sebagai seorang wanita," ujarnya kepada Dailymail.

    Ia juga mengungkapkan bahawa dengan foto ini, ia ingin penderita kanser payudara tahu bahwa setelah divonis kanser, masih ada harapan hidup dan operasi mastektomi mungkin adalah jawabannya. Iapun bangga dengan foto yang dibuatnya bersama fotografer profesional, Paul Hodgson.

    Pihak dari Facebook yang menerima banyak kritik dari kejadian ini menanggapinya dengan penjelasan baahwa beberapa foto memang dikategorikan porno serta menyalahi syarat dan keadaan. Facebook tidak keberatan dengan operasi mastektomi namun beberapa foto dianggap menyalahi aturan.

    Sumber : http://wolipop.detik.com

    Heboh… Sakit pelik, Wanita Ini Alergik Dengan Wang

    Posted: 14 Jun 2012 10:15 AM PDT


    Memegang wang bagi kebanyakan orang merupakan hal yang paling menyenangkan. Tapi, bagi Emma Killilea, memegang wang logam akan membuat tangannya membengkak, gatal dan melepuh.

    Wanita 39 tahun ini menderita gangguan alergik berat terhadap benda-benda yang mengandung nikel dan tembaga –termasuk duit syiling perhiasan, kancing logam dan ritsleting. Sekali terkena logam yang mengandung nikel, bilur merah dan terasa panas dan gatal akan bertahan hingga 24 jam.

    Tak ada Ubat untuk mengubati keadaannya. Akibatnya, Emma lebih memilih menggunakan kad kredit saat belanja daripada memegang wang tunai. Bahkan, dia tak dapat memakai lapisan dasar cat kuku kerana mengandung nikel.

    "Ini sangat sulit dan membuat frustasi. Kerana Anda akan selalu menemukan hal-hal baru yang mengandung nikel."

    Emma selalu berhati-hati tiap kali datang ke kedai dan menunggu giliran terakhir agar tak memegang wang terlalu lama. Emma bahkan harus menggunakan sarung tangan dari plastik untuk menjaga kulitnya terlindungi.

    "Saudara saya selalu bercanda saya selalu obsesif saat membeli beg kerana saya berusaha mencari beg yang paling aman," katanya kepada Daily Mail.

    Keadaanya mulai terasa pada usia sembilan tahun. Kala itu, ia memperoleh hadiah kalung dari mak ciknya. Setelah mengenakan hadiah itu, ia mulai merasa gatal-gatal di bahagian yang terkena dengan perhiasan.

    Semakin dewasa, ia mulai menyedari alergiknya dan akhirnya berusaha seboleh mungkin menghindari nikel dan tembaga.

    Selain alergik logam, Emma juga mengalami penyakit Celiac dan Delicious Alchemy, yang membuatnya harus makan makanan bebas gluten. Penyakit yang dialaminya terbilang langka di Inggris.

    "Ini adalah kes yang ekstrim, dimana orang akan bermasalah saat menyantap makanan dan memegang wang," ujar Lindsey McManus dari Badan Alergi Inggris.

    Cara untuk menghindarinya, katanya, hanyalah menghindarinya penyebabnya seboleh mungkin dan meminum antihistamin untuk membantu meringankan gejala-gejala reaksi alergik .(umi)

    • VIVAnews

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS