Adsense

Sabtu, 22 September 2012

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Gambar Sekitar Pelancaran Drama Dendam Sarakit

Posted: 22 Sep 2012 10:23 PM PDT

Pengarah iaitu Fairuz Loy menolak dakwaan kononnya konsep drama itu mempunyai persamaan dengan Thailand berjudul Nang Nak (1999).

Fairuz berkata, dakwaan berkenaan timbul berdasarkan tafsiran dan pandangan peribadi pihak tertentu dan ia bukan gambaran sebenar tema dan plot drama sebanyak 13 episod tersebut.

"Kalau ada yang anggap drama ini mempunyai persamaan dengan Nang Nak, ia mungkin berlaku secara kebetulan. Sukar untuk saya menjelaskan secara terperinci kerana karya ini ditulis oleh orang lain, di mana saya hanya bertindak sebagai pengarah sahaja.

"Namun, apa yang saya tekankan dalam drama ini adalah mengenai aspek roh, "qarin" dan isu agama. Plot drama ini sebenarnya berasaskan hubungan cinta antara suami isteri dan bekas kekasih.

"Kalau dinilai secara kasar pun, kita boleh melihat perbezaan pada konsep dan tema di antara drama ini dan filem yang dimaksudkan itu."

Drama yang dibintangi antaranya , Zain Hamid (Ruffedge), , , dan itu menjalani penggambaran di , Thailand dan Kuala Lumpur selama 32 hari.

Ia akan ditayangkan bermula 27 September ini pada setiap Khamis, pukul 10 malam dalam slot Seram di TV3.

Mengenai lokasi penggambaran di Betong, Fairuz berkata, pemilihan lokasi itu dibuat kerana mahu memberikan kelainan pada visual drama tersebut.

"Kami mahu memberikan visual latar belakang yang berbeza pada drama ini. Selama ini, kebanyakan drama atau filem yang berlatarkan suasana kampung atau pedalaman, pasti visualnya lebih kurang sama.

"Memandangkan kami mempunyai jaringan hubungan di sana, mengapa tidak drama ini dirakamkan di Betong. Malah, visual perkampungan Thailand itu lebih realistik dan relevan dengan tema drama ini," katanya.

Dendam Sarakit berkisar mengenai pasangan suami isteri iaitu Sarakit lakonan Fouziah Gous dan Rafiq (Zain Hamid) yang berjanji untuk sehidup semati walau apa pun halangan mendatang.Namun, cinta Sarakit tidak kesampaian apabila dia ditimpa musibah kerana dirogol dan dibunuh ketika sedang hamil.

Apabila "qarin" Sarakit dipuja oleh Dina (Sharifah Sakinah) bagi tujuan menambat hati Rafiq, dia kembali membalas dendam terhadap orang-orang yang menyebabkan kematiannya.

Zain Hamid & Fouziah Gous

Zain Hamid & Fouziah Gous

Fouziah Gous

Fouziah Gous

Fouziah Gous sebagai Sarakit

Fouziah Gous sebagai Sarakit

Datin Noniswara

Datin Noniswara

Datin Noniswara sebagai Puan Mariam

Datin Noniswara sebagai Puan Mariam

Saiful Nizen

Saiful Nizen

Jobot, Adam Shah, Saiful Nizen

Jobot, Adam Shah, Saiful Nizen

Zain Hamid

Zain Hamid

Zain Hamid sebagai Rafiq

Zain Hamid sebagai Rafiq

Pengarah Dendam Sarakit - Fairuz Loy

Pengarah Dendam Sarakit – Fairuz Loy

Jobot

Adam Shah sebagai Ramdi

Adam Shah sebagai Ramdi

Adam Shah (1)

Adam Shah

Fouziah Gous & Zain Hamid

Fouziah Gous & Zain Hamid

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

Sinopsis Filem Sofazr The Movie Jiwa Kacau

Posted: 22 Sep 2012 08:58 PM PDT

Syarikat Penerbit : Nusanbakti Corporation Sdn. Bhd. & Skop Production Sdn. Bhd.
Penerbit Eksekutif: Mohd Atlas
Penerbit: Ismaliza Ismail
Pengarah: Isma & Tauke Jambu
Penulis Skrip: Mohd Atlas & Tauke
Pengarah Fotografi: Acai
Pengarah Seni: Rustam
Penyunting: Lutfi
Pengarah Muzik: Zimi Sofazr
Penolong Pengarah: Lutfi
Pengurus Produksi: Zulkefli Majid
Proses Penyuntingan: Nusanbakti Corporation Sdn. Bhd.
Proses Makmal: Filem Negara Malaysia
Bahasa : Bahasa Melayu
kategori : Filem Cereka
Genre : Komedi
Klasifikasi : U – Untuk tontonan umum
Tarikh Tayangan : 27 September 2012
Durasi : 89 min
Audio : Stereo
Format : 35mm

TRAILER FILEM

FILEM SOFAZR THE MOVIE JIWA KACAU
Filem ini memaparkan kisah komedi yang berlaku di sebuah pusat pemulihan mental. Mengikut pengarah filem ini, mesej yang hendak disampaikan kepada penonton ialah sebagai masyarakat kita hendaklah bersikap tidak memandang rendah terhadap orang yang kurang upaya, dan berilah layanan yang sama terhadap mereka. Sebagai masyarakat kita hendaklah berhati-hati sekiranya ingin membeli ubat yang dijual di pasaran, kerana khuatir akan risiko yang dihadapi.

Terdapat banyak unsur humor dan lawak jenaka yang memberi mesej tersirat kepada penonton, dan juga dihiasi lagu-lagu dari band sofazr yang menghiasi latar filem ini.

Sofazr The Movie Jiwa Kacau mengisahkan sekumpulan anak muda yang menggelarkan diri mereka Sofazr, mereka terlalu sibuk dengan pertunjukan pentas sehingga pada suatu hari mereka mengadu kepada pengurus mereka iaitu Zack (Zul2by2) bahawa mereka kepenatan dan zack telah membeli ubat trtadisional dari Pak Mastur (Hamdan Senario) dengan harapan dapat mengubati keletihan mereka, tetapi malangnya setelah mereka meminum ubat tersebut mereka telah pun hilang ingatan serta mengganggu ketenteraman awam dan mengakibatkan mereka di hantar ke Pusat Pemulihan yang diberi nama "Pusat pemulihan jiwa kacau" di sinilah mereka berjumpa dengan Apong (Saiful Apek), Kudin (Yassin Senario), Remy (Tauke jambu), Bob (Jepp Sepahtu), Ar Badul (Dr Bada), Pak Abu (Hamid Gurkha) Attendan Kulai (Mamat Sepah), Attendan Ilya (Ilya Senario), Wak Herman (Herman Tino) dan ramai lagi, bermacam-macam peristiwa dan kekecohan yang berlaku sepanjang mereka di pusat pemulihan jiwa kacau ini, Zack dan Wangi (Leez Af) berusaha untuk mencari ubat bagi mengembalikan ingatan mereka adakah mereka semua berjaya dipulihkan?

Poster Filem Sofaz The Movie Jiwa Kacau

Sama-sama kita nantikan kemunculan filem ini yang tidak siuman di pawagam seluruh negara yang bakal di tayangkan serentak di seluruh negara pada 27 September 2012.

Filem ini arahan sepenuhnya oleh Isma dan Tauke Jambu.

Filem yang berunsurkan komedi ini menampilkan barisan-barisan pelakon seperti Ameer Sofazr, Zimi Sofazr, Fairuz Sofazr, Syah Sofazr, One Sofazr, Rody Sofazr, Zul 2by2 (Zack), Yassin Senario (Kudin), Tauke jambu (Remy), Jepp Sepahtu (Bob), Ar Badul (Dr Bada), Hamid Gurkha (Pak Abu), Adda Butterfly (Jururawat cantik) Leez Af (Wangi).

Filem ini mengambil masa 22 hari penggambaran di sekitar Kuala Lumpur dan bermula pada Mac 2011. Buat pengetahuan pembaca, bajet untuk filem ini, tidak mencecah RM 1 juta.

Pada 17 September lalu, Nusanbakti Corporation Syarikat telah mengadakan sesi previu filem pertama mereka yang berjudul Sofaz The Movie – Jiwa Kacau.

Filem Sofazr The Movie Jiwa Kacau

Filem Sofazr The Movie Jiwa Kacau

Filem Sofazr The Movie Jiwa Kacau

Filem Sofazr The Movie Jiwa Kacau

Tags: , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

borak kosong

borak kosong


Kedai ini jual lelaki seperti barang mainan

Posted: 22 Sep 2012 09:05 PM PDT


Hal ini sering sulit bagi perempuan muda untuk menemukan lelaki baik di dunia moden ini, tetapi situs kencan Perancis telah menemukan cara baru untuk membawa para wanita muda ini menemukan  lelaki idamannya.
Situs  AdopteUnMec.com (AdoptAGuy.com) telah membuka sebuah kedai online di mana laki-laki yang secara harfiah dipamer di rak-rak yang telah didesain semenarik mungkin.
Kedai yang akan terbuka di Paris selama sepuluh hari berikutnya ke Brussels, Lausanne, Toulouse dan Lyon, menampilkan lelaki dengan menempatkan mereka pada kotak layaknya mainan.

• Perempuan mengambil gambar dari saat mereka berpose di kedai AdoptAGuy.com di Paris

• Pilih saya! Toko akan terbuka di Paris selama sepuluh hari berikutnya sebelum pergi ke Brussels

AdoptAGuy.com adalah sebuah situs kencan yang memungkinkan lelaki untuk 'mengiklankan' diri mereka sebagai mitra potensial.
Situs ini percuma untuk perempuan dan digambarkan sebagai 'katalog bujangan'. Lelaki mengatur profilnya  mengungkapkan informasi tentang diri mereka sendiri dan hanya diperbolehkan untuk berkomunikasi dengan seorang wanita jika dia memilih mereka.

• Situs kencan ini menampilkan lelaki bujang muda dengan menempatkan mereka pada kotak layaknya mainan.

Beruntungnya, Lelaki Arab Ini Dituntut Nikahi 3 Teman Tunangannya

Posted: 22 Sep 2012 09:00 PM PDT


  • detail berita

Sumber 

Fotografer Pamerkan Foto Diri Selama 12 Tahun

Posted: 22 Sep 2012 08:30 PM PDT

NEW YORK - Seorang fotografer New York, Amerika Syarikat (AS) mempamerkan foto dirinya sendiri yang sudah diambilnya selama 12 setengah tahun. Foto itu dipamerkan dalam sebuah video berdurasi lapan minit.

Noah Kalina mengumpulkan foto diri yang tampak jelas menunjukkan perbezaan dari raut wajahnya yang kini sudah 31 tahun. Hasilnya, video itu menunjukkan wajahnya yang masih bersih ketika berusia 19 tahun, hingga wajahnya saat sekarang.

Montase foto sebanyak 4.515 buah itu, dimulai saat Kalina mendapatkan kamera digital. Ketika dikumpulkan melalui video di YouTube, sekira 3,5 juta orang menikmati tontonannya.

"Hanya berfikir itu sebuah idea yang bagus. Ini sejalan dengan ketertarikan saya dengan waktu dan proses penuaan," jelas Kalina, seperti dikutip the New York Daily News, Sabtu (22/9/2012).

Ini adalah yang kedua kalinya Kalina menampilkan projek video yang bertemakan kesehariannya. Video pertama diposting pada 2006 silam dan menarik perhatian hampir 24 juta penonton.
(faj)

Peserta X Factor USA Ini Mendapatkan Standing Ovation Berkat Keindahan Suaranya [Video]

Posted: 22 Sep 2012 08:00 PM PDT


Berapa banyak peserta yang pernah kamu lihat dihujani kata "Yes" dari para juri X Factor? Walaupun sempat merasa aneh ketika melihat penampilan dari seorang pemuda berusia 17 tahun bernama Willie Jones, para juri dan seluruh penonton X Factor langsung terkesima ketika pemuda ini menyanyikan lagu Your Man-nya Josh Turner dengan sangat menakjubkan. Jones mendapatkan standing ovation secara instant berkat suaranya yang dalam dan kuat.

Dipecat kerana senyuman

Posted: 22 Sep 2012 07:15 PM PDT


SHAANXI: Kerana tersenyum di tempat kemalangan sebuah bas yang meragut 36 nyawa, seorang pegawai keselamatan dipecat.
Pegawai wilayah Shaanxi berkata, mereka bertindak memecat Yang Dacai atas tuduhan salah laku selepas gambar menunjukkan dia tersenyum ketika melawat kawasan kemalangan di Yan'an, tersebar di Internet.

Menurut mereka, gambar yang dirakam pada 26 Ogos itu menunjukkan Yang tidak mempunyai perasaan simpati terhadap mangsa.


Gambar itu turut mencetuskan kemarahan orang ramai.

"Saya begitu sedih apabila tiba di tempat kejadian. Pegawai bawahan saya kelihatan gementar ketika meyampaikan butir kejadian kepada saya. " Saya cuba mententeramkan mereka dan ketika cuba berbuat demikian, saya tersenyum," katanya, cuba membela diri. - DM


sumber : mymetro

Ular peliharaan terbesar di dunia

Posted: 22 Sep 2012 07:00 PM PDT


KANSAS: Beratnya lebih 136 kilogram, panjang 7.62 meter dan memerlukan sekurang-kurangnya 15 orang untuk mengangkatnya.
Medusa kini diiktiraf oleh Buku Rekod Dunia Guiness sebagai ular peliharaan terbesar di dunia.
Ular sawa itu yang dipelihara di Edge of Hall di Kansas City, memakan 18 kilogram haiwan kira-kira seminggu.

Bagaimanapun, ia dengan mudah boleh memakan lebih 454 kilogram makanan.Makanan utamanya terdiri daripada arnab, rusa dan haiwan lain yang diberikan kepadanya setiap dua minggu.


Petugas berkata, Medusa ialah pemakan yang cuai kerana seringkali tergigit dirinya ketika makan.

Wakil Buku Rekod Dunia Guinness mengesahkan ular sawa itu akan dimasukkan ke dalam buku berkenaan tahun depan.

Pemiliknya, Larry Elgar berkata, dia tidak takut dengan ular berkenaan.

"Tidak boleh dinafikan ia boleh memakan manusia. Tetapi saya tidak takut. Saya pernah dibelit hingga pengsan oleh seekor ular sawa rendam sepanjang 5.5 meter.

"Saya sedar bahaya yang saya hadapi tetapi itu bukan alasan untuk takut," kata Edgar.

Menurutnya, dia membeli Medusa ketika haiwan itu masih kecil lapan tahun lalu.

"Ketika itu, ia hanya 0.6 meter pannjang dan segemuk jari saya saja," katanya. - DM


sumber : mymetro

Goda beli DVD lucah

Posted: 22 Sep 2012 06:45 PM PDT


KLUANG: Seorang wanita berusia 33 tahun yang menjual cakera video digital (DVD) lucah di sekitar bandar ini menggunakan teknik godaan untuk melariskan jualannya.
Pada masa sama, wanita terbabit turut menjadikan lelaki yang sedang menunggu di dalam kereta atau mengisi minyak sebagai sasaran menjual DVD lucah.

Bagaimanapun, kegiatan wanita terbabit bersama lima lagi lelaki berakhir selepas mereka ditahan dalam 'Ops Ostrich' yang dijalankan selama dua hari itu di sekitar daerah berkenaan bermula 19 September lalu.


Ketua Polis Daerah Kluang, Asisten Komisioner Abdul Majid Mohd Ali berkata, pihaknya menyerbu lima premis di sekitar daerah berkenaan untuk melakukan pemeriksaan.

"Bertindak di atas maklumat awam, kami melakukan beberapa serbuan sebelum menahan enam individu termasuk seorang wanita dan lima lelaki berusia antara 18 hingga 39 tahun yang terbabit menjual pelbagai judul DVD cetak rompak," katanya.


sumber : mymetro

Cabul cucu

Posted: 22 Sep 2012 06:30 PM PDT


KUANTAN: Seorang datuk berusia 40 tahun ditahan selepas dipercayai menjadikan cucu perempuannya yang berusia sembilan tahun sebagai 'mainan seks' sejak tiga bulan lalu dengan mencabul kehormatan kanak-kanak berkenaan.
Lelaki berasal dari Indonesia bekerja sebagai penoreh getah itu ditahan di rumahnya di Felda Sungai Tekam, Jerantut, kira-kira jam 3 petang semalam selepas mangsa memaklumkan kejadian berkenaan kepada abangnya berusia 12 tahun yang kemudian memberitahu ibu mereka.

Difahamkan, mangsa dan abangnya menetap bersama nenek berusia 50 tahun serta datuk tiri mereka di Felda itu kerana ibu mereka yang berusia 32 tahun bekerja di Kelantan.


Kejadian itu terbongkar selepas abang mangsa memaklumkan perbuatan suspek kepada ibu mereka yang pulang ke rumah sebelum satu laporan polis dibuat semalam yang membawa kepada penahanan suspek.

Suspek kini ditahan untuk siasatan lanjut di lokap Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Jerantut.


Ketua Polis Daerah Jerantut, Superintendan Azid Ismail berkata, berdasarkan keterangan awal diperoleh daripada mangsa, kanak-kanak itu memaklumkan suspek mencabulnya dengan meraba buah dada serta kemaluan dan perbuatan itu sudah berlaku sejak Jun lalu."Namun siasatan lanjut masih dilakukan dan kanak-kanak itu mungkin akan dibawa menjalani pemeriksaan di hospital.

"Difahamkan, suspek sudah 13 tahun berkahwin dengan nenek mangsa dan menetap di Felda berkenaan," katanya ketika dihubungi, di sini, semalam.


Kertas siasatan kes itu dibuka mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan kerana cabul.


sumber : mymetro

Kesian...Peragut gilis perut

Posted: 22 Sep 2012 06:15 PM PDT


KOTA BHARU: "Tubuh saya digilis kereta peragut dan saya dapat melihat kesan tayar di perut ketika menerima rawatan di hospital," kata guru, Zura Ashikin Mustafa, 48, yang menjadi mangsa ragut di hadapan sebuah bank di Pasir Tumboh, di sini, kelmarin.
Dalam kejadian jam 8 pagi itu, Zura berdepan pengalaman mengerikan apabila diseret sejauh tiga meter dari tempat kejadian oleh seorang lelaki yang meragut beg sandangnya sebelum terlentang dan digilis dengan kereta dinaiki lelaki terbabit dan dua rakannya dalam usaha untuk melarikan diri.

Akibat kejadian itu, guru Sekolah Kebangsaan Dato Hashim, Pengkalan Chepa itu patah tulang pinggul kiri, luka di kaki kiri serta kanan dan kini dirawat di Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) Kubang Kerian.


Zura kerugian kira-kira RM2,000 selepas wang tunai berjumlah RM300 dan telefon bimbit serta beberapa dokumen penting disimpan di dalam beg sandangnya dilarikan peragut terbabit.

Menceritakan kembali pengalaman berkenaan, ibu kepada lapan anak itu berkata, kejadian berlaku selepas dia mengeluarkan wang di bank dan membeli polisterin untuk peralatan mengajar di kedai berhampiran.


"Ketika saya meletakkan polisterin di tempat duduk belakang kereta, tiba-tiba beg sandang di bahu kiri direntap dari belakang."Saya kemudian terjatuh dalam keadaan terlentang dan diseret peragut yang cuba menarik beg sandang yang masih tersangkut di bahu," katanya.

Menurut Zura, selepas diseret hampir tiga meter dari tempat kejadian, beg itu berjaya dilarikan peragut sebelum dia digilis kereta jenis Nissan Sentra yang dinaiki peragut berkenaan.


"Selepas dilanggar, saya hanya nampak kereta itu memecut ke arah Peringat dan mengerang kesakitan sebelum orang ramai datang membantu," katanya.

Suami Zura, Rusliee Razali, 49, menyifatkan perbuatan peragut itu tidak berperikemanusiaan.


"Penjenayah itu bukan hanya meragut malah sanggup menggilis isteri saya dengan kereta. Ini perbuatan yang tidak boleh dimaafkan.


"Saya harap polis dapat menjalankan siasatan terperinci supaya peragut itu segera ditangkap, " katanya.


Sementara itu, Timbalan Ketua Polis Daerah Kota Bharu, Superintendan Idris Abd Rafar mengesahkan menerima laporan kejadian itu.


Katanya, suspek sedang dikesan dan kes disiasat mengikut Seksyen 394 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman 20 tahun penjara dan denda atau sebat jika sabit kesalahan.sumber : mymetro

Parah..Pesta setiap malam minggu

Posted: 22 Sep 2012 06:00 PM PDT


KUALA LUMPUR: Jika sebelum ini negara pernah digemparkan dengan parti kolam atau 'Pool Party' yang menggalakkan wanita berbikini sambil berparti liar, sebuah pusat hiburan di sini bertindak lebih berani menganjurkan pesta kolam serupa tapi khusus untuk golongan lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT), Ahad lalu.
Parti liar yang diadakan secara percuma kepada pengunjung itu dinamakan 'Rainbow Party' atau Parti Pelangi, dan pemilihan simbol pelangi memang sinonim dengan golongan LGBT.
Selepas mendapat maklumat daripada sebuah laman sosial dan berdasarkan siasatan daripada kunjungan pertama, wartawan Metro Ahad menyamar sebagai pelanggan dan memasuki pusat hiburan berkenaan untuk melihat dengan lebih dekat bagaimana parti itu berlangsung.

Terbukti, parti liar yang bermula seawal jam 4 petang sehingga lewat pagi itu cukup meriah, lebih-lebih lagi dengan tarikan pertunjukan parti bikini yang disajikan kepada pengunjung.


sumber : mymetro

Video, Gangnam Style jadi lagu pernikahan

Posted: 22 Sep 2012 05:30 PM PDT


  • detail berita

Sumber

Foto pasport bayi paling kocak yang bikin heboh di dunia maya

Posted: 22 Sep 2012 05:00 PM PDT


  • detail berita

Sumber 

Ini Dia Rumah Sakit Hello Kitty

Posted: 22 Sep 2012 04:30 PM PDT


OMG!! Anak Kecil 2 Tahun Ini Disaman, Kerana Tak Boleh Menahan Kencing

Posted: 22 Sep 2012 04:00 PM PDT


  • detail berita

Sumber 

5 Atlet Yang Digilai Wanita

Posted: 22 Sep 2012 10:30 AM PDT


Lukisan dari ubat nyamuk bakar dan rokok

Posted: 22 Sep 2012 10:00 AM PDT


13 Bentuk Tubuh Wanita Idaman Lelaki

Posted: 22 Sep 2012 09:45 AM PDTDari data yang dilansir oleh Datingsas.com banyak pria atau lelaki membuka mulutnya alias `curhat` , mengenai bagian dari tubuh wanita yang membuat mereka tergoda. Hasilnya mungkin boleh dipelajari para wanita untuk memikat para lelaki. Kerana, ini opini para lelaki tentang wanita idaman dan impian mereka.
Ini dia bagian tubuh wanita yang katanya membuat lelaki jadi tergoda, simak berdasarkan urutannya :

1. Tubuh Ahli Sukan
Lelaki menyukai wanita yang bertubuh atletis kerana dalam pandangan mereka pasti wanita tersebut mampu menjadi ibu yang baik. Dengan tubuh yang fit, si wanita tentu akan mampu menjalani hari-harinya sebagai ibu dan mengerjakan berbagai tugas rumah tangga. Wanita bertubuh atletis juga diyakini mampu melindungi dirinya dari bahaya.

2. Payudara yang padat dan Berisi
Bagi para pria, payudara wanita paling indah ada pada rentang usia awal 20 tahunan. Favorit mereka adalah payudara padat berisi persis yang ada di majalah-majalah pria atau iklan-iklan pakaian dalam.

Jika Anda tidak memiliki payudara padat berisi jangan sedih dulu. Menurut hasil penelitian, pria menyukai payudara tanpa mempedulikan bentuknya. Tidak masalah apakah payudara tersebut berukuran kecil ataupun besar, pria pasti tertarik pada payudara wanita.

Satu lagi fakta tambahan mengapa pria menyukai payudara wanita adalah karena di sekitar puting wanita ada bagian bernama aerola. Pada saat berhubungan seks, aerola akan mengeluarkan bau yang menggoda pria. Itulah sebabnya, pria senang bermain-main dengan payudara ketika berhubungan seks.

3. Kaki Jenjang
Ketika seorang wanita beranjak remaja, kaki mereka akan bertambah jenjang. Nah, di mata lelaki, kaki yang panjang menandakan kedewasaan wanita. Banyak wanita berkaki panjang menyadari kelebihan tersebut. Biasanya mereka menggunakan sepatu hak tinggi atau rok mini untuk semakin menonjolkan keseksian kakinya.

Lelaki juga senang ketika wanita menggunakan hak tinggi. Sepatu yang mudah bikin kaki pegal tersebut menurut lelaki membuat kaki wanita tambah seksi, membuat bokong dan bagian belakang wanita semakin menarik. Lucunya, ketika masa subur atau menstruasi, wanita secara instingtif merasa ingin menggunakan rok mini atau pakaian-pakaian yang menggoda pria

4. Pinggang yang Ramping
Bentuk tubuh jam pasir sejak dulu memang menjadi idola wanita. Sejak lima abad silam, wanita berusaha keras mewujudkan bentuk tersebut lewat bentukan korset, diet ketat, sampai operasi plastik. Semakin segaris pinggul dengan pinggang membuat pria semakin tertarik. Terkesan wanita tersebut banyak menimbun lemak sehingga secara reproduktif kurang subur.

5. Bokong yang Bulat
Bokong bulat yang penuh dipastikan membuat mata pria tak bisa berpaling. Bokong wanita memiliki banyak fungsi, seperti menyimpan lemak untuk menyusui dan tempat menumpuk energi untuk saat-saat tertentu. Inilah mengapa banyak orang menganggap semakin besar bokong semakin menarik wanita tersebut.

Zaman dahulu wanita berusaha keras membuat bokongnya terlihat semakin besar. Tapi tidak demikian kini, bokong besar malah seperti menandakan tubuh yang kurang sehat.

6. Perut Ramping
Pastinya ini bukan kejutan lagi, perut ramping akan membuat pria jatuh cinta. Mengapa ? Pertama, karena jelas perut ramping menandakan wanita tersebut tidak hamil. Lalu apalagi? Menurut para lelaki perut ramping menandakan wanita tersebut pandai merawat diri dan peduli akan kesehatannya.

Perhiasan di perut, seperti tindik di perut atau rantai di sekitar perut menurut lelaki membuat perut semakin seksi. Rantai tersebut membuat pinggul wanita tampak lebih besar sekaligus merampingkan pinggang.
Itu saja ? Tentu tidak, masih ada tujuh hal lagi yang pasti membuat pria langsung jatuh hati.

7. Leher Jenjang
Leher lelaki umumnya pendek, lebar, dan kokoh. Secara historis, leher semacam itu berguna untuk membawa benda-benda berat, seperti binatang hasil buruan.

Nah, kerana itu leher jenjang wanita membuat lelaki terpesona. Leher jenjang dianggap sebagai tanda kewanitaan yang sangat menggoda, membuat pria senang mencium dan menghiasinya dengan perhiasan.

8. Wajah Ramah
Diam-diam pria mengidolakan wanita yang berwajah sedikit kekanak-kanakan dan penuh senyum. Wajah mungil, dagu kecil, rahang yang elegan, tulang pipi tinggi, bibir penuh, dan mata besar merupakan ciri-ciri wajah favorit pria.

Wajah seperti ini membuat pria secara instingtif ingin melindungi dan memberi kasih sayang. Wajah yang lebih muda memang akan membuat pria tergoda. Karena itu tak heran jika jasa facelift dan operasi plastik cukup sering digunakan oleh wanita-wanita yang mulai keriput.

9. Mulut yang Sensual
Manusia adalah satu-satunya mahluk hidup yang bibirnya berada di bagian luar. Ketebalan bibir wanita sama dengan vaginanya. Kedua bagian tubuh ini akan bereaksi dan dipenuhi oleh aliran darah ketika dalam keadaan terangsang.

Lelaki menyukai wanita yang berbibir penuh dan sensual. Untuk wanita yang tidak memiliki bentuk bibir demikian jangan khawatir. Dengan bantuan lipstick merah menyala, para pria juga bisa tergoda. Tapi penggunaan make-up yang berlebihan juga berbahaya karena bisa membuat pria-pria berebutan menggoda dan memicu permusuhan dengan wanita lainnya.

10. Daun Telinga
Telinga wanita juga memiliki peranan penting dalam menggaet lelaki. Bahagian telinga tempat wanita memasang anting-anting adalah bagian favorit lelaki. Panjangnya bagian tersebut menurut beberapa pria membuat wanita makin seksi.

Beberapa wanita primitif bahkan dengan sengaja memperpanjang bagian tersebut untuk menarik hati pria. Sekarang wanita sudah lebih pandai untuk mengakali bagian tersebut. Anting-anting model panjang dan menarik perhatian jadi pilihan wanita untuk membantu membuat bagian tersebut terlihat lebih menarik. Tapi hati-hati anting-anting yang terlalu besar malah akan merusak telinga.

11. Mata Besar
Lelaki umumnya mengagumi mata besar. Kerana itu tak hairan jika penata rias selalu menonjolkan bagian mata pada tata rias seseorang.
Lelaki bukannya menyukai mata besar wanita tanpa alasan yang jelas. Menurut mereka mata semacam itu membuat para pria merasa terlindungi.

12. Hidung Mungil
Secara umum, lelaki menyukai wajah wanita yang imut seperti anak-anak. Wajah tersebut membuat pria merasa ingin melindungi. Begitu juga dengan hidung, lelaki sangat menyukai wanita yang berhidung mungil.

13. Rambut Panjang
Sehelai rambut boleh hidup hingga enam tahun, setiap harinya seseorang bisa kehilangan 80-100 helai rambut. Untuk pria bule, rambut pirang dianggap menarik karena wanita terkesan feminim dan subur.

Namun apapun warnanya, lelaki menyukai rambut yang bersih dan berkilat. Rambut tersebut menandakan wanita tersebut bersih dan rajin merawat diri. Selain bersih, menurut sebuah survey, 75% lelaki lebih tertarik pada wanita yang berambut panjang.
 
http://zidiyuto.blogspot.com


Read more: http://eruelbeliever.blogspot.com/2012/09/13-bentuk-tubuh-wanita-idaman-pria.html#ixzz27CnVzKO6

Keperibadian Wanita Dilihat dari Bentuk Bibirnya

Posted: 22 Sep 2012 09:30 AM PDTPada dasarnya bibir memang dibezakan antara tebal dan tipis, namun kelebaran bibir juga menambah perbedaan bentuk fisik bibir. Ada pula bibir yang simetris, dengan ukuran yang sama dan proporsional. Namun, ada pula yang asimetris, antara sudut kanan dan kiri agak berbeda.

Uniknya, masing-masing bentuk tersebut mengungkapkan keperibadian seseorang. Lantas apa kata bentuk bibir soal kepribadian Anda?

1. Bibir Penuh
Cirinya:
Bibir ini cukup tebal dan ukurannya penuh. Bentuknya juga padat berisi dan cenderung membentuk kurva, mereka yang memiliki bibir seperti ini, contohnya: Angelina Jolie, Titi Dj, Megan Fox. 

Kepribadian:
Pada umumnya mereka yang berbibir penuh cenderung suka akan petualangan dan tantangan. Mereka suka memanjakan diri dan tergolong orang yang berani. Mereka tidak terlalu suka diatur, dan cenderung vokal. Mereka adalah sosok yang mandiri, aktif, dan seksi.

2. Bibir Tipis dan Lebar
Cirinya:
Bibir tipis, dan mengembang cenderung lebih lebar dari orang lain saat tersenyum. Mereka yang memiliki bibir seperti ini, contohnya: Luna Maya, Acha Septriasa, Anne Hathaway, Rossa.

Kepribadian:
Orang-orang seperti ini cenderung populer dan punya banyak teman. Perfeksionis dalam hal pekerjaan, punya banyak talenta, dan cenderung diiringi kesuksesan. Anda tak suka ditekan dan diatur, Anda percaya bahwa Anda bisa menentukan takdir sendiri dan tak bergantung pada orang lain.

3. Bibir Kecil dan tebal
Cirinya:
Ukurannya tergolong kecil, namun bibir ini cukup berisi dan tidak tipis. Bentuknya nyaris bulat menyerupai kancing. Mereka yang memiliki bibir seperti ini, contohnya: Drew Barrymore, Agnes Monica, Chelsea Olivia.

Kepribadian:
Rasa keingintahuan mereka akan sesuatu sangat besar, mereka juga sangat menarik secara fisik. Di antara yang lain, mereka punya sifat yang pemberontak. Mudah mencari teman dan selalu menjadi pusat perhatian.

4. Bibir Kecil dan tipis
Cirinya:
Ukurannya kecil dan tipis, terkadang bibir dengan ciri ini cenderung asimetris. Mereka yang memiliki bibir seperti ini, contohnya: Kate Hudson, Inneke Koesherawati, Reese Witherspoon, Nirina Zubir, Zora, Meychan.

Kepribadian:
Mereka adalah orang yang sangat teliti dan peduli akan hal-hal kecil. Sensitif, dan punya intuisi yang tajam. Cukup terbuka namun tak jarang di beberapa kesempatan tiba-tiba menjadi pemalu. Tak suka berpura-pura dan suka tampil apa adanya.

5. Bibir berbentuk busur
Bentuknya menyerupai hati dan mengembang bagaikan busur. ukurannya normal dan tidak terlalu lebar. Namun bibir bagian bawah cenderung sedikit lebih besar. Mereka yang memiliki bibir seperti ini, contohnya: Hayden Panettiere, Sandra Dewi, Asmirandah.

Kepribadian:
Mereka adalah sosok yang mandiri, ekspresif dan tak pernah menutupi apa yang mereka rasakan. Tidak takut akan masa depan dan cenderung vokal. Mereka berani bertanggung jawab dan tidak takut mengeluarkan kritikan tajam.

6. Bibir tebal
Bentuknya proporsional, namun tebal di kedua bagian (atas maupun bawah). Bentuk bibir normal dan tidak terlalu kurva. Mereka yang memiliki bibir seperti ini, contohnya: Natalie Portman, Julia Perez, Titi Kamal, Rianti Cartwright.

Kepribadian:
Mereka adalah sosok yang misterius, dan cenderung tertutup soal hal-hal yang pribadi. Cerdas dan sangat menarik, namun sulit untuk ditebak. Mereka tak mudah puas dan sulit untuk dirayu.


Read more: http://eruelbeliever.blogspot.com/2012/09/kepribadian-wanita-dilihat-dari-bentuk.html#ixzz27CmUvdfH

Foto: Begini Jadinya Jika Lukisan Van Gogh Dilihat Orang Buta Warna

Posted: 22 Sep 2012 09:15 AM PDT


Seorang ahli dalam ilmu warna telah menemukan idea menarik tentang warna dalam lukisan van Gogh. Kabar yang telah lama beredar menyatakan bahwa Van Gogh mengalami buta warna, dan hal ini menjelaskan mengapa dia memberi warna dalam lukisannya warna-warna yang berani dan bersemangat dan terkadang aneh.
 
Kazunori Asad, menyatakan, dirinya telah melihat karya Van Gogh dalam ruangan yang diterangi untuk memberikan kesan warna seperti buta warna, ia menemukan potongan-potongan seni berubah menjadi potongan-potongan yang lebih baik dari seni.
 
Dia kini telah mengubah karya Van Gogh melalui lensa buta warna dan membuat orang bermata normal dapat melihat lukisan Van Gogh dalam kacamata orang buta warna.

 

Begini kehidupan Terlihat dengan buta warna


Normal


Dunia dalam buta warna


Normal
 

 
Dunia dalam buta warna

 
Normal

 
Dunia dalam buta warna
 
Lukisan Van Gogh: Lebih baik di sebelah kiri (asli) atau kanan (diubah)?
Asli


Diubah Dalam Buta Warna


Asli

Diubah Dalam Buta Warna
Asli


Dalam Dunia buta WArna


Wanita Dua Anak Ini Dapat Rezeki Kerana Mirip Kate Middleton

Posted: 22 Sep 2012 09:00 AM PDT


Heidi Agan dan Kate Middleton (Foto: IST)


London – Seorang ibu beranak dua berhenti kerja sebagai pelayan restoran untuk menjadi "jelmaan" Kate Middleton, Duchess of Cambridge. 
Heidi Agan, 32 tahun, sering disangka sebagai Duchess. Bahkan anaknya yang berusia tiga tahun tidak boleh membezakan antara ibunya dan Kate Middleton.
Kini, dia dibayar 650 euro untuk tampil di depan publik sebagai Kate Middleton, seperti dilansir dari laman Daily Mail.
Heidi memutuskan berhenti dari pekerjaannya, di mana dia mendapat sekitar 6 euro per jam, setelah para pengunjung di restoran itu berkali-kali mengatakan bahwa dia sangat mirip dengan sang Duchess.
"Orang-orang mendatangi dan menunjuk saya serta berkata, "Itu dia"," kata Heidi.
"Bahkan ada orang-orang yang mendatangi saat saya bekerja. Mereka kira saya adalah Kate. Saat anakku melihat Kate di majalah, dia menunjuk gambar itu dan berkata "Itu mama"."
Pada Februari, dia pun bergabung dengan agensi Susan Scott Lookalikes yang berbasis di London.
Di situ, tersedia gaun seperti yang dikenakan Kate pada momen-momen spesial, termasuk gaun biru Issa yang dipakai Kate saat mengumumkan pertunangannya dengan Pangeran William, beserta sepatu dan aksesorinya juga.
Namun, Heidi berkata, dia tidak akan mengikuti jejak Kate yang terfoto setengah telanjang.
Heidi yang tinggal di Corby, Northamptonshire, bersama anaknya, Blake, 10 tahun, dan Abigail, mengatakan, permintaan teraneh yang pernah dia dapatkan hanyalah difoto dengan pose sedang bermain twister bersama orang yang mirip dengan Prince William dan Ratu.
"Saya pikir orang-orang ingin agar kami mewujudkan impian mereka untuk boleh melihat keluarga kerajaan sedang bermain twister," kata dia.
"Sangat berbeda rasanya dari bekerja di restoran, dan bayarannya lebih baik. Ini adalah pekerjaan yang menyenangkan karena saya melakukan hal berbeda setiap hari." (SPC-15/Tempo/DailyMail)

Koleksi kereta pemilik kilang Ferrari

Posted: 22 Sep 2012 08:30 AM PDT


canggih....

Bayar Dulu, Baru Duduk

Posted: 22 Sep 2012 08:00 AM PDT


"Pay & Sit" yang direka oleh Fabian Brunsing adalah sebuah bangku taman yang boleh anda duduki bila sudah memasuki wang logam ke dalamnya atau istilahnya "bayar dulu baru duduk"


Untuk mencegah orang yang mahu duduk tapi tidak mahu bayar, bangku ini dilenkapi dengan besi-besi tajam di atas dudukan sehingga siapapun tidak akan mahu duduk kecuali bokongnya mahu bolong.Di bagian bawah bangku terdapat kotak kecil untuk memasukkan wang logam dan besi tajam akan lenyap (turun ke bawah) apabila koin sudah dimasukkan.

Dengan membayara sekitar 0,5 Euro ., anda boleh duduk selama beberapa saat dan bila waktunya habis akan keluar bunyi alram yang menandakan untuk segera bangun dari bangku tersebut sebelum besi tajam akan muncul kembali. 

Gadis penderita kanser jadi 'guru' make up di YouTube

Posted: 22 Sep 2012 07:30 AM PDT


Talia Joy Castellano adalah gadis berusia 12 tahun yang istimewa. Dua jenis kanker agresif yang menggerogoti tubuhnya tak membuatnya berhenti menunjukkan keahliannya pada dunia. Dengan semangat dan keberanian gadis ini menunjukkan kemampuannya merias wajah melalui situs video YouTube.
Melalui channel taliajoy18, Talia memberikan panduan dalam menggunakan alat-alat make make up seperti bedak, eye shadow, memasang bulu mata palsu, membersihkan make up, dan lainnya. Harus diakui bahwa keahliannya merias wajah telah berada di level yang melampaui usianya saat ini.
Dalam video tersebut, Talia juga berterus terang mengenai kanser yang dideritanya. Baik itu neuroblastoma yang sudah dideritanya sejak tahun 2007, mahupun preleukemia yang mulai bermunculan di sumsum tulangnya.
Kemoterapi yang dijalani Talia membuat rambutnya rontok dan botak. Meski begitu, gadis yang duduk di kelas tujuh ini menganggap make up sebagai wig yang boleh memberinya kesenangan dan percaya diri. Dalam dua videonya di bulan Agustus, Talia sempat bercerita mengenai kanker yang saat ini semakin mengancam nyawanya. Hanya satu cara yang harus ditempuhnya yaitu transplantasi sumsum tulang. Namun saat ini Talia belum mahu melakukannya.
Doktor telah memberikan perkiraan bahawa Talia memiliki kemungkinan hidup empat hingga satu tahun lagi. Namun remaja ini tetap optimis untuk melanjutkan tutorial video makeup-nya selama dia bisa.
"Kanker telah menjadi anugerah sekaligus hal yang sangat mengerikan. Namun saya telah mendapatkan manfaat dari itu," katanya, seperti dilansir oleh Huffington Post (26/08).
"Memiliki saluran YouTube sendiri untuk menginspirasi orang dan menunjukkan kemampuan dan kecintaan saya pada dunia tata rias. Menggunakannya untuk meningkatkan rasa percaya diri. Ini sudah sangat menakjubkan," tambahnya.
Kisah Talia ini tentu menjadi contoh yang sangat menginspirasi bagi semua orang yang sedang terpuruk dalam kehidupan. Gadis remaja penderita dua kanker mematikan yang masih berusaha menunjukkan kemampuannya pada dunia, dan berusaha menjadi bermanfaat. Dengan keberanian dan semangat yang besar, bahkan dua kanker mengerikan tak bisa menghentikannya.
Jika ingin melihat kemampuan makeup gadis cantik yang luar biasa ini, Anda boleh mengunjungi www.youtube.com/user/taliajoy18 atau simak salah satu videonya di bawah ini.
[kun]

Video kucing makan pakai garpu

Posted: 22 Sep 2012 07:00 AM PDT


[Video] Apa jadinya jika Superman dan Batman bertarung?

Posted: 22 Sep 2012 06:30 AM PDT


"Siapa yang bakal menang apabila Superman dan Batman bertarung?"

Dua karakter ini adalah superhero rekaan dari DC Universe. Dari awal pembuatannya, mereka berdua saling bahu membahu melawan kejahatan. Superman memiliki kemampuan sebagai manusia super, sedangkan Batman memiliki kelebihan di sisi teknologi.

Dalam game ini nantinya, tidak hanya Superman dan Baman saja yang akan bertarung, namun banyak superhero lain juga akan dilibatkan. Seperti yang termuat di NBC News (20/09), kemungkinan game ini akan dirilis pada bulan April tahun depan untuk Xbox 360, PlayStation 3 dan Wii U.
[das]