Adsense

Isnin, 30 April 2012

Gossip Artis Malaysia :: Sensasi Selebriti

Gossip Artis Malaysia :: Sensasi Selebriti


VIDEO LUCAH AMBIGA TERKEDU DENGAN ISYARAT DARI ANWAR IBRAHIM?

Posted: 30 Apr 2012 12:08 AM PDTGempar Ambiga Ketua Bersih tu nak cetuskan rusuhan? Adakah sebab dia tak kena pukul atau ditembak dengan canister macam himpunan sebelum ini?

Sekarang, rakyat dunia sudah melihat yang pemimpin Pakatan Pembangkang, terutamanya Si Ketua Penipu (AMBIGA) itu yang memberikan isyarat untuk memulakan rusuhan. Apa lagi yang diorang nak kata!!!

Ya! Itulah sebab sebenarnya. Dia tak de modal untuk menunjukkan kezaliman dan kekejaman pihak Polis. Jika himpunan hari itu dijalankan dengan Aman, mana agenda dia yang sebenar?

Kalau ianya berlaku dengan aman dan disaksikan oleh seluruh penduduk dunia, maka mereka akan kata Kerajaan tunaikan janji dengan membenarkan Perhimpunan Aman.

Jom Lihat Video ISYARAT LUCAH DARI ANWAR IBRAHIM DAN AMBIGA TERKEDU?
Inilah dia isyarat Anwar Ibrahim kepada AMBIGA Bersih 3.0


ASSASSIN CYBER - Kebenaran walau disembunyikan, sikit masa lagi akan terserlah juga. Sebab apa? Sebab kebenaran itu indah dan wangi, berbau harum. Macam bau durian. Korang boleh sorok bau durian ke?

Video ini juga menjawab segala tuduhan blogger sampah pro-PR, yang kononnya polis kejam dan bertindak ganas terhadap pendemo.

AC tidak mengatakan yang AC blogger terbaik, artikel AC juga terdapat sedikit kelemahan dan terdapat sedikit fakta yang mungkin lari dari situasi sebenar. Itu AC akui, itu kesilapan AC sebagai penulis blog ini.

Betul ke polis bertindak ganas? Jawapannya adalah "YA" "YES" tidak dinafikan polis bertindak ganas. Sebab apa?

Polis tidak akan bertindak sedemikian jika pendemo tidak melanggar syarat yang telah ditetapkan dan mengikut tujuan sebenar perhimpunan itu diadakan.

Apa tujuan perhimpunan diadakan? Tujuannya untuk mendesak kerajaan pusat supaya meluluskan 8 tuntutan pihak penganjur(yang sememangnya telah dilaksanakan kerajaan).

Lagipun nama perhimpunan ini adalah Perhimpunan Bersih (Duduk bantah). Maka sepatutnya kena bersihlah dari semua segi.


sumber assassin cyber

RapidKL Mahu Saman Ambiga Penganjur Bersih 3.0?

Posted: 29 Apr 2012 10:41 PM PDT


Sebelum ini Pengerusi BERSIH, Datuk S. Ambiga memberi jaminan bahawa penyokong perhimpunan BERSIH 3.0 TIDAK akan memasuki Dataran Merdeka dan tidak akan merosakkan harta benda Kerajaan. tetapi apa sudah jadi semua yang dirancangkan tidak mengikut peraturan yang ditetapkan.

inikah dalang?
Kini bala demi bala akan menimpa dan hanya ditanggung oleh Datuk S. AMbiga apabila RapidKL yang mana berfungsi untuk mengangkut penumpang dari satu destinasi ke satu destinasi terbantut apabila perhimpunan Bersih 3.0 telah merosakkan harta benda RapidKL. Apa sudah Jadi? You think you a GOD untuk mengawal seluruh rakyat yang mengikuti perhimpunan Bersih 3.0

permandangan dari atas rapidkl

wow bersih 3.0 cara duduk dan bantah sebenar

operasi rapidkl diganguBERSIH 3.0 Kini Janji telah tinggal Janji?

Ikuti keluhan dari Syarikat Prasarana Berhad dari Datuk Saahril Mokthar kenyataan hari ini


RapidKL, penyedia perkhidmatan Transit Aliran Ringan (LRT) dan bas di Lembah Klang, akan mengambil tindakan undang-undang terhadap penganjur perhimpunan semalam kerana mengalami kerugian besar akibat tindakan liar oleh kumpulan demonstran.

Syarikat itu mahu ganti rugi berpatutan termasuk kerosakan teruk kepada asetnys, kehilangan hasil pendapatan di stesen LRT Masjid Jamek selepas demonstran meluru menerusi pintu LRT tanpa membayar dan kehilangan pendapatan daripada operasi perkhidmatan basnya.

"Kami mengalami kerugian besar seperti kerosakan pada penutup gulung dan pagar, pintu tandas serta orang menggunakan perkhidmatan kami tanpa membayar dan operasi bas juga terjejas teruk kerana penutupan jalan," kata Pengarah Urusan
Kumpulan, Syarikat Prasarana Berhad (Prasarana) Datuk Shahril Mokhtar dalam kenyataan hari ini.

Katanya, syarikatnya akan membuat laporan polis terhadap penganjur dan percaya pengusaha pengangkutan lain dan peniaga turut mengalami nasib yang sama.

Beliau berkata, petugas Prasarana juga dibaling dengan botol air mineral dan dicaci oleh sekumpulan demonstran apabila petugas berkenaan cuba membantu seorang penumpang yang pengsan di stesen itu.

"Menjadi tugas kami untuk menjaga keselamatan penumpang, aset dan petugas di stesen itu, Oleh itu, terdapat keperluan untuk menutup stesen itu pada masa itu," katanya, sambil memperjelaskan bahawa stesen itu turut ditutup pada dua perhimpunan sama sebelum ini. - Bernama

BERSIH 3.0 Aksi Terbalikkan Kereta Peronda Polis - Gambar

Posted: 29 Apr 2012 06:55 PM PDT

Apa lagi hendak dipejelaskan rata rata perhimpunan ini mendatangkan bala kepada Negara kita, G.A.M tidak nampak satu pun penyelesaian yang dilakukan tetapi musibah yang diterima oleh rakyat yang tidak bersalah, anda boleh lihat aksi Kereta Polis diterbalikkan di satu tempat Perhimpunan Bersih 3.0

G.A.M juga khuatir apakah ini yang Parti Pembangkang ingin lihat, Adakah ini yang di panggil Kuasa Rakyat sehingga melibatkan pertumpahan darah? Mana Anwar, Mana Amiga, apakah tindakan ini boleh melembutkan Kerajaan Malaysia.

Sekiranya rakyat yang melakukan demo tersebut ditangkap, Adakah Anwar Ibrahim, Amiga akan menjamin mereka keluar dari Penjara tersebut?

Apapun kita lihat bagaimana Aksi Kereta Polis diterbalikkan. Kesian Polis yang menjalankan tugas tu..


regroup team

bersih 3.0 your base is under attack

Fall you back!
Need Backup

Need backup!

Go Go Go
Sector Clear

Go Go Go!

Chief Fall you Back!
Hostage Down! Hostage Down!
Dua kereta peronda polis diterbalikkan dan dirosakkan sekumpulan peserta Perhimpunan Bersih 3.0 di depan pusat beli-belah Sogo dan Kompleks Pertama, di sini, manakala enam anggota trafik di dalamnya turut cedera dipukul penyokong berkenaan, petang semalam.

Sepucuk pistol milik anggota trafik dilaporkan hilang dipercayai dilarikan kumpulan peserta terbabit sebaik kejadian berlaku. Difahamkan, pistol berkenaan ditemui semula.

Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Hussein dalam twitternya memaklumkan, pistol anggota yang hilang itu ditemui dan dua anggota polis dimasukkan ke wad.

Saksi kejadian, Mohd Azri Salleh@Khalid, 28, yang juga kakitangan TV al-Hijrah berkata, ketika kejadian jam 4.15 petang, dia mahu merakam gambar sebuah kenderaan polis sebaik dimaklumkan kenderaan itu merempuh dua peserta sebelum cermin kenderaan itu dibaling batu di depan Sogo.

"Saya terus berlari ke arah kenderaan itu dan sebaik tiba, ramai peserta mengerumuninya dan saya cuba membantu mengeluarkan anggota terbabit, tetapi ditumbuk di muka. Anggota polis yang cuba keluar dari kenderaan itu pula dipukul dan ditendang.

"Sebuah lagi kenderaan pegawai penyiasat turut dirosakkan di depan Kompleks Pertama. Semua anggota yang cedera dihantar ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk rawatan lanjut," katanya.

Sebelum itu, perhimpunan yang sepatutnya berlangsung secara aman berakhir dengan kekecohan apabila segelintir peserta merempuh pagar halangan polis untuk memasuki Dataran Merdeka, jam 3 petang, menyebabkan Unit Simpanan Persekutuan (FRU) terpaksa menembak gas pemedih mata bagi menyuraikan mereka.

Dianggarkan puluhan ribu penyokong membanjiri ibu kota sekali pun Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) dan polis mengeluarkan arahan supaya tiada perhimpunan diadakan di Dataran Merdeka selepas mendapat perintah mahkamah.

Mereka mula membanjiri jalan utama di sekitar Dataran Merdeka hingga menyebabkan kesesakan teruk. Beberapa premis perniagaan turut ditutup kerana bimbang berlaku kejadian tidak diingini.Sikap degil peserta yang enggan bersurai selepas diarah berbuat demikian memaksa FRU melepaskan beberapa gas pemedih mata bagi menyuraikan mereka. Meriam air turut digunakan untuk menyuraikan peserta.

Selain, itu, kesesakan jalan yang teruk dilaporkan berlaku di pinggir pusat bandar apabila polis terpaksa menutup 58 jalan serta susur laluan berikutan perhimpunan berkenaan.

Sudah cukup nyata provokasi dan serangan penyokong BERSIH 3.0 ini terhadap kenderaan polis mengakibatkan kegagalan mengawal kenderaan.

Rakaman video ketiga jelas menunjukkan penyokong BERSIH 3.0 ini membaling botol air ke arah kenderaan polis sehingga pecah cermin hadapan.

Rakaman ini juga jelas menunjukkan balingan botol air oleh penyokong BERSIH 3.0 ini turut terkena kepada polis yang sedang memandu kenderaan ini, sehingga menyebabkan kenderaan ini gagal dikawal.

Dua orang awam menjadi mangsa akibat perbuatan yang cukup tidak bertanggungjawab oleh para penyokong BERSIH 3.0.

gambar video dan artikel telah diubahsuaikan dari pelbagai sumber