Adsense

Jumaat, 19 Julai 2013

Utusan Online - Hiburan

Utusan Online - Hiburan


Abby Abadi akui nikahi jejaka berusia 24 tahun

Posted: 19 Jul 2013 02:11 AM PDT

ABBY Abadi bergambar mesra dengan seorang pemuda di laman Facebook yang kemudian disahkan sebagai suaminya, Muhammad Noor Farhan Che Bakar yang dinikahi 12 hari lalu.

KUALA LUMPUR 19 Julai - Pelakon Abby Abadi atau nama sebenarnya Arbaiyah Abdul Manan, 35, hari ini mengakui dia sudah melangsungkan pernikahan dengan seorang jejaka berusia 24 tahun.

Pelakon yang terkenal menerusi drama Gerak Khas itu berkata, beliau dan suaminya, Muhammad Noor Farhan Che Bakar sudah pun mendirikan rumah tangga sejak 12 hari lalu.

"Ya. Kami sudah bernikah 12 hari lepas kenal. Dia (suami) sebelum ini masih bujang dan berasal dari Tumpat, Kelantan.

"Saya sengaja merahsiakan pernikahan kami itu daripada media massa. Hari ini (Jumaat) saya rasa adalah hari yang sesuai untuk mengumumkannya (pernikahan itu)," kata janda beranak tiga itu kepada Utusan Online ketika dihubungi hari ini.

Sebelum ini, Abby mengejutkan para peminatnya apabila memuatkan gambar dia dengan seorang pemuda dalam keadaan mesra di laman Instagramnya.

Menerusi laman sosial itu, beliau mengaku menikahi suaminya setelah berkenalan hanya selama dua minggu. - UTUSAN ONLINE

Fobia dengan cinta

Posted: 19 Jul 2013 01:39 AM PDT

Oleh AIDA RIZMARIZA KAMARUDDIN
Gambar NOOR AZLINA JAAFAR

Shila mengakui agak serik untuk kembali bercinta buat masa sekarang

TERNYATA pengalaman yang dilalui gadis ini begitu cepat mematangkan dirinya dan mengakui dengan jujur yang dia sudah melepasi fasa kebergantungan.

Penyanyi Shila Amzah kini sedar bahawa kebebasan yang diberikan oleh ibu bapanya hadir dengan tanggungjawab yang cukup berat. Baginya memang benar kisah lalu banyak membentuk diri sendiri.

Malah jika ada yang mengatakan kisah cinta lalu banyak mengajarnya tentang kehidupan, penyanyi Patah Seribu itu tidak teragak-agak untuk bersetuju.

Bagaimanapun Shila menegaskan, di kala umur 23 tahun ini, bukan sekadar cinta sahaja yang pernah memenuhi kehidupannya. Perjalanan selama berbelas tahun dalam industri seni juga sudah cukup untuk meyakinkan dia tentang apa yang dimahukan.

"Jika sebelum ini saya banyak memikirkan tentang orang lain sebelum membuat keputusan, tidak kali ini.

"Mungkin kedengaran agak mementingkan diri. Tetapi setelah melalui episod yang secara total mengajar saya menjadi dewasa, saya pasti ini merupakan yang terbaik," katanya.

Menyentuh soal cinta, bagi Shila buat masa ini dia lebih senang bersendirian kerana mahu memberi tumpuan pada kerjaya yang sedang berkembang maju. Tidak menolak berkongsi perasaannya kini, Shila akui fobia dunia percintaan tetap menghantuinya.

"Jujurnya perasaan fobia itu memang ada. Tetapi perlu saya tegaskan perasaan itu merupakan apa yang saya rasa kini. Saya tidak tahu mengenai masa hadapan.

"Bagaimanapun saya tidak menolak untuk mengatakan saya agak tertarik dengan hubungan cinta selepas berkahwin," katanya.

Mahu peminat menghargai sikapnya yang lebih terbuka kini, menurut Shila jika suatu hari dia ditakdirkan kembali bercinta, pintanya hanya satu agar pasangannya itu mempunyai kriteria yang diinginkan dirinya.

"Saya akan pastikan dia seorang yang menghormati keluarga dan mampu membimbing saya ke arah kebaikan.

"Sama ada saya akan berkongsi kisah cinta saya masih samar buat masa ini. Bagaimanapun terpulang bagaimana pasangan saya itu nanti membawa diri," katanya jujur.

Seperti sudah tahu dia akan dipersoalkan kembali prinsipnya melalui lagu ciptaannya dalam album terbaharu berjudul Shila Amzah.

Bagi Shila sewaktu dia menulis antara lagu yang dikaitkan dengan kisah cinta terdahulunya itu ia lebih kepada perasaannya pada ketika itu.

"Dalam album ini ia bukanlah secara keseluruhannya mengenai kisah cinta saya. Ada juga mengenai hal lain yang berlalu di sepanjang perjalanan saya sebagai artis.

"Tetapi tidak dinafikan sewaktu menulis lagu ini saya memang sudah bersedia dengan spekulasi yang akan diterbitkan oleh pihak lain. Cumanya saya tidak mahu terlalu ambil pusing soal itu," katanya yang turut memberitahu ini merupakan album pertama terbitan Shila Amzah Entertaiment (SAEB).

Tetap pendirian

Meniti hari mendatang dengan azam yang kuat, bagi Shila dia tidak mahu lagi ketinggalan. Pada usia muda ini dia tahu apa yang paling menyedihkan untuk dirinya adalah mempersia-siakan peluang yang ada.

"Saya masih muda, dan ini bukan satu perjalanan yang mudah.

"Sebab itu buat masa ini saya lebih selesa memberi keutamaan buat karier saya. Di sini mungkin saya sudah bertapak, tetapi di China saya masih mencuba dan saya tidak mahu mempersia-siakan peluang tersebut," katanya.

Terus dikaitkan dengan tindakan yang lebih berani, baru-baru ini Shila pernah menyuarakan pendapatnya melalui kisah seorang artis. Dilihat lebih kepada perkongsian pengalaman bagi Shila tindakannya itu hanya sebagai tindak balas seorang anak yang pernah melalui kisah yang seakan sama.

"Itu merupakan antara perubahan yang saya katakan. Saya sendiri pernah melalui perkara yang sama. Sepatutnya keputusan perkara sebegini difikir melalui logik akal.

"Dan bukan menasihati, bagi saya perkara sebegini memerlukan kita memikirkannya dengan mendalam tanpa mempertimbangkan elemen luar yang mungkin mendorong kita membuat keputusan yang salah," katanya.

Sokongan peminat dilihat menjadi antara faktor kerjayanya kini. Bagi Shila itu merupakan impian setiap penyanyi.

Bagaimanapun dalam nada gembira itu, Shila tidak menafikan akan golongan yang sentiasa meletakkan moralnya di bawah.

"Tidak dinafikan selepas menerima kritikan saya lebih berhati-hati berkongsi gambar saya di laman sosial.

"Bagaimanapun selepas melihat apa yang berlaku ada kesimpulan yang boleh saya buat ialah orang akan sentiasa menuding jari mencari kesalahan.

"Akhirnya kita sahaja mempunyai kuasa untuk tidak terlalu terganggu dengan mereka," katanya.

Bercakap soal penerimaan fesyen terkininya, Shila akui dia lebih banyak bereksperimen. Bagaimanapun di dalam mengimbangi penampilannya, Shila merasakan adalah perlu dia nampak sedikit moden untuk peminatnya di China.

"Saya kini mempunyai peminat di China juga. Sebab itu kalau dilihat saya masih bereksperimen dengan cara berpakaian.

"Sebagai Muslimah saya cuba membawakan nilai itu ke mana sahaja pergi, tetapi saya juga tidak mahu ia menjadi kejutan buat peminat baru. Sebab itu saya tetap mahu nampak moden," katanya.