Adsense

Rabu, 11 Julai 2012

OHBULAN!

OHBULAN!


Rozita Che Wan Panas Baran?

Posted: 11 Jul 2012 09:53 PM PDT

Bukan panas baran seperti yang disangkakan. Sebaliknya ini adalah watak yang dimainkan oleh aktres jelita, Rozita Che Wan dalam drama siri terbaru terbitan Grand Brilliance berjudul Miss Octopus.

Rozita Che Wan, sebagai Oktober dikenali sebagai seorang pensyarah yang masih belum berkahwin dan mempunyai sifat panas baran. Alasannya untuk tidak berkahwin amatlah mudah, iaitu fobia setelah melihat rakan baiknya bersalin. Manakala, Asmira lakonan Nabila Dally merupakan pelajar kepada Oktober dilihat sebagai pesaing selepas berlakunya sebuah insiden. Sejak itu, mereka sering bersaing antara satu sama lain demi mencapai tujuan masing-masing.

Asmira telah pun bertunang dengan kekasihnya Senin (Talha Harith) semenjak sebelum dia memasuki kolej lagi. Walaupun Asmira mempunyai kekasih yang amat menyayanginya namun segalanya berubah setelah dia bertemu dengan Hakim iaitu pelajar senior di fakultinya.

Lain pula ceritanya dengan Oktober, sikap panas barannya mula berubah setelah dia menghadiri sesi kaunseling bersama doktor psychiatrist iaitu Dr. Iman (Rizz Amin). Oktober mula menganggap Dr. Iman sebagai sabahat karibnya kerana dia akan menceritakan segala-galanya tanpa rasa gusar. Oktober juga kini banyak tersenyum jika dibandingkan dengan dahulu yang susah untuk melemparkan senyuman. Bukan itu sahaja malah dari segi penampilannya juga dengan tampak lebih muda dan ia menjadi ikutan para pelajar di fakulti.

Namun begitu, di fakulti Oktober sering mencari kesilapan Asmira dan ini menyebabkan dia digelar sebagai Miss Oktopus oleh Asmira. Persengketaan di antara Oktober dan Asmira bertambah menjadi rumit apabila seorang pensyarah baru mula mengajar di fakulti mereka. Kehadiran Dr. Shah Reza (Fahrin Ahmad) di fakulti itu umpama tsunami yang melanda Acheh, kerana ketampanannya membuatkan pelajar-pelajar perempuan dilanda dengan perasaan angau terhadap Dr. Shah Reza. Ini termasuklah dengan Oktober yang mula tertarik dengan Dr. Shah Reza semenjak pertemuan pertama mereka.

Dalam sekelip mata Oktober menjadi sangat obses terhadap Dr. Shah Reza. Kini barulah dia sedar erti sebenarnya cinta. Sikapnya mula berubah menjadi seperti perempuan miang. Siang dan malamnya dipenuhi dengan Dr. Shah Reza. Jika boleh Oktober mahu berkepit dengan Dr. Shah Reza 24 jam. Sehinggakan dia sanggup memasak hidangan semata-mata untuk diberikan kepada pujaan hatinya kerana susah untuk dapat keluar makan bersama-sama Dr. Shah Reza.

Dr. Shah Reza sedar akan keterujaan Oktober terhadap dirinya. Namun dia tidak berkenan dengan sikap Oktober dan itu membuatkan dia sering melarikan diri dari bertemu dengan Oktober. Sesungguhnya Dr. Shah Reza lebih tertarik dengan Asmira. Oktober mula perasan akan kemersraan Dr. Shah Reza dengan Asmira. Marahnya terhadap Asmira semakin membuak-buak. Hakim pula mula menjauhkan diri dari Asmira sejak melihat keintiman gadis itu dengan Dr. Shah Reza. Apabila Asmira dipelawa oleh Dr. Shah Reza untuk keluar makan malam bersamanya, tanpa berfikir panjang Asmira terus bersetuju menerima pelawaan itu. Apakah yang akan terjadi selepas itu? Adakah dalam diam Asmira juga menyimpan perasaan terhadap Dr. Shah Reza? Atau Asmira mempunyai agenda tersendiri menerima pelawaan Dr. Shah Reza itu? Apakah kemuncak persengketaan di antara Oktober dan Asmira?

FABULOUSFINDS : Sebuah Set Produk Kecantikan

Posted: 11 Jul 2012 09:52 PM PDT

FABULOUSFINDS merupakan sebuah bekas yang mengandungi set kecantikan dan menawarkan perkhidmatan langganan secara bulanan ataupun tahunan. FABULOUSFINDS merupakan produk berasaskan langganan pertama di Malaysia dan ia menawarkan empat hingga lima sampel jenama kecantikan mewah dan berkualiti tinggi untuk para pelanggan sekitar Malaysia. Disamping itu, produk kecantikan mini ini turut dibungkus secara menarik dalam bekas yang mewah dan dihantar menerusi perkhidmatan courier ke alamat tetap di seluruh Malaysia.

Produk ini dikenali sebagai FABULOUSFINDS kerana pengasasnya ingin menampilkan perkhidmatan sebuah bekas kecantikan yang hebat buat semua pelanggan. Selain itu, produk ini turut mensasarkan pemberian perkhidmatan produk kecantikan terbaik buat pelanggannya dari bulan demi bulan.

Pada dasarnya, produk FABULOUSFINDS ini diilhamkan menerusi dua kepentingan pengguna iaitu Produk Kecantikan dan Komuniti.

Kepentingan Pengguna Sebagai Produk Kecantikan

Menerusi penemuan produk kecantikan yang terbaik di pasaran, produk FABULOUSFINDS akan memberikan perkhidmatan untuk menghantarnya terus kepada para pelanggan. Disamping itu, memandangkan kini terdapat begitu banyak jenama dan produk di pasaran, FABULOUSFINDS berusaha untuk menemukan yang terbaik dan ingin berkongsinya bersama pelanggannya. Barangan yang bakal ditawarkan mungkin berupa produk penjagaan kulit, badan, kuku, wangian, kosmetik atau penjagaan rambut.

Kepentingan Untuk Komuniti

Secara spesifiknya, produk FABULOUSFINDS ini amat mementingkan kemahuan wanita dan ia diaplikasikan melalui pemberian pertolongan untuk wanita dari golongan yang kurang bernasib baik. Ini kerana, setiap bekas bungkusan FABULOUSFINDS adalah dibungkus oleh wanita dari latarbelakang yang kurang bernasib baik dan menerusi pendapatan yang ditawarkan oleh FABULOUSFINDS, sedikit sebanyak ia turut membantu bagi memenuhi keperluan kewangan untuk golongan wanita sebegini.

Bagi Pelanggan Yang Ingin Melanggan Produk Ini, Ia Hanya Menerusi 3 Langkah Mudah Iaitu :

Langkah pertama, pelanggan haruslah membuat pendaftaran terlebih dahulu untuk melanggannya secara bulanan. Seterusnya, untuk langkah kedua pelanggan akan menerima bekas kecantikan daripada FABULOUSFINDS setiap bulan menerusi perkhidmatan courier. Manakala untuk langkah terakhir, pelanggan digalakkan mencuba set kecantikan tersebut dan membuat ulasan untuk produk yang telah digunakan. Untuk keterangan lanjut berkaitan cara langganan produk FABULOUSFINDS, anda boleh layari websitenya di www.fabulousfinds.com.my.

Di sini pihak FABULOUSFINDS memberikan keistimewaan untuk membentangkan bekas pertama produk ini kepada para blogger yang telah dijemput khas untuk pelancaran eksklusif  FABULOUSFINDS pada 23 Jun 2012 (Sabtu) yang lepas di Delicious Cafe, Dua Residency, Jalan Tun Razak.

Memandangkan ini adalah produk pertama dari FABULOUSFINDS, maka pihaknya berbesar hati untuk mendedahkan kandungan yang terdapat di dalam bekas ini yang berupa sampel barangan mewah. Produk ini hanya berharga RM35 sebekas dan ia mengandungi sampel barangan mewah sehingga bernilai lebih RM150. Foto di atas merupakan sampel untuk set produk bulan Julai. Menarik bukan!

Untuk bekas yang berikutnya, kandungannya akan dirahsiakan sebagai kejutan untuk pelanggan, sehingga ia dihantar kepada pelanggan sendiri.

Walaupun ini adalah bekas untuk set produk bulan Julai, FABULOUSFINDS berbesar hati untuk berkongsinya terlebih awal dengan tetamu khas dan para blogger pada majlis pelancaran yang lepas.

Untuk bekas pertama bulan Julai, FABULOUSFINDS hanya mempunyai 200 bekas sahaja dan 20 bekas telah diberikan kepada blogger pada majlis pelancaran lepas. Maka hanya tinggal 180 bekas sahaja untuk dilanggan sekarang.

Kepada individu yang berminat untuk melanggan, anda boleh membuat langganan secara langsung di  www.fabulousfinds.com.my. Tarikh akhir membuat tempahan adalah pada 14 Julai 2012 dan pada 15 Julai 2012, tempahan akan dikirimkan kepada pelanggan secara courier.

Terdapat 2 Cara Langganan :

Pertama secara bulanan iaitu hanya RM35 sahaja sebulan dan membuat bayaran secara berterusan. Untuk pembatalan, anda boleh memberikan notis dalam masa 30 hari.

Untuk tahunan, ia hanya berharga RM420 dengan sekali bayar, dimana anda akan menerima satu bekas percuma pada bulan ke 13.

Zon Artis

Zon Artis


Konsert Percuma Ramli Sarip

Posted: 11 Jul 2012 07:17 PM PDT

Konsert Percuma Ramli Sarip Ini berita baik kepada semua peminat Ramli Sarip yang turut dikenali dengan jolokan Papa Rock dimana Ramli Sarip akan mengadakan konsert yang berkonsepkan kerohanian di Dewan Besar Institut Kefahaman Islam Malaysia (IKIM), Kuala Lumpur pada hari Sabtu ini, 14 Julai.

Konsert tersebut adalah sempena sambutan 20 tahun IKIM beroperasi dan ianya diberi nama Konsert Alunan Kalbu. Diadakan secara percuma dan akan bermula pada pukul 8.30 malam. Jika anda mempunyai masa terluang dan ingin mendengar suara rock Ramli Sarip, inilah masanya.

Antara lagu yang akan dinyanyikan oleh Ramli Sarip ialah Senandung Hidup Berbudi, 'Iqra, Bukan Kerana Nama, Nyanyian Serambi serta beberapa buah lagu yang dipetik daripada album terbaharunya Sadaqa iaitu Qasidah Kampungan, Anugerah Nabi, Kekasihku dan Bahasa Terindah.

Untuk sebarang maklumat lanjut, sila hubungi pihak IKIM di talian 03-62046320

Related Posts with Thumbnails

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Drama Bersiri Miss Octopus

Posted: 11 Jul 2012 10:42 PM PDT

MISS OCTOPUS PENUHI SLOT MALAM AHAD DI TV3

Pasti kelihatan canggung apabila seorang wanita garang berubah menjadi seorang wanita yang gedik semata-mata untuk meraih perhatian jejaka idamannya. Menyusuli program Mentor 6, sebuah drama bersiri 13 episod, Miss Octopus yang menampilkan pelakon-pelakon hebat seperti Rozita Che Wan, Nabila Dally, Fahrin Ahmad, Nas.T, Talha Harith, Dottie, Faralyna Idris, Sophie Hana, Usop Wilcha, Rizz Amin dan Maimon Mutalib pula menemani para penonton setiap Ahad, 9.00 malam mulai 24 Jun 2012.

Ms Octopus yang diarahkan oleh Jamal Khan dan skrip ditulis oleh Azlina Pa'Wan menggandingkan pelakon-pelakon hebat mengisahkan Oktober (Rozita Che Wan) dan Asmira (Nabila Dally) yang sering bersaing antara satu sama lain sejak berlakunya satu insiden.

Poster Miss Octopus

Oktober yang mempunyai sifat panas baran, merupakan seorang pensyarah dan masih belum berkahwin. Dia tidak mahu mendirikan rumahtangga kerana fobia selepas melihat sahabat baiknya bersalin. Sementara itu, Asmira yang merupakan salah seorang pelajar Oktober, telah pun bertunang dengan kekasihnya Senin (Talha Harith) semenjak sebelum dia memasuki kolej lagi. Walaupun Asmira mempunyai kekasih yang amat menyayanginya namun segalanya berubah setelah dia bertemu dengan Hakim iaitu pelajar senior di fakultinya.

Lain pula ceritanya dengan Oktober, sikap panas barannya mula berubah setelah dia menghadiri sesi kaunseling bersama doktor psychiatrist iaitu Dr. Iman (Rizz Amin). Oktober mula menganggap Dr. Iman sebagai sabahat karibnya kerana dia akan menceritakan segala-galanya tanpa rasa gusar. Oktober juga kini banyak tersenyum jika dibandingkan dengan dahulu yang susah untuk melemparkan senyuman. Bukan itu sahaja malah dari segi penampilannya juga dengan tampak lebih muda dan ia menjadi ikutan para pelajar di fakulti.

Namun begitu, di fakulti Oktober sering mencari kesilapan Asmira dan ini menyebabkan dia digelar sebagai Miss Oktopus oleh Asmira. Persengketaan di antara Oktober dan Asmira bertambah menjadi rumit apabila seorang pensyarah baru mula mengajar di fakulti mereka. Kehadiran Dr. Shah Reza (Fahrin Ahmad) di fakulti itu umpama tsunami yang melanda Acheh, kerana ketampanannya membuatkan pelajar-pelajar perempuan dilanda dengan perasaan angau terhadap Dr. Shah Reza. Ini termasuklah dengan Oktober yang mula tertarik dengan Dr. Shah Reza semenjak pertemuan pertama mereka.

Dalam sekelip mata Oktober menjadi sangat obses terhadap Dr. Shah Reza. Kini barulah dia sedar erti sebenarnya cinta. Sikapnya mula berubah menjadi seperti perempuan miang. Siang dan malamnya dipenuhi dengan Dr. Shah Reza. Jika boleh Oktober mahu berkepit dengan Dr. Shah Reza 24 jam. Sehinggakan dia sanggup memasak hidangan semata-mata untuk diberikan kepada pujaan hatinya kerana susah untuk dapat keluar makan bersama-sama Dr. Shah Reza.

Dr. Shah Reza sedar akan keterujaan Oktober terhadap dirinya. Namun dia tidak berkenan dengan sikap Oktober dan itu membuatkan dia sering melarikan diri dari bertemu dengan Oktober.

Sesungguhnya Dr. Shah Reza lebih tertarik dengan Asmira. Oktober mula perasan akan kemersraan Dr. Shah Reza dengan Asmira. Marahnya terhadap Asmira semakin membuak-buak. Hakim pula mula menjauhkan diri dari Asmira sejak melihat keintiman gadis itu dengan Dr. Shah Reza.

Apabila Asmira dipelawa oleh Dr. Shah Reza untuk keluar makan malam bersamanya, tanpa berfikir panjang Asmira terus bersetuju menerima pelawaan itu. Apakah yang akan terjadi selepas itu? Adakah dalam diam Asmira juga menyimpan perasaan terhadap Dr. Shah Reza? Atau Asmira mempunyai agenda tersendiri menerima pelawaan Dr. Shah Reza itu? Apakah kemuncak persengketaan di antara Oktober dan Asmira?

Jangan ketinggalan untuk menonton Miss Octopus terbitan Grand Brilliance pada setiap hari Ahad jam 9.00 malam di TV3. Penonton yang terlepas menyaksikan Miss Octopus boleh menontonnya melalui laman sesawang Tonton di www.tonton.com.my dan juga layari Facebook & Twitter TV3Malaysia untuk mendapatkan berita terkini.

Miss Octopus - Rozita Che Wan

Nabila Dally

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

Anugerah Juara Lagu Terima Pengiktirafan Istimewa

Posted: 11 Jul 2012 10:16 PM PDT

ANUGERAH JUARA LAGU TERIMA PENGIKTIRAFAN ISTIMEWA

Keunggulan anugerah berprestij tahunan, Anugerah Juara Lagu sememangnya tidak disangkal apabila sekali lagi berjaya melakarkan sejarah tersendiri menerusi pengiktirafan sebagai "Pertandingan Lagu & Lirik Paling Lama Negara" daripada Malaysia Book of Records semalam.

Muhamad Sufian Che Isa selaku Penerbit Eksekutif Anugerah Juara Lagu 26 (AJL 26) bersama Nurul Huda Haji Khalid mewakili tenaga produksi AJL dan TV3 hadir untuk menerima sijil pengiktirafan sewaktu majlis makan malam khas anjuran Malaysia Book of Records "Night of Achievers" bertempat di Hotel InterContinental Kuala Lumpur, semalam.

AJL Trophy 2

Sijil pengiktirafan "Anugerah Juara Lagu : Longest Running Songs & Lyrics Competition" telah disampaikan oleh YB Senator Datuk Maglin Dennis D'Cruz, Timbalan Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan Malaysia bersama Y.A.Bhg Tun Abdullah Hj. Ahmad Badawi, Mantan Perdana Menteri Malaysia selaku tetamu kehormat di majlis makan malam yang turut meraikan ulang tahun ke-17 penubuhan Malaysia Book of Records dan juga pelancaran edisi ke-8 buku Malaysia Book of Records.

Untuk makluman, selain daripada memberi penghargaan kepada individu dan organisasi terpilih menerusi kategori Kejadian Manusia (Human Beings), Malaysia Books of Records turut mengangkat Anugerah Juara Lagu mewakili kategori Hiburan & Seni (Arts & Entertainment) di atas usaha dan impak terhadap industri muzik Malaysia. Setelah lebih dua dekad sejak penganjurannya, Anugerah Juara Lagu (AJL) bertujuan memartabatkan industri muzik tanahair terutamanya memberi penghormatan kepada komposer dan penulis lirik.

Diangkat sebagai acara anugerah muzik tahunan berprestij tempatan, tahun ini menampilkan elemen air yang unik sebagai konsep dan tema persembahan. Selari dengan arus pembangunan dan prestasi industri muzik kita, irama dan alunan lagu bagaikan aliran air yang tidak pernah putus dan turut berubah mengikut perkembangan semasa di mana para penggiat muzik sentiasa mengambil inisiatif untuk mencuba elemen-elemen baru dalam berkarya.

Dibawakan secara langsung dari Stadium Putra, Bukit Jalil pada malam Januari 29 lalu, Anugerah Juara Lagu 26 telah sekali lagi berjaya membuktikan satu penanda aras acara terbesar bukan saja bagi TV3 tetapi bagi sesebuah produksi dan acara hiburan di Malaysia apabila berjaya meraih jumlah penonton tertinggi sebanyak 5 juta (24.9 TVR) atau 71.6% (sumber: Nielsen Audience Measurement). Secara pukal, kadar tontonan keseluruhan Anugerah Juara Lagu 26 telah mencipta rekod baru dengan tontonan sebanyak 6.5 juta.

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

borak kosong

borak kosong


Abang betul-betul buat lawak gila

Posted: 11 Jul 2012 09:30 PM PDT

Biar benar abang ni..samapi kakak sebelah pun tergelak tengok gelagat dia

Terlebih sayang awek

Posted: 11 Jul 2012 09:15 PM PDT

Sayang awek terlampau lebih...agak kalau orang tua dia sakit ada tak nanti dia dukung macam ni?

Tanpa Sebab, Perempuan Ini Kena Tampar

Posted: 11 Jul 2012 09:00 PM PDT

AMMAN - Ada baiknya Anda mengenali wajah seseorang dengan baik sebelum melakukan tindakan bodoh terhadap orang lain. Jika tidak, maka mungkin Anda akan memiliki kisah yang sama dengan lelaki asal Jordan ini.

Seorang lelaki tiba-tiba saja menarik seorang perempuan di sebuah pusat perbelanjaan, lalu tanpa terlebih dahulu berbicara menampar perempuan tersebut.

"Seluruh pengunjung pusat perbelanjaan yang menyaksikan kejadian tersebut sangat terkejut ketika lelaki itu tiba-tiba saja datang dan menamparnya. Perempuan itu pun langsung meronta ketika sang lelaki menariknya keluar sambil menjerit minta tolong," tulis sebuah suratkhabar berbahasa Arab Al Sawsana, yang dilansir Emirates247, Rabu, (11/7/2012).

Lelaki itu berpikir perempuan yang ditamparnya dihadapan publik itu adalah sang isteri yang ditangkapnya tengah berbelanja tanpa terlebih dahulu meminta izin.

Namun, selang beberapa minit kemudian lelaki itu tiba-tiba saja menyadari bahawa perempuan itu bukanlah sang isteri melainkan perempuan lain yang memiliki wajah sangat mirip dengan isterinya.

Dengan ditutupi perasaan malu akhirnya lelaki itu pun meminta maaf atas perilaku tidak menyenangkan terhadap perempuan tersebut. Tidak dijelaskan lebih lanjut apakah perempuan itu memperkarakan insiden salah paham tersebut atau justru memaafkan perbuatan lelaki itu.(rhs)

Sering Kena Buli, Remaja Jepun Nekad Bunuh Diri

Posted: 11 Jul 2012 08:45 PM PDT


TRIBUNNEWS.COM- Lantaran kerap kali menerima bullying di sekolahnya, seorang remaja lelaki berusia 13 tahun, di Jepun, bunuh diri dengan melompat dari apartmentnya yang terletak di wilayah Otsu, Jepun.
Menurut pemberitaan Dailymail, Rabu (11/7/2012), remaja itu kerap kali dipaksa untuk berlatih bunuh diri di sekolahnya. Gurunya, mengetahui hal tersebut, namun menganggapnya sebagai gurauan belaka.
Berdasarkan kesaksian 15 orang teman sekolah remaja malang itu, ia secara rutin dianiaya oleh sejumlah murid. Mereka membeberkan, anak itu kerap dipukuli di bilk mandi, dan dipaksa berlatih mengambil nyawanya sendiri.
Tak hanya itu siksaan yang ia terima. Ia kerap kali juga dipaksa untuk menaruh burung gereja mati di mulutnya, mencuri di pasaraya dan memeras teman-temannya demi kepentingan mereka yang menyiksanya.
Pihak sekolah telah membantah anak itu telah mengalami bullying, namun pemerintah daerah setempat mengakui anak itu telah mengalami bullying.
 (dailymail)

Tidak Perawan Lagi, Perempuan di Georgia Ditahan Polis

Posted: 11 Jul 2012 08:30 PM PDT


TRIBUNNEWS.COM - Seorang anak perempuan berusia 16 tahun ditahan polis pada hari pernikahannya kerana sang suami menuduhnya tidak perawan lagi.
Anak perempuan yang tidak disebutkan namanya kerana alasan hukum ditahan dari kediaman keluarga suaminya dan dibawa ke pejabat polis setempat untuk diperiksa.
Pengantin putri remaja ini mengatakan para pegawai polis memaki dan menghinanya. Ia ditahan sampai keesokan harinya.
Sejumlah laporan menyebutkan kes ini menimbulkan debat panas antara gereja Ortodoks yang sangat berpengaruh dan anak-anak muda yang cenderung menerapkan nilai Barat.
Keluarga anak perempuan tersebut ingin membawa kes itu ke pengadilan.
Survei di Georgia menunjukkan seorang wanita harus perawan bila menikah, namun hal itu tidak berlaku bagi lelaki.
Dikutip dari BBC diberitakan bahawa pemerintahan moden Georgia sangat pro-Barat. Georgia juga sangat ingin bergabung dengan Uni Eropa.
Namun masalah wanita yang berhubungan seks sebelum pernikahan tetap merupakan masalah yang mengundang silang pendapat di negara itu.

Lelaki India Ingin Buat 25 Ribu Murid Tertawa Di Waktu Yang Bersamaan

Posted: 11 Jul 2012 08:15 PM PDT


Seorang lelaki India ingin mencatatkan dirinya dalam Guinness World Record dengan mendapatkan sekitar 25 ribu murid sekolah yang tertawa di waktu yang bersamaan dan mengalahkan rekod sebelumnya iaitu 10 ribu orang di Belanda.


Kamlesh Masalawala menggambarkan dirinya sebagai terapis tawa dan mengklaim telah mengajarkan sebanyak 700 ribu orang bagaimana untuk tergelak, dan sekarang dirinya berniat untuk mengalahkan rekod saat ini, iaitu 10 ribu orang tertawa bersama yang dicapai di Belanda.


Dirinya bahkan sudah membuat beberapa progres dengan membuat sekolah-sekolah tempatan setuju untuk berkerjasama dalam usaha pemecahan rekod tertawa di waktu yang bersamaan itu.

Datuk ancam tembak polis jika tak dibawa Paris Hilton

Posted: 11 Jul 2012 08:00 PM PDT


Polis di Belmont, North Carolina, Sabtu kelmarin disibukan dengan seorang lelaki berumur yang mengunci dirinya di bilik hotel dan mengancam polis jika permintaannya tidak dipenuhi.
Menurut polis setempat, pada pagi harinya, lelaki berusia 61 tahun yang bernama Fredrick Denney itu diketahui sudah membuat keributan di hotel.
Ketika pasukan SWAT dipanggil, Denney mengunci dirinya sendiri di dalam bilik hotel. Demi keamanan,  dua tingkat dari hotel tersebut di isolasi oleh polis.
Menurut News Channel 36, lelaki itu meminta beberapa permintaan anehnya dipenuhi, diantaranya adalah membawakan dirinya pizza dan Paris Hilton untuk dinikahi.
Hebatnya, walaupun polii seharusnya sadar bahawa lelaki ini tidak betul ketika meminta dibawakan Paris Hilton, mereka tetap bersabar. Polis dan Denney sempat melakukan perbincangan selama 2 jam sebelum akhirnya kesabaran polis habis dan menyembur mata lelaki ini dengan semburan lada hitam.
Setelah diamankan, Denney dibawa polis ke rumah sakit untuk diperiksa mengenai keadaan kesihatan mentalnya. Ia lalu ditahan dengan uwng jaminan sebesar $90 ribu.

Isteri anak bilionair ditemui mati

Posted: 11 Jul 2012 07:45 PM PDT


LONDON - Seorang wanita yang merupakan antara terkaya di Britain, Eva Rausing ditemui mati di kediaman mewahnya di sini pada Isnin lalu.
Penemuan mayat wanita berusia 48 tahun dibuat selepas polis menahan suaminya, Hans Kristian Rausing yang merupakan pewaris empayar syarikat pembungkusan TetraPak yang bernilai AS$6.7 bilion (RM21.29 bilion) pada hari yang sama kerana memiliki dadah.
Syarikat itu milik bapa suami Eva.
Susulan tangkapan tersebut, polis menyerbu kediaman mereka di sini dan menemui mayat mangsa.
Suami Eva masih ditahan bagi membantu siasatan.
Satu bedah siasat lanjut dilakukan ke atas mayat Eva semalam selepas prosedur autopsi pada hari sebelumnya gagal mengenal pasti punca kukuh yang menyebabkan kematian mangsa.
Polis juga masih gagal merungkai kes tersebut tetapi Rausing dan suaminya dilaporkan memiliki masalah ketagihan dadah sejak sekian lama.
Mereka pernah ditahan kerana memiliki dadah pada 2008 selepas Eva ditangkap ketika cuba menyeludup sejumlah kokain dan heroin di dalam beg tangannya ke dalam Kedutaan Amerika Syarikat di London. - Agensi

sumber : myMetro

3 polis, bapa rogol remaja

Posted: 11 Jul 2012 07:30 PM PDT


BANGKOK: Seorang remaja perempuan berusia 15 tahun memfailkan aduan polis terhadap lima lelaki, termasuk tiga anggota polis dan bapanya sendiri, kerana menuduh mereka merogolnya.
Polis Nong Sua menahan Somnuek Pokkati, 42 di rumahnya di tambon Nong Sam Wang sebaik saja anak perempuannya membuat aduan rogol, semalam. 
Remaja itu berkata, bapanya merogolnya berkali-kali sejak usianya tujuh tahun.

Somnuek menafikan dakwaan itu.Anak perempuannya membuat aduan di balai polis Nong Sua di wilayah Pathum Thani semalam dengan bantuan pekerja sosial, Siplachai Khenpa.


Remaja itu baru memulakan kerja sebagai polis lalu lintas sukarela di balai polis Pratunam Chulalongkorn di daerah Thanyaburi.

Katanya, tiga anggota polis trafik dari balai tempat dia bekerja, mabuk dan merogolnya di sebuah hotel.

Dia berkata, dia melarikan diri dan mendapatkan teksi. Selepas memberitahu kepada pemandu apa yang berlaku, dia dibawa ke sebuah hotel lain dan pemandu itu merogolnya.

Silpachai berkata, remaja itu dibawa ke rumah untuk kanak-kanak dan wanita didera di Pathum Thani oleh seorang dewasa yang dia percayai.

Ketua Polis Nong Sua, Kolonel Bancha Tipayanot berkata, siasatan akan mengambil masa kerana banyak perkara yang perlu diambil kira.

Katanya, tarikh tepat tuduhan rogol remaja itu terhadap anggota polis dan pemandu trafik masih belum dapat dipastikan lagi. - Bangkok Post.sumber : myMetro

Biri-biri dipasang dengan telefon bimbit elak dicuri

Posted: 11 Jul 2012 07:15 PM PDT


CAPE TOWN: Seorang peladang di negara ini memantau 'panggilan' telefon daripada ternakan biri-birinya selepas melengkapkan haiwan berkenaan dengan telefon bimbit bagi mengesan pergerakannya ekoran kecurian haiwan itu baru-baru ini, menurut laporan akhbar tempatan semalam.
Apabila 'panggilan' dibuat, ia selalunya adalah berita buruk buat peladang terbabit, Erard Louw dari pinggir Cape Town, kerana telefon bimbit di leher haiwan berkenaan hanya dihidupkan ketika ia mula berlari, tanda menunjukkan pencuri telah menceroboh masuk ke dalam kurungan. "Apabila haiwan itu mula berlari ia akan memberikan panggilan dan berbunyi 'biri-biri satu' atau 'biri-biri dua', jadi sekurang-kurangnya saya tahu di mana hendak mencari kerana ladang ini seluas 750 hektar," katanya kepada akhbar harian The Cape Times. Louw memasang alat keselamatan seperti telefon itu di tengkuk empat ekor biri-biri dalam kumpulan berasingan selepas pencuri menceroboh masuk dan mencuri 27 ekor biri-biri dan 13 ekor kambing dua minggu lalu. - AFP


sumber : myMetro

Guna aksi seks ugut 10 budak

Posted: 11 Jul 2012 07:00 PM PDT


INDIANAPOLIS: Seorang lelaki didakwa secara rasmi, semalam, atas tuduhan memperdaya 10 remaja di sembilan negeri untuk melakukan aksi seks di depan kamera komputer sebelum dirakam dan dijadikan bahan mengugut mereka.
Pendakwa Persekutuan berkata, Richard Finkbiner, 39, memberitahu sesetengah mangsanya bahawa dia mahu mengumpul koleksi pornografi amatur terbesar di dunia.

Peguam Negara, Joe Hogsett, menggelar tindakan Finkbiner sebagai "skim sistematik untuk memangsakan ratusan kanak-kanak." Dokumen difailkan di Mahkamah Daerah Terre Haute menunjukkan, Finkbiner berdepan 10 tuduhan mengeksploitasi kanak-kanak untuk tujuan seksual, dua tuduhan peras ugut dan satu memiliki bahan pornografi kanak-kanak. Hogsett berkata, pendakwa bercadang mendapatkan hukuman penjara seumur hidup untuk Finkbiner. Mangsa Finkbiner terdiri daripada sembilan remaja lelaki dan seorang perempuan berusia 12 hingga 16 tahun.


Menurut pertuduhan, Finkbiner memperdaya remaja dari Indiana, West Virginia, Iowa, Wisconsin, Ohio, New York, Michigan, Illinois dan Colorado.

Pembantu pendakwa berkata, Finkbiner memperdaya mangsa ketika berborak dengan mereka di Internet.


Katanya, Finkbiner menghantar imej lucah yang dirakam lebih awal ketika berbual, menyebabkan mangsa menyangka ia adalah imej secara langsung dari komputer tertuduh. "Hampir semua mangsa tidak pernah melihat Finkbiner, sebaliknya hanya mengenali tertuduh melalui gambar yang disangka Finkbiner," katanya. Selepas merakam aksi lucah mangsa, Finkbiner mengancam memuat naik bahan itu ke laman sesawang tertentu, kecuali mangsa menghantar lebih banyak rakaman seumpama itu kepadanya. Finkbiner turut didakwa memeras ugut selepas mengancam mendedahkan imej separuh bogel dua remaja berusia 14 dan 16 tahun, masing-masing dari Minnesota dan Alaska. - APsumber : myMetro

‘Saya sangka dia lelaki’

Posted: 11 Jul 2012 06:45 PM PDT


PASIR PUTEH: "Saya ingatkan lelaki, tetapi rupa-rupanya perempuan," kata seorang penghuni rumah kongsi di kawasan tapak pembinaan dekat Selising, di sini.
Dia yang mahu dikenali sebagai Abdul, 32, dari Jawa Timur yang juga buruh di tapak pembinaan berkenaan berkata, dia ternampak kelibat seorang remaja di kawasan rumah kongsi yang didiaminya sejak seminggu lalu, tetapi tidak mengendahkannya kerana menyangka remaja itu lelaki, apatah lagi gayanya 'berambut pacak'.

"Bagaimanapun, beberapa hari lalu, rakan saya bertanya nama remaja itu dan baru rahsia terbongkar. Remaja itu memaklumkan kepada rakan saya, namanya Ira.


"Selepas rakan saya memaklumkan nama remaja itu, saya teringat pernah membaca kisah seorang ibu yang melaporkan anaknya hilang. Apabila saya lihat kembali laporan akhbar itu, saya terkejut, nama dan wajah seperti yang dipaparkan dalam akhbar sama dengan remaja itu," katanya ketika ditemui di sini, semalam.

Menurut Abdul, rakannya memaklumkan perkara berkenaan kepada ketua pengawal keselamatan tapak pembinaan sebelum remaja itu ditahan bersama pasangannya kelmarin.sumber : myMetro

Mayat bertocang

Posted: 11 Jul 2012 06:30 PM PDT


PORT DICKSON: "Saya sedang menyiapkan peralatan memancing sebelum terpandang satu objek terapung. Apabila diamati saya terkejut kerana objek itu kepala manusia dengan rambut bertocang," kata Ramli Mustakim, 39, mengenai mayat seorang lelaki yang ditemui di lombong terbiar di Pengkalan Durian, Linggi, dekat sini, jam 9.30 pagi semalam.
Difahamkan, mangsa Mohd Azizuddin Mohd Tahar, 43, yang juga seorang duda dari Kampung Kuala Sawah, Rantau, dekat sini, tidak pulang selepas keluar dari rumah kakaknya, Nor Ani Kalsom, 56, Ahad lalu sebelum ditemui mati di lombong berkenaan. 
Menurut Ramli, dia memancing di lombong terbiar itu bersama isterinya, Salmiah Hussein, 36, yang ketika itu sedang tidur di dalam kereta sementara menunggunya.

Katanya, ketika meletakkan joran di tepi lombong, matanya terarah ke satu objek terapung lalu mengamatinya."Saya seperti nak menjerit meminta tolong, tetapi tiada orang di kawasan itu lalu berlari ke arah pondok keselamatan berhampiran dan meminta pengawal bertugas menghubungi polis mengenai penemuan mayat itu," katanya yang ditemui di tempat kejadian.sumber : myMetro

Wanita maut diragut pada awal pagi

Posted: 11 Jul 2012 06:15 PM PDT


GEORGE TOWN – Seorang ibu tunggal warga emas maut dipercayai setelah diragut dan terseret kira-kira 10 meter dalam kejadian yang berlaku di tempat letak motosikal di Blok J, Flat Padang Tembak dekat sini pagi semalam.
Lebih malang, kejadian yang menimpa mangsa, Tan Kim Chuan, 60, sehingga menyebabkan dia mengalami kecederaan parah di kepala itu hanya disedari dua orang penduduk berdekatan lapan minit kemudian.
Kejadian berlaku kira-kira pukul 6 pagi di kawasan tempat letak motosikal yang terletak di belakang blok flat yang agak sunyi.
Mangsa difahamkan baru keluar dari rumahnya untuk ke kedai kopi tempat dia bekerja di Lebuh Carnavon sebelum beg tangannya diragut dari arah belakang oleh dua lelaki yang menunggang sebuah motosikal.
Mangsa yang cedera parah di kepala akibat terhantuk di atas objek keras mati di Hospital Pulau Pinang selepas sembilan jam menjalani pembedahan membuang darah beku di bahagian otak.
Kejadian tersebut berjaya dirakam oleh sistem kamera litar tertutup (CCTV) yang dipasang di kawasan perumahan terbabit.
Berdasarkan rakaman CCTV itu, mangsa dilihat terbaring di kawasan letak motosikal tanpa dihiraukan beberapa penduduk yang lalu-lalang beberapa minit selepas dia dipercayai diragut.
Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Negeri, Asisten Komisioner Mohd. Nasir Salleh ketika dihubungi memberitahu, pihaknya sedang meneliti rakaman CCTV berkenaan bagi mengecam kedua-dua suspek.
sumber : kosmo online

Trauma perompak kelar leher anak

Posted: 11 Jul 2012 06:00 PM PDT


KUALA LUMPUR: "Anak saya masih trauma sehingga tidak boleh tidur, manakala saya dan isteri tidur dalam kereta setiap malam, sejak kejadian" kata Hasrin Abdullah mengenai kes pecah masuk rumahnya dan cubaan merogol anaknya seminggu lalu.
Hasrin berkata, ketika kejadian jam 3.50 pagi pada 4 Julai lalu, dia bersama isteri dan anaknya nyenyak tidur sebelum dikejutkan jeritan anak perempuan berusia 17 tahun dari biliknya.
Dia tambah terkejut melihat leher anaknya berlumuran darah akibat dikelar perompak menggunakan pisau pemotong buah.

Kejadian itu berlaku tiga hari selepas keluarganya berpindah ke rumah baru di Blok A, Pangsapuri Kos Rendah, Pandan Perdana, di sini.Katanya, dia marah terhadap penjenayah itu bukan kerana barang peribadi dicuri, tetapi kerana anak perempuannya dicederakan dan nyaris menjadi mangsa rogol.sumber : myMetro

Budak tadika dirotan di kepala

Posted: 11 Jul 2012 05:45 PM PDT


IPOH: Akibat bising dalam kelas, seorang budak lelaki berusia enam tahun dirotan di kepala oleh guru tadika di Taman Canning, di sini, menyebabkan kanak-kanak itu trauma dan enggan ke sekolah.
Dalam kejadian pagi Isnin lalu, Eswin Khoo Mun Jun, mengadu sakit di kepala selepas pulang dari tadika yang terletak berhampiran rumahnya.

Bapa kanak-kanak itu yang juga ahli perniagaan, Khoo Kian Heng, 35, mendakwa anaknya mengadu sakit di kepala dan mendesak anaknya menceritakan perkara sebenar sebelum memberitahu dia dirotan di kepala oleh guru.


Menurutnya, dia tidak menyangka guru wanita berkenaan tergamak memukul anaknya di kepala.

"Saya mengaku anak saya sedikit nakal, namun guru berkenaan tidak patut memukulnya di kepala kerana boleh menyebabkan kecederaan serius termasuk menjejaskan saraf otak serta mendatangkan trauma kepadanya.


"Saya tidak kisah anak saya di rotan di tangan jika dia nakal, tetapi bukan di kepala kerana ia bahagian tubuh paling sensitif," katanya ketika ditemui selepas membuat aduan di Pusat Khidmat Aduan Bercham di sini, semalam.Katanya, dia berjumpa dengan guru berkenaan sehari selepas kejadian dan guru itu mengaku memukul kepala anaknya menggunakan rotan.

Kian Heng berkata, guru besar sekolah itu sudah dimaklumkan mengenai kejadian itu, tetapi sehingga kini tiada tindakan diambil terhadap guru berkenan menyebabkan dia membuat satu laporan di Balai Polis Simee, di sini.sumber : myMetro

Lawak ..ada teater khusus untuk tidurkan orang

Posted: 11 Jul 2012 05:30 PM PDT


Jika Anda tertidur di panggung wayang, itu merupakan tanda kalau anda tidak menikmati filem dengan sangat baik. Tapi itu tidak akan terjadi di Barbican di London. teater ini dirancang untuk membuat penontonnya untuk tidur.

Lullaby, telah diciptakan khusus untuk membuat penonton untuk tidur. teater ini menampilkan storytelling dan "gurita" yang bernyanyi.

Para penonton berada di tempat tidur yang sudah dipesan dan boleh tertidur mengenakan pijamas mereka.

Setelah menonton aksi dan tertidur, penonton yang tersisa untuk tidur sebelum bangun akan dilayani sarapan pada keesokan paginya pukul 7:30.

Produser Simon Casson mengatakan ia telah tertidur di acara termasuk Lord of the Rings dan Oliver saat mereka datang dengan idea untuk menciptakan teater unik ini untuk menghantar orang untuk tidur.

Sejauh ini, tidak ada yang tetap terjaga pada akhir acara dan para pemain hanya mendapatkan dengkuran bukanlah tepuk tangan.

Cara balas gurauan yang sangat brutal

Posted: 11 Jul 2012 05:15 PM PDT


LETAK MAKLUMAT IKLAN
INILAH AKIBAT KALAU DIUSIK HARIMAU YANG SEDANG
TIDUR...MEMANG MERANA KALAU KENA TANG KEPALA MERANA BADAN... BETUL-BETUL BRUTAL

Kesian lelaki ini dipermalukan teman wanitanya ketika dia ingin melamar

Posted: 11 Jul 2012 05:00 PM PDT

Zhu Lei planned to propose to his girlfriend in a unique way. He dressed nice, bought a bouquet of flowers and even rented a crane.

He also wanted to capture this precious moment of himself and later will upload to youtube.


As he reached to his girlfriend's window, he was hit with a bucket of cold water. Unfortunately, there will be no uploading of videos for this guy.

Instead of joyous screams and a wonderful "YES" answer from her girlfriend, he lowered back to the ground with a shame. Poor guy
Apa yang anda perlu untuk jadi blogger tegar ?

Posted: 11 Jul 2012 04:45 PM PDT

Blogger tegar ialah blogger yang berblog di mana-mana sahaja.Yang penting tidak ada yang menganggu konsentrasi apabila mahu menulis sesuatu isu.Walaupun perut sakit nak 'membuang'.Jadi mereka memerlukan kelengkap bilik yang canggih agar konsentrasi mereka tidak terganggu .Jadi anda memerlukan kelengkapan  seperti gambar dibawah......

Malaikat Di Rumahmu

Posted: 11 Jul 2012 04:30 PM PDTSuatu hari seorang bayi siap untuk dilahirkan ke dunia. Dia bertanya kepada Tuhan : "Para malaikat disini mengatakan bahwa besok engkau akan mengirimku ke dunia, tetapi bagaimana cara saya hidup disana, saya begitu kecil dan lemah"?


Dan Tuhan menjawab, "Saya telah memilih satu malaikat untukmu. Ia akan menjaga dan mengasihimu."


"Tapi disini, di dalam syurga, apa yang pernah saya lakukan hanyalah bernyanyi dan tertawa. Ini sudah cukup bagi saya untuk berbahagia."


"Malaikatmu akan bernyanyi dan tersenyum untukmu setiap hari. Dan kamu akan merasakan kehangatan cintanya dan menjadi lebih berbahagia."


"Dan bagaimana saya bisa mengerti saat orang-orang berbicara kepadaku jika saya tidak mengerti bahasa mereka ?"


"Malaikatmu akan berbicara kepadamu dengan bahasa yang paling indah yang pernah kamu dengar; dan dengan penuh kesabaran dan perhatian, dia akan mengajarkan bagaimana cara kamu berbicara."


"Dan apa yang akan saya lakukan saat saya ingin berbicara kepadaMu ?"


"Malaikatmu akan mengajarkan bagaimana cara kamu berdoa."


"Saya mendengar bahawa di Bumi banyak orang jahat. Siapa yang akan melindungi saya ?"


"Malaikatmu akan melindungimu, walaupun hal tersebut mungkin dapat mengancam jiwanya."


"Tapi, saya pasti akan merasa sedih karena tidak melihatMu lagi."


"Malaikatmu akan menceritakan padamu tentang Aku, dan akan mengajarkan bagaimana agar kamu bisa kembali kepadaKu, walaupun sesungguhnya Aku akan selalu berada di sisimu."


Saat itu Syurga begitu tenangnya sehingga suara dari Bumi dapat terdengar, dan sang anak bertanya perlahan, "Tuhan, jika saya harus pergi sekarang, bisakah Kamu memberitahuku nama malaikat tersebut ?


"Kamu akan memanggil malaikatmu, IBU."


Ingatlah selalu kasih sayang ibu, berdoalah untuknya dan cintailah dia sepanjang masa.Doktor kahwin lari dengan anak sendiri

Posted: 11 Jul 2012 04:15 PM PDT

Pada bulan Jun 2004, masyarakat tersentak dengan khabar Dr Bruce McMahan, 65 tahun, kahwin lari dengan anak perempuannya yang berusia 35 tahun. Kes ini begitu menggemparkan kerana Bruce McMahan seorang kaya raya, dia adalah President dan CEO Argent Funds. Bruce diberitakan menikahi anak kandungnya, Linda Marie Hodge McMahan Schutt dalam sebuah upacara rahsia di Westminster Abbey.


Dr Bruce McMahan dan putrinya, Linda, kahwin lari

Anda yang belum tahu mungkin hairan, bagaimana boleh terjadi ayah dan anak saling jatuh cinta. Apalagi dikhabarkan kalau si anak sebenarnya telah berkeluarga. Linda anak Bruce Mc Mahan ini di ambil oleh keluarga angkat sejak ia lahir oleh sebuah keluarga. Bruce tidak tahu kalau dia memiliki anak perempuan.


Tanpa sengaja, tahun 1990, ia bertemu dengan anaknya, Linda yang ketika itu berusia 18 tahun. Saat itulah Bruce tahu kalau dia memiliki anak perempuan yang sudah remaja. Sejak itu mereka berhubungan, namun lama kelamaan hubungan tersebut berkembang aneh, tidak lagi seperti ayah dan anak. Keduanya saling jatuh cinta!Bruce sendiri saat itu masih berstatus suami dari istri keempatnya.


Bruce McMahan

Tahun 1998, terjadilah hubungan sex 'terlarang' itu dilanjutkan ke pelrkahwinan pada tahun 2004. Pernikahan ini dilakukan diam-diam, kerana Bruce masih terikat pernikahan begitu pun Linda yang masih bersuami. Tapi di hadapan orang banyak, mereka tetap memainkan peranan sebagai ayah dan anak. Ini penting demi keluarga dan melindungi 'rahsia' mereka.


Hidup Linda yang bergelar PhD psikologi ini pun berubah total. Dia dilimpahi harta dan kemewahan. Maklum, ayahnya yang juga suaminya itu, Bruce, seorang jutawan dari Wall Street. Harta memang boleh'menyilaukan'.
Kes ini akhirnya terbongkar, dan di bawa hingga ke pengadilan. Sidang kes ini sungguh luar biasa, sampai-sampai alat bantu sex semacam vibrator, dijadikan barang bukti. Bruce menyangkal Linda adalah anaknya, dia juga menyangkal berhubungan sex dengan Linda. Tapi hasil ujian DNA menunjukkan 99,7 persen Linda adalah anaknya. DNA Linda juga ditemukan pada vibrator itu.


sumber : http://www.villagevoice.com/news/0640,cramer,74593,6.html

Sungguh Ajaib Anak Kecil Lelaki Umur Dua Tahun Ini

Posted: 11 Jul 2012 04:00 PM PDT

Sungguh suatu keajaiban. Jantung anak kecil lelaki dua tahun asal Inggris ini kembali berdenyut normal, setelah sempat terhenti selama 39 minit. Kini, ia dapat menjalani hidup dengan normal.

Zach Hilary, mengalami serangan jantung pada akhir Januari lalu. Sang ibu, Trudy, yang menemukan putranya tergeletak sambil mengerang di lantai rumahnya.

"Benar-benar mimpi buruk bagi setiap orang tua. Nafas anak saya terhenti saat saya menelefon paramedik," kenang Trudy. Diberitakan Telegraph, Jumaat, 8 Jun 2012, Trudy sempat memberikan bantuan pernafasan selama 10 minit hingga paramedis datang.

Sesampainya di York Hospital, jantung Zach rupanya masih belum berdetik juga. Barulah, setelah diberi kejut adrenalin tiga kali, jantung anak ini kembali berdenyut.

Namun, bukan berarti masalah selesai. Dokter mengemukakan, dari hasil pindai MRI ditemukan bahawa terjadi pembengkakan pada otaknya. Trudy dan suaminya, Dave, bahkan sempat diminta mempersiapkan diri untuk kemungkinan terburuknya.Selama sebulan, Zach harus menjalani fisioterapi jalan dan bicara sebelum akhirnya diizinkan pulang ke rumah. "Rasanya, seperti melihat pertumbuhan bayi yang sangat cepat. Dia harus belajar makan, bicara, dan berjalan dari awal lagi selama fisioterapi," kata Trudy.

Untunglah, Zach kini boleh kembali menjalani hidupnya sebagai anak dua tahun dengan normal. Mengingat penyebab serangan jantung Zach masih misteri, Trudy mempersiapkan diri dengan belajar memberikan pertolongan pertama yang tepat jika sewaktu-waktu Zach kambuh lagi.

sumber: vivanews

Budak terperangkap dalam lubang bawah tanah selama 3 jam

Posted: 11 Jul 2012 11:00 AM PDT

Aaron Walsh terperangkap dalam  lubang bawah tanah yang sedalam 10 kaki dan hanya dapat di selamat selepas 3 jam kerana jeritannya didengar oleh jirannya.Jiran itu cuba menyelamatkannya tetapi tidak berjaya .
Mereka kemudiannya memanggil pihak bomba dan hanya dengan bantuan bomba dia dapat diselamat selepas 3 jam terperangkap.

Wow, Gaun Bertabur 152 Ribu Kristal Swarovski Berharga £230.000

Posted: 11 Jul 2012 10:30 AM PDT

Dengan dijahit tangan, satu per satu kristal Swarovski ditampalkan pada gaun panjang. Jumlahnya mencapai 152 ribu buah. Gaun mewah ini merupakan koleksi spesial dari Ralph & Russo.

Saat ini gaun dipamerkan di Harrods, pusat perbelanjaan mewah di Inggris, sebagai bahagian dari acara Crystal Christmas. Model gaun ini cukup klasik, kerana sang perancang terinspirasi dari gaya busana 1920an.


"Saat aku diminta untuk menciptakan gaun Swarovski, aku langsung mendapat inspirasi dari gaya 1920an. Saya ingin membuat busana yang rumit dan berkesan glamour," kata Tamara Ralph, pengarah kreatif Ralph & Russo, dikutip dari vogue.co.uk.

Dengan bertabur ribuan kristal Swarovski dan dengan proses pembuatannya yang rumit, tentu harga gaun ini sangat tinggi. Harganya mencapai £230.000.


"Ini kali pertamanya kami menggunakan sangat banyak kristal dalam sebuah gaun, totalnya mencapai 152 ribu buah! Diperlukan waktu ratusan jam untuk menyelesaikannya dan 25 pekerja untuk membuatnya. Kami sangat puas dengan hasilnya, terlihat sangat indah dalam almari kaca," kata Ralph.