Adsense

Ahad, 7 Julai 2013

Utusan Online - Hiburan

Utusan Online - Hiburan


Tiket konsert kumpulan heavy metal Metallica jadi rebutan

Posted: 07 Jul 2013 10:23 AM PDT

KUMPULAN heavy metal legenda dari Amerika Syarikat, Metallica akan mengadakan konsert sulung di Kuala Lumpur 21 Ogos depan.

KUALA LUMPUR 7 Julai - Aura kumpulan heavy metal legenda dari Amerika Syarikat (AS), Metallica sudah mula dirasai di negara ini apabila ratusan peminat kumpulan itu berkumpul untuk menjadi antara kumpulan terawal yang mendapatkan tiket konsert mereka tidak lama lagi.

Sungguhpun tiket untuk menyaksikan konsert sulung kumpulan itu di negara ini hanya mula dijual bermula pukul 11.30 pagi semalam, tetapi itu tidak menghalang sebilangan daripada mereka untuk setia menanti lebih awal daripada itu.

Pengarah Urusan Kumpulan Galaxy, Alan Chan berkata, melihat pada sambutan yang diberikan peminat kumpulan tersebut, konsert Metallica ini pasti akan menjadi satu sejarah.

"Konsert ini pasti akan menjadi satu sejarah selain daripada pengalaman yang tidak akan dilupakan peminat mereka di sini," katanya.

Metallica yang dianggotai oleh James Hetfields (penyanyi, gitaris), Lars Ulrich (dram), Kirk Hammett (gitaris) dan Rob Trujillo (bassis) memiliki peminat yang besar di Malaysia.

Selepas berkunjung ke Kuala Lumpur, Metallica yang terkenal dengan album seperti Masters of Puppets, Kill'em All, Ride The Lightning dan And Justice For All, akan mengadakan konsert di Singapura pada 24 Ogos ini.

Tiket-tiket yang berharga antara RM680, RM550, RM450, RM380, RM350 dan RM195 sudah boleh didapati di ruang legar pusat beli belah Fahrenheit 88 dan bermula pada 8 Julai, tiket-tiket akan mula dijual di kaunter tiket Galaxy bertempat di Mid Valley dan Sungei Wang Plaza.

Pembelian tiket juga boleh dilakukan dengan melayari laman web www.ticketcharge.com.my manakala untuk sebarang maklumat lanjut, boleh hubungi talian 03-22822020 atau kunjungi laman web www.galaxy.com.my.

Nurul bakal dapat anak lelaki

Posted: 07 Jul 2013 01:38 AM PDT

Oleh GARRET DAWUM

NURUL WAHAB... bakal menimang anak lelaki pada Oktober ini. - UTUSAN

KUALA LUMPUR 7 Julai - Penyanyi Nurul Wahab bakal menimang anak lelaki apabila bersalin kelak.

Dia yang sedang hamil enam bulan setengah, membuat pengumuman tentang jantina bayi yang dikandung pada konsert akhir program Ceria PopStar di Astro, Bukit Jalil di sini hari ini.

Nurul yang merupakan juri tetap program tersebut dijadual bersalin pada 15 Oktober depan.

"Alhamdulillah, sewaktu saya pergi melakukan imbasan untuk mengetahui jantina bayi dua minggu lalu, doktor mengesahkan bayi yang saya kandung adalah lelaki.

"Saya gembira sangat kerana bakal dapat anak lelaki, lagipun Ayu Nazirah (anak) memang nak adik lelaki. Harap saya dan bayi sihat sehingga bersalin nanti," katanya tersenyum.

Bagi meraikan kegembiraan tersebut, Nurul dan suami Eric Depp akan pergi ke Perancis pada malam esok untuk bertemu dengan mertuanya.

Pasangan itu akan menyambut Ramadan di sana sehingga 22 Ogos ini. - UTUSAN ONLINE

Berita Harian: Hip

Berita Harian: Hip


BH rangkul 4 anugerah FINAS

Posted: 06 Jul 2013 04:03 PM PDT

Pengiktirafan bersempena Malam Penghargaan Industri Filem 2013

Kuala Lumpur: Akhbar BH memenangi empat anugerah Hadiah Galakan Penulisan Industri Perfileman Trofi Samad Idris pada Malam Penghargaan Industri Filem 2013 anjuran Perbadanan Kemajuan Filem Nasional (FINAS), yang berlangsung malam tadi.

Pengarah prolifik, Mamat Khalid memenangi tempat pertama menerusi artikel tulisannya di BH, 'Promosi, Pembohongan dan Matlamat Dunia Perfileman'.

Kemenangan itu melayakkan BH memenangi piala Pusingan Trofi Samad Idris dan pemenang membawa pulang trofi, wang tunai RM3,000 serta sijil penghargaan. Pengarang Berita Edisi Mingguan, Zainuri Misfar dan Pengarang Bintang Popular BH Ahad, Akmal Abdullah, masing-masing memenangi tempat kedua dan ketiga penulisan berita hiburan bermutu membawa pulang hadiah wang tunai RM2,000 dan RM1,000 berserta trofi dan sijil penghargaan.

Zainuri menulis 'Kenapa Takut Sangat Filem, Cerita Seram?' manakala Akmal membangkitkan isu 'Filem Banyak Pawagam Terhad'.

Turut menerima anugerah ialah akhbar The Star dan Mstar masing-masing dimenangi oleh Grace Chen dan Niezam Abdullah bagi kategori bahasa Inggeris.

12 penerima
Selain Anugerah Trofi Samad Idris, Anugerah Pencapaian Karyawan Filem Tempatan di Peringkat Antarabangsa pula menyaksikan 12 penerima sama ada individu mahupun syarikat. Aktor Shaheizy Sam, pengarah U-Wei Haji Saari, Wee Meng Chee (Namawee) antara penerima yang diumumkan.

Insentif Tayangan Filem Cereka (ITFC) diberikan kepada 10 syarikat produksi iaitu Metrowealth Pictures Sdn Bhd, Primeworks Studios Sdn Bhd, Genius Parade Sdn Bhd, Juita Viden Sdn Bhd, PTV Film Production Sdn Bhd, Adik Manja Sdn Bhd. Axis Line Ent Sdn Bhd, Astro Shaw Sdn Bhd, Excellent Pictures Sdn Bhd dan Megamovie Sdn Bhd.

Majlis dirasmikan Ketua Setiausaha Kementerian Komunikasi dan Multimedia, Datuk Seri Kamarudin Siaraf. Hadir sama, Ketua Pengarah FINAS, Raja Rozaimie Raja Dalnish Sha.

Elecoldxhot juara SHOWDOWN

Posted: 06 Jul 2013 04:01 PM PDT

Kuala Lumpur: Kumpulan Elecoldxhot menjuarai program realiti tarian, SHOWDOWN 2013 di pentas akhir yang berlangsung di Stadium Negara, di sini, malam tadi.

Kumpulan yang bertanding bagi kategori All Star itu membawa pulang hadiah wang tunai RM75,000 dan perbelanjaan ke pertandingan tarian di peringkat antarabangsa bernilai RM125,000.

Naib juara dimenangi kumpulan Katoon Network yang membawa pulang hadiah wang tunai RM30,000.

Kategori Terbuka pula menyaksikan pertembungan empat kumpulan iaitu Inversion, Keynectix, Le'z dan yang menyaksikan kumpulan 5>1 merangkul gelaran juara.

Bawa pulang wang tunai

Kumpulan itu memenangi hadiah wang tunai RM50,000 serta perbelanjaan ke pertandingan tarian peringkat Asia bernilai RM50,000. Kumpulan Inversion meriah tempat kedua dan memenangi hadiah wang tunai RM20,000.

Bagi kategori Junior, kumpulan Walawei menjuarai kategori itu selepas menumpaskan kumpulan Stay Cool dan Fresh Unity Crew serta memenangi hadiah wang tunai RM10,000. Naib juara kategori Junior dimenangi kumpulan Fresh Unity Crew, yang menerima hadiah wang tunai RM5,000.
Pemarkahan diadili oleh juri tetap, Joe Flizzow dan Maple Loo, yang mewakili 50 peratus, manakala selebihnya menerusi undian SMS penonton. Pertandingan akhir SHOWDOWN 2013 disiarkan secara langsung di saluran 8TV.