Nuffnang

Celebrity News

sumber :-

Celebrity News


Gossip Facebook Usop Wilcha Di Salah Guna Oleh User Facebook !!

Posted: 12 Apr 2011 09:36 AM PDT

Baru semalam ZoOM baca gossip panas mengenai Usop bertekak dalam Facebook dengan seseorang yang menubuhkan akaun Facebook untuk kepentingan diri sendiri. Hari ini dah ada cerita mengenai gossip tersebut dalam akhbar online memperkatakan mengenai Facebook yang menggunakan nama Usop.

Menurut info pada mulanya Usop Wilcha tidak kisah jika individu tersebut menggunakan jenama (nama) beliau namun kerana kesilapan si pengendali akaun facebook tersebut menyebabkan ada pihak yang tidak berpuas hati malah mengadu kepada Usop yang tidak tahu menahu pucuk pangkal jualan baju tersebut.

Kalau ZOom pun tetiba je terima kiriman email dan panggilan telefon sudah tentu naik angin, dan paling menyakitkan hati individu tersebut turut menghinanya dalam akaun Facebook tersebut.

Kalau dah over sangat saman je abang Usop....Bakorrr jeeee...Cob Citer 2x...

ZoOM : APa Kata Anda Di ZOoMartis @ Facebook ?

Suka Gossip Ini ClickLah Like !!

Program Kilauan Emas di Astro

Posted: 12 Apr 2011 09:03 AM PDT

Suhaimi dan Nora sebagai Pengacara Tetap Program ini

Program ini akan keudara bermula 24 Jun 2011 disaluran Astro 105 secara rakaman dan sudah pasti mengamit keadaan kerana jika sebelumini kita pernah mendengar dan menonton program hiburan Idola kecil. Dan kini golongan peserta berumur 45 tahun ke atas berpeluang menunjukkan bakat mereka dalam rancangan ini.


Pencarian peserta akan bermula di empat buah negeri iaitu Skudai Parade, Johor Baru pada 7 dan 8 Mei, Berjaya Megamall, Kuantan (14 & 15 Mei), Plaza Alam Sentral, Shah Alam (21 & 22 Mei) dan Kompleks Bukit Jambul, Pulau Pinang (28 & 29 Mei).
Empat peserta yang berjaya ke peringkat akhir bakal merebut hadiah wang tunai sebanyak RM20,000 dalam program yang dihoskan oleh pengacara Raja Azura itu.
Mereka yang berminat mestilah warganegara Malaysia yang berusia 45 tahun ke atas dan perlu membawa salinan kad pengenalan serta sekeping gambar berukuran 4R (gambar profil paras pinggang).

Para peserta harus menyanyikan salah satu lagu wajib iaitu Kau Kunci Cintaku Di Dalam Hatimu dendangan Ramlah Ram, Di Persimpangan Dilema(Nora), Seri Dewi Malam(Sharifah Aini), Gerhana (Kembara), Ku Pendam Sebuah Duka (Khadijah Ibrahim).
Selain itu, lagu Sampaikan Salam Cintaku (Alleycats), Epilog Cinta(Sohaimi Mior Hassan), Akhirnya Kini Pasti (Anita Sarawak), Sejati(Wings) dan Widuri (Broery Marantika).

Suka Gossip Ini ClickLah Like !!

Posted: 12 Apr 2011 08:52 AM PDT

Amyza,Fazli dan Kelly uptown :)

Macam-macam penyakit yang ada sekarang ini sehinggakan ada penyakit yang kita tidak tahu pucuk pangkalnya  sehinggalah seseorang itu dimasukkan kehospital. Salah satu contohnya artis kita bernama Amyza ini yang ditahan dihospital Ampang Puteri gara-gara jangkitan kuman pada mata dek kerana bulu mata palsu (menurut info).

Dalam mood ZoOM ingin berkongsi dengan anda mengenai Amyza, ZoOm terpandang seseorang dalam gambar diatas ni. Rupa-rupanya Kelly yang sering kali menyanyi depan mata ZOoM di Uptown kawan Amyza. Maklum sahajalah ZoOm kena cari duit lebih untuk bayar hutang. 


Zaman sekarang ni kalau tak setakat gaji 3k je tak sampai sebulan habis. Betul tak pembaca di ZOoMartis @ Facebook. APa-apalah wahai pembaca ZoOMartis & Facebook asal anda diluar sana sihat walafiat dan dimurahkan rezeki. Ops lupa pula...marilah kita sama-sama doakan semoga Amyza sihat walafiat.
Suka Gossip Ini ClickLah Like !! 

Suka Gossip Ini ClickLah Like !!

Cerita Lawak 18sx : Cerita Pemuda Dan Malam Pertama !!

Posted: 12 Apr 2011 05:00 AM PDT

Seorang pemuda yang akan berkahwin telah berjumpa seorang bomoh yang juga seorang pakar dalam masalah tenaga batin untuk mendapatkan sedikit petua.
Pemuda : Tok,saya akan berkahwin tidak lama lagi tetapi saya masih belum bersedia.Bagilah petua untuk saya menghadapi malam pertama nanti.

Bomoh : Malam pertama merupakan malam yang sangat penting bagi lelaki.Kamu seharusnya dapat memberi kepuasan yang tidak dapat dilupakan oleh isteri kamu nanti.

Pemuda : Bagaimanakah caranya tok bomoh.

Bomoh : Begini,kamu seharusnya membesarkan alat kelaminmu dan ini akan membuatkan isterimu menjerit pada malam pertamanya.

Pemuda : Bagaimana caranya tok ?

Bomoh : Kamu mesti merendam alat kelaminmu setiap malam dalam air teh setiap malam sehinggalah malam pertamamu.



Pemuda tersebut balik ke rumah dan melakukan apa yang dikata oleh tok bomoh pada setiap malam.
Pada malam pertamanya,tok bomoh juga berada dirumahnya.Tiba-tiba kedengaran isteri pemuda itu menjerit kuat.Tok bomoh mula terfikir akan kehebatan petua yang diberikannya kepada pemuda tersebut.Tiba-tiba pemuda tersebut keluar dari biliknya dengan wajah yang sedih.Tok bomoh hairan lalu bertanya kepada pemuda tersebut.

Bomoh : Kenapa cepat sangat..?
Pemuda : Saya punya memamng panjang tok tapi kenapa hanya sebesar pensil saja…?
Bomoh : Adakah kamu ikut petua yang tok ajarkan…?
Pemuda : Sudah tok.Tiap-tiap malam saya merendam saya punya dalam segelas air teh.
Bomoh : Teh apa yang kamu gunakan ?
Pemuda : ????????? Mustika Ratu - Slimming Tea tok…!!!

ZoOM : Salah Petua Lah Pulak !!!!


Suka Gossip Ini ClickLah Like !!

Cerita Lawak : Kisah Draculla Dan Ahli Sihir

Posted: 12 Apr 2011 04:54 AM PDT

Pada satu hari, Dracula dibunuh dan dia telah dibawa
berjumpa ahli sihir.
Ahli sihir enggan membenarkan Drakula masuk ke dalam
gengnya kerana dosa2 nya membunuh dan menghisap darah manusia.
Saya akan beri kamu satu lagi peluang untuk menebus
semua dosa yg telah kamu lakukan" kata ahli sihir. "Saya akan hantar
kamu balik ke bumi, TETAPI kamu tidak akan berupa manusia. Kamu hanya akan
dijelma ke "benda" bernyawa. Jadi apa yang kamu pilih..?", tanya ahli
sihir.
Okay.. saya nak menjadi BENDA BERNYAWA YANG BERSAYAP DAN MENGHISAP
DARAH,heh…heh…heh…". Ahli sihir pun bersetuju dan menukar
drakula menjadi KELAWAR PONTIANAK. Ke bumi dracula pergi, terbang ke
sana sini sehingga suatu hari dia dibunuh oleh seorang pekebun.


Sekali lagi dia dibawa menghadap ahli sihir. "Saya akan memberi satu
lagi peluang" kata ahli sihir. "Saya akan hantarkan kamu balik ke
bumi, tetapi bukan sebagai manusia atau kelawar. Jadi apa pilihan
kamu?". Dengan sipu2 Dracula ini menjawab "Saya nak jadi jugak BENDA
HIDUP YANG BERSAYAP DAN MENGHISAP DARAH!". Ahli sihir fikir sekejap dan kata
"Kalau itu yg awak mahu" dan menukarkan Dracula menjadi NYAMUK.


Ke bumi Dracula pergi, terbang ke sana sini menghisap darah haiwan
sehingga suatu hari SPLAT! dia dibunuh oleh mangsanya. Dracula terasa
bodoh sangat bila berhadapan ngan ahli sihir buat kali ke-3. "Saya
akan memberi awak peluang terakhir untuk bertaubat" kata ahli sihir
"Tetapi KALI INI kamu hanya dapat menjadi BENDA YANG TIDAK BERNYAWA.
So,apa dia kali ini?" Tanya ahli sihir.



Dracula yg masih degil ini menjawab, "ok, ok.. tolong tukarkan saya
kepada BENDA TAK BERNYAWA, BERSAYAP DAN HISAP DARAH…
heh.. heh.. heh..". "No problem" kata ahli sihir dan terus menukar
Dracula menjadi Tuala Wanita WING MAXI PAD. heheheheheheeeee…


ZoOM : Jangan Marah ...Jokes je !!


Suka Gossip Ini ClickLah Like !!

Ameng Spring dipenjara 8 tahun dan 10 Sebatan Kerana Dadah !!

Posted: 11 Apr 2011 11:10 PM PDT

Ini berita yang terbaru ZOoM baca daripada akhbar utusan online mengenai keputusan mahkamah Ameng Spring mengenai kes beliau kantoi kes dadah sebelum ini.
12/04/2011 12:53pm

MELAKA 12 April – penyanyi Ameng Spring dijatuhi hukuman 8 tahun penjara, 10 sebatan dan dua tahun pengawasan polis setelah mengaku bersalah atas tiga kesalahan dadah termasuk satu pertuduhan tambahan di mahkamah sesyen di sini hari ini. – Utusan

ZoOM : Kesian dekat anak-anak dan isteri, namun natijahnya inilah lumrah kehidupan yang penuh dengan dugaan dan cabaran.
Suka Gossip Ini ClickLah Like !!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 ulasan:

Catat Ulasan