Adsense

Selasa, 23 Oktober 2012

OHBULAN!

OHBULAN!


Putus Cinta Buat Miera Liyana Jadi Lebih Matang, Tak Mahu Teman Lelaki Artis

Posted: 23 Oct 2012 11:33 PM PDT

Miera Liyana, satu nama yang boleh dikira baru dalam industri hiburan, pernah menggegarkan industri dengan isu 'wardrobe malfunction' apabila dia secara tak sengaja memakai gaun yang mendedahkan dadanya ketika menghadiri sebuah majlis.

Tidak berhenti disitu, kisah cinta diantara Miera dan juga Shahrizal Jaszle pernah heboh diperkatakan oleh peminat dan juga media. Ketika masih bercinta, mereka berdua dilihat bersifat terbuka dan tidak segan untuk hadir berdua di majlis-majlis besar. Namun timbul khabar angin mengatakan Shahrizal telah mempunyai kekasih lain dibelakang Miera dan ini menjadi punca hubungan mereka, goyah.

Tapi, kita lupakan tentang gosip yang pernah melanda mereka berdua ya. Terbaru, Miera Liyana ketika ditemui di majlis pelancaran drama 'Putera Rayyan' kelihatan lebih berisi dari sebelum ini. Ditanya apakah status dirinya sekarang selepas putus cinta, Miera memberitahu bahawa dia selesa hidup 'single' dan rasa dirinya lebih bebas.

"Saya rasa lebih bebas dan berterima kasih pada dia (Shahrizal Jaszle). Disebabkan dia, saya kini lebih matang," ujar pelakon berusia 19 tahun ini.

Dalam kesibukannya menjalani penggambaran, Miera tidak menafikan bahawa ada lelaki yang cuba untuk 'mengenalinya', namun dia menolak kerana mahu fokus kepada kerjaya.

"Memang ada juga yang datang 'approach', tapi saya tolak. Dengan karakter saya yang macam ni, mereka lebih suka berkawan dengan saya," tambahnya lagi.

Menurut Miera, apa yang orang tidak ketahui dalam dirinya ialah dia sukakan lelaki yang macho. Ditanya siapakah antara contoh 3 selebriti tempatan yang diminatinya. Miera menjawab, "Saya suka Henry Golding, Aaron Aziz dan juga Adiputra."

"Saya ni jenis yang agak 'hyper' sedikit, tapi bila jumpa lelaki yang saya suka, saya akan berubah menjadi lembut," jelas Miera.

Namun begitu, Miera menegaskan bahawa kalau boleh dia tidak mahu mempunyai apa-apa hubungan dengan artis kerana tidak mahu perkara yang sama berulang lagi.

"Kalau boleh, saya memang tak mahu teman lelaki artis."

Dalam pada itu, Miera bakal membintangi drama terbaru berjudul 'Putera Rayyan' bersama Kamal Adli dan Nad Zainal yang akan mula mula bersiaran pada 31 Oktober ini pada jam 10.30 malam, setiap hari Selasa & Rabu, manakala pada hari Khamis ia akan disiarkan pada jam 9.30 malam di TV3.

Rita Rudaini Tidak Serik Menerima Lelaki Lain

Posted: 23 Oct 2012 11:31 PM PDT

Rita Rudaini merupakan nama yang tidak asing lagi dengan kontroversi rumah tangga bersama pemain bola sepak kebangsaan, Mohd Aidil Zafuan Abd Razak.

Meskipun isu rumah tangga aktres ini mendapat liputan meluas di media masa, sebagai pelakon dan ibu kepada dua orang cahaya mata, Rita tetap tabah mengharungi segala dugaan tersebut.

Mengulas lebih lanjut mengenai kontroversi dirinya, Rita akui dia tidak serik untuk menerima kehadiran lelaki lain sekiranya rumah tangga yang dibina sekarang ini berakhir.

"Alhamdulillah, saya bersyukur sangat dan setiap tawaran baik drama mahupun filem saya anggap rezeki anak-anak. Soal jodoh saya serahkan pada Tuhan untuk menentukan, siapa saya yang mahu melawan takdir kan? Walaupun rumah tangga saya berantakan dan tidak tahu apa penghujungnya, namun andai suatu hari nanti kami tiada jodoh, saya tidak akan serik untuk menerima lelaki lain dalam hidup saya dan anak-anak."

"Walaupun saya boleh membesarkan anak-anak sendirian, tetapi saya tetap perlukan seseorang bernama lelaki untuk menjadi pelindung dan pembimbing kami anak-beranak. Usia tidak menjadi hal, yang lebih penting lelaki tersebut haruslah mempunyai asas agama yang kuat, berpendirian teguh, tahu apa yang dilakukan dan bukan seperti lalang yang hanya mendengar dan mengikut kata-kata orang lain," ulas Rita menerusi laporan Sinar Harian Online.

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Gigs Ekspres Rock n Roll Ke Pulau Pinang Stesen SENI

Posted: 23 Oct 2012 07:02 PM PDT

Gigs "Ekspres Rock n Roll " Ke Pulau Pinang "Stesen SENI"

Setelah gigs pertama "Stesen SENI" dianjurkan dengan jayanya di Unison Studio Melaka 15 sept lalu, kini jelajah gig "Ekspres Rock n Roll ke Pulau Pinang yang bermula jam 2 Petang Hingga 8 Malam bertempat di Soundmaker Studio.

Sebanyak tujuh buah kumpulan muzik dari Pulau Pinang mengambil bahagian seperti Sleepside, Gensekii, Past Times And Tragedies, Star Sceram, GPMG, Sakura, Persis, termasuk 3 kumpulan iaitu Nitrus, Iamneeta dan Oh Chentaku dari Kuala lumpur.

Gig "Ekspres RnR ini akan menjelajah seluruh semenanjung yang akan menampilkan kumpulan-kumpulan muzik tempatan di setiap lokasi gigs. Selain mencungkil bakat-bakat baru kumpulan muzik tempatan, Stesen SENI memberi peluang kepada anak-anak muda untuk berdikari untuk mejayakan setiap gigs yang akan di anjurkan.

Gigs Ekspres Rock n Roll Ke Pulau Pinang Stesen SENI

Stesen Seni
stesenSENI adalah satu ruang bebas yang lahir untuk anak-anak muda. stesenSENI percaya bahawa seni itu pembentuk budaya, seni itu perlu bebas, namun bebas yang masih didukung budaya masyarakat kita, stesenSENI berharap agar dapat menjadi platform tempat anak-anak muda yang minat kepada seni berkomunikasi dan bertukar idea."stesenSENI" terbuka kepada apa juga idea/hasil seni/aktiviti yang melibatkan seni. Harapan kami supaya satu hari nanti akan lahir satu seni asli 'Made in Malaysia' seperti Graffiti di Philadelphia/New York, Parkour di Lisses, dan Reggae di Trench Town.Sebagai langkah pertama,10 lokasi di seluruh negara telah di pilih untuk dijalankan kegiatan seni.

Laman Sosial "stesenSENI

Facebook : http://www.facebook.com/stesenseni
Twitter : http://www.twitter.com/stesenseni
Youtube : http://www.youtube.com/stesenseni

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

No tags for this post.

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

Brand New AirAsiaMegastore.com Launched and Announces Tie-up with SimplySiti

Posted: 23 Oct 2012 04:04 AM PDT

Brand New AirAsiaMegastore.com Launched and Announces Tie-up with SimplySiti

A newer, fresher AirAsiaMegastore.com is here. The newly revamped online store now offers added enhanced features and provides a more personalized shopping experience for customers.

SITI NURHALIZA & AIRASIA

Pic 1: (From second left to right) AirAsia iVentures General Manager Mr Dany Buldoc; SimplySiti President Dato' Siti Nurhaliza; AirAsia Berhad CEO Ms Aireen Omar and Tune Talk CFO Mr Jalludin Abu Hassan at the re-launch of the AirAsiaMegastore.com and the announcement of their tie-up with the SimplySiti cosmetics brand.

With the new features, customers can save items in the wish list where friends and family can view them and surprise the customers with the perfect gift or compare items that is available at the store to give them a better insight about the chosen items on top of more brilliant features that are available.
The AirAsiaMegastore and AirAsiaMegastore.com were launched in July 2010 and offers customers a plethora of products including AirAsia merchandize as well as fashion and lifestyle products such as cosmetics, perfumes, watches and electronic gadgets. Through the online store, customers from major countries such as the United States, Australia and Canada along with Asean countries including Laos, Vietnam and Cambodia.

Apart from refreshed website, AirAsiaMegastore also announced is partnership with SimplySiti, the cosmetics brand which was founded by Malaysian songstress Dato Siti Nurhaliza who also serves as SimplySiti President. With the partnership, a wider range of SimplySiti products will be available at the AirAsiaMegastore and customers worldwide will be able to purchase them via the online store.

Present at the re-launch of AirAsiaMegastore.com and the announcement of the partnership with Simplysiti are AirAsia Berhad CEO Ms Aireen Omar; Simplysiti President Dato' Siti Nurhaliza; Tune Talk CFO En Jalludin Abu Hassan and AirAsia iVentures General Manager Mr Dany Buldoc.

Ms Aireen Omar Said, "The AirAsiaMegastore has provided guests with great in-flight shopping aboard our AirAsia flights and customers will definitely be delighted with the new features that will surely enhance their online shopping experience."

She added, "As an Asean company, we are always keen to support other Asean brands to grow and the partnership with SimplySiti is a testament to that. Since the products are now available through AirAsiaMegastore.com, the SimplySiti brand is now available to be purchased in other parts of the world."

SimplySiti President Dato Siti Nurhaliza said, "This collaboration is a great opportunity in realising SimplySiti's effort and my dream to uplift SimplySiti's brand and bring it to international level. Collaborating with a well-established airline such as AirAsia gives SimplySiti the exposure and awareness of the brand to its guests, it is also the first time SimplySiti is be made available in-flight promoted by AirAsia's lovely flight attendants.
"I've been looking forward for this venture and now it is about to begin. AirAsia has come a long way in creating excitement and fulfilling people's needs. I hope SimplySiti can grow alongside AirAsia. I am excited to embark on this journey with AirAsia".

In conjunction with the re-launch, AirAsiaMegastore.com is offering over 50% discount on selected products and for a limited time, those who purchase SimplySiti products will get a free AirAsia shower bag. There will also be Weekly Hot Online Deals where customers can save up to 30% on selected items. Log on to www.airasiamegastore.com to check out the promotions. On top of that, AirAsiaMegastore's partner Tune Talk is also offering free SIM cards with RM2 preloaded airtime as well as RM20 reload for only RM10. Both offers are only available at the AirAsia Megastore at the Low Cost Carrier Terminal in Sepang, Selangor.

SITI NURHALIZA & AIRASIA

SimplySiti President Dato' Siti Nurhaliza and AirAsia Berhad CEO Ms Aireen Omar at the re-launch of the AirAsiaMegastore.com and the announcement of their tie-up with the SimplySiti cosmetics brand.

SITI NURHALIZA & AIRASIA

(From second left to right) AirAsia iVentures General Manager Mr Dany Buldoc; SimplySiti President Dato' Siti Nurhaliza; AirAsia Berhad CEO Ms Aireen Omar and Tune Talk CFO Mr Jalludin Abu Hassan poses at the newly revamped AirAsiaMegastore kiosk during the re-launch of the AirAsiaMegastore.com and the announcement of their tie-up with the SimplySiti cosmetics brand.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

No tags for this post.

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

borak kosong

borak kosong


Iklan Lift Jatuh Menyeramkan dari LG [Video]

Posted: 23 Oct 2012 09:00 PM PDTBagaimana cara membuat seorang pengguna merasa terkesan terhadap produk yang kita miliki? Berikan kepada mereka sebuah pengalaman langsung yang tak terlupakan. Contohnya seperti yang dilakukan oleh LG ini.

Superman Akan Ganti Karier dari Jurnalis ke Blogger

Posted: 23 Oct 2012 08:30 PM PDT


Ada bocoran yang lumayan mengejutkan dari edisi komik Superman mendatang, Superman aka Clark Kent khabarnya akan berhenti menjadi jurnalis dan beralih menjadi seorang blogger. Apa alasannya?
Menurut preview yang saya dapatkan dari USA Today, pada komik Superman issue 13 nanti, karier Clark Kent sebagai jurnalis selama 5 tahun di "The Daily Planet" akan segera berakhir.
Khabarnya, Clark menungundurkan dirinya kerana ia sudah merasa muak dengan pekerjaannya (atau lingkungan pekerjaannya). Ia, sebagai orang terkuat di planet ini merasa selalu diperlakukan sebagai orang paling tak berharga di muka bumi oleh atasannya di The Daily Planet, perusahaan surat khabar tempat ia bekerja.
Ketika Clark menyampaikan keputusannya tersebut, rakan kerjanya menimpali, "Waktu terus berubah, dan media cetak lagi sekarat."
Pengarang ceritanya saat ini, Scott Lobdell, menjelaskan kepada Mashable jika Clark kemungkinan akan beralih karier menjadi seorang blogger. "Saya fikir ia tidak akan mengajukan aplikasi lamaran pekerjaan ke (perusahaan) manapun", kata Lobdell.
Belum jelas apakah keputusan ini bersifat sementara atau permanen. Mungkin kedepannya kita tidak hanya akan melihat perjuangan Clark melawan perampok bank bersenjata mesin, tapi juga perjuangannya melawan bug, spammer dan hacker.
Selamat bergabung ke dunia kami, Clark.
foto via Mashable

KEJADIAN KECURIAN YANG TIADA BELAS KESIAN

Posted: 23 Oct 2012 08:00 PM PDT

Memang tiada belas kesian langsung ...sapu bersihSindiket rasuah guru untuk jual jawapan peperiksaan dibongkar

Posted: 23 Oct 2012 07:30 PM PDT


DHAKA: Kegiatan sekumpulan penuntut yang cuba menipu dalam peperiksaan terbongkar selepas polis menahan mereka kerana menggunakan telefon bimbit berbentuk jam tangan, kata pihak berkuasa semalam.
Seramai 10 dalang di sebalik penipuan itu dipamerkan kepada media bersama beberapa peralatan elektronik yang digunakan ketika ujian kemasukan ke universiti serta permohonan mendapatkan kerja.

Timbalan Pesuruhjaya Polis, Moshiur Rahman, berkata sindiket terbabit merasuah guru atau pegawai pendidikan bagi mendapatkan soalan sejurus sebelum peperiksaan bermula.


"Mereka kemudian menghantar jawapan soalan itu melalui mesej teks kepada telefon bimbit penuntut yang kelihatan seperti jam itu," katanya. Menurut Moshiur Rahman, calon penuntut universiti utama atau bakal pekerja bank serta kakitangan kerajaan boleh mendapatkan perkhidmatan itu dengan bayaran sekurang-kurangnya RM4,500.

Sementara itu, ketua sindiket berkenaan mengaku, mereka membeli 120 unit telefon bimbit buatan China dan menggunakannya sejak 2009. - AFP


sumber : mymetro

Lelaki tikam isteri kerana bekerja di luar

Posted: 23 Oct 2012 07:00 PM PDT


KABUL: Gara-gara keluar rumah untuk bekerja dengan sebuah pertubuhan bukan kerajaan, seorang wanita ditikam hingga mati oleh suaminya, kata polis semalam.
Jurucakap polis berkata, lelaki terbabit ditahan di rumahnya di Herat. Katanya, mangsa dikenali sebagai Kulsoom dan terbunuh selepas ditikam lapan kali Jumaat lalu.

"Suspek bernama Abdul Rahim dan dia kini ditahan atas tuduhan membunuh," katanya. Jurucakap polis berkata, pasangan itu berkahwin sejak enam tahun lalu dan dikurniakan dua orang anak. Kejadian itu berlaku hampir seminggu selepas seorang wanita lain, Mah Gul, 20, dipancung iparnya di wilayah sama kerana enggan menjadi pelacur. Pengarah Wilayah Suruhanjaya Hak Asasi Manusia, Abdul Qader Rahimi, berkata keganasan ke atas wanita meningkat mendadak di situ akhir-akhir ini. "Sepanjang tahun ini, kami merekodkan 100 kes keganasan ke atas wanita di wilayah barat Afghanistan dan percaya, banyak lagi kejadian tetapi tidak dilaporkan," katanya. - AFP


sumber : mymetro

120 penampar dalam 1/2 jam

Posted: 23 Oct 2012 06:30 PM PDT


BEIJING: Seorang guru prasekolah didapati mendera muridnya dengan menampar serta menendang mereka berkali-kali.
Perbuatan kejam itu terbongkar selepas aksi guru terbabit dirakam kamera litar tertutup (CCTV) yang dipasang di sebuah pusat pendidikan di Taiyuan, utara Shanxi.

Melalui rakaman video selama 30 minit itu, guru terbabit dilihat menampar empat muridnya lebih 120 kali apabila mereka gagal menjawab soalan diberi. Insiden itu disiasat selepas seorang daripada bapa murid terbabit - cuma dikenali sebagai Han kehairanan apabila muka anak perempuannya merah dan bengkak. Media semalam melaporkan, Han pergi bertemu pentadbiran prasekolah berkenaan dan menuntut untuk melihat rakaman CCTV di situ.


Menurut Han, melalui rakaman berkenaan, dia melihat anaknya serta tiga kanak-kanak lain menjadi mangsa dera seorang guru.

"Dalam tempoh setengah jam, guru wanita terbabit menampar anak saya 43 kali, selain menendangnya dua kali," katanya. Mengenai tiga kanak-kanak lain, Han berkata, mereka masing-masing ditampar 43, 27 dan 10 kali dalam tempoh sama. "Wanita itu tidak sepatutnya menjadi guru. Dia bukan manusia, tetapi jembalang!" katanya. Menurut Han, bukan sekali anak perempuannya pulang dengan muka merah dan membengkak tetapi menyangka ia disebabkan kecederaan ketika bermain. Melalui rakaman itu, Han berkata, guru matematik terbabit meminta anaknya mencampurkan dua angka lebih daripada 10.


Apabila anaknya mengaku tidak tahu, guru terbabit menamparnya. Sementara itu, media China melaporkan, guru wanita itu kini dipecat dari sekolah berkenaan. - DM


sumber : mymetro

Ketawa manja isteri curang

Posted: 23 Oct 2012 06:00 PM PDT


MELAKA: Kepulangan seorang kontraktor untuk mengambil pengecas telefon bimbit yang tertinggal bertukar detik memeritkan apabila mendapati isterinya bermesra dengan seorang lelaki lain dalam rumah mereka di sebuah pangsapuri di Ayer Keroh, di sini, Ahad lalu.
Difahamkan, kecewa dengan perbuatan curang isterinya yang berusia 24 tahun, lelaki berusia 36 tahun yang ketika kejadian sedang bekerja pergi ke pejabat Jabatan Agama Islam Melaka (Jaim) meminta serbuan dilakukan bagi mencekup mereka. 
Pegawai Jaim yang menyerbu dan melakukan pemeriksaan jam 4.15 pagi kelmarin, mendapati tiga orang berada dalam rumah berkenaan termasuk seorang lagi wanita berusia 30-an dan mereka ditahan untuk siasatan.

Kontraktor berkenaan yang mahu dikenali sebagai Salman, mendakwa ketika keluar bekerja pada jam 8 pagi Ahad lalu, dia memberitahu isterinya tidak pulang kerana bertugas di luar kawasan.


"Dia (isteri) yang bekerja sebagai jurujual di sebuah pusat beli-belah di negeri ini, biasanya mula bertugas jam 9 pagi hingga 11 malam.

sumber : mymetro

Ibu mati berdarah, bayi berbungkus kain

Posted: 23 Oct 2012 05:30 PM PDT


KULIM: Rasa curiga seorang lelaki apabila mendapati isteri jirannya tidak mengambil anak sulung di sekolah seperti biasa membawa kepada penemuan mayat wanita berkenaan bersama bayi lelakinya yang baru dilahirkan di Taman Kekwa, di sini, kelmarin.
Mayat Syaniza Idris, 27, ditemui jam 2.40 petang dalam keadaan berlumuran darah atas tilam dalam bilik tidur utama manakala bayi lelakinya yang dipercayai tidak cukup bulan ditemui berbalut dengan kain dalam bilik air. 
Jiran mangsa, Rohaizat Abdul Rahim, 49, berkata, dia meminta isterinya, Normah Ali, 48, pergi ke rumah Syaniza selepas mengesyaki sesuatu berlaku apabila melihat anak lelaki jirannya itu, Mohd Danial Asmadi, 7, yang bersekolah dalam tahun satu pulang dari sekolah dengan berjalan sendirian.

Menurutnya, sebelum ini, setiap pagi arwah keluar rumah menghantar anak lelakinya ke sekolah menaiki kereta sebelum mengambilnya semula jam 12 tengah hari.


Rohaizat berkata, dia difahamkan, suami Syaniza, Asmadi Ahmad, 28, seorang konstabel polis tiada di rumah ketika itu kerana berkursus di Pulau Pinang.

sumber : mymetro

FOTO: Kostum Halloween Ala Pasangan Katy Perry Dan John Mayer

Posted: 23 Oct 2012 05:00 PM PDT


Musim Halloween telah tiba! Semua orang sibuk mencari dan memilih kostum Halloween yang paling seram untuk mereka. Tampaknya, pasanganKaty Perry dan John Mayer telah menemukan pilihannya. Saat Katy mencuba untuk menjadi Bella Swan, John Mayer malah menjadi... pemburu zombie.

1

2

3

4

5

6

7
(FOTO: The Cobra Snake via Buzzfeed)

Wouw, Mangkuk Ini Boleh Dimakan

Posted: 23 Oct 2012 04:00 PM PDT


  • detail berita

Sumber 

Pemuda Nekad Memecahkan Botol Dengan Kepala, Berhasilkah?

Posted: 23 Oct 2012 09:45 AM PDT


  • detail berita

Sumber

Robot Raksasa Se*si Iklan Restaurant

Posted: 23 Oct 2012 09:30 AM PDT


http://anehdidunia.blogspot.com

Di Tokyo telihat hilir mudik sebuah trak dengan dua perempuan robot raksasa seksi seperti sedang memandui di keramaian lalu lintas.kendaraan terlihat melintas di Shinjuku . Ternyata itu adalah iklan sebuah restoran yang sangat khusus.http://anehdidunia.blogspot.com

The 'Robot Restaurant' menawarkan tarian dari robot raksasa - tampak seperti wanita plastik, tapi dengan bagian bawah robot. Restoran itu akan membiarkan pelanggan mengoperasikan 'FEM-bot' - tetapi staf juga akan 'mengarahkan' para pemain seperti mereka menari untuk pengunjung. Robot raksasa seksi itu boleh dinaiki oleh pengunjung.
 http://anehdidunia.blogspot.com

Restoran baru itu dibangun dengan biaya ¥ 10.000.000.000. Restoran mahal yang terletak di lokasi paling mewah di Tokyo, Jepun itu, menampilkan pertunjukan robot yang dioperasikan oleh wanita asli yang mengenakan pakaian militer dan pakaian seksi lainnya.
http://anehdidunia.blogspot.com

Penampakan Selulit Di Tubuh Selebriti Se*si

Posted: 23 Oct 2012 09:15 AM PDT


Selebriti selalu berusaha menjaga tubuh mereka agar selalu mulus dan seksi. Akan tetapi, cukup banyak artis ternama yang memiliki kulit tidak sempurna kerana ditumbuhi selulit. Siapa saja mereka? Dilansir dari Radar Online:

1. Jennifer Lopez

Penampakan Selulit di Tubuh 10 Selebriti Seksi

Penyanyi ini  selalu tampil seksi dengan menggunakan busana mini. Namun, J.Lo masih memiliki selulit pada bahagian peha belakangnya ketika wanita 42 tahun itu sedang menyanyi di atas pentas.

2. Eva Longoria

Penampakan Selulit di Tubuh 10 Selebriti Seksi

Banyak wanita yang merasa sedikit beruntung jika memiliki selulit di bahagian paha kerana jarang terekspos. Selulit pada bahagian tersebut juga dimiliki oleh Eva Longoria. Sayangnya, ia tidak pintar menutupinya. Selulit Eva 'mengintip' saat duduk di keretadan melipat kaki kerana menggunakan dress mini.

3. Scarlett Johansson

Penampakan Selulit di Tubuh 10 Selebriti Seksi

Bintang 'Iron Man 2' itu memiliki kulit yang mulus, namun Scarlett juga memiliki bagian kulit yang tidak sempurna di sekitar paha belakang. Selulit wanita 27 tahun itu terlihat di balik gaun mininya. Peha Scarlett yang disilangkan membuat guratan-guratan di sekitar pahanya terekspos.

4. Pippa Middleton

Penampakan Selulit di Tubuh 10 Selebriti Seksi

Adik dari Kate Middleton yang dikenal memiliki bokong indah itu ternyata juga memiliki kulit paha bahagian belakang. Meski sudah berusaha menutupi bahagian pahanya, namun selulit Pippa tetap saja terlihat.

Memalukan! Justin Bieber,Ternyata Tak Lebih Dari Pembohong Murahan. Ini Buktinya!

Posted: 23 Oct 2012 09:00 AM PDT


Khabar tentang Justin Bieber kehilangan komputer laptop dan kamera yang berisi rakaman peribadi (konon video seks) ternyata merupakan berita bohong.

Sebelumnya pada awal bulan ini Bieber menulis pesan di Twitternya menyebut ''rakaman personal'' miliknya hilang setelah kamera dan komputernya dicuri saat dia tengah tampil di atas pentas.

Konon, inilah salah satu adegan "video peribadi" Bieber dan Selena Gomez

Khabar hilangnya rakaman peribadi itu kemudian disusul dengan sejumlah pemberitaan yang menyebut gambar dan video klip Bieber telanjang telah bocor. Tetapi ternyata semua khabar tersebut adalah bohong belaka, dan Bieber sendiri-lah yang memulai berita bohong tersebut.

Bieber dalam akaun Twitter rasmi miliknya menulis tentang candaanya itu yang bagi para pembencinya dikatakan murahan untuk mendongkrak popularitinya yang mulai pudar. "Sejak saya berusia 14, saya menerima banyak berita tentang saya, dari sekarat, memiliki bayi dengan seorang perempuan yang tidak pernah saya temui, gambar telanjang, narkoba... tapi hari ini, saya berada di belakang rencana ini..'' tulisnya.

Banyak pengamat yakin bahwa khabar bohong yang dirancang ini sengaja disebarkan sebagai sebahagian dari publisiti untuk mempromosikan video musik terbarunya yang berjudul "Beauty and A Beat". Penonton video yang diambil dari salah satu lagu di album Believe ini kemudian langsung melonjak menjadi lebih dari 33 juta kali dilihat dalam 24 jam setelah rilis.

Sungguh sebuah cara yang amat memalukan dan tidak elegan dari seorang artis kelas dunia. Terlihat sekali bahwa sikapnya belum matang.
(Huffington Post)

Foto momen-momen lucu

Posted: 23 Oct 2012 08:00 AM PDT


Foto-foto ini diambil dari sudut yang kreatif sehingga menghasilkan foto-foto yang sangat lucu. Hehe…
Woww,, Ada Mini Cooper yang Boleh Terapung

Posted: 23 Oct 2012 07:00 AM PDT


Mini, Pengeluar kereta asal Amerika melancarkan sesuatu yang berbeza dengan biasanya. Kali ini Mini membuat sebuah Mini Cooper yang mampu terapung diatas air. Akan tetapi yang dibuat kali ini bukan kereta Mini Cooper sungguhan. Melainkan sebuah perahu motor yang menggunakanbody menyerupai Mini Cooper.
Mini AS wilayah timur yang membuat konsep perahu bermotor ini. Perahu Mini Cooper ini terbuat dari fiberglass (kaca serat), dan mesin perahu yang digunakan berkekuatan 6 kali tenaga kuda (horsepower). Pembuatan perahu ini sebagai bagian dari kegiatan tahunan perusahaan yang disebut Motor-Tober.
Pada perhelatan Motor-Tober kali ini mengusung tema "Not Normal Sales Event". Seperti dilansir Dailymail.co.uk, Tom Slakowsky selaku manajer pemasaran Mini AS mengatakan bahawa memang sengaja memberi tantangan kepada karyawan daerah untuk menemukan cara yang tidak biasa untuk merayakan kegiatan Motor-Tober ini, maka muncullah idea untuk membuat Mini Cooper terapung tersebut.
Mini Cooper Terapung ini telah menjalani uji coba di sungai Charles, Cambridge, Massachusetts, AS dan berhasil meluncur dengan jayanya.
 

Seorang Remaja Dipenjara Gara-Gara Status Facebook

Posted: 23 Oct 2012 06:00 AM PDT


Jika banyak negara-negara Barat berlindung dibalik "kebebasan berbicara", namun bagaimana jika Anda terjerat hukum hanya kerana membuat sebuah lawak di Facebook? Itulah yang terjadi pada seorang lelaki Inggris baru-baru ini, melalui update statusnya.
Matthew Woods (20), menjadi salah satu orang yang paling dibenci di Inggris setelah ia memposting status di Facebook yang menyinggung tentang penculikan gadis 5 tahun bernama April Jones. Ia juga menulis reaksi yang bersifat seksual agresif dan sugestif tentang gadis yang hilang tersebut.


Matthew Woods 

Karena itu Woods kini mendapat hukuman penjara selama selama 12 minggu oleh pengadilan setempat. Ia didakwa kerana mengungkapkan isi pesan yang "tidak senonoh, cabul atau mengancam" melalui jaringan publik komunikasi elektronik (Facebook) pada 3 dan 4 Oktober yang lalu.
Menurut laman The Guardian, ia ditangkap oleh polis setempat "untuk keselamatannya sendiri," kerana komen yang ia keluarkan mengundang reaksi keras publik – sebanyak 50 orang datang ke rumahnya di Chorley, Lancashire, untuk menghakiminya.
Woods mengaku bersalah atas komennya yang terlalu menyinggung. Ia mengatakan bahawa sebelum mem-posting komennya itu, ia dalam keadaan mabuk dan lepas kendali.
Lelaki pengangguran itu juga mengatakan bahwa ia mendapat idea konyolnya dari Sickipedia – website lawak yang berisi tentang isu-isu kontroversi.
Namun sayangnya, gadis kecil berusia lima tahun, April Jones, hingga kini masih belum ditemukan. Ia diperkirakan diculik ketika sedang bermain di sekitar rumahnya di Machynlleth, Wales. Pencarian April kini masih terus dilakukan.

Sumber : guardian.co.uk dan berbagai sumber, uniknya.com

7 Karya Seni Aneh Memakai Tubuh Manusia

Posted: 23 Oct 2012 05:00 AM PDT
Sumber

Bagaimana jika badan manusia bentuknya begini?

Posted: 23 Oct 2012 04:00 AM PDT


Mari kita lihat modifikasi kereta yang unik

Posted: 23 Oct 2012 03:00 AM PDT


Modifikasi kereta biasanya menampilkan kereta yang cantik atau yang canggih dengan aksesoris-aksesoris mahal. Tapi yang ini benar-benar buat orang geleng-geleng kepala tapi bukan kerana kagum dan berguman "luar biasa", melainkan kereta yang unik. Mari kita lihat modifikasi kereta yang unik di bawah ini :


Sumber

Ada Ruangan Hotel Ala Batman

Posted: 23 Oct 2012 02:00 AM PDT


Jika Anda mencari hotel yang unik saat bercuti ke Taiwan. Mungkin hotel bernama Eden di daerah Kaohsiung ini boleh jadi pilihan yang seru. Referensi hotel ini bukanlah tanpa alasan. Sebab hotel berbintang lima ini menawarkan sebuah ruangan khusus yang di desain ala 'Batcave'. Ruangan yang selalu di sorot dalam serial Batman itu merupakan ruangan paling eksklusif di hotel ini.


Sumber

Unik, Bunga Mawar Yang Bisa Nyala Dalam Gelap

Posted: 23 Oct 2012 01:30 AM PDT


Buket bunga mawar merah, pink atau putih tentunya sudah biasa kita temukan dimana-mana. Lalu bagaimana dengan buket bunga mawar yang boleh menyala dalam gelap? Tentunya hal tersebut jarang boleh ditemukan dimanapun. Tapi bulan Oktober ini sebuah kedai bunga di Inggris menyediakan jenis bunga mawar yang boleh menyala dalam gelap.

Buket bunga ini terbatas dan hanya boleh dipesan dan dibeli selama Oktober ini dalam rangka menyambut Halloween. Ketika dilihat pada siang hari bunga mawar ini akan berwarna putih, dan nampak sama dengan bunga-bunga lainnya. Namun saat malam hari tiba, bunga ini akan memamncarkan warna kehijauan yang nampak sangat cantik.


Kota Unik di Dunia

Posted: 23 Oct 2012 01:00 AM PDT
Sumber 

10 Adegan Bikin* Terbaik Dalam Film

Posted: 23 Oct 2012 12:00 AM PDT


Dalam tiap filem, tentunya ada momen atau adegan yang paling diingat, kerana sangat berkesan. Tiap adegan yang berkesan tentunya punya alasan, yang membuat para penonton menjadikannya sebagai adegan favourite.

Salah satu yang membuat penonton akan terus teringat adalah wajah dan tubuh mulus dari para aktor dan aktris dalam film. Inilah dia 10 momen bikini yang tak terlupakan dalam film..

1. CAMERON DIAZ ( Charlie's Angles: Full Throttle)


2. HALLE BERRY (Die Another Day)


3. DENISE RICHARDS (Wild Things)


4. MICHELLE TRACHTENBERG (Eurotrip)


5. BROOKLYN DECKER (Just Go With It)


6. ANNA FARIS (The House Bunny)


7. ANGELINA JOLIE (Tomb Raider: Craddle of Life)


8. JESSICA SIMPSON (The Dukes of Hazzard)


9. PENELOPE CRUZ (Blow)


10. KATE HUDSON (Fool's Gold)

Rumah Tersempit Di Dunia Didirikan Di Poland

Posted: 22 Oct 2012 11:30 PM PDT


Pada 19 Oktober lalu di Poland baru saja dirasmikan berdiirnya rumah tersempit di dunia. Dengan lebar hanya sekitar 122 cm, rumah ini didirikan tepat di lorong sempit yang diapit oleh dua bangunan. Tadinya ruangan sebesar 122 cm itu hanya difungsikan sebagai tempat sampah, namun di tangan arkitek bernama, Jakub Szczeny celah sempit tersebut menjadi sangat berguna.Rumah tersempit di dunia tersebut dinamakan Keret's House, yang diambil dari nama penulis, Etgar Keret, yang memang akan pindah ke rumah tersebut. Terdiri atas dua tingkat. Dimana tingkat pertama difungsikan sebagai bilik mandi, ruang dapur dan ruang makan, sementara tingkat kedua dijadikan ruang tidur dan ruang bekerja.

Total ukuran bangunan ini, tingginya mencapai 9 meter, panjangnya 10 meter dan lebarnya hanya 1,2 m saja.