Adsense

Sabtu, 26 Mac 2011

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Peraduan Dialog Paling Kelakar Tak Hingat Filem CUN!

Posted: 26 Mar 2011 09:25 AM PDT

Bertemakan komedi romantik, Cun! mengangkat konsep yang sering ditampilkan Hollywood namun disuntik semangat Melayu. Gandingan pelakon seperti Kartina Aziz bagi watak Tok Chah, Jehan Miskin (Ryan), Ning Baizura (Candy), Tom (Faizah Elai), Nadia Nisa (Manis), Mislina Mustaffa (Bedah Tonggek) dan Siti Nor Faridah (Eton Gebu) mengukuhkan lagi perjalanan cerita filem yang bakal ditayangkan pada 31 Mac ini, terutama apabila ia mengetengahkan isu cinta bukan saja antara kekasih tetapi juga ahli keluarga.

Tambahan pula keserasian antara Maya Karin dan Remy Ishak sebagai pasangan yang baru hendak bercinta sangat menyerlah. Hubungan kekeluargaan yang penuh dengan kasih sayang juga sangat indah digambarkan Osman. Selepas ini tidak mustahil andai penonton mengaitkan Cun! dengan filem Hindustan diminati ramai seperti Kuch Kuch Hota Hai mahupun Kabhi Kushie Khabie Gham.

Mahu menang wang tunai? Jom join peraduan nih. Senang je caranya.

PERADUAN DIALOG PALING KELAKAR TAK HINGAT!
JOM! CUBA TRY TEST KREATIVITI ANDA!

CUN

Remy sebagai Atan: "………………………………………"
Maya sebagai Luna: "………………………………………"

Hadiah-hadiah yang cun menanti anda!
Pemenang pertama wang tunai RM500 & 2 tiket wayang Filem Cun!
Pemenang kedua wang tunai RM300 & 2 tiket wayang Filem Cun!
Pemenang ketiga wang tunai RM200 & 2 tiket wayang Filem Cun!
10 pemenang saguhati akan mendapat 2 tiket wayang Filem Cun!

Pemenang akan dikira melalui jumlah undian 'LIKE' paling banyak dalam Facebook Cun Movie

Langkah 1
Muat turun gambar tersebut.

Langkah 2
Isikan dialog di dalam bubble yang disediakan.
Atau di bawah gambar.

Langkah 3
Kemudian pos kan pada wall facebook Cun!

Langkah 4
Warwar pada semua sahabat, saudara & kenalan anda yang mempunyai akaun FB untuk membantu undian anda dengan cara klik 'LIKE' hanya dalam facebook Cun! Anda dibenarkan membuat promosi dengan apa cara sekalipun.

Syarat-syaratnya:
Menjadikan facebook Cun! sebagai halaman kegemaran anda; dengan cara klik 'LIKE'

Tarikh tutup peraduan 31 MARCH 2011
Pemenang akan dihubungi melalui facebook.
www.facebok.com/cunmovie

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Video Adik Hadziq Tom Tom Bak Baca Skrip Filem Syurga Cinta
 • Keputusan Pemenang Peraduan Jom Menonton Filem Punisher War Zone
 • Keputusan Pemenang Peraduan Jom Menonton Filem Eden Lake
 • Peraduan Celebrating of The Legend is Born Ip Man
 • Keputusan Pemenang Peraduan Jom Menonton Filem Dragonball Evolution
 • Senarai Pemenang Peraduan Konsert Tour Search Di Awan Biru
 • Senarai Pemenang Peraduan Menangi Tiket Wayang Filem THE LOVE GURU
 • Poster Film Ah Long Ptd Ltd
 • Peraduan Menangi Tiket Wayang Filem Kuntilanak 3
 • Peraduan Jom Menonton Filem HISTERIA
 • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

  Animasi BoBoiBoy 3D di TV3

  Posted: 26 Mar 2011 09:10 AM PDT

  SAKSIKAN AKSI HEBAT SUPERHERO & 3 SAHABAT MENENTANG SETERU!
  Siri Animasi 3D TV3 Bakal Menjadi Ikon Si Cilik

  Unik, membanggakan dan pastinya sangat menghiburkan! Satu pencapaian besar untuk industri animasi tempatan sepanjang dua dekad apabila diserikan dengan kehadiran pelbagai siri animasi yang telah mendapat tempat di hati penonton pelbagai usia. Kini, bersiap sedia pula dengan kemunculan siri animasi 3D terbaru, BoBoiBoy, yang bakal bersiaran di kaca TV3!

  Dibawakan dengan kerjasama Captain Munch dan dijana oleh pembabitan kreatif 30 orang juruanimasi professional, BoBoiBoy mempamerkan aksi menarik watak superhero memburu satu misi yang dijangkakan mampu meledakkan satu fenomena baru serta menjadi kegilaan kanak-kanak dan juga golongan dewasa. Dihasilkan dengan teknik animasi dan terperinci, siri animasi 3D ini bakal menyusul menggantikan siri aksi superhero "Kamen Rider Dragon Knight" bermula 13 Mac 2011, sebanyak 13 episod pada setiap hari Ahad jam 7.00malam.

  Terbitan Animonsta Studios Sdn. Bhd., siri animasi 3D ini dijayakan hasil kerja keras sekumpulan tenaga mahir yang diterajui oleh Mohd Nizam b Abd Razak sebagai Pengarah Urusan, Mohd Safwan b Abd Karim, Pengarah Eksekutif, Muhammad Anas b Abd Aziz sebagai Pengarah Kreatif, dan Pengarah Penerbitan, Kee Yong Pin. Seperti yang telah di war-warkan, BoBoiBoy juga turut mendapat perhatian eksklusif dari Disney Channel yang akan turut menyiarkan siri ini di saluran mereka tidak lama lagi.

  Sokongan daripada Multimedia Development Corporation (MDeC) menerusi grant BCi2 dan MAC3, salah satu inisiatif MDeC dalam menyediakan lokasi, kemudahan perisian dan hardware untuk syarikat-syarikat baru juga banyak membantu Animonsta Sdn. Bhd. untuk merealisasikan musim pertama BoBoiBoy. Manakala nadi dan penggerak, watak-watak dalam BoBoiBoy ini direalisasikan oleh suara latar indicidu berbakat seperti Nur Fathiah sebagai BoBoiBoy, Nur Sarah Alisya (YaYa), Yap Ee Jean (Ying) dan Dzubir Mohammed Zakaria (Gopal).

  BoBoiBoy mengisahkan tentang kisah seorang kanak-kanak yang datang untuk bersama datuknya, Tok Aba, yang menyara hidup dengan menjual segala jenis produk coklat di gerai bergerak miliknya. Disebabkan gerai coklat Tok Aba sangat popular dan produknya digemari ramai, BoBoiBoy berpeluang untuk berkawan dengan Gopal, Ying dan YaYa. Perkenalan mereka kemudiannya berubah menjadi sebuah persahabatan akrab, dan akitiviti harian mereka dilakukan bersama dengan penuh ceria dan menyeronokkan.

  Namun, pada satu hari BoBoiBoy mendapat tahu bahawa satu makhluk asing bergelar Adu Du sedang cuba untuk mencuri hasil koko milik Tok Aba, dan percubaan Adu Du berjaya dipatahkan oleh BoBoiBoy. Rupa-rupanya, biji koko tersebut boleh digunakan sebagai satu sumber tenaga yang sangat kuat setelah diubah ke dalam bentuk cecair. Makhluk asing mendapati bahawa penemuan ini sangat penting bagi mereka yang sedang kehabisan punca tenaga, dan ini akan menyebabkan segala teknologi canggih ciptaan mereka tidak dapat berfungsi lagi.

  Lebih menarik, hanya minuman coklat panas istimewa milik Tok Aba sahaja yang cukup berkuasa berbanding biji cecair koko yang lain, hanya kerana terdapat satu resipi rahsia yang hanya diketahui oleh Tok Aba.

  Setelah mengetahui tentang perkara ini, sang Maharaja memerintahkan Adu Du untuk mencuri resipi rahsia Tok Aba. Akan tetapi, misinya menjadi lebih sukar dengan kehadiran BoBoiBoy dan rakan-rakannya yang sangat gemarkan coklat dan sering bersantai di gerai Tok Aba. Demi menjayakan misi ini, sang Maharaja telah menghantar pelbagai peralatan serba canggih kepada Adu Du, tetapi BoBoiBoy telah menjumpainya dengan secara tidak sengaja. Peralatan canggih tersebut telah mengubah BoBoiBoy dan rakannya menjadi sekumpulan adiwira!

  Kini, BoBoiBoy, Gopal, Ying dan YaYa menjalani aktiviti mereka dengan penuh keseronokkan dan hidup menjadi lebih menarik, seperti apa yang akan dilakukan oleh kanak-kanak yang mempunyai kuasa hebat, pada kebiasaannya. Semestinya, kuasa tersebut juga akan digunakan sepenuhnya untuk menentang Adu Du yang tidak pernah berputus asa untuk merampas kembali peralatan canggih miliknya, seterusnya mencuri resipi rahsia Tok Aba.

  Jangan ketinggalan untuk menyaksikan siri animasi 3D ini yang pastinya menjanjikan satu pengalaman baru kepada semua penonton di segenap lapisan umur. Saksikan dan alami sendiri segala keseronokkan dan keceriaan di dalam BoBoiBoy mulai 13 Mac 2011, setiap hari Ahad, jam 7.00 malam, hanya di TV3!

  Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

  Tags:

  Click on the following buttons to share this article with your friends:

  Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Trailer Filem Geng: Pengembaraan Bermula Upin & Ipin
 • DRAMA KANAK-KANAK DAN FILEM ANIMASI SEMPENA MERDEKA
 • Filem Animasi di TV9
 • Filem Madagascar Dan Ice Age Meltdown Di TV2
 • KIKO'S SMILE ANIMASI PENGEMBARAAN KANAK-KANAK
 • Aizat Bakal Berlakon Filem Animasi Firefly
 • Shrek Ceriakan Cuti Sekolah di TV2
 • TIGA FILEM ANIMASI HEBAT DISIARKAN KHAS KRISMAS
 • Atlantis The Lost Empire
 • Alvin and The Chipmunks di TV2
 • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

  borak kosong

  borak kosong


  Kerana Kelaparan, Nenek Sanggup Curi Getah

  Posted: 26 Mar 2011 09:00 PM PDT

  BANDARLAMPUNG, RIMANEWS – Tak kuat lagi menahan lapar wanita tua SMN, 55 tahun nekad mencuri getah . sedianya, getah curiannya itu akan dijual, hasilnya untuk membeli nasi. Namun malang bagi SMN, belum sempat menjual hasil curiannya ia sudah tertangkap.

  "Nenek SMN tertangkap mencuri getah seberat  5 kilogram. Kalau di jual, harganya kira-kira Rp 15 ribu," kata Selly Fitriani, Direktur eksekutif Lembaga Advokasi Perempuan Damar kepada wartawan, di Bandarlampung.  Menurut Selly, SMN baru kali pertama ini mencuri getah  kerana keadaannya memang sangat mendesak.

  "Ia sudah tidak kuat menahan lapar, kerana beberapa hari belum makan. Ia tidak memiliki wang s untuk membeli makanan mahupun bahan makanan," kata Selly. SMN ditangkap pihak keamanan PTPN VII unit Bergen, Tanjung Pinang Selatan. "Ketika ditangkap, nenek sedang mengambil geta," Selly menambahkan.

  Akibat perbuatannya, nenek  itu harus ditahan selama dua hari di sel tahanan polis. Namun, dengan jaminan Damar, akhirnya nenek dikeluarkan dari sel dengan dikenakan wajib lapor.

  Nenek Smn  warga Wanodadi, Tanjungsari merupakan ibu rumah tangga yang terhimpit dari derasnya kebutuhan ekonomi. Suaminya dulu sempat bekerja di PTPN VII selama 20 tahun lebih. wang pencen yang diterima Rp230 ribu. Tapi karena memiliki hutang setiap bulannya yang harus dibayar, sisa gaji yang harus dinikmati hanya Rp30 ribu.

  "Dengan wang sebesar itu pasti tidak boleh mencukupi  keperluann keluarga, sehingga dengan terpaksa bekerja sebagai buruh harian untuk menyambung hidup," terang Sely. Selain wang pencen suami Smn  yang sudah tua juga masih bekerja sebagai tenaga harian di perkebunan yang sama. "Tetapi ia hanya menerima upah Rp 20/pohon. Luas lahan yang dikerjakan 0,5 hektar, " papar Selly.

  Jika hari hujan, suami Smn tidak bekerja kerana pohon licin. "Keadaan itulah yang membuat Nenek Smn nekad mencuri getah. Sudah berhari-hari suaminya tidak boleh bekerja. Dengan demikian tidak ada wang, hingga tidak boleh makan. Sedianya, getah  curian akan dijual untuk dibelikan beras."

  Ketua Departemen Reformasi, Kebijakan Gerakan Perempuan Lampung (GPL) Titin Kurniasih menambahkan  kes Smn ini rupanya hanya dilihat dari sisi legal formal dan mengabaikan sisi kemanusiaannya. Pihaknya optimistis bahawa advokasi yang akan dilakukan tidak sia-sia.

  Sebuah Perusahaan Mengajak Pekerjanya Memakai Pakain Dalam

  Posted: 26 Mar 2011 08:00 PM PDT

  Sebuah Perusahaan Mengajak Pekerjanya Memakai Pakain Dalam

  Perusahaan itu, Audrey Underware yang berada di kota Taizhong menetapkan hari itu sebagai Hari Bra untuk merayakan rekod penjualan pakaian dalam perusahaan.

  Seperti yang dijelaskan Huang Bihui, Manager PR perusahaan tersebut, mereka mengeluarkan 8 jenis bra baru ke pasaran dan berhasil menjual lebih dari 20.000 buah bra kurang dari 2 bulan.

  Oleh kerananya perusahaan menetapkan tarikh itu sebagai Hari Bra.  500 pekerja wanita disana disarankan untuk memakai bra dan seluar dalam saja – lebih pada alasan demi kesenangan teman sekerja lelakimereka.

  Lebih dari 90% pekerja dilaporkan setuju dan bekerja dengan memakai pakaian dalam. Seperti yang diakui Zhang Yufeng, 32 tahun, ibu dari 2 anak. "Aku telah melakukan diet ketat demi persiapan hari itu. Suamiku menyarankan aku untuk berpakaian seperti itu ketika aku cubanya di rumah'. Liao Wenshen, 30 tahun, menambahkan : " para pekerja lelaki menjadi nampak tersipu-sipu dan menjadi sangat sopan kepada kami. Sangat menghairankan!"

  Menurut para penguam perusahaan tindakan itu tidak melanggar hukum selama dilakukan dengan suka rela. Namun masih ada yang mengkritik. Seperti yang dikeluhkan Wu Juanyu ," Beberapa pekerja wanita mungkin merasa terpaksa melakukannya kerana tekanan teman dan persaingan kerja. Aku tidak tahu apakah perusahaan menjual pakaian dalam atau tubuh wanita".

  Group Bunuh Diri di Facebook Menghebohkan !

  Posted: 26 Mar 2011 07:00 PM PDT

  Polis menyelidiki kelompok bunuh diri beramai-ramai kedua di Facebook. Sebanyak 208 orang berkomitmen bunuh diri  akibat nilai sekolah dan tekanan orangtua.

  Polis Hongkong cuba mengenali jejak pembuat Facebook berbahasa China yang mengajak anggotanya untuk melakukan bunuh diri massal. Hampir 190 orang anggotanya berkomitmen untuk melakukan bunuh diri massal pada 21 Disember.

  Sekarang group kedua muncul di Facebook, dan mengajak 98 anggotanya untuk menyatakan akan melakukan bunuh diri..

  Group tersebut mengatakan, "Apa ertinya hidup? Orang yang anda cintai jatuh cinta kepada orang lain. Orang dewasa selalu saja benar. Kami selalu salah. Mengapa tidak kita meninggal saja bersama?."

  Investigasi terhadap grup tersebut dimulakan setelah salah satu anggota group yang berumur 15 tahun dihentikan oleh temannya ketika dia sedang cuba melemparkan dirinya terjun di bumbung sekolah.

  Ketika polis menjejaki pendiri group tersebut, seorang gadis sekolah yang mengatakan bahawa ancaman bunuh diri tersebut dilakukan hanya untuk kesenangan semata dan tidak perlu diambil secara serius.

  Biro Jenayah Hong Kong menyelidiki group Facebook tersebut anggotanya tersebar di beberapa kota berjumlah 7 juta orang dan melakukan hubungan untuk mengawasi pertanda bila dimulainya bunuh diri tersebut.

  Bunuh diri remaja termasuk tinggi di Hong Kong. Pakar mengatakan tekanan untuk mencapai nilai yang bagus di sekolah dan faktor orang tua menjadi salah satu pemicu.

  [Kesian] Bayi lahir tanpa tempurung kepala

  Posted: 26 Mar 2011 06:00 PM PDT

  Kesian betul bayi ini,,
  saya petik dari kosmo online


  MEDAN, Indonesia - Seorang bayi perempuan anak Rudi Kusmawanti, 27 dan isterinya yang berusia 17 tahun, Sari Rianti lahir tanpa tempurung kepala, lapor akhbar Sumut Pos semalam.

  Bayi tersebut yang dilahirkan pada Khamis lalu di sebuah klinik di Serdang dekat sini dibawa ke hospital besar di sini untuk menerima rawatan lanjut.

  "Saya diberitahu tentang keadaan anak saya daripada bidan. Saya sangat terkejut," kata Sari.

  Namun, katanya, di sebalik keganjilan itu bayinya yang seberat 2.1 kilogram berada dalam keadaan baik.

  Menurutnya, dia tidak menyangka bayinya akan lahir dengan 'kekurangan' tersebut kerana semasa hamil, dia banyak minum susu dan kerap mengambil jamu untuk menjaga kesihatannya.

  Mengulas mengenai keadaan bayi yang masih belum diberi nama itu, ketua hospital besar berkenaan, Dr. Masdulhaq berkata, tiada pembedahan akan dilakukan terhadapnya.

  "Biasanya, bagi kes seperti ini, kami hanya akan melakukan rawatan sahaja," kata Masdulhaq. - Agensi

  Gadis Umur 14 tahun Diperkosa, Kini Menjadi Wanita Terkaya Di Dunia

  Posted: 26 Mar 2011 05:00 PM PDT

  Gadis berkulit hitam lahir di Missisippi tahun 1954 anak seorang pembantu rumah tangga,Oprah mengalami masa kecil yang suram. Sempat diperkosa ayah tirinya di usia 14 tahun itu, kemudian mengandung, meski akhirnya si bayi meninggal sebelum dilahirkan. Oprah mengawali kariernya dengan memang pertandingan kecantikan di usia 18 tahun. dan kini menjelma menjadi salah satu orang paling kaya di dunia. Kekayaannya tercatat 2,7 billion dollar Amerika!

  Oprah kini menjadi perbincangan di mana - mana kerana telah mengumumkan acara Oprah Winfrey Show akan segera berakhir tahun 2011.

  Oprah menjadi pembawa acara paling sukses di Amerika dan telah memandu acara tersebut selama 25 tahun sejak keudara pertama kali tahun 1986.

  Kerja kerasnya kini membuahkan hasil dan Oprah menjadi salah satu orang terkaya dan dermawan. Publik mengingatnya ketika membahagikan semua yang hadir di acara talk show nya masing masing satu buah kereta mewah!

  Dan pada saat ulang tahun acaranya yang ke 20, Oprah mengajak 1000 karyawannya berlcuti ke Hawai.

  Oprah adalah manusia yang patut kita contoh. Dengan semangat dan keyakinannya merubah hidup, dia tidak terpuruk meski masa kecilnya suram.

  Proyek Baru Oprah Winfrey

  Dengan akan berakhirnya OPRAH WINFREY SHOW sepertinya tidak bererti mengakhiri tambang wang Oprah Winfrey. Khabarnya ratu talk show AS ini sedang merancang program TV baru. Rumah produksi milih Winfrey saat ini sedang merancang serial TV baru yang mengupas tentang rasa ingin tahu seputar kehidupan seks ibu rumah tangga di LA.

  Serial HBO ini berpusat pada seorang wanita yang memilih meninggalkan suami dan anaknya untuk mewujudkan fantasi seksual terliarnya. Khabar soal acara ini merebak beberapa hari setelah pengumuman Winfrey soal rencananya untuk mengakhiri acara talk show setelah 25 tahun berlangsung. Dan dia akan fokus pada projek baru yang akan digarap Harpo Productions.

  Erin Cressida Wilson, yang pernah menulis filem SECRETARY, yang dibintangi Maggie Gyllenhaal akan menulis naskah projek yang belum diberi judul ini. Seperti dikutip Splash News, Wilson mengatakan, "Ini tentang misteri erotika seorang wanita dan rahsia hasratnya, yang pada kenyataannya, sesuatu yang murni. Dia mewujudkannya dalam cara yang sedikit luar biasa. Ini semua soal misteri ."

  Petaka Bagi Penari Striptease Mabuk !

  Posted: 26 Mar 2011 11:01 AM PDT

  Hukuman Terkejam di Dunia Maya: Diejek Seumur Hidup di YouTube

  Posted: 26 Mar 2011 10:30 AM PDT

  TRIBUNNEWS.COM - Inilah hukuman paling parah di dunia. Dicemuh dan diejek di web video sharing ternama, YouTube. Demikian dilaporkan Sydney Morning Herald, Jumat (25/3/2011).

  Setelah videonya menari di depan kamera laptop MacBook Air yang dicurinya, si pemilik laptop yang ahli komputer berhasil mencuri fileitu melalui server menggunakan sebuah software yang ditanam.

  Ahli komputer bernama Mark Bao yang juga seorang mahasiwa di Universiti Massachusetts dan tinggal di Boston ini mem-posting video yang memperlihatkan si pencuri menari dan merakam adegan tariannya dengan webcam laptop MacBook Air miliknya.

  Si pencuri yang berkulit hitam itu meminta agar videonya dihapus di YouTube dan mengatakan reputasinya rosak. Tetapi pemilik laptop belum memutuskan meski dalam hasil jajak pendapat, 84 peratus dari 14.653 voting online mengejek si pencuri itu.

  "Saya memang berniat menghapusnya dari YouTube. Tapi saya tidak tahu, nanti saja dilihat," kata Bao yang barusia 18 tahun ini.

  Dalam dunia digital, ada sebuah hukuman baru untuk kejahatan. Dihukum seumur hidup dengan dipermalukan di YouTube.

  Ahli masalah etik asal Australia, Dr Robert Sparrow, mengatakan Bao mungkin memliki hak menyebarkan video itu namun niatnya dipertanyakan dengan membiarkan video itu diYouTube.

  "Saya kira ada pertanyaan yang jelas mengenai akibat dari mem-posting sesuatu di internet boleh mengubah hidup seseorang," jelas Sparrow. Ia menambahkan, mem-posting video itu adalah sebuah konsekuensi yang harus diterima meski laptop itu sudah dikembalikan. Hingga kini, video itu sudah ditonton hingga mencapai 918.791 hits dan kebanyakan komentar mencaci si pencuri.

  [Gila] Ratusan Nenek Diperkosa Delroy Grant Selama 17 Tahun

  Posted: 26 Mar 2011 09:30 AM PDT

  Delroy Eston Grant, serial rappist Night Stalker (doc AP)

  Setelah 17 tahun baru terungkap misteri pemerkosa-rompakan yang digelar Night Stalker. Delroy Easton Grant kelahirnan 1957 Jamaica terbuki bersalah dalam 29 tuduhan pemerkosaan dan rompakan berseri sejak 1992.Umur mangsa perkosaan sejak 1992 umumnya 80 tahun ke atas. Operation Minstead sejak 1999 menemukan bukti pelaku pemerkosaan bersiri itu dibantu  bekas isteri Delroy Grant yang menyimpan bekas sperma 15 tahun lalu untuk test DNA.

   Kejahatan Delroy Grant sejak 1992 adalah merompak lalu perkosa mangsa yang berusia lanjut. Termasuk lelaki juga diperkosa. Wilayah operasinya di London Selatan di antaranya: Shirley, Warlingham, Beckenham, Orpington. Dia menyelinap masuk melalui jendela, mangsa dibangunkan malam malam, dimintai wang, kabel telefon diputus, lampu dimatikan. Lalu dengan santainya korban diperkosa. Korban tak berdaya kerana umumnya menderita penyakit tua. Delroy menyamar dengan pakaian serba hitam tampak seperti kucing raksasa.
  Woolwich Crown Court London (doc Daily Mirror/Getty Images) 

  Kejahatan Delroy sudah diketahui sejak tahun 1999 namun polis gagal menjerat kerana DNA tertukar dengan lelaki lain yang punya nama sama iaitu Delroy Grant. Sejak itu dilancarkan Operation Minstead oleh Scotland Yard untuk menangkap pelaku yang diyakini berasal dari Amerika Tengah. Pelaku misteri tersebut oleh digelar Night Stalker. Mangsa adalah warga usia lanjut yang hidup sendirian dan menderita penyakit tua.

  Sejak itu warga usia lanjut pada takut tidur malam, hingga selalu tidur dengan lampu dinyalakan. Kejadian ini berlangsung puluhan tahun hingga  24 March  2011 sudah dapat dipastikan bahawa pelaku adalah Delroy Eston Grant. Itu berkat test DNA yang diperoleh dari bekas sperma yang diserahkan oleh bekas isterinya yaitu Jennifer Watson yang sengaja menyimpannya. Selama ini polis gagal terus kerana terdapat banyak nama Delroy Grant di London dan  1999 DNA yang dijadikan bukti adalah milik Delroy Grant yang lain, dan baru disedari sepuluh tahun kemudian.

  Delroy Easton Grant kelahiran  1957 Jamaica dikenakan 29 tuduhan kejahatan oleh pengadilan di  London. Komandan Scotland Yard Simon Foy mengatakan bahawa kes ini sangat berat dan telah menghabiskan dana 10 juta pound sterling untuk Operation Minstead sejak 1999. Sebagai  tambahan polisi sudah mengumpulkan 203 catatan kejahatan atas diri Delroy. Bahkan analis jenayah menyakini bahawa terdapat sekitar 1000 kejahatan termasuk lebih dari 200 pemerkosaan  oleh Delroy, yang mana para mangsa belum lapor polisi.

  ***

  Kebiasaan Aneh Memakan Mayat manusia di Filipina

  Posted: 26 Mar 2011 08:00 AM PDT

  Suatu daerah di Filiphina mempunyai kebiasaan yang aneh... Iaitu memakan bangkai manusia yang telah mati...

  [Gila] Gagal Jadi Anggota Dewan, Isteri dijadikan Pelacur

  Posted: 26 Mar 2011 07:00 AM PDT

  Gagal jadi anggota dewan membuat lelaki  ini kehilangan akal kerana dililit hutang. Demi melangsaikan hutangnya, Asr (35) nekad menjual isterinya sendiri kepada lelaki hidung belang. Meski melawan, korban tak kuasa kerana ancaman sang suami yang akan menyebar foto bogel dan disiram asid.

  Hd (29) yang berkali-kali dijual sang suami ke lelaki lain membuat warga kecamatan Polewali, Mandar, Sulawesi Barat gempar. Penjualan isteri ini akibat Asr yang dikejar-kejar hutang serta tidak mempunyai pekerjaan setelah gagal dalam pencalonan menjadi anggota dewan.

  Tersangka Asr memiliki hutang banyak kepada beberapa orang rakannya, namun kerana tak memiliki pekerjaan lain, Asr pun memaksa isterinya untuk melayani lelaki dengan imbalan wang Rp 300 hingga Rp 500 ribu .

  Sedangkan wang yang dihasilkan itu bukanlah mangsa yang menikmati, namun diserahkan kepada suaminya dengan penuh ancaman, jika tak mencukupi akan disiksa.

  Tak hanya itu saja korban juga sering dipaksa oleh tersangka agar memeras setiap lelaki hidung belang tersebut selepas dia menemaninya. Dengan modus selingkuh dan meniduri isteri orang, hingga beberapa lelaki terkena peras oleh tersangka.

  Selain mengancam isteri dengan menyiramkan asid jika menolak ajakan suami agar melayani lelaki hidung belang, tersangka juga mengancam korban akan menyebar luaskan foto-foto bogel sang isteri lmelalui internet. Kerana ketakutan  korban pun melayani lelaki yang bukanlah suaminya.

  Tersangka dan korban yang sudah menikah lebih dari 15 tahun ini juga telah dikurniakan dua orang anak. Dihadapan penyiiasat tersangka yang diperiksa oleh polis sempat mengelak perbuatan bejatnya itu, dia berdalih bahawa isterinya sengaja melaporkan perkaara ini kepada polis kerana ingin cerai.

  Namun petugas Polres Polewali Mandar telah mengumpulkan bukti-bukti dari beberapa saksi, hingga tersangka pun tak dapat mengelak. Sementara sang istri yang menjadi korban hingga kini, masih trauma atas perlakuan suaminya sendiri yang dengan tega menjual dirinya ke lelaki hidung belang.

  Wanita yang sanggup bergambar telanjang dengan babi

  Posted: 26 Mar 2011 06:00 AM PDT

  Kita mungkin tidak percaya. Apakah ini sesuatu kejadian benar? Ini adalah gambar  seorang wanita, hidung bertemu hidung, kulit ketemu kulit, telanjang,dengan ratusan babi seberat 500-pound ditempatkan dalam sebuah kandang pertanian industri. Mereka berfikir manusia dan haiwan saling berhubung dan dirasakan melalui sentuhan kulit.(http://www.mirukim.com)

  Air terjun Niagara ternyata pernah Kering Kontang

  Posted: 26 Mar 2011 05:00 AM PDT

  Foto-foto ketika Air Terjun Niagara kering ini ditemukan oleh seorang lelaki Connecticutdi garajnya.Pada bulan Jun 1969, air Sungai Niagara di bahagian sisi Amerika dibendung dan dialihkan jauh dari air terjun. Hal ini dilakukan untuk membersihkan area tersebut dan memeriksa integritistrukturalnya. Namun, setelah projek ini menjadi terlalu mahal, pekerjaan itu ditinggalkan.


  Lelaki marah yang dapat pembalasan segera

  Posted: 26 Mar 2011 04:00 AM PDT

  Perut Penyu Dipenuhi Ribuan Sampah Plastik

  Posted: 26 Mar 2011 03:00 AM PDT

  INILAH.COM,  Ribuan sampah ditemukan di dalam perut penyu yang mati kerana pencemaran laut. Inilah bukti impak perilaku manusia terhadap kehidupan laut.

  Penyu seringkali salah mengira sampah plastik sebagai ubur-ubur, salah satu makanan  mereka. Plastik dapat memblokir saluran pencernaan dan menyebabkan kematian perlahan serta menyakitkan kerana kelaparan.

  Penyu hijau (green sea turtle) yang mati itu ditemukan di lepas pantai Argentina dengan ukuran tubuh sepanjang 44 inci. Dalam edisi terbaru Marine Turtle Newsletter ahli biologi menegaskan 75% penyu hijau memakan sampah plastik termasuk, balon, sisa bola dan bekas pembungkus makanan.

  "Hampir semua tubuh haiwan laut, termasuk beberapa haiwan yang sangat rentan dan langka di dunia, terkena impak perilaku manusia. Terutama plastik," kata pengamat hewan laut Colette Wabnitz dari University of British Columbia.

  Plastik juga sering muncul di sarang burung. Ikan paus, penyu dan albatros adalah beberapa hewan yang 'gemar' mengkonsumsi plastik.

  "Lebih dari 260 spesies dilaporkan menelan dan terjerat dengan plastik. Di seluruh dunia, setidaknya 260 juta ton plastik diproduksi setiap tahun. Jumlah ini meningkat drastis dibandingkan setengah ton sampah plastik pada 1950," kata Wabnitz.
  1 juta beg plastik digunakan setiap hari dan tiga dari seribu plastik terbuang ke laut.

  "Tahun lalu, saya bahkan menemukan 76 beg plastik dalam satu minit di permukaan laut Indonesia saat saya berdiri di haluan perahu untuk meneliti penyu," kata Wallace Nichols dari California Academy of Sciences.

  Guru Telanjang Di Depan Kelas Untuk Hiburkan Muridnya

  Posted: 26 Mar 2011 02:00 AM PDT

  Seorang guru yang cuba bertindak seperti remaja trendy dengan membuka bajunya di depan pelajarnya, terancam kehilangan pekerjaan. Aksi guru yang tidak menutup tubuhnya dari pinggang ke atas tersebut, disaksikan oleh 30 anak muridnya yang sebahagian besar berusia 14 tahun.

  Martin Rouse (57), seorang guru di Sudbury Upper School, Suffolk, England, menanggalkan bajunya di depan para pelajar. Berdalih bertingkah untuk menyenangkan para murid, aksi konyol Rouse ini sempat dirakam oleh seorang pelajar dan diedarkan secara luas melalui Youtube.

  Guru dengan berat badan lebih tersebut mengatakan tindakannya itu hanya untuk menghibur muridnya yang kelihatan bosan. Seperti diberitakan Daily Mail.

  Guru Besar sekolah setempat langsung memecat Rouse selepas menonton video berdurasi 4 saat tersebut. Tidak hanya kehilangan pekerjaan di tempat dia mengajar, Rouse juga dikenakan pelarangan mengajar di 357 sekolah lain di Suffolk, oleh dewan kota setempat. Namun persatuan guru setempat menolak menarik balik surat izin mengajarnya, dan memberinya teguran keras yang akan dicatat dalam laporan kerja Rouse selama dua tahun.

  Hebat! Ilmuwan Buat Robot Serupa Gurita Asli

  Posted: 26 Mar 2011 01:00 AM PDT

  INILAH.COM, – Perkembangan teknologi robotik makin maju dan bentuknya makin beragam. Ilmuwan pun membuat robot yang diklatakan sangat mirip denag sotong asli. Seperti apa?

  Pasukan Reading University di Inggris mengatakan, robot gurita ini akan digunakan untuk membantu operasional pemeliharaan bawah laut seperti, penyelamatan terumbu karang dan pengambilan benda-benda seperti black box dari pesawat jatuh.

  Kebanyakan robot memiliki gerakan yang kaku. Namun, ilmuwan robot gurita ini sangat menarik. Dalam rakaman video ujicubanya, tentakel atau tangan robot ini tampak lentur membelit botol air mineral.

  Tentakel robot gurita ini diciptakan tanpa menggunakan kerangka. Alhasil seperti dikutip teknorev, gerakan yang dihasilkan sangat menyerupai tentakel gurita asli. Tentakel robot ini dilapisi semacam alat penghisap untuk menghisap benda agar mendekat.

  Tim mengatakan, pengembangan robot masih jauh untuk dikatakan sempurna dan butuh waktu cukup lama untuk menyelesaikannya. Tim ini terus mengembangkan dan menambah fungsi pada robot ini.

  Sejauh ini, robot gurita itu tampak sangat menjanjikan untuk operasional bawah laut.


  Anak Buta Yang Boleh Melihat Dengan Telinga ( Ajaib ! )

  Posted: 26 Mar 2011 12:00 AM PDT

  Anak kecil ini buta, namun boleh melihat dengan telinganya

  Dia yang berusia 7 tahun ini mengalami buta. Dan diberi julukan Batboy, kerana ia telah belajar bagaimana untuk "melihat" dengan menggunakan telinganya. Lucas Murray, yang dilahirkan buta, diyakini menjadi yang pertama di Britan untuk menggunakan gema untuk memvisualisasikan lingkungannya.

  Dia mengklik lidahnya di langit-langit mulutnya, dan menemukan di mana objek didasarkan pada bagaimana bunyi memantul kembali. Teknik yang luar biasa memungkinkan dia untuk berjalan di sekitar taman bermain, bermain basket, dan bahkan pergi panjat tebing.

  "Saya sangat menyukai sistem mengklik tapi cukup sulit untuk belajar,Aku suka basketball. Saya boleh menggunakan klik untuk mencari tahu di mana lingkaran itu adalah diriku sendiri dan melemparkan bola melalui, "jelasnya.

  The echolocation Teknik ini mirip dengan yang digunakan oleh kelawar dan lumba-lumba, dan anak kecil dapat menghitung seberapa jauh suatu objek adalah dengan waktu yang diperlukan untuk kembali gema.

  Intensitasnya mengatakan kepadanya bahawa ukuran objek, dan posisi yang ditentukan melalui suara mencapai telinga pertama.

  Ia bahkan dapat bekerja keluar gerakan melalui lapangan – dengan echo lebih rendah jika objek bergerak jauh dan lebih tinggi jika semakin dekat.

  Anak juga menggunakan tongkat dan memiliki memori yang besar untuk tempat dia sudah "mengamati" dengan telinganya.

  "Sekarang dia begitu mandiri dia tidak perlu meminta bantuan apapun yang normal lebih dari tujuh tahun akan," ia menambahkan.

  Biri-biri lahirkan anak mirip anjing

  Posted: 25 Mar 2011 11:00 PM PDT

  TEMPO Interaktif, Shaanxi - Seorang petani di China mengatakan kambing biri-birinya melahirkan seekor anjing. 'Anak anjing' itu berbulu seperti biri-biri tapi mulutnya, hidung, mata dan ekornya mirip anjing.
  Pemilik haiwan ini, Liu Naiying, warga Fugu, Shaanxi, China juga mengatakan anjingnya ini bermain seperti anak anjing. Liu terkejut  ketika melihat anak biri-biri yang yang mirip anjing ini.

  "Ketika itu aku sedang berjalan tiba-tiba aku melihat salah seekor biri-biri sedang menjilati anaknya yang baru lahir," kata Liu. "Begitu aku melihat, aku begitu terkejut, bayinya itu amat aneh, perkahwinan biri-biri dan anjing."

  Liu yang telah 20 tahun memelihara biri-biri belum pernah melihat kejadian seperti ini. Anjing biri-biri ini pun jadi perhatian masyarakat di Shaanxi. Banyak orang yang datang untuk melihatnya.
  Peneliti haiwan, Yue Guozhang mengatakan tidak mungkin seekor biri-biri boleh melahirkan anak anjing. "Mereka spesies yang berbeza," kata dia. "Ini hanya kejadian yang tidak normal."

  Datuk ini dapat tangan semula

  Posted: 25 Mar 2011 10:00 PM PDT

  SYDNEY, KOMPAS.com - Seorang lelaki yang kehilangan tangan dan kaki akibat infeksi bakteria empat tahun lalu menjadi penerima transplant tangan pertama di Australia.

  Peter Walsh, 65 tahun, menjalani pembedahan selama sembilan jam dengan sukses di Hospital St. Vincent, Melbourne.

  "Hari ini Peter sambil tersenyum menggerakkan jemarinya," kata Profesor Wayne Morrison, yang memimpin sekelompok 20 ahli bedah, kepada surat kabar Sydney Daily Telegraph.

  "Kami sebenarnya tidak ingin dia menggerakkan tangannya terlebih dahulu, namun hal itu menunjukkan seluruh jaringan telah terhubung. Semua sesuai dengan rancangan" jelasnya.

  Walsh kehilangan tangannya, sebahagian besar dari kaki kiri dan sebahagian kecil dari kaki kanan empat tahun lalu kerana infeksi bakteria yang hampir merengut nyawanya.

  "Saya bukan tipe yang memegang tangan tetapi akan menjadi sangat berarti untuk dapat memiliki tangan kembali," kata Walsh, kakek dengan 16 orang cucu.

  "Saya tidak tahu siapa yang memberikan kepada saya, tetapi saya sangat berterima kasih apa yang telah mereka lakukan," tambahnya.

  Masih belum diketahui dalam beberapa hari, bahkah minggu, apakah badan Walsh akan menerima anggota tubuh baru tersebut.

  Lebih dari 60 transplantasi tangan dilakukan di seluruh dunia sejak seorang lelaki New Zealand  Clint Hallam menjadi penerima pertama pada 1998 dalam operasi yang dilakukan di Perancis.