Nuffnang

Sensasi

sumber :-

Sensasi


Gambar terbaru Bayi Kris Dayanti dan Raul

Posted: 16 Oct 2011 11:06 PM PDT

Inilah gambar terbaru bayi Kris Dayanti dan suaminya Raul Lemos ,Ariannha Amora Lemos yang berumur sebulan lebih.

Kris Dayanti melahirkan bayinya dengan cara pembedahan pada 5 September 2011




Perkahwinan goyah,Kris Humphries Hanya Inginkan Wang Kim Kardashian

Posted: 16 Oct 2011 10:58 PM PDT

Siapa yang selalu 'layan' Channel E,The Kardashian mesti tahu yang Kim Kardashian kini dah bergelar isteri kepada Kris Humphries seorang pemain bola keranjang NBA.

Sensasi selalu jugak layan siri nie sebab kelakar.Dan semasa episode percutian Kris Humpries dengan keluarga Kardashian ,sensasi perasan yang Kris adalah seoang yang sangat tak matang,suka main-main tanpa menghiraukan perasaan orang lain,terlalu playful sampai nakpak very annoying.

Kim kadang-kadnag merajuk jugak dgn Kris dan Kris kdg-kdg bersikap sinistapi dipujuuk jugaklah Kim tue..haha..

Dah kahwin nie baru je lagi dah kedengaran Kim mengatakan yang perkahwinannya bermasalah..

Kim Kardashian khabarnya sedang kecewa dengan sang suami, Kris Humphries.

Pernikahan keduanya bersama Kris baru saja berlangsung pada bulan lalu. Namun, khabarnya bahtera rumah tangga tersebut sedang mengalami masalah. Menurut teman dekat Kim dan Kris, akhir-akhir ini pasangan tersebut sering bertengkar.

"Mereka selalu bertengkar, Kim pernah berkata pada dirinya sendiri bahwa ia tak tahu bahawa pernikahannya akan begitu sulit seperti saat ini," ungkap sumber seperti dilaporkan majalah America's Life & Style.

Kim yang selalu mempunyai anggapan jika dirinya memang belum bersedia untuk menikah pada waktu itu. Yang lebih mengejutkan adalah, Kris juga dikhabarkan hanya menginginkan wang dari Kim sahaja.

"Kim sangat khuatir tentang Kris yang tak cukup matang dan hanya menginginkan wang saja, terutama kerana sekarang ini Kris memang tak mempunyai pekerjaan apabila ia dihentikan oleh NBA kerana tak ada kesepakatan soal gaji," tuturnya.

Bekas Isteri Radhi OAG ,Shazlin bernikah lagi

Posted: 16 Oct 2011 10:44 PM PDT

Suatu ketika dulu ,Shazlin mendakwa Radhi telah menceraikannya,namun Radhi enggan mengaku dan tidak mahu menceraikan Shazlin di Mahkamah.Sehingga havoc jugaklah drama antara mereka berdua ketika itu.

Radhi sungguh sedih dan akhirnya bersetuju melepaskan Shazlin akhirnya.Dan kemudian barulah Radhi berusaha untuk mengatasi masalah ketagihan dadahnya .

Shazlin kini ebrnikah semula dengan pilihan hatinya iaitu Azri.

Tahniah diucapkan,semoga perkahwinan kali ini kekal hingga ke akhir hayat.





















Shuib daan Jepp undur diri dari Sepah dan tubuhkan Sepahtu kerana Mamat penuh kontroversi

Posted: 16 Oct 2011 10:36 PM PDT

Menurut Shuib dengan Jepp mereka dtg dari kampung dan kontroversi Mamat menyebabkan nama Sepah buruk dan sekaligus mereka mendapat tempiasnya.

Mamat dikatakan culture shock dan nak show off kekasihnya Fida walaupun ditegah oleh shuib agar bersikap "low profile" dalam hubungan peribadinya.

Sebelum nie Mamat dikatakan meninggalkan bekas kekasihnya Adda kerana berpaling tadah ke Fida menyebabkan Adda membuka pekung Mamat di Media...Kemudian tersebarnya gambar Fida tak bertudung menyebabkan Fida pula meninggalkan Mamat.Dan akibat banyak Kontroversi mamat disisih rakan seperjuangan..hadoi..sudah jatuh ditimpa tangga sehingga Mamat sekarang Fobia membaca atau mendengar berita tentangnya..

Nampaknya terbukti sudah tiada yang kekal di dunia ini..kekasih dengan mudah meninggalkan setelah melakukan kesilapan ,rakan senang je membuang rakan yang dalam kesusahan..begitulah dunia nie..jadi kenalah beringat..Jangan terlalu ghairah mengejar dunia ya..



Saya tidak mahu nama Sepah dipalit pelbagai kontroversi. Yang membawa nama Sepah ni kami bertiga, jadi apabila ada kontroversi, saya dan Shuib yang tak ada kena mengena pun terkena tempiasnya. Saya nak buat nama Sepah tu jadi besar dan bersih daripada kontroversi kerana kami orang kampung, tak tahu apa-apa. Kontroversi dicetuskan mengaibkan kami, menenggelamkan nama Sepah. Kami tak mahu disebabkan nila setitik, rosak susu sebelanga. Saya bersama Shuib cuba mempelbagaikan bakat yang diberi, tiba-tiba apabila baca akhbar keesokan hari, kami ni yang tak tahu apa-apa, disajikan dengan cerita Mamat dengan Adda, dengan Fida. Kontroversi itu tidak membabitkan Mamat seorang diri, tapi tempias terkena kepada nama Sepah. Saya tak mahu isu peribadi merosakkan nama Sepah. Sekarang saya dan Shuib dikenali sebagai Sepahtu, jadi kalau ada apa-apa lagi kontroversi selepas ini, biar nama Sepah saja yang dikaitkan, manakala kami dah tak ada kena mengena. Jadi, itulah antara sebab utama mengapa saya dan Shuib menubuhkan kumpulan baru ini.


Lagipun saya dan Shuib tak pernah memecah atau membubarkan Sepah, kami hanya undur diri untuk menyertai Sepahtu. Sepah bukan kepunyaan saya seorang, tapi milik kami bertiga. Apabila saya undur diri, seminggu kemudian, barulah Shuib menyatakan hasratnya untuk sama-sama dalam Sepahtu, kini Sepah hanya ada seorang anggota iaitu Mamat. Apabila Sepahtu ditubuhkan, tiba-tiba ada tawaran daripada MW Entertainment dan Sheikh Qalam Records untuk kami menghasilkan album. Jadi, saya rasa percaturan kami ini seolah-olah sudah disusun perjalanannya. Namun, apabila difikirkan semula, timbul rasa kasihan pada Mamat kerana kontroversinya bertimpa-timpa, tapi kami perlu kasihan pada diri sendiri dulu. Kami nak serius dalam kerja.


Pun begitu, untuk menerima Mamat semula, rasanya tidak kerana kami tidak mahu dikaitkan dengan kontroversi dirinya. Tapi apabila membabitkan soal kerja, kami tak gaduh, masih boleh berborak, bergurau dan berlakon sama. Apabila kami menjayakan penggambaran Sepah The Movie nanti, Sepahtu akan berganding bahu dengan Mamat Sepah. Kami profesional, soal kerja kami akan bersatu.


Memang ada perkara saya nak buat dengan Jep saja, bukan Mamat. Bagi saya, setiap manusia tidak ada yang sempurna, tapi sama dengan Jep, saya juga tak tahan dengan kontroversi dicetuskan Mamat. Kami ni orang kampung dan bagi saya tak perlu ada kejutan budaya seumpama itu. Saya tak mahu nama saya dikaitkan dengan kontroversi Mamat. Saya nak serius cari makan dalam industri ini. Saya tak pernah berniat menindas Mamat kerana dia masih dikenali sebagai Mamat Sepah. Sekiranya Mamat bagus, dia pandai jaga nama, solo pun boleh cari makan. Selama ini saya jaga nama Sepah, tapi disebabkan dia, nama kami terpalit, jadi saya rasa tidak adil. Orang menulis di Facebook saya, setiap kali jumpa orang, mereka bertanya, kenapa Mamat jadi begitu, jadi saya malu.



Apa hal? Saya tak ada kena mengena, pergilah tanya Mamat sendiri. Saya pantang apabila nama Sepah dikaitkan dengan benda-benda tak elok. Ketika saya bersama isteri (Siti Sarah), saya jaga nama Sepah supaya tak keluar cerita negatif. Selagi belum jadi (tak kahwin), saya tak bercerita dengan orang. Apabila dah pasti, barulah seronok bercerita. Bagi saya, cerita peribadi, tetap peribadi, simpan untuk diri sendiri. Ini kau (Mamat), belum apa-apa beriya-iya cerita di Facebook. Saya tegur dia banyak kali sehingga kami pernah bertekak. Tapi, apa saja dinasihatkan itu, umpama mencurah air ke daun keladi, saya bengang! Sampai satu peringkat, saya malas nak tegur sebab dah ke 'laut'. Apabila sampai ke tahap kontroversi yang tidak diperlukan, saya bosan apabila orang sekeliling menyindir!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Imej Seksi Chomell Fana dalam Carta Blockbuster

Posted: 16 Oct 2011 04:22 PM PDT

Chomell Fana Pengacara Baru Carta Blockbuster KRU TV
Tahniah buat pelakon dan penyanyi Chomell Fana atau nama sebenarnya Noorhanis Farhana Shaharuddin sebab terpilih menjadi hos terbaru program terbitan KRU TV, Carta Blockbuster musim kedua. Dari '2P' (Pelakon dan Penyanyi), kini Chomell boleh berbangga dengan gelaran '3P' kerana bekas pemain bolasepak wanita remaja kebangsaan mewakili Malaysia dan dan jaguh silat Selangor ini dah pun dilamar oleh KRU TV untuk mengacarakan Carta Blockbuster musim terbaru. Tahniah Chomell! Bukan senang nak dapat peluang macam ni, so buat betul-betul ya.

Chomell akui dia masih dalam proses belajar untuk menjadi seorang pengacara.

Dengarnya, Chomell Fana menggantikan pengacara Cristina Suzanne yang menngacara Carta Blockbuster musim pertama di mana Cris terpaksa melupakan seketika kerana menerima job untuk jadi pelakon utama dalam sebuah filem arahan Osman Ali. Murah betul rezeki Cristina selepas menyertai program Pilih Kasih dan jadi hos Carta Blockbuster. Budiey tahu pasal benda ni si sebab ada borak-borak dengan Cris masa beliau jadi hos di Carta Blockbuster dan Budiey pula selalu ke lokasi pengambaran untuk rebiu filem dalam Carta Blockbuster.

Chomel Fana

Mulanya, Chomell yang mula dicungkil bakat melalui drama bersiri Comel arahan Aziz M. Osman ini hanya mencuba nasib apabila dipanggil oleh penerbit Carta Blockbuster iaitu Astra Melda. Setelah seminggu, Astra memanggil Chomell untuk membaca skrip dan cuba jadi hos. Apabila diberitahu yang beliau berjaya jadi hos, Chomell rasa macam tak percaya. Baginya, cabaran menjadi hos sangat mencabar dan berbeza dengan dunia lakonan dan nyanyian. Kesukarannya, seseorang hos perlu baca dan hafal skrip dengan betul dan lancar on the spot dan perlu bersedia untuk berdepan dengan kamera. Sudah tentu, perasaan berdebar dan nervous itu tetap ada. Itu memang perkara biasa. Insyaallah, pada masa depan, Chomell mahu mencuba jadi hos secara live pula. Sebelum ini, Chomell pernah mengacara program TV RTM iaitu di TVi, Remaja di RTM pada tahun 2010.

Bekas peserta sukan silat wakil Selangor ini berkata dia sangat bernasib baik kerana penerbit Carta Blockbuster tidak lokek untuk mengajar beliau sesuatu yang baru kerana bagi Chomell, Carta Blockbuster satu program TV yang sangat unik kerana ia menampilkan carta top 10 filem di pawagam. Kalau boleh Chomell mahu mencuba untuk lakukan yang terbaik dan mahu dirinya lebih perfectionist dalam setiap apa jua bidang yang diceburi.

Okay, kepada peminat filem di luar sana, jangan lupa untuk tonton Carta Blockbuster setiap minggu dengan melayari www.tonton.com.my

Ingin Maju Dalam Dunia Lakonan
Sebelum ini, anak keempat daripada lapan beradik ini pernah meletop di kaca TV3 dengan drama Stanza Cinta dan dia akui, ramai yang mengenali siapa itu Chomell Fana dengan lakonannya sebagai Auni yang begitu penyayang dan berkarakter agak kasar. Jika sebelum ini, Chomell juga pernah berlakon dalam Roda-Roda KL memegang watak sebagao tomboy yang psiko dan membunuh. Chomell mahu menjiwai watak sebagai gadis kampung atau gadis yang agak kasar. Tapi jangan tak tahu, sebelum ini, karier Chomell bermula dengan tugas di belakang tabir sebagai kru produksi saje.

Sebagai pelakon dia sentiasa mahu melakukan yang terbaik ketika membawakan watak walaupun bertindak sebagai pelakon pembantu ia juga memainkan peranan penting dalam sesebuah drama untuk impak yang positif kepada penonton.

"Buat masa ini memang watak yang diberikan pada saya seperti gadis remaja dan pelakon yang bergelar artis. Memang saya masih belum puas melakonkan pelbagai watak. Jika diberi peluang saya ingin mencuba lebih banyak watak jahat atau antagonis. Sebenarnya saya lebih suka bawa karakter jahat seperti dalam drama Roda-Roda KL sebagai minah rempit. Bukan sebab watak jahat tetapi watak yang membuatkan saya lebih agresif seperti menjerit lebih mudah dilakukan. Saya agak susah untuk menangis. Walaupun pernah membawa watak sedih dan lembut dalam telemovie Laila Sari,"

Terbaru, Chomell juga tidak sabar menantikan maklum balas peminat dengan penampilannya di layar perak menerusi filem Cinta Kura-kura, Siti Suka Ramli Sarip (filem pendek) dan Azura yang bakal menjengah pawagam tidak lama lagi.

Chomel Fana

Budiey bersama Chomell Fana semasa rakaman Carta Blockbuster musim terbaru episod yang kedua.

Budiey sempat bertanya tentang imejnya yang nampak agak seksi semasa penampilan Carta Blockbuster episod kedua yang lalu. Chomell berpendapat, pengertian seksi itu ialah ketika mana seseorang itu mendedahkan auratnya. Jadi itu yang menyebabkan orang akan menganggap seseorang itu seksi. Namun, Chomell tak nafikan orang yang menutup aurat juga seseorang yang seksi kerana penampilan dan mungkin pada karakternya.

Gadis yang berasal dari Perak ini mahukan teman lelaki yang bermata kuyu, ada didikan agama dan mampu memberikan kebahagian kepada dirinya. Namun, beliau masih belum berfikir untuk mencari teman lelaki yang bakal menjadi suaminya di usianya kini yang menjangkau 25 tahun.

Chomel Fana

Chomel Fana

Chomel Fana

Chomel Fana

Chomel Fana

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • CARTA BLOCKBUSTER Menampilkan Top 10 Filem Paling Popular
  • Album Kompilasi OMG Gempak
  • Liyana Jasmay di Jelajah Era di Nilai, Negeri Sembilan
  • Drama Bersiri Beret Hijau Lakonan Chomell Fana
  • Drama Bersiri Beret Hijau Lakonan Chomell Fana
  • Gambar Seksi Amanda Imani
  • Gambar Seksi Pelakon Ku Milikmu Eira Syazira Berkemban
  • Gambar Seksi Jasmin Hamid
  • Gambar Skirt Siti Elizad Sharifudin Seksi di Malam 20 Yang Anggun
  • Gambar Nana Baju Jarang Meletop Seksi Fun
  • Full content generated by Get Full RSS.

    Astro Kasih Cipta Rekod di Malaysia Book of Records

    Posted: 16 Oct 2011 01:00 AM PDT

    Astro Kasih catat "Malaysia Book of Records" Penanaman terumbu karang yang terbesar di Malaysia

    Semalam telah berlangsung pelancaran Projek Beautiful Malaysia – Penanaman Terumbu Karang Terbesar di Jeti Pelancongan Semporna, Sabah. Budiey, sebagai wakil blogger turut sama dijemput untuk membuat liputan event ini bersama dengan beberapa media yang lain. Terima kasih buat Astro yang memberi peluang dan menaja Budiey.com untuk hadir di majlis ini.

    Snorkeling di Pulau Mataking Semporna Sabah

    Terbang dari LCCT Sepang ke Tawau pada 14 Oktober lalu bersama dengan serombongan artis yang bakal buat persembahan. Antaranya, Stacy, Adira, Bob dan Mawi.

    Snorkeling di Pulau Mataking Semporna Sabah

    Adira tampil dengan serba oren

    Tahniah buat Astro yang telah berjaya mencatatkan nama mereka dalam Malaysia Book of Records apabila berjaya memecah rekod penanaman terumbu karang terbesar di Malaysia dalam masa sehari.

    Projek Beautiful Malaysia ini bertujuan untuk menyahut matlamat Kementerian Pelancongan Malaysia bagi memupuk semangat cintakan keindahan dan kebersihan. Astro melalui projek Astro Kasih telah melakar sejarah tersendiri dengan menempa nama dalam Malaysia Book of Records apabila seramai 50 orang penyelam termasuklah 25 orang daripadanya adalah kakitangan Astro berjaya memecah rekod penanaman terumbu karang terbesar di Malaysia dalam masa sehari sahaja. Tahniah buat Astro & Astro Kasih.

    Bagi menyahut matlamat Kementerian Pelancongan Malaysia untuk memupuk semangat cintakan keindahan dan kebersihan di kalangan rakyat Malaysia khususnya di destinasi-destinasi pelancongan menarik negara, Astro menerusi teras alam sekitar program tanggungjawab korporatnya, Astro Kasih telah melakar sejarah tersendiri dengan menempa nama dalam "Malaysia Book of Records" apabila berjaya memecah rekod penanaman terumbu karang terbesar di Malaysia dalam masa sehari melalui projek "Beautiful Malaysia".

    Snorkeling di Pulau Mataking Semporna Sabah

    Membawa kempen "1Malaysia Green, 1Malaysia Clean" yang dilaungkan oleh Kementerian Pelancongan Malaysia, seramai 50 orang penyelam dari dalam dan luar negara termasuk 25 kakitangan Astro telah mencipta rekod baru dengan menanam sebanyak 777 karang individu (individual coral) dalam sehari di Ribbon Reef, Taman Marin Tun Sakaran, Semporna, Sabah mengatasi rekod lama penanaman 501 karang pada tahun lalu.

    Snorkeling di Pulau Mataking Semporna Sabah

    Yang berhormat Dato' Sri Dr Ng Yen Yen, Menteri Pelancongan Malaysia

    Menteri Pelancongan Malaysia; Yang Berhormat Dato' Sri Dr Ng Yen Yen turut hadir menyaksikan majlis yang penuh bersejarah ini bersama-sama Yang Berhormat Datuk Masidi Manjun; Menteri Pelancongan, Kebudayaan dan Alam Sekitar Sabah, dan Encik Ahmad Fuaad Kenali, Ketua Pegawai Kewangan Astro.

    Yang berhormat Dato' Sri Dr Ng Yen Yen, Menteri Pelancongan Malaysia berkata, "Tahniah kepada Astro kerana bukan sahaja mensasarkan untuk menjadi salah satu kumpulan media bersepadu yang utama di rantau ini, malah mempunyai misi untuk menjadi sebuah badan korporat yang prihatin. Menerusi 152 saluran dengan 38 saluran tempatan, Astro mempunyai kemampuan untuk sama-sama membantu mempromosikan banyak destinasi menarik di seluruh Malaysia. Selain daripada itu, melalui saluran Astro juga keindahan alam semulajadi, kekayaan budaya berbilang kaum serta kepelbagaian etnik yang wujud di negara ini terutamanya di negeri Sabah juga dapat dipertontonkan di peringkat tempatan dan antarabangsa.

    Snorkeling di Pulau Mataking Semporna Sabah

    Projek penanaman terumbu karang terbesar di Malaysia yang dilaksanakan pada hari ini juga turut membantu Kementerian Pelancongan serta lain-lain Kementerian yang berkaitan untuk menggalakkan kesedaran pemeliharaan dan pemuliharaan alam sekitar dikalangan rakyat di negara ini. Usaha ini secara tidak langsung telah membantu Kementerian Pelancongan mencapai visi untuk membangunkan Malaysia sebagai destinasi pelancongan terunggul di dunia."

    Ketua Pegawai Kewangan Astro, Encik Ahmad Fuaad berkata berkata, "Menyahut seruan kerajaan dan menyedari bahawa bidang pelancongan membantu menjana sebahagian besar dari ekonomi negara, kami ingin terlibat secara langsung dalam menjaga khazanah alam semula jadi. Hasrat kami iaitu untuk menzahirkan rasa cinta dan kesedaran tentang kepentingan keindahan dan kebersihan alam sekitar kepada orang ramai yang sekaligus mencatat sejarah dalam Malaysia Book of Records merupakan kenangan manis buat kami semua."

    Snorkeling di Pulau Mataking Semporna Sabah

    Majlis petang semalam dihoskan oleh Jimmy Shanley

    Untuk melaksanakan projek penanaman terumbu karang terbesar ini, Astro telah menyemai serpihan karang di underwater nursery yang telah dibina semenjak bulan Ogos yang lalu. Astro turut diberi peluang untuk bertanggungjawab dalam memastikan dua kawanan anak-anak penyu dilepaskan ke laut dengan selamat untuk mengharungi gelora laut dalam dan terus hidup bagi menyambung ekosistem lautan.

    Selain berbudi kepada bumi, pihak Astro turut menyumbangkan sebuah televisyen LCD 32'', sebuah Beyond PVR beserta 17 saluran Astro bagi memperkaya sumber pembelajaran murid-murid di Sekolah Kebangsaan Selakan, Semporna.

    Astro Kasih menyampaikan inisiatif tanggungjawab sosial korporat melalui empat teras utama iaitu sukan dan kehidupan yang sihat, melahirkan nilai melalui pembelajaran yang berterusan, melaksanakan inisiatif kebajikan untuk kakitangan ke arah keharmonian masyarakat dan memajukan ketahanan alam sekitar. Oleh itu, sejak penubuhan Astro Kasih iaitu program khidmat masyarakat untuk kakitangan Astro, kurang dua tahun yang lalu, lebih daripada 480 kerja-kerja amal telah berjaya dilaksanakan yang melibatkan lebih 3000 kakitangan Astro di seluruh negara.

    Snorkeling di Pulau Mataking Semporna Sabah

    Snorkeling di Pulau Mataking Semporna Sabah\

    Snorkeling di Pulau Mataking Semporna Sabah

    Snorkeling di Pulau Mataking Semporna Sabah

    Snorkeling di Pulau Mataking Semporna Sabah

    Tags:

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Refleksi Orkestra Catat Malaysia Book Of Records
  • Egyptian Book of the Dead
  • Gambar Mawi di Projek Beautiful Malaysia di Semporna Sabah
  • Malaysia Book of Records
  • Orkestra RTM dalam Malaysia Book of Records
  • Gambar Adira di Rumah Terbuka Era FM 2011
  • Gambar Mawi di Jom Bowling Muzik FM Longest Non Stop Bowling Event
  • Muzikfm Keluarkan Setem Khas Sempena 35 Tahun
  • 'Brady Bunch' Star Reveals All About Lesbian Fling With TV Sister?
  • Hari Susu Sedunia 2010 Meriah & Happening
  • Full content generated by Get Full RSS.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Ini akibat tiduri isteri orang,lelaki diarak telanjang dan dipukul orang ramai

    Posted: 16 Oct 2011 09:00 PM PDT

    Seperti diberitakan Radar Cirebon, terbongkarnya kes perselingkuhan antara Ran dengan Das itu bermula ketika suami Das menangkap secara langsung keduanya yang ketika itu tengah berhubungan seks di rumah orang tua Das di Dusun Kedung Sabtu dini hari,.

    Saat itu, sang suami yang sudah lama tidak tinggal serumah dengan Das, tiba–tiba datang dan menangkap mereka. Terkejut melihat isterinya tengah berselingkuh, dia langsung memukul Ran sambil berteriak–teriak. Teriakan lelaki yang dalam keadaan marah itu membangunkan tetangga.

    Kerana gaduh, para tetangga datang dan melihat suami Das tengah memukul Ran. Sebelumnya penduduk sempat melerai, hanya setelah mengetahui kenya, penduduk pun ikut marah. Tanpa dikarah, warga langsung mengarak Ran keliling kampung dengan keadaan telanjang(hanya berseluar dalam). Dia lantas dibawa menuju pejabat desa setempat. Polis Gabuswetan yang mendapat laporan langsung menuju lokasi dan kemudian membawanya ke hospital Bhayangkara Losarang.

    Ran kini masih menjalani rawatan.

    Ketua Polis Gabuswetan AKP Setyo Aji melalui Kanit Reskrim Bripka Sutarko membenarkan kejadian itu. "Suaminya Mr X, dan kini masih menjalani penyiasatan di polsek. Korban sendiri sekarang masih dirawat di Hospital Bhayangkara guna menjalani rawatan kerana keadaannya kritikal," ujar Bripka Sutarko.
    Sumber : http://99ratiz.blogspot.com/

    Pulak..gunting kemaluan suami campak kedalam sungai

    Posted: 16 Oct 2011 08:35 PM PDT


    TAIPEI: Seorang wanita menggunting kemaluan suaminya sebelum mencampakkan organ itu ke dalam sungai.

    Wanita warga Vietnam berusia 30 tahun itu bertindak demikian sebagai membalas dendam terhadap suaminya kerana menjalinkan hubungan sulit dengan wanita lain serta penderaan fizikal yang dilakukan ke atasnya.


    Si isteri yang hanya dikenal pasti dengan nama keluarganya, Pan, memotong hampir separuh kemaluan suaminya di rumah mereka di Tainan, selatan Taiwan, ketika lelaki itu tidur selepas mengambil dadah dan pil tidur.


    Dia kemudian mencampakkan organ seks suaminya, warga Taiwan berusia 29 tahun ke dalam sungai sebelum menyerah diri kepada polis.


    "Dia ditahan atas tuduhan menyerang," kata seorang anggota polis yang enggan namanya disiarkan.


    Wanita itu memberitahu polis, dia tidak menyesal dengan perbuatan terhadap suaminya yang menganggur dan penagih dadah. Polis berkata, Pan mendakwa menderita kerana sering dipukul walaupun dia bekerja di sebuah kelab karaoke untuk menyara keluarganya sejak pasangan itu berkahwin dua tahun lalu.

    Hubungan sulit lelaki itu dengan wanita lain, yang sengaja tidak disembunyikannya, mendorong Pan bertindak demikian.


    Dia boleh dihukum penjara sehingga 12 tahun jika sabit kesalahan. - AFP

    sumber : myMetro

    Pakcik 52 tahun tewaskan petinju berumur 30 tahun

    Posted: 16 Oct 2011 07:00 PM PDT


    LOS ANGELES - Seorang petinju berusia 52 tahun yang dipenjarakan selama 26 tahun di atas kesalahan yang tidak dilakukannya, Dewey Bozella menang buat pertama kali dalam perlawanan tinju profesional di sini kelmarin.

    Bozella menewaskan lawannya, John Hopkins yang berusia 30 tahun dalam perlawanan tinju profesional yang pertama disertainya. Dia diumumkan pemenang selepas empat pusingan perlawanan.

    Sebelum ini, dia dipenjarakan selama 26 tahun di penjara Sing Sing, New York di atas kesalahan membunuh dengan kejam seorang wanita berusia 92 tahun.

    Bagaimanapun, kesalahan itu digugurkan selepas satu salinan fail mengenai kes tersebut yang diperoleh oleh firma guaman yang mewakili Bozella mendapati saksi-saksi pendakwaan telah menipu dan seorang lagi suspek telah mengaku melakukan jenayah tersebut.

    Penemuan itu menyebabkan kesalahan tersebut digugurkan pada Oktober 2009.

    Dia dipenjarakan semasa berumur 18 tahun dan dia didapati bersalah membunuh wanita tersebut tujuh tahun selepas ditangkap.

    Semasa dipenjara, Bozella merupakan seorang juara tinju light-heavyweight. Bozella juga pernah bercita-cita untuk menjadi seorang petinju.

    Petinju legenda, Bernard Hopkins yang mendengar kisah Bozella telah menawarkan peluang untuk dia bertinju dengan Hopkins kelmarin.

    Presiden Amerika Syarikat (AS), Barack Obama juga menelefonnya dan memberikan ucap selamat kepadanya sebelum pertandingan tersebut bermula. - Agensi

    sumber : kosmo online

    Wow...perompak hingusan buat sebuah bandar dalam ketakutan

    Posted: 16 Oct 2011 06:00 PM PDT

    LIVERPOOL: Dia baru berusia 13 tahun tetapi tetap berupaya berlagak bersahaja dengan senapang patah ketika merompak selama 10 hari hingga mencetuskan ketakutan di sebuah bandar.

    Polis menemui gambar Jobe Kilbride dengan memegang senjata itu yang dimuat turun oleh rakannya dari telefon bimbitnya.

    Samseng berusia belasan tahun itu adalah anggota termuda satu kumpulan lima orang yang melakukan rompakan selama 10 hari di seluruh Liverpool pada April dan Mei lalu, Sepanjang melakukan rompakan itu, kumpulan berkenaan yang anggotanya berusia dari 13 hingga 18 tahun, mensasar pemandu teksi dan peniaga kedai dan seorang lelaki ditembak.

    Semalam, mereka mula menjalani hukuman dengan jumlah lebih 20 tahun selepas mereka ditangkap polis.

    Ketua kumpulan, Bradley Beveridge, 18, diawasi polis sejak berusia awal belasan tahun dan sudah didapati bersalah terhadap beberapa jenayah.

    Dia memaki hamun Hakim Mark Brown ketika dibawa keluar dari Mahkamah selepas dijatuhi hukuman.

    Kilbride dipenjara empat tahun sementara abangnya, Declan, 16, sembilan tahun.

    Declan Culshaw, remaja berusia 15 tahun, yang turut terbabit dalam rompakan terakhir kumpulan itu sebelum ditangkap, dipenjara lima tahun sementara seorang lagi remaja berusia 14 tahun, Dylan Currie, dijel enam tahun.

    Hakim menarik balik larangan sekatan menyebut nama pesalah bagi membolehkan akhbar menyiarkan nama kumpulan itu. - DM

    Gilalah..cemburu punya pasal sanggup nak letupkan isteri sendiri

    Posted: 16 Oct 2011 05:43 PM PDT


    KUALA LUMPUR: Suami setan! Itu ungkapan layak diberikan kepada seorang lelaki berusia 28 tahun apabila didakwa bertindak kejam 'meletupkan' isterinya menggunakan bom petrol ketika mangsa sedang mandi di rumahnya di Kampung Baru di sini, tengah malam kelmarin.

    Perbuatan keji yang dipercayai bermotifkan cemburu itu menyebabkan mangsa, 28, yang juga jururawat di Hospital Kuala Lumpur (HKL) di sini, kritikal apabila lebih 80 peratus tubuhnya melecur.

    Semuanya bermula jam 12.20 tengah malam apabila mangsa yang baru pulang kerja, masuk ke bilik air di rumahnya untuk membersihkan badan.

    Menurut sumber, sebelum insiden itu suami mangsa dipercayai sudah menyimbah petrol selain meletakkan bom petrol di dalam bilik air berkenaan.



    "Sebaik isterinya masuk, suspek dengan sengaja membuang puntung rokok ke kawasan berkenaan menyebabkan tercetusnya api sebelum satu letupan kuat berlaku.


    "Api hasil letupan kuat itu menjilat pakaian dan tubuh mangsa menyebabkannya menjerit meminta bantuan daripada suami," katanya.

    sumber : myMetro

    Ketagihan Twitter, Dektektif LAPD Memposting Apa Saja Termasuk Gambar Mayat Korban Pembunuhan

    Posted: 16 Oct 2011 05:00 PM PDT


    Seorang dektektif pembunuhan LAPD yang ketagihan dengan Twitter, berada dalam kecaman kerana tindakannya yang mengupload gambar-gambar mayat korban pembunuhan di situs micro blogging tersebut.

    Sal LaBarbera adalah seorang veteran yang telah bertugas selama 30 tahun, dan 24 tahun diantaranya dihabiskan sebagai penyiasat dalam ​​kes pembunuhan, dan disebut sebagai orang yang tidak berperasaan atas perbuatannya memposting gambar-gambar tidak patut dan terlalu sering menggunakan Twitter.

    LA Taco, menulis cerita yang mengkritik dirinya setelah sang dektektif ini meng-upload gambar berlumuran darah seorang lelaki korban pembunuhan yang tergeletak di trotoar, dan mengatakan tindakannya tersebut sama sekali tidak menunjukan rasa belas kasihan pada keluarga korban.

    Bahkan LaBarbera menambahkan tulisan pada gambar '"Coba tebak di mana aku berada, hal seperti ini tidak pernah berakhir".

    Akaun Twitter Detektif LaBarbera memiliki lebih dari 1.500 pengikut (followers), dan mengatakan bahawa gambar pembunuhan itu sama yang dimuat di dalam berita.

    Ketika ditanyai oleh LA Weekly tentang kritik tersebut, LaBarbera yang lahir dan dibesarkan di New York mengatakan, ia tidak melihat adanya masalah dengan foto tersebut, atau dengan aktiviti Twitter-nya, dan ia juga mengatakan bahawa hal seperti ini juga dilakukan ribuan polis di seluruh negeri.

    Sumber : dailymail

    Wow..petani mahu lebih 14 orang anak

    Posted: 16 Oct 2011 04:39 PM PDT


    IGANGA, Uganda - Seorang petani di sini, Ahmed Kasadha sudah mempunyai 14 orang anak hasil perkahwinannya dengan dua isterinya.

    "Bapa saya mempunyai 25 orang anak. Saya hanya mempunyai 14 orang anak setakat ini dan saya jangka akan mempunyai lebih ramai anak pada masa depan," kata Ahmed.

    Dia menganggap keluarga yang besar merupakan satu lambang kejayaan selain rahmat daripada tuhan.

    Menurutnya, anak yang ramai akan dapat membantu dia semasa dirinya sudah tua nanti. - Agensi

    sumber : kosmo online

    Bila boss KFC jumpa Boss McDonalds maka jadilah KMC

    Posted: 16 Oct 2011 11:01 AM PDT

    Gila..para penduduk suruh pasangan remaja yang di tangkap berkhalwat lakukan adegan berahi itu semula

    Posted: 16 Oct 2011 10:30 AM PDT

    Para penduduk memaksa pasangan kekasih pelaku adegan berahi melakukan adegan semula kelakuaan mereka. Para penduduk makasar menangkap kedua remaja yang berbuat perkara tak senonoh itu.Mereka di ancaman para penduduk untuk melakukan adegan itu semula.

    Wanita itu menangis. ketika ditangkap,menurut saksi kedua remaja itu tidak memakai seluar dalam.

    Sambil di iring para penduduk berteriak kepada pasangan tersebut untuk melakukan adegan ulang adegan berahi yang mereka lakukan. Nasib baik pihak polis datang dan menahan pasangan tersebut.


    Ingatkan awek ni sedang sms,rupanya sedang menonton filem p***o

    Posted: 16 Oct 2011 09:35 AM PDT


    sumber gambar : dhaniels.com

    Japan Game Show "Lempar Kek Dengan Setengah Bogel"

    Posted: 16 Oct 2011 08:45 AM PDT

    Game show di televisyen Jepun, bukan main vulgarnya, Half nude japanese girls, pie fight funny Japanese game show


    Nakal kuda ni,mentang-mentang yang naiknya awek cun

    Posted: 16 Oct 2011 07:00 AM PDT






    Anjing Di modified Jadi Robot Star Wars

    Posted: 16 Oct 2011 06:52 AM PDT


    OREGON - Katie Mello memutuskan untuk mendandani anjing kesayangannya dengan kostum robot AT-AT yang ada di filem Star Wars dalam siri Empire Strikes Back.

    Wanita ini menggunakan gabus untuk membuat baju robot tersebut dan kain yang tipis untuk membalut tubuh anjing itu. Kostum robot ini digunakan untuk penampilan sang anjing di pesta Halloween.

    Kostum anjing milik Katie juga dibuat sedetil mungkin, Katie juga menggambar kain tipis yang membalut tubuh anjingnya dengan gambar besi-besi sehingga anjing itu benar-benar terlihat seperti robot AT-AT. Selain itu, ukuran kain itu juga dibuat lebih kecil daripada tubuh anjingnya.

    "Saya membuat kostum ini, seluruhnya dari gabus. Dia (anjingnya) merupakan anjing yang sabar, tapi kesabarannya ada batasnya," ujar Katie, seperti dikutip Daily Mail, Jumaat (14/10/2011).

    Setelah kostum itu dirancang, anjing milik Katie pun nampak seperti anjing robot. Katie juga mengatakan, dirinya menulis detail dari pembuatan kostum bagi anjingnya dalam akaunnya di jejaring sosial facebook.

    AT-AT merupakan robot raksasa yang tingginya mencapai 22,5 meter yang digunakan oleh para pasukan Darth Vader di filem Star Wars, episode Empires Strike Back. Dalam filem tersebut, pahlawan Star Wars, Luke Skywalker harus memutar otaknya demi mengalahkan robot kokoh ini.(rhs)

    Seorang Ibu Usir Sepasukan Fans Counter Strike

    Posted: 16 Oct 2011 05:31 AM PDT

    Bakal mempelai wanita Lee Su dan calon suaminya Ming awalnya menjangka jika mereka hanya sendirian ketika mereka sedang dalam sesi pengambaran foto pre wedding di sebuah hutan yang bernuansa romantis. Foto-foto tersebut rencananya akan diabadikan untuk kenangan seumur hidup pernikahan mereka.

    Namun, dalam beberapa minit kemudian,mereka dikejutkan dengan datangnya ratusan penggemar permainan komputer terkemuka Counter Strike yang sedang memainkan rekonstruksi kehidupan games tersebut di Forest Park, Nanjing, Joangsu, China timur.


    Hal tersebut membuat sesi pengambaran menjadi kecoh.

    "Satu minit kami semua sendirian dengan suasana romantis dan bahagia, berikutnya sekumpulan orang berseragam mengepung kami sekaligus menghancurkan hari bahagia kami," kata Su (26).



    Hal ini mengundang kemarahan dari ibu mempelai wanita yang bernama Yip Mei. Mei segera mengusir pasukan tersebut tanpa menggunakan senjata yang membuat pasukan tersebut lari kelam kabut meninggalkan area pengambaran tersebut.

    "Mereka mungkin memiliki senjata tetapi mereka tidak dapat menakutkan saya. Saya mengatakan kepada mereka apa yang saya fikirkan tentang mereka dan mereka kemudian lari," Kata Mei (47).

    Aksi mak ayam selamatkan anaknya daripada di makan anjing

    Posted: 16 Oct 2011 04:00 AM PDT




    hebat mak ayam ni.....

    Israel - Surga Gay dan Lesbian Arab

    Posted: 16 Oct 2011 03:00 AM PDT

    Hak-hak Lesbian dan gay di Israel dianggap yang paling maju dan berkembang di Timur Tengah. Berbeza dengan negara timur tengah lainnya, Israel sangat melindung kaum minoriti ini.

    Para gay dan lesbian dari Iran, Saudi Arabia, Kuwait, Iraq, dan negara sekitar, datang untuk bercuti di Israel. Jika di negara asal mereka, mereka harus berpasangan dengan sembunyi-sembunyi, di Israel, para gay dan lesbian dapat memegang tangan pasangan mereka tanpa rasa takut. Mereka dapat berpelukan dan mencium pasangan mereka tanpa rasa khuatir.

    Israel memang Oasis bagi gay dan lesbian di timur tengah. Walaupun akhir-akhir ini Lebanon dan Turki ikut-ikutan bersaing untuk mendapatkan pelancung gay dan lesbian dari timur tengah.

    Salah satu gerakan terbaru adalah pasangan gay dan lesbian dapat mengambil anak dan melakukan inseminasi buatan. Israel juga mengenal pernikahan sesama jenis.

    Para pasangan gay dan lesbian di Israel senang menghabiskan waktu di taman dan pantai.

    61 peratus penduduk Israel mendukung pernikahan sesama jenis.

    Di Israel, Jordania, Turki, Iraq, dan Cyprus, homoseksual antara 2 orang dewasa adalah LEGAL. Israel merupakan negara pertama di Asia Barat yang mengeluarkan peraturan anti-diskriminasi untuk gay dan lesbian.

    Isreal dapat dikatakan : IBUKOTA GAY DI TIMUR TENGAH

    Betapa sedihnya jika seorang ibu melihat anak perempuannya seperti ini

    Posted: 16 Oct 2011 02:00 AM PDT


    betapa hancur dan luruhnya hati bila anak yang dididik
    dan dibelai berkelakuan begini bila dewasa....

    Ibu adalah seorang wanita yang sangat tegar dan penuh pengorbanan. Di saat kita masih di dalam kandungan seorang ibu, kita sudah diberi kasih sayang yang sangat besar olehnya. Selama 9 bulan seorang ibu mengandung anaknya tanpa ada rasa erti penat dan lelah. Dan dengan perjuangan seorang ibu, kita dapat terlahir di dunia ini dengan taruhan hidup atau mati. Setelah seorang bayi di lahirkan dan setelah itu ibu juga yang merawat dan
    membesarkannya dengan ikhlas.
    Jika seorang bayi menangis di tengah malam ibu bangun dan menimangnya.
    Dan jika
    seorang bayi haus maka seorang ibu yang memberikan air susu. Sungguh banyak sekali
    pengorbanan
    seorang ibu kepada anaknya.

    Tetapi mengapa seorang anak yang sudah tumbuh besar dan dewasa

    tidak mahu berbakti kepada ibu ataupun orang tuanya? Apakah

    mereka merasa dirinya itu tidak lagi memerlukan seorang ibu yang telah

    membesarkannya dari kecil?

    Kasih sayang dan pengorbanan seorang ibu pasti tidak dapat tergantikan oleh apa dan

    akan ada untuk anaknya selamanya meskipun anaknya tidak berbakti kepadanya.

    SUNGGUH SANGAT BESAR PENGORBANAN SEORANG IBU KEPADA ANAKNYA MAKA DARI ITU KITA JANGAN SAMPAI MELUKAI HATI SEORANG IBU YANG TELAH BANYAK BERKORBAN UNTUK KITA.

    Organ Genital Luka, April Saman Pembuat Vibrator

    Posted: 16 Oct 2011 01:00 AM PDT


    TRIBUNNEWS.COM - Seorang perempuan bernama April Bonjour menyaman perusahaan pembuat vibrator kerana membuat organ genitalnya luka dan kehilangan kesedaran. Demikian dilapo Daily Mail, Jumaat (14/10/2011).

    April menggunakannya saat sedang berhubungan seks dengan sang kekasih namun ia kemudian merasakan rasa sakit yang luar biasa dan membuatnya mengalami pendarahan dan pengsan.

    Ia kemudian dilarikan ke hospital dan diberikan transfusi kerana kehilangan banyak darah akibat penggunaan vibrator tersebut.

    April kemudian melakukan langkah hukum terhadap perusahaan Pipedream Products dengan tuduhan produk mereka membuatnya luka dan mengalami stress.

    "Saat menggunakannya, saya merasakan sakit dalam vagina saya dan kekasih saya mengeluarkan vibrator yang dipenuhi dengan darah," kata April mengenai insiden yang terjadi pada 3 November tahun lalu.

    April mengira dirinya sedang datang bulan namun ia melihat pendarahan itu terus berlanjut dan kemudian menggunakan pembersih kesihatan membersihkan darah. "Pendarahan itu berhenti dan saya mengganti pembalut tetapi kemudian terus berdarah," kata perempuan asal North Carolina, Amerika Syarikat (AS) ini.

    Tak ada perasaan malu

    Posted: 16 Oct 2011 12:00 AM PDT



    Pelik...Selama 17 Tahun, Jutawan Ini Jadi Pengemis

    Posted: 15 Oct 2011 11:00 PM PDT

    Tiga tahun lagi, usianya genap 100 tahun. Dengan tubuh renta, dan mata yang tak lagi awas melihat, setiap hari lelaki itu berjalan pincang, membawa keranjang sorong, menghampiri kereta-kereta yang berhenti ketika lampu lalu lintas berwarna merah.

    Kepada para pemandu dia meminta wang dan menawarkan suratkhabar gratis sebagai balasannya. Orang yang tak tahu pastilah menganggapnya sekadar pengemis. Namun siapa sangka datuk renta itu pernah dikenal sebagai 'orang terkemuka di dunia'.

    Dia adalah Irwin Corey, komedian, aktor, juga aktivis politik sayap kiri. Setiap hari, tujuh hari dalam seminggu, ia menyusuri Jalan East 35th, Manhattan. Sudah 17 tahun ia melakukan kegiatan itu.

    Tentu saja, Corey -- yang sekian lama malang melintang berkarier di Broadway, televisyen, teater, dan kelab komedi -- tak memerlukan wang, apalagi wang pemberian yang ia kumpulkan.

    Bahkan, ia sama sekali bukan orang yang tiada rumah-- seperti penampilannya yang tak terurus dan kotor. Dia punya apartment di kawasan elit New York yang nilainya diperkirakan US$3,5 juta.

    Lalu apa alasannya menyamar jadi pengemis di jalanan?

    Jawab Corey: untuk membunuh rasa kesepian akibat ditinggal isteri yang mendampinginya selama 70 tahun, Fran. Juga untuk menolong sesama.

    Lelaki 97 tahun itu juga tak pernah menyimpan wang yang ia kumpulkan -- yang sehari boleh mencapai US$250 . Wang itu dia sumbangkan untuk bantuan mediK pada anak-anak di Cuba. Ia bahkan pernah mengunjungi Cuba membawa bantuan. Fotonya bersama dengan Fidel Castro ia gantung di dinding apartmentya yang mewah.

    Corey mengaku, belum sepenuhnya meninggalkan kariernya di dunia hiburan yang ia jalani selama lapan dekad. Ia masih buat penampilan -- minggu lalu ia tampil sebuah kelab di Chicago.

    Di dunia hiburan, Corey mendapat julukan 'Profesor' sejak 1940-an dengan penampilannya yang khas: jaket berekor, tali leher,kasut tinggi, dan rambut berdiri mirip orang-orangan sawah.

    Ia bersikap sopan pada orang-orang yang memberinya duit di jalanan. Juga menyapa dengan sapaan lucu, "see you later, alligator".

    Dalam wawancara dengan New York Times, ia tak menjelaskan secara terperinci posisi kewangannya. Namun, agen yang menanganinya lebih dari 50 tahun, Irvin Arthur (85) mengatakan, Corey tak perlu wang, sampai-sampai harus mengemis di jalanan. "Ini bukan soal wang, untuk Irwin, jalanan adalah panggung pertunjukkannya."

    Vokalis Maroon 5, Adam Levine berfoto hot bersama kekasihnya

    Posted: 15 Oct 2011 10:30 PM PDT


    Vokalis Maroon 5, Adam Levine berfoto hot bersama kekasihnya Anne V. Pasangan yang melakukan pengambaran untuk majalah fashion itu berpose bogel.

    Seperti dilapor dari Just Jared, penyanyi 32 tahun itu dan kekasihnya yang juga seorang model melakukan serangkaian foto untuk Vogue Russia. Hampir semua foto yang diambil terlihat mereka tidak mengenakan pakaian sama sekali.

    Adam dan Anne berpose saling berpelukan. Dalam foto tersebut Anne hanya memakai selendang (shawl) yang dililitkan di lehernya. Sedangkan Adam tidak menggunakan pakaian, penyanyi 'Moves Like Jagger' itu hanya mempamerkan tato di bahunya.

    Foto lain nampak Adam memeluk erat sang kekasih sambil mencium leher Anne. Ada juga foto Anne yang berpose dengan gitar Adam, untuk menutupi setengah bahagian depan tubunya.

    Pengambaran untuk majalah bukan pertama kali dilakoni oleh Adam dan Anne. Sebelumnya pasangan selebriti itu juga berfoto panas untuk majalah Cosmopolitan.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS