Nuffnang

MelayuKuHebat....|Isu Terkini|Seks|Artis|Gossip|Bisnes|Ebook|

sumber :-

MelayuKuHebat....|Isu Terkini|Seks|Artis|Gossip|Bisnes|Ebook|


Kes Tipu Di Petrol Station

Posted: 22 Jun 2010 10:53 PM PDT







Video Pencerobohan Penjara Pudu

Posted: 22 Jun 2010 10:51 PM PDT





Nampaknya setelah 118 tahun berkhimat, tembok Penjara Pudu di sini akhirnya diruntuhkan oleh para pekerja Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) mulai pukul 10 malam tadi.
Tempat ini memang banyak menyimpan peristiwa yang berlaku seperti Botak Chin dan lain-lain lagi. Berikut adalah video saat awal Penjara Pudu dirobohkan.

Cara mengawal emosi

Posted: 22 Jun 2010 10:31 PM PDT





kawal emosi @ isuhangat
Cara mengawal emosi diri . Amat penting mengawal emosi supaya kita tidak cepat melenting yang akan menyebabkan kesan yang lebih buruk dlm jangka masa panjang.
1. Mengubah posisi
*dalam keadaan berdiri (ketika kita emosi), maka kita harus duduk…
*dalam keadaan duduk (ketika kita emosi), maka kita harus berbaring..
2. Kembalikan Semuanya Kepada Allah
Kita sering lupa pada Allah kalau kita emosi kan.. makanya, kita harus ingat pada-Nya gan.. coz Dia juga yang dapat mengatur kehidupan kita di dunia.

3. Minum Air Putih
Sangat menakjubkan . Boleh baca buku yang judulnya ialah THE TRUE POWER OF WATER
4. Koyak kertas
Jika emosi itu datang dari seseorang atau lebih, maka cubalah tulis namanya di kertas atau buku .. Conteng atau koyakkan kertas itu bagaikan kertas itu adalah apa yang kita jadikan objek emosi.. tapi jangan terlebih nanti org kata korang psycho pulak.

kredit isuhangat

Hujan batu di Arab Saudi

Posted: 22 Jun 2010 10:31 PM PDT

Kejadian hujan batu amat jarang berlaku di Malaysia. Sesiapa yang pernah mengalaminya mesti berasa bertuah kerana tak ramai yang mengalami fenomena tersebut. Semasa kejadian hujan batu di Jerantut tahun lepas, pegawai JAS berkata
KUALA LUMPUR 2 Okt — Kejadian hujan air batu sebesar sebiji cawan di Jerantut, Pahang Isnin lepas bukan suatu fenomena biasa di negara beriklim Khatulistiwa, kata pegawai Kaji Cuaca Jabatan Alam Sekitar (JAS) Zureen Norhaizatul
Che Hassan, hari ini.
Katanya, faktor iklim yang sentiasa panas dan hujan di negara yang berada dalam grid Khatulistiwa tidak memungkinkan berlakunya pembentukan ketulan ais sebesar itu di ruang atmosfera negara.
Menurut kenyataan di atas hujan batu adalah perkara biasa di negara Khatulistiwa, tetapi bagaimana jika hujan air batu di gurun di Arab Saudi? Subhanallah.
Photobucket

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Tanda rumah anda akan dirompak!

Posted: 22 Jun 2010 10:27 PM PDT








rumah kena rompak @ isu hangat
Peringatan dari profesional untuk mengenalpasti target rumah yang hendak dirompak.Salah satu teknik perompak ialah meninggalkan tanda atau menanda rumah yang hendak mereka rompak. Macam cerita Alibaba Bujang Lapok pulak
Jadi , sentiasa periksa dinding / pintu di pintu masuk depan rumah anda / gerbang / pagar dll.
Hati-hati dengan tanda-tanda "pelik" tertulis di dinding / pintu gerbang / pintu masuk depan.
Secara ringkas, berikut adalah logo pelik/tanda/kod yang dibuat oleh perompak:

[+ -] = Penghuni di siang hari & tidak ada di malam hari
[O pusat] punya titik = rumah sendirian / tinggal sendirian
[. . 3.] Orang di rumah / 3 ahli keluarga
[/] Sudah rosak
[*] TARGET
[X] Tidak tertarik / Tidak sasaran
Jadi, mencatat setiap [logo STAR *] di pintu masuk depan.
Itu bererti anda telah disasarkan!
Dari akhbar cina.

David Beckham berketurunan Yahudi

Posted: 22 Jun 2010 10:21 PM PDT





David Beckham atau nama sebenarnya David Robert Joseph Beckham adalah dari keturunan Yahudi dari sebelah datuknya. Perkara ini dapat dikenal pasti lagi apabila dia menghadiri upacara pengkebumian datuknya, Joe West di tanah perkuburan Golden Green, North London. Pada majlis itu dia memakai yarmulk biru iaitu ketayap kecil orang Yahudi. Selain itu anak David Beckham yang pertama telah dinamakan dengan nama Brooklyn Joseph Beckham. Semua orang mengetahui bahawa Broklyn adalah nama sebuah penempatan terbesar masyarakat Yahudi di New York.


"I used to wear the traditional Jewish skullcaps when I was younger, and I also went along to some Jewish weddings with my grandfather." - David Beckham

Tiz Zaqyah menipu kes bersama Jejai?

Posted: 22 Jun 2010 10:20 PM PDT





Apabila ditemui Jumaat lalu oleh wartawan, ketika majlis doa selamat filem 'Nur Kasih', Tiz Zaqyah di depan para media, menegaskan yang dirinya "tak berapa kenal Jejai, malah nombor telefon pun" dia tiada. Tambahnya, dia terkejut apabila dinamakan sebagai pelakon wanita yang cuba mengoda buah hati Fasha Sandha, sehingga menelefon bekas suami Nora Danish itu pada pukul 4 pagi, cuba mengajaknya keluar.


"Tiz tak buat apa-apa tapi tiba-tiba saja keluar cerita macam ini. Tiz terkejut bila nama Tiz dikaitkan, tapi Tiz tak ambil kisah," katanya mempertahankan diri.
Tetapi penafian Tiz ini mula menimbulkan keraguan apabila Jejai atau nama penuhnya, Toh Muda Rizal Ashram Ramli, tampil di Harian Metro hari baru-baru ini mendakwa 'Tiz ajak saya keluar'. Untuk mendedahkan bahawa Tiz sememangnya ada menghubunginya pada jam 4 pagi, pada 19 Mac lalu sebanyak empat kali. Tujuannya untuk mengajaknya keluar.

Namun kongsi Jejai, undangan Tiz itu ditolak kerana..

"saya berpendapat tidak wajar selain menghormati perhubungan dengan Fasha".
Tambahnya lagi, dia hanya mengenali Tiz sebagai rakan kerja Fasha malah Fasha-lah yang memperkenalkan mereka berdua. Atas sebab itu, dirasakannya "mustahil" untuk menerima jemputan Tiz, lebih-lebih lagi tanpa Fasha bersama.

Gambar Heliza di Kenduri Doa Selamat,Heliza Helmi Production

Posted: 22 Jun 2010 10:18 PM PDT





Tahniah kerana maju setapak lagi, ini gambar terbaru artis kelahiran Akademi Fantasia ni, beliau baru sahaja selesai mengadakan kenduri doa selamat sempena syarikatnya 





Heliza Helmi Production (HHP)'s Photos - Majlis Pelancaran & Doa Selamat

Gambar Sarah Pelakon Adamaya, Memang Sexy Dan Cute !!!

Posted: 22 Jun 2010 10:16 PM PDT





Kami kagum dengan ciptaanya, contohnya gadis ini membuatkan kita dan orang-orang diluar sana terpegun dan tertanya-tanya siapakah beliau,seksinya dia....siapakah namanyaaaaa,Apa-apa pun beliau bukan islam yerrrr...!!! nasib baik sebab gambar pun dah sexy,kalau tak sure FUHHH dan terjahhhh !!!! ops sorry pinjam kejap ayat dan program popular di Malaysia ni...!!!
Nama betul minah ni Chloe Nicole Saralyn Bimbizagan's.Kacuk kot dia ni.Tp cute jugak.mcm japanese look



Apa kata anda pelakon baru ni ?

Apa Itu ‘Image Editing’?

Posted: 22 Jun 2010 08:33 AM PDT






Apa itu 'image editing'?
Image editing atau memanipulasi imej adalah proses mengubah gambar-gambar yang kita rakam menggunakan kamera. Tidak kiralah dalam digital fotografi mahupun analog fotografi.
Cara tradisional untuk memanipulasi imej seperti menggunakan 'airbrush' dan mediun seni yang lainnya. Di zaman digital, caranya menjadi lebih pantas dan mudah dengan penggunaan perisian komputer.
Antara kategori ' digital image editing' seperti:
- Ubah suai saiz gambar (resize)
- Memotong gambar (crop)
- Menggurangkan noise
- Membuang elemen yang tidak perlu di dalam gambar
- Mengubah warna
- Memusingkan gambar
- Menajamkan atau melembutkan gambar (sharpen+ soften)
- Mencerahkan gambar, dan sebagainya.
Ini semua dipanggil 'editing'. Jadi lepas ni, jika ada yang bertanya gambar anda sudah di edit atau 'original', anda sudah tahu jawapannya.




kredit noorizamsabran

(18SX) Aksi-Aksi Terlampau Yang Langsung Tak Boleh Blah

Posted: 22 Jun 2010 08:25 AM PDT





Korang nengok sendiri gambar-gambar kat bawah ni dan lihat betapa sengalnya mereka. Tapi nak ingatkan la yang ada beberapa gambar agak keterlaluan untuk tontonan umum. So pandai-pandai la yer.
GAMBAR AKSI LUCAH DAN TERLAMPAU

GAMBAR AKSI LUCAH DAN TERLAMPAU
GAMBAR AKSI LUCAH DAN TERLAMPAU
GAMBAR AKSI LUCAH DAN TERLAMPAU
GAMBAR AKSI LUCAH DAN TERLAMPAU
GAMBAR AKSI LUCAH DAN TERLAMPAU
GAMBAR AKSI LUCAH DAN TERLAMPAU
Nasihat kami, sila jangan tiru aksi-aksi kat atas tu. Kalau nak tiru juga, terpulanglah. Huu..

Gambar-Gambar Iklan Yang Sungguh Menarik

Posted: 22 Jun 2010 08:24 AM PDT

 


Iklan atau pengiklanan sememang'nya penting dalam sesebuah perniagaan kerana selain mempromosikan produk dan perkhidmatan yang ditawarkan, ianya juga merupakan satu strategi untuk mendapatkan pelanggan.
Jadi, iklan yang menarik dan lain daripada yang lain adalah penting agar ianya dapat menarik perhatian sesiapa sahaja untuk membeli dan mendapatkan produk serta perkhidmatan yang ditawarkan tu.
Baiklah, sekarang jom layan beberapa pic iklan yang boleh tahan menarik kat bawah ni. Kalau nengok, memang tak teragak-agak la nak pergi beli. Hee.. Tapi tak sure la plak sama ada iklan-iklan ni official atau rekaan semata-mata. BTW, tak salah rasanya kalau nak layan kan?
GAMBAR IKLAN YANG SUNGGUH MENARIK
Kreatif.. Tapi perkataan yang tertera tu tak jelas. Susah nak tangkap.

GAMBAR IKLAN YANG SUNGGUH MENARIK
Gambar memang cun tapi mesej yang cuba disampaikan macam tak sampai ler.
GAMBAR IKLAN YANG SUNGGUH MENARIK
Menarik dan paling penting, mesej sampai. Untuk nengok pic yang lebih jelas, sila KLIK DI SINI yer.
GAMBAR IKLAN YANG SUNGGUH MENARIK
Lepas ni ramai ler bebudak yang nak vitamin ni. Hee..
GAMBAR IKLAN YANG SUNGGUH MENARIK
Gambar tak payah cakap la, memang cun habis.
GAMBAR IKLAN YANG SUNGGUH MENARIK
Memang kena sangat dengan iklan.
GAMBAR IKLAN YANG SUNGGUH MENARIK
Terbaik! Memang tepat, padat dan jitu. Sesuai sangat la kalau Pringles gunakan iklan ni.

Kereta Pakai G-String

Posted: 22 Jun 2010 08:22 AM PDT





Ingatkan perempuan je yang pakai G-String, rupanya kereta pun pakai juga. Bunyinya agak pelik tapi gambar kat bawah ni sudah cukup untuk membuktikan'nya. Huhu..
GAMBAR PEREMPUAN PAKAI G-STRING

GAMBAR PEREMPUAN PAKAI G-STRING

kredit zonbebas

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 ulasan:

Catat Ulasan