Adsense

Rabu, 10 Ogos 2011

borak kosong

borak kosong


Nenek terkejut nombor telefon di mainan cucunya nombor tefon seks

Posted: 10 Aug 2011 09:00 PM PDT


GEORGIA, KOMPAS.com — Seorang nenek di Marietta, Georgia, Amerika Syarikat, memberikan sebuah kereta mainan pick up penarik kenderaan kepada cucunya yang berusia tiga tahun. Mainan produksi Mattel Matchbox itu tampil lengkap dengan pengait dan nombor telepon. Namun, siapa sangka nombor itu membuat Jan Barnett, sang nenek, terkejut.

Saat nombor itu dihubungi, suara yang terdengar dari seberang sana adalah suara perempuan yang mengatakan, "Hey there sexy guy. Welcome to an exciting new way to go live...."

"Saya terkejut. Itu ternyata nombor telepon seks," ucap sang nenek, seperti dikutip 11Alive News, Selasa (9/8/2011).

Kejadian ini berawal ketika ibu anak tersebut bercanda dengan neneknya apakah nombor di kereta mainan itu benar-benar boleh dihubungi. "Saya khuatir. Walaupun anak seumur itu belum mengerti hal ini, dia kan boleh saja menekan-nekan nombor telefon. Lantas apa jadinya jika tiba-tiba dia bilang ke saya, 'Nenek, ini ada suara perempuan?'" ujar Barnett.

Rachel Cooper, juru cakap dari perusahaan Mattel, beberapa waktu kemudian memberikan respons. "Kami memohon maaf yang sebesar-besarnya atas kejadian ini. Mainan GMC Truck Tow tersebut dibuat tahun 2000 dan sebenarnya sudah tidak diproduksi lagi. Mattel memiliki peraturan melarang pencantuman nombor telefon pada mainan." Lantas, siapa yang kira-kira mencetak nombor ini di mobil itu? (Dimas)

Matahari hembus letusan terbesar

Posted: 10 Aug 2011 08:00 PM PDT


LOS ANGELES, Amerika Syarikat – Matahari menghamburkan letusan api amat kuat kelmarin sekali gus yang terbesar dalam tempoh hampir lima tahun.

Saintis-saintis memberitahu, impak fenomena berkenaan ke atas sistem satelit dan komunikasi adalah kecil kerana letusan berlaku di permukaan matahari yang membelakangkan Bumi.

Seorang saintis angkasa lepas A, Joe Kunches yang bertugas di Pusat Ramalan Cuaca negeri Colorado berkata, cuma terdapat laporan gangguan gelombang radio pendek di Asia susulan letusan kuat itu.

Matahari kini berada dalam fasa perubahan memasuki kitaran lebih aktif.

Saintis-saintis meramalkan akan berlaku lebih banyak letusan solar dalam masa lima tahun akan datang dengan letusan solar serupa berlaku pada Disember 2006.

sumber : kosmo online

Lelaki pemimpin mazhab poligami beristeri 78 orang dipenjara seumur hidup

Posted: 10 Aug 2011 07:00 PM PDT


SAN ANGELO, Texas - Seorang pemimpin mazhab poligami, yang menjadi tajuk utama akhbar pada tahun 2008 yang ditahan polis dalam satu serbuan, dijatuhkan hukuman penjara seumur hidup selepas dia didapati melakukan serangan seks ke atas dua gadis muda.

Pemimpin itu, Warren Jeffs berusia 55 tahun tidak menunjukkan sebarang reaksi ketika hukuman itu dibacakan oleh pihak juri yang mengambil masa kurang sejam untuk membuat keputusan di sebuah mahkamah kelmarin.

Mazhab yang dibawa Jeffs menjadi tumpuan umum apabila polis Texas menyerbu rumahnya yang berhampiran bandar kecil Eldorado pada 2008 dan membawa keluar lebih 468 budak lelaki dan perempuan ekoran terdapat dakwaan berlaku penderaan seksual dan fizikal yang sistematik.

Namun pihak mahkamah kemudian mengarahkan budak lelaki dan perempuan itu dipulangkan kepada ibu bapa mereka.

Menurut pihak pendakwa raya, Jeffs mempunyai 78 isteri. - Agensi

sumber : kosmo online

Apple jadi syarikat terbesar dunia untuk seketika

Posted: 10 Aug 2011 06:00 PM PDT


NEW YORK, Amerika Syarikat (AS) - Gergasi komputer dan telefon bimbit AS, Apple memintas pengeluar minyak global, Exxon Mobil sebagai syarikat terbesar di dunia untuk seketika kelmarin.

Nilai syarikat Apple yang diasaskan oleh Steve Jobs pada 1976 yang mengeluarkan telefon pintar iPhone dan komputer tablet iPad itu ialah AS$341.5 bilion (RM1.027 trilion) kelmarin sekali gus berjaya mengatasi Exxon yang bernilai AS$340 bilion (RM1.023 trilion).

Namun, Exxon kemudian merampas kembali gelaran syarikat terbesar dunia apabila sahamnya mengukuh kepada AS$352.9 bilion (RM1.06 trilion) manakala Apple di tempat kedua dengan nilai saham AS$346.7 bilion (RM1.04 trilion).

"Kreativiti kini mengambil alih kekuatan dan kudrat manusia," kata pengasas laman web Lastminute.com, Brent Hoberman.

Exxon juga dikenali dengan jenama Esso, mendapat pujian aktivis mesra alam manakala Apple dipuji kerana berjaya mengubah kehidupan harian dengan pengenalan gajet seperti iPod, iPad dan iPhone.

Pakar-pakar bagaimanapun, percaya Apple akan menjadi perniagaan pertama melepasi nilai AS$1 trilion (RM3 trilion) pada masa akan datang susulan pertumbuhan pesat syarikat tersebut. - Agensi

sumber : kosmo online

Conecction Internet Melalui Sinar Lampu

Posted: 10 Aug 2011 05:00 PM PDT

VIVAnews - Ketika berinternet, baik saat di kedai kopi, memanfaatkan wifi di ruang rapat, sampai mencuri koneksi internet tetangga sebelah, Anda kemungkinan akan mengalami kekecewaan kerana lambatnya kecepatan internet ketika banyak alat terhubung ke satu jaringan.

Semakin banyak pengguna, semakin banyak perangkat, yang terhubung ke internet secara nirkabel, gelombang udara yang tersumbat akan menyulitkan pengguna untuk mendapatkan kekuatan signal.

Namun demikian, gelombang radio bukanlah satu-satunya bahagian dari spektrum yang boleh membawa data. Ada gelombang lain yang boleh digunakan untuk menjelajah Internet.

Dikutip dari Good Technology, 9 Ogos 2011, Harald Haas,ahli fizik Jerman mengungkapkan solusi baru yang ia sebut sebagai "data lewat iluminasi' atau membawa fiber keluar dari fiber optik dengan mengirimkan data lewat lampu LED yang memiliki intensitas bervariasi yang jauh lebih cepat dibanding yang bisa ditangkap manusia.

Ideanya sama dengan remote control imfra merah. Namun lebih kuat.

Haas menyebutkan, temuannya ini, yang ia sebut D-Ligth, boleh menghasilkan transmisi data dengan kecepatan di atas 10 megabit per detik yang jauh di atas kecepatan rata-rata sambungan broadband saat ini.

Menurut Haas, di masa depan data yang akan dipancarkan ke laptop, smartphone, dan tablet akan ditransmisikan lewat lampu yang ada di ruangan. Dan masalah soal keamanan juga jadi sangat mudah. Jika sinar lampu tidak ada, data tidak boleh ditransmisikan.

Haas berpendapat, banyak hal yang boleh dilakukan dengan menggunakan teknologi ini. Mulai dari akses internet publik lewat lampu jalanan, sampai kendaraan yang dikemudikan secara automatik lewat lampu depannya.

Selain itu, data yang hadir melalui spektrum yang boleh dilihat seperti cahaya lampu boleh membantu meredakan kekhuatiran bahawa gelombang elektromagnetik yang hadir bersama WiFi dapat merosak kesihatan.

Ni anjing ke unta?

Posted: 10 Aug 2011 11:01 AM PDT


Wah, Wanita Ini Melahirkan Dua Bayi dari Rahim Ganda

Posted: 10 Aug 2011 10:30 AM PDT


VIVAnews - Umumnya, wanita memiliki satu rahim dalam tubuh mereka. Berbeza dengan wanita ini, Rinku Devi, memiliki dua rahim dalam perutnya. Ia bahkan melahirkan anak dari kedua-dua rahimnya.

Doktor yang menangani Rinku, sangat takjub kerana melahirkan bayi sihat dalam ovarium yang berbeda sangat jarang terjadi. Rata-rata, hanya satu kes dilaporkan setiap tahun di seluruh dunia.

Selama hamil, isteri perwira intelijen 28 tahun asal India ini menyedari bahawa dirinya hamil kembar. Namun, dirinya tidak pernah tahu keadaan kesihatannya, yang dikenal dengan sebutanuterus didelphys atau rahim ganda.

Uterus didelphys dua rahim yang dihubungkan dengan dua saluran rahim (serviks) terpisah. Dalam beberapa kes, mereka juga memiliki vagina ganda. Setiap rahim ini terkait dengan tuba falopi yang langsung menghubungkan pada ovarium. Pesakit dengan rahim ganda memerlukan perhatian khusus selama kehamilan untuk mencegah kelahiran prematur.

"Saya baru tahu bahwa saya memiliki dua rahim ketika saya akan melahirkan. Saya tidak tahu bagaimana saya harus bereaksi. Saya tidak pernah mendengar hal ini sebelumnya," ujar Rinku, dikutip Daily Mail.

Rinku hairan, sebab saat melahirkan anak pertamanya empat tahun silam, Rinku tak mengalami kesulitan apapun.

Selama proses melahirkan, doktor menemukan bahawa usia kehamilan Rinku berselang satu bulan. Dan, Rinku baru mengetahui perihal kelangkaan dan tingkat keparahan keadaanya setelah melahirkan.

Meski demikin, Rinku mengaku sangat bahagia dan bangga dapat bertahan. "Ketika saya diberitahu saya hamil kembar, saya fikir akan mendapatkn dua orang bayi dengan wajah yang sama, namun ternyata tidak. Saya sangat bahagia dan bersyukur, Tuhan memberikan saya hidup yang baru," ia menambahkan.

Dua bayi Rinku dilahirkan secara caesar di Rumah Bersalin Mati Sadan Parijat, Muzaffarpur, dengan berat masing-masing adalah 1,93 kg dan 1,5 kg.

"Saya hanya tahu keadaan Rinku setelah ia hendak melahirkan kerana sebelumnya kedaan tersebut tidak terdiagnosa," ujar Ginekologi Dr Dipti Singh yang menangani Rinku.

Dr. Dipti mengakui bahawa dirinya terkejut setelah mengetahui kedaan Rinku yang sebenarnya kerana ia belum pernah menangani kes serupa sebelumnya.

"Kehamilan seperti ini sangat fatal bagi ibu dan anak, membawa risiko keguguran yang tinggi, persalinan prematur, dan bayi dengan berat badan di bawah rata-rata," ia menambahkan.

Namun untungnya, anak dapat lahir dengan selamat dan Rinku pun dalam keadaan sihat. "Pada proses persalinan, Rinku dalam keadaan yang sangat sehat, dan pertumbuhan bayi di dalam kedua rahimnya pun sangat
baik," ujar Dr. Dipti.

Lamar kekasih dengan cara yang aneh,menyamar jadi carrot

Posted: 10 Aug 2011 09:45 AM PDT


QINGDAO - Seorang lelaki di China cuba melamar seorang gadis dengan cara yang tidak biasa. Dia mengajak 48 temannya menggunakan kostum carrot.

Pang Kun mengumpulkan teman-temannya di alun-alun di Kota Qingdao untuk melakukan aksi yang bertepatan dengan Hari Kasih Sayang China.

Kelompok 'carrots' itu pun menari-nari untuk menghibur orang-orang yang berkerumun hingga akhirnya Pang membuka kostumnya dan langsung melamar Zhang Xinyu.

Sebuah rakaman video menunjukkan wajah Zhang yang tersipu menerima pinangan tersebut. Orang-orang yang berkerumun pun berteriak mengatakan, "Nikahi dia, nikahi dia."

Seperti dilansir BBC, Rabu (10/8/2011), Pang mengatakan, dia menghabiskan dana sebanyak 100 ribu yuan dan memerlukan persiapan waktu selama tiga minggu.(rhs)

Pertandingan Unik, Real Madrid Melawan 109 Anak Sekolah di China

Posted: 10 Aug 2011 08:45 AM PDT


Sebagai sebahagian dari tour keliling Asia, pasukan bolasepak Real Madrid bermain bersama 109 anak sekolah di China dalam 1 pertandingan. Pertandingan ini berlangsung di sebuah stadium di kota Guangzhou.

Meskipun memiliki pemain yang ramai, para pemain anak-anak tidak mampu untuk menjaringkan gol selagi para pemain Real Madrid menguasai bola.

Alasan untuk memilih anak sejumlah 109 orang adalah kerana ulang tahun Real Madrid yang ke-109 tahun. Pada akhirnya, pasukan Real Madrid memenangkan pertandingan.
Sumber: newslite.tv

Negara Paling 'Gila' untuk Urusan Seks

Posted: 10 Aug 2011 07:47 AM PDT


Urusan seks selalu dianggap tabu, khususnya bagi orang Timur yang masih memegang nilai sopan santun. Namun di belahan bumi yang lain, simbol-simbol seks bertebaran di tempat umum mulai dari bas kota, taman bermain hingga kedai kopi.

Hal-hal 'gila' terkait dengan seks di berbagai negara seperti dikutip dari MensHealth.com, Khamis (21/7/2011) antara lain sebagai berikut:

Australia:

Menurut survei Durex tahun 2007, sedikitnya 75 peratus pasangan di Australia pernah berhubungan seks di dalam kereta

Republik Colombia:

Para wanita di negara ini rata-rata cukup jujur untuk mengakui bahAwa 79 peratus di antaranya pernah melakukan masturbasi. Data ini terungkap dalam sebuah kajian yang diselenggarakan majalah mode Marie Claire.

Denmark:

Bas kota yang beroperasi di Copenhagen selalu menyediakan 1 kerusi berwarna merah. Siapapun baik lelaki mahupun wanita yang duduk di kerusi khusus ini dianggap available, alias menyediakan diri untuk diajak 'kencang'.

Britain:

Menurut kajian Durex tahun 2007, pasangan di Inggris rata-rata 2 kali lebih sering berhubungan seks di tempat umum jika dibandingkan dengan pasangan di Amerika Syarikat.

Perancis:

Hasil kajian di Marie Claire menunjukkan, 41 peratus warga Perancis pernah berhubungan seks dengan lebih dari 1 pasangan dalam waktu bersamaan. Barangkali, ini adalah definisi 'poligami' yang sebenarnya.

India:

Sebuah kajian berjudul Asia Pasific Sexual Health and Overall Wellness Survey menunjukkan, India adalah negara yang paling bahagia jika dilihat berdasarkan kepuasan seks pasangan suami isteri yang tinggal di sana.

Iran:

Sebagaimana tradisi yang berlaku di sebagian wilayah Timur Tengah pada umumnya, Iran mengenal istilah kahwin kontrak. Berbeza dengan perkahwinan permanen, kahwin kontrak boleh diakhiri bila masapun sesuai perjanjian yang disepakati kedua pihak sebelumnya.

Jepun:

Rekor dunia untuk hubungan seks secara beramai-ramai dicipta di Jepun, dengan melibatkan 250 lelaki dan 250 wanita dalam satu waktu dan ruangan yang sama. Meski hanya terjadi dalam pembuatan filem porno berjudul "500 Person Sex!!" namun hingga kini belum ada yang menandingi rekod ini.

New Zealand:

Kaum vegetarian di New Zealand punya kod etik yang unik saat kencan dengan pemakan daging. Baik saat ciuman mahupun berhubungan seks, seorang vegetarian pantang terlibat kontak cairan tubuh dengan pasangan yang makan daging.

Afrika Selatan:

Kempen anti Human Immunodeficiency Virus (HIV) di Afrika Selatan dilakukan dengan banyak cara. Salah satunya, pemerintah mendanai pembuatan filem porno yang diperanankan oleh aktor-aktor filem amatur berkulit hitam yang seluruhnya wajib mengenakan kondom.

Korea Selatan:

Pada tahun 2004, Korea Selatan membuka taman bermain khusus dewasa yang diberi nama Jeju Loveland. Anak-anak tidak boleh masuk, kerana di dalamnya ada air mancur yang bentuknya mirip penis sedang ejakulasi dan beberapa ruang pameran alat bantu seks (sex-toy).

Sweden:

Kajian yang dilakukan OnePoll.com menunjukkan bahawa Sweden memiliki populasi perempuan biseksual (penyuka lawan jenis sekaligus sesama jenis) paling banyak di dunia.

Taiwan:

Kajian yang dilakukan Durex tahun 2007 mengungkap, pengguna vibrator atau alat bantu seks dengan penggetar paling banyak di dunia adalah Taiwan. Sebanyak 47 peratus di antaranya adalah lelaki.

Amerika Syarikat (San Fernando Valley):

Dari seluruh filem porno yang dibuat dan diedarkan secara legal di seluruh dunia, diperkirakan 90 peratus adalah buatan rumah-rumah produksi di San Fernando Valley, Los Angeles.

Amerika Syarikat (San Francisco):

Satu-satunya kedai kopi (coffeeshop) khusus untuk kaum fetish di Amerika Syarikat ada di San Francisco, California. Di kedai ini, orang boleh membawa pasangannya dengan cara mengikat pakai tali kekang seperti kuda lalu membiarkannya minum kopi yang dituang ke sebuah cawan tempat meletak makanan kucing.Makasih,

Presenter Seksi Ini,Yang Bikin Victoria Beckham Cemburu

Posted: 10 Aug 2011 06:20 AM PDT

Ilaria D' Amico adalah Presenter TV Itali Yang Bikin Victoria Beckham cemburu,gara-gara gosip kedekatannya dengan David beckham....
Wow, Ada ‘Pulau’ Kepingan CD

Posted: 10 Aug 2011 05:30 AM PDT


INILAH.COM, – Seniman Perancis menggunakan semula 65.000 kepingan CD, dan menjadikannya karya seni instalasi unik.

Bicara media penyimpanan lagu-lagu kesukaan, kaset, drive komputer, atau CD, bukan zamannya lagi. Sekarang adalah zamannya 'awan'. Semua data digital, termasuk lagu-lagu, video klip kesukaan, filem, atau multimedia lain, dapat Anda simpan di server bersistem komputasi awan.

Server awan akan membuat CD menjadi perangkat kuno yang tidak terpakai dan sebentar lagi mungkin akan masuk muzium. Lalu kepingan CD yang bertumpuk di rumah harus diapakan?

Menggunakannya semula menjadi benda bermanfaat seperti jam dinding atau gantungan dan hiasan pintu adalah langkah awal yang baik dan cukup kreatif. Namun rasanya hasil kreativiti daur ulang CD tidak ada yang menyaingi produk yang satu ini.

Seniman asal Perancis, Clmence Eliard dan Elise Morin menciptakan karya seni instalasi yang mereka buat dari 65.000 keping CD. Mereka menjalinnya satu sama lain hingga menghasilkan 'pulau-pulau' CD yang terhampar di ruang semi terbuka di kota Paris.

Hasil karya mereka itu dinamakan Waste Landscape, yang rencananya akan dipmerkan hingga 11 September. Mereka membuat karya itu dengan tujuan "memperlihatkan aspek berharga dari objek kecil sehari-hari." demikian seperti dikutip dari Technabob.

Pada pameran ini, CD hanya dibuat berupa gondolan saja. Tapi dalam pameran selanjutnya, ribuan CD itu akan dibuat menjadi bentuk-bentuk berbeza.

Shinji Saito Memukau Penonton Di Kontest Yoyo Dunia 2011 [Video]

Posted: 10 Aug 2011 04:00 AM PDT


Shinji Saito telah memenangkan juara pertama division 2A di World YoYo Contest 2011. Pada tahun sebelumnya, dia juga telah memenangkan kejuaraan ini.

Kemenangannya di tahun ini menjawab pertanyaan mengapa dia pantas menjadi juara dari seluruh juara YoYo yang ada di dunia. Trik YoYo yang dia lakukan dalam video ini mampu memukau para penontonnya dan membuat para pemain YoYo lainnya terlihat seakan tidak ada apa-apanya.


Menarik..Warna-warni Indah Dari Perut Semut [Foto]

Posted: 10 Aug 2011 03:25 AM PDT

Apa jadinya kalau semut makan makanan yang berwarna kuning? Ternyata perut semut ini ikutan berwarna kuning! Kita beri mereka makanan dengan warna yang lebih beragam maka kamu akan takjub melihat hasilnya.Ketika Shameem melihat seekor semut yang berubah warna menjadi putih sehabis minum susu yang tertumpah, ia segera memberitahu suaminya yang seorang ilmuwan, Mohamed Babu, 55.

Dr Babu lalu mencuba bereksperimen di halaman dengan memberi semut-semut ini makanan berupa gula yang berwarna-warni. Hasilnya ternyata sangat menakjubkan. Perut mereka yang transparan berubah warnanya sesuai apa yang mereka makan.

Beberapa semut mencoba mencicipi gula-gula dengan warna yang berbeza sehingga hasilnya perut mereka memiliki kombinasi warna yang menarik.

Gula itu dititikan diatas alas paraffin sehingga titisan gula dapat mempertahankan bentuknya.

Dr Babu yang berasal dari Mysore, India selatan ini mengaku kesulitan untuk menangkap gambar artistik dari para semut yang sedang bersantap gula warna-warni ini.

"Saya benar-benar harus kerja keras untuk mendapatkan sebuah foto. Gerombolan semut ini biasanya sudah tidak terkawal hanya dalam beberapa minit dan ketika tangan kanan saya memegang kamera, tangan kiri saya sibuk menyingkirkan semut-semut yang lain."

"Sekali saya kehilangan kesempatan, saya harus mencubanya di keesokan hari. Anehnya, semut-semut ini lebih memilih warna-warna terang, kuning dan hijau." ujar sang ilmuwan.

sumber: Dailymail
foto: Mohamed Babu / Solent News

“Mayat” Itu Tiba-Tiba Bangun & Marah Polis

Posted: 10 Aug 2011 02:00 AM PDT


BOGOR – Seoarang lelaki tak dikenal ditemukan tergeletak diduga mati di bekas terminal Damri, Jalan Bina Raga, Kota Bogor, Ahad (7/8/2011) pagi.

Menurut Andi, salah seorang pemandu angkutan umum jurusan Bogor-Sukabumi, peristiwa itu terjadi saat dirinya dan beberapa pemandu hendak mencari tempat untuk minum pagi.

"Saya yakin orang itu meninggal dan sempat saya pegang nadinya tidak bergerak. Saya juga sempat membangunkannya tapi tidak bangun juga," ujar Andi.

Kerana mengira lelaki itu benar-benar tewas, para pemandu pun kemudian melaporkan temuan tersebut ke polis setempat. Tidak lama polis pun tiba di lokasi.

Namun, saat petugas hendak memeriksa beberapa organ tubuhnya,lelaki yang diduga orang gila itu tiba-tiba bangun dan memarahi polisi. "Mahu dibawa kemana saya," bentak lelaki tersebut.

Sepontan saja, para pemandu dan polis yang ada di lokasi tertawa. "Uh dasar orang gila dari tadi dibangunkan tak bangun-bangun, giliran sama polis bangun, takut agaknya ya," gelak Andi.

Sementara itu, salah seorang anggota Identifikasi dari Polres Bogor Kota yang hendak menuju lokasi pun membantalkan keberangkatan. "Saya sudah di jalan menuju lokasi dan mendapat info hidup lagi. Kami langsung balik ," ujarnya.

Sumber : http://www.okezone.com/

Inilah Negara Neraka bagi Wanita Sampaikan Guru Di rogol Di Depan Murid

Posted: 10 Aug 2011 01:00 AM PDT


Jika anda melihat berita tentang Negara Congo, kita akan melihat realitI kenyataan Neraka Dunia, terutama Neraka bagi wanita. Ramai yang hampir menitiskan air mata ketika melihat kenyataan realiti di sana. Bagaimana tidak, cuba anda bayangkan, sejak tahun 1998 sampai sekarang sudah 5 juta orang lebih meninggal, dan majoriti anak-anak dan wanita. Perih sekali mendengarnya. Sampai negara ini mendapat julukan "ibu kota pemerkosaan dunia." Entah bagaimana kenapa dunia sepertinya memalingkan muka melihat hal ini.

Di Negara Congo, para pelanggar hak wanita tidak akan dihukum. Entah kerana perangkat hukum atau sistem hukum yang tidak berjalan di negara itu. Para wanita di negara ini tidak pernah aman bahkan ketika mereka berada di rumah dan katilnya sendiri pada malam hari. Kerana itulah, maka banyaklah para wanita dari negara ini pindah ke negara lainnya.

Sekarang cuba anda bayangkan, setiap hari terjadi hampir 1.100 pemerkosaan dan ini hasil penelitian dari PBB. Seperti apa keadaannya? Yang jelas kerana mereka tidak dihukum, maka para tentara, pemberontak separatis, bahkan warga sivil melakukan hal tersebut. Wanita tidak ada harganya sama sekali di Negeri ini. Sungguh biadab sekali.

Sebutlah namanya Yohanna, seorang guru sekolah dasar di daerah Congo Timur. Kegiatannya setiap hari mengajar dan mendidik anak-anak. Suatu ketika ia sedang mengajar dan didatangi oleh sekelompok--sekitar 6-7 orang pemberontak separatis, dan ia diperkosa di depan murid-muridnya. Setelah diperkosa, ia dibiarkan saja sampai kelaparan dan infeksi kemaluannya. Seperti sampah, warga sekitar bukannya menolong tetapi Yohanna malah dibuang di semak-semak dan dibiarkan begitu saja. Kedinginan, kepanasan, seperti bangkai hidup di semak-semak, tidak ada yang berani menolong sampai pasukan PBB datang dan menolongnya. Sudah mengalami trauma dan mengalami infeksi, akhirnya Yohanna menghembuskan nafas terakhirnya di balai kesihatan. Itu pun setelah dibuang di semak-semak selama 6 hari hingga badannya kurus kering.

Bersyukurlah kerana kita dilahirkan di negara yang makmur dan aman. Cuba jika kita dilahirkan di Congo? Banyak yang patut kita syukuri. Jika direnungkan keuntungan kita masih segalanya di atas kerugian. Sedarilah, semua yang terjadi di Congo diakibatkan perang saudara dalam waktu yang berpanjangan. Itulah akibat perang. Infrastruktur dan fasiliti umum hancur lebur.

Demi Cinta Nenek Ini Sanggup Melepas Harta Bendanya

Posted: 10 Aug 2011 12:00 AM PDT


MADRID – Maria del Rosario Cayetana Alfonsa Victoria Eugenia Francisca Fitz-James Stuart y de Silva merupakan salah satu orang paling kaya di Sepanyol, dia memiliki sedozen castle di Sepanyol, namun dia rela menyerahkan seluruh hartanya hanya untuk menikahi seorang pegawai sivil.

Tapi putra dan putri dari wanita berusia 85 tahun ini menolak rencana sang ibu yang berniat menikahi Alfonso Diez yang usianya di bawah dia 24 tahun.

Maria yang masih keturunan bangsawan yang dikhabarkan menghabiskan dana besar untuk melakukan operasi plastik hanya menikah dua kali, dan kedua suaminya terdahulu sudah meninggal dunia.

Sang calon suami yang usianya jauh lebih muda tersebut merupakan pegawai sivil dari departemen keamanan sosial, keduanya diketahui sudah kenal satu sama lain sudah lama.

Demi meyakinkan para anak dan cucunya, Maria menyerahkan seluruh hartanya senilai 3.5 million euro kepada anak dan cucunya, kerana dia yakin bahwa Alfonso menikahinya kerana cinta.

"Alfonso tidak menginginkan apapun, yang dia inginkan hanyalah aku," ujarnya seperti dilapor Guardian, Selasa (9/8/2011).

sumber : http://www.okezone.com/

Warga Inggris Heboh Lihat Sang Ratu Mengemis

Posted: 09 Aug 2011 11:00 PM PDT


BIRMINGHAM- Apa jadinya kalau kita melihat Ratu Inggris duduk di pinggir jalan dengan penampilan yang lusuh seraya mengemis? Mengejutkan? Jelas.Itulah yang dialami warga yang tinggal di pusat kota Birmingham. Mereka dikejutkan dengan adanya sesosok wanita berpenampilan lusuh dengan wajah mirip Ratu Elizabeth 2 di pinggir jalan, seraya meminta bantuan. Ada sebuah beg besar yang di sampingnya dalam keadaan terbuka.


Namun, ternyata wanita tersebut hanyalah sebuah patung yang dibuat nampak hidup oleh Edgar Askelovic (23).

Edgar adalah seorang pemuda Lithuania, Eropah, yang baru saja lulus dari Fakultas Seni Universiti Birmingham. Dia pindah ke Inggris sejak dua tahun yang lalu dalam rangka mengikuti program pertukaran pelajar. Namun dia memilih untuk menetap di Inggris, kerana merasa lebih bebas berkreasi dibandingkan di tempat asalnya.

Patung Ratu Elizabeth II yang menghebohkan tersebut adalah patung pertama yang dibuat oleh Edgar. Edgar sengaja meletakkan patung tersebut sebagai bentuk kritik terhadap situasi perekonomian di Inggris.

"Semua warga Inggris kini tengah sibuk memperbincangkan krisis yang terjadi di Inggris seperti terjadinya resesi. Jadi saya berfikir, apa jadinya jika krisis ini berkelanjutan dan bahkan membuat sang Ratu tidak memiliki rumah? Ini hanya sekadar hiburan," ujar Edgar sebagaimana dikutip Dailymail, Selasa (9/8/2011).

"Sang Ratu adalah simbol dari Inggris. Saya cuba mengatakan bahawa saya orang Inggris dan saya dapat bergurau seperti ini," imbuhnya.

Tidak disangka oleh Edgar sebelumnya, patung Ratu yang dia buat dapat memberikan keuntungan tersendiri untuknya. Mengapa? Kerana ramai orang yang menyangka patung tersebut adalah seorang pengemis sungguhan, sehingga banyak yang melemparkan wang ke dalam begnya.

"Patung ini dapat menghasilkan wang rata-rata 6 Poundsterling setiap setengah jam, sedangkan saya hanya dapat 5,85 Poundsterling dalam satu jam jika sedang part-time di sebuah pub," ungkap Edgar.

"Banyaknya wang tergantung di mana patung ini saya tempatkan. Saya agak terkejutt ketika orang-orang mengira ini manusia sungguhan. Mereka yang penasaran memegang dan menendangnya. Banyak orang yang berdatangan hanya ingin melihat patung buatanku ini," katanya.

Edgar menyelesaikan patung tersebut selama satu bulan. Dia membentuk wajah Ratu Elizabeth II pada patung pertamanya tersebut hanya dengan melihat wajah sang Ratu dari sebuah foto. Patung tersebut terbuat dari silikon dan bahan plastik.

Sumber : http://www.okezone.com/

11 Ekor Penguin Ceria Setelah Berteman dengan 9 Patung Penguin

Posted: 09 Aug 2011 10:00 PM PDT


LONDON – Ada-ada saja idea yang dilakukan staf penyelenggara pameran taman laut, The Sea Life London Aquarium, untuk menjaga mood haiwan-haiwan yang ada di pameran tersebut.

Pasalnya, mereka sengaja menghadirkan sembilan buah patung berbentuk penguin untuk dapat mengembalikan mood 11 penguin mereka yang kesepian di pameran tersebut.

Sebanyak 11 penguin Humboldts yang didatangkan dari Sea Life Park di Weymouth, Dorset, kini nampak ceria menghibur para pengunjung pameran the Sea Life London Aquarium, London. Demikian lapor Dailymail, Selasa (9/8/2011).

Ke-11 penguin tersebut akhirnya dapat kembali ceria setelah sebelumnya bermuram durja kerana rindu akan habitatnya. Mereka bahkan tidak mahu makan dan nampak lesu.

Mengetahui keadaan demikian, Mark Anderson, yang telah selama 20 tahun membuat patung di pantai Weymouth dengan suka rela mengambil inisiatif untuk membuatkan sembilan buah patung penguin untuk meramaikan suasana di lokasi pameran dari 11 penguin yang kesepian tersebut.

Tidak hanya patung penguin saja yang dihadirkan, staf penyelenggara bersama Mark juga menambahkan beberapapohon palm agar dapat menghadirkan suasana pekarangan yang sangat mirip dengan keadaan yang ada di Weymouth.

Hasilnya, ke-11 penguin tersebut kini telah terlihat ceria kembali.

Sumber : http://www.okezone.com/