Nuffnang

borak kosong

sumber :-

borak kosong


[Kesian] Kanak-kanak ambil viagra untuk terus hidup

Posted: 01 Dec 2010 09:25 PM PST

Biasanya Viagra dikaitkan untuk mengatasi disfungsi seksual. Namun, seorang kanak-kanak, Calvin Muteesa, mesti minum Viagra setiap hari demi bertahan hidup.

Viagra diambil Calvin empat kali sehari. Kebiasaan ini dilakukan Calvin sejak umur tiga bulan. Saat ini, Calvin adalah orang England termuda yang secara rutin menggunakan Viagra.

Apa yang membuat bocah malang ini harus minum obat 'perkasa' setiap hari?

Penyebab Calvin mengambil ubat ini kerana penyakit pulmonary arterial hypertension yang dialaminya. Penyakit tergolong aneh ini mampu membuat tekanan darah Calvin menjadi sangat tinggi, sehingga boleh menyebabkan paru-parunya kekurangan darah yang mengandung oksigen.

Akibat penyakit ini, Calvin juga harus berjuang untuk bernafas. Organ hatinya juga harus bekerja dua kali lebih keras demi memaksa darah mengalir ke paru-parunya. Viagra yang dikonsumsinya berfungsi menguatkan arteri paru-paru, yang membawa darah ke paru-paru serta memungkinkan lebih banyak darah dan oksigen yang melaluinya.

Ketika Calvin lahir, dia didiagnosis mengalami masalah pada bahagian usus dan ginjal.

"Pada suatu pagi, ketika ingin memberikan susu untuk Calvin, aku menemukan matanya tidak bergerak dan dia berhenti bernafas. Setelah diperiksa di Royal London Hospital menunjukan level oksigen dalam tubuhnya sangat rendah," ujarnya menambahkan.

Akhirnya, doktor meminta Calvin mengambil Viagra, kerana menurut pengamatan medical tidak ada ubat lain yang sesuai untuk keadaannya. Awalnya Maureen tidak mengetahui jenis ubat tersebut, setelah tahu dia pun terkejut. Tetapi keadaan Calvin membaik setelah mengambil Viagra.


Calvin ketika ini mengambil Viagra dalam bentuk cecair dengan dos tertentu. Maureen juga harus hati-hati dan tidak terlambat memberikan ubat. Sebab, kanak-kanak ini pernah dibawa ke hospital, kerana pengasuhnya lambat memberi ubat. Maka itu, stok Viagra harus selalu tersedia di rumah untuk Calvin.

Menurut Maureen, setakat ini doktor masih menyarankan pengubatan ini untuk Calvin. Namun, jika Calvin sudah cukup umur, ibu ini berharap anaknya boleh menjalani transplantas paru-paru dan jantung, agar boleh lepas dari Viagra.

Gila betul dia orang ni

Posted: 01 Dec 2010 08:40 PM PST

Wanita yang telah 51 kali membuat pembedahan kosmetik agar kelihatan seperti Ratu Mesir NefertitiNileen Namita, 49 tahun, artis dan ibu dari tiga anak dari England kerana keyakinannya bahawa Nefertiti, menyembah matahari-isteri firaun Mesir Akhenaten --Namita telah memulakan pembedahan lebih dari 20 tahun dan membayar sekitar £ 200.000 untuk 51kali  bedah, iaitu lapan hidung dan tiga facelifts dan ada tambahan tweak hidung serta bibir.

Sarah Burge menghabiskan setengah juta pound mengubah dirinya menjadi kehidupan nyata seperti patung Barbie.Ibu  dan  ahli kecantikan berusia 49 tahun ini berasal dari St Neots, di Cambridgeshire telah menghabiskan £ 539,500 mengubah dirinya sendiri - memecahkan rekod dunia sebelumnya dipegang oleh American Cindy Jackson, yang juga ingin menjadi seperti boneka yang terkenal itu. 
Setengah juta pound meliputi biaya: £ 32.000 untuk seluruh laser wajahnya dan untuk menghilangkan lapisan kulit untuk memberikan penampilan lebih muda; £ 26.500 untuk  menyempurnakan dadanya  - termasuk setelah itu berkurang dan puting pindah tempat ; £ 30.000 pada menjaga rahang-nya ; hampir £ 15.000 pada perutnya, dan £ 14.000 untuk menaikkan punggungnya. Ibu kepada tiga anak ini telah mengalami lebih dari 100 pembedahan dan perawatan kosmetik. Kecintaannya akan  pisau bedah dimulai setelah dia menjalani pembedahan di wajahnya setelah dipukul  dan ditinggalkan begitu saja.

Seorang lelaki di China telah meyakinkan isteri barunya untuk menjalani pembedahan plastik agar dia kelihatan seperti isteri pertama. Zhao Gang, 32, dari kota Chongqing, China.Isteri pertamanya mati dalam sebuah kemalangan kereta tiga tahun yang lalu dan sekarang dia ingin isteri barunya kelihatan seperti bekas isterinya.Zhao mengatakan ia hanya menikah kerana isteri baru ini  mirip bekas istrinya dan dia ingin  menebus kesalahannya. Isteri keduanya setuju dengan sarananya. 

Ibu kepada tiga anak, Miki Jay telah membuktikan bahawa anda tidak harus menjadi hitam atau bahkan seorang laki-laki, untuk menjadi profesional peniru Michael Jackson. Jay telah menghabiskan £ 8.000 pada pembedahan plastik agar kelihatan seperti Micheal Jackson, mendapatkan hidung, dagu dan pipi direnovasi. "Kebanyakan orang tahu aku seorang wanita tetapi ini tidak mengganggu mereka," ujar Jay, yang mengaku mendapatkan £ 120,000  per tahun sebagai peniru. Mikki, 39, menjadi obsesi dengan Raja Pop setelah memenangkan pertunjukan bakat pada tahun 1991.

Kerana terpesona dengan Angelina Jolie, Nadya Suleman, wanita yang baru melahirkan anak 
sanggup menghabiskan semata-mata ingin memiliki wajah seperti idolanya.


Nak kurus,makan 10kg kentang

Posted: 01 Dec 2010 07:30 PM PST

Hanya dengan mengamalkan memakan kentang lelaki ini berjaya menurunkan
berat badannya tetapi syarat utama mesti berusaha gigih...


WASHINGTON - Seorang warga Amerika Syarikat (AS), Chris Voigt yang gigih mengamalkan diet memakan ubi kentang selama 60 hari akhirnya berjaya mengurangkan berat badannya sebanyak 10 kilogram (kg), lapor sebuah akhbar semalam.

Diet istimewa itu membawa kesan baik terhadap kesihatan Voigt apabila berat badannya berkurangan dari 89.35kg kepada 79.83kg manakala tahap kolesterolnya berkurangan kepada 69 mata.

Pengurangan berat badan itu mengejutkan doktor yang memeriksanya.

Voigt kini dinasihatkan secara perlahan-lahan mengambil makanan yang lain selepas dia berhenti mengamalkan diet istimewa itu Isnin lalu. - kosmo online

[Awas] Facebook kini jadi punca penceraian

Posted: 01 Dec 2010 06:30 PM PST

Menurut apa yang dilaporkan lelaman sosial yang lain juga menjadi penyumbang
kes penceraian tetapi facebook menjadi punca kes penceraian utama kerana pengguna 
sanggup membuka keaiban kepada rakan-rakannya di facebook...baca petikan daripada myMetro


LOS ANGELES: Jika dulu perceraian sering berlaku akibat kesan gincu di baju suami atau pesanan ringkas dalam telefon bimbit, kajian terbaru menunjukkan masalah itu kini disumbangkan oleh laman sesawang sosial seperti Facebook.

Berdasarkan kajian Akademi Peguam Perkahwinan Amerika itu, satu daripada lima perceraian di negara berkenaan membabitkan laman sesawang sosial.

Kira-kira 80 peratus peguam juga melaporkan jumlah ketara individu menggunakan media sosial sebagai bukti kecurangan pasangan masing-masing.Antara bahan digunakan adalah mesej dan gambar menggoda di Facebook.

Kewujudan laman sesawang itu didapati membolehkan seseorang berhubung semula dengan bekas kekasih masing-masing selepas terpisah sekian lama.Kajian itu menunjukkan, Facebook adalah penyumbang terbesar masalah rumah tangga dengan 66 peratus peguam mendakwa ia dikemukakan sebagai bukti tuntutan perceraian.

 Penyumbang kedua terbesar adalah laman sesawang MySpace (15 peratus) dan diikuti Twitter (5 peratus).Selebihnya adalah laman sesawang sosial lain.Tahun lalu, sebuah firma guaman Britain mendakwa, 20 peratus petisyen perceraian di negara itu mengaitkan Facebook sebagai punca.

Pengarah Urusan Divorce-Online, Mark Keenan, berkata kebanyakan pengguna laman sesawang sosial menggunakan kemudahan itu untuk berbual mengenai seks dengan seseorang yang tidak sepatutnya.

Laman sesawang Friends Reunited yang dilancarkan untuk menghubungkan kenalan lama di zaman persekolahan pada 1999 turut memberi kesan terhadap rumah tangga ahlinya.

Baru-baru ini, bintang siri, Desperate Housewives, Eva Longoria, mengambil keputusan berpisah daripada pasangannya, Tony Parker, selepas pemain bola keranjang itu didakwa sering berhubungan dengan wanita lain melalui Facebook. - Agensi

Kucing gemuk malas jadi sensasi di internet

Posted: 01 Dec 2010 05:30 PM PST

Berat betul kucing ...6kg




FLORENCE, Itali - Seekor kucing betina seberat enam kilogram menjadi sensasi di Internet setelah pemiliknya, Chiara Bagnoli, 28, memuat naik gambar kucing itu di laman web peribadi, lapor sebuah akhbar semalam.

Chiara memberitahu, kucing gemuk bernama Giuly yang berusia lima tahun itu mendapat perhatian pelayar Internet dari Amerika Syarikat dan Sepanyol.

Kucing yang dibeli di sebuah kedai haiwan itu tidak kuat meragam.

Kucing itu sentiasa mengekori ke mana sahaja Chiara pergi seperti tabiat seekor anjing.

"Ia agak suka bermain tetapi sangat pemalas. Ia suka bersiar-siar dan memeluk pokok," kata Chiara. - kosmo online

[Ajaib]Buang air besar keluar bayi

Posted: 01 Dec 2010 04:30 PM PST

Kes perempuan yang melahirkan tanpa proses hamil kembali terjadi. Di Lampung Indonesia, seorang perempuan mengaku melahirkan bayi tanpa menjalani proses hamil terlebih dahulu.

Ukuran bayi ini tidak seperti bayi yang baru lahir pada umumnya. Berat badannya hanya 700 gram, panjangnya pun 35 sentimeter, dia pun belum boleh menghisap air susu ibu . Bayi ini diberi susu formula dengan di beri bantuan . Ibu  bayi, Hayati mengaku melahirkan bayi ini setelah buang air besar.

Hayati dan suaminya mengaku sangat terkejut dengan kelahiran bayi ini. Hayati  tidak menyangka dia hamil kerana datang haid setiap bulan, dia juga mengaku ikut program merancang keluarga. Pengakuan Hayati ini disahkan oleh jirannya di Desa Karangsari, Kecamatan Jatiagung, Lampung Selatan.

"Terkejut orang tak hamil boleh melahirkan anak. Anak ajaibkan," kata salah seorang jirannya

"Kalau orang hamil kan kelihatan perutnya besar, tetapi tidak kepada Hayati," kata tetangga lainnya.

Sehingga kini Hayati mengaku belum memeriksakan diri mahupun bayinya ke doktor kerana suaminya yang berniaga pisang tidak mampu. Namun dari sudut pandang sains, bayi dilahirkan tanpa proses kehamilan adalah hal yang mustahil.

Apa yang terjadi pada Hayati hanya boleh diketahui setelah pemeriksaan lebih lanjut dan bagaimana agar bayi ini dapat bertahan hidup dan sihat dengan  lebih baik.

Alat untuk jaga perawan

Posted: 01 Dec 2010 10:01 AM PST

Aik!! ada juga alat untuk jaga keperawanan...




Lelaki ini nak jadi anjing

Posted: 01 Dec 2010 09:01 AM PST

Gary Guy Mathews meminta petition ke pengadilan  untuk mengizinkannya mengubah namanya menjadi Boomer The Dog.Sayangnya pihak pengadilan tidak menyetujui apa yang dilakukan Gary tersebut.

Hakim Ronald Folino menolak nama yang aneh tersebut dengan alasan dirinya merasa nama itu bakal membuat kecelaruan kepada umum dan juga dokumen-dokumen awam.

 Gary ingin mengubah namanya menjadi Boomer The Dog lantaran kecintaannya akan siri TV era 80-an, Here's Boomer dimana siri tersebut menampilkan seekor anjing yang kerjaannya menyelamatkan orang ramai.(link)

Dibakar kerana sentuh payudara

Posted: 01 Dec 2010 08:30 AM PST

Seorang perempuan marah kerana teman lelakinya menyentuh payudaranya ketika ia sedang tidur.

Gary Stewart

Untuk membalas kekurangajaran itu, Kerry Anne McNiven (43) kemudian menyiramkan minyak ke tubuh  Gary Stewart (50) dan membakarnya sehingga menderita luka bakar yang serius dan akhirnya meninggal di hospital.

 McNiven mengaku  dia yang bertanggung jawab ke atas serangan yang dilakukan terhadap Stewart. "Saya katakan, semua ini terjadi karena ia menyentuh payudara dan kemudian menggerayanginya (malam itu) sementara saya sedang tidur," jelasnya tentang insiden yang terjadi di tepi Sungai River sekitar pukul 6.20 sore waktu setempat.

"Saya sudah dilperlakukan sebegini rupa sejak beberapa tahun lalu dan saya tak akan membiarkan hal ini terjadi lagi " katanya. Namun,temannya bernama Anita Saunders mengatakan, McNiven dalam keadaan mabuk dan menghisap marijuana pada ketika itu. Stewart meninggal di hospital setelah mengalami luka terbakar sebanyak 72 peratus. (link)

Lelaki ni buat tiger show di tempat awam

Posted: 01 Dec 2010 07:45 AM PST



nasib baik ada yang suruh berhenti kalau tidak
macam-macam aksi lagi dia buat....

Senyum yang bernilai US$1.5 Juta

Posted: 01 Dec 2010 06:27 AM PST

Dia tampil di iklan produk kopi Itali, Lavazza, Julia mendapat bayaran US$ 1,5 juta. Dan di iklan berdurasi 45 saat itu, Julia hanya akan mempamerkan senyum sahaja.

Dalam iklan tersebut, aktris berusia 43 tahun itu tidak akan mengucapkan sepatah kata apa pun. Dia tampil sebagai Venus yang ada di lukisan Sandro Botticelli. Ceritanya, Venus tidak mahu tersenyum jika belum mendapatkan secawan kopi Lavazza.


Pertandingan pelik ular dan ikan mesti masih hidup selepas dimasak

Posted: 01 Dec 2010 06:21 AM PST

Yang ini lebih gila lagi, di salah satu daerah di China mengadakan pertandingan menyajikan daging ular dan ikan dalam keadaan hidup. Kriteria pemenangnya adalah kecepatan penyajian dan pergerakan dari ular serta ikan tersebut. Bila daging ularnya tidak bergerak-gerak maka ia gagal, demikian pula bila daging ikan mulut dan insangnya tidak bergerak-gerak maka ia dianggap gagal.Ikan dan ular yang masih hidup ketika selepas dimasak di kira pemenang....



untuk melihat videonya sila ke..http://www.youtube.com/watch?v=ZYUqfgfpjRw

Bagaimana perasaan anda bila jumpa benda ni dalam makanan ?

Posted: 01 Dec 2010 04:15 AM PST

Anda begitu lapar dan melihat makanan yang di hidangkan 
sungguh menyelerakan.Sedang mencedok makanan itu anda terjumpa
bemda ni..agak-agak berselera lagikah nak makan....

rasa kenyang terus kot....


Akhirnya kami bersahabat

Posted: 01 Dec 2010 03:00 AM PST







MUSUH TAK SEMESTINYA TAK BOLEH JADI KAWAN



Betul-betul nyenyak mamat ni tidur

Posted: 01 Dec 2010 02:00 AM PST

janji boleh tidur....risiko tergolek lain cerita

Teleskop untuk iPhone

Posted: 01 Dec 2010 01:30 AM PST




Want to have a closer view? The telescope for iPhone is attached to the included unique protective casing. You can now have a closer look on the girl live opposite you and maybe take a few shots of her. The telescope is available for $20.60. 

Ikan pun ada kutu

Posted: 01 Dec 2010 12:41 AM PST



inilah dia kutu yang ada didalam ikan...berhati-hatilah

sumber : ngoboraja.com

Kalau awek seksi ajak berjalan ,rasanya nak tak?

Posted: 30 Nov 2010 11:21 PM PST

Kalau awek seksi ajak berjalan rata-rata mesti ko orang nak...
lebih -lebih kalau macam ni kan...

tapi ni seksi sangat...malu rasanya jalan dengan 
awek macam ni.....

tapi kalau awek macamni bagaimana....

|


|


|



|


|



|




|



|


|
agak-agak sanggup tak....

sumber gambar : unic77.tk

Kejam sungguh lelaki ini

Posted: 30 Nov 2010 10:30 PM PST

113010-asshole-beating-girl

113010-asshole-beating-girl 2

113010-asshole-beating-girl3

113010-asshole-beating-girl 4

113010-asshole-beating-girl5

113010-asshole-beating-girl6

113010-asshole-beating-girl7

betul-betul kejam lelaki ini sampai orang sekeliling pun dia tak pedulikan.Sepak,terajang,tamapar,tali pinggang semuanya cukup.Agaknya terlampau marah sangat tapi itukan seorang wanita…….(update melalui Windows Live Writer)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 ulasan:

Catat Ulasan