Adsense

Ahad, 10 Jun 2012

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Harga Samsung Galaxy SIII & iPhone 4S Maxis

Posted: 10 Jun 2012 07:16 PM PDT

MAXIS MEMBERI GANJARAN KEPADA AHLI MAXIS ONE CLUB DENGAN TAWARAN PALING ISTIMEWA

• Maxis menawarkan Samsung Galaxy SIII dan iPhone 4S pada harga RM599 untuk ahli Maxis One Club
• Kepimpinan dalam semua segmen dicerminkan melalui ekosistem perkhidmatan yang kukuh untuk pelanggan, menyediakan rangkaian dan kelajuan yang terbaik, pelan data dan peranti terkini bersama-sama dengan ganjaran dan faedah istimewa

Maxis Berhad (Maxis), peneraju perkhidmatan komunikasi bersepadu Malaysia, akan menawarkan ahli Maxis One Club (MOC) telefon pintar Samsung Galaxy SIII dan Apple iPhone 4S untuk harga yang luar biasa sebanyak RM599 sahaja. Tawaran ini adalah sah dari 9 hingga 24 Jun dan boleh didapati di semua Pusat Maxis dan kedai-kedai Rakan Eksklusif Maxis di seluruh negara.

Untuk layak mendapatkan Samsung Galaxy SIII, ahli-ahli hanya perlu komited kepada pelan ValuePlus 150 ke atas dengan pelan data 1GB selama 24 bulan. Pelan ini juga akan menyediakan ahli dengan kadar suara dan internet yang terbaik. Ahli Maxis One Club yang berminat dengan iPhone 4S (16GB) perlu mendaftar untuk pelan iValue 2 selama 24 bulan.

"Maxis telah melabur dalam pelbagai keistimewaan dan ganjaran untuk ahli Maxis One Club sejak kami melancarkan program tersebut pada tahun 2002. Kelab eksklusif ini sudah memasuki tahun yang ke-10, yang telah berkembang dengan berterusan sejak beberapa tahun yang lalu. Justeru itu, kami amat berbangga kerana dapat memberi ganjaran kepada ahli-ahli kami untuk kesetiaan mereka dengan dua tawaran yang eksklusif. Ini adalah salah satu cara kami menterjemahkan faedah dan keistimewaan penawaran peranti kami secara langsung kepada para pelanggan kami, yang merupakan aset kami yang paling penting untuk memiliki peranti terkini," kata Suren J Amarasekera, Ketua Pegawai Operasi Bersama Maxis.

"Maxis merupakan yang pertama untuk membuat penerimaan telefon pintar lebih mudah dicapai bagi rakyat Malaysia. Kami adalah yang pertama memperkenalkan iPhone, Blackberry, Android dan tablet, dan ini telah memainkan peranan penting dalam mempopularkan pasaran telefon pintar di Malaysia. Hari ini, telefon pintar telah berkembang menjadi telefon pintar yang 'super', dengan kemajuan pesat dalam keupayaan teknologi. Daripada jutaan pengguna telefon pintar kami, lebih satu pertiga menggunakan telefon pintar 'super' yang termasuk model iPhone dan Samsung Galaxy. Kami percaya bahawa dengan tawaran eksklusif ini untuk ahli Maxis One Club, yang disediakan dengan pakej data terkemuka Maxis, kami mampu melanjutkan penggunaan peranti-peranti ini di Malaysia dan membawa kemudahan tanpa tandingan sama ada di rumah, kerja atau dalam perjalanan.

"Kami adalah pemimpin dalam semua segmen perniagaan, termasuk segmen pascabayar. Ini dicerminkan melalui ekosistem perkhidmatan kukuh yang telah kami bina untuk pelanggan-pelanggan kami, menyediakan rangkaian dan kelajuan yang terbaik, pelan data dan peranti bersama-sama dengan ganjaran dan faedah istimewa. Maxis One Club menyediakan kami dengan satu lagi platform lain untuk menyampaikan penyelesaian canggih yang relevan kepada mereka dan keperluan komunikasi mereka," kata Suren.

Maxis One Club adalah satu program keahlian eksklusif yang menawarkan perkhidmatan pelanggan keutamaan, ganjaran khas dan program afiniti. Pelanggan yang telah bersama dengan Maxis (pascabayar) selama lebih daripada setahun dengan komitmen bulanan minimum sebanyak RM150 ke atas secara automatik akan dinaiktaraf kepada status ahli Maxis One Club.

Untuk maklumat lanjut dan untuk menyemak kelayakan keahlian, sila hubungi 1 800 82 1123 atau layari www.maxis.com.my/moc

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Samsung GALAXY S II Price Malaysia
 • Maxis to Bring iPhone 3GS to Malaysia on 31 July
 • Get Creative at the Samsung GALAXY Note Studio
 • Maxis iPhone 4 Malaysia Pakej Plan
 • PRICE MAXIS IPHONE 3G LAUNCH KUALA LUMPUR CONVENTION CENTRE
 • Maxis Goes Android Phones
 • Yuna Samsung GALAXY Note The Sparkle Project
 • Samsung Bags The Most Gold Awards at GoMobile 2010
 • Samsung GALAXY S II Reaching 10 Million in Global Sales
 • 30 Million Global Sales of GALAXY S and GALAXY SII
 • Sekitar Acara Promosi Filem Gerimis Mengundang

  Posted: 10 Jun 2012 07:12 PM PDT

  CERITERA CINTA GERIMIS MENGUNDANG SAMBUTAN HANGAT DI KOTA KINABALU, SABAH DAN INDONESIA

  Sebuah kisah cinta gabungan pelakon dari negara serumpun, iaitu KAMAL ADLI (MALAYSIA) juga OLIVIA LUBIS JENSEN (INDONESIA), telah seminggu di tayangkan di 4 buah Negara serentak dan di sambut baik terutamanya di Kota Kinabalu, Sabah dan Indonesia.

  Promosi Gerimis Mengundang telah berjalan dengan lancar di sekitar Kota Kinabalu, Sabah sepanjang seminggu sebelum filem Gerimis Mengundang ditayangkan di Sabah. Promosi sesi bertemu artis ini telah diadakan di Megalong Mall Penampang, Centrepoint Mall, Servay Hypermarket di Likas, dan satu sesi makan petang ekslusif bersama artis juga telah diadakan di restoran Rafflesia Chicken Hut di Karamunsing Kompleks.

  servay2

  Selain itu, penyanyi dan pelakon Gerimis Mengundang di Sabah tidak ketinggalan untuk ke konti radio rasmi Gerimis Mengundang di Kota Kinabalu iaitu Era FM KK 102.4 dan dua penyanyi versi baru Gerimis Mengundang, Brenda Anura dan Budi Doremi turut dijemput ke Suria FM 105.9 FM dan KK FM. Serta diakhiri dengan sebuah mini teater muzikal Malam Gerimis Mengundang yang telah diadakan pada 18 Mei yang lalu di Dewan Resital, Universiti Malaysia Sabah sebagai hari kemuncak promosi di Sabah.

  Promosi ini telah berjaya mendapat sambutan hangat sepanjang sesi bertemu artis dan telah berjaya mendapat jualan tertinggi di panggung-panggung Kota Kinabalu pada 5 hari pertama yang sedang di tayangkan di GSC One Borneo, Megalong Penampang dan Growball Centrepoint. Memandangkan sambutan di Kota Kinabalu adalah baik, dua lagi panggung telah dibuka untuk ditayangkan di Sabah sehingga 13 Jun ini iaitu Star Cineplex Tawau dan Sandakan.

  Selain itu, filem GERIMIS MENGUNDANG juga telah berjaya menembusi ketiga-tiga buah Negara jiran, terutamanya di Indonesia yang masih ditayangkan di pawagam dan di sambut baik oleh rakyat Indonesia. Promosi yang diadakan telah berjalan lancar dan jayanya sepanjang dua minggu dengan pelbagai jemputan acara temu bual yang popular di Indonesia iaitu Bukan Empat Mata (Trans7), 100% AMPUH (GLOBAL TV), Dahsyat (Rajawali Citra Televisi Indonesia RCTI) , Mantap di Bogor (ANTV), Intermezzo Show (MNCTV) dan beberapa radio nasional dan daerah di Indonesia iaitu Radio Republik Indonesia, Radio POP FM, MSTRI FM Jakarta, OZ Radio Jakarta, Bens Radio 106.2FM Betawi, SONORA 92.0 FM Jakarta, 8EH 104FM Bekasi, M2 88.0 FM Bekasi.

  MenteriGM1

  TAYANGAN PERDANA GERIMIS MENGUNDANG yang telah diadakan di Epicentrum, Cinemas XX1 Jakarta pada 31 Mei telah dihadiri 1,500 penonton dan disaksikan oleh Menteri Komunikasi dan Informasi Republik Indonesia, Bapak Tifatul Sembiring dan Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan Malaysia, Datuk Seri Utama Dr Rais Yatim serta delegasi Malaysia dari Pihak Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (FINAS), pelakon-pelakon ternama Malaysia seperti Lisa Surihani, Farid Kamil, Diana Dianelle, Intan Ladyna, Zizan Nin dan Hasnul Rahmat.

  Penerbit Eksekutif GERIMIS MENGUNDANG DATUK MD. AFENDI HJ HAMDAN, Pengarah Urusan ERAMA CREATIVE menjelaskan, "Filem Gerimis Mengundang telah memberikan peluang kepada filem Malaysia untuk menembusi pasaran Indonesia dan berharap menjadi fenomena buat filem-filem Malaysia yang lain pada masa terdekat ini agar hubungan erat antara Malaysia dan Indonesia sebagai dua Negara rumpun terus terjalin erat dengan adanya seni sama ada filem, lagu mahupun drama cerekarama pada masa akan datang melalui Kolaborasi Perfileman Malaysia Indonesia (KOPI MALINDO) yang telah di sempurnakan pelancarannya oleh Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Malaysia, Datuk Seri Utama Dr Rais Yatim tempoh hari".

  DAHSYAT

  Majlis pelancaran KOPI MALINDO ini telah dihadiri oleh produser-produser Malaysia dan Indonesia, iaitu Datuk Yusof Haslam (SKOP Productions), Encik Garuna Moorthi (Lotus Film), Encik Ahmad Idham (Excellent Pictures), Tn Hj Burhanuddin (Les Copaque Productions), Puan Gayatri Pillai (Astro Shaw), Encik Yusry Abdul Halim (KRU Studios), Encik Richard Ung (Sheunik Sdn Bhd) dan ketua-ketua persatuan produser Indonesia dari H Naldy N Haroen, HM Firman Bintang, Ketua Umum Persatuan Artis Sinetron Indonesia H Anwar Fuady, Produser Indonesia PT Surya Kirpa Resources K.P Nanik dan President Director Metro TV.

  Promosi Gerimis Mengundang akan diteruskan lagi untuk menghargai orang ramai yang telah menonton Filem Gerimis Mengundang ini dengan memberi peluang kepada empat pemenang bertuah daripada Indonesia untuk bercuti ke Kota Kinabalu. Pemenang bertuah ini akan di umumkan di acara temu bual Ceriwis (Trans TV) oleh pengacara selebriti Indonesia terkenal Indra Bekti bersama Kamal Adli dan dua pemenang bertuah daripada Kuala Lumpur pada bulan Julai ini akan diumumkan di official website, facebook dan twitter Erama Creative. Kempen Promosi 'A Sabah Adventure with Kamal Adli & Indra Bekti' untuk ke Kota Kinabalu ini di sponsor oleh Lembaga Pelancongan Sabah sepenuhnya.

  Tags: ,

  Click on the following buttons to share this article with your friends:

  Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Mikha Tambayong Dalam Teater Gerimis Mengundang
 • Shila Amzah & Hafiz di Malaysia's Largest Simultaneous Mother & Daugther Make up
 • Promosi Filem Jidin Sengal Sekitar KL Sentral
 • IZ OIAM Sibuk Promosi Filem The Successor: The Successor: Private & Confidential
 • Naz Habibur Rahman Hos Program Jom Ke Panggung
 • Promosi Awal Tiket Konsert SunBurst Kuala Lumpur 2008
 • PRISM Sedia Bantu Artis dan Pemuzik Malaysia
 • Movie Carnical 2007 Kembali Lagi
 • Foto Sneak Preview Filem Dukun
 • Gambar Sekitar Malam Gala Filem HAQ
 • Zon Artis

  Zon Artis


  Caroline Juara Mentor 6

  Posted: 10 Jun 2012 09:46 AM PDT

  CAROLINE JUARA MENTOR 6

  Dengan membawakan lagu My Love dan I Don't Want Miss A Thing pada pusingan pertama, lagu Kau Kekasihku duet dengan Azlan and the typewritter pada pusingan kedua dan lagu baru berjudul Melawan Arus Cintamu ciptaan Ajai pada pusingan ketiga, Caroline yang merupakan protege kepada Ella dinobatkan sebagai juara Mentor musim ke-6.

  Dengan kemenangan tersebut, Caroline dan Ella masing-masing membawa pulang hadiah berupa wang tunai berjumlah RM100 ribu.

  Tempat kedua pula menjadi milik Zatul (protege Ogy Ahmad Daud) dan masing-masing membawa pulang hadiah wang tunai berjumlah RM30 ribu. Manakala Anas (protege Faizal Tahir) yang kami jangka akan dinobatkan sebagai juara pula menduduki tempat ketiga dan masing-masing membawa pulang hadiah wang tunai berjumlah RM10 ribu.

  Psstt: Sket lagi gerenti terkeluar bijik mata tu~

  Related Posts with Thumbnails

  OHBULAN!

  OHBULAN!


  Foto Bogel Pelakon Jersey Shore, Snooki Tersebar

  Posted: 10 Jun 2012 10:25 PM PDT

  Telefon bimbit milik pelakon Jersey Shore, Snooki dilaporkan telah diceroboh dengan siri foto bogel mula tersebar di internet, hari ini.

  Menurut E! News, imej-imeh bogel tersebut sebahagiannya telah disensorkan pada bahagian sulit pelakon penuh kontroversi ini.

  Sebelum ini, Snooki pernah dihimpit dengan kontroversi foto bogel palsu. Bagaimana pun, kali ini jurucakapnya mengesahkan bahawa foto-foto siri terkini adalah benar.

  "Amat memalukan apabila individu yang tak bertanggungjawab cuba menyebarkan foto berkenaan untuk kepentingan diri," kata jurucakap berkenaan.

  Penyebaran foto bogel ini sekaligus meletakkan Snooki sama taraf dengan aktres Scarleet Johansson dan Blake Lively, dimana foto berkenaan tersebar kerana diceroboh oleh hackers.

  Sehingga kini, punca bagaimana foto bogel Snooki disebarkan masih belum diketahui.

  Sumber berita : Mashable

  Kepelbagaian Topi Untuk Pelengkap Aksesori Harian

  Posted: 10 Jun 2012 10:24 PM PDT

  Bagi sesetengah individu, mungkin menggunakan topi sebagai penutup kepala untuk menghalang rasa panas dari pancaran matahari, terutama sekali ketika berada di tepi pantai, ketika bersukan dibawah panas terik matahari, dan sebagainya. Namun begitu, terdapat juga sesetengah individu yang menggunakan topi sebagai aksesori tambahan dalam penggayaan fesyen harian mereka.

  Semakin hari, semakin bertambah rekaan terbaru topi dari butik-butik pakaian terkenal. Ini membuktikan bahawa, penggayaan topi sebagai aksesori tambahan dalam penggayaan fesyen harian, semakin medapat sambutan dimata setiap penggemar fesyen. Dengan ini, pihak OHBULAN! ingin berkongsi beberapa jenis topi yang terdapat dipasaran dan yang lazimnya digayakan oleh mereka yang gemar akan fesyen topi ini.

   Antara jenis-jenis topi masa kini :

  Topi Fedora

  Lazimnya, topi jenis ini diperbuat daripada anyaman jerami, kain kepar (twill), dan pelbagai jenis tekstil. Disamping itu, topi bergaya klasik dan timeless ini kembali mendapat sambutan di dunia fesyen dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Lazimnya, topi jenis fedora ini muncul dalam warna-warna coklat ataupun hitam, namun begitu dalam dunia fesyen masa kini, topi fedora telah disuntik dengan warna-warna lain yang lebih menarik dan lebih fashionable. Dengan ini, topi jenis ini amat sesuai bagi individu yang ingin memberikan sedikit sentuhan maskulin dalam gaya harian mereka.

  Topi Panama

  Lazimnya, topi jenis panama ini diperbuat daripada anyaman yang lembut dan topi ini mempunyai sisi yang lebar. Maka, topi ini sangat berguna bagi mereka yang selalu melakukan aktiviti luar, kerana topi ini mampu melindungi kulit dari pancaran panas terik sinaran matahari secara maksimum. Disamping itu, topi bergaya Amerika Selatan ini sangat popular di seluruh dunia dan sangat sempurna bagi melengkapkan gaun musim panas ataupun musim sederhana.

  Topi Baseball

  Lazimnya, penyanyi terkenal seperti Justin Beiber sering tampil dengan penggayaan topi jenis ini. Secara asalnya, topi jenis ini dipakai oleh pemain softball dan ia merupakan seragam lengkap untuk sukan tersebut. Antara ciri-ciri topi baseball ini adalah, ia mempunyai paruh yang besar di hadapan dan perlu dipakai mengikut saiz kepala individu yang memakainya, serta diperbuat daripada benang bulu atau kapas. Disamping itu, topi ini amat sesuai digayakan dengan baju T-Shirt mengikut warna yang berpadanan, serta digayakan dengan seluar jeans ataupun seluar pendek. Selain itu, topi ini juga amat sesuai dipakai ketika bercuti ataupun melakukan aktiviti sukan, namun begitu elakkan memakainya ketika mengadakan temu janji ataupun untuk tujuan perniagaan.

  Topi Trucker

  Secara fizikalnya topi ini seakan topi baseball, namun begitu lazimnya sebahagian topi ini diperbuat daripada fabrik dengan span nipis dihadapannya, sementara bahagian belakang topi ini diperbuat daripada plastik dan berlubang-lubang. Selalunya, bahagian belakang topi ini boleh dilaraskan mengikut saiz kepala. Disamping itu, si pemakai topi ini akan kelihatan bergaya sekiranya ia digayakan dengan singlet putih, seluar kargo, ataupun gaya yang lebih ranggi. Topi ini juga amat sesuai digayakan pada acara santai ataupun parti.

  Topi Beret

  Secara teknikalnya, topi beret ini merupakan topi yang agak lembut, dan ia merupakan topi yang melepek rata serta luas. Pada asalnya topi ini merupakan topi untuk golongan tentera ataupun polis, tetapi pada masa kini ia telah diubah suai menjadi topi yang lebih fashionable dan dijadikan aksesori dalam berfesyen. Disamping itu, topi jenis ini amat sesuai untuk digayakan dengan pakaian kasual atau kemeja berbutang dan dipadankan dengan seluar slack.

  Diharapkan dengan paparan ini, ia boleh memberikan ilham bagi penggemar fesyen untuk mencuba aksesori topi sebagai penggayan harian. Di sini, ingin dinasihatkan agar bijak memilih topi yang bersesuian mengikut waktu dan tempat yang dikunjungi. Selamat berfesyen!

  borak kosong

  borak kosong


  Wow..gadis ini dapat 10000 kuntum mawar tapi tak tahu siapa yang memberinya

  Posted: 10 Jun 2012 09:15 PM PDT


   Sebuah  truk kecil berhenti di dekat asrama perempuan, 4 orang membawa buket besar berisi 10 000 kuntum mawar merah, membawanya masuk ke dalam dan kemudian terus pergi. 


  Gadis yang menerima bunga tersebut sangat bahagia, tapi tidak tahu siapa yang memberinya bunga mawar itu .

  Satu hal yang jelas, sang pengirim pasti sangat kaya dan dia mengeluarkan banyak wang untuk buket mawar tersebut.

  Wanita cuba dirogol oleh perompak yang berpura-pura untuk menyewa apartmentnya (full pic)

  Posted: 10 Jun 2012 09:00 PM PDT


  The woman being rescued.


  The man in black clothes arrested.


  Blood all over the floor.  Injured hands.
  November 3rd, living on the top floor of a residential apartment building of a residential community on Yayi Street in Guangzhou's Tianhe District, Zeng Li made posted on the internet an advertisement to sublet her apartment, never thinking the prospective tenant would be a robber, who after hurting her and robbing her money would also try to rape her.
  As luck would have it, the window the robber closed attracted the attention of neighboring Xiao Huang and afterwards the Tianhe Police appeared on the scene to arrest the robber.

  sumber : chinasmack.com

  Anda Pasti Tak Percaya Melihat Foto Ini, Unbelivable!

  Posted: 10 Jun 2012 08:45 PM PDT

  Ketika keramas, mengeringkan rambut, dan menyisirnya, ia memerlukan bantuan dua orang. Ni Linmei, wanita dari Taiyuan, Shanxi, China ini kini memiliki rambut sepanjang 243.84 centimeter.

  Ia mengaku, selama 14 tahun, ia tak pernah lagi memotong rambutnya. Ia menghabiskan waktu minimal satu jam untuk merawat rambutnya setiap hari.

  Saat pasukan Daily Mail mengukur berapa panjang rambutnya, ia harus berdiri di atas kerusi sebelum akhirnya hujung rambutnya menjuntai ke lantai.

  Namun, ia mengaku beberapa bukan ini mengalami beberapa masalah. Misalnya, hujung rambutnya tiba-tiba pecah. Namun, ia mengaku sejauh ini tak menemukan sesuatu yang berat.
  Uncle dan auntie pun berperangai begini

  Posted: 10 Jun 2012 08:30 PM PDT


  Seorang Lelaki Memotong Alat Vitalnya Sendiri dengan Pisau X-Acto

  Posted: 10 Jun 2012 08:15 PM PDT


  Kejadian yang terjadi di Fremont, daerah pinggiran San Francisco ini merupakan peristiwa yang agak janggal. Menurut laporan polis di daerah tersebut, Khamis pagi yang lalu, polis menemukan seorang lelaki berusia 20 tahun yang memotong penisnya sendiri dengan pisau X-Acto.
  Menurut keterangan di websitenya, pisau X-Acto adalah pisau yang mampu memotong kertas itu kayu, kain atau bahan lainnya dengan rapih dan presisi.
  Detektif Bill Veteran mengatakan kepada San Francisco Chronicle bahawa orang, yang namanya sedang di proses tersebut, tidak di bawah pengaruh ubat atau alkohol. Tapi nampaknya dia harus menjalani pemeriksaan psikologis.
  Motivasi orang itu untuk menghilangkan alat vitalnya sendiri untuk saat ini belum diketahui. Namun, kerana masalah pengaruh ubat telah dihapus sebagai faktor, kali ini polis sedang fokus kepada penyebab lain seperti zat sintetis lainnya yang diketahui mampu membuat halusinasi ekstrem dan seringkali membuat kekerasan.
  Pihak berwajib telah mengamankan organ yang terputus tersebut dan menyerahkannya ke doktor agar boleh disambung kembali.

  Insiden Seorang Peserta Kecantikan Dan Kasut Tinggi Pertamanya [Video]

  Posted: 10 Jun 2012 08:00 PM PDT

  Seorang peserta pertandingan kecantikan dari salah satu negara Afrika, Cote d'Ivoire, mengalami pengalaman cukup memalukan ketika dirinya beraksi di cat walk dengan kasut tumit tinggi yang sepertinya baru pertama kali ia kenakan.
  Cara baharu mengemis di Madrid

  Posted: 10 Jun 2012 07:45 PM PDT


  MADRID - Seorang lelaki menggunakan sekeping kadbod yang mengandungi penjelasan kenapa dia mengemis di laluan pejalan kaki di sini kelmarin.
  Lelaki itu duduk di tepi kadbod semasa dia mengemis.
  Kadbod itu mengandungi tulisan dalam bahasa Sepanyol yang menyatakan dia tidak mempunyai sebarang pekerjaan dan pendapatan.
  Menurut keterangan pada kadbod itu, dia yang merupakan seorang rakyat Sepanyol meminta sebarang bantuan daripada orang ramai termasuk makanan. - Agensi

  sumber : kosmo online

  Kaki tersepit antara gerabak, platform

  Posted: 10 Jun 2012 07:30 PM PDT


  SINGAPURA: Pada 1 Jun lalu, antara jam 5.15 dan 5.30 petang, perkhidmatan kereta api di stesen Bugis MRT terhenti buat seketika apabila kaki seorang wanita tersepit di celah antara gerabak dengan platform.
  Baru-baru ini, seorang pembaca menghantar gambar ke laman web berita Stomp, menunjukkan seorang wanita menangis sementara sekurang-kurangnya tiga penumpang lain membantu menarik kakinya. 
  Pembaca itu, Manjande berkata, dia baru turun ke stesen apabila mendengar beberapa orang menjerit.

  Ingin tahu apa yang berlaku, dia berpatah balik dan melihat kaki wanita tersepit di celah antara gerabak dan platform.  "Saya menyuruh penumpang lain di dalam gerabak menekan butang kecemasan," katanya.


  Katanya lagi, "Saya meminta wanita itu bertenang kerana dia menangis". - ST  SUMBER : MYmETRO

  Si cilik berbulu disisih kawan

  Posted: 10 Jun 2012 07:15 PM PDT


  GUIZHOU (China): Keadaan dialami seorang kanak-kanak, Liu Jiangli menyebabkan dia terpaksa melalui enam tahun pertama kehidupannya dengan trauma berbanding kanak-kanak lain sebayanya.
  Murid sekolah itu dilahirkan dengan lapisan bulu kasar hitam di wajah dan lebih 60 peratus di seluruh tubuhnya.  Namun, jika keadaan itu tidak cukup teruk, yang terburuk bakal menyusul.

  Disebabkan keadaannya yang aneh itu dan dialami oleh hanya seorang daripada satu bilion orang, dia ditinggalkan oleh kedua-dua ibu bapanya.  Ketika baru berusia dua tahun, ibunya meninggalkan kediaman keluarga dan sejurus selepas itu bapanya membawa Jiangli ke taman bimbingan kanak-kanak dan tidak pernah lagi pulang untuk mendapatkannya.


  Pusat bimbingan kanak-kanak itu membuat pengumuman di akhbar meminta sauda-mara kanak-kanak itu mengambilnya dan enam bulan kemudian, datuk kepada seorang daripada sepupunya tampil mendapatkannya.

  Sejak itu, Liu Mingying menjaga Jiangli yang berasal dari bandar Guiyang, di wilayah Guizhou di barat daya China.

  Bagaimanapun, Mingying bimbang Liu akan sentiasa dicemuh akibat penampilannya itu.

  Jiangli tidak mempunyai kawan kerana kanak-kanak lain sama ada takut atau mempersendakannya.

  Buat masa ini, tiada penjelasan mengenai keadaan dialami Jiangli itu.

  Bagaimanapun, ia sama seperti sindrom dikenali sebagai Hypertrichosis Universalis yang menyebabkan pesakit dilitupi bulu di seluruh tubuh mereka dan hanya dihidapi oleh seorang dalam satu bilion orang. - DM  SUMBER : MYMETRO

  Remaja parah didera kekasih

  Posted: 10 Jun 2012 07:00 PM PDT


  BEIJING: Selama lebih sebulan, Xiao Ping (bukan nama sebenar) yang berusia 16 tahun, dikurung di apartmen yang disewa dan didera tanpa perikemanusiaan oleh teman lelakinya di, wilayah Fujian.
  Dia bertemu dengan Huang, 29, melalui kawan mereka, Februari lalu. Apabila Huang mendapat tahu dia pernah bekerja sebagai pelayan di pusat karaoke (KTV Princess), dia menjadi curiga dengan setiap panggilan atau pesanan ringkas yang dibuat atau diterima.
  Dia percaya, Xio Ping menghubungi pelanggan lamanya dan itu menjadikan dia berang.

  Akhirnya, pada 25 April lalu, mimpi ngeri Xiao Ping bermula. Huang memukulnya buat pertama kali.  Huang terus memukulnya sekali setiap hari atau dua hari, sebelum dia mengurung Xiao Ping di dalam bilik dan memukulnya dengan tali pinggang, batang besi dan pisau pemotong daging untuk mencederakannya.


  Xiao Ping berjaya melarikan diri akhir Mei lalu, ketika Huang keluar bersama rakan-rakannya.

  Pegawai polis terperanjat melihat tubuhnya yang dipenuhi dengan luka, lebam, bengkak dan kuping bekas luka.

  Seorang pegawai polis berkata, "Anda tidak dapat melihat kulit di belakang tubuhnya kerana dipenuhi kuping bekas luka."

  Terdapat enam atau tujuh luka yang belum sembuh di mukanya dan satu daripadanya antara tujuh hingga lapan sentimeter panjang.

  Xiao Ping dalam kesakitan yang amat sangat sehingga dia tidak boleh duduk dengan betul kerana pakaiannya akan melekat pada lukanya.

  Apabila dia dimasukkan ke hospital, dia tidak boleh jalan atau mendepangkan tangannya dengan baik.

  Pihak polis yang geram dengan perbuatan Huang, segera menahannya. Dia ditangkap kira-kira jam 11.30 malam pada 5 Jun lalu. - Agensi  sumber : myMetro

  Seksa 3 anak

  Posted: 10 Jun 2012 06:45 PM PDT


  SUBANG JAYA: Perbuatan zalim seorang bapa mendera tiga anak kandungnya apabila sering memukul dan melakukan gangguan seksual kepada mereka terbongkar selepas seorang jiran melaporkan kes itu kepada polis, kelmarin.
  Tiga mangsa terbabit iaitu dua perempuan dan seorang lelaki berusia tujuh hingga 17 tahun dikatakan mengalami kecederaan dan lebam di badan akibat selalu dipukul bapa mereka berusia 44 tahun yang mengalami tekanan emosi. 
  Difahamkan, suspek yang bekerja sebagai pengawal keselamatan selalu memukul tiga anaknya itu termasuk menggunakan paip getah hampir setiap hari walaupun hanya melakukan kesalahan kecil.

  Menurut sumber, seorang jiran membuat aduan mengenai kejadian itu kepada Talian Nur sebelum tiga kakitangan Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) pergi ke pangsapuri dihuni mangsa di Puchong Hartamas, di sini, jam 10 pagi kelmarin.
  sumber : myMetro

  Satu badan bertompok hitam

  Posted: 10 Jun 2012 06:30 PM PDT


  BALING: Seorang wanita, Ismilia Ishak, 28, dari Kampung Telok Teduri, Mukim Pulai, di sini terbaring sejak dua bulan lalu apabila mengalami penyakit misteri menyebabkan badannya bertompok-tompok hitam seperti melecur seluruh badan.
  Dia kini dijaga sepenuh masa ibu mentuanya kerana tidak boleh menguruskan diri sendiri termasuk makan dan minum, malah memakai lampin pakai buang.

  Ibu mentuanya, Normadiah Md Daud, 51, berkata, menantunya tiba-tiba sakit dan lemah seluruh badan selepas dia pengsan di tempat kerjanya di Baling sebelum dihantar ke hospital untuk rawatan.


  Katanya, Ismilia bekerja sebagai pembantu kedai dan berhenti akibat penyakit misteri itu.

  "Kami membawa dia mendapatkan rawatan di hospital, namun doktor tidak dapat mengesan penyakit dan cuba berubat menggunakan cara perubatan Islam.


  "Bagaimanapun keadaannya tidak berubah, malah seluruh badannya berbiji dan bertompok-tompok hitam seperti melecur serta hanya terbaring di tempat tidur sepanjang waktu," katanya di rumahnya, di sini, semalam.  Normadiah berkata, Ismilia berkahwin dengan anaknya, Mohd Rafi Md Rejab, 29, sejak tiga tahun lalu dan belum dikurniakan cahaya mata.

  Menurutnya, mereka mengubati Ismilia cara perubatan Islam dan melihat seolah-olah dia terkena perbuatan orang kerana sering meracau apabila berubat seperti ada gangguan halus.


  Sementara itu, Penyelaras Parlimen Baling, Datuk Abdul Azeez Abdul Rahim berkata, dia akan membantu keluarga itu mendapatkan rawatan pakar dan akan menunggu laporan perubatan daripada Hospital Baling (HB) sebelum membawanya ke Hospital Selayang dengan segera.


  sumber : myMetro

  Gilis drebar teksi OKU

  Posted: 10 Jun 2012 06:15 PM PDT


  KUALA LUMPUR: Seorang pemandu teksi yang juga orang kelainan upaya (OKU) menempuh pengalaman ngeri apabila dia bukan saja diculik, tetapi juga disebat dengan tali pinggang serta digilis menggunakan teksi miliknya oleh dua penjenayah.
  Kejadian berlaku kira-kira jam 2.45 pagi 4 Jun lalu di satu kawasan di Kuala Selangor selepas mangsa berusia 47 tahun membawa dua lelaki berusia 30-an menaiki teksinya.
  Ketika dihubungi Harian Metro, semalam, mangsa yang enggan dikenali berkata, sebelum kejadian kira-kira jam 8 malam 2 Jun lalu ketika berada di rumah, dia dihubungi seorang lelaki yang menempah teksinya untuk ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) pada 4 Jun.

  "Dalam perbualan itu, lelaki berkenaan mendakwa mahu pergi bersama adiknya. Selepas bersetuju dengan bayaran dikenakan, dia mengarahkan saya menunggunya di Seksyen 4, Kota Damansara kira-kira jam 8 malam, 4 Jun lalu," katanya ketika dihubungi, semalam.  sumber : myMetro

  Polis halang bapa Chong Wei terjun

  Posted: 10 Jun 2012 06:00 PM PDT


  GEORGETOWN: Bapa pemain badminton nombor satu dunia, Datuk Lee Chong Wei berjaya diselamatkan daripada cubaan untuk terjun dari Jambatan Pulau Pinang di Kilometer 2, menghala tanah besar di sini, awal pagi semalam.
  Dalam kejadian jam 4 pagi itu, Lee Ah Chai, 61, pada mulanya dilihat menangis di tepi laut berhampiran pusat beli-belah Queensbay Mall, Bayan Lepas.
  Orang awam yang melihat kejadian itu memaklumkan kepada polis sebelum anggota peronda bergegas ke lokasi berkenaan untuk memujuknya pulang ke rumah di Taman Serumpun, Butterworth.

  Menurut sumber, selepas hampir tiga jam dipujuk, Ah Chai memberitahu dia mahu pulang ke rumah dan polis mengiringi kereta dipandu lelaki itu untuk memastikan keselamatannya terjamin.  sumber : myMetro

  Amuk RM1

  Posted: 10 Jun 2012 05:45 PM PDT


  SIBU: Seorang lelaki menimbulkan kekecohan dengan memaki pekerja dan memecahkan pintu kaca sebuah stesen minyak di Jalan Kampung Nyabor di sini, malam kelmarin, gara-gara ditegur supaya tidak mengisi petrol ke dalam botol air mineral.
  Dalam kejadian jam 8 malam itu, lelaki terbabit berusia 30-an dikatakan mahu membeli petrol RM1 dan meminta bahan bakar itu diisi dalam botol air mineral. 
  Bagaimanapun, pekerja stesen minyak terbabit enggan berbuat demikian kerana mengikut peraturan stesen minyak, orang ramai tidak dibenarkan membeli petrol dan mengisinya ke dalam bekas minuman.

  Menurut sumber, berikutan itu, lelaki berkenaan yang dipercayai di bawah pengaruh alkohol bertindak agresif dan memaki hamun pekerja terbabit.  sumber : myMetro

  Suka aku tengok gambar ni

  Posted: 10 Jun 2012 05:30 PM PDT

  Cuba perhatikan gambar dibawah...
  Suka sangat aku tengok.....'persahabatan'.
  Kemesraan sesama mereka.....

  Video..Inilah guru tadika di Mesir yang sangat kejam terhadap anak didiknya

  Posted: 10 Jun 2012 05:15 PM PDT


  Apa yang terjadi dengan guru tadika ini? Beredar videonya bagaimana dia memukuli telapak tangan kanak-kanak yang kecil ini berkali-kali. Satu persatu anak didiknya ini berbaris memegang buku latihan dan sang guru biadab ini memeriksa buku tersebut sambil memukuli telapak tangan anak-anak kecil itu. Ada anak perempuan yang ditarik rambutnya. Seperti semua latihan yang dikerjakan anak kecil tersebut semua salah.....Apakah ini perlakuan yang benar???Semoga si guru biadab ini diadili..!!!.Baru kelas tadika ..baru nak belajar....  Mati akibat disembelih

  Posted: 10 Jun 2012 05:00 PM PDT


  ngeri beb....

  sumber gambar : mran3238.wordpress.com/

  Penemuan yang memudahkan kita

  Posted: 10 Jun 2012 04:45 PM PDT

  Ada 3 penemuan yang memudahkan kita untuk
  makan dan membaca suratkhabar...

  Chopstick berkipas

  tak payah nak tiup guna mulut....

  Pemotong pizza

  tak payah gunakan pisau...

  Tempat baca suratkhabar di toilet

  lebih konsentrasi membaca..
  tapi diingatkan jangan lama sangat membaca
  orang lain pun nak guna toilet jugak!!!


  Balut (makanan pelik)

  Posted: 10 Jun 2012 04:30 PM PDT
  Bagi masyarakat  Filipina,balut adalah sejenis makanan yang perbuat daripada telur itik yang disenyawakan hingga mempunyai embrio yang hampir cukup sifat dan kemudiannya akan direbus untuk di makan.


                                      Pelik sungguh makanan ini.  Gila..lelaki ini bersetubuh melalui pusat

  Posted: 10 Jun 2012 04:15 PM PDT

  berit2.com (Tangerang): Berbagai hal dilakukan oleh mereka mungkin mengalami kelainan seks. Salah satunya melakukan persetubuhan melalui pusat, Itulah yang dilakukan Aris Nuryanto terhadap Sobirin. Aris Nuryanto (36), diduga sebagai gay. Ia memaksa seorang lelaki lainnya untuk berhubungan badan. Hubungan badan yang ingin dipasakan itu, sungguh aneh, iaitu melalui pusat. Dipaksa melayani nafsu seksnya oleh Aris, Sobirin (23) pun marah. Sobirin memukul Aris. Peristiwa menggegarkan warga Perumahan Permata Sepatan, Kabupaten Tangerang. Aris Nuryanto,36, mengalami luka di kepalanya. Ia dirawat di RSU Tangerang. 


  Sedangkan Sobirin ditahan di Polsek Sepatan. Peristiwa itu, terjadi Isnin (5/12/2011). Saat itu Aris menghubungi Sobirin untuk datang ke rumahnya di Blok D23 No 2 RT 10/05, Perumahan Permata Sepatan, Kabupaten Tangerang. Setelah tiba di rumah, Aris kemudian meminta Sobirin memuaskan nafsu berahinya. Tetapi Sobirin menolak. Aris mengancam akan memukul Sobirin. Lantaran takut, Sobirin akhirnya bersedia melayani perbuatan cabul Aris. Setelah melampiaskan nafsunya, Aris kemudian tertidur. Mengetahui Aris tertidur, Sobirin kemudian mengambil clurit di dapur dan langsung memukul kepala Aris. Melihat mangsa bersimbah darah, Sobirin malah duduk di samping tubuh temannya. Warga yang mendengar teriakan Aris, kemudian datang kerumah mereka. Melihat Aris bersimbah darah, warga kemudian menghubungi Polis Sepatan dan membawanya ke RSU tangerang.


   Petugas yang datang kemudian menahan Sobirin ke Polsek Sepatan. Ketua Polis Sepatan AKP Sunaryo mengatakan, penganiayaan itu dilakukan kerana sakit hati. Mangsa kerap kali memaksa Sobirin dijadikan pemuas nafsu syahwat Aris. Bahkan, perbuatan abnormal yang dilakukan Aris tersebut dilakukan di bahagian pusat Sobirin. "Korban memiliki perilaku seks menyimpang, baru kali saya menemukan kes sodomi tapi melalui pusat," ujarnya seperti dilapor poskota. Sakit hati kerana pusatnya menjadi sasaran pelampiasan nafsu Aris, pelaku kemudian mengambil sebilah clurit dan memukul kepala korban hingga berdarah. "Motifnya kerana pelaku merasa sakit hati terhadap perilaku mangsa yang memaksa untuk melampiaskan nafsu syahwatnya," ungkap Sunaryo. Sobirin mengaku sudah dua bulan berkenalan dengan Aris. Perkenalan keduanya terjadi di kilang besi, tempat keduanya berkerja. Aris kerap mengajak Sobirin menginap di rumahnya dan memaksa untuk melakukan hubungan badan .


   "Sakit. Pusat saya dijadikan pelampiasan nafsu dia," ungkapnya. Sobirin mengaku terpaksa menuruti kemahuan Aris, kerana jika tidak mahu memuaskan nafsu bejatnya, Aris tak segan-segan memukul dirinya. "Setiap kali datang ke rumah, saya dipaksa melayani, Jika tidak mahu, Aris akan memukul saya," ujar Sobirin. Sejak dua tahun berpisah dengan Yuli, istrinya, Aris Nuryanto, mengalami penyimpangan seksual. Saat itu Aris selalu mencari lelaki untuk melampiaskan nafsu syahwatnya. Padahal, selama menikah dengan Yuli, Aris dikurniakan dua orang anak iaitu La,10, dan Da,5, kedua anak Aris tersebut kini tinggal bersama ibunya di Ciputat, Tangerang Selatan. Sementara itu, Ny Subiyati,40, mak cik Aris yang datang ke RSU Tangerang, membantah jika anak saudaranya itu memiliki perilaku seks menyimpang. "Setahu saya Aris itu normal. Buktinya punya isteri dan anak," katanya singkatnya.

  Pelajar di China siksa babi sebelum membunuhnya

  Posted: 10 Jun 2012 04:00 PM PDT

  sumber : stomp.com.sg

  These horrific photos show students in Nanning, China, tying up some pigs before beating them with metal poles, stepping on them and trying to drown them in a pail of water.

  STOMPer Freakazoid, who sent in these pictures, said:

  "This is just horrible!

  "The pigs were seen bleeding from the torture.

  "It's uncertain if the pigs survived the ordeal.

  "What's with these people abusing animals? I can't comprehend what they get out of this.

  "It's just disturbing to see people behaving worse than animals."

  Cara brutal untuk memutuskan sesuatu hubungan

  Posted: 10 Jun 2012 11:00 AM PDT  Adakah dengan cara sekurang ajar ini sesautu perhubungan dapat diputuskan

  Hebat..presenter bawa pistol ketika bersiaran

  Posted: 10 Jun 2012 10:30 AM PDT


  Presenter salah satu televisyen milik pemerintah Libya membawa pistol saat siaran. Presenter itu menyatakan seluruh staf saluran televisi tersebut siap menjadi tentera dalam mempertahankan stesen televisyen mereka dari serangan pemberontak.

  Rakaman tersebut diposting di situs media sosial. Dengan mengacungkan pistol di depan kamera, presenter wanita itu mengatakan:
  "Dengan senjata ini, saya lebih baik membunuh atau mati hari ini. Anda tidak akan boleh mengambil saluran Al-Libiyah. Kamu juga tidak akan boleh mengambil saluran Jamahiriyah, Shababiyah, Tripoli dan semua yang ada di Libya," ancam presenter tersebut dalam rakamannya seperti dikutip dari Telegraph.

  Ia pun menyatakan jika semua staf di saluran televisyen itu telah bersenjata. Dan bahkan, kalaupun tanpa senjata mereka siap menjadi perisai untuk melindungi rakan-rakan mereka di saluran televisyen tersebut.

  "Kami bersedia menjadi tentera," ucapnya lagi.

  Ini bukan pertama kalinya terjadi. Sebelumnya, pada March lalu, seorang presenter Libya juga melakukan hal yang sama. Aksi itu dilakukan presenterlelaki itu untuk mendukung kepemimpinan Muammarl Khadafi.

  Sekadar informasi, kelompok pemberontak Libya mengatakan perlawanan sudah dilakukan di ibukota Libya, Tripoli. Pemimpin Libya Muammar Khadafi pun menyebut pemberontak sebagai pengkhianat bangsa Libya. [vivanews.com]

  [Hebat] Melukis diatas bekas chewing gum yang dibuang atas jalan

  Posted: 10 Jun 2012 10:15 AM PDT

  Bagi setiap orang, chewing gum yang diludahkan di jalan  sangatlah mengganggu kerana benda ini selalu melekat di kasut kalau terpijak.Belanja yang amat besar diperlukan untuk membersihkan bekas chewing gum diatas jalan ini.

  Pada 2008 di Norfolk, Virginia, pemerintah membeli mesin berharga 8.000 dolar untuk menghilangkan bekas chewing gum ini dari jalan-jalan. Sedangkan di Tempe, Arizona, perlu membentuk pasukan pembersih selama sehari penuh pada Januari 2010 hanya untuk menangani masalah ini.

  Tetapi  tidak Ben Wilson. Dia mengubah chewing gum yang telah diludahkan di kawasan trotoar London menjadi lukisan miniatur.

  Menggunakan cat akrilik dan berus kecil, Wilson menggambar seni abstrak, figur, wajah dan kebiasaan kerja. Berkat ideanya yang pelik ini, sejumlah surat khabar Inggris dan BBC telah menuliskan kisah Wilson dalam akbar dan tv. Hingga kini Wilson telah melukis lebih dari 10 ribu lukisan di atas chewing gum sebagai seni awam.Wilson telah menunjukkan pada kita bagaimana menciptakan seni daripada apa pun, bahkan dari sampah orang lain.