Adsense

Khamis, 9 Mei 2013

Berita Harian: Hip

Berita Harian: Hip


Yuna lancar EP sulung di Amerika

Posted: 08 May 2013 03:47 PM PDT

Los Angeles (Amerika Syarikat): Penyanyi Malaysia, Yunalis Zarai, 26, atau Yuna menghiburkan peminat dalam showcase maya sempena pelancaran EP sulungnya berjudul Sixth Street di Indie Pop Studios, di sini, petang semalam.

Nyanyi semua lagu

Dalam persembahan kira-kira 30 minit bermula jam 5 petang (9 pagi waktu tempatan) itu, Yuna menyanyikan semua lagu ciptaannya dalam album yang diterbitkan Verve Music Group, iaitu I Wanna Go, Right Again, Young, Let Love Come Through dan Musician.

Ketika mendendangkan lagu Let Love Come Through, Yuna tampil bersama penyanyi rap, Kyle, manakala lagu I Wanna Go pula dipilih sebagai single pertama album berkenaan.

Terdahulu, peminat yang mahu melihat aksi Yuna secara langsung di Amerika Syarikat boleh melayari laman web stageit.com dan membeli tiket berharga AS$10 (RM30) seorang.

Dalam temubual BH bersama Yuna sebelum ini, penyanyi berhijab ini mengakui berdebar menantikan sambutan peminat terhadap album sulung di AS. Peminat di
Malaysia juga boleh mendapatkan album Sixth Street melalui talian atau iTunes Malaysia.
Pada Disember 2011, Yuna menjadi artis pertama negara mengadakan showcase maya khusus untuk lebih 10,000 pelanggan internet Maxis.