Adsense

Jumaat, 13 Januari 2012

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Sofazr Nyanyi Lagu Tema Cinta Kura-Kura PENCINTA TERBAIK

Posted: 13 Jan 2012 03:30 AM PST

Sofazr Nyanyi Lagu Tema Cinta Kura-Kura PENCINTA TERBAIK

Semalam telah berlangsungnya pengambaran muzik video "Pencinta Terbaik" nyanyian kumpulan SOFAZR dan penggambaran tersebut telah pun dijalankan di Studio B KRU Studios, Cyberjaya. Lagu yang dicipta sepenuhnya komposer Edry Abdul Halim ini juga adalah merupakan lagu tema kepada filem ke-10 terbitan KRU Studios iaitu "Cinta Kura-kura". "Cinta Kura-kura" merupakan filem fantasi komedi yang menampilkan watak animasi 3D seperti peneraju Smurf dan Garfield yang akan berada dipawagam pada 1 March 2012.

Sofazr

CST Production tampil sebagai salah sebuah produksi tempatan yang telah diberikan kerpecayaan sepenuhnya oleh KRU Studios untuk melaksanakan kerja-kerja pengambaran muzik video tersebut. Muzik video yang berada di bawah arahan Al Fahim Mokhtar ini diberi sentuhan elemen-elemen keceriaan warna. Ini adalah bertujuan untuk memastikan konsep muzik video ini selari dengan elemen lakaran kertas yang terdapat di dalam filem fantasi komedi tersebut.

KRU Studios sudah lama mengikuti perkembangan SOFAZR dan gembira dapat bekerjasama melalui lagu "Pencinta Terbaik". Lagu ini sememangnya memerlukan sentuhan live band dan SOFAZR bukan sahaja dilihat sebagai pilihan yang tepat, malah mampu membawa lagu ini dengan baik. "Lagu tema dan MTV untuk filem bukan sesuatu yang baru buat kami, tetapi sudah menjadi tradisi KRU merangkul banyak kejayaan melalui lagu tema dan antaranya seperti 'Sedetik Lebih' (Hikayat Merong Mahawangsa), 'Penyembuh Rindu' (Magika) dan banyak lagi" kata Norman, Presiden Eksekutif KRU Studios.

SOFAZR berasa berbesar hati kerana mendapat kepercayaan sepenuhnya Edry dan terpilih sebagai penyanyi yang menyanyikan lagu "Pencinta Terbaik". "Pada awalnya, kami hanya diberikan sebuah demo untuk diperdengarkan. Selepas mendengar demo tersebut, kami sepakat dan membuat keputusan untuk memberikan kerjasama sepenuhnya kepada KRU Studios memandangkan sebelum ini kami belum pernah bekerjasama dengan Edry dan peluang yang muncul sekarang harus digunakan sebaiknya" kata Zimi anggota kumpulan SOFAZR. "Edry seorang komposer yang mempunyai kreativiti tersendiri, memahami tahap dan keperluan seorang artis di dalam berkarya. Kami juga yakin lagu yang sudah pun mula dimainkan dibeberapa corong radio tempatan ini mampu menarik minat ramai terutamanya golongan remaja" tambahnya lagi.

Penggambaran yang mengambil masa lapan jam ini akan melalui proses suntingan terlebih dahulu. Muzik video ini dijadualkan siap sepenuhnya dan akan dipertontonkan kepada umum pada awal bulan Febuari sempena promosi filem "Cinta Kura-kura".

Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web www.krustudios.com atau Facebook serta You Tube "Cinta Kura-Kura".

Sofazr

Sofazr

Sofazr

Sofazr

Sofazr

Sofazr

Sofazr

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Filem Cinta Kura-Kura
 • KRU Studios Suntik Eleman Animasi 3D Cinta Kura-Kura
 • Technicolor Asia & KRU Studios Announce Partnership
 • Lirik Lagu Hati Siti Nurhaliza Hadiah Dari Hati
 • Video Imran Ajmain Nyanyi Lagu RADIO
 • Lirik Lagu Maafkan Pencinta Aris Ariwatan
 • Video Anuar Zain Nyanyi di Singapore Expo
 • Video Dato' Siti Nurhaliza Nyanyi Lagu Asma Ul Husna di Studio
 • Dato' Siti Nurhaliza Nyanyi Lagu Filem Perempuan Berkalong Sorban
 • Gambar Pasha dan Rossa Berduet di Konsert Mini Cerita Cinta
 • Full content generated by Get Full RSS.

  Rawatan Salon Rambut Dengan Keratinology Sunsilk

  Posted: 13 Jan 2012 02:46 AM PST

  Mengekalkan Kecantikan Rambut Rawatan Salon dengan Keratinology by Sunsilk

  Kaum wanita mengunjungi salon bagi mendapatkan gaya dandanan terkini dan lazimnya berharap agar mereka dapat meninggalkan salon pendandan rambut menggayakan potongan bergaya serta menampilkana ketenangan dan semangat yang diperbaharui. Bagaimanapun, lazimnya mereka melangkah keluar dari salon dan menghadapi masalah untuk mengekalkan kecantikan rambut dandanan salon di rumah. Rambut rawatan salon mengalami perubahan saintifik dan lebih cenderung untuk rosak. Akibatnya, kemerosotan hasil dandanan salon tidak boleh dielakkan.

  Keratinology Sunsilk

  Pergelutan untuk mengekalkan rambut anggun kini sudah tamat. Sepasukan pakar dan saintis global telah berpadu tenaga bagi menghasilkan jenama rawatan rambut premium yang canggih, iaitu Keratinology by Sunsilk yang bertindak dengan harmoni seiring rawatan salon. Rangkaian baru ini membolehkan kaum wanita mengatasi masalah mengekalkan kecantikan rambut dandanan salon melalui rawatan di rumah yang berkesan. Secara khususnya, rangkaian ini menggunakan kuasa Teknologi PicoTM dalam rumusannya, menyemai nutrien-pico yang 1,000 kali lebih kecil dari nano, serta kompleks pembaikan keratin unggul untuk terus membentuk semula dan memberikan nafas baru kepada rambut.

  "Kami sedar bahawa kaum wanita inginkan rambut dengan gaya dandanan salon yang berkekalan. Bagaimanapun, mereka sudah sedia maklum mengenai cabaran-cabaran dalam mengekalkan kecantikan kesempurnaan dandanan salon. Mengekalkan kecantikan rambut dandanan salon di rumah lazimnya sukar kerana kecantikannya mudah pudar tanpa rawatan harian yang betul," kata Hugo Verkuil, Pengarah Pemasaran, Malaysia dan Singapura, Unilever (Malaysia) Holdings Sdn Bhd.

  Rambut lazimnya menjadi lemah akibat bahan kimia yang digunakan dalam rawatan salon.Keadaan ini selalunya menjadi lebih teruk akibat penggayaan harian yang mengakibatkan kehilangan protein dan menghasilkan ketidaksempurnaan halus pada permukaan. Bukaan kecil ini membolehkan radikal bebas masuk dan menjejaskan serat rambut. Lambat-laun, proses ini menjadi dalang di sebalik kecantikan rambut dandanan salon yang semakin pudar – mengakibatkan rambut kelihatan kusam dan tidak bermaya. Ini dikenali sebagai 'Kitaran Kecantikan Infinit'.

  Keratinology Sunsilk

  "Berbekalkan pemahaman saintifik dan profesional yang mendalam ke atas perilaku rambut, Unilever mengiktiraf bahawa kaum wanita memerlukan penyelesaian bagi mengekalkan dandanan rambut rawatan salon dan menampilkan gaya tersendiri mereka. Keratinology by Sunsilk direka untuk memenuhi keperluan kaum wanita dari kerusi salon dan mengekalkan kecantikan serta keanggunan rambut mereka. Rangkaian ini direka untuk melengkapi perubahan anatomi dalam struktur rambut khususnya selepas rawatan salon," tambah Verkuil.

  Rumusan revolusioner ini memastikan tiada seurat rambut yang tidak dirawat dan memenuhi keperluan semua jenis rambut, sama ada ia telah diwarnakan, dikeritingkan atau diluruskan secara profesional, malah rambut yang telah mengalami kerosakan secara semula jadi dengan peredaran masa. Keratinology by Sunsilk mengekalkan kitaran kecantikan rambut dengan memperkukuhkan kekuatan dan sinar semula jadinya.

  Keratinology Sunsilk

  "Berasal dari tengah-tengah ibu kota fesyen yang mempengaruhi perkembangan trend, para pakar di Keratinology Institute benar-benar memahami perkara yang menjadi ikutan dan sebaliknya. Kewujudan Keratinology by Sunsilk adalah berlandaskan pemahaman ke atas trend konsumer dan dipertingkatkan dengan kemahiran mereka dalam rumusan produk," kata Verkuil.

  Keratinology by Sunsilk meliputi rangkaian rawatan di rumah khusus untuk rambut yang telah menjalani rawatan kimia berbeza bagi menghasilkan kesempurnaan dandanan salon yang berkekalan. Rangkaian rawatan rambut premium ini merangkumi tiga varian – iaitu rangkaian Advanced Reconstruction, Korean Bounce Therapy dan Sun Kissed Colour Therapy bagi mengekalkan dandanan anggun daripada rawatan salon.

  Rangkaian Advanced Reconstruction meninggalkan kesan nyata ke atas metamorfosis rambut dengan memulihkan kerosakan yang terkumpul selama setahun dan mentransformasikan rambut menjadi sihat dan berkilat dalam masa lima hari*. Rambut keriting, sihat dan lembut yang menambahkan lantunan pada rambut anda boleh dikekalkan dengan rangkaian Korean Bounce Therapy baru. Ia direka untuk memberi khasiat kepada setiap inci rambut, sehingga ke hujung rambut keriting yang rapuh. Sun Kissed Colour Therapy menghasilkan warna terang dan sinar kepada kaum wanita dengan rawatan warna terkini, termasuk kesan 3D untuk bahagian rambut yang mempunyai "highlight" dan sebaliknya.

  Keratinology Sunsilk

  Rambut dandanan sempurna dari salon kini boleh dimiliki dengan asas yang betul menggunakan Keratinology by Sunsilk. Produk-produk dalam setiap varian direka untuk memberi khasiat kepada rambut di pelbagai peringkat dalam kitaran kecantikan infinit bagi meningkatkan kesan rawatan profesional. Kaum wanita boleh mengekalkan rambut cantik dengan mudah bermula dari saat mereka melangkah keluar dari salon.

  Rangkaian Keratinology by Sunsilk ditawarkan di semua farmasi terkemuka dengan harga dari RM17.50 hingga RM32.90. Setiap syampu, kondisioner, mask dan rawatan semalaman serta Heat Protector Spray Anti Frizz dengan UV Filter yang pertama seumpamanya dan Dual Treatment Shots digabungkan untuk memastikan rambut anda kekal bergaya di samping menyerlahkan rambut anda dengan dandanan ibarat mendapat rawatan salon setiap hari.

  * Memulihkan kerosakan terkumpul selama setahun dalam hanya 5 hari.

  Latar belakang Sunsilk
  Sunsilk adalah jenama penjagaan rambut terulung Unilever, dijual di 80 buah negara dan wilayah di seluruh dunia dengan jualan bernilai AS$1 bilion. Sunsilk adalah jenama terunggul dalam pasaran penjagaan rambut Asia dan Amerika Latin. Sunsilk juga dijual sebagai Elidor, Seda dan Sedal. Di Malaysia, Sunsilk adalah peneraju pasaran dengan pegangan pasaran lebih dari 20%.

  Kitaran Kecantikan Infinit
  Kecantikan lahir dari dalam, khususnya jika ia melibatkan rambut anda. Rambut anggun mungkin boleh dihasilkan dengan rawatan kimia, tetapi ini turut melemahkan rambut di samping menjadikannya lebih mudah rosak sebelum kunjungan anda ke salon yang seterusnya. Lambat-laun, kemerosotan tahap kesihatan rambut akan memudarkan kecantikan salon. Ini dikenali sebagai 'Kitaran Kecantikan Infinit'.

  Rahsia di sebalik mengekalkan rambut anggun adalah memberi perlindungan dan khasiat kepadanya. Advanced Reconstruction Program telah direka menggunakan Pico Technology™ bersifat revolusi yang membolehkan pico-nutrien dan kompleks keratin menembus masuk jauh ke dalam korteks rambut untuk memberikan khasiat dan membina semula rambut tersebut. Miliki rambut bersinar dan sihat yang berkekalan selepas meninggalkan kerusi salon dan alami metamorfosis rambut penuh dengan mengamalkan rejim rawatan rambut yang menepati kitaran kecantikan rambut.

  Keratinology Sunsilk

  Minggu 1 dan 2
  Apa yang sedang berlaku kepada rambut anda?
  Sejurus selepas anda keluar dari salon, rambut kelihatan cantik bersinar tetapi hakikatnya ia terdedah kepada kerosakan kerana ia baru menjalani perubahan anatomi.

  Apakah rawatan terbaik?
  Kembalikan tenaga kepada rambut anda dengan menggunakan syampu dan kondisioner setiap hari. Gunakan Advanced Reconstruction Overnight Treatment selang semalam untuk memberi khasiat kepada rambut anda.

  Minggu 3 dan 4:
  Apa yang sedang berlaku kepada rambut anda?
  Walaupun rambut kelihatan cantik dan bersinar, rambut mula kehilangan protein, menjadikannya terasa kasar, kering dan berkeriting, khususnya di bahagian hujung.

  Apakah rawatan terbaik?
  Dua kali seminggu, mula berikan khasiat kepada rambut dengan Spa Mask yang menembus sedalam tiga lapisan, membantu membina semula dan menampal kutikel rambut untuk rambut licin dan bersinar bertaraf rawatan salon.

  Minggu 5 dan 6:
  Apa yang sedang berlaku kepada rambut anda?
  Rambut semakin sukar didandan dan menjadi sukar diurus. Mengeringkan rambut menggunakan pengering rambut dengan kerap mengakibatkan retakan dalam kutikel rambut dan mengurangkan kelembapan.

  Apakah rawatan terbaik?
  Atasi rambut yang sukar diurus dengan Heat Protection Spray sewaktu mendandan bagi mengekalkan pico-nutrien dan menghalang rambut terputus dan menjadi keriting.

  Minggu 7 dan 8:
  Apa yang sedang berlaku kepada rambut anda?
  Kecantikan dan bentuk dandanan rambut mula hilang. Semasa anda tidur, rambut terus kehilangan kecantikan dan kekuatannya akibat geseran yang kerap.

  Apakah rawatan terbaik?
  Gunakan Overnight Treatment 4 kali seminggu, sehingga anda mula menggunakannya setiap hari untuk menampal rekahan dalam urat rambut akibat kerosakan bagi mendapatkan dandanan ala-salon. Rawatan semalaman ini akan membaikpulih rambut anda semasa anda sedang tidur. Sambutlah hari baru dengan rambut yang dibaikpulih dengan sempurna.

  Selepas minggu 8:
  Apa yang sedang berlaku kepada rambut anda?
  Protein di dalam rambut semakin hilang akibat pendedahan kepada alam sekitar setiap hari. Ia amat memerlukan khasiat dan inilah masanya untuk mengunjungi salon!

  Apakah rawatan terbaik?
  Berikan rambut anda satu rangsangan untuk tumbuh semula dengan Dual Treatment Shots yang kuat setiap tiga hari bagi mengembalikan kecantikan dan menyediakan rambut anda sebelum anda mengunjungi salon semula.

  Keratinology Sunsilk

  Keratinology Sunsilk

  Keratinology Sunsilk

  Keratinology Sunsilk

  Keratinology Sunsilk

  Tags:

  Click on the following buttons to share this article with your friends:

  Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Gambar Fashion Show di Ulangtahun MODA
 • Miliki Rambut Sentuhan Pakar daripada SUNSILK
 • Gadis Semasa Sunsilk
 • Revolusi Penjagaan Rambut Sunsilk dengan Nanoteknologi
 • Sekitar Konsert Gadis Semasa Sunsilk
 • Sekitar Gala Dinner Malaysian Hairdressing Association
 • Revolusi Petua & Teknik Sunsilk Bersama Pakar Rambut Dunia
 • Gambar Diana Danielle di Pelancaran Sunsilk Hello Perfection
 • Sunsilk Umum Kolaborasi Bersama MODA
 • Lirik Aku Adalah Aku Melda Ahmad
 • Full content generated by Get Full RSS.

  borak kosong

  borak kosong


  Chimpanze Nakal yang Mengintip Dibalik Tshirt Seorang Wanita

  Posted: 13 Jan 2012 09:00 PM PST


  Seekor chimpanze nakal ini tidak dapat menahan rasa keingintahuannya, dan dengan cepatnya mengintip dibalik tshirt penjaganya saat wanita tersebut sedang memeluknya erat-erat.
  Primata berumur dua tahun ini tak melepaskan pandangannya ke arah belahan dada sang penjaga setelah menggunakan jari telunjuknya untuk menarik t-shirt hijau wanita tersebut.

  Momen in berhasil diabadikan oleh fotografer Cyril Ruoso saat berada di Pandrillus Drill Sanctuary, Nigeria.
  "Ini adalah sebuah foto yang lucu, menunjukkan sikap seekor chimpanze, dan itu adalah pertama kalinya saya mengambil gambar yang secara jelas menunjukkan perilaku semacam ini." kata  fotografer berusia 41 tahun dari Burgundy, Perancis, tersebut.

  Gilalah sekolah ni...buat 19 bonggol depan pintu masuk sekolah

  Posted: 13 Jan 2012 08:00 PM PST


  Sekolah yang satu ini benar-benar sangat serius dalam menangangni  masalah keselamatan para pelajarnya dengan membuat 19 buah bonggol  diluar pintu masuk mereka.
  Sebuah sekolah di Qingdao, Shandong, China, awalnya hanya memasang dua buah penghambat kecepatan didepan gerbang masuk mereka, namun disarankan untuk menambah 17 buah lagi untuk berjaga-jaga.

  Bonggol-bonggol berwarna kuning dan hitam dengan biaya 20.000 Yuan  ini, telah dipasang di dalam dan luar gerbang dengan jarak sekitar 20 meter.
  Mail Online menulis bahawa pihak pengawal keselamatan mengatakan bahawa ke-19 bonggol ini dipasang November lalu, kerana adajalan menurun tepat di luar gerbang atau pintu masuk.

  "Selama hari-hari bersalji pada musim dingin, kawasan pintu masuk  menjadi sangat licin sehingga sekolah melabur sebanyak 20.000 Yuan, untuk memasang penghambat kecepatan ini," kata salah seorang keamanan.
  Tujuan pembuatannya ini adalah untuk menghentikan orang-orang tergelincir dan memperlahankan kendaraan masuk dan keluar dari sekolah.


  Parah...Bahana suntikan uri kambing kerana mahu cantik

  Posted: 13 Jan 2012 07:00 PM PST


  KUALA LUMPUR - Impian seorang pengurus akaun sebuah syarikat yang mahu kulitnya sehalus kulit bayi bukan saja tidak menjadi malah wanita itu terpaksa menanggung sakit sehingga meninggalkan parut pada punggung kanannya.
  Bukan sekadar itu, mangsa Mandy Chong, 35, juga merasa tertipu kerana dalam tempoh menerima rawatan kecantikan itu dia terpaksa mengeluarkan perbelanjaan besar lebih RM15,000.
  Kos tersebut termasuk kos dua kali pembedahan bagi membuang ketulan kesan suntikan plasenta (uri) kambing biri-biri dan membeli ubat-ubatan bagi menghilangkan rasa sakit dan memulihkan jangkitan kuman dalam sel kulit punggung Mandy di sebuah hospital swasta.
  Rawatan kosmetik menggunakan kaedah menyuntik formula uri kambing biri-biri dilakukan Mandy di sebuah pusat kecantikan di Kota Damansara di sini bermula 15 Mei 2011 sebelum menyedari kesan buruk akibat suntikan itu pada 5 Ogos 2011.
  Mengimbas sebelum kejadian, Mandy berkata, dia yang mahu kulit halus mula terpengaruh untuk melakukan rawatan mencantikkan kulit dengan pakej suntikan uri kambing biri-biri ketika mengunjungi pameran di sebuah pusat beli-belah di Kota Damansara.
  Produk uri kambing biri-biri itu didakwa dari New Zealand.
  Selepas mengunjungi pusat kosmetik itu, Mandy yang berunding dengan seorang pakar kecantikan di situ ditawarkan supaya melakukan suntikan uri kambing biri-biri bagi mendapat kulit yang mulus.
  Katanya, dia yang teruja kerana bakal mendapat kulit cantik bersetuju menandatangani satu dokumen sebagai tanda setuju dengan terma rawatan sebelum membayar RM8,180 bagi keseluruhan proses menyuntik uri kambing biri-biri.
  sumber : kosmo online

  Kerana kedegilan wanita ini berjaya hidup lebih lama

  Posted: 13 Jan 2012 06:00 PM PST


  LONDON: Ketika Katie Newell berusia 15 bulan, dia didapati menghidap penyakit berpunca daripada ketumbuhan di bahagian atas tubuhnya.
  Keadaan itu menyebabkan Katie tidak mampu makan atau minum dengan sempurna, manakala ibu bapanya diberitahu, kanak-kanak itu mungkin tidak dapat hidup lebih daripada lima tahun.

  Bagaimanapun, keberanian Katie membolehkan dirinya mengatasi masalah itu dan selepas menjalani beberapa pembedahan di Amerika Syarikat, dia baru saja meraikan ulang tahun kelahiran ke-18.


  Bercakap dalam rancangan This Morning terbitan ITV semalam, remaja dari Chelmsford itu berkata, zaman kanak-kanaknya sangat sukar kerana menghidap neurofibromatosis yang menyebabkan tumbesarannya terganggu.

  "Sukar bagi saya kerana semua kanak-kanak akan berbisik-bisik mengenai saya di jalanan," katanya.


  Menurut Katie, ketumbuhan berhampiran paru-paru paling menyulitkannya, sehingga dia akan kepenatan hanya selepas berjalan atau menaiki tangga.
  Kadang-kadang, katanya, keadaan dirinya menimbulkan ketakutan kepadanya.

  "Seperti ketika berusia 14 tahun, saya diberitahu mungkin akan mati akibat pembedahan membuang ketumbuhan itu," katanya.


  Neurofibromatosis adalah kecacatan genetik yang menyebabkan ketumbuhan dan menjejaskan sistem saraf. Biasanya ia tidak berbentuk kanser tetapi boleh menekan organ seperti paru-paru serta menjadikan penghidapnya pekak.

  Doktor lazimnya hanya akan membuang ketumbuhan itu jika ia mengancam nyawa pesakit.


  Bagaimanapun, kadang-kadang ketumbuhan itu boleh berulang selepas dibuang.


  Ibu Katie, Vanessa, berkata selepas anaknya melepasi usia lima tahun, dia memutuskan untuk melakukan sesuatu.


  Mengaku turut mengalami neurofibromatosis ringan, Vanessa berkata, dia tidak mahu sekadar berdiam diri dan membiarkan Katie meninggal dunia akibat penyakit itu.


  "Justeru, kami mengumpul wang dan pergi ke AS untuk menjalani pembedahan di sana.


  "Walaupun mereka memberitahu ada risiko untuk mati, pakar di situ juga memberi kami pilihan," katanya.


  Menurut Vanessa, mereka "bernasib baik" kerana Katie remaja yang "degil." Menurut Vanessa, Katie sedar dia perlukan bantuan berbanding kanak-kanak sebayanya yang lain.


  "Ketika kanak-kanak lain ke kedai, Katie menunggu teksi untuk membawanya pulang," katanya.


  Bagaimanapun, penerima dua anugerah kepujian kanak-kanak itu bertekad mahu meneruskan pembelajarannya dan menjadi penulis.


  Kata Vanessa, bagi Katie, penyakit itu tidak pernah melemahkan semangatnya.


  "Katie selalu berkata: Saya ada neurofibromatosis tetapi neurobiromatosis tidak akan menewaskan saya," katanya. - DM  sumber : myMetro

  Kesian..kakak ni kena nikah 'orkestra'

  Posted: 13 Jan 2012 05:00 PM PST


  KUALA LUMPUR: Seorang isteri kedua menjadi mangsa 'pernikahan orkestra' yang dirancang dengan sempurna oleh suaminya termasuk majlis kenduri, sebelum dia digantung tidak bertali sejak lima tahun lalu.
  Wanita berusia 31 tahun itu yang hanya mahu dikenali sebagai Farah berkata, sebelum berkahwin mereka berdepan masalah kerana suaminya tidak mendapat persetujuan isteri pertama.
  "Jadi, perkahwinan kami tertangguh hampir setahun. Namun, tiba-tiba muncul seorang lelaki dan memberitahu dia mengenali jurunikah yang boleh menikahkan kami biarpun tanpa keizinan isteri pertama.

  "Kami bernikah pada pertengahan 2007 dengan jurunikah dan saksi disediakan kawan suami saya dan majlis berlangsung meriah siap dengan kenduri," katanya.  Bagaimanapun, kata Farah, tembelang suaminya menggunakan sindiket jurunikah palsu untuk urusan perkahwinan itu terbongkar selepas dua bulan berkahwin apabila dia mendapat tahu suaminya mempunyai hubungan sulit dengan wanita lain.

  Remaja 15 tahun dijual rakan untuk melacur

  Posted: 13 Jan 2012 04:37 PM PST


  KUALA LUMPUR: Seorang remaja perempuan berusia 15 tahun menempuh detik hitam dalam hidupnya apabila dia bukan saja 'dijual' rakan baiknya, malah dipaksa melacur sejak empat bulan lalu.
  Jika mangsa enggan melakukan perbuatan keji itu, dia akan dipukul ibu ayam berusia awal 40-an selain dikurung dan tidak diberi makan serta minum.

  Mangsa yang tidak tahan menanggung derita seksaan itu terpaksa akur arahan sindiket pelacuran terbabit selain menanti peluang melarikan diri.

  Remaja itu mendakwa dia dibawa ke hotel di seluruh negara mengikut permintaan pelanggan selain dibayar RM200 hingga RM500 mengikut perkhidmatan diberikannya. Selain hotel di ibu kota, mangsa pernah dibawa ke hotel di Pulau Pinang, Genting Highlands dan Johor, oleh sindiket pelacuran yang mengawasi setiap pergerakannya.

  Bagaimanapun, mangsa berjaya melarikan diri daripada sindiket pelacuran itu pada jam 7 pagi, 8 Januari lalu, sebelum membuat laporan di Balai Polis Sentul, di sini, Rabu lalu.

  Menceritakan semula kejadian berkenaan, sumber polis berkata, mangsa yang berasal dari Melaka meninggalkan rumahnya pada jam 8 malam, 18 Ogos tahun lalu, selepas diperdaya rakan perempuannya untuk ke ibu kota.


  "Rakan baik mangsa yang berusia 20-an menawarkan pekerjaan kepada mangsa selain berjanji mengahwinkannya.

  "Lelaki yang dijanjikan untuk dikahwinkan dengan mangsa dikenali mangsa kerana mereka pernah berjumpa pada majlis kenduri di Ayer Keroh, Melaka, Ogos tahun lalu," katanya. Menurutnya, mangsa kemudian dibawa menaiki sebuah Proton Wira bersama lima wanita lain yang tidak dikenali.

  "Mangsa dan beberapa wanita itu dihantar ke sebuah flet di Damansara Damai. Tiga hari kemudian, mangsa dibawa ke sebuah hotel di Jalan Ipoh sebelum diarahkan melacur.

  "Tersentak dengan itu, mangsa berkeras dan cuba melawan menyebabkan dia dipukul seorang wanita dipercayai ibu ayam. Dia juga tidak diberi makanan mahupun minuman," katanya.

  Sumber itu berkata, difahamkan, selepas dua kali cubaan melarikan diri gagal, remaja terbabit mencuba sekali lagi pada 8 Januari lalu dan berjaya.

  Katanya, mangsa membuat laporan polis mengenai nasib itu dan difahamkan, dia kini berlindung di rumah keluarganya.

  Sementara itu, Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Datuk Ku Chin Wah, ketika dihubungi mengesahkan tiga lelaki ditahan bagi membantu siasatan membabitkan kes berkenaan.

  Katanya, kes disiasat mengikut Seksyen 14 Akta Antipemerdagangan Orang 2007.

  sumber : myMetro

  Artis Hong Kong Tersiksa Batin kerana Disiksa Ahli Politik

  Posted: 13 Jan 2012 03:00 PM PST


  HONG KONG- Artis Jessica Hsuan membuat pengakuan yang mengejutkan banyak pihak. Dia mengatakan, bahawa keluarganya mengalami penyiksaan oleh tokoh politik China.
    
   Saat terlibat dalam opera sabun Xiangzi, Jessica juga mengaku merupakan masa kariernya yang paling sulit. Di mana dia mengalami keadaan yang tidak menyenangkan.
    
   "Saya selalu dipaksa untuk datang di jamuan makan malam dengan para tokoh, dan pemimpin Parti Komunis. Dan saya tidak dibayar," keluh Jessica, seperti dinukil Tianjinwe, Jumaat (13/1/2012).
    
   Yang paling menyakitkan, Jessica merasa tersiksa dengan pelecehan yang menimpa keluarganya.
    
   "Keluargaku dianggap pendusta. Dan mereka juga tidak dihargai," tegasnya.
  (efi)

  Kerana duit.. Perempuan Ini Lelong Punggungnya untuk Ditato

  Posted: 13 Jan 2012 09:00 AM PST


  WELLINGTON - Seorang perempuan New Zealand bersedia melakukan apapun untuk mendapatkan wang. Perempuan itu bahkan melelong punggungnya agar para pelukis tato menjadikan punggung tersebut sebagai media berkreasi. 


  Tina Beznec mengaku dirinya memerlukan wang, setelah dia kehabisan wang miliknya selama beberapa tahun terakhir. Perempuan berusia 23 tahun itu pun dikatakan bankrup dan tidak mampu membayar hutangnya.


  Sedar dirinya tidak memiliki skill , Beznec pun memutuskan untuk melelong punggungnya di internet. Dia pun membuat sesi lelong internet yang diberi judul "Your Tattoo on my Bum" .


  Seperti dilapor AFP, Jumaat (13/1/2012), Beznec pun memastikan siapapun pemenang lelong ini berhak menggambar tato apapun di punggungnya.


  Lelong tersebut mulai menunjukan hasil. Dalam waktu 24 jam, lelong yang diajukan Beznec telah menghasilkan tawaran hingga mencapai 10 dolar New Zealand.

  Lawak..budak kecik 6 tahun disaman polis kerana motor mainannya melanggar sebuah kereta mewah

  Posted: 13 Jan 2012 08:00 AM PST
  CIUDAD JUAREZ - Menghairankan melihat karenah pihak polis Mexico. Hanya kerana seorang anak kecil enam tahun melangggar motor mainannya ke arah sebuah kereta mewah,kanak-kanak tersebut di saman. 


  Tentunya perilaku pihak polis ini mengundang pertanyaan dari banyak pihak. Terlebih lagi  motor mainan tersebut juga turut disita oleh polis. Demikian diberitakan Reuters, Jumaat (13/1/2012).


  Selain dikenai saman dan penyitaan atas  motor mainan, orangtua dari kanak-kanak bernama Gael ini harus membayar denda sebanyak US183. 


  Ibu kanak-kanak tersebut, Karla Noriega, sepertinya tidak tahan dengan keputusan dari pihak polis tersebut. Noriega pada akhirnya memutuskan untuk membawa kes ini ke media.


  Setelah kes ini dimuat di media Mexico, pihak berwenang setempat pun membatalkan denda serta saman kepada kanak-kanak malang itu. Sementara  motor mainan miliknya pun dikembalikan kepada orangtua Gael.
  (faj)

  Lelaki ini ditangkap kerana melakukan perbuatan tak senonoh dengan anjing jirannya di caravan

  Posted: 13 Jan 2012 07:00 AM PST  Ray Lynn Mitcham Jr ditangkap oleh pihak berwajib di Cumberland County, North Carolina, pada Isnin (09/01) setelah tetangganya mengatakan  bahawa ia melihat Mitcham berhubungan seks dengan anjing peliharaannya.


  Lelaki  berusia 33 tahun dari Linden, North Carolina ini didakwa dengan kejahatan terhadap haiwan. Dia akan tampil di hadapan hakim di penjara county pada 9 Januari dan dibebaskan dengan wang jaminan 5.000 dolar.


  Debbie Tanna Dari Pejabat Sheriff Cumberland County mengatakan bahawa insiden tersebut terjadi 2 Januari lalu, dimana tetangga Mitcham, yang juga merupakan pemilik tanah yang ditinggalinya, membuka pintu caravan dan melihat lelaki tersebut berhubungan seks dengan anjingnya.


  Sang anjing, kemudian dibawa ke Cumberland County Animal Control, dimana doktor haiwan mengambil sampel DNA yang menurut Tanna sesuai dengan Mitcham.


  "Tidak mungkin dia bioleh mengelak dari bukti ini," kata Tanna kepada Associated Press yang dikutip huffingtonpost.


  Dr John Lauby, direktur Cumberland County Animal Control, mengatakan bahawa pemeriksaan menunjukkan tidak ada cedera fizik pada anjing tersebut

  Iklan Menyentuh Hati Dari Toshiba [Video]

  Posted: 13 Jan 2012 06:00 AM PST


  Jarang sekali ada iklan yang mampu menyentuh hati penontonnya seperti iklan mentol lampu LED dari Toshiba ini. Meskipun iklan ini untuk Jepun, penonton pasti mengerti pesan apa yang ingin disampaikan.

  klan di atas menunjukan sebuah drama singkat yang terjadi kepada dua sejoli. Momen-momen indah mereka semenjak bercinta, menikah, hingga berkeluarga diperlihatkan melalui saat yang berasal hanya dari sebuah bola lampu.

   Iklan ini bermaksud menunjukan kekuatan bohlam LED milik Toshiba, dimana mereka mengatakan dapat bertahan  hingga 10 tahun ke depan.

   Iklan tersebut mendapat sambutan penduduk Jepun. Dan videonya yang diupload ke YouTube juga mendapat sambutan hangat dari pengguna YouTube seluruh dunia.  sumber: rocketnews

  [Kreatif] Ketika Pekerja Bosan di Pejabat,Melukis Di Kaca Jendela

  Posted: 13 Jan 2012 05:00 AM PST

  Karya Ini Terjadi kerana kebosanan seseorang pekerja yang kerja di pejabat,dan akhirnya dia mempunyai idea melukis atau menggambar di Kaca Jendela
  Trend Fashion Wanita Yang Dibenci Lelaki

  Posted: 13 Jan 2012 04:00 AM PST

  Majoriti lelaki  bukanlah sahabat terbaik untuk memberikan idea atau kritik tentang cara berpakaian. Jika tidak percaya, tanyakan saja bagaimana penampilan Anda hari ini atau bagaimana kasut baru Anda menurut mereka.. Kami pastikan hampir semua menjawab "Ok!", "Kasutmu bagus," atau  "Kasutmu aneh," tetapi mereka tidak akan boleh memberi alasan kenapa memberi pendapat kasut Anda buruk. 


   Berbeza dengan sahabat wanita Anda, mereka selalu boleh memberi kritik dan idea yang bagus tentang penampilan Anda. Mereka boleh menjelaskan kenapa kasut ini sesuai untuk Anda, mana yang tidak sesuai, entah warnanya, model atau bahannya yang tidak ok dengan kulit Anda ,kerana itu kita lebih memilih sahabat wanita saat membeli berbagai fashion . Tetapi, lelaki tidak seburuk itu mengenai fashion. Mereka boleh mungkin tidak dapat menjawab panjang lebar 'mengapa' tetapi inilah  trend fashion yang digilai wanita tetapi jelek di mata para lelaki.


   1. Ugg


  Kasut ini mirip dengan boot dan para lelaki membencinya kerana terlihat sangat berat dan tidak nyaman dipakai para wanita.


   2. Sesuatu Dengan Warna Neon


   Memakai gelang warna-warna neon masih dimaafkan, tetapi jika Anda memakai atasan atau bawahan warna neon, bagi para lelaki.,Anda benar-benar nampak seperti lampu berjalan.


   3. Kacamata Hitam Besar


   Memakainya akan membuat seseorang merasa bagai selebriti terkenal. Sayang ramai lelaki tak menyukainya entah dengan alasan apa. Mungkin.. keranana kacamata itu menyembunyikan mata Anda.


   4. Jegging


   Bentuknya mirip legging, hanya saja memiliki motif jeans. Bagi beberapa pria, wanita yang memakai jegging nampak aneh dan bodoh.


   5. Seluar Harem


   Tak semua wanita sesuai memakai seluar jenis ini, tetapi majoriti lelaki nyata juga tak menyukainya. Alasan mereka? Bentuknya membuat tubuh wanita nampak aneh.


   6. Skinny Jeans


   Ini agak mengejutkan, ternyata ramai lelaki yang tidak menyukai wanita yang memakai skinny jeans. Alasan mereka.. seluar ini memang bagus dipakai sesekali, tetapi jika dipakai terlalu sering, imajinasi mereka akan bentuk tubuh Anda menjadi loya kerana terlalu sering melihatnya tercetak sempurna pada skinny jeans.


  7 . Gladiator Shoes


   Alasan para lelaki membenci kasut ini cukup aneh: sulit memakainya dan buang-buang waktu. Hmm.. sepertinya para lelaki tidak tahu cara memakai gladiator.


     Sumber : http://www.vemale.com/relationship

  Video Lucu Saat Bayi Merasai Lemon Untuk Pertama Kalinya

  Posted: 13 Jan 2012 03:00 AM PST


  Ketika bayi J menrasai lemon untuk pertama kalinya, ia langsung menyedari bahawa tidak semua di dunia ini adalah manis.


  Namun, yang membuat video ini begitu lucu adalah ekspresi bayi J yang diantara benci dan suka pada waktu menghisap lemon tersebut.

  citrus babybayi makan lemon


  Sejak diposting di YouTube pada hari Isnin (09/01) video ini telah ditonton lebih dari 87.000 kali.  Wanita Habiskan 50 ribu dolar Guna Mengklon Anjingnya yang Mati

  Posted: 13 Jan 2012 02:00 AM PST  Terkadang sulit untuk menerima kenyataan ketika haiwan peliharaan kesayangan kita mati, dan itulah yang dialami oleh Danielle Tarantola ketika anjing peliharaannya Trouble mati tiga tahun yang lalu.
  Namun, kerana cintanya yang begitu besar pada terhadap anjing peliharaannya tersebut, wanita dari New Yor, Amerika Syarikat (AS) ini rela mengeluarkan wang 50 ribu dolar untuk memiliki peliharaan yang sama, dengan mengklon DNA Trouble.
  Akhirnya, ia pun memiliki anjing yang sama dengan sebelumnya yang ia beri nama 'Double Trouble' setelah menghubungi satu-satunya perusahaan klon haiwan di dunia yang terletak di Korea Selatan.
  "Saya benar-benar tidak dapat membezakan mereka. Begitu banyak gerak dan cara mereka bermain yang sama." tutur Danielle tentang anjing barunya itu.


  Beberapa bulan lalu,bekas pekerja di Wall Street tersebut mendapat panggilan telefon dari para ilmuwan perusahaan yang memberitahukan bahawa anjing betina pengganti pembawa embrio yang dikembangkan dari DNA Trouble telah berhasil hamil. Dan beberapa minggu kemudian, Danielle menyaksikan kelahiran Double Trouble dengan webcam dari rumahnya di Amerika Syarikat.


  Diketahui, Danielle begitu sedih ketika ia kehilangan Trouble, anjing yang dimilikinya sejak masih berumur 18 tahun, saat ia mati tiga tahun yang lalu.
  "Dia seperti anak bagi saya, aku memperlakukan dia lebih baik daripada kebanyakan orang memperlakukan anak-anak mereka." tutur Danielle yang dikutip Mail Online.


  Danielle bahkan mendandani anjingnya dengan kostum-kostum rumit termasuk tuksedo saat hari pernikahannya, dan memiliki potret besar Trouble dilukis di dinding rumahnya.
  Remaja minum minyak selama 5 tahun semata-mata nak jadi robot Tranformers

  Posted: 13 Jan 2012 01:00 AM PST


  Entah apa yang merasuki remaja China berusia 14 tahun ini, nekad meminum minyak selama kurun waktu 5 tahun demi menjadi robot transformers.Remaja laki-laki dari kota Yibin tersebut meminum minyak untuk mendapatkan energi dan menjadi "gagah berani" seperti Optimus Prime, tokoh dalam film animasi yang ditontonnya, seperti diberitakan oleh harianShanghai Daily

  Anak laki-laki tersebut mulai meminum bensin sejak tahun 2004 ketika ibu anak tersebut mulai membuka sebuah warung. "Dia mulai minum minyak lima tahun lalu, ketika kami temukan jika dia ternyata menyukai bau bahan bakar ringan," kata ayah remaja tersebut. 

  "Kami menemukan beberapa kali minyak dalam tangki motor kami sering habis, dan satu hari sesudahnya kami menemukan anak kami yang mabuk dengan setengah sebotol bensin hasil curian dari  motor."

  Bukan itu saja efeknya, remaja  tersebut juga mengalami penurunan tingkat intlejensia secara progresif gara-gara ingin meniru sang pahlawan idolanya tersebut.

  "Sejak anak saya mulai minum bensin, IQ-nya terus menurun t dan sekarang ia tidak dapat mengerjakan soal penambahan dan pengurangan sederhana. Sebelum itu, dia adalah seorang anak laki-laki sangat cerdas, dan ia bahkan dapat memperbaiki televisyen. Tetapi sekarang bahkan dia tidak mengetahui jawaban dari 7 tambah 17, " kata orang tuanya.

  Orang tua remaja tersebut kemudian membawanya ke hospital setempat di mana ternyata kemudian remaja tersebut didiagnosis mengalami kekacauan mental (mental disorder) yang kuat serta "ketergantungan minyak". 

  Menurut Dr Peng Houquan, dalam minyak terdapat material timah dan timbal yang dapat merosak otak. 

  Untungnya jadi perempuan ni

  Posted: 13 Jan 2012 12:00 AM PST
  serba-serbi di manjakan..sampaikan dua orang sekali mengasihinya

  Cara bijak sipencuri TV LG Plasma TV 42-inch

  Posted: 12 Jan 2012 11:00 PM PST

  Saksikan cara bijak lelaki ini mencuri TV plasma  Mahukah perut hamil isteri anda dibuat begini?

  Posted: 12 Jan 2012 10:00 PM PST