Adsense

Khamis, 27 Oktober 2011

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Belajar Betulkan Bahasa Secara Santai Di TV2

Posted: 27 Oct 2011 11:00 PM PDT

BELAJAR BETULKAN BAHASA SECARA SANTAI DI TV2

Penggunaan bahasa rojak digunakan secara berleluasa dan langkah segera perlu diambil untuk mengatasinya. Situasi ini disokong Kementerian Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan (KPKK) memandang serius terhadap penggunaan 'bahasa rojak' di kalangan pengamal media radio dan televisyen tempatan. Malah Menterinya, Datuk Seri Dr. Rais Yatim berkata, kerajaan amat memandang serius terhadap fenomena itu dan menyarankan semua media penyiaran termasuk semua stesen radio dan televisyen agar dapat membetulkannya segera.

Justeru Radio Televisyen Malaysia (RTM) dalam menyahut seruan mendidik masyarakat tentang penggunaan bahasa yang betul menerusi sebuah sitkom terbaharu yang disampaikan secara santai, Bahasa Biar Betul mulai 5 November ini, setiap Sabtu, jam 5.00 petang menerusi TV2.

NDI_0504

Sepanjang 13 episod siarannya, sitkom yang menampilkan pelakon Zaibo (Iqbal), Dilla Ahmad (Rose), Darling Ngasri (Lin Sofea), Mandy Chong (Irene Law), Shashi Taran (Prakash), Ngasrizal Ngasri (Upi) Sofian Bujang (Kay) dan Kazarudin Saisi (Zaman) ini mengajak penonton kembali menilai sejauh mana penggunaan bahasa rojak yang digunakan dalam pergaulan seharian.

Menariknya, sitkom arahan Noor Azizah Mohamad, Unit Drama TV RTM ini menyampaikan usaha memperbaiki bahasa pertuturan secara santai dalam dialog yang digunakan pelakonnya di samping mengetengahkan tajuk dan topik yang berbeza dalam setiap episod siarannya.
Menerusi episod pengenalannya, Bahasa Biar Betul mengetengahkan tajuk Hari Pertama di mana plot cerita lebih kepada memperkenalkan watak dan perwatakan setiap orang dalam siri ini. Setiap pelajar memiliki sebab tersendiri kenapa mereka mengikuti program kelas bahasa. Masing-masing menceritakan peristiwa yang telah mereka lalui hingga membawa mereka ke kelas bahasa ini. Pembelajaran kelas bahasa bermula dengan pembetulan salah bahasa yang digunakan setiap orang semasa menceritakan latar belakang mereka. Mereka mempunyai kelemahan penggunaan bahasa yang berbeza mengikut perwatakan masing-masing.

Pembelajaran di kelas semakin berkembang menerusi episod Hari Jadi Pengetua yang membawa situasi Cikgu Rose meminta setiap orang menyediakan satu catatan mengenai sesuatu peristiwa yang dialami oleh mereka pada hujung minggu ini dan membawa catatan tersebut pada hari Isnin nanti. Hari Isnin itu juga merupakan hari jadi Encik Iqbal, jadi dia berpakat dengan Zaman supaya Zaman menghebohkan tarikh hari jadinya supaya semua orang tahu dan orang akan membuat kejutan parti hari jadinya.

Pada hari Isnin itu semua orang termasuk Zaman sendiri lupa pasal hari jadi Encik Iqbal kerana sibuk menyiapkan tugasan yang diberikan oleh Cikgu Rose. Encik Iqbal kecewa kerana semua orang tidak pedulikannya. Rupanya itulah kejutan kepada En. Iqbal, apabila dia rasa semua orang tidak mempedulikan dia, semua orang muncul dengan kejutan hari jadi.

Saksikan juga episod Buat Bisnes apabila kelas digemparkan dengan watak Kay yang menjual barang terpakai di internet. Dia membeli barang terpakai daripada kenalannya dengan harga murah kemudian menjual dengan harga mahal di laman sesawangnya. Di dalam kelas Kay menjadi sibuk, telefonnya selalu berdering dan dia akan keluar untuk menghantar barang.

Melihat Kay berjaya dengan bisnes laman sesawangnya, Zaman meminta Kay memasukkan barang terpakai miliknya untuk dijual dengan cara sama. Lin Sofea datang ke kelas dengan menunjuk pakaian serta aksesori berjenama yang kononnya dibeli dengan harga mahal dari luar negara. Dia memperlekehkan barang orang lain. Pengetua memanggil Kay kerana masalah Kay yang selalu ponteng kelas. Pengetua mengugut, jika Kay tidak berubah dia akan memberitahu orang tua Kay. Kay memberi satu barang jualannya kepada pengetua sebagai ganjaran Pengetua tidak memberitahu orang tuanya.

Satu hari Lin membawa beg tangan yang dikatakan dibeli dengan harga mahal dari luar negara. Rupanya beg tangan itu milik isteri Zaman. Lin membeli dari beg tangan itu daripada laman sesawang. Zaman datang meminta beg tangan itu kembali kerana isterinya mengamuk mahukan beg tangan itu semula. Pengetua pula dikejar oleh seorang lelaki kerana barang yang diberi oleh Kay ialah barang milik lelaki tersebut yang telah dicuri. Rupanya barang yang Kay beli daripada kenalannya untuk dijual di internet ialah barang-barang curi.

SWN_1892

SWN_2009

SWN_2117

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Betulkah Ini Gambar Kekasih Sebenar Fasha Sandha?
 • PROGRAM LAMAN SANTAI LAGU & FILEM DI ISTANA BUDAYA
 • Hujah di Tv9 Bincang Bahasa Melayu Bahasa Perpaduan
 • Advertorial: Santai Sahur Bersama Dayu (D'Henna Artiste)
 • Soalan Pembaca: Mengapa Guna Bahasa Melayu Skema?
 • Dafi AF, Rahim Maarof, Ogy Ahmad Daud di Laman Santai
 • Gambar Pelakon Drama KAMI Nas-T Pegang Anjing
 • Datuk Siti Nurhaliza di Laman Santai, Istana Budaya 21 Jun
 • Radio Capital FM88.9 Mahu Lawan Radio Hot FM dan Radio Era?
 • Aizat Teruja Mahu Belajar Muzik di United Kingdom
 • Full content generated by Get Full RSS.

  Perlawanan Akhir Piala Malaysia 2011

  Posted: 27 Oct 2011 10:49 PM PDT

  RTM SIAR PERLAWANAN AKHIR PIALA MALAYSIA 2011 MENERUSI TV1

  Faham dengan kehendak rakyat, Radio dan Televisyen Malaysia (RTM) berusaha sedaya upaya memastikan siaran langsung perlawanan bola sepak Liga Malaysia (Liga M) 2011 disiarkan di saluran televisyen percuma itu dan ianya telah pun direalisasikan sepanjang berlangsungnya perlawanan Piala Malaysia tahun ini.

  Kemuncaknya RTM bakal menyiarkan Perlawanan Akhir Piala Malaysia 2011 antara pasukan Negeri Sembilan menentang pasukan Terengganu yang berlangsung di Stadium Shah Alam, Sabtu depan ekoran kerja penyelenggaraan sedang dijalankan di Stadium Nasional, Bukit Jalil.

  Siaran langsung disiarkan bermula jam 8.40 malam ini menyaksikan kejayaan mara ke Perlawanan Akhir Piala Malaysia tahun ini menyaksikan pertembungan kali ke 5, Terengganu dengan Negeri Sembilan. Kedua-dua pasukan semestinya sudah mengenali antara satu sama lain. Namun demikian, strategi dan kekuatan mental pemain sudah semestinya akan dijadikan sebagai senjata utama untuk memburu gelaran Juara Piala Malaysia 2011.

  Pengendali pasukan Terengganu, Irfan Bakti Abu Salim yakin Skuad Penyu mampu membawa pulang Piala Malaysia pada perlawanan akhir ini. Keyakinan ini berdasarkan prestasi dan komitmen skuad bimbingannya itu bermula awal musim lagi dan momentum itu konsisten sehingga menghampiri kemuncak apabila semalam berjaya menyekat kemaraan Selangor, juara 32 kali.

  Negeri Sembilan pula sedang melakukan percaturan penuh teliti dalam merencana skuad terbaik bagi menghadapi Terengganu pada perlawanan akhir ini. Jurulatihnya Mohd Azraai Khor Abdullah meluahkan kegembiraannya kerana semua pemain skuad 'Hoben Jang Hoben' itu bebas dari sebarang kecederaan.

  Justeru kepada penyokong dua pasukan ini pastikan anda berkongsi babak-babak menarik aksi tendangan, asakan, pertahanan dan jaringan sang juara dalam Perlawanan Akhir Piala Malaysia 2011 antara pasukan Negeri Sembilan menentang pasukan Terengganu, jam 8.40 malam hanya di TV1.

  Sukan Terbaik Hanya di RTM

  Tags:

  Click on the following buttons to share this article with your friends:

  Baca artikel lain yang berkaitan:

 • FINAS Tayang Piala Dunia FIFA 2010
 • Siaran Langsung Kejohanan Piala Thomas Uber 2010
 • Hujan Lawan One Buck Short di Piala Rakyat Pagi X
 • Santai Tonton Piala Dunia di i-CITY Shah Alam
 • Perlawanan Akhir Piala Dunia FIFA Afrika Selatan 2010™ in 3D
 • Jumaat Cuti Umum Malaysia Menang Piala Suzuki AFF2010
 • E-Toyol.com – Promosi Piala Dunia 2010
 • Perlawanan Bowling Piala Apa-Apa Aje & Remaja
 • Sokker Koors Semarakkan Sambutan Piala Dunia FIFA 2010
 • Perlawanan Persahabatan Bolasepak Sorakan Emosi FC VS UITM
 • Full content generated by Get Full RSS.

  borak kosong

  borak kosong


  Jantan tak guna sanggup tuduh teman selingkuhannya sebagai pencuri untuk elak rahsia bocor

  Posted: 27 Oct 2011 09:00 PM PDT

  Bagi para wanita, harap hati-hati jika dapat kenalan boyfriend baru dari Facebook, kerana boleh jadi kamu tiba-tiba dituduh sebagai pencuri seperti yang dilakukan oleh lelaki dari Colorado ini terhadap kenalan barunya.

  Ketika Kevin Gaylor, 24, sedang santai menunggu kenalan barunya yang dia kenal melalui Facebook untuk berkunjung kerumahnya, tetapi kekasih 'rasmi'nya iaitu isterinya tiba dulu di rumah . Saat sang tamu datang, Gaylor yang jelas takut ketahuan telah selingkuh atau curang segera menelefon polisi dan melaporkan tamunya tersebut sebagai seorang pencuri!

  Entah bagaimana kejadian selanjutnya, yang pasti seperti dikhabarkan oleh The Gazette, Kevin Gaylor dinyatakan telah membuat laporan palsu ke polis.

  Dinyatakan media tersebut, Gaylor saat ini tidak dapat dihubungi melalui nombor telefonnya sehingga hingga kini belum dapat diminta pendapatnya.  sumber: AP

  Wow..hebat bos guna robot untuk pantau pekerjanya dari rumah

  Posted: 27 Oct 2011 08:00 PM PDT

  Seorang pencipta video game telah menemukan cara untuk bekerja dari rumah sambil mengawasi kerja para pekerjanya secara langsung, iaitu dengan menggunakan sebuah robot .

  Seorang pengusaha sukses Richard Garriott telah menjalankan urusan pejabatnya di Austin, Texas dengan menggunakan robot sejak Julai lalu.

  Menurut laporan KXAN, robot beroda dua yang mirip R2D2 dari serial Star Wars ini mengelilingi pejabat perusahaan pengembang game milik Garriott. Dengan ini, ia dapat bergabung dalam rapat dan bahkan menemui stafnya untuk berdiskusi dengan mereka sementara Garriott bekerja dari rumahnya di New York.  Garriott mengatakan para stafnya merasa nyaman dengan robot tersebut di pejabat, meskipun ia berusaha untuk tetap menjaga keseimbangan privasi para pekerjanya.

  Sumber : dailymail

  Parah! Sudah Terbit Komik Pendidikan Homoseks Untuk Anak

  Posted: 27 Oct 2011 07:40 PM PDT

  Fenomena memperjuangakan hak-hak kaum homoseks dan transgender terjadi dimana-mana, mereka ingin semakin menunjukan eksistensinya dan minta pengakuan hak-hak kesamaan dengan orang lain yang normal. Akhirnya banyak cara ditempuh termasuk dengan kempennya dan doktrinisasi. Yang lebih mencemaskan adalah penyebaran faham ini (yang masih dianggap oleh agama manapun) sebagai "penyimpangan seks" saat ini sudah mereka sebarkan ke anak-anak kecil. Dalam buku "Daddy's Roommate" yang terbit di Jerman kini ancaman penyebaran home seks sudah meluas ke anak usia kecil ini.


  German Children's Book About Homosexuality (14 pics)

  German Children's Book About Homosexuality (14 pics)

  German Children's Book About Homosexuality (14 pics)

  German Children's Book About Homosexuality (14 pics)

  German Children's Book About Homosexuality (14 pics)

  German Children's Book About Homosexuality (14 pics)

  German Children's Book About Homosexuality (14 pics)

  German Children's Book About Homosexuality (14 pics)

  German Children's Book About Homosexuality (14 pics)

  German Children's Book About Homosexuality (14 pics)

  German Children's Book About Homosexuality (14 pics)

  German Children's Book About Homosexuality (14 pics)

  German Children's Book About Homosexuality (14 pics)


  sumber : ruanghati.com

  Kesian abang ni tenaga jantannya disekat amah

  Posted: 27 Oct 2011 06:00 PM PDT

  KUALA LUMPUR: "Sudah hampir tujuh tahun saya tidak 'bersama' isteri. Setiap kali ingin melakukannya, nafsu saya seperti disekat dan saya jadi tak bermaya, namun keadaan jauh berbeza apabila saya melihat perempuan lain."

  Itulah keluhan seorang lelaki mahu dikenali sebagai Zakry, 33, yang percaya masalah dialaminya itu angkara pembantu rumah yang sengaja ingin merosakkan rumah tangganya. Eksekutif sebuah syarikat swasta itu percaya dia tidak membuat tuduhan melulu, sebaliknya memiliki beberapa petunjuk atau bukti yang dirasakan berasas.

  "Pada mulanya, saya menyangka saya ada masalah seksual atau lemah tenaga batin. Hasil perbincangan dengan isteri, kami berjumpa doktor untuk mendapatkan kepastian. Namun, pemeriksaan doktor mengesahkan saya tidak mengalami masalah seksual," katanya kepada Harian Metro.

  Berikutan itu, Zakry bersama isteri berbincang dengan keluarga dan mereka dicadangkan berubat secara Islam kerana mungkin ada pihak menggunakan cara halus merosakkan rumah tangganya.  "Kami pergi berubat dengan seorang ustaz di Perak dan terkejut apabila ustaz itu memberitahu saya terkena sihir dipercayai dilakukan orang yang pernah duduk serumah dengan kami.

  sumber : myMetro

  Wow..kakak ni gigit kemaluan kekasih ketika mabuk

  Posted: 27 Oct 2011 05:00 PM PDT

  Newcastle - Seorang wanita yang mengaku menggigit testis kekasihnya terancam dipenjara. Maria Top, 44, dari Wreckenton, sebelumnya mengaku bersalah telah menyakiti tubuh pasangannya di Pengadilan Newcastle. Dia menggigit Martin Douglas, yang sudah berpasangan selama lima tahun, dalam suatu pertikaian akibat mabuk. Insiden itu terjadi pada pukul 4 pagi hari di flatnya pada bulan Februari.  Douglas terpaksa menjalani operasi kecemasan untuk memasang kembali alat kelaminnya setelah serangan tersebut. Sementara Top mengaku hanya ingat sedikit tentang kejadian itu. DJ berusia 45 tahun itu menelepon 999 akibat sakit luar biasa dari rumahnya di Newcastle. Sementara operator 999 harus berjuang untuk memahami apa yang ia katakan terkait keadaannya selama percakapan telefon itu.

  Top akan diadili oleh hakim di Pengadilan Newcastle atas tuduhan menyebabkan kerosakan tubuh dengan sengaja, yang boleh mengakibatkan hukuman maksimum penjara seumur hidup. Sebelum juri memutuskan, Top mengaku bersalah menyebabkan kerosakan pada tubuh pasangannya, sehingga ia hanya terancam hukuman maksimum lima tahun penjara.

  Pengakuan bersalah itu berarti Douglas tidak harus menghidupkan kembali penderitaannya dari kesaksiannya. Doig mengatakan, "Insiden ini terjadi pada l 18 Februari di mana korban menderita sejumlah luka, terutama luka yang sangat hebat pada skrotumnya. Kes itu disebabkan oleh gigitan, namun kekasihnya mengatakan keadaan itu disebabkan oleh tangannya.

  Caroline Goodwin, peguam bela mengatakan kepada pengadilan, Top mengakui cedera itu disebabkan oleh gigitan - meskipun dia tidak ingat akan hal itu. Hakim mengatakan keduanya memiliki hubungan selama lima tahun pada saat insiden itu. "Mereka sudah berpisah beberapa kali dan kembali bersama lagi. Pada hari tersebut, tidak ada keraguan, mereka sangat mabuk."

  "Ada pertengkaran, dan perkelahian dimulai dan Top mengakui bahwa dia menggigit skrotum korban selama insiden itu." Hakim memperingatkan Top: "Semua pilihan terbuka dan itu termasuk memenjarakan Anda."

  Sumber : tempointeraktif.com

  Pakaian yang ini memang dicipta untuk buat lelaki terbeliak biji mata

  Posted: 27 Oct 2011 11:01 AM PDT
  sumber gambar : www.klikunic.com

  Abang oh abang kalau mimpi syok pun coverlah sikit a**nya

  Posted: 27 Oct 2011 10:30 AM PDT

  memang tengah mimpi syok betul abang ni...sampai terpacak ***nya
  sampai tak boleh nak cover dah

  Gilalah..abang ni kerjanya test wanita yang nak jadi pelacur kelas atasan

  Posted: 27 Oct 2011 09:30 AM PDT

  Entah apa yang terlintas di fikiran Jaime Rascone ketika ia memutuskan untuk meninggalkan pekerjaanya sebagai seorang DJ menjadi penguji bagi calon-calon PSK (Pekerja Seks Komersial) kelas atas.

  Boleh jadi profesi yang dijalani Jaime ini adalah profesi yang diidam-idamkan ramai lelakidi dunia ini. Lelaki dari Chile ini bekerja layaknya seorang quality control dirumah pelacuran.


  Jamie Rascone yang tadinya adalah seorang model freelance serta seorang DJ pada awalnya bertemu secara tidak sengaja dengan Fiorella Companions, seorang "mami" yang khusus menyediakan PSK-PSK kelas atas di Chile. Kebetulan "sang mami" sedang memerlukan seseorang untuk melakukan wawancara dan pengujian akhir untuk calon-calon PSK yang akan ia latih. Jamie pun segera menerima tawaran ini. Yang harus ia lakukan adalah melakukan semacam wawancara dengan para calon PSK, melakukan uji kejiwaan, sesi foto dan pada akhirnya mendapatkan pelayanan seks dari para wanita calon PSK tersebut.


  Dia harus membuat catatan dalam kertas kerjanya dengan menilai para calon PSK mulai dari bagaimana mereka menggoyangkan pinggul, cara mereka mengerang, cara memasangkan kondom hingga pelayanan seks yang diberikan.


  Bagi para lelaki nampaknya profesi Jamie ini adalah profesi fantasy yang sangat menggiurkan, selain kerana pengalaman erotisme juga penghasilan financial yang ia dapatkan, namun menurut Jamie, sebagaimana profesi lain, profesi yang ia jalankan inipun lama-kelamaan akan menjemukan. Bagaimana, anda berminat untuk menggantikan?

  Source: http://mrcoppas.blogspot.com

  Biar benar..Minum Soda Bikin Remaja Jadi Agresif & Kasar

  Posted: 27 Oct 2011 08:00 AM PDT

  INILAH.COM, London – Sebuah hasil kajian terbaru menemukan, meminum setin soda sehari mampu membuat ramaja berperilaku lebih agresif dan kasar. Mengapa?

  Peneliti mengatakan, remaja cenderung menjadi kasar dan membawa senjata jika rutin meminum minuman soda. Tak hanya itu, meminum lima tin minuman berkarbonasi non-diet dalam seminggu boleh membuat remaja terlibat serangan kekerasan.

  "Ada kaitan kuat dan signifikan antara minuman soda dan kekerasan. Hal ini dikeranakan kandungan gula atau kafein minuman ini. Namun, ada kemungkinan faktor lain yang mungkin belum teranalisa juga menjadi penyebab perilaku kasar ini," papar Dr Sara Solnick dari University of Vermont seperti dikutipDM.

  Temuan terbaru peneliti Amerika Syarikat (AS) yang diterbitkan dalam Injury Prevention dari 1.878 remaja usia 14-18 dari 22 sekolah di Boston menemukan, 9-15% remaja yang sering meminum soda cenderung berperilaku agresif.

  Tingkat perilaku kekerasan meningkat dalam 'dosis respon' saat remaja meminum minuman soda. Kesempatan remaja yang tak meminum soda berperilaku semacam ini hanya sebesar 23% sedangkan remaja yang meminum soda menjadi 43%.

  Senada, Dr Seena Fazel dari Oxforf University mengatakan, "Percubaan pengurangan minum minuman soda patut dicoba dan mungkin membawa keuntungan lebih dari mengurangi perilaku kekerasan ini".

  Di sisi lain, Prof Peter Kinderman dari klinik psikologi University of Liverpool berpendapat lain, ia mengatakan ada banyak faktor menyebabkan perilaku kasar remaja.

  "Penyebab kekerasan pada remaja terbilang rumit dan hasil kajian ini mewakili interpretasi yang sangat sederhana dari peranan minuman soda," katanya.

  Nenek ni cun lagilah

  Posted: 27 Oct 2011 07:00 AM PDT

  memang mengoda nenek ni...

  Alamak...Parfume ini Dipakai Dengan Cara Diminum

  Posted: 27 Oct 2011 06:00 AM PDT

  Cara pemakaian parfume yang umum saat ini adalah disembur dan disapukan. Tapi pil parfume bernama 'Swallowble' ini berbeza pemakaiannya.

  Cara kerja parfume tersebut adalah dengan menelannya. 'Swallowble' mengatakan hanya dengan meminum satu kapsul, aroma tubuh yang keluar akan lebih wangi dan keharumannya dapat bertahan sepanjang hari.

  Parfum Swallowable diciptakan oleh seniman Australia, bernama Lucy Mcrea. Seperti dilapor dari Kiss and Makeup, Lucy merancang parfume untuk membuat aroma tubuh yang keluar lebih segar. Dia mengatakan, parfumenya tersebut dapat mengekspresikan aroma tubuh yang unik dari setiap individu.

  Pil wangi yang belum dilancarkan itu mengandung molekul yang dapat membuat tubuh harum yakni zat bernama synthetic fragrant lipid. Zat itu sama dengan struktur molekul lemak alami yang ditemukan dalam tubuh.

  Molekul sintetik tersebut akan mengeluarkan aroma wangi lewat permukaan kulit melalui keringat. Kekuatan aroma yang dihasilkan, ditentukan oleh tingkat suhu tubuh, stres, olahraga dan gairah seksual.

  "Setelah diserap, kapsul akan 'menyembur' ke dalam kulit dan menyebar ke seluruh tubuh. Molekul parfume diekskresikan melalui permukaan kulit selama berpeluh dan mengeluarkan aroma yang unik," jelas Lucy di websitenya.

  Rekod peribadi..pertama kali BORAKKOSONG tersenarai dalam TOP TEN BLOGGER MELAYU

  Posted: 27 Oct 2011 05:00 AM PDT

  Ini kedudukan Alexa Traffic Rank untuk hari ini....Pertama kali berda di kedudukan
  sebegini.Ini semua berkat sokongan daripada pembaca-pembaca blog dan rakan-rakan.Sokongan inilah yang memberikan semangat untuk menulis blog

  dan tadi melalui blog saudara Junko


  menyatakan blog ini termasuk dalam senarai TOP TEN BLOGGER MELAYU
  DAN DIKEDUDUKAN KE ENAM.....ALHAMDULLILAH...semuanya berkat sokongan dan tunjuk ajar daripada kawan-kawan terutama sifu aku BEN ASHAARI..THANKS BRO..segala yang ko tunjuk ajar terbukti kini....
  Kepada rakan-rakan kamu semua terbaik.....

  untuk mengetahui senarai kedudukan TOP TEN BLOGGER MELAYU BULAN INI SILA KE SINI
  ulasannya memang cun...lain daripada yang lain.GOOD JOB BRO

  Adik ni buat projek tak senonoh depan komputer

  Posted: 27 Oct 2011 04:00 AM PDT

  kemaruk betul adik ni dengan komputer sampai nak bergerak ke toilet
  pun susah.....

  Wow..bikin kopi hanya dengan cap jari

  Posted: 27 Oct 2011 03:00 AM PDT

  Adanya mesin pembuat kopi di rumah, memang memanjakan para pencinta kopi. Anda hanya tinggal memicit tombol, kopi hangat pun langsung tersedia. Perkembangan teknologi pun membuat mesin kopi semakin 'pintar'.

  Tak perlu lagi memicit tombol, cukup dengan meletakkan salah satu jari, Anda boleh langsung mendapatkan secangkir kopi sesuai selera. Philips Saeco Xelsis Digital ID, yang untuk pertama kalinya mengembangkan mesin kopi fingerprint

  Ini merupakan mesin kopi yang boleh di setting untuk mengenali selera kopi individu. Sebelum menggunakannya, terlebih dahulu profil individu terkait preferensi kopi dan dirakam dalam mesin. Seperti kadar susu, kekentalan kopi atau kadar buih.

  Nantinya, setiap membuat kopi, mesin akan menjadikan profil tersebut sebagai patokan racikan. Setelah meletakkan cap jari, lalu memilih jenis kopi yang diinginkan, seperti cappuccino atau latte, mesin pun akan mengolahnya sesuai selera individu tersebut.

  "Enam orang boleh merakam profil preferensi kopi di mesin ini. Mesin juga boleh membuat sembilan jenis kopi yang berbeza, seperti espresso, macchiato, latte dan cappuccino," kata Vivienne Palmer, dari Philips, dikutip dari Daily Mail.

  Kepintaran mesin kopi tak berhenti sampai di situ. Teko dalam mesin juga secara automatik boleh membersihkan sendiri, iaitu dengan mendorong air melalui paip yang akan mengalir ke teko. Perangkat juga dapat diprogram untuk aktif bila-bila saja, sehingga kopi sudah siap tepat setelah Anda bangun tidur atau selesai mandi. Ingin memilikinya?

  Video yang patut ditonton oleh orang tak memperdulikan Yue Yue (kanak-kanak yang dilanggar dan tidak diperdulikan)

  Posted: 27 Oct 2011 02:30 AM PDT

  Terkadang haiwan memberikan kita pelajaran berharga tentang kehidupan, dan sering kali membuat kita terdiam melihat cara mereka mengekspresikan perasaan kepada sesama haiwan yang bahkan tidak sejenis dengannya.

  Video dibawah ini menjadi salah satu contoh bagi kita, dimana seekor anjing retriever berusaha menenangkan burung yang kesakitan, cuba menjilatinya dan berharap hal tersebut dapat menyembuhkan sang burung.

  Video yang diunggah ke situs Youtube ini memperlihatkan upaya seekor anjing retriever berusia satu tahun menyembuhkan burung yang menurut Sonnydim (orang yang mengunggah video) jatuh dari pohon dan terluka. Bahkan sang anjing menolak meninggalkan sang burung meskipun akhirnya usahanya sia-sia kerana burung tersebut akhirnya mati.


  Punggung Janda Muda Jelita Dan Seksi Basah Juga Akhirnya…

  Posted: 27 Oct 2011 01:00 AM PDT

  Imah, seorang janda yang muda, jelita dan seksi tinggal seorang diri di sebuah banglo dua tingkat. Ramai lelaki tidak kira tua atau muda menggilainya tapi Imah tidak pernah melayan. Siapakah agaknya lelaki yang berjaya memikatnya? Sungguh bertuah lelaki itu kerana harta- harta Imah bernilai berjuta, hasil peninggalan suaminya seorang ahli perniagaan yanmg berjaya.

  Kini sudah masuk tahun ke-3 Imah tidak bersuami. Sudah lama dia bersabar. Dalam hatinya yang sepi itu, sebenarnya beliau tidak menafikan dirinya memang kehausan teman. Apatah lagi dirinya kini kian bergetah kembali, yang longgar pun sudah rapat, yang cantik pun pun makin bertambah cantik lagi. Ini juga adalah hasil daripada minatnya yang mendalam terhadap barangan kosmetik dan barangan penjagaan diri.

  Dalam sikapnya yang tidak mengendahkan lelaki namun pada malam ini beliau amat berharap mana-mana lelaki akan datang kepadanya. Sesiapa sahaja yang datang malam ini beliau akan sudi menghulurkan tangan.

  Tambahan lagi, Imah tinggal berseorangan dalam kegelapan. Bekalan elektrik petang tadi sudah terputus. Imah amat kehausan sekali. Perasaan Imah semakin resah. Sabar Imah menunggu, sejam dirasakan bagaikan sehari. Keresahan dan degupan jantungnya makin memuncak.

  Tuk!!!Tukkk! Tiba-tiba tingkap rumahnya diketuk orang. "Ohhhh!

  Syukurlah!!!"kata Imah di dalam hatinya. Imah terus berlari membuka tingkap rumahnya yang diketuk itu.

  Apabila tingkap dibuka, muncul seorang lelaki umur dalam lingkungan 30an berambut mawi melemparkan senyuman manis kepada Imah. Imah pun membalas senyuman itu. Senyuman mereka berdua jelas kelihatan di dalam samar-samar cahaya torch light milik lelaki itu. Lantas, lelaki itu menghulurkan tangan kanannya lalu disambut oleh Imah.

  Inilah saat pertama kalinya Imah memegang tangan lelaki semenjak suaminya meninggal dunia. Peluh Imah keluar mencurah disertai degupan jantungnya kian deras berdenyut.

  Lelaki itu memimpin Imah berjalan. "Adik duduklah di sini" kata lelaki itu. Imah pun duduk perlahan-lahan dan bagaikan terpukau mengikut sahaja apa arahan lelaki itu dan tiba-tiba Imah terasa punggungnya menjadi dingin. Dingin dan sejuk akibat air telah mula, membasahi punggungnya yang gebu itu.

  Menyedari ada sesuatu yang tidak kena, cepat-cepat lelaki itu berkata" Ohhh!!Maaflah dik, tempat duduk dalam sampan ini kesemuanya basah kerana tempias dek air banjir ni, tapi apapun adik telah selamat!" Jawab Imah "Yalah!!Kalaulah abang tidak datang tadi, entah macam manalah nasib saya, air banjir ni nampaknya semakin naik, kalaulah ia mencecah bumbung tak tahulah apa akan terjadi. Tapi nasib baiklah air naik setakat tingkat atas rumah saya ini sahaja, jadi dapatlah saya menunggu di sini".

  Lelaki tadi terus menghidupkan semula engin sampannya lalu terus ke pusat pemindahan mangsa-mangsa banjir di sebuah sekolah kebangsaan.

  bk-moral of the story..don't judge the story by the tajuk..hhihi

  sumber : bestoneoffour.wordpress.com

  Wanita Ini Jual PAYUDARANYA Murah Sangat

  Posted: 27 Oct 2011 12:35 AM PDT

  Kalau harga macam ni memang murah..
  pegang 2000 rupiah (tak sampai pun duit kita seringgit)

  kalau campur nenen (hisap) tambah lagi 1000 rupiah..
  gila murah tu..tak kan semurah tu harga diri dia..

  jom kita lihat gerangan wanita yang begitu murah menjual payudaranya

  sila tekan spoiler dibawah


  Spoiler:
  Photobucket

  oh ini rupanya patutlah..(just kidding sesekali kena buat lawak kalau nak hilangkan tension..teruskan setia bersama BORAK KOSONG)

  Inilah wajah comel bayi yang dilahirkan walaupun ibunya telah meninggal dunia selama 2 hari

  Posted: 26 Oct 2011 11:00 PM PDT

  Ini wajahnya ketika dia baru dilahirkan...
  Ini wajah apabila sudah membesar..comel


  Kejadian kelahiran ini mengejutkan dunia perubatan dan
  untuk membaca kisah sila tekan spoiler dibawah


  Spoiler:
  Kejadian luar biasa menggegarkan dunia kedoktoran. Seorang ibu yang dipastikan telah meninggal dunia, ternyata masih boleh melahirkan bayi mungil dengan sempurna. Berita ini mendadak tersiar ke mana-mana dan menjadi bahan perbincangan medik.

  Mahmoud Soliman sebagai suami yang berumur 29 tahun tak pernah membayangkan boleh menghadapi kesedihan dan kebahagiaan menjadi satu. Isteri yang dicintainya Jayne Soliman 41 tahun, pergi untuk selamanya. Dan sebagai gantinya, ia mendapatkan seorang bayi perempuan cantik yang dilahirkan dari rahim isterinya.

  Yang mengharukan, Aya Jayne demikian nama bayi tersebut, dilahirkan dua hari setelah Jayne di nyatakan meninggal akibat otaknya tidak boleh berfungsi lagi. Berkat bantuan medis, Aya bisa dilahirkan dengan selamat.

  Sebenarnya kehamilan Jayne tidak bermasalah. Namun di usia kehamilannya yang mencapai 25 minggu, tiba-tiba ia pengsan setelah mengeluh sakit kepala. Segera saja Mahmoud melarikannya ke rumah sakit John Radcliffe Hospital di Oxford. Namun beberapa jam kemudian, pasukan doktor menyatakan otak bekas atlet ski ais nasional Inggris ini sudah mati.

  Pasukan doktor mencoba membantu jantung Jayne agar tetap berdenyut dengan beragam peralatan. Upaya ini dilakukan agar bayi yang berada di perut Jayne boleh tertolong. Jayne diberi dua dosis besar steroid, sehingga jantung bayinya boleh berkembang. Dan akhirnya, aya Jayne pun bisa lahir dengan selamat melalui operasi cesar.

  Setelah diangkat dari rahim Jayne, Aya sempat diletakkan di pangkuan ibunya untuk memberi sedikit waktu bagi keduanya untuk bertemu. Setelah itu Aya langsung dilarikan ke unit perawa tan intensif. Sedangkan Mahmoud diberi kesempatan untuk mengucapkan selamat jalan kepada isterinya, sebelum akhirnya dokter mematikan peralatan penunjang hidupnya.

  Kata "Aya" berasal dari bahasa Arab yang berarti "KEAJAIBAN". Itu merupakan nama yang dipilih Jayne saat masih hidup.
  Kesian abang ni terjebak di lubang pokok

  Posted: 26 Oct 2011 10:00 PM PDT

  Pihak berwajib di California Selatan mengatakan bahawa mereka berhasil menyelamatkan seorang lelaki yang terjebak di dalam lubang pohon setelah mengikuti arah suara teriakannya, di tepi sungai .

  Harian setempat menulis bahawa petugas pemadam kebakaran memerlukan waktu sekitar 90 minit untuk membebaskannya, setelah mereka menemukannya terjebak dalam sebuah lubang pohon pada Selasa (25/10) pagi.

  Letf. Roland Chacon dari Laguna Hills mengatakan bahawa sampai saat ini belum diketahui penyebab mengapa lelaki itu memanjat dan terjebak kedalam lubang pohon.

  Sumber : huffingtonpost