Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Rakaman Konsert Ekspresi Dato’ M. Nasir & Jamal Abdillah

Posted: 25 Jun 2011 09:47 PM PDT

Lebih kurang Sebulan lebih lagi kita akan menjalani ibadah puasa. Cepat betul masa berlalu kan? Seperti biasa, sebelum berpuasa, stesen TV sekarang ini sedang sibuk berebut-rebut menyiapkan program TV sempena hari raya Aidilfitri nanti.

Dan pada malam ini, Budiey mendapat info di mana satu rakaman konsert sempena raya nanti akan diadakan. EKSPRESI DATO' M. NASIR & JAMAL ABDILLAH bakal menghiburkan kita dan mewarnai Aidilfitri anda sekeluarga.

Konsert istimewa yang menampilkan gandingan 'sifu ' Dato' M. Nasir dan Raja Pop Malaysia Jamal Abdillah akan mengimbau kembali nostalgia lagu-lagu 'evergreen´ seperti Gerhana, Seroja dan Keranamu Kekasih. Turut memeriahkan suasana rakaman ini adalah rakan-rakan seperjuangan dari dua era berbeza iaitu Ogy Dato' Ahmad Daud, Francesca Peters, Hujan dan Awi Rafael.

Kepada pembaca budiey.com nak hadir, kenalah berpakaian baju raya supaya rakaman nanti nampak meriah. Hehe

EKSPRESI DATO' M. NASIR & JAMAL ABDILLAH pada:
Tarikh: 26 Jun 2011 (Ahad)
Masa: 8.30 malam
Tempat: Tingkat 5, Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral, Shah Alam

Selamat terhibur.

Jamal Abdillah

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Konsert Jamal Abdillah J2011 Lagenda Guna Penata Cahaya PANI
  • Quotes of The Day: Saya Tak Patah Semangat – Jamal Abdillah
  • Gambar Jamal Abdillah dan Nash Ubaidillah di Rumah Terbuka PENGASIH
  • Afgan, Jamal Abdillah, M.Nasir di Mini Karnival dan Konsert Inspirasi TV3
  • Jamal Abdillah Tidak Stabil di Konsert Amal Kasih?
  • Senarai Lagu Tugasan Konsert Akademi Fantasia 7 – Minggu 5
  • Profile Ahmad Nazib Bin Zaidi (NAZIB) Calon Pelajar AF 6
  • Senarai Lagu Tugasan Konsert Pertama Akademi Fantasia 7
  • Jamal Abdillah Lancar Album Kembara Seniman
  • Gambar Jamal Abdillah di Sidang Media Minggu Setiausaha Menara KL
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Siti Saleha & Remy Ishak di Roadshow Enchanteur Paris & Dashing

    Posted: 25 Jun 2011 09:05 PM PDT

    Fenomena luar biasa Nora Elena sikit sebanyak memberi impak dalam industri hiburan. Ramai yang masih menontonnya di Portal Tonton tak kurang ada yang tengok di iPad. Mungkin drama ini akan disambung ke musim kedua atau pun dipanjangkan ke filem atau layar besar. Budiey kira, dengan fenomena yang telah dicipta telah melonjakkan nama pelakon utama Nora Elena iaitu Siti Saleha dan Aaron Aziz.

    Terbukti kedua-dua pelakon yang dulunya tiadalah sepopular mana, tiba-tiba mendapat perhatian ramai. Sekarang, dua-dua nama dah top meletop. Walaupun drama Nora Elena dah pun tamat, namun jadual pelakon utama Nora Elena semakin sibuk dan mungkin mereka tiada masa untuk famili. Tu yang Budiey baca kat twitter Aaron Aziz stress dengan jadualnya yang padat sampai membaling telefon bimbit Nokia miliknya. Rileks bro, jangan stress sangat. Ni masanya nak rebut peluang. Telefon Nokia tu, gantilah dengan iPhone 4 atau Blackberry ya, senang sikit nak bertwitter dengan peminat. Setiap minggu ada sahaja event yang perlu dihadiri. Itu tak termasuk lagi jadual pengambaran.

    Terbaru, Budiey dapat info Siti Saleha bersama dengan duta Dashing iaitu Remy Ishak akan hadir di sesi bertemu peminat di Roadshow dan pelancaran haruman terbaru Dashing dan juga Enchanteur Paris di Alamanda Putrajaya.

    Siti Saleha Remy Ishak

    Kepada pembaca dan peminat Siti Saleha dan Remy Ishak, bolehlah datang ke Alamanda Putrajaya pada hari Sabtu, 2 Julai 2011. Menurut info yang Budiey terima, Siti Saleha akan hadir pada jam 12 tengahari sementara satu majlis pelancaran haruman terbaru Dashing di mana akan disertai oleh Remy Ishak pada jam 2 petang.

    Kepada peminat Nora Elena, mungkin ini masa yang sesuai untuk bertemu dengan Siti Saleha.

    Budiey akan turut berada di sana untuk buat liputan event pelancaran haruman wangian terbaru dari Dashing.

    Siti Saleha Remy Ishak

    Siti Saleha Remy Ishak

    Tags: ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Roadshow Dashing For Men
  • Gambar Remy Ishak di Malam Gala Nur Kasih The Movie
  • Gambar Siti Saleha di Anugerah Bintang Popular 2010
  • Remy Ishak Bergaduh Dengan Ummi Nazeera
  • Remy Ishak Si Koboi Jahat
  • Gambar Remy Ishak di Karnival Inspirasi TV3
  • Remy Ishak Duta Produk Transformasi DASHING
  • Filem Akuarium Cinta Arahan Osman Ali
  • Siti Saleha Pelakon Drama 5 Jingga Kekasih Baru Jehan Miskin?
  • Drama Nur Kasih Lakonan Remy Ishak
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Wanita Ini Calon Orang Terkaya di Dunia

    Posted: 25 Jun 2011 09:00 PM PDT

    VIVAnews - Seorang wanita pengusaha biji besi di Australia tinggal selangkah lagi didaulat menjadi wanita terkaya di seluruh dunia. Keuntungan di tiga projek pertambangannya dikatakan akan melampaui beberapa perusahaan ternama di bidang ini.

    Dilansir dari laman News.com.au, Jumaat, 24 Jun 2011, Gina Rinehart, pemimpin perusahaan Hancock Prospecting di negeri kangguru akan menjadi penguasa di bidang pertambangan biji besi dunia. Menurut kajian dari Citigroup, berbagai perusahaan Gina telah masuk ke dalam satu dari lima perusahaan tambang terbesar dunia.

    Selain Hancock Prospecting, ke lima projek itu dipegang oleh perusahaan BHP Billiton, Rio Tinto, Xstrata dan Anglo American. Berbagai perusahaan ini dimiliki oleh beberapa orang pemilik saham, namun Hancock Prospecting adalah milik Gina seorang. Sebagai pemilik saham tunggal, Gina diperkirakan akan meraup keuntungan yang luar biasa.

    Tiga projek pertambangan tersebut baru akan dimulai pada tahun 2013 dan 2014. Belum lagi dimulai, tiga projek ini telah masuk dalam jajaran 10 projek pertambangan terbesar dunia. Diperkirakan pertahunnya, pertambangan milik Gina ini akan menghasilkan puluhan juta ton biji besi.

    Sebelumnya, wanita 57 tahun ini memang telah didapuk menjadi wanita pertama yang menempati posisi terkaya di Australia versi majalah Business Review Weekly (BRW) dengan jumlah kekayaan hingga AUS$10,3 miliar . Dengan proyek baru perusahaannya, Citigroup memastikan keuntungan projek ini akan melejitkan Gina menjadi wanita terkaya di planet bumi.

    Kesian..separuh muka budak ni tumbuh bulu

    Posted: 25 Jun 2011 08:00 PM PDT

    DEHUI, China - Seorang budak lelaki membuatkan doktor-doktor bingung kerana sebelah wajahnya yang dipenuhi bulu, lapor sebuah akhbar semalam.

    Sebelah wajah An Qi, 8, ditumbuhi bulu sejak dia dilahirkan tetapi bulu pada wajahnya itu semakin panjang apabila umurnya meningkat.

    An Qi yang menetap di sini, Wilayah Jilin berkata, dia sedih mengenangkan keadaan dirinya yang kerap menjadi mangsa ejekan rakan-rakan sekelas.

    Ayahnya, An Fenglin, meninggal dunia ketika An Qi berusia empat tahun manakala ibunya, Fan Chunfeng pula diserang sakit mental.

    Dia kini tinggal bersama datuk dan neneknya.

    Namun, nasib kanak-kanak malang itu bakal berubah tidak lama lagi selepas sebuah hospital tempatan menawarkan pembedahan percuma untuk membuang rambut lebat yang memenuhi sebelah wajahnya. - Agensi
    sumber : kosmo online

    Hebat..wanita boleh ketahui lelaki itu gay atau tidak dengan hanya memandangnya

    Posted: 25 Jun 2011 07:00 PM PDT

    TORONTO, Kanada - Sekiranya seorang wanita berkata, dia boleh mengecam lelaki gay dengan hanya memandangnya, dakwaan tersebut sememangnya benar, lapor sebuah akhbar semalam.

    Sekumpulan saintis University Toronto, Kanada menyatakan, wanita memiliki naluri yang berfungsi seperti 'radar gay' untuk membantu mereka mengecam lelaki homoseks dengan hanya memandang wajahnya.

    Kebolehan tersebut, kata mereka, paling kuat apabila wanita berada dalam fasa subur dan teruja untuk melakukan hubungan intim.

    Penemuan unik itu berdasarkan tiga eksperimen melibatkan 40 wanita yang mana mereka diberikan gambar 80 lelaki mengandungi ekspresi wajah yang sama.

    Para penyelidik seterusnya mendapati mereka dapat mengecam lelaki gay dan bukan gay dalam gambar-gambar itu.

    Ketua kajian berkenaan, Profesor Nicholas Rule berkata, kebolehan semula jadi wanita dalam kajian itu didorong keinginan mereka untuk mencari pasangan dan memiliki anak.

    "Namun, naluri wanita tidak ketara apabila dia diminta untuk mengecam kecenderungan seks wanita lain," katanya. - Agensi
    sumber : kosmo online

    Kurang ajar..anak Perdana Menteri Israel hina Islam dalam Facebook

    Posted: 25 Jun 2011 06:00 PM PDT

    BAITULMAQDIS: Anak lelaki Perdana Menteri Israel - kini bertugas sebagai jurucakap tentera Zionis - mengirim komen menghina Arab dan Islam dalam Facebook, lapor media semalam.

    Dalam laman sesawang sosial itu, Yair Netanyahu, 19, berkata kononnya keganasan memiliki agama dan ia adalah Islam.

    Haaretz melaporkan, kenyataan pada awal tahun ini dibuat Yair bagi mengulas kematian lima penduduk Israel yang ditikam penyerang Palestin.

    Kata Yai, orang Islam memang "meraikan kebencian dan kematian."



    Dia juga berharap negara Palestin tidak wujud.



    Komen itu kemudian mendapat kritikan daripada warga Palestin walaupun semakan mendapati, ia dibuang kira-kira dua jam kemudian.

    Jurucakap Palestin, Husam Zomlot, berkata pandangan Yair itu sama seperti pendirian bapanya, Benjamin Netanyahu.

    "Apa yang ditulisnya itu adalah kesan pendidikan bapanya.

    "Itulah yang dihasilkan Netanyahu pada keluarga dan masyarakatnya," katanya. - AP

    sumber : myMetro

    3 Model Kasut Yang Membuat Pemakainya Masuk Hospital

    Posted: 25 Jun 2011 05:00 PM PDT

    Kasut dan wanita, dua hal yang sulit dipisahkan. Tetapi, 'sahabat' wanita yang satu ini, juga boleh membawa celaka.

     Seperti yang terjadi pada penyanyi, Aretha Franklin. Beberapa minggu lalu, ia harus masuk hospital  kerana tulang jarinya retak. Aretha terpeleset saat mengenakan sepatu tumit tinggi favoritnya,Jimmy Choo.
     Agar Anda boleh ebih antisipatif, ketahui tiga model kasut yang berisiko tinggi membuat celaka, yang dilansir dari Shine berikut.

     1. Platform wedges

    "Kasut model platform wedges yang sangat, sangat tinggi bioleh jadi 'tersangka utama'," kata Meghan Cleary, seorang pakar kasut.

     Cedera yang paling sering terjadi disebabkan keadaan yang disebut "ballet break". Justru ketika wedges jatuh pada sisi kaki, akan membuat tekanan yang sangat besar dan kaki boleh hilang keseimbangan.

     "Hal ini terjadi kerana nol fleksibilitas dalam platform utama, sehingga kaki Anda terkunci dan tekanan yang besar boleh memicu hilangnya keseimbangan," kata Cleary.

     2. Pencil heel

    Model kasut pencil heel memang membuat kaki lebih seksi. Tetapi, ukuran heel yang kecil tipis, membuat Anda berisiko tinggi terjatuh saat mengenakannya.

     "Seseorang akan sangat sulit menjaga keseimbangan saat mengenakan kasut dengan tumit runcing yang tipis. Selain itu, bukan hanya memicu masalah pada kaki tapi juga punggung dan lutut," kata dr. Rock Positano,  Director of Non-Surgical Foot Service di The Hospital for Special Surgery, New York.

    3. Sepatu dengan tinggi tumit lebih dari 7 sentimeter

    Prinsip makin tinggi kasut makin tinggi kepercayaan diri, banyak diterapkan wanita. Tetapi, Anda harus mengetahui risikonya. Terutama saat mengenakan kasut yang tinggi tumitnya lebih dari 7 sentimeter.

     "Makin tinggi tumit sepatu, maka makin berkurang penguasaan keseimbangan. Hal ini bisoleh membuat cedera parah seperti retaknya tulang," kata dr. Positano.

    Hebat rambut abang ni...

    Posted: 25 Jun 2011 11:01 AM PDT

    Ingin Bercinta di Bas? Ada Kerusi Cinta

    Posted: 25 Jun 2011 10:01 AM PDT

    Sebuah perusahaan bas di Copenhagen melakukan inovasi besar dengan menempatkan sepasang kerusi cinta di 103 kendaraannya. Kuerusi-kerusi ini dipasangkan untuk penumpang yang ingin mencari teman baru ...atau bahkan sesuatu yang lebih dari itu....

    "Bahkan cinta pada pandangan pertama mungkin muncul di dalam bas," kata juru cakap perusahaan Arriva milik Inggris, saat menjelaskan keberadaan dua kerusi di masing-masing bus, yang ditutupi dengan kain merah dan tanda kursi cinta.

    "Anda tak pernah tahu apa yang akan terjadi," kata juru bicara Martin Wex.

    "Kami tak dapat menjamin bahawa Anda akan menemukan orang yang Anda impikan. Kami hanya menawarkan kemungkinan bagi orang yang ingin berkomunikasi, tersenyum lepas, dan mungkin jatuh cinta pada seseorang," bebernya.

    "Terobosan ini, menurut kesaksian pemandu boleh mengubah suasana hati para penumpang ketika berada di dalam bas, dan ini akan berlangsung selama dua minggu," kata Wex.

    "Sebahagian pemandu telah melihat beberapa gadis sambil tersenyum duduk di kerusi itu, dengan harapan akan menarik perhatian lawan jenisnya," katanya

    Selain membantu hubungan pelanggan, percubaan kerusi cinta bertujuan meyakinkan pemandu kereta untuk meninggalkan kendaraan mereka di rumah dan memilih alat pengakutan yang lebih memasyarakat.

    "Arriva semata-mata hanya ingin menawarkan kepada penumpang tentang kesempatan untuk menemukan kebahagiaan," kata Wex.

    Gara-Gara Bom Palsu, 4 Bayi Lahir Prematur

    Posted: 25 Jun 2011 09:30 AM PDT

    Seorang pengawalhospital di Britain terpaksa meringkuk di penjara setelah melayangkan ancaman bom palsu. Akibat perbuatannya, pihak hospital terpaksa menghentikan 80 proses pembedahan bahkan empat bayi harus lahir secara prematur.

    Jeffrey Martin Horne menanam bom palsu tersebut beberapa minggu setelah dirinya bekerja di Hospital Good Hope, di Sutton Coldfield, West Midlands. Ulah Horne ini dianggap membahayakan dan keterlaluan yang dilakukan oleh seorang petugas keamanan.

    "Ancaman bodoh sekaligus menakutkan, menyebabkan kekacauan di hospital. Bahkan empat bayi terpaksa lahir prematur akibatnya," ungkap pihak berkuasa Inggris seperti dikutip Daily Mail, Jumaat (24/6/2011).

    Hakim menilai, perbuatan Horne yang juga menyebabkan 80 proses operasi dibatalkan, merupakan sebuah upaya untuk menarik perhatian. Namun hakim mempertanyakan aksinya yang memaksa pasukan pemusnah bom meledakan ancaman palsu tersebut di dekat hospital.

    "Anda diperkerjakan sebagai pengawal keselamatan dan dipercayai untuk menjaga keamanan hospital. Tindakan ini jelas sebuah perbuatan yang melanggar peraturan keamanan," jelas hakim saat di persidangan.

    Horne pun dinyatakan bersalah atas perbuatannya. Ia pun dijatuhkan hukuman penjara selama 15 bulan dan diharuskan membayar denda sebanyak 218 ribu poundsterling .

    Perempuan Diperkosa 15 Lelaki Setelah Diberi Bir Campur Ubat

    Posted: 25 Jun 2011 08:00 AM PDT

    TRIBUNNEWS.COM - Seorang perempuan muda diperkosa 15 lelaki setelah meminum bir yang dicampur ubat ketamin. Demikian diberitakan Shanghai Daily, minggu ini.

    Seramai 10 dari 15 pemerkosa ditangkap Selasa lalu dan lima lainnya masih diburu. Perempuan ini diperkosa di wilayah Bobai County, wilayah Guangxi Zhuang Autonomous Region, China.

    Seorang tersangka yang memiliki nama belakang Huang adalah teman si mangsa yang bernama Tian. Identiti sebenar keduanya dirahsiakan.

    Kisah ini bermula pada 16 Jun lalu ketika Tian mengunjungi rumah Huang dan tertidur di sana. Suatu malam pada 19 Jun, keduanya pergi ke bar bersama beberapa teman Huang dan menaruh beberapa butir ketamin di bir dan membuatnya khayal. Huang dan temannya kemudian dibawa ke van lalu memperkosanya.

    Komputer boleh dilipat akan menjadi kenyataan

    Posted: 25 Jun 2011 07:30 AM PDT

    Selama bertahun-tahun para inovator dunia terus berlumba membuat perangkat digital sekecil mungkin. Hasilnya, banyak gadget canggih yang muncul seperti tablet yang kini digilai penghuni bumi. Namun belum ada satu pun teknologi yang menawarkan layar digital boleh terlipat dua.



    Jika peneliti mampu mengembangkan layar lipat ini, revolusi apa lagi yang akan ditawarkan pada masa depan? Perusahaan raksasa Korea, Samsung, telah ini membuat prototipe tablet berlayar lipat. Belum jelas bila gadget canggih itu akan dilancarkan.



    Para peneliti di perusahaan Samsung berhasil mengatasi masalah dalam pembuatan layar tablet lipat. Mereka berhasil menggabungkan dua panel tertutup yang terbuat dari silikon "Saat disatukan kedua layar itu terpisah 1 milimeter,"tulis daily mail. Meski layar terpisah penyatan layar lipat itu hanya mengurangi kualiti warna sebanyak 6 peratus.


    Inilah teknologi yang disiapkan Samsung untuk bersaing dengan tablet-tablet buatan Apple. Maklum, kini tablet-tablet buatan 'Raja Midas Teknologi' Steve Job masih berjaya dalam segi inovasi.


    Akhirnya wanita ini dapat menikah dengan jenazah tunangnya

    Posted: 25 Jun 2011 06:25 AM PDT

    Seorang wanita Perancis cinta mati kepada kekasihnya, hingga tetap menikahi jasad tunagannya di kuburan. Seperti diwartakan Dailymirror, Jumaat (23/6), Karen Jumeaux tetap menikah dengan Anthony Maillot yang telah meninggal dua tahun lalu.
    Mereka bertunangan 2007 silam. Tapi, Anthony meninggal 2009 silam akibat kemalangan. Sejak itu, Karen berusaha untuk tetap menikahi tunangannya, meskipun harus melakukan berbagai cara, termasuk meminta persetujuan dari Presiden Perancis Nicolas Sarkozy.
    Akhirnya Karen boleh menikah dengan Anthony kerana mendapatkan jaminan khusus. Dengan mengenakan gaun putih, Karen menikah di tempat Anthony dimakamkan di Dizy-le-Gros, Perancis Timur, disaksikan oleh keluarga dan teman dekatnya. Karen dan Anthony telah memiliki satu anak Anthony meninggal sebelum hari pernikahannya.
    "Anthony adalah cinta pertama dan terakhir saya. kami telah bersama selama empat tahun. Sekarang, saya adalah isterinya. Saya akan selalu mencintainya," ungkap Karen sambil menitikkan air mata. Ia menambahkan, seharusnya ia boleh membesarkan anak dengan Anthony, tapi takdir berkata lain.
    Pakar hukum Perancis mengatakan bahawa Karen ingin menikah lagi, wanita berusia 22 tahun itu harus tetap melayangkan surat cerai.

    Oh Gila...sanggup berbogel naik basikal ketika banjir semata-mata tak nak baju basah

    Posted: 25 Jun 2011 05:25 AM PDT

    Betul-betul gila abang sorang ni..berbogel pun tak apa
    janji pakaian tak basah..redah je

    Sudah Tiga Tahun Laura Gemar Hirup dan Minum Minyak Tanah

    Posted: 25 Jun 2011 04:32 AM PDT

    REPUBLIKA.CO.ID, PEMALANG – Seorang anak kecil warga Desa Cibiyuk, Kecamatan Petarukan, Kabupaten Pemalang, Jawa Tengah, mempunyai kebiasaan aneh, yakni suka menghirup dan minum minyak tanah.
    Bahkan anak kecil ini juga gemar menghirup asap dari ekzos kendaraan bermotor.

    Berbagai upaya sudah dilakukan keluarga, namun Laura Adista (4,5), anak ketiga dari tiga bersaudara pasangan Toro dan Sulasmi, tak pernah lepas dari botol bekas air mineral berisi minyak tanah.
    "Sejak berusia 1,5 tahun, Laura suka menghirup dan menimum minyak tanah, jika kami larang dia malah menangis bahkan kadang badannya menjadi panas sehingga kami tidak sanggup melihatnya," kata Sulasmi.

    Sulasmi mengatakan, kebiasaan aneh anaknya tersebut berawal ketika Laura bermain botol berisi minyak tanah di dapur, kemudian diminumnya seperti minum air putih.

    Sejak saat itu, kata dia, Laura menjadi ketagihan dan kerap menangis jika tidak diberi minyak tanah, bahkan dalam sehari dia menghabiskan suku hingga setengah gelas ukuran sedang.

    "Meski sering meminum minyak tanah, namun selama ini Laura tidak pernah mengalami sakit perut atau penyakit lainnya. Justru kalau sehari tidak menghirup atau meminum minyak tanah, dia tampak lemas dan menangis terus, bahkan badanya menjadi panas, namun anehnya jika minum minyak tanah panasnya langsung reda," katanya.

    Tidak hanya gemar minum minyak tanah, jika ada kekzos atau kendaraan lainnya mengeluarkan asap, Laura justru mendekat dan menghirupnya.

    Orangtua Laura mengaku selama ini tidak pernah memeriksakan anaknya terkait kegemaran anehnya tersebut ke doktor. "Sebenarnya kami ingin memeriksakan Laura ke doktor, namun pendapatan ayah Laura yang bekerja sebagai buruh di SBPU Petarukan, tidak mampu untuk membawa Laura periksa ke hospital," katanya.

    Sementara itu, Laura mengatakan sangat menyukai aroma dan rasa minyak tanah, sehingga jika sehari tidak menghirup atau minum minyak tanah dia merasa lemas, sehingga saat bermain mahupun tidur harus membawa botol berisi minyak tanah.

    Sekitar cerita payudara

    Posted: 25 Jun 2011 03:41 AM PDT

    'Barang bawaan' kaum perempuan ini, memang tidak ada habisnya untuk dibahas, baik dari segi mitos maHupun faktanya.

    Nah, berikut beberapa fakta seputar payudara yang menghebohkan dunia:

    1.Payudara kecil, dilarang naik motor?

    Pada 2008 pemerintah Vietnam serius mempertimbangkan melarang semua perempuan yang ukuran dadanya kurang dari 28 inci menunggang motosikal mereka di jalan umum.

    Diduga ini adalah tawaran dari Jabatan Kesihatan yang ditujukan untuk memastikan bahawa orang-orang di belakang stang tetap sehat. Tapi cukup jelas bahawa mereka hanya berusaha menekan perempuan agar memperbesar payudaranya saja.

    2.Ringtone handset buat payudara besar

    Berbicara tentang payudara yang lebih kecil dari Asia Timur, entah bagaimana nampaknya cocok bahawa penemu prosedur pembesaran payudara non-invasif pertama yang mungkin bekerja, berasal dari Jepun

    Selama beberapa tahun Dr Hideto Tomabechi sibuk dengan dua hal: suara dan payudara. Pada 2008 dia gabungan kedua hal itu ke dalam "Rock Melon" - nada dering yang diduga menyebabkan pembesaran payudara hanya dengan mendengarkannya.

    3.Payudara besar bebas dari penjara

    Pada 2007 Serena Kozakura, 38, dihukum kerana perusakan harta benda setelah ia diduga menendang pintu kayu apartment seorang lelaki yang tidak disebutkan namanya.

    Namun, setelah menunjukkan aksi semula Kozakura membuktikan bahawa seseorang membuat lubang di pintu itu terlalu kecil untuk dapat dilalui oleh dia dan dadanya 44 inch.

    4.Implan payudara bisa selamatkan hidup

    Pada 2006, seorang wanita dari kota Ruse Bulgaria berada dalam sebuah kemalangan kereta cukup mengerikan. Dia dan pemandu lainnya selamat, namun dalam kes ini berkat semata-mata hanya untuk orang-orang yang payudaranya terimplan plastik yang lebih besar. Implan ini menyelamatkan mereka dari kerosakan, walau payudara itu mengempis pada akhirnya.

    5.Ukuran payudara di dunia selalu berubah

    Hanya di Inggris saja, ukuran bra yang rata-rata sudah naik dari 34B ke 36C. Adapun seluruh dunia, ukuran payudara telah terus naik selama 10-15 tahun terakhir, rata-rata sekarang hampir satu cup keseluruhan lebih besar dari hanya satu dekade lalu.

    Jika kecenderungan ini terus berlanjut, suatu hari kita benar-benar mungkin perlu ukuran bra M-cup.

    Dipenjara 18 Tahun, Dapat US$1,4 juta,Kenapa boleh ?

    Posted: 25 Jun 2011 02:00 AM PDT

    INILAH.COM, Dallas – Seorang lelaki daril Amerika Syarikat (AS) akan mendapatkan wang yang banyak setelah dipenjara selama 18 tahun atas pembunuhan.

    Anthony Graves rupanya tak bersalah atas pembunuhan seorang nenek dan lima anak-anak yang didakwakan kepadanya. Setelah 18 tahun di balik jeruji besi, akhirnya Graves dibebaskan. Namun, ia akan menerima kompensasi sebesar US$1,4 juta.

    Kompensasi itu telah disetujui oleh Gabernor Texas Rick Perry yang menandatangani perda khusus untuk kes Graves. Tahun lalu, jaksa menyatakan Graves tak bersalah atas pembunuhan pada 1992 lalu terhadap enam anggota keluarga di Houston.

    Lelaki berusia 45 tahun itu belum boleh mengambil kompensasi senilai US$80 ribu per tahun yang ia habiskan di penjara itu kerana belum rasmi dibebaskan. Meski berterima kasih kepada Perry, Graves menyatakan wang yang ia terima tak cukup menggantikan segalanya.

    "Hidup saya hilang selama 18 tahun," ujarnya. Gabernor Perry yang telah menandatangani perda tersebut menyatakan, kes Graves merupakan contoh pelaksanaan supremasi hukum yang gagal keseluruhan.

    Satu-satunya bukti yang menjerat Graves terhadap pembunuhan di Somerville, 161 km dari Houston, adalah pernyataan dari seseorang. Belakangan diketahui, hal itu hanya kebohongan. Pengadilan banding menolak permintaannya dan memerintahkan sidang baru. Terbukti Graves tak bersalah.

    Hah, Piring Ini Membaca Nama Makanan

    Posted: 25 Jun 2011 01:00 AM PDT

    INILAH.COM,  – Piring ini mengetahui makanan apa yang akan anda makan.

    Sebelumnya, konsep NutriSmart menerapkan teknologi RFID berupa chip yang dapat ditelan. Chip ini membaca makanan apa saja yang terdapat di dalam perut kita.

    Tapi kali ini sensor tersebut dipasang di piring, sehingga ia membaca makanan sebelum kita memakannya. Ini tentu lebih baik, kerana jika ada zat berbahaya dalam makanan, alat ini akan memberi tahu. Sehingga kita yakin, makanan yang akan kita makan sihat atau tidak, sebelum kita benar-benar memakannya.

    Design piring yang diciptakan Hannes Harms ini dapat membaca nama makanan dan menampilkan nilai gizi serta kalori makanan. Sebenarnya bukan piringnya yang bekerja, tapi tatakannya.

    Di tatakan itu bisa anda pasangi piring apapun. Misalnya kita menaruh mee di atas alat ini, lalu mee akan di-scan RFID.Hasilnya ditampilkan komputer atau perangkat mobile lain.

    Radio-frequency identification (RFID) merupakan alat sensor yang menggunakan gelombang radio untuk mentransfer data atau informasi suatu benda untuk tujuan identifikasi.

    Alat deteksi informasi makanan dengan RFID akan sangat bermanfaat menggantikan fungsi barcode, terutama pada sektor industri pengepakan makanan.

    Kanak-kanak 7 Tahun Memandu Sejauh 32 Km untuk Temui Ayahnya

    Posted: 25 Jun 2011 12:00 AM PDT

    REPUBLIKA.CO.ID, MICHIGAN – Seorang kanak-kanak tujuh tahun tanpa alas kaki  memandu kereta 50 km/jam sejauh 32 km sebelum akhirnya polis Michigan memaksanya untuk berhenti.

    Anak itu berhenti di zona 55 mph di Caseville Township setelah dua kereta polis mengejar dan memaksa dia untuk memperlambat kendaraan. Dia berangkat dari rumah ibunya di Pontiac Sunfire dengan maksud mengemudi ke rumah ayahnya 4,8 km lagi dari lokasi penangkapan.

    "Dia menangis dan terus saja mengatakan bahawa dia ingin pergi bertemu dengan ayahnya," kata kepala polis Caseville, Jamie Learman.

    Polis mulai mencari kereta itu pada hari Isnin setelah menerima telefon dari seseorang yang telah melihat pengemudi di bawah umur. Anak itu tinggal bersama ibunya di Sheridan Township, di kawasan Huron County, sebelah utara Detroit. Dia tengah bekerja pada shift malam dan tidak menyedari anaknya lari memandu keretanya.

    Anak itu berharap untuk pergi ke rumah ayahnya di Filion, juga di Michigan utara.

    Learman mengatakan kepada Detroit Free Press dia takut anak itu akan mengalami kemalangan ketika kereta berbelok ke kanan di jalan pedesaan dan tergelincir ke jurang. "Apalagi dia memandu cukup laju," kata polis.

    Wanita 104 Tahun Mati, US$ 400 juta Diwariskan untuk Amal

    Posted: 24 Jun 2011 11:00 PM PDT

    TEMPO Interaktif, New York - Wanita kaya penyendiri dari Amerika Syarikat, Huguette Clark, yang mati pada usia 104 tahun itu meninggalkan wasiat yang mengejutkan dunia.

    Serupa filem Holywood, dia menyumbangkan seluruh hartanya, iaitu sekitar US$ 400 juta untuk kegiatan amal tanpa meninggalkan sesen pun untuk saudaranya.

    Sebahagian besar wang tersebut Clark dedikasikan untuk membangun yayasan seni. Adapun sebahagian kecil dari wang itu, dia sisihkan untuk orang-orang yang dianggapnya berjasa merawat hidupnya.

    Misalnya, Hadassah Peri, seorang perawat di Hospital New York itu diganjar warisan US$ 38 juta. US$ 1 juta untuk penasihatnya dan US$ 100 ribu untuk doktor.

    " Clark sudah seperti teman bagi saya," kata Hadassah Peri, 61 tahun, dalam msnbc.com, 23 Jun 2011. Clark meninggal sebulan lalu setelah 20 tahun dirawat di hospital.

    Selama itu, perawat Peri-lah yang membantunya beraktiviti. "Dia menghabiskan banyak waktu denganku," kata Peri.

    Clark adalah puteri dari Senator Montana William Clark, yang pernah menjadi orang kedua terkaya di Amerika.

    Nah, kekayaan yang dimilikinya itu dia dapatkan dari orang tuanya yang pernah menguasai perusahaan tembaga di Amerika. Sayang, Clark tidak memiliki anak.

    Lelaki terbusuk di dunia ,37 tahun tak mandi

    Posted: 24 Jun 2011 10:00 PM PDT

    TEMPO Interaktif, Varanasi - Sebagian besar manusia mandi sehari dua kali untuk membersihkan tubuh dari keringat dan kotoran. Namun, seorang lelaki India bernama Guru Kailash Singh menolak untuk mandi. Parahnya, Singh bukan tidak mandi sehari atau dua hari, tapi selama 37 tahun.

    Lelaki 65 tahun asal Desa Chatav yang bekerja di pinggiran Sungai Gangga memilih mati daripada mandi. Ia pun tak peduli meski istrinya mengancam tidak mahu tidur seranjang dengannya.

    "Ia melawan kami dan lari. Kami sudah mencuba memaksanya beberapa kali supaya mandi, tapi kami tidak dpedulikan" kata isterinya Kalavati Devi, 60 tahun, seperti yang dikisahkan oleh Daily Mail, Jumaat 24 Jun 2011.

    Kailash Singh ini sehari-hari bekerja menjaga slembu di pinggiran Sungai Gangga dengan temperatur rata-rata 47 derajat celcius. Ia mengakui tetangganya sering menertawakannya, tetapi ia mengatakan apa yang ia lakukan berdasarkan kehendak Tuhan.

    Kailash Singh mulai tidak mandi sejak tahun 1974. Ia juga tidak pernah memotong rambut dan jenggot gimbalnya hingga mencapai panjang hampir dua meter. Ia menuruti saran seorang pendeta yang menjanjikan ia akan mendapatkan anak lelaki dan warisan yang bernilai jika ia mengikuti nasihatnya.

    Ia selalu diolok-olok oleh tetangganya. Ia tidak akan bisa memujuk isterinya untuk punya anak. Nyatanya, ia punya tujuh anak perempuan dan tak punya seorang anak lelaki pun seperti yang dijanjikan pendeta.

    Meski sering mendapat olok-olok, Kailash tak peduli. Ia menganggap orang-orang tidak memahaminya dan ia tidak akan mengubah pendiriannya. Ia juga mengakui, isterinya juga tidak suka dengan pilihannya. Tetapi sebagai isteri yang baik, menurut Kailash, Kalavati harus boleh bertahan.

    Kailash punya cara sendiri untuk membersihkan diri. Ia tidak mandi dengan air, melainkan dengan menggunakan asap yang ia lakukan setiap petang. Menurutnya, asap itu boleh menghilangkan keringat.

    Anaknya yang berusia 16 tahun, Pooja, mengatakan ayahnya menjadi terkenal kerana kebiasaan tidak mandi itu. "Teman sekolah saya teruja dan ingin melihat ayah saya," katanya. Mereka bertanya-tanya bagaimana boleh hidup sekian tahun dengan orang yang tidak pernah mandi.

    Awalnya Pooja masih suka marah dengan kebiasaan ayahnya itu, tapi lama-kelamaan ia tidak boleh melakukan apapun untuk mengubah kebiasaan ayahnya. Ayahnya hanya bersentuhan dengan air ketika membersihkan mulut dan kaki saja.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Blog Selebriti TV

    sumber :-

    Blog Selebriti TV


    Sepah Juara Maharaja Lawak 2011

    Posted: 24 Jun 2011 10:26 AM PDT

    Kumpulan Sepah sah sebagai Juara Maharaja Lawak yang pertama.

    sepah juara maharaja lawak

    Tahniah kami ucapkan buat Jep, Shuib dan Mamat. Selaku juara mereka mendapat wang tunai RM350,000 beserta piala.

    Memang malam gelanggang akhir Maharaja Lawak semalam berpihak kepada sepah. Tema bebas pada persembahan pertama Sepah memang buat kami pecah perut, mengalahkan Jozan dan lain-lain peserta. Begitu juga dengan pusingan ke-2, pengisian lawak yang dibawa oleh sepah sangat konsisten. Walaupun Jambu, Jozan dan Nabil menunjukkan peningkatan pada pusingan ke-2 dengan tema Musikal tetapi ianya sudah agak terlambat sebab pengundi-pengundi sudah dibayangi persembahan pertama Sepah yang dianggap OMG!

    sepah juara maharaja lawak

    Tahniah sekali lagi kami ucapkan buat Kumpulan Sepah. Kamu sememangnya sudah banyak berubah, daripada lawak double meaning masa raja lawak dulu kepada lawak yang matang dan membawa mesej yang baik.

    Jumpa lagi Maharaja Lawak.

    Mana yang belum menyaksikan video persembahan mereka boleh tengok dibawah ini :-

















    credit video www.GuaTv.com

    Blog Widget by LinkWithin

    Sponsor Setia Blog Selebriti.tv :


    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS