Nuffnang

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


Video Teaser: Kemunculan Pemandu F1, Jean Alesi Pandu Proton P3-21A

Posted: 13 Mar 2012 11:03 PM PDT

Peminat Proton yang berada di Stadium Bukit Jalil sempena acara Proton Power Of 1 yang berlangsung mulai 14 – 18 Mac telah dipertontonkan dengan teaser kereta keluaran baru, kod nama : P3-21A. Video berkenaan turut mendedahkan beberapa fungsi canggih kereta baru ini, terutamanya fungsi sistem Electronic Stability Programme (EPS), pertama yang seumpamanya sepanjang sejarah Proton.

Bekas pemandu F1, Jean Alesi yang juga merupakan duta jenama Lotus muncul dalam video ini, berkemungkinan Proton sudah mengikat pemandu ini sebagai wakil kepada P3-21A.

Kepada peminat Proton, anda boleh mengikuti update terkini bersama rakan media, Paultan.org mengenai acara Proton Power of 1.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi

sumber :-

Sensasi


Video perkahwinan Malek Noor dan Dr Wan Asma

Posted: 13 Mar 2012 08:22 AM PDT

Malek Noor dan Isteri kelihatan bahagia dan gembira disatukan menjadi suami isteri..

Majlis Resepsi diadakan di Hotel Renaissance Kota Bahru Kelantan..Dengar cerita Menteri Besar Kelantan,Tuan Guru Nik Aziz pun menghadiri sama majlis perkahwinan Malek Noor.






Baju tunang Liyana Jasmay konsep Puteri Diraja Inggeris ,bernilai RM10,000

Posted: 13 Mar 2012 08:13 AM PDT


Liyana Jasmay bakal bertunang pada tarikh hari ulang tahunnya yang ke-24 iaitu 28 Mac akan datang.

Perkara ini disahkan oleh ibunya, Puan Habshah menerusi sebuah laman portal hiburan tempatan.

Dalam kenyataan tersebut, ibu Nana sempat memberitahu bahawa Nana dan bakal tunangnya, Fathuddin Mazlan sudah lama berkenalan tetapi mula rapat dalam dua atau tiga bulan ini.

"Mereka sudah lama berkenalan memandangkan tinggal berjiran tetapi mula rapat baru-baru ini. Perkara yang berlaku sangat pantas tetapi inilah yang dikatakan jodoh.

"Sebagai seorang ibu, saya tumpang gembira dengan hubungan ini dan semestinya mengharapkan yang terbaik buatnya," ulasnya tentang hubungan Nana dan Fathudin.

Bercerita tentang persiapan majlis pertunangan yang akan diadakan di rumah keluarganya pada sebelah malam, Puan Habshah memberitahu segalanya sudah selesai 80 peratus dan berjalan dengan lancar.

Pemenang Pelakon Wanita Terbaik di Festival Filem Malaysia Ke-22 (FFM22) ini dikatakan bakal menyarungkan gaun moden rona putih gading rekaan Rizman Ruzaini yang berkonsepkan puteri diraja Inggeris berharga RM10,000.

Rumah diganggu makhluk halus selepas penggambaran drama "Tanah Kubur"

Posted: 13 Mar 2012 08:04 AM PDT

image

PETALING JAYA: Pemilik sebuah rumah yang disewa kru produksi drama seram mendakwa kediamannya menerima 'gangguan' selepas penggambaran drama bersiri Tanah Kubur pada bulan lalu.

image

Zainab Baharuddin, 65, atau mesra disapa Mek Nab memberitahu, rumahnya yang terletak di Kuang, Sungai Buloh itu 'diganggu' dengan pelbagai kejadian pelik termasuk bunyi rumah diketuk dan seakan ada orang menggaru dinding selepas penggambaran drama itu berakhir, kira-kira tiga minggu lalu.

"Mulanya, saya tidak mahu untuk percaya pada 'gangguan' itu tapi apabila cucu saya mendengar bunyi dinding rumah kami diketuk dan dicakar pada pukul 2 pagi, kami jadi tidak selesa.

"Malah, saya sendiri pernah mendengar gangguan tersebut," katanya

Ketika ditanya mengenai perkembangan 'gangguan' berkenaan, Mek Nab berkata perkara itu berakhir selepas dia mengamalkan bacaan surah Yasin di dalam rumahnya.

"Saya ini jenis yang susah hendak percaya pada benda pelik-pelik macam itu, jadi saya hanya membaca surah Yasin dan apabila kejadian itu berlaku saya bercakap seolah-olah meminta supaya gangguan itu berhenti.

"Alhamdulillah, kini 'gangguan' itu sudah tiada lagi dan saya berasa serik untuk menyewakan rumah kepada produksi drama atau filem seram lagi selepas ini," katanya.

image

Katanya, 'gangguan' itu pertama kali berlaku kepada keluarganya sejak dia menyewakan rumah bagi tujuan penggambaran drama atau filem sejak beberapa tahun yang lalu.

"Kalau diikutkan saya memang keberatan untuk menyewakan rumah untuk penggambaran drama atau filem seram dan tahyul tetapi disebabkan mereka (kru produksi) merayu, saya jadi kasihan pula.

"Tapi tidak sangka pula, pada kali ini, rumah saya mendapat 'gangguan' kerana sebelum ini tidak pernah pun kejadian pelik ini berlaku," katanya.

Susulan kejadian itu, Mek Nab berkata pada masa akan datang dia hanya akan mempertimbangkan untuk menyewakan rumahnya bagi penggambaran drama atau filem selain daripada genre seram sahaja.

Sementara itu, pengarah drama terbabit, Rashid Sibir yang dihubungi berkata dia tidak pasti sama ada 'gangguan' itu berpunca daripada penggambaran dramanya atau produksi lain.

image

"Saya tidak tahu sama ada kejadian itu berpunca daripada pihak kami, penggambaran drama lain atau mungkin juga secara kebetulan.

"Apa yang pasti, penggambaran Tanah Kubur tidak membabitkan pemujaan, kemenyan atau peralatan yang boleh menggalakkan kehadiran 'gangguan' itu.

"Sebaliknya, drama arahan saya itu hanyalah tentang mayat orang meninggal dan upacara penyempurnaan jenazah yang melibatkan ayat-ayat Al-Quran dan bukan berkaitan syaitan atau perkara mistik," katanya.

Rashid berkata dakwaan sebegitu pertama kali didengarnya sejak Tanah Kubur dilanjutkan sehingga musim ketiga.

Musim terbaru drama 13 episod itu disiarkan pada setiap Jumaat pada pukul 7.30 malam menerusi saluran Astro Oasis (saluran 106) bermula 24 Februari lalu.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Zon Artis

sumber :-

Zon Artis


Ogy Maafkan Johan, Batal Hasrat Saman

Posted: 13 Mar 2012 09:41 AM PDT

OGY SAMAN JOHAN RAJA LAWAK

Nampak gayanya, Johan (Raja Lawak) sudah boleh menarik nafas lega kerana Fauziah Datuk Ahmad Daud (Ogy) telah membatalkan hasratnya untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap Johan kerana berpendapat enggan memanjangkan isu tersebut.

Terdahulu, Ogy dilaporkan berasa kecil hati dan terhina akibat sikap celupar mulut Johan yang disifatkan mempersendakan Allahyarham ibu bapanya iaitu seniman Datuk Ahmad Daud dan Datin Saadiah ketika mengacarakan Festival Filem Malaysia ke-24 (FFM24) lalu.

Ogy berkata keputusan itu diambil kerana dia sudah berasa sejuk hati dan memaafkan keterlanjuran yang dilakukan oleh Johan itu. Seperti kata Ogy yang kami petik dari mStar Online:-

"Industri kita bukan besar mana pun. Mungkin pada masa akan datang kami akan bekerjasama. Jadi buat apa panjang-panjangkan hal macam ini.

"Memang betul saya marah dengannya sebelum ini tetapi selepas beberapa ketika saya mula sejuk hati dan sudah memaafkan dia,"

Menurut Ogy lagi, keputusan memaafkan Johan ini diambil selepas mendapat petunjuk daripada Allah.

"Sebelum ini, saya terasa hati dengannya apabila dia ketawa dengan teguran saya mengenai gurauannya itu selepas acara tersebut.

"Alhamdulillah, kini saya berasa lebih tenang selepas memaafkan Johan dan kemarahan itu sudah reda,"

Ogy juga berkata, insiden itu mempunyai hikmah dan memberikan pengajaran kepada Johan agar lebih peka dan sensitif dengan keadaan sekeliling khususnya ketika mengacara atau berlawak di depan khalayak. Ingat tu Johan! Jangan pisang berbuah dua kali.

(8 Gambar) Wanita bertatu seluruh badan akibat keganasan rumah tangga

Related Posts with Thumbnails

Fasha Sandha Nikah 28 April Dan Sanding 28 Mei 2012

Posted: 13 Mar 2012 03:04 AM PDT

GAMBAR KAHWIN FASHA SANDHA DAN JEJAI

Kami menerima satu emel daripada seseorang yang enggan namanya disiarkan mengesahkan bahawasnya Fasha Sandha dan Jejai akan melangsungkan pernikahan pada 28 April ini di rumah barunya yang terletak di Ampang.

Selain menyatakan tarikh serta lokasi pernikahan, si penghantar emel turut menyatakan tarikh berlangsungnya majlis persandingan Fasha Sandha dan Jejai iaitu pada 28 Mei 2012. Sebulan selepas tarikh pernikahan mereka.

Si penghantar emel juga mengiyakan akan lokasi persandingan yang pernah dinyatakan oleh Fasha Sandha sebelum ini dimana ianya akan dilangsungkan di Perlis. Menariknya, majlis persandingan itu akan dibuat di tepi tasik.

Namun itu majlis persandingan bagi pihak perempuan. Majlis persandingan sebelah pihak lelaki pula tidak dinyatakan oleh si pengirim namun tidak menafikan majlis akan dibuat di luar negara seperti dinyatakan oleh Fasha.

Post terdahulu:

1) Fasha Sandha Sahkan Akan Berkahwin Dengan Jejai Tahun Ini

2) Fasha Sandha & Jejai Pilih Bali Langsungkan Perkahwinan

3) Respon Fasha Mengenai Tarikh & Lokasi Perkahwinannya

Related Posts with Thumbnails

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Senarai Peserta Mentor Musim Ke-6

Posted: 13 Mar 2012 10:04 PM PDT

PERJALANAN PROTEGE BERMULA DI SINI
Wanie, KJ, Caroline, Ana Syuhada, Zatul & Anas Berentap Merebut RM100,000!

Program realiti pencarian bakat Mentor yang kini memasuki musim ke-6 telah mendapat sambutan hangat apabila lebih 3000 peserta hadir ketika berlangsungnya sesi uji bakat pada 13 & 15 Januari 2012 di Sabah, 20 & 22 Januari 2012 di Sarawak dan lokasi akhir di Kuala Lumpur pada 4 hingga 19 Februari 2012. Menerusi paparan sepanjang sesi uji bakat yang telah disiarkan dalam dua episod pertama Mentor pada 4 dan 11 Mac 2012 lalu, pelbagai karenah, ragam dan aksi para peserta dapat disaksikan hanya kerana ingin bergelar protege bagi Ella, Ramlah Ram, Fauziah Dato' Ahmad Daud, Faizal Tahir, Ferhad dan Adam.

Mentor 6

Berbekalkan kemampuan diri dan potensi yang besar, Wanie, KJ, Caroline, Ana Syuhada, Zatul dan Anas adalah 6 protege yang berjaya mengharungi sesi uji bakat yang telah diadakan dan sehingga mampu memikat hati Mentor pilihan masing-masing. Serentak dengan majlis memperkenalkan protégé untuk musim ke-6 yang berlangsung di Hard Rock Café, Kuala Lumpur pada hari ini, bermulalah peranan kesemua Mentor untuk memberikan tunjuk ajar kepada protégé masing-masing segala ilmu berkaitan dengan bidang nyanyian dan seni persembahan bagi memperlengkapkan diri sebagai penghibur. Selain itu, Mentor juga bertindak sebagai idola yang memberi inspirasi kepada anak didik mereka. Mentor dan protege manakah yang bakal membawa pulang hadiah lumayan berupa wang tunai RM100,000 kali ini?

Penerbit Eksekutif Mentor musim ke-6, Muhamad Sufian Isa berkata, "Populariti program Mentor telah menyuntik semangat kepada kru produksi dalam pembikinan musim terbaru ini. Kali ini, kami menerima lebih 3,000 penyertaan sepanjang sesi uji bakat berlangsung. Barisan Mentor telah melakukan pemilihan dengan amat teliti sehingga Fauziah Dato' Ahmad Daud telah mengadakan sesi uji bakat kali kedua di Sri Pentas dan sebelum itu, sesi uji bakat tertutup di Fakulti Muzik, Universiti Teknologi MARA (UiTM) bagi mendapatkan calon yang memenuhi fokus kriteria dan benar-benar meyakinkan beliau. Maklumlah, gandingan mentor dan protege perlu serasi dan memberikan komitmen penuh bagi menjayakan pertandingan yang bakal berlangsung selama 3 bulan ini."

"Keenam-enam protege telah memulakan sesi latihan dan persiapan bersama barisan tenaga pengajar serta Mentor mereka sejak semalam (12 Mac) bagi mempamerkan persembahan terbaik di konsert pengenalan yang akan bersiaran secara langsung dari Auditorium MBSA, Shah Alam pada 18 Mac 2012 jam 9.00 malam. Selepas itu, mereka akan dibahagikan kepada 2 kumpulan dan membuat persembahan sebanyak 4 kali di konsert mingguan yang diadakan secara berselang-seli antara Kumpulan A dan B bagi mengumpul markah. Pada minggu terakhir, protege yang mendapat markah terendah dari setiap kumpulan akan disingkirkan. 2 protege dari Kumpulan A dan B akan digabungkan di peringkat separuh akhir dan bertanding selama 2 minggu sebelum menentukan siapakah finalis yang bakal berentap di peringkat akhir Mentor. Selain itu, penonton juga dapat menyaksikan segmen khas di mana peserta pilihan dari sesi uji bakat akan membuat persembahan", tambah En. Sufian lagi.

Mentor 6

Untuk musim ke-6, Mentor masih mengekalkan format permarkahan kepada 3 bahagian iaitu 50% daripada juri profesional, 30% melalui undian SMS dan 20% daripada juri awam yang terdiri dari kalangan pelajar muzik, wartawan dan golongan semi-profesional dalam industri muzik. Juara Mentor 6 akan membawa pulang hadiah utama berupa wang tunai RM100,000 manakala naib juara wang tunai RM30,000.

Mentor menampilkan Ally Iskandar Mohd Mardzi sebagai pengacara program, Jurnal Mentor dan Jurnal Protege. Selain itu, Nas Ahmad bertindak sebagai pengacara bersama sewaktu konsert mingguan untuk mendapatkan kisah-kisah yang berlaku di sebalik tabir dan di belakang pentas. Musim ini turut mempersembahkan Ajai sebagai Penasihat Vokal, Boo Jay (Floor Fever) sebagai Penasihat Persembahan, Faizal Uzir (Lok U) sebagai Pengarah Muzik serta dua orang juri tetap iaitu Dato' Ramli M.S. dan Dato' Sharifah Aini.

Mentor 6

Anas ada stail, kan?

Ikuti konsert mingguan Mentor yang disiarkan secara langsung dari Auditorium MBSA, Shah Alam pada setiap hari Ahad jam 9.00 hingga 10.30 malam. Penonton juga boleh menyaksikan sorotan persediaan dan aktiviti protege bersama mentor mereka melalui Jurnal Mentor, setiap hari Ahad selama 30 minit bermula jam 6.00 petang pada 18 dan 25 Mac dan 5.00 petang, mulai 1 April. Manakala Jurnal Protege, kapsul 2 minit yang akan memaparkan diari protege, setiap hari Isnin hingga Jumaat pada jam 6.58 petang bermula 19 Mac. Untuk mendapatkan maklumat dan perkembangan terkini tentang Mentor musim ke-6, penonton boleh melayari laman sesawang rasmi Mentor di www.tv3.com.my/mentor6 dan laman sosial Facebook di www.facebook.com/mentortv3. Pengguna laman sosial Twitter boleh menggunakan 'hash tag' (#Mentor6) untuk menghangatkan lagi bahang Mentor!

Stesen radio popular Hot FM merupakan radio rasmi Mentor musim ke-6, Intekma Resort Shah Alam selaku penginapan rasmi protege dan Hard Rock Café sebagai penaja lokasi mini showcase yang akan berlangsung pada bulan April nanti.

Mentor 6

Mentor 6

Mentor 6

Ramlah Ram bersama protegenya, Ana Syuhada

Mentor 6

Faizal Tahir bersama anak muridnya bernama Anas

Mentor 6

Ini pula protege kepada Adam, KJ

Mentor 6

Ramlah Ram bersama protegenya, Ana Syuhada

Mentor 6

Ferhad bersama Wanie

Mentor 6

Mentor 6

Ella bersama Caroline

Mentor 6

Ogy Ahmad Daud bersama Zatul

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • TV3 Umum Senarai Peserta Mentor Musim Ke-6
  • Siapa Mentor & Protege Untuk Realiti TV Mentor Musim Ke-3?
  • Siapa Mentor Musim Ke-6
  • Ujibakat Bersama Jaclyn Victor dan Mas Idayu Untuk Mentor Musim ke-3
  • Sesi Memperkenalkan Protege Mentor Musim Terbaru
  • Gambar Peserta Mentor di Konsert Mentor Kumpulan A
  • Rakaman Mentor Raya 2011 Musim 5
  • Gambar Ella di Sidang Media Mentor 6
  • Trivia: Rambut Ikal Perang Siapa Ni?
  • Fira, Chaq dan Kumpulan Evo Bertarung di Konsert Mentor
  • Video Siti Nurhaliza Jadi Tetamu JOHARA di Radio ERA

    Posted: 13 Mar 2012 09:01 PM PDT

    Pagi tadi, Dato' Siti Nurhaliza buat pertama kalinya telah menjadi tetamu Johara di Radio Era FM. Memang gamatlah konti macam biasa. Nak-nak best tengok Siti Nurhaliza nyanyi lagu Anuar Zain dengan iringan piano dari Johan. Pandai pulak Johan main piano eh? Ternyata, Siti Nurhaliza ni sempoi je bila masuk geng Johara nih. Best tengok video ni…

    Tujuan Siti Nurhaliza bertamu di Era FM tidak lain dan tidak bukan untuk mempromosikan single ke-2 berjudul Remember You, lagu kolaborasi bersama Sean Kingston.

    Tags: ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Video Persembahan Siti Nurhaliza Celebrate 2012 Marina Bay
  • Gambar Siti Nurhaliza di Pelancaran Album ALL YOUR LOVE
  • Gambar Siti Nurhaliza Tema Madonna
  • Video & Gambar Siti Nurhaliza di Latihan Menembak M16
  • Gambar Siti Nurhaliza di Majlis Berbuka Puasa SNP 2010
  • Gambar Siti Nurhaliza di National Folk Museum Korea
  • Dato' Siti Nurhaliza di Karpet Merah Anugerah Juara Lagu 25
  • Gambar Dato' Siti Nurhaliza dan Datuk K di Majlis Wedding Rusdi Ramli
  • Rakaman Eksklusif Dato' Siti Nurhaliza Bersama Peminat
  • Gambar Siti Nurhaliza di Anugerah PPMH 2011/12
    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Cara Membuka Halaman Surat Khabar Paling Rumit Sedunia! [Video]

    Posted: 13 Mar 2012 09:30 PM PDT


    Joseph Herscher adalah seorang programmer komputer yang boleh dikategorikan sebagai orang yang kurang kerjaan, atau malah memiliki kreativiti berlebih. Dia telah menciptakan sebuah metode membuka halaman surat khabar tanpa perlu menyentuhnya sama sekali!
    Wow, hebat! Bagaimana caranya ya? Yang diperlukan adalah hanya beberapa batang pensil, bola billiard, selotape, sponge, pengering rambut, dan seekor hamster (serius!)
    Tertarik untuk mencubanya? Heeeem...Tunggu dulu! ambil keputusan setelah kamu lihat video di bawah ini...


    Oops…Terlalu Besar, Lobster Ini Selamat dari dimasak

    Posted: 13 Mar 2012 09:15 PM PDT


    VIVAnews - Seekor lobster raksasa yang diperkirakan berusia 75 tahun selamat dari ancaman dimasak oleh tukang masak sebuah restoran di San Fransisco, Amerika Syarikat. Lobster tersebut dianggap terlalu besar dan tidak ada piring mana pun yang muat untuk menghidangkannya.

    Lobster yang seberat sembilan kilogram itu kini dibebaskan oleh perusahaan seafood yang membelinya, New England Lobster Co, ke New York Aquarium yang dikelola Lembaga Konservasi Margasatwa.

    "Banyak pelanggan yang meminatinya, tapi masalahnya tak ada tempat yang cukup besar," kata Jennifer Vargas, salah satu pekerja New England Lobster, seperti dikutip dari The Daily News, 19 Ogos 2011.

    Disebutkan, lobster ini ditangkap dua minggu lalu di perairan Kanada sebelum kemudian dikirim ke New England Lobster Co. Menurut salah satu pegawai perusahaan, si lobster akan dicarikan rumah baru di New York Aquarium setelah menerima masukan pelanggan secara online.

    "Lihat sepitnya. Seperti yang sering kita lihat di filem fiksi ilmiah," ujar Patrick Moffa, salah satu pelanggan restoran itu.

    Menurut Jon Dohlin, Direktur New York Aquarium, lobster ini masih akan terus tumbuh besar. "Makhluk yang masuk ke dalam kelompok arthropoda ini juga bakal menarik lebih banyak pengunjung. Dia memancarkan suatu karisma tertentu," ucapnya.

    Baju Tembus Pandang, Rihanna Pamer Payudara Lag

    Posted: 13 Mar 2012 09:00 PM PDT

    LOS ANGELES- Rihanna sepertinya tak pernah serik menuai kontroversi. PenyanyiWe Found Love itu kembali memakai baju tembus pandang sehingga payudaranya terlihat. 

    Semasa makan malam di sebuah restoran di New York, Rihanna memakai sweater hitam dan seluar jeans. Bekas kekasih Chris Brown itu memakai baju jala sehingga tubuhnya yang tak memakai bra boleh terlihat. 

    Sesekali Rihanna cuba menutupi payudaranya dengan tangannya. Tapi lama-lama akhirnya dia sepertinya pasrah dan  menghadapi kerumunan para paparazzi yang mengintainya. 

    Ini bukan pertama kalinya Rihanna terlihat tidak memakai bra dan pamer payudara di depan umum. Minggu lalu dia memposting foto telanjang dada di Twitter untuk mempamerkan rambut barunya. Demikian dikutip dari TMZ, Selasa (13/3/2012).(rik) 

    15 Selebriti Yang Menginsurankan Tubuh Mereka

    Posted: 13 Mar 2012 08:45 PM PDT


    infospesial.net -  
    Fizik seorang selebriti, atau model yang lenggak lenggok diatas catwalk, ahli  olahraga, ataupun memiliki keahlian bermuzik membawa ke popular seseorang.

    Beberapa selebriti pun akhirnya menginsuranskan bahagian tubuh mereka yang dianggap berharga. Jika bahagian tubuhnya itu mengalami sesuatu yang tidak diinginkan - misalnya cedera atau cacat - paling tidak mereka mendapatkan sejumlah wang pengganti dengan angka yang fantastik..

    Heidi Klum : Kaki

    "Bukan aku yang menginsuranskan kaki ini, tapi klienku yang memintanya. Jadi waktu itu aku sedang di London, dan aku harus pergi ke sebuah tempat pemeriksaan kaki," Heidi Klum bercerita. Model Victoria's Secret ini menambahkan, "Mereka memeriksanya dan ternyata aku memiliki bekas luka saat aku memnjak pecahan kaca. Jadi kaki ini (sebelah kiri) tidak semahal yang ini (kaki sebelah kanan).

    America Ferrara 'Ugly Betty' : Senyuman

    Pemeran Betty dalam drama serial Ugly Betty, America Ferrara, menginsuranskan senyumannya dengan nilai yang fantastik.

    Bruce Springsteen : Suara

    Bruce Springsteen mengainsuranskan suaranya .

    David Beckham : Kaki

    David Beckham menginsuranskan kedua kakinya.

    Daniel Craig : Seluruh Tubuh

    Pelakon James Bond, Daniel Craig, menginsuranskan seluruh tubuhnya.

    Dolly Parton : Payudara

    Dirinya menginsuranskan payudaranya.

    Jamie Lee Curtis : Kaki

    Dia menginsuranskan kakinya.

    Jennifer Lopez : Punggung

    Dia menginsuranskan punggungnya.

    Julia Roberts : Senyuman

    Senyumanya diinsuranskan

    Keith Richards 'The Rolling Stones' : Tangan

    Personel The Rolling Stones Keith Richards menginsurakan tangannya.

    Kim Kardashian : Punggung

    Belum diketahui berapa harganya.

    Kylie Minogue : Punggung

    Penyanyi seksi asal Australia Kylie Minogue menginsuranskan punggungnya

    Madonna : Payudara

    Madonna menginsuranskan payudara

    Mariah Carey : Kaki

    Mariah Carey menginsuranskan kaki.

    Rihanna : Kaki

    Rihanna juga menginsuranskanikan kakinya.

    Kalau kamu, bagian mana dari tubuhmu yang dianggap paling berharga dan ingin diinsuranskan?

    Gaun Seksi 'Lee Hyori' Jadi Sorotan (Foto)

    Posted: 13 Mar 2012 08:30 PM PDT


    infospesial.net -  Setelah hangat jadi perbincangan kerana perut gendutnya yang tertangkap kamera, kini artis Korea, Lee Hyori kembali jadi bahan perbincangan. Gaun seksi yang dikenakannya saat menjadi host dalam acara You and I, menjadi sorotan publik. 


    Seperti dilaporr dari Soompi, dalam cuaca yang  dingin serta keadaan yang sedang flu, Lee Hyori terlihat santai mengenakan gaun seksi dengan atasan model kemban dan di bahagian belakangnya terbuka.


    "Meski saya sedang flu, saya tetap mengenakan gaun ini. Jika saya dapat menghibur, saya bersedia untuk mengenakan bikini dan tampil di TV," kata Lee Hyori dengan santai.


    Hal tersebut langsung saja menjadi pembicaraan hangat publik, tak terkecuali Jung Jae Hyung, yang merupakan teman dari Lee Hyori mengungkapkan keprihatinannya terhadap gaun terbuka temannya. Namun sebagai seorang teman Jung Jae Hyung juga memuji penampilan rakannya tersebut.

    "Kamu sangat mempesona," ucap Jung Jae Hyung sambil memberikan buket bunga dan ubat herbal untuk Lee Hyori. 

    Bilik pameran unik Volkswagen

    Posted: 13 Mar 2012 08:15 PM PDT


    WOLFSBURG, Jerman - Bilik pameran futuristik di kilang Volkswagen di sini memiliki menara setinggi 60.96 meter bagi menyimpan kenderaan baharu yang disusun secara bertingkat.
    Dua menara kaca bersebelahan bilik pameran berkenaan boleh menyimpan sebanyak 800 kenderaan menjadikan ia pusat penghantaran kereta terbesar di dunia.
    Pada setiap hari, sebanyak 600 kereta baharu dikeluarkan dari menara berkenaan untuk diserahkan kepada pembeli. - Agensi
    sumber : kosmo online

    Imam mati ketika masjid dibakar

    Posted: 13 Mar 2012 08:00 PM PDT


    BRUSSELS, Belgium - Sebuah masjid dekat sini yang dibakar dengan sengaja telah mengakibatkan seorang imam mati, kata pihak berkuasa kelmarin.
    Jurucakap Pejabat Pendakwa Raya Brussels, Jean-Marc Meilleur berkata, seorang lelaki telah ditangkap.
    Menurutnya, lelaki yang yang ditangkap itu merupakan seorang Muslim yang dilahirkan pada tahun 1978.
    Beliau berkata, lelaki berkenaan yang bersenjatakan pisau dan kapak turut menyimbah bahan bakar dipercayai sebagai petrol.
    Meilleur berkata, para jemaah berjaya menangkapnya dan lelaki itu dikurung di dalam sebuah bilik di masjid tersebut.
    Beliau menjelaskan kejadian itu berlaku di antara pukul 6 dan 7 petang pada waktu tempatan.
    Akhbar Le Soir melaporkan bahawa imam tersebut yang berusia 47 tahun mati semasa dia cuba untuk memadamkan kebakaran.
    Menurut akhbar itu, ratusan orang berhimpun di luar masjid itu dan berada dalam keadaan terkejut ekoran kejadian tersebut. - Agensi
    sumber : kosmo online

    Penyampai radio BBC tayang kereta baru

    Posted: 13 Mar 2012 07:45 PM PDT


    LONDON: Kelembapan ekonomi menyebabkan ramai orang terpaksa berjimat, tetapi keadaan itu tidak berlaku terhadap sesetengah personaliti stesen penyiaran BBC.
    Penyampai radio BBC yang dikenali sebagai peminat tegar kereta mewah, Chris Evans, misalnya, menarik perhatian ramai apabila mempamerkan koleksi terbarunya, Maserati MC12.

    Bernilai lebih RM1.9 juta, Evans memandu kereta mewah dua tempat duduk buatan Itali itu selepas menamatkan tugasnya pagi semalam.


    Pemerhati berkata, kereta yang mampu dipandu sehingga 335 kilometer sejam itu tidak sesuai dipandu di London kerana masalah kesesakan jalan raya.

    Diperbuat sepenuhnya daripada gentian karbon, Maserati MC12 adalah kenderaan yang diilhamkan daripada kereta lumba dan hanya ada 50 unit kereta itu di dunia. - DM



    sumber : myMetro

    Suami isteri nafi layan amah macam hamba

    Posted: 13 Mar 2012 07:30 PM PDT


    BANDAR SERI BEGAWAN: Sepasang suami isteri tidak mengaku bersalah atas dakwaan melayan pembantu rumah warga Indonesia mereka yang berusia 37 tahun sebagai hamba, selain mendera dan turut menipu wanita itu.
    Kedua-duanya dibebaskan dengan ikat jamin mahkamah.

    Mahkamah tinggi menetapkan kes itu untuk praperbicaraan pada 31 Mac ini di kamar mahkamah. Dalam dakwaan pertama, suami isteri itu dituduh melayan pembantu rumah mereka seperti hamba dengan menggunakan kekerasan, mendera dan menipu mangsa antara November 2009 dan 14 Mac tahun lalu di kediaman mereka di Kg Kiarong.


    Kedua-duanya boleh dikenakan hukuman penjara tidak kurang dari empat tahun dan tidak melebihi 30 tahun serta sebatan dan denda sebanyak BND$1 juta (RM2.4 juta) jika sabit kesalahan.


    sumber : myMetro

    Jurujual teruja jadi ‘anak patung’ Barbie

    Posted: 13 Mar 2012 07:15 PM PDT


    LONDON: Peminat Barbie, Charlotte Hothman, membelanjakan RM50,000 semata-mata untuk menampilkan dirinya seperti anak patung keluaran jenama berkenaan, lapor media semalam.
    Bekerja sebagai jurujual, Charlotte, 24, mengubah suai hidung dan bibirnya supaya menyerupai anak patung.

    Dia turut mewarnakan rambutnya, selain menggunakan wang simpanan membeli pakaian serupa dengan anak patung Barbie.


    Kata Charlotte, walaupun pengalaman pembedahan itu menyakitkan, dia menganggap ia berbaloi.

    "Saya memerlukan beberapa minggu untuk menghilangkan kesan bengkak akibat pembedahan itu," katanya.


    Dengan perubahan fizikal itu, Charlotte berkata, dia sangat berpuas hati.



    "Gadis mana yang tak mahu menjadi seperti Barbie?" katanya. - TS


    sumber : myMetro

    Banduan menyusup ke sel wanita untuk seks

    Posted: 13 Mar 2012 07:00 PM PDT


    PORTLAND (Maine): Seorang banduan lelaki di bahagian keselamatan maksimum di penjara Maine melepasi tahap keselamatan dengan menyusup ke sayap lain penjara itu untuk mengadakan hubungan seks bersama seorang tahanan wanita.
    Pejabat sherif berkata, lelaki berusia 23 tahun dari Biddeford itu ditangkap ketika merangkak antara sel pada malam Sabtu lalu ketika kembali ke selnya di Penjara Daerah Cumberland. Pihak berkuasa berkata, rakaman video menunjukkan dia memasuki sel wanita melalui empat pintu untuk menemui tahanan wanita berusia 25 tahun yang dikenalinya itu. Kedua-duanya berkomunikasi melalui sistem pengalihan udara dan memalsukan kunci di sel mereka.


    sumber : myMetro

    Isteri ‘degil’ pergi kerja diserang

    Posted: 13 Mar 2012 06:45 PM PDT


    KUALA LUMPUR: Hanya kerana mahu ke tempat kerja walaupun dilarang menyebabkan seorang isteri hampir ditikam suaminya dalam kejadian di rumah mereka di Setapak, di sini kelmarin.
    Dalam kejadian kira-kira jam 8 pagi itu, mangsa yang berusia 28 tahun sedang bersiap untuk ke tempat kerja sebelum suaminya tidak membenarkan mangsa keluar dari rumah.

    Menurut sumber, mangsa enggan menurut arahan itu sebaliknya memberitahu mahu juga ke tempat kerja tambahan pula dia sudah lewat.


    "Geram dengan tindakan itu, suami mangsa naik angin sebelum segera berlari ke dapur membawa sebilah pisau dan terus menyerang mangsa.

    "Akibatnya, mangsa cedera di bahu dan dihantar ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk rawatan," katanya.


    Sumber berkata, kebetulan ketika kejadian, bapa mangsa singgah ke rumah anaknya itu dan membantu menenangkan menantunya.



    "Mangsa sempat menghubungi polis memaklumkan kejadian itu sebelum suaminya ditahan.

    "Mangsa membuat laporan di Balai Polis Setapak," katanya.


    Sementara itu, Ketua Polis Daerah Sentul, Asisten Komisioner Zakaria Pagan mengesahkan menerima laporan dan kes disiasat mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan.


    sumber : myMetro

    Pura-pura hamil curi susu tin

    Posted: 13 Mar 2012 06:30 PM PDT


    PETALING JAYA: Tiga orang terdiri daripada seorang lelaki dan wanita serta seorang kanak-kanak dikesan menyamar sebagai pelanggan di sebuah pasar raya di Seksyen 11, di sini, sebelum melarikan pelbagai jenis susu dalam tin dianggarkan bernilai lebih RM600, kelmarin.
    Dalam kejadian kira-kira jam 7 malam itu, mereka yang berusia 20-an dan 40-an bersama seorang kanak-kanak lelaki itu dilihat mundar-mandir dalam pasar raya berkenaan.

    Menurut sumber, kelakuan mencurigakan keluarga terbabit disedari pengurus pasar raya berkenaan sebelum mengarahkan seorang kakitangannya memerhatikan tindak-tanduk mereka.


    "Keluarga terbabit yang menyedari tingkah-laku mereka diperhatikan segera keluar dari pasar raya berkenaan.

    "Pemeriksaan mendapati beberapa produk susu pelbagai jenama hilang membabitkan nilai kerugian lebih RM600," katanya.


    Katanya, suspek wanita yang menyamar sebagai perempuan mengandung berpura-pura memilih barang sebelum mengambil produk susu pelbagai jenama dan menyembunyikan dalam baju.



    Sumber berkata, pengurus berkenaan membuat laporan di Balai Polis Sea Park.

    Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Arjunaidi Mohamed, mengesahkan kejadian berkenaan dan siasatan lanjut sedang dilakukan.



    sumber : myMetro

    ‘Kami tak putus harap’

    Posted: 13 Mar 2012 06:15 PM PDT


    KUANTAN: "Kami harap, apa yang berlaku ke atas Dirang (Nurul Nadhirah Abdullah) tidak berlaku ke atas anak kami walaupun hingga kini, anak kami itu belum ada khabar berita," kata G Chandramohan, 26, yang masih lagi tertanya-tanya nasib anaknya, Nisha, dua tahun, yang dilaporkan hilang pada 4 Jun 2010 dan belum ditemui hingga kini.
    Harapan serupa turut diluahkan Lee Chee Keong, 35, bapa Lee Xin Ru, dua tahun, yang hilang sejak 21 September 2010 dan insiden menyayat hati yang berlaku ke atas Dirang membuatkan Chandramohan dan Lee tidak senang duduk.

    "Sekurang-kurangnya mereka (keluarga Nurul Nadhirah) tahu apa yang terjadi kepada kanak-kanak itu sedangkan saya masih tidak mengetahui nasib Nisha. Walaupun isteri saya bakal melahirkan anak kedua kami bulan depan, namun ia tidak dapat menggantikan Nisha dan kami tetap merindui keletahnya," katanya ketika dihubungi, di sini, semalam.


    Katanya, walaupun polis sudah menghentikan gerakan mencari anak sulungnya itu, dia dan isterinya, Wong Lai Lan, 23, masih tetap meneruskan usaha mencari Nisha.

    Nisha dilaporkan hilang selepas dibawa bersiar-siar oleh nenek saudaranya, J Balasaraswaty, 54, yang mempunyai masalah mental pada 4 Jun dari rumahnya di Taman Bukit Bendera, Mentakab.


    Sementara itu, Lee pula masih menaruh harapan agar Xin Ru atau lebih dikenali sebagai Lulu, akan kembali semula kepadanya dalam keadaan yang selamat.



    Katanya, dia percaya Lulu dilarikan oleh seorang wanita yang mempunyai ikatan kekeluargaan, namun sehingga kini kehilangannya tidak dapat dikesan.


    sumber : myMetro

    Terpelanting, putus kaki

    Posted: 13 Mar 2012 06:00 PM PDT


    PENAMPANG: Seorang ibu yang baru membeli makanan di restoran untuk anaknya di rumah, parah termasuk putus kaki kiri apabila dirempuh sebuah motosikal dalam kemalangan berhampiran sebuah pasar raya di Jalan Putatan, di sini, malam kelmarin.
    Dalam kejadian kira-kira jam 10.40 malam, mangsa, Faridah Mohd Taib, 56, parah dirempuh motosikal ditunggangi seorang lelaki yang hanya dikenali sebagai Mohd Saiful, 24, yang turut patah kaki kiri dan kedua-dua mereka mendapatkan rawatan di Hospital Queen Elizabeth II (HQEII), Kota Kinabalu.
    Difahamkan, ketika kejadian mangsa melintas jalan untuk perjalanan pulang ke rumahnya di Kampung Ulu Putatan sebelum motosikal ditunggang Mohd Saiful gagal mengelak lalu merempuh mangsa.

    Akibat rempuhan itu, kedua-dua mereka terpelanting dan mengalami cedera parah.



    Menurut seorang rakan mangsa yang hanya mahu dikenali sebagai Aida, 34, sebelum kejadian dia bertemu Faridah ketika menjamu selera di restoran berhampiran.



    SUMBER :myMETRO

    Azab tersepit 20 minit

    Posted: 13 Mar 2012 05:45 PM PDT


    SEREMBAN: Seorang lelaki terpaksa menanggung azab menahan kesakitan selama hampir 20 minit akibat kakinya tersepit dalam lori simen dipandunya yang terbabit kemalangan di Jalan Seremban-Labu berhampiran Makam Tok Botok di sini, semalam.
    Difahamkan, dalam kejadian jam 10 pagi itu, mangsa, Mohd Firdaus Hakim Musa, 28, cedera teruk kaki kirinya selepas lori berkenaan terbalik ke dalam longkang.

    Jurucakap polis berkata, siasatan pihaknya mendapati mangsa yang memandu bersendirian dalam perjalanan dari arah Nilai menuju ke daerah ini.


    "Sejurus tiba di sebuah selekoh di lokasi itu, mangsa dipercayai tidak dapat mengawal stereng lalu menyebabkan lori berkenaan terbalik ke sebelah kanan.

    "Akibat kemalangan itu, mangsa tersepit hampir 20 minit sebelum pasukan Bomba dan Penyelamat serta Jabatan Pertahanan Awam Malaysia (JPAM) sampai untuk mengeluarkannya," katanya di sini, semalam.


    Menurutnya, ketika kejadian keadaan cuaca baik dan permukaan jalan kering, namun laluan itu dikenal pasti antara kawasan kerap berlaku kemalangan.



    Kata jurucakap itu, mangsa dihantar ke Hospital Tuanku Ja'afar Seremban (HTJS) untuk menerima rawatan.

    "Mangsa masih dirawat dan kami akan menemuinya dalam tempoh terdekat bagi mengambil keterangan," katanya.


    Sementara itu, Ketua Polis Daerah Seremban, Asisten Komisioner Saiful Azly Kamarudin mengesahkan menerima laporan kejadian berkenaan.


    sumber : myMETRO

    Selamba je abg ni tidur bogel dalam LRT

    Posted: 13 Mar 2012 05:30 PM PDT

    Trend baru ke ni.pakai spender kat luar macam superman

    Posted: 13 Mar 2012 05:15 PM PDT




    sumber gambar : stomp.com.sg

    Trend baru ke ni..macam superman..hahahaha

    Terserang Penyakit Aneh, Model Ini Botak Seketika

    Posted: 13 Mar 2012 05:00 PM PDT

    Georgia Van Cuylenburg dikenal sebagai seorang model rambut dan juga artis pendatang baru di Los Angeles, Amerika Syarikat. Wanita berusia 24 tahun ini merantau dari kampung halamannya di Melbourne, Australia untuk cuba nasibnya di dunia hiburan.

    Namun sayangnya bagi seorang model seperti Georgia yang mempertaruhkan penampilan sebagai aset, dewi fortuna nampaknya lari dari sisinya. Ia mulai kehilangan rambut di seluruh tubuhnya, termasuk kepala.


    Alopecia areata, adalah nama penyakit yang menghampiri model cantik berambut perang tersebut. Penyakit ini menyebabkan keguguran rambut secara tiba-tiba dan dihidap oleh 5 juta orang di Amerika.

    Kisah hidupnya ia bagi kepada para penonton TV ABC. Ia mengatakan bahawa kecantikannya terletak pada keindahan rambutnya, dan itulah yang membuat ia terus dipanggil untuk bekerja sebagai model.




    Masa remajanya yang dia habiskan di Melbourne, ia dikenal sebagai gadis aktif yang perfeksionis. Aktiviti menyanyi, band hingga pasukan renang diikutinya. Iapun sempat menjalani gaya hidup anorexia di umur 18 tahun namun dengan mengikuti terapi, ia kembali sihat seperti sedia kala.

    Hidup di LA, ia tampil dalam beberapa iklan, acara anak-anak hingga menjadi pengisi suara. Hingga pada suatu pagi saat ia mandi, gumpalan tebal rambutnya jatuh ke lantai bilik mandi bagaikan wig yang lepas.

    Ia menenangkan diri dan beraktiviti seperti biasa. Mengikuti audition dan kembali pulang di petang hari. Namun ia sedar bahawa ia telah kehilangan rambutnya. Ia pun mulai mencari penyembuhan, mulai dari terapi akupuntur di kepala, hingga terapi kimia yang membuat kulit kepalanya terasa seperti terbakar.

    Semua cara ia lakukan demi memunculkan kembali rambut-rambut yang telah hilang. Melihat hal ini, sang kekasih memfilemkan perjalanannya dalam mendapatkan mahkotanya kembali. Video ini kemudian diberi judul 'Baby Let Your Hair Hang Down', yang memperlihatkan momen-momen bahagia hingga sedih selama mengidap penyakit langka tersebut.

    Sedar bahwa perawatan yang dijalaninya tak kunjung membawa hasil, iapun memutuskan untuk membotakkan habis kepalanya. Ironisnya, setelah melakukan hal ini, sedikit demi sedikit rambut mulai tumbuh kembali di kepalanya. "Aku tidak menangis saat aku kehilangan rambutku, namun aku menangis saat rambutku tumbuh kembali," ujarnya seperti dilansir Dailymail.

    Sejak saat itu, ia mulai terbuka dengan keadaannya. Ia pun banyak berbagi dengan orang-orang yang memiliki penyakit serupa dengan dirinya. "Selama hidupku, aku ingin dikenal sebagai artis, atau si gadis lucu atau si cantik. Namun saat aku menyedari kekuatanku dengan menjadi orang yang jujur, aku dikenal sebagai gadis dengan penyakit alopecia, dan itu hal yang menakjubkan."

    Doktor Keluarkan 172155 Batu Ginjal Daripada Seorang Pesakit

    Posted: 13 Mar 2012 04:45 PM PDT

    Nama Dr Ashish Patil masuk dalam buku rekod dunia. Ia berhasil mengekstraksi 172155 batu ginjal dari seorang pesakit.


    Dr. Ashish Patil yang merupakan pengarah dari Tejnaksh Healthcare di Institute of Urology, Dhule, India, mendapatkan kehormatan untuk melakukan ekstraksi 172.155 batu ginjal di Institute of Urology pada Disember 2009 dari ginjal kiri Dhanraj Wadile, 45 tahun, yang berasal dari Sahada,  di Dhule.


    "Dhanraj menderita sakit perut yang parah selama enam bulan. Dia telah berjumpa dengan ramai doktor dan menjalani pengubatan selama berbulan-bulan, tapi tidak ada hasil. Setelah diteliti, saya menemukan bahawa dia memiliki obstruksi Pelvi-Ureteric di ginjal kiri," ujar Patil.

    Selama pembedahan Patil mengunakan teknik operasi terbuka dan endoskopi fleksibel. Dia mengatakan bahawa setelah membaca dengan teliti dan verifikasi semua rincian dan catatan dari seluruh dunia, muzium rekod dunia memutuskan untuk menganugerahinya sebagai pemegang rekod.

    Gila..Seorang Ayah Lebih Mementingkan Kucingnya Dan Membiarkan Anaknya Mati Kelaparan

    Posted: 13 Mar 2012 04:45 PM PDT


    Seorang bayi di Jepun yang berusia 2 tahun 10 bulan telah mati kelaparan kerana ayahnya lebih peduli untuk mengurus kucing daripada dirinya.

    Polis menyatakan bahawa sang bayi sangat kelaparan hingga secara insting memakan apapun yang boleh dia temui sebagai salah satu cara untuk mempertahankan hidup. Kesimpulan itu diperoleh setelah adanya potongan pampers, kotoran kucing, plastik, dan kertas yang ditemukan di dalam perutnya.

    Ayahnya membantah tuduhan tersebut, lalu memberikan pernyataan sebagai berikut: "Ini bukan kerana saya tidak melakukan apa-apa (untuk anak saya). Hal ini hanya kerana kucing saya lebih penting daripada anak saya."

    Dinas sosial di Jepun sebenarnya telah mewaspadai situasi bayi laki-laki itu sebelumnya, setelah memeriksa keadaannya ketika berusia 6-7 bulan dan mengetahui berat badannya hanya 6,2 kg.

    Dinas sosial telah datang 5 kali ke rumah sang bayi untuk memeriksanya, tapi tidak berhasil kerana ayahnya tidak pernah membiarkan mereka melihat bayi malang tersebut atau mereka sedang tidak ada di rumah.

    Ketika bayi itu meninggal dunia, berat badannya hanya 5.8 kg. Sedangkan, berat badan normal untuk bayi usia 2 tahun 10 bulan adalah 13.5 kg.

    Ibu sang bayi menelefon polisi dan mengatakan bayinya tidak bernafas. Polis segera bergegas membawanya ke rumah sakit, tetapi dia tidak tertolong dan meninggal malam itu. Petugas polis sedang menyelidiki kes ini setelah petugas rumah sakit mengatakan bahawa mereka mencurigai orangtuanya telah mengabaikan sang bayi.

    Sumber: weirdasianews

    Anak Buta Yang Boleh Melihat Dengan Telinga ( Ajaib ! )

    Posted: 13 Mar 2012 04:30 PM PDT

    Anak kecil ini buta, namun boleh melihat dengan telinganya

    Dia yang berusia 7 tahun ini mengalami buta. Dan diberi julukan Batboy, kerana ia telah belajar bagaimana untuk "melihat" dengan menggunakan telinganya. Lucas Murray, yang dilahirkan buta, diyakini menjadi yang pertama di Britan untuk menggunakan gema untuk memvisualisasikan lingkungannya.

    Dia mengklik lidahnya di langit-langit mulutnya, dan menemukan di mana objek didasarkan pada bagaimana bunyi memantul kembali. Teknik yang luar biasa memungkinkan dia untuk berjalan di sekitar taman bermain, bermain basket, dan bahkan pergi panjat tebing.

    "Saya sangat menyukai sistem mengklik tapi cukup sulit untuk belajar,Aku suka basketball. Saya boleh menggunakan klik untuk mencari tahu di mana lingkaran itu adalah diriku sendiri dan melemparkan bola melalui, "jelasnya.

    The echolocation Teknik ini mirip dengan yang digunakan oleh kelawar dan lumba-lumba, dan anak kecil dapat menghitung seberapa jauh suatu objek adalah dengan waktu yang diperlukan untuk kembali gema.

    Intensitasnya mengatakan kepadanya bahawa ukuran objek, dan posisi yang ditentukan melalui suara mencapai telinga pertama.

    Ia bahkan dapat bekerja keluar gerakan melalui lapangan – dengan echo lebih rendah jika objek bergerak jauh dan lebih tinggi jika semakin dekat.

    Anak juga menggunakan tongkat dan memiliki memori yang besar untuk tempat dia sudah "mengamati" dengan telinganya.

    "Sekarang dia begitu mandiri dia tidak perlu meminta bantuan apapun yang normal lebih dari tujuh tahun akan," ia menambahkan.

    Benarkah wanita bersolek untuk pikat rakan sejantina?

    Posted: 13 Mar 2012 04:15 PM PDT

    LONDON: Satu kajian mendapati pendapat bahawa wanita menghabiskan berjam-jam di hadapan cermin semata-mata untuk menarik perhatian golongan lelaki adalah tidak benar, sebaliknya mereka berdandan untuk menarik perhatian rakan sama jantina.
    Satu kajian terhadap 2,000 orang oleh jenama penjagaan kulit Simple mendapati dua pertiga berpakaian cantik untuk mendapatkan pujian daripada wanita lain manakala enam daripada 10 orang berusia antara 18 hingga 30 tahun, berkata mereka lebih banyak memikirkan mengenai rakan wanita apabila memilih apa yang hendak dipakai.

    Lebih satu pertiga berkata pujian sebenar yang diperoleh adalah daripada rakan wanita yang mereka kenali dan bukan daripada golongan lelaki.

    "Ada satu tanggapan bahawa wanita berdandan untuk menarik perhatian jantina bertentangan tetapi kajian ini mendedahkan bahawa ia bukanlah perkara sebenar," kata Daily Mail yang memetik seorang jurucakap Simple.

    "Fakta bahawa ramai wanita mengambil berat mengenai apa yang difikirkan rakan wanita mengenai penampilan mereka adalah semula jadi.

    "Secara keseluruhan, wanita lebih mengetahui apabila ia membabitkan pakaian, solekan dan gaya, jadi ia bukanlah satu kejutan bahawa wanita berdandan untuk menarik perhatian wanita lain berbanding lelaki," kata jurucakap terbabit.
    Dalam kajian terbabit, lebih separuh wanita berkata mereka tidak pernah berdandan semata-mata hanya untuk menarik perhatian seorang lelaki manakala 22 peratus berpendapat bahawa pandangan seseorang lelaki langsung tidak penting bagi mereka.

    Sejumlah 48 peratus wanita pula sebenarnya lebih suka untuk mendapatkan satu pujian daripada seorang wanita yang tidak dikenali berbanding seorang lelaki.

    "Penampilan ternyata amat penting bagi wanita, mereka mahu sentiasa kelihatan menarik sepanjang masa.

    "Ia lebih baik mengetahui bahawa wanita lebih suka menarik perhatian rakan sesama jantina dan ia langsung tidak
    ada kaitan dengan jantina bertentangan," kata jurucakap Simple terbabit. – Agensi


    [Hebat] Ya Tuhan,budak berusia 3 tahun jaga ayahnya yang lumpuh

    Posted: 13 Mar 2012 04:00 PM PDT

    Besar sungguh cubaan bagi lelaki ini, setelah dirinya lumpuh kerana kemalangan , isteri pergi begitu saja meninggalkannya entah kemana. Namun dia masih memiliki mutiara tak ternilai iaitu kurnia dari tuhan iaitu seorang anak berusia 3 tahun yang dengan taat mendampingi dan merawatnya, sungguh sebuah kisah tak ternilai dari seorang anak seusianya.


    Bersiap-siap mengambil air untuk mandi  ayahnya


    Membawa air untuk membersihkan badan....


    Mengambil tualak untuk keringkan tubuh  ayahnya setelah mandi


    Seorang kanak-kanak perempuan yang baru berusia tiga tahun menjadi tumpuan hidup si ayah setelah dia mengalami kemalangann dan tak boleh lagi berjalan. Kanak-kanak bernama Dong Xinyi merawat si ayah, Dong Jian (26) dan juga membersihkan kotorannya.


    Persiapan dapur elektrik untuk masak makanan


    Memasak makanan buat  ayah yang disayangi


    Xinyi lahir di sebuah keluarga petani di Kota Huanghia di DaerahShandong, China, tahun 2007. Beberapa bulan kemudian, ibunya meninggalkan rumah dan membawa Xinyi setelah Dong Jian mengalami lumpuh akibat kemalangan. Namun, awal tahun ini,  ibunya mengirimkan Xinyi kembali kepada si ayah. Tidak diketahui mengapa dia melakukan hal itu. Sejak saat itu Dia kemudian merawat sang ayah.


    "Dia segalanya bagi saya. Setelah kemalangan, isteri meninggalkan saya. Ayah dan ibu tiri saya bahkan tidak peduli. Saya  pernah berpikir untuk bunuh diri," katanya. "Namun, kini Xinyi adalah di sini dan saya sangat kagum pada dirinya," katanya. Tidak jelas, bagaimana sang ayah dan anak perempuannya memperolehi wang untuk menampung hidup.


    bk-alangkah beruntung dan bahagia ibubapa yang mempunyai anak sebegini
    sumber : ruanghati.com

    [Gila] Pasangan Ini Kumpul 240 Patung Seks

    Posted: 13 Mar 2012 11:00 AM PDT

    Wacky Bob dan koleksi patung seksnya

    VIVAnews - Ada-ada saja hobi pasangan suami isteri ini. Bob dan Lizzie Gibbins memenuhi rumah mereka dengan koleksi patung seks. Jumlah patung yang mereka miliki sekitar 240 buah.

    Setiap boneka mereka beli dengan harga £7.000.

    Pasangan eksentrik ini memilih, dan menamakan boneka bersama, bahkan mereka membelikan tiap boneka pakaian, wig, dan make up setiap bulan. Tak hairan jika mereka telah menghabiskan £100.000  untuk hobi mereka ini. Lihat foto koleksi boneka mereka :






    Uniknya, hobi yang mereka  ini bukan kerana ketagiahn seks.

    "Banyak dari pemilik patung seks menggunakan mereka untuk memuaskan ghairah seks, tapi saya tidak pernah tertarik menggunakan mereka untuk seks," ujar lelaki berusia 60 tahun dan memiliki dua orang anak ini.

    Hobi ini tidak membuat sang isteri cemburu. "Ini hobi yang kami bagi bersama. Kami sangat menikmatinya," ujar Lizzie.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS