Adsense

Ahad, 23 September 2012

Zon Artis

Zon Artis


Anne Ngasri Sahkan Putus Cinta Dengan Aliff Aziz

Posted: 23 Sep 2012 07:25 AM PDT

Anne Ngasri Dan Aliff Aziz

Tiada jodoh antara mereka. Itulah ayat yang sesuai dengan berita pengesahan daripada Anne Ngasri dalam laporan sisipan akhbar BPop, Berita Minggu hari ini dimana dia menyatakan yang dia dan Aliff Aziz sudah tidak mempunyai apa-apa hubungan istimewa atau dalam erti kata lain percintaan mereka sudah berakhir.

Seperti kata Anne yang kami petik dari portal Murai:-

"Benar, saya dan dia (Aliff Aziz) kini sudah pun putus (membawa haluan masing-masing) dan saya anggap sudah tiada jodoh di antara kami,"

Diminta mengulas mengenai punca berakhirnya percintaan mereka yang sebelum ini seakan-akan pasti akan berakhir di jenjang pelamin, Anne enggan membuka mulut dan hanya menyatakan yang ianya akan menjadi rahsia mereka berdua sahaja kerana bagi Anne ia terlalu peribadi untuk dikongsikan kepada umum.

Related Posts with Thumbnails

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Isu Lafaz Cerai Rashidi Ishak Kepada Vanidah Imran Filem Untuk 3 Hari

Posted: 23 Sep 2012 08:29 PM PDT

Kepada dalam Filem Untuk 3 Hari

Pasangan pelakon Rashidi Ishak dan Vanidah Imran digesa segera merujuk kepada Jabatan Agama Islam berikutan lafaz cerai yang diungkapkan Rashidi terhadap Vanidah dalam filem Untuk Tiga Hari.

http://www.budiey.com/isu-lafaz-cerai-rashidi-ishak-kepada-vanidah-imran-filem-untuk-3-hari/

Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria ketika dihubungi Utusan Malaysia berkata, lafaz cerai yang diungkapkan oleh Rashidi sewaktu melakonkan watak Zafrin dalam filem itu menyebabkan perkahwinan sejak 1 Oktober 2000 antara beliau dan Vanidah tidak sah di sisi agama.

"Ia umpama menjadikan sesebuah perkahwinan itu sebuah permainan seperti kahwin muta'ah. Justeru saya menasihatkan kedua-dua mereka merujuk kepada jabatan agama Islam dengan segera.

"Umat Islam tidak harus mempermainkan hukum hakam agama meskipun dalam soal lakonan. Jangan menggambarkan seolah-olah pernikahan itu satu permainan," katanya.

Beliau mengulas dialog yang diungkapkan Rashidi kepada Vanidah dalam satu babak pada filem arahan itu yang menyebut: Kita kahwin untuk tiga hari, Affin akan pegang pada janji Affin, hari kedua mesti kena bersanding, lepas itu selepas selesai majlis perkahwinan, hari ketiga kita minta cerai."

Jelas Harussani, Islam tidak mengajar penganutnya untuk mempermainkan kesucian sesebuah perkahwinan sebaliknya berusaha memastikan perkahwinan itu berkekalan dan bahagia sepanjang kehidupan mereka.

Tags: , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

Gambar & Video Majlis Nikah Anak Perempuan Sultan Brunei

Posted: 23 Sep 2012 07:46 PM PDT

Semalam telah berlangsung Sempena Istiadat Perkahwinan Diraja , Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hafizah Sururul Bolkiah dengan Pengiran Muhammad Ruzaini yang mana turut dihadiri oleh Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Razak dan isteri, Datin Seri Rosmah Mansor.

Anakanda perempuan pemerintah Brunei, telah selamat nikah dengan Pengiran Muhammad Ruziani pada hari Rabu lalu 16 September.

Anakanda Sultan Brunei itu, Puteri Hafizah Surusul Bolkiah, 32, berkahwin pada majlis yang diadakan di depan sejumlah tetamu pada 19 September, Rabu lalu.

Puteri Hafizah merupakan anakanda kelima Sultan Hassanal Bolkiah dengan isterinya, Permaisuri Pengiran Anak Saleha.

Anakanda Sultan Brunei itu mempunyai ijazah dalam bidang pentadbiran perniagaan dan bekerja sebagai seorang pegawai di Kementerian Kewangan.

Pengiran Muhammad Ruziani, 29, pula bekerja sebagai seorang kakitangan awam. Sultan Hassanal Bolkiah mempunyai 12 anak, lima lelaki dan tujuh perempuan daripada tiga perkahwinannya.

Semalam telah berlangsung Majlis Persantapan Diraja Sempena Istiadat Perkahwinan Diraja anakanda Sultan Brunei, Paduka Seri Pengiran Anak Puteri sultan brunei Hafizah Sururul Bolkiah

Baginda pernah bercerai dengan Azrinaz Mazhar Hakim yang merupakan bekas pengacara stesen televisyen TV3 – Agensi

Semalam telah berlangsung Majlis Persantapan Diraja Sempena Istiadat Perkahwinan Diraja anakanda Sultan Brunei, Paduka Seri Pengiran Anak Puteri sultan brunei Hafizah Sururul Bolkiah

Semalam telah berlangsung Majlis Persantapan Diraja Sempena Istiadat Perkahwinan Diraja anakanda Sultan Brunei, Paduka Seri Pengiran Anak Puteri sultan brunei Hafizah Sururul Bolkiah

Ikuti gambar sekitar Majlis Perkahwinan Diraja Anak Sultan Brunei pada video dibawah:

Majlis Akad Nikah Perkahwinan Anak Sultan Brunei 2012

Royal Wedding 2012

Powdering ceremony (Royal Wedding 2012)

Isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor menghadiri majlis istiadat persandingan Diraja anakanda Sultan Brunei Darussalam di Istana Nurul Iman di sini, hari ini.

Beberapa pemimpin negara Asean termasuk Perdana Menteri Thailand Yingluck Shinawatra, Presiden Filipina Benigno S. Aquino, Perdana Menteri Kemboja Hun Sen dan Menteri Luar Singapura K. Shanmugam turut hadir pada istiadat persandingan diraja itu.

Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Musa Aman dan isteri Datin Seri Faridah Tussin serta Ketua Menteri Sarawak Tan Sri Abdul Taib Mahmud dan isteri Puan Sri Ragad Kurdi Taib turut hadir.

Terdahulu, para kenamaan dibawa menghadap Sultan Brunei, Sultan Hassanal Bolkiah dan Paduka Seri Baginda Raja Isteri Pengiran Anak Hajah Saleha.

Turut berangkat adalah Paduka Seri Pengiran Muda Mahkota Pengiran Muda Haji Al-Muhtadee Billah dan Pengiran Anak Isteri Pengiran Anak Sarah.

Selepas majlis menghadap, Rosmah dan tetamu kenamaan diiring masuk keBalai Singgahsana Indera Buana untuk menghadiri istiadat persandingan Diraja, sebelum keberangkatan masuk Sultan Hassanal Bolkiah.

Gambar & Video Majlis Nikah Anak Perempuan Sultan Brunei

Majlis disusuli dengan perarakan masuk pasangan pengantin Diraja, Puteri Sultan Brunei Pengiran Anak Puteri Hajah Hafizah Sururul Bolkiah dengan persalinan berwarna emas dengan sulaman ungu tepat 11.15 pagi diikuti pengantin lelaki Pengiran Haji Muhammad Ruzaini yang berpakaian sedondon, lima minit kemudian.

Ini merupakan kali pertama kedua-dua mempelai Diraja itu tampil bersama di khalayak ramai selepas dinikahkan dengan penuh adat istiadat di Masjid Omar 'Ali Saifuddien, Khamis lepas.

Pengiran Anak Puteri Hajah Hafizah Sururul Bolkiah, merupakan lulusan sarjana perniagaan antarabangsa dari University of Hertfordshire, United Kingdom dan merupakan anakanda kelima Sultan Brunei.

Pasangannya Pengiran Haji Muhammad Ruzaini, yang bertugas sebagai Pegawai Tugas-Tugas Khas di Bahagian Perancangan dan Perkembangan Ekonomi dan Kewangan Jabatan Perdana Menteri adalah lulusan ijazah ekonomi dengan kepujian dari University of Coventry, England.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dijadual tiba petang ini bagi menghadiri majlis "Persantapan Diraja" di Dewan Santapan Diraja, Istana Nurul Iman, malam ini.

Istiadat bersanding merupakan acara kemuncak istiadat perkahwinan Diraja itu yang telah bermula sejak 16 Sept lepas yang dikenali sebagai "musim Istiadat Diraja" yang berlangsung selama 10 hari dan bakal berakhir Selasa ini. – Bernama

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

borak kosong

borak kosong


6 Juta Botol Parfume Lady GaGa Terjual Dalam Seminggu

Posted: 23 Sep 2012 09:00 PM PDT


lady gaga parfume new
Lady GaGa mengklaim bahwa parfume barunya 'Fame' terjual 6 juta botol dalam waktu satu minggu saja
Lady GaGa dilaporkan telah berhasil menjual 6 juta botol 'Fame', yang merupakan aroma baru dari parfumenya, hanya dalam waktu satu minggu.
Menurut digitalspy, sang penyanyi Poker Face ini mengabarkan hal tersebut kepada parafollowernya di jejaring sosial Twitter, Sabtu (22/09) kemarin.
"Reaksi terhadap FAME sangat besar. 6 juta botol dalam 1 minggu, dan yang tercepat kedua dalam penjualan parfume setelah setelah Coco Chanel." tulis GaGa dalam postingannya.
'Fame', yang diproduksi oleh Coty, awalnya dirilis di toko-toko Inggris pada 22 Ogos, namun peluncuran parfum ini secara global adalah pada  1 September.
Bintang yang terkenal dengan kostumnya yang pelikdan aneh ini, sebelumnya menyatakan bahwa parfum itu akan membawa aroma "darah dan sperma", tetapi menurut materi promosi, wanginya adalah gabungan dari Atropa Belladonna, anggrek harimau, dupa, aprikot dan kunyit.

Penggunaan Facebook Boleh Sebabkan Asma

Posted: 23 Sep 2012 08:30 PM PDT


Dari sekian banyak efek negatif dari penggunaan situs jejaring sosial Facebook yang telah diberitakan, mungkin yang satu ini akan siap membuat Anda terkejutt. Kerana sebuah penelitian yang dilakukan oleh sekolompok doktor di Italii mendapatkan sebuah fakta bahawa gangguan asma serta stress, dapat dipicu melalui gangguan psikologis yang disebabkan oleh penggunaan media situs jejaring Facebook tersebut.
Salah satu dari beberapa kes yang ada adalah yang dialami oleh seorang remaja berumur 18 tahun ini. Anehnya, pemuda ini selalu mengalami sesak napas secara berulang kali setelah melihat foto mantannya di profil picture-nya.
Diketahui juga bahwa, ternyata mantannya telah menghapus sang pesakit asma tersebut dari kontak temannya dan baru aja menjalani "in relationship" dengan orang lain, tapi sang pesakit asma ini terus berusaha agar boleh tetap berteman dengan mantannya. Salah satunya adalah mengganti nama akun pribadinya menjadi nama orang lain agar bisa berteman dengan mantannya.
Parahnya setelah berteman kembali dengan mantannya serta melihat fotonya, asma yang dideritanya kembali kambuh, dan sistem pernapasannya melemah hingga 20 persen. Pasien itupun harus menerima obat hidup atau inhaler untuk dapat kembali bernapas normal. Remaja itu kemudian dibujuk untuk tidak lagi mengakses profil mantannya. Serangan asma berhenti setelah Ia diminta untuk menjauh dari dunia maya

MOGA, Game Controller Untuk Para Penggila Android

Posted: 23 Sep 2012 08:00 PM PDT


Fenomena bermain game di smartphone memang menjadi kegilaan kebelakangan ini. Secara tak langsung nampaknya para penikmat game kini mulai beralih ke berbagai jenis game yang praktis dan mobile. Tapi tak selamanya bermain game di smartphone itu menyenangkan, sebab ketiadaan pengontrol akan membuat permainan game terkesan sulit dan bahkan menjenuhkan.
Untuk mengatasi hal tersebut, nampaknya sebuah pengontrol game yang dijuluki MOGA ini dapat menunjang permainan para penggemar game di smartphoneController yang diciptakan oleh Power A ini dapat dioperasikan melalui Bluetooth dari smartphone penggunanya.
Selain itu, controller ini juga ditemani dengan aplikasi yang dapat di unduh di Google Play store. Ada beberapagame bawaan yang dapat secara otomatis match dengan controller tersebut. Khabarnya device ini akan mulai dipasarkan mulai bulan depan dengan kisaran harga sekitar $50.

Minuman berkarbonat punca gemuk

Posted: 23 Sep 2012 07:45 PM PDT


WASHINGTON - Tiga kajian terbaharu yang disiarkan di Amerika Syarikat (AS) pada minggu lalu mengesahkan terdapat kaitan antara minuman manis berkarbonat dan air buah-buahan yang mengandungi kandungan gula tinggi dengan penularan kegemukan atau obesiti dalam kalangan penduduk AS.
Menurut penulis satu kajian yang disiarkan jurnal New England Journal of Medicine di online, pengambilan minuman tersebut meningkat lebih dua kali ganda sejak tahun 1970-an.
Kajian itu menyatakan pada tempoh masa yang sama, kadar obesiti dalam kalangan penduduk dewasa AS meningkat 30 peratus.
Berdasarkan kajian pertama, minuman bergula didapati menjejaskan gen yang mengatur berat dan meningkatkan kecenderungan untuk berat badan seseorang bertambah.
Para penyelidik menggunakan 32 variasi gen yang diketahui akan memberi kesan terhadap berat badan bagi mewujudkan profil peserta yang menyertai kajian berkenaan.
Tabiat pemakanan para peserta itu juga dikenal pasti oleh penyelidik selain pengambilan minuman bergula dan amalan senaman.
Dua lagi kajian menunjukkan kumpulan kanak-kanak dan remaja yang diberikan minuman tanpa kalori seperti air mineral atau minuman tanpa banyak kandungan gula yang mengandungi gula tiruan didapati mengalami pertambahan berat badan yang sedikit.

sumber : kosmo online

Pengurus merompak untuk ‘uji’ bank

Posted: 23 Sep 2012 07:30 PM PDT


MADIUN: Seorang pengurus pejabat Bank Mega Syariah cawangan Mejayan, Carubah, gagal dalam cubaannya merompak tempat kerja sendiri, lapor media semalam.
Jatmiko, 36, mengenakan topi keledar berpenutup muka dan bersenjata pisau menyerbu masuk ke premis berkenaan ketika hanya ada dua kakitangan masih bekerja, kelmarin.

Jurucakap polis berkata, Jatmiko mengarahkan staf bank berkenaan menyerahkan wang tetapi dia melengah-lengahkannya.


"Jatmiko berang dan memukul kakitangan terbabit, menyebabkan keadaan menjadi kelam-kabut dan mangsa menjerit meminta tolong," katanya. Disebabkan panik, Jatmiko cuba melarikan diri tetapi ditangkap orang awam yang terdengar jeritan berkenaan.

Sementara itu, Jatmiko mengaku merompak pejabatnya kerana ingin 'menguji sistem penggera di bank berkenaan.' "Ia cuma satu ujian untuk sistem keselamatan bank," katanya. - Republika


sumber : mymetro

Pesara syarikat kereta api tidak sedar ‘biayai’ sendiri pembunuh untuk isteri

Posted: 23 Sep 2012 07:15 PM PDT


BANGKOK: Seorang pesara syarikat kereta api ditembak mati pembunuh profesional diupah isterinya - seorang wanita muda kelahiran Thailand, kata polis semalam.
Stephen Phillips, 59, dari Torquay, Devon, ditembak ketika menunggang motosikal berhampiran rumahnya di kampung terpencil di Baan Phai, bulan lalu.

Isteri Phillips, Wilaiwan, dan dua lelaki tempatan menghadapi tuduhan bersubahat membunuh di mahkamah semalam.


Seorang daripada lelaki yang didakwa itu adalah kekasih Wilaiwan. Polis percaya, Phillips memberikan sejumlah wang kepada Wilaiwan tanpa menyedari ia digunakan untuk membunuhnya.

Phillips ditembak di perut kakinya sebelum pembunuh menembak kepalanya yang menyebabkan kematiannya. Difahamkan, Phillips baru saja mengambil wang daripada polisi insurans nyawa bernilai �200,000 (RM990,869).


Sejumlah kira-kira RM60,000 daripadanya dikeluarkan dari bank beberapa minggu sebelum dia dibunuh. - DM


sumber : mymetro

Penganggur menyamar juruterbang untuk naik pesawat percuma

Posted: 23 Sep 2012 07:00 PM PDT


ROME: Seorang penganggur berpakaian seperti juruterbang sebagai helah menaiki kokpit bagi mendapat penerbangan percuma, kata polis semalam.
Lelaki berusia 32 tahun itu ditahan di Lapangan Terbang Caselle di Turin apabila kad pengenalan digunakannya mencurigakan. Bagaimanapun, sebelum ditahan, lelaki terbabit sempat menaiki penerbangan secara percuma dari Munich, Jerman ke Turin, April lalu. Sumber polis Itali berkata, dua juruterbang yang mengendalikan pesawat syarikat Air Dolomiti itu berkata, lelaki terbabit tidak menyentuh sebarang suis sepanjang berada di kokpit berkenaan. Kes itu mengingatkan orang ramai kepada Frank Abagnale yang menyamar sebagai juruterbang sebelum ini dan menjadi inspirasi kepada filem Hollywood, Catch Me If You Can. Polis berkata, mereka menjejaki lelaki itu - mendakwa bernama Andrea Sirlo di Facebook - selama beberapa bulan sejak mendapat maklumat mengenainya. Penyiasat berkata, dia mengaku dia juruterbang komersial yang dinaikkan pangkat sejak muda dan ia mencurigakan pihak berkuasa. - DM

sumber : mymetro

Pelajar diperkosa kekasih

Posted: 23 Sep 2012 06:45 PM PDT


KAPAR: Seorang lelaki ditahan selepas disyaki merogol seorang pelajar sekolah menengah di rumahnya di Batu 13/4, Jalan Kapar, di sini, semalam.
Lelaki berusia 19 tahun itu mengenali mangsa berusia 15 tahun sejak dua tahun lalu dan dipercayai merogol mangsa pada 15 September lalu sebelum kejadian berkenaan diketahui.

Ketua Polis Daerah Klang Utara, Asisten Komisioner Mohd Shukor Sulong berkata, pelajar terbabit dirogol selepas pergi ke rumah teman lelakinya itu.


"Mangsa yang juga anak sulung daripada lapan beradik membuat laporan polis kelmarin," katanya di sini, semalam.

Mohd Shukor berkata, suspek yang bekerja di sebuah kedai gambar, di sini, ditahan di rumahnya jam 2 pagi semalam.


Shukor berkata, suspek direman hingga 28 September ini bagi membantu siasatan dan kes disiasat mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan kerana merogol gadis bawah umur.


sumber : mymetro

Debaran tujuh jam

Posted: 23 Sep 2012 06:30 PM PDT


ALOR GAJAH: Misteri kehilangan seorang kanak-kanak perempuan berusia sembilan tahun selama hampir tujuh jam terjawab apabila dia ditemui di celah rimbunan pokok kelapa sawit kira-kira 100 meter dari rumahnya di Jalan Sentosa, Kampung Rantau Panjang, Masjid Tanah, dekat sini, awal pagi semalam.
Difahamkan, Fatin Aliya Zahari, disedari hilang oleh ibu tirinya, Hendon Abd Rahman, 40, kira-kira jam 11.30 malam kelmarin sebelum ditemui sepasukan anggota penyelamat tujuh jam kemudian.
Gerakan mencari mangsa yang bersekolah di tahun tiga sebuah sekolah, di sini, dilancarkan polis dan Jabatan Pertahanan Awam Malaysia (JPAM) dengan dibantu penduduk kampung.

Menurut Hendon, anak tirinya itu dipercayai hilang selepas dimarahi kerana mengambil barang kemasnya tanpa pengetahuan menyebabkan dia menangis.
sumber : mymetro

Tinju muka wanita khalwat

Posted: 23 Sep 2012 06:15 PM PDT


KAPAR: Berang dengan seorang wanita yang berkhalwat dengan seorang lelaki warga Pakistan, seorang penduduk bertindak menumbuk muka wanita terbabit selepas mencekup pasangan itu di sebuah rumah di Taman Sri Kerayong, tengah malam kelmarin.
Dalam kejadian kira-kira jam 12 tengah malam itu, penduduk terbabit dipercayai geram dengan wanita berusia 30-an itu yang sebelum ini beberapa kali berjaya meloloskan diri.
Difahamkan, wanita yang juga isteri orang itu sanggup memandu dari rumahnya di Sungai Besar semata-mata untuk memadu kasih bersama kekasih gelapnya itu.

Seorang penduduk yang enggan dikenali berkata, wanita itu dilihat beberapa kali melakukan maksiat di kawasan perumahan itu sejak dua bulan lalu.
sumber : mymetro

Cikgu gigit murid yang tak dapat sebut perkataan 'boy's'

Posted: 23 Sep 2012 06:00 PM PDT


KAJANG: Angkara tidak dapat menyebut perkataan 'boy's' dengan betul, seorang murid tahun enam digigit gurunya hingga mengalami kecederaan di lengan kiri dalam kejadian di sebuah sekolah di Bandar Sri Putra, dekat sini.
Berikutan kejadian jam 8 pagi Khamis lalu itu, mangsa yang dikenali sebagai Farhan, 12, yang juga anak bongsu daripada empat beradik kini mengalami tekanan perasaan dan trauma.
Bapa mangsa yang hanya mahu dikenali sebagai Abu Bakar, 49, berkata, dia mengetahui kejadian menimpa anaknya itu pada jam 12.30 tengah hari selepas melihat anak bongsunya itu murung.

Katanya, selepas disoal, anaknya memberitahu seorang guru menggigit di lengannya hingga pecah darah selepas tidak dapat menyebut satu perkataan dengan baik.


sumber : mymetro

McMarryMe Burger, Burger Khusus Untuk Melamar Kekasih

Posted: 23 Sep 2012 05:30 PM PDT


 • detail berita

Sumber

Robyn Lawley, Sensasi Baru Di Dunia Model

Posted: 23 Sep 2012 05:00 PM PDT


Kata siapa menjadi seorang model harus ramping? Robyn Lawley berhasil membuktikan bahwa memiliki tubuh yang montok tetap boleh menjadi seorang supermodel. Robyn merupakan model size-plus. Di Amerika biasanya para model berukuran zero atau dengan ukuran S dalam standar Asia. Sementara, Robyn berukuran 12 alias L, yang merupakan standar ukuran tubuh wanita Amerika dan kebanyakan wanita di dunia ini.

Ketika kecil Robyn layaknya wanita lain, menginginkan bentuk tubuh yang ramping. Namun kini ia bangga dengan apa yang dimilikinya, dan ternyata dengan ukuran tubuhnya yang normal, Robyn tetap bisa menjadi model. Dan bahkan Robyn sering sekali diminta menjadi model untuk pakaian dalam. Ia sendiri tak merasa perlu malu dengan ukuran tubuhnya yang dipenuhi lemak.

Minuman Emas Bagi Peraih Emas Olimpiade 2012

Posted: 23 Sep 2012 04:30 PM PDT


 • detail berita

Sumber

Ini penyebab Lady Gaga gemuk

Posted: 23 Sep 2012 04:00 PM PDT


Lady Gaga hamil? Setidaknya itulah yang menjadi pertanyaan besar para Little Monsters. Pasalnya, beberapa waktu belakangan ini, terutama di konsernya yang digelar di Amsterdam kelmarin. Sangat jelas terlihat kalau penyanyi yang satu ini bertambah lemaknya.

gaga1

Apa yang sebenarnya terjadi dengan Lady Gaga?

Kepada Morning Show, Gaga mengungkapkan semuanya. Menurutnya, yang menyebabkan dirinya tambah gemuk ialah sang ayah, Joe Germanotta. Pasalnya, Joe baru saja membuka restoran "Joanne Trattoria" di New York. Dan Gaga tidak boleh menahan diri untuk tidak makan disana.

gaga2
(Press Party)

"Makanannya sangat enak sekali. Setiap kali kesana, beratku naik 2 kg," katanya.

Entah sudah berapa kali dirinya kesana, tapi Gaga menambahkan berat badannya sudah bertambah 11 kg! Tak heran dirinya terlihat lebih berisi dalam beberapa kesempatan terakhir.

Ini Dia Peralatan Portable Paling Aneh Di Dunia

Posted: 23 Sep 2012 10:00 AM PDT


Sekarang ini banyak sekali alat yang telah dibuat portable, maksunya banyak sekali alat yang dibuat mini dan sehingga memudahkan penggunakan dalam membawanya, nah ternyata ada banyak sekali peralatan yang mungkin jika difikirkan tidak bisa di jadikan peralatan portable dan terlihat aneh jika dijadikan portable, tetapi kenyataannya peralatan ini bisa di jadikan portable,

1. Perapian Portable

Alat ini didesain oleh John Dimopoulos, direktur dari Geoform, Design & Architect Firm, Sydney, Alat ini merupakan gabungan dari kayu, kulit dan kilil (inggris: swivel) stainless steel, Kaca pada alat itu berfungsi menghalau rasa panas api langsung ke penggunanya.
2. Toilet Portable

Niban Too Coorporation berhasil membuat tas tangan yang mudah dibawa kemana2 oleh para pekerja Jepang yang dikenal dgn supersibuk itu. Terdiri atas lubang toilet dan pegangannya, pembersih tangan yang dpt diisi ulang, kaca penutup (penting sekali ketika agan ingin buang pup di tempat ramai), memiliki berat sekitar 175 pon.
3. Tempat Tidur Portable

didesain oleh perusahaan Atelier OPA, alat ini sanagt praktis karena bisa digunakan untuk makan tidur dan berdandan.
5. Mesin Cuci Portable

mesin cuci ini menggunakan tenaga manusia buka listrik, jadi kita tinggal memutarnya kemudian mesin ini akan bekerja membersihkan baju kita.
5. Pemanggang Roti Portable

sekilas alat ini emmang terlihat seperti pisau untuk mengoleskan selai, tetapi alat ini adalah sebuah pemanggang roti portable,kita tinggal mengoleskan ke roti kem dian alat ini akan memanggang roti kita.

WOW!! Nenek Tua Operasi Plastik Ekstrim

Posted: 23 Sep 2012 09:30 AM PDT


 • detail berita

Sumber

Bahaya Gosok Gigi Menggunakan Tangan Kanan

Posted: 23 Sep 2012 09:15 AM PDT


 • detail berita

Sumber

Unik,, 2 Gadis Cantik Ini "Kembar Cermin"

Posted: 23 Sep 2012 09:00 AM PDT


 • detail berita

Sumber 

Wanita Ini Alergik iPad dan Telefon Mobile

Posted: 23 Sep 2012 08:30 AM PDT


 • detail berita

Sumber

What?! Tidak Punya Akun Facebook = Gila ??!

Posted: 23 Sep 2012 08:00 AM PDT


 • detail berita

Sumber

Jenis-Jenis Tangisan Bayi Dan Ertinya

Posted: 23 Sep 2012 07:30 AM PDT


 • detail berita

Sumber

Wanita Ini Turun 38 Kg Kerana Makan Menu di Starbucks

Posted: 23 Sep 2012 07:00 AM PDT


 • detail berita

Sumber 

Ditemukan Ada Monyet Berwajah Burung Hantu

Posted: 23 Sep 2012 06:30 AM PDT


 • detail berita

Sumber :

OMG!! Jari Tangan Dan Kaki Hitam Membusuk Kerana Gigitan Kucing

Posted: 23 Sep 2012 06:00 AM PDT


 • detail berita


Sumber