Nuffnang

Sensasi

sumber :-

Sensasi


Lady Gaga Jatuh terlentang semasa membuat persembahan

Posted: 17 Apr 2011 06:23 AM PDT



Hee,mcm sakit je tue..Lady Gaga yang tengah berdiri dengan memijak kerusi piano dan piano,akhirnya tidak berjaya menjaga "balance" dan jatuh terlentang,kepala terhantuk piano..

Namun Gaga cuba meng-cover kesakitan dengan menyanyi terus dan berjalan seolah tiada apa yang berlaku..Sensasi sure mata dia tengah berair masa tue.

Gambar super cantik,georgeous Selebriti Malaysia di malam ABPBH 2010 oleh Paradigmastudio

Posted: 17 Apr 2011 06:07 AM PDT

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010


abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

Selena Putuskan hubungan dengan Justin Bieber kerana penjelasan tak kukuh tentang aksi cium dengan perempuan lain

Posted: 17 Apr 2011 05:23 AM PDT

Tak lama lagi Justin bieber akan datang ke Malaysia untuk menghiburkan para peminatnya pada 21 April..lagi 4 hari jer..

Adakah Justin Bieber akan beraksi dengan hati yang patah?

Dengar cerita JB baru je putus cinta dengan Selena Gomez,semua gara-gara gambar aksi berciuman antara JB dengan Jasmine Villegas,model video klip dalam video hit JB "Baby'.

Sebenarnya sensasi pelik la jugak sebab kes cium nie kan dah lama,sensasi pernah siarkan dulu
http://my-sensasi.blogspot.com/2010/12/justin-bieber-curang-dengan-selena.html

takkan baru sekarang Selena bertanya tentang hal tue kan?


Link

Justin Bieber pernah dilihat sedang mencium bibir Jasmine di belakang kereta di Kanada.

"Selena patah hati. Setelah dia meminta penjelasan Justin, pada mulanya lelaki itu mengelak tetapi kemudian mengakuinya dan memberi alasan yang tidak kukuh mengapa dia mencium bibir Jasmine.

"Selepas itu, Selena mengatakan bahawa hubungan cintanya sudah berakhir," kata sumber terdekat kedua-duanya kepada National Enquirer.

Pun begitu Selena masih mahu berkawan dengan JB.


Keputusan Pilihanraya Negeri Sarawak tahun 2011

Posted: 17 Apr 2011 04:54 AM PDT

Setelah tamat Pilihanraya Dewan Undangan Negeri Sarawak yang berlangsung pada 16 April 2011 semalam, Tan Sri Abdul Taib Mahmud juga telahpun mengangkat sumpah jawatan sebagai Ketua Menteri Sarawak di Astana Negeri, Sabtu malam selepas Barisan Nasional (BN) disahkan memenangi dua pertiga majoriti dalam pilihan raya negeri Sarawak ke-10.

Pada pilihan raya negeri kali ini BN memenangi 55 kerusi daripada 71 kerusi yang dipertandingkan. Ini juga adalah penggal kelapan Taib yang juga pengerusi BN Sarawak memegang tampuk pemerintahan negeri sejak dilantik sebagai Ketua Menteri Sarawak pada Mac 1981. Pada pilihan raya negeri 2006, Taib telah mengangkat sumpah jawatan sehari selepas BN memenangi 62 daripada 71 kerusi dalam pilihan raya itu.

Keputusan muktamad kedudukan kerusi yang dimenangi oleh parti yang bertanding pada pilihan raya negeri Sarawak ke-10, tahun 2011 adalah seperti berikut:


Jumlah Kerusi Yang Dipertandingkan – 71
Barisan Nasional – 55
DAP – 12
PKR – 3
Bebas – 1
PAS – 0
SNAP – 0
Parti Cinta Malaysia – 0

BN memperoleh majoriti mudah 36 kerusi pada pilihan raya negeri Sarawak menjelang pukul 9 malam.

Berikut adalah senarai pemenang kerusi Dewan Undangan Negeri Sarawak pada pilihan raya negeri yang diumumkan pada Sabtu:

Penyandang Pemenang Majoriti

N1 Opar SUPP Ranum Mina (BN) 3,360 undi

N2 Tasik Biru SPDP

N3 Tanjong Datu PBB Adenan Satem (BN) 3,216 undi

N4 Pantai Dalam PBB

N5 Demak Laut PBB Hazland Abg Hipni (BN) 3,752 undi

N6 Tupong PBB Daud Abdul Rahman (BN) 4,551 undi

N7 Samariang PBB

N8 Satok PBB

N9 Pandungan PKP Wong Kim Mei (DAP) 7,884 undi

N10 Pending DAP

N11 Batu Lintang DAP See Chee How (PKR), 8,381 undi

N12 Kota Sentosa DAP Chong Chieng Jen (DAP) 4,824 undi

N13 Batu Kawah SUPP

N14 Asajaya PBB

N15 Muara Tuang PBB Datuk Sri Mohammad Ali Mahmud 7,843 undi

N16 Bengoh SUPP

N17 Tarat PBB Roland Sageh Wee Inn (BN) 1,995 undi

N18 Tebedu PBB Michael Manyin Jawong (BN) 4,066 undi

N19 Kedup PBB

N20 Sadong Jaya PBB Aidel Lariwo (BN) 2,934 undi

N21 Simunjan PBB Mohd Naroden Majais (BN) 4,048 undi

N22 Sebuyau PBB Julaihi Narawi (BN) 2,276 undi

N23 Lingga PBB

N24 Beting Maro PBB Razaili Gapor (BN) 391 undi

N25 Balai Ringin PRS Sonwdan Lawan (BN) 2,885 undi

N26 Bukit Begunan PRS

N27 Simanggang SUPP Francis Harden Hollis (BN) 2,447 undi

N28 Engkelili SNAP Johnical Rayong (BN) 3,807 undi

N29 Batang Ai PRS Malcom Mussen Lamoh 2,741 undi

N30 Saribas PBB

N31 Layar PBB

N32 Bukit Saban PBB Robert Lawson (BN) 2774

N33 Kalaka PBB Abdul Wahab Aziz (BN) 5,170 undi

N34 Krian SPDP Ali Biju (PKR) 2,090 undi

N35 Belawai PBB Len Salleh (BN) 4,546 undi

TALIF @ LEN BIN SALLEH

N36 Semop(Serdeng) PBB Abdullah Saidol (BN) 4,814 undi

N37 Daro PBB Murni Suhaili (BN) 3,197 undi.

N38 Jemoreng PBB Abu Seman Jahwie 2,926 undi

N39 Repok SUPP

N40 Meradong DAP

N41 Pakan SPDP William Ikom (BN) 1,197 undi

N42 Meluan SPDP

N43 Ngemah SNAP Alexander Vincent (BN) 995 undi

N44 Machan PBB Gramong Juna (BN) 1,629 undi

N45 Bukit Assek DAP Wong Ho Leng (DAP) 8,827 undi

N46 Dudong SUPP

N47 Bawang Assan SUPP Wong Soon Koh (BN) 1,808

N48 Pelawan SUPP

N49 Nangka PBB Annuar Rapa'ee (BN) 5,302 undi

N50 Dalat PBB Fatimah Abdullah (BN) 4,990 undi

N51 Balingian PBB Tan Sri Abdul Taib Mahmud (BN) 5,154 undi

N52 Tamin PRS

N53 Kakus PRS

N54 Pelagus PRS

N55 Katibas PBB Datuk Ambrose Blikau (BN) 2,256 undi

N56 Baleh PRS Datuk Seri Dr James Masing (BN) 3,898 undi

N57 Belaga PRS Liwan Lagang (BN) 2,928 undi

N58 Jepak PBB

N59 Kidurong DAP

N60 Kemena PBB

N61 Bekenu SPDP

N62 Lampir PBB

N63 Piasau SUPP Ling Sie Kiong (DAP) 1,590 undi

N64 Pujut SUPP Fong Pau Teck (DAP) 3,849 undi

N65 Senadin SUPP

N66 Marudi SPDP

N67 Telung Usan PBB

N68 Bukit Kota(Limbang)PBB

N69 Batu Danau SPDP Palus Anak Gumbang (BN)2,319 undi

N70 Ba'kelalan SPDP Baru Bian (PKR) 473 undi

N71 Bukit Sari (Lawas) PBB Tengah Ali Hassin (BN) 5,063 undi

Transeksual Malaysia, Fatine yang berkahwin dengan lelaki UK,tinggalkan suami kerana disisih

Posted: 17 Apr 2011 04:40 AM PDT

Sebelum nie sensasi pernah menyiarkan tentang seorang mak Nyah Malaysia yang bernama Fadzil dan menukar jantina menjadi Fatine.berkahwin dengan lelaki warga UK,dan katanya perkahwinannya tentu sekali tidak direstui keluarganya..
Fatine dulu merupakan seorang jurusolek.oleh kerana cinta songsang,Fatine melawan arus dengan membuang keluarga,agama dan jantinanya.Namun apa yang terjadi,kini Fatine tidak bahagia dan berpisah dengan suaminya.

Susah sebenarnya cinta yang tak direstui keluarga,apatah lagi kalau tak direstui tuhan..Tp kesian jugak kat Fatine nie.Sensasi harap Fatine berubah dan kembali kejalan yang benar.

ikuti kisah Fatine dan suaminya




Sikap dingin suaminya, Ian Young menjadi punca mak nyah dari Malaysia, Fatine meninggalkan dia dua minggu selepas lelaki Inggeris berkenaan, Ian Young membantunya mendapatkan hak untuk menetap di Britain, lapor sebuah akhbar Daily Mail semalam.

Fatine, 38, akhirnya memutuskan untuk memberi penjelasan tentang punca perpisahan mereka selepas suaminya yang berusia 32 tahun itu mendakwa, dia ditinggalkan tanpa alasan setelah membelanjakan £12,000 (RM59,061) bagi membantu mendapatkan visa isterinya.

Fatine berkata, dia melakukan pengorbanan besar dengan berhijrah ke Britain dan tinggal dengan Young tetapi akhirnya, dia disisihkan lelaki itu.

Suami Fatine sebelum ini berkerja sebagai penyelenggara bangunan sekolah di Derby, England.

"Dia (Young) meminggirkan saya. Amat sengsara apabila lelaki yang anda cinta dingin terhadap anda. Saya berkorban segalanya demi dia," kata Fatine.

Menurutnya, pada malam sebelum dia meninggalkan suaminya, mereka bergaduh besar.

Young kemudian bergegas meninggalkan kediaman mereka di Pear Tree, Derby.

"Dia meninggalkan saya tanpa memberikan saya sesen pun," kata Fatine.

Suaminya sebelum ini memberitahu, dia terpaksa menganggur selepas diberhentikan dari tiga buah sekolah di Derby kerana tekanan ibu bapa yang marah dengan gaya hidup homoseks mereka.

Young turut kehilangan rumahnya dan pernah cuba membunuh diri dengan menelan sejumlah pil.

Bibit-bibit cinta pasangan itu bermula apabila Young berkenalan dengan Fatine semasa dia bekerja sebagai pengawal keselamatan di Malaysia. Pasangan itu pertama kali berbual di sebuah kedai kopi dan ketika itu, Young tidak tahu bahawa Fatine ialah seorang mak nyah.

Selepas mak nyah itu mendedahkan siapa dirinya yang sebenar, hubungan mereka terus mekar.

Young pernah menjalin hubungan cinta selama lapan tahun dengan seorang wanita tetapi memutuskan untuk menukar selera seksnya selepas bertemu Fatine.

Fatine kemudian berhijrah ke Derby dan pasangan tersebut berkahwin dalam satu majlis sivil di Pejabat Pendaftar Derby pada 2009.

Masalah mereka bermula apabila permohonan visa Fatine ditolak oleh Pejabat Dalam Negeri Britain.

Mereka terpaksa mengemukakan rayuan beberapa kali dengan menyatakan, Fatine boleh dipenjarakan jika dia kembali ke Malaysia kerana negara berkenaan melarang hubungan homoseks.

Bagi mengukuhkan alasan mereka, Fatine turut menyatakan, nyawanya terancam sekiranya dia pulang ke Malaysia kerana terdapat ugutan bunuh yang dibuat terhadapnya di sebuah laman web di negara itu.

"Kami terpaksa memohon visa sebanyak lima kali dan kosnya mencecah ribuan pound sterling. Saya pula berkerja sebagai penyelenggara sebuah sekolah kecil dengan gaji cuma £640 (RM3,160) sebulan," kata Young sebelum ini.

Mengulas mengenai kenyataan suaminya itu, Fatine yang kini tinggal berasingan bersama seorang rakannya memberitahu, dia bukan berkahwin dengan Young semata-mata untuk mendapatkan visa.

"Saya menyintainya bukan kerana visa. Saya tiada rakan, tiada keluarga di Britain, saya terpaksa bergantung hidup sepenuhnya kepada suami saya. Namun, bagaimana kami boleh berbaik semula sedangkan dia (Young) pernah berkata perkara buruk terhadap saya," kata Fatine.

Menurut mak nyah itu, dia sedang mencari pekerjaan untuk memulakan hidup baru di Britain.

Dia kini menyara hidup dengan menerima elaun pengangguran di negara Eropah itu. Nama lelaki Fatine ialah Mohammed Fazdil Min Bahari.

Ketika ditanya sama ada dia mengabaikan isterinya, Young mengakui perkara tersebut pernah berlaku.

"Saya mengaku saya mengabaikan Fatine apabila saya tertekan. Saya juga ingin memberitahunya bahawa kami boleh menempuh segala kesusahan bersama-sama tetapi dia tidak berminat untuk mendengarnya," ujar Young.

"Saya kini cuba memulakan perniagaan sendiri. Ya, saya masih banyak berhutang tetapi saya cuba untuk bangun semula," tambahnya.

Mawi dan Ekin tak hadir ke ABPBH 2010.

Posted: 17 Apr 2011 03:50 AM PDT

Dalam kemeriahan Anugerah Bintang popuar yang lepas,Mawi dan Ekin tidak kelihatan pun,
Sebelum nie,Mawi dan Ekin selalu menghadiri majlis gilang gemilang tue.

Rupanya pasangan Mawi dan Ekin,pergi menunaikan Umrah .
Hepi je mereka berdua nie,hidup dengan cara yang islamic gitu..Baguslah,beramal daripada berhibur kan.


Zarina Anjoulie mengutuk Faezah Elai di Facebooknya kerana berebutkan lelaki?

Posted: 17 Apr 2011 02:32 AM PDT

Minggu lepas sensasi memang busy sangat dengan kerja ,study and personal life..so tak sempat nak update sangat.Pun begitu actually sensasi ambik tahu jgk tentang perkembangan dunia seni yang penuh warna warni...

minggu lepas forum gossip tempatan menyiarkan tentang pelakon suam-suam kuku tp penuh dengan kontroversi buruk ,Zarina Anjoulie kalau korang kenal..hmm..memang terkenal dengan gambar yang tak cukup kain,bahkan ada yang takda kain.

Zarina yang bengang dengan Faezah Elai,kerana Faezah dikatakan memandang serong si Zarina nie,tarik muka dan tak serasi.Puncanya taklah dapat dikenal pasti,tapi menurut zarina nie kononnya sebab seorang laki nie suka kat dirinya dan bukan suka kat Faezah sebab tue Faezah tarik muka..

Adui,perlu ke ckp mcm tue? Zarina mengutuk Faezah di Facebook miliknya..Tp sensasi rasa Faezah Elai is much3 prettier than Zarina nie..,,

Well,i can say people with brains will handle things nicely and dont need to puji2 diri sendiri and kutuk others.kinda pathetic..

Lagipun Faezah Elai kan dah nak kahwin ujung tahun nie..nak buat apa berebutkan lelaki plak.



lagi komen dalam facebook milik Zarina:

Oh by way FAEZAH ELAI,I got voted 5 top sexiest n most beautiful woman in malaysia n of course no1 would n my kakak fasha,did u..well bottom line is u didn't even make it to d top 10.. So take that. Wit all d jobs uve been gettin people still don't think ur all that anyway. Till u make 2 d list n get 2 me in FHM then we'll talk. Ur still now where near me. Ur a joke by d way. -Zarina Anjoulie Lavocah


I admit ur gettin more jobs than me now. Well I'm busy focusing on my studies so I can't commit on acting. Laugh at me now faezlah elai but remember beauty doesn't last n u can't act forever. Plus what's beauty n fame without brains anyway? If ur famous but ur stupid without any qualifications what's d point? Guys want a pretty girl with brains not a pretty famous girl who's a BIMBO.. Guys correct me if I'm wrong! -Zarina Anjoulie Lavocah

komen kepada post diatas..

Dia bengang ngan I sebab ada one guy yg dia nk tak dapat then that guy suka I pasal tu dia benci I then n tarik muka n kutuk I kat semua org -Zarina Anjoulie Lavocah

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 ulasan:

Catat Ulasan