Adsense

Ahad, 24 April 2011

OHBULAN!

OHBULAN!


Anuar Zain Di Mini Karnival Nasi Lemak Kopi O.

Posted: 24 Apr 2011 11:26 PM PDT

Anuar Zain Di Mini Karnival Nasi Lemak Kopi O.

Ops, mak-mak jangan merembes tengok Anuar Zain ye!

Nasi Lemak Kopi O yang memasuki tahun ke-empat bersiaran di TV9 dengan pengacara dan personaliti TV9 telah turun padang memeriahkan karnival Nasi Lemak Kopi O antaranya Aziz Desa, Farah Anuar, Sharifah Shahira, Fateen Gadis Melayu, Ashraf Muslim dan Sharifah Nur. Krew dan pihak penerbitan berbesar hati berpeluang bersama-sama menyambut ulang tahun ke-lima TV9 atas sokongan daripada penonton setia TV9 dan Nasi Lemak Kopi O meraikan ulang tahun ini dengan penuh kemeriahan.

TV9 turut menjemput 40 anak-anak yatim dari Rumah Al-Ijabah, Puchong, 40 pelajar dari Sekolah Menengah Agama Al-Maidah Addiniah, Padang Tengku, Kuala Lipis Pahang, serta 15 pesakit kanak-kanak dari Institut Pediatrik Kuala Lumpur.

Sambutan ulang tahun TV9 diraikan dengan mini karnival Nasi Lemak Kopi O yang diadakan pada 22 April 2011, hari Jumaat bermula pada pukul 8.00 pagi hingga 10.00 pagi bersiaran secara langsung di perkarangan Sri Pentas, Bandar Utama.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Drama Cita & Cinta: Sharifah Amani Diarah Oleh Azma Aizal Yusoof

Posted: 24 Apr 2011 10:34 PM PDT

Sebuah drama berjudul Cita dan Cinta arahan Azma Aizal Yusoof bakal ditayangkan pada setiap Khamis, jam 8.30 malam yang sudah bermula 21 April lepas.

Bermula dengan pertemuan Azlan lakonan Izzue Islam berasa tertekan kerana penyanyi utama kumpulannya iaitu Indah (Chomel Fana) telah menarik diri dan sekaligus memutuskan hubungan dengan Azlan. Azlan pula bercita-cita untuk mempunyai kumpulan muzik terkenal suatu hari kelak. Ini membuatkan Azlan berada di dalam situasi yang sangat tertekan. Apatah lagi Azlan sememangnya mempunyai sikap baran telah memarahi sesiapa sahaja yang berada dekat dengannya termasuklah sahabat baiknya iaitu Fiq (lakonan Beto Khusyairi). Sharifah Amani yang melakonkan watak kembar kepada Azlan iaitu Zalia berasa amat rimas dengan kelakuan Azlan.

Fiq amat memahami sikap Azlan, apatah lagi masalah keluarga yang dihadapi oleh Azlan dan Zalia. Pada masa yang sama, Zalia pula telah lama menaruh hati kepada Fiq tetapi hanya memendamkan sahaja hasrat tersebut. Suatu hari, muncul Diya anak saudara kepada pemilik café dan bekerja di situ. Diya yang dilakonkan oleh Nadia Aqilah, mempunyai sikap yang pendiam dan suka membawa diri. Fiq pula sering melihat Diya menangis seorang diri dan ini menimbulkan perasaan kasihan terhadap Diya. Fiq cuba merapatkan diri dengan Diya dan kebetulan pula Diya amat menyenangi Fiq yang senitasa mengambil berat tentang dirinya.

Azlan pula masih kebingungan mencari penyanyi bagi kumpulannya. Tanpa disangka, Diya mempunyai kebolehan menyanyi dan mempunyai cita-cita untuk menjadi penyanyi terkenal suatu hari nanti. Diya mula menyanyi lagu-lagu yang digubah oleh Azlan sementara lirik pula ditulis sendiri oleh Fiq. Diya amat menyukai lirik-lirik yang dihasilkan oleh Fiq. Ini membuatkan mereka semakin akrab. Keadan ini tidak disenangi oleh Zalia yang menaruh hati terhadap Fiq dan berasakan dia hanya bertepuk sebelah tangan. Kini Zalia lebih rapat dengan Jimmy (lakonan Keifli Idir ) yang sentiasa menjadi sahabat setia untuk meluahkan masalah.

Suatu hari berlaku pertelingkahan antara Azlan dan Diya. Tanpa disangka, Azlan juga turut menaruh hati kepada Diya. Fiq terpaksa memberi laluan kepada Azlan kerana Azlan merupakan sahabat baiknya, Diya pula terpaksa berterus-terang dengan semua sahabat barunya yang dia baru sahaja bercerai dan kini sedang berusaha mendapatkan hak penjagaan anaknya.

Ketika mereka sedang bertelagah itu, Zalia tiba-tiba menerpa mereka dan memberitahu yang Jimmy telah dimasukkan ke hospital. Jimmy sebenarnya menghidapi penyakit kronik dan tidak pernah berkongsi dengan sesiapa masalah penyakitnya. Apatah lagi Jimmy menghadapi masalah kewangan kerana tidak dapat menampung perbelanjaan pembedahannya.

Apakah kesudahan hubungan cinta tiga segi Azlan, Diya dan Fiq? Berjayakah Azlan memujuk Diya untuk menjadi penyanyi utama kumpulannya? Bagaimana pula dengan Zalia yang menaruh hati dan perasaan terhadap Fiq dan perasaan kasihannya terhadap Jimmy yang kini terlantar sakit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Sekitar Karnival Ulangtahun TV9 Nasi Lemak Kopi O

Posted: 24 Apr 2011 09:34 PM PDT

Meraikan Ulang Tahun TV9 di Karnival

TV9 Di Hatiku kini memasuki tahun kelima ia bersiaran dan Nasi Lemak Kopi O merupakan salah satu program bual bicara di TV9 yang turut meraikan ulang tahun tersebut. Sambutan ulang tahun TV9 bakal diraikan dengan mini karnival Nasi Lemak Kopi O yang diadakan pada 22 April 2011, hari Jumaat bermula pada pukul 8.00 pagi hingga 10.00 pagi bersiaran secara langsung di perkarangan Sri Pentas, Bandar Utama.

krew Nasi Lemak Kopi O

Acara meriah ini telah dihadiri oleh Pengerusi Media Prima Berhad, Datuk Johan Jaaffar, Ketua Pegawai Operasi Rangkaian Televisyen Media Prima Berhad, En. Ahmad Izham Omar dan Ketua Pengurusan Penjenamaan Kumpulan TV9, En. Feisal Malik.

Anuar Zain

ANUAR ZAIN

Terdapat pelbagai aktiviti yang menarik telah disusun sepanjang dua jam ia bersiaran menerusi Nasi Lemak Kopi O. Orang ramai dijemput hadir bagi memeriahkan karnival Nasi Lemak Kopi O ini sambil menyaksikan pelbagai aktiviti-aktiviti yang menarik dan persembahan istimewa yang akan memukau mata sesiapa yang hadir. Kehadiran artis tempatan iaitu Anuar Zain untuk memeriahkan karnival dengan single terbarunya, Sedetik Lebih, telah menggamatkan suasana karnival. Turut hadir bersama untuk memeriahkan pentas persembahan karnival adalah Misha Omar dan Alyah.

Karnival Nasi Lemak Kopi O yang berlangsung selama dua jam itu membawa para pengunjung menyaksikan kehebatan persembahan Fire Eater yang bermain dengan api, kemudian para pengunjung berkesempatan melihat pertunjukan silap mata, demonstrasi guntingan rambut oleh pemenang Best Daring Hairstylist dalam Indonesia Hair Show dan persembahan band. Para pengunjung juga dijemput ke stesen Nasi Lemak untuk menikmati Nasi Lemak dan minuman Kopi O yang telah disediakan khas untuk anda.

Nasi Lemak Kopi O yang memasuki tahun ke-empat bersiaran di TV9 dengan pengacara dan personaliti TV9 akan turun padang memeriahkan karnival Nasi Lemak Kopi O antaranya Aziz Desa, Farah Anuar, Sharifah Shahira, Fateen Gadis Melayu, Ashraf Muslim dan Sharifah Nur.

Krew dan pihak penerbitan berbesar hati berpeluang bersama-sama menyambut ulang tahun ke-lima TV9 atas sokongan daripada penonton setia TV9 dan Nasi Lemak Kopi O meraikan ulang tahun ini dengan penuh kemeriahan. TV9 turut menjemput 40 anak-anak yatim dari Rumah Al-Ijabah, Puchong, 40 pelajar dari Sekolah Menengah Agama Al-Maidah Addiniah, Padang Tengku, Kuala Lipis Pahang, serta 15 pesakit kanak-kanak dari Institut Pediatrik Kuala Lumpur.

Nasi Lemak Kopi O bersiaran di TV9 pada setiap hari Jumaat, Sabtu dan Ahad pada jam 8.00 pagi hingga 10.00 pagi.

TV9 – Lima Tahun Di Hatiku.

_DSC7569

ANUAR ZAIN

En. Izham Omar, Ketua Pegawai Operasi Rangkaian Televisyen Media Prima Berhad

En. Izham Omar, Ketua Pegawai Operasi Rangkaian Televisyen Media Prima Berhad

Farah Anuar dan Fatheen

Farah Anuar dan Fatheen

Persembahan api

Persembahan api

Persembahan menari sambil potong rambut

Persembahan menari sambil potong rambut

Alyah

ALYAH

Farah Anuar, Syarifah Nur bersama pelajar Sek Men Agama Al-Maidah

Farah Anuar, Syarifah Nur bersama pelajar Sek Men Agama Al-Maidah

En. Feisal Malik, Ketua Pengurusan Penjenamaan Kumpulan TV9

En. Feisal Malik, Ketua Pengurusan Penjenamaan Kumpulan TV9

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Karnival Nasi Lemak Kopi O di Laman Budaya Taman Tasik Shah Alam
 • Sekitar Karnival Nasi Lemak Kopi O
 • Nasi Lemak Kopi O Musim Baru
 • The Fabulous Cats Lebarkan Sayap Ke Indonesia
 • Perlawanan Bowling Piala Apa-Apa Aje & Remaja
 • Sekitar Party Ulangtahun Budiey.com Ke-4 – Pendaftaran Part 2
 • Malam Gema Puisi Gaza TV9
 • Gambar Maizawati Zainal Isteri Akhil Hayy
 • Jom Singgah di Booth SIY di Karnival RIA
 • Nikki, Colabr8, Elyana di Karnival Jom Heboh 2008
 • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

  Sekitar Konsert Gadis Semasa Sunsilk

  Posted: 24 Apr 2011 07:51 PM PDT

  Melda menghiburkan Kuala Lumpur dan memburu impian beliau di atas pentas!

  Sunsilk memenuhi impian Melda dan memberi inspirasi kepada wanita muda untuk menikmati kehidupan mereka dengan semangat membara.

  Kuala Lumpur – Selepas satu perjalanan menarik yang penuh emosi, keputusan dan pembelajaran bernilai, Melda Ahmad kini sudah sampai ke perjalanan akhir sebagai Gadis Semasa Sunsilk di pentas, memberikan persembahan kepada ribuan peminat beliau. Bukti nyata kepada tunjukajar berharga yang beliau terima daripada Sunsilk dan tiga pakar industry, Melda dengan penuh keyakinan menyambut cabaran mengadakan sebuah konsert dan memberikan persembahan bersama artis-artis terkenal lain seperti Ella, Yuna, Hujan dan One Nation Emcees.

  Pic 2

  "Perjalanan sebagai Gadis Semasa Sunsilk tidak dapat diungkapkan dengan kata-kata. Bagaimanapun, pengalaman dan pembelajaran yang diterima telah memupuk dan menghidupkan keberanian dalam diri saya untuk hidup dan mengekspresikan diri dengan yakin sambil menaikkan semangat saya untuk muzik. Ini akan sentiasa menjadi detik penuh kegemilangan dan saat paling berharga dalam hidup saya dan saya amat terhutang budi kepada Sunsilk untuk semua ini," jelas Melda Ahmad.

  Acara kemuncak unggul buat perjalanan penuh inspirasi di mana seorang gadis pemalu dan pendiam bertukar menjadi seorang individu yang penuh keyakinan dan keanggunan, melalui pengajaran dan bimbingan pakar-pakar Sunsilk, kini telah mencapai impiannya dan menjadi inspirasi kepada semua. Para peminat yang telah mengikut kisah menyentuh hati beliau di televisyen telah diberi peluang berjumpa dengan Melda secara peribadi, dan dihiburkan dengan dua buah lagu yang telah melonjakkan beliau ke dalam radar Sunsilk serta 'single' terbaru beliau berjudul Aku Adalah Aku. Melda Ahmad juga telah berduet dengan idola muzik beliau, Yuna dan Ella sebagai sebahagian daripada persembahan beliau.

  "Sunsilk amat berbangga dengan transformasi Melda dan individu yang terbentuk setelah melalui perjalanan Gadis Semasa Sunsilk. Kami memang berniat untuk menaikkan dan membimbing Melda menjadi seorang individu yang tidak teragak-agak untuk memburu impian beliau dengan penuh keyakinan dan kecantikan. Ia adalah misi Sunsilk untuk mendidik dan membangunkan wanita Malaysia muda dengan kegembiraan, kebebasan dan jaminan diri untuk mengejar semangat mereka, dengan bantuan pakar-pakar. Dan Melda baru sahaja membuktikan yang ia dapat dicapai dan memberi inspirasi kepada semua wanita di Malaysia," kata Emily Chong, Pengurus Jenama (Sunsilk), Malaysia, Unilever (Malaysia) Holdings Sdn Bhd.

  Pic 13

  Falsafah asas Sunsilk adalah bahawa aksesibiliti kepada pakar dapat membantu kaum wanita tampil menawan serta berkeyakinan untuk hidup dengan penuh bersemangat. Kolaborasinya dengan tujuh daripada pakar rambut terkemuka bagi menghasilkan Sunsilk Co-Creations membolehkan para wanita menghasilkan rambut cantik di rumah dan hidup dengan penuh gaya, kecantikan dan keyakinan. Konsep ini ditransfus dalam Gadis Semasa Sunsilk di mana interaksi Melda dengan tiga pakar tempatan telah menyerlahkan nilai komersial beliau, sekaligus memperkasakan beliau untuk mempelbagaikan gaya muzik beliau.

  "Bukan mengejar glamor tetapi didorong semangat ingin berkongsi muzik beliau, segala usaha gigih dan ketekunan Melda melalui bimbingan pakar-pakar yang telah berkolaborasi bersama Sunsilk telah membuka peluang untuk berkongsi kisah beliau melalui persembahan konsert yang menarik. Kami berpendapat bahawa konsert adalah cara baik untuk meraikan kemuncak perjalanan beliau kerana Melda amat meminati muzik dan Sunsilk percaya bahawa setiap wanita seharusnya dibenarkan memburu impian masing-masing, jadi cara terbaik untuk mengakhiri perjalanan beliau adalah dengan satu persembahan unggul," tambah Chong.

  Turut bersama meraikan saat indah ini bersama Melda, artis seperti Ella dan Yuna juga amat teruja untuk acara kemuncak ini. Selaku artis yang telah dikenali ramai, mereka memahami kesukaran dan cabaran yang boleh menghalang seseorang daripada mengejar impian mereka dan kedua-dua wanita berbakat ini sedia menjadi sebahagian daripada perjalanan Melda ke arah mencapai potensi penuh dan menikmati detik paling indah dalam hidup beliau.

  Kini tiba saatnya Melda Ahmad memainkan peranan beliau sebagai Gadis Semasa Sunsilk. Berbekalkan pengalaman menarik untuk dikongsi, Melda kini akan menjadi pemangkin kepada kaum wanita di Malaysia untuk mengekspresikan diri mereka dengan yakin dan inspirasi kepada mereka untuk mengejar kehidupan yang sempurna. Konsert ini pasti menjadi gabungan minat sejati, persembahan bertenaga dan kemahiran persembahan yang unggul daripada Melda dan semua artis yang terlibat.

  Memaparkan konflik dalaman, cinta, cabaran persahabatan, perkembangan peribadi dan perubahan hidup Melda, audien di seluruh negara telah terpukau oleh Gadis Semasa Sunsilk sejak 11 Januari 2011. Bagi mereka yang terlepas menyaksikan episode lalu dan ingin menyaksikan perjalanan beliau, sila layari www.facebook.com/GadisSemasaSunsilk untuk menyaksikan episod yang terlepas dan mendapatkan maklumat serta acara terkini Gadis Semasa Sunsilk.

  Sinopsis Gadis Semasa Sunsilk
  Gadis Semasa Sunsilk, sebuah siri drama realiti, mengisahkan kehidupan seorang pelajar muzik dengan bakat terpendam dalam bidang penulisan lagu. Malu tetapi berbakat, beliau mengekspresikan bakat beliau dengan memuat naik lagu gubahan sendiri ke laman sosial di internet tanpa menunjukkan diri beliau. Beliau tidak pernah terfikir untuk merealisasikan impian beliau di atas pentas.

  Sebuah jenama yang sinonim dengan kesempurnaan melalui sentuhan pakar, Sunsilk pakar penjagaan rambut berganding bahu dengan jurulatih vokal tempatan terkenal, Ajai; personaliti TV popular, Wardina; dan pendandan pakar, Bambang Soteto, bagi menawarkan aksesibiliti kepada pakar, pengalaman luas dan bimbingan untuk memberikan Melda suntikan keyakinan dan membantunya merealisasikan impian beliau. Sunsilk percaya bahawa dengan akses kepada bimbingan pakar, semua wanita seperti Melda akan memiliki kecantikan, keyakinan dan impian mereka.

  Gadis Semasa Sunsilk akan merakamkan seluruh pengalaman Melda daripada ikatan persahabatan dan cinta, saat ceria dan sedih, tawa dan tangisan serta kejutan sepanjang perjalanan ini dalam 13 episod.

  Pic 1

  Rangkaian Co-Creations Sunsilk
  Semua orang berhak memiliki rambut cantik. Sunsilk percaya bahawa rahsia rambut cantik tidak harus dihadkan kepada lawatan ke salon dan telah bekerjasama dengan pakar rambut antarabangsa terkemuka untuk menghasilkan rumusan bertaraf dunia buat semua orang yang ingin mengekalkan mahkota keanggunan mereka.

  Salah satu daripada jenama penjagaan rambut paling lama dan terbesar di dunia, Sunsilk telah buat kali pertamanya dalam industri penjagaan rambut, membentuk kolaborasi jangka panjang dengan tujuh daripada pakar rambut terkemuka di dunia untuk menghasilkan bersama rumusan khas buat semua jenis rambut, setiap seorang menghasilkan penyelesaian unik untuk jenis rambut tertentu. Sunsilk membawa kepada jutaan suatu perkara yang dulunya hanya boleh diperolehi di salon elit – kepakaran produk bertaraf dunia kepada setiap wanita di seluruh dunia, agar mereka boleh memiliki "pakar dalam botol" mereka sendiri bagi memiliki rambut cantik di rumah.

  Rangkaian produk Sunsilk Co-Creation bertujuan memberikan jutaan pengguna sentuhan pakar dalam penjagaan rambut, memberikan wanita moden keanggunan, kecantikan dan keyakinan yang mereka perlukan.

  Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

  Tags:

  Click on the following buttons to share this article with your friends:

  Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Lirik Aku Adalah Aku Melda Ahmad
 • Video Aku Adalah Aku & Putus Melda Ahmad
 • Emelda Terajui Konsert Gadis Semasa Sunsilk
 • Gadis Semasa Sunsilk
 • Gadis Semasa Sunsilk Perkenalkan Melda Ahmad
 • Sunsilk Revolutionises Hair Care with Nanotechnology
 • Gambar Sekitar Konsert Search Di Awan Biru di Johor Bahru
 • Revolusi Penjagaan Rambut Sunsilk dengan Nanoteknologi
 • Miliki Rambut Sentuhan Pakar daripada SUNSILK
 • Gambar Search di Konsert Search Di Awan Biru Seberang Jaya
 • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

  Sensasi

  Sensasi


  Raja Lawak minggu ke-4 banyak peningkatan

  Posted: 24 Apr 2011 10:49 AM PDT

  Minggu ke-4 nie lawak Jozan semakin mantap..hahah memang kelakar tengok aksi dan gelagat Johan dan Zizan...Semakin lama,Jozan sudah menunjukkan taring...go Jozan,sensasi yakin ramai yang meminati mereka berdua nie...  Kumpulan Jambu pulak yang kelakaynya ialah aksi mereka...hahaha..tengok je aksi dan lakonan mereka pun dah rasa nak gelak,Sensasi rasa kelakar part dier cakap "dont touch me"...memula dia nyanyi lagu doraemon,tp agak ke laut...ape pun lawak derang best,bak kata Saiful Apek,terbaekk..  Nabil tetap konsisten,memang kreatif dengan lawak yang baru dan bijak....Pasal Mesin Masa..haha  Minggu ke-empat nie Lawak amir mendapat pujian juri,Amir nampak lebih konfiden kali nie dan ada org yang gelak,drpd sebelum2 nie lawak amir sunyi je...huhu..  Minggu kali nie bottom 3 adalah,Jihan,Man dan Alex,..dan anmpaknya Alex telahpun terkeluar..

  Apepun,sensasi harap minggu ke-5 lebih best dan kelakar daripada para peserta Maharaja Lawak.

  Keluarga,pengurus,kekasih dan rakan-rakan Justin Bieber

  Posted: 24 Apr 2011 10:27 AM PDT


  Bakat nyanyian Justin Drew Bieber atau lebih dikenali sebagai Justin Bieber telah ditemui oleh Scooter Braun yang kini merangkap pengurus beliau pada sekitar tahun 2008 menerusi video di laman YouTube yang dimuat turun oleh ibunya.

  Sejak itu, Braun tidak pernah berhenti untuk mengetengahkan dirinya dan memperkenalkan kepada orang kuat industri muzik Hollywood termasuklah penyanyi R&B, Usher dan juga pengerusi syarikat rakaman Island Def Jam, L.A Reid.

  Single pertamanya, "One Time" telah mendapat sambutan hebat dan menduduki tempat teratas di carta-carta muzik. Bieber juga menjadi artis pertama yang mempunyai tujuh buah lagu dalam album pertama yang menduduki dalam carta Billboard Hot 100.


  Pattie Mallette (Ibu)


  Patricia Lynn 'Pattie' Mallette berusia 18 tahun ketika mengandungkan anak lelakinya itu. Bieber dilahirkan pada 1 Mac 1994 di London, Ontario, Kanada dan Malette telah membesarkannya sebagai seorang ibu tunggal. Bieber telah membesar bersama ibunya selepas ibu bapa mereka berpisah saat masih kecil. Sebelum Bieber dilahirkan, Mallette ketika berusia 17 tahun pernah cuba membunuh diri setelah didera secara seksual dan beralih ke dadah dan alkohol. Kini Mallette sudah berubah dan Bieber pernah mengkredit ibunya sebagai "orang yang bertanggungjawab atas kejayaannya".

  Jeremy Bieber (Ayah)


  Walaupun sudah berpisah dengan Mallette ketika Justin masih kecil, Jeremy masih lagi mengekalkan hubungan dan berkomunikasi dengan anak lelakinya itu sehingga sekarang. Kini Jeremy sudah pun berkahwin dan mempunyai dua orang anak.

  Scooter Braun (Pengurus)


  Secara tidak sengaja menonton video yang dimuat turun oleh Mallette, Braun telah bertindak berjumpa dengannya dan berjanji untuk mendapatkan perjanjian rakaman untuk Bieber. Braun sentiasa berada di sisi Bieber apabila karier nyanyiannya bermula sehinggalah sekarang. Braun pernah ditahan polis apabila satu sesi bertemu peminat di sebuah pusat membeli-belah tidak terkawal.

  Usher

  Justin Bieber bersama penyanyi R&B dan mentornya, Usher.

  Apabila Braun mula mengendali Bieber, dia cuba mendapatkan nama-nama besar dalam industri seperti Usher dan Justin Timberlake untuk membantu melancarkan kariernya. Usher terpegun melihat bakat Bieber dan membantunya mendapatkan perjanjian rakaman di Island Def Jam milik L.A Reid.

  Selena Gomez


  Ramai sedia maklum bahawa Bieber dan pelakon Disney ini memang bercinta setelah pasangan ini mengakui hubungan mereka. Walaupun baru-baru ini timbul khabar angin bahawa pasangan ini telah berpisah apabila Gomez mengetahui Bieber masih lagi menghantar pesanan ringkas kepada Jasmine Villegas, gadis yang pernah digosip bercinta dengannya, ianya adalah khabar angin yang tidak berasas.

  Michael Jackson  Merupakan seorang peminat Michael Jackson, Bieber sentiasa menganggap raja pop tersebut sebagai sumber inspirasi dalam hidupnya.

  Beyonce Knowles


  Bieber adalah peminat nombor satu Beyonce Knowles! Bieber seringkali memberitahu dalam temu ramah bahawa dia sangat menyukai bekas penyanyi kumpulan Destiny's Child dan bagaimana wanita tersebut menghancurkan hatinya apabila berkahwin dengan Jay-Z. Bieber dan Knowles bertemu buat pertama kali ketika Anugerah Grammy pada tahun 2010.

  Jaden & Willow Smith

  Justin Bieber bersama Willow (hujung kiri) dan abangnya, Jaden.

  Hubungan rapat Bieber dengan anak-anak kepada pelakon Will dan Jada Smith sememangnya diketahui ramai. Malah Jaden pernah membuat persembahan untuk filem Bieber, "Never Say Never".

  Gambar-Gambar pertunangan Ashraf Muslim dan Noor Dayana

  Posted: 24 Apr 2011 10:09 AM PDT

  Tahniah diucapkan kepada pasangan tunang nie iaitu Ashraf Muslim dan Noor Dayana,..

  Sensasi pasti ramai yang cemburukan Noor Dayana,dapat plak tunang hensem,beriman plak tue..cisss..Tapi inilah yang dinamakan jodoh.Semoga jodoh mereka berpanjangan dan ke jinjang pelamin.Tunang Ashraf Muslim ialah anak kepada Haji Lokman, yang merupakan tuan punya pusat perubatan Syifa Al Hidayah.

  Majlis pertunangan Ashraf dan Dayana telah berlangsung di Pusat Perubatan Islam Al-Hidayah, Gombak pada jam 9.45 pagi 23 April 2011. Stesen televisyen TV9 turut mengadakan lintas langsung bagi memberi peluang kepada peminat melihat bakal isteri pelakon itu. Majlis pada 23 April itu dimulakan dengan bacaan doa sebelum diteruskan dengan acara menyarung cincin. Ibu saudara Ashraf, Fatimah Azil menjadi wakil pihak lelaki bagi menyarungkan cincin pertunangan ke jari manis Dayana. Ini kerana ibu kepada pelakon ini sudah meninggal dunia.

  Sebanyak tujuh dulang hantaran telah dihadiahkan oleh pihak lelaki kepada pihak perempuan. Pemberian ini dibalas dengan tujuh dulang. Antara barangan yang disertakan ialah set alat mekap, persalinan, sireh junjung, kek (dari Dayana) dan buah-buahan (dari Ashraf).

  Pasangan ini bakal melangsungkan pernikahan di Tanah Suci Mekah pada 1 Syawal hadapan. Ashraf, Dayana dan sanak saudara akan berlepas ke Mekah pada 17 Ogos dan akan menghabiskan masa kira-kira dua minggu di sana.


  gambar majlis pertunangan ashraf muslim

  gambar majlis pertunangan ashraf muslim

  gambar majlis pertunangan ashraf muslim

  gambar majlis pertunangan ashraf muslim

  gambar majlis pertunangan ashraf muslim

  gambar majlis pertunangan ashraf muslim

  gambar majlis pertunangan ashraf muslim

  gambar majlis pertunangan ashraf muslim

  gambar majlis pertunangan ashraf muslim

  gambar majlis pertunangan ashraf muslim

  gambar majlis pertunangan ashraf muslim

  gambar majlis pertunangan ashraf muslim  gambar tunang ashraf muslim