Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Top Chef Just Desserts di ntv7

Posted: 11 Feb 2012 11:31 PM PST

TOP CHEF JUST DESSERTS CABAR KEBOLEHAN PESERTA

Rancangan Cabaran Masakan Penuh Drama di ntv7!

Saat terasa lapar, pasti ramai di antara kita yang mencari hidangan berat untuk mengisi perut. Namun ianya sudah pasti tidak lengkap sekiranya tiada hidangan pencuci mulut Inginkan sesuatu yang baru? Tonton rancangan realiti terbaru ntv7, Top Chef Just Desserts yang bersiaran setiap hari Sabtu jam 8.30 malam yang bukan sahaja memberi anda pilihan hidangan manisan bagi mengakhiri makan malam, malah penuh dengan drama dalam cabaran mencari chef pastri yang paling terbaik.

Top Chef Contestants

Penuh dengan resepi dan kisah menarik, rancangan realiti sepanjang 10 episod ini memerlukan 12 orang pesertanya melalui dua buah cabaran iaitu ujian 'Quickfire' dan pusingan penyingkiran Dalam ujian yang diberikan, para peserta bakal diuji dalam asas masakan dan kemudiannya kreativiti dan hasil manisan mereka bakal menjadi penentu dalam pusingan penyingkiran. Apa yang menariknya ialah mereka juga terpaksa menggunakan ramuan pelik, eksotik dan adakalanya terpaksa bekerja sebagai penyedia makanan dalam sebuah acara sebenar.

Top Chef Just Desserts akan dihoskan si jelita Gail Simmons yang juga pakar kulinari dan seorang penulis berkaitan makanan yang turut dibantu oleh oleh barisan juri pakar. Dalam mencari juara chef dalam cabaran realiti ini, Johnny luzzini, seorang ketua chef pastri di restoran terkemuka Jean-Georges, Hubert Keller yang merupakan pemilik restoran dan finalis bagi Top Chef Masters dan Dannielle Kyrillos, editor di DailyCandy bakal mengadili segala usaha peserta sama ada layak atau tidak. Berlatarbelakangkan bidang masakan dan kepakaran merasa, ternyata para jurinya tidak akan memberi laluan mudah buat mereka.

The Judges. (R-Johny luzzini, Gail & Elizabeth faulkner)

Dalam setiap episod, para pesertanya akan berhadapan dengan pelbagai cabaran yang diberikan antaranya menghasilkan pencuci mulut untuk mendapatkan dana buat kelab 'glee', menghasilkan ciptaan fesyen yang boleh dimakan untuk minggu fesyen di Los Angeles, serta perlu menghasilkan hidangan mengikut tema yang telah ditetapkan juri.

Siapakah yang bakal dinobatkan sebagai 'top chef'? Tonton Top Chef Just Desserts yang bersiaran sejak awal Februari ini setiap hari Sabtu jam 8.30 malam hanya di Saluran Ceria Anda, ntv7. Nantikan resepi-resepi hidangan pencuci mulut yang pastinya membuka selera, memberi inspirasi dan penuh dengan aksi drama.

Untuk maklumat lanjut, layari www.ntv7.com.my . Ikuti juga perkembangan kami melalui Facebook dan Twitter ntv7.

Host Gail Simmons (3)

Host_Gail Simmons (2)

Top Chef-Edible Fashion Challenges

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Hamper Biskut Raya Dari NTV7 Saluran Ceria Anda
  • Top Chef S6
  • Top Chef Masters
  • Buatan Orang dan Chef Mana Yang Sihir Chef Wan?
  • Ujibakat Program Realiti Terbaru ntv7
  • Hot Chef Musim Ke-2 di 8TV
  • Gambar Dayang Nurfaizah @ 10th Anniversary NTV7 Feel Good Channel
  • MasterChef Malaysia Bakal Umum Senarai Juri
  • Fruity Lolo at Jusco Maluri
  • The Kitchen Musical on ntv7
  • Trip Budiey ke Manchester Hari Ke-2

    Posted: 11 Feb 2012 11:29 PM PST

    Setelah menempuh lebih 14 jam perjalanan di ruang udara angkasaraya, itu pun tak termasuk singgah berpijak selama 3 jam di bumi Dhubai, akhirnya Budiey dan rombongan selamat tiba di Lapangan Terbang Manchester pada jam 6.30 pagi. Syukur, perjalanan kami selamat dan tidak menempa banyak masalah. Dalam flight pun, kami happy sebab sentiasa kenyang sebab sentiasa ada makanan. Nak makan mee segera pun boleh, mintak aje. Itulah kelebihan Emirates Airlines. Semuanya percuma.

    Dari KLIA – Dhubai, kami berlepas ke Dhubai dalam jam 7.30 malam dan selamat mendarat di Lapangan Terbang Antarabangsa Dhubai pada jam 11 malam waktu Dhubai. Kemudian, kami kena transit dan menunggu di Dhubai kira-kira 3 jam dan kemudian terbang semula pada jam 3 pagi waktu Dhubai.

    Dubai

    Lapangan terbang Dhubai ni besar jugak la. Seperti gak KLIA, kat sini memang banyak sekali gedung-gedung dan kedai untuk membeli belah bebas cukai.

    Tiba di Manchester Airport, suasana rasa menjadi kian sejuk sehingga mencucuk tulang. Terlupa bahawa diri berada di negara yang sememangnya terkenal dengan iklim yang sangat sejuk. Lapangan terbang di sini tak lah sibuk mana pun pada waktu ini. Untuk info, Airport Manchester atau sebelum ini lebih dikenali dengan nama Ringway di mana ianya menjadi lapangan terbang utama di Ringway yang terletak di pinggir bandar Manchester, United Kingdom.

    Trip Ke Manchester Day 2

    Budiey bersama jaguh sukan hoki negara, Mirnawan Nawawi dan penyanyi Tomok. Syukur kami sampai di sini dengan selamat.

    Jika sampai pagi biasanya kita akan menempuh jalan yang sesak, seperti juga bandar-bandar lain kerana kenderaan memang banyak pada waktu orang nak berpusu-pusu keluar untuk ke pejabat.

    Trip Ke Manchester Day 2

    Tomok bersama dengan dua orang pemandu yang membawa kami ke hotel.

    Tak lama di luar airport, kami terus dibawa oleh dua orang pemandu pelancong ke Hotel. Namun, dalam perjalanan ke hotel, kami sempat pula dibawa ke Stadium Old Trafford. Katanya, saje nak kasi kami teaser dulu sebelum datang lagi untuk dua hari sepanjang kami kat sini.

    Tomok kelihatan happy dan seronok je berada di Manchester.

    Trip Ke Manchester Day 2

    Sebagai teaser atau pelazat bicaranya, Budiey letaklah dulu gambar masa kami pertama kali singgah di laman stadium yang penuh dengan sejarah kegemilangan pasukan pujaan kami, Manchester United.

    Semasa menjijakkan kaki di sini, Budiey rasa macam tak percaya pun ada gak sebab sebelum ni hanya dapat tengok di kaca TV sahaja tapi kali ini dapat merasai sendiri udara nyaman yang sejuk dan dapat pijak kaki di tanah yang begitu luas ini.

    Sesungguhnya, tarikh hari ini akan terus kekal dalam sejarah untuk peminat setia lagi fanatik Manchester United seperti kami kerana hari ini dalam sejarah, kami akhirnya sampai di tempat yang wajib dikunjungi untuk sekalian penyokong MU.

    Trip Ke Manchester Day 2

    Dengan berbaju yang agak kurang tebal, Budiey redah je suhu yang sangat sejuk, melepasi paras beku 0 darjah selsius. Tuhan punya tahu, sejuk dia memang sangat sangat sejuk.

    Trip Ke Manchester Day 2

    Kat depan dan di luar stadium, Budiey lihat ada satu menara jam yang tidaklah tinggi mana di kawasan letak kereta are E1. Menara jam ini dikenali sebagai The Hublot Clock Tower. Tapi Budiey rasa menara The Hublot ini dah cukup menampakkan begitu gahnya stadium yang boleh memuatkan seramai 75,811 orang penonton dalam satu masa. Stadium Old Trafford adalah stadium kedua yang terbesar di England selepas Stadium Wembley. Stadium ketiga terbesar di United Kingdom dan stadium yang ketujuh terbesar di Eropah.

    Trip Ke Manchester Day 2

    Dalam hati masing-masing, sememangnya dah tak sabar-sabar lagi untuk menonton secara live perlawanan Manchester United menentang Liverpool pada 11 Februari di sini.

    Trip Ke Manchester Day 2

    Ini dia kesemua rombongan dari Malaysia yang dibawakan oleh Mister Potato, Rakan Snek Global untuk Manchester United selama 3 tahun. Semestinya, Budiey ingin mengucapkan terima kasih kepada Mister Potato kerana sudi menjemput Budiey.com ke Manchester United.

    Tak sampai pun 10 minit kami jejak kaki di situ, dah tak tahan sangat dengan keadaan sejuk yang menggila, kami terus di bawa ke hotel yang menjadi tempat kami menginap sepanjan 3 hari 2 malam kami di Manchester.

    Kami menginap di Hotel Ramada Salford Quays yang terletak di Jalan Salford, Manchester. Sangat dekat dengan Stadium Old Trafford. Kalau nak jalan kaki pun boleh. Sangat dekat, kalau jalan kaki tu, dalam 15 minit pun boleh sampai.

    Jadi, Budiey nak cadangkan, kalau korang nak datang ke sini, bolehlah menginap kat Hotel Ramada ni. Tapi rasanya ada hotel atau pusat penginapan yang lain berdekatan dengan stadium seperti Premier Inn tapi rasanya, hotel Premier Inn tu selalunya akan penuh menjelang perlawanan sebab tawaran harganya begitu murah dan kedudukannya pun sangat dekat dengna Stadium Old Trafford.

    Lampu-lampu bulat di cafe Ramada Hotel

    Sejurus masuk je dalam hotel ni, ada cafe kat sebelah kanan. Dihiasi dengan lampu-lampu bulat yang besar buatan IKEA. Di depan ruang yang agak tak berapa luas tu, ada mejar receptionist. Ringkas, kemas dan elegan. Rasanya itu yang tepat untuk menggambarkan Hotel Ramada ni.

    Hotel Ramada ni taklah besar mana pun tapi cukuplah rasa keselesaan dan lokasinya berdekatan dengan kemudahan pengangkutan seperti train dan juga teksi pun senang. Tu la sikit saje rebiu hotel untuk kali ini. Hehe :)

    Trip Ke Manchester Day 2

    Trip Ke Manchester Day 2

    Hotel Ramada ni ada 8 tingkat. Kebanyakannya dihuni oleh penyokong Manchester United dan dikatakan hotel ini akan penuh emnjelang hari perlawanan di stadium.

    Dan, yang paling bestnya, bagi Budiey yang suka dan kena online 24 jam ni, hotel Ramada menawarkan WiFi percuma untuk setiap pengunjung. Terbaeklah kan, tak perlu nak bayar dan keluarkan duit untuk kemaskini blog, twitter dan Facebook macam sesetengah hotel yang Budiey tinggal sebelum ni. Memang nak kena labur sejumlah wang pulak untuk guna WiFi.

    Trip Ke Manchester Day 2

    Nak check ini kat sini pun tak mengambil masa yang lama. Segala urusan dah pun siap seusai segalanya dah pun ditempah lebih awal. Selepas dapatkan kunci, kami terus naik ke kamar masing-masing dengan diberi masa tak kurang 45 minit sebab kami akan ke Stadium Old Trafford pulak untuk Musuem & Stadium Tour. Jadi, cukuplah nak berehat sekejap. Masing-masing dah rasa keletihan yang amat sebab ada yang tak dapat tidur pun masa dalam penerbangan. Mungkin ada yang terlalu teruja dan mungkin ada yang layan movie.

    Namun, Budiey rasa keletihan tu hilang kerana rasa teruja yang amat sangat tu menjadi pengubat keletihan. Jadi, dalam keletihan tu, kami sanggup berjalan kaki dari Hotel Ramada ke Stadium Old Trafford. Pergh! Memang ginilah fanatik Manchester United.

    Trip Ke Manchester Day 2

    Haa, tu dia, dalam ramai-ramai dalam rombongan kami ni, ada sorang je yang boleh pakai baju jersey iaitu Zany. Boleh pulak tahan sejuk. Sementara kami yang lain dah lengkap dengan baju tebal, dan Zany ni boleh pulak pakai seluar pendek. Fuh, rasanya dia nak uji ilmu kebal kot. Memang tabik spring la kalau boleh tahan sejuk cam ni.

    Ini pula gambar Tomok semasa dalam perjalanan ke stadium. Tengok, Tomok dah siap dengan iPad kat tangan. katanya senang nak update twitter dan Facebook. Kebetulan, menurut kata Tomok, sim kad broadband yang dibeli semasa berkunjung ke London pada bulan November lalu masih lagi diguna pakai. Jadi, apa lagi best la dapat online. Oh ya, untuk info, Tomok pernah datang ke London untuk menjalani rakaman single dan juga rakaman muzik video lagu tema untuk kempen Coca Cola bersama dengan sebuah band terkenal di sini.

    Trip To Manchester Day 2

    Dalam perjalanan ke stadium tu, kami menyelusuri beberapa batang jalan dan sebuah sungai. Antara jalan yang kami susuri jalan Trafford Wharf yang terletak bersebelahan dengan Sungai Trafford.

    Trip To Manchester Day 2

    Jalan-jalan di sini pada waktu pagi pun takdelah terlalu sesak dengan orang ramai. Mungkin sebab cuaca agak sejuk, jadi tak ramai yang nak keluar.

    Trip To Manchester Day 2

    Tak sampai 15 minit macam tu, akhirnya dah sampai. Nampak stadium Old Trafford tersergam kukuh.

    Trip To Manchester Day 2

    Kalau tak silap, sebelum ini Mister Potato pernah membawa beberapa orang artis yang turut menjadi penyokong Manchester United. Antaranya penyanyi lagu Karma iaitu Faizal Tahir dan AG Hot FM. Kalau tak silap gak la, diorang datang bersama dengan boss Media Prima pada masa tu. Budiey pernah baca blog AG Hot FM tulis pasal pengalamannya datang ke sini.

    Trip To Manchester Day 2

    Sampai-sampai je, macam biasalah, nak kena abadikan kenangan di luar stadium ni. Kat sini ada 2 tugu ala-ala tugu peringatan. Tugu pertama yang Budiey lihat ada betul-betul di bawah tulisan MANCHESTER UNITED yang dicahayakan dengan lampu neon warna merah iaitu tugu Sir Matt Busby dan sebuah lagu tugu yang tersergam kukuh bertentangan dengan tugu Sir Matt Busby iaitu tugu The United Trinity. Ia merupakan tugu untuk tiga orang pemain Manchester United yang digelar Holy Trinity" of Best, Law and Charlton.

    Trip To Manchester Day 2

    Budiey bergambar bersama tugu The United Trinity.

    Stadium & Musuem Tour

    The statue of Sir Matt Busby, overlooking the East Stand forecourt.

    Trip To Manchester Day 2

    Rasanya dah panjang benar Budiey tulis entri ini. Jadi, Budiey berhenti di sini dulu ya. Selepas ini, Budiey akan tulis pengalaman istimewa dan penuh bermakna bagi kami semasa dibawa melawat Muzium dan juga Stadium Old Trafford.

    Selain akan menyelongkar pengalaman di stadium dan muzium tour, Budiey juga akan bercerita tentang sebuah pusat membeli belah untuk barangan merchandise Manchester United yang cukup eksklusif terletak di stadium ini iaitu MEGASTORE.

    Stay tuned ya!

    Trip To Manchester Day 2

    Tags: ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Tomok Teruja Dapat Ke Manchester
  • AirAsia X & Mister Potato Fullfills Dream of Boy With Rare Disease
  • Mister Potato Bawa Bintang Manchester United David May Ke Malaysia
  • Video & Gambar Percutian Bersama 8TV & Star Cruise Libra
  • Jom Meriah Viewing Party Chelsea vs Manchester United
  • Hard Rock Calling Pearl Jam, Stevie Wonder Rock Concert
  • Gambar Awal Ashaari Dalam Bas Korea Trip
  • Win a Trip to Catch Britney Spears Live
  • Hollywood: Tom Cruise, Katie Holmes, Will Smith Rai David Beckham
  • Poster, Synopsis, Trailer, Sneak Preview Mongol
    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Sensasi

    sumber :-

    Sensasi


    Nabil, Zizan, Angah, Video Futsal:Johan, Fizz Fairuz, Kamal Adli dan Danny x-factor wakili artis Malaysia Vs Artis Brunei

    Posted: 12 Feb 2012 09:25 AM PST



    Ada yang kata lawak,ada yang kata Nabil terlebih gedik..Ape pun,layan jer la.jangan nak emo-emo sangat...hehe

    Kisah Jiran Nabi Musa A.S di syurga (Anak Soleh)

    Posted: 12 Feb 2012 09:17 AM PST

    Nabi Musa adalah satu-satunya Nabi yang boleh bercakap terus dengan Allah s.w.t. Setiap kali dia hendak bermunajat, Nabi Musa akan naik ke Bukit Tursina. Di atas bukit itulah dia akan bercakap dengan Allah s.w.t.. Nabi Musa sering bertanya dan Allah s.w.t. akan menjawab pada waktu itu juga. Inilah kelebihannya yang tidak ada pada nabi-nabi lain.
    Suatu hari Nabi Musa telah bertanya kepada Allah s.w.t.. "Ya Allah, siapakah orang di syurga nanti yang akan berjiran dengan aku?". Allah s.w.t pun menjawab dengan mengatakan nama orang itu, kampung serta tempat tinggalnya. Setelah mendapat jawapan, Nabi Musa turun dari Bukit Tursina dan terus berjalan mengikut tempat yang diberitahu. Setelah beberapa hari di dalam perjalanan akhirnya sampai juga Nabi Musa ke tempat berkenaan.

    Dengan pertolongan beberapa orang penduduk di situ, beliau berjaya bertemu dengan orang tersebut. Setelah memberi salam beliau dipersilakan masuk dan duduk di ruang tamu. Tuan rumah itu tidak melayan Nabi Musa. Dia masuk ke dalam bilik dan melakukan sesuatu di dalam. Sebentar kemudian dia keluar sambil membawa seekor babi betina yang besar. Babi itu didukungnya dengan cermat. Nabi Musa terkejut melihatnya. "Apa hal ini?, kata Nabi Musa berbisik dalam hatinya penuh kehairanan.

    Babi itu dibersihkan dan dimandikan dengan baik. Setelah itu babi itu dilap sampai kering serta dipeluk cium kemudian dihantar semula ke dalam bilik. Tidak lama kemudian dia keluar sekali lagi dengan membawa pula seekor babi jantan yang lebih besar. Babi itu juga dimandikan dan dibersihkan. Kemudian dilap hingga kering dan dipeluk serta cium dengan penuh kasih sayang. Babi itu kemudiannya dihantar semula ke bilik. Selesai kerjanya barulah dia melayan Nabi Musa. "Wahai saudara! Apa agama kamu?". "Aku agama Tauhid", jawab pemuda itu iaitu agama Islam. "Habis, mengapa kamu membela babi? Kita tidak boleh berbuat begitu." Kata Nabi Musa.

    "Wahai tuan hamba", kata pemuda itu. "Sebenarnya kedua babi itu adalah ibubapa kandungku. Oleh kerana mereka telah melakukan dosa yang besar, Allah s.w.t. telah menukarkan rupa mereka menjadi babi yang hodoh rupanya. Soal dosa mereka dengan Allah s.w.t. itu soal lain. Itu urusannya dengan Allah s.w.t.. Aku sebagai anaknya tetap melaksanakan kewajipanku sebagai anak. Hari-hari aku berbakti kepada kedua ibubapaku sepertimana yang tuan hamba lihat tadi. Walaupun rupa mereka sudah menjadi babi, aku tetap melaksanakan tugasku.", sambungnya.

    "Setiap hari aku berdoa kepada Allah s.w.t. agar mereka diampunkan. Aku bermohon supaya Allah s.w.t. menukarkan wajah mereka menjadi manusia yang sebenar, tetapi Allah s.w.t. masih belum memakbulkan lagi.", tambah pemuda itu lagi. Maka ketika itu juga Allah s.w.t. menurunkan wahyu kepada Nabi Musa a.s. 'Wahai Musa, inilah orang yang akan berjiran dengan kamu di Syurga nanti, hasil baktinya yang sangat tinggi kepasa kedua ibubapanya. Ibubapanya yang sudah buruk dengan rupa babi pun dia berbakti juga. Oleh itu Kami naikkan maqamnya sebagai anak soleh disisi Kami."

    Allah s.w.t. juga berfirman lagi yang bermaksud : "Oleh kerana dia telah berada di maqam anak yang soleh disisi Kami, maka Kami angkat doanya. Tempat kedua ibubapanya yang Kami sediakan di dalam neraka telah Kami pindahkan ke dalam syurga." Itulah berkat anak yang soleh. Doa anak yang soleh dapat menebus dosa ibubapa yang akan masuk ke dalam neraka pindah ke syurga. Ini juga hendaklah dengan syarat dia berbakti kepada ibubapanya. Walaupun hingga ke peringkat rupa ayah dan ibunya seperti babi. Mudah-mudahan ibubapa kita mendapat tempat yang baik di akhirat kelak.

    Walau bagaimana buruk sekali pun perangai kedua ibubapa kita itu bukan urusan kita, urusan kita ialah menjaga mereka dengan penuh kasih sayang sebagaimana mereka menjaga kita sewaktu kecil hingga dewasa. Walau banyak mana sekali pun dosa yang mereka lakukan, itu juga bukan urusan kita, urusan kita ialah meminta ampun kepada Allah s.w.t. supaya kedua ibubapa kita diampuni Allah s.w.t. Doa anak yang soleh akan membantu kedua ibubapanya mendapat tempat yang baik di akhirat, inilah yang dinanti-nantikan oleh para ibubapa di alam kubur.

    Erti sayang seorang anak kepada ibu dan bapanya bukan melalui hantaran wang ringgit, tetapi sayang seorang anak pada kedua ibubapanya ialah dengan doanya supaya kedua ibubapanya mendapat tempat yang terbaik di sisi Allah s.w.t

    Balas Jasa Ibu..

    Posted: 12 Feb 2012 09:04 AM PST

    Jadilh seperti anak dalam gambar atas nie...jangan jadi anak seperti cerita di bawah nie..

    Ketika berusia setahun, ibu suapkan makanan dan mandikan kita. Cara kita ucapkan terima kasih kepadanya hanyalah dengan menangis sepanjang malam.

    Apabila berusia 2 tahun, ibu mengajar kita bermain. Kita ucapkan terima kasih dengan lari sambil ketawa apabila dipanggil.

    Menjelang usia kita 3 tahun, ibu menyediakan makanan dengan penuh rasa kasih sayang. Kita ucapkan terima kasih dengan menumpahkan makanan ke lantai.

    Ketika berusia 4 tahun, ibu membelikan sekotak pensil warna. Kita ucapkan terima kasih dengan menconteng dinding.

    Berusia 5 tahun, ibu membelikan sepasang pakaian baru. Kita ucapkan terima kasih dengan bergolek-golek dalam lopak kotor.

    Setelah berusia 6 tahun, ibu memimpin tangan kita ke sekolah. Kita ucapkan terima kasih dengan menjerit; Tak Nak! Tak Nak!

    Apabila berusia 7 tahun, ibu belikan sebiji bola, kita ucapkan terima kasih dengan pecahkan cermin tingkap jiran.

    Menjelang usia 8 tahun, ibu belikan aiskrim. Kita ucapkan terima kasih dengan mengotorkan pakaian ibu.

    Ketika berusia 9 tahun, ibu menghantar ke sekolah. Kita ucapkan terima kasih dengan ponteng kelas.

    Berusia 10 tahun, ibu menghabiskan masa sehari suntuk menemani kita kemana sahaja, kita ucapkan terima kasih dengan tidak bertegur sapa dengannya.

    Apabila berusia 12 tahun, ibu menyuruh membuat kerja sekolah. Kita ucapkan terima kasih dengan menonton televisyen.

    Menjelang usia 13 tahun, ibu suruh pakai pakaian menutup aurat. Kita ucapkan terima kasih dengan menyatakan pakaian itu ketinggalan zaman.

    Ketika berusia 14 tahun, ibu terpaksa mengikat perut membayar wang asrama, kita ucapkan terima kasih dengan tidak menulis sepucuk suratpun.

    Berusia 15 tahun, ibu pulang dari kerja dan rindu pelukan terima kasih dengan mengunci pintu bilik.

    Menjelang usia 18 tahun, ibu menangis gembira bila kita diterima masuk IPTA.Kita ucapkan terima kasih dengan bersuka ria dengan kawan-kawan.

    Ketika berusia 19 tahun, ibu bersusah payah bayar yuran pengajian, hantar ke kampus dan heret beg ke asrama. Kita ucap selamat jalan pada ibu di luar asrama kerana malu dengan kawan-kawan.

    Berusia 20 tahun, ibu tanya kita ada teman istimewa, kita kata, "itu bukan urusan ibu."

    Setelah berusia 21 tahun,ibu cuba memberikan pandangan mengenai kerjaya, kita kata, "saya tak mahu jadi seperti ibu."

    apabila berusia 22-23 tahun, ibu membelikan perabot untuk rumah bujang kita, kita kata, pilihan ibu tak cantik, tak berkenan di hati kita.

    Menjelang usia 24, ibu bertemu bakal menantu dan bertanya mengenai rancangan masa depan. Kita menjeling dan merungut, "ibu, tolonglah...!"

    Ketika berusia 25 tahun, ibu bersusah payah menanggung perbelanjaan perkahwinan kita. Kita ucapkan terima kasih dengan berpindah jauh.

    Pada usia 30 tahun, ibu menelefon memberi nasihat dan petua mengenai penjagaan bayi, kita megah berkata, itu dulu sekarang zaman moden.

    Ketika berusia 40 tahun, ibu mengingatkan mengenai kenduri kendara di kampung, kita kata sibuk, tak ada masa nak datang.

    Apabila berusia 50 tahun, ibu jatuh sakit dan minta kita menjaganya, kita bercerita tentang kesibukan dan kisah ibu bapa yang menjadi beban.

    Dan kemudian, kita mendapat berita kematian ibu. Khabar itu bagai petir. Dalam lelehan air mata, barulah segala perbuatan kita terhadap ibu menerpa satu persatu.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Zon Artis

    sumber :-

    Zon Artis


    (Gambar) Farhan AF4 Sudah Menjadi Tunangan Orang

    Posted: 12 Feb 2012 06:51 PM PST

    GAMBAR PERTUNANGAN FARHAN AF4

    Semalam (12 Feb 2012) telah berlangsung majlis pertunangan Farhan AF4 dengan jejaka yang pernah diperkenalkannya kepada media sebelum ini iaitu Ahmad Rashdan Suhaimi. Kami pernah kongsikan gambar jejaka yang kini sudah menjadi tunang Farhan itu DI SINI.

    Sedikit info, majlis pertunangan yang berlangsung sekitar jam 3 petang itu diadakan di Cafe Flora, AmWalk, Kuala Lumpur. Pada majlis tersebut, Farhan menerima lima dulang hantaran yang terdiri daripada sirih junjung, kek cawan, potpurri, buah-buahan dan wang hantaran permulaan.

    Seperti biasa, jika sudah menerima hantaran dari pihak lelaki pasti akan ada balasan dari pihak perempuan. Dengan itu, pihak Farhan membalas tujuh dulang hantaran yang antaranya adalah sirih junjung, buah-buahan, kek, kek cawan, sejadah, coklat dan kitab Al-Quran.

    GAMBAR PERTUNANGAN FARHAN AF4

    GAMBAR PERTUNANGAN FARHAN AF4

    Sedikit info lagi, hasil daripada perbincangan pada majlis pertunangan itu, pihak Farhan dan pihak keluarga Rashdan bersetuju untuk melangsungkan pernikahan mereka pada tahun hadapan. Namun begitu, tarikh bila pernikahan itu akan dilangsungkan masih belum ditetapkan.

    GAMBAR PERTUNANGAN FARHAN AF4

    Psstt: Jom usya blog ni -> apadehal.com

    Related Posts with Thumbnails

    (Gambar) Aksi Dato Siti Nurhaliza Ketika Latihan Menembak Menggunakan M16

    Posted: 12 Feb 2012 01:48 AM PST

    GAMBAR TERBARU SITI NURHALIZA SEMASA MENEMBAK

    Pada hari Khamis lalu (9 Februari 2012) telah berlangsung satu sesi latihan menembak di Kem Perdana Sungai Besi melibatkan Platun Seni Askar Wataniah yang mana Dato Siti Nurhaliza hadir ke sesi latihan tersebut. Yer la, Tok Ti kan dah menyertai Askar Wataniah, bila dah ada sesi latihan tu dan kebetulan jadual free, haruslah beliau pergi.

    Bila Tok Ti dah pergi latihan menembak tu, merakam aksi Tok Ti sewaktu menjalani latihan adalah satu 'kewajipan' kerana inilah satu-satunya peluang yang ada untuk melihat Tok Ti dari sisi lain yang biasa kita lihat. Dengan itu, kat bawah ni ada beberapa gambar aksi Tok Ti menggunakan senjata M16 sewaktu latihan yang diadakan.

    GAMBAR TERBARU SITI NURHALIZA SEMASA MENEMBAK

    GAMBAR TERBARU SITI NURHALIZA SEMASA MENEMBAK

    GAMBAR TERBARU SITI NURHALIZA SEMASA MENEMBAK

    GAMBAR TERBARU SITI NURHALIZA SEMASA MENEMBAK

    GAMBAR TERBARU SITI NURHALIZA SEMASA MENEMBAK

    Psstt: Jom tengok 8 gambar kelakar ONLY IN INDIA ni~

    Related Posts with Thumbnails

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Celebrity News

    sumber :-

    Celebrity News


    Rihanna ft. Drake - What’s My Name Lyrics

    Posted: 12 Feb 2012 09:15 AM PST


    [Rihanna]
    Ooh na na, what's my name
    Ooh na na, what's my name
    Ooh na na, what's my name
    Ooh na na, what's my name
    Ooh na na, what's my name
    whats my name, whats my name
    [Drake]
    I heard you good with them soft lips
    Yeah you know word of mouth
    the square root of 69 is 8 something
    cuz I've been tryna work it out, oooow
    good weed, white wine
    I come alive in the night time
    okay, away we go
    only thing we have on is the radio
    ooooh, let it play, say you gotta leave
    but I know you wanna stay
    you just waiting on the traffic jam to finish girl
    the things we could do in twenty minutes girl
    say my name, say my name
    wear it out, its getting hot, crack a window, air it out
    I can get you through a mighty long day
    Soon as you go, the text that I write is gon say…
    [Rihanna]
    Not everybody knows how to work my body
    knows how to make me want it
    boy you stay up on it
    you got that something that keeps me so off balance
    baby you're a challenge, lets explore your talent
    [Chorus x2]
    hey boy I really wanna see if you can go longterm with a girl like me
    www.musicloversgroup.com
    hey boy, I really wanna be with you
    cause you just my type
    ooh na na na na
    I need a boy to really take it over
    looking for a guy to put in work, uh
    oooooh, oooooh
    Ooh na na, what's my name
    Ooh na na, what's my name
    Ooh na na, what's my name
    whats my name, whats my name
    [Rihanna]
    Baby you got me, ain't nowhere that I'd be
    then with your arms around me
    back and forth you rock me
    so I surrender, to every word you whisper
    every door you enter, I will let you in
    [Chorus]
    You're so amazing, you took the time to figure me out
    thats why you take me, way past the point of turning me on
    you bout to break me, I swear you got me losing my mind
    Ooh na na, what's my name
    Ooh na na, what's my name
    Ooh na na, what's my name
    Ooh na na, what's my name
    Ooh na na, what's my name
    whats my name, whats my name
    [Chorus]
    Suka Gossip Ini ClickLah Like @ Share !!

    This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

    Maroon 5 - Lyrics Misery

    Posted: 11 Feb 2012 06:58 PM PST

    Oh Yeah!

    So scared of breaking it
    But you won't let it bend
    And I wrote two hundred letters
    I will never send

    Sometimes these cuts are so much
    deeper than they seem
    You'd rather cover up
    I'd rather let them be

    So let me be and I'll set you free
    I am in misery
    There ain't nobody who can comfort me (oh yeah)
    Why won't you answer me?
    The silence is slowly killing me (oh yeah)

    Girl you really got me bad
    You really got me bad
    I'm gonna get you back
    Gonna get you back

    Your salty skin and how it mixes in with mine
    The way it feels to be completely intertwined
    Not that I didn't care
    It's that I didn't know
    It's not what I didn't feel
    It's what I didn't show

    So let me be and I'll set you free
    I am in misery
    There ain't nobody who can comfort me (oh yeah)
    Why won't you answer me?
    The silence is slowly killing me (oh yeah)

    Girl you really got me bad
    You really got me bad
    I'm gonna get you back
    Gonna get you back

    Say your faith is shaken
    You may be mistaken
    You keep me wide awake
    and waiting for the sun
    I'm desperate and confused
    So far away from you
    I'm getting there
    I don't care where I have to go

    Why do you do what you do to me, yeah?
    Why won't you answer me, answer me, yeah? (x2)

    I am in misery
    There ain't nobody who can comfort me (oh yeah)
    Why won't you answer me?
    The silence is slowly killing me (oh yeah)

    Girl you really got me bad
    You really got me bad
    I'm gonna get you back
    Gonna get you back (x4)


    Maroon 5 - Misery
    Suka Gossip Ini ClickLah Like @ Share !!

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS