Nuffnang

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


(Music Video) Solo – Andi A. Merican Feat Altimet.

Posted: 23 Jun 2011 09:34 PM PDT

Home > Video > (Music Video) Solo – Andi A. Merican Feat Altimet.

Okay, here the scene which I like the most. Kinda romantic, teasing & urmmm…

Entri ini berkisarkan kesinambungan untuk trailer video klip terbaru daripada Andi Merican yang dipaparkan dalam entri Eksklusif : Altimet Ditahan & Khairul Fahmi Ditampar!

Namun, komen-komen yang diterima daripada penonton agak mendukacitakan. Bukannya mereka mengkritik lagu, sebaliknya mereka mengkritik Khairul Fahmi & bermain dengan sentimen kenegerian. Dey, please enjoy the song ler!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Bekas Artis Rancangan Realiti Berkelakuan Sumbang Di Negara Seberang

Posted: 23 Jun 2011 06:56 PM PDT

Gosip ini memang panas, amat panas kerana ia melibatkan bekas artis rancangan realiti yang belum pun setahun jagung, sudah pandai membuat onar di negara orang. Kalau disebut nama, memang orang kenal sangat. Apatah lagi rancangan realiti tersebut baru sahaja tamat penyiarannya di sebuah televisyen swasta.

Al-kisahnya, sekumpulan artis rancangan realiti ini diberikan tugasan untuk menjalani rakaman di sebuah pulau peranginan popular di negara seberang. Apabila mereka tiba di sana, seperti biasa jadual yang padat dengan urusan imigresen & sebagainya membuatkan mereka keletihan.

Dalam keletihan, krew produksi yang bertugas sama ingin merehatkan minda dengan berjalan-jalan di sekitar pulau peranginan tersebut. Namun, apabila mereka mengajak si lelaki (peserta rancangan realiti) ini, dia menolak dengan alasan untuk berehat di bilik hotel. Nak dijadikan cerita, si wanita (peserta rancangan realiti) turut memberikan alasan yang sama. Orang yang mengajak tidaklah mengesyaki apa-apa, fikir positif katakan.

Tetapi, sudah ditakdirkan tuhan nak tunjuk peel pasangan rancangan realiti ini. Seorang peserta, biarlah kami namakan sebagai X naik ke bilik hotel. Apabila pintu dibuka, dia terkejut melihat si wanita ini sudah menghempap tubuh si lelaki ini. Lagaknya, seperti baru nak bermadu mesra menyedut kemanisan sesama sendiri. Kalau ikutkan, sejak dari awal musim rancangan realiti pun, kedua-dua pasangan ini sudah menunjukkan interest yang mendalam terhadap satu sama lain.

Mungkin masih bermukadimah, kedua-dua pasangan ini kantoi dalam keadaan lengkap berpakaian. Haih, andailah sudah tertanggal semua, bertambahlah dosa 2 orang anak Melayu ini.

Kami geleng kepala, sedih melihat artis yang baru nak naik terjerumus dalam kancah maksiat. Apa pun tak boleh!

Nota: gambar sekadar hiasan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Dell Blogger Day

Posted: 23 Jun 2011 01:31 AM PDT

Hari ini, kesihatan masih belum mengizinkan, masih lagi dalam keselsemaan yang turun dan naik. Balik dari New Zealand, terus diserang selsema. Nasib baik tak demam teruk.

Walaupun tak sihat, Budiey gagahkan diri juga untuk hadir di Dell Blogger Day yang tentunya dianjurkan oleh syarikat pengeluar komputer dan notebook popular, Dell.

My space siap dgn my name without my blog url

Event ini diadakan di Alexis, The Gardens pada jam 3 petang dan akan berakhir pada jam 7 malam. Ianya dihadiri oleh 10 orang penulis blog yang semuanya gempak-gempak.

Di penghujung event ni, Dell akan menghadiahkan sebuah laptop keluaran Dell kepada penulis blog yang berjaya mengumpulkan jumlah pelawat paling tinggi. Wow, thats, cool!

Di sini, Budiey diperkenalkan dengan beberapa speaker yang membicarakan banyak isu dan cara untuk menggunakan Social Media iaitu Facebook dan Twitter dengan berkesan dan betul.

Banyak betul makanan kat Dell blogger Day ni

Beberapa kempen dan produk terbaru dari Dell juga diperkenalkan secara ringkas. Antara yang menambat hati Budiey ialah kempen terbaru iaitu Xpress Your Style.

Dalam satu presentation, kami diperkenalkan dengan Windows Photo Gallery yang memudahkan pengguna untuk edit gambar atau foto dan terus boleh upload di Facebook dan Twitter.

Juga Windows Writer pun Budiey rasa cam best dan untuk blogger, Budiey rasa aplikasi ini sangat berguna. Ia mudah dan cepat.Selain itu ada beberapa fungsi diperkenalkan oleh Dell dalam notebook dan perisian mereka iaitu Free Online Storage.

Sangat santai buat Dell Blogger Day kat sini sebab kitorang kat sini macam hang out je. Tak ramai blogger yang Budiey kenal pun. Tapi yang penting, kat sini diorang diskas isu dan tips yang diperlukan untuk berjaya dalam dunia Social Media.

Chris dari says.my sdg diskas pasal Social Media #dellyouth

Salah seorang speaker ialah Christ dari Says.my. Aku bersetuju sangat jika ada yang mengatakan orang Malaysia suka menggunakan Facebook dan Twitter. Mengikut Christ, 85% Warga Malaysia adalah pengguna Facebook . Wow, dikatakan orang kita antara yang paling ramai menggunakan Facebook termasuklah artis dan selebriti yang kini menggunakan FB dan Twitter untuk beramah mesra dengan peminat. Betul tak?

Kami diperkenalkan juga dengan satu pertandingan atau peraduan atau contest yang diadakan di Facebook Fanpage Dell. Untuk keterangan lanjut, sila layari Fanpage Dell:

www.facebook.com/DellMalaysia

Screen shot 2011-06-23 at 4.57.25 PM

Semasa santai-santai kat Alexis ni, kami diberi satu kertas kosong untuk melukis apa sahaja imej atau pun abstrak yang menggambarkan perasaan Budiey tatkala ini. Nah ini dia… perkenalkan lukisan ku, ntah hapa-hapa ntah….

Cantek ke tidhoooook?

Cantik ke tidooook

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Apabila Blogger Menjadi Chef…
  • Profile Biodata Intan Ladyana – Actress, TV Host, Talent, Model
  • Youth 08: Traffic Jam Blogger Party Anjuran Nuffnang
  • Budiey di Ruangan Zass Profile SINAR HARIAN Hari Ini
  • Qi, Julie Woon dan Nas T Dalam Blogger Boy Musim Ke-2 di 8TV
  • Hewlett-Packard Penaja Utama Sensasi Selebriti Budiey.com RM18441!
  • PRIVATE PRACTICE MUSIM KE-3
  • Bengkel Penulisan Pilihan Raya Untuk Blogger
  • Blogger Boy Lakonan Qi, Nas-T dan Julie Woon di 8TV
  • Jom Beli Akhbar KOSMO! Hari Ini!
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Pembaca Berita Dipecat Setelah Minum Bir ketika Siaran Langsung

    Posted: 23 Jun 2011 09:00 PM PDT

    Seorang pembawa acara televisiyen di Finland dipecat setelah tertangkap kamera menengguk bir dalam program acara yang disiarkan secara langsung. Demikian diberitakan Daily Mail.

    Kimmo Wilska mendapat masalah ketika ia menarik sebotol bir sementara sedang pengambilan gambar mengenai undang-undang lesen memandu sedang keudara.

    Dalam video tersebut, Wilska menjelaskan mengenai bar yang menjual minuman keras melebihi batas ketentuan dan membuat seseorang memandu dalam keadaan mabuk. Saat gambar dari kelab yang menyajikan bir terpotong dan kembali ke studio, Wilska terlihat sedang menengguk alkohol di  siaran langsung. Bahkan, suara cegukannya terdengar dengan jelas setelah menengguk bir.

    Hingga kini  video itu sudah mencapai 600 ribu hit. Tak berapa lama setelah video itu beredar di YouTube, Wilska kemudian dipecat.

    Wilska mengatakan kepada atasannya jika insiden itu hanya lawak saja untuk membuat kru tertawa. Tetapi atasannya menolak alasan itu dan memecatnya. Sejumlah penggemar Wilska kini membuat halaman sokongan untuk Wilska di Facebook yang menunjukkan dukungan untuk Wilska dan kini menarik 49 ribu pendukung dari seluruh dunia dan mereka meminta agar Wilska kembali bekerja.

    Bekas bintang filem lucah bankrap

    Posted: 23 Jun 2011 08:00 PM PDT

    ABERMARLE, Amerika Syarikat (AS) - Seorang bekas penari gelek, bintang filem lucah dan model bogel yang dikenali sebagai janda 'terkaya dalam sejarah' selepas dia bercerai dengan suaminya yang merupakan seorang bilionair, telah bertindak mengisytiharkan dirinya muflis, lapor sebuah akhbar semalam.

    Wanita berkenaan, Patricia Kluge memperoleh bayaran penyelesaian perceraian berjumlah AS$1 bilion (RM3 bilion) selepas dia bercerai dengan suaminya yang merupakan taikun media AS, John Kluge pada tahun 1990.

    Pada tahun, 1980-an, Patricia menganjurkan parti-parti mewah untuk golongan diraja, tokoh korporat, selebriti dan tokoh sasterawan di rumahnya.

    Patricia yang kini berusia 62 tahun bagaimanapun memohon perintah perlindungan muflis bersama suami ketiganya, William Moses baru-baru ini.

    Model berkenaan yang dilahirkan di Baghdad dan pernah membintangi sebuah filem lucah, The Nine Ages Of Nakedness, mengisytiharkan dirinya muflis selepas asetnya merosot selain mengalami kerugian besar dalam perniagaan membuat wain miliknya.

    Menurut kertas permohonan muflis yang difailkan di sebuah mahkamah AS, dia dan suaminya, William Moses yang menetap di sini, negeri Virginia, memiliki hutang berjumlah AS$50 juta (RM151.9 juta). - Agensi

    Kesian kepala budak tersangkut dipalang di tingkat 3

    Posted: 23 Jun 2011 07:00 PM PDT

    BEIJING - Kepala seorang budak perempuan berumur empat tahun tersangkut di celah palang besi di bawah tingkap di tingkat tiga sebuah apartmen di Tengzhou, utara China, lapor sebuah akhbar semalam.

    Dalam kejadian yang berlaku baru-baru ini, budak itu tersangkut selama 20 minit sebelum dia diselamatkan oleh beberapa anggota polis.

    Pada mulanya, seorang anggota polis itu berdiri di atas alat pendingin hawa dekat dengan budak tersebut selepas dia memanjatnya dengan menggunakan tangga.

    Namun, anggota polis itu, Zhao Liancheng gagal untuk menariknya keluar.

    Liancheng berkata: "Pihak kami (polis) menghubungi ibu bapa budak itu untuk pulang ke rumah dengan serta- merta."

    Ibu bapa budak itu tiba 10 minit kemudian dan beberapa anggota polis memasuki apartmen untuk menarik dia dari tingkap.

    Bapa budak itu menyatakan dia dan isterinya keluar rumah untuk bekerja menyebabkan anaknya tinggal berseorangan.

    Menurutnya, anaknya bertuah kerana jiran-jiran dapat mengetahui kejadian itu.

    Budak itu dipercayai terjatuh selepas dia melihat pemandangan dari tingkap tersebut. - Agensi

    sumber : kosmo online

    GILA...Ibu bakar anaknya yang cacat

    Posted: 23 Jun 2011 06:00 PM PDT

    RENO (Nevada): Seorang ibu disyaki membakar bayinya berusia dua bulan yang cacat teruk.

    Suceli Ardon didakwa meletakkan anaknya dalam plastik sampah sebelum menyimbah petrol dan membakarnya hidup-hidup.


    Bagaimanapun, wanita berusia 26 tahun itu mendakwa, anak perempuannya itu sudah mati akibat memakan terlalu banyak ubat penahan sakit.


    Namun, bedah siasat peringkat awal menunjukkan bayi itu masih hidup ketika dia dibakar selepas asap dikesan dalam paru-parunya.


    Pendakwa raya di Reno berkata, mereka akan memfailkan tuduhan membunuh sebaik menerima laporan penuh bedah siasat.


    Suceli, ibu tiga anak, ditangkap selepas seorang wanita yang berjalan bersama anjingnya menemui mayat bayinya, Brandy, yang sudah rentung, Mac lalu.



    Bayi berkenaan menghidap sindrom Wolf-Hirschhorn, menyebabkan dia cacat teruk.


    Dia menghabiskan sebahagian besar hidupnya selepas lahir di hospital sebelum diserahkan kepada Suceli dan teman lelakinya, Luis Martinez, Mac lalu.



    Sucile sepatutnya memberi morfin kepada bayi berkenaan untuk melegakan kesakitannya.


    Polis berjaya mengenal pasti Brandi menerusi alat pembedahan di perutnya yang digunakan sebagai tiub untuk memasukkan makanan.


    Apabila disoalsiasat, Sucile mengaku membakar anaknya selepas mendakwa bayi itu sudah mati akibat terlalu banyak diberikan morfin. - Agensi

    Bos Gangster Ternama Tertangkap Setelah 16 Tahun Di Buru

    Posted: 23 Jun 2011 05:00 PM PDT

    TRIBUNNEWS.COM -Gangster ternama bernama James "Whitey" Bulger iaitu Ten Most Wanted FBI dan dituduh melakukan 19 pembunuhan di tangkap di Los Angeles, California, Amerika Syarikat (AS) setelah diburu selama 16 tahun.

    Seperti dilanpor Fox News, Khamis (23/6/2011), gangster ternama asal Boston ini dan berusia 81 tahun ditangkap bersama kekasihnya bernama Catherine Greig (60) di sebuah rumah di kawasan Santa Monica. Penangkapan ini berdasarkan informasi dari hasil kempenya yang dilakukan pihak polis akhir-akhir ini.

    Kedua orang ini ditangkap tanpa ada insiden apapun. Sarjan Polis Santa Monica Rudy Flores mengatakan pihak FBI melakukan operasi ketat di wilayah itu.

    Agen FBI masih menutup lokasi tempat penangkapan Bulger beberapa jam setelah penahanan itu berlangsung di gedung lantai dua dan tiga.

    Bulger adalah pemimpin gang bernama Winter Hill Gang ketika ia melarikan diri di tahun 1995 setelah diberi tahu oleh seorang bekas agen FBI di Boston yang menyatakan ia akan diadili. Bulger adalah top eselon informan FBI saat itu.

    Lagi bentuk double standard...Australia guna cap jari kenal pasti pemakai purdah

    Posted: 23 Jun 2011 03:23 PM PDT

    SYDNEY - Pihak berkuasa Australia sedang mempertimbang untuk menggunakan cap jari bagi mengenal pasti identiti individu memakai purdah.

     Cadangan itu dibuat selepas hakim sebuah mahkamah di Australia tidak dapat memastikan identiti seorang wanita berpurdah dalam satu kes kendaliannya.

     Wanita itu, Carnita Matthews didakwa membuat laporan palsu terhadap polis namun kes itu tidak dapat diteruskan selepas hakim tidak pasti sama ada wanita terbabit adalah individu yang melakukan tuduhan palsu tersebut.

     Menurut dokumen mahkamah, tuduhan terhadap polis itu dibuat oleh seorang wanita memakai purdah di balai polis Sydney tetapi pegawai polis bertugas tidak melihat wajah wanita itu.

     "Saya tidak dapat memastikan dengan tepat sama ada Matthews yang membuat tuduhan itu," menurut hakim Clive Jeffreys, Isnin lalu.

     Ketua Polis New South Wales, Mike Gallacher berkata, kes itu membuktikan sistem pengenalan identiti baru perlu digunakan bagi pemakai purdah

    sumber : Sinar Harian

    Bersetubuh di Luar Nikah, Bekas Striptease Ditangkap di Dubai

    Posted: 23 Jun 2011 10:30 AM PDT

    TRIBUNNEWS.COM - Seorang bekas penari telanjang berkewarganegaraan Inggris ditangkap dan ditahan di Dubai, Uni Emirat Arab (UEA) kerana berhubungan seks di luar nikah dan dianggap melanggar moral di negara itu. Demikian dilapor The Sun, Khamis (23/6/2011).

    Danielle Spencer (31) ditangkap bersama kekasih dan bekas kekasih teman lelakinya ketika ia sedang telanjang di bilik bankir bernama Toby Carrol. Setelah berhubungan seks, bekas kekasih Carrol bernama Priscilla Gomez (24) datang dan melihat Spencer telanjang dan mulai merosak apartment dan mengancam akan membunuh pasangan itu.

    Carrol kemudian menelefon polis dan ketiganya dikenai dakwaan melanggar undang-undang melakukan hubungan seks di luar nikah dan menjalani hukuman penjara 30 hari. Spencer dan Carrol, yang merupakan eksekutif Bank HSBC, mengatakan mereka hanya berciuman.

    Tetapi kesaksian mereka ditolak oleh pengadilan moral Dubai. Spencer dipenjara sebulan kerana berhubungan seks di luar hubungan nikah dan kemudian dideportasi. Gomez dan Carrol juga mendapat hukuman penjara selama sebulan.

    "Ini adalah contoh bagaimana orang-orang Barat gagal menghargai hukum Islam. Berhubungan seks di luar nikah mungkin diterima di Inggris sementara di sini haram," kata seorang sumber

    Gila, Seorang GadisTawar Keperawanannya Demi iPhone4

    Posted: 23 Jun 2011 09:20 AM PDT

    BEIJING - Demi memenuhi hasrat peribadi, tak jarang orang mencari jalan mudah seperti halnya seorang gadis yang menawarkan keperawanannya demi mendapatkan iPhone4.

    Seperti dilapor dari Biznewschina, seorang gadis kelahiran tahun 90 mengatakan ingin sekali membeli iPhone4, namun sang ayah tidak memperbolehkannya.

    Dalam postingnya di twitter, dia pun memutuskan untuk menyerahkan keperawanannya demi mendapatkan telepon genggam terbaru tersebut.

    Dia pun tak segan mengunggah fotonya lengkap dengan data diri bagi siapapun yang ingin membelikannya iPhone4.

    Komen pun banyak diberikan dan bernada negatif, banyak yang mengatakan bahawa dengan menyerahkan keperawanannya sangat tidak sepadan dengan mendapatkan telepon genggam tersebut.

    Seperti dilapor Straits Times, Khamis (23/6/2011), pada April lalu, seorang pemuda berusia 17 tahun membeli sebuah iPad dan telepon genggam dengan menjual sebuah ginjalnya seharga 22 ribu yuan .
    sumber: http://international.okezone.com/

    Orang Ini Dipanggil Orang Air! Kenapa? Lihat Video Ini

    Posted: 23 Jun 2011 08:25 AM PDT

    Lelaki pakai bra dan seluar dalam dalam wanita dibenarkan naik pesawat cetuskan kontroversi

    Posted: 23 Jun 2011 07:47 AM PDT

    Syarikat penerbangan Amerika Syarikat, US Airways membuat ramai orang merasa hairan. Gara-garanya, seorang lelaki yang memakai bra dan seluar dalam wanita dibolehkan naik ke pesawat.

    Insiden itu terjadi dalam penerbangan US Airways dari Fort Lauderdale ke Phoenix, AS pada 9 Jun lalu. Seorang penumpang wanita bernama Jill Tarlow sempat merakam gambar lelaki berpakaian aneh tersebut. Foto tersebut kemudian dikirim ke media San Francisco Chronicle.

    Menurut Tarlow, dia dan para penumpang lainnya saat itu mengeluhkan penampilan lelaki tersebut sebelum naik ke pesawat. Namun staf US Airways mengabaikan keluhan mereka. Lelaki itu tidak dilarang naik ke pesawat.



    Tarlow mengaku sangat terkejut melihat penampilan lelaki separuh baya itu."Tak ada yang akan percaya jika saya tidak mengambil gambar dirinya," ujar Tarlow seperti dilansir SF Gate, Kamis (23/6/2011). "Bukan main.... dan dia menyukainya. Dia berpose untuk saya," imbuhnya.

    Juru cakap US Airways Valerie Wunder membela kebijakan staf penerbangan tersebut. "Jelas bahawa jika bahagian-bahagian peribadi mereka tidak terekspos, itu tidak pantas.... Jadi jika mereka tidak mempamerkam bahagian-bahagian peribadi mereka, mereka dibolehkan terbang," tuturnya.

    Padahal enam hari sesudah kejadian itu, seorang pemuda AS ditahan oleh polis di Lapangan Internasional San Francisco setelah dirinya diusir dari pesawat US Airways. Gara-garanya, Deshon Marman, lelaki berkulit hitam itu memakai seluar baggy yang melorot hingga ke bawah pinggang. Kru pesawat menyuruhnya untuk menaikkan seluarnya yang melorot Namun Marman menolak hingga kemudian dipaksa meninggalkan pesawat.

    Wunder menekankan, pengusiran terhadap Marman minggu lalu bukan kerana pakaiannya. Namun kerana dia tidak mematuhi perintah kru pesawat untuk menaikkan celananya yang kedodoran.

    "Akar permasalahan tersebut adalah jika Anda tidak mematuhi permintaan kapten, maka kapten berhak menangani isu tersebut," tandasnya.

    Namun pengacara Marman, Joe O'Sullivan mencetuskan, kliennya telah mengalami diskriminasi racial kerana warna kulitnya.

    "Itu benar-benar menunjukkan adanya pembohongan," cetusnya.


    (ita/nrl)

    Anjing "Berbulu" Panda

    Posted: 23 Jun 2011 06:30 AM PDT

    TAIPEH, KOMPAS.com - Warga Taiwan dilanda trend baru. Anjing dicat supaya mirip haiwan lain. Ada anjing jenis chow chow yang dicat hitam dan putih sehingga mirip panda. Sementara anjing jenis golden retriever berbulu belang tak ubahnya harimau.




    Anjing-anjing berpenampilan tak lazim itu pernah ditampilkan dalam sebuah pameran peliharaan yang diadakan di Taipeh, Taiwan beberapa waktu lalu.Trend itu kini merebak ke daratan China.

    Sekitar 10 tahun lalu, masih banyak restoran atau kedai makan yang menyediakan hidangan dari daging anjing di Taiwan. Bahkan ada peternakan khusus untuk tujuan itu.

    Kini makan daging anjing dipandang banyak orang sebagai sesuatu yang memalukan kerana mengingatkan orang pada kemiskinan.

    Sudah Ganti Kelamin Tapi Dilarang Menikah

    Posted: 23 Jun 2011 05:48 AM PDT

    PENGADILAN di Hong Kong memutuskan W, lelaki yang telah mengganti kelamin menjadi perempuan dilarang menikahi pasangannya.

    Hakim dalam sidang tersebut menganggap bahawa masalah ini bukan urusan pengadilan untuk menentukan.

    Seorang perempuan China, W (20),merupakan satu dari beberapa orang yang telah melakukan operasi penggantian gender di hospital umum Hong Kong.

    Dia telah merubah gendernya dari laki-laki menjadi wanita pada kad identitinya.

    Tetapi pengadilan perkahwinan kota memberi keputusan tahun lalu, bahawa ia tidak boleh menikahi kekasihrnya, seorang laki-laki. Mengapa? Kerana akta kelahirannya yang tidak boleh diubah berdasarkan hukum Hong Kong tetap menyatakan dia adalah laki-laki.

    Hakim Pengadilan Tinggi Andrew Cheung mengatakan adanya kekurangan bukti guna masyarakat Hong Kong moden mengenai pernikahan yang mencakup paska-operasi transeksual.

    "Pengadilan tidak boleh terburu-buru untuk mensubstitusi penilaiannya mewakili pemerintah atau legislatif di Hong Kong," tambah Cheung.

    China daratan, Singapura dan Jepun sudah mengizinkan orang transeksual untuk menikahi pasangannya, kata Michael Vidler, pengacara W.

    Kentut dibawah sinar x

    Posted: 23 Jun 2011 04:00 AM PDT





    Video lucu nenek berjoget

    Posted: 23 Jun 2011 03:25 AM PDT





    Bayi Lahir dengan Keadaan Sudah Disunat

    Posted: 23 Jun 2011 02:00 AM PDT

    REPUBLIKA.CO.ID,BANGKALAN–Warga Kampung Duwek Rampak, Madura, Jawa Timur, Selasa, dikejutkan dengan adanya seorang bayi yang lahir dalam keadaan sudah disunat.

    Bayi tersebut merupakan anak lelaki dari pasangan Mas'udah (35) dan Yasir (40) warga Desa Tanah Merah Laok, Kecamatan Tanah Merah. Meski ada yang aneh, namun keadaan bayi itu sihat. "Sebelumnya kami tidak mempunyai firasat apa-apa. Tahunya, setelah isteriku lahir ada yang berbeza pada alat kelamin anak saya. Alat kelaminnya seperti sudah disunat, kerana dihujungnya sudah terpotong," kata Yasir menjelaskan.

    Yasir menjelaskan, pertama dirinya tidak menyangka jika anaknya yang belum diberi nama itu ada kelainan. Sebab, ketika isterinya hamil tidak ada tanda-tanda yang menunjukkan sesuatu hal aneh. "Tadi malam, isteriku sakit perut seakan mahu melahirkan. Sesuai dengan perkiraan, isteriku akan melahirkan pada bulan ini. Kemudian saya bawa isteriku ke dukun beranak untuk melahirkan. Selasa (21/6) sekitar pukul 4:30 WIB isteriku melahirkan seorang bayi laki-laki," ucapnya.

    Menurut Yasir, sang istri melahirkan bayi dengan berat badan 3,2 kilogram. Adapun biaya persalinan sendiri Rp200 ribu. Namun, kerana tidak punya wang, Yasir baru membayar biaya persalinan separuh yakni Rp100 ribu."Kami berharap anak ini boleh membesar seperti bayi lain. Sehingga jika sudah besar kelak, boleh berguna bagi keluarga dan bangsa," paparnya.

    Kelahiran bayi dari keluarga pasangan suami isteri dari kalangan keluarga miskin ini mendapat perhatian warga di desa itu. Sejak Selasa pagi banyak warga desa berduyun-duyun datang ke rumah Yasir menyaksikan secara langsung kejadian yang menurut warga di sana tergolong aneh.

    Sebahagian warga bahkan ada yang mempercayai, kelahiran bayi dengan keadaan tersunat anak dari pasangan suami isteri Yasir dan Mas'udah tersebut bertanda akan membawa keberuntungan hidup bagi keluarga itu. Tidak sedikit diantara ibu-ibu rumah tangga yang datang berkunjung tersebut berebut untuk menggendong bayi anak Yasir dan Mas'udah ini.

    Kesian..penguin ini tersesat sampai 3000 km

    Posted: 23 Jun 2011 01:00 AM PDT

    WELLINGTON - Seekor penguin jenis Emperor tersasar tiba-tiba saja muncul di New Zealand. Seharusnya penguin tersebut saat ini berada di Antartika dimana habitat aslinya berada.
    Menurut perkiraan seorang ahli binatang liar, penguin tersebut diperkirakan berenang keluar dari jalurnya dan tiba di New Zealand yang jaraknya tiga ribu kilometer dari Antartika. Ada puluhan koloni penguin di Antartika, tetapi baru kali dalam 44 tahun seekor penguin Emperor tiba di New Zealand.
    Penguin jantan tersebut tiba di Pantai Kapiti, sekira 40 kilometer dari Wellington pada Isnin petang waktu setempat. Menurut Departemen Konservasi New Zealand(DOC) Peter Simpson, penampakan penguin Emperor di sini pertama kali tercatat pada tahun 1967 lalu.
    Simpson pada awalnya tidak mempercayai laporan tersebut, namun pada saat dirinya melihat langsung Simpson langsung terkejut.
     "Saya kira itu hanyalah seekor singa laut, pada saat kami memeriksanya memang benar tentang keberadaan penguin Emperor," ucap Simpson seperti dikutip AFP, Rabu (22/6/2011).
    Sepertinya haiwan yang memiliki warna hitam dan kuning keemasan ini dalam keadaan sihat dan sepertinya boleh beradaptasi dengan keadaan cuaca New Zealand yang hangat.
    "Seharusnya, penguin tersebut berada di laut ais di Antartika. Mereka meluncur ke laut untuk mencari makan. Saya kira haiwan ini berenang terlalu jauh dan tersesat," lanjut Simpson.
    Saat ini petugas konservasi binatang terus memonitor penguin tersebut dan memperkirakan binatang ini nantinya akan berenang sendiri ke habitat aslinya di Antartika.
    Sumber :http://www.okezone.com/

    Hebat...Kisah Persahabatan Anjing & Orangutan Dibukukan

    Posted: 23 Jun 2011 12:00 AM PDT

    SOUTH CAROLINA - Menyenangkan rasanya memiliki sahabat karib. Apalagi keakraban bersama sang sahabat dibukukan dan dipublikasikan.

    Mungkin demikianlah yang dirasakan Suryia dan Roscoe apabila mereka mengerti bagaimana menginspirasinya kisah persahabatan yang terjadi di antara mereka. Persahabatan unik di antara dua binatang berbeza, orangutan dan anjing Bluetick.

    Persahabatan di antara keduanye terjalin ketika mereka berada di sebuah pusat penangkaran haiwan bernama The Institute of Greatly Endangered and Rare Species (TIGERS) di Myrtle Beach, seperti dilapor Dailymail, Rabu (22/6/2011). Suryia si orangutan dan Roscoe si anjing Bluetick tak boleh terpisahkan

    Kini teman-teman sukarelawan di TIGERS melancarkan sebuah buku yang berisikan gambar-gambar yang menunjukkan keakraban Suryia dan Roscoe dalam kesehariannya.

    Bahkan kini Suryia dan Roscoe telah memiliki penggemar. Rata-rata yang menyenangi mereka adalah anak-anak kecil yang telah membeli buku mereka.

    Layaknya seorang penulis yang baru saja merilis bukunya, Syria dan Roscoe nampak begitu antusias melayani penggemarnya untuk membubuhkan tanda tangan dan foto bersama dengan para penggemarnya yang membeli buku mereka. Buku-buku Suryia dan Roscoe dijual di sebuah kedai buku di Georgetown, South Caroline.

    Suryia dan Roscoe memang begitu menarik perhatian dunia. Mereka sempat tampil di program acara televisyen asal Amerika Syarikat, Oprah Winfrey Show dan National Geographic.

    Sumber :http://www.okezone.com/

    Bayar 300 dollar sing dapat makan sushi atas ikan duyung selam sejam

    Posted: 22 Jun 2011 11:00 PM PDT

    INILAH.COM, Singapura – Makan sushi yang disajikan di atas tubuh wanita seksi nampaknya memang tawaran menarik. Apalagi bila gadis tersebut adalah putri duyung yang cantik.

    Dengan bayaran 300 dolar Singapura , pengunjung boleh makan sushi dari tubuh wanita cantik selama 1 jam. Ini mirip dengan cara Jepun yang menyajikan sashimi atau sushi di tubuh seorang perempuan telanjang, yang disebut nyotaimori. Bezanya, para model ini mengenakan kostum putri duyung.

    "Gadis-gadis kami tidak telanjang. Tujuan penampilan mereka dalam acara ini hanyalah untuk menarik pengunjung. "Ini hanya cara untuk menciptakan elemen menyenangkan dan nakal ke acara tersebut," kata Jeffrey Chung, pemilik Jeffrey Chung Model Pte Ltd dan bos dari puteri duyung sushi tersebut.

    Acara makan sushi di atas wanita seksi nampaknya kian sering digelar. Masih ingat cerita sebelumnya, dimana beberapa tamu disajikan sushi pada wanita Asia bertelanjang dada (topless) yang hanya mengenakan celana pendek?

    Dengan tampilan yang 'lezat' ini, apakah rasa sushi akan berbeza?

    Beginilah Cara ‘Teroris Cyber’ Beraksi

    Posted: 22 Jun 2011 10:00 PM PDT

    INILAH.COM, Jakarta – Remaja Inggris Ryan Cleary yang menjadi dalang serangan situs-situs pemerintah, bank dan pembocor dokumen rahasia menjalankan aksinya dari bilik tidurnya. Remaja ini, tak pernah meninggalkan biliknya, ini mempermalukan pemilik situs-situs itu dengan mudah.

    Pada 7-12 Mei, ramaja pemilik nama online ViraL ini berhasil membobol Fox Network. Ia berhasil memasuki database para kontestan X Factor Amerika Syarikat (AS). Sebanyak 250.000 rincian informasi rahasia pengguna dibocorkan di internet.

    Pada 15 Mei, remaja 19 tahun ini berhasil memasuki akaun simpanan bank-bank di Inggris. Ia berhasil mencuri 3.100 simpanan ATM dan membocorkannya di dunia maya.

    Di waktu bersamaan, remaja ini membajak stesen penyiar PBS AS dan membocorkan alamat email staf PBS serta mengunggah berita palsu perihal Tupac Shakur masih hidup dan tinggal di New Zealand.

    Pada 2 Jun, Ryan berhasil memasuki sonypictures.com dan mencuri informasi peribadi satu juta pengguna, kemudian membocorkannya secara online. Perician pelanggan dan kupon menjadi 'barang' curian remaja ini.

    Kelompok hacker (peretas) LulzSec ingin member 'rasa malu maksimum' pada Sony dan 'celah keamanannya'.

    Pada 9 Jun, remaja yang tergabung LulzSec ini berbuat baik pada NHS Inggris. "Kami tak bermaksud merosak hanya membantu memperbaiki masalah teknik NHS," kata kelompok ini dalam email.

    Pada 13 Jun, Senat AS menjadi target serangan selanjutnya. Situs pemerintah itu berhasil diceroboh dan diduga password perihal login pengguna telah dicuri.

    Pada 15 Jun, Central Intelligence Agency (CIA) mengalami serangan 'denial of service' dan berhasil membuat situs CIA mati selama tiga jam.

    Pada 20 Jun, situs Serious Organised Crime Agency (SOCA) atau yang dijuluki 'FBI Inggris' ini juga mengalami serangan serupa CIA.

    Pada 22 Jun, Scotland Yard dan FBI berhasil menangkap si hackers ini. Remaja  ini seperti ditulis Dailymail terancam terekstradisi ke AS dan menghadapi ancama hukuman penjara 60 tahun.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Celebrity News

    sumber :-

    Celebrity News


    Suami Ning Baizura Berhenti Kerja Demi Isteri

    Posted: 23 Jun 2011 09:57 AM PDT


    Bertuahnya akak Ning Baizura kita ini kerana mempunyai seorang suami yang memahami kerja beliau sebagai artis. ZoOM berkata demikian kerana bukan sahaja memahami tugas seorang isteri tetapi sanggup berhenti kerja semata-mata ingin menguruskan perjalanan seni Ning Baizura.

    Untuk pengetahuan anda suami akak Ning Baizura kita ini telah berhenti berkerja dan menjadi orang kuat Ning dalam pemasaran dan strategi beliau. Bersesuaian dengan pengalaman beliau sebelum ini sebagai pengurus pemasaran.

    Semoga pasangan ini kekal bahagia hingga ke akhir hayat dan berjaya dalam bidang yang mereka ceburi.


    ZoOM : Apa Komen anda ?

    Suka Gossip Ini ClickLah Like @ Share !!

    Rayuan Kes Khalwat Ako diputuskan Pada Bulan September 2011

    Posted: 23 Jun 2011 09:39 AM PDT


    Kes khalwat pelakon Ako dengan gadis bukan beragama islam yang merupakan seorang jurusolek bernama Anang Sagunting, 25 di Kondominium Oakleaf Park pada pukul 1.20 pagi 27 Jun 2007.

    Rayuan kes khalwat beliau yang dihukum penjara tiga bulan serta denda RM3,000 akan didengar pada 13 September ini.


    ZoOM : Lama juga kes Ako ni, sama-samalah kita tunggu dan lihat kesudahannya. Dan Apa Kata anda di ZoOMartis @ Facebook

    Suka Gossip Ini ClickLah Like @ Share !!

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS