Adsense

Rabu, 4 Julai 2012

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Review Hotel Crowne Plaza Mutiara Kuala Lumpur

Posted: 04 Jul 2012 09:49 AM PDT

Crowne Plaza Mutiara Kuala Lumpur : Tempat untuk bertemu!
oleh Shah Shamshiri

Bila berjalan-jalan ke KL, pastikan anda memilih hotel yang tepat dengan keperluan anda. Dengan adanya ratusan jenis, kadangkala susah juga untuk membuat pilihan. Apatah lagi kalau kita cerewet dalam memilih bentuk penginapan. Seandainya anda inginkan hotel bertaraf lima bintang yang masih menawarkan harga berpatutan, janganlah beranggapan bahawa kombinasi lima bintang dan harga berpatutan ini tidak wujud di tengah-tengah kawasan segitiga emas Kuala Lumpur, kerana ada hotel yang mampu memberikan kemudahan tersebut.

Crowne Plaza Mutiara Kuala Lumpur

Hotel Crowne Plaza Mutiara yang bertaraf lima bintang merupakan salah satu hotel tersohor di Kuala Lumpur. Terletak di pusat Kuala Lumpur, hotel ini mempunyai lokasi yang sangat strategik kerana kedudukannya tidak jauh dari pusat perdagangan. Selain daripada itu, hotel ini juga berada benar- benar di hadapan stesen monorel Raja Chulan untuk memudahkan pergerakan para pengunjung dari satu tempat ke tempat yang lain. Lebih menarik lagi, ia juga beberapa langkah sahaja dari pusat membeli-belah Pavilion yang sememangnya menjadi pusat membeli-belah tumpuan di Jalan Bukit Bintang.

Hotel ini dilengkapi dengan 559 buah bilik tamu, 28 buah bilik mesyuarat, sebuah kolam renang, gymnasium serta pusat kesihatan, dan macam-macam lagi. Ia dibina dalam kawasan seluas 5 ekar di sebuah taman yang terletak di tengah-tengah kesibukan kota Kuala Lumpur. Berserta kemudahan-kemudahan hotel yang lain seperti beberapa buah restoran dan juga spa, hotel ini memang sesuai buat anda yang menyenangi kemewahan dalam taman.

Selain itu, di setiap ruang dan bilik hotel terdapat hiasan yang melambangkan keindahan tema mutiara di hotel ini. Setiap bilik memenuhi citarasa senireka dalaman masa kini dan dilengkapi dengan kemudahan-kemudahan teknologi tercanggih. Untuk kemudahan para tamu, kemudahan internet juga ada tersedia di dalam bilik.

Berlandaskan tagline "The Place To Meet" Crowne Plaza Mutiara benar-benar menjiwai kata-kata tersebut kerana dengan aneka pilihan perkhidmatan yang tersedia ia memang merupakan tempat yang paling sesuai untuk bertemu di tengah-tengah bandaraya Kuala Lumpur! Sekiranya anda ingin menikmati sekilas kemewahan di ibunegara kita, bermalamlah di Hotel Crowne Plaza Mutiara, Kuala Lumpur. Ia pasti satu pengalaman eksklusif yang tidak akan anda lupakan!

Crowne Plaza Mutiara Kuala Lumpur

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

Gambar Pelakon Fasha Sandha di Anugerah EH! 2012

Posted: 04 Jul 2012 07:13 AM PDT

Gambar Pelakon Fasha Sandha di Anugerah EH

Dah lama tak nampak, kini muncul di Anugerah EH. Walaupun berbadan dua, Fasha tetap maintain kurus dan tak lah nampak berisi. Tampil elegan dengan busana serba hitam. Sesuai dengan Anugerah EH!. Rekaan dari pereka Amelia Hassan.

Fasha Sandha Anugerah EH

Fasha Sandha Anugerah EH

Fasha Sandha Anugerah EH

Fasha Sandha Anugerah EH

Fasha Sandha Anugerah EH

Fasha Sandha Anugerah EH

Fasha Sandha Anugerah EH

Fasha Sandha Anugerah EH

Fasha Sandha Anugerah EH

Fasha Sandha Anugerah EH

Fasha Sandha Anugerah EH

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

OHBULAN!

OHBULAN!


Selepas Bercerai, Raja Azmi Diintai Tan Sri Pula?

Posted: 04 Jul 2012 10:55 PM PDT

Terkejut sebentar apabila membaca artikel dari rakan media, portal hiburan Murai.

Menurut Murai, Raja Azmi yang baru sahaja selesai dengan proses perceraiannya bersama Jailani Sidek kini telah menjadi perhatian beberapa orang peminat termasuklah Tan Sri. Wah, untung badan, melimpah-ruah rezeki didepan.

Dikhabarkan, Tan Sri berkenaan sudah lama berkenan dengan Raja Azmi yang juga seorang pengarah filem ini. Namun disebabkan Raja Azmi sudah mempunyai suami, Tan Sri berkenaan menyimpan hasratnya. Kecohnya berita mengenai perceraian antara Raja Azmi & Jailani Sidek telah memberikan peluang kepada Tan Sri tersebut untuk lebih mendekati Raja Azmi.

Apa yang pasti, menurut Murai, Tan Sri berkenaan seorang yang mempunyai perniagaan sendiri dan sentiasa berulang-alik ke luar negara.

Showdown 2012 : Dem Lepak Boyz Bawa Pulang RM50,000 & Bakal Ke Jerman

Posted: 04 Jul 2012 10:33 PM PDT

Tahniah OHBULAN! ucapkan pada kumpulan Dem Lepak Boyz yang telah menjuarai rancangan Showdown 2012 (Musim Ke-3).

Semalam, rancangan realiti Showdown 2012 telah menemui penghujungnya apabila Dem Lepak Boyz telah diumumkan sebagai pemenang mengalahkan 2 lagi pesaing sengit, Project Elementz dan Soul Gang. Juara untuk rancangan realiti Showdown 2012 ini telah membawa pulang wang tunai RM50,000 dan juga diberi peluang untuk menghadiri "The Urban Dance Camp" di Lorrach, German.

Dengan menampilkan gimik seperti persembahan "smurf" dan 2 orang budak kecil untuk persembahan pertama, Dem Lepak Boyz atau DLB telah berjaya mencuri hati penonton dan menghiburkan peminat. Tidak cukup disitu, persembahan kedua Dem Lepak Boyz turut menampilkan gimik seorang wanita bermain biola. Dicampur dengan persembahan yang bertenaga, OHBULAN! pasti persembahan DLB adalah antara persembahan terbaik sepanjang Showdown diadakan dari tahun 2010.

Tahniah sekali lagi kami ucapkan, semoga para pemenang akan terus mengharumkan nama negara. Mari kita tonton video ucapan Dem Lepak Boyz selepas memenangi Showdown 2012 semalam!

borak kosong

borak kosong


Kasut Termahal Berharga $3,000,000

Posted: 04 Jul 2012 09:15 PM PDT
Harry Winston Ruby Slippers adalah kasut yang diyakini sebagai sepatu termahal sedunia, dengan harga sekitar $3,000,000.


 Seperti namanya,  kasut ini terbuat dari batu delima (ruby )merah sebanyak 4600 butir  dengan total 1350 karat dan juga beberapa buah berlian 50 karat.


Kasut termahal sedunia ini dipamerkan dalam perayaan ke-50 The Wizard of Oz, kerana  cucu Harry Winston bernama Ronald Winston ingin melakukan hal yang spesial.

Wow!! TV Ini Berharga $2.3 Juta

Posted: 04 Jul 2012 09:00 PM PDT


TV mahal ini,  PrestigeHD Supreme Rose Editon, boleh  jadi  TV termahal sedunia yang pernah ada - dengan harga $2.3 Juta.


Adapun pembuat televisyen mewah  dari Swiss ini, Prestige HD meminta Stuart Hughes dari Goldstriker International untuk mendesain sebuah bentuk tv yang spektakuler buat perusahaan itu.


 TV termahal ini terbuat dari tv PrestigeHD 55 inci dan tertutup  72 batu intan atau berlian dan rose gold 18 karat seberat 28 kg, serta kulit aligator yang dijahit tangan menjadi bezel.


TV termahal  sedunia ini dibuat untuk edisi terbatas, dan hanya diperkenalkan tahun ini, mengalahkan televisyen Hughes senilai 1 Juta Poundsterling untuk PrestigeHD yang menggunakan yellow gold 22 karat dan 48 intan.


 CEO Prestige HD, Simon M. Troxler mengatakan perusahaan mereka  hampir mendekati kontrak pertama mereka untuk Supreme Rose Edition dan "Kami sangat yakin bahawa edisi terhad dari hanya 3 TV (itu) akan terjual segera."

Baru Berumur 5 Tahun, Anak Ini Sudah Dapatkan Pekerjaan Idaman

Posted: 04 Jul 2012 08:45 PM PDT

Seorang anak perempuan berusia lima tahun bernama Jessica Rosbrook asal Kent, Inggris ini begitu beruntung. Di usianya yang masih sangat belia, ia telah mendapatkan pekerjaan impiannya, yakni pemeriksa mainan baru.

Perusahaan mainan bernama Tomy memilih Jessica untuk mencuba semua mainan-mainan yang baru diproduksi sebelum diedarkan di pasaran. Tugas Jessica cukup mudah, yakni menghabiskan waktu berjam-jam bermain dengan setiap produk terbaru yang dikirimkan ke rumahnya.

'Tester', begitulah dirinya dijuluki oleh perusahaan mainan tersebut. Aktiviti bermainnya dengan produk baru tersebut akan dicatat dan dievaluasi untuk mengetahui daya tarik, keseruan dan berbagai aspek lainnya. Semua itu untuk mengetahui kesuksesan mainan tertentu yang akan dibeli seorang anak.

Dikontrak selama setahun penuh, Ibu dari Jessica Carly, mengatakan kepada Dailymail, "Awalnya ia (Jessica) hanya menikmati mainan baru tapi sekarang ia sudah sedar bahawa apa yang ia lakukan dan ia katakan akan mempengaruhi sebuah model mainan yang akan dijual di kedai atau tidak."

Memberikan ulasan dan komen jujur akan sebuah mainan telah menjadi profesinya. Joanne Grey dari Tomy menambahkan bahawa dengan adanya penilaian dari konsumen secara langsung, perusahaan akan terhindar dari produksi mainan yang tidak diinginkan anak-anak.

Sumber : http://wolipop.detik.com

Wanita Masa Lampau Tebalkan Alis dengan Bulu Tikus

Posted: 04 Jul 2012 08:30 PM PDT

Saat ini kita sering mendengar perawatan-perawatan unik seperti pijat ular, krim wajah dari kotoran burung atau facial dengan plasenta kambing, ternyata perawatan aneh tersebut sudah berlangsung sejak nenek moyang kita. Inilah beberapa perawatan aneh dan unik dari masa lampau, seperti dilapor Ourvanity.

1. Bulu Tikus untuk Menebalkan Alis
Sama seperti tren fashion, tren kecantikan pasti berulang. Seperti tren alis tebal alami. Ternyata pada abad ke-17 para wanita juga mendambakan alis yang tebal. Trik untuk menebalkannya dengan menggunakan bulu tikus.

2. Belladona untuk Mata
Belladona merupakan sebuah tanaman herbal. Para wanita Itali zaman dahulu sering menitiskan air belladona ke mata. Fungsinya untuk memberi kesan mata lebih bersinar. Namun ternyata treatment ini dapat membahayakan kesihatan mata.

3. Kapur untuk Menghilangkan Bulu di Tubuh
Sejak dahulu kala proses menghilangkan bulu-bulu yang tidak diinginkan menjadi metode yang menyakitkan. Jika sekarang menggunakan waxing atau laser, zaman dulu dengan memulaskan kapur untuk meluruhkan bulu-bulu. Memang kapur dapat bekerja untuk menghilangkan bulu, namun impaknya kulit menjadi sangat perih karena teriritasi.

4. Bedak Wajah dari Timah dan Cuka
Dari zaman dahulu kala wanita sudah biasa menggunakan bedak. Namun bedak ratusan tahun lalu terbuat dari timah dan cuka.

Sumber : http://wolipop.detik.com

Pencuri Ini Tertidur Ketika Jalankan Aksinya

Posted: 04 Jul 2012 08:15 PM PDT

MOSCOW - Bukannya kabur setelah mencuri, salah seorang lelaki di Moscow, Rusia justru menengguk minuman keras. Tindakannya itu pun memudahkan pihak polis untuk melakukan penangkapan.

"Pemilik apartment itu menghubungi pihak berwenang setelah ia menemukan gagang pintu apartmentnya rosak. Ketika polis sampai di lokasi kejadian lelaki itu pun tertangkap tengah tertidur pulas diatas tempat tidur," ujar otoritas Moscow, seperti dikutip RIA Novosti, Rabu, (4/7/2012).

Otoritas setempat menambahkan, lelaki itu berasal dari Tajikistan. Namun identiti lelaki itu tidak diungkapkan.

"Selain mencuri sejumlah barang-barang berharga lelaki itu juga mengambil beberapa makanan namun, sebelum ia memutuskan pergi meninggalkan apartment itu ia menenggak sebotol penuh vodka. Ia pun jatuh tertidur," tambah otoritas setempat.

Kini lelaki itu ditahan dengan dakwaan melakukan perompakan. Hukuman 10 tahun penjara pun kini siap menanti sang pencuri mabuk itu.(rhs)

Hamil Akibat Pergi ke Warung Pakai Tuala

Posted: 04 Jul 2012 08:00 PM PDT


TRIBUNNEWS.COM, BATAM - Ini peringatan bagi Anda kaum Hawa. Jangan pergi ke warung hanya mengenakan tuala
Tina (16), bukan nama sebenarnya, tak sedar kemolekan tubuhnya membuat si pemilik warung tergoda, saat ia membeli shampoo mengenakan tuala
Feriyek, pemilik warung, tersulut nafsunya kala melihat keindahan lekuk tubuh Tina (16) yang menonjol.
Saat itu, Julai 2011, Tina sebenarnya akan mandi di sumur umum. Namun, ia singgah sebentar untuk membeli shampoo di warung Feriyek.
Tina memang terbiasa mengenakan selembar tuala saja, jika hendak mandi di sumur umum. Di warung itulah Feriyek tergoda melihat kemolekan tubuh Tina.
Tanpa pikir panjang, Feriyek yang merupakan tokoh masyarakat di daerahnya, lantas menarik Tina masuk kedai, dan terjadilah perbuatan mesum.
Feriyek sebenarnya bukan orang baru bagi korban. Ia sering memberi Tina wang jajan. Kanera ulah mesum pertamanya tidak ketahuan orangtua Tina, Feriyek lantas mengulangi lagi perbuatannya seminggu kemudian.
Hubungan terlarang Feriyek dan Tina terus terjadi berulang-ulang. Tak ayal, Tina hamil. Feriyek, warga Tanjung Pengapit, Galang, Batam, kemudian dilaporkan oleh orangtua Tina ke polis. Ia lantas ditangkap tanpa melawan.
Sidang yang dipimpin Thomas Tarigan di PN Batam, Rabu (4/7/2012), memvonis Feriyek dengan hukuman lapan tahun penjara, ditambah denda Rp 60 juta subsider dua bulan kurungan. Vonis ini empat tahun lebih ringan dari tuntutan jaksa penuntut umum, yakni 12 tahun penjara.
"Terserah kamu mahu terima atau tidak, atau justru mahu mengajukan banding dalam waktu tujuh hari. Yang penting, saat ini kamu harus kembali ke tahanan. ," jelas Thomas.
Menanggapi hal itu, penasihat hukum Feriyek tidak mengucapkan niatnya untuk banding.

Kelab MU disenarai di Bursa New York

Posted: 04 Jul 2012 07:45 PM PDT


NEW YORK - Manchester United (MU) telah membuat permohonan untuk membuat penyenaraian di bursa saham Amerika Syarikat (AS) bagi menjana modal AS$100 juta (£64 juta atau RM300 juta).
Dalam dokumen difailkan di Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa, gergasi Liga Perdana Inggeris itu menyebut bahawa pihaknya mahu menyenaraikan syarikat kelab ternama ini di Bursa Saham New York.
Sebelum ini kelab itu telah menerokai peluang kemungkinan membuat penyenaraian di Singapura.
Laporan BBC menyebut bahawa MU, antara kelab yang memperoleh sokongan padu di dunia, mahu menggunakan modal yang dijana menerusi penyenaraian untuk membayar balik hutangnya.
Kelab itu dikuasai sejak 2005 oleh keluarga Glazer family.
Bagaimanapun, menurut laporan itu, sejak beberapa tahun kebelakangan ini ia berhadapan dengan masalah hutang yang besar meskipun mengambil pelbagai usaha pemasaran dan promosi di peringkat global.
"Kami berhasrat untuk menggunakan keseluruhan hasil bersih daripada penyenaraian ini untuk mengurangkan (beban) hutang kami," kata MU dalam prospektus, dipetik laporan BBC.
Sehingga April lalu, kelab itu disenaraikan sebagai salah satu daripada 50 pasukan sukan paling bernilai di dunia. Nilainya dianggarkan £1.4 bilion (RM6.9 bilion).
Selepas disenaraikan di Bursa Saham London pada 1991, kelab itu dibeli oleh Malcolm Glazer pada Mei 2005 pada harga £800 juta (RM3.9 bilion).
Sehingga 31 Mac lalu, hutang kelab itu dianggarkan £423.3 juta (sekitar RM2 bilion).

Tumor 23kg dalam perut wanita

Posted: 04 Jul 2012 07:30 PM PDT


NEW YORK - Tumor seberat 23 kilogram (kg) telah dikeluarkan dari dalam perut seorang wanita berusia 65 tahun, kata seorang doktor, David Dupree kelmarin.
"Dia merupakan seorang wanita yang kurus dengan mempunyai perut yang besar. Maksud saya ialah dia kelihatan seperti hamil kembar tiga," katanya yang mengetuai pembedahan untuk mengeluarkan tumor tersebut.
Pembedahan selama lima jam itu dilakukan di Pusat Perubatan Riverview di Red Bank, New Jersey.
Wanita yang berasal dari Union Beach, New Jersey itu hanya mahu dikenali sebagai Evelyn.
Kira-kira enam hingga lapan minggu sebelum dirawat di hospital, wanita itu berasa tidak selesa dengan perutnya.
Dr. Dupree berkata, Evelyn mendapatkan bantuan perubatan pada 4 Jun lalu beberapa hari selepas hari ulang tahun kelahirannya yang ke-65.
Menurutnya, wanita itu sebelum ini menangguhkan untuk mendapatkan rawatan perubatan kerana dia tidak mempunyai insurans kesihatan.
Dia kemudian memperoleh insurans menerusi program penjagaan kesihatan yang dilaksanakan pemerintah Amerika Syarikat secara automatik kerana umurnya mencecah 65 tahun.
Ketika dia mendapatkan rawatan perubatan, berat badannya lebih 77kg.
Evelyn dibedah selepas dia mengalami kesukaran pernafasan pada Ahad lalu.
Sebelum dibedah, kedua-dua kakinya bengkak kerana aliran darahnya terperangkap dan tubuhnya kekurangan air.
Imbasan X-ray menunjukkan tumor itu dikenali sebagai malignant sarcoma yang menghimpit saluran yang mengalirkan darah ke jantung. - Reuters
sumber : kosmo online

Bunuh 4 tebusan sebelum bunuh diri

Posted: 04 Jul 2012 07:15 PM PDT


KARLSRUHE: Seorang lelaki bersenjata membunuh empat tebusan di bandar di selatan Jerman ini sebelum membunuh diri ketika menentang usaha mengusirnya dari apartmennya.
Polis berkata, mereka menemui mayat lima orang di apartmen berkenaan apabila menyerbu kediaman itu selepas terbau sesuatu terbakar, kira-kira tiga jam setelah kejadian menahan tebusan itu bermula.

Pihak berkuasa sebelum ini berkata, tiga atau empat orang terbunuh dalam kejadian itu tetapi kemudian menemui mayat kelima, seorang wanita, dipercayai tuan rumah. - AFPsumber : myMetro

Lelaki warga emas cuba seludup 2kg kokain dalam seluar dalam

Posted: 04 Jul 2012 07:00 PM PDT


HONG KONG: Pihak berkuasa Hong Kong semalam berkata, seorang suspek penyeludup dadah ditahan di lapangan terbang bandar raya itu bersama kokain yang disembunyikan dalam seluar dalam khas.
Lelaki berusia 63 tahun itu ditahan sejurus selepas tiba dari Sao Paulo, Brazil, kelmarin.

Jabatan Kastam dan Eksais Hong Kong berkata, suspek membawa hampir dua kilogram kokain dalam seluar dalam yang dibuat khas serta sepasang kasut. Dadah itu dianggarkan bernilai hampir RM895,000.


Suspek dijangka dihadapkan di mahkamah hari ini dan berdepan hukuman penjara seumur hidup dan denda jika sabit kesalahan. - AFP


sumber : myMetro

3 budak tujuh tahun belasah rakan

Posted: 04 Jul 2012 06:45 PM PDT


SANTUBONG: Seorang kanak-kanak lelaki berusia tujuh tahun cedera di seluruh badan apabila dibelasah tiga kanak-kanak sebaya selepas gagal menyerahkan wang seperti diarahkan dalam kejadian di Kampung Rampangi, di sini, pagi semalam.
Dalam kejadian jam 11 malam itu, mangsa cedera di beberapa bahagian badan termasuk dahi, pipi serta mulut dipercayai dibelasah bertalu-talu tiga kanak-kanak itu.

Sumber berkata, sebelum kejadian, mangsa didatangi ketiga-tiga kanak-kanak terbabit sambil mengugut mangsa menyerahkan wang.


"Bagaimanapun, mangsa memberitahu dia tidak mempunyai wang menyebabkan mereka membelasah mangsa tanpa belas ihsan.

"Dalam keadaan kesakitan, mangsa merayu supaya memberhentikan perbuatan itu namun ketiga-tiga kanak-kanak terbabit tidak mempedulikan rayuan sebalik membelasahnya sehingga berdarah.


"Sebaik melihat mangsa tidak bermaya, ketiga-tiga mereka melarikan diri. Mangsa pulang ke rumah dan memberitahu ibunya mengenai kejadian," katanya.Terkejut dengan keadaan mangsa, ibunya berusia 50 tahun membawa mangsa membuat laporan di Balai Polis Santubong pada hari kejadian.

Katanya, kanak-kanak terbabit turut dirujuk ke Hospital Umum Sarawak (HUS) untuk pemeriksaan lanjut dan keadaannya dilaporkan tidak serius.


Sementara itu, jurucakap polis ketika dihubungi mengesahkan pihaknya menerima laporan kejadian itu dan siasatan masih dijalankan.


sumber : myMetro

Bergaduh rebut wanita

Posted: 04 Jul 2012 06:30 PM PDT


PETALING JAYA – Berebut teman wanita menjadi punca sebuah kumpulan gangster bertempur sesama sendiri di Flat Taman Desa Ria, PJS 5, awal pagi kelmarin.

Pergaduhan melibatkan 20 lelaki bersenjatakan parang itu berterusan selama beberapa jam turut mengakibatkan kerosakan harta benda milik penduduk kawasan berkenaan.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Arjunaidi Mohamed berkata, polis yang mendapat laporan mengenai kejadian itu berjaya menahan 16 lelaki berusia di antara 20 dan 30 tahun, dipercayai terlibat dalam pergaduhan itu.

"Lapan lelaki direman untuk siasatan lanjut, manakala selebihnya dibebaskan kerana tidak terlibat secara langsung," katanya, semalam.

Arjunaidi berkata, polis turut merampas 10 parang  dan satu kayu golf. Menurutnya, pergaduhan terbabit juga mengakibatkan kerosakan terhadap 12 kereta, dua lori, dua van sekolah dan sebuah bas selepas cerminnya sengaja dipecahkan kumpulan terbabit.

"Siasatan masih dijalankan dan polis kini mencari seorang suspek terlibat iaitu N.Harichandaran@Hariboy  yang beralamat terakhir di Blok 9, Flat Desa Mentari," katanya.
Katanya, orang ramai mempunyai maklumat mengenai kejadian atau mengetahui di mana suspek berada diminta menghubungi Ibu Pejabat Polis Daerah Petaling Jaya di talian 03-79562222.
sumber : sinar harian

Diperangkap api rumah baru

Posted: 04 Jul 2012 06:15 PM PDT


JOHOR BAHRU: "Kami baru berpindah ke rumah ini semalam (kelmarin) dan kami sungguh tak sangka, ia berakhir dengan tragedi apabila Amin meninggal dunia selepas terperangkap dalam kebakaran," kata Nur Nadiah Abdul Samad, 25, ketika ditemui di kediamannya di Jalan Permas 2/2, Permas Jaya, di sini, semalam.
Dalam kejadian jam 9.10 pagi itu, anak bongsu Nadiah, Muhammad Aminuddin Mohd Nor Idris atau Amin yang berumur setahun 11 bulan, terperangkap dalam biliknya apabila tingkat satu rumah itu terbakar.Bagaimanapun, Nadiah dan dua lagi anaknya, Nur Aisyah Nadirah, 4, serta Muhammad Amirul Hakim, 6, berjaya menyelamatkan diri.

Mengimbau kejadian menyayat hati itu, Nadiah yang menerima kunjungan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Permas Jaya, Datuk M Munusamy berkata, dia baru selesai mandi, manakala Aisyah dan Amirul pula menonton televisyen."Saya terdengar Amin memanggil saya sebelum terhidu bau kurang menyenangkan dari tingkat atas. Pada masa sama, saya dapati asap tebal memenuhi bahagian itu.sumber : myMetro

Muka hancur ditetak

Posted: 04 Jul 2012 06:00 PM PDT


BATU GAJAH: Muka seorang pekerja hotel hancur akibat ditetak bertalu-talu oleh sekumpulan tiga samseng bersenjata parang sebelum mengheret mangsa berusia 20 tahun itu ke dalam kereta dan sejam kemudian, dia ditemui dicampak di tepi jalan berhampiran Kawasan Perindustrian Batu Gajah Perdana, di sini, kelmarin.
Mangsa, R Ganesan, 20, yang ditetak lebih 10 kali di muka dan kepala menggunakan parang oleh kumpulan penjenayah dipercayai ahli kumpulan kongsi gelap berbahaya di daerah ini, mati ketika dalam perjalanan ke Hospital Batu Gajah (HBG), tengah malam kelmarin.
Rakan mangsa yang hanya mahu dikenali sebagai Sasikumar, 20-an, berkata kira-kira jam 11 malam kelmarin, dia dan Ganesan serta dua lagi rakan berbual di depan rumahnya di Menglembu, di sini, apabila tiga lelaki bersenjatakan parang tiba-tiba muncul dan menyerang mereka.

"Serangan itu menyebabkan dua rakan kami cedera akibat dilibas parang. Saya sempat melihat tiga lelaki itu menetak Ganesan dengan teruk terutama di kepala dan muka menyebabkan rakan saya itu rebah bermandi darah."Ganesan tidak mampu berbuat apa-apa atau lari menyelamatkan diri kerana kaki kanannya cedera akibat kemalangan dua minggu lalu," katanya ketika ditemui di perkarangan Unit Forensik HBG di sini, semalam.sumber : myMetro

Lelaki berapi dalam tandas

Posted: 04 Jul 2012 05:45 PM PDT


TAWAU: Seorang pekerja stesen minyak yang menyedari kepulan asap dari tandas stesen berkenaan terkejut apabila mendapati seorang lelaki terbakar hampir keseluruhan tubuhnya sebaik berjaya membuka dengan menendang pintu yang berkunci dalam kejadian di sebuah stesen minyak di Batu 1, Jalan Apas, di sini, kelmarin.
Dalam kejadian jam 3.20 petang, mangsa berusia 20-an mengerang kesakitan dan berada dalam keadaan nyawa-nyawa ikan disahkan meninggal dunia sebaik tiba di Hospital Tawau, di sini, akibat 80 peratus tubuhnya terbakar. 
Menurut saksi, Mohd Zarif Sofian, 22, ketika kejadian, dia sibuk mengira baki simpanan minyak dalam tangki berhampiran tandas terbabit.

"Ketika menjalankan tugas, saya melihat kepulan asap keluar dari celah pintu dan tingkap tandas."Saya memaklumkan kepada pekerja lain supaya menghubungi bomba kerana bimbang ada kebakaran selain cuba membuka pintu tandas, tetapi mendapati ia berkunci dari dalam," katanya ketika ditemui.sumber : myMetro

Lagi abang tak kisah aweknya berpakaian begini

Posted: 04 Jul 2012 05:30 PM PDT

Lawak..kesalahan filem China

Posted: 04 Jul 2012 05:15 PM PDT

sumber : stomp.com.sg

Gilalah..awek cantik ni selamba bukak baju depan orang ramai lepas tu pergi pameran komputer

Posted: 04 Jul 2012 05:00 PM PDT

ada jugak orang yang macam ni....

Kerana keunikannya pengemis ini banyak dapat duit

Posted: 04 Jul 2012 04:45 PM PDT

Bila kita perhatikan cara di mencari duit,kita jadi terpegun kerana
keunikan dan kemahiran tingginya.Dengan berus yang diletakkan ditopi
dia masih dapat menulis dengan begitu cantik dan kemas
dan selayaknya dia mendapat habuan yang banyak....
Bukan calang-calang orang yang mamapu berbuat begini...

Kalau ada penumpang macam ni rasa-rasa kau orang lempang tak?

Posted: 04 Jul 2012 04:30 PM PDT

image
Rasa-rasa kalau kau orang jumpa penumpang jenis macam ini kau orang lempng tak? Kalau aku
mugkin orang tua ini dah kena maki.Tak hirau perasaan orang lain.Dia ingat stokin dia bau wangi.
Lihat kakak tu siap tutup hidung lagi.Memang manusia tak reti adab……

Model Wanita Raksasa Dari Jerman

Posted: 04 Jul 2012 04:15 PM PDT

Caroline Welz dilahirkan pada 6 Julai 1986 di Cologne, Jerman. Ia memiliki tinggi badan 6 kaki 9 inch (206 cm) dengan panjang kaki 51 inch (130 cm) dan tergabung ke dalam klelab wanita-wanita tinggi di Jerman. Pekerjaan Caroline sehari-hari sebetulnya adalah penjahit dan part time sebagai seorang model.
Pelik..Hukuman "Kerja Paksa" Banduan di China: Bermain Game Online

Posted: 04 Jul 2012 04:00 PM PDT

Akriviti kerja paksa tahanan di kem buruh Jixi, China memiliki sedikit variasi berbeza. Sambil membawa cangkul dan perkakas penggali tanah lainnya, Liu Dali bekerja menggali tanah, membangun terowongan arang batu ketika hari masih terang. Dan ketika malam dia akan sibuk menggunakan keyboard dan mouse untuk bertarung di dunia game online... dengan terpaksa...

Liu, seorang bekas kerani berusia 54 tahun yang dipenjara pada tahun 2004 kerana membuat laporan secara ilegal kepada pemerintah pusat mengenai kes rasuah yang terjadi di daerahnya, mengatakan bahawa pekerjaanya pada malam hari lebih menguntungkan petugas dari pada kerja mengali terowong yang dilakukannya ketika siang.

"Ada 300 banduan yang diwajibkan bermain game online, Kami bekerja dengan 12 shift jam kerja. Saya mendengar mereka dapat wang 5000 hingga 6000 rmb dalam sehari. Meskipun kami tidak pernah melihat wangnya. Komputer tidak pernah dimatikan," ujar Liu kepada Guardian.

Apabila mereka tidak memenuhi kouta yang harus dicapai dalam sehari, hukuman fizikal menunggu mereka. "Mereka akan meminta saya berdiri dengan kedua tangan di atas, dan ketika saya telah sampai di asrama mereka akan memukuli saya dengan batang paip dari plastik," ungkap Liu.

Perkembangan perniagaan game online memang meningkat sangat pesat di China. Diperkirakan pengumpul 80% wang virtual berasal dari negara ini. Tidak adanya regulasi yang mengatur mengenai aktivitas ini mengakibatkan para banduan pun dapat dipekerja paksakan mengeruk keuntungan dari dunia maya.

Mak Cik Guna Beg LV Untuk Mengutip Sampah

Posted: 04 Jul 2012 11:00 AM PDT
Apa ada pada JENAMA...mak cik ini guna
untuk kutip sampah aje...

Dituduh Meraba,Tapi Di Sokong di Facebook

Posted: 04 Jul 2012 10:30 AM PDT


PHOENIX, KOMPAS.com — Seorang pengusaha perempuan Amerika yang dituduh meraba-raba seorang pegawai keamanan lapangan terbang mendapat dukungan dari ribuan orang di Facebook.

Yukari Mihamae ditahan minggu lalu setelah ia dituduh meramas dada seorang petugas Badan Keamanan Transportasi (TSA) di Lapangan Terbang Sky Harbour, Phoenix. TSA menyatakan, sebagaimana diberitakan Telegraph, Rabu, perempuan berusia 61 tahun itu menolak untuk melalui jalur pemeriksaan penumpang dan malah berdebat sebelum meraba-raba agen TSA itu dengan kedua tangannya.

Mihamae mengatakan, ia muak dengan perlakuan staf keamanan lapangan terbang. Anehnya, ribuan pengguna Facebook malah memberi dukungan baginya. Halaman dukungan bertajuk "Bebaskan Yukari Mihamae" di jejaring media sosial itu telah menarik lebih dari 3,759 orang pada Rabu siang. Di situ Mihamae digambarkan oleh para pengguna Facebook sebagai "pemberani" dan "pejuang kebebasan".

TSA telah dikritik dalam beberapa bulan terakhir kerana penggunaan teknik pemeriksaan keamanannya yang invasif, yang meliputi tepukan di bawah pangkal paha, dada, dan bokong serta penggunaan secara kontroversial scanner untuk seluruh tubuh. Awal tahun ini staf keamanan di Lapangan New Orleans dimarahi orangtua seorang gadis berusia enam tahun setelah gadis itu digeledah secara kasar. Mihamae dibebaskan dari tahanan dan tuduhan pada Jumat lalu.

Sumber :
telegraph.co.uk

Polis buat tak tahu sahaja walaupun ada orang accident depan mata

Posted: 04 Jul 2012 10:15 AM PDT