Adsense

Khamis, 19 Julai 2012

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Astro Melancarkan Prabayar NJOI Bayar & Tonton

Posted: 19 Jul 2012 10:07 PM PDT

Astro Melancarkan Prabayar NJOI, Perkhidmatan Prabayar Televisyen Satelit Pertama di Malaysia
Tersedia untuk semua pelanggan NJOI di seluruh negara

Astro semalam telah mengumumkan pelancaran perkhidmatan prabayar televisyen satelit yang pertama di Malaysia. Prabayar NJOI, sejenis perkhidmatan bayar-dan-tonton kini membolehkan semua pelanggan NJOI untuk mengakses kandungan premium di saluran tambahan, selain 18 saluran televisyen dan 19 saluran radio bergantung kepada keperluan tontonan dan bajet masing-masing.

Sebagai permulaan, Prabayar NJOI hadir dalam tiga bentuk pakej prabayar – Mustika (Astro Citra, Astro Warna, Astro Bella), Indo Pek (Bintang dan Pelangi) dan Filem dan Drama Cina (Celestial Movies, TVB Xing He, Astro Shuang Xing). Lebih banyak pakej akan diperkenalkan secara berperingkat untuk memenuhi keperluan menonton dan bajet para pelanggan NJOI.

L-R Shaiful Subhan - Vice President Business Segment NJOI, Liew Swee Lin - Chief Commercial Officer Astro, Henry Tan - Chief Operating Officer Astro

L-R Shaiful Subhan – Vice President Business Segment NJOI, Liew Swee Lin – Chief Commercial Officer Astro, Henry Tan – Chief Operating Officer Astro

Setiap pakej Prabayar NJOI boleh didapati menerusi baucer prabayar RM20 yang boleh dibeli dari pengedar NJOI yang sah tanpa sebarang yuran langganan berganda atau kontrak. Selepas melakukan pembelian dan mengaktifkan perkhidmatan prabayar ini, pelanggan NJOI akan menikmati 15 hari akses tontonan pakej prabayar secara serta merta. Tawaran prabayar ini membolehkannya dimiliki oleh mereka yang bukan dari kalangan para pelanggan Astro untuk mengakses kandungan hiburan berbentuk umum dan filem premium. Tawaran menarik ini boleh didapati dengan hanya membayar serendah RM1.33 sehari!

Launch of Prabayar NJOI

Puan Liew Swee Lin, Ketua Pegawai Komersial Astro berkata, "Astro berhasrat untuk menawarkan nilai yang menyeluruh, bersesuaian dengan gaya hidup, kesukaan dan bajet para pelanggan. Kami bertekad untuk menyediakan akses kepada hiburan, pendidikan dan maklumat untuk masyarakat. Oleh yang demikian, satu program Tanggungjawab Korporat Sosial NJOI telah dilancarkan pada bulan Disember 2011 untuk menjadi jambatan bagi merapatkan jurang digital di kalangan rakyat Malaysia. Pada bulan Februari 2012 pula, kami telah melancarkan perkhidmatan NJOI yang boleh didapati secara komersial untuk para pelanggan yang tidak mahu terikat dengan yuran langgan bulanan. Perkhidmatan Prabayar NJOI yang dilancarkan pada hari ini mewakili satu lagi inovasi unik dalam perkhidmatan Astro, yang menyalurkan kandungan model terbaru untuk mengembangkan lagi pasaran kami terutama di kalangan masyarakat luar bandar dan berpendapatan rendah. Prabayar NJOI akan diperkenalkan dalam beberapa peringkat. Sistem baucer prabayar diperkenalkan dalam fasa pertama. Pada masa akan datang, ciri prabayar yang lebih terperinci akan diperkenalkan dalam beberapa fasa seperti pengenalan layanan tambah nilai e-wallet dan perkhidmatan kandungan premium yang yang disampaikan melalui pelbagai platform."

Sempena pelancaran ini, Astro turut mengumumkan kerjasama yang dijalinkan bersama Malaysian Building Society Berhad (MBSB). Seramai 4,000 pemohon MBSB Personal Financing – I yang pertama menerima pinjaman akan diberikan perkhidmatan NJOI secara percuma. Ini adalah sebahagian daripada kempen tiga bulan yang dianjurkan MBSB yang mana ia akan menawarkan perkhidmatan NJOI sebagai sebahagian daripada pakej pinjaman tertakluk kepada terma dan syarat. Menurut Ketua Pegawai Kewangan MBSB, Encik Tang Yow Sai berkata, "Inisiatif ini merupakan satu lagi kerjasama unik yang ditawarkan kepada pelanggan Astro dan MBSB dengan perkhidmatan tambah nilai yang pelbagai demi memanfaatkan kedua-dua pihak."

NJOI membolehkan seluruh rakyat Malaysia mengakses kandungan yang memperkayakan maklumat terbaik, hiburan, sukan dan pembelajaran sepanjang hayat selaras dengan usaha Malaysia untuk menjadi negara yang berteraskan pengetahuan. Astro amat komited dalam memberikan pelaburan yang berterusan dalam memperkembangkan bakat, pembangunan kreatif dan teknologi menggariskan komitmen kami untuk menyediakan kandungan menarik untuk seluruh rakyat Malaysia. Kami menawarkan peluang kepada para pelanggan untuk memilih mengikut keperluan, keutamaan dan bajet mereka. Sila layari www.njoi.com.my atau berkunjung ke pengedar NJOI terdekat untuk sebarang maklumat lanjut mengenai perkhidmatan NJOI Prabayar.

Henry Tan - Chief Operating Officer Astro

Henry Tan – Chief Operating Officer Astro

Liew Swee Lin - Chief Commercial Officer Astro

Liew Swee Lin - Chief Commercial Officer Astro

1185_NJOI Prepaid Launch (Kajang)_leaflet

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

Senarai Pembaharuan dalam Anugerah Industri Muzik 19

Posted: 19 Jul 2012 09:32 PM PDT

Pengumuman Kategori Pencalonan, Syarat Kelayakan Dan Rakan-Rakan Kerjasama AIM 19

Kategori pencalonan, syarat kelayakan dan kriteria yang ditetapkan AIM tahun ini dalam setiap kategori pencalonan untuk edisi ke-19 acara anugerah muzik perdana Malaysia, 'Anugerah Industri Muzik' (AIM), diumumkan hari ini oleh Persatuan Industri Rakaman Malaysia (RIM).

En. Rosmin Hashim, Pengerusi Bersama Jawatankuasa Penganjur RIM AIM 19 memaklumkan bahawa acara Anugerah AIM tahun ini akan berlangsung di Stadium Melawati, Shah Alam pada hari Sabtu, 17 November 2012.

Oleh kerana Stadium Putra, lokasi acara anugerah tahun lalu tidak dapat digunakan kerana sedang diubahsuai, RIM dan rakan penyiarannya, Astro telah memutuskan untuk menganjur AIM di Stadium Melawati tahun ini. Kapasiti stadium tersebut adalah kecil sedikit daripada Stadium Putra tetapi cukup besar untuk menampung sejumlah besar peminat dan penyokong artis-artis dan industri muzik Malaysia untuk menghadiri Anugerah AIM secara langsung", kata beliau lagi.

AIM

RIM percaya bahawa penganjuran acara anugerah yang memberi pengiktirafan dan penghormatan kepada bakat-bakat yang berpangkalan di Malaysia akan membantu dalam merangsang kreativiti dan pembangunan dalam industri muzik tempatan. Beliau kemudiannya mengumumkan perkara-perkara berkenaan pencalonan, tempoh dan syarat kelayakan, kategori anugerah dan kriteria, penghakiman dan rakan kerjasama:

Tempoh Kelayakan & Pencalonan
Pencalonan Anugerah AIM 19 tahun ini terbuka kepada Lagu-lagu/Album-album dalam Bahasa Melayu dan Inggeris yang dikeluarkan di Malaysia dari 1 Julai 2011 hingga 30 Jun 2012. Tempoh Pencalonan telah dibuka pada hari Isnin, 16 Julai 2012 dan akan ditutup pada hari Rabu, 15 Ogos 2012 tepat jam 5 petang.

Borang-borang pencalonan berkenaan telahpun diedarkan kepada semua ahli-ahli RIM.

Kategori-kategori Anugerah
Untuk tahun ini, RIM mengekalkan kategori-kategori di bawah untuk Anugerah AIM:

 1. Artis Baru Terbaik
 2. Persembahan Vokal Terbaik Di Dalam Lagu (Lelaki)
 3. Persembahan Vokal Terbaik Di Dalam Lagu (Wanita)
 4. Persembahan Vokal Berkumpulan Terbaik Di Dalam Lagu
 5. Kulit Album Terbaik
 6. Rakaman Album Terbaik
 7. Video Muzik Terbaik
 8. Lagu Pop Etnik Terbaik
 9. Lagu Nasyid Terbaik
 10. Lagu Rock Terbaik
 11. Lagu Pop Terbaik
 12. Lagu Hip Hop Terbaik
 13. Lagu Inggeris Tempatan Terbaik
 14. Lagu Bahasa Melayu Terbaik Yang Dipersembahkan Oleh Artis Luar Negara
 15. Anugerah Kembara
 16. Anugerah Sri Wirama
 17. Susunan Muzik Terbaik Di Dalam Lagu
 18. Lagu Terbaik
 19. Album Terbaik

Sebagai sebahagian daripada perancangan untuk terus memacu industri muzik tempatan, RIM bakal menganjurkan dua (2) lagi acara Anugerah AIM secara berasingan untuk mengiktiraf dan meraikan pencapaian rakaman muzik tempatan dalam bahasa Cina dan India. Butir-butir lanjut mengenai acara-acara tersebut akan diumumkan pada bulan-bulan akan datang.

AIM

Perubahan Kriteria
1. Syarat kelayakan untuk penulis-penulis lagu telah diubah untuk membolehkan pencalonan lagu-lagu yang telah digubah oleh penulis-penulis lagu asing yang berpangkalan di Malaysia dan telah memeterai perjanjian sebagai penulis lagu secara eksklusif dengan Penerbit muzik Malaysia yang serupa dengan syarat yang telah ditetapkan untuk artis-artis yang berkelayakan. Syarat kelayakan untuk penulis-penulis lagu adalah seperti yang berikut:

(a) Mana-mana komposer/penulis lirik yang merupakan seorang warganegara Malaysia;

(b) Mana-mana komposer/penulis lirik dengan status pemastautin tetap dan menetap di Malaysia sekurang-kurangnya untuk enam bulan setahun untuk dua tahun berturut-turut sebelum tarikh acara Anugerah tersebut (iaitu ketika tempoh kelayakan dan tempoh kelayakan terdahulu);

(c) Mana-mana komposer/penulis lirik asing yang berpangkalan di Malaysia untuk sekurang-kurangnya enam bulan setahun untuk dua tahun berturut-turut sebelum tarikh acara Anugerah tersebut (iaitu ketika tempoh kelayakan dan tempoh kelayakan terdahulu) dan memeterai perjanjian sebagai penulis lagu secara eksklusif dengan Penerbit muzik Malaysia.

2. Syarat kelayakan untuk artis-artis adalah seperti yang berikut:

(a) Mana-mana artis yang merupakan seorang warganegara Malaysia;

(b) Mana-mana artis dengan status pemastautin tetap dan menetap di Malaysia sekurang-kurangnya untuk enam bulan setahun untuk dua tahun berturut-turut sebelum tarikh acara Anugerah tersebut (iaitu ketika tempoh kelayakan dan tempoh kelayakan terdahulu);

(c) Mana-mana artis asing yang berpangkalan di Malaysia untuk sekurang-kurangnya enam bulan setahun untuk dua tahun berturut-turut sebelum tarikh acara Anugerah tersebut (iaitu ketika tempoh kelayakan dan tempoh kelayakan terdahulu) dan memeterai perjanjian sebagai artis ahli syarikat rakaman dan/atau syarikat Penerbitan RIM.

Dalam sesebuah kumpulan atau duo, sekurang-kurangnya 50% daripada ahli-ahli kumpulan tersebut mesti memenuhi sekurang-kurangnya salah satu daripada syarat di atas. Anggota Majlis RIM berhak menggunakan budi bicara untuk memberikan kelayakan kepada sebarang artis yang tidak memenuhi syarat-syarat di atas dalam situasi khas di mana, sebagai contoh, artis yang berkenaan mempunyai hubungan sejarah dan budaya yang erat dengan Malaysia.

3. Dalam kategori 'Lagu Hip Hop Terbaik', pencalonan-pencalonan dari lagu-lagu dalam Bahasa Inggeris kini dibenarkan. Kriteria kelayakan untuk kategori ini adalah seperti yang berikut:

 • - Penghakiman berdasarkan penggunaan genre (termasuk Rap, R&B dll).
 • - Kualiti lagu.
 • - Susunan muzik.
 • - Kualiti rakaman dan penerbitan
 • - Persembahan vokal (jika berkaitan).
 • - Dalam Bahasa Malaysia dan/atau Bahasa Inggeris.
 • - 100% ditulis oleh penulis lagu/lirik Malaysia tertakluk kepada kriteria kelayakan.
 • - Sama ada Rakaman Asas, 'Mix' dan/atau 'Mastering' mestilah dibuat di studio di Malaysia.

Penghakiman Anugerah
Kaedah sebelum ini di mana ahli-ahli PAIMM (Persatuan Akademi Industri Muzik Malaysia) menghakimi pencalonan-pencalonan AIM telah diganti tahun ini dengan penghakiman oleh panel hakim-hakim pakar terpilih yang terdiri daripada pengamal terkenal dari industri muzik tempatan dan dipengerusi oleh seorang Ketua Hakim. Pengurusan dan pentadbiran proses penghakiman tahun ini akan dikendalikan oleh MACOMM Management Services, sebuah firma profesional bebas yang pernah menyelia pentadbiran, antara lainnya, "Anugerah 4A's Kancil', 'Anugerah Effie Malaysia' dan 'Anugerah Media Malaysia' untuk industri media dan pengiklanan.

AIM

Juruaudit
KPMG telah dilantik sebagai juruaudit penghakiman yang baru oleh RIM menggantikan Ernst & Young.

Rakan-rakan Kerjasama
Tahun ini, Astro RIA (Saluran 104) dan ERA fm (103.3) sekali lagi menjadi stesen penyiaran televisyen dan radio rasmi masing-masing untuk AIM 19.
Encik Khairul Anwar Salleh, Naib Presiden Bahagian Perniagaan Melayu Astro berkata, "Pihak kami amat berbesar hati meneruskan kerjasama dengan pihak AIM dan kembali selaku media penyiar televisyen dan radio rasmi untuk penganjuran AIM yang ke 19 buat tahun yang kedua berturut-turut.

Menerusi perjanjian yang telah termeterai ini, pihak Astro akan terus memberikan promosi yang meluas sekaligus mempertabatkan majlis penganugerahan industri muzik terbesar di Malaysia yang amat dinanti-nantikan oleh rakyat negara ini pada setiap tahun."

Beliau turut menambah, "Sejajar dengan tradisi kami dalam menyokong perkembangan industri kandungan tempatan dengan menawarkan pengisian kandungan terbaik buat para pelanggan menerusi platform yang sedia ada, pihak Astro amat komited untuk terus menyokong misi AIM dalam mengenal pasti bakat dan produk muzik tempatan yang unggul dan berkualiti selain mengangkat jasa penggiat seni muzik tempatan agar muzik yang hebat dan bermutu akan terus kekal terpelihara dalam budaya kita."

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

OHBULAN!

OHBULAN!


Abby Abadi Kini Sah Ahli PAS Seumur Hidup

Posted: 19 Jul 2012 10:12 PM PDT

Setelah menimbulkan beberapa kontroversi sebelum ini, laporan Sinar Harian hari ini telah mengesahkan bahawa Abby Abadi atau nama sebenarnya Arbaeiyah Abdul Manan telah sah menjadi ahli PAS seumur hidup setelah menyerahkan borang keahlian kepada Mursyidul Am parti itu, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.

Abby Abadi sebelum ini telah dirakamkan menyertai perhimpunan "Bebaskan Tahanan ISA" di Kamunting, Taiping, dan dia juga telah menimbulkan beberapa siri kontroversi di laman Twitter-nya.

Melalui temubualnya bersama Harakah Daily, Abby Abadi memberitahu bahawa dia selesa untuk berkongsi pengalaman apabila dia menyertai parti ini.

"Bukan sebab saya pilih pentas (majlis Pas) untuk berkongsi pengalaman, saya juga mendapat jemputan daripada majlis agama, pertubuhan bukan kerajaan (NGO) terutama persatuan wanita. Saya seronok berkongsi cerita supaya apabila ada wanita lain melalui peristiwa seperti saya (berhijrah) mereka akan sama-sama mendapat kekuatan melalui perkongsian pengalaman ini." – Abby Abadi.

Persoalannya sekarang ini, perlukah selebriti itu menguar-uarkan jika mereka menyertai sesebuah parti politik tidak kiralah samada di pihak pembangkang atau pun kerajaan? Mari kita berfikir secara positif.

Tiz Zaqyah Kembali Ke Dunia Twitter Kerana ‘Dihasut’ Erma Fatima?

Posted: 19 Jul 2012 05:33 PM PDT

Lagi-lagi dari dunia Twitter, masih melibatkan Erma Fatima, Tiz Zaqyah kini kembali ke dunia Twitter.

Umum tahu sebelum ini Tiz Zaqyah pernah mempunyai akaun Twitter bernama @TizTizTiz namun dia telah berhenti menggunakan akaun Twitter-nya atas sebab tertentu. Disebabkan itu, timbul beberapa persoalan dari pihak media dan juga para peminat tentang mengapa Tiz Zaqyah membuang akaun Twitter-nya itu.

Berita baik untuk para peminat Tiz, semalam selebriti kecil molek ini telah mengaktifkan akaun Twitter baru bernama @IamTizzaqyah. Namun, ada berita buruk pula disebaliknya. Kemungkinan untuk Tiz Zaqyah menyahaktif akaun barunya ini semula adalah besar. Didalam akaun Facebook Tiz, dia telah mengumumkan bahawa dia sudah mempunyai akaun Twitter baru dan hanya membukanya untuk sementara sahaja.

Menurut satu komen oleh peminat, kemungkinan besar Tiz Zaqyah mengaktifkan akaun Twitter barunya kerana dipengaruhi oleh Erma Fatima.

Apa yang menarik, walaupun baru sahaja 8 jam mengaktifkan akaun Twitter barunya, Tiz Zaqyah sudah mengumpul lebih 2,000 pengikut dan ianya terus meningkat dari minit ke minit.

OHBULAN! harap, kali ini Tiz Zaqyah mengekalkan sahaja akaunnya ini. OHBULAN! rasa, peminat pun berpendapat yang sama, kan?

Sensasi

Sensasi


Alyah kini mengaku bercinta dengan Ramli MS

Posted: 19 Jul 2012 07:34 AM PDTSetelah sekian lama menjadi tanda tanya, penyanyi popular Alyah akhirnya mengakui kini 'berkawan' dengan pemuzik tersohor tanah air, Datuk Ramli MS.

"Saya akui yang saya sekarang berkawan dengan beliau(Ramli MS) dan kini masih dalam proses mengenali hati budi masing-masing.

"Saya harap dengan penjelasan ini, tiada lagi pihak membuat sebarang spekulasi yang bukan-bukan,"katanya ketika dihubungi Media Hiburan.

Penyanyi yang popular dengan lagu 'Kisah Hati' ini turut berharap agar hubungannya dapat berkekalan sehingga ke jinjang pelamin.

"Doakan yang baik-baik untuk kami dan jika ada jodoh (berkahwin) saya akan kongsikan dengan semua peminat,"kata Alyah yang kini muncul dengan single terbarunya, 'Lena Sahara'.

Gambar-gambar Diana Danielle bercuti sambil bermesra dengan warga Bajau Laut ,di Semporna Sabah

Posted: 19 Jul 2012 07:20 AM PDT


Zon Artis

Zon Artis


(Breaking News) Abby Abadi Jadi Ahli PAS Seumur Hidup

Posted: 19 Jul 2012 07:52 PM PDT

Abby Abadi Sertai PAS

Pelakon Abby Abadi atau nama sebenarnya Arbaeiyah Abdul Manan yang kebelakangan ini dapat dilihat bergiat aktif dalam aktiviti yang dianjurkan PAS telah mengambil keputusan menyertai PAS dengan menyerahkan borang keahlian seumur hidup kepada Mursyidul Am parti itu, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat pada malam tadi.

Related Posts with Thumbnails

borak kosong

borak kosong


Guru Ini Mabuk Saat Mengajar Muridnya

Posted: 19 Jul 2012 09:45 PM PDT


Seorang guru asal California, Tonya Neff ditangkap atas tuduhan mengajar dalam keadaan mabuk. Perempuan berumur 47 tahun ini ditangkap setelah baHAgian administrasi sekolah menghubungi polis kERAna mendapati Neff menunjukan tanda-tanda orang dalam keadaan mabuk.
Sesampainya di sekolah Toro Canyon, California, polis menangkap Neff yang sebelumnya sempat dirawat oleh perawat sekolah. Polis menduga bahAwa Neff menelan pil resep yang tidak diketahui dan ditelanya menggunakan minuman berakohol. Bagi semua guru yang membaca, jangan pernah melakukan hal yang bodoh seperti guru ini.

Ini BUAYA atau BATANG POHON?

Posted: 19 Jul 2012 09:30 PM PDT
bro.. ini BUAYA atau BATANG POHON yah ???Kesepian, Wanita AS Simpan Jasad Temannya Untuk Temani Dirinya

Posted: 19 Jul 2012 09:15 PM PDT


Seorang wanita tua AS menyimpan jasad temannya selama 2 tahun.


Linda Chase, wanita berusia sekitar 71 tahun ini menonton NASCAR dengan jasad temannya, Charles Zigler, yang terus diletakkan di kerusi di rumahnya kerana dirinya tak mahu sendirian sejak Charles satu-satunya lelaki yang pernah baik dengannya.


"Aku tak mahu sendirian. Dia satu-satunya lelaki yang baik padaku."


Sayangnya, anak Charles, Walter, yang pastinya tak setuju dengan tindakan Linda, sempat berusaha berkali-kali mengunjungi ayahnya namun ditolak masuk.


"Tak baik meninggalkannya meninggal seperti itu."


Polis sedang menginvestigasi kes itu.

Tak Puas mengHack, Lelaki Ini Ancam Bakar Pejabat

Posted: 19 Jul 2012 09:00 PM PDT

Seorang lelaki di Adelaide, Australia, mengaku melakukan hacking pada internet service provider (ISP) sebanyak tiga kali. Tidak puas atas kejahatan cyber-nya di dunia maya, lelaki itu nekad mengancam bakar pejabat dan menyerang pemilik pejabat dengan sebilah kapak.

Dilansir Huffingtonpost, Khamis (19/7/2012), lelaki itu bernama Bryce kingsley Quilley, berasal dari Australia bagian selatan. Media setempat melaporkan, Quilley mengaku bersalah atas tiga tuduhan pelanggaran hukum, salah satunya modifikasi data komputer.

Selain itu, ia juga mengancam akan melakukan kerosakan pada property dengan cara membakar pejabat dan mengancam untuk melakukan aksi penganiayaan dengan menyerang pemilik pejabat tersebut.

Sayangnya, sumber tidak memberikan perincian mengenai motif si pelaku dan mengapa lelaki itu terkesan sangat brutal. Hanya saja, diketahui pria tersebut akan menghadapi hukumannya pada Ogos nanti.

Wikipedia menerangkan, hacking berarti mencari tahu kelemahan dalam komputer atau jaringan komputer. Tindakan hacking boleh didorong banyak alasan seperti keuntungan, protes atau tantangan. 

Sumber : http://techno.okezone.com

Dua Pemuda Berniat Merompak, Tapi dihalang oleh seorang datuk

Posted: 19 Jul 2012 08:45 PM PDT

Dengan berbekal senjata api, dua pemuda Amerika Syarikat (AS) merompak sebuah kafe internet. Namun tak diduga, mereka mendapat perlawanan sengit dari seorang datuk yang langsung menembakkan pistol ke arah mereka. Dua pemuda ini pun lari tunggang-langgang menyelamatkan diri.

Seperti dilansir oleh news.com.au, Khamis (19/7/2012), insiden ini diawali ketika kedua pelaku, DuWayne Henderson dan Davis Dawkins yang mengenakan penutup wajah dan membawa senjata api, mendatangi sebuah kafe internet di Florida, AS. Mereka langsung menjerit kepada para pengunjung dengan menodongkan senjata mereka.

Ketika pengunjung mulai panik dan berusaha melarikan diri dari para penjahat tersebut, salah seorang pengunjung bernama Samuel Williams justru melakukan hal sebaliknya. Lelaki berusia 71 tahun yang tengah menggunakan salah satu komputer di kafe tersebut, tiba-tiba berdiri sembari mengacungkan pistol ke arah pelaku.

Tidak menduga akan mendapat perlawanan seperti ini, salah seorang pelaku yang ditodongi pistol oleh Williams terkejut dan langsung menunduk kerana dia berfikir akan ditembak. Dalam rakaman CCTV terlihat para pelaku yang berusaha melarikan diri setelah melihat Williams menodongkan pistolnya. Bahkan lucunya, salah satunya sempat terpeleset dan terjatuh ketika menuju pintu keluar.

Dengan berani, Williams terus mengejar kedua pelaku hingga ke pintu keluar. Bahkan dia sempat melepas tembakan beberapa kali, yang salah satunya mengenai seorang pelaku ketika hendak lari.

Meski pelaku sempat melarikan diri, namun polis setempat berhasil membekuk mereka beberapa saat kemudian. Kedua pemuda ini dijerat dakwaan percobaan merompak.

Sumber : http://news.detik.com

Baru Umur 4 Tahun, Anak Ini Ganti Kelamin Dan Didukung Orangtuanya

Posted: 19 Jul 2012 08:30 PM PDT

Mungkin ini adalah tindakan orangtua paling ekstrem yang pernah Anda dengar. Memotong gaya rambut anak perempuan menjadi lelaki dan mendadaninya dengan baju anak lelaki. Mereka juga meminta orang-orang di sekitarnya memperlakukan puterinya sebagai seorang anak lelaki. Bagaimana boleh?

Di usianya yang ke-2, Sophie selalu mengatakan kalau dirinya adalah anak lelaki. Beranjak ke umur 4 tahun, ia menolak mamakai baju perempuan dan setelah dianalisa ke psikolog anak, ia dinyatakan mengidap Gender Identity Disorder atau gangguan identiti gender, seperti dilansir oleh The Sun.

Kini setelah berganti nama menjadi Jake di usianya yang ke-5, Sophie yang memiliki darah Afrika tampil sehari-hari seperti kanak-kanak laki-laki. Kedua orangtuanya pun awalnya merasa bahawa Sophie hanya melewati sebuah fase 'kebingungan', namun kini mereka mendukung penuh kemahuan putrinya yang merasa dirinya yang berjenis kelamin lelaki 'terperangkap' dalam tubuh perempuan.

Sang ibu, Sarah dan ayah, Yuri baru sedar akan fenomena ini setelah membaca buku The Transgender Child yang diakui memberikan pencerahan. Berbeza dengan kakak Sophie yang bernama Olivia, ia adalah anak perempuan yang normal dan tidak memiliki kebingungan gender sedikitpun.

Sebagai orangtua yang memahami kebiasaan anaknya, diakui sangat sulit untuk memberikan keputusan yang jelas. Namun mereka berdua akhirnya merasa perlu membiarkan anaknya bahagia dengan pilihannya dan kecenderungan apapun yang dirasakannya. Mereka bahkan tetap antusias saat memilih bersama nama baru yang cocok untuk dirinya.

Kini setelah mengenalkan kepada publik identiti baru Sohie, yakni Jake, mereka sekeluarga semakin solid dalam melindungi anggota keluarganya. Yang menjadi kekhuatiran baru adalah ketika nanti Jake mencapai pubertas dan tubuhnya akan berkembang menjadi wanita seutuhnya, seperti tumbuhnya payudara dan lekuk tubuh wanita.

Terapi hormon diperkirakan akan menjadi pilihan namun akankah putri mereka siap menjalani semua itu. "Kami akan ikuti saja arahan Jake. Ya, akan sangat sulit tapi aku pikir penting baginya jika itu adalah hal yang tepat dilakukan," ujar sang ibu mendukung anaknya.

Sumber : http://wolipop.detik.com

Lelaki Penjilat Kaki Anak Perempuan Ditangkap di New York

Posted: 19 Jul 2012 08:15 PM PDT

Polis New York, Amerika Syarikat (AS) menangkap seorang lelaki yang gemar menjilat kaki anak-anak. Lelaki berusia 49 tahun ini telah beberapa kali menjilat kaki kanak-kanak perempuan berusia 5-10 tahun.

Lelaki  AS bernama Anthony Parri ini ditangkap polis pada Selasa (17/7) waktu setempat di perpustakaan Penfield, New York. Saat itu, Parri ketahuan telah melepas kasut dua anak perempuan dan kemudian mengusap-usapkan kaki anak tersebut ke hidung dan mulutnya. Demikian seperti beritakan oleh New York Daily News dan dilansir oleh Asia One, Khamis (19/7/2012).

 Parri juga pernah  melepas sepatu seorang kanak-kanak perempuan berusia 6 tahun kemudian membelai dan mengusap-usapkan kaki bocah itu ke wajahnya. Perilaku aneh Parri sudah berlangsung beberapa kali.

Ketua Perpustakaan Penfield Bernadette Brinkman mengatakan, salah satu stafnya melihat seorang lelaki mendekati seorang gadis kecil dan kemudian melakukan hal aneh yang disebutnya sebagai 'aktiviti yang dipertanyakan'. Dia kemudian memberitahu hal ini kepada seluruh stafnya dan akhirnya mereka pun menelefon polisi.Polis setempat menyebut, Parri juga menjadi tersangka dalam kes serupa yang telah terjadi sejak Februari lalu. Sejumlah laporan saksi mata mengatakan, ada seorang lelaki yang sering pergi ke perpustakaan dan kedai buku untuk menjilat kaki kanak-kanak perempuan.

Atas perbuatannya ini, Parri dikenai dua dakwaan jenayah, yakni pelecehan seksual dan membahayakan keselamatan anak-anak. Namun kepada polis, Parri membantah semua dakwaan. Dia menyebut dirinya "dibentuk oleh Presiden Barack Obama dan pemerintah kota dan pemerintah federal".

Diketahui juga bahawa sebelumnya Parri pernah terjerat kes jenayah dan dinyatakan bersalah atas kes penyerangan dan percubaan pembunuhan.

Sumber : http://news.detik.com

Berapa ramai tentera ada dalam trak ini?

Posted: 19 Jul 2012 08:00 PM PDT


Ini dia satu trak ajaib dari Rusia dengan kapasiti penumpang yang seakan-akan tak terbatas. Cuba hitung ada berapa tentera Rusia yang keluar dari trak tersebut? 97 orang! Entah seperti apa di dalamnya, jangan-jangan kita juga boleh menemukan kolam renang, lapangan tenis, atau bahkan padang bola sepak.Yang pasti, trak ini biasa digunakan oleh tentara Rusia untuk menghantar mereka ke pemandian.

Pelajar ditembak disangka burung

Posted: 19 Jul 2012 07:45 PM PDT


KUALA TERENGGANU - Seorang pelajar cedera di bahu kiri apabila terkena tembakan yang dilepaskan oleh seorang anggota Ikatan Relawan Rakyat (Rela) selepas menyangka mangsa sebagai burung ketika sedang berburu di Kampung Kuala Kejil, Kuala Berang baru-baru ini.
Kejadian pukul 7 malam, 2 Julai lalu itu berlaku apabila Mohd. Roydy Abdul Razak, 17, sedang memanjat sebatang pokok kundang untuk mengambil sarang burung sebelum suspek yang sedang berburu terus melepaskan tembakan ke arahnya sebaik melihat pokok berkenaan bergoyang.
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Negeri, Asisten Komisioner K. Manoharan berkata, mangsa yang cedera di bahu kiri selepas terkena serpihan peluru dari senapang patah berkenaan kemudian turun sebelum memberitahu terasa kebas.
Katanya, mangsa kemudian telah mendapatkan rawatan di sebuah klinik di Bukit Payong bagi mengeluarkan serpihan peluru tersebut keesokan harinya.
"Perkara itu lambat dilaporkan kerana keluarga suspek telah bersetuju untuk menanggung kos perubatan mangsa. Namun sebaliknya berlaku hingga membuatkan keluarga mangsa bertindak membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah Kuala Berang semalam (kelmarin)," katanya pada sidang akhbar semalam.

sumber : kosmo online

Pencuri ditembak angkara pecah kereta ejen FBI

Posted: 19 Jul 2012 07:30 PM PDT


BANDAR RAYA NEW YORK: Tiga pencuri kereta malang mensasarkan mangsa yang salah apabila mereka memecah masuk sebuah kereta Lexus milik ejen Biro Siasatan Persekutuan (FBI) sebelum ejen terbabit menembak mereka.
Ejen yang sedang bercuti itu menembak seorang daripada pencuri itu di belakang tubuhnya ketika dia melarikan diri pagi semalam. Polis menemui suspek berkenaan selepas dia muncul di unit kecemasan sebuah hospital dengan kecederaan akibat tembakan peluru di belakang badannya.

Menurut polis, ejen FBI terbabit berada di kediamannya di Queens ketika tiga pencuri itu memecah keretanya kira-kira jam 5.15 pagi.


Dia berlari keluar dan berdepan dengan pencuri berkenaan sebelum melepaskan beberapa das tembakan ketika mereka cuba melarikan diri. Tidak diketahui apa yang menyebabkan ejen itu menggunakan senjatanya.

Polis berkata, pencuri itu mungkin mencuri radio daripada kenderaannya.


Dia segera menghubungi 911 untuk membuat laporan bahawa pencuri melarikan diri dengan kereta berwarna gelap.Polis bandar raya ini bergegas ke tempat kejadian, tetapi ketika mereka tiba, tiada tanda-tanda menunjukkan suspek berada di situ.

Beberapa minit kemudian, seorang lelaki yang menepati keterangan diberikan ejen itu datang ke unit kecemasan Hospital Universiti Brookdale dengan kecederaan tembakan peluru di belakang tubuhnya. - DMsumber : myMetro

Remaja main permainan video 40 jam tanpa henti ditemui mati

Posted: 19 Jul 2012 07:15 PM PDT


TAIPEI: Seorang remaja ditemui mati di kafe siber selepas dikatakan bermain permainan video selama 40 jam tanpa henti.
Remaja lelaki berusia 18 tahun itu dipercayai rebah ketika sesi marathon Diablo 3. Dia ditemui oleh pekerja kafe siber di Tainan, di selatan negara ini. Mangsa dipercayai tidak makan selama dua hari.

Pemain permainan itu setakat ini hanya dikenali dengan nama keluarganya, Chuang.


Pada pagi 15 Julai lalu, seorang pekerja yang memasuki kafe siber itu menemui Chuang berehat di meja. Selepas pekerja itu membangunkannya, dia berdiri, bejalan beberapa langkah dan kemudian rebah.

Dia disahkan mati sejurus selepas tiba di hospital.


Polis sedang menyiasat punca kematiannya dan bedah siasat masih dijalankan.Duduk di tempat sama dalam tempoh lama dipercayai menimbulkan masalah kardiovaskular kepada Chuang.

Ia adalah kematian kedua akibat bermain permainan video di negara itu tahun ini. Pada Februari lalu, seorang lelaki ditemui mati di New Taipei, longlai di kerusi menghadap komputer dengan tangannya masih memegang papan kekunci selepas bermain selama 23 jam. - AFPsumber : myMetro

Disisih kerana 70 tumor di muka

Posted: 19 Jul 2012 07:00 PM PDT


BEIJING: Seorang ibu miskin di negara ini yang mengalami kecacatan ekoran 70 tumor atau ketumbuhan besar di wajahnya boleh tersenyum semula selepas sebuah hospital menjalankan pembedahan secara percuma.
Li Hongfang, 40, disisih oleh orang ramai selepas sejenis kanser tulang yang menyebabkan tisu tumbuh di bawah kulitnya, menjejaskan wajahnya hingga sukar dikenali. Dia terpaksa menempuh keadaan itu yang dikenali sebagai kordoma selama hampir satu dekad kerana dia tidak mempunyai wang untuk pembedahan.

Namun, selepas penderitaannya mendapat simpati ramai di seluruh dunia hingga memalukan perkhidmatan kesihatan yang kurang baik di negara itu di mata dunia, sebuah hospital di Xi'an, ibu negeri wilayah Shaanxi di barat laut China, menawarkan pembedahan biasanya dengan kos 60,000 pound (RM296,745) secara percuma.


Hongfang, seorang petani dari Kampung Tianchao, Xianyang di wilayah Shaanxi, berkata, dia belum lagi melihat wajahnya di cermin.

Dia berkata: Saya rasa kepala saya lebih ringan dan saya pasti kelihatan lebih baik. Saya mahu menunggu hingga bengkak akibat pembedahan sudah surut. Ia akan menjadi hadiah terbaik kepada saya," katanya. Ketua pakar bedah, Guo Shuzhong berkata, pembedahan Hongfang berjalan lancar dan dia akan dibedah lagi bagi membuang tumor di tengkorak kepala, rongga hidung dan tekaknya.


Bercakap sebelum menjalani pembedahan, Hongfang berkata: "Saya sangat berterima kasih kepada semua yang membolehkan pembedahan ini dijalankan." "Saya hanya ingin kelihatan normal semula seperti yang saya rasakan dalam hati. Saya bukan raksasa dan saya tidak mahu kelihatan seperti itu," katanya. Hongfang asalnya menyangka bengkak pertama di dahinya yang tumbuh pada 2001, adalah disebabkan gigitan serangga. "Ia tidak sakit atau gatal langsung, tetapi ia juga tidak hilang dan malah, ia semakin membesar," katanya. Bagaimanapun, ketulan itu semakin membesar dan pada 2005, dia menjalani pembedahan untuk membuangnya.Namun, tidak lama selepas itu, lebih banyak ketulan tumbuh di wajahnya dan dia didiagnosis menghidap kordoma.

Walaupun tumor itu tidak berbahaya dan bermakna nyawa Hongfang tidak terancam, wajahnya menjadi cacat dan dia disisihkan daripada masyarakat.


Hongfang hidup bersama suami dan dua anak lelakinya.

Dia berkata: "Kami tiada banyak wang, tetapi kami bahagia dan saling menyayangi antara satu sama lain dan dua anak kami. Boleh dikatakan kehidupan saya adalah baik-baik saja. Tidak lama kemudian, kesedihannya bertambah selepas suaminya meninggal dunia.


Pada 2009, dia bertemu seorang lelaki yang sebatang kara, Guo Yingping, 40, dan kedua-duanya menjadi kawan sebelum berkahwin. Dua anak lelaki Hongfang kini berusia 17 dan 14 tahun sudah meninggalkan rumah untuk bekerja.


Pada awal bulan ini, Hongfang menjalani pembedahan untuk membuang tujuh tumor di wajahnya dan dia keluar dari hospital seminggu lalu.


Puluhan juta rakyat China, khususnya yang tinggal di luar bandar tidak dapat berjumpa doktor atau mendapatkan rawatan doktor. - DMsumber : myMetro

Tertekan masalah keluarga

Posted: 19 Jul 2012 06:45 PM PDT


SEREMBAN: Tekanan akibat menghadapi masalah keluarga dikatakan menjadi punca seorang pegawai polis berpangkat inspektor mengamuk dan menyerang dua pekerja hotel Seremban 2, di sini, gara-gara ais krim dibeli di hotel berkenaan dikatakan mahal dalam kejadian Selasa lalu.
Timbalan Ketua Polis Negeri Sembilan, Datuk Abdul Manan Mohd Hassan (gambar), berkata berdasarkan soal siasat terhadap pegawai polis itu, dia didapati berada dalam keadaan tertekan akibat masalah keluarga.

Bagaimanapun, Abdul Manan tidak mengulas lanjut berhubung masalah dihadapi pegawai Bahagian Siasatan Jenayah Komersial, Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Seremban, yang beristeri dan memiliki seorang anak itu.


"Melalui siasatan kita didapati pegawai ini memang ada permasalahan sedikit, masalah keluarga. Jadi mungkin disebabkan 'stress' menyebabkan dia mengamuk.

"Saya difahamkan, dia ke hotel itu untuk berehat dan dalam keadaan stress (tekanan) saya difahamkan dia beli ais krim, tetapi dikatakan mahal yang menyebabkan dia mengamuk. Dalam keadaan 'stress', lepas itu orang charge (kenakan harga) mahal, dia mengamuklah.


"Mungkin komunikasi antara dia dengan pekerja (hotel), mungkin pekerja itu berlaku kasar dengan dia. Perkara ini masih dalam siasatan kita," katanya dalam sidang akhbar di Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Negeri Sembilan, di sini, semalam.Hadir sama, Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Negeri Sembilan, Asisten Komisioner Hamdan Majid dan Ketua Polis Daerah Seremban, Asisten Komisioner Saiful Azly Kamaruddin.

Abdul Manan berkata, ketika kejadian, suspek sedang bercuti dan berada di hotel itu untuk berehat dan turut bersama seorang anggota polis lain.


Apapun, katanya, walaupun suspek adalah pegawai polis, pihaknya akan memastikan dia dikenakan tindakan setimpal dengan perbuatannya.


sumber : myMetro

Dinodai dalam semak

Posted: 19 Jul 2012 06:30 PM PDT


GOMBAK: Lagi pemandu teksi dajal. Kali ini, seorang drebar teksi sanggup mengugut akan menolak seorang penuntut kolej ke dalam gaung sebelum bertindak memperkosanya di kawasan semak di Jalan Lama Gombak, dekat sini, sebelum mengikat tangan dan kaki mangsa, Isnin lalu.
Dalam kejadian kira-kira jam 8 pagi itu, gadis malang terbabit yang berusia 19 tahun menaiki teksi berkenaan di Batu Caves, sebelum meminta pemandu terbabit menghantarnya ke Taman Batu Muda, Sentul. 
Menurut sumber, bagaimanapun ketika dalam perjalanan, pemandu itu memberitahu ingin membuang air kecil dan terus mengubah laluan ke Jalan Lama Gombak sebelum berhenti di tepi kawasan semak.

"Sangkaan mangsa lelaki itu memang ingin membuang air kecil ternyata meleset apabila tiba-tiba lelaki itu membuka pintu penumpang belakang dan mengarahkan mangsa keluar secara paksa."Terkejut dengan tindakan itu, mangsa cuba melawan namun gagal sebaliknya ditampar beberapa kali sebelum diacukan pisau di leher dan mengarahkan mangsa supaya berdiam diri serta mengikut segala arahannya," katanya.sumber : myMetro

‘Aku nabi akhir zaman’

Posted: 19 Jul 2012 06:15 PM PDT


MELAKA: Akibat tindakannya membuat pengakuan dirinya Allah dan nabi akhir zaman, seorang bekas kapten kapal dihadapkan ke Mahkamah Tinggi Syariah di sini, semalam, atas tuduhan mempersendakan agama Islam di sekitar negeri ini, kelmarin.
Tertuduh, Roslan Abdul Rahman, 44, yang berjubah putih dan berkopiah hanya kelihatan tenang ketika pertuduhan dibacakan jurubahasa mahkamah di depan Hakim Syarie Mohd Asri Tahir.
Tertuduh dari Pahang itu kemudian mengangguk faham akan pertuduhan yang terpaksa dibacakan dua kali berikutan tertuduh mencelah ketika ditanya mengenai pengakuannya.

Roslan membuat pengakuan tidak bersalah dan memohon dibicarakan.Mengikut pertuduhan, tertuduh didakwa mengejek-ejek agama Islam dengan perkataan 'Aku ini nabi akhir zaman dan aku mengaku aku Allah' di sebuah rumah di Taman Rembia Perkasa, Alor Gajah, dekat sini, jam 3.15 petang, 18 Julai lalu.sumber : myMetro

Kurang ajar,remaja perempuan jerut leher ibu angkat

Posted: 19 Jul 2012 06:00 PM PDT


KLANG: Dipercayai kerana kesempitan wang, seorang remaja perempuan berumur 15 tahun bersama dua rakan sebayanya menjerut dan mencekik ibu angkatnya hingga mati ketika cuba merampas gelang emas dipakai wanita itu sebelum membiarkan mayat terbabit terlantar selama tiga hari di rumah mereka di Kapar, di sini.
Dalam kejadian Sabtu lalu itu, remaja terbabit bersama dua rakannya datang ke rumah dihuni ibu angkatnya itu untuk meminta wang, tetapi wanita terbabit enggan memberikannya.
Berikutan itu, remaja terbabit dan rakannya bergelut dengan mangsa hingga menjerut dan mencekik mangsa hingga pengsan sebelum meninggalkan rumah tanpa menyedari perbuatan mereka itu menyebabkan mangsa sesak nafas dan meninggal dunia.

Tiga hari selepas itu, remaja terbabit pulang semula ke rumah ibu angkatnya itu sebelum terkejut apabila menemui mayat ibunya itu dalam keadaan sudah mereput dan berbau busuk.Panik dengan penemuan itu, remaja terbabit membuat laporan polis kononnya dia menemui mayat ibunya dalam rumah dan tidak tahu apa yang berlaku.sumber : myMetro

Gempar jumpa mayat berbuih

Posted: 19 Jul 2012 05:45 PM PDT


KEPALA BATAS: Seorang penduduk terkejut besar apabila menemui mayat wanita dalam keadaan terlentang dengan mulutnya berbuih di tepi jalan kawasan sawah padi berhampiran Permatang Binjai, dekat sini, semalam.
Ketika ditemui kira-kira jam 8 pagi, mayat wanita berkenaan lengkap dengan pakaian seluar sukan biru dan baju-T hitam, tetapi tidak mempunyai dokumen pengenalan diri.

Mangsa dianggarkan berusia 30-an dan berkulit cerah dipercayai bukan penduduk kampung berkenaan kerana tiada yang mengenalinya.


Jalan berkenaan hanya dilalui penduduk untuk ke sawah selain jalan pintas ke Permatang Kuala, Penaga, tetapi difahamkan ada beberapa lelaki sering melepak di jalan berkenaan pada waktu malam kerana agak terlindung dari jalan utama.

Tiada sebarang senjata ditemui selain tiada kesan pergelutan dipercayai akibat hujan malam semalam.


Polis yang dimaklumkan berhubung penemuan itu bergegas ke tempat kejadian dan mendapati mayat seorang wanita dalam keadaan terlentang kira-kira satu kilometer dari jalan utama.Jurucakap polis berkata, identiti mangsa belum dikenal pasti sama ada wanita tempatan atau asing kerana tiada pengenalan diri ditemui padanya.

"Pemeriksaan awal mendapati tiada kecederaan atau luka dikesan pada anggota badan mangsa kecuali mulutnya berbuih," katanya. Menurutnya, mayat berkenaan dihantar ke Hospital Kepala Batas untuk bedah siasat bagi mengenal pasti puncak kematian sebenar.


Sementara itu, Ketua Polis Daerah Seberang Perai Utara, Asisten Komisioner Zulkifli Alias gagal dihubungi untuk mendapatkan maklumat berhubung penemuan mayat berkenaan.


sumber : myMetro

Keluarga penagih

Posted: 19 Jul 2012 05:30 PM PDT

Satu keluarga menjadi penagih...Canggih telefon mak cik ni

Posted: 19 Jul 2012 05:15 PM PDT
sumber : stomp.com.sg

Pelajar universiti di China ditangkap kamera buat pole dance di taman permainan

Posted: 19 Jul 2012 05:00 PM PDT


Speaking of pole dancing, what will you be linked to first? Many may think they are sexy dance in night clubs or dance clubs. But you have ever thought about in school's playground there is a sexy pole dancing show?

June 12, a video named "Bold female university students shows pole dancing in playground" was uploaded to the Internet, the video is filmed by cell phone and last up to 13 minutes and 58 seconds, it has already accumulated over 1 million views and it quickly spreads throughout popular Chinese video networks such as Youku, Tudou.


sumber : chinawhisper.com

Aksi Awek Cantik Menari Di Atas Sayap Kapal Yang Sedang Terbang

Posted: 19 Jul 2012 04:45 PM PDT
Pelik betul Jepun ini cipta robot untuk beronani

Posted: 19 Jul 2012 04:30 PM PDT

Pada Pameran Internasional Anime Expo baru-baru di Jepun mempamerkan alat yang disebut Masturbator untuk lelaki. Alat ini membantu untuk mencapai orgasme tanpa bantuan tangan. Ada beberapa varisi Masturbator yang menerapkan prinsip-prinsip robotik dengan harga sekitar $ 400.

makin maju makin gila kepala otak....

Hacker buat tayangan filem porno yang tersiar ditengah jalan

Posted: 19 Jul 2012 04:15 PM PDT

Para pengguna jalan di pusat kota Moscow, Rusia, dikejutkan dengan tayangan filem porno di layar televisyen raksasa yang dipasang di jalan. Entah kerana terkejut para pemandu serentak memberhentikan kereta untuk menyaksikan tayangan yang mempamerkan tubuh-tubuh bogel itu. Lalu lintas pun sesak kerana semua orang memperlahankan kenderaan untuk  memandang ke arah layar tersebut.

Peristiwa yang terjadi di sebelah Selatan Kremlin itu dsyaki hasil perbuatan hacker. Menurut pemilik layar televisyen iklan tersebut, seperti dikutip pejabat berita rasmi Rusia, RIA-Novosti, para hacker telah menceroboh sistem komputer layar itu dan memasang filem porno.

Kejadian unik itu dirakam seseorang yang kemudian menayangkannya di Youtube dan beberapa situs lain. Russia adalah negara yang melarang tayangan bogel di televisyen sebelum Soviet berpecah pada 1991. Pihak berkuasa mengatakan kepada RIA-Novosti, mereka sedang menyiasat kejadian tersebut.

Gadis ini curi wang dimasukkan kedalam 'anu'nya

Posted: 19 Jul 2012 04:00 PM PDT

Video dari cctv  menangkap gambar seorang gadis mencuri wang. Yang lucunya, gadis tersebut memasukan wang hasil curian itu ke dalam 'anu'nya..


Cara memanggang yang tak pernah terfikirkan

Posted: 19 Jul 2012 11:00 AM PDT

Beginilah cara memanggang yang tak pernah kita fikirkan...
mudah..ringkas..senang betul...


Nanti kita mintak Cik Mat Gebu @ Kak Ummi bagi resepi ayam panggang...
boleh panggang cara macam nie...
Resepi ayam dara Cik Mat