Nuffnang

Zon Artis

sumber :-

Zon Artis


(Tahniah!) Shaheizy Sam Dinobatkan Sebagai Bintang Paling Popular 2010

Posted: 03 Apr 2011 08:08 PM PDT

SHAHEIZY SAM BINTANG PALING POPULAR 2010

Rasanya anda semua dah tahu yang Shaheizy Sam telah dinobatkan sebagai Artis Paling Popular, Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2010 yang diadakan di Arena Of Stars semalam dengan menerima undian sebanyak 126,168.

Dengan kemenangan tersebut, Shaheizy Sam membawa pulang hadiah berupa trofi, sebuah kereta Nissan Teana 2.0 liter berharga RM137,000 dan juga set barangan kemas Rafflesia berharga RM180,000. Pergh! Lumayan habis.

Tahniah Shaheizy Sam dan anda memang layak menerima anugerah tersebut.

Untuk keputusan penuh, boleh rujuk di sini.

Related Posts with Thumbnails Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Keputusan Penuh Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2010

Posted: 03 Apr 2011 06:38 AM PDT

Keputusan penuh Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2010:

Artis Duo/Berkumpulan Popular: 6ixth Sense

Pelakon TV Wanita Popular: Fasha Sandha

Penyampai Radio Lelaki Popular: Faizal Ismail

Artis Komedi Wanita Popular: Noorkhiriah

Penyanyi Nasyid Popular: Rabbani

Pengacara TV Lelaki Popular: Aznil Hj Nawawi

Artis Baru Lelaki Popular: Shahir

Penyampai Radio Wanita Popular: Fara Fauzana

Pelakon TV Lelaki Popular: Remy Ishak

Pengacara TV Wanita Popular: Fara Fauzana

Artis Komedi Lelaki Popular: Zizan

Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat: Dato' Rosnani Jamil

Penyanyi Lelaki Popular: Faizal Tahir

Pelakon Filem Wanita Popular: Lisa Surihani

Artis Baru Wanita Popular: Ana Raffali

Pelakon Filem Lelaki Popular: Shaheizy Sam

Penyanyi Wanita Popular: Yuna

Bintang Paling Popular Berita Harian 2010: Shaheizy Sam

Tahniah kepada semua.

Related Posts with Thumbnails Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Gambar Dynas Mokhtar di Anugerah Bintang Popular 2010

Posted: 03 Apr 2011 09:51 PM PDT

klik here

HOME | Arkib | Tentang Penulis | Hubungi | XML Sitemap | Advertise | Disclaimer | Subscribe | Add to bookmark (Ctrl+D)

© 2007 - 2011 Budiey.com (Sensasi Selebriti)

Budiey.com - Sensasi Selebriti dikendalikan sepenuhnya oleh syarikat Budiey Dot Com Media (001991735-T)

Copyright Budiey Dot Com Media (001991735-T). All rights reserved.

Sensasi Selebriti dijana oleh WordPress 3.1

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Shahir Pakai Ala Urban Korean di ABPBH2010

Posted: 03 Apr 2011 09:31 PM PDT

Shahir mengenakan fesyen terbaru rekaan Rizman Ruzaini yang bertemakan ala Urban Korean di Anugerah Bintang Popular semalam. Menurut Shahir, rekaan serba hitam ini memang sesuai dengan tema kali ini Moden Klasik.

ABPBH 2010 kali ini dilihat banyak 'mencuit' artis-artis yang hadir di mana setiap kamera akan difokus kepada pasangan yang pernah ada kaitan dengan mereka. Contohnya semasa Fasha menang anugerah, kamera telah difokuskan kepada Tiz Zakyah, Jehan Miskin (Jue Aziz), Juliana Evans (Sam Bunkface) dan Shahir (Rozita Che Wan).

Apa-apapun, tahniah Shahir sebab terpilih memenangi Anugerah Artis Baru Lelaki Popular ABP2010. Budiey lihat setiap tahun, pastinya artis realiti TV akan menang kategori ini. Semoga Shahir terus cemerlang. Tak sabar nak tunggu FIlem Karak pulak lepas ni. Minggu ini, Budiey akan bertemu Shahir sekali lagi di Sidang Media FIlem Karak. Syabas Shahir!

Shahir

Shahir

Shahir

Shahir

Tags: , , , , , ,

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gaya Klasik Pelakon Terkenal ABPBH2010 Edited Version
  • Selebriti di Pengumuman Hos Penyampai & Persembahan Artis ABP 2010
  • 2007 Year End Beauties Korean Belles Charm Their Way
  • Gambar Shahir di Sidang Media Hos Akademi Fantasia 9
  • Gambar Shahir & Adira di Konsert Reunion Akademi Fantasia 8
  • Gaya Moden Klasik Lords Tailor Anugerah Bintang Popular 2010
  • Tahniah Shahir Duta Produk Brands Terbaru
  • Lirik Lagu Luar Biasa Shahir
  • Shahir Duta Brands Berlakon Filem Karak
  • Gambar Pelakon Penyanyi Elyana Pakai Tudung Cute
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Sensasi

    sumber :-

    Sensasi


    Jom pergi ke“PETRONAS MALAYSIA GRAND PRIX Showcase berlangsung di KLCC dari 2-10 April 2010

    Posted: 03 Apr 2011 09:51 PM PDT

    F1 menjelma lagi tahun ini.Bagi semua peminat sukan F1 pasti teruja sangat .Tak sampai lagi seminggu Formula One Petronas Malaysia Grand Prix akan bermula iaitu pada 8 hingga 10 April. Jadi untuk menghangatkan semangat para peminat ,Petronas telah menganjurkan event di KLCC iaitu Petronas Malaysia Grand Prix showcase berlangsung di concourse level KLCC bermula 2 April hingga 10 April ini. Apa tunggu lagi,jom pergi tengok showcase yang diadakan sekali setahun nie..memang menarik.


    Bahkan pada 6 April 2011 pukul 5.30 ptg, pemandu kumpulan hebat dari Mercedes GP Petronas Formula One iaitu Michael Schumacher dan Nico Rosberg akan naik ke pentas showcase di KLCC dan aka nada sesi bergambar dan tandatangan dengan peminat.Inilah masanya peminat harus pergi untuk bergambar dan dapatkan tandatanagn eksklusif pemandu terhebat F1 dunia!



    Hujung minggu lepas sensasi dah pun pergi ke Petronas Malaysia Grand Prix showcase di KLCC, pelabagai cenderamata eksklusif F1 dijual dengan diskaun 20%



    Ada keychain,topi,T-shirt,payung dan macam-macam lagu.Memang cantik semuanya,design sungguh eksklusif dan menyemarakkan lagi semangat F1 yang bakal berlangsung tak lama lagi.Masa nie lah kene cepat-cepat dapatkan barangan istimewa yang hanya ada setiap kali musim F1.
    Kalau anda nak tengok barangan apa yang ada boleh ushar kat sini www.petmosestore.com





    Tapi kalau anda pergi ke showcase Petronas Grand Prix di KLCC ada mcm-mcm lagi cenderamata yang ada,dahla dpt diskaun 20% jimat banyak.Ada juga pameran kereta Mercedes CLS 63 AMG yang sungguh menggiurkan..




    Daily Trivia akan diadakan setiap hari dan pemenang bakal pulang dengan hadiah yang menarik.Anda juga boleh join dalam Simulator Challenge,bolehla nak merasa jadi pemandu F1.




    Like Page Facebook Petronas Motorsport untuk tahu lebih lanjut lagi perkembangan terkini . http://www.facebook.com/PETRONASMOTORSPORTS?sk=app_7146470109




    Layan Video Ad Campaign 2011 Petronas Formula One yang sangat menarik..

    Gambar Comel: Arnab kacuk kucing

    Posted: 03 Apr 2011 10:21 AM PDT


    Mcm nie la rupanya kalau bercinta dengan tak sejenis,jadi kacukan lah jawabnya..
    arnab kacuk kucing ,nam panggung apa??? kunab?atau arcing..hehehe...



    ,nie lagi sau random pix yang sensasi jumpa..omaigod..banyaknyer anak kucing..dahla comel gilerrr...nak sekor ...!!

    Keputusan Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2010

    Posted: 03 Apr 2011 10:15 AM PDT

    Tahniah diucapkan kepada para pemenang...Sensasi memang tak sempat tengok..banyak keje lak tadi kat luar..hee..
    Tapi takpe esok nak tonton kat sini laman web ABPBH TV3..

    jom tengok antara pemenang-pemenang pilihan ramai...siapa yang paling fofular...

    1. Artis Duo/Berkumpulan Popular – Sixth Sense
    2.Pelakon TV Wanita Paling Popular – Fasha Sandha
    3. Penyampai Radio Popular – Faizal Ismail
    4. Artis Komedi Wanita Popular - Noor Khiriah
    5. Penyanyi Nasyid Popular – Rabbani
    6. Pengacara TV Lelaki Popular-Aznil Haji Nawawi
    7. Artis Baru Lelaki Popular – Shahir
    8. Penyampai Radio Wanita Popular – Fara Fauzana
    9. Pelakon TV Lelaki Popular – Remy Ishak
    10. Pengacara TV Wanita Popular – Fara Fauzana
    11. Artis Komedi Lelaki Popular – Zizan
    12. Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat – Dato Rosnani Jamil
    13. Penyanyi Lelaki Popular – Faizal Tahir
    14. Pelakon Filem Wanita Popular – Lisa Surihani
    15. Artis Mobile Popular – Sixth Sense
    16. Artis Baru Wanita Popular - Ana Raffali
    17. Pelakon Filem Lelaki Popular -Shaheizy Sam
    18. Penyanyi Wanita Popular - Yuna
    19. Bintang Paling Popular ABPBH2010 – Shaheizy Sam

    Adam Lambert dihalau keluar dari Parti Harijadi Lady Gaga

    Posted: 03 Apr 2011 10:09 AM PDT

    iya,walaupun Lady Gaga dikenali sebagai seorang yang liar,seolah tiada batasan hidup.terlalu bebas..mentang-mentanglah kaya raya,lupa dunia haih si Lady Gaga ,namun dia ada batas kesabaran jugak..hee

    Lady Gaga telah menghalau Adam Lambert dari birthday bash nya...
    Menurut sumber hiburan Hollywood,Adam Lamberst sebenarnya tak dijemput pun ke party Gaga.tp Adam adalah artis jemputan Scissors sister untuk acara pembukaan birthday bash Gaga.





    Adam muncul dengan keadaan yang sangat mabuk,sempat dia menumbut siling rendah di restoran mexico tempat party itu diadakan sampai berlubang siling tue..pastu Adam dikatakan bertindak liar,melompat2 atas meja sambil memekik2.

    Dia juga cuba melumurkan kek birthday Gaga ke muka Lady Gaga,pastu patung yang ada atas kek dia cuba sumbat masuk mulut Lady Gaga..Lady Gaga memang x tahan dan tensyen dgn sikap Lambert lalu menyuruh security mengheret Adam keluar...get out!!

    Adam tak lama lepas itu meng-tweet ...dan kata tangannya sakit lepas tumbuk siling restoran tue..huhu


    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    OHBULAN!

    sumber :-

    OHBULAN!


    Petronas Malaysia Grand Prix Showcase

    Posted: 03 Apr 2011 10:17 PM PDT

    Schumacher, 7 kali juara dunia atau menurut laman rasmi Formula One "statistically the greatest driver the sport has ever seen" akan hadir ke pameran F1 di tingkat Concourse, KLCC pada 6 April 2011. Turut hadir, ialah Nico Rosberg, yang telah digandingkan bersama Schumacher dalam pasukan Mercedes GP Petronas Formula One untuk musim 2011.

    Mulai 2-10 April, sebuah pameran F1 secara besar-besaran akan berlangsung di KLCC dimana anda sebagai pengunjung boleh memenangi pelbagai produk F1 dengan mengambil bahagian menjawab soalan-soalan trivia daripada pihak penganjur.

    Di pameran tersebut, anda boleh melihat sendiri secara dekat rekacipta kereta F1 yang digunakan untuk perlumbaan berprestij ini. Bukan itu sahaja, anda juga berpeluang mencuba permainan simulator bagi merasai sendiri pengalaman sebagai pemandu F1.

    Selain itu, anda berpeluang menemui pemandu kegemaran secara eksklusif dengan menyertai pertandingan mudah di Facebook Petronas Motors Sports. Anda hanya perlu mengajak kawan-kawan Like gambar sebanyak yang memungkinkan anda memenangi meet & greet bersama pemandu F1. Kami dah cuba, inilah hasilnya. Pertandingan ini berakhir pada 5 April 2011, cepat-cepat hantar yeah!

    Layankan teaser iklan F1 selepas ini.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    (Gambar) Dynas Bareback Di Blue Carpet ABPBH 2010

    Posted: 03 Apr 2011 09:53 PM PDT

    Fuh, hot mum Dynas muncul di Blue Carpet ABPBH 2010 dengan gaun malam yang superlicious, bareback. Rasanya, lebih sesuai kemunculan Dynaz diiringi oleh lagu latar Sexy Back – Justin Timberlake. Dynaz hadir sebagai penyampai trofi untuk kategori …. Ah, terlupa.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Berbogel untuk bayar duit kuliah dan hutang kesihatan neneknya

    Posted: 03 Apr 2011 09:30 PM PDT

    Su Zizi (bukan nama sebenarnya), 19, bikin geger Beijing. Mahasiswi di Universiti Renmin, sebuah universiti ternama di China mengadakan sebuah pameran foto telanjang dirinya. Dia membuat pameran di tempat kuliahnya itu.

    Menurut Zizi dia melakukannya kerana memerlukan wang agar boleh menerus kuliah. Dia mengadakan pameran itu akhir bulan lalu. Pihak universiti berusaha melarang pameran bertajuk "Who am I?" serta memblok web yang menampilkan foto-foto Zizi. "Setiap lembar foto, aku boleh mendapat wang" ujarnya.
    Setelah menggadakan pameran, Zizi mengatakan ingin menjadi "body artist". "Sembilan bulan lalu, aku melakukannya kerana memerlukan wang  untuk membayar wang kuliah dan mellangsaikan hutang kesihatan nenekku," katanya kepada TNN dalam sebuah wawancara kelmarin. "Tapi sekarang, aku benar-benar tertarik menjadi seniman," ujarnya.

    Zizi mengatakan apa yang dilakukannya adalah sah. Foto yang ditampilkan adalah suatu bentuk karya seni. "Kerana itu, aku juga berfikir selain menjadi body artist aku juga tertarik jadi fotografer," kata dia.





    Lembu keluarkan susu seperti susu ibu

    Posted: 03 Apr 2011 08:00 PM PDT

    Macam -macan nak dicipta..
    saya petik dari Berita Harian

    LONDON: Saintis sudah mencipta ternakan yang diubah secara genetik yang menghasilkan susu 'manusia' dalam cubaan menjadikan susu lembu lebih berkhasiat. 

    Saintis memperkenalkan gen manusia ke dalam 300 lembu tenusu untuk menghasilkan susu dengan khasiat sama seperti susu ibu. 
    Susu ibu mengandungi kuantiti tinggi nutrisi penting yang membantu menaikkan sistem pertahanan badan bayi dan mengurangkan risiko jangkitan. 

    Saintis di balik penyelidikan itu percaya susu dari ternakan lembu yang diubah suai secara genetik mungkin menghasilkan satu alternatif terhadap susu ibu dan susu formula untuk bayi, yang sering dikritik sebagai bermutu rendah. 

    Mereka berharap produk tenusu diubah secara genetik dari ternakan lembu akan tidak lama lagi dijual di pasar raya. 

    Hasil kerja itu kemungkinan mencetuskan bantahan terhadap makanan berasaskan pengubahsuaian genetik (GM). Pengkritik teknologi itu dan kumpulan kebajikan haiwan memberi reaksi berang terhadap penyelidikan terbabit, mempersoalkan keselamatan susu daripada haiwan yang diubah suai secara genetik dan kesannya terhadap kesihatan ternakan. 
    Namun Profesor Ning Li, saintis yang mengetuai penyelidikan dan pengarah Makmal Utama Negeri untuk Bioteknologi Agro di Universiti Pertanian China menegaskan susu GM selamat seperti susu daripada lembu tenusu biasa. 

    Katanya: "Susu itu berperisa lebih kuat berbanding susu biasa." – Agen

    Guru tutup mulut pelajar dengan salotape supaya berhenti bercakap

    Posted: 03 Apr 2011 07:35 PM PDT

    Jazlyn Freel  mengatakan gurunya menutup mulutnya dengan salotape
    untuk membuatnya berhenti bercakap...

    Macam-macam hal kelakukan gugu-guru hari ini.Dinegara kita seorang budak meninggal dunia akibat dipukul oleh gurunya selama dua jam,Dan di Florida Amerika Syarikat seorang guru menyelotape mulut pelajarnya keran banyak bercakap didalam kelas...Cuab baca beritanya dibawah :

    A Florida teacher has landed in hot water after silencing a noisy student by placing tape over her mouth.

    "She asked me to stop talking, and then a couple minutes went by, and I started to talk again, and she came to me and put it on my mouth," 13-year-old Jazlyn Freel told WSVN-TV. 

    "I had to cough, so I took the first piece off, so she went into her desk, and she took another piece out, and she put it on my mouth again.

    The middle school teacher in Miramar, Fla. also taped shut the mouth of another student, Freel said.

    After class, Freel and her New Renaissance Middle School classmate complained to the school's administrators and the teacher was reassigned.

    Freel's mother, Leah, said she was furious and wanted an apology.

    "I hope that this doesn't happen to any other children," she said. "It wasn't a really good experience, and I hope that it doesn't happen to anyone else."

    [Gila] Nenek dikelar didepan lif

    Posted: 03 Apr 2011 06:00 PM PDT

    Kesian orang yang tak berdaya menjadi mangsa..
    saya petik dari myMetro

    SENTUL: Seorang nenek berusia 79 tahun ditemui mati dibunuh dengan lehernya dikelar di depan lif 20 meter daripada rumahnya di tingkat lapan Blok 41, Flat Sri Perak, dekat Bandar Baru Sentul, di sini, semalam.

    Mayat mangsa yang dikenali sebagai P Veeramah ditemui jiran kira-kira jam 7.30 malam dalam keadaan terbaring dengan kecederaan parah di leher.


    Ketua Polis Sentul, Asisten Komisioner Zakaria Pagan, berkata mangsa yang sudah tidak bekerja menetap di situ bersama keluarga anaknya.


    "Siasatan awal mendapati kejadian mungkin bermotifkan samun sebelum mangsa dibunuh berikutan anting-anting dipakai mangsa hilang, namun siasatan lanjut masih dilakukan," katanya.


    Menurutnya, mayat mangsa dihantar ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk bedah siasat.

    Mayat dipenggal dan digantung di dinding

    Posted: 03 Apr 2011 05:40 PM PDT

    Mereka ini mati ketika kejadian rusuhan di sebuah penjara
    di Brazil.Mayat digantung di dinding...



    Gambar perkelahian orang tua yang disaksikan oleh anak

    Posted: 03 Apr 2011 11:01 AM PDT








    akhir kembali berbaik semula...

    Aneh, Kambing Bertanduk 5 Makan Daging Tiap Malam Jumaat

    Posted: 03 Apr 2011 10:01 AM PDT

    INILAH.COM, Sumedang – Seekor kambing bertanduk lima di Dusun Rancakalong Kabupaten Sumedang ini juga memiliki keanehan lain iaitu kerap memakan daging pada setiap malam Jumat Kliwon.


    Lima tanduk kambing tersebut memiliki panjang sekitar 10 cm. Selain itu, kuku di kaki belakangnya lebih panjang sehingga mirip kasut aladin. Kambing tersebut diberinama Jimat Kalimusada.

    Setiap malam Jumat Kliwon saya suka memberi makan daging mentah kepada Si Jimat, kata Jajang kepada wartawan, Jumaat (1/4/2011).

    Jajang mengaku Si jimat merupakan pemberian seorang peternak kambing di daerah Ganeas. Sejak diberikan ketika berumur dua bulan, Si Jimat memang sudah memiliki lima bakal tanduk di kepalanya.

    Oleh kerana na itu pemberi kambing berpesan agar kambing aneh ini dirawat dengan baik-baik dan tidak boleh diadukan kerana khauatir tanduknya patah.

    Selain aneh, Jajang mengaku Si Jimat juga membawa keberuntungan. Sebab, sejak memelihara Si Jimat, Jajang yang menggemari ternak domba sejak enam tahun silam ini kerap menjuarai adu ketangkasan domba.

    Jajang tak akan menjual Si Jimat walau sudah ada yang menawar Rp5 juta rupiah.

    Belanja £80 ribu untuk 14 prosedur kecantikkan ynag ekstream dan £800 hanya untuk tangan

    Posted: 03 Apr 2011 09:25 AM PDT

    VIVAnews - Cindy Jackson begitu memuja keindahan kulit tubuhnya. Demi mempercantik tampilan jari-jari dan kulit tangannya, ia tak ragu menghamburkan £800 untuk rawatan dengan teknik injeksi.

    Seperti dikutip dari The Sun, wanita 55 tahun itu mengatakan, prosedur rawatan tidak menimbulkan rasa sakit, dan kesannya bersifat permanen. "Ini menjadi rahasia antipenuaan terbaru dan rahasia kecantikan dari dalam di di Hollywood."

    Cindy merupakan wanita berasal Amerika yang kini tinggal di London. Selama 25 tahun terakhir, ia telah menghabiskan lebih dari £80 ribu atau sekitar Rp1,12 miliar untuk 14 prosedur kecantikan ekstrim.

    "Facelifts, mempercantik hidung, pembesaran bibir, operasi mata, dermabrasi, peeling kimia, suntikan restylane, implan pipi, pembesaran payudara, sedot lemak. Namun, tangan saya adalah salah satu bahagian tubuh yang tidak pernah mendapatkan perhatian khusus," ujarnya.

    Ia mengaku abai dengan kecantikan kulit punggung telapak tangan dan jari. Ia mula gelisah setelah muncul tanda-tanda penuaan di area itu. "Seiring bertambahnya usia , kulit di punggung tangan menjadi lebih tipis, menyebabkan tendon dan urat tampil lebih menonjol."

    "Aku melakukan perawatan kecantikan tangan ketika ini, kerana seseorang boleh tahu usia wanita dengan tangannya. Tidak peduli gaun yang Anda kenakan boleh membuat penampilan tampak lebih muda. Tapi kedut di tangan tidak boleh menipu," katanya.

    Baginya, perawatan tangan itu menjadi jalan terbaik untuk menyembunyikan usianya. "Secara biologis saya berusia 55 tahun, tetapi jika Anda melihat bagian tubuh saya mulai dari hidung terlihat seperti usia 20, payudara juga masih kencang, dagu seperti anak 17 tahun, bibir seperti milik wanita 19 tahun, dan mata seperti usia 24 tahun," ujarnya.

    Demi melindungi kecantikan tanggannya, Cindy selalu siap dengan sarung tangan. Tak hanya digunakan ketika cuaca dingin, tetapi juga dikenakan ketika berbasikal, mencuci kereta, berkebun atau melakukan pekerjaan rumah tangga lainnya. "Sekarang tangan dan wajah saya setidaknya seperti 20 tahun lebih muda."

    Gambar-gambar panas ketika Fashion show

    Posted: 03 Apr 2011 08:17 AM PDT



    Kasut lama Nike yang terjual dengan harga US$ 5,100

    Posted: 03 Apr 2011 07:00 AM PDT

    Nike adalahjenama kasut yang terkenal dan juga dikenal kerana terkenal "Swoosh " logo cap dagang logo dari Nike. Pembuat kasut ini bermula dari sebuah organisasi bernama Blue Ribbon Sports.

    Awalnya digunakan untuk membuat Super Cortez, kasut untuk berlumba lari pada tahun 1970 dan baru-baru ini dalam satu lelong yang sangat aneh di eBay satu pasang kasut yang diproduksi pada tahun 1974 tersebut dijual dengan harga yang sangat tinggi iaitu US$5.100. Meskipun Super Cortez adalah sepatu lari yang terkenal tapi ini harga yang aneh untuk sebuahkasut  tua. Lelong kasut kotor dan tua Nike dapat dipertimbangkan sebagai sebagai berita aneh kerana tidak ada yang memberi alasan harganya boleh begitu tinggi .



    sumber : dunia-unik.com

    Wanita telanjang naik ke menara bervoltan tinggi untuk bunuh diri

    Posted: 03 Apr 2011 06:30 AM PDT







    Wanita ini dipercayai mengalami masalah mental.Orang ramai mengatakan dia telah memanjat menara bervoltan tinggi dan kemudian melaporkan kejadian ini kepada pihak berkenaan.Pasukan penyelamat bergegas ketempat kejadian dan berjaya menenagkan wanita ini serta menurunkannya kebawah.Kejadian ini berlaku didaerah Tianjin China.

    Manusia makan besi

    Posted: 03 Apr 2011 05:27 AM PDT






    Peristiwa Pembunuhan Yang Terakam Kamera ( Seram ! )

    Posted: 03 Apr 2011 04:00 AM PDT

    Bentuk kek pengantin yang canggih

    Posted: 03 Apr 2011 03:52 AM PDT









    GEGAR 1 RIBU BLOG APRIL BERMULA

    Posted: 03 Apr 2011 03:49 AM PDT

    Kita kasi gegar...

    Artis yang tergolek jatuh semasa jalan di carpet merah

    Posted: 03 Apr 2011 02:00 AM PDT




    Pistol anjing untuk ikat anjing

    Posted: 03 Apr 2011 01:00 AM PDT

    Pistol anjing ini sebenarnya adalah tali untuk di ikatkan di leher anjing yang biasanya digunakan untuk mengajak jalan-jalan si anjing dan pemiliknya.Idea ini muncul dari Art Lebedev Studio.



    Selama 6 bulan berkahwin dengan isterinya yang jantan

    Posted: 03 Apr 2011 12:00 AM PDT

    BEKASI, RIMANEWS – Muhammad Umar (32), warga Kota Bekasi, melaporkan kes penipuan kepada polis setelah yang bersangkutan menyedari bahawa "wanita" yang dinikahinya sejak enam bulan silam ternyata berkelamin laki-laki.

    Kapolsek Jatiasih, AKP Karosekali, kepada wartawan di Mapolsek Jatiasih, Jumaat (1/4), mengatakan terlapor yang bernama Rahmat Sulistiyo alias Fransiska Anastasya itu telah ditangkap petugas di rumahnya di Kecamatan Jatiasih pada Rabu (30/3) lalu.

    "Pelaku berpura-pura menjadi wanita, kemudian menikah dengan korban Umar, di mana semua biaya pernikahan tersebut ditanggung oleh korban," katanya.

    Dari hasil penyelidikan, kata dia, Umar menikah dengan "wanita" yang bernama Fransiska Anastasya pada 19 September 2010 di rumah korban dengan disaksikan orang tua masing-masing. Mereka menikah setelah pasangan itu menjalin hubungan sejak Ogos 2010.

    Selama menjalin rumah tangga, kata Kapolsek, pelaku berprilaku layaknya seorang isteri dengan selalu menggunakan jilbab dan pakaian wanita lengkap. "Bahkan untuk meyakinkan korban, pelaku selalu menggunakan pakaian tertutup untuk menyembunyikan bahagian fisik tertentu," katanya.

    Selama enam bulan berumah tangga, kata dia, korban dan pelaku melakukan hubungan intim layaknya suami isteri dengan cara dilakukan pada malam hari dan lampu dimatikan . Namun, terlapor kerap menolak berhubungan intim dengan posisi terlentang dengan alasan mengalami gangguan pencernaan atau haid.
    "Hubungan intim itu biasa dilakukan secara anal tanpa diketahui korban. Kerana, pelaku selalu mengambil posisi telungkup," ujar AKP Karosekali

    Ellie Manning: Mama, di Kamar Saya Ada Hantu (Video)

    Posted: 02 Apr 2011 11:00 PM PDT

    TRIBUNNEWS.COM - Seorang anak perempuan bernama Ellie Manning dan baru berusia 11 tahun ketakutan dan tak ingin tidur di kamarnya yang terletak diatas kerana, kamar yang didominasi warna pink itu dipenuhi dengan hal-hal ghaib dan terjadinya fenomena poltergeist.

    Gadis ini tinggal bersama ibu, kakak, serta kekasih ibunya bernama Anthony Powell (25) di rumah yang terletak di Holbrooks, Coventry, Inggris. "Padahal, kami sudah menyiramkan air suci, salib, dan membacakan doa, dan memanggil para ahli untuk membuat hantu itu pergi," kata sang ibu, Lisa (34).

    Kami sudah mencobanya segala cara dan ini sudah terjadi dalam kurun waktu enam bulan terakhir," kata Lisa lagi.

    Hal yang sering terjadi antara lain, pintu terbanting dan tertutup secara tiba-tiba, bunyi langkah kaki, kursi bergerak, tirai ditarik, poci beterbangan, dan semuanya menjadi senjata penghancur.

    "Orang mengatakan, ah itu hanya seperti dalam cerita horor saja dan kami hanya membuat cerita. Namun, ini kenyataan. Ini kehidupan kami dan benar-benar terjadi. Kami tak lagi bertahan," kata Lisa. Saksikan video yang membuat bulu kuduk merinding.

    Sumber: Daily Mail


    [Kisah Benar] Wanita diculik dan disiksa selam 44 hari tanpa henti

    Posted: 02 Apr 2011 10:00 PM PDT

    Semua hal menakutkan setengah mati ini dilakukan pada Junko Furuta dan dikumpulkan melalui sidang di Jepun dan blogs dari 1989. mereka menunjukan kalau sakit yang dialami sanagat ngeri sebelum akhirnya dia meninggal. Semua ini terjadi  sewaktu dia masih hidup dan diculik, memang sangat mengerikan tapi inilah kenyataanya.

    INILAH DETIK KEJADIAN PENYIKSAAN NGERI ITU
    Hari 1: 22 November 1988: penculikan
    Dikurung sebagai tahanan dirumah, dan dipaksa berpose sebagai pacar salah satu cowok
    Diperkosa(lebih dari 400 kali jumlahnya)
    Dipaksa telefon orangtuanya dan mengatakan kalau dia lari dari rumah dan situasi aman
    Kelaparan dan kekurangan gizi
    Diberi makan lipas dan minum kencing
    Dipaksa masturbasi
    Dipaksa striptease didepan orang
    Dibakar dengan mancis api
    Memasukkan macam2 (dari yang kecil sampai yang sebesar ) ke vagina dan anusnya

    Hari 11: 1Disember 1988: menderita luka pukulan keras yang tak terhitung berapa kali
    Muka terluka kerana jatuh dari tempat tinggi ke permukaan keras
    Tangan diikat ke langit langit dan badanya digunakan sebagai sarana untuk ditinju
    Hidungnya dipenuhi sangat banyak darah sehingga dia Cuma boleh bernafas lewat mulut
    Barbell dijatuhin ke perutnya
    Muntah darah ketika minum air
    Mencoba lari dan dihukum dengan bakaran rokok di tangan
    Cairan seperti minyak dituang ke telapak kaki, dan betis hingga paha lalu dibakar
    Botol dipaksa masuk ke bontotnya, sampe masuk, menyebabkan luka.

    Hari 20: 10 Disember 1989: tidak bisa jalan dengan baik karena luka bakar dikaki
    Dipukuli dengan tongkat bamboo
    Petasan dimasukin ke anus, lalu disulut
    Tangan di penyet (dipukul supaya gepeng) dengan sesuatu yang berat dan kukunya pecah
    Dipukulin dengan tongkat dan bola golf
    Memasukan roko ke dalam vagina (atau mungkin maksudnya dijadiin asbak, dimatiin di vagina dan abunya dibuang ke dalam)
    Dipukulin dengan tongkat besi
    Saat itu musim dingin bersalju disuruh tidur di balkon
    Tusuk sate dimasukin ke dalam vagina dan anus menyebabkan pendarahan

    Hari 30: cairan lilin panas diteteskan ke mukanya
    Lapisan mata dibakar korek api
    Dadanya ditusuk2 jarum
    Pentil kiri dihancurkan dan dipotong stang
    Bola lampu panas dimasukin vagina
    Luka berat di vagina kerana dimasuki gunting
    Tak boleh kencing dengan normal
    Luka sangat parah hingga membutuhkan sejam untuk merangkak turun tangga saja untuk menggunakan kamar mandi
    Gendang telinga rosak parah
    Ukuran otak menciut sangat sangat banyak

    Hari 40: Memohon sama para penyiksa untuk membunuhnya saja dan menyelesaikannya

    1 January 1990: junko tahun baruan sendirian
    tubuknya dimutilasi
    ga bisa bangun dari lantai

    hari ke 44: para cowok itu menyiksa badanya yang termutilasi dengan barbell besi, dengan menggunakan alasan kalah main mahyong. Furuta mengalami pendarahan di hidung dan mulut. Mereka menyiram mukanya dan matanya dengan cairan lilin yang dibakar.

    Lalu cairan mancis api dituang ke kaki tangan muka, perut dan dibakar. Penyiksaan akhir ini berlangsung sekitar 2 jam nonstop.

    Junko Furuta meninggal hari itu dalam rasa sakit dan sendirian. Bayangkan 44 hari penderitaan yang  dia alamin.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS