Adsense

Rabu, 19 Oktober 2011

Sensasi

Sensasi


Isu cukur dan cabut bulu kening,Wardina Saffiyah luah perasaan di Facebook

Posted: 19 Oct 2011 11:44 PM PDTSensasi: Seperti yang kita sedia maklum ,mencukur kening ,mencabut kening untuk mengubah bentuk atau sehingga habis/licin dikatakan menyerupai pelacur oleh baginda Rasullullah S.A.W. dan hukumnya adalah haram.

Mencabut/mencukur kening dikatakan mengubah ciptaan Allah,tapi tak silap sensasi kalau sekadar merapikan tak mengapa.bahkan diharuskan..merapikan tue mestilah merapikan bulu-bulu kening yang bersambung atau bulu tumbuh ditempat-tempat yang tak sepatutnya,atau menjelekkan rupa.(tebal yang terlalu luar biasa)

Dan sekiranya perempuan itu sudah berkahwin dan suaminya meminta/mengizinkannya mencukur dan mencabut bulu kening untuk kelihatan cantik,benda tue dah jadi harus dan tidak berdosa.

Perkara ini membabitkan satu riwayat berkaitan dengan riwayat Imam Al-Tabari, bahawa isteri Abu Ishaq pergi ke rumah Aisyah Ummul-Mukminin, isteri Rasulullah saw.Pada waktu itu rupa parasnya sangat jelita.Beliau lalu bertanya kepada Aisyah mengenai hukum seorang wanita yang membuang bulu-bulu yang terdapat di dahinya untuk tujuan menambat hati suaminya.Aisyah menjawab: "Hapuskanlah kejelekan yang ada pada dirimu sedaya yang kamu mampu."


Soal nie harus dirujuk lagi kepada ustaz2 yang lebih arif.
boleh juga rujuk disini


Luahan Wardina:

Saya risau dan kurang faham dengan mentaliti sesetengah orang Islam... isu kening menjadi bahan bualan hebat... isu bertudung bak rahib kini menjadi kegemaran setelah bonggol unta ditinggalkan buat seketika...

Mengapa isu yang lebih besar dan penting yang tidak pula mahu diambil tahu... adakah ini muslihat supaya umat ISlam terus berbual mengenai perkara kecil hingga melupakan perkara-perkara yang lebih besar? TIDAK bukan muslihat tapi hakikat pemikiran kita yang gagal melihat "the bigger picture" of things....

Persoalan saya tak penat kah, mencari dan cuba menilai orang lain....? Kita ni pun kalau Allah beri "hak" untuk menilai TAK MUNGKIN dapat Adil dalam penilaian kita... Stop it please.. kita semua dibayangi sikap bias dan prejudis kita.. kebanyakan dari kita terlalu menurut emosi termasuklah saya... jadi peringatan buat diri dan semua.... tak usahlah jadi hakim di dunia ini......


"Haaa dia ni baik sebab tak cabut kening!" "Macam tak ikhlas je...." atau "Nak menunjuk baik sangat lah tu!" - Allah!!!! LIhatlah kembali kata-kata kita itu... lihatlah betapa berulatnya hati kita... Manusia itu BERBEZA... mereka mempunyai jalan hidup berbeza... kalau orang lain tak sama dengan kita.. lakukan sesuatu yang kita rasa salah atau bertentangan... fahami mungkin ada sebab yang kita tidak fahami..

Adakah mencabut kening atau mencukur kening menjadi ukuran "soleh" nya seseorang itu..? Adakah kita benar-benar FAHAM maksud hadith tersebut? Adakah kita bertanya pendapat Ustaz yang berbagai dan meminta Ustaz tersebut menerangkan makna bahsa Arab yang dikaitkan dgn mencukur dan sekarang ada orang menambah mencabut pula?

Tolonglah faham perkataan Arab jika di alih bahasa boleh membawa maksud yang berbeza... perlu juga difahami hadith-hadith dalam konteks hadith tersebut dikeluarkan, keadaan semasa itu.. mengapa ianya dikeluarkan, apa terjadi ketika itu??Islam agama yang membenarkan kita banyak menyoal dan bertanya - KITA TIDAK BOLEH SAMA SEKALI MENGIKUT SECARA TAKLID.... apatah lagi forward berita dan hadith-hadith yang kita tak tahu hujung pangkalnya...

Sikap kita yang suka menerima bulat-bulat berita yang disampaikan hanya menggambarkan betapa tenatnya pemikiran umat Islam tatkala ini... Kita perlu berusaha membangunkan kapasiti intelektual kita ...

Mari bangunkan minda dan bersikap lebih proaktif.. kita sibuk mengukur "keimanan" seseorang tapi dalam masa yang sama kita jugalah yang culas solat, yang mengata, yang buang sampah ... Apa kata non Muslim apabila melihat orang-orang Islam berbalah mengenai perkara-perkara kecil begini? Tertarikkah mereka dengan Islam? Majukah kita?

Memberi pendapat dan menghakimi BERBEZA... mengutuk dan mengritik juga berbeza.... itu pun kena faham juga....

Kita semua tak sempurna, sekiranya ada orang melakukan kesalahan maafkanlah.... lebih mudah begitu... maafkan diri sendiri juga... kerana Allah Maha Pengampun..

Tak tahu nak cakap apa lagi....:)

Wardina

Video:Perempuan gaduh kerana Jantan Durjana

Posted: 19 Oct 2011 11:10 PM PDTAha...Selepass menonton video nie,sensasi boleh katakan yang si bertudung tak tahu lelaki itu dah berkahwin,si perempuan kurus tak bertudung tue yang tak puas hati apabila lakinya keluar dgn perempuan bertudung tue.

Terus pergi jumpa dgn perempuan tue kat kedai kasut,tak tahulah perempuan tue kerja situ atau nak membeli kasut je..nampak mcm bekerja kat situ memandangkan dia tak pergi tmpt lain ..

.Sensasi rasa mungkin dia dah mengamuk kat laki tue,pastu tak puas hati dia pergi pulak nak serang si perempuan bertudung tue...maklumlah hati sakit bila suami menjalinkan hubungan dgn jantan lain..

Tak pasal-pasal si perempuan yang amik video nie dah upload kat internet dan tersebar..isk2..mengada jugak ko nie yeh menganiaya kwn sendiri..hukhuk...

since wanita tue sensasi pun x kenal so upload je kat blog nie..

Tapi memang patut si wife berjumpa dgn perempuan bertudung dan sepatutnya ckp baik-baik lah dan siasat dulu,mintak jangan ganggu lagi...

Tapi ye la hati tgh membara kans...entahlah labu...doakan lah semoga kita tak mendapat nasib yang sama...huhuhu...

Pemilik Proton Saga ,Fadly Hisham menerima semula kereta Proton Saga setelah Makeover,Kini giliran anda pula.. Kongsi Kisah Anda bersama Kereta Proton

Posted: 19 Oct 2011 12:05 AM PDT

Kereta merupakan salah satu harta yang amat berguna kepada pemiliknya.Setiap kereta dan pemiliknya pasti ada kenangan yang dikongsi bersama…Sensasi pasti ramai yang memiliki kereta ada banyak kisah suka dan duka,cerita yang kelakar,mencuit hati dan juga menyentuh hati…

Sensasi pun ada Kisah bersama Kereta kesayangan Sensasi..Klik untuk bacaFadly Hisham Roplay merupakan penerima pertama "Makeover PROTON"anjuran Proton, Proton Saga 1992 miliknya di ubah suai dan diselenggara khas oleh unit R3 Bahagian Motorsports PROTON, dan kini memandu kereta barunya!!

Gambar Lama Kereta Kesayangan FadlyGambar Kereta Fadly selepas Proton Makeover


Kereta Proton Kesayangannya selepas diubah suai menanti pemiliknya

3-2-1... Tah dah!Fadly membelek kereta Protonnya yang sudah berubah wajah dan prestasi enjin

Fadly ketika cuba merasai pembaharuan dalam keretanya


Fadly bergambar ceria disamping keluarga tercinta ,wakil PROTON dan Team R3 yang mengubah suai kereta ProtonnyaFadly dan keluarga memandu kereta keluar . Tahniah diucapkan kepada Fadly,enjoy your new
Proton Saga!!


Fadly sudah pun mendapat peluang merubah kereta kesayangannya kepada kereta baru yang mempunyai enjin baru yang lebih prestasi dan wajah kereta yang lebih cantik berseri an berkilau...

Ada lagi 4 peluang Proton Makeover untuk Anda Menangi..Tunggu apa lagi pemilik-pemilik proton semua..!!

Anda merupakan pemilik kereta proton dan ada Kisah yang ingin dikongsikan bersama…dan rebut peluang untuk mendapat hadiah menarik ini..

Proton VIP Makeover...


Proton kini memberi peluang kepada semua pemilik kereta Proton untuk memenangi hadiah Makeover Percuma untuk seluruh kereta anda...Ubah rupa kereta kesayangan anda menjadi seperti yang anda idamkan.

Bagaimana anda nak menyertai program Makeover untuk menukar wajah dan prestasi kereta anda?

Mudah saja,yang pertama sekali,anda mestilah seorang pemilik kereta jenis Proton.
Apa yang anda harus lakukan ,menulis sebuah cerita mengenai anda dan kereta anda kenangan yang sungguh menghiburkan,dengan unsur yang menyentuh hati,lucu,kenangan manis dan apa sahaja yang anda rasa perlu anda kongsikan.

Dengan itu anda berpeluang menukarkan wajah dan prestasi kereta anda sepenuhnya

Program Proton VIP Makeover ini akan berlangsung sehingga hujung tahun ini, penyertaan akan ditutup pada 28 December 2011.

Ada 4 pemenang yang bakal menerima "complete Makeover" kereta proton Anda..

Untuk keterangan Lanjut dan hantarkan cerita anda ..layari:
www.protonVIP.comNews Release:


TECHNICIAN RECEIVES FIRST PROTON MAKEOVER SURPRISE


SUBANG JAYA, September 13, 2011 – PROTON Holdings Berhad today handed over the first of made-over car under its Very Important PROTON (VIP) initiative, "My PROTON Makeover" Program. Fadly Hisham Roplay, the proud owner of a 1992 Proton Saga was given back the keys to his car by Director of Group Marketing & Branding, John Chacko, and Head of Engineering of the R3 unit of PROTON Motorsports Division, Tengku Djan Ley bin Tengku Mahaleel.

Fadly, 33, who works as a technician with an international electronics manufacturer, was chosen for the makeover due to his lighthearted and entertaining story of him and his Proton Saga. More importantly, the car was selected as it was really heart-warming to hear why and how much he loves his car and the memories that his family and him share with it.

"All I can say is a very big 'Thank You' to PROTON for selecting my car for the makeover," a visibly happy and excited Fadly said. "This car means so much to me, carrying so many memories. With this makeover, it has been given a new lease of life and now, we will have even more memories together!"

"'My PROTON Makeover'" contest is part of PROTON's Very Important PROTON (VIP) programme to acknowledge and reward faithful customers of PROTON who have fervently supported the national car maker over the last 26 years." said Chacko, who further explained that the "Very Important PROTON" Program (VIP Program) was part of PROTON's "Committed to be Better" initiative.

Fadly's 19 year-old Proton Saga was handed to the R3 workshop four weeks ago, where it experienced a full makeover, being stripped apart, reworked and then reassembled.

"It was indeed a fun few weeks for our R3 engineers. The car was very worn out when we received it, not surprising considering that it is a 19 year old car! But nonetheless, well done to the boys who put in the hours to make sure the car is up to R3 standards," said Tengku Djan Ley of R3.

When asked about the concept behind the reworking of the car, Tengku Djan Ley explained that it was a mixture of old and new design ideas, both externally and internally. "At R3, we believe simplicity is best, so the changes made have been subtle. The car's classic looks have been maintained, but definitely looks more modern and stylish," he said, highlighting that R3 wanted something fresh, considering that the Proton Saga has been around since 1985.

"An unexpected challenge was the sourcing of components to meet our R3 requirements, as interest in modifying the original Proton Saga has reduced significantly in the aftermarket industry over the years. However, we are happy with the end result, with our R3 signature 16 inch wheel in matt titanium finish giving it a boost in looks! I am sure this brand new machine will keep Fadly going for a good few years to come." Tengku Djan said.

"We are very happy that we have been able to interact and engage, not just with Fadly, but with various PROTON consumers through this programme." added Chacko.

"Not only have we heard the various stories about how PROTON has contributed to the lives of our many users, we have been able to assist them through our interaction with them via the feedback that we have obtained." he said.

PROTON is still looking for owners - regardless of their Proton model - to share their story involving them and their Proton car. It could be their first ever car since college, inherited from their parents, or maybe a second hand or third hand purchase; how their journey through life with the car has been and how the car has played a role, or has a particular impact with their life.

PROTON will then identify the best stories - or most heart-warming or heart-wrenching, and depending on its details, will reward the chosen five winners with a complete makeover of their Proton car. Interested parties can log in and register at www.protonVIP.com or visit the nearest PROTON Sales and Service centre. Entries close on December 28, 2011.

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Muzik Muzik 26 Peringkat Separuh Akhir

Posted: 19 Oct 2011 10:49 PM PDT

SIDANG MEDIA MUZIK MUZIK 26: PERINGKAT SEPARUH AKHIR

Muzik Muzik merupakan sebuah program hiburan terulung di TV3 yang memaparkan carta lagu tempatan yang bertanding pada setiap minggu. Antara visi utama program ini adalah untuk memartabatkan industri muzik tanahair terutamanya memberi pengiktirafan kepada komposer, penulis lirik dan penggubah lagu.

Memasuki tahun yang ke-26, Muzik Muzik bakal menyaksikan persaingan hebat untuk menentukan lagu-lagu terbaik tahun 2011 pada peringkat separuh akhir. 30 buah lagu daripada pelbagai genre bakal dipertandingkan menerusi tiga pusingan yang berlangsung pada hari Jumaat jam 9.00malam bermula 11 hingga 25 Novermber 2011.

Satu sesi pengumuman dan undian akan diadakan bagi menentukan giliran persembahan 30 buah lagu yang bertanding. Antara nama-nama yang bakal bertanding di peringkat separuh akhir termasuklah Yuna, Faizal Tahir, Adira, Hafiz dan Stacy, Salma, Tomok, Meet Uncle Hussein, Najwa Latif, Atilia & Monoloque dan ramai lagi.

Selamat maju jaya buat semua finalis peringkat separuh akhir Muzik-Muzik


Stacy

Stacy

Faizal Tahir

Faizal Tahir

Najwa Latif

Najwa Latif

Yuna

Yuna

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Separuh Akhir Muzik-Muzik 24
 • Top 5 Muzik Muzik Separuh Akhir Minggu Ke-2
 • Lagu Tanpa 6ixth Sense Berjaya Ke Separuh Akhir Muzik-Muzik
 • Gambar Adira di Sidang Media Separuh Akhir Muzik Muzik 25
 • Gambar Adira Selepas Muzik Muzik Separuh Akhir 2010
 • Meet Uncle Hussin Tarik Diri Dari Bertanding Muzik Muzik
 • Trivia: Rambut Penyanyi Mana Ni
 • SEPARUH AKHIR RENTAK JUARA RHYTHM OF CHAMPION RTM1
 • Senarai Lagu Separuh Akhir Muzik-Muzik 2009
 • Rentak Juara Rhythm Of Champions 2010 Cipta Fenomena
 • Full content generated by Get Full RSS.

  Senarai Pencalonan Anugerah Skrin 2011

  Posted: 19 Oct 2011 10:45 PM PDT

  KONSEP 'GOLDEN GLAMOUR' SERLAH MALAM ANUGERAH

  Anugerah Skrin 2010 telah meraikan kejayaan pengarah Murali Abdullah serta pelakon-pelakon tersohor seperti Fauzi Nawawi, Noorkhiriah, Fadhilah Mansor, Bront Palarae, Sharifah Amani, Aaron Aziz, Fazura, Syamsul Yusof dan Shaheizy Sam. Kini, penganjuran anugerah paling berprestij, Anugerah Skrin kembali untuk memberi pengiktirafan kepada para karyawan seni tanah air dengan mengangkat 'Golden Glamour' sebagai konsep malam Anugerah Skrin 2011 yang akan bersiaran secara langsung menerusi TV3 dari Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) pada 4 November 2011 (Jumaat) jam 9.00malam.

  VIDEO SEKITAR PELANCARAN ANUGERAH SKRIN 2011

  Sejak diperkenalkan pada tahun 1994, Anugerah Skrin anjuran TV3 meneruskan usaha untuk menjulang bakat penggiat-penggiat seni dan karyawan tanah air. Utuh memasuki musim penganjurannya selepas sedekad, Anugerah Skrin 2011 merupakan antara majlis terunggul di dalam lipatan sejarah industri tanah air yang sentiasa ditunggu-tunggu penganjurannya saban tahun kerana cetusan konsep dan identiti yang berlainan. Konsep yang segar ditampilkan setiap kali penganjurannya telah menyerlahkan lagi keunggulan majis tersohor ini.

  Anugerah Skrin 2011

  Menurut Ketua Pengawai Operasi, Rangkaian Televisyen Media Prima Berhad, Encik Ahmad Izham Omar, "Aziz M. Osman, Ahmad Idham, Khabir Bhatia, Azman Yahya, Eirma Fatima, Murali Abdullah, Afdlin Shauki, Mamat Khalid dan arwah Yasmin Ahmad merupakan nama-nama yang pernah menjulang Anugerah Pengarah Terbaik di penganjuran anugerah berprestij, Anugerah Skrin. 'Golden Glamour' merujuk kepada sentuhan magis para karyawan dan produksi yang menghasilkan karya-karya hebat, melahirkan bintang-bintang baru yang bersinar di persada seni tanah air selain mencetus idea dan inspirasi kepada rakan seangkatan untuk terus berkarya."

  Tahun ini, pengacara TV berkaliber, Ally Iskandar akan berganding dengan pelakon wanita sensasi, Rozita Che Wan untuk mengemudikan majlis penganugerahan manakala acara karpet merah akan dikendalikan oleh pasangan Adzriefaiz Adzlan (Faiz) dan Nabila Huda bersama Juara Hos Bintang Pantene. Antara artis-artis yang akan menjayakan persembahan Anugerah Skrin 2011 ialah Black, Elecoldxhod, Ferhad, Zizan, Zain Ruffedge, Altimet, Najwa Latif, Awi Rafael, Nashrin, Jaclyn Victor, Shila Amzah, Alyah, Aizat dan Tomok. Selain itu, nantikan persembahan istimewa daripada dramatis popular seperti Kilafairy, Nur Fathia, Wawa Zainal dan Liyana Jasmay.

  Seperti tahun sebelumnya, selain rangkaian televisyen di bawah naungan Media Prima Berhad yang terdiri daripada TV3, NTV7, 8TV dan TV9, pihak penganjur juga turut menjemput stesen televisyen RTM dan ASTRO untuk sama-sama menyertai anugerah yang berprestij ini. Kesemua rangkaian televisyen ini layak untuk menghantar penyertaan bagi terbitan drama dan terbitan dalaman yang pernah disiarkan di stesen televisyen mereka untuk merebut anugerah bagi kategori yang dipertandingkan mengikut syarat yang telah ditetapkan.

  Anugerah Skrin 2011

  Secara keseluruhan, Anugerah Skrin 2011 bakal mempertandingkan 23 kategori meliputi drama, filem dan penerbitan dalaman serta 2 Anugerah Khas iaitu Anugerah Yasmin Ahmad dan Anugerah Artis Harapan Pantene. Kesemua 23 kategori yang dipertaruhkan meliputi 10 kategori drama bakal dipertandingkan manakala jumlah kategori filem yang dipertandingkan kekal 7 kategori dan 6 kategori penerbitan dalaman. Calon-calon yang dipertandingkan pula terdiri daripada terbitan yang telah ditayangkan di kaca TV dan pawagam mulai 1 Julai 2010 hingga 30 Jun 2011 selain pencalonan drama yang berdasarkan catatan jumlah penonton yang berjaya diraih mengikut kajian AGB Nielsen Media Research mengikut 'genre' masing-masing.

  Untuk kategori drama, 17 buah drama, 10 drama rantaian dan 7 drama komedi telah dicalonkan. Manakala untuk kategori filem pula 29 filem terbitan tempatan layak dipertandingkan untuk Anugerah Skrin 2011 ini. Antara drama yang layak bertanding seperti Berkalung Noda, Airmata Nur Salina, Korban Kasih Abah, Jangan Hantar Aku Ke Neraka, Rendang Madu, Masihkah Ada Sinar, Janji Syurga dan Sanggul Beracun.

  Manakala filem yang layak bertanding termasuk Mantra, Magika, Estet, Hantu Kak Limah Balik Rumah, Hikayat Merong Mahawangsa, Nur Kasih The Movie, Sekali Lagi dan KL Gangster. Bagi kategori drama rantaian pula, ASK 2011 menerima pencalonan seperti Asmara 2, Juvana, Nora Elena, Syurgamu Ramadan, Trilogi Cinta, Roda-Roda KL, Dia Bukan Maryam dan Lagenda Budak Setan. Semua pencalonan akan dinilai oleh panel juri profesional yang dipilih.

  Tahun ini, ASK 2011 turut menyampaikan Anugerah Yasmin Ahmad dalam kategori Anugerah Khas Juri untuk kali yang ketiga sempena menghargai jasa arwah Yasmin Ahmad dalam sumbangannya menghasilkan konsep filem yang berkualiti dan memperkenalkan bakat-bakat baru di dalam filem terbitannya. Selepas Jaclyn Victor dan Shaheizy Sam, trofi ini akan dianugerahkan kepada bakat baru yang berpotensi untuk pergi jauh di dalam industri tanah air. Sementara itu, drama-drama yang dicalonkan pula adalah hasil penerbitan syarikat yang memenuhi slot-slot drama di semua rangkaian televisyen setiap minggu.

  Anugerah Skrin 2011

  HOS ANUGERAH SKRIN – ROZITA CHE WAN. CANTEK!

  Rozita mulanya terkejut dengan pemilihan itu namun memandang positif dengan amanah yang diberikan. Tugas itu adalah peluang besar untuknya dalam mengembangkan kerjaya seninya ke tahap lain.

  "Sudah tentu saya takut dan fikir banyak kali sebelum menerima tawaran itu. Namun atas dorongan dan keyakinan pihak produksi serta Ally saya menyahut cabaran tersebut," katanya.

  Manakala Ally pula berkata, dia akan mempersiapkan diri untuk acara gilang gemilang itu dan akan memastikan keserasian mereka berdua. Ally menyifatkan pemilihan Rozita sebagai hos bersama memberikannya peluang untuk mengenali bidang lakonan dengan lebih mendalam.

  "Sebelum ini saya banyak mengacarakan program berbentuk hiburan dan ini kali pertama untuk ASK2011.Persediaan tetap perlu dilakukan kerana ia sebuah majlis anugerah dan latihan bersama Rozita akan diteruskan bagi mencari keserasian antara kami supaya tidak kekok nanti. Kami akan saling bantu-membantu antara satu sama lain. Pengalaman saya sebagai penyampai akan saya kongsi bersama Rozita, manakala pengalaman Rozita dalam bidang lakonan akan dikongsikan dengan saya. Pada malam itu, kami berharap akan dapat saling melengkapi bagi memeriahkan lagi suasana malam tersebut." tambah Ally lagi.

  Izham pula menjelaskan, "Pihak penerbitan telah melakukan satu sesi ujibakat untuk Rozita. Saya sendiri telah menonton pita rakaman ujibakatnya. Kami merasakan ia satu kombinasi yang unik selain mewujudkan satu pembaharuan. Kami cukup teruja untuk menyaksikan hasilnya,"

  Tambah Puan Nurul Aini selaku Pengurus Besar Kumpulan, Kumpulan Pengurusan Jenama TV3 & TV9, "Kami sangat yakin kombinasi Rozita dan Ally akan memberi sentuhan kelainan kepada majlis anugerah berprestij itu."

  Berterima kasih kerana dipilih sebagai hos bersama, Rozita berjanji akan melaksanakan tanggungjawab tersebut sebaik mungkin.

  "Saya mengambil masa selama 2 minggu untuk membuat keputusan. Saya sedar pengacaraan bukan bidang saya tetapi saya mencabar diri saya untuk melakukannya. Saya telah meneliti draf pertama skrip untuk majlis tersebut. Saya perlu banyak belajar dengan Ally bagaimana untuk menjadi seorang hos yang baik."

  Encik Ahmad Izham Omar menjelaskan lagi, "Seperti yang pernah kami tegaskan sebelum ini, Anugerah Skrin bukanlah pertandingan antara stesen televisyen, tetapi drama dan terbitan yang disiarkan melalui stesen-stesen ini yang dipertandingkan. Kami amat berbesar hati kerana Anugerah Skrin 2011 sentiasa mendapat kerjasama dan sokongan positif dari rakan-rakan stesen televisyen yang lain dan menerima banyak pencalonan yang menampilkan muka-muka baru dalam bidang ini. Ia merupakan satu petanda positif dalam meningkatkan mutu seni tanah air serta ia dapat menyuntik semangat kepada penggiat-penggiat seni untuk berusaha lebih gigih lagi agar hasil karya mereka dihargai dan mendapat pengiktirafan. Kami berharap dengan adanya Anugerah Skrin ini, akan menyemarakkan lagi usaha penggiat seni tanahair untuk menerbitkan produk-produk yang lebih bermutu pada masa akan datang," tambahnya.

  Pantene sekali lagi menjadi penaja utama untuk Anugerah Skrin 2011. Apa yang menarik tahun ini, sokongan mantap daripada penonton-penonton Anugerah Skrin berjaya menarik minat jenama penjagaan kulit dari Procter & Gamble. "Nantikan tips-tips menarik daripada Pantene dan Olay yang bakal disiarkan di TV3 untuk melihat bagaimana artis-artis kesayangan anda bersiap untuk karpet merah. Walau apapun penampilan mereka, yang pasti, tiada lebih penting daripada keyakinan diri yang teserlah hanya dengan rambut dan kulit yang sihat", ujar Ellie Xie, Ketua Pegawai Eksekutif, Procter & Gamble Malaysia.

  Untuk menyemarakkan lagi Anugerah Skrin 2011, TV3 akan mengadakan suatu sesi ramah mesra bersama artis-artis seperti Datin Paduka Umie Aida, Zahiril Adzim, Johan Asa'ari, Izreen Azminda, Wan Sharmila, Zul Yahya dan Fasha Sandha pada 22 Oktober 2011 (Sabtu), jam 2.00petang di Pintu Utama, Central Park, Pusat Membeli Belah 1 Utama (Sayap Baru), Petaling Jaya, Selangor. Acara tersebut juga akan dimeriahkan dengan persembahan nyanyian hebat daripada Nashrin, Najwa Latif, Salma Mentor 5 serta pengumuman Juara bagi Pertandingan Pencarian Hos Bintang Pantene yang akan mengacarakan karpet merah ASK 2011.

  Selain itu, Anugerah Skrin 2011 turut mendapat kerjasama daripada stesen radio Hot FM selaku rakan media. ASK2011 juga boleh disaksikan di laman sesawang www.tv3.com.my dan www.tonton.com.my yang turut memuatkan klip-klip menarik di sebalik takbir dan kemeriahan karpet merah. Tenaga penerbitan Anugerah Skrin 2011 akan diketuai oleh Puan Hamsiah Biri selaku penerbit.

  Anugerah Skrin 2011

  Anugerah Skrin 2011

  Anugerah Skrin 2011

  Anugerah Skrin 2011

  Anugerah Skrin 2011

  Anugerah Skrin 2011

  Anugerah Skrin 2011

  Anugerah Skrin 2011

  Anugerah Skrin 2011

  Anugerah Skrin 2011

  Anugerah Skrin 2011

  Tags:

  Click on the following buttons to share this article with your friends:

  Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Gambar Selebriti di Sidang Media Anugerah Skrin 2011
 • Senarai Kategori Anugerah Skrin 2009
 • Poster filem Cintaku Forever & Cinta Nan Satu Sama?
 • Anugerah Pantene Shine di Anugerah Skrin 2008
 • Gambar Selebriti di Sidang Media Anugerah Skrin 2010 Part 2
 • Peraduan Menangi 10 Keping Tiket Anugerah Skrin 2008
 • Sistem Penjurian Festival Filem Malaysia
 • Peraduan Menangi 15 Keping Tiket Anugerah Skrin 2010
 • Gambar Kenangan Cinta Linda Onn & Fahrin Ahmad
 • Photo of The Day: Tema Anugerah Skrin 2009 Arabian Night
 • Full content generated by Get Full RSS.

  borak kosong

  borak kosong


  Video ini tak menarik tetapi telah ditonton sebanyak lebih 70 juta kali,kenapa?

  Posted: 19 Oct 2011 09:00 PM PDT


  Ini benar gila ,video yang tak menarik sama sekali untuk ditonton tetapi telah dilihat sampai 71,044,528 orang dan terus bertambah..

  Kenapa? kerana...gambar thumbnail yang ditampilkan oleh youtube kelihatan seperti video porno jelas membuat orang teruja untuk menonton,dan hasilnya 71,044,528 orang tertipu..!Video ini diunggah di youtube pada tahun 2007 dan sampai sekarang masih ramai orang yang tertipu...goodjob


  Kanak-kanak yang dilanggar dan tidak dipedulikan kini sudah semakin stabil

  Posted: 19 Oct 2011 08:35 PM PDT

  BEIJING, KOMPAS.com — Kanak-kanak dua tahun dari Guandong, China, yang dilanggar kenderaan dua kali dalam waktu kurang dari lima minit dan diabaikan oleh 18 orang yang lalu lalang ketika ia sekarat di jalanan itu sudah stabil. Gadis cilik itu, Yue Yue, masih dalam keadaan koma setelah insiden mengerikan dan tragik yang menimpanya yang terakam kamera pemantau di sebuah jalan sempit di kota Foshan, Guandong.

  Setelah beberapa hari menjalani perawatan, kanak-kanak itu mulai mampu menarik nafas meski lemah dan dengan bantuan respirator. Lengannya pun mulai memberikan respons, lapor akhbar China Daily, Selasa (18/10/2011). Denyut jantungnya juga telah stabil. Namun, nyawa anak itu masih dalam bahaya dan ada kekhuatiran bahawa dia mungkin telah mengalami kerosakan otak dalam skala luas.

  Gambar video yang begitu mengguncang emosi saat dia dilanggar sebuah van dan kemudian diabaikan oleh belasan orang yang berjalan atau berkendaraan di dekatnya ketika ia tak berdaya di jalanan itu telah membuat kemarahan di China dan seluruh dunia. Dua pemandu yang melanggarnya telah ditangkap. Namun, pengguna internet telah membanjiri situs microblog dan mengecam sikap apatis orang-orang yang membiarkan kanak-kanak itu kesakitan. Kedua lelaki pemandu itu beserta orang-orang yang mengabaikan dia di jalanan mengaku tidak melihat gadis kecil itu di jalan yang gelap.

  Media-media China melaporkan, salah satu dari pemandu itu diduga baru saja putus dengan kekasihnya dan ia tengah menelefon ketika melanggar kanak-kanak tersebut. Sementara Shanghaiist melaporkan, salah seorang pemandu itu telah menelepon ayah Yue Yue untuk menawarkan wang. Tawaran itu diajukan sebelum orang itu tertangkap.

  Shanghaiist, sebagaimana dikutip Daily Mail, melaporkan bahawa orang berkata, "Anda lihat kanak-kanak itu di tayangan CCTV, dia tidak tahu hendak ke mana. Saya sedang menelefon ketika itu terjadi, saya tidak sengaja (melanggarnya). Ketika saya sedar bahawa saya telah melanggarnya, saya berfikir saya akan melihat bagaimana keadaannya. Kemudian ketika saya lihat bahawa ia sudah berdarah, saya memutuskan untuk menekan minyak dan melarikan diri kerana (saya) melihat tak ada seorang pun di sekitar saya."

  Dalam tayangan video, van yang pertama kali melanggar kanak-kanak itu hanya sempat memperlahankan kenderaan sejenak. Setelah itu melaju lagi dan tayar belakangnya menggilas kaki kanak-kanak itu.

  Pihak berwajib di Foshan telah memberi Xianmei Chen (57), seorang pemulnggut sampah yang membantu Yue Yue, wang sebanyak 1.570 dollar AS sebagai hadiah. Xianmei adalah orang ke-19 yang melintas. Dia satu-satunya orang yang tergerak hatinya untuk menolong. Perempuan itu mengangkat kanak-kanak malang itu ke sisi jalan. Sebuah perusahaan lain di kota itu juga menawarkan untuk menyumbang 7.500 dollar kepada keluarga kanak-kanak itu dan si penolong.

  Ayah Yueyue, Wang, kepada televisiyen China mengatakan, "Yue Yue sangat menyenangkan. Jika saya bertengkar dengan ibunya dan jika ibunya menangis, dia akan memberi tahu kami untuk tidak menangis, ia selalu berusaha untuk menghibur kami. Saya hanya berharap anak saya akan sedar dan memanggil saya Papa lagi."

  Kehebatan ekonomi China dan jarak yang luas antara yang kaya dan miskin telah membuat perubahan nilai-nilai sosial menjadi topik perdebatan. Sejumlah orang meratapi apa yang mereka lihat bahawa materialisme telah menggantikan moral.

  Ramai orang di China jadi ragu-ragu untuk menolong orang yang nampaknya sedang dalam kesusahan kerana khutir mereka akan disalahkan. Dalam sejumlah kes yang mendapat perhatian, orang ang baik harus membayar denda besar kepada individu yang ingin mereka bantu.

  Hebat..budak 10 tahun kuasai 10 bahasa

  Posted: 19 Oct 2011 07:03 PM PDT

  LONDON: Sonia Yang dimahkotakan sebagai pakar linguistik muda terbaik apabila berjaya menguasai 10 bahasa dengan baik.

  Baru berusia 10 tahun, Sonia mengagumkan juri ketika dia menyertai pertandingan bahasa bersama lebih 5,000 peserta semalam.


  Peserta diuji mengenai pengetahuan terhadap bahasa asing, serta kemampuan belajar bahasa baru.


  Dilahirkan di Taiwan dan berpindah ke England bersama keluarganya, Sonia kini menetap di Cheadle Hulme, Stockport.


  Ketika tiba di England, Sonia mampu bercakap bahasa Jepun, China dan Inggeris, selain bahasa ibundanya.


  Sonia juga mampu menguasai bahasa Kazakhstan, Uganda, Jerman, Sepanyol, Perancis dan Portugal. - TS

  sumber : myMetro

  sumber gambar : mirror.co.uk

  Sanggup keluar duit puluhan ribu beli bini orang

  Posted: 19 Oct 2011 06:40 PM PDT


  JOHOR BAHRU: Untuk memastikan wanita dicintai menjadi milik mereka biarpun si dia sudah berkahwin, ada lelaki tidak kisah mengeluarkan puluhan ribu ringgit untuk membayar wang tebus talak.

  Mungkin ada menganggap perbuatan itu ibarat `membeli isteri orang' namun bagi lelaki dan wanita terbabit, itu bukan persoalan penting kerana segala urusan dilakukan mengikut prosedur termasuk proses di mahkamah.

  Berkongsi pengalamannya, seorang wanita yang mahu dikenali sebagai Normah, 31, mengaku teman lelakinya membayar RM20,000 kepada mahkamah untuk kos tebus talak bagi mengesahkan perceraiannya dengan bekas suami.

  Normah berkata, selepas diceraikan dia terus berkahwin dengan teman lelakinya itu dan kini mereka bahagia sebagai suami isteri.  "Suami saya sekarang tidak kisah mengeluarkan RM20,000 sebagai bayaran tebus talak asal kami dapat bersama," katanya yang berkahwin buat kali kedua hanya selepas empat bulan dicerai suami pertama.

  sumber : myMetro

  Wow..Brahim Takioullah, Pemilik Kaki Terpanjang Sedunia

  Posted: 19 Oct 2011 05:45 PM PDT

  Brahim Takioullah, lelaki Morocco berusia 29 tahun ini rasmi menjadi pemilik kaki terpanjang sedunia versi Guinness World of Records.

  Adapun besar atau panjang kaki Brahim adalah 38,1 cm (kaki sebelah kiri) sedang kaki kanan sekitar 37,4 cm.

  Dengan tinggi 246 cm, Brahim ternyata mendapatkan banyak kesulitan dengan ukuran tinggi badan dan panjang kakinya itu.

  Brahim kesulitan masuk teksi,tak boleh berdiri tegak di flat kecil yang dia tinggali dengan ibunya di Paris, dan tak pernah boleh bergerak tanpa menarik perhatian orang serta dirinya menderita tumor otak dan pastinya dirinya kesulitan mencari ukuran kasut.

  "Aku dulu pernah bertanya kepada tukang kasut untuk membuatkan beberapa kasut dan dia mengatakan kalau sepatu itu berharga 3500 euro (sekitar $4851)," cerita Brahim.

  Pemegang rekor kaki terpanjang sedunia sebelumnya adalah Sultan Kosen dari Turki dengan panjang 36,5 cm (kaki kiri) dan 35,5 cm (kaki kanan).

  Mana satu keldai?

  Posted: 19 Oct 2011 11:01 AM PDT

  Seluar Pendek (HOTPANTS) SNSD Yang Kontroversi Di Internet

  Posted: 19 Oct 2011 10:30 AM PDT

  Panjangnya seluar pendek SNSD baru-baru ini menjadi topik panas diantara netizens.
  Pada 3 Oktober, SNSD perform live di '2011 Hallyu Dream Concert', yang menaruhkan performance yang sangat powerful dan glamour, yang menarik sejumlah pujian dan sorakan dari fans. Namun, segera setelah foto2 dari performance di post secara online, kependekan dari seluar pendek para member menjadi sebuah topik kontroversi yang panas.

  Netizens komen, "Tidakkah (celana) mereka terlalu pendek?, "Mereka hampir seperti tidak memakai celana dalam.. itu memalukan", "Saya hampir boleh melihat isi -nya", yang mengekspresikan emosi2 mereka.

  Diwaktu bersamaan ada komentar2 seperti, "Tidak semuanya boleh menarik mereka… Mereka terlihat menarik bagi saya", "They're average length shorts", "secara peribadi saya sangat menyukai mereka" "Saya iri dengan member2 SNSD' dengan kaki merka yang panjang dan sexy".

  Wow...Testis lelaki ini seberat 45 kg

  Posted: 19 Oct 2011 09:30 AM PDT

  LAS VEGAS - Seorang lelaki Las Vegas, Amerika Syarikat (AS), mengalami penyakit yang membuat testisnya membengkak hingga mencapai 45 kilogram. Dirinya pun memerlukan dana sebesar USD1 juta untuk operasinya.

  Wesley Warren Jr, terpaksa menceritakan penyakit testis gajahnya ke publik kerana dirinya memerlukan dana yang tidak sedikit untuk menjalani operasinya. Testis yang dimiliki oleh Warren terlalu besar, sehingga dirinya sulit untuk ke bilik mandi.

  "Tidak mudah untuk berjalan, penyakit ini membuat saya diam berjam-jam. Saya ingin memiliki kawan, dan juga seorang kekasih. Saya tidak akan bunuh diri kerana penyakit ini, saya masih kuat untuk menahannya," ujar pria berusia 47 tahun ini, seperti dikutip News Core, Rabu (19/10/2011).

  Meski Warren sedar, dirinya akan menjadi bahan tertawaan publik, Warren tetap pergi ke stesen radio milik Howard Stern dan acara televisyen untuk menceritakan penderitaannya.

  "Saya tidak suka menjadi orang aneh. Siapa yang mahu? Namun saya mengetahui siaran radio Stern akan didengar oleh jutaan orang. Saya berharap seorang jutawan atau millionear akan membantu saya," ujar Warren.

  Warren mengatakan, dirinya belum pernah berjalan-jalan ke wilayah tropis seperti Asia atau Afrika yang umumnya dipenuhi oleh banyaknya nyamuk yang dapat menyebarkan penyakit.

  Warren yakin, keadaanya mulai terjadi saat dirinya mengalami kecelakaan pada 2008 lalu, ketika testis dan kakinya terpelintir di tempat tidur. Pada esok harinya, testis Warren semakin membesar dan bentuknya pun sebesar bola.(rhs)

  Seram! Penampakan Hantu yang Menjadi Headline di Jepun

  Posted: 19 Oct 2011 08:00 AM PDT

  Sekumpulan anak muda jJepun ini sedang menyelenggarakan acara di sebuah restoran, acara yang berlangsung ramai itu tiba-tiba berubah menjadi menyeramkan kerana lima orang pemuda menyaksikan pemandangan yang belum pernah mereka lihat sebelum nya.

  Saat di wawancara, orang yang mengambil gambar tersebut mengatakan, awal nya kami semua bersenang-senang, hingga akhir nya salah satu teman kami menujukkan seorang wanita yang sedang duduk sendiri, beberapa teman mengatakan itu aneh, tapi saya hanya berfikir itu adalah seorang wanita yang memiliki dandanan aneh yang sedang menunggu temannya.

  Video ini sempat menjadi Headline di Jepun, beberapa pihak menyangsikan penampakan ini yang mereka rasakan terlalu nyata dan jelas. jarang sekali ada hantu yang muncul dengan sedemikian rupa


  Hebat...Perintah Larangan Masturbasi atau Onani di 13 Kampus Terkenal di Dunia

  Posted: 19 Oct 2011 07:00 AM PDT

  Masturbasi atau onani sudah meresahkan kalangan ahli akademik di seluruh dunia, sehingga kampus-kampus terkenal di seluruh duniapun mengeluarkan larangan bagi mahasiswa mahasiswinya untuk melakukan masturbasi di kawasan kampus, unik dan lucu juga larangannya.

  Larangan masturbasi di berbagai kampus di dunia

  Larangan masturbasi di berbagai kampus di dunia

  Larangan masturbasi di berbagai kampus di dunia

  Larangan masturbasi di berbagai kampus di dunia

  Larangan masturbasi di berbagai kampus di dunia

  Larangan masturbasi di berbagai kampus di dunia

  Larangan masturbasi di berbagai kampus di dunia

  Larangan masturbasi di berbagai kampus di dunia

  Larangan masturbasi di berbagai kampus di dunia

  Larangan masturbasi di berbagai kampus di dunia

  Larangan masturbasi di berbagai kampus di dunia

  Larangan masturbasi di berbagai kampus di dunia

  Larangan masturbasi di berbagai kampus di dunia


  Inilah Tukang Sampah yang Menolong Budak 2 Tahun Mangsa Langgar Yang Tak Di Pedulikan kelmarin Itu

  Posted: 19 Oct 2011 06:00 AM PDT

  Pemungut sampah, Chen Yianmei yang 'menyelamatkan' gadis kecil Yueyue. Ia menceritakan kejadian itu sambil menangis.


  Peristiwa yang menghentak dunia, bayi 2 tahun ditlanggar dua kali oleh dua buah kereta dan tak seorang pun peduli. Padahal saat itu lewat layar CCTV ada 18 orang lalu lalang di dekat bayi yang tengah kritikal itu. Hanya seorang pemungut sampah, ibu tua (Chen Yianmei) yang tergerak hatinya memeluk sang bayi dan meminta bantuan. Anehnya orang-orang di sekitar lokasi kejadian tersebut tetap tak menghiraukanya sama sekali. Ada sejumlah orang melihatnya dari dalam kedai tapi tak melakukan apa apa seolah tak ada kejadian sama sekali.

  Bayi malang bernama Yueyue tersebut kini sedang terbaring di rumah sakit, dan dokter meyakini anak tersebut akan meninggal, namun jika tidak matanya akan buta seumur hidup dan otaknya akan rosak permanen.

  Saat kejadian si bayi berlari ke tengah jalan raya tiba-tiba sebuah van putih datang ke arah ke Yueyue dan melindas tubuh mungilnya. Pemandur tidak turun, malah melarikan diri. Akibatnya roda belakang van tersebut kembali melindas si bayi. Seseorang yang menyaksikan seluruh kecelakaan itu tetap saja berjalan melewati tubuh Yueyue dengan acuh tak acuh. Dia bahkan tidak melirik padanya. Setelah itu, dua pejalan kaki lalu berjalan lewat dan melihat yueyue tergeletak di tanah berjuang kesakitan, tetapi tak melakukan apapun. Tak lama muncul sebuah truk pickup. Si pemandu tidak memperhatikan Yueyue dan melanggar kembali bayi itu.

  Sekali lagi! Dalam sepuluh minit berikutnya, lebih 10 pejalan kaki melewati si korban, tetapi semua hanya memandangnya dan tak seorang pun berhenti untuk membantu, bahkan untuk memanggil polis pun tidak. Yueyue masih berjuang di awal, dan kemudian diam. Sekitar pukul 05:31, seorang wanita tua pemungut sampah terlihat di CCTV muncul di jalanan. Dia melihat Yueyue dan datang mencuba mengangkat tubuhnya.

  "Tapi Yueyue sudah seperti mee lembek," kata Chen Yianmei seperti dikutip di berita itu. Wanita tua itu kemudian memindahkan Yueyue ke sisi jalan yang lebih aman dan kemudian meminta bantuan. Ibu Yueyue, yang berada di sekitarnya, bergegas ke Yueyue dan memeluknya.

  Seseorang berkata, jika saja 3 orang pertama yang melihat Yueyue datang menyelamtkannya maka resiko berat mungkin masih bisa dihindari, apalagi setelah tertlanggar kali kedua itu .

  Video itu ditampilkan di media dunia, dan orang-orang pun mengecam keras sikap tak peduli ke bayi itu. Sumpah serapah dan keprihatinan nyaris memenuhi ruang komentar berita itu.


  Sumber : kompasiana.com

  Bedah punggung paling popular di Britain,kenapa?

  Posted: 19 Oct 2011 05:00 AM PDT

  Untuk mendapatkan punggung yang indah wanita Inggris saat ini banyak menempuh cara cepat, yakni dengan implan punggung. Pembesaran bokong tersebut kini menjadi operasi kecantikan paling popular di Negeri Ratu Elizabeth itu.

  Jika beberapa waktu lalu, operasi pembesaran payudara sangat popular, kini para wanita Inggris beralih ke pembesaran punggung. Seperti dilapor dari Female First, alasan wanita membesarkan punggung kerana mereka ingin lebih percaya diri dan menarik secara seksual.

  Padahal di balik keseksian punggung kerana implan itu, ada efek yang membahayakan. Penyanyi hip-hop Inggris Claudia Aderotimi meninggal di awal tahun lalu setelah doktor ilegal memasukkan silikon ke bahagian punggungnya.

  Sejak kes Claudia tersebut belum ada penelitian lebih lanjut tentang efek buruk dari implan punggung. Namun para dokter menyarankan agar memilih ahli yang profesional dan berkelayakan ketika memutuskan untuk mengoperasi punggung.

  Dr Dai Davies, ahli bedah kosmetik menanggapi tentang implan punggung. Menurut doktor Inggris itu, pembesaran punggung semakin popular, sayangnya ramai orang yang melakukannya di dokter tak berkelayakan.

  "Implan punggung di Inggris belum pernah sepopular seperti sekarang ini. Akan tetapi banyak orang yang mengunjungi alternatif dokter yang lebih murah. Kita melihat ada konsekuensi yang mengerikan ketika memilih doktor ilegal," ujar Davies.

  Daripada menempuh jalur berisiko, sebaiknya pilih cara alami untuk memperbesar punggung.

  Gaya memotong bawang yang paling brutal

  Posted: 19 Oct 2011 04:00 AM PDT

  Inilah artis yang suka tonton filem porno dalam bilik hotel

  Posted: 19 Oct 2011 03:00 AM PDT

  Artis Cameron Diaz mengaku suka menonton filem porno. Biasanya, bekas kekasih Justin Timberlake itu menonton filem-filem tersebut di dalam bilik hotel.

  Cameron suka dengan pelayanan hotel yang boleh menjaga 'rahasia kecilnya' itu. Staff hotel tidak pernah menulis judul filem porno yang ditonton Cameron dalam stoke tagihannya.

  "Aku suka filem porno. Kamu tahu apa yang aku suka dari hotel? Betapa berhati-hatinya mereka (menjaga kerahasiaan)," ucap bintang 'Charlie's Angels' itu.

  Ini bukan pertama kalinya Cameron bicara soal kehidupan seksnya. Beberapa waktu yang lalu aktris berusia 38 tahun itu mengungkapkan kalau dirinya rela ke luar negeri untuk bertemu dengan kekasihnya, dan berhubungan seks.

  Kesian adik ni kena kurung diluar rumah kerana lambat balik

  Posted: 19 Oct 2011 02:45 AM PDT


  sumber : stomp.com.sg

  Were his parents being too harsh, asked a concerned STOMPer who spotted this boy apparently locked outside his house at 10pm.

  The STOMPer wrote:

  "Is this how parents should love and care for their child -- by locking them out of the house at 10pm?

  "I admit as kids we do get mischievous but this is not a way a parent should treat a child."

  Ada wanita cantik bantu orang cacat beronani

  Posted: 19 Oct 2011 01:00 AM PDT

  Jasa membantu beronani untuk orang-orang cacat, "whitehands" baru-baru ini menjadi topik yang panas di Jepun yang tidak dapat bermasturbasi secara normal.

  Ditujukan sebagai gerakan amal pada tahun 2008, jasa ini mulai merebak menjadi sukses dan memberikan layanannya di 18 daerah Jepun.

  Salah seorang mendapat perkhidmatan ini ilah seorang lelaki di usianya yang ke 40.Dia telah menggunakan jasa ini selama 3 tahun terakhir, dia merasa menderita sebelum mendapatkan jasa ini dan sangat berterima kasih kerana ada jasa seperti ini untuk pelepasan seksualnya. "Orang cacat memiliki dorongan yang sama dengan laki-laki lain. Saya pikir Anda masih harus mencoba untuk mencari kekasih, tetapi ketika itu tidak mungkin layanan perawatan seperti ini benar-benar membantu. Saya berharap masyarakat menjadi lebih memahami keperluan seksual orang cacat"
  Untuk ini pesakit harus membayar ¥ 3500 selama 15 minit, ¥ 5500 untuk 30 minit dan lebih dari ¥ 10.000 selama satu jam, tarif yang sebanding dengan pelayanan kesihatan persalinan normal. Situsnya boleh agan lihat disini www.whitehands.jp

  sumber : dhaniels.com

  Kesian..Wanita Dibiarkan Telanjang Di Jalan Setelah Diajak Berhubungan Seks

  Posted: 19 Oct 2011 12:31 AM PDT

  Dalam keadaan telanjang bulat, seorang wanita ditemukan di Jalan Kota Muara Bungo, Jambi. Wanita tersebut mengaku bahawa beberapa saat sebelumnya ada seorang lelaki yang berniat mengajaknya untuk berhubungan seks.

  Eka Gustina, Polisi Pamong Praja Muara Bungo mengatakan bahwa ada seorang wanita yang diduga mengalami gangguan jiwa melepas pakaiannya di tepi jalan.

  Wanita yang diduga mengalami gangguan jiwa ini telah disuruh seorang lelaki untuk menanggalkan seluruh pakaiannya dan kemudian akan diajak berhubungan intim, begitulah kira - kira pengakuan dari wanita tersebut, kata Eka Gustina.

  Anehnya, setelah wanita tersebut membuka seluruh pakainnya, lelaki tersebut justru pergi meninggalkannya.

  Sayang sekali, kami merasa kesulitan mengidentifikasi dan mencari informasi lebih lanjut tentang kes ini, baik darimana asal - usul wanita tersebut mahupun siapa pelaku lelaki yang telah melakukan tindakan tidak terpuji terhadap wanita yang diduga mengalami gangguan jiwa ini, wanita tersebut selalu berubah - ubah memberikan keterangan kepada kami, tambah Eka Gustina.

  Ikan Pike Raksasa Mati ‘Tercekik’ Kerana Cuba Menelan Mangsanya

  Posted: 18 Oct 2011 11:00 PM PDT

  Dengan barisan gigi yang setajam pisau serta naluri predatornya, ikan Pike sangat jarang bertemu tandingannya di dalam dunia air. Kerana ia mahir menerkam ikan, tikus dan bahkan itik.


  Namun mungkin kerana terlalu percaya diri, putus asa atau akibat ketamakannya, ikan Pike seberat 12 pon (sekitar 5kg) ini tewas setelah memutuskan untuk menelan seekor ikan mas besar secara utuh.

  Ikan dengan panjang satu meter ini ditemukan berada di permukaan Suffolk, dengan seekor ikan mas tersangkut di tenggorokannya.

  Dr Bruno Broughton, penasihat ilmiah untuk Pike Anglers Club dari Inggris, mengatakan ikan tersebut 'tersedak' sampai mati kerana ikan mas yang ditelannya menghalangi oksigen mengalir melalui insangnya.
  "Dalam kebanyakan kes, ikan Pike akan melepaskan mangsanya jika ikan itu terlalu besar. Tetapi pasti ada sesuatu yang membuat ikan ini begitu sanggup menelan mangsanya. Ini merupakan kejadian yang sangat jarang." tuturnya.

  Adalah David Walker, pemilik Hermitage Fisheries di Clare, dekat Sudbury, yang melaporkan penemuan ikan tersebut, setelah salah satu pemancing tetapnya menemukan ikan tersebut.

  "Aku takjub, melihat seekor ikan Pike dengan ikan mas yang tersekat di tenggorokannya,' uangkapnya.

  Fakta Ikan Pike

  -Ikan Pike adalah karnivora ikan air tawar yang ditemukan di belahan bumi utara.
  -Mereka sering ditemukan di daerah gelap di danau dan sungai, yang lingkungan menguntungkan bagi mereka untuk berburu.
  -Mereka suka untuk menyergap mangsa mereka, sambil berbaring dalam waktu yang lama untuk menunggu saat yang tepat dan menyerang mangsanya secepat kilat.
  -Pike biasanya makan ikan, meskipun mereka kadang kali memakan tikus air, itik, katak, serangga dan lintah.
  -Ikan Pike terberat yang pernah tertangkap adalah 30 kilogram dengan panjang 58inci.

  Sumber : dailymail

  Bintang Filem Porno Ini Berhubungan Seks Di Udara Gunakan Payung Terjun

  Posted: 18 Oct 2011 10:36 PM PDT

  CALIFORNIA- Tak ada kata lain selain gila untuk apa yang dilakukan oleh Alex Torres. Bintang filem porno yang dikenal dengan sebutan Voodoo itu merakam adegan seks sambil terjun payung.

  Aksi gila itu dilakukan Torres bersama seorang recetionist tempatnya bekerja bernama Hope Howell. Selain berprofesi sebagai bintang filem porno, Torres juga seorang instruktur payung terjung.

  Mereka melakukan aksinya di pagi hari ketika belum ada orang yang datang sehingga tak ada yang terganggu. Sebelum melakukan aksi terjun payung, Torres dan Hope juga sempat merakam adegan seks mereka di dalam pesawat.

  Saat terjun bebas, Torres dan Hope terus merakam adegan seks mereka. Lokasi ketinggian sepertinya tak mempengaruhi mereka menikmati idea gila itu.

  Seperti dikutip dari Dailymail, Selasa (18/10/2011), Torres sempat memposting video tersebut di internet namun dihapus hari Isnin kelmarin(rik)