Adsense

Jumaat, 22 Februari 2013

Berita Harian: Hip

Berita Harian: Hip


Eksklusif: Sempat bersama tiga bulan

Posted: 21 Feb 2013 04:16 PM PST

Suami bekas tunang Fizz dedah nikah 9 Mac
tahun lalu
Kuala Lumpur: Usahawan yang mendakwa suami bekas tunang pelakon, Fizz Fairuz, mendakwa hanya menjalani hidup sebagai suami isteri selama tiga bulan selepas bernikah dengan Azlyn Massiela Mohd Nazar setahun lalu. Beliau yang enggan mendedahkan identitinya mendakwa bernikah dengan Azlyn, 26, pada 9 Mac tahun lalu, di selatan Thailand, tanpa ditemani sesiapa.

Dapatkan naskhah BH hari ini untuk berita lanjut atau muat turun versi digital di http://subscription.nstp.com.my/

Siri jelajah ABPBH bermula

Posted: 21 Feb 2013 04:12 PM PST

Ramai artis terkenal bakal gamatkan The Spring, Kuching Ahad ini

Anugerah Bintang Popular BH (ABPBH) tahun ini bakal menyaksikan anjakan besar apabila siri jelajah yang membariskan ramai finalis merentas ke Kuching, Sarawak, pada 23 dan 24 Februari ini.

Andai edisi terdahulu hanya membabitkan lokasi di semenanjung, ABPBH ke-26 melangkau lautan apabila buat julung kali bertemu pembaca setia BH dan penyokong tegar majlis pengiktirafan berprestij ini di Borneo.

Pusat beli-belah The Spring bakal digamatkan kehadiran Aaron Aziz, Black, Hazama, Zizan Razak, Sleeq, Fara Fauzana, AG, Nabila Huda, Jihan dan tidak ketinggalan Didie Alias serta Along Cham sebagai hos acara. Acara di lokasi terbabit bermula seawal jam 2 petang, Ahad ini.

Finalis beramal

Jawatankuasa Pengelola Jelajah ABPBH, Mas Ayie Mas Omar, berkata selain bermesra dengan pengunjung, barisan selebriti popular turut mengadakan kerja amal dengan melawat Sekolah Sains Kuching pada 23 Februari.

"Usaha ini bukan hanya bermatlamat mendekatkan artis dengan peminat di Sarawak, malah kita mahu kunjungan ini lebih bermakna dengan melengkapkan siri jelajah ABPBH pertama ini dengan kerja amal.
"Andai pada Ahad nanti orang ramai dihiburkan dengan persembahan artis selain berpeluang membawa pulang hadiah, kunjungan ke sekolah berkenaan pula membabitkan sesi berkongsi pengalaman serta menyuntik semangat pelajar, sukaneka dan diakhiri simbolik menanam pokok," katanya.

Peluang dapatkan barangan eksklusif

Katanya lagi, sudah pasti siri jelajah yang menjadi tradisi sejak beberapa tahun lalu membawa makna besar buat penganjur dalam usaha menghargai sokongan seluruh peminat.

Lebih menarik, orang ramai juga boleh mendapatkan barangan eksklusif ABPBH 2012 seperti baju T, bantal, gelas, thumb drive dan lain-lain di gerai jualan serta melawat gerai penaja.

Malam kemuncak ABPBH 2012 yang mendapat sokongan AirAsia selaku penaja penerbangan rasmi dijadualkan berlangsung di Stadium Putra Bukit Jalil pada 7 April ini.

Selepas berkampung di Kuching, rombongan artis bakal menuju ke Village Mall, Alor Setar pula pada 3 Mac.

My Gosip .com | Gosip Artis Malaysia Terkini Dan Gambar Artis Malaysia

My Gosip .com | Gosip Artis Malaysia Terkini Dan Gambar Artis Malaysia


Jangan Babitkan Saya Dalam Kontroversi Ini – Almy Nadia

Posted: 22 Feb 2013 12:49 AM PST

Posted: 22 February 2013 at 4:49 pm  

almy nadia

Almy Nadia yang awal-awal lagi sudah mengatakan yang dia tidak mahu masuk campur urusan Fizz Fairuz dan bekas tunangnya, Azlyn Massiela, Namun apabila Azlyn telah memetik nama Almy Nadia dalam kenyataannya semalam telah memaksa Almy Nadia untuk membuka mulut..

Sebelum ini, melalui berita Harian, Azlyn Massiela ada mengatakan yang Fizz Fairuz masih lagi berjumpa dengan Almy Nadia ketika hubungan mereka berdua sudah semakin serius bercinta.. Malah, Almy Nadia juga ada memakai baju sejuk pembelian Fizz Fairuz buatnya ketika sama-sama menjayakan sebuah program di Korea..

Kenyataan Azlyn Massiela itu nyata membuat Almy Nadia kehairanan.. Mengapa dan kenapa namanya dikaitkan dalam permasaalahan mereka sedangkan ketika itu hubungan Almy Nadia dan Fizz Fairuz sedang tergantung tanpa jawapan sebelum Fizz Fairuz secara tiba-tiba telah bertunang dengan orang lain..

"Saya tidak tahu motif Azlyn dengan memetik nama saya pula dalam permasalahan mereka sedangkan sejak awal lagi, saya terkejut apabila mengetahui Fizz sudah bertunang walaupun hubungan kami masih tergantung tanpa jawapan. Tapi, saya optimis dan sentiasa positif menganggap semua dugaan Allah."

"Kini apabila mereka berdepan kontroversi, saya pula dibabitkan sama. Saya tidak mahu mengulas lanjut mengenai dakwaannya mengenai saya dan Fizz masih bertemu ketika mereka sudah pun serius. Semua itu terlalu peribadi dan langsung tidak sepatutnya membabitkan saya. Memang tidak masuk akal dan saya tidak mahu komen panjang."

Azlyn Massiela Sendiri Mengaku Sudah Berkahwin – Fizz Fairuz

Posted: 21 Feb 2013 09:30 PM PST

Posted: 22 February 2013 at 1:30 pm  

Fizz Fairuz di tipu tunang

Nampaknya drama 'owh aku tertunang isteri orang' ni sudah hampir ke episod akhir, Menjawab kenyataan Azlyn Massiela yang mengatakan Fizz Faruz berbohong semalam, Fizz Fairuz hari ini tampil melalui berita harian menegaskan yang bekas tunangnya itu sendiri pernah mengaku padanya yang dia sudah berkahwin melalui satu pangilan telefon..

Menurut Fizz Fairuz, selepas beliau pergi berjumpa dengan suami Azlyn Massiela, Ramli (bukan nama sebenar), dia telah menelefon Azlyn Massiela bagi mendapatkan kepastian.. Azlyn Massiela yang terkejut kerana rahsianya terbongkar mengakui yang dia sudahpun berkahwin dengan lelaki tersebut..

"Selepas bertemu lelaki itu (Ramli), saya bercakap dengan Azlyn. Saya tidak marah, walaupun hati saya kecewa. Azlyn seperti terkejut apabila rahsianya itu telah terbongkar. Azlyn mengakui berkahwin dengan lelaki itu, tetapi caranya, seperti tiada apa-apa, seperti perkahwinan itu tidak sah. Mana boleh, berkahwinlah di hujung dunia sekalipun, pernikahan mereka tetap sah di sisi agama.

"Cuma mereka perlu daftar dalam negara untuk mendapat sijil kahwin yang sah. Namun, perkahwinan mereka tetap sah walaupun tidak didaftarkan," kata Fizz.

"Saya tidak mahu komen panjang lebar soal ini kerana saya tidak mahu terus mengaibkan Azlyn dan keluarganya. Tetapi saya perlu menjawab persoalan ini kerana saya tidak mahu terus dituduh sebagai penipu dan menganiaya hidup orang.

"Saya bercakap benar kerana ini soal maruah saya dan keluarga," ujar Fizz Fairuz yang turut berkata Azlyn Massiela memberi alasan dia dilarikan dan terpaksa berkahwin dengan usahawan itu.

Menjawab, kenyataannya yang dia telah dibuat orang pula, Fizz Fairuz menegaskan yang dia tidak menuduh Azlyn Massiela telah melakukan sihir terhadapnya tetapi dia mengatakan yang dirinya seolah-olah seperti terkena buatan orang..

Fizz Fairuz mendakwa yang dirinya tiada selera makan dan jika makan dia akan muntah. Dia juga merasa was-was ketika ingin melangsungkan majlis pertunangan dengan wanita itu, tambahan pula tangannya tersimbah air panas dan keretanya rosak ketika pertunangan itu, tetapi ianya diteruskan juga kerana majlis pertunangan itu sudah dirancang.