Adsense

Khamis, 3 November 2011

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Sinopsis Kekasih Awal & Akhir Lakonan Aaron Aziz Siti Saleha

Posted: 03 Nov 2011 09:26 PM PDT

SINOPSIS KEKASIH AWAL DAN AKHIR

Sebuah telemovie yang diterbikan oleh syarikat milik pelakon Aaron Aziz iaitu Aaron Aziz Productions dan telemovie Kekasih Awal & Akhir menjadi telemovie pertama yang diterbitkan oleh beliau. Masih mengekalkan chemistry bersama pasangannya dalam Nora Elena iaitu Siti Saleha, dan Budiey rasa ramai peminat Aaron Aziz dan Siti Saleha tak sabar untuk menonton telemovie ini.

9 November 2011, 8.30 malam
Lakonan: Aaron Aziz, Fauziah Ghous, Siti Saleha
Nama Aaron Aziz semakin melonjak dipesada seni dan diminati ramai. Dan buat pertama kalinya, beliau telah mengarahkan telefilem khas buat Media Prima dan ianya juga merupakan arahan pertamanya di Malaysia menerusi Aaron Aziz Productions Sdn Bhd. 'Kekasih Awal dan Akhir' ini menceritakan tentang Awal, lakonan Aaron Aziz, merupakan seorang pelajar Universiti dan mempunyai perwatakan yang kacak serta bergaya. Perwatakannya itu membuatkan ramai gadis terpikat dengan dirinya. Di Universiti, Awal mempunyai seorang sahabat karib iaitu Julia (Fauziah Gous). Keakraban mereka membuatkan Julia menaruh hati terhadap Awal. Namun, Awal tidak pernah menganggap Julia lebih daripada sahabat.

Kedua mereka begitu aktif dan masing-masing telah mengambil bahagian menjadi sukarelawan untuk satu kempen. Di situ, Awal berkenalan dengan Akhirah, yang dilakonkan oleh Siti Saleha. Apabila Julia mendapat tahu, dia terus meluahkan perasaan terhadap Awal, namun cintanya ditolak. Julia kecewa dan membawa diri. Awal mendekatkan diri dengan Akhirah dan sayangnya terhadap Akhirah bertambah apabila mendapat tahu Akhirah tiada ibu dan bapa. Awal nekad mengahwini Akhirah dan akhirnya setelah tiga tahun berlalu, Akhirah mengandung.

Bak kata pepatah, sangkakan panas hingga ke petang, rupanya hujan di tengahari. Akhirah terlibat dalam kemalangan jalanraya dan Akhirah sudah tidak seperti dahulu lagi.

Pelakon Kekasih Awal dan Akhir

Siti Saleha

Aaron Aziz

Tags: , , ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Drama Nora Elena
 • Siti Saleha Bakal Jadi Pengacara Program Gerbang AIM18
 • Gambar Siti Saleha di Media Prima TV Networks Screening 2012
 • Gambar Siti Saleha di Anugerah Bintang Popular 2010
 • Siti Saleha & Remy Ishak di Roadshow Enchanteur Paris & Dashing
 • Gambar Aaron Aziz Jadi Gangster Dalam Filem Evolusi KL Drift
 • Aaron Aziz Cabar Diri dalam Teater Badai Semalam
 • Gambar Siti Nurhaliza di Rumah Terbuka Astro
 • Siti Saleha Pelakon Drama 5 Jingga Kekasih Baru Jehan Miskin?
 • Gambar Siti Saleha Nora Elena di Promo Tour Enchanteur Paris
 • Full content generated by Get Full RSS.

  TV9 Siar 5 Telefilem Terbaik Sepanjang November

  Posted: 03 Nov 2011 09:19 PM PDT

  5 TELEFILEM TERBAIK SEPANJANG NOVEMBER

  TV9, menerusi slot Skrin di 9, yang bersiaran setiap Rabu, 8.30 malam kembali dengan barisan telefilem tempatan terbaik sepanjang November ini. Sejak diperkenalkan pada Januari 2011, telefilem yang disiarkan mendapat sambutan yang luar biasa daripada penonton stesen televisyen nombor 2 Malaysia ini.

  Baru-baru ini, telefilem Takbur Seorang Isteri yang telah disiarkan melalui slot ini telah meraih sejumlah 1.2 juta penonton. Lebih membanggakan lagi apabila dua buah telefilem Skrin Di 9 dicalonkan di dalam kategori telemovie terbaik di Anugerah Skrin 2011. Kedua-dua buah telefilem ini adalah Korban Kasih Abah dan Jangan Hantar Aku Ke Neraka yang mendapat sejumlah 1.1 juta penonton. Paling menarik adalah apabila kedua-dua buah telefilem ini diulang tayang di stesen TV3, jumlah penonton meningkat ke 1.4 juta dan 2.9 juta masing masing. Ini membuktikan bahawa slot Skrin Di 9 menayangkan telefilem yang berkualiti dan relevan dengan penonton kami.

  Pelakon, pengarah, penerbit untuk Skrin Di 9 bulan November

  Menurut Cik Sherina Nordin, Pengurus Besar TV9, "Skrin di 9 membariskan telefilem tempatan terbaik yang meliputi pelbagai genre termasuk drama bercorak kekeluargaan, komedi dan romantik yang releven dengan kehidupan masyarakat Malaysia. Pengisian drama ini diwarnai dengan nama-nama besar dalam arena hiburan tanahair, jalan cerita yang padat dan menghiburkan serta kualiti produksi yang bermutu tinggi. "

  Sepanjang bulan November ini, Skrin Di 9 menjanjikan telefilem tempatan terbaik dengan penulisan skrip yang berkualiti daripada pengarah yang berpengalaman serta berkaliber. Bermula dengan 'Cik Kiah Kole Kacang' arahan Shahrulezad Mohameddin yang merupakan pemenang Lakon TV Terbaik ASK 2010, membuka tirai semalam. 'Kekasih Awal & Akhir,' arahan Aaron Aziz, pelakon Pembantu Lelaki Terbaik Filem ASK 2010 yang baru menceburkan diri dalam bidang pengarahan akan bersiaran pada 9 November. Sementara itu, tiga pengarah kreatif dan berbakat besar seperti Fairuz Loy akan memikul tanggungjawab sebagai pengarah bagi telefilem 'Tongkah Arus Dosa', 'Bedah Tong Gas' arahan Nazir Jamaludin dan Ghaz Abu Bakar pengarah untuk 'Si Tudung Tweet'.

  Selain itu, sebagai tanda terima kasih kepada penonton TV9 di atas sokongan yang telah diberikan, TV9 akan mengadakan peraduan melalui laman sosial media kami. Peraduan yang akan berlangsung sepanjang November menawarkan hadiah-hadiah lumayan seperti iPad, iPhone & iPod Touch. Untuk maklumat lanjut sila layari laman web rasmi TV9 di www.tv9.com.my

  "TV9 juga sentiasa memainkan peranan dalam membangunkan serta memberikan sokongan penuh kepada perkembangan seni negara. Kami sedar bahawa TV9 merupakan platform dan batu loncatan kepada anak-anak seni termasuk pelakon, pengarah, penerbit dan penulis skrip untuk berkarya. Selain slot Skrin di 9, kami juga menawarkan drama bersiri tempatan mengikut genre masing-masing melalui slot Ratu, Aurora dan Oh Mari Gelak!. Keempat-empat slot ini adalah di bawah kempen 8.30malam yang telah dilancarkan pada awal tahun 2011," tambah Sherina lagi.

  Slot Ratu (Isnin & Selasa, 8.30 malam) menyediakan kandungan-kandungan tempatan khusus disasarkan untuk tontonan penonton-penonton Melayu seisi keluarga. Nilai-nilai kekeluargaan, kisah hidup masyarakat dan komuniti adalah antara elemen-elemen yang sinonim dengan slot ini. Manakala Aurora (Khamis, 8.30 malam) menyediakan kandungan drama bersiri kepada penonton sasarannya iaitu generasi muda dan masyarakat bandar yang inginkan kandungan program yang relevan dengan kehidupan hari-hari mereka. Oh Mari Gelak! (Sabtu & Ahad, 8.30 malam) menawarkan drama komedi tempatan khusus untuk tontonan seisi keluarga.

  Liyana Jasmay - Pelakon Tudung Tweet

  Liyana Jasmay – Pelakon Tudung Tweet

  Fouziah Gous

  Fouziah Gous

  Aaron Aziz

  Aaron Aziz

  Siti Saleha

  Siti Saleha

  Izzue Islam - Pelakon Tudung Tweet

  Izzue Islam – Pelakon Tudung Tweet

  Mengenai TV9
  Sejak ditubuhkan pada 2006, TV9 telah mengembangkan sasaran kepada golongan muda bersesuaian dengan cogan kata "Di Hatiku", TV9 juga berhasrat untuk menjadi stesen percuma nombor 2 negara dan saluran sukaramai golongan kanak-kanak. Untuk mengekalkan kedudukannya pada tahun 2011 ini, TV9 akan terus memberi focus kepada golongan muda masyarakat Melayu dan penonton di bandar tanpa melupakan penonton setia sedia ada. Ini dapat diterjemahkan menerusi penampilan yang lebih segar dengan menumpukan kepada hiburan, drama, komedi dan realiti untuk memuaskan kehendak segmen sasaran. Antara susunan menarik TV9 termasuklan Akademi Al-Quran, Idola Kecil, Berita Adik, Upin & Ipin, Dia Bukan Maryam, 3 Hari 2 Malam, Apa Saja…FBI, 6 Progresif, Hip TV, Galaksi, Chopp!! dan banyak lagi.

  Tags:

  Click on the following buttons to share this article with your friends:

  Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Senarai Pemenang Golden Globe Awards Ke 67
 • RTM Sedia 63 Rancangan Khas Menarik Sepanjang Ramadan
 • Gambar Penyampai di Media Nite Radio Hot FM & Fly FM
 • 09.09.09 Lucky Number Wedding at Kuala Lumpur Tower
 • SALAM BAITULLAH
 • Drama Antara Garisan Di Astro Ria Lakonan Isma Yusoof, Nadia Aqilah Bajuri
 • Pakej Istimewa Sempena Musim Raya di Portal Tonton
 • Yatt Mahu Bertunang Dengan Boy Friend, tapi…
 • Pelancaran Aktiviti Seni Budaya JKKN
 • Perlawanan Akhir Piala Malaysia 2011
 • Full content generated by Get Full RSS.

  Sensasi

  Sensasi


  Jokes: Computer Blind

  Posted: 03 Nov 2011 01:25 AM PDT

  COSTELLO CALLS TO BUY A COMPUTER FROM ABBOTT.

  ABBOTT : Super Duper computer store. Can I help you?

  COSTELLO : Thanks. I'm setting up an office in my den and I'm thinking about buying a computer.

  ABBOTT : Mac?

  COSTELLO : No, the name's Lou.

  ABBOTT : Your computer?

  COSTELLO : I don't own a computer. I want to buy one.

  ABBOTT : Mac?

  COSTELLO : I told you, my name's Lou.

  ABBOTT : What about Windows?

  COSTELLO : Why? Will it get stuffy in here?

  ABBOTT : Do you want a computer with Windows?

  COSTELLO : I don't know. What will I see when I look at the windows?

  ABBOTT : Wallpaper.

  COSTELLO : Never mind the windows. I need a computer and software.

  ABBOTT : Software for Windows?

  COSTELLO : No. On the computer! I need something I can use to write proposals, track expenses and run my business. What do you have?

  ABBOTT : Office.

  COSTELLO : Yeah, for my office. Can you recommend anything?

  ABBOTT : I just did.

  COSTELLO : You just did what?

  ABBOTT : Recommend something.

  COSTELLO : You recommended something?

  ABBOTT : Yes.

  COSTELLO : For my office?

  ABBOTT : Yes.

  COSTELLO : OK, what did you recommend for my office?

  ABBOTT : Office.

  COSTELLO : Yes, for my office!

  ABBOTT : I recommend Office with Windows.

  COSTELLO : I already have an office with windows! OK, let's just say I'm sitting at my computer and I want to type a proposal. What do I need?

  ABBOTT : Word.

  COSTELLO : What word?

  ABBOTT : Word in Office.

  COSTELLO : The only word in office is office.

  ABBOTT : The Word in Office for Windows.

  COSTELLO : Which word in office for windows?

  ABBOTT : The Word you get when you click the blue 'W'.

  COSTELLO : I'm going to click your blue 'W' if you don't start with some straight answers. What about financial bookkeeping? You have anything I can track my money with?

  ABBOTT : Money.

  COSTELLO : That's right. What do you have?

  ABBOTT : Money.

  COSTELLO : I need money to track my money?

  ABBOTT : It comes bundled with your computer.

  COSTELLO : What's bundled with my computer?

  ABBOTT : Money.

  COSTELLO : Money comes with my computer?

  ABBOTT : Yes. No extra charge.

  COSTELLO : I get a bundle of money with my computer? How much?

  ABBOTT : One copy.

  COSTELLO : Isn't it illegal to copy money?

  ABBOTT : Microsoft gave us a license to copy Money.

  COSTELLO : They can give you a license to copy money?

  ABBOTT : Why not? THEY OWN IT!

  ( A few days later )

  ABBOTT : Super Duper computer store. Can I help you?

  COSTELLO : How do I turn my computer off?

  ABBOTT : Click on 'START'....

  Kim Kardashian bercerai dengan suaminya selepas 72 hari berkahwin

  Posted: 03 Nov 2011 01:24 AM PDT


  Perkahwinan dongeng berakhir. Itulah yang berlaku kepada bintang televisyen realiti "Keeping Up With The Kardashians", Kim Kardashian yang telah memfailkan perceraian daripada suaminya, Kris Humphries di Mahkamah Tinggi Los Angeles semalam selepas berkahwin selama 72 hari.

  Dipetik daripada E! Online, Kim atau nama sebenarnya Kimberly Noel Kardashian tidak menyatakan alasan sebenar perceraian tersebut berlaku tetapi memberikan kenyataan untuk menjelaskan tindakannya itu.

  "Selepas berfikir masak-masak, saya membuat keputusan untuk menamatkan perkahwinan saya.

  "Saya berharap semua memahami kerana ia bukanlah satu keputusan yang mudah. Saya meletakkan harapan agar perkahwinan ini akan kekal buat selama-lamanya. Namun sesetengah perkara tidak terjadi seperti yang dirancang. Kami akan kekal sebagai teman dan berharap masing-masing akan berjaya," jelas Kim.

  Bintang bola keranjang Kris turut memberikan kenyataan kepada E! News menyatakan rasa kecewanya apabila mengetahui Kim telah memfailkan perceraian.

  "Saya cintakan isteri saya dan kecewa apabila mengetahui perkara tersebut. Saya sangat komited dengan perkahwinan ini dan segala yang berlaku. Saya sanggup melakukan apa sahaja supaya perkahwinan ini berjaya," ujar Kris yang masih lagi menyimpan harapan agar perceraian ini tidak berlaku.

  Walaupun menghadapi masalah rumah tangga, ia sedikit pun tidak mengganggu tumpuan Kim terhadap kerjayanya. Dia akan ke Australia untuk mempromosi koleksi tas tangan di bawah jenama Kardashian Kollection bersama adiknya, Khloe. Diikuti pula dengan penggambaran filem arahan Tyler Perry, "The Marriage Counselor" yang akan dibuat di Atlanta.

  Kim, 31, dan Kris, 26, telah berkahwin dalam satu majlis resepsi mewah pada 20 Ogos 2011 selepas enam bulan bercinta.

  borak kosong

  borak kosong


  Pelik..lelaki berwasiat ingin berdiri walaupun sudah mati

  Posted: 03 Nov 2011 09:30 PM PDT  Seorang lelaki berusia 24 tahun dari Puerto Rico punya permintaan terakhir yang aneh.
  Angel Pantoja, sebelum kematiannya meminta untuk tetap boleh berdiri, bahkan setelah ia mati.

  Permintaan itu kemudian dikabulkan oleh keluarga Angel. Dengan proses pembalseman Angel, yang dipakaikan topi Yankees dan kaca mata, berdiri tegak di ruang tamu rumah ibunya selama 3 hari.

  Saudara Angel, dalam laporan surst khabar El Nuevo Dia mengatakan, "Dia ingin bahagia, berdiri." (ananova.com)

  Lelaki tersangkut di buaian kanak-kanak selama 9 jam kerna bertaruh

  Posted: 03 Nov 2011 08:00 PM PDT

  Seorang lelaki AS tersangkut atau tersekat di buaian kanak-kanak selama 9 jam setelah melakukan pertaruhan sebanyak $100 dengan teman-temannya.

  Lelaki berusia 21 tahun itu tersangkut dibuaian selama 9 jam di Blue Rock Springs Park setelah melakukan taruhan sebanyak $ 100 jika dirinya boleh masuk/sesuai ke buaian kanak-kanak itu.

  Untuk masuk ke ayunan itu lelaki tersebut tak mengalami banyak masalah kerana dirinya menggunakan deterjen pencuci mesin basuh untuk masuk ke kerusi ayunan, tapi kemudian dirinya tersangkut dan teman-temannya meninggalkannya.

  Akhirnya dia bebas setelah diselamatkan petugas PMK, yang memotong rantai-rantai dan membawanya ke hospital terdekat.

  Stesen TV yang siarkan payudara Janet tak didenda

  Posted: 03 Nov 2011 07:00 PM PDT

  PHILADELPHIA, Amerika Syarikat (AS) – Sebuah mahkamah rayuan di AS kelmarin membatalkan keputusan sebuah agensi persekutuan, Suruhanjaya Komunikasi Persekutuan (FCC) yang mahu mendenda stesen televisyen CBS Corp sebanyak AS$550,000 (RM1.72 juta) kerana menyiarkan insiden payudara Janet Jackson terdedah semasa penyanyi itu sedang melakukan persembahan pada satu perlawanan bola sepak Amerika Super Bowl pada 2004.

  Dalam penghakimannya, mahkamah rayuan di sini menyatakan, pelaksanaan denda tersebut menyimpang daripada dasar FCC untuk memberi pengecualian terhadap insiden lucah yang berlaku secara spontan dan singkat.

  Satu kenyataan FCC menyatakan ia kecewa dengan keputusan tersebut tetapi bertekad akan menggunakan semua peruntukan undang-undang yang ada bagi memastikan agar media penyiaran AS tidak menyalahi kepentingan awam ketika melakukan penyiaran.

  Payudara kanan Janet terdedah semasa hampir 90 juta penonton televisyen menontonnya.

  Ia terdedah selepas penyanyi pop, Justin Timberlake secara tidak sengaja telah mengoyakkan coli Janet semasa mereka membuat persembahan pada waktu rehat perlawanan sukan popular itu. – Reuters

  sumber : kosmo online

  Soalan sejarah buat lelaki ini jadi jutawan

  Posted: 03 Nov 2011 06:00 PM PDT

  NEW DELHI, India - Soalan yang menyebabkan seorang kerani miskin dari timur India, Sushil Kumar menang AS$1 juta (RM3.07 juta) dalam program kuiz televisyen popular Who Wants to Be a Millionaire? versi India musim kelima akhirnya didedahkan.

  Soalan itu ialah: "Kuasa penjajahan yang manakah menamatkan penglibatannya di India dengan menjual haknya ke atas Kepulauan Nicobar kepada Britain pada 16 Oktober 1868?"

  Jawapannya ialah Denmark.

  Soalan itu dikemukakan oleh hos, Amitabh Bachchan yang juga seorang pelakon legenda Bollywood.

  Pada minggu lalu, Kumar diumumkan sebagai pemenang.

  Bagaimanapun, penerbit tidak mendedahkan soalan yang membawa kemenangannya itu sebelum rakaman program berkenaan disiarkan kelmarin.

  Kejayaan pemuda berusia 27 tahun yang berasal dari pedalaman negeri Bihar, timur India itu mirip plot filem popular 2008, Slumdog Millionaire yang pernah memenangi beberapa anugerah Oscar.

  Filem arahan Danny Boyle itu mengisahkan seorang remaja miskin yang menjadi kaya selepas dia berjaya menjawab semua soalan kuiz Who Wants To Be A Millionaire? seperti yang berlaku kepada Sushil. - Agensi

  sumber : kosmo online

  Pencuri perempuan di China ini dibogel dan dipermalukan didepan orang ramai

  Posted: 03 Nov 2011 05:00 PM PDT  sumber : stomp.com.sg

  A mob caught a female thief red-handed in the city of Taizhou in China's Zhejiang province and went on to rip off her top and bra before writing 'I am thief' on her back with a marker. They also physically assaulted her.

  Gila..perempuan ni cuba bunuh diri dalam bas

  Posted: 03 Nov 2011 11:01 AM PDT
  Gila awek.... tak tahu masalah apa yang sedang menimpanya.... tiba-tiba saja didalam bas dia mengambil sebuah cutter dan menghiriskan ketangan kirinya.... sehingga membuatkecoh didalam bas. Akhirnya awek ini dilarikan ke hospital untuk mendapatkan pertolongan dari pihak medik.

  sumber : dhaniel.com

  Panas..pembantu rumah beromen dengan boyfriend depan anak majikan

  Posted: 03 Nov 2011 10:30 AM PDT
  sumber : stomp.com.sg

  STOMPer Jess was appalled to see this maid behaving intimately with her boyfriend at a park while the child in her care sat beside them.

  "This was taken at the park connector beside my apartment.

  "Apparently, this maid who supposedly brought the small boy out for a walk ended up with her foreign worker boyfriend.

  "Both of them made out while the little boy was left alone by the side.

  "I can't accept how maids can be like this nowadays.

  "The young boy was left by the side to play with an umbrella while the 'couple' made out openly.

  "They caught many stares but continued regardless.

  "Poor innocent young boy was used by the maid to get out of the house, and not only that, was made to sit through the making out process.

  "Helpers these days. Don't underestimate them."

  Kantoi...Remaja projek kat tangga flat selepas balik sekolah

  Posted: 03 Nov 2011 09:40 AM PDT

  Semakin parah kelakuan remaja sekarang.Walaupun bukan berlaku dinegara
  kita tetapi tidak mustahil perkara yang serupa telah berlaku..
  Bayangkan masa hadapan negara jika remajanya begini kerana masa depan negara
  bergantung jenis dan rupa remaja masa kini...fikir-fikirkan
  sumber gambar : anak teruna

  Nak keluar wang dari mesin ATM tapi yang keluar ular

  Posted: 03 Nov 2011 08:30 AM PDT

  MADRID - Seorang lelaki terkejut saat dirinya hendak mengeluarkan wang di mesin ATM. Bukan kerana jumlah wang yang membuatnya terkejut, melainkan dikejutkan oleh kehadiran seekor ular yang keluar dari mesin ATM.

  Kejadian ini bermula saat pagi hari, lelaki tersebut singgah untuk mengambil wang di mesin ATM milik Bank Caja Madrid di Llodio, Alava, Sepanyol.

  Setelah menetapkan jumlah yang diambil, dirinya menekan tombol-tombol sesuai dengan nominal wang yang akan diambil. Tiba-tiba saja seekor ular keluar dari tempat keluarnya wang dari mesin ATM tersebut. Demikian diberitakan Euro Weekly News, Khamis (3/11/2011).

  Lelaki separuh baya itu terkejut bukan kepalang. Untungnya, dia berhasil mengambil wangnya, meskipun ular itu cuba menyerang. Kemudian dia melaporkan kejadian itu kepada pihak polis.

  Dengan bantuan dari manager bank, polis pon berhasil menangkap ular berbisa itu. Ular berbahaya itu terperangkap di tempat penyimpanan wang ATM.

  Polisi tidak menutup kemungkinan bahAwa seseorang mungkin sengaja meletakkan ular itu, hanya untuk melawak. Tetapi, melihat lingkungan sekitar, mungkin juga ular tersebut memang tersesat.
  (faj)

  http://international.okezone.com/

  Doktor AS Kata Dapat Ubah Warna Mata Cokelat Menjadi Biru Dengan Laser

  Posted: 03 Nov 2011 07:31 AM PDT


  Pernah anda berharap untuk mendapatkan seorang anak bermata biru? Dalam waktu dekat anda boleh mendapatkannya, setelah doktor mengungkapkan bahawa ia dapat mengubah warna mata seseorang secara permanen, hanya dalam 20 saat.

  Dr Gregg Homer, dari Stroma Medical di California mengatakan teknologi Lumineyes nya menggunakan laser yang diset ke frekuensi tertentu untuk mengubah mata cokelat menjadi biru.

  Energi laser menghilangkan pigmen cokelat, atau melanin, dari lapisan atas iris, dan warna mata biru muncul selama dua sampai tiga minggu berikutnya.


  Dr Gregg Homer dari Stroma Medical di California, mengatakan bahwa prosedur tersebut akan tersedia dalam waktu 18 bulan.

  Ini akan memberikan alternatif bagi mereka yang ingin mempunyai mata berwarana biru tanpa menggunakan kontak lens kosmetik. Namun prosedur yang telah dikembangkan Dr Homer lebih dari 10 tahun ini tidak dapat diubah kerana jaringan cokelat pada mata tidak dapat di regenerasi.

  Stroma Medical telah memulai ujian terbatas pada manusia, tetapi masih memerlukan biaya lagi untuk menyelesaikan uji klinikal. Dan jika semuanya berjalan sesuaidengan rancangan, Dr Homer mengatakan prosedur tersebut dapat tersedia di luar AS dalam waktu 18 bulan dan di dalam AS dalam waktu tiga tahun, dengan biaya operasi sekitar 40 juta.

  Homer mengatakan kepada KTLA Morning News bahawa ribuan klien telah menghubunginya melalui email untuk mengekspresikan minat mereka.

  CEO Stroma Medis, Doug Daniels, mengakui bahawa ia tidak yakin tentang konsep tersebut saat Homer pertama kali menceritakan hal itu kepadanya.

  "Terus terang saya sangat skeptis, tapi aku belajar bahawa dulunya semua idea-idea besar awalnya jadi bahan penghujatan," katanya.

  Warna mata diwariskan, namun mata cokelat yang dominan di seluruh dunia. Pigmen mata biru tidak benar-benar ada di alam. Sebaliknya, orang dengan mata biru memiliki pigmen coklat, yang dikenal sebagai melamin di belakang iris mereka, tetapi memiliki konsentrasi melanin yang rendah pada iris depan mereka.

  Pada tahun 2008, ilmuwan dari University of Copenhagen, menemukan bahawa semua orang dengan mata biru itu keturunan dari nenek moyang tunggal dengan mutasi mata biru yang tinggal enam sampai sepuluh ribu tahun lalu.

  Sumber : dailymail

  Gila..15 kali hamil,15 kaki gugurkan sehingga ketagih

  Posted: 03 Nov 2011 06:00 AM PDT

  Puerto Rico, Mendengar kisah seorang wanita Puerto Rico yang melakukan 15 kali pengguguran dalam 15 tahun akan terasa sangat miris dan menyedihkan. Irene Vilar, wanita yang menulis buku Impossible Motherhood itu pun digelar sebagai wanita ketagih gugur.

  Irene Vilar adalah wanita yang lahir di Puerto Rico pada tahun 1974, dimana saat itu sebanyak 37 peratus wanita yang sudah berkeluarga dimandulkan untuk sebuah kajian yang dilakukan Amerika tentang pemakaian pil pengguguran.

  Wanita yang mengaku telah melakukan 15 kali pengguguran dalam 15 tahun itu dilahirkan dari keluarga yang bermasalah. Ibunya adalah seorang penagih dan pernah menjalani operasi saluran kemih yang membuatnya depresi dan akhirnya meninggal dunia kerana bunuh diri. Ayah dan kedua abangnya pun merupakan penagih juga.

  Pada saat duduk di bangku kuliah, Vilar bertemu dengan seorang profesor berumur 50 tahun yang akhirnya menjadi suaminya. Pernikahannya tidak berjalan dengan baik kerana sang suami tidak pernah ingin memiliki anak. Ia percaya bahawa memiliki anak hanya akan menghilangkan keinginan dan kemampuan seksualnya.

  Selama pernikahannya dengan sang suami yang lebih tua 34 tahun darinya, vilar sudah melakukan 12 kali pengguguran. Sejak awal, suaminya selalu berkata bahawa ia menyukai wanita muda dan tidak mudah sakit hati. Ia pun mengatakan bahawa wanita yang punya anak hanya akan menjadi korban gender dan tidak boleh menikmati kebebasan.

  Vilar pun menjadi stres dan selalu cuba membunuh bayi yang dikandungnya setiap kali ia hamil. Namun anehnya, ketika ia sudah berhasil menggugurkan kandungannya, ia jadi ketagihan untuk melakukannya lagi. Ia merasa harus melakukan sesuatu untuk melukai dirinya sendiri.


  "Saya selalu memakan pil pengguguran setiap kali hamil. Tapi setelah pengguguran yang ke-9 dan 10, saya merasa ada sesuatu yang kurang jika tidak melakukannya lagi. Lalu ketika hamil lagi, saya merasa senang kerana dapat melakukannya lagi," ujar Vilar seperti dikutip dari Jezebel.).

  Vilar akhirnya mengakhir perkahwinannya dengan sang professor pada tahun ke-8 pernikahannya. Ia merasa tidak tahan lagi dengan sikap suaminya yang narsis dan suka mengatur.

  Ia pun mengaku bahawa keberaniannya membuat buku yang berjudul Impossible Motherhood terinspirasi dari kisah keluarganya yang sebahagian besar penagih dadah dan juga keadaan ekonominya yang buruk.

  Namun dalam bukunya itu banyak pertanyaan yang tidak terjawab seperti bagaimana ia boleh hamil beberapa kali? Apa yang terlintas di kepalanya saat melakukan aborsi atau sudah pernahkah ia mencoba cara lain untuk mencegah kehamilan seperti pemakaian kondom?

  Para ahli mengatakan bahawa Vilar mungkin mengalami gangguan mental. Namun mereka tidak terlalu terkejut dengan kes yang dialami Vilar, kerana hampir 10 peratus wanita yang melakukan pengugugran berulang-ulang, biasanya akan ketagih dan terus melakukannya lagi.

  Meskipun Vilar merasa tindakannya sudah membuatnya ketagihan, namun ia merasa sangat terganggu dan tidak ingin ada orang lain yang melakukan hal yang sama seperti dirinya.


  http://www.klikunic.com

  Astaga, Ibu Hamil ini Melahirkan Saat Sedang Mengikuti Ujian Memandu

  Posted: 03 Nov 2011 05:00 AM PDT

  Seorang wanita hamil lulus ujian memandu. Mengejutkannya, saat ikut ujian tersebut, dia sebenarnya tengah merasakan kesakitan dan air ketubannya sudah pecah.

  Emma French, dari Livingston. Dia mengaku mengalami empat kali kesakitan saat mengikuti ujian untuk mendapatkan lesen memandu.

  Seperti dikutip dari Daily Mail, kontraksi yang dirasakan tersebut rupanya boleh diatasi dengan baik oleh Emma. Ia tetap dapat mengikuti ujian memandu dengan baik dan lulus.

  "Semua orang mengatakan padaku untuk pergi ke hospital. Tapi aku sudah menunggu cukup lama untuk mengikuti ujian memandu jadi aku memutuskan untuk melakukannya," kisah wanita 20 tahun itu.

  Pada pengujinya, Emma sengaja merahsiakan kesakitan yang dirasakannya. Dia khuatir sang penguji akan membatalkan ujian memandu tersebut.

  Setelah lulus, Emma langsung memandu keretanya ke St John's Hospital di Livingston. Di sana dia melahirkan anak pertamanya.

  "Jururawat di hospital sangat bingung kerana aku mendapatkan kad ucapan selamat untuk kelahiran anakku dan ujian memanduku," tuturnya.

  "Saat aku memberitahu, mereka semua terkejut tidak dapat mempercayainya. Aku sangat bahagia boleh lulus. Ini memang sesuatu yang ingin aku dapatkan sebelum punya puteri untuk mempermudah aku saat dia lahir," katanya lagi.

  Ketika akan mengikuti ujian memandu itu, Emma mengatakan dirinya bangun pukul 04.00. Saat itu air ketubannya pecah.

  Namun meski air ketuban sudah pecah, Emma tidak merasakan kesakitan yang intens. Ia pun memutuskan untuk mengikuti ujian mengemudi pada pukul 08.40.

  Setelah berhasil melalui ujian tersebut, ia menjalani proses melahirkan yang berlangsung selama enam jam. Puteri wanita itu yang diberi nama Eva MacFarlane lahir pada pukul 19.30.

  LAA...amoi cantik ni nak jadi macam negro nii pulak

  Posted: 03 Nov 2011 04:00 AM PDT

  Ajaib!! Pemandu Ini Selamat Dari Ratusan Batang Besi Waja Yang Menusuk Kaca Depan Keretanya

  Posted: 03 Nov 2011 03:00 AM PDT

  Jika melihat gambar , tak terbayang betapa ngerinya jika ratusan batang waja menancap di tubuh si pemandu.

  Tapi untungnya Yang Junsheng, si pemandu kereta yang hancur kaca depannya itu boleh selamat dalam musibah mengerikan itu.

  Bahkan ajaibnya lelaki berusia 24 tahun - yang pastinya sangat terkejut kerana mengalami peristiwa itu - hanya mengalami beberapa luka kecil di pipi kirinya.

  Seperti yang dilapor dari situs Orange, Yang mengaku peristiwa itu terjadi kerana dirinya berusaha melarikan diri dari seorang petugas polis sejak kereta yang dipandunya itu tidak mempunyai road tax. Dirinya pun melanggar sebuah pick up yang berisi ratusan batang waja sehingga membuat ratusan batang baja itu meluncur ke kaca depan kereta hingga menghancurkan kereta tersebut di Taizhou, Zhejiang.

  "Fikiranku sangat jelas saat itu, dan aku segera menyorok ke bawah ke tempat duduk penumpang.

  Aku mendengar suara ledakkan dan ketika mobil berhenti aku tak boleh bergerak kerana kereta penuh dengan batang-batang besi. Mereka ada dimana-mana," cerita Yang.

  Yang kemudian pergi ke hospital untuk check up tapi doktor mengatakan dirinya tak mengalami luka sama sekali, kecuali goresan-goresan di bahagian pipi kirinya.

  "Kejadian itu ajaib bahawa dirinya boleh hidup," ujar seorang petugas polis.

  "Ketika aku melihat kereta itu aku tadinya mengira si pemandu sudah pasti meninggal," ujar si polis lagi

  Aksi Ekstream Polis Brazil Melanggar Sebuah Pesawat Penyeludup Dadah

  Posted: 03 Nov 2011 02:30 AM PDT

  Aksi berani polisi kejar mengejar dengan kecepatan tinggi dengan geng dadah yang hendak melarikan diri dengan pesawat, dengan melanggar keretanya untuk mencegah mereka lepas lari seoerti di filem-filem Hollywood. Dan sering terbayang di fikiran kita bahawa tidak ada satupun pihak penegak hukum yang cukup 'gila' untuk melakukan aksi ini.

  Namun anda pasti akan berubah fikiran ketika melihat video aksi polis Brazil dibawah ini.

  Petugas Polisi Federal Brazil di Ribeirão Preto, dengan senjata automatik menggunakan kereta mereka untuk mengejar dan kemudian menghentame pesawat yang bergerak, menghancurkan sayapnya, untuk menghentikan pesawat tersebutrbang. Alasannya? Pesawat ini berisi geng penyeludup dadah.

  Video yang diposting ke Internet ini memperlihatkan kejar mengejar dengan kecepatan tinggi antara petugas polis dengan para gangdadah di sebuah lapangan terbang terpencil.  Sumber : dailymail

  Wow..presenter tv cantik ini kini sanggup berbogel kerana yakin dengan bentuk tubuh

  Posted: 03 Nov 2011 01:25 AM PDT

  berita2.com: Woow… wanita berusia 41 tahun ini akhirnya mahu berpose telanjang untuk pertama kalinya. Melanie Sykes yang saat ini berprofesi sebagai presenter (pengacara) akhirnya berpose telanjang kerana merasa badannya dalam bentuk yang terbaik.

  Selama 20 tahun karier modeling-nya, Melanie Sykes selalu menolak untuk berpose telanjang dan sering didekati agar mahu berpose telanjang. Presenter televisyen di Inggris ini pernah tampil di majalah lelaki di tahun sembilan puluhan, tetapi tidak pernah menanggalkan seluruh pakaiannya.

  Bekas bintang Big Breakfast ini menyatakan: "Aku terus-menerus diminta untuk telanjang di majalah. Sekarang saya dalam bentuk terbaik di sepanjang hidup saya Aku terlihat lebih baik dari apa yang aku pernah lihat. Jadi , kenapa tidak?". Foto bogelnya akan muncul dalam sebuah majalah edisi Disember nanti. Demikian dilansir dailymail pada 31 Oktober 2011

  Sykes memang sedang semangat bersenam dan dia kini memiliki pelatih peribadi. Bahkan di awal tahun ini, ia bercinta dengan pelatih peribadinya, Craig Eleftheriou. Sykes mula bercinta dengan Eleftheriou setelah pertemuan di gym tempatan.

  Ketika ditanya tentang usia yang terpaut dengan lelaki muda, dia menjawab: "Aku selalu pergi dengan lelaki yang lebih muda. Apa yang salah dengan hal ini? Dia menuai semua manfaat dari kecantikkan saya, itu sudah pasti."

  Skyes kembali menjalin hubungan asmara setelah tiga tahun berpisah dari suaminya aktor Daniel Caltagirone. Ia memiliki 2 anak lelaki yang berumur sembilan dan tujuh tahun. Pasangan ini mulai berpisah pada tahun 2008 setelah tujuh tahun menikah dan bercerai pada tahun berikutnya.

  Gila..jutawan ditangkap kerana tonton dan biarkan isteri lakukan hubungan s**s dengan lelaki lain di toilet

  Posted: 03 Nov 2011 12:20 AM PDT

  Seorang jutawan kenamaan dari Inggris ditangkap setelah ketahuan membiarkan sang isteri berhubungan dengan lelaki lain di sebuah toilet kelab malam. Demikian dilapor Daily Mail, Selasa (2/10/2011).

  Polis menangkap Mary Gorman (43) kerana berhubungan seks dengan lelaki lain sementara sang suami yang bernama Chris (44) menonton adegan tersebut. Ibu empat anak ini sempat memaki polis yang hendak menangkapnya sebelum ia dan suaminya ditahan.

  Pasangan yang memiliki kekayaan sekitar 45 juta poundsterling dari perusahaan Gadget Shop ini sedang melakukan percutian ke Disney world, Amerika Syarikat (AS) saat insiden memalukan itu terjadi di sebuah kelab malam di Florida, Ogos lalu, dan baru disiarkan pada minggu ini.

  Polis mengatakan mereka menemukan pasangan ini dalam tandas lelaki yang dikunci dari dalam di Roxy Club. "Pekerja melapor jika seorang perempuan kulit putih, lelaki kulit hitam, dan lelaki kulit putih sedang berhubugan seks di dalam tandas lelaki" demikian disampaikan petugas bernama Noah Pruitt.

  "Ketika saya meminta mereka pergi, seorang lelaki berteriak dan mengatakan itu isteri saya, jangan ganggu," kata Pruitt lagi.

  http://www.tribunnews.com

  Angela Griffin Santai Adegan 'hubungan s**s' Ditonton Orang Ramai di Kota Manchester

  Posted: 02 Nov 2011 11:00 PM PDT

  Los Angeles - Pelakon Angela Griffin dan Adrian Bower mendapat tepukan tangan dari penonton ketika mereka memfilemkan adegan berhubungan seks di kota Manchester.

  Karakter Griffin iaitu seorang pekerja pejabat bernama Shelly, yang cuba untuk mewarnai hubungannya dengan suaminya, seorang lelaki Manchester bernama Greg (diperankan oleh Adrian Bower).

  "Waktu itu pukul 23:00 dan kami sedang shooting adegan itu di jalan yang benar-benar ramai di Manchester dengan banyak bar dan restoran. Kami pun segera ditonton oleh banyak orang dan mendapat tepuk tangan setelah pengambilan adegan pertama tersebut," jelas Angela.

  Demikian seperti yang dilansir dari Pipstream.com.

  Kecelakaan Seks Tragik yang Pernah Ada

  Posted: 02 Nov 2011 10:35 PM PDT

  Hubungan seksual mestinya memberikan kesenangan dan kenikmatan pada tubuh. Sayangnya bila dilakukan secara brutal dan berlebihan, hubungan seksual boleh berakibat fatal dan menimbulkan masalah pada tubuh. Setidaknya ada 5 kecelakaan seks tergila yang pernah ada.

  Berikut 5 kecelakaan seks tergila yang pernah ada, seperti dilapor Huffingtonpost dan Livescience, iaitu:

  1. Penis patah

  Sebuah kajian menemukan bahawa 50 peratus lelaki dirawat kerana penis patah (penile fractures) di University of Maryland dalam 7 tahun terakhir. Penis patah atau fraktur penis memang jarang, tapi keadaan ini benar-benar boleh terjadi. Pada tahun 2001, tercatat ada sekitar 1.331 kes fraktur penis telah dilaporkan yang dimulai sejak tahun 1935.

  Fraktur penis terjadi kerana ada tekanan traumatik pada corpus cavernousum, iaitu lapisan silinder dari penis. Corpus cavernousum berisi jaringan ereksi mirip spon yang mengandung darah selama ereksi.

  Bila ini terjadi, akan terdengar suara sentakan atau retakan dan kemudian penis berubah menjadi hitam dan biru, disertai rasa sakit yang mengerikan, bengkak dan memar, mirip fraktur yang terjadi pada tulang.

  2. Tuli (pekak) gara-gara berciuman

  Seorang wanita China dilaporkan menjadi tuli di telinga kirinya setelah berciuman dengan kekasihnya. Ciuman yang brutal diduga membuat pecah gendang telinga bahagian kiri.

  3. Love bite di leher yang bikin stroke

  Seorang wanita di New Zealand dilarikan ke hospital kerana mengalami lumpuh tiba-tiba di bahagian kiri tubuhnya. Doktor yang menanganinya menyimpulkan bahawa wanita tersebut mengalami stroke ringan.

  Doktor sempat bingung mencari penyebab stroke tersebut hingga akhirnya menemukan memar vertikal kecil di lehernya dekat arteri utama, bekas love bite yang terjadi beberapa hari sebelumnya.

  4. Kondom di dalam paru-paru

  Seorang wanita India mengalami batuk teruk dan demam panjang selama 6 bulan. Setelah diperiksa doktor sangat terkejut kerana menemukan ada kondom bersarang di paru-parunya. Diduga ia tertelan kondom hingga akhirnya sampai ke paru-paru.

  5. Penis terjebak di mur

  Ini mungkin adalah cara paling gila untuk memanjang penis. Demi mendapatkan alat kelamin yang panjang, seorang tukang simen memasukkan penisnya ke dalam mur (pasangan skru). Sayangnya, penis lelaki tersebut mengalami ereksi dan terjsekat di dalam mur.