Adsense

Ahad, 19 Mei 2013

Utusan Online - Hiburan

Utusan Online - Hiburan


Oleh RASDAN AHMAD
rasdan_utusan@yahoo.com
Foto NOOR AZLINA JAAFAR
0

Utusan Online - Hiburan

Posted:

Utusan Online - HiburanIkuti berita penuh untuk ruangan Hiburan menerusi laman web http://www.utusan.com.myhttp://www.utusan.com.my/utusan/Hiburan Utusan Online - Hiburanhttp://www.utusan.com.my/utusan/themes2012/logo.pnghttp://www.utusan.com.my/utusan/Hiburan Problem Parsing :
Error #: -1072896659
Description: End tag 'B' does not match the start tag 'Caption'.
In file: file:///E:/utusan/html/today/Utusan_Malaysia.Hiburan.xml
Source line: hi_06.1.jpg333500hi_06.small.jpg90100
Sekalipun sudah beberapa kali digandingkan bersama namun Aeril mengakui perasaan berdebar melakonkan babak cinta dengan Wawa masih tetap dirasai.

Berita Harian: Hip

Berita Harian: Hip


Sensasi Sakinah

Posted: 17 May 2013 09:40 PM PDT

Permohonan maaf secara terbuka sudah dilafazkan oleh empunya diri, Sharifah Sakinah, gara-gara memuat naik rakaman video kontroversi membabitkan dirinya yang didakwa berunsur lucah ke laman sosial popular, Keek milik pelakon Anzalna, baru-baru ini. Natijahnya nama Sakinah kembali panas.

Kali pertama dan terakhir termometer namanya meledak sekitar tahun lalu, saat pemilik nama sebenar Sharifah Sakinah Syed Abu Bakar ini terjerut dengan kontroversi membabitkannya dengan Julia Ziegler hanya disebabkan lelaki sama iaitu pelakon Gambit Saifullah.

Sensasi terbaru yang tak terduga menerpa Sakinah yang bakal genap 24 tahun pada 28 Mei ini. Ia mula menimbulkan skeptikal dan prejudis ramai pihak terhadapnya. Pandangan negatif dikaitkan lagi terhadap dirinya. Tidak hairan dia mendapat kecaman dan kritikan panas dek isu video Keek terbabit.

Rimas dipandang negatif Dek kontroversi ini, Sakinah memberitahu, dia pernah terdetik untuk melupakan saja kerjaya seni. Bukan sebab terlalu malu atau tekanan daripada pelbagai pihak yang mengkritiknya, sebaliknya rimas dengan situasi berkenaan yang menyebabkan dirinya dipandang negatif.

Tetapi selepas dipertimbangkan semula, termasuk dinasihati ahli keluarga, Sakinah menyedari dia tidak boleh cepat melatah dan mengalah, mahupun bersikap memberontak kerana cara itu tidak akan memberi sebarang keuntungan kepada dirinya.

Hakikatnya, Sakinah begitu serius menjual dan memperdagangkan bakat seninya, apatah lagi dia sudah menceburi bidang seni sejak usianya lima tahun.

"Sekarang emosi saya baik saja, tidak terganggu lagi selepas buat permohonan maaf secara terbuka," katanya yang mula berjinak-jinak dalam dunia lakonan ketika berada di alam tadika. Namun, selepas membintangi dua drama, ibunya melarangnya terus aktif kerana bimbang ia akan mengabaikan pelajaran.
Hanya, selepas tamat Sijil Pelajaran Malaysia, dia kembali ke ke arena lakonan. Drama Hotel Mania yang mula disiarkan di TV3 pada 2010 menjadi pertaruhan sulungnya.

"Kak Shira memang antara individu yang suka menyakat saya dengan bertanyakan soalan, kalau tak berlakon, saya nak kerja apa. Dia pernah suruh saya jadi kru produksi dan macam-macam lagi.

Malah, dek watak bimbo yang saya pernah lakonkan, ada yang anggap saya bimbo di alam realiti.

Berita lanjut dapatkan Bipop hari ini