Adsense

Sabtu, 10 September 2011

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Drama Bersiri Cinta Elysa & Jiwa Lara

Posted: 10 Sep 2011 10:49 PM PDT

SENGKETA CINTA DAN DENDAM DI 'CINTA ELYSA' DAN 'JIWA & LARA'

Dalam kemeriahan menyambut bulan Syawal yang istimewa ini, TV3 tidak ketinggalan untuk terus menayangkan drama bersiri hebat seperti Cinta Elysa yang menyaksikan gandingan pertama Fasha Sandha dan Johan A'sari di slot Lestary serta Jiwa Dan Lara yang mengisahkan persengketaan cinta lakonan Aaron Aziz, Fauzi Nawawi dan Neelofa di slot Samarinda mulai 13 September 2011.

Bagi peminat slot Lestary, drama bersiri romantis 'Cinta Elysa' akan disiarkan mulai 13 September 2011, setiap hari Selasa jam 9.00malam. Drama bersiri 13 episod terbitan Suhan Movies Trading ini diarahkan oleh sutradara Along Kamarudin dengan nukilan skrip oleh Sharifah Abu Salem turut membariskan pelakon-pelakon handalan seperti Dato' Jalaluddin Hassan, Zila Bakarin, Addy Ashraf, Naim Daniel, Zaefrul Nordin dan Ika Nabila.

Elysa (Fasha) & Aril (Johan)

Mengisahkan Aril (Johan As'ari) seorang anak yatim piatu yang membesar tanpa kasih sayang telah menjadi seorang pemuda bermasalah yang terlibat dengan kegiatan samseng. Selepas disisihkan oleh keluarga sebelah ibu ekoran pelbagai masalah yang ditimbulkannya, akhirnya bapa saudara sebelah bapanya, Jasman (Dato' Jalaluddin Hassan) telah membawanya pulang dan masih menaruh harapan kepada Aril untuk berubah.

Isteri Jasman, Yasmin (Zila Bakarin) sangat bencikan Aril dan sering melemparkan kata-kata nista kepadanya. Anak-anak lelakinya, Khairul dan Imran juga memusuhinya. Hanya anak sulungnya, Elysa (Fasha Sandha) yang masih menegur Aril. Namun sebenarnya, Elysa agak gugup berhadapan dengan Aril kerana sudah mendengar macam-macam perkara buruk tentang dirinya.

Aril telah didaftarkan di kolej yang sama dengan Elysa dan diberikan tanggungjawab untuk menjaganya. Aril sering melepaskan kemarahannya kepada Elysa lebih-lebih lagi selepas Elysa jatuh di kolej dan kakinya cedera. Aril menganggap Elysa sebagai beban dan suka menyusahkannya.

Aril berada dalam dilema apabila diamanahkan oleh Jasman untuk menjaga keluarga kerana anak-anaknya masih bersekolah. Jasman telah meninggal dunia kerana terlibat dengan kemalangan jalan raya. Aril cuba mengikut amanat tetapi kebencian Yasmin menjadikan tanggungjawabnya amat sukar dilaksanakan. Hanya cintanya pada sepupunya Elysa menjadi inspirasi dan memberi kekuatan kepadanya untuk tidak meninggalkan rumah itu.

Apabila Aril dihalau keluar dari rumah oleh Yasmin, Aril nekad membawa Elysa yang masih cedera lari bersamanya. Aril kembali menjalani kehidupan sebagai samseng untuk mencari duit demi kehidupannya dan menyembuhkan Elysa. Elysa menyangka Aril melarikannya kerana mahu membalas dendam kepada ibunya. Selepas teguran Elysa, Aril mencari rezeki halal demi Elysa.

Aril dan Elysa menyamar sebagai pasangan suami isteri di sebuah kampung. Mereka mendapatkan pengamal perubatan tradisional, Mak Jah untuk mengubati Elysa. Namun perlakuan mereka menimbulkan syak wasangka Mak Jah dan rahsia mereka terbongkar. Mak Jah menasihatkan mereka untuk berkahwin. Hati Aril berbelah bagi tetapi Elysa akur untuk mengelakkan dosa. Aril berjanji bahawa akan menceraikan Elysa selepas Elysa boleh berjalan semula. Kekasih Yasmin, Rashid pula sibuk menjejaki Elysa untuk mengetahui kandungan wasiat Jasman. Apakah yang akan berlaku selepas ini?

Menyusuli 'Ramadan Terakhir' di slot Samarinda, saksikan kisah cinta tiga segi antara Zaman (Aaron Aziz), Jiwa (Fauzi Nawawi) dan Lara (Neelofa) menerusi drama bersiri terbaru 'Jiwa & Lara' terbitan Luqsar Kreatif arahan Heykal Hanifah bermula 13 September 2011. Drama bersiri 25 episod ini merupakan nukilan skrip oleh Mahizan Husain yang turut membariskan pelakon-pelakon handalan seperti Faezah Elai, Khairil Anwar dan Mohd Kamarulzaman Taib (Che Kem).

'Jiwa & Lara' mengisahkan persengketaan dan dendam antara Zaman, Jiwa dan Lara dari tahun 80an hingga kini. Zaman ialah seorang penjenayah yang berjaya melepaskan diri daripada kepungan polis telah menyembunyikan diri di ladang getah. Zaman telah dilanggar oleh kereta yang dipandu oleh Baha ketika membawa majikannya, Fakir. Zaman dibenarkan tinggal di rumah Baha walaupun ditentang oleh anak Baha, Lara yang tidak menyukainya.

Zaman yang licik pandai menyambar setiap peluang. Dia merancang strategi untuk memanipulasikan kebaikan Fakir yang mengusahakan ladang getah. Zaman bukan sahaja mendapat tempat berteduh malah ditawarkan untuk bekerja di ladang tersebut.

Jiwa menganggap Zaman sebagai pesaingnya dan mencurigai tentang keperibadian Zaman. Jiwa ialah seorang mandur di ladang tersebut yang dipercayai oleh Zaman dan amat mencintai Lara. Hubungan Jiwa dan Lara mulai retak apabila Lara terjerat dengan kata-kata manis Zaman. Lara akhirnya terlanjur dengan Zaman.

Zaman tidak berpuas hati dengan kehidupannya dan berikthiar untuk menghapuskan Jiwa bagi memiliki Lara. Jiwa dipukul dan dicampak ke gaung oleh Zaman. Apabila anak tunggal Fakir, Marini pulang dari luar negara, Zaman mula menyisihkan Lara yang hanya merupakan seorang penjual bunga. Zaman sanggup mengorbankan Lara bagi mengahwini Marini.

Marini terpaksa bersetuju dengan kehendak ayahnya untuk berkahwin dengan Zaman kerana dia telah mengandung anak luar nikah dengan teman lelakinya semasa di luar negara. Zaman yang tidak mendapat kepercayaan daripada Marini dan Fakir akhirnya bertindak ganas untuk membunuh mereka bagi membolot harta Fakir.

Jiwa diselamatkan oleh orang asli dan dirawat oleh Tok Batin. Tok Batin menasihati Jiwa untuk pergi merantau dan melupakan niatnya untuk membalas dendam pada Zaman. Jiwa akur dan mengikut kawannya menjadi kelasi kapal. Tanpa mengetahui tragedi yang menimpa Lara, Jiwa telah membawa diri.

Selepas 30 tahun, Zaman telah dianugerahkan gelaran datuk dan berjaya mengembangkan empayar perniagaannya. Jiwa yang kini menggunakan nama sebenarnya Bakhtiar Murshid kembali untuk menjadi pesaing Zaman dalam perniagaan. Sementara itu, Jiwa berusaha menjejaki Lara, wanita yang amat dicintainya dari dulu. Apakah kesudahan bagi persengketaan antara Zaman dan Jiwa? Apakah cinta Jiwa dan Lara akan bersatu setelah terpisah sekian lama? Saksikan 'Jiwa & Lara' mulai 13 September 2011, setiap Selasa hingga Khamis, jam 10.30malam.

Selamat Menonton!

Cinta Elysa (1)

Cinta Elysa (2)

Cinta Elysa (3)

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Gossip Pelakon Jelita Goda Duda Kaya
 • Lirik & Lagu Terbaru Yanie – Jatuh Cinta
 • Drama Kelong Kasih Lakonan Mas Muharni
 • Lirik Lagu Terbaru Kaer Bukan Kasihku
 • Lirik Bintang Impianku – Lagu Tema Filem Diva
 • Drama Cupid
 • Drama Manjalara Musim Kedua Lakonan Emelda Rosmila Kembali
 • Drama Duyong Aridinata
 • Kuiz Drama Bersiri Milik Siapa Hati Ini Dan Lara Di TV2
 • Ujibakat Mencari Pelakon Drama Bersiri TARI TIRANA
 • Chiki Boom Musim 8 Lebih Kreatif

  Posted: 10 Sep 2011 10:38 PM PDT

  Lebih Kreativiti Dalam Musim Kelapan Chiki Boom! Mulai 17 September Ini di TV2

  Program kanak-kanak Chiki Boom terbitan Radio Televisyen Malaysia (RTM) yang sememangnya sudah memiliki pengikutnya sendiri kembali menemui penonton-penonton cilik untuk musim ke lapan mulai 17 September ini, setiap Sabtu, jam 8.00 pagi di TV2.

  Menerusi tujuh musim yang lalu, program ini nyata mampu menyumbang kepada meningkatkan daya imaginasi dan kreativiti kanak-kanak terhadap apa yang dipaparkan serta mendapat pengalaman yang berguna.

  Chiki Boom

  Chiki boom! Musim ini memperkenalkan 13 menu hidangan mudah, ringkas dan berkhasiat kepada sasaran penonton terutama kanak-kanak. Sebanyak 13 pilihan makanan yang digemari oleh kanak-kanak akan dipaparkan seperti kek cawan, piza, brownie dalam buah oren, ais krim pisang dan banyak lagi.

  Antara lokasi menarik yang menjadi lokasi penggambaran untuk musim ini ialah Young Chef Academy, Awana Golf And Country Resort , Hotel Brisdale, Hotel Quality dan Academy Of Pastry Arts Malaysia.

  Program majalah kanak-kanak ini memaparkan 3 segmen menarik antaranya segmen 'nak tahu tak?' yang merangkumi pilihan bahan dari Abu Children Item Exchange dimana RTM adalah Ahli Abu Asia Broadcasting Union. Manakala menerusi segmen ke-2 pula adalah 'kawan kita', dimana menerusi segmen ini chiki boom! Memberi peluang kepada kanak-kanak yang memiliki bakat istimewa seperti pemain pedang muda, pelakon teater dan banyak lagi.

  Chiki Boom

  Segmen terakhir 'ringan tulang' berkongsi memaparkan kerjasama 5 orang pengacara chiki boom! Melakukan tugas-tugas amal seperti membantu mengemas kawasan (menyapu, mengelap dan mencuci) serta membantu membuat kerja-kerja kraftangan di rumah-rumah kebajikan serta kawasan tumpuan awam seperti sungai, pantai, taman permainan dan banyak lagi.

  Chiki boom! Musim ini turut menampilkan segmen kuiz teka kiub dengan hadiah-hadiah yang lebih menarik seperti kemeja-t eksklusif chiki boom, baucer penginapan 2 hari satu malam di Hotel First World Genting serta tiket masuk taman tema untuk dua orang, produk barangan strawberry, produk minuman soya Yeo's dan banyak lagi.

  Pemenang bulanan pula akan dipilih menerusi klu pembayang terkumpul setiap minggu. Syarat utama pemenang kuiz perlu mengumpulkan pembayang dari episod pertama hingga episod ketiga dan menyatakan jawapannya.

  Kepada penonton ciik dan adik-adik yang mengikuti program ini sejak tujuh musim yang lalu, jangan lupa untuk menyaksikan Chiki Boom! Musim 8 yang akan bersiaran pada setiap hari sabtu jam 8.00 pagi mulai 17 september 2011 di TV2.


  Chiki Boom

  Chiki Boom

  Chiki Boom

  Chiki Boom

  Chiki Boom

  Tags:

  Click on the following buttons to share this article with your friends:

  Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Program Kanak-Kanak 1Malaysia Chiki Boom Musim Ke-6
 • PENNY, QISZ Program Kanak-Kanak Chiki Boom Hiburkan Nabawan, Sabah
 • Gambar Prank Bang Bang Boom Musim Baru di TV3
 • PENGACARA CHIKI BOOM TERBITAN RTM CERIA BERKONGSI CERITA CUTI SEKOLAH
 • Sekitar Pengambaran Video Klip Chiki Kat Mentor
 • Pelakon Remaja Zulaikha Kini Makin Matang
 • Bang Bang Boom Musim Baru Banyak Kejutan
 • BANG BANG BOOM MUSIM KETIGA LEBIH MERIAH
 • Casa Impian Musim Baru di TV3
 • America The Story of the US
 • borak kosong

  borak kosong


  Simo Hayha, Sniper Super Paling Hebat Sepanjang Zaman

  Posted: 10 Sep 2011 09:45 PM PDT  Simo Hayha yang lahir pada 17 Disember 1905 di Rautjarvi, Finland, hanyalah seorang petani dan pemburu yang telah melewati masa wajib militer 1 tahunnya. Ketika Soviet Union menyerang Finland di tahun 1939, dia memutuskan untuk membantu kampung halamannya. Keraa area perperangan kebanyakan di dalam hutan, Hayha menentukan taktik terbaik adalah dengan bersembunyi di pepohonan ditemani sepucuk senapang dan beberapa tin makanan.  "The White Death", nama yang diberikan oleh tentara Russia ketika mengetahui puluhan pasukan mereka tewas oleh hanya seseorang dengan pakaian camourflase putih dan sepucuk senapang. Kecemasan mulai melanda pasukan Russia dan misi-misi pun dijalankan hanya untuk membunuh seorang penembak jauh misteri.


  Ketika pasukan khusus yang dikirim Russia untuk menghabis Hayha semua tewas, Russia mengumpulkan sebuah pasukan counter-snipers untuk mengimbangi kehebatan Hayha dalam menembak jauh. Namun tidak ada satu pun dari mereka yang selamat dari bidikannya. Dalam masa 100 hari, Hayha membunuh 542 prajurit dengan senapangnya. 150 lainnya dia habisi dengan SMG. Total kill-counternya mencapai 705 orang.


  Pada akhirnya, tidak ada satupun perajurit Russia yang berani mendekati area-area dimana Hayha diperkirakan bersembunyi. Tentara Russia kemudian melaksanakan carpet-bombing di area-area yang diperkirakan sebagai tempat Hayha bersembunyi. Namun Hayha berhasil selamat dari taktik carpet-bombing Russia yang dilancarkan hanya untuk dirinya seorang.


  Tanggal 6 March 1940, seseorang yang beruntung berhasil menembak Hayha di kepala dengan peluru peledak. Ketika ditemukan dan dibawa kembali ke markas, setengah dari kepala Hayha telah hancur. The White Death telah berhasil dihentikan ....... untuk seminggu, kerana dia tidak mati. Hayha kembali siuman padal 13 March 1940, hari dimana perang berakhir. Hayha kemudian melewati masa-masatuanya sebagai pemburu dan peternak anjing setelah perang dunia kedua berakhir.


  Sebuah catatan luar biasa dari Hayha adalah:

  Hayha menghabisi ratusan perajurit Russia dengan hanya latihan militer tingkat dasar dari masa 1 tahun wajib militernya. Dan dia melakukan semuanya di suhu darjah bawah 40 , ditemani sepucuk senapang. Dia adalah seorang sniper super paling berbakat yang pernah ada, kemampuannya begitu natural namun sangat menakutkan dan tidak terkalahkan.


  Di medan perang ratusan pasukan khusus tak mampu membunuhnya. Ia menghabiskan masa tuanya di Ruokolahti, sebuah sebuah desa kecil di tenggara Finland yang dekat dengan perbatasan Russia. Hayha, sang legenda ini meninggal dunia pada usia 96 tahun tepatnya pada 1 April 2002 lalu di sebuah hospital di kota Hamina, Finland . . . bukan di medan perang. Jutaan tetesan air mata duka menghantarkan kepergian sang pahlawan.


  Dalam sebuah wawancara yang sempat dilakukan 4 tahun sebelum ia meninggal dunia (1998), saat ditanya bagaimana ia boleh menjadi seorang penembak yang demikian hebat? Hayha menjawab singkat "LATIHAN!".

  Kerana cemburu harimau ini bunuh pasangannya

  Posted: 10 Sep 2011 08:40 PM PDT


  EL PASO, Amerika Syarikat (AS) - Seekor harimau jantan bernama Wzui (gambar) mati setelah diserang oleh pasangannya di Zoo El Paso di sini, lapor sebuah akhbar semalam.

  Kejadian berlaku pada Khamis lalu apabila harimau betina Malaya berusia tiga tahun, Seri menggigit leher Wzui yang tiga tahun lebih tua, menyebabkan harimau jantan itu mati akibat keurangan oksigen.

  Ketika kejadian, kedua-dua binatang buas itu sedang mengawan di zoo berkenaan.

  "Kami tidak menjangka perkara seperti ini akan berlaku," kata pengarah Zoo El Paso, Steve Marshal.

  Menurutnya, serangan itu dipercayai berpunca daripada cemburu.

  Wzui sebelum ini katanya, pernah mendampingi seekor harimau betina bernama Melor yang tiba dari Zoo Tulsa sembilan bulan lalu. - Agensi

  sumber : kosmo online

  Cemburu (Al-Ghairah)

  Cemburu ialah kebencian seseorang untuk disamai dengan orang lain dalam hak-haknya, dan itu merupakan salah satu akibat dari buah cinta. Maka tidak ada cemburu kecuali bagi orang yang mencintai. Dan cemburu itu termasuk sifat yang baik dan bahagian yang mulia, baik pada laki-laki atau wanita.

  Professor ini cuba duduk dalam sebuah kotak kedap udara dan hanya guna oksigen daripada tumbuh-tumbuhan

  Posted: 10 Sep 2011 07:45 PM PDT


  CORNWALL - Bagaimana cara terbaik bagi membuktikan tumbuhan hijau sangat penting kepada manusia?

  Mungkin melalui cara dramatik yang akan dilakukan seorang saintis Britain, iaitu dengan menguncikan dirinya di dalam sebuah kotak kedap udara selama dua hari, dan cuba hidup dengan hanya menggunakan oksigen dihasilkan tumbuhan yang akan diisi di dalam kotak enam meter panjang dan dua meter lebar itu.

  Profesor Iain Stewart akan melakukan eksperimen berani itu, minggu depan di Projek Eden, iaitu tempat digelar sebagai zoo tumbuh-tumbuhan di Cornwall, Britain bagi memberi kesedaran mengenai kepentingan proses fotosintesis.

  Eksperimen itu hanya pernah dilakukan ke atas tikus dan tiada manusia pernah melakukan percubaan serupa sebelum ini.

  sumber : sinar harian

  'Hot Mama' guna kecantikkan untuk puaskan nafsu

  Posted: 10 Sep 2011 06:40 PM PDT


  KUALA LUMPUR: Mereka sudah bersuami dan ada anak, malah boleh dikategorikan dalam golongan berada. Namun kerana ingin mencari kepuasan nafsu, mereka sanggup menggunakan kecantikan dan 'aset' dimiliki bagi mencari hiburan di luar.

  Mencari lelaki bujang mahupun yang berkeluarga untuk dijadikan teman dan tempat melepaskan nafsu sentiasa menjadi keutamaan. Tidak kira waktu terluang, mereka yang seakan-akan bernaung di bawah kelab 'Hot Mama' ligat mencari teman.

  Di rumah, merekalah isteri, ibu dan suri rumah tangga, tetapi apabila di luar bersama rakan, mereka seolah-olah gadis remaja yang sentiasa mencari teman untuk bersosial.

  Menerusi penyamaran, wartawan Metro Ahad (MA) berjaya menjejaki kumpulan berkenaan, sekali gus membongkar aktiviti sulit golongan ini.  Tanpa berselindung, beberapa wanita berusia dalam lingkungan 30-an yang ditemui menceritakan kisah hidup yang sentiasa sepi tanpa belaian lelaki.


  Menurut Linda, 31, dia mencari hiburan di luar bagi mengisi kekosongan diri kerana sering diabaikan suami yang sentiasa sibuk dengan perniagaan.

  sumber : myMetro

  bk-persoalannya siapakah yang sepatutnya dipersalahkan adakah suami yang selalu meninggalkan isteri ataupun isteri yang terlalu amat mengikut nafsu?

  Tiga sifat yang ditimbulkan oleh agama, iaitu perasaan malu iaitu enggan mendekati suatu yang tercela.Boleh dipercayai di dalam pergaulan hidup ( amanah), benar dan jujur.

  ( Hamka ).

  Parfume dalam Bentuk Kapsul yang Dapat Ditelan

  Posted: 10 Sep 2011 05:40 PM PDT

  Pernahkan kamu terpikir untuk meminum parfume? Menurut laporan dari website GreenMuze.com, saat ini, para ilmuwan sedang mengembangkan parfume dalam bentuk kapsul. Jadi, jika kita ingin menggunakannya, kita cukup menelan kapsul parfume tersebut.

  Kapsul ini dirancang oleh ahli biologi sintetis Sheref Mansy dari Harvard University dan arsitek tubuh Lucy McRae dari Australia. Jika diminum, kapsul memungkinkan kulit manusia untuk memancarkan aroma genetiknya sendiri yang unik. Cara kerjanya adalah molekul wewangian akan dikeluarkan melalui permukaan kulit saat kamu berpeluh.

  Berdasarkan dari website milik McRae, swallowableparfume.com, potensi dari aroma yang keluar akan ditentukan oleh masih-masing individu dari penyesuaian suhu tubuh, stres, olah raga, ataupun ghairah seksual sehingga menyebabkan keringat.

  Setelah diserap kulit, zat di dalam kapsul secara biologi akan disempurnakan pada lapisan kulit kedua dan disintesis langsung oleh proses alami tubuh.

  Sampai sekarang, parfume unik ini masih dalam tahap penelitian dan belum ada tarikh yang pasti bila akan dilancarkan ke pasaran.


  Sumber: AOL

  Cucu atok ni hisap susu terus dari lembu

  Posted: 10 Sep 2011 12:01 PM PDT


  KOAK ROKA, KOMPAS.com — Seorang lelaki Kamboja mengatakan, cucunya yang masih berusia 20 bulan menyusu terus pada lembu.

  Menurut Um Oeung,cucunya bernama Tha Sophat itu mulai menyusu pada sapi sejak kedua orangtuanya meninggalkan desa untuk bekerja.

  Tha Sophat, ujar Um Oeung, rupanya mencontoh kelakuan anak lembu

  Awalnya Um Oeung menarik cucunya jauh-jauh dari lembu ketika bayi itu sedang menyusu. Lama-lama, Um Oeung menyerah setelah anak itu merengek. Kini Tha Sophat menyusu ke lembu satu hingga dua kali sehari.

  Tha Sophat tinggal dengan datuk dan neneknya di sebuah desa di Siem Reap, Kamboja.

  Um Oeung mengatakan, nampaknya lembu itu tidak keberatan ada anak kecil menyusu padanya. Yang dia khutirkan adalah kesihatan cucunya jika dia terus menyusu langsung pada lembu.
  Sumber :AP

  Lawak betul baju abang ni

  Posted: 10 Sep 2011 11:01 AM PDT

  Gila ..ibu tampal anknya kedinding dan pukul sampai koma

  Posted: 10 Sep 2011 10:01 AM PDT


  Seorang anak kecil berusia dua tahun berjuang untuk nyawanya, setelah sang ibu diduga menampalkan tangannya ke dinding kemudian memukulnya sampai koma.

  Elizabeth Escalona (​​22) ibu muda berasal Dallas, menghadapi tuduhan penganiayaan berat terhadap anak setelah diduga menyeret puterinya serta menyiksa gadis malang tersebut, dan meninggalkan dia dengan luka-luka di sekujur tubuhnya serta kemungkinan kerosakan otak.


  Elizabeth Escalona (22) menghadapi ancaman hukuman seumur hidup akibat menganiaya puterinya

  Anaknya Joselyn Cedillo, saat ini sedang terbaring di hospital dengan alat penyokong kehidupan. Menurut catatan polis, gam dan cat menampal di telapak tangannya, dan kulit tangannya robek di beberapa tempat.

  Seorang anggota keluarga mengatakan kepada stesenn televisyen lokal News 8 bahawa gadis itu mengalami patah tulang, memar dan cedera di kepala.

  Gadis cilik itu dilarikan ke hospital setelah Escalona menelefon ibunya dan mengatakan ada sesuatu yang salah dengan puterinya. Ketika sang nenek tiba di rumah, ia mendapati cucunya dalam keadaan terluka dan tak sadarkan diri.

  Menurut laporan polisi, Escalona menyeret kaki puterinya sebelum mengam tangan buah hatinya tersebut ke dinding sampai berdarah.

  Diduga, ia juga memukuli perut puterinya dengan teko susu, menendang, memukulinya dengan sepatu dan ikat pinggang. Polis juga mengatakan bahawa mereka mendapatkan banyak keterangan dari saksi bahawa sang ibu ini sering memukuli puterinya.

  Akibat perbuatannya ini Escalona terancam dihukum penjara seumur hidup jika terbukti bersalah.

  Sumber : dailymail

  Kecelakaan Penis Tergila yang Pernah Ada

  Posted: 10 Sep 2011 09:20 AM PDT


  Ungkapan hati-hati dengan kelaminmu mungkin sesuai untuk mengingatkan orang akan bahaya yang boleh timbul dari kecelakaan di kelangkang. Selain penis patah atau ereksi yang terlalu lama, beberapa kecelakaan penis tercatat sebagai kecelakaan penis yang paling gila.

  Seperti dilansir Huffingtonpost, Jumaat (9/9/2011) kecelakaan-kecelakaan penis yang paling gila yang pernah tercatat antara lain:

  1. Alih-alih menggergaji kaki almari, seorang tukang kayu bernama Stuart Keen (54 tahun) tanpa sengaja menggergaji penisnya sendiri ketika sedang membuat beberapa perabot di tempat ibunya. Stuart Keen dan penisnya yang terlepas itu segera dilarikan ke hospital di Wantage, Inggris, dan untungnya ada seorang doktor yang terampil dan mampu menyambungnya kembali.

  "Stuart adalah seorang tukang kayu dan biasa menggunakan alat yang tajam dan kadang-kadang berbahaya. Kejadian ini merupakan kecelakaan yang sangat disayangkan tapi hal ini sering dialami orang-orang dalam profesi ini," kata ibunya yang membela anaknya.

  2. Pemain bola sepak dari Jerman Chavdar Yankow hampir kehilangan kejantanannya saat sebuah tackle lawan menghasilkan enam jahitan pada penisnya pada pertandingan tahun 2005. Yankow yang ketika itu berusia 21 tahun boleh pulih cepat dengan jahitan sepanjang tiga inci, berkat pasukan doktor yang menanganinya. Dan ia benar-benar bermain bagus dan mencetak permainan bagus hingga meraih kemenangan.

  3. Banyak hal memalukan yang dapat terjadi pada remaja ketika berusia 14 tahun, tapi anak India ini benar-benar luar biasa. Ia mengatakan bahawa ketika ia membersihkan akuarium, ia merasa ingin buang air kecil. Daripada meletakkan ikan kecilnya, ia membawa ikannya ke toilet bersamanya dia. Tak sangka saat pipis si ikan tersebut melompat ke hujung penisnya dan tak mahu melepaskan. Doktor di unit kecemasan boleh melepaskan ikan yang licin itu dengan playar dan harus mengaitnya dan menariknya keluar.

  4. Tahun 2007, seorang lelaki berusia 30 tahun dari Australia tidak konsentrasi pada pekerjaannya. Penis lelaki yang bekerja di tempat penggergajian kayu itu terjebak dalam mesin gergaji. Meski kehilangan banyak darah, untungnya lelaki itu boleh selamat.

  5. Seorang atasan bercumbu dengan setiausahanya di tempat parking perusahaan. Ketika si setiausahanya sedang melakukan oral seks, sebuah trak pengiriman tak sengaja melanggar kendaraannya. Seketika sang setiausahanya terlempar sambil menggigit dan membawa penis bosnya bersamanya.

  6. Seorang korban serangan geng jalanan dirawat ke ICU India dengan keadaan sakit perut yang memburuk tiga hari kemudian. Dia tak mahu mencari perawatan medik kerana dia adalah pekerja ilegal di India. Doktor tidak tahu apa masalahnya sampai melakukan pemeriksaan pada penisnya. Ternyata, ada paku di dalam penisnya. Rupanya geng jalanan mendorong paku sepanjang dua inci hingga uretra-nya. Untungnya, paku tersebut dapat diambil dan penisnya baik-baik saja.

  7. Ada sisi lain operasi penis. Pada tahun 2006, penis seorang lelaki China tidak berfungsi akibat kecelakaan. Untungnya ia bernasib baik dengan menjadi penerima transplantasi penis pertama. Lelaki berusia 44 tahun yang telah menikah ini mendapat penis baru dari seorang lelaki separuh baya. Meskipun transplantasinya sukses, doktor bedah yang menanganinya berkata dia ingin penis barunya itu diangkat kembali. Alasannya adalah kerana penolakan psikologis dari sang istri melihat bentuk penis transplantasi yang lebih besar.

  8. Seorang lelaki berusia 34 tahun di New York menyuntikkan larutan kokain ke dalam saluran kencingnya. Ia kemudian mengalami pembekuan darah dan mengalami gangren yang mengakibatkan sembilan jari, kedua kaki, dan penisnya dibuang.

  9. Seorang lelaki di Arizona pergi ke kedai untuk merompakdan dan kemudian tanpa sengaja menembak kemaluannya sendiri. Laki-laki ini ternyata tidak tahu bagaimana menggunakan pistol, yang ternyata pistol berwarna merah muda itu adalah milik kekasihnya.

  Video.wanita diserang beruang yang brutal

  Posted: 10 Sep 2011 08:40 AM PDT

  Seekor beruang kutub terlihat menerkam seorang wanita di Russia, melemparkannya ke udara sebelum wanita itu lari tanpa cedera, dan semuanya itu tertangkap kamera video.

  Hanya sedikit informasi tentang klip video yang diunggah ke YouTube ini, dan tanpa disertai informasi tambahan. Sehingga, wanita dan lokasi sebenarnya kejadian serangan ini belum boleh teridentifikasi.

  Pada awal video ini dimulai, terlihat sang wanita itu bersembunyi di balik dinding yang rendah, dan mungkin cuba untuk melindungi dirinya dari beruang itu. Beberapa detik kemudian, beruang kutub itu muncul dan menyerangnya dan membuat orang yang melihatnya berteriak dan sambil membunyi hon.

  Untuk menghentikan aksi brutal sang beruang, seorang saksi mata melemparkan sebuah objek kearah beruang kutub itu yamg membuat haiwan itu akhirnya mundur dan meninggalkan korbannya.

  Ajaibnya, walaupun dalam rakaman video jelas terlihat dahsyatnya serangan beruang itu, sang wanita yang tidak diketahui identitinya ini langsung berdiri dan berjalan pergi, tanpa satu pun cedera yang terlihat.


  Gambar Tragedi 11 September Tergantung di Dinding Pejabat Ini Sejak 1980-an

  Posted: 10 Sep 2011 07:00 AM PDT


  Sebuah gambar kapur yang dibuat pada tahun 1980-an mungkin adalah firasat buruk terhadap peristiwa tragis 11 september (9/11).


  Karya seni berusia puluhan tahun ini menunjukkan seorang gadis muda yang terlihat sedih dan diapit oleh dua pesawat jet serta menara kembar yang dibanjiri oleh api, namun banyak orang menyatakan percaya bahawa gambar itu dibuat lebih dari 10 tahun sebelum kejadian tragik itu terjadi.

  Sang pencipta gambar ini, Willie Gardner, meninggal pada 27 November tahun lalu pada usia 78, sehingga mustahil untuk tahu persis apa yang mengilhaminya untuk membuat lukisan ini.

  foto ini telah tergantung selama lebih dari 10 tahun sebelum kejadian 11 september di Unit Pendidikan Masyarakat Grangemouth, di Stirlingshire

  Dalam gambarnya telihat simpul rambut sang anak menjuntai ke bawah, dan terlihat seperti api dan asap mengepul ke langit dari salah satu menara.

  Gambar itu terlihat mirip dengan kejadian 11 september, bahkan orang-orang yang melihat gambar yang tergantung pada bahagian resepsionis Unit Pendidikan Masyarakat Grangemouth, di Stirlingshire, berfikir bahawa itu merupakan suatu bentuk penghormatan kepada mereka yang tewas dalam serangan teroris di New York tahun 2001 lalu.

  Tapi beberapa hari sebelum ulang tahun ke-10 peristiwa 11 September pada Minggu, gambar tersebut telah menjadi perhatian publik.

  Lex Cook, yang merupakan koordinator unit pendidikan di akhir 1980, mengatakan bahawa gambar tersebut telah digantung di pejabat selama bertahun-tahun sebelum peristiwa 9/11.

  "Mungkin sekitar tahun 1988 atau 1989 saya pertama kali saya melihat gambar Willie. Para bos di sini pada waktu itu menyukainya dan Willie kemudian memberikannya lukisan ini secara percuma" tutur Cook.  Menurut Cook, meskipun sekian lama ia melihat dan mencUba mencari tahu apa sebenarnya arti dibalik lukisan tersebut, namun tidak pernah terFikirkan olehnya kalau lukisan itu mirip dengan kejadian 11 september..

  "Aku tidak pernah berFikir lukisan itu terkait dengan serangan WTC, kerna saya sudah melihatnya sejak lama." tuturnya.

  Jody Cannon, manager unit, mengatakan bahawa ia diberitahu usia gambar tersebut sebelum ia melihatnya, tetapi mengakui ia percaya itu adalah semacam peringatan artistik.

  "Aku tahu itu dibuat sebelum menara kembar hancur. Dia selalu tertarik dalam seni dan telah melukis sejak dia masih muda. Dia adalah anggota dari kelompok seni di persatuan pendidikan. Itu hanya salah satu dari gambarnya. Saya pikir lukisan itu sudah terletak di belakang pejabat selama bertahun-tahun sebelum dipindahkan ke area resepsionis." tutur Aileen Currie, (53), anak sang pelukis.

  Sumber : dailymail

  Penemuan Fantastik: Membuat Lampu Tanpa Elektrik Dari Bekas Botol ! [Video]

  Posted: 10 Sep 2011 06:00 AM PDT


  Seorang bapak dari Filipina ini berhak mendapat penghargaan atas penemuan "bola lampu"nya yang sepatutnya masuk kedalam salah satu penemuan paling inspirasional tahun ini. Memang bola lampu itu tak akan menyala pada malam hari, tapi bayangkan berapa banyak bil elektrik yang boleh dijimat menggunakan solusi kreatif ini.
  Gempak...Perang Belon Terbesar di Dunia [Video]

  Posted: 10 Sep 2011 05:00 AM PDT

  175.141 balon air

  +

  8.957 manusia

  =

  Rekod dunia!

  Para mahasiswa dari University of Kentucky bekerja sama dengan CSF (Christian Student Fellowship), menemukan bahawa: 175.141 balon air + 8.957 manusia = 1 Rekod dunia. Mari kita lihat hasil praktek mereka di video berikut ini

  sumber: Gizmodo

  Kostum Dinosaur Untuk Anjing Peliharaan Anda

  Posted: 10 Sep 2011 04:00 AM PDT

  Sumber : dailymail

  Pesta Seks dengan Gadis di Bawah Umur,Lelaki Inggris Dipenjara 12 Tahun

  Posted: 10 Sep 2011 03:30 AM PDT


  Pengadilan Kamboja, Khamis (8/9), menghukum seorang lelaki Inggris 12 tahun penjara dan denda 3.000 dolar AS kerana mengadakan pesta seks dengan tiga gadis di bawah umur.

  "Michael Jullian (50), dihukum 12 tahun penjara kerana bersenang-senang dengan anak-anak perempuan Kamboja di bawah umur," demikian keputusan Oeung Seang, hakim di Pengadilan Kotapraja Phnom Penh.

  Berdasarkan keputusan tersebut, pengadilan membuktikan bahawa Michael Jullian berhubungan seks dengan salah satu dari perempuan tersebut. Sang gadis yang berusia 15 tahun dibayar 1.500 dolar AS untuk seks selama seminggu. Dan dua lainnya mendapat 200 sampai 300 dolar, namun mereka tidak melakukan hubungan seks dengan tertuduh.

  Lima warga Kamboja lainnya—dua lelaki dan tiga wanita—yang berkaitan dengan kes itu, dihukum masing-masing empat tahun penjara.

  Mereka semua ditangkap pada 5 September 2010 di Desa Koki, Tuol Thnaut Komune, di daerah Kandal, sekitar 17 kilometer di timur Phnom Penh.

  Sumber: Antara

  Kerana padankan angka tarikh lahir anak dan cucu nenek ini menang loteri US$9 juta

  Posted: 10 Sep 2011 02:45 AM PDT


  VIVAnews - Seorang nenek di California, Amerika Syarikat, ini harus berterima kasih pada anak dan cucunya. Jika bukan kerana mereka, nenek ini tak akan memenangkan loteri sebesar US$9 juta .

  Dilpor dari bilik berita Associated Press, Khamis 8 September 2011, nenek bernama Audelia Ramirez itu beruntung kerana menggunakan tarikhl lahir anak dan cucunya sebagai nombor loteri. Nenek yang berusia 73 tahun ini mengaku punya enam anak dan lapan cucu.

  Badan Loteri California menyatakan bahawa Ramirez telah mengambil hadiahnya tersebut. Ramirez memenangkan setengah dari loteri yang diundi yang berjumlah keseluruhan US$18 juta ..

  Nombor loteri Ramirez yang tembus adalah 22, 27, 32, 31, 2, dan Mega 11. Sementara itu, tiket lotere satunya yang memenangkan $9 juta sisanya masih belum diklaim. Ramirez mengatakan akan menggunakan wang tersebut untuk membeli rumah idamannya setelah bertahun-tahun tinggal di apartemen sempit.

  Perampok Perempuan Di Telanjangi Dan Dipukul Orang Ramai

  Posted: 10 Sep 2011 01:45 AM PDT


  Alejandra Maria Torres duduk di sebuah jalan berlumuran darah setelah dipukuli, disiram dengan minyak dan dibakar selama di Guatemala City. Ditelanjangi sampai pinggang, dia memohon belas kasihan kerana dia dipukul dengan kejam oleh orang awam di tengah jalan.


  Maria Torres adalah sebahagian dari geng bersenjata yang cuba merampok penumpang bas di Guatemala City.

  Tetapi ketika ia cuba untuk melarikan diri dari penumpang dia tertangkap dan ditelanjangi, dipukuli dan sebelum disiram dengan minyak dan membakarnya .
  Polis memadamkan api dan menangkap dia. Tiga Temannya melarikan diri di Guatemala City.
  Hukuman daripada orang ramai sering terjadi di Guatemala. Pada tahun lalu, orang ramai telah menyerang lebih dari 250 orang, setidaknya 40 orang telah meninggal dunia.

  Penumpang bas umum menuduh Torres dan tiga orang, yang melarikan diri dengan berjalan kaki, dalam perompakan bersenjata

  Penjahat adalah sasaran paling sering dihukum oleh orang ramai tapi kadang-kadang mereka juga menjtuhi hukuman kepada pegawai, termasuk hakim yang mengeluarkan keputusan kes pemerkosaan yang dianggap oleh masyarakat tidak adil.

  Hukuman orang ramai berasal dari perang sivil dari 1960-1996 .Kebanyakan mereka dari petani.
  [google]

  Gila..datuk 72 tahun ini ditelefon bekas kekasihnya sebanyak 65,000 kali

  Posted: 10 Sep 2011 12:20 AM PDT


  TEMPO Interaktif, Amsterdam - Seberapa banyak anda boleh menerima telefon dalam satu hari? Bagaimana kalau yang menelelefon hingga ribuan kali itu adalah bekas kekasih anda? Boleh jadi, anda akan seperti lelaki Belanda berusia 72 tahun ini. Kesal kerana penat melayan telefon bekas kekasihnya, yang menelelefon hingga 65.000 kali dalam setahun, datuk ini akhirnya mengadukan masalah ini ke polis.

  Lelaki warga Den Haag yang enggan disebutkan namanya itu, merasa terganggu atas aksi bekas kekasihnya itu. Ia mengajukan pengaduan ke polis pada Ogos tahun lalu.

  Polisi akhirnya menahan perempuan bekas kekasih si datuk. Seperti dikutip sumber di Associated Press, wanita itu ditangkap di rumahnya, di Rotterdam, Belanda. Lengkap dengan beberapa telefonyang dipakai menelefon, serta t komputer di rumahnya, Isnin 5 September 2011 lalu.

  Kisah teror 'putus cinta' itu kini disidangkan di Pengadilan Den Haag. Pihak berwajib Belanda mendakwa wanita berusia 42 tahun itu dengan tuduhan menganggu bekas kekasihnya kerana menelefon sebanyak 65.000 kali.

  Juru bicara kejaksaan Den Haag, Nicolette Stoel, Khamis 8 September 2011 mengatakan, saat persidangan awal, sang wanita mengaku kepada hakim jika ia memang pernah memiliki hubungan dengan sang lelaki itu. Namun jumlah panggilan telefon yang dilakukan, dianggap sang wanita tidak berlebihan.

  Sebaliknya, lelaki itu membantah bahawa mereka pernah memiliki hubungan. Datuk itu malah menafikan fakta, ia ditelefon hampir saban menit sejak tahun lalu. Setelah dihitung, telepon itu berdering sebanyak 65 ribu kali yang dilakukan melalui telepon geganggam bekas kekasihnya mahupun komputer di rumahnya.

  Hakim pengadilan lalu memerintahkan wanita itu untuk tidak menghubungi datuk itu lagi.

  Opss…Gambar Organ Kemaluan Lelaki Muncul di Street View Google

  Posted: 09 Sep 2011 11:45 PM PDT


  TRIBUNNEWS.COM - Sudah banyak orang yang melakukan permainan di kamera Street View Google sejak pertama kali dilancarkan pada tahun 2007. Namun, kali ini benar-benar memalukan setelah gambar wilayah di Long Gully dan Maiden Gully dekat Bendigo, Victoria, Australia, berbentuk organ kelamin lelaki muncul setelah sejumlah pelaku vandalisme naik ke mobil Google dan melukis di sana.

  Dilapor Sydney Morning Herald, Jumaat (9/9/2011), penemuan ini pertama kali dilakukan oleh user di BuzzFeed dan kemudian menjadi viral di sejumlah situs. Google Australia belum menghapus gambar ataupun memberikan komen mengenai gambar tersebut atau siapa yang bertanggung jawab atas kenakalan itu.

  Bagaimana Jika Seekor Chmpanze Diajarkan Menggosok Gigi oleh Pelawak?

  Posted: 09 Sep 2011 10:35 PM PDT


  Teori Darwin mengatakan bahawa monyet adalah asal muasal dari nenek moyang manusia. Kamu percaya? Saya tidak, tapi kita tahu mereka punya banyak kesamaan dengan kita.

  Para penonton sebuah acara hiburan di Jepun tertawa melihat seekor chimpanze pintar bernama Pan-kun ketika dia sedang diajarkan menggosok gigi oleh Ken Shimura, seorang pelawak dan aktor asal Jepun.

  Selain menggosok gigi, dia juga berkumur, dan mencuci muka layaknya manusia.kita lihat video di bawah ini

  Sumber: japanprobe