Adsense

Sabtu, 11 Jun 2011

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Sinopsis Poster Trailer Filem Rasuk

Posted: 11 Jun 2011 10:00 AM PDT

SINOPSIS – RASUK

Sebuah kisah seram yang membongkar misteri sebuah banglo Melayu lama. Banglo Melayu yang terbina sejak dari zaman pemerintahan Jepun itu kelihatan indah dan menarik serta aman dengan kehadiran penghuni silih berganti tanpa sebarang gangguan sehinggalah dengan kehadiran sepasang suami isteri Arman dan Melati. Arman seorang pengarah fotografi  bersama isterinya Melati, bersetuju untuk mendiami banglo tersebut kerana banglo itu cukup indah dan tenang, jauh dari hiruk pikuk kebisingan kota. Misteri bermula apabila Melati secara tidak sengaja telah terlanggar batu tanda yang terletak di kawasan rumah tersebut.

TRAILER RASUK

Setelah kejadian itu Melati sering berada dalam keadaan lemah dan mudah pengsan. Pelbagai kejadian aneh juga berlaku selepas itu.  Zaiton, ibu Melati yang datang melawat Melati dan Arman telah meninggal dunia secara mengejut.  Kejadian itu benar-benar mengejutkan Melati dan Arman. Peristiwa itu juga umpama menghidupkan sesuatu yang sudah lama 'mati'. Setelah kejadian itu, Melati banyak mengelamun dan berkhayal sendiri. Doktor berpendapat bahawa Melati memiliki dua personaliti yang mana dia mampu mencederakan dirinya untuk kepuasan diri. Arman sama sekali menyangkal dakwaan itu. Arman yang keliru telah menuduh semua yang berlaku adalah angkara Pak Mail si tukang kebun. Namun begitu Melati menafikan kerana Pak Mail adalah orang yang membantunya ketika dia dalam keadaan di'ganggu'.

Pak Mail, tukang kebun yang 'bodoh-bodoh alang' telah lama berkhidmat di rumah tersebut dan dia tahu apa sebenarnya yang berlaku. Selepas kejadian itu keadaan Melati semakin serius, dan akhirnya dia dibantu oleh Ustaz untuk menghilangkan gangguan tersebut. Ustaz sememangnya dari awal sudah mengetahui keadaan banglo tersebut setelah melihat  perkara-perkara ganjil yang  berlaku terhadap Arman dan Melati. Pak Mail akhirnya membongkarkan misteri banglo Melayu lama itu.

Akhirnya dengan bantuan Ustaz, berbekalkan ilmu dan ayat-ayat suci Al Quran akhirnya roh jahat yang menganggu kehidupan Arman dan Melati tewas.

poster rasuk

BARISAN PELAKON

FOUZIAH GOUS

IQRAM DINZLY

SIDEK HUSSIN

FAUZIAH NAWI

FRANK  PETERSON

HASNI MOULOD

RELEASE DATE : 23 JUNE 2011

PODUCTION : WHITE MERPATI

ENTERTAINMENT SDN BHD

DIRECTOR : S.BALDEV SINGH

GENRE : HORROR/SUSPEN

Rasuk Movie Still

Rasuk Movie Still

Rasuk Movie Still

Rasuk Movie Still

Rasuk Movie Still

Rasuk Movie Still

Rasuk Movie Still

Rasuk Movie Still

Rasuk Movie Still

Rasuk Movie Still

Rasuk Movie Still

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Poster & Trailer X-MEN: FIRST CLASS
 • Movie Day Out Bersama Pembaca Sensasi Selebriti Filem Syurga Cinta
 • Poster filem Cintaku Forever & Cinta Nan Satu Sama?
 • Teaser Filem Apa Kata Hati Lakonan Raja Farah
 • Peraduan Mencipta Poster Filem Anak Halal
 • Poster Film Ah Long Ptd Ltd
 • The Mirrors Trailer Poster Synopsis Kiefer Sutherland
 • Filem Anak Halal Lakonan Fasha Sandha & Maya Karin 13 Disember ini!
 • Mad Money Trailer, Synopsis & Movie Poster
 • Synopsis The Restless Directed by Jo Dong-oh
 • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

  Sekitar Konsert Lafazkannya dengan Stail Cornetto

  Posted: 11 Jun 2011 09:22 AM PDT

  Wall's Cornetto Menggegarkan Kuala Lumpur dengan penuh Gaya!

  Rakan, insan dan kaum keluarga yang berkongsi minat dalam muzik dan ais krim telah diberi satu petang yang sangat istimewa, iaitu acara yang dipenuhi kasih sayang dan persahabatan – Konsert Lafazkannya dengan stail Cornetto hari ini. Tujuh daripada peminat selebriti Wall's Cornetto dan bintang terkemuka Malaysia telah menyampaikan lagu kegemaran mereka buat para peminat mereka.

  Konsert Lafazkannya dengan stail Cornetto, yang dibuka kepada orang awam adalah acara kemuncak kepada kempen 'Lafazkannya dengan stail Cornetto' selama 4 bulan oleh Wall's Cornetto yang bertujuan memperkasakan orang ramai untuk mengekspresikan perasaan mereka dengan penuh gaya.

  Konsert Cornetto

  "Sebagai jenama yang sinonim dengan cinta dan persahabatan, Wall's Cornetto sentiasa menerajui arena menghubungkan orang, mewujudkan peluang-peluang baru dan merapatkan hubungan sesama insan. Tiada cara yang lebih baik untuk melaksanakannya daripada menganjurkan konsert yang dibarisi bintang-bintang di mana kasih sayang dan persahabatan adalah ikatan bersama pada malam tersebut." kata Chan Meng Yang, Pengurus Pemasaran, Unilever (Malaysia) Holdings Sdn Bhd.

  Duta cinta Wall's Cornetto dan peminat terbesarnya, bintang baru Akim dan Stacy memberikan persembahan yang hebat apabila mereka membuka tirai dengan lagu tema kempen ini, berjudul Jahatnya Cinta. Gabungan lagu Akim, Inilah Cinta dan Stacy, Jahat, lagu tersebut membuatkan para pengunjung berdansa sambil menyanyi bersama – ia adalah acara permulaan yang terbaik untuk konsert itu sebelum pelbagai persembahan lain menyerikan pentas.

  Berinteraksi dengan penuh bersemangat dengan para pengunjung konsert, Akim dan Stacy menyatakan, "Ini adalah duet pertama kami dan kami gembira bahawa anda juga menggemari lagu ini seperti kami. Kami berharap ini akan menggalakkan semua orang di sini untuk mengekspresikan perasaan mereka secara unik, sama ada melalui muzik atau sesuatu yang mudah seperti ais krim, kerana anda tidak tahu peluang-peluang menarik yang menanti di masa akan datang jika anda tidak mencuba sesuatu!"

  Dianjurkan di Jusco Setiawangsa, konsert ini menawarkan bakat terbaik Malaysia dari muzik pop hingga ke R&B dan 'rock', mengumpulkan orang daripada pelbagai latar belakang usia yang berhubung melalui bahasa universal iaitu muzik. Peminat selebriti Wall's Cornetto lain yang turut ke pentas termasuk Tomok, Awi Rafael, Tilu, Sofazr dan Black, yang membuat para pengunjung tidak berhenti berdansa mengikut irama yang dipersembahkan.

  Dikenali sebagai penghibur yang bertenaga dan lincah di pentas, Stacy memenuhi jangkaan para peminat beliau apabila beliau berjaya membuat mereka berdansa mengikut lagu hit beliau, "Jahat" dan membuktikan bakat unik beliau sebagai sensasi nyanyian Malaysia apabila beliau mendendangkan balada hit pertama, "Kasanova". Puteri pop ini kemudiannya ditemani Awi Rafael yang terus memukau para pengunjung apabila beliau menyampaikan hit debut beliau, "Pulanglah".

  Ramai pengunjung kedengaran menyanyi bersama apabila kumpulan Tilu mengambil alih pentas dengan lagu-lagu mereka yang berunsurkan 'funk', jazz pop dan 'experimental', termasuk lagu kegemaran ramai seperti "Ku Bukan Aku". Peminat rock moden juga tidak ketinggalan sepanjang konsert apabila kumpulan pop rock, Sofazr menyertai barisan artis dan membuat semua peminat semakin bersemangat dengan lagu-lagu terkini mereka.

  Keraian kasih sayang dan persahabatan melalui muzik ini telah diakhiri oleh pemenang anugerah terkemuka, Black yang menghiburkan para pengunjung dengan lagu "Leya" dan "Sofea Jane", yang membuat para pengunjung meminta lagi.

  "Konsert ini adalah saluran untuk individu berkumpul, berkongsi pengalaman yang tidak dapat dilupakan dan membina peluang-peluang baru. Kami dapat menyaksikan bagaimana matlamat itu direalisasikan malam ini, dan kami berharap para pengunjung juga terhibur seperti kami," tambah Chan.

  Berikutan festival muzik unggul di Kuala Lumpur, peminat ais krim Wall's Cornetto juga akan dapat menyaksikan Tomok, Shahir, Awi Rafael, Sofazr, Azlan & The Typewriter, Stacy, Akim dan penyampai HotFM di Plaza Angsana Mall, Johor Bahru dari 2ptg hingga 6ptg pada hari Sabtu, 18 Jun 2011.

  Para peminat yang ingin menonton semula Konsert Lafazkannya dengan stail Cornetto boleh melayari www.facebook.com/iluvcornetto untuk melihat penghibur kegemaran mereka dan adegan-adegan yang berlaku disebalik tirai melalui video-video khas di sebalik pentas.

  Konsert Cornetto

  Konsert Cornetto

  Tags:

  Click on the following buttons to share this article with your friends:

  Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Akim & Stacy Dilantik Jadi Duta Walls Cornetto
 • Stacy & Akim Akan Jayakan Konsert Walls Cornetto
 • Gambar Stacy di Sidang Media Konsert Walls Cornetto
 • Gambar Scha Alyahya di Sidang Media ABPBH2010
 • Show Your Love, Pass Your Cornetto
 • Gambar Stacy Juara AF6 @ Press Conference Konsert Cornetto Love Sparks
 • Stacy di Event Wall's Cornetto Beri 100ribu Aiskrim
 • Gambar Akim di Sidang Media Konsert Walls Cornetto
 • Sekitar Sidang Media dan Pelancaran Konsert Cornetto Love Sparks
 • Gambar Gita Gutawa @ Konsert Cornetto Love Spark
 • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

  borak kosong

  borak kosong


  Lelaki nakal dipenjara kerana masukkkan tangan kedalam skrit pelancung

  Posted: 11 Jun 2011 09:00 PM PDT

  TRIBUNNEWS.COM - Ini bukan kejadian pertama kali seorang pembantu kedai di Singapura melakukannya, Pertama kali dia melakukan terhadap seorang pelancung Britain  berumur 26 tahun ketika berada di The Central, pada 15 Januari.

  Kurang dari sebulan, lelaki nakal bernama Jorge Ngoo Chang Chong (22) kembali mengulangi perbuatannya. Kali ini, ia melakukan hal itu kepada pelancung dari Kanada berusia 31 tahun ketika sedang menuju ke teksi di George Stree pada pukul 2 petang. Chong, meraba punggung si perempuan sebelum memasukkan tangannya ke dalam skrit si perempuan.

  Atas dua kejadian ini dan dia juga sempat melakukan pelecehan seksual terhadap seorang pembantu pada tahun lalu, Ngoo dijatuhi hukuman penjara sembilan bulan oleh pengadilan d di Singapura, Jumaat (10/6/2011).

  Dalam sidang itu terungkap bahawa teksi tiba pada waktunya dan si perempuan Kanada ini berhasil lari dari aksi nakal Chong.

  Hal siasatan menyebutkan jika Ngoo melakukan hal yang sama terhadap seorang pembantu berasal Indonesia berumur 23 tahun  di sebuah tangga di apartment di Tanjong Pagar. Hasil laporan pskiatrik menyebutkan jika si terdakwa masih muda dan tidak ada gangguan jiwa.

  Sumber: The Straits Times

  Umur baru 18 tahun tapi dah kahwin 11 kali

  Posted: 11 Jun 2011 08:30 PM PDT

  Semua ini berakibat kerana kemiskinan..
  saya petik dari Berita Harian Online

  JAKARTA: Dalam usia baru 18 tahun, Fitriasih dilaporkan sudah mengahwini sebanyak 11 kali dalam tempoh 11 bulan lalu, dengan lelaki Arab yang berbeza dalam satu-satu masa.
  Namun ketika ditanya apa yang menyebabkan beliau mempunyai rekod sedemikian, remaja terbabit hanya akan menjawab beliau terdesak berikutan masalah kemiskinan.

  Fitriasih adalah seorang daripada ramai wanita yang terbabit dalam perkahwinan kontrak di mana lelaki Islam akan membayar sejumlah wang untuk bernikah dengan wanita tempatan dalam tempoh singkat sebelum menceraikan mereka.

  Perkahwinan dikenali sebagai nikah siri itu didakwa diiktiraf di bawah hukum Islam tetapi tidak di bawah undang-undang negeri. Ini bermakna si isteri tidak boleh membuat tuntutan perundangan terhadap kekayaan atau harta suaminya selepas mereka mengakhiri perkahwinan berkenaan.

  Perkahwinan yang tidak didaftarkan itu sering kali disalah gunakan oleh lelaki yang hanya mahu menjalinkan hubungan seks selain perkahwinan pertama mereka tetapi tidak mahu bertanggungjawab penuh sebagai seorang suami, kata pakar.

  Amalan berkenaan juga digunakan kebanyakan lelaki Indonesia yang mahu mengamalkan poligami tetapi gagal mendapatkan persetujuan isteri pertama, kata Maria Ulfa Anshori, ketua sayap wanita Nahdlatul Ulama, kumpulan Islam terbesar Indonesia kepada akhbar Indonesia, Jakarta Globe.
  Sebelum beliau ditahan Rabu lalu dalam satu serbuan pelacuran oleh pihak berkuasa di Puncak, Fitriasih meraih pendapatan lumayan dengan berkahwin dan bercerai lelaki Asia barat dengan mendapat bantuan seorang orang tengah dipanggil Mami.

  Perkahwinan terbabit biasanya bertahan antara seminggu hingga lima minggu dan Fitriasih menerima sejumlah Rp 5 juta (RM1,772) seminggu bagi 'tugas isteri' yang dipikulnya. Daripada jumlah itu 20 peratus diserahkan kepada Mami yang mengendalikan tawaran dan rundingan.

  "Saya mempunyai seorang 'orang tengah'. Beliau memberi tunjuk ajar kepada saya," kata Fitriasih ketika ditahan di pejabat daerah Cisarua di Jawa Barat untuk soal siasat.

  Tugasan terakhir Fitriasih katanya adalah menunggu seorang 'unta' - terma yang digunakan orang tengahnya bagi pelanggan Arab - di Tjokro Villas di kampung Ciburial berhampiran Bandung.

  Katanya, beliau sepatutnya mengahwini seorang lelaki Arab dalam satu majlis diuruskan seorang guru agama dipilih oleh Mami.

  "Saya sekadar mengulangi apa yang dikatakan guru agama itu. Ia adalah ijab kabul," kata Fitriasih. "Saya tidak tahu dari mana beliau berasal. Saya hanya tiba di tempat yang dijanjikan Mami. Majlis itu biasanya diadakan di sebuah villa atau sebuah apartmen di mana tetamu Arab itu akan tinggal.

  "Ia biasanya dilakukan di Jakarta. Sebaik saja berkahwin kami akan terus ke Puncak. Untuk berkomunikasi dengan
  mereka, saya boleh bercakap sedikit bahasa Arab dan Inggeris," katanya. – Agensi

  Wow..kaca mata hitam rakam gambar boleh terus hantar ke Facebook

  Posted: 11 Jun 2011 07:37 PM PDT

  Wow...hebat..
  saya petik dari Sinar Harian


  LONDON - Rakaman video memaparkan wajah ceria rakan dan dimuat naik ke dalam laman sosial sudah menjadi kebiasaan pada masa ini.

  Bagaimanapun, sebuah ciptaan baru yang dihasilkan sebuah syarikat media so-sial mungkin akan memudahkan individu untuk merakamkan saat indah secara langsung dan terus dipaparkan di dalam laman sosial Facebook.

  Kaca mata hitam ZionEyez berharga 92 pound (RM451) dipercayai boleh merekodkan imej sekeliling dan dihantar secara terus ke telefon bimbit melalui sambungan Bluetooth.

  Kamera kecil tersorok pada bingkai sebelah kanan juga agak sukar dikesan dan jika mahu merakamkan imej, pengguna hanya perlu menekan butang di bahagian tengah bingkai.

  Ia menggunakan bateri litium dan boleh bertahan sehingga tiga jam serta dilengkapi kanta gelap mempunyai perlindungan 100 peratus daripada sinaran ultra ungu.

  Bagaimanapun, ciptaan baru itu didakwa turut mencetuskan keraguan pengguna blog dan laman sosial kerana ia mungkin disalah gunakan individu tidak bertanggungjawab.

  Basikal elektrik yang boleh dilipat seperti pisau lipat

  Posted: 11 Jun 2011 06:45 PM PDT

  Kemajuan teknologi...
  saya petik dari kosmo online

  ZURICH - Sebuah basikal elektrik keluaran Swtizerland boleh dilipat seperti pisau lipat, lapor sebuah akhbar semalam.

  Basikal jenama Voltitude itu dilabel sebagai penjimat ruang yang unggul.

  Direka untuk kegunaan bandar, basikal kompak seberat 18.5 kilogram itu memiliki panjang 0.8 meter apabila ia dilipat dan 1.09 meter selepas dibuka.

  Kenderaan itu boleh dibuka dalam masa cuma satu saat.

  Masa empat jam diperlukan untuk mengecas basikal berharga £2,650 (RM8,000) itu dengan menggunakan soket elektrik di rumah.

  Ia yang boleh dibeli di laman web Voltitude, berupaya mencapai kelajuan 24 kilometer sejam dengan jarak perjalanan 40 kilometer sebelum perlu dicaj semula. - Agensi

  Percayakah Anda, Dinding Rumah Ini Terbuat dari gabus penutup wine

  Posted: 11 Jun 2011 05:35 PM PDT

  Miroslav Svoboda rumah, di Mutenice, Republik Chez, telah menjadi tarikan pelancung setelah ia dihiasi dengan 180.000 gabus penutup botol anggur.

  Idea untuk menggunakan gabus anggur untuk membuat rumahnya lebih menarik datang kepada Svoboda dua tahun lalu, ada ruang lingkaran kosong di salah satu dinding, dan ia memutuskan untuk mengisinya dengan gambar, tetapi ketika dia melihat teman-temannya yang cantik terkesan ia memutuskan untuk mengisi ruang dengan gabus anggur. Kota kecil Mutenice terletak di wilayah anggur Moravia Selatan Republik Chez, sehingga gabus anggur cukup mudah untuk didapati. Miroslav Svoboda berkata gabus itu dikumpul sendiri, dan jugan dari teman dan tetangga.


  Inilah akan terjadi jika suami tak larang isteri pakai seksi keluar rumah

  Posted: 11 Jun 2011 11:01 AM PDT


  Wanita 51 Tahun Ini Punya 3 Suami Dalam Satu Waktu

  Posted: 11 Jun 2011 10:01 AM PDT

  Seorang wanita berasal Britain boleh memiliki tiga suami dalam satu waktu. Ia menutupi hal itu dengan menggunakan alasan terserang penyakit kanser. Wanita 'beruntung' tersebut bernama Patricia Penrose.

  Selama lima tahun wanita berusia 51 tahun itu hidup dalam kebohongan demi mencegah salah seorang dari tiga suaminya mencari tahu tentang satu sama lain. Patricia boleh menjadi isteri dari dua orang yang tinggalnya terpisah 64 km. Jarak pernikahan juga hanya tujuh bulan, upacara pernikahan sendiri dilakukan di Scotland, Gretna Green, untuk memastikan tidak ada teman atau kerabat mengetahui hal tersebut.  Untuk menjelaskan alasan ia tidak boleh pulang dalam waktu lama pada kedua suaminya, dia mengaku bekerja saat malam hari sebagai jururawat atau sedang menjalani rawatan kanser di rumah sakit dan melarang mereka mengunjungi.

  Pengadilan menemukan bahawa wanita berambut merah ini juga 'menjerat' mangsa pertamanya alias suami kedua melalui  internet. Ia mendeskripsikan dirinya sebagai orang yang kesepian setelah menikah cukup lama dengan suami pertamanya, Edmund Penrose.


  Dia menghabiskan sekitar setengah minggu di daerah Sheffield bersama dengan suami keduanya yang seorang pemandu pengiriman barang, Jim Bell, 49 tahun.

  Ia menunjukkan pada Bell foto tiga anaknya dan mengatakan kalau sudah bercerai dengan suaminya kerana ia diselingkuhi. Mereka kemudian menikah pada pada November 2004 di Gretna Green Register Office. Pada Bell, ia juga mengaku memiliki penyakit kanser darah.

  "Aku pernah sekali mengunjunginya di hospital Rotherham dan tidak ada yang pernah mendengar namanya. Ketika ia kembali ke rumah ia beralasan sedang pergi ke Nottingham untuk perawatan. Kami memiliki kehidupan seksual yang fantastik," kata Bell, seperti dikutip dari Daily Mail.

  Bell kemudian menemukan Patricia membuka buku simpanan atas namanya dan meninggalkan hutang sebanyak £4.000 dalam kad kreditnya.

  Jerat Patricia pada suami ketiganya, Martin Wright, sangat berbeza. Patricia mengiklankan dirinya di di biro jodoh surat khabar. "Kami bertemu dua kali seminggu, dia lebih suka pergi makan di luar," kata Wright.

  Mereka lalu merancang menikah di Gretna pada Mei 2005. Tetapi, dua hari sebelum pesta pernikahan, Patricia mengkhabarkan kalau dirinya harus dioperasi untuk mengangkat tuba falopinya. Pernikahan kembali dipersiapkan dua minggu kemudian. Setelah beberapa minggu Patricia mengaku tidak sihat dan harus memeriksakan diri ke hospital. Sejak saat itu mereka hanya bertemu ktika cuti.

  Suami ketiganya, mengeluarkanwang simpanan untuk membeli rumah seharga £52.000. Mereka merancang untuk menghabiskan seluruh hidup mereka bersama di rumah tersebut, tetapi Patricia hanya menghabiskan dua malam dalam  waktu empat tahun di rumah mereka di Kirkby, Nottinghamshire.

  Polis melakukan penyelidikan ketika suami pertama Patricia, Edmund Penrose, melaporkan bahawa isterinya hilang pada April 2009 dan menemukan dua sijil pernikahan lainnya.

  Polisi membawa Patricia ke pengadilan dan semua bekas suami memberikan kesaksian yang memberatkannya. Patricia mendapatkan hukuman kerana tuduhan bigami dan diharuskan memberikan pelayanan masayarakat selama 220 jam di Dumfries Sheriff Court.

  Pelik..penyiar radio suka makan ayam hidup-hidup

  Posted: 11 Jun 2011 09:30 AM PDT

  PASURUAN- Bila Anda menemui seorang wanita yang memakan ayam bakar, atau ayam goreng mungkin sudah biasa. Namun, wanita penyiar radio di Pasuruan Jawa Timur memiliki keanehan kerana kebiasaan memakan daging mentah dan ayam hidup.

  Bila tak memakan daging mentah, Miskaulah (36) warga Dusun Janganasem, membuatnya jatuh sakit.

  Awalnya, tak banyak yang tahu bila Miskaulah gemar makan ayam hidup. Namun kebiasaan tersebut diketahui ketika penyiar radio itu berkunjung di rumah familinya Sunoto (43). Di rumah Sunoto, janda dua anak itu tiba-tiba meminta ayam hidup kerana mengaku keadaan badannya lemas.

  Menanggapi permintaan itu, Sunoto pun langsung menangkap seekor ayam kampung miliknya yang berada di samping rumah. Awalnya Sunoto mengira ayam tersebut untuk dipelihara di rumahnya. Namun setelah diberikan, Miskaulah memegang erat kaki ayam sehingga tak boleh kabur.

  Tanpa ragu penyiar radio swasta di Sidoarjo itu langsung menggigit leher ayam hingga mati. Setelah itu mengkelupas kulit ayam hingga dagingnya untuk dimakan. Aksi wanita yang akrab disapa "Mama Preti" ini sempat menjadi perhatian warga setempat

  Menurut Miskaulah, kebiasaan aneh makan ayam hidup ini dimulai sejak kelas 4 SD. Awalnya, "Mama Preti" diajak ayahnya Kusno bekerja membuat batu merah di sawah di kampungnya. Namun, "Mama Preti" memburu binatang seperti ular, ikan jangkrik kalajengking, atau kepiting sawah serta ayam yang keadaanya masih hidup untuk dimakan dengan alasan lapar.

  Setelah itu, ayahnya berusaha menghilangkan kebiasaan tak lazim ini. Tapi bila dilarang Mama Preti langsung sakit. Akhirnya kebiasaan Miskaulah ini dibiarkan hingga dewasa dan menikah.

  "Mama Preti" bahkan boleh memakan 5 ekor ayam hidup setiap harinya hingga membuat ayahnya kewalahan. Setelah kenalan dengan salah satu teman mama preti ikut terapi tenaga dalam dan boleh mengurangi kebiasaannya. Meski begitu, Miskaulah ini tak pernah memeriksakan keadaan kesihatan pada doktor.

  "Mama Preti" pun tak boleh menghentikan kebiasaan makan ayam hidup itu. "Ya, kalau tak makan ayam saya tak bersiaran," katanya.

  Sumber :http://www.okezone.com/

  Walah,Penumpang Telanjang Paksa Pilot Kembali Ke Lapangan terbang

  Posted: 11 Jun 2011 08:48 AM PDT

  TRIBUNNEWS.COM - Seorang penumpang nekad telanjang di dalam pesawat dan memaksa pilot untuk memutar haluan sehingga dia boleh diturunkan. Demikian dilapor AP, Jumaat (10/6/2011).

  Penumpang berasal Jerman ini telanjang di dalam kapalterbang Iberia di penerbangan dari Madrid ke Frankfurt.

  "Seorang penumpang Jerman melepas semua pakaiannya di dalam pesawat," katanya juru cakap Iberia, dalam keterangannya.

  "Seorang staf di dalam pesawat menjadi agresif dan kemudian kami menguncinya di dalam toilet dan pilot kemudian memutuskan kembali ke Madrid," ujarnya.

  Saat di darat lelaki ini kemudian dibawa polis dan pihak penerbangan tidak tahu alasan mengapa si lelaki melepas pakaiannya.

  Si penumpang kemudian bersedia bekerja sama dengan polis Guardia Civil dan ia tidak ditangkap. Demikian keterangan disampaikan juru cakap polis Angel Blanco.

  Pilot Iberia memasukkan laporan yang mengatakan si penumpang menolak menerima arahan kru untuk duduk dan terus berteriak selama penerbangan. Namun,keluhan itu tidak memasukkan jika si penumpang melepas pakaiannya. Lelaki itu tak mabuk dan tak ada penjelasan mengenai kelakuannya itu

  Hebat...Pada tahun 2030 mimpi boleh dipilih

  Posted: 11 Jun 2011 07:34 AM PDT

  INILAH.COM,– Teknologi terbaru akan mengubah cara tidur di masa depan. Sehingga manusia dapat mengalami mimpi interaktif, bercinta secara virtual, belajar dan pemantauan kesihatan dalam tidur. Mungkinkah?

  Kajian enam bulan 'Travelodge Future of Sleep' yang dilakukan oleh pemenang penghargaan Futurolog Ian Pearson, telah menyelidiki impak teknologi baru pada cara tidur sehingga dapat membantu manusia tidur lebih baik. Demikian menurut laporan cara tidur baru yang dipublikasikan minggu ini.

  Menurut Pearson, rata-rata manusia menghabiskan sepertiga hidup untuk tidur, dan ini masih akan terjadi pada 2030. "Teknologi tidak akan mengubah keperluan dasar untuk tidur tapi jelas akan meningkatkan pengalaman, memungkinkan tidur memiliki nilai yang jauh lebih besar dari sekadar istirahat dan penyembuhan," ujarnya.

  Berikut adalah berbagai cara di mana tidur akan berevolusi di masa depan:

  * Pada 2030, manusia akan mampu mengelola isi mimpi seperti dalam filem 'Inception'. Video, audio, aroma dan pengalaman nyata diproduksi menggunakan tempat tidur. Tempat tidur berbahan khusus ini akan memainkan peranan kunci dalam membantu membuat impian terasa nyata.

  Kita dapat memutar ulang mimpi kesukaan dari menu, seperti memilih filem. Selain itu, kita juga dapat mengaitkannya ke dalam mimpi pasangan atau keluarga dan teman-teman untuk menikmati pengalaman mimpi bersama.

  * Sistem pengurusan mimpi juga akan bertindak sebagai pelatih, menawarkan kesempatan untuk belajar atau bahkan belajar bahasa baru, sementara tertidur.

  *Pada 2030 akan mungkin mendiagnosa beberapa keadaan medik dengan memonitor pola tidur. Pakaian tidur yang elektro-responsif akan mampu mengukur konduktivitas kulit (mengindikasikan stres atau relaksasi), nadi, tekanan darah dan kualitas signal jantung.

  *Lensa kontak aktif juga akan memungkinkan penidur di masa depan untuk menonton TV, filem atau mengecek email saat mereka tertidur. Lensa akan dipakai di bawah kelopak mata dan memberikan gambar 3D berkualitas tinggi secara langsung ke retina.

  *Penidur di masa depan dapat menampilkan properti elektronik terkontrol yang dapat memijat selama tidur atau memainkan peran aktif dalam mimpi, menghubungkan dengan citra dan suara untuk menciptakan dreamscape yang nyata secara keseluruhan.

  *Alarm siklus tidur akan memonitor aktiviti elektrik di otak dan mengidentifikasi waktu terbaik penidur untuk bangun, memastikan siklus tidur mereka selesai.

  *Permainan cinta secara virtual juga mungkin akan tersedia pada 2030, yang memungkinkan individu terhubung dengan pasangan mereka, meskipun jauh dari rumah. Pasangan juga dapat manfaat dari kemampuan menghubungkan sistem saraf tepi melalui elektronik kulit yang aktif bersama-sama, untuk meningkatkan permainan cinta.

  Keadaan ini memungkinkan kedua individu mengalami perasaan dan emosi masing-masing. Selain itu, dengan memakai lensa aktif untuk mengubah gambar yang dikirim ke retina, setiap orang akan mampu menyesuaikan bagaimana pasangan mereka terlihat ketika bercinta. Ini memungkinkan orang mengubah citra pasangan mereka secara teratur, dan hanya mereka yang sedar, kerana kekasih mereka tidak dapat mengatakan apa yang mereka lihat.

  Gagasan-gagasan tentang cara tidur di masa depan ini didasarkan pada teknologi yang semuanya masih dalam tahap pembangunan. Namun, keberhasilannya diharapkan akan segera terlihat, kerana dua dekad sebenarnya bukanlah waktu yang lama.

  Video Tato 152 Rakan Facebook Ternyata Palsu

  Posted: 11 Jun 2011 06:00 AM PDT

  152 foto profil teman Facebook milik Suzyj87. Foto: pcworld.com

  TEMPO Interaktif,  - Foto atau video palsu yang tersebar luas di publik bukan hal baru. Tapi, tak banyak yang fenomenal sejak era monster di danau Loch Ness, Scotland atau yang lebih dikenal dengan nama monster Nessie.

  Di dunia maya baru-baru ini seorang perempuan dengan usernameSusyj87 mengirimkan rakaman video di YouTube tentang tato di lengannya. Tato itu katanya adalah gambar dari 152 orang yang ada di dalam daftar pertemanannya di Facebook.

  Video itu ditonton lebih dari 1,5 juta orang. Tapi, belakangan terungkap bahawa tato itu palsu belaka.

  Kabar itu hanya hoax alias palsu. Artis yang membuat tato itu "berbisik" kepada sebuah surat kabar di Belanda bahwa tato itu hanyalah tato temporer. "Hanya tato coba-coba, sebuah transfer, yang akan hilang dalam beberapa hari," kata si pembuat tato yang namanya disebut dalam video Susyj78.

  Ribuan pengguna YouTube akhirnya mencaci-maki si pengirim video. Rupanya, video itu hanyalah sebahagian dari pemasaran sebuah perusahaan Belanda bernama Pretty Social yang bergerak dalam pembuatan hadiah di Facebook.

  Hah,Yu Putih Suka Musik AC/DC

  Posted: 11 Jun 2011 05:41 AM PDT

  TEMPO Interaktif, - Album "Back in Black" milik kumpulan heavy metal AC/DC merupakan salah satu album paling laris sepanjang masa. Album itu disukai ramai orang dari pelbagai generasi. Kini, album itu bukan hanya digemari orang, tapi jugayu putih.

  Seorang operator bawah laut di Neptune Bay, Australia, Matt Waller, mengungkapkan hal tersebut. Dia memutar lagu You Shook Me All Night Long dan Back in Black di bawah laut menggunakan pembesar suara. Ternyata, yu putih menyukainya.

  "Yu putih itu tertarik, ingin tahu, dan lebih tenang ketika mendengarnya," kata Waller. Waller meletakan pembesars suara di kandang besi yang biasa dipakai para penyelam dan peneliti untuk memperhatikan yu putih.

  Setelah diputar lagu AC/DC itu,yu putih mendatangi pembesar suara. "Lalu dia menggosok-gosokkan mukanya ke pembesars suara, ini aneh," kata Waller. Sebab, yu tidak memiliki telinga, jadi kemungkinan mereka tertarik dengan getaran musik AC/DC yang keluar melalui pembesar suara.

  Waller menemukan hubungan musik dan perilaku yu putih ini secara tak sengaja. Awalnya, dia diberitahu oleh penyelam bahawa lagu boleh mempengaruhi tingkah laku yu Dia pun membuktikannya dan ternyata benar.

  Penemuan ini sangat penting buat Waller dan perusahaan tempat dia bekerja. Sekarang, dia menggunakan musik untuk menarik perhatian yu putih, bukan lagi menggunakan umpan. Untuk projek berikutnya, dia akan mencuba memutar lagu Led Zeppelin dan The White Stripes bagi si yu putih.

  Inilah ,Satu-satunya Toilet yang Tahan Bom

  Posted: 11 Jun 2011 04:00 AM PDT

  Beberapa kali menjadi sasaran serangan bom terroris, pemerintah Russia makin bersiap siaga menjaga tempat-tempat umum. Salah satu langkah terbaru adalah menyediakan toilet awam antiteroris.
   Wastafel dalam toilet terbuat dari besi yang sangat kuat dan perabotan di dalamnya terbuat dari campuran baja dan plastik yang diperkuat. ?Jika ada orang meninggalkan bom di dalam toilet itu dan meledak, toilet itu tidak akan hancur,? kata Anatoly Ashikhmin, pejabat yang terlibat dalam projek dari Jabatan Pemeliharaan Bangunan Pemerintah Moscow itu.
   Ada lagi kelebihan toilet itu, suhu di dalamnya tidak akan turun melebihi 16 darjah Celcius. Selain itu toilet ini memiliki sistem pengamanan automatik. Seseorang hanya boleh berada di dalamnya maksimal selama 30 minit. Setelah itu pintu akan terbuka secara automatik dan alarm pun berbunyi.  Toilet itu bisa digunakan untuk siapa saja dan diharapkan boleh berfungsikan menjelang akhir tahun ini.Sayangnya para pengguna toilet tidak begitu tertarik menyambut toilet antibom itu.
   Menurut saya tidak terlalu penting bagi kita untuk memiliki toilet antibom. Yang penting sebenarnya kita punya toilet yang lebih bagus dan lebih banyak dari sekarang,? kata Anna, warga Moscow berusia 51 tahun.
   Warga juga khuatir toilet umum itu akan lebih mahal. ?Kalau bayar masuknya lebih mahal, orang malas menggunakannya,? ujar Olga (26).Dia memilih menggunakan toilet kafe. ?
     

  Wow,Lembu Argentina Boleh Hasilkan Susu Manusia

  Posted: 11 Jun 2011 03:00 AM PDT

  TEMPO Interaktif, Buenos Aires - Ilmuwan Argentina memperkenalkan modifikasi genetik pada seekor lembu klon supaya lembu itu boleh memproduksi susu seperti air susu ibu (ASI) ketka ia membesar nanti.

  Lembu bernama Rosita ISA itu dimasukkan dua gen manusia, yang akan memandu untuk memproduksi dua protein yang ada pada susu ibu dan amat penting bagi nutrisi bayi. Demikian dikatakan Institut Teknologi Agribisnis Nasional Argentina di Buenos Aires pada Khamis waktu setempat.

  Ketika lembu itu membesar, ia akan menghasilkan susu seperti yang dihasilkan manusia. Susunya akan mengandung lactoferrin dan lysozyme, yang akan menghasilkan proteksi antibakteri dan antiviral yang lebih baik ketimbang susu sapi.

  Sapi itu lahir pada 6 April lalu melalui operasi ceasar karena bobotnya lebih dari 45 kilogram atau dua kali bobot normal. Mereka perlu  menunggu sampai ia berusia dua tahun sebelum ia beranak dan memproduksi susu.

  Rosita adalah hasil klon yang lahir dari kerja sama institut Argentina dan Universiti Nasional San Martin, Argentina.

  Wah, Inilah Anjing yang Pandai Menyapu

  Posted: 11 Jun 2011 02:25 AM PDT

  Beijing- Seekor anjing jenis Golden Retriever ini memang luar biasa. Tak cuma boleh menggonggong, anjing berwarna emas ini ternyata rajin menyapu jalan.

  Anjing ini menjadi buah mulut di China ketika seorang fotografer mengabadikan si anjing yang nampak menggigit sapu dan menyapu sepanjang jalan bersama dengan pemiliknya di Changchun, daerah Jilin.

  Di bawah pengawasan tuannya, Xu Ming, sang anjing nampak dalam foto sedang menyapu jalanan dengan cara zigzag. Anjing itu nampak relaks membersihkan sampah-sampah di sepanjang jalan.

  "Dia sangat pintar dan jinak. Saya akhirnya mengajarinya berbagai keahlian tertentu, termasuk menyapu," kata Xu seperti dilansir Orange.co.uk Sabtu (11/6/2011).

  "Saya terkejut dia menyapu dengan bersih dan rapi, sehingga saya pun membuatkannya sapu kecil dan selalu membawa sapu itu kemana pun saya pergi dengan anjing kesayangan saya ini," ujar Xu.

  Sumber :http://www.detik.com/

  Perempuan Temukan Cincin Tunangnya Setelah Hilang 14 Tahun

  Posted: 11 Jun 2011 01:45 AM PDT

  TRIBUNNEWS.COM - Seorang perempuan sangat gembira menemukan kembali cincin tunangannya bernilai 30 ribu dollar AS yang hilang ketika sedang membuat makan malam pada tahun 1997. Demikian diberitakan AOL, Jumat (10/6/2011).

  Perempuan berasal Santa Fe, New Mexico, Amerika Syarikat (AS) menemukan kembali cincinnya ketika polis mengembalikannya pada Rabu lalu. Cincin ini berada di bilik penyimpanan barang bukti polis selama dua tahun.

  Polisi mengatakan jika cincin itu akan dilelong jika tak ada yang datang mengaku. Ada beberapa datang yang mengaku namun polisiitu mengatakan tak ada yang boleh membuktikan jika cincin itu milik mereka.

  Detektif menemukan pemilik cincin setelah si perempuan memperlihatkan sejumlah surat termasuk tanda bukti pembelian cincin dan sebuah foto dirinya sedang memakai cincin tersebut. Si pemilik mengatakan jika cincin itu hilang saat sedang menyiapkan makan malam.

  Gila...Manager buka baju kemudian masturbasi depan pekerjanya

  Posted: 11 Jun 2011 12:20 AM PDT

  TRIBUNNEWS.COM - Seorang perempuan mendapatkan bayaran sebanyak 95 juta dollar AS dalam perkara pelecehan seksual yang dilakukan managernya di mana dia bekerja . Pembayaran ini diperkirakan yang terbesar diberikan di Amerika.

  Dilapor Daily Mail, Jumaat (10/6/2011), perempuan bernama Ashley Alford, berusia pertengahan 20-an, akhirnya menang kes melawan perusahaan tempatnya bekerja, Aaron's of St Louis, setelah manager menyerangnya di tempat penyimpanan furniture dan elektrik, membuka pakaiannya, dan bermasturbasi di depannya.

  Jaksa Penuntut Umum (JPU) menuduh manager yang bernama Richard Moore, sering mencubit Alford dan membuat komen tak betul sebelum serangan yang berlangsung pada 2006 itu. Dalam dua kesempatan, si boss bahkan menghentam kepala anak buahnya ini dengan penisnya.

  "Dari apa yang kami perlihatnya berdasarkan bukti, ini adalah kejahatan seksual terbesar di negara ini untuk individu," demikian disampaikan pengacara David Retner.

  Alford memberikan kesaksian jika serangan seksual itu terjadi setelah sejumlah eskalasi perlakuan buruk di tempat kerja.

  Dalam kesaksiannya, Alford mengatakan, dalam insiden yang terjadi pada 2006 lalu itu, Moore menarik rambutnya, lalu Moore membuka kancing seluarnya sendiri, menarik kembali kepala Alford dan menyentuhkan penis ke kepala pekerja tersebut.

  Pelik...Wanita Ini Tak Boleh Tidur Tanpa Hairdryer

  Posted: 10 Jun 2011 11:35 PM PDT

  Liputan6.com, London: Bagi kebanyakan orang, pengering rambut (hairdryer) hanyalah sebuah alat untuk mengeringkan rambut. Tapi bagi seorang wanita, alat tersebut sangat penting agar boleh tidur dengan nyenyak.

  Lori Broady, 31, bertahun-tahun tidur bersama hairdryer dalam keadaan menyala di sampingya. Ia tidak boleh tidur tanpa pengering rambut sejak berusia lapan tahun. Tanpa pengering rambut, Broady mengaku tidak boleh tidur dengan nyaman.

  Kenyamanan itu ia peroleh dari suara lembut hairdryer serta kehangatan yang dikeluarkannya. "Itu sesuatu yang nyaman, keamanan, suara itu, udara, semuanya," katanya.

  Kebiasaan tidur dengan pengering rambut bermula dari zaman kanak-kanaknya yang kacau. Broady membesar dalam keluarga yang memiliki 10 anak. Tidur dengan pengering rambut boleh meredam suara bising kedua adiknya.

  Ia mengaku tidak malu dengan kebiasaanya itu. Namun Broady mengkhuatirkan risiko kebakaran. Apalagi ia memiliki seorang anak perempuan yang masih kecil. Ia pun tak ingin anaknya mempunyai kebiasaan yang sama. "Itu bukan sesuatu yang saya inginkan untuk dia. Aku tidak ingin terjadi padanya," ujarnya.

  Lelaki kena tipu,kekasihnya yang berjilbab rupanya seorang lelaki

  Posted: 10 Jun 2011 10:35 PM PDT

  REPUBLIKA.CO.ID, MADINAH – Di Arab Saudi, seorang pemuda mengaku sangat terkejut setelah mendapati kekasihnya yang selama ini selalu dibalut pakaian hitam dan berjilbab adalah seorang pria.

  Pemuda yang disembunyikan identitasnya itu mengenal sang 'kekasih' melalui jejaring sosial. Berkasih adalah hal terlarang di Arab Saudi, dan keduanya membangun hubungan dengan chatting atau saling berkirim surat elektronik.

  Suatu hari, keduanya sepakat untuk bertemu di sebuah restoran di Madinah. Sang pemuda memandu sejauh 800 km untuk menemui belahan jiwanya di sebuah restoran makanan segera gaya Amerika, yang agak longgar peraturannya, sehingga keduanya boleh bertemu di dalamnya.

  Sang 'gadis' datang bersama rakannya, sama-sama berjilbab menutup muka. Ketika mula makan, si pemuda meminta dia untuk membuka penutup mukanya sedikit, hingga ia boleh melihat wajahnya. Alangkah terkejutnya, ia menemukan sang kekasih adalah seorang lelaki; walau suaranya lembut, namun ada bekas cambang dan kumis yang tak tercukur rapi.

  Menurut laporan Al Wathan, kini keduanya meringkuk di tahanan: sang pemuda untuk tuduhan berkhalwat (berdua dengan lain jenis di tempat tersembunyi) dan sang 'kekasih' untuk tuduhan penipuan.