Adsense

Sabtu, 29 Januari 2011

OHBULAN!

OHBULAN!


(Meh Gelak!) Generasi Anugerah Juara Lagu

Posted: 28 Jan 2011 11:28 PM PST

[unable to retrieve full-text content]Kredit penuh tanpa prejudis : Funny Profile Story

Gensekii – Kumpulan J Rock Malaysia

Posted: 28 Jan 2011 11:18 PM PST

Gensekii ditubuhkan pada 2009 dan berasal dari Kuala Lumpur. Band ini terdiri daripada 4 orang anak muda iaitu Yum (vokal), Kerry (Gitar), Eba (bass) dan Azzam (drum). Stail muzik yang dibawakan oleh band ini dipengaruhi dari negara Jepun. Gensekii mendapat nama daripada perkataan jepun yang bermaksud Rock. Band ini mendapat inspirasi daripada band-band yang sedia ada seperti The Predator, X-Japan, Glay, L'Arc-en-Ciel, Asian Kungfu Generation, Neo Universe, Deen & lain-lain. Kebanyakan lagu yang dihasilkan oleh band ini bertemakan kehidupan, cinta, keadaan semasa & sebagainya.

Enjoice single terbaru mereka berjudul Jauhi Aku.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

Zon Artis

Zon Artis


Rita Rudaini Dan Mertua Sudah Berbaik

Posted: 29 Jan 2011 06:35 PM PST

RITA RUDAINI DAN KELUARGA MERTUA SUDAH BERBAIK

Kami tumpang gembira bila mendengar yang hubungan keruh antara Rita Rudaini dan keluarga mertuanya sudah mula menjernih apabila kedua-dua pihak sudah menamatkan perselisihan faham yang tercetus hampir tiga tahun lalu.

Peristiwa air mata itu berlaku di Pusat Perubatan Prince Court, Jalan Tun Razak pada malam Khamis lalu apabila Aidil Zafuan, membawa ibu dan bapanya Azizah Arshad dan Abdul Radzak Salleh untuk menziarahi cucu mereka, Airit Rayyan Rizqin yang berusia dua tahun di pusat perubatan itu akibat demam panas.

Ketika tiba di pusat perubatan berkenaan, Rita telah meluahkan segala isi hati yang terbuku selama ini sehinggalah kedua-dua pihak bermaaf-maafan bagi menjernihkan segala kekusutan yang terjadi.

Paling menyentuh hati kami bila ibu Aidil yang juga ibu mertua Rita mengatakan "Emak sayangkan Rita. Mak restu perkahwinan Rita dengan Aidil," sambil memeluk Rita dengan linangan air mata. Kalaulah ini dikatakan sejak dulu lagi, pastinya perselisihan faham antara mereka takkan berpanjangan.

Dalam detik-detik yang turut disaksikan oleh ahli keluarga kedua-dua belah pihak itu, Rita juga turut mencium tangan Abdul Radzak sambil kedua-dua mereka meminta maaf di atas segala masalah yang telah berlaku selama ini.

Buang yang keruh, ambil yang jernih. Semoga ini permulaan yang baik untuk lebih mengeratkan hubungan antara Rita Rudaini, Aidil Zafuan dan juga keluarga kedua-dua belah pihak. Sumber berita mStar Online

Related Posts with Thumbnails
Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Ramai Artis Puas Hati dengan Aquila Emas

Posted: 29 Jan 2011 10:07 PM PST

AQUILA EMAS MEMPERKENALKAN BARISAN ARTIS DAN PERANCANGANNYA UNTUK SESI 2011

Agensi pengurusan artis serta perunding pembangunan dan pemasaran bakat Aquila Emas telah mengadakan majlis memperkenalkan artis-artis dibawah naungannya untuk sesi 2011 yang diadakan di Bangkok Connexion, Jalan Ampang, Kuala Lumpur.

Mereka adalah Ainul Aishah, Airis Yasmin, Amar Delon, Hafiz Halim, Hafidzuddin Fazil, Tengku Adrian, Tony Eusoff, Zed Zaidi, Zizan Nin dan yang terkini adalah Qimi Bakri.

Aquila Emas

Menurut Pengarah Urusan Aquila Emas, En Syarizan Md Isa beliau amat berpuas hati dengan pencapaian peribadi setiap artisnya sepanjang tahun 2010.

"Artis Aquila Emas telah melangkah ke satu peringkat yang lebih baik dimana pelakon terkenal seperti Ainul Aishah kini boleh menulis lirik dan menjadi komposer melalui dua single yang dilancarkannya pada tahun lalu, manakala Tony Eusoff pula sedang giat menjalani latihan teater muzikal 'Terima Kasih Cinta' yang akan dipentaskan di Istana Budaya pada Februari 2011. Ini menunjukkan perubahan positif terhadap kerjaya mereka yang selama ini hanya tertumpu pada bidang lakonan sahaja."

"Manakala artis Aquila Emas yang lain seperti Zed Zaidi telah berjaya mengembangkan perniagaannya dengan membuka francais Papa Rich di Heritage Row, pelakon dan pengacara Zizan Nin juga telah melangkah ke dunia teater dan kembali ke layar perak, manakala Diana Johor pula telah menerbitkan drama untuk siaran TV3" menurutnya lagi.

"Bagi tahun 2011, artis Amar Delon telah diberi kepercayaan oleh pihak Tall Order Production untuk mengarah, menulis skrip dan berlakon untuk drama rantaian RTM akan datang. Beliau juga terlibat dalam penggambaran filem 'Chow Kit' terbitan Primeworks Studios yang turut melibatkan artis Aquila Emas yang lain seperti Airis Yasmin, Lana Nodin dan Yasmin Hani" katanya lagi.

Aquila Emas juga mempunyai agenda tersendiri untuk tahun 2011. Dengan berbekalkan pengalaman menguruskan artis semenjak beberapa tahun lalu, Aquila Emas ingin bergiat aktif dalam aktiviti sosial dan kemasyarakatan bagi memupuk nilai-nilai positif di kalangan masyarakat. Antara aktiviti kemasyarakatan yang telah dianjurkan dan disertainya adalah Kempen Menderma Darah 1 Komuniti Ke 1 Komuniti serta kempen 10,000 Expression of Green KL baru – baru ini.

Menurut Tony Eusoff, beliau amat berpuas hati dengan pengurusan Aquila Emas yang banyak membantu serta memberi khidmat nasihat dalam karier seninya.

Manakala bagi pelakon Zizan Nin yang merupakan artis terawal menyertai Aquila Emas berkata beliau sangat menghargai pengurusan Aquila Emas yang telah memantau perkembangan kerjayanya sejak beberapa tahun yang lalu.

Malah Ainul Aishah serta Zed Zaidi turut bersetuju agar lebih ramai artis menyertai Aquila Emas untuk pengurusan kerjaya seni yang lebih professional dan berwawasan.

Turut hadir ke majlis tersebut adalah rakan media, ahli Celeb Nexus, rakan media sosial Facebook dan Twitter serta rakan penaja. Majlis turut diserikan dengan persembahan artis Aquila Emas.

Aquila Emas

Aquila Emas

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Majlis Ramah Mesra Bersama Artis Aquila Emas
 • Artis Aquila Emas & Celeb Nexus Jayakan Kempen Derma Darah
 • Airis Yasmin, Nazim Othman dan Tania Zara Artis Baru Aquila Emas
 • Majlis Sidang Media & Pra Pelancaran Celeb Nexus Komuniti Premium
 • Gambar Tania Zara Pelakon Pembantu Dalam Drama Kekasihku Seru
 • Mini Karnival Tari Tirana
 • Fouziah Gous Bergaun Emas di Red Carpet FFM23
 • Ainul Aishah Muncul Single Terbaru Don't Worry Honey
 • Profile Raja Farah Pelakon Drama Gadis Dari Bintang
 • Gossip Artis Tak Puas Hati Mahu Sebar Gambar Bogel
 • Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

  Sinopsis Filem Songlap

  Posted: 29 Jan 2011 07:38 PM PST

  Syarikat Produksi: Red Films Sdn Bhd
  Judul filem: Songlap
  Tahun Produksi: 2010
  Jenis filem: Drama / Aksi
  Durasi: 100 minit
  Bahasa: Bahasa Malaysia
  Tarikh di pawagam: 2011

  Tenaga Produksi
  Penerbit Eksekutif: Ahmad Puad Onah / Lina Tan / Lee Mee Fung
  Penerbit: Lina Tan
  Penerbit Penyelaras: Aileen Seet
  Pengarah: Effendee Mazlan / Fariza Azlina Isahak
  Lakonlayar: Fariza Azlina Isahak
  Pengarah Fotografi: Haris Hue Abdullah / Siew Ming Chai
  Penyunting: Wong Hui Lynn
  Penata Seni: Angie Choo
  Jurusolek: Susan Chaopradith, Jenny Kon
  Penata Busana: Muhammad Sharezzahadi Koh
  Pengurus Produksi: Karen Kuek / Nazreen Hara Raj
  Penolong Pengarah: Umi Salwana Omar

  Pelakon Utama
  Shaheizy Sam - Adam Besar (Am)
  Syafie Naswip - Adam Kecil (Ad)
  Sara Ali - Hawa

  Pelakon Pembantu :
  Omar Abdullah - Pak Din
  Rozie Rashid - Mak Minah
  Normah Damanhuri - Rita
  Hasnul Rahmat - Abang Mat
  Eliza Wong - Mama
  Berg Lee - Ah Keong
  Khirilridzuan - Hamzah
  Ayam Fared - Toyol
  Izzue Islam - Razak
  Fang Chyi - Ah Fong
  Charlene Meng Si Shi - Mei Mei

  Penampilan Khas
  Fauzi Nawawi - Chipun
  Rashidi Ishak - Man Remos
  Raja Nor Baizura - Kak Jah
  Eizlan Yusof - Yuppie Hubby
  Lisdawati - Yuppie Wife
  Nasir Jani - Cabdriver
  Kenji Sawahii - Dr Lee

  Songlap Teaser poster

  Sinopsis SONGLAP

  Berlatarkan bandar metropolitan Kuala Lumpur, SONGLAP mengikuti kisah dua adik-beradik – AM (Shaheizy Sam) dan AD (Mohd. Syafie Naswip) yang melibatkan diri dalam sindiket penjualan bayi yang diuruskan oleh seorang wanita bergelar MAMA.

  Kehidupan dua adik-beradik ini jauh berbeza; AM mengambil kesempatan dengan menggunakan business MAMA sebagai jalan pintas mendapatkan wang untuk kegiatan judinya, sementara AD mengimpikan kehidupan yang lebih baik dengan menyertai pertandingan tarian B-Boy.

  AD mula menyedari impiannya mungkin tidak tercapai setelah kehilangan kawan karibnya RAZAK kepada kancah dadah dan melihat dengan matanya sendiri nasib gadis-gadis muda yang dijual kepada sindiket pemerdagangan manusia.

  Apabila adik RAZAK, HAWA (Sarah Ali), yang sedang hamil terjebak dengan sindiket ini, AD tidak boleh menutup mata kepada situasi ini lagi dan terpaksa berlumba dengan masa untuk menyelamatkan HAWA tanpa menyedari bapa Hawa, PAK DIN juga sedang mencari anaknya yang telah hilang. Akan tetapi, niat baik AD untuk menolong HAWA telah menggoyahkan hubungannya dengan AM, dan pergelutan mereka akhirnya mencecah tebing maut.

  Berdepan dengan godaan dan pengkhianatan, dan dihambat samseng ganas di jalanraya, siapakah yang akan menang dalam pertaruhan nyawa antara dua saudara ini?

  Latar Belakang Red Films
  Red Films diasaskan pada tahun 2004 oleh Red Communications, sebuah syarikat penerbitan filem.

  Red Films diterajui sekumpulan karyawan filem yang berdedikasi dalam menjalankan usahasama dengan pengeluar dan pengarah filem di Malaysia dan serantau, dalam memajukan dan menerbitkan cerita untuk tatapan penonton dunia. Red Films amat teliti dalam setiap projek filemnya, dan menilai setiap filemnya atas dasar artistik, kesesuaian dan keunikan kualiti.

  Laman Web : www.songlapmovie.com

  Movie Still Songlap

  Movie Still Songlap

  Movie Still Songlap

  Click on the following buttons to share this article with your friends:

  Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Filem Songlap Lakonan Shaheizy Sam Tamat Pengambaran
 • Foto-foto dari Filem Qabil Khushry Qabil Igam
 • Movie Day Out Bersama Pembaca Sensasi Selebriti Filem Syurga Cinta
 • Poster Film Ah Long Ptd Ltd
 • Teaser Filem Apa Kata Hati Lakonan Raja Farah
 • Filem Mukhsin Menang 2 Anugerah!
 • Sinopsis Filem Pocong 2
 • Filem Indonesia Kangen Lakonan Bunga Citra Lestari & Rueben Elsihama Hadju
 • Poster filem Cintaku Forever & Cinta Nan Satu Sama?
 • ADV: Sinopsis Drama Sensasi Mingguan Lelaki Episod 4
 • Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

  borak kosong

  borak kosong


  Adakan khidmat untuk pelancong seks dengan haiwan diladangnya

  Posted: 29 Jan 2011 09:00 PM PST

  Seorang lelaki yang pernah didapati bersalah kerana menyeludup kokain ditangkap semalam selepas disyaki menguruskan ladang ternakan yang membolehkan pelawat mengadakan seks dengan binatang.
  Douglas Spink ditangkap di ladangnya berhampiran sempadan Kanada bersama-sama seorang pelancong Britain yang dituduh mengadakan seks dengan tiga anjing.


  Berpuluh-puluh anjing, kuda dan tikus peliharaan dirampas bersama-sama beribu-ribu gambar manusia melakukan seks dengan haiwan.

  Setakat ini tidak dapat dipastikan sama ada ladang berkenaan turut dikunjungi pelancong lain.

  Bagaiamanapaun, Penolong Pendakwa Raya, Susan Roe berkata, dia percaya ada pelawat lain yang datang sebelum ini.

  Spink belum didakwa atas tuduhan melakukan seks dengan binatang buat masa ini.

  Dia kini ditahan kerana melanggar syarat pembebasannya.

  Syerif Whatcom County, Bill Elfo berkata, ejen yang menyerbu kediaman Spink menemui video yang menunjukkan pelancong Britain, Stephen Clarke mengadakan seks dengan anjing. Dia dituduh melakukan kekejaman terhadap haiwan dan dihadapkan ke mahkamah Whatcom County.

  Pihak berkuasa menyerbu ladang Spink selepas menerima aduan daripada pejabat seorang peguam di Tennesse yang sering menerima panggilan telefon daripada lelaki itu mengenai satu kes seks dengan binatang.

  Suspek dalam kes itu, James Michael Tait sebelum ini mengaku membuat rakaman video mengenai seorang lelaki mengadakan seks dengan seekor kuda di negeri Washington pada 2005.   ~~ AP

  Sayed Man, Gangster Yang Menangis Saat Mendengar Al Quran

  Posted: 29 Jan 2011 08:00 PM PST

  Ketika pindah ke bahagian barat Jerman, setelah tembok Berlin runtuh, Sayed Mann, ketika itu berusia 12 tahun, adalah remaja yang tengah bingung mencari identiti diri. Keluarganya berasal dari Jerman Timur.

  Membesar di lingkungan sosialis, agama tidak pernah ada dalam kamus keluarga dan hidupnya. Dia cenderung tersenyum sinis saat melihat orang-orang pemeluk keyakinan tertentu, termasuk Muslim.

  Di Jerman Barat dia melihat situasi yang berbeza. Imigran lebih banyak dijumpai dan dia pun berkawan dengan beberapa orang asing.

  "Saya tidak terbiasa dengan kehidupan baru ketika itu," akui Sayed. "Kami setiap hari hidup seperti sampah. Idola kami adalah orang-orang kulit hitam Amerika yang tinggal di pemukiman terisolir," tuturnya.

  Mengidolakan mereka,lelaki yang dulunya bernama Syed Mann itu pun juga mencontoh perilaku para imigran itu. "Saya melakukan banyak hal buruk termasuk mencuri dan sebagainya," kenang Sayed.

  Hingga akhirnya dia bertemu dengan seorang imigran berasal dari Turki yang menjadi kawan akrabnya. Si kawan itulah yang kemudian mengenalkan Sayed pada Islam dan berhasil mengajaknya memeluk agama tersebut.

  Kawan Sayed memiliki abang seorang imam masjid tempatan. Ketika si adik memberi tahu niatnya untuk mengajak Sayed berkunjung ke masjid, sang imam mengaku tidak percaya.

  "Saya kata, 'Dia? Tidak Mungkin'. Tapi adik saya sudah bertekad bulat. Bahkan dia mengatakan Sayed akan memeluk Islam setelah dia balik," katanya.

  Tiga bulan kemudian, ketika si imam pulang kembali ia tiba-tiba disambut oleh Sayed dengan sapaan Assalamu'alaikum. "Wow saya terkejut. Ini benar-benar luar biasa," ujarnya. "Saya bahkan sempat bertanya (pada Sayed-red) 'Apa yang terjadi padamu?'".

  Rupanya si imam memahami selama ini Sayed selalu mencari, namun ia tak pernah-pernah meluangkan waktu dan cenderung mengabaikannya.

  "Ia mengatakan selalu percaya dengan adanya Tuhan, saya kira itulah yang menuntun dia," kata si imam. "Saya melihat ia bahagia telah menemukan Islam.

  Kini si imam bahkan menjadi guru mengaji Sayed. Dengan disiplin ia belajar bahasa Arab demi dapat membaca Al Qur'an

  Tapi Sayeed tak ingin disebut pindah agama. "Tak pernah ada istilah berubah agama dalam Islam," ujarnya. "Dalam Al Qur'an disebutkan tak ada paksaan dalam beragama," imbuh Sayed lagi.

  Lalu? "Saya lebih suka mendeskripsikan sebagai 'seseorang telah mengenalkan saya pada Islam dan saya menuju agama itu," papar Sayed.

  Ketika ditanya oleh Cengiz Kultur, sebuah proyek independen pembuatan film dokumenter tentang agama dan budaya di Jerman, mengapa ia memilih Islam, dengan mantap Sayed menjawab, "Karena pada akhirnya semuanya adalah, Islam," ujarnya menekankan pada makna kata tersebut yakni berserah diri.

  Ia telah mengucapkan ikrar dengan syahadat sepuluh tahun lalu. Sejak saat itu ia rajin membaca untuk mengetahui dan mengenal lebih dalam apa makna Islam, termasuk bagi dirinya.

  Islam bagi Sayed adalah menyerahkan keinginan diri di bawah kehendak Tuhan. Mengapa ia mau melakukan? "Karena dengan itu nanti saya dapat bertemu dengan Pencipta saya, saya dapat menjumpai surga. Saya berhak untuk itu dan saya kira itulah Islam menurut saya saat ini," papar Sayed ketika ditanya esensi Islam o

  Sejak sepuluh tahun pula, Sayed melakukan shalat lima kali dalam sehari. "Ketika anda shalat anda absen dan istirahat dari dunia dan seluruh isinya. Anda membersihkn dan menghadap Sang Pencipta," ujarnya.

  Ia mengaku tak ada strategi khusus untuk melakukan shalat lima kali dalam sehari di Jerman. "Setiap orang pasti bisa menemukan tempat untuk berwudhu, membasuh diri dan melakukan shalat," ujarnya tanpa beban.

  Sayed mengaku menemukan keyakinannya setelah diskusi panjang dengan si kawan tadi dalam satu malam. "Setelah itu saya langsung menyatakan ingin pergi ke masjid bersamanya," ungkap Sayeed.

  Ketika itu subuh dan seorang anak kecil tengah melantunkan ayat-ayat suci Al Qur'an. Tiba-tiba Sayed pun menangis. "Saya tidak tahu mengapa. Saya tidak paham bahasa Arab, saya tidak tahu apa yang ia baca, tidak tahu apa pun," kenangnya.

  "Tapi hati saya jelas telah memahami sesuatu. Itu benar-benar pengalaman luar biasa," tutur Sayed. "Saya yang hidup di jalan ala gangster tiba-tiba bisa menangis dan tidak tahu mengapa."

  Kini selain ketenangan dan keteraturan hidup Sayed juga menemukan hal berharga lain dalam Islam. "Ketika anda menjadi seorang Muslim, anda kehilangan teman tetapi anda mendapatkan saudara," ujarnya. Dengan segera anda menjadi anggota sebuah keluarga. Ini sesuatu yang tidak bisa saya peroleh dalam gereja-gereja di Jerman."

  [GILA] Emak tembak anaknya yang suka mengumpat

  Posted: 29 Jan 2011 07:00 PM PST

  gambar hiasan

  TAMPA: Seorang isteri tentera menembak mati anak lelakinya yang dalam perjalanan ke sesi latihan bola sepak sebelum memandu pulang dan melepaskan tembakan ke kepala anak perempuannya yang sedang belajar, kata polis semalam.

  Julie Powers Schenecker mendakwa, dia mengambil keputusan itu kerana bosan apabila kedua-dua anaknya 'kurang ajar'.Jurucakap polis, Laura McElroy, berkata Julie mengaku membunuh selepas pihak berkuasa menemuinya berlumuran darah di belakang rumah.

  "Ibu Julie menghubungi polis kerana mengesyaki ada sesuatu yang tidak kena apabila dia gagal dikesan selepas mengadu tertekan serta bosan dengan kerenah anaknya," katanya.Suami Julie, Parker Schenecker, kini bertugas di Qatar dan dimaklumkan mengenai kejadian itu semalam.

  Ketika disoal siasat Julie, 50, mendakwa dia mengambil tindakan itu kerana kedua-dua anaknya selalu mengumpatnya.Setakat ini polis tidak mengesyaki Julie ada motif lain.

  Mayat Calyx Powers Schenecker, 16, ditemui di bilik tidur tingkat atas rumahnya, manakala adiknya, Powers Beau Schenecker, 13, dalam kenderaan pelbagai guna suspek.

   Afidavit penahanan menyatakan, Julie melepaskan dua tembakan di kepala anak lelakinya ketika dalam perjalanan menghantar mangsa menjalani latihan bola sepak.Apabila pulang, Julie membunuh anak perempuannya pula. - AP

  Ada sekolah di China melarang pelajarnya berdekatan tidak kurang 20 inci

  Posted: 29 Jan 2011 06:00 PM PST

  Baru-baru ini, sebuah sekolah di Kota Chengdu melarang pelajar lelaki dan wanita untuk saling berdekatan. Para pelajar berbeza jenis kelamin diharuskan menjaga jarak minima 20 inci atau setengah meter.

  Pihak sekolah Yandao Jie Middle School menyatakan pembatasan tersebut agar pelajar tak terlalu intim satu sama lain di lingkungan sekolah. Aturan ini dikeluarkan demi mengajarkan para remaja sopan santun.

  Bila kedapatan pelajar saling berdekatan, mereka akan mendapat peringatan. Hukuman terberat yang diterima remaja pelajar yang tak patuh adalah dikeluarkan dari sekolah.

  Seperti dikutip Telegraph, pihak sekolah memberikan catatan bagi setiap murid yang akan melanjutkan pendidikan ke sekolah terbaik atau sekolah di luar negeri, angkatan bersenjata atau ke parti komunis China.

  Menurut media tempatan China, aturan baru mengenai pergaulan remaja di sekolah untuk memberikan pelajaran kesopanan pada pelajar. Di negeri China setiap pelajar diajarkan segala sesuatu, dari cara makan, berbaris, hingga berbicara.

  Sekolah Jie Yandao, sekolah mewajibkan tiap pelajarnya berpakaian kemas dan sesuai ketentuan, serta jarak ideal lelaki dan perempuan iaitu 70 cm - 1 meter.

  [Berita sedih] Mayat bayi dalam longkang

  Posted: 29 Jan 2011 05:00 PM PST

  Manusia oh manusia...saya petik dari kosmo online


  BATU PAHAT - Penduduk Taman Mekar, Ayer Hitam dekat sini gempar apabila mayat seorang bayi lelaki lengkap dengan tali pusat dan uri ditemui di dalam longkang berair yang masih dalam pembinaan di kawasan perumahan tersebut pagi semalam.

  Mayat bayi itu ditemui seorang pekerja kontrak, Hamid Marsuki, 43, pada pukul 8.10 pagi ketika hendak memulakan tugas membina tembok rumah dan longkang di Jalan Mekar 5 di taman tersebut.

  [Gila] Seluar jeans tidak dicuci 15 Bulan dipakai untuk kuliah setiap hari

  Posted: 29 Jan 2011 04:30 PM PST

  Josh Le, seorang mahasiswa di University of Alberta, menggunakan seluar jeans ketat dari bulan September 2009 sampai Desember 2010, tanpa mencucinya sama sekali, hanya untuk melihat seberapa banyak bakteria yang boleh hidup di seluar jeans itu.  Sebagaimana dikutip dari odditycentral.com, bahawa seluar itu terbuat dari seluar jeans yang tidak menggunakan bahan kimia apapun, sehingga Le fpikir ini akan membuat sarang yang "nyaman" bagi bakteria selama 15 bulan. Dia menyatakan dia mengenakan seluar jeans hampir setiap hari. Dan yang cukup menakjubkan, celana jeans itu katanya tetap nampak tetap bersih dan mempesona. Wah..

  Kaum hawa mesti suka laptop berbentuk begini

  Posted: 29 Jan 2011 10:35 AM PST

  h5dawwmd
  warna menarik..siap ada barangan make up….Gerenti kaum hawa suka

  Sayangkan ibu wajib tonton video seorang budak 6 tahun menjaga ibunya yang lumpuh

  Posted: 29 Jan 2011 09:40 AM PST

  SubhanaLlah, Maha Suci Allah! Sangat mengharukan! Itulah sebagian besar ungkapan ratusan kawan di FB ketika seorang teman share sebuah tayangan di SCTV tentang kisah anak usia 6 tahun mengurus ibunya yang lumpuh. Bahkan tidak sedikit di antara ratusan facebooker ini menitikkan air mata ketika menyaksikannya.


  Sinar nama kanak-kanak itu menampakkan bakti, cinta dan kasih sayangnya pada sang bunda, mengabaikan masa kecilnya pada ketika anak-anak seusianya menghabiskan waktunya dengan bermain, sementara dia harus berada di samping bundanya yang sakit sejak dua tahun lalu,

  Rumah Murni, nama ibu yang lumpuh ini terletak Desa Riso, Kecamatan Tapango, Polewali Mandar, Sulawesi Barat, Walau nampak jauh dari keramaian kota, tapi rumah Murni juga tidak luput dari keramaian Pemilu lalu. Terbukti dengan banyaknya sticker partai dan caleg yang tertampel di dinding rumah kayu sangat sederhana itu. Tapi sepertinya para politisi dan ahli parti itu mengabaikan dengan apa yang terjadi di tengah keluarga miskin ini. Para tetanggalah yang terkadang memberikan bantuan ala kadarnya untuk Murni dam putrinya, Sinar. Kerana suami Murni sendiri merantau ke Malaysia.

  Sinarlah yang membantu dan menemani ibunya selama ini. Mulai dari memindahkan atau menggeser tubuhnya, masak, makan, minum, mandi hingga buang air. Semua itu ia kerjakan sendiri dengan penuh cinta. Tayangan yang ditampilkan SCTV ini bahkan sanggup meruntuhkan air mata mereka yang menyaksikannya. Ada rasa iba dan takjub sekaligus melihat anak yang berusia 6 tahun yang nampak penuh tanggung jawab melakukan tugas mulianya, sambil mengusap mesra pipi ibunya.

  Anak yang baru darjah satu Sekolah Dasar ini bahkan kerap terlambat ke sekolah kerana harus mengurus ibunya. Begitu pula setelah pulang sekolah. Nyaris seluruh waktunya telah dia persembahkan bagi ibunya yang sakit parah. Walaupun Sinar memiliki lima orang kakak dan juga belum dewasa, namun mereka semua tinggal terpisah dengannya. Faktor ekonomi membuat mereka menjadi pembantu rumah tangga.

  Kisah Sinar, kanak-kanak berusia 6 tahun ini mengajarkan kepada kita bagaimana seharusnya berbakti kepada kedua orang tua. Walau di antara kita mungkin ada yang bertanya, apakah kerana usianya yang masih sangat belia itu yang membuat Sinar mampu memahami arti berbakti kepada orang tua? Kerana kita sendiri hairan melihat perilaku seorang anak yang sudah dewasa yang tak sudi melayani ibunya yang sakit dan tak mampu lagi berbuat apa-apa. Dia telah kehabisan cinta dan kasih sayang untuk ibunya.

  Tapi begitulah Allah mengajarkan kepada kita tentang cinta kasih kepada orang tua melalui anak kecil ini. IA telah letakkan dalam hatinya pada saat banyak manusia yang justru tak memilikinya. Semoga saja ibu Murni dapat segera sembuh dari penyakit yang menimpanya. Dan putrinya, Sinar, senantiasa diberikan kekuatan oleh Allah Ta'ala berbakti kepada ibunya.
  sumber : www.mypepito.info
  Keldai bunuh lelaki yang meliwatnya

  Posted: 29 Jan 2011 08:45 AM PST

  Arab Saudi : Lelaki dalam yang mati dalam gambar  mati disebabkan tendangan Himar atau keldai yang tidak rela diliwat.  Polis Arab saudi telah mengesahkan kejadian tersebut, lelaki tersebut membawa keldainya ke tempat yang sunyi di tengah padang pasir, semasa  melakukan liwat terhadap keldai dan dia dalam keadaan mabuk, keldai tersebut sempat menendang 3 kali keatas muka lelaki tersebut dan satu tendangan keatas dadanya sehingga menyebabkan lelaki tersebut  mati ditempat kejadian.

  Subhanalah, Maha Suci Allah yang menciptakan Syariat Islam sebaik-baik Syariat untuk menjaga jasad dan rohani umat Islam daripada menjadi lebih hina daripada binatang.

  Sumber : peribadirasulullah.wordpress.com

  Bagaimana kalau gerabak keretapi ada tempat sauna?

  Posted: 29 Jan 2011 07:25 AM PST

  Kalau  gerabak keretapi ada sauna pasti gempak..
  perjalanan jauh tak lah membosankan sangat..khabar di Itali ada yang mencipta
  gerabak begini....

  Hebat betul hiasan kereta Lamborghini ini sampai polis pun geram

  Posted: 29 Jan 2011 06:50 AM PST


  Ketam hisap rokok

  Posted: 29 Jan 2011 05:30 AM PST
  LETAK MAKLUMAT IKLAN

  Kegunaan berus gigi yang kamu tidak pernah terfikir

  Posted: 29 Jan 2011 04:53 AM PST

  Bila keadaan terdesak kadang-kadang timbul idea yang pelik seperti
  kegunaaan berus gigi ini....
  Aksi kura-kura takutkan anjing

  Posted: 29 Jan 2011 03:00 AM PST  LETAK MAKLUMAT IKLAN

  Jaket unik dari kulit manusia?

  Posted: 29 Jan 2011 02:00 AM PST

  Mendengar  jaket dibuat dari kulit manusia pastinya sangat mengerikan dan kita cuba membayangkannya saja kita mungkin tidak mampu. Tapi tidak dengan jaket yang satu ini, yang dibuat dengan konsep "pakaian tak terlihat". Sebuah jaket yang telihat seperti 'daging berwarna', mirip warna kulit manusia dan bentuknya mengikuti lekuk tubuh. Mengenakan jaket ini mungkin akan membuat sebahagian orang setidaknya melirik dua kali kepada anda, bahawa anda tidak memakai baju.


  Buku yang dipinjam selama 221 tahun tak pernah dikembalikan!! Siapakah peminjamnya?

  Posted: 29 Jan 2011 01:00 AM PST

  NEW YORK--Hampir 221 tahun lalu, presiden pertama Amerika Serikat, George Washington, meminjam buku The Law of Nation karya Emer de Vattel. Tarikh itu berdasar catatan oleh admin Perpustakaan Kota New York, pada  5 Oktober 1789. Sejak itu, buku tersebut tak pernah kembali.
  Mereka baru menyedari ada koleksi yang ghaib ketika mengemaskan perpustakaan awal tahun ini. Sejumlah buku ghaib antara tahun 1789 hingga 1792, dan sejumlah nama popular terkait di dalamnya, antara lain John Adams, John Jay, Aaron Burr, Alexander Hamilton, George Clinton, dan lain-lain. Satu lagi, itu dia, presiden pertama AS. Setelah dikira, denda yang patut dikenakan kerana lembat mengembalian buku itu sebanyak 300 ribu dolar AS. Namun perpustakaan hanya menghendaki buku tersebut kembali.

  Beberapa hari setelah berita ghaibnya buku-buku itu diberitakan New York Daily News, mereka ditelefon ahli waris George Washington. Ktua rumah tangga istana Washington di Virginia menyatakan buku yang dimaksud sudah tak ada, namun mereka memupnyai buku dengan judul dan penulis sama namun cetakannya berbeza.

  Pihak perpustakaan menyetujuinya. Apalagi dalam buku ini ada juga beberapa catatan dari sang tokoh. Maka untuk menandai kembalinya koleksi itu, mereka membuat perayaan kecil kelmarin. Sayangnya, tak disebutkan apakah pihak ahli waris George Washington juga membayar denda atau tidak pada perpustakaan ini...

  Heboh pencari cacing dapat tangkap cacing naga sepenjang 2.5 meter

  Posted: 29 Jan 2011 12:00 AM PST

  Warga di kawasan Tanjung Api-api, Banyuasin, Sumatera Selatan, dihebohkan dengan penemuan cacing nipah sepanjang 2.5 meter. Uniknya lagi, cacing itu punya dua taring besar di kepala.

  Kerana bentuknya yang unik, warga sekitar menyebut haiwan  itu sebagai cacing naga. Badan cacing naga seukuran jari warna merah ini, sedikit mirip lipan yang punya banyak kaki di sepanjang bagian bawah tubuh. Namun, terlihat dan terasa lebih lembut seperti haiwan mollusca.

  Cacing ini ditemukan oleh Timan.Dia mengatakan, cacing tersebut ditangkap dengan menggunakan besi yang dibentuk seperti garpu. "Saya tidak ikut karena takut," kata War.

  Timan yang sehari-hari bekerja sebagai pencari cacing tak menyangka mendapat cacing naga sepanjang 2.5 meter.

  Rosinta, mahasiswi pascasarjana Universitas Sriwijaya, Palembang yang sedang melakukan kajian untuk tesis kajian lingkungan di pelabuhan feri Tanjung Api-api terkejut melihat cacing ini. "Saya baru lihat ada cacing panjang seperti itu," kata Rosinta

  Akibat berpakaian seksi,sendiri terima akibatnya

  Posted: 28 Jan 2011 11:00 PM PST

  Akibat berpakaian seksi gambar diambil oleh pemuda ini...
  Siapakah yang patut dipersalahkan dalam hal begini?
  Pemuda yang bernafsu atau wanita yang menaikan nafsu ?
  sumber gambar : mran3238.wordpress.com

  Gila dan pelik] Bunuh anak kerana lebih mesra dengan ibu

  Posted: 28 Jan 2011 10:00 PM PST


  Seorang lelaki membunuh anaknya, Xiah, yang baru berusia tujuh bulan semata-mata kanak-kanak itu lebih mesra dengan ibunya.


  Pendakwa raya berkata, Larry Greene menengking dan menumbuk dada anaknya kerana bayi itu menangis ketika menjaganya di kediaman mereka di Queens. Xiah tidak bernafas beberapa minit kemudian dan meninggal dunia di Hospital Queens, kanak-kanak keempat yang meninggal dunia akibat didera ibu bapa dalam tempoh lima minggu.

  Xiah memiliki kesan lebam di kepala, dua di leher dan lima di dada yang disahkan bekas tumbukan orang dewasa.

  Ibu Xiah, Cassandra Nady, meminta Greene, 20, menjaga anaknya di kediamannya di St Albans.

  "Dia mendakwa anak saya jatuh ketika disusukan tapi hakikatnya jauh sama sekali," kata Cassandra.

  Pendakawa raya berkata, mereka memiliki rakaman pengakuan Greene yang mengaku memukul anaknya kerana marah Xiah lebih mesra dengan ibunya.

  Kakak Greene, Laquana Greene, 25, tak yakin adiknya sanggup melakukan perkara sekejam itu.

  "Larry seorang yang baik dan tidak mungkin sanggup melakukannya. Ini hanya satu salah faham," katanya.

  Greene didakwa melakukan pembunuhan kelas kedua dan jika didapati bersalah boleh dipenjara maksimum 25 tahun.

  Pendakwaraya Queens, Richard Brown berkata, Xiah kanak-kanak kesembilan didera penjaga sejak sembilan bulan lalu.

  "Tiada alasan terhadap tindakan tidak berperikemanusiaan ini," tegas Brown.

  sumber : mran3238.wordpress.com