Adsense

Khamis, 4 Julai 2013

Utusan Online - Hiburan

Utusan Online - Hiburan


Rebecca Romijn masih dipanggil dengan nama bekas suami

Posted: 04 Jul 2013 11:22 AM PDT

LOS ANGELES 4 Julai - Aktres Rebecca Romijn menyatakan bahawa orang ramai masih memanggil dirinya dengan nama bekas suaminya

Pelakon berusia 40 tahun itu yang bahagia selepas berkahwin dengan Jerry O'Connel sejak enam tahun lalu, mendakwa dia sering dirujuk sebagai Rebecca Rimijn-Stamos, walaupun dia telah berpisah dengan bekas suami pertamanya itu, John Stamos lebih lapan tahun lalu dan telah menukar namanya.

"Perkara ini berlaku kepada saya semalam," ujarnya kepada ketika di wawancara oleh majalah Redbook untuk keluaran Ogos ini.

Bekas bintang drama bersiri Ugly Betty yang mempunyai sepasang anak kembar, Dolly dan Charlie hasil perkongsian hidup bersama O'Connell berkata, dia dan bintang filem Burning Star itu memilih untuk menjaga bersama anak kembar mereka dan tidak memilih untuk menyerahkannya kepada pengasuh sepenuh masa.

"Kami saling membantu antara satu sama lain, walaupun masing-masing sibuk dengan tugasan dan inilah realiti kehidupan kami," ujarnya.

Pelakon filem King & Maxwell itu juga mengakui dia tidak merasakan dirinya tua dan mempunyai tekanan untuk menurunkan berat badannya selepas bersalin.

"Saya tidak bimbang keadaan diri selepas bersalin kerana mendapat rawatan selama enam bulan," ujarnya. - AGENSI

Ashton Kutcher, Mila Kunis kedekut

Posted: 04 Jul 2013 11:22 AM PDT

LONDON 4 Julai - Aktor Ashton Kutcher dan kekasihnya Mila Kunis dituduh kedekut kerana keberatan memberi tip kepada seorang tukang gunting rambut selepas mengunting rambut di sebuah kedai gunting rambut di bandar Bridgwater, di Somerset, baru-baru ini.

Tukang gunting itu, Jim Clayton terkejut apabila teman wanita pelakon kacak itu mengambil semula baki wang selepas dia membayar wang kertas 10 pound kepadanya sebagai upah.

Tukang gunting itu mendakwa pasangan itu tiba 15 minit sebelum dia menutup kedainya dan dia terpaksa menutup kedainya lewat, semata-mata untuk melayan pelakon berkenaan, tetapi kesediaannya melayan mereka itu tidak dihargai oleh pasangan selebriti itu.

"Kunis menyerahkan 10 pound (RM48) kepada saya sebagai upah bayaran dan dia mengambil kesemua bakinya," ujar tukang gunting itu dengan kecewa.

Clayton mengakui dia tidak banyak berbual dengan pasangan pelakon itu dan hanya mengetahui mereka tinggal di Los Angeles.

"Kutcher tidak banyak berborak tetapi Kunis duduk bersama anjing saya, Bailey. Dia sangat menyayangi anjing tersebut," ujar Clayton.

Sambil memetik akhbar Metro, Clayton berkata, dia mahu bergambar dengan bintang filem Ted itu, kerana teruja dengan pelakon itu, tetapi tidak menyangka dapat bertemu dengannya. - AGENSI

Berita Harian: Hip

Berita Harian: Hip


YA1M adakan konsert amal tambah dana

Posted: 03 Jul 2013 04:46 PM PDT

Yayasan Artis 1Malaysia (YA1M ) akan menganjurkan konsert amal pada 5 Oktober depan di Dewan Merdeka, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) bagi mengisi dana tabung pertubuhan itu.

Konsert Amal YA1M itu ialah projek pertama mereka dalam mencapai objektif penubuhannya iaitu menjaga kebajikan semua artis tanah air.

Sebelum ini YA1M menerima dana RM2 juta daripada kerajaan yang diberikan kepada hampir 400 artis veteran daripada pelbagai bangsa dan agama.

Pengerusinya, Datuk DJ Dave, menerusi projek terbabit, penganjur berharap syarikat korporat tampil membantu sebagai sebahagian daripada tanggungjawab sosial mereka.

"Inilah kali pertama YA1M mengadakan projek untuk menambah tabung pertubuhan, dengan menjual meja konsert. Di samping menjamu selera dan menyaksikan persembahan 10 penyanyi terkenal, secara tidak langsung mereka sebenarnya beramal membantu artis veteran tanah air.

"Sebanyak 100 meja akan dijual pada harga serendah RM2,000 hingga RM20,000. Kami berharap dapat memungut RM200,000 pada malam terbabit. Semua kutipan akan disalurkan kepada tabung YA1M," katanya pada majlis sidang media Konsert Amal YA1M - Satu Suara Satu Matlamat, di ibu negara semalam.

Majlis dirasmikan Timbalan Menteri Komunikasi & Multimedia, Datuk Jailani Johari.
Pada majlis itu, 48 artis veteran menerima sumbangan RM2,000 setiap seorang daripada YA1M.

"Sejak YA1M ditubuhkan dan dirasmikan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Razak, pada 11 November tahun lalu, inilah kali keempat sumbangan disampaikan kepada artis veteran yang belum pernah menerimanya.

"Tahun ini juga, kerajaan menjanjikan dana baru sebanyak RM3 juta, yang akan diagihkan kepada artis memerlukan," katanya yang mengalukan mana-mana artis yang akan menjangkau usia 60 tahun untuk menghubungi YA1M di talian 03-22763327.

macam macam hiburan terkini

macam macam hiburan terkini


Kamal Adli Terkejut TV9 Tamatkan Kontrak Mengacara Tanpa Sebab

Posted: 03 Jul 2013 11:02 PM PDT

PETALING JAYA: Pelakon Kamal Adli melahirkan rasa terkejut kerana tidak diberikan sebarang sebab oleh pihak penerbitan Hip TV (siaran TV9) yang mahu menyingkirkannya sebagai pengacara rancangan tersebut.

Kamal, 26, berkata, dia hanya mengetahui kontraknya tidak disambung semasa hadir untuk mengendalikan rancangan itu pada 23 Jun lalu tanpa sebarang notis awal.

"Kecewa juga apabila kontrak tidak disambung kerana saya memang selesa dan gembira mengendalikan program berkenaan.

"Penamatan kontrak hanya diberitahu pada episod terakhir program tersebut dan pihak penerbit juga tidak memberi sebarang penjelasan tentang penyingkiran saya," jelasnya kepada mStar Online.

Dalam perkembangan sama, Kamal berkata, dia enggan memperbesarkan hal tersebut dan menganggap rezekinya tidak lagi bersama TV9 bagi mengendalikan rancangan hiburan itu.

Malah katanya, sepanjang mengendalikan program berkenaan bersama pelakon Miera Leyana dia menimba pelbagai pengalaman berharga sebagai pengacara.

"Mungkin ini dikatakan bukan rezeki dan saya berterima kasih kerana diberi peluang dan kepercayaan selama setahun ini untuk mengacarakan program tersebut," jelasnya.

Tambah Kamal, dia akan terus mencuba nasib dalam bidang pengacaraan dan semangatnya tidak akan terhenti hanya kerana kontraknya tidak disambung pihak saluran televisyen.

"Mungkin selepas ini saya akan mendapat tawaran untuk mengacarakan program lain pula selain dapat memberikan fokus kepada bidang lakonan," katanya.

Sementara itu, penerbit bersama Hip TV iaitu Engku Azmin Engku Zaini berkata, penyingkiran Kamal bukan kerana pelakon itu mempunyai masalah disiplin atau pun persembahannya tidak memuaskan tetapi pihak pengurusan ingin memberi kelainan kepada rancangan itu.

Jelas Engku Azmin, pertukaran pengacara adalah perkara biasa dan pihaknya gembira dengan pencapaian Kamal sepanjang mengendalikan program itu.

"Dia bukan tidak bagus atau mempunyai masalah disiplin tetapi ia adalah keputusan pihak pengurusan yang ingin memberikan pembaharuan kepada program itu," jelasnya.

Tambah Engku Azmin, pihak TV9 juga mungkin sedang merancang untuk menggunakan khidmat Kamal bagi program lain yang sesuai dengan personalitinya yang bersahaja dan lasak.

"Pada pandangan saya, Kamal seorang pengacara yang sesuai untuk program yang lebih lasak dan maskulin kerana kelebihannya ada di situ.

"Insya-Allah mungkin pihak pengurusan sedang merancang sesuatu yang lebih sesuai untuknya," kata beliau.

Hip TV yang bersiaran setiap hari Ahad pada pukul 9.30 malam kini menampilkan Aidit Marcello dan Hunny Madu sebagai pengacara.

Gambar terbaru Izreen Azminda yang mengandung

Posted: 03 Jul 2013 11:01 PM PDT