Nuffnang

Zon Artis

sumber :-

Zon Artis


(Tahniah!) Nadia Mustafar Selamat Lahirkan Anak Kedua

Posted: 08 Feb 2011 06:23 AM PST

Nadia Mustafar

Dalam diam, rupanya pelakon yang kami minati iaitu Nadia Mustafar telahpun selamat melahirkan anak ke-2 pada Ahad lepas (06 Februari 2011) bertempat di Hospital Pantai, Cheras, Kuala Lumpur.

Anak ke-2 Nadia Mustafar yang baru berusia 3 hari itu berjantina lelaki dan diberi nama yang bagi kami cukup unik iaitu Qaiem Quzey Izham.

Tahniah kami ucapkan kepada Nadia dan kami doakan Nadia dan baby berada dalam keadaan sihat walafiat. Semoga dengan kehadiran anak ke-2 ini akan mengeratkan lagi hubungan anda sekeluarga.

Psstt: Pernah makan Buah Cinta ni?

Related Posts with Thumbnails
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Gambar Nurkhiriah di Party Dinner Pelakon Komedi ABP2010

Posted: 08 Feb 2011 08:03 PM PST

Semalam (tanggal 8 Februari 2011), jam 8 malam, Budiey telah dijemput untuk ke jamuan malam yang cukup eksklusif di mana hanya beberapa media yang terpilih sahaja yang dijemput khas. Selain Berita Harian, penganjur utama untuk makan malam bersama 10 orang finalis yang tercalon dalam kategori Pelakon Komedi Lelaki Popular & Pelakon Komedi Wanita Popular ABP2010 ini ialah MANDALAY, produk barang kemas, batu jed dan rubi yang tak asing lagi. Kalau sebut Rafflesia, korang mesti tahu kan? Haaa… Kiranya, Mandalay ni adik beradik kepada Rafflesia.

Inilah julung-julung kalinya, Anugerah Bintang Popular Berita Harian telah meraikan finalis yang tercalon dalam kategori Pelakon Komedi Lelaki Popular & Pelakon Komedi Wanita Popular ABP2010 di satu majlis yang penuh eksklusif di Hotel Le Meridien, KL Sentral. Memang happening sebab semua selebriti yang hadir ni pandai buat lawak dan cukup menghiburkan kami.

Antara yang mencuri perhatian Budiey ialah pelakon terkenal Nurkhiriah yang kini sarat mengandung. Kata Nurkhiriah, dia akan bersalin tak lama je lagi, bulan depan katanya. Tapi demi komitmen yang tinggi, Nurkhiriah sanggup hadir.

Inilah sikap yang patut artis lain contohi. Walaupun badan sarat mengandung, masih sudi hadir memeriahkan majlis makan malam. Tak macam sesetengah artis yang hanya berlakon 1-2 drama sebagai pak pacak, terus berani mati datang lewat dan tak berdisiplin. Dah pandai nak menggelarkan dirinya artis?

Sekali tengok, kesian pulak kat kak Nur ni. Yang pastinya, Nur kata, dia tak dapat datang ke ABP kali ini sebab masa tu dalam pantang. Semoga kak nur kita ni selamat melahirkan anak bulan depan ya.

Nurkhiriah

Nurkhiriah

Nurkhiriah

Nurkhiriah

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Senarai Finalis Top 5 Anugerah Bintang Popular 2010
  • Sekitar Party Ulangtahun Budiey.com Ke-4 – Pendaftaran Part 2
  • Gambar Birthday Suprise Party Hannah Tan
  • Party Masquerade Media Hiburan
  • Siri Komedi HUA… HUA… HUA Lakonan Nabil Raja Lawak dan Saiful Apek
  • Gambar Eksklusif Siti Nurhaliza di Post Party AIM14
  • Gambar Ifa Raziah di Party Masquerade Media Hiburan
  • Gambar Selebriti di Party GLAM Swinging 60′s
  • Gambar Sekitar Party Ulangtahun Budiey.com ke-4: Part 1
  • Sekitar Persembahan Pentas Party EH! 20 Yang Anggun
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Jom Sertai Pertandingan MENARI SEPERTI DynDa

    Posted: 08 Feb 2011 04:00 PM PST

    Budiey BlogJom Sertai Pertandingan MENARI SEPERTI DynDa

    Di tengah-tengah kerancakan tarian jalanan yang semakin menjadi ikutan di kalangan remaja dan dewasa, DynDa mengajak semua bakat tarian di Malaysia untuk menonjolkan kebolehan menari mereka dengan menyertai pertandingan tarian DynDa Februari ini.

    Memilih nama 'DynDa Hanya Kamu Dance Off', Dynda yang dianggotai oleh Renni, Vega, Elly, Reella menjemput semua penari tempatan dan asing terutamanya bakat-bakat baru yang berkebolehan menari tarian jalanan dan K-Pop untuk hadir ke sesi saringan pada jam 3 petang, 12 Februari ini bertempat di T-Hop, Tingkat 6 Sungei Wang Plaza.

    Sepuluh (10) kumpulan terbaik akan layak ke peringkat akhir pada jam 3 petang 20 Februari 2011 bertempat di Ruang Legar Sungei Wang Plaza.

    Dianjurkan oleh Alibi Music Sdn Bhd, Sungei Wang Plaza sebagai Penaja Lokasi dan Sensasi Selebriti sebagai Portal Rasmi, DynDa Hanya Kamu Dance Off menawarkan hadiah menarik kepada para pemenang.

    Juara akan membawa pulang wang tunai berjumlah RM2,000 dan berpeluang untuk muncul dalam video klip DynDa. Manakala tempat kedua dan ketiga bakal memenangi wang tunai RM1500 dan RM700 masing-masing.

    Menurut Ferhard Ahmad, Pengarah Urusan Alibi Music Sdn Bhd, pertandingan ini dianjurkan sempena single terbaru Dynda Babe… Hanya Kamu yang telah dirilis sekitar penghujung 2010.

    DynDa

    DYNDA

    "Lagu 'Babe … Hanya Kamu' ciptaan Adeep, Francis Cobb dan Aiqa Halim adalah single kedua DynDa selepas 'AMPM'. Liriknya ditulis oleh Adeep dan DynDa sendiri.

    Untuk kelainan, kami anjurkan pertandingan ini untuk mencari bakat-bakat baru yang boleh kami tampilkan dalam video muzik DynDa. Kumpulan yang kami cari haruslah sinonim denagn ciri-ciri yang sedia ada pada DynDa.

    Gerak tari mereka mestilah lincah dan koreografi pula kenalah menarik. Di samping itu, bersesuaian dengan aliran fesyen tarian jalanan dan K-Pop yang ranggi, peserta yang stailo mempunyai peluang yang lebih cerah untuk bergelar juara" kata Ferhard mengakhiri perbualan.

    DynDa yang ditubuhkan pada Disember 2009 memulakan karier mereka sebagai penari dan setelah bergelar penyanyi, mereka mahu imej penari terlihat dalam kumpulan mereka.

    Ditanya kenapa memilih tarian jalanan dan K-Pop, DynDa mengatakan kedua-dua tarian ini adalah trend terbaru yang menjadi kegemaran ramai pengikut tarian seluruh dunia.

    "Tarian jalanan dan K-Pop memang dua fenomena yang menakjubkan. Ia bukan sekadar tarian untuk menghiburkan para penonton. Ia umpama satu budaya yang menggabungkan pelbagai elemen seperti muzik, gaya hidup, fesyen dan banyak lagi.

    Bagi kami, pertandingan ini lebih bersifat peribadi. Selain daripada mengenengahkan bakat tarian, kami juga ingin mengambil peluang ini untuk mendekati peminat-peminat tarian di Malaysia. Banyak yang ingin kami kongsikan dari segi gerak tari, koreografi dan juga fesyen terkini.

    Untuk itu, pertandingan ini kami buka penyertaan kepada semua, tanpa mengira warganegara dan umur mereka" ujar Dynda.

    Teaser – Hanya Kamu Dynda Dance Off Competition

    Peringkat Saringan

    Masa: 3 petang
    Tarikh: 12 Februari 2011
    Tempat: T-Hop, Tingkat 6, Sungei Wang Plaza
    Peringkat Akhir

    Masa: 3 petang
    Tarikh: 20 Februari 2011
    Tempat: Ruang Legar, Sungei Wang Plaza

    DynDa

    Syarat-Syarat Pertandingan

    1. Terbuka kepada semua warganegara Malaysia dan warganegara asing yang menetap di Malaysia tanpa mengira had umur.
    2. Penyertaan mestilah secara berkumpulan (minima 2, maksima 5 orang)
    3. Stail tarian terhad kepada Tarian Jalanan dan/atau K-Pop sahaja
    4. Durasi persembahan tidak melebihi 4 minit (2 minit lagu Hanya Kamu (Babe) (sila dapatkan sampel lagu dari http://www.facebook.com/DynDaFanPage dan 2 minit selebihnya dari lagu pilihan anda sendiri)
    5. Setiap kumpulan mestilah membawa sendiri CD yang mengandungi kombinasi lagu seperti yang tertera di atas
    6. Juara akan diberi peluang untuk muncul di dalam muzik video Dynda. Sekiranya Juara tidak dapat muncul tanpa alasan yang munasabah, Naib Juara akan mengambil alih.
    7. Dynda akan menjadi hakim pertandingan dan segala keputusan adalah muktamad.

    Penghakiman

    1. Nilai-nilai Hiburan / Kreativiti 20%
    2. Teknik 20%
    3. Keaslian Persembahan 20%
    4. Koreografi 20%
    5. Koordinasi/Kerjasama Kumpulan 10%
    6. Stail / Penampilan 10%

    Pihak Penganjur

    1. Tidak akan bertanggungjawab diatas segala kecederaan, kehilangan dan kerosakan sepanjang penganjuran pertandingan ini
    2. Berhak untuk menggunakan segala gambar, biodata, rutin tarian, belakang pentas untuk aktiviti promosi
    3. Berhak untuk meminda atau mengubah mana-mana syarat pertandingan tanpa sebarang notis awal
    4. Berhak untuk menolak mana-mana penyertaan kumpulan untuk menyertai pertandingan ini
    5. Berhak untuk menyingkirkan mana-mana kumpulan atas salahlaku semasa penganjuran pertandingan ini

    DynDa

    DynDa

    Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

    Tags: , , , , , , , , ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Pertandingan Karaoke Red Box Alibi Music di AEON Tebrau City
  • Sertai Ujibakat Mari Menari Astro
  • The Fabulous Cats & Dynda Gegarkan Esplanade Singapore
  • 10 Single Terhangat Alibi Music
  • Peraduan Mencipta Poster Filem Anak Halal
  • BURBERRY THE BEAT TALENT SEARCH CONTEST
  • Sertai Peraduan KENZO The Most Memorable Journey of Love
  • Ujibakat BATTLEGROUND 2010 Loose Joint
  • Sessi Uji Bakat Puteri Gunung Ledang The Musical Musim ke 3
  • Khai dan Rosma di Pertandingan Bintang Kecil 2008
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Sensasi

    sumber :-

    Sensasi


    Komik:Isteri yang menjaga suami tetapi sentiasa tiada disisi

    Posted: 08 Feb 2011 11:13 PM PST

    Mesti rasa pelik mcm mana isteri nak jaga suami kalau selalu takde?
    busy memanjang...ikutilah kisah sedih ini...

    setiap pagi Isterinya selalu mengucapkan semoga hari anda baik hari ini...
    Makanan sentiasa disediakan,kata org nak jaga suami mestilah melalui perutnya?hehe
    time makan,si isteri mengucapkan selamat makan kepada suaminya
    dia juga tak lupa mengingatkan suaminya agar makan ubat atau suppliment untuk kesihatan..nampak tak?isteri dia mengambil berat hal suaminya..ehe
    waktu tidur...
    kesian..
    sayangilah suami anda..sekian

    Cerita: Kisah wanita yang berjaya melarikan diri dari menjadi mangsa rogol

    Posted: 08 Feb 2011 11:00 PM PST


    Seorang wanita bercerita dengan kawannya tentang pengalaman ngeri beliau hampir diperkosa.

    Mangsa : "Semalam aku balik dari overtime lalu dekat lorong shorcut belakang kedai, lepas tau ada seorang Bangla mengekori aku macam nak merogol aku"

    Kawan Mangsa: " ishh ngerisnya…"

    Mangsa: "Lepas tu aku tengok dia semacam ajer aku pun lari laju-laju.. dan dia pun kejar. "

    Kawan Mangsa: "saspen nih"

    Mangsa: "dah kita perempuan mana nak sama dengan tenaga lelaki,kemudian dia dapat mendekati aku"

    Kawan Mangsa: "pastu ko buat aper supaya selamat?"

    Mangsa:"Aku pun terus angkat kain aku…"

    Kawan Mangsa: "Hah?"

    Mangsa: "Tepat jangkaan aku…. dia pun melondehkan seluar dia…"

    Kawan Mangsa: "Lepas tu aper terjadi?"(tak sabar)

    Mangsa: "Seperti teori bodoh, orang yang mengangkat kainnya akan lari lebih laju dari orang yang melondehkan seluar dia….jadi aku selamat…"

    Kawan Mangsa: …oh.

    Kristen Stewart bakal melakonkan watak Snow White

    Posted: 08 Feb 2011 10:50 PM PST




    Sensasi dapat khabar yang Kristen Stewart telah ditawarkan watak Snow White dalam Filem akan datang yang bertajuk Snow White And The Huntsman... adaptasi dari cerita dongeng kanak-kanak.

    Manakala watak permaisuri jahat akan dibawa oleh Charlize Theron.Walaibagaimanapun jalan cerita mungkin berubah dari jalan cerita seperti dalam buku dongeng kanak-kanak.

    Selain Filem Snow white dengan tajuk tersebut,ada juga filem Snow white yang bakal ditayangkan pada tahun 2012 tapi dengan tajuk lain iaitu Snow white And The Seven bakal diolah dengan efek 3D. pelakonnya ialah Julia Robert sebagai permaisuri jahat dan Natalie Portman sebagai Snow White.Untuk filem ini difahamkan jalan cerita filem nie hampir menyerupai cerita dongeng lama cuma org kerdil ditukar jadi monk (tok sami)huhu penggambaran akan dibuat di Hong Kong dan akan ada unsur-unsur martial art.

    Mesti lain macam je rupa snow shite versi kungfu nie.

    Nora Danish ,Fara Fauzana perli Fasha Sandha di Melodi.Buat jahat dibalas jahat.

    Posted: 08 Feb 2011 08:08 PM PST

    Seriously agak kelakar jugak tengok Nora Danish dan Fafau perli Fasha dalam Melodi minggu lepas.memang terkena batang hidung Fasha,

    Korang cuba tengok Video nie..


    Menurut Nora Danish,drama Arjuna tue pembalasan jahat dibalas jahat dan baik dibalas baik.kata org mcm karma la..

    Suatu ketika dulu menurut Nora ,Fasha pernah menelefon Jejai pada pukul 3 pagi semasa Nora masih lagi isteri Jejai.

    Lepas tue kecoh apabila Fasha pula melenting di dalam Twitter mengatakan yang Tiz Zaqyah telefon Jejai lebih 10 kali untuk ajak keluar pun pada pukul 3 pagi jugak.huu.

    Fafau cuba cover dengan ckp"dulu org call "you" (suami Nora) pukul 3 pagi,lepas tue org call "dier" (boyfren Fasha) pun pada pukul 3 pagi jugak.

    hehe.

    Ifa Raziah sembur kata kesat terhadap Safura,dan marahkan peminat di twitter,dan kisah disebaliknya

    Posted: 08 Feb 2011 10:51 PM PST



    Ifa Raziah yang juga merupakan kawan baik Azwan Ali dan juga pernah bergaduh dengan Azwan Ali kini mencetuskan lagi kekecohan dengan mengeluarkan kata-kata kesat terhadap Safura melalui Twitter nya.

    Ifa memang sebelum nie terkenal dengan mulut laser dan berani mengeluarkan kata-kata yang mengguris hati.

    Yang membuatkan Ifa panas hati apabila baru-baru nie Safura dalam Melodi ahad lepas dan seolah-olah kemelut antara Ifa dan Safura telah selesai.namun pada pendapat Ifa belum selesai lagi sekaligus cuba menghebahkan perkara yg keruh itu kepada org ramai.huhu

    "Saya tidak berpuas hati dengan kenyataan dia(dalam Melodi) bahawa kemelut antara kami telah selesai. Biarpun dia tidak menyebut nama saya tetapi gambaran yang diberikan oleh rancangan hiburan tersebut sangat menjurus kepada saya.

    "Di sini saya ingin jelaskan kemelut kami belum lagi selesai dan masih lagi berjalan di mahkamah. Dia yang memulakan angkara ini mengapa dia kata sudah selesai?" soal Ifa.

    Jelas Ifa, Isu saman menyaman sejak tahun 1998 di Mahkamah Tinggi dan kemudian berlanjutan di Mahkamah Rayuan pada tahun 2007 sudah selesai apabila Safura diarahkan membayar kos mahkamah sebanyak RM500.

    Namun menurut Ifa dia masih belum menerima sebarang bayaran daripada pelakon itu sehingga hari ini.







    Ifa turut memarahi beberapa org yang menegurnya di twitter.Klik utk besarkan gambar


    "Saya kecewa dengan segelintir manusia yang tidak minat dengan seseorang artis dan mencaci artis tersebut. Jika mereka tidak suka dengan saya tolong jangan campur urusan saya,"

    Kisah Saman Safura terhadap Ifa
    Sebelum ini Safura pernah mengemukakan tuntutan ganti rugi sebanyai RM500,000 daripada Ifa Raziah dengan mendakwa penyanyi dangdut itu telah secara salah dan dengan niat jahat kepada wartawan untuk menulis, mencetak dan menyiarkan kenyataan mengenainya (Safura) dalam majalah Media Hiburan edisi 10-16 Oktober, 1998 dan edisi 31-06 November, 1998.

    Safura mendakwa Ifa Raziah telah mengadakan temu bual dengan wartawan majalah itu dan memberitahu dia (Ifa Raziah) baru sahaja sembuh daripada penyakit ganjil serta penyakit itu disebabkan oleh seorang rakan artis.

    Dalam pembelaannya, Ifa Raziah mengaku memberitahu wartawan yang dia baru sahaja sembuh daripada penyakit ganjil tetapi menafikan membuat kenyataan bahawa penyakit itu disebabkan oleh seorang rakan artis iaitu Safura.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    OHBULAN!

    sumber :-

    OHBULAN!


    (Gambar) Lisa Surihani & Sam Shaheizy Di Percutian Gemilang Bersama Bintang

    Posted: 08 Feb 2011 06:58 PM PST

    Bernanah hati kami melihat gelagat mesra Lisa Surihani & Sam Shaheizy di siri jelajah percutian Gemilang Bersama Bintang 2011, baru-baru ini (mood jeles!). Kami berpendapat, kedua-dua selebriti ini berpotensi besar merangkul ABPBH apabila melihat trend pengundi online yang lagi memilih kedua-dua selebriti ini sebagai Pesona Bintang. Tapi jangan lupa beli akhbar Berita Harian & undi mereka ya!

    Situasi ini sedikit sebanyak melahirkan senyuman di hati kami, terutamanya apabila Lisa Surihani pada 1 Februari lepas dengan bangganya meletakkan status Facebook khas, dedikasi kepada kami. Korang hado?

    Layankan beberapa keping gambar Lisa Surihani & Sam Shaheizy di luar tabir mereka sebagai seorang selebriti selepas ini. Ingat, jangan lupa undi mereka ya!

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Berhubungan seks dengan mayat

    Posted: 08 Feb 2011 09:00 PM PST

    Kelainan seks "Berhubungan Seks Dengan Mayat" Pernahkah Anda Terpikir?? Ada juga beberapa jenis manusia suka melakukan hubungan seks dengan mayat, memang sangat tidak lazim dan pasti sangat menjijikan.  Ada 3 jenis penderita Necrophilic iaitu :

    Pertama 
    -necrophilic homicide, penderitanya harus membunuh terlebih dahulu untuk mendapatkan mayat dan memperoleh kepuasan seksual.
    Kedua
    - regular necrophilia, si penderita hanya menggunakan mayat yang sudah mati untuk memperoleh kesenangan seksual.
    Ketiga
    - necrophilic fantasy, si penderita berfantasi berhubungan seks dengan mayat, tetapi tidak melakukannya.

    Berdasarkan kajian terhadap 122 kes yang terjadi, sebahagian besar penderitanya masuk dalam golongan kedua. Separuh dari mereka bekerja di bilik mayat atau perusahaan pemakaman.
    Seorang penggali kubur di Itali mengaku bergairah dan melakukan masturbasi setelah menguburkan mayat gadis muda yang cantik. Agar mencapai klimaks dia harus menyentuh mayat si gadis. Kegiatan seksual tak lazim itu dilakukan setelah sepi dan tak ada orang di sekitar kuburan. Dalam pengakuannya, dia mengatakan sudah bercumbu dengan ratusan mayat yang dikuburkannya. Dalam seminggu, dia melakukan aktiviti seks dengan mayat antara 4-5 kali. Dia juga pernah mengisap darah dan urin dari mayat anak perempuan yang masih remaja.


    Sejarah mencatat hal serupa terjadi di Mesir ribuan tahun lalu. Para suami yang takut mayat isterinya diperlakukan tak senonoh oleh pengebumi mayat,mereka sanggup menyimpan mayat isterinya di rumah sampai benar-benar membusuk. Salah satu yang menjadi legenda hingga kini adalah Raja Herod yang membunuh isterinya, kemudian berhubungan seks dengan mayatnya selama lebih dari 7 tahun.


    Jenis kelamin penderita necrophilia, 90 peratus laki-laki dan heteroseksual. Hanya sebahagian kecil yang melibatkan kaum gay dan wanita. Salah satunya, kisah seorang wanita yang bertugas menghias mayat di sebuah perusahaan pemakaman. Selama 4 bulan masa kerjanya dia sudah berhubungan seks dengan banyak mayat lelaki.

    sumber : nandyfaizal.blogspot.com

    Guna hos berbogel untuk galak lelaki memasak

    Posted: 08 Feb 2011 08:50 PM PST

    Ini semua kerja gila bagi mereka yang hanya memikirkan
    keuntungan dan nafsu semata-mata..
    saya petik dari myMetro

    HONG KONG: Sebuah rangkaian televisyen dewasa sudah bersiap sedia untuk menyiarkan rancangan memasak yang akan dikendalikan seorang hos yang berbogel.

    Hos berkenaan akan menyediakan masakan Kantonis dengan memakai apron lut sinar, dalam usaha menggalakkan lebih ramai lelaki memasak.

    Akhbar China Morning Post melaporkan, hos itu, Flora Cheung akan memulakan rancangan 30 minit itu dengan membeli barangan yang hendak dimasak di sebuah pasar terkenal di Hong Kong, menanggalkan pakaian sebaik saja tiba di studionya. Flora yang mengaku tidak pernah bekerja di restoran berkata, dia berharap rancangan itu akan menarik lebih ramai lelaki untuk ke dapur.


    Episod pertama rancangan itu akan ditayangkan hujung bulan ini."Saya suka memasak dan saya berpendapat saya perlu berkongsi keseronokannya dengan orang lain."Sebahagian besar lelaki tidak suka memasak. Saya ingin menanamkan minat itu pada diri mereka," kata Flora, 26.


    Flora berjanji apron lut sinar itu akan menutup hampir semua bahagian tubuhnya tetapi pada masa sama tidak akan melindungi apa-apa.Penerbit, Jesse Au memberitahu akhbar itu, rancangan berkenaan mungkin mendorong penerbitan rancangan serupa dengan hos berbogel menawarkan pelbagai jenis masakan Asia."Ia akan menjadi siri yang tidak ada penghujung jika ia terbukti popular,"katanya. - Agensi

    Demi cinta sanggup buat panggilan bom palsu

    Posted: 08 Feb 2011 07:30 PM PST

    Semua itu dilakukannya hanya kerana cinta walaupun
    akhirnya diri sendiri terpenjara...
    saya petik dari Sinar Harian...

    SANTIAGO - Seorang wanita kelmarin didakwa kerana memb:uat panggilan bom palsu demi cinta untuk mengelak teman lelakinya bekerja di luar negara. 

    Penguat kuasa melaporkan Grace Guajardo membuat panggilan itu untuk menghalang Rodrigo Gomez bekerja di negara lain. 

    Gomez dipercayai berada dalam pesawat :Iberia 6839: untuk ke Madrid, Sepanyol, ketika kejadian berlaku. 

    Guajardo mengaku dia menelefon lapangan terbang daripada telefon bimbitnya menuntut supaya pihak berkenaan memberitahu Gomez, bahawa ayahnya tenat. 

    Bagaimanapun, rancangan itu gagal dan Guajardo memutuskan untuk menelefon semula, mendakwa terdapat sebiji bom di dalam pesawat itu. 

    "Saya minta maaf, tetapi saya buat semua ini demi cinta," kata Guajardo. 

    Jika disabit bersalah, Guajardo boleh dihukum penjara selama 61 hari.

    [Gila] Penggal kepala isteri kerana tuntut cerai

    Posted: 08 Feb 2011 06:42 PM PST

    TRIBUNNEWS.COM - Seorang bos stesen televisyen dinyatakan bersalah kerana menikam isterinya sampai tewas sebelum akhirnya memenggal kepalanya pada Februari 2009. Hal ini dilakukan enam hari setelah si isteri mengajukan tuntutan cerai.

    Juri di pengadilan New York memutuskan bos eksekutif bernama Muzzammil Hassan (46) bersalah atas pembunuhan tingkat dua atas kematian isterinya yang bernama Aasiya Hassan.

    Muzzammil, warga Amerika Syarikat (AS) kelahiran Pakistan, tidak pernah menolak tuduhan jika dia membunuh isterinya namun dia membantah melakukan kekerasan kepada Aasiya dan hanya membalas sebagai upaya bela diri.

    Dia bertindak sebagai pengacara atas dirinya dalam sidang yang berlangsung selama tiga minggu dan menolak bantuan penasihat hukumnya, Jeremy Schwartz.

    Muzzammil, mendirikan televisyen Bridges TV, sebuah kanal televisi yang dibangun pada tahun 2004 sebagai upaya perlawanan terhadap pandangan negatif kepada umat Muslim di negara itu pascaserangan  9/11. Dia menghadapi ancaman hukuman penjara seumur hidup.

    Sumber: New York Post

    Gadis ini berani telan 50 kondom mengandungi kokain

    Posted: 08 Feb 2011 05:25 PM PST

    Kerja gila betul...
    saya petik dari kosmo online

    BOSTON - Seorang gadis berusia 21 tahun, Luisa Y. Gil menelan 50 kondom mengandungi kokain seberat setengah kilogram di Lapangan Terbang Antarabangsa Logan, Boston, lapor beberapa buah akhbar semalam.

    Gadis itu ditangkap pada Sabtu lalu oleh polis selepas dia tiba dari Republik Dominica.

    Dia ditangkap selepas beberapa anggota kastam menyoalnya ekoran gelagatnya yang mencurigakan kerana dia akan balik ke negara asalnya pada hari ketibaannya di AS.

    Luisa mengaku kepada polis bahawa dia menelan 50 kondom mengandungi kokain. Dia kemudian dihantar ke sebuah hospital dan 50 kondom kokain itu berjaya dikeluarkan dari perutnya.

    Nilai kokain itu dianggarkan AS$50,000 (RM151,724). Menurut Luisa kepada polis, dia diupah AS$2,000 (RM6,069) untuk membawa kokain itu ke Amerika Syarikat.

    Gadis itu berdepan dakwaan melakukan penyeludupan dan diikat jamin sebanyak AS$200,000 (RM606,899). Jika disabitkan kesalahan, dia akan dihukum penjara minimum 15 tahun. - Agensi

    [Gila] Jumpa bekas kondom dalam bungkusan bawang goreng segera

    Posted: 08 Feb 2011 04:45 PM PST

    kondom Pictures, Images and Photos

    TRIBUNNEWS.COM - Gila…Satu bekas kondom  ditemukan di dalam bungkusan bawang goreng berukuran 100 gram yang dijual di Singapura. .

    Seorang mekanik pendingin udara berusia 46 tahun yang hanya diketahui bernama Ho menyatakan dirinya membeli bawang goreng segera untuk makan malam. Namun, ketika pasangan membuka bungkusan bawang goreng ke tempat penyimpanan mereka terkejut kerana menemukan bekas kondom warna pink ketika mengosongkan bungkusannya.

    "Ini sungguh keterlaluan sebuah kondom bekas ditemukan di dalam bungkusan bawang goreng. Jika ketika itu serangga kami masih boleh mengerti dan maafkan," kata Ho.

    Foto kemalangan dan pembunuhan

    Posted: 08 Feb 2011 10:01 AM PST






    [Gila] Boleh mengadakan hubungan seks didalam kapalterbang ini ketika terbang

    Posted: 08 Feb 2011 09:30 AM PST

    VIVAnews - Idea bisnis salah satu perusahaan penerbangan England ini sungguh mengundang kontroversi. Mereka menawarkan layanan penerbangan carter untuk pasangan penumpang yang ingin mencuba sensasi berhubungan seksual selama penerbangan.

    Penerbangan yang dinamakna 'Mile High Flights' ini mengizinkan penyewanya melakukan aktiviti seksual di ketinggian 5.280 kaki.

    Kapal terbang ini mula beroperasi sejak 2007 dengan pesawat Cessna Caravan. Bahagian dalam pesawat dimodifikasi menjadi sebuah ruangan mewah dan romantis lengkap dengan tilam dan bantal. Sesuai untuk pasangan yang menyukai kelaianan yang tak terlupakan.

    Ada dua pakej penerbangan ditawarkan. 'The Big One', yang dengan nilai sewa £640  memberi kesempatan pasangan terbang selama 40 menit. Sedangkan 'The VIP' seharga £930 selama 1.5 jam.

    Namun, Asosiasi Penerbangan Sipil (CAA) England baru saja membatalkan ke izin kapalterbang yang telah tiga tahun beroperasi itu. Alasannya, aktiviti seksual penyewa pesawat berpotensi mengalihkan perhatian pilot dan staf penerbangan. Ini dikhuatirkan dapat membahayakan penerbangan.

    "Kami memutuskan tanpa pertimbangan moral terhadap apa yang boleh dilakukan di pesawat. Kriteria keamanan sulit diperoleh dalam keadaan seperti itu (aktivitas seksual)," kata juru bicara CAA.

    Pemiliknya Mike Crisp, memiliki pandangan berbeza. Dia menuduh penguatkuasa bersikap angkuh dan munafik. "Saya tidak akan takluk dan menutup bisnis yang sangat popular ini, hanya kerana seseorang di CAA tidak menyukai apa yang terjadi di pesawat kami."

    Menurutnya, "Bergabung dengan Mile High Club adalah impian banyak pasangan. Dan kami memberi kesempatan bagi masyarakat untuk mewujudkan fantasi tertentu," katanya seperti dikutip Telegraph

    [Kejam] Bapa bakar kemaluan ank kerana sering kencing malam

    Posted: 08 Feb 2011 08:50 AM PST

    TEMPO Interaktif, Jeddah – Sebuah peristiwa memilukan menimpa seorang budak berusia empat tahun di Arab Saudi. Kemaluannya dibakar ayahnya kerana sering kencing di tempat tidur.

    Peristiwa itu kini menjadi perhatian Masyarakat Nasional untuk Hak Asasi Manusia (NSHR). Menurut lembaga pemerhati hak asasi ini, lembaganya sedang menyiasat kejadian kejam yang dilakukan oleh seorang bapa terhadap anak berusia empat tahun di Yanbu.

    "Ini kekerasan terhadap anak. Kami tak akan berdiam diri," jelas NSHR dalam sebuah pernyataan.

    Menurut media setempat, kejadian tersebut dilaporkan oleh pak cik kanak-kanak kepada polis setelah saudara perempuannya (ibu si anak) memberitahu kepadanya atas luka-luka yang diderita anak. Pelaku hingga kini menolak memberikan keterangan

    Kisah duka chimpanze meratapi ketika kematian anak

    Posted: 08 Feb 2011 07:00 AM PST

    Ilmuwan terkejut ketika melihat adegan mengharukan dari seekor ibu chimpanze yang sedang berduka. Gambar-gambar mengejutkan yang menunjukkan bagaimana ia berduka sama seperti manusia ketika anak yang dicintainya itu menghembuskan nafas terakhir.

    Ilmuwan sudah tahu bahawa ibu chimpanze membangun hubungan fizik yang dekat dengan anak-anak mereka. Ibu simpanse membawa anak mereka dalam pelukannya sampai dua tahun. Mereka menyusui anaknya sampai berusia enam tahun.

    Tapi, sekarang ilmuwan tahu bahawa chimpanze ternyata juga bersedih ketika anaknya mati. Ilmuwan berhasil memfilemkan bagaimana kesedihan seorang ibu simpanse yang ditinggal mati oleh anaknya yang baru berusia 16 bulan. Chimpanze itu meratapi kepergian anaknya dengan caranya sendiri.

    Ia itu terus membawa jasad anaknya untuk lebih dari 24 jam. Setelah itu, ibu simpanse lembut meletakkan jasad anaknya di tanah. Kemudian dari jarak dekat, dia memandangi wajah anaknya.

    Secara berkala ia kembali ke tubuh anaknya. Si ibu chimpanze itu menyentuh lembut wajah dan leher anaknya dengan jari-jarinya untuk memastikan apakah anaknya memang benar-benar telah tiada.

    Dia kemudian memanggil satu chimpanze dari kelompoknya untuk meminta pendapat kedua soal kematian anaknya. "Pada hari berikutnya, chimpanze telah meninggalkan tubuh anaknya," tulis laporan Institut Psikolinguistik Max Planck.


    Wawasan Unik

    Dr Katherine Cronin dan Edwin Van Leeuwen bersama Prof Mark Bodamer dari Universitas Gonzaga (Washington) dan Innocent Chitalu Mulenga mengambil gambar ibu chimpanze itu di Chimfunshi, Zambia.

    Cronin mengatakan penelitian ini memberikan wawasan unik mengenal bagaimana chimpanze meratapi kesedihannya.

    "Setelah menggendong mayat bayinya selama lebih dari satu hari, ibu simpanse meletakkan tubuh anaknya di tanah," kata Cronin. "Dia berulang kali mendekati tubuh anaknya. Jari-jarinya menempel pada wajah dan leher bayi selama beberapa detik."

    Ibu chimpanze tetap dekat dengan tubuh anaknya selama hampir satu jam. Dia kemudian membawa jasad anaknya ke kelompok chimpanze.

    Ibu chimpanze meminta kelompoknya untuk menyelidiki tubuh anaknya. "Pada hari berikutnya, ibu itu tidak lagi membawa tubuh bayi," terang Cronin.

    Laporan yang dipublikasikan dalam American Journal of Primatologi ini memberikan gambaran bagaimana haiwan ini bereaksi terhadap kematian orang dekat. Apakah mereka mengerti tentang kematian. Apakah mereka berkabung.

    Peneliti percaya bahawa chimpanze mengalami masa transisi yang unik. Sebagai ibu, chimpanze belajar tentang kematian bayinya. Suatu proses yang belum pernah dilaporkan secara rinci.

    "Video ini sangat berharga keraa si ibu chimpanze memaksa seseorang untuk berhenti dan berfikir tentang apa yang mungkin terjadi dalam benak haiwan lainnya," kata Cronin.

    Bra khas untuk ibu yang menyusukan anak

    Posted: 08 Feb 2011 06:45 AM PST

    image

    Bagus juga idea ini…..

    Salah jangkaan

    Posted: 08 Feb 2011 05:35 AM PST




    LETAK MAKLUMAT IKLAN
    Kesian dia...sakit gila tu ..silap-silap boleh patah hidung

    Jom kita lihat anjing ikut tuannya cari penumpang

    Posted: 08 Feb 2011 04:40 AM PST

    Seekor anjing diikat diatas sebuah kenderaan penumpang
    oleh tuannya.Anjing ini selalu mengikut taunnya mencari penumpang...





    Aksi kucing belasah anjing

    Posted: 08 Feb 2011 03:45 AM PST



    LETAK MAKLUMAT IKLAN

    Pernah tengok siaran berita macam ni?

    Posted: 08 Feb 2011 02:35 AM PST

    Salah satu stesen televisyen kenamaan di Nepal memulakan siaran berita malamnya dengan cahaya remang. Hal tersebut dilakukan untuk menunjukkan kesan dari selalunya terputus bekalan elektrik.

    Sejak awal Februari, Televisyen Kantipur hanya menggunakan minyak tanah untuk menyinari lampu dalam siaran berita yang tayang selama 30 minit.

    Ketua redaksi Kantipur mengatakan bahawa tujuannya dibuat seperti untuk memberikan tekanan kepada pemerintah untuk mengatasi masalah.

    Nepal ketika ini mengalami pemutusan aliran elektrik selama 12 jam sehari, demikian laporan  BBC.

    "Kami ingin pemerintah membaiki keadaan ini secepat mungkin," ujar ketua redaksi Kantipur Tirtha Koirala.

    "Sejauh ini kami mendapatkan respon positif dari para penonton, tapi belum ada tanggapan sama sekali dari pemerintah," sambungnya.

    Meskipun memiliki potensi untuk menggunakan sumber tenaga air, tapi keperluan elektrik di Nepal hanya mencukupi setengahnya dari keperluan negara tersebut.

    Perang dengan pemberontak Maois yang berlangsung selama 10 tahun dan berakhir pada 2006 lalu membuat pelaburan sulit masuk.

    Ditambah lagi dengan rosaknya pusat kawalan elektrik kerana banjir melimpahnya air Sungai Kosi pada 2008.

    Koirala mengatakan bahwa dia akan terus menyiarkan berita seperti ini hingga pemerintah mahu memberikan tindakan sewajarnya.

    [Tipu] Sanggup memasak handphone di microwave semata-mata nak dapatkan tuntutan

    Posted: 08 Feb 2011 01:00 AM PST

    Seoul – Seorang lelaki Korea Selatan ditahan kerana memasak handphonenya dalam microwave.Setelah itu dia menuntut bayaran kerosakan disebabkan kesilapan pembuatan oleh Samsung Electronics.

    Lelaki berusia 28 itu yang dikenali sebagai Lee. Dia menerima bayaran sebanyak lima juta won dari Samsung, setelah mengatakan telefonnya meletup ketika mengecas bateri.

    Lee secara bertahap mengirimkan 50 tuntutan ke  Samsung Electronics dan Incheon International Airport sebelum akhirnya menerima bayaran.

    Namun, penyelidikan National Institute of Scientific (NIS) menyimpulkan bahawa handphone itu 'secara artifisial dimodifikasi' kerana terlalu lama terkena gelombang elektromagnet microwave. Lee akhirnya dilaporkan ke polis oleh pihak Samsung dan ditahan.

    Gambar tentera Amerika yang dibakar dan digantung

    Posted: 08 Feb 2011 12:25 AM PST

    Ini semua dilakukan kerana gara-gara marah yang teramat
    sangat....







    Di gantung kerana mengaku tuhan

    Posted: 07 Feb 2011 11:50 PM PST

    TEHERAN - Iran mengeksekusi mati seorang lelaki yang mengaku dirinya sebagai Tuhan. Uniknya, lelaki tersebut sebelumnya diadili atas tuduhan melakukan bidaah dan korupsi.

    Abdulreza Gharabat menjadi orang ke 67 yang menjalani hukuman gantung di Iran. Hukuman yang dilakukan pada Rabu pekan lalu ini, berlangsung di Ahvaz, Iran.

    "Dia (Gharabat) terus mengaku dirinya sebagai Tuhan. Bahkan dirinya mampu mengumpulkan pengikut pemuda Arab dari daerahKhuzestan," menurut laporan FARS.

    Dengan eksekuti mati yang terlapor hingga dua hari terakhir, jumlah hukuman gantung di Iran telah mencapai 179 jiwa. Jumlah tersebut tercatat sejak tahun 2010.

    Sebelumnya pada 2009, melalui catatan statistik Iran diketahui telah mengeksekusi 388 orang. Jumlah ini membuat Iran berada di urutan kedua setelah China dalam urusan pelaksanaan hukuman mati.
    Sumber : http://www.okezone.com

    Kerana kecewa nenek ini gantung diri di kandang babi

    Posted: 07 Feb 2011 10:45 PM PST

    Tabanan, Ni Made Sutri (69), nenek yang mengalami sakit katarak dan pekak yang tak embuh-sembuh, akhirnya putus asa dan memilih mengakhiri hidupnya dengan cara gantung diri di kandang babi, di Desa Beraban, Kabupaten Tabanan, Bali.

    Aksi nekad korban yang tinggal di Banjar Nyanyi, Kecamatan Kediri, diketahui pertama kali oleh anaknya, I Gede Tantra (45)."Saya curiga melihat ada bayangan dalam keadaan tergantung d dekat kandang babi, setelah saya dekati ternyata ibu saya," kata Tantra kepada wartawan.

     Tantra terkejut dan memanggil nama ibunya seraya berteriak minta tolong dan warga segera ke lokasi. Ketika ditemukan, keadaan korban tergantung menggunakan tali warna biru.

    Dibantu warga, Tantra berusaha menurunkan tubuh ibunya dan menidurkan di tilam seraya memberi pertolongan, berharap nyawa Sutri boleh diselamatkan. Namun mangsa telah meninggal dunia.

    Kapolsek Kediri AKP Kompyang Srinadi mengesahkan peristiwa itu."Kami sudah melakukan pemeriksaan luar terhadap tubuh korban dan tidak ditemukan adanya tanda-tanda tindak kekerasan ataupun kejanggalan lainnya di lokasi," jelas Srinadi.

    Dari keterangan para saksi dan hasil penyelidikan di lokasi, pihaknya menyimpulkan kematian mangsa kerana gantung diri.

    sumber : tahukahkamu.com

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS