Adsense

Ahad, 20 Mei 2012

OHBULAN!

OHBULAN!


Foto : Lisa Surihani & Yusry Bercuti Di Singapura

Posted: 20 May 2012 11:01 PM PDT

Mungkin belum habis lagi bulan madu pasangan selebriti ini, kali ini Lisa telah berkongsi pula gambar-gambar percutiannya bersama Yusry dan keluarga di Singapura.

Menurut sebuah blog hiburan tempatan, foto-foto ini telah dikongsi sekitar 24 jam yang lepas dan percutian ini dikatakan hanya percutian pendek untuk kedua-dua belah keluarga. Ibu Lisa Surihani turut dilihat bercuti bersama mereka.

Sumber : Rotikaya

Teka-Teki Terjawab : Awal Ashaari Ganti Dira Abu Zahar Sebagai Hos Melodi

Posted: 20 May 2012 10:59 PM PDT

Teka-teki mengenai siapakah hos Melodi terjawab jua apabila Awal Ashaari telah ditetapkan sebagai hos gandingan bersama Zizan Razak bagi rancangan hiburan popular ini yang ke udara pada setiap Ahad, di TV3.

Menurut En. Azman Abd Gafar melalui siaran media kepada OHBULAN, "Selepas perbincangan dalaman dan berdasarkan sesi pemilihan calon pengantara yang telah dilakukan beberapa bulan sebelum ini, pertukaran muka hadapan Melodi adalah satu langkah strategik dan wajar dilakukan. Kami yakin bakat dan potensi yang ada pada Zizan dan Awal kerana mereka mampu mengendalikan rancangan dengan keunikan dan stail tersendiri dalam meredakan suasana setelah paparan panas dan sensasi dihidangkan.

"Kami juga percaya setiap pengacara dianugerahkan dengan bakat yang berbeza dan mempunyai kelompok peminatnya tersendiri. Bukan sekadar bertumpu kepada gurauan dan usikan semata-mata, jika diberi peluang, gandingan Zizan dan Awal mampu menyerikan program ini dengan corak pengacaraan yang sudah sebati dengan penonton."

Penerbit Melodi ini turut mengucapkan terima kasih kepada Dira Abu Zahar di atas komitmen yang diberikan sepanjang menjayakan rancangan ini.

"Kami juga mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan terima kasih kepada Dira Abu Zahar yang sentiasa komited bersama kami sejak Mac tahun lalu hinggalah ke penghujung bulan Mei ini. Selepas berbincang dan melalui persetujuan bersama, kami akur dan menerima keputusan Dira untuk megundur diri kerana ingin lebih menumpukan masa dan tanggungjawab kepada pelajaran dan juga perniagaannya. Pihak produksi dan TV3 akan terus menyokong Dira yang sememangnya berbakat bukan sahaja di dalam bidang pengacaraan malah juga lakonan."

Selain itu, pihak penerbit berharap agar para peminat dapat menolak segala tanggapan negatif bahawa berlakunya ketidaksefahaman antara pihak terbabit. Katanya, perubahan hos perlu dilakukan demi memastikan penjenamaan Melodi dan pengisian kandungannya akan terus diperbaharui, relevan dan menepati kehendak citarasa jutaan penonton.

Tambahnya lagi, "Pertukaran pengacara sepatutnya tidak menjadi isu sementelaah ianya merupakan satu tradisi yang positif."

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Awal Ashaari & Zizan Razak Pengacara Melodi Baru

Posted: 20 May 2012 10:56 PM PDT

PROGRAM HIBURAN SENSASI TAMPIL PENGACARA BARU
Gandingan Zizan & Awal Suntik Perubahan Positif

Kejayaan program hiburan sensasi no.1 Negara, Melodi bukan sahaja meraih perhatian penonton dari segi kandungan terkini dan infomasi bermutu, malah program terbitan TV3 ini meletakkan perantara berkaliber sebagai platform untuk berinteraksi bersama penonton setianya. Sejak mula diterbitkan pada tahun 1992, nama-nama seperti Dato' Mahadzir Lokman, Fauziah Datuk Ahmad Daud, Aznil Hj Nawawi, Azwan Hj. Ali, Raja Azura dan gandingan serasi Wahid (Senario) dan Fara Fauzana merupakan sebahagian besar daripada anak seni tempatan yang telah diberi kepercayaan memikul tugas berat mengendalikan program popular ini.

Awal Ashaari

Awal Ashaari

Lazimnya sudah menjadi tradisi TV3 untuk sentiasa memberikan suntikan segar untuk setiap program terbitannya. Sehubungan itu, bermula pada Jun ini Melodi akan memperkenalkan kemunculan duo baru, Zizan Razak bersama Awal Ashaari untuk meneruskan legasi Melodi menyampaikan infotainment kepada para penonton dan peminat program sensasi ini!

Menurut En. Azman Abd Gafar selaku penerbit Melodi, "Selepas perbincangan dalaman dan berdasarkan sesi pemilihan calon pengantara yang telah dilakukan beberapa bulan sebelum ini, pertukaran muka hadapan Melodi adalah satu langkah strategik dan wajar dilakukan. Kami yakin bakat dan potensi yang ada pada Zizan dan Awal kerana mereka mampu mengendalikan rancangan dengan keunikan dan stail tersendiri dalam meredakan suasana setelah paparan panas dan sensasi dihidangkan. Kami juga percaya setiap pengacara dianugerahkan dengan bakat yang berbeza dan mempunyai kelompok peminatnya tersendiri. Bukan sekadar bertumpu kepada gurauan dan usikan semata-mata, jika diberi peluang, gandingan Zizan dan Awal mampu menyerikan program ini dengan corak pengacaraan yang sudah sebati dengan penonton."

"Kami juga mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan terima kasih kepada Dira Abu Zahar yang sentiasa komited bersama kami sejak Mac tahun lalu hinggalah ke penghujung bulan Mei ini. Selepas berbincang dan melalui persetujuan bersama, kami akur dan menerima keputusan Dira untuk megundur diri kerana ingin lebih menumpukan masa dan tanggungjawab kepada pelajaran dan juga perniagaannya. Pihak produksi dan TV3 akan terus menyokong Dira yang sememangnya berbakat bukan sahaja di dalam bidang pengacaraan malah juga lakonan."

"Pihak penerbitan tidak mahu masyarakat mahupun para penonton setia Melodi beranggapan bahawa transisi ini adalah satu perkara negatif ataupun berlaku kerana ada ketidaksefahaman antara pihak terbabit. Ini merupakan perubahan yang perlu dilakukan demi memastikan penjenamaan Melodi dan pengisian kandungannya akan terus diperbaharui, relevan dan menepati kehendak citarasa jutaan penonton. Pembaharuan seperti ini berlaku untuk semua program TV3 bukan sahaja Melodi malah jika diperhatikan dengan teliti; pihak kami juga pernah membuat pembaharuan dari segi penerbit, wartawan penyiaran, kandungan dan penerbitan itu sendiri. Oleh itu, pertukaran pengacara sepatutnya tidak menjadi isu sementelaah ianya merupakan tradisi yang positif," ujar En. Azman lagi.

Tenaga produksi Melodi diterajui oleh Jamil Hassan selaku Penerbit Eksekutif, Azman Abd Gafar, Penerbit dan turut dibantu oleh Michelle Wee Lili selaku Penolong Penerbit termasuk barisan Wartawan Penyiaran, Azwan Azmi, Nurul Izza Safar, Nik Shafiq Hadari dan Saiful Azmi Jamsari.

Zizan Raja Lawak

Tags: , ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Gambar Sekitar Majlis Hari Jadi Zizan Razak Ke 28
 • Gambar Awal Ashaari di Karpet Biru AIM 18
 • Ucapan Awal Ashaari Sempena Ulangtahun Ke-3 Budiey.com
 • Gambar Awal Ashaari & Scha Alyahya di Valley of The Wind Korea
 • Gambar Awal Ashaari di Anugerah Bintang Popular 2011
 • Gambar Awal Ashaari & Scha Alyahya di Seorak Cable Car
 • Gambar Awal Ashaari & Scha Alyahya di Seoraksan National Park
 • Gambar Awal Ashaari Dalam Bas Korea Trip
 • Gambar Awal Ashaari & Scha Alyahya di Suwon Korea
 • Gambar Awal Ashaari di Majlis Resepi Perkahwinan Scha Awal
 • borak kosong

  borak kosong


  Notebook boleh dibuat untuk memasak

  Posted: 20 May 2012 09:00 PM PDT


  Zaman sekarang  memang benar serba komputer . Dari handphone yang berevolusi jadi smartphone, PC jadi laptop, dan munculnya notebook sampai jadi tablet komputer. Lalu bagaimana jika kita perlu komputer untuk memasak?

  Jangan salah, seorang bernama Dragan Trenchevski menemukan inovasi baru tentang notebook yang juga berfungsi untuk memasak. Alat itu sudah termasuk papan untuk memotong, alat parut, layar touchscreen dan wireless connectivity. Jadi sambil memasak kita boleh berinternet.
     Sebagai tambahan, terdapat beberapa tombol untuk menampilkan idea untuk menu baru, resep favorit, dan kandungan nutrisi dari bahan-bahan menu tersebut. Tentu saja selain koneksi wi-fi, juga ada bluetooth dan kamera, mengingat hal itu sudah menjadi komponen wajib bagi gadget zaman sekarang.  Boleh jadi ini masih berbentuk prototype, kerana masih banyak isu yang perlu diperhatikan misalkan keamanan, penggunaan daya, dan kebersihannya. Tapi, lebih dari itu ini adalah salah satu inovasi yang hebat, dan mungkin ke depannya juga akan jadi trend untuk gadget-gadget canggih khususnya di dunia masak memasak.

  "Doktor Gigi" Jalanan dari India [Video]

  Posted: 20 May 2012 08:45 PM PDT  Apa beza doktor gigi jalanan dan doktor gigi klinik? Temukan jawabannya pada sebuah video dokumenteri singkat mengenai cara kerja dokter gigi jalanan di India yang bakal membuat kamu bersyukur kerana orang tuamu dulu tidak membawa ke doktor gigi seperti ini.


  Falciano del Massico, Kota Dimana Penduduknya Dilarang Mati

  Posted: 20 May 2012 08:30 PM PDT

  Zaman sekarang tak hanya hidup yang makin susah, untuk mati pun susah. Bahkan untuk warga kota Falciano del Massico di Itali, kematian adalah sesuatu yang HARAM.  Kota berpenduduk 3700 orang itu mengalami masalah yang cukup pelik dan unik. Kerana lahan kota yang terus semakin berkurang, daerah perkuburan pun kini tak ada  sama sekali. Ketua kota yang pening menghadapi kendala ini dengan mengeluarkan sebuah peraturan yang tak biasanya kita dengar: Dilarang mati.
  Peraturan ini nampaknya membuast protes dari penduduk kota yang tak ingin jasad mereka dikubur di kota lain. Kerana dengan melakukan itu mereka harus mengeluarkan wang lebih banyak sebagai bayaran kepada kelompok mafia.

  Peluncur telanjang bikin heboh

  Posted: 20 May 2012 08:15 PM PDT


  TRIBUNNEWS.COM - Para pengunjung pantai dibuat merah padam kerana malu setelah seorang peluncurr bertubuh seksi dan berdada besar, Marama Kake, telanjang ketika meluncur di Pantai Noosa, Queesland, Australia. Demikian dilansir The Sun, Minggu (20/5/2012).
  Peluncur Ian Borland mengaku dirinya hampir jatuh dari papan lumcur ketika si perempuan montok itu melewatinya. "Saya telah melakukan surfing selama hampir 50  tahun dan tidak pernah melihat hal seperti ini. Ada 100 lelaki di sana ketika dengan santai meluncur," ujar Borland, lagi.
  "Tentu saja reaksi pertama adalah terkejut dan semua orang kemudian menganggapnya lumayan lucu. Kami semua merasa teruja," katanya.  The Courier-Mail menyebut peluncur itu bernama Marama Kake, berusia 32 tahun, dan berasal dari New Zealand.
  "Saya tidak berada di sana untuk menarik perhatian. Saya hanya suka meluncur tanpa ada sehelai benang pun," jelas Marama.
  "Saya menutup dada dan bahagian intim saya atau menjauh jika ada anak-anak di dekat saya. Selain itu, saya tak bermasalah dengan penjaga pantai danpihak berkuasa terkait kerana saya telah melakukannya selama bertahun-tahun di Australia dan New Zealand," tutu Marama.

  Instruktur Marah Dirakam Saat Mengajar Tari Bogel

  Posted: 20 May 2012 08:00 PM PDT


  TRIBUNNEWS.COM - Lima instruktur kelas tari striptis alias tarian bugil, Las Vegas, Stripper 101, mengajukan saman terhadap management kelas mereka, lantaran merakam diri mereka yang tengah mengajar tarian pole dan striptis.
  Dalam saman mereka, para instruktur mengatakan mereka tidak diberitahu tidak ada ruang lainnya, yang tersembunyi di dalam kelas mereka, yang berada di Theater V Miracle Mile. Selain itu penggunaan kamera, dilarang di dalam kelas.
  Mereka mengetahui dirakam, ketika seorang instruktur menemukan dua kamera tersembunyi pada 14 Januari. Setelah mengadu kepada pihak management, instruktur, Rachel Carter, mengetahui kamera itu tersambung kepada komputer di ruang manajer.
  Berdasarkan pemberitaan Las Vegas Sun, seperti dikutip dari Upi.com, Minggu (20/5/2012), para instruktur itu menyaman sebanyak 50 ribu dollar AS , atas pelanggaran privasi dan tekanan emosional berat yang mereka derita atas kejadian itu.
  PIhak produser kelas, Jennifer Arledge, mengajukan mosi ke pengadilan agar saman itu dihentikan.
  "Tuduhan bahawa kamera video dipasang di dalam kelas 'Stripper 101' diam-diam seperti yang dikatakan penggugat adalah palsu, kamera itu merupakan kamera keamanan yang dipasang untuk menjamin keamanan kelas," katanya.

  Mati dengan tangan terputus

  Posted: 20 May 2012 07:45 PM PDT


  KUALA LUMPUR - Seorang lelaki ditemui mati dengan lengan kanannya hampir putus selepas diserang sekumpulan lelaki di Jalan Mata Ayer 1, Taman Setapak di sini malam kelmarin.
  Dalam kejadian pada pukul 9 malam itu, S. Prabakaran, 27, mati di tempat kejadian akibat cedera parah di lengan kanan dipercayai diserang suspek yang bersenjatakan parang.
  Kejadian serangan itu turut mencederakan seorang lagi rakan Prabakaran. Lelaki berusia 28 tahun itu cedera parah di belakang badan dan kepala.
  Dia yang belum dikenal pasti dihantar ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) oleh orang awam.
  Ketua Polis Daerah Sentul, Asisten Komisioner Zakaria Pagan berkata, siasatan awal mendapati mangsa diserang di kawasan padang permainan yang terletak kira-kira 150 meter dari tempat mayat mangsa ditemui.
  "Selepas diserang, mangsa dengan lengan kanannya terkulai melarikan diri tetapi dia kemudian ditemui mati di dalam longkang," kata beliau ketika dihubungi di sini malam kelmarin.

  sumber : kosmo online

  Labah-labah berbisa jadi serangga peliharaan

  Posted: 20 May 2012 07:30 PM PDT


  MINUSINSK, Rusia - Seorang pemuda berusia 23 tahun, Yegor Konkin mengumpul 50 ekor labah-labah berbisa pelbagai spesies sejak dua tahun lalu.
  Dia menjadikan haiwan itu sebagai serangga peliharaan.
  Konkin meletakkan labah-labah itu di dalam beberapa bekas plastik di rumah ibu bapanya di sini, 425 kilometer ke selatan bandar Krasnoyarsk.
  Bisa labah-labah itu boleh menyebabkan manusia dan haiwan lain mati.
  Selain labah-labah, dia turut menjadikan kala jengking sebagai serangga peliharaan. - REUTERS
  sumber : kosmo online

  Lelaki tukar jantina gagal menang Ratu Cantik Universe

  Posted: 20 May 2012 07:15 PM PDT


  TORONTO - Seorang lelaki yang menjalani pembedahan penukaran jantina, Jenna Talackova gagal memenangi pertandingan Ratu Cantik Universe Kanada di sini kelmarin.
  Talackova, 23, bertanding bersama 61 peserta wanita.
  Namun, dia berjaya menempatkan diri dalam kalangan 12 peserta akhir dalam pertandingan itu.
  Talackova merupakan seorang daripada empat peserta yang dinamakan sebagai Ratu Cantik Congeniality.
  Semasa dia memperagakan bikini di atas pentas, para penonton memberikan sorakan kepadanya.
  Talackova menjalani pembedahan pertukaran jantina empat tahun lalu.
  Sebelum ini pihak penganjur membatalkan penyertaan Talackova dalam pertandingan itu kerana peraturan menetapkan hanya wanita tulen yang dibenarkan bertanding.
  Namun, peraturan itu dipinda selepas keputusan membatalkan penyertaannya mendapat bantahan daripada aktivis-aktivis lesbian, biseksual, gay dan transeksual.
  Pada pertandingan itu, Sahar Biniaz, 26, memenangi mahkota Ratu Cantik Universe Kanada. - Agensi
  sumber : kosmo online

  Buang ‘bola’ pada muka

  Posted: 20 May 2012 07:00 PM PDT


  BEIJING: Seorang lelaki China berjaya menjalani pembedahan membuang ketumbuhan sebesar bola sepak dari mukanya, baru-baru ini.
  Maklumat mengenai pembedahan itu yang dijalankan terhadap Chen Jianguo di Hospital Universiti Sun Yat-sen di Guangzhou bagaimanapun tidak banyak diperoleh.

  Namun, dua gambar ini menunjukkan perubahan drastik pada penampilannya.


  Lelaki berusia 37 tahun itu dikatakan mengalami ketumbuhan kecil di kepalanya sejak 1995.

  Kerana tidak mahu membebankan ibubapanya ketika itu, dia meninggalkan kampungnya di Liandu dan menetap di bandar Zhaoqing pada 1998.


  "Saya memberitahu mereka bahawa mereka hanya perlu menjaga adik saya.
  "Mereka boleh melupakan bahawa mereka pernah melahirkan saya," kata Chen kepada wartawan dalam video yang dimuat naikkan ke You Tube pada Mei tahun lalu.

  Chen berkata, dia sudah pun bersedia menerima sebarang kemungkinan sebelum pembedahan itu dijalankan.
  "Saya bersedia menjalani pembedahan itu walaupun risiko kesilapan adalah besar.

  "Jika berjaya, perkara pertama yang saya akan lakukan ialah pulang ke kampung. "Jika tidak, saya dengan senang hati mendermakan organ saya kepada orang yang memerlukan," katanya. - Agensi  sumber : myMetro  Umpan RM50 untuk ‘main-main’

  Posted: 20 May 2012 06:45 PM PDT


  KUALA LUMPUR: Seorang remaja kelainan upaya (OKU) dicabul empat lelaki yang masuk ke rumahnya di Cheras, di sini, ketika mangsa yang mengalami penyakit lembam tinggal bersendirian.
  Dalam kejadian jam 7 malam, Khamis lalu, empat suspek terbabit menceroboh rumah mangsa dipercayai untuk mencuri wang RM200 yang diletakkan di atas almari di ruang tamu.

  Menurut sumber, mangsa berusia belasan tahun yang dikatakan mengenali semua suspek kemudian diajak 'bermain-main' di dalam bilik dan setiap suspek mengumpan mangsa dengan upah RM50 setiap seorang.


  "Pada mulanya mangsa menolak, namun selepas dipujuk mangsa akhirnya terpedaya dan dia diajak masuk ke dalam bilik sebelum keempat-empat suspek mencabulnya.

  "Mujur kakak ipar mangsa datang ke rumah dan terkejut apabila mendapati ada empat lelaki berada di dalam bilik di rumah itu bersama mangsa yang hanya berkemeja-T, tanpa pakaian dalam," katanya.


  Sumber itu berkata, semua suspek melarikan diri dan kakak ipar mangsa kemudian membawa mangsa membuat laporan polis di Balai Polis Pudu sebelum melakukan pemeriksaan doktor.  Sementara itu, Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (Operasi dan Risikan) Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Khairi Ahrasa berkata, empat suspek terbabit yang berusia belasan tahun ditangkap sehari selepas laporan polis dibuat mangsa. Semua direman empat hari bermula Jumaat lalu.


  sumber : myMetro

  Koma menjelang hari nikah

  Posted: 20 May 2012 06:30 PM PDT


  SUNGAI MANIK: Persiapan untuk menjadi 'raja sehari' sudah lengkap termasuk wang hantaran RM8,000, namun hari bahagia sepatutnya dilangsungkan Ahad depan, terpaksa ditunda ke tarikh belum pasti apabila bakal pengantin perempuan terlantar koma di hospital sejak hampir seminggu lalu akibat kemalangan jalan raya.
  Zunaidi Mohamad, 36, kini tidak putus-putus berdoa agar tunangnya Siti Rozita Saidin, 26, dari Alor Bakong, Kuala Sungai Manik, di sini, pulih sepenuhnya akibat kecederaan kemalangan jalan raya di Simpang Tiga Kampung Bahagia, di sini, 16 Mei lalu.

  Siti Rozita yang masih tidak sedarkan diri, parah di kepala, kaki dan beberapa anggota badan lain selepas motosikal dinaikinya bertembung dengan sebuah kereta.


  Ketika ini, Siti Rozita masih dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB), Ipoh dan berada dalam keadaan kritikal.

  Zunaidi yang bekerja kilang berkata, dia pasrah dengan apa yang berlaku dan berharap bakal isterinya pulih secepat mungkin.


  Menurutnya, dia sudah menyiapkan semua kelengkapan perkahwinan, termasuk persiapan kenduri di rumah keluarganya di Felda Melati, Jengka 11, Pahang, yang dijadualkan 3 Jun depan.  "Bagaimanapun, majlis sambut menantu di rumah keluarga saya dan majlis akad nikah yang dijadual Ahad depan di rumahnya, terpaksa ditunda ke tarikh lain," katanya ketika ditemui, semalam.

  Menurutnya, dia menerima berita kejadian itu petang hari kejadian, daripada bapa tunangnya, Saidin Othman, 70, dan melawat tunangnya di hospital sejak dua hari lalu, namun keadaan tunangnya masih tidak berubah.
  "Ahli keluarga saya akan berbincang dengan pihak keluarga tunang dalam masa terdekat bagi menetapkan tarikh baru sebaik Siti Rozita sembuh," katanya.

  Sementara itu, bapa saudara Siti Rozita, Hakim @ Hasim Mohamad, 64, berkata pihaknya juga sudah menyiapkan segala persiapan majlis perkahwinan berkenaan termasuk sudah mengedarkan kad jemputan perkahwinan kepada saudara-mara dan penduduk kampung.


  "Bagi keluarga pengantin perempuan, saya memohon maaf kepada saudara-mara dan penduduk kampung di atas penangguhan majlis perkahwinan itu," katanya ketika ditemui di sini semalam.


  Menurutnya, kini tahap kesihatan Siti Rozita masih membimbangkan, malah hospital memantau kecederaan teruk dialami anak saudaranya itu.  sumber : myMetro

  Isteri hempuk suami dengan botol

  Posted: 20 May 2012 06:15 PM PDT


  KUCHING: Hanya kerana mempersoalkan cara isteri menguruskan wang perbelanjaan harian, seorang suami menerima nasib malang apabila kepalanya dihentak dengan botol oleh wanita itu yang berang, menyebabkan tempurung kepala mangsa retak dalam kejadian di rumah mereka di Jalan Matang, di sini, kelmarin.
  Sebelum kejadian pada jam 11 malam, mangsa yang berusia 32 tahun dikatakan berbual dengan isterinya yang berusia 20-an di rumah, sebelum timbul isu wang perbelanjaan harian mereka, menyebabkan wanita itu mula naik angin.
  Menurut sumber, berasakan suaminya tidak mempercayainya lagi, wanita itu tiba-tiba berang dan bergegas ke dapur sebelum keluar semula ke ruang tamu sambil memegang botol.

  "Tanpa diduga, dia menghentak belakang kepala suaminya dengan botol itu menyebabkan tempurung kepala mangsa retak serta darah banyak keluar.
  "Bukan itu saja, isteri muda itu dikatakan hanya melihat suaminya meraung, sebelum seorang jiran yang menyedari jeritan itu datang ke rumah mangsa bagi memberikan bantuan," katanya.  sumber : myMetro

  Kecoh penyamun menyamar mangsa

  Posted: 20 May 2012 06:00 PM PDT


  SERDANG: Lima perompak yang menghantar rakan mereka ke Hospital Serdang, di sini, yang parah selepas bergelut dengan mangsa ketika cuba menyamun sebuah kafe siber pagi kelmarin, kelam-kabut melarikan diri apabila terserempak mangsa jenayah mereka yang pergi ke hospital sama untuk mendapat rawatan.
  Sebaik mangsa, Saifullah Mishaldulmun, 21, yang cedera di kepala menjerit memaklumkan kepada petugas hospital bahawa individu yang dirawat di unit kecemasan itu penjenayah yang mencederakannya, kelima-lima perompak terbabit bergegas melarikan diri meninggalkan rakan mereka.
  Dalam kejadian pada jam 5 pagi itu, enam lelaki datang ke hospital itu merayu supaya seorang daripada mereka diberi rawatan kecemasan kerana cedera serius selain kehilangan banyak darah.

  Petugas yang mahu dikenali sebagai Mohd Akmal, 30, berkata, kumpulan lelaki itu memaklumkan rakan mereka cedera akibat diserang penjenayah ketika berada dalam sebuah kafe siber di Seri Kembangan, di sini.  Menurutnya, doktor memberi rawatan kecemasan kepada lelaki terbabit dalam bilik rawatan manakala lima rakannya menunggu di luar bilik berkenaan.  sumber : myMetro

  Nenek mati dilanggar cucu

  Posted: 20 May 2012 05:45 PM PDT


  SHAH ALAM: Seorang nenek berusia 80 tahun maut dilanggar cucunya yang tidak sengaja mengundur kenderaan dalam kejadian di Taman Ria, Sekinchan, Sabak Bernam, dekat sini, semalam.
  Mangsa, Salamah Samion meninggal dunia ketika menerima rawatan di Hospital Tanjung Karang.

  Dalam kejadian jam 9.30 pagi itu, cucu lelaki mangsa berusia 34 tahun bersiap untuk pulang ke rumahnya di Kuala Lumpur, bagaimanapun tidak sengaja memasukkan gear undur pada Proton Persona miliknya.


  Kereta yang mengundur itu melanggar pintu jeriji, pintu kaca dan binaan batu hadapan rumah itu pecah sebelum menimpa neneknya. Bahagian belakang kereta itu diletakkan menghadap rumah.

  Ketua Polis Daerah Sabak Bernam, Superintendan Noor Mushar Mohd berkata, wanita berusia 80 tahun itu dilaporkan meninggal dunia ketika menerima rawatan di Hospital Tanjung Karang sejurus selepas itu.  sumber : myMetro

  Hah! Baca Buku Boleh Orgasme

  Posted: 20 May 2012 05:30 PM PDT


  INILAH.COM,– Banyak faktor yang dapat mempengaruhi cepat atau tidaknya orgasme. Sebuah kajian baru menyebutkan, sebuah bacaan romantis boleh memicu orgasme singkat. Benarkah?

  Para ilmuwan yang tergabung dalam penelitian mengatakan, adegan percintaan pada novel-novel romantis yang biasanya digemari kaum Hawa dapat membahayakan kesihatan emosional anda.

  Menurut jurnal kesihatan yang diterbitkan di Inggris, novel romantis dinilai sebagai ancaman tak terlihat terhadap kesihatan wanita, baik secara seksual maupun emosional.

  Terlebih dengan semakin banyaknya kritik yang menyebutkan novel-novel romantis dinilai gagal mempromosikan seks aman dan kesabaran dalam mencapai orgasme.

  Susan Quilliam, seorang penulis Inggris menjelaskan, jika pembaca mulai percaya cerita fiksi romantis yang dihadirkan, mereka berpotensi menyimpan masalah sendiri.

  "Kadang-kadang hal terbaik dan paling bijaksana yang dapat kami lakukan untuk pesakit yakni untuk mendorong mereka untuk meletakkan buku dan menghadapi realiti," jelas Susan.

  Quilliam mengatakan, menurut sebuah survei hanya 11,5% dari pembaca novel romantis mengaku menggunakan kondom.

  "Dalam cerita, sang tokoh utama yang berperanan sebagai pahlawan biasanya menolak memakai kondom kerana dia tak ingin ada 'penghalang' antara dirinya dan pasangan," tegasnya.

  Inilah Lelaki Yang Seumur Hidupnya Menulis Puisi Cinta untuk Isterinya

  Posted: 20 May 2012 05:15 PM PDT

  REPUBLIKA.CO.ID,LONDON – Cinta sejati. Seorang lelaki menerbitkan sebuah buku yang berisikan puisi-puisi yang ditulis sepanjang umurnya untuk isterinya.

  Moss Rich, nama lelaki sejati itu, tidak pernah mengadakan pesta untuk merayakan pernikahannya dengan Milly. Mereka tidak memiliki foto pernikahan dan mereka tidak mampu berbulan madu. Tetapi setelah 72 tahun kemudian, pasangan ini menjadi pasangan paling romantis di England.

  Pada Hari Valentine tahun ini, Moss Rich yang merupakan veteran Perang Dunia dan sudah berusia 100 tahun itu menjadi penyair tertua disana. Dia memutuskan untuk menerbitkan kumpulan puisi cinta yang ditulis untuk isterinya selama puluhan tahun mereka bersama-sama.

  Pasangan ini pertama kali bertemu pada 1939 di sebuah pertunjukan di London's Unity Teater. Keduanya memiliki perasaan daya tarik antara satu sama lain. JATUH PADA PANDANGAN PERTAMA.

  Meskipun pandai menulis puisi, Moss mengakui bahawa ia biasanya cukup malu ketika datang untuk berbicara tentang cinta. "Saya tidak membuka hati saya dan membiarkan semua orang melihat apa yang ada di dalamnya", katanya. "Puisi saya mengungkapkan apa yang saya pilih untuk berbagi. Tetapi, segala sesuatu tidak dapat dimasukkan ke dalam kata-kata."

  Sekarang lebih dari 150 puisi cinta tercipta selama Moss dan Milly menikmati kehidupan pernikahan 72 tahun. Puisi, yang dibuat dengan tulisan tangan atau ditaip dengan mesin taip peribadinya, semuanya ditandatangani dan diberi tarikh. Semuanya ditujukan Moss untuk mencintai seumur hidup Milly yang kini berusia 93 tahun.

  Untuk merayakan pernikahan mereka yang romantik dan bahagia, Moss dan Milly memutuskan untuk menerbitkan koleksi puisi cinta pada hari yang paling romantis tahun, Hari Valentine. Dicetak pada kad pos bergambar dan berjudul 'A Lifetime of Love', kad telah dirancang untuk memungkinkan orang lain berbagi kata-kata Moss dengan orang yang mereka cintai.

  Lukisan yang dibuat daripada straw

  Posted: 20 May 2012 05:00 PM PDT

  image
  Hebat betul lukisan ini…orang yang membuat memang betul-betul kreatif

  Kaki 'Berotak' Pertama Dunia Pengubah Kehidupan

  Posted: 20 May 2012 04:45 PM PDT


  London – Seorang lelaki mengalami pemotongan kaki akibat kanser tulang. Berkat kaki buatan revolusioner ini, kehidupan lelakiini berubah drastik.

  David Johnson (19) menjadi lelaki pertama dunia yang mendapat kaki buatan yang mampu 'berfikir'. Kaki ini membuat Johnson boleh berjalan secara alami mengikuti gerak tubuh. Kaki buatan ini dirancang merasakan bahagian tubuh lain, bukan menerima perintah pengguna.

  "Kaki ini memberi lebih banyak kendali dan memberi saya kemampuan berjalan seperti semulajadi" ujarnya seperti dilaporkan Dailymail.

  "Kerana kaki buatan ini menggantikan otot yang 'hilang,' kaki ini mampu membantu saya naik tangga atau bangun dari kerusi serta berjalan di tanah datar," lanjutnya.

  Perangkat bertenaga bateri ini menggunakan teknologi bionik canggih yang mampu mengadaptasi langkah, kecepatan dan jenis medan serta mampu membantu mencegah terjatuh. Kaki buatan ini merupakan hasil perusahaan Islandia Ossur.

  Kaki buatan ini rasmi dilancarkan di Science Museum London dan telah digunakan German Health Service serta swasta lain yang bergerak di bidang kesihatan di Eropah.

  "Power Knee memberi harapan baru mereka yang mengalami pemotongan kaki," ujar juru bicara perusahaan itu.

  Perangkat ini mendorong pengguna menjadi lebih aktif dan mahu melakukan aktiviti yang mereka inginkan, katanya.[zonamaya]

  Kemaluan Lelaki Terus Mengecil Akibat Pemanasan Global

  Posted: 20 May 2012 04:30 PM PDT


  Impak perubahan iklim bagi kesihatan boleh dilihat dari makin meluasnya persebaran kuman-kuman penyebab penyakit menular. Bagi kaum lelaki, impaknya akan lebih terasa pada rata-rata ukuran alat vitalnya yang makin lama makin mengecil. Dalam sebuah laporan ilmiah setebal 15 halaman, seorang pengamat iklim independen melaporkan bahawa dari masa ke masa ukuran rata-rata alat vital kaum lelaki menyusut. Menurut rencana, laporan ini akan dipublikasikan dalam jurnal Nature edisi Disember 2011.


  Sean Johnson, pengamat iklim independen yang menyusun laporan tersebut mengatakan ukuran penis hampir selalu berbanding terbalik dengan fenomena-fenomena yang berhubungan dengan pemanasan global. Makin sering terjadi badai, peningkatan permukaan air laut dan melelehnya ais di kutub, ukuran alat viral justru makin kecil.

  Khabarnya, laporan penelitian yang belum banyak dibocorkan datanya dengan lebih detail ini akan dimuat tanpa ada tinjauan dari pakar lain yang lebih kompeten. Alasannya, kesimpulan ini diyakini sudah sangat mampu mempersatukan umat manusia khususnya kaum lelaki untuk lebih peduli pada lingkungan.

  "Gagasan bahawa ukuran penis menyusut akibat pemanasan global, yang notabene dipicu oleh perilaku manusia sendiri, akan mempersatukan kalangan ilmuwan, pemerhati lingkungan dan bahkan para politisi ke dalam satu tujuan bersama," ungkap editor jurnal Nature, Phillip Campbell seperti dikutip dari The Poke, Khamis (10/11/2011).

  Kerana baru akan dipublikasikan bulan depan, kebenaran informasi ini memang masih diragukan. Apalagi media yang mengabarkannya, The Poke terkenal dengan informasi-informasi ringan yang lebih kuat unsur komedinya dibandingkan akurasi faktanya. Terlebih selama ini, beberapa ilmuwan memang suka melontarkan joke-joke yang mengaitkan antara fenomena-fenomena pemanasan global dengan alat kelamin lelaki. Salah satunya pernah ditayangkan dalam program BBC Comedy, yang dikomentari dengan serius oleh seorang anggota parlemen Inggris.

  Dalam tayangan tersebut disebutkan, naiknya permukaan air laut akibat pemanasan global akan mengubah peta dunia dan Benua Eropa hanya akan menyisakan pulau kecil berbentuk penis. Seorang anggota parlemen Inggris, Jonathan Bethwell malah menanggapinya dengan serius.

  "Ini akan jadi bencana (Eropah berubah bentuk menjadi seperti penis). Memangnya siapa yang mahu tinggal di sana? Apakah berarti saya akan tinggal di sini (menunjuk bahagian pulau yang mirip buah zakar)?" ujar Bethwell sambil memegangi poster anti pemanasan global.

  Sumber : detikhealth.com

  Sampan kecil yang boleh dilipat dan sangat gempak

  Posted: 20 May 2012 04:15 PM PDT

  Jika anda ingin berlayar disebuah kolam ditaman kota ? atau pun sebuah tasik yang berada jauh ditengah kota ? Pasti anda memerlukan sebuah sampan , dan anda boleh menuju tempat itu dengan menumpang sebuah bas atau kereta sekalipun , segera bongkar kemudian rakit dan gunakan untuk berlayar.sampan yang direka khusus ini sangatlah praktik , portable dan boleh digulung , mudah proses membuatnya , sehingga sangat pantas apabila disebut sebagai alat pengangkutan air yang sempurna sekaligus melengkapi gaya hidup.
  Cara unik nak pamerkan barang

  Posted: 20 May 2012 04:00 PM PDT


  In Zhangye Pedestrian Mall of Lanzhou City,GansuProvince, a shopping mall breaks new ground, using "Bathing Beauty" as the advertising in huge shop windows; different styles of clothing and towels are hanged in the bathroom appliance.

  Hebat betul hiasan kereta Lamborghini ini sampai polis pun geram

  Posted: 20 May 2012 11:00 AM PDT


  Ngeri...Gambar lelaki dibunuh dengan 34 kesan tikaman

  Posted: 20 May 2012 10:30 AM PDT

  Nicodemus Dias, 27, berkahwin, yang tinggal di Juazeiro do norte, ditemui mati. Nicodemus telah dibunuh dengan 34 kesan tikaman di bahagian seluruh badannya. Pihak polis juga menemui pisau darah 50 meter dari tempat kejadian dan dipercayai adalah senjata yang digunakan untuk mengakhiri hidup Nicodemus. Saksi menyatakan ada terlihat seorang lelaki dengan pakaian yang berlumuran darah dalam keadaan mencurigakan.Polis menyiasat kes ini sama kes rompakan atau dendam.


  sumber : xtremesick

  Ibu bunuh bayi sendiri demi untuk menyelamatkan beribu nyawa

  Posted: 20 May 2012 10:15 AM PDT

  Terowong bawah tanah di desa Cu Chi kini lebih dikenal sebagai tempat sejarah yang menarik. Namun, lorong bawah yang menjadi tempat sembunyi perjuangan  Vietcong dalam perang melawan Amerika Syarikat (1959-1975) menyimpan sejumlah cerita kelam. "Ramai pelancong yang lebih mengagumi kisah  para pejuang Vietcong bersama dengan pasukan Vietnam dalam berperang melawan Perancis dan Amerika yang membantu Vietnam Selatan. Ada sejumlah kenangan pahit dan penderita yang dirasakan sekitar 10 ribu pejuang dan warga yang harus berpuluh tahun tinggal di lorong sempit dan gelap," kata Nhi Nguyen, seorang pemandu pelancong di Kota Ho Chi Minh.


  Satu kisah yang menyayat hati adalah pengorbanan seorang ibu bernama Le yang terpaksa membunuh seorang anaknya yang baru lahir demi menyelamatkan nasib banyak orang di lorong bawah tanah.Kisah ini terjadi ketika berlangsung ketika Vietnam berperang melawan Amerika.


  "Zaman perang, pemerintah meminta perempuan tidak berhubungan seks dengan pasangannya selama tinggal di terowongan. Namun, seorang perempuan  Vietcong waktu itu ternyata sudah mengandung," kata Nhi .


  "Ibu itu terpaksa melahirkan anaknya di ruang bawah tanah. Namun, bayi yang baru lahir, itu menangis dengan kuat. Ini sangat berbahaya," kata Nhi.


  "Tangis bayi itu boleh terdengar di atas permukaan tanah. Ini risiko membuat pasukan Amerika mengetahui dan menyerang terowongan," kata Nhi lagi.


  Maka, ibu itu tidak ada cara lain menghentikan tangisan anaknya selain membunuhnya. "Hidung bayi itu terus ditutup sampai anaknya tak bergerak lagi," ujar Nhi.


  Bagi para komandan dan pejuang Vietcong, langkah ibu Le merupakan tindakan yang nekad kerana biolehn menyelamatkan banyak jiwa dari serangan bom artileri dan pesawat tempur Amerika ke terowongan Chu Ci. Namun, perempuan itu menjadi sangat sedih dan akibatnyadia trauma.


  "Dia merasa sangat kehilangan atas kepergian anaknya yang terpaksa dibunuh. Maka, setelah Vietnam bersatu dan merdeka pada 1975, ibu itu jiwanya terganggu lalu bunuh diri," kata Nhi yang terbawa oleh kisah itu hingga mengalirkan air mata.


  Bosnya, Hung Tran, mengungkapkan bahwa kisah itu kini selalu diutarakan para pemandu wisata setiap kali mereka mengantar para turis ke terowongan Cu Chi.

  [Hebat] Alat Pengubah Kotoran Anjing Menjadi Energi Elektrik

  Posted: 20 May 2012 10:00 AM PDT

  Projek Park Spark adalah sebuah projek yang akan mengubah kotoran anjing menjadi sumber lelektrik yang boleh digunakan untuk kepentingan di lingkungan sekitar mulai dari penerangan lampu sampai elektrik untuk kedai-kedai kecil.  Pembangunan Park Spark akan difokuskan pada area-area atau taman-taman yang biasa dijadikan tempat bermain para anjing.

  Nantinya di sebuah taman akan dibuat sebuah tangki yang akan mengubah gas metane yang dihasilkan oleh kotoran dan kemudian akan mengubahnya menjadi sumber elektrik.  Sebagai pemilik anjing, tentu saja anda berkewajiban untuk membuang kotoran yang ada ke lubang yang telah disediakan dan  kotoran anjing milik anda boleh menjadi sumber elektrik.  Saat ini projek Park Spark sudah diterapkan di taman anjing, Cambridge, Massachusetts dimana hasil e;ktrik digunakan untuk menerangi lampu jalan disana.